“Байерн” няма грешка след 1:1 като гост

“Байерн” е безгрешен в реваншите, след като е стигнал до 1:1 като гост в първи мачове от европейски елиминации. Такъв е случаят в четвъртфиналите от Шампионската лига, където немският колос завърши 1:1 в Манчестър срещу “Юнайтед”.

Неманя Видич даде аванс на англичаните, Бастиан Швайнщайгер наниза изравнителния гол.
Баварците са отнасяли към Мюн “Байерн” е безгрешен в реваншите, след като е стигнал до 1:1 като гост в първи мачове от европейски елиминации. Такъв е случаят в четвъртфиналите от Шампионската лига, където немският колос завърши 1:1 в Манчестър срещу “Юнайтед”. Неманя Видич даде аванс на англичаните, Бастиан Швайнщайгер наниза изравнителния гол. Баварците са отнасяли към Мюн

117 депутати дадоха Плевнелиев на КС

117 депутати сезираха вчера Конституционния съд за указа на президента Росен Плевнелиев, с който бяха назначени членовете на новата ЦИК. Дългият списък с подписи бе попълнен от народните представители на БСП и ДПС, като бройката значително надхвърли необходимите по закон 48 парафа за сезиране КС.

ДКЕВР: 14% по-скъп ток искат от ЧЕЗ и "Енерго про"

Доставчиците на ток в Североизточна и в Западна България “Енерго про” и ЧЕЗ са поискали поскъпване на дневната тарифа на тока с 13-14% и двойно по-голямо увеличение на нощната. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев пред журналисти в сряда. “Доставчиците искат увеличение на тока, различно о Доставчиците на ток в Североизточна и в Западна България “Енерго про” и ЧЕЗ са поискали поскъпване на дневната тарифа на тока с 13-14% и двойно по-голямо увеличение на нощната. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев пред журналисти в сряда. “Доставчиците искат увеличение на тока, различно о

Видео: Бомба на над 70 години уби 7 тайландци



Поне 7 души загинаха след избухването на стара бомба, предадена за претопяване за вторични суровини в северната част на Банкок.

Според полицията най-вероятно неизбухналата бомба е от Втората световна война и някой от работниците се е опитал да я разреже с оксижен.

От взрива са били ранени 19 души, а сред развалините се виждаха локви кръв и части от човешки тела, описва оператор на "Ройтерс".

Строителни работници открили бомбата (има версия, че може и да...

Стойнев: Въпрос на мениджмънт и желание е дали ТЕЦ „Варна“ да работи

Въпрос на мениджмънт и желание е дали ТЕЦ „Варна“ да работи или да върви към закриване, зависи изцяло от частния инвеститор. Това заяви министърът на...

Роднини на умряла в Пирогов: Искаме справедливост, не кръвнина!

Хирургът от Пирогов Виктор Попов беше изправен пред Темида по обвинение за непредпазливост, довела до смъртта на 32-годишната жяна, която почина на 29 февруари 2012 г. след операция на апендицит. След фалстарта преди месец днес делото започна с разпит на свидетели.

Тийнейджър печели по 24 хиляди паунда годишно от GTA V

/КРОСС/ 17-годишният Фред Пай от град Шрусбъри, Англия твърди, че печели по 24 хиляди паунда на година. Интересното в неговия случай е, че той не ходи на работа, а напротив - той почти не излиза от тях, тъй като постоянно играе Grand Theft Auto V. Момчето създава и публикува в Youtube клипове, чрез които помага на останалите играчи, запалени по GTA, успешно да преминат мисиите си, пише Daily Mail. Видеоклиповете на Пай вече имат повече от 25 милиона гледания, благодарение на които момчето печели около 3,300 щатски долара на месец. Каналът на тийнейджъра е активен от две години, а до момента има повече от 138 хиляди последователи. Уникалните му посещения пък са близо 2.5 милиона всеки месец. Най-интересното в случая на Пай е, че той играе нелегално играта, тъй като тя не е предназначена за геймъри под 18 години.  

Спортната гордост на Перник - Иво Ангелов няма да участва в Европейското

Световният шампион по борба Иво Ангелов няма да вземе участие в започналото вчера Европейско първенство във финландската столица Хелзинки.

Иво Ангелов Спортистът на 2013 година обаче ще присъства на шампионата на стария континент като зрител, за да наблюдава представянето на своите съперници за световната титла. Ще подкрепя морално българския отбор, но самият аз се подготвям за световното през септември. Главната ми цел са Олимпийските игри в Рим, каза пред...

Продължава

Стойнев отказа да се бърка в работата на ТЕЦ "Варна"


Няма как държавата да се бърка в работата на един частен инвеститор. Така министърът на икономиката Драгомир Стойнев отговори на въпрос какви мерки ще се вземат заради опасенията на служители, че може да останат без работа.

Работници от ТЕЦ - Варна днес излязоха на протестен митинг, организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа", и поискаха сигурност и запазване на работните им места. Хората са притеснени, че в края на годината централата може да бъде затворена, а това би означавало 316 души да...

Странни срещи и стари връзки - кои всъщност са "Десен сектор"


Хората с прикрити лица и маскировъчни облекла, станали емблема на радикалната фаза на конфронтацията с властта на президента Виктор Янукович, изминаха пътя от малко познати екстремни националисти през "герои от Майдана" до радикали, които започват да заплашват новата власт, включително като дават непрекъснато поводи на Москва да говори за "фашисти" в Киев.

В специално разследване на в."Украинская правда" за това какво представлява "Десен сектор" се твърди, че не става дума за...

След 8,2 по Рихтер в Чили чакат вълна в Япония и Камчатка (обзор)

Чудовищен трус от 8,2 по Рихтер раздруса северното крайбрежие на Чили във вторник вечерта.
Съобщава се само за 6 жертви, двама от които покосени от инфаркт. Десетки хиляди по крайбрежието са евакуирани.
Земетресението удари в 20,46 ч местно време. Епицентърът с дълбочина 20 км бе на 86 км северозападно от миньорския град Икике. Чудовищен трус от 8,2 по Рихтер раздруса северното крайбрежие на Чили във вторник вечерта. Съобщава се само за 6 жертви, двама от които покосени от инфаркт. Десетки хиляди по крайбрежието са евакуирани. Земетресението удари в 20,46 ч местно време. Епицентърът с дълбочина 20 км бе на 86 км северозападно от миньорския град Икике.

До 28% по-скъп ток през нощта искат ЕРП-тата

До 28% по-скъп ток през нощта са поискали от регулатора ЕРП-тата. Това стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев след вчерашното заседание на парламентарната енергийна комисия.

Плевнелиев призова за по-тясно взаимодействие с Румъния, Гърция и Турция

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев апелира за повече гаранции за сигурност за България и за региона и за по-силно сътрудничество в рамките на НАТО. Пред български журналисти в Брюксел държавният глава се обяви за по-тясно взаимодействие между България, Румъния, Гърция и Турция в обмена на информация и по охрана на акваторията на Черноморските държави от НАТО. Президентът подчерта, че в рамките на Алианса е необходимо страната ни да бъде по-активна в направления, в които към момента не участва пълноценно. „Трябва да посочим какво още можем да направим заедно - център за кибер-отбрана или нова програма подобряване на способностите", каза Росен Плевнелиев и посочи, че в този смисъл има нужда от „повече НАТО в България". Президентът не коментира внесената в Конституционния съд жалба по указа му за назначаване на членове на Централната избирателна комисия, за да не повлияе върху становището на институцията. По думите му обаче, отношението към президентската институция е целенасочено повече от година. „ Факт е, че при мои посещения зад граница, включително в Китай, Виетнам и във Великобритания, нямаше нито един министър. Дори в години на тежко политическо противопоставяне никой не си е позволявал да бойкотира и да принизява държавността по такъв начин. Очевидно сега постигаме нови рекорди и това е жалко", коментира държавният глава

Кметски син тормози Врачанско

Малкият син на скандалноизвестния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков всява страх в цялата околия с побои и заплахи, разказаха вчера пострадали пред Би Ти Ви.
17-годишният Мартин и приятелите му раздавали юмруци в Галиче, Алтимир и Бяла Слатина. Последният случай е с пребито момче от ромската махала на Галиче. Инцидентът е покрит... Малкият син на скандалноизвестния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков всява страх в цялата околия с побои и заплахи, разказаха вчера пострадали пред Би Ти Ви. 17-годишният Мартин и приятелите му раздавали юмруци в Галиче, Алтимир и Бяла Слатина. Последният случай е с пребито момче от ромската махала на Галиче. Инцидентът е покрит...

Столичният бар The Academy организира благотворително парти за набиране на средства за лечението на Иво от Радомир

Софийският спортен бар "The Academy" се включва с парти в поредицата благотворителни инициативи за набиране на средства за операция на 12-годишния радомирец Иво Ивов.

Детето с рядка болест се нуждае от помощ. 12-годишният Иво Ивов от Радомир страда от заболяване, при което организмът му сам произвежда тумори. Нужна е спешна операция в чужбина.

Преди броени часове близки на Иво съобщиха радостната новина, че операцията е преминала успешно и единият...

Продължава

17-годишен българин бие в САЩ по сладкодумие

Седемнадесетгодишен българин спечели състезание по ораторско изкуство в Лос Анджелис, съобщава японско-английският сайт “Рафу шимпо”.
Слави Арнаудов смая журито и победи в годишния конкурс по ораторство на Японско-американския клуб на оптимиста. Темата бе как страстта към дебата може да промени света. Седемнадесетгодишен българин спечели състезание по ораторско изкуство в Лос Анджелис, съобщава японско-английският сайт “Рафу шимпо”. Слави Арнаудов смая журито и победи в годишния конкурс по ораторство на Японско-американския клуб на оптимиста. Темата бе как страстта към дебата може да промени света.

Нови 200 смъртни присъди в Северна Корея

200 високопоставени чиновници, лоялни на екзекутирания чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, също са осъдени на смърт. Ужасяващата за западните държави информация бе съобщена от южнокорейски медии. Според източници от Сеул Комисията за държавна сигурност е провела операция за установяване на поддръжници на Чан Сон Тхек след неговата екзекуция през декември миналата година.

Пеп нападна репортер в стил “Де Ниро”

Пеп Гуардиола се ядоса на репортер от английския в. “Гардиън”, който го обърна на майтап с паметна роля на Робърт де Ниро. Журналистът Джейми Джаксън запита треньора:

- Мислите ли, че “Юнайтед” игра твърде предпазливо?

- Найн (на немски). Ноу (на английски) - отвърна Гуардиола. - Не съм казал такова нещо.

- Да, но аз ви питам какво е мнени Пеп Гуардиола се ядоса на репортер от английския в. “Гардиън”, който го обърна на майтап с паметна роля на Робърт де Ниро. Журналистът Джейми Джаксън запита треньора: - Мислите ли, че “Юнайтед” игра твърде предпазливо? - Найн (на немски). Ноу (на английски) - отвърна Гуардиола. - Не съм казал такова нещо. - Да, но аз ви питам какво е мнени

ДКЕВР смята дупката в енергетиката

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) все още не знае колко пари липсват в енергийната система. Единственият недостиг, който ведомството открива, са 400 млн. лв. за пълното покриване на разходите за зелена енергия. Това стана ясно от думите на председателя на ДКЕВР Боян Боев, който беше изслушан в енергийната комисия към парлам Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) все още не знае колко пари липсват в енергийната система. Единственият недостиг, който ведомството открива, са 400 млн. лв. за пълното покриване на разходите за зелена енергия. Това стана ясно от думите на председателя на ДКЕВР Боян Боев, който беше изслушан в енергийната комисия към парлам

Пищно празненство за Байерн в Манчестър

/КРОСС/ Официалната вечеря на "Байерн" в манчестърски хотел след 1:1 срещу "Юнайтед" е приличала на парти по случай класиране. В ресторанта се събрали стотина души - играчи, щаб, началници, персонал, спонсори, ВИП-гости и фенове. Имало речи, наздравици и все пак предупреждение от боса Карл-Хайнц Румениге, че реваншът не бива да се подценява. Сред предястията в менюто изобилствали италиански специалитети - пармска шунка и наденички, салати, морски специалитети, гноки с пармезан и рататуи. Основните ястия обаче били британски - агнешко и телешко по класически английски рецепти от Ланкашир. И всичко това - полято с италианско вино и баварска "жива" бира, която пътувала с отбора от Мюнхен, пише Труд. До най-късно на масите останали някои шефове, треньорът Хосеп Гуардиола и холандското крило Ариен Робен, който бил довел родителите си.  

Дейли Телеграф: Банско по-добър за живеене от Париж

Топ 20 на най-добрите места за живеене в света се оглавява от Андалусия в Испания, следвана от Гаскони във Франция, Банско и Парма в Италия

Банско е по-добро място за живеене от Париж

Топ 20 на най-добрите места за живеене в света се оглавява от Андалусия в Испания, следвана от Гаскони във Франция, Банско и Парма в Италия

Майка-скитница заряза двумесечното си бебе

Полицията в Кирково издирва майката на двумесечно бебе, което го изоставила в постройка в землището на село Домище.

Държавата ще наддава на търг за "Химко"

Очаква се началната цена да е 22 млн. лева

Добра новина! Единият тумор на 12-годишния радомирец Иво е премахнат

Операцията на 12-годишния радомирец Иво Ивов е преминала успешно.

От около месец активното гражданско общество в пернишко направи благотворителни концерти и прояви, за да се помогне на Иво, който страда от рядко заболяване. В детето са открити тумори, които трябва да бъдат отстранени в Германия или Турция.

"Когато има добрина, греят щастливи детски усмивки. Детето е още в реанимация, но е щастлив от новината, че целият тумор е бил премахнат. Родителите...

Продължава

Среща между България и Турция по проблемите на товарните превозвачи

/КРОСС/ "На 12-и април ще се има среща между работните групи на България и Турция по проблемите на товарните превозвачи. Споразумението между двете страни ще бъде готово до края на април", каза министърът на транспорта Данаил Папазов в ресорната парламентарна комисия. Той обясни, че за момента споразумението от турска страна се спазва и българските превозвачи нямат проблем на границата. "Повечето от мерките, предложени от двете страни в спогодбата са договорени. В момента се оспорват разрешителните, които българската страна иска от и за трети страни. Те трябва да са минимум 6 000. От турска страна настояват транзитните такси на територията на България да отпаднат", обясни Папазов. "Към настоящия момент не сме се съгласили, да бъдат премахнати. Напротив, искаме те да останат, като реципрочна мярка, която пък да облекчи техните превози по територията на България. Очакваме след анализа и практиката, която Министерството на финансите ще ни предложи за връщане на ДДС, защото ние сме една от малкото европейски държави, които не връщат ДДС за горивата... да постигне ефекта, който те търсят с намаляване на разходите на територията на България", каза още той, цитиран от БНР.    

Първоаприлските лъжи на президента

Щеше да бъде чудо, ако президентът Росен Плевнелиев пропусне деня на лъжата и не забърка поредната политическа каша. Държавният глава използва съобщенията за засилени разузнавателни полети на руската авиация, за да настрои обществеността срещу управляващите, а също така да се прояви като ястреб срещу бившия голям брат.

Спор между Бобева и Папазов завърши с "Обичаме се"

С лек скандал и остри реплики започна заседанието на правителството вчера. Оператори и фотографи, които снимат в началото на правителственото заседание, станаха свидетели на спор между вицепремиера Даниела Бобева и министъра на транспорта Данаил Папазов. Те дочули изнервената реплика на транспортния шеф, че може да си вземе шапката и да си тръгне. С лек скандал и остри реплики започна заседанието на правителството вчера. Оператори и фотографи, които снимат в началото на правителственото заседание, станаха свидетели на спор между вицепремиера Даниела Бобева и министъра на транспорта Данаил Папазов. Те дочули изнервената реплика на транспортния шеф, че може да си вземе шапката и да си тръгне.

Подпалиха втора кола на Шикерова. Тя: Близките ми ще се побъркат (обзор)

Бандити запалиха втора кола на водещата от Би Ти Ви Генка Шикерова вх нощта срещ сряда в София.
Този път изгоря снапълно служебната шкода на бременната в шестия месец журналистка, видя екип на Бандити запалиха втора кола на водещата от Би Ти Ви Генка Шикерова вх нощта срещ сряда в София. Този път изгоря снапълно служебната шкода на бременната в шестия месец журналистка, видя екип на "24 часа". През септември миналата година неизвестен и до днес извършител запали личното пежо на водещата. Цялата вътрешна част на купето на октавията ...

СУ засвети в синьо в подкрепа на децата-аутисти

"България е малка, но изпълнена с много тъга и това не ми харесва. Единственият начин да живеем добре, е да надмогнем егоизма". С тези думи писателят Калин Терзийски се обърна към събралит...

Изложи ли се волейболната ни федерация с Владимир Кузюткин?

Българската федерация по волейбол отново май направи грешен ход с избора на руския треньор Владимир Кузюткин за селекционер на женския национален отбор. Това се потвърди още с първата пресконференция,...

Тиаго Силва: Фаворити сме и това ще ни тежи

В нашата група на световното първенство определено няма да се разхождаме в парка. И трите ни съперника може да ни създадат сериозни проблеми. Това заяви капитанът на бразилския национален отбор Тиаго ...

Отварят по-рано заведенията по плажа

Заведенията по плажната алея във Варна ще отворят врати за посетители по-рано тази година. Вече започна обновяването на част от тях за предстоящия летен туристически сезон, показа проверка на “Черно море”. Факт е, че тази година заради необичайно топлото време редица заведения въобще не затвориха врати за посетители, като работеха и през зимата.

Земетресение с магнитуд 6,2 разтресе и Панама

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд от 6,2 по Рихтер удари Панама, съобщи Американското геоложко дружество, цитирано от Ройтерс. Земетресението се случва ден след като Чили беше разтърсена от силно земетресение с магнитуд 8,2 по Рихтер, което причини смъртта на шестима души и предизвика двуметрови вълни по бреговете на страната. Земетресението в Панама е с епицентър на около 38 мили южно от град Давид, на дълбочина от 17,3 мили, което е на близо 292 километра югоизточно от столицата на Коста Рика Сан Хосе. По официални данни няма информация за нанесени щети и ранени хора, но превантивно хората от района бяха евакуирани.    

Лудогорец обърна Литекс и се класира на 1/2-финал

Шампионите изхвърлиха Литекс от турнира за Купата на България след повторно 2:1 и общ резултат 4:2 на четвъртфиналите.

Софиянци ще могат да плащат данъците си и през почивните дни

В три съботи от месец април ще работят дежурни каси във всички отдели "Местни данъци и такси" на Столична община. Те ще са отворени от 9 до 13 часа...

Миков отлага неспешните закони след евровота

Неспешните закони да отпаднат от дневния ред на парламента до изборите на 25 май. За това е настоял шефът на Народното събрание Михаил Миков (БСП) пред избраниците от левицата, научи "Труд". 


Причината - до евровота имало 23 почивни дни без уикендите, а приоритетните нормативни актове още чакали да бъдат приети на второ четене. Сред тях са Неспешните закони да отпаднат от дневния ред на парламента до изборите на 25 май. За това е настоял шефът на Народното събрание Михаил Миков (БСП) пред избраниците от левицата, научи "Труд". Причината - до евровота имало 23 почивни дни без уикендите, а приоритетните нормативни актове още чакали да бъдат приети на второ четене. Сред тях са

Орешарски: Всичките ни действия са насочени към по-голяма прозрачност

Всичките ни действия са насочени към по-голяма прозрачност. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента, като подчерта, че усилията...

НАТО: Русия може да нахлуе в Украйна за 3 до 5 дни

Русия разполага с всички необходими сили по границата на Украйна, ако реши да извърши нахлуване в страната, и може да постигне целта си за 3 до 5 дни, заяви върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.
Определяйки ситуацията на границата като “изключително обезпокоителна”, Русия разполага с всички необходими сили по границата на Украйна, ако реши да извърши нахлуване в страната, и може да постигне целта си за 3 до 5 дни, заяви върховният главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс. Определяйки ситуацията на границата като “изключително обезпокоителна”,

Психиатри ще гледат майката на убиеца от Лясковец

Горнооряховският районен съд постанови тройна психиатрична експертиза

Янакиева да си ходи, ама веднага

Да хвърлиш тежко въоръжени полицаи срещу група 15-годишни деца, които са се осмелили да ти поискат оставката. Това не е мъжка постъпка. Да, вярно е, че Росица Янакиева не е мъж, но като си кмет на един град, то трябва да имаш мъжко поведение.

Тоест, да си морален човек, който не използва властовите ресурси, за да смаже група деца. Защо Янакиева не разреши протеста пред пернишката община? Явно, за да даде формално основани да бъдат извършени арести на група ученици.

Какво...

Продължава

България изпрати на ЕК споразумението за партньорство

Споразумението за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г. беше изпратено по официален път на Европейската комисия, днес 2 април 2014 г. По този начин се поставя началото на официалните преговори за одобрението на документа от страна на ЕК.

Найденов: Имаме достъп до фондове, чрез които да модернизираме отбранителната ни инфраструктура

/КРОСС/ "България днес е пряк участник във формирането и във взимането на решения и има възможност пряко да влияе на политиката за отбрана и сигурност на страните-членки на НАТО - най-мощният военно-политически съюз, чиято стратегическа роля за поддържането на международния мир и сигурността нямат алтернатива." Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов днес, 2 април, на тържественото събрание, посветено на 10-та годишнина от членството на България в Алианса, което се проведе в Централния военен клуб в София. „Съвременната среда за сигурност налага създаването на отбранителни способности, които трудно можем да изградим сами", каза министър Найденов и подчерта, че участието на повече от 12 000 български военнослужещи в операции на три континента означава ценен опит и подготовка, придобити бойни способности и оперативна съвместимост. „Икономическите измерения от членството ни в НАТО се определят от възможността ни за достъп до ресурси и капацитет, които са непосилни за доста крехката ни икономика", изтъкна той и поясни, че страната ни има достъп до фондове, които ни позволяват да модернизираме отбранителната ни инфраструктура. По повод на юбилейната годишнина министърът на отбраната Ангел Найденов отличи с почетен-награден знак „България-НАТО" - първа степен държавници, политици, депутати и военнослужещи

Кметът на Своге дърпал пари чрез аварийни ремонти

Обществените поръчки в Своге са заобикаляни чрез често провеждани аварийни ремонти, при които не се изискват подобни процедури. Това е само един от сигналите, подадени от местната структура на ВМРО, вследствие на които прокурори и икономическа полиция наглуха и часове наред тарашиха общината. От 27 март Жоро Цветков е с обвинение за престъпление по служба и го заплашват 8 години затвор.

Съдбата на “Интер” и “Челси” играе за злато на “Атлетико”

“Атлетико” стана сензацията на сезона - остана и непобеден в Шампионската лига с 1:1 срещу “Барселона” в първия четвъртфинал.
 
На пресконференцията преди снощния мач “Реал” (Мадрид) - “Борусия” (Дортмунд) “белият” треньор Карло Анчелоти каза: “Все пак само ние нямаме загуба в Лигата...”. Наложи се репортер да подхвърли: “И “Атлетико”!...” Италиа “Атлетико” стана сензацията на сезона - остана и непобеден в Шампионската лига с 1:1 срещу “Барселона” в първия четвъртфинал. На пресконференцията преди снощния мач “Реал” (Мадрид) - “Борусия” (Дортмунд) “белият” треньор Карло Анчелоти каза: “Все пак само ние нямаме загуба в Лигата...”. Наложи се репортер да подхвърли: “И “Атлетико”!...” Италиа

Видео: Чилийците се завръщат от евакуация след трус и цунами



След като бяха евакуирани от ниско разположените крайбрежни райони, хиляди чилийци започнаха да се завръщат у дома, за да огледат щетите от земетресението с магнитуд от 8.2, което удари призори северозападните части на страната, разказва Нейтън Франдино от "Ройтерс".

Трусът удари близо до пристанищния град Икике.

Малко след това цунами в височина 2 метра разхвърля лодки и корабчета.

"Жертвахме много неща, за да си купим по-голямо корабче и вижте сега какво...

Цунами може да връхлети Япония утре

/КРОСС/ Цунами след земетресението в Чили може да достигне тихоокеанското крайбрежие на Япония в четвъртък (3 април), около 03:00 часа местно време. Това съобщиха японските метеорологични служби, цитирани от ИТАР-ТАСС. Според националната метеорологична служба височина на вълната може да достигне до един метър. Поради тази причина местни експерти призоваха жителите да живеят въз основа на предпазни мерки, като например да не се доближават до брега без това да е наложително. В резултат на земетресението в северната част на Чили с магнитут 8,2 загинаха шест души, а други трима бяха ранени. Същевременно има и значителни материални щети.    

ГЕРБ: Спортното министерство насочва 20-те млн. лева към общини на ДПС


Депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Иван Чолаков и Валентин Василев заявиха, че министерството на младежта и спорта разпределя към общини на ДПС 20-те млн. лева по програма за изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни в тях.

"Общини, които имат силно присъствие на ДПС, започнаха да събират общинските съвети, за да взимат решение за предоставяне на министерството на правото на строеж на спортни площадки", каза Василева. Тя даде за пример общините Руен...

Тайни от архивите: Роми молили Индия да си ги прибере

В разгара на строителството на социализма в България роми, недоволни от отношението на комунистическата власт към тях, начертават план за преселване на цялото малцинство в Индия. Акцията е замислена като протест срещу започналото преименуване на етноси.
За целта било написано и изпратено нелегално писмо до индийския министър-председател В разгара на строителството на социализма в България роми, недоволни от отношението на комунистическата власт към тях, начертават план за преселване на цялото малцинство в Индия. Акцията е замислена като протест срещу започналото преименуване на етноси. За целта било написано и изпратено нелегално писмо до индийския министър-председател

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване