Извършителката на грабеж в Асеновград бе задържана след броени часове

Вчера в Асеновград е бил извършен уличен грабеж над възрастна жена. Към 20 часа в полицейското управление било съобщено, че 73-годишна асеновградчанка е ограбена на улицата. Според първоначалната ин...

Започва пръскането против кърлежи в Стара Загора

Паркове и площадки ще се пръскат в тъмната част от денонощието


Електронна карта с чип ни пази от фалшиви доктори

/КРОСС/Електронни карти с чип ще ни пазят от фалшиви доктори. С тях ще бъдат снабдени всички членове на Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщиха от съсловната организация, която откри своя 60-и извънреден събор във Варна, пише „Монитор". Така ще се знае, че човек, който се представя за лекар, но няма такава карта, не е медик или са му отнети правата да практикува по някаква причина, допълниха от там. По смисъла на Закона за съсловните организации всички лекари трябва задължително да членуват в Българския лекарски съюз, за да могат да практикуват своята професия. Европейската професионална карта, както ще се нарича новият документ, се въвежда у нас съгласно европейска директива, каза заместник-председателят на БЛС д-р Юлиан Йорданов. Тя наподобява личните карти и също като тях има няколко защити, тъй като в нея се съдържа цялата професионална информация за нейния собственик, допълни той. Картата ще съдържа освен трите имена на лекаря и неговия УИН код, още какви специалности има, обученията, които е преминал, специализираните семинари и допълнителните квалификации, защитени от него. В нея ще се вписва всичко, свързано с професията му, дори дали е имал наказания и плащал ли си е редовно членския внос в съсловната организация. Самата информация в картата ще бъде на български и на английски език. Тя ще бъде защитена с баркод, но ще има и чип

10 000 деца от София остават без детска градина и ясла

Малко над 10 000 деца не успяха да се класират за приема в детски градини в столицата. Пълното класиране бе публикувано тази сутрин от Столична община. Почти 8500 деца влизат в общинска детска градина. Извън системата ще останат хиляди. Според заместник-кмета на София Тодор Чобанов 2200 деца чакат за първа група, а 6000 за яслата. Свободните места за следващото класиране са 437. По информация на "Труд" 10 006 деца остават без място в яслите и детските градини след първото класиране. Приетите днес деца са 8496, като общият брой е 25 528, но от тях 2676 се борели за преместване в друга градина. Сред тях са 1531 деца на 6 г. и 2891 деца на 5 г., които по закон трябва бъдат включени в предучилищни групи в детските градини и училищата. Така след първото класиране остават 10 006 деца, които чакат за ясли и първа и втора група в детската градина. Към момента свободните места са само 437, но се очаква след записването да останат повече. До края на годината общината планира да бъдат разкрити още около 1000 нови места. Списъците с класирането ще бъдат залепени днес в градините, както и обявени в интернет.

Швейцария маха банковата тайна

Швейцария маха банковата тайна с подписано споразумение, съобщи АП. То задължава финансовите институции да дават информация за сметки на клиенти от други държави веднъж годишно.
Това е радикална промяна в традициите на Швейцария за запазване на анонимността на клиентите. Берн не е обявил кога влиза в сила промяната. Швейцария маха банковата тайна с подписано споразумение, съобщи АП. То задължава финансовите институции да дават информация за сметки на клиенти от други държави веднъж годишно. Това е радикална промяна в традициите на Швейцария за запазване на анонимността на клиентите. Берн не е обявил кога влиза в сила промяната.

Задържаните в Донецк доброволци на Червения кръст заподозрени в шпионаж

Арестуваните снощи в Донецк членове на Червения кръст са заподозрени в шпионаж, предаде АФП.

Швейцария обяви край на банковата тайна

Банковата тайна в Швейцария остава в историята. Страната подписа споразумение, съгласно което финансовите институции ще предоставят информация за сметки на свои клиенти от други държави. Съгласно декларацията, подписана от членовете на Организацията за икономическото сътрудничество и развитие, най-големият банков център в света вече ще предоставя информация за клиентите си веднъж годишно.

Наесен ще има предсрочни избори, прогнозира Първанов

Лидерът на АБВ отново поиска президентска република


Експерти разказват за последните вековни гори на "Зелени дни" 2014


Вековните гори са безценни и незаменими местообитания, развивали се стотици години без човешка намеса. Днес те са последните острови дива природа, където можем да наблюдаваме всички фази от развитието на естествените гори. Тези кътчета съхраняват уникално биологично разнообразие, а над половината от горските растителни и животински видове зависят от тях.

В Бългрия останалите вековни гори в момента са около 4%.

Къде се намират те, как можем да ги съхраним и опазим като в...

От днес тръгват влаковете Видин-Калафат и София-Солун

/КРОСС/От днес тръгват пътнически влакове по Дунав мост 2 между Видин и Калафат. Влакът ще пътува по редовна линия от Видин до румънската гара Голенци - на 20 км от границата. От гарата ще може да се направи връзка за Крайова. Във Видин пък ще може да се прави връзка с влака за София. Един път дневно в двете посоки ще се движи влакът. За момента влаковете ще са румънски, допълва Дневник. Все още не е известно кога по трасето ще започнат да се движат и товарни влакове. Това ще зависи от заявките за превоз на товари. В 15:30 часа пък ще тръгне първият влак по възстановената линия София-Солун. Влакът ще тръгва всеки ден в този час и ще пристига в Солун в 22:22 часа. От гръцкия град пък ще тръгва в 6:55 и ще пристига в 13:45 на Централна гара в София. От Солун ще има възможност и за прекачване до Атина. Желаещите да пътуват по маршрута София - Солун и обратно могат да се възползват от договорената между българските и гръцките железници специална оферта на цена от 25 евро. Атрактивната оферта важи при условие, че билетът е с фиксирани дати за отиване и връщане и е закупен не по-късно от 15 дни преди датата на пътуване. По тази оферта местата са ограничени - по 12 места за всеки влак. Намаление от цените за пътуване ще могат да ползват деца от 4 до 12 години, групи над 6 човека, както и притежатели на карта „Rail Plus"

Топлечителят Еню Миланов: Ловецът на хиляда болести

Наричат го народен академик, взел най-доброто от западната и от източната медицина. Лекува безплодие, простата, язва и други стомашно чревни болести, бъбреци, ревматизъм, артрит, незарастващи рани, укрепва имунната система.  Методи: ирисова диагностика, билки, тинктури и балсами. Голям хирург във ВМА отваря болен от рак на дебелото черво и вижда Наричат го народен академик, взел най-доброто от западната и от източната медицина. Лекува безплодие, простата, язва и други стомашно чревни болести, бъбреци, ревматизъм, артрит, незарастващи рани, укрепва имунната система.  Методи: ирисова диагностика, билки, тинктури и балсами. Голям хирург във ВМА отваря болен от рак на дебелото черво и вижда

Евгений Дайнов: Сидеров иска да покаже важността си

Волен Сидеров иска да покаже колко е важен, каза Евгений Дайнов по БТВ Според политолога лидерът на "Атака" иска да покаже колко е важен за кворума в Народното събрание и разиграва БСП и ДПС.

Шофьорът на ТИР-а, обърнал влака, не помни нищо

Шофьорът на ТИР-а, койтосе вряза във влакова мотриса в Септември на 7 май, твърди, че няма никакъв спомен от катастрофата.

Орешарски събира министрите в Ловеч

Правителстното ще заседава днес в сградата на областната управа в Ловеч.

Николай Чирпанлиев: Хелзинкският комитет организира бунтове в бежанските лагери

/КРОСС/ - Г-н Чирпанлиев, преди празниците се разрази скандал между вас и "Хюман райтс уоч". Правозащитната организация изнесе доклад, в който се твърди, че бежанците са бити и унижавани от българските власти. Документът се позовава на разговори със 177 бежанци. Вие заявихте, че от тази организация са лъжци. Знаете ли с кои 177 бежанци е разговаряно и те в кои центрове се намират? - Ние сме изключително разочаровани от "Хюман райтс уоч", тъй като винаги сме били коректни с тях и сме им давали достъп до всички центрове. Едно от твърденията им в този доклад е, че са имали достъп само до три центъра от общо четири. Дори не са разбрали, че нашите центрове са седем на брой. Те бяха в центъра, в който имаше най-много проблеми - този в Харманли. Там инсценираха това, което аз нарекох измама и мога да го докажа категорично. В момента, в който те са били там, са присъствали и представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците и Българския хелзинкски комитет. Ние въвеждахме бежанците от палатковите лагери в сградния фонд. Те са използвали тази суматоха по време на прехвърлянето на близо 1000 човека. Всички медии, хуманитарни организации, дипломати и депутати винаги са имали възможност да посетят центровете и да разговарят с когото пожелаят. Аз нямам представа кои хора са били анкетирани

Т. Андреева: 50 болници са на ръба на фалита

Акредитацията на болниците сега е пожелателен процес, няма и критерии за качествено обслужване


Сергей Станишев: Ние сме против противопоставянето между Европа и Русия

БСП събра на среща различни поколения по случай 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата, съобщиха от пресцентъра на партията. Събитието се проведе в зала 3 на НДК, като домакини бяха Софийската градска организация на партията. На традиционната вече среща присъстваха членове на ръководството на партията, начело с лидера Сергей Станишев, БСП събра на среща различни поколения по случай 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата, съобщиха от пресцентъра на партията. Събитието се проведе в зала 3 на НДК, като домакини бяха Софийската градска организация на партията. На традиционната вече среща присъстваха членове на ръководството на партията, начело с лидера Сергей Станишев,

Животновъди плашат с протест, властта им бави парите

Животновъди готвят протест, с който ще блокират главен път Е-79, ако до днес не им бъдат преведени обещаните от властта средства, съобщава "Нова телевизия". На Гергьовден животновъди обявиха, че готвят национален протест след 10 май. Недоволството им е предизвикано от неизпълнени ангажименти на правителството. Животновъд с 25-годишен опит се чувства за първи път на ръба на отчаянието, защото няма с какво да храни своите животни. „Трудно е, взел съм кредити и се съобразявам с тях. Ако мога, ще продам бизнеса”, сподели фермерът в ефира на Нова ТВ. Обвинява държавата, в лицето на Министерството на земеделието, че лъже животновъдите. Едно от неизпълнените обещания е за превод на средства от помощите „de minimis” до 1 май. На 10-ти обаче пари няма, а документите тепърва ще се подават. Средствата, от които се нуждаят животновъдите са между 15 и 25 млн. Бяха им обещани 15 млн., по-късно редуцирани допълнително на 11 млн. Обещанието към земеделците не е устно, а е закрепено в споразумение с ресорния и финансовия министър. Към него има и още един неизпълнен ангажимент – за разсрочване на кредитите. В неделя ръководството на асоциацията на животновъдите ще вземе решение за по-нататъшните действия.

Ползването на "осиротели произведения" вече е уредено в закона

Измененията в ЗАПСП създават условия за цифровизиране и достъп до творби с неизвестни авторски права


Експерт: 0% от панелките са обследвани, а опасни ли са?

Трябва да се направят последователни стъпки, за да не се стига до истерия, обясни Николай Въжаров от Асоциацията за саниране на панелни жилища

100 лв. глоба заради куче, препикало дърво

Варненец отнесе 100 лева глоба, защото домашният му любимец, порода голдън ретривър, препикал дърво в морската градина във Варна. Иван Ангелов бил санкциониран, че кучето му Бъстър се облекчило „неконтролирано” в района на НАОП „Николай Коперник” по време на сутрешната им разходка.

Д-р Здравко Георгиев се грижи за сирийски бежанци

"Започваме да приличаме на Кадафи, той все обвиняваше чужденците"


Станишев: Против сме противопоставянето между Европа и Русия

БСП събра на среща различни поколения по случай 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата, съобщиха от пресцентъра на партията. Събитието се проведе в зала 3 на НДК, като домакини бяха Софийската градска организация на партията. На традиционната вече среща присъстваха членове на ръководството на партията, начело с лидера Сергей Станишев, БСП събра на среща различни поколения по случай 9-ти май – Деня на Европа и Деня на победата, съобщиха от пресцентъра на партията. Събитието се проведе в зала 3 на НДК, като домакини бяха Софийската градска организация на партията. На традиционната вече среща присъстваха членове на ръководството на партията, начело с лидера Сергей Станишев,

Посланик Райвегер: „Южен поток” е важен за Австрия

/КРОСС/ „Южен поток" е важен проект и Австрия през цялото време е подкрепяла неговото изграждане, но въпреки голямото му значение, трябва да се има предвид, че той се финансира от частни фирми - това каза във Варна австрийският посланик Герхард Райвегер.  „OMV има интереси в европейската енергийна система. Компанията е част от консорциум, който прави проучвания за газ и нефт в Черноморския регион. Тези проучвания продължават с надежда да се открият находища, които да бъдат свързани с централата на фирмата в Австрия. Доколкото проектът „Набуко" няма да бъде изграден, за OMV е от значение да бъде изграден „Южен поток", подчерта дипломатът. Райвегер беше във Варна за откриване на XVIII фестивал „Австрийски музикални седмици" в България, организиран от австрийското посолство, пише „Стандарт". Опитите на ЕС да приведе „Южен поток" към правилата, записани в Третия либерализационен пакет за енергетиката, нямат правна сила, защото договорите с шестте страни от общността, през чиято територия минават тръбите, са сключени преди влизането в сила на правилата - това заяви в Брюксел постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, пише рускоезичната версия на Euronews

Евгений Дайнов: След изборите ще има ново правителство или това ще е със сменени физиономии


Ново правителство ще има, ако пиенето на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов премине в нова по-интимна поличитеска фаза. Ако това не се случи ще има смяна на министри в кабинета "Орешарски". Това прогнозира политологът Евгений Дайнов в интервю по БиТиВи за ефекта от резултатите от предстоящите евроизбори.

Според него голям победител на вота няма да има, защото ГЕРБ сигурно ще има малко преднина, но БСП и ДПС ще кажат, че заедно имат повече. А за да се тушира напрежението...

Пътнически влакове по Дунав мост 2 от днес

Пътнически влакове по Дунав мост 2 между Видин и Калафат започват да се движат от днес, информираха от Министерството на транспорта.

Половината от болниците са на ръба на фалита

Няма идеален модел за здравна система в Европейския съюз, каза министърът на здравеопазването на Таня Андреева по ТВ7 като подчерта, че проблемът с финансирането е повсеместен в 28-те, както и въпросъ...

Гонка с полицията в Сливен, задържани са контрабандни цигари

Две жени си спретнаха екшън с полицията в Сливен и се опитаха да избягат с автомобила си, в който превозвали над 10 000 къса контрабандни цигари. Вчера сутринта при провеждане на специализирана опера...

12 причини да пътуваш до България

Повечето чужденци не знаят колко красива и богата на забележителности е страната ни. Имаме нужда от повече статии като тази от Back-packer, на която попаднахме и която е успяла да изброи 12 наистина ч...

Тази нощ в Шумен бе задържан пиян водач

Мъжът е на 29 години и е от Нови пазар. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген" е спрян за проверка на бул. „Симеон Велики" около 03:10 часа тази нощ. От извъ...

Приемат повече студенти по информатика, педагогика и технически науки

Повече студенти ще бъдат приети по приоритетни науки, след като на изнесеното си заседание в Ловеч правителството одобри размера на приема за висшите учебни заведения, предаде Стандарт нюз. Спрямо по...

Реформаторският блок обвини Иван Айлов в лъжа за Южен поток

Заместник-министърът на енергетиката Иван Айолов лъже, че няма писмо от "Газпром" до Министерството на икономиката и енергетиката за "Южен поток". Това оповести Реформаторския блок...

4186 деца живеят в социални домове, семейни центрове и защитени жилища

По данни на Държавната агенция за закрила на детето, предоставени на Националната асоциация за приемна грижа, към края на януари 2014 година в домове за деца, лишени от родителска грижа за деца от 3...

Procter & Gamble изтегля от Германия „нацистки“ прах за пране

Неуместна рекламна кампания принуди производителя да се извини


Изнесено заседание на правителството в Ловеч

/КРОСС/Изнесено заседание ще проведе Министерският съвет днес от 10.30 ч. в сградата на областната администрация в Ловеч. Проектодневният ред включва и две точки, касаещи Ловешка област - за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на общините Ловеч и Троян. Вносител е министърът на регионалното развитие. С други две подобни решения се предвижда държавни имоти да бъдат предоставени и на Национална компания „Железопътна инфраструктура", и на Държавната комисия по хазарта. Във фокуса на вниманието на правителството са още доклад за националния баланс на запасите и ресурсите на подземни богатства у нас; приемане план за изпълнение на стратегията за развитие на държавната администрация за периода 2014-2015 г.; утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организация през следващата учебна година и др. На заседанието ще бъдат дискутирани изменения и допълнения на два закона - за медицинските изделия и за авторското право и сродните му права, както и на Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. По-късно през деня министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с кметовете на общини от Ловешка област, след което ще разговаря с представители на бизнеса от региона.  

Черен списък за менте вносители на зеленчуци

Започва 24-часов контрол на границата на държавата от съвместни екипи от тези органи, ще се проверяват не само тирове, но и лекотоварни автомобили до 3,5 т за нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци

Излизат резултати от проверката в затворите

/КРОСС/Междинните резултати от проверката в затворите ще станат ясни днес. Ще ги представят заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и шефа на главна дирекция „Изпълнение на наказанията" Росен Желязков. Два случая на избягали затворници предизвикаха инспекцията в местата за лишаване от свобода. На 30-ти април от Централния Софийски затвор избягаха осъденият за убийство Николай Николов - Шатката и гватемалецът Хосе Мартинес - задържан заради грабеж в прохода Хаинбоаз. Очакванията към проверката днес са да отговори на въпросите - как точно са избягали двамата, дали са имали помощници отвътре, кой е виновен за пропуските в охраната на затвора, има ли корупция там, късно ли е установено бягството и защо. Предполага се, че липсата на двамата затворници е открита поне два часа след изчезването им - по време на вечерната проверка. Остава и въпросът защо затворник с дълга присъда за тежко престъпление е работил в парното отделение, което може би му е дало възможност да опознае инфраструктурата в затвора. Николов и Мартинес все още са в неизвестност, а преди дни друг затворник - Иван Гюров - Шливата се измъкна от общежитие към бургаския затвор.

Казийски изведе арабски тим до финал на световното

Матей Казийски изигра страхотен мач и имаше основна заслуга отборът му да достигне до финала като заби 17 точки (2 аса) и стана най-резултатният волейболист в мача.

Неделино проклина гурбета

"Кмете, само не ми приказвай, знам че сбърках...". Това едва успял да каже от срам хулиган пред кмета на Неделино Стоян Беширов, след като се напил в местната дискотека и вилнял по масите.
Градоначалникът повикал в кабинета си десетокласника, за да му влее разум и да спре да се вихри, докато родителите му превиват гръб по испанските ниви с ягоди, "Кмете, само не ми приказвай, знам че сбърках...". Това едва успял да каже от срам хулиган пред кмета на Неделино Стоян Беширов, след като се напил в местната дискотека и вилнял по масите. Градоначалникът повикал в кабинета си десетокласника, за да му влее разум и да спре да се вихри, докато родителите му превиват гръб по испанските ниви с ягоди,

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Ако до 17 часа днес не получат парите си, фермери ще блокират главен път Е-79

/КРОСС/ Навръх Гергьовден животновъди обявиха, че готвят национален протест след 10 май. Недоволството им е предизвикано от неизпълнени ангажименти на правителството.  Животновъд с 25-годишен опит се чувства за първи път на ръба на отчаянието, защото няма с какво да храни своите животни, споделя той пред Нова тв. Г-н Куюмджийски отглежда 60 говеда, 450 овце и 10 коня в Кочериново. „Трудно е, взел съм кредити и се съобразявам с тях. Ако мога, ще продам бизнеса", сподели фермерът в ефира на Нова ТВ. Обвинява държавата, в лицето на Министерството на земеделието, че лъже животновъдите. Едно от неизпълнените обещания е за превод на средства от помощите „de minimis" до 1 май. На 10-ти обаче пари няма, а документите тепърва ще се подават. Средствата, от които се нуждаят животновъдите са между 15 и 25 млн. Бяха им обещани 15 млн., по-късно редуцирани допълнително на 11 млн. Обещанието към земеделците не е устно, а е закрепено в споразумение с ресорния и финансовия министър. Към него има и още един неизпълнен ангажимент - за разсрочване на кредитите. „Към една трета от договореностите в споразумението не са спазени", добави Славейко Костадинов, който също се занимава с отглеждане на животни. Ако до 17 часа днес не получат парите си фермерите са категорични, че излизат на протест. Животновъдите от Кочериново заплашват, че ще блокират главен път Е-79

Матурите стават онлайн

Онлайн матури ще пробва просветното министерство от следващата учебна година.

Черен списък за менте вносители на зарзават

Рисковите вносители на зарзават, които системно нарушават родното законодателство, ще бъдат следени изкъсо, а обяснението, че внасят за лична консумация 1000 кг домати, вече няма да бъде допустимо заради затегнатия по границите контрол.

Братът на Орешарски: Къде ми е медалът?

/КРОСС/Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети, се възмути, че още не е получил медала си за заслуги. Той бил отличен с наградата с указ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) още от февруари 2007 г. По това време Милети Орешарски е шеф на Централния софийски затвор. "Такова отличие трябваше да вземат още 6-7 служители в системата за изпълнение на наказанията", сподели пред "Труд" Орешарски. Той не посочи имената на колегите си. "Не това, че и аз съм награден, е важното в случая, а отношението към тези хора", обясни Орешарски, който в момента работи като адвокат. Писал писма до президентството, поставил въпроса и пред канцеларията на държавния глава Росен Плевнелиев, но решение на ситуацията няма. "Няма обяснение защо тези укази още не се изпълняват съгласно държавния протокол. На един етап ми казваха дори, че нямало метал да изработят тези призове, което е нелепо. Нямам представа дали е така, но в тази ситуация прозира отношението на държавата към тази сфера на сигурността", възмути се Орешарски. От БНБ обясниха, че не коментират клиентите на Монетния двор. Оттам посочиха още, че дружеството разполага със 150 вида метали и няма недостиг. Милети Орешарски лаконично коментира бягството на двамата затворници Николай Николов-Гъската и гватемалеца Хосе Луис Гевара Мартинес от софийски затвор. "Такъв тунел няма", каза той по повод информацията, че са прокопали път през сградата на парното.  

Електронни карти с чип ще ни пазят от фалшиви лекари

Електронни карти с чип ще ни пазят от фалшиви доктори. С тях ще бъдат снабдени всички членове на Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщиха от съсловната организация, която откри своя 60-и извънреден събор във Варна в петък, пише БТВ. Така ще се знае, че човек, който се представя за лекар, но няма такава карта, Електронни карти с чип ще ни пазят от фалшиви доктори. С тях ще бъдат снабдени всички членове на Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщиха от съсловната организация, която откри своя 60-и извънреден събор във Варна в петък, пише БТВ. Така ще се знае, че човек, който се представя за лекар, но няма такава карта,

Пътниците на метрото в Брюксел днес ще слушат на живо оперни изпълнения


Пътниците на метрото в Брюксел ще слушат класически музикални произведения на живо в събота по повод европейския Ден на операта, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Предвижда се изпълненията на певците и на симфоничния оркестър на Националната опера да звучат в продължение на седем часа - от 11.00 ч. до 18.00 ч., на една от основните метростанции в центъра на града. Ще бъдат представени произведения на Хендел, Моцарт, Верди, Щраус и Рахманинов.

Тази година музикантите...

Братът на Орешарски: Къде ми е медалът?

Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети, се възмути, че още не е получил медала си за заслуги. Той бил отличен с наградата с указ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) още от февруари 2007 г. По това време Милети Орешарски е шеф на Централния софийски затвор.

Популистка реторика поставя под въпрос постижения на ЕС

Плевнелиев: Няма да сме силни, ако се разделим на център и периферия


Красива лъжа? Внимание! Това вече е творчество

/КРОСС/Станислав Йежи Лец (1909 - 1966), полски юрист, писател и поет сатирик: Красива лъжа? Внимание! Това вече е творчество.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване