Най-нелепите причини за война

Заради бездомно куче, футболен мач или дъбово ведро, това са само някои от причините, заради които са започвали истински войни

Турция блокира достъпа до YouTube


Турция е блокирала достъпа до сайта за видеосподеляне YouTube ден след като съдът отмени забраната на Twitter, наложена от премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Би Би Си.

От националния телекомуникационен регулатор TIB потвърдиха, че са взели "административни мерки срещу сайта в Турция". Някои потребители в страната алармират, че не могат да използват платформата, но други споделят, че нямат такъв проблем.

По-рано през деня там беше публикуван аудиозапис, за който се...

Съдът: В една правова държа е опасно свободата да се ограничава въз основа на справки


Софийският районен съд пусна без мярка бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов и обяви ареста му за незаконосъобразен и нарушаващ един от основните принципи на Конвенцията за правата на човека - за справедлив процес.

Харизанов e в ареста от декември, а срещу него има повдигнато обвинение за това, че е бил помагач при сключването на неизгодна сделка заедно с бившия изпълнителен директор на дружеството Стайко Ганчев и бившият член на борда на директорите Радослав Чеглайски....

"В една правова държа е опасно свободата да се ограничава въз основа на справки"


Софийският районен съд пусна без мярка бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов и обяви ареста му за незаконосъобразен и нарушаващ един от основните принципи на Конвенцията за правата на човека - за справедлив процес.

Харизанов e в ареста от декември, а срещу него има повдигнато обвинение за това, че е бил помагач при сключването на неизгодна сделка заедно с бившия изпълнителен директор на дружеството Стайко Ганчев и бившият член на борда на директорите Радослав Чеглайски....

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Кабинетът на Италия откри търг в eBay за разпродажба на излишни автомобили


Правителството на Италия откри търг в сайта за онлайн продажби eBay за излишни правителствени автомобили, предаде "Асошиейтед прес".

Агенцията посочва, че премиерът Матео Ренци се е зарекъл до 16 април да бъдат раз продадени 151 леки коли. Наддаването онлайн за първите 25 от тях ще започне "през следващите няколко часа", пише в съответната страница на eBay.

Италианският вестник "Ил Соле 24 оре" съобщава, че офертата включва "Алфа Ромео", производство 2007 г., с начална...

НЕК: Нито едно ЕРП не е платило до момента

До края на деня бе срокът, в който ЧЕЗ трябваше да плати задълженията си, а този за ЕВН и Енерго-Про изтича утре

    


Борисов: Няма обща игра между ГЕРБ и ДПС

Избирателният закон беше направен така, както не трябва. Направен така, че да обслужва БСП за изборите, направен несправедливо към редица партии, направен в услуга на БСП и „Атака“...

Украйна предупреди ЕС за възможно спиране на транзита на газ

Назначеният от Върховната рада министър на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Юрий Продан е предупредил Европейския съюз за възможно предстоящо спиране на транзита на руски природен...

Сандра Бълок прави сериал "Мис таен агент"

Сандра Бълок ще продуцира телевизионна версия на филма "Мис Таен агент", предаде Стандарт нюз. Хора от обкръжението на актрисата разкриват, че тя е запленена от идеята за комедийна поредица...

Доживотните присъди за убийството на 21-годишната Женя от Варна са окончателни

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно и двете доживотни присъди за убийците на 21-годишната Женя Тодорова от Варна. Върховните съдии оставят в сила решението на Варненския апелативен съд.   На 10 май миналата година втората инстанция потвърди и двете доживотни присъди на Варненския окръжен съд. Те са за Петър Ангелов и Светла Тодорова, леля на убитото момиче, предаде БГНЕС.   На 1 февруари 2013 г. окръжните съдии ги признаха за виновни за това, че Петър, в съучастие като съизвършител със Светла Тодорова, която е подбудител и помагач, на 27 септември 2012 година умишлено убил Женя. Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и с користна цел, защото Женя била съсобственик с леля си на имот в центъра на Варна. Момичето е умирало бавно и мъчително близо 3 часа, като е усещало всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с "нож за мазане на филии". Когато ножът се счупил, Петър продължил да пробожда жертвата си с химикал.   ВОС присъди тогава и 800 000 лева обезщетение на родителите на Женя за причинените неимуществени вреди. "Искам да бъда осъден" бяха последните думи на Петър миналата година.   Делото се гледа от ВКС на 4 октомври миналата година. То стигна до последната - трета инстанция след като прокуратурата обжалва наложеното наказание на Светла Тодорова, като смята, че е несправедливо и иска да бъде заменено с "доживотен затвор без замяна".   С касационната жалба обвинението искаше и отмяна на решението на Апелативния съд- Варна, в частта на наложеното наказание на Тодорова, и връщане на делото за ново разглеждане.   Защитата на подсъдимия Петър Ангелов също искаше връщане и ново разглеждане на делото от апелативния съд или намаление на наложеното наказание заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Чобанов: Държавата ще изтегли 3 млрд. лева заем

България ще изтегли заем не от 4, а от 3 милиарда лева, съобщи в Пловдив финансовия министър Петър Чобанов. Той коментира, че за предстоящите евроизбори са приготвени 22 милиона, които трябва да покрият разходите около вота. Българското правителство подготвя тегленето на заем от  3 милиарда лева.

Бъсеску: Заради непредсказуемостта на Русия армията трябва да може да реагира

Румънският президент Траян Бъсеску заяви, че основният приоритет на румънската армия трябва да бъде увеличаването на капацитета за реакция, в контекста, в който близо до източната граница на Румъния Русия причини териториални загуби на Украйна, съобщава електронното издание на в. "Гъндул", цитирано в четвъртък от БТА. Президентът, който присъстваше на представянето на равносметката на министерството на отбраната за миналата година, заяви, че основният приоритет на армията вече не може да бъде само изпълнението на мисии извън територията на страната, а и увеличаването на капацитета за реакция, в контекста, в който Русия извърши действия в Украйна, както и в Грузия през 2008 г., предизвикващи териториални загуби, а Приднестровието, Република Молдова или южната част на Украйна и устието на Дунав  могат по всяко време да се окажат в подобна ситуация. "Не защото Румъния ще бъде атакувана, но когато на изток от нашата граница има териториални загуби в полза на Руската федерация, тази ситуация не може да остави армията без реакция (...) Първо беше Грузия през 2008 г., после Украйна през 2014 г. Всеки политик или военен стратег би се запитал кой или какво следва", заяви Бъсеску. "Непредсказуемостта на Руската федерация ни задължава да анализираме варианти и възможности за реакция", подчерта държавният глава.

Кунева хвърли ръкавица за дебат с Дончев, Станишев, Калфин и кандидат на ДПС

Меглена Кунева призова водачите на листи на проевропейските партии на дебат за бъдещето на България в Европа преди изборите през месец май, съобщиха от пресцентъра на "Движение България на гражданите". Тя покани Томислав Дончев от ГЕРБ, Сергей Станишев от БСП, Ивайло Калфин от АБВ, както и представител на ДПС, да седнат на масата на дебатите и всеки да посочи какви, според неговата политическа сила, са приоритетите на България, и как те ще се реализират през политиките на Европейския съюз.

След Twitter Турция забрани и YouTube

Една седмица след като поиска блокиране на достъпа до Twitter турското правителство нареди да се спре и видеопортала YouTube,.

За Сметната палата: Много имена се спрягат, нямам фаворит

Йордан Цонев заяви, че няма фаворит за шефското място на Сметната палата, допълни, че се спрягат много имена, но цитира две от тях - това на Кирил Ананиев и на Надежда Сандолова, които били сред спряганите.

Защо туристът бяга панически от Слънчев бряг

В годините след Втората световна война италианското градче Позитано е малко рибарско селище. Цялата област Кампания е една от най-бедните в Италия в този момент и хората панически бягат оттам в търсене на прехрана. Даже прочутият Стайнбек още не е написал статията си за градчето на рибарите в Harper's Bazaar, В годините след Втората световна война италианското градче Позитано е малко рибарско селище. Цялата област Кампания е една от най-бедните в Италия в този момент и хората панически бягат оттам в търсене на прехрана. Даже прочутият Стайнбек още не е написал статията си за градчето на рибарите в Harper's Bazaar,

Фермери се опасяват, че ще трябва да връщат пари за агроекология


Занимаващите се с екологично земеделие може да се окажат принудени да връщат пари, получени по мярката "Агроекологични плащания". Причината е, че те са задължени да прилагат екопрограми в продължение на пет години, а договорите им със собствениците на земите се подновяват всяка година, тоест няма гаранции за срока. Това съобщиха днес членове на новорегистрираната Асоциация на агроекологичните земеделски производители на пресконференция в БТА.

Бенефициентите по програмата до момента...

Цената на труда у нас - най-ниска в ЕС

Евростат: През 2013 г. цената на труда в България е била 3,7 евро на час

    


"168 часа": Ето го убиеца на красивата Хюлия

Качулка скрива лицето на един от най-издирваните в началото на тази година мъже у нас. Очите на Иван Тодоров, който бе обвинен за убийството на красивата студентка Хюлия Маджар, остават скрити дори след ареста му.
Близки и приятели на жертвата обаче настояват 25-годишният варненец не само да лежи в затвора, но и да бъде публично разобличен. Качулка скрива лицето на един от най-издирваните в началото на тази година мъже у нас. Очите на Иван Тодоров, който бе обвинен за убийството на красивата студентка Хюлия Маджар, остават скрити дори след ареста му. Близки и приятели на жертвата обаче настояват 25-годишният варненец не само да лежи в затвора, но и да бъде публично разобличен.

Видео: Елвис, Джон Ленън и Мерилин Монро са живи, но в реклама на бира




Митовете и легендите, че някои от култовите покойни звезди всъщност не са мъртви, а се наслаждават на живота тайно на някой прекрасен остров, далеч от хорските очи, се сбъдват в реклама на холандска марка бира. 

В нея виждаме Елвис Пресли, Мерилин Монро, Джон Ленън, Кърт Кобейн и Тупак Шакур на възрастта, на която се предполага, че биха били в момента, да се наслаждават на слънцето и почивката в команията на новата бира с плодов аромат и множество красиви момичета....

Ден след като падна забраната за Twitter, Ердоган блокира Youtube

/КРОСС/ Турското правителство нареди блокиране на платформата YouTube една седмица след като предприе подобна мярка спрямо Twitter и ден след като съдът нареди падането на забраната, предаде БиБиСи. Изглежда, че поводът за крайната мярка е изтеклият няколко часа по-рано запис, в който официални лица обсъждат ситуацията в Сирия. Говори се, че в разговора, в който се обсъжда евентуална военна намеса в страната, взимат участие външният министър и заместник-началникът на въоръжените сили на Турция. Агенция Ройтерс, която изследва записа, заяви, че не може да потвърди неговата автентичност, но той е потенциално най-вредното изтичане на информация досега, защото, ако се окаже достоверен, ще разкрие, че неправомерно се подслушват висши официални лица от турското правителство. До този момент някои потребители все още имат достъп до сайта за видеосподеляне. Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник "Хюриет" на страницата си в интернет. Припомняме, че министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган заклейми социалните мрежи като платформа за разпространение на компрометираща информация, накърняваща сегашното правителство на Турция.    

Ден след като падна забраната за Twitter, Ердоган блокира Youtube

/КРОСС/ Турското правителство нареди блокиране на платформата YouTube една седмица след като предприе подобна мярка спрямо Twitter и ден след като съдът нареди падането на забраната, предаде БиБиСи. Изглежда, че поводът за крайната мярка е изтеклият няколко часа по-рано запис,  в който официални лица обсъждат ситуацията в Сирия. Говори се, че в разговора, в който се обсъжда евентуална военна намеса в страната, взимат участие външният министър и заместник-началникът на въоръжените сили на Турция. Агенция Ройтерс, която изследва записа, заяви, че не може да потвърди неговата автентичност, но той е потенциално най-вредното изтичане на информация досега, защото, ако се окаже достоверен, ще разкрие, че неправомерно се подслушват висши официални лица от турското правителство. До този момент някои потребители все още имат достъп до сайта за видеосподеляне. Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник "Хюриет" на страницата си в интернет. Припомняме, че министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган заклейми социалните мрежи като платформа за разпространение на компрометираща информация, накърняваща сегашното правителство на Турция.  

Гръцкият финансов министър успокоява, че няма да има нови икономии

Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас увери пред местното радио Скай, че правителството няма да налага нови данъци, като отхвърли твърденията на главната опозиционна партия - радикалната левица СИРИЗА, че кабинетът готви нов меморандум с мерки за икономии след изборите за Европейски парламент. Нови данъци няма да налагаме, не се задават и мерки след евроизборите, казал министърът в отговор на въпрос за хода на фискалната консолидация на страната. Той пояснил обаче, че ако бюджетните цели бъдат постигнати, ще има намаление на данъчните ставки, и че извънредният данък сколидарност ще се запази, колкото е нужно, и няма да има промени и в имотния данък. Финансово Гърция е осигурена до май 2015 г., а също при определени условия и до март 2016 г., годината, след която страната ще има възможност да излезе напълно на пазарите. Стурнарас добавил, че тройката международни кредитори /ЕС,ЕЦБ МВФ/ е искала мерки в размер на около три милиарда евро за 2014 г., но в крайна сметка след преговори в продължение на осем месеца, кредиторите "приели не само, че "не са нужни нови мерки", но и се съгласили, че има възможности за известни социални бонуси по линия на първичния бюджетен излишък. Финансовият министър изразил увереност, че разговорите за облекчаване на гръцкия дълг ще започнат след планираното за май заседание на Еврогрупата. Целта ни е да постигнем макар и леко намаление на лихвите по този дълг, това ще бъде и една малка "подстрижка" за него, казал Стурнарас. Той добавил, че международните кредитори ще се завърнат в Атина през лятото за нова проверка на гръцката антикризисна програма, като акцентът на разговорите вече щял да бъде върху растежа на икономиката. Запитан кога Гърция ще се завърне на пазарите, Стурнарас отговорил: "почти сме готови", но пояснил, че вероятно това ще стане след изборите за Европейски парламент, които са през май. Същевременно гръцки медии съобщават, че правителствената коалиция в Гърция е подложена на кръстосан огън от депутатите на двете партии в нея – Нова демокрация и ПАСОК, които се заканват да не подкрепят внесения в парламента законопроект по споразумението, договорено с тройката международни кредитори миналата седмица, ако в него не бъдат направени някои корекции. Атина бърза да приеме това споразумение, тъй като очаква то да доведе до деблокиране на 12 млрд. евро от спасителната финансова помощ за страната. Заради разногласия гласуването на законопроекта по това споразумение, което трябваше да се състои тази седмица, е преместено за понеделник. Тройката обаче не желае да има промени в споразумението. Анализатори в Атина определят като взривоопасна атмосферата сред депутатите. Основните спорове между тях се водели около два въпроса - по регулациите за млякото и за статута на аптеките. Гръцките фармацевти от вчера са в безсрочна стачка, а в страната работят само дежурни и нощни аптеки. На този фон кабинетът Самарас възнамерява да включи в законопроекта и разпоредба за фотоволтаичните мощности, на която се възпротивиха 57 депутати от двете партии в управляващата коалиция. Правителството пък си е поставило за цел да прокара без загуби всички мерки, договорени с тройката /ЕС, ЕЦБ МВФ/. Става дума за мерки от структурен характер, а не за икономии, както уверява правителството, а също за рекапитализация на банките и за данъчни регулации. Двете партии от коалицията - Нова демокрация и ПАСОК разполагат с крехко мнозинство от 153 от общо 300 депутати.

Треньор от школата на ЦСКА беше обвинен в бой над футболист


Треньорът от детско-юношеската школа на ЦСКА Иван Атанасов беше обвинен в побой над футболиста Владимир Петков. Бащата на играча Иван Петков обяви, че синът му е бил пребит по време на тренировка в сряда. 

Специалистът, който ръководи юношите, родени през 1999 г., отрече твърденията. Той беше подкрепен и от шефа на охраната в ЦСКА Стефан Прокопов. 

"Към 22.30 ч. ми се обади бащата на детето и реално от него разбрах, че съм бил сина му. Попитах го дали е сигурен в това,...

Първият случай в страната на излекуван от инхибиторна хемофилия е във Варна

В скоро създадения Център за комплексно лечение на таласемия и хемофилия към УМБАЛ „Св. Марина“ е първият случай в страната на излекуван пациент с инхибиторна хемофилия. Това обяви ръководителят на центъра доц. д – р Валерия Калева, предаде репортер на Moreto.

Близо 100 хил. руски войници разположени по границата с Украйна

Русия е струпала около 100 хиляди свои войници по протежение на границата си с Украйна. Това съобщават световните агенции, като цитират началника на украинския Съвет за национална сигурност Андрей Парубий. „Близо 100 хиляди войници са разположени по украинската граница. От няколко седмици те имат готовност да ударят”, Русия е струпала около 100 хиляди свои войници по протежение на границата си с Украйна. Това съобщават световните агенции, като цитират началника на украинския Съвет за национална сигурност Андрей Парубий. „Близо 100 хиляди войници са разположени по украинската граница. От няколко седмици те имат готовност да ударят”,

Джеймс Франко се ядоса: Линдзи Лоън лъже, никога не съм спал с нея

/КРОСС/ Холивудският актьор Джеймс Франко публично обвини Линдзи Лоън в лъжа и заяви, че никога не е правил секс с нея. Повод за изказването му е вече доста популярният списък на актрисата с 36-те мъже, с които е спала. Актьорът е категоричен, че никога не е имал интимен контакт с нея, но е споменал името й в новата си книга. "Не съм написал нищо лошо за нея. Линдзи е наговорила лъжи за отношенията си с мен, аз никога не съм спал с нея. Смятам, че това, което аз казах за нея, е нищо в сравнение с измислиците й по мой адрес", коментира звездата в интервю за списание "Лос Анджелис". В палавия списък на Лоън присъстват и имената на Адам Лавин, Колин Фаръл, Зак Ефрон, Аштън Къчър и други известни господа от американския шоубизнес.  

Заради рецесията все повече гърци намират работа в Турция

Турция е убежище за мнозина гърци, чиято страна е разтърсвана от рецесията, пише Би Би Си в репортаж от Истанбул, цитиран от гръцкия в. "Етнос". Много гърци забегнаха в чужбина, за да търсят работа, а някои от тях избраха за това Турция, въпреки "историческата вражда" с тази страна, посочва Би Би Си. Авторът на материала разговаря с гръцки пилот от гражданската авиация,  намерил работа в Търкиш еърлайнс, а след това отбелязва, че много гърци имат родствени корени в Истанбул. Пред британската медия председателят на гръцко-турския бизнес съвет подчертава, че гърците в Турция работят в почти всички сфери и най-вече са заети в туризма. Много лекари се трудят в частни клиники, много гърци работят в турските банки, а други отварят ресторанти и барове. Доста от тях са музиканти, изтъква той. Репортажът свършва с изказване на една гъркиня, студентка по социология, която твърди, че в Истанбул има много възможности за работа.

Турция блокира и YouTube

Турското правителство нареди блокиране и на платформата YouTube. Това се случва само седмица след като подобна мярка бе предприета спрямо Twitter, съобщават турските медии, цитирани от Франс прес.
Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник „Хюриет” на страницата си в интернет. Турското правителство нареди блокиране и на платформата YouTube. Това се случва само седмица след като подобна мярка бе предприета спрямо Twitter, съобщават турските медии, цитирани от Франс прес. Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник „Хюриет” на страницата си в интернет.

По-ниски лихви по новите жилищни и потребителски кредити през февруари

Намаление на лихвените проценти спрямо януари има и по новите фирмени заеми, като особено осезаемо е то при големите кредити

    


Оборотът на БФБ надхвърли 18 млн. лв.

След края на борсовата търговия днес (27 февруари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) приключиха със спадове. SOFIX отбеляза...

След бурни дебати приеха Закона за Сметната палата. Новият шеф става ясен до месец

/КРОСС/ След 3-дневни бурни дебати депутатите приеха окончателно новия Закон за Сметната палата. Проектът беше внесен от Йордан Цонев от ДПС и още няколко народни представители от БСП. С новия закон ще бъде сменен сегашният председател на одитната институция Валери Димитров. Управляващите обсъждат за негов наследник Кирил Ананиев - бивш зам.-министър на финансите в правителствата на ОДС, НДСВ и тройната коалиция, бивш съветник на президента Георги Първанов (2002 - 2012 г.), а сега съветник на премиера Пламен Орешарски. Смяната ще стане до месец след обнародването на текста. Сметната палата се превръща в колективен орган, който ще се състои oт 8 членове и един председател. Те ще се избират и освобождават от НС за срок от 7 години. Председателят и членовете на Сметната палата не могат да заемат друга платена длъжност. Новите членове на Сметната палата ще трябва да са магистри по право или икономика с минимум 10 години професионален опит в областта на правото, финансите, финансовия контрол, одита или счетоводството. За председателя изискването е за 15 години. От ГЕРБ критикуваха управляващите, че законът се прави за определен човек и ги призоваха направо да посочат името му.  

Диалогът е най-разумното решение в ситуацията между НЕК и ЕРП-тата

Най-разумно при създалата се ситуация с електроразпределителните дружества и НЕК е да се седне на масата за диалог. Това заяви Еленко Божков,...

Турция блокира и YouTube

Турското правителство нареди блокиране и на платформата YouTube. Това се случва само седмица след като подобна мярка бе предприета спрямо Twitter, съобщават турските медии, цитирани от Франс прес.
Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник „Хюриет” на страницата си в интернет. Турското правителство нареди блокиране и на платформата YouTube. Това се случва само седмица след като подобна мярка бе предприета спрямо Twitter, съобщават турските медии, цитирани от Франс прес. Решението за YouTube било съобщено на интернет доставчиците и на GSM операторите в Турция, уточнява вестник „Хюриет” на страницата си в интернет.

КЗК заподозря "Булгаргаз" в злоупотреба с господстващо положение


Комисията за защита на конкуренцията е на мнение, че "Булгаргаз" е  злоупотребявал с господстващото си положение на  пазара на обществена доставка на природен газ  между август 2010 и декември 2012 г. 

Предприятието едностранно е принуждавало клиентите си да продължат срока на сключения между тях договор, без възможност за преговори и обсъждане на клаузите в него.

От друга страна, дружеството едностранно е поставяло пред клиентите си определени условия, без които...

Жители на Бяла настояват за развитие на зона "Карадере", излизат на контрапротест

Инициативен комитет за развитието на Община Бяла бе учреден на общоградско събрание на жителите на гр. Бяла, състояло се на 26 март 2014 година. На събранието са присъствали над 100 жители на града, представители на всички възрастови групи от населението.

Кое кара жените да симулират оргазъм

Екип от учени откри четири основни причини нежните половинки да симулират сексуално удоволствие

Украйна: Русия струпа 100 000 войници по границата

Русия е струпала близо 100 000 войници по границата си с Украйна, заяви председателят на украинския Съвет за национална сигурност. Това е много повече от данните на САЩ, които са за 20 000 военни, ...

Dongfeng, PSA и френското правитество си стиснаха ръцете

Пиер Московиси, Министър на икономиката и финансите, Филип Варен, Президент на борда на директорите на PSA Peugeot Citroen, Су Пин, Президент на управителния съвет на DGF, Робер Пежо, Генерален директ...

Орешарски: Стремим се да създаваме добри условия за спорт

"Радвам се, че можем да предложим домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация. Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта", заяви министър-председателят Пламен...

Откриват 7 нови метростанции в София през април догодина

Седем нови метростанции ще бъдат открити през април 2015 година. Те са част от разширението на първия лъч на метрото от Цариградско шосе до Летище София и от Младост 1 до Бизнес парка. На 1 април ще з...

Плевнелиев ще работи за популяризиране на тениса у нас

"За да има повече успехи в елитния спорт, е необходима широката основа на масовия спорт в училищата и в градовете и той трябва да бъде насърчаван", каза президентът Росен Плевнелиев на среща...

Започна делото за клевета на Борисов срещу Бареков, адвокатите нищят понятието "тъп"

В Софийския районен съд започна делото за клевета, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе срещу Николай Бареков. Борисов и Бареков не дойдоха лично на делото, предаде БНР. Отсъствието на двамата ...

Близо 100 хил. руски войници струпани по украинската граница

Русия е струпала около 100 хиляди свои войници по протежение на границата си с Украйна. Това съобщават световните агенции, като цитират началника на украинския Съвет за национална сигурност Андрей Парубий. „Близо 100 хиляди войници са разположени по украинската граница. От няколко седмици те имат готовност да ударят”, Русия е струпала около 100 хиляди свои войници по протежение на границата си с Украйна. Това съобщават световните агенции, като цитират началника на украинския Съвет за национална сигурност Андрей Парубий. „Близо 100 хиляди войници са разположени по украинската граница. От няколко седмици те имат готовност да ударят”,

Добавките за пенсионерите ще бъдат заложени в бюджета за 2015 г.

Добавките към пенсиите ще бъдат предварително планирани и заложени в бюджета за следващата година, заяви министърът на финансите Петър Чобанов. По...

Турция блокира и YouTube

Решението за блокиране достъпа до YouTube беше взето

До 29 април могат да се подават заявления за откриване на изборни секции в чужбина


До 29 април е срокът, в който ще могат да се подават заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС, където ще може да се гласува на евровота на 25 май. Това предвижда хронограмата, приета от Централната избирателна комисия (ЦИК) в сряда.

За да бъде разкрита секция, са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите населени места са нужни 40 заявления. Там, където на избори през последните 5 години е имало секция, в...

Протестът за Черноморието беше отменен


Планираният граждански протест в защита на българското Черноморие от застрояване, който беше плануван за четвъртък следобед, беше отменен от организаторите в последния момент. Причина стана удълженото пленарно заседанието в парламента до 17 ч. заради гласуване на Закона за сметната палата и като следствие всички парламентарни комисии не проведоха редовните си заседания.

Идеята на природозащитниците и гражданите беше да се съберат половин час преди началото на заседанието на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване