Плевнелиев се сопна на вицето Попова

Екипът на президента защитава правото на българските граждани

Берлускони си намери заместник за политиката

47-годишната Марина Берлускони, която е шеф на неговия холдинг “Фининвест”, намекна в интервю за в. “Кориере дела сера”, че може да промени решението си да не се занимава с политика.

Над 40 жертви при сблъсъци в Одеса

По-голямата част са загинали след подпалване на сградата на областния съвет на профсъюзите в града


Афганистан: 2000 души са затрупани под свлачище

Някои местни представители говорят за 2500 изчезнали

500 души за загинали при свлачище в Афганистан

Някои местни представители говорят за 2500 изчезнали

Президентът посъветва вицепрезидента да се информира повече за действията на администрацията му


Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече за действията на президентската администрация. Това заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев по повод изявлението на Попова, че указите, подписвани от президента, трябва да носят класа, предаде "Фокус".

Държавният глава посочи още, че в момента, в който Маргарита Попова е дала това изявление, Съюзът на юристите в България е присъдил най-високото звание "Юрист на годината" на секретаря на президента по...

Плевнелиев със стрели към Попова: Да се информира за действията на администрацията ми

Президентът Росен Плевнелиев отново призова политиците да се върнат към задължението си към гражданите и да дебатират по темите от европейския дневен ред в рамките на предизборната кампания за изборите на членове на Европейския парламент.

Президентът Росен Плевнелиев отново призова политиците да се върнат към задължението си към гражданите и да дебатират по темите от европейския дневен ред в рамките на предизборната кампания за изборите на членове на Европейския парламент. "Трябва да кажем ясно как виждаме Европейския съюз до 2020 година, кои инициативи на ЕС са важни за нас и да

Предстоящи събития в страната за утре, 3 май

/КРОСС/ *** Варна.Президентът Росен Плевнелиев ще приеме на Пункт за базиране - Варна Парада на ветрилата на ветроходците, участници в Международната регата „Блек Сий Тол Шипс Регата 2014". Държавният глава ще приеме строя на почетния караул на Пункт за базиране-Варна. От борда на кораба „Капитан I ранг Димитър Добрев" президентът ще даде начало на Парада на ветрилата, след което ще стартира първият етап на надпреварата Варна-Новоросийск. ***Хисаря.Вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства на заключителния концерт на Националния младежки конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета" и ще връчи наградата на победителя. Събитието ще се състои в сградата на Читалище „Иван Вазов". ***Велико Търново.От 10.30 часа край манастира ''Св. Св. Петър и Павел'' ще се състои официално откриване на Трети Национален събор на овцевъдите в България. В него ще вземе участие министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, както и водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев, кандидатът за евродепутат Мария Габриел и народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, представители на Национална асоциация на овцевъдите и др. По време на събора ще бъдат представени различни български традиции, фолклор, занаятчийство, борби между овци, кулинарии, състезания по стрижба и доене на овце.  

Катастрофиралият бус e собственост на бивш футболен съдия

Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3", чийто микробус катастрофира край Сливо поле. Харалан Хараланов от силистренското село Калипетрово регистрирал компанията си за превози през 1991 година.

Микробус ковчег погуби 2 жени

Пълен с пътници микробус „Мерцедес” се размаза на пътя Русе – Силистра, след като се преобърна в канавка. Две жени загинаха на място, а 11 души бяха откарани в русенската болница с различни по степен наранявания.

38 души загинаха в пожар в Одеса

Най-малко 38 души са загинали в пожар днес в Одеса в сградата на профсъюзите, предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на украинската милиция. Някои /30 души/ са се задушили от дима, а ...

Папата призова футболът да се върне към "достойнството на спортните прояви"

„Днес футболът е част от един голям бизнес заради рекламата, телевизиите и т.н. Но икономическите фактори не бива да надделяват над спортния аспект, защото това може да омърси всичко". Това каза папа Франциск на среща днес с футболисти от „Фиорентина" и „Наполи". Главата на Римокатолическата църква призова да се "върне празничният характер на футбола и да се възстанови достойнството на спортните прояви. „Вие, футболистите, носите голяма отговорност! Вие сте в центъра на вниманието и толкова от вашите почитатели са млади или съвсем млади! Имайте го предвид! Помнете, че вашето поведение има отзвук и в доброто, и в лошото. Бъдете винаги истински спортисти", призова папа Франциск. Той разказа на футболистите, че и той като млад често в неделя е ходел в Буенос Айрес на мач със семейството си. Утре „Наполи" и „Фиорентина" играят в Рим на финала за Купата на Италия.

Плевнелиев припомня Търновската конституция заради случая "Розово"

Президентът Росен Плевнелиев отново призова политиците да се върнат към задължението си към гражданите и да дебатират по темите от европейския дневен ред в рамките на предизборната кампания за изборите на членове на Европейския парламент.

"Трябва да кажем ясно как виждаме Европейския съюз до 2020 година, кои инициативи на ЕС са важни за нас и да Президентът Росен Плевнелиев отново призова политиците да се върнат към задължението си към гражданите и да дебатират по темите от европейския дневен ред в рамките на предизборната кампания за изборите на членове на Европейския парламент. "Трябва да кажем ясно как виждаме Европейския съюз до 2020 година, кои инициативи на ЕС са важни за нас и да

Експерт: Страните от бивша Югославия затъват в дългово робство

Всички държави, възникнали след разпадането на бивша Югославия, с изключение на Словения постепенно затъват в дългово робство и поради това трябва да вземат спешни и строги мерки за справяне с това положение, съобщава словенският вестник "Дневник".

Пеев с голов рекорд за "Амкар" и травма при загуба с 1:3 от ЦСКА

Георги Пеев се разписа отново за Георги Пеев се разписа отново за "Амкар", но попадението му се оказа почетно при домакинското 1:3 срещу ЦСКА (Москва) в среща от 28-ия кръг на руската Висша лига. Българският капитан се разписа за 12-и път през тази кампания и така постави нов клубен рекорд за най-резултатен футболист през един сезон. Пеев изравни за 1:1 в края на

Щайнмайер: Преговорите за седемте заложници в Славянск са в деликатна фаза


Преговорите за освобождаването на седемте заложници, наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), в украинския град Славянск са в много деликатна фаза, заяви в Берн германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от агенция "Франс прес".

След среща с швейцарския президент и външен министър Дидие Буркхалтер, който в момента е председател на ОССЕ, Щайнмайер каза, че заради деликатната фаза на преговорите, не може да даде повече информация за...

Приходите от данъци изостават

Данъчните приходи в бюджет 2014 започнаха да изостават от плана още в самото начало на годината. За първите три месеца НАП и митниците са събрали с 80 млн. лв. повече от данъци и осигуровки спрямо същия период на м.г., става ясно от отчет на финансовото министерство. По план обаче хазната трябва да прибере 2 млрд. лв. повече за цялата 2014 г. Данъчните приходи в бюджет 2014 започнаха да изостават от плана още в самото начало на годината. За първите три месеца НАП и митниците са събрали с 80 млн. лв. повече от данъци и осигуровки спрямо същия период на м.г., става ясно от отчет на финансовото министерство. По план обаче хазната трябва да прибере 2 млрд. лв. повече за цялата 2014 г.

Андреа Пирло остава в Ювентус до 2016 г.

Ювентус ще удължи договора на Андреа Пирло до 2016 година. Заплатата на опитния халф пък ще бъде от 4 млн. евро на сезон.

„Калиакра“ посрещна на борда си президента Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев се качи на борда на българската баркентина „Каликара“. Посрещна го капитанът Делян Радев. Държавният глава е патрон на най-прочутата ветроходна регата в света „Тол Шипс“. На Морска гара във Варна той поздрави лично капитаните на плавателните съдове, доброволци и организаторите, предаде репортер на Moreto.

Бегълците разбили две стени на парното и дрогирали свидетел

Двамата бегълци от Софийския централен затвор планирали бягството си от месеци, разкри анонимен източник на bTV. Те не работили на едно и също място в парното, затова им отнело доста време, за да реализират замисъла си. Когато това се случило, те били видени от неудобен свидетел. За да го накарат да мълчи, му дали палачинка с наркотик. Така той бил приспан.

Украйна щурмува Славянск, Одеса също пламна (Обзор)

Украинската армия нападна вчера сутринта проруските сепаратисти, завзели източния град Славянск, предаде Ройтерс. Те отвърнаха и свалиха 3 хеликоптера, убивайки 2-ма души.
Кървави сблъсъци пламнаха и в Одеса.
Русия поиска незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН.
Щурмът на Славянск бе по въздух и земя. Украинската армия нападна вчера сутринта проруските сепаратисти, завзели източния град Славянск, предаде Ройтерс. Те отвърнаха и свалиха 3 хеликоптера, убивайки 2-ма души. Кървави сблъсъци пламнаха и в Одеса. Русия поиска незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН. Щурмът на Славянск бе по въздух и земя.

Moody’s: Шотландия ще получи инвестиционен рейтинг, ако се отдели

Най-значимият фактор за оценката ще бъде превалутирането на задълженията в нова валута, посочва кредитната агенция


Първанова: Като си оправим държавата, българите сами ще се върнат от чужбина

/КРОСС/ „В България имаме много трудности и ако някой каже: „Ще върна българите у нас", това няма да може да се случи през следващите 1-2-3 месеца, година. Затова, докато не си оправим държавата, трябва да се погрижим за българите, които работят в Европа. А те са много хиляди, сигурно са 1,5 милиона. Представете си, че те решат да се върнат в България, колко работни места може да бъдат открити тук? В същото време тези хора имат нужда от защита на техните права там, където работят, в чужбина. И това могат да го свършат евродепутате. Не трябва по никакъв начин да се допуска каквото и да е ограничение за българи на пазара на труда в европейски страни", каза д-р Антония Първанова на среща с избиратели в Панагюрище. „Друга посока е свързана с осигуряване на работа според квалификацията, което ще доведе и до по-високо заплащане. Сега част от българите работят в сивия сектор, губят здравни и социални осигуровки, не могат да се пенсионират. Техните права, където и да са в Европа, трябва да бъдат защитени", разясни пред събралите се граждани Първанова. Тя обърна внимание и на студентите ни в чужбина, на техните права и опитите в някои страни от Западна Европа да бъдат дискриминирани. Водачът в листата за евроизборите на КОД - Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП заяви: „Ще работя и за това българските студенти да имат същите права за работа и учене, както и студентите от съответната страна

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията днес:

- Тежка катастрофа на пътя Русе-Силистра - две жени са загинали, а десет пътници са ранени.
- Украинските сили за сигурност започнаха нова антитерористична операция в Славянск.
- Европейският съюз иска единна цена за всички държави-членки за руския газ.
- Полицията продължава да издирва двамата мъже,...

Христо Бозов: Българското здравеопазване е пред кома

Тубдиспансерът във Варна е на крачка от закриване, лекарите бягат, каза доц.д-р Христо Бозов, лидер на ББЦ в града и седми в листата на коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден в дебат по Радио К2

Дневни центрове за болни с Алцхаймер и деменция, които да са под лекарско наблюдение и в същото време да не са в тежест на близките си, предлага "България Тубдиспансерът във Варна е на крачка от закриване, лекарите бягат, каза доц.д-р Христо Бозов, лидер на ББЦ в града и седми в листата на коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден в дебат по Радио К2 Дневни центрове за болни с Алцхаймер и деменция, които да са под лекарско наблюдение и в същото време да не са в тежест на близките си, предлага "България

Лидер на "България без цензура": Българското здравеопазване е пред кома

Тубдиспансерът във Варна е на крачка от закриване, лекарите бягат, каза доц.д-р Христо Бозов, лидер на ББЦ в града и седми в листата на коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден в дебат по Радио К2

Дневни центрове за болни с Алцхаймер и деменция, които да са под лекарско наблюдение и в същото време да не са в тежест на близките си, предлага Тубдиспансерът във Варна е на крачка от закриване, лекарите бягат, каза доц.д-р Христо Бозов, лидер на ББЦ в града и седми в листата на коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден в дебат по Радио К2 Дневни центрове за болни с Алцхаймер и деменция, които да са под лекарско наблюдение и в същото време да не са в тежест на близките си, предлага "България

Двама обесени в Пиринско в рамките на 30 минути

Двама млади сложиха край на живота си след обяд днес в Пиринско, след като се обесиха в рамките на половин час, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Собственикът на катастрофиралия бус край Сливо поле бил футболен съдия

Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3", чийто микробус катастрофира край Сливо поле, съобщи "Стандарт". Харалан Хараланов от силистренското село Калипетрово регистрирал компанията си за превози през 1991 година.

През 23 години история, дружеството се е утвърдило като най-голямата фирма за пътнически превози в региона. Ней Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3", чийто микробус катастрофира край Сливо поле, съобщи "Стандарт". Харалан Хараланов от силистренското село Калипетрово регистрирал компанията си за превози през 1991 година. През 23 години история, дружеството се е утвърдило като най-голямата фирма за пътнически превози в региона. Ней

Българското здравеопазване е пред кома

Туберкулозният диспансер в морската столица е пред закриване, лекарите, които досега са работили в него, напускат, няма пари за заплатите им. Такъв пример за дигнозата на здравната система даде доц.д-р Христо Бозов в предизборен дебат.

Започва Световното първенство по фойерверки в Панагюрище

Едно необичайно състезание започва в Панагюрище - световното първенство по фойерверки. Това е второто издание на надпреварата, а гостите и жителите на града могат да очакват изключително зрелище през трите дни, в които се провежда.

Бивш футболен съдия бил собственик на катастрофиралия бус

Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3 Бивш футболен съдия е собственик на фирмата превозвач „Хари 3", чийто микробус катастрофира край Сливо поле, съобщи "Стандарт". Харалан Хараланов от силистренското село Калипетрово регистрирал компанията си за превози през 1991 година. През 23 години история, дружеството се е утвърдило като най-голямата фирма за пътнически превози в региона. Ней

Проруски сепаратисти нападнаха митинг на украинци в Одеса

Стотици проруски бунтовници, размахващи полицейски палки и с каска на главата си, нападнаха в петък митинг на 1500 души в южния украински пристанищен град Одеса, съобщиха световните информационни агенции. Митингът е бил свикан с настояване за национално обединение, Полицията се намеси в опит да прекрати насилието, а десетки хора бяха ранени и от двете страни. Одеса, която има около 1 милион души население, до момента беше встрани от безредиците в Източна Украйна. В понеделник десетки проруски бунтовници, въоръжени с бухалки, тухли и ножове, нападнаха друг проукраински митинг в източния град Донецк, като раниха 14 души.

Топузаков вдигна мерника на младите

„Левски” прекъсна рекордната си негативна серия от четири поредни загуби в “А” група, след като победи много трудно „Локомотив” (Пловдив) с 2:1 в срещата от 36-ия кръг на стадион “Георги Аспарухов” в четвъртък вечерта.

Русия иска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, Киев я призова да спре истерията


Русия ще свика извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН във връзка с операцията на украинските сили в град Славянск. Това заяви ръководителят на пресслужбата на руския постоянен представител в ООН Алексей Зайцев, предаде "Ройтерс", позовавайки се на руски медии.

Очаква се заседанието на Съвета за сигурност на ООН да се проведе в петък сутринта местно време.

Тази сутрин в Славянск започна операция, при която загинаха двама украински военнослужещи. Москва определи...

Станишев: Ако гласуват за социалистите, хората могат да очакват една нова Европа

Ако гласуват за социалистите, хората могат да очакват една нова Европа, която е по-демократична и се чува техният глас, по-социална и която икономически се развива. Това заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод предстоящите на 25 май избори за Европейски парламент в интервю.

Японски банков служител се самоуби за изгубени 1 млн. евро

Млад японски банков служител се самоуби, след като изгуби един милион евро, които получил от клиенти на неговата банка без знанието на работодателя си, съобщи АФП. 25-годишният банков служител работел в Токио в клон на банка „Ресона”. Миналата година убедил трима клиенти на банката да му поверят парите си, за да ги инвестира в доходоносни начинания. Така спечелил 155 милиона йени (1,1 милиона евро). Всичко това станало без знанието на началниците на банката. Впоследствие един милион от спечелената сума служителят изгубил при неудачни инвестиции на борсата. През януари тримата ощетени клиенти се оплакали в банката и така случаят излязъл наяве. Заради скандала банковият служител се самоубил.

Дете било заклещено в обърналия се бус, ранени го вадят

Сред ранените при катастрофата с бус край русенското градче Сливо поле има и дете. След като машината се е преобърнала, то останало заклещено в нея. Част от спасилите се пътници обърнали с голи ръце буса по гуми и извадили детето.

Пристигналият на място екип на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" заварил няколко души да Сред ранените при катастрофата с бус край русенското градче Сливо поле има и дете. След като машината се е преобърнала, то останало заклещено в нея. Част от спасилите се пътници обърнали с голи ръце буса по гуми и извадили детето. Пристигналият на място екип на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" заварил няколко души да

В Бяла възродиха стара традиция - честваха Св. Атанасий Велики

Днес - 2 май за жителите и гостите на гр. Бяла се превърна в един специален ден. По повод църковния празник в чест на Св. Атанасий Велики Община Бяла съвместно с Общинският културен институт /музей/ гр. Бяла възродиха една позабравена традиция.

Шефът на софийския затвор не казва може ли да се избяга през парното

„Има пропуски”, призна зам.-министърът на правосъдието Илия Ангелов по повод избягалите затворници на 30 април.

Кръв се лее в Славянск

Украинските сили започнаха вчера призори пълномащабна операция в Славянск, а проруските бунтовници обявиха, че са свалили три украински хеликоптера. Има жертви, като данните за броя им варират, отбелязват агенциите.

Ранени край Сливо поле обърнали буса, за да извадят заклещено дете

Сред ранените при катастрофата с бус край русенското градче Сливо поле има и дете. След като машината се е преобърнала, то останало заклещено в нея. Част от спасилите се пътници обърнали с голи ръце буса по гуми и извадили детето.

Пристигналият на място екип на Главна дирекция Сред ранените при катастрофата с бус край русенското градче Сливо поле има и дете. След като машината се е преобърнала, то останало заклещено в нея. Част от спасилите се пътници обърнали с голи ръце буса по гуми и извадили детето. Пристигналият на място екип на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" заварил няколко души да

Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!

Станишев поддържа поканата си към Борисов за политически дебат


Джебел иска: Доживотен затвор за Мерт, майка му да се изсели

Стотици жители на Джебел се събраха в центъра на града и поискаха справедлив процес срещу 18-годишният Мерт Мехмед - доживотен затвор за него, а майка му да бъде изселена заради подозрения в съучастничество.

Депутат от БСП определи като "антибългарска" политиката на ЕС към Москва

”За кризата в Украйна България трябваше да търси посредничество. Например - да настоява срещата за Украйна в Женева да се проведе в София", каза депутатът от БСП Страхил Ангелов в интервю за "Фокус". Според него България не провежда правилна външна политика. От думите му се разбра, че същото важи и за Европейския съюз. Той нарече поведението на доминирания от Европейската народна партия (ЕНП) Европейски парламент ”антибългарско”. "Много се надявам на тези избори народите от страните членки на Европейски съюз, да не избират ЕНП. Защото за два мандата ЕНП постигна ето това, което виждаме – евроскептицизъм навсякъде, системно се взимат антибългарски решения. Но и в сектор енергетика, където според мен, абсолютно тече гавра с България", каза Страхил Ангелов. Въпросното ”антибългарско решение”, за което говори депутатът, е налагането на забрана за председателя на руската Дума Сергей Наришкин да посещава държави членки на ЕС. Така той не успя да посети София заедно с делегация от руски парламентаристи. Новината за планираното посещение дойде първо от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който откри предизборната си кампания от Москва. ”И не само аз, а и доста други хора се изказаха в тази посока. Нито политиката в Близкия Изток, нито политиката във връзка с отношенията с Русия, според мен, е на необходимото равнище. В цялата тази ситуация, България трябваше да търси посредничество. България е единствената славянска православна страна в ЕС. Можеше да го използваме", коментира Ангелов. Депутатът обясни, че българската дипломация има необходимия потенциал да бъде фактор и да извоюва домакинство на преговори за Украйна. "Това щеше да издигне авторитета на България, на българската дипломация. Най-малкото – в цял свят в медиите да се показва срещата в София. Това беше важно, много важно. Ето това трябваше да бъде целта", смята той. В същото време Страхил Ангелов зае твърдата позиция, че в никакъв случай България не бива да подкрепя санкции срещу Русия, защото това ще е пагубно. "България ще бъде най-силно засегната от едни санкции. За момента, нещата се развиват в негативна посока", каза Страхил Ангелов.

Евродепутат от ГЕРБ прогнозира социални бунтове

/КРОСС/ Социални бунтове в селища, където хората са наемани предимно по социалните програми за временна заетост прогнозира евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев.  На среща в Доспат той изрази притеснение от все още неподписаното споразумение за програмния период до 2020 г. и от очертаващата се като нулева за постъпления от европейските фондове 2014 година. „Ако някой мисли, че политиците правят работните места, е в абсолютна заблуда. Аз не мога да направя работни места. Бизнесът може. Държавата може да открие работни места само в публичната администрация", каза Уручев в коментар на предизборните послания на социалистите. Най-големият проблем на предстоящите избори е ниската избирателна активност, отбеляза той, в условията на която „изпъкват малките партии като ДПС, която всъщност има тежест за един, максимум двама депутати в ЕП".

Братя Аргирови възраждат дуета

"Брат ми иска до 3 години да се завърне окончателно в България. В Норвегия не издържа вече на климата. Като по-млад не му правели впечатление валежите и влагата, но вече сме на 55. Жена му няма нищо против, България е прекрасна страна", издаде новината Благовест, който от години живее с румънската си съпруга Лили в София. Завърне ли се Благовест

Младоженци избраха борда на „Калиакра” за сватбена фотосесия

Младоженци избраха борда на българския ветроход „Калиакра” за атрактивна сватбена фотосесия, научи Moreto.net. Влюбените Мартин и Десислава изненадаха приятно с появата си днес хилядите посетители на пристанището, дошли заради прочутата регата „Тол Шипс” и гигантските кораби, участващи в нея.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване