Производителят на Siri е в преговори със Samsung

Nuance има пазарна капитализация от над 5,5 млрд. долара


Принц Фелипе показа бащина гордост дни преди да стане крал

Испанският монарх пусна нови официални кадри с дъщерите си


Японски фенове почистиха стадиона след мача с Кот д'Ивоар

Загубата на Япония от Кот д'Ивоар явно не повлия на няколко японски фенове, които собственоръчно почистиха седалките си и част от сектора след двубоя на световното по футбол.
Японската агитка на мача между Япония и Кот д'Ивоар от група "С" на първенството в Бразилия стана пример за всички футболни запалянковци по света. Загубата на Япония от Кот д'Ивоар явно не повлия на няколко японски фенове, които собственоръчно почистиха седалките си и част от сектора след двубоя на световното по футбол. Японската агитка на мача между Япония и Кот д'Ивоар от група "С" на първенството в Бразилия стана пример за всички футболни запалянковци по света.

Японски фенове почистиха стадиона след мача с Кот д'Ивоар

Загубата на Япония от Кот д'Ивоар явно не повлия на няколко японски фенове, които собственоръчно почистиха седалките си и част от сектора след двубоя на световното по футбол.
Загубата на Япония от Кот д'Ивоар явно не повлия на няколко японски фенове, които собственоръчно почистиха седалките си и част от сектора след двубоя на световното по футбол. "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното   Японската агитка на мача между Япония и Кот д'Ивоар от група "С" на първенството в

Отново проливни дъждове с щети в страната

/КРОСС/Отново проливни дъждове с щети в страната.  Възможни са повишения на нивата на реките в районите с интензивни валежи, предупредиха от Министерството на околната среда и водите. Поради интензивните валежи или контролирано изпускане на язовири на отделни места са възможни и по-сериозни повишения. Според прогнозите на Европейската система за предупреждение за наводнения за водосборите на реките Дунав и Марица се очаква покачване на нивата на реките в Дунавския водосборен басейн в периода 19 - 21-ви юни. На 19-и юни нивото на река Огоста ще достигне висок праг, а на 20/21-ви юни - реките Искър и Янтра. Силен порой с градушка удари община Баните късно снощи. Пострадали няма.По пътищата и улиците в пет села - Оряховец, Вишнево, Давидково, Стърница, Загражден и Гълъбово - има пропаднали участъци, а на места изцяло прекъснати. Щетите са за около 700 000 лв. Най-тежко е положението в село Гълъбово, където улици са пропаднали от потопа с по половин метър и по тях не могат да минат дори високопроходими автомобили и линейка. От селото са подали сигнали на тел. 112 за три наводнени къщи, които бяха отводнени, съобщи комисар Красимир Шотаров, шеф на Областно управление Противопожарна безопасност в Смолян. Дъждът валя близо час и цялата реколта на селото е унищожена на 100 %, каза кметицата на Гълъбово Невена Асенова. Няколко часа по-рано силен порой с градушка се изля и в района на община Доспат и изнесе улици в селата Бръщен, Црънча, Късак и Любча

Лесничеи спасиха благороден елен от смърт във воден капан



Горски служители спасиха благороден елен, който попаднал в бетонен напоителен канал край шуменското село Златна нива и гладувал вътре поне седмица.
Днес животното било извадено и пуснато на подходящо място в природата.
Еленът бил забелязан от д-р Иван Воденичаров, собственик на месопреработвателно предприятие в същото село. Горски служители спасиха благороден елен, който попаднал в бетонен напоителен канал край шуменското село Златна нива и гладувал вътре поне седмица. Днес животното било извадено и пуснато на подходящо място в природата. Еленът бил забелязан от д-р Иван Воденичаров, собственик на месопреработвателно предприятие в същото село.

Няколко съвета за змийте в България.

Този сайт е подходящ много от перничаните да разберат,че змийте не са такава опасност и при ухапване какво да направим.

Змиите винаги са били свързвани със страх, отрова и смърт. В интерес на истината едва 1/6 от всичките 3000 вида змии на Земята са отровни. В България се срещат 17 различни вида змии от 4 различни семейства. От тях 6 са отровни. Това са: пепелянка, усойница, остромуцунеста...

Продължава

Борисов след КСНС: Хем доволен, хем – не

По думите на Бойко Борисов консултациите между партиите в парламента за предсрочните избори започват следващия вторник. Той допълни, че не е против Реформаторският блок и „България без цензура” да участват в консултациите.

Да не се пие водата в Турия, препоръчаха здравни инспектори

Да не се използва водата от местните водоизточници в павелбанското село Турия, препоръчват от Регионалната здравна инспекция. Това е станало ясно на работна среща с директора на инспекцията д-р Елена Канева, съобщи областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, цитирана от БТА.

Близо двуметрова вълна заля в неделя вечер селото.

На малчуганите от детската градина ще се дава само бутилирана вода. От БЧК са осигурили по 3 литра на човек минерална вода, одеяла и хигиенни...

Отложиха заседанието за референдума

Днешното извънредно заседание на парламента с точка единствена - свикване на рефендум по изборните правила, започна с наличие на кворум - 158 депутати, но за малко да се провали. Причината е, че от ГЕРБ поискаха заседанието да се отложи, докато в залата бъдат поканени представители на президентската институция и на инициативния комитет, който събира подписи за свикването на референдум. ДПС подкрепи ГЕРБ за отлагането на заседанието. Председателят на парламента Михаил Миков обясни, че президентът е отказал с писмо да участва в разискванията на референдума, защото вече ясно е казал позицията си и предложи да бъдат поканени 15 души от инициативния комитет. Той попита ГЕРБ кога за кога точно искат да бъде отложено заседанието, а Димитър Лазаров му отговори, че трябва сам да реши. От февруари задържате предложението на президента, това вашето е лицемерие, коментира Главчев. Миков реши да отложи заседанието за днес след два часа - за 16.30 ч. и обеща отново да покани президента. Малко по-рано в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази притеснение, че ако днес парламентът вземе решение за референдум, той трябва да се проведе на 17 септември, което ще означава отделно гласуване за референдум и отделно за парламентарни избори. В началото на годината държавния глава поиска провеждането на национално допитване с три въпроса - за мажоритарен вот, за задължително гласуване и за електронно гласуване.  В края на февруари правната комисия в парламента отхвърли искането на президента. Докладът на комисията посочва, че предложеният въпрос за задължителното гласуване е недопустим, защото се касае за основно конституционно право и в крайна смета. В крайна сметка искането на президента беше оставено без отговор от парламента. През март Инициативен комитет с председател проф. Георги Близнашки внесе над 560 000 подписа, но след проверка на служба ГРАО се оказа, че над 100 000 са невалидни. По закон се изискват 500 хил. валидни подписа за свикване на референдум. От БСП са съгласни на референдум, но само с един въпрос - да има ли задължително гласуване.

Денят в снимки

Поле с макове край Албена и горещи футболни фенове в САЩ


Камило Плачи остава поне до края на Световната лига


Камило Плачи ще остане селекционер на българския национален отбор по волейбол поне до края на мачовете от Световната лига, заяви президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров.

В последните дни се появиха различни спекулации относно бъдещето на италианския специалист.

"Сега не е най-подходящият момент да коментираме тази тема. Нека да оставим момчетата да изиграят...

Парламентът отхвърли референдума за изборните правила

Парламентът отхвърли провеждането на национален референдум за изборните правила, както и на такъв само за задължително гласуване. Това е резултатът от продължилото над 4 часа извънредно заседание във вторник, на което бе обсъждано предложението на президента, подкрепено от инициативен комитет, да се проведе всенародно допитване за задължително, електронно и мажоритарно гласуване.   Третата политическа сила ДПС успя да преметне и ГЕРБ, и БСП, които бяха обединени в искането си за задължителното гласуване, но разделени по другите два въпроса, предложени от президента. БСП искаха да прокарат само задължителното гласуване, с което да бъде "наказано" ДПС за контролирания вот и заради оттеглената му подкрепа за правителството. Тактиката на БСП беше всеки един от въпросите да се гласува поотделно, като разчитаха, че след като заедно с ГЕРБ одобрят задължителното гласуване, следващите два въпроса ще отпаднат, тъй като ще ги отхвърлят заедно с ДПС.   ГЕРБ знаеха за готвения "капан" и го предотвратиха, като се обединиха с ДПС и не допуснаха въпросите да бъдат гласувани един по един, а анблок.   При гласуването анблок ДПС и БСП се обединиха срещу ГЕРБ за провеждане на референдума с трите оригинални въпроса.   Така стратегията на ДПС се оказа печеливша спрямо тактиките на ГЕРБ и БСП кой кого ще надхитри.   Оттук нататък решението е в ръцете на Върховния административен съд, където инициативният комитет, събрал над 400 000 подписа в подкрепа на референдума, обжалва отказа на парламентарния председател Михаил Миков да разглежда въпроса заради близо 70 000 невалидни подписа, според ГРАО.   Очаквайте подробности

ГЕРБ: Решението за референдума да изчака датата на изборите

Извънредното заседание на парламента във вторник, свикано специално за обсъждането на поискания от президента референдум за изборните правила, може и да се провали. С гласуване в пленарна зала, предложено от ГЕРБ и подкрепено от ДПС, депутатите отложиха точката. Мотивът на Димитър Лазаров ГЕРБ беше, че не е дошъл представител на президентството.   Председателят на НС Михаил Миков даде почивка до 16 30 ч., за когато е поканил президента да присъства на разискванията по предложения от него национален референдум.   Както разясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, решението на парламента е добре да се отложи поне дотогава, докато не стане ясно на коя дата точно ще са предсрочните избори, които да бъдат съчетани с провеждането на референдума. Причината е, че по закон, след като парламентът реши организирането на национално допитване, президентът е длъжен да насрочи дата не по-късно от три месеца. Това означава, че ако НС вземе решение сега, референдумът трябва да бъде насрочен на 17 септември, а политическите партии се съгласиха да уточняват дата на изборите между 28 септември и 12 октомври.   "Ако днес се вземе това решение, трябва да се похарчат още 30 милиона в рамките на 2-3 седмици", коментира Борисов. Дотук ни доведе този кабинет и този парламент, обобщи той. Неговото мнение е, че всяко нещо, което се предлага, е капан. Неслучайно ни свикват извънредно днес, надявам се г-н Миков да прояви разум и да се направят консултации по тази тема, подчерта лидерът на ГЕРБ .   Той се възпротиви и срещу позицията на БСП референдумът да бъде само по въпроса за задължителното гласуване, но и за електронно и мажоритарно, каквото е оригиналното предложение на президента, което бе подкрепено с над 400 хил. подписа, събрани от инициативен комитет.   Не може от трите точки само една да бъде гласувана - нали затова искаме тези 2 милиона, които са навънка, да имат право да гласуват, да участват, да има електронно гласуване, каза Борисов.   Както обясниха депутати от левицата пред Mediapool, идеята им е в дискусията за референдума ГЕРБ и "Атака" да подкрепят задължителния вот, а ДПС да гласува "против", както вече е обявила. Социалистите са изчислили, че следващите два въпроса от референдума – за електронното и мажоритарно гласуване, ще отпаднат, тъй като ДПС ще е по принцип "против" допитването, а БСП и "Атака" ще са "против" конкретните две предложения и ГЕРБ ще остане в изолация.   В отговор на твърденията на БСП, че задължителното гласуване трябва да важи само за България, но не и в чужбина, тъй като държавата не може да го осигури, ГЕРБ призоваха да се приеме електронното гласуване, което решава този проблем. Спорният въпрос остана неразрешен на заседанието на правната комисия, която така и не излезе с никакъв проект. Така всичко ще се решава в пленарна зала.   *Очаквайте подробности

Парламентът чака президента, за да разисква референдума

Извънредното заседание на парламента във вторник, свикано специално за обсъждането на поискания от президента референдум за изборните правила, може и да се провали. С гласуване в пленарна зала, предложено от ГЕРБ и подкрепено от ДПС, депутатите отложиха точката. Мотивът на Димитър Лазаров ГЕРБ беше, че не е дошъл представител на президентството. Председателят на НС Михаил Миков даде почивка до 16 30 ч., за когато е поканил президента да присъства на разискванията по предложения от него национален референдум. Депутати от ГЕРБ коментираха пред Mediapool, че решението на парламента е добре да се отложи поне дотогава, докато не стане ясно на коя дата точно ще са предсрочните избори, които да бъдат съчетани с провеждането на референдума. Причината е, че по закон, след като парламентът реши организирането на национално допитване, президентът е длъжен да насрочи дата не по-късно от три месеца. Това означава, че ако НС вземе решение тази седмица, референдумът трябва да бъде насрочен на дата около 20 септември, а политическите партии се съгласиха да уточняват дата на изборите между 28 септември и 12 октомври.   Очаквайте подробности

Задържаха 19-годишен варненец, опитал се да изтегли кредит с чужда лична карта

На 16 юни е подаден сигнал от служител във фирма за кредитиране за това, че неизвестен мъж противозаконно си е послужил с официален документ за самоличност (лична карта), издаден на друго лице. Целта на действията му е била да въведе служителката в заблуждение и да получи кредит в размер на 1500 лв.

Турция задържа 15 души за подслушване на Ердоган

Турската полиция залови 15 души, заподозрени в подслушване на кабинета на Ердоган.

Подолски си направи селфи с Меркел

/КРОСС/ Нападателят на германския национален отбор по футбол Лукас Подолски си направи селфи с германския канцлер Ангела Меркел. Снимката бе качена в профилите на футболиста във Facebook и Twitter. „Спечелихме с 4-0! Чудесен старт. И ето обещаното селфи с германския канцлер", написа Подолски под снимката. Канцлерът присъства на първия мач на Бундестима срещу отбора на Португалия, който германците спечелиха с 4:0. След края на срещата политикът лично поздрави националите и си направи снимка за спомен.

Българин е арестуван за набиране на джихадисти за Ирак и Сирия

Има български гражданин сред арестуваните 10 души в Испания при операция на полицията за разбиване на мрежа за набиране на джихадисти за конфликтите в Сирия и Ирак, предаде АП, позовавайки се на информация от испанското министерство на вътрешните работи.   Осем от арестуваните са мароканци. Останалите двама са българинът, чиято самоличност не се съобщава, както и един аржентинец. Операцията е започнала в понеделник сутринта. Ръководител на мрежата е бил бивш затворник от затвора в американската военна база в Гуантанамо.   Групата е изпратила девет ислямисти да се сражават на страната на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" в Ирак и Сирия. Един от арестуваните е мароканецът Лахсен Икасриен, за когото се твърди, че е лидерът на групата.   Той е бил арестуван вАфганистан през 2001 г. и пратен в затвора в Гуантанамо. После е бил екстрадиран в Испания през 2005 г., където бил съден за терористична дейност, но оневинен миналата година поради липса на доказателства, посочва АП, цитирана от БТА.

Ford напълно обнови товарната си гама

Четирите нови модела вече се предлагат и у нас


БСП осъди акта на подпалване на партийното знаме

Политическите сили да изразят най-малко неодобрение към подобно действие, защото се засяга честта и достойнството на хиляди български граждани, призова депутатът Янаки Стоилов

Декларацията на Пеевски пред Сметната палата не е подправена

Няма разминаване между данните за имотното състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски, обявени на сайта на Сметната палата, и тези, които той сам е попълнил в декларацията си. Това съобщи сайтът "Биволъ", който е изисквал справката по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Сметната палата е предоставила на "Биволь" заверени копия от декларациите на Делян Пеевски като депутат в Народното събрание за периода 2009-2013 г. Информацията от тях съвпада с публикуваната на интернет страницата на Сметната палата. Проверката е изискана по повод думите на лидера на "Движение 21" Татяна Дончева , която намекна, че служителка в институцията  подменя декларациите на Пеевски  преди да бъдат огласени публично.

БСП: Остро възразяваме срещу подпалването на знамето пред президентството

БСП остро възразява срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на президентството. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността, се казва в декларация на столетницата по повод вандалския акт.

Дъждовете отложиха жътвата на ечемика

Монтана /КРОСС/ Дъждовете през тази седмица отложиха жътвата на първите узрели площи с ечемик в Монтанско. Тя ще започне следващата седмица, съобщи Борис Ангелов от стоковата борса в града, където очакват сделки за първите количества от новата реколта. До момента няма сключена сделка, но фирми си договарят с производители за купуване на зърно. Цената му върви от 280 - 290 - 300 лв. за тон. По този начин зърно си осигуряват мелници и фирми, които имат сключени договори за износ.Според брокера, цената на пшеницата от новата реколта ще започне от 300 лв. за тон. Пада цената и на международните борси. Причината е в големите добиви и запазващата се себестойност от 120 - 130 лв. за тон.Производителите очакват по 500 - 600 кг от дка. Посевите досега са запазени от полягания и болести, което ще направи добива по-качествен.В момента на борсата пада и цената на царевицата. Фуражното зърно от старата реколта се търгува под 300 лв. за тон. То все по-често се замества като компонент на фуражите с ечемик и соев шрот.При очакваната по-добра и качествена реколта няма основания за поскъпване на хляба, допълни Борис Ангелов, цитиран от „Стандарт".

Цистерна затисна и уби 26-годишен на бензиностанция в Гоце Делчев

26-годишен работник загина при инцидент на бензиностанция в Гоце Делчев, предаде БГНЕС.
Инцидентът е станал при подмяна на резервоар на бензиностанция на изхода на града в посока Банско. При повдигане на цистерната тя се наклонила и ударила 26-годишния Мустафа Д.
Младежът залитнал назад и ударил главата си във фундамента от бетон. 26-годишен работник загина при инцидент на бензиностанция в Гоце Делчев, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал при подмяна на резервоар на бензиностанция на изхода на града в посока Банско. При повдигане на цистерната тя се наклонила и ударила 26-годишния Мустафа Д. Младежът залитнал назад и ударил главата си във фундамента от бетон.

Славчев подкрепи 12 октомври за избори

Хубаво е, че вече има дата. Аз лично съм за избори на датата 12 октомври, обяви Ангел Слав1ев по повод обявеният от президента Плевнелиев период за провеждане на предсрочния вот.

Още се търси втори град освен София за Евро 2015 по волейбол


София, Милано и Торино са трите града, които със сигурност ще приемат мачове от европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе между 9 и 18 октомври следващата година. 

Вариантите за втори град-домакин на двубои от българска страна са Варна и Ботевград.

"Дадохме сериозен старт на подготовката за Евро 2015. То е твърде важно за волейбола. Вече натрупахме опит в организацията на подобни шампионати", каза...

Нацистът Ярош създава батальон в чест на убития екстремист Музичко

/КРОСС/ Лидерът на «Десен сектор» Дмитрий Ярош заплашва да унищожи «Кремълската империя» и да върне Крим, като създаде в Западна Украйна батальон на името на убития неонацист Александър Музичко, известен още като Сашко Билий, предаде РИА Новости. Освен това, той обещава да сложи край на опълченците в Донецка и Луганска области. „Другарите ми от „Десен сектор" вече формират батальона, наречен в чест на Александър Музичко. Паметта за героя попълва редиците ни с нови воини... Ще сложим край на опълченците в Донецка и Луганска области. Ще освободим украинския Крим, ще унищожим „Кремълската империя" и ще изградим нормална държава за украинския народ. Победата ще е на наша страна! Слава на Украйна!", написал на страницата си във Фейсбук Ярош. Той е известен с антируските си възгледи от край време и е лидер на радикалите в Украйна, който не веднъж е призовавал за активиране на терористична дейност на територията на Русия. Именно той се опитвал да се обърне за помощ към известния чеченски терорист Доку Умаров. В Русия срещу Ярош е образувано наказателно дело по обвинение за призиви към терористична и екстремистка дейност. Същият е взимал участие в изборите за президент на Украйна на 25 май, като вотът му е достигнал 0,7% от гласовете

Анджелина Джоли получи женския еквивалент на британското рицарско звание


Хуманитарната дейност на актрисата Анджелина Джоли не е останала незабелязана от британската  кралица Елизабет. Само няколко дни, след като носителката на "Оскар" говори изключително емоционално в Лондон от името на жертвите на сексуално насилие във военните зони, актрисата получи едно от най-високите отличия на Великобритания, получавайки почетната титла дама - женския еквивалент на това да бъдеш положен за рицар - от самата кралица, писа "Венити Феър".

Макар Джоли да не получи...

Лекарският съюз поиска спешна среща с премиера

Във връзка със създалата се сложна обществено-политическа обстановка в страната, както и задълбочаването на финансовата нестабилност в системата на здравеопазване, Българският лекарски съюз се обърна ...

Един човек загина при катастрофа на пътя Кюстендил – Радомир

Временно е ограничено движението по път I-6/ E-871 Кюстендил – Радомир при при 35 км (в района на с. Цървеняно), поради възникнало пътнотранспортно произшествие. Един човек е загинал при т...

За очаквани критични нива на реките предупреждава МОСВ

За възможни превишавания на нивата на реките в районите с интензивни валежи предупреждават от Министерство на околната среда и водите (МОСВ). От ведомството уверяват, че ежедневно следят състоянието на водните ресурси. Всички компетентни институции в страната са уведомени за опасността, съобщават от министерството.

Холдинг Пътища бе обявен в несъстоятелност

Съдът свиква първо събрание на кредиторите му на 15 юли


Цистерна затисна и уби 26-годишен на бензиностанция в Гоце Делчев

26-годишен работник загина при инцидент на бензиностанция в Гоце Делчев, предаде БГНЕС.
Инцидентът е станал при подмяна на резервоар на бензиностанция на изхода на града в посока Банско. При повдигане на цистерната тя се наклонила и ударила 26-годишния Мустафа Д.
Младежът залитнал назад и ударил главата си във фундамента от бетон. 26-годишен работник загина при инцидент на бензиностанция в Гоце Делчев, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал при подмяна на резервоар на бензиностанция на изхода на града в посока Банско. При повдигане на цистерната тя се наклонила и ударила 26-годишния Мустафа Д. Младежът залитнал назад и ударил главата си във фундамента от бетон.

Депутатите отложиха обсъждането за национален референдум

София /КРОСС/ Депутатите отложиха обсъждането в НС на предложението на президента за провеждане на национален референдум.Отлагането бе предложено в началото на заседанието Димитър Лазаров от ГЕРБ, като помоли за отлагане на точката от дневния ред, докато не дойде представител от президентската институция. Няма президентска институция, има президент - гледам срещу балкона няма го - Росен Плевнелиев знае, че имаме такъв дневен ред, но го няма, скочи Йордан Цонев от ДПС.Отлагането ядоса видимо социалиста Янаки Стоилов.Няма да бъдем разигравани, за трети път включваме тази точка в дневния ред - не знаем дали е целесъобразно оттук нататък да разискваме тази тема, подчерта той. След кратка словесна престрелка между ГЕРБ и управляващите, Михаил Миков разпусна парламента в почивка до 16.30 часа, когато ще поднови заседанието.Ще поканя отново президента, заяви още парламентарният шеф.

Борисов: Неудовлетворен съм от отговорите на Орешарски

Крайно неудовлетворен съм от отговорите на г-н Орешаски. Той включително стигна дотам да ми каже, че не е чел пълномощното и какво точно сме отказали да преговаряме ние в ЕК, по-точно сме дали те да преговарят, но не бил чел пълномощното, не чел договора, не чел това, не чел онова. Не знаел какво пише в рамковото споразумение за седми реактор – тепърва ще чете”, заяви Бойко Борисов след края на консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Плевнелиев: Влизането в спиралата на трайна нестабилност днес е най-голямата заплаха за България


Датата на изборите би следвало да зависи не от тънки политически сметки, а от интереса на гражданите. Сега е необходим здрав разум, за да не се компрометира волята на суверена. Това заяви в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност президентът Росен Плевнелиев. Изказването му беше разпространено от прессекретариата на държавния глава след края на срещата.

Влизането в спиралата на трайна нестабилност и тежко политическо противопоставяне днес е...

САЩ разполагат 275 военни в Ирак

САЩ ще разположат 275 военни в Ирак, които да защитават американските представители в страната и посолството в Багдад, съобщиха световните агенции. Решението е заради настъпващите към Багдад ислямистки бунтовници от ISIL, които вече установиха контрол над част от северните и западните райони на Ирак. Военните ще бъдат разположени за защита на американски интереси и собственост, ако е необходимо. Те са екипирани за бойни действия и ще останат в Ирак, докато ситуацията в областта на сигурността стане такава, че те повече не са необходими, се казва в писмото на американския президент Барак Обама, с което той уведомява Конгреса за решението. Около 160 военни вече се намират в Ирак, като 50 от тях са морски пехотинци, а останалите – войници от американската армия.  Обама обмисля да изпрати в Ирак и група бойци от американските спецчасти, които да помогнат за спирането на настъпващите бунтовници от ISIL, като обучават и съветват иракските военни. Американският президент категорично изключи възможността САЩ да разположат сухопътни войски в Ирак. Очаква се през тази или следващата седмица Белият дом да внесе в Конгреса предложение част от средствата, предвидени за Афганистан, да бъдат пренасочени към Ирак.

Нови арести на протестиращи срещу ФИФА в Бразилия

Поредни арести на активисти срещу ФИФА и провеждащото се в Бразилия Световно първенство по футбол предприе местната полиция в нощта срещу вторник, предава Ройтерс.   14 души са задържани по време на протест близо до стадиона в южния град Куритиба, където националните отбори на Нигерия и Иран направиха нулево равенство.   Група демонстранти счупи прозорци на банки и магазини. Преди това протестно шествие, в което се включиха около 200 човека, бе разпръснато от органите на реда близо до стадиона, без да се стигне до инциденти.   Цяла Бразилия бе обхваната миналата година от масови протести срещу високата цена на Мондиала. Демонстрациите обаче са по-малки, откакто турнирът започна в четвъртък.

Отлага се с 2 часа дебатът за референдума

109 народни депутати гласуваха с „да” за дебата за референдум, а 67 – с "против", което стана причина за неговото отлагане. „Ще поканя президента в 16.30 за обсъждането на референдума”, посочи председателят на НС Михаил Миков.

Собственици на имоти провалиха дебат за парк "Българско Черноморие"

За създаването на парка държавата трябва да задели огромен ресурс или да бъде национализирана територия, предупредиха от ГЕРБ


Собственици на имоти провалиха дебат за парк "Българско Черноморие"

За създаването на парка държавата трябва да задели огромен ресурс или да бъде национализирана територия, предупредиха от ГЕРБ


Wall Street пое нагоре в началото на сесията*

Данните за инфлацията поставят под съмнение дали Фед наистина може да изчака до средата на 2015 г., преди да повиши лихвените проценти, смята експерт


„Хъбъл" засне спираловидна галактика в съзвездието Хидра

/КРОСС/ Телескопът „Хъбъл" засне спираловидна галактика, подобна на Млечния път. NGC3081 е разположена на 86 млн. светлинни години от Земята, в съзвездието Хидра. За разлика от другите подобни галактики NGC 3081 има множество спираловидни ръкави. Във вътрешността й има огромна черна дупка, която не позволява на газовите облаци, в които се раждат слънчевите системи, да се разпръснат из Вселената.

Северна Корея притежава своя крилата ракета

Смята се, че ракетата е подобна на руската KH-35

Отложиха обсъждането за национален референдум

С гласуване в пленарна зала депутатите отложиха обсъждането в НС на предложението на президента за провеждане на национален референдум, предаде БГНЕС.
Очаквайте С гласуване в пленарна зала депутатите отложиха обсъждането в НС на предложението на президента за провеждане на национален референдум, предаде БГНЕС. Очаквайте

Борисов: Консултациите започват на 24 юни

Борисов отбеляза, че датата за оставката на кабинета ще бъде обвързана с точната дата на изборите, но управляващите са поели ангажимент за нея

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване