Турски ТИР премаза 27-годишна шофьорка край Ямбол

27-годишна жена загина при катастрофа с тежкотоварен автомобил на главен път път I-7, в близост до Каравеловското ханче, съобщи говорителят на ОД на МВР в Ямбол Татяна Павлова, цитирана от 27-годишна жена загина при катастрофа с тежкотоварен автомобил на главен път път I-7, в близост до Каравеловското ханче, съобщи говорителят на ОД на МВР в Ямбол Татяна Павлова, цитирана от "Фокус". Инцидентът е станал около 13:20 часа, когато задната част на прикачено ремарке на ТИР с турска регистрация, движещ се в посока Елхово,

Протести в Киев

Пред сградата на Върховната рада в Киев се събраха десетки протестиращи с искане за провеждането на незабавни парламентарни избори. По думите на демонстрантите сегашните народни избраници са позволили държавата да потъне в хаос и директно обвиниха депутатите в бездействие.

Проф. Близнашки: В провеждането на такъв референдум няма нищо противоконституционно

Проф. Близнашки: В провеждането на такъв референдум няма нищо противоконституционно

С провеждането на референдум за изборна реформа по никакъв начин не се ограничават избирателните права на гражданите. Това каза председателят на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за изборна реформа проф. Георги Близнашки при обсъждане на предложение за произвеждане на национален референдум за изборна реформа, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Предложението за провеждане за референдум не може да бъде елиминирано. Ако се приеме, то ще има благоприятен ефект. През последните 10-15 години пропорционалната избирателна система дава най-лошите последици, които произвежда – стигна се до създаване на коалиции, които никой не е избирал и за които никой не би гласувал”, заяви проф. Близнашки.

„В провеждането на такъв референдум няма нищо противоконституционно. Самото активно избирателно право запазва своя характер, своето съдържание, своя обхват. По никакъв начин не се ограничават избирателните права на гражданите. Става дума за въвеждане на задължително упражняване на активното избирателно право. Това трябва да стане чрез малка промяна в Конституцията, която трябва да стане след народното допитване”, посочи той.

„Дистанционното, респективно електронно гласуване ще се окаже необходимо преди всичко при българските ни сънародници зад граница. Става дума за близо 1-5 – 2 милиона активни граждани, които трябва да получат възможност да гласуват”, каза проф. Близнашки. По думите му трите въпроса в предложението за референдум не могат и не трябва да се разделят един от друг. 

„Това е класическа ситуация, когато народното представителство трябва да се обърне към гражданите. Не се страхувайте от собствения си народ, вярвайте в неговата воля и разум. Нека изборите да се съпроводят с референдум”, подчерта проф. Георги Близнашки.

„Още от самото начало стана ясно, че има обществени среди, които не приемат промяна в политическото статукво. Подписката беше внесена в Народното събрание на 10 март. Смятаме, че наличните подписи са огромно постижение за българското общество. Можехме да съберем значително повече, но нашето желание беше референдумът да се произведе с евроизборите. Инициативният комитет трудно влезе във връзка с председателя на Народното събрание. Той ни отказва възможността да отстраним допуснатите нередовности. Държа да се знае, че ние сме обжалвали неговите действия пред ВАС. Най-вероятно ще се наложи Народното събрание да се произнася отново по същия този въпрос. Направените предложения ще предизвикат далеко отиващи последици”, каза още той.

Полицаи и стачкуващи влязоха в сблъсъци в Париж

Започналата преди седмица железничарска стачка предизвика най-голямото от години насам объркване на влаковите превози във Франция

Банковата асоциация: Въвличането на банки в спорове е безотговорно и опасно


Асоциацията на банките в България (АББ) изразява безпокойство от публичните опити за необосновано замесване на банкови институции в ситуации, несвързани с тяхната дейност и продиктувани от определени политически или икономически интереси.

В прессъобщение АББ обявява такива опити за "неприемливи и опасни не само за отделна банкова институция, но и за репутацията на банковата система".

Поради това  Асоциацията на банките "най-настойчиво призовава съответните институции и...

Взрив на украински газопровод, захранващ Европа

Взрив на част от украински газопровод, който захранва Европа с руски газ, стана днес в област Полтава, без да вземе жертви, съобщи местният клон на украинското вътрешно министерство.

Избухна украински газопровод, пренасящ газ за Европа

Украински газопровод, пренасящ газ за Европа, е избухнал, предизвиквайки пожар в украинската Полтавска област, предаде Униан. Няма пострадали хора при инцидента.
Взривът е избухнал на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в Лохвицки район, който осигурява транзита на руски газ за Европа.
В резултат на експлозията е възникнал пожар, Украински газопровод, пренасящ газ за Европа, е избухнал, предизвиквайки пожар в украинската Полтавска област, предаде Униан. Няма пострадали хора при инцидента. Взривът е избухнал на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в Лохвицки район, който осигурява транзита на руски газ за Европа. В резултат на експлозията е възникнал пожар,

Избухна украински газопровод, огънят стигал до 230 м. височина

Украински газопровод, пренасящ газ за Европа, е избухнал, предизвиквайки пожар в украинската Полтавска област, предаде Униан. Няма пострадали хора при инцидента.
Взривът е избухнал на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в Лохвицки район, който осигурява транзита на руски газ за Европа.
В резултат на експлозията е възникнал пожар, Украински газопровод, пренасящ газ за Европа, е избухнал, предизвиквайки пожар в украинската Полтавска област, предаде Униан. Няма пострадали хора при инцидента. Взривът е избухнал на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в Лохвицки район, който осигурява транзита на руски газ за Европа. В резултат на експлозията е възникнал пожар,

Михаел Шумахер диша сам и реагира на гласове


Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер може да реагира на гласа на съпругата си Корина ида диша самостоятелно за известно време, твърди германският вестник "Билд".

След като изкара шест месеца в кома и 170 дни в болницата в Гренобъл, седемкратният световен шампион беше преместен в болница в Лозана вчмера, за да продължи възстановяването си. 

Според данните, които се появяват за актуалното му състояние, се знае, че е загубил значителна част от теглото си, около 20 кг, и в...

Акциите на Енергони АД бяха сред най-търгуваните на БФБ

Четири от основните индекси на Българската фондова борса (БФБ) отчетоха спад в края на борсовата търговия за деня. SOFIX загуби 0,62% от...

БАН изчисли, че трус 7 степен по Рихтер край София ще вземе 4500 жертви

Ако край София се случи земетресение от седма степен по скалата на Рихтер, негови жертви ще станат 4500 души, ранени ще са 20 000 души, а 40 000 сгради ще бъдат разрушени. Това сочат анализи на проф. Емил Ботев, директор към департамент "Сеизмология" на БАН, представени на международна конференция за катастрофичните рискове в страната ни във вторник.   При земетресение с магнитуд 7 или над 7 по скалата на Рихтер, над 2 милиона души ще бъдат засегнати, а щетите ще са около 20 млрд., евро, продължи той с мрачните си прогнози, цитиран от Дарик радио.   Според експертите в страната ни трябва да има по-добър контрол на строителството , както и да се инвестира в подсилването на стари сгради.   По думите на проф. Емил Ботев в страната ни много силни земетресения (такива с магнитуд над 7 по Рихтер) стават средно по веднъж на 200 години. Той посочи, че в следващите години може да се очакват трусове.   Проф. Йордан Милев от Строителния факултет на Университета по архитектура строителство и геодезия заяви, че трябва да се вземат мерки преди природното бедствие, като се подсилят сградите.   "Според мен трябва да изискват институциите едно качествено проектиране, което да намалява риска за сградата. Да се стимулират и хората, които строят сгради с по-нисък сеизмичен риск, както е в страни като Япония, САЩ и други, в които сеизмичният риск е фактор", каза Милев.

Банковата асоциация: Не правете негативни внушения за банки

Асоциацията на банките в България (АББ) е разтревожена от ситуацията с въвличане на имена на банки в несвойствен дебат и призова медиите и институциите да се въздържат от негативни внушения, става ясно от позиция на управата на асоциацията.“Управителният съвет на АББ изразява безпокойство от публичните опити за необосновано замесване на банкови Асоциацията на банките в България (АББ) е разтревожена от ситуацията с въвличане на имена на банки в несвойствен дебат и призова медиите и институциите да се въздържат от негативни внушения, става ясно от позиция на управата на асоциацията.“Управителният съвет на АББ изразява безпокойство от публичните опити за необосновано замесване на банкови

Миков: Провеждането на референдум и избори създава редица проблеми

София /КРОСС/ Нещата се развиват на плоскостта на Конституцията - чрез консултации в Народното събрание, консултации, на които трябва да се очертаят технологичните срокове за провеждане на предсрочни парламентарни избори тази есен. Това заяви пред БНР председателят на парламента Михаил Миков. На въпрос кога започват политическите, Миков каза, че това е въпрос на парламентарно представените политически сили. Доколкото разбирам има намерение да бъдат поканени и извънпарламентарни партии. Но тези разговори, освен срока, в който трябва да се проведат изборите, трябва да уточнят и онези въпроси, които са свързани с работата на НС в този период, работата на изпълнителната власт. Така че плавно да се отиде към избори и да се даде една предварителна, поне декларирана, стабилност на страната. Според председателя на НС всички партии ще отидат на такива консултации. Беше заявено такова съгласие, водени от разбирането и от необходимостта от плавен преход към стабилизиране на страната в политическо отношение. Политическото говорене на отделните партии е едно, но общото между тях е разбирането, че е необходим плавен преход, че европейските избори не дават енергия на кабинета за провеждане на дълбоки и цялостни реформи. В същото време те не дават ясна алтернатива на следващото управление. Но при тези резултати от европейските избори е добре да се търси прелегитимиране на изпълнителната власт, смята Миков

Национален парк „Черноморие“ е мисия невъзможна

Технически невъзможно е да има Национален парк "Българско Черноморие", заяви бившата зам.-министър на екологията Ивелина Василева. Тя разкритикува правителството, че хвърля прах в очите на хората, защото за да има парк, трябва да има цяла територия, което е невъзможно по крайбрежието, защото ще рече национализация или 6 милиарда от хазната.

БСП определи изгарянето на знамето й като "фашизъм"

Социалистите изразиха възмущението си от случая със запалване знамето на БСП на площада пред президентството преди заседанието на КСНС. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм, обяви БСП в декларация, която зам.-председателят на партията Янаки Стоилов прочете от парламентарната трибуна във вторник. Същата сутрин няколко души, които настояваха за оставката на правителството, решиха да изгорят знамето на социалистическата партия. Преди това го сложиха на земята, започнаха да го тъпчат, изляха отгоре му чаша кафе, нахвърляха вестници и други боклуци и накрая драснаха клечката. Инициаторите коментираха, че актът е отговор на запалването на флага на ЕС на 9 май от активисти с антиевропейски възгледи по време на митинг на БСП пред Паметника на Съветската армия в София. Тогава обаче реакция от БСП нямаше, въпреки че на митинга присъстваха лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев и депутати от партията. Сега БСП "настоява политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт". Три дни след подпалването на знамето на ЕС, ГЕРБ настояха Сергей Станишев да се разграничи от този акт, но реакция не последва. Горенето на знамето на ЕС бе осъдено на 15 май и от председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, но БСП пак не излезе със собствена позиция. "Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия", се казва сега в декларацията на БСП по повод горенето на тяхното знаме. Янаки Стоилов призовава "да не се разпалва омраза в обществото".   Той заяви, че левицата очаква представители на всички политически партии да изразят неодобрение към подобно действие.   На свой ред Младежкото обединение в БСП София-град се обърна към президента Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност за "истинските и съществени заплахи за националната сигурност", какъвто е този акта на изгарянето на знамето на БСП.

БСП определи изгарянето на тяхното знаме като "фашизъм"

Социалистите изразиха възмущението си от случая със запалване знамето на БСП на площада пред президентството преди заседанието на КСНС. Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм, обяви БСП в декларация, която зам.-председателят на партията Янаки Стоилов прочете от парламентарната трибуна във вторник. Същата сутрин няколко души, които настояваха за оставката на правителството, решиха да изгорят знамето на социалистическата партия. Преди това го сложиха на земята, започнаха да го тъпчат, изляха отгоре му чаша кафе, нахвърляха вестници и други боклуци и накрая драснаха клечката. Инициаторите коментираха, че актът е отговор на запалването на флага на ЕС на 9 май от активисти с антиевропейски възгледи по време на митинг на БСП пред Паметника на Съветската армия в София. Тогава обаче реакция от БСП нямаше, въпреки че на митинга присъстваха лидерът на БСП Сергей Станишев и депутати от партията. Сега БСП "настоява политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт". Три дни след подпалването на знамето на ЕС, ГЕРБ настояха Сергей Станишев да се разграничи от този акт, но реакция не последва. На 15 май от Брюксел горенето на знамето на ЕС бе осъдено и от председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, но БСП пак не излезе със собствена позиция. "Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си, чрез унищожението на другия", се казва декларацията на БСП по повод горенето на тяхното знаме. Янаки Стоилов призовава "да не се разпалва омраза в обществото".   Той заяви, че левицата очаква представители на всички политически партии да изразят неодобрение към подобно действие.   На свой ред Младежкото обединение в БСП София-град се обърна към президента Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност за "истинските и съществени заплахи за националната сигурност", какъвто е този акта на изгарянето на знамето на БСП.

Ампутираха ръката на 10-годишно дете, обгоряло от волтова дъга

10-годишно момченце от червенобрежкото село Ракита е с ампутирана лява ръка до предмишницата, след като обгоря от волтова дъга при игра на електрически стълб. В неделя Ваньо, 13-годишното му братче и още две деца се състезавали кой първи ще стигне до върха на железния 20-киловолтов стълб близо до един от трансформаторите в селото. 10-годишно момченце от червенобрежкото село Ракита е с ампутирана лява ръка до предмишницата, след като обгоря от волтова дъга при игра на електрически стълб. В неделя Ваньо, 13-годишното му братче и още две деца се състезавали кой първи ще стигне до върха на железния 20-киловолтов стълб близо до един от трансформаторите в селото.

Сергей Лавров: Уважаваме желанието на Сърбия да се присъедини към ЕС


"Отнасяме се с уважение към позицията на Сърбия в преговорите за членство в ЕС", заяви руският външен министър Сергей Лавров при посещението си в Белград, цитиран от сръбската телевизия B92. "Тази позиция е базирана на идеята за избягване на нови разделителни линии в Европа и насърчава идеята за единно икономическо, хуманитарно и културно пространство", допълни външният министър.

На пресконференция заедно със сръбския си колега Ивица Дачич, Лавров заяви, че изграждането на проекта...

Николай Калчев: Увеличават се противообществените прояви извършени от непълнолетни във Варна

Увеличават се противообществените прояви извършени от непълнолетни във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна главен инспектор Николай Калчев, и.д. директор на ОД на МВР в града. Той посочи, че за сметка на това намаляват престъпленията извършени от лица под 18 години.

Румен Петков: Прокуратурата е абсолютно безконтролна институция

Всички хора, които днес са учредили инициативния граждански комитет в защита на Цветан Василев, сигурно имат своите мотиви, тъй като КТБ им е помогнала и ги е подкрепила за осъществяването на техни пр...

И ти участваш в тази приказка! Разкажи ми какво станало по-нататък…

Когато се родили Слънцето, Луната и Земята, получили различни премени. Слънцето и Луната били със сива и напукана кожа. Затова, за да не се вижда тяхната грозота, Слънцето получило златна, а Луната ср...

Депутатите решиха - референдум няма да има

След над 3-часови дебати народните представители отхвърлиха предложението за провеждане на национален референдум за изборните правила. Копирано от standartnews.comСлед над 3-часови дебати ...

Станишев: Необходими са бързи избори, за да се развърже Гордиевият възел на политическите противоречия

Представителите на БСП и КБ отидохме на това заседание от израз на добра воля за провеждане на политически диалог между партиите в Народното събрание, защото смятаме, че има принципна разлика между консултативните съвети, проведени през 1997 и 2013 г. и този, който се проведе днес. Основната разлика е, Представителите на БСП и КБ отидохме на това заседание от израз на добра воля за провеждане на политически диалог между партиите в Народното събрание, защото смятаме, че има принципна разлика между консултативните съвети, проведени през 1997 и 2013 г. и този, който се проведе днес. Основната разлика е,

Станишев: Необходими са бързи избори, за да се развърже Гордиевият възел на политическите противоречия

Представителите на БСП и КБ отидохме на това заседание от израз на добра воля за провеждане на политически диалог между партиите в Народното събрание, защото смятаме, че има принципна разлика между консултативните съвети, проведени през 1997 и 2013 г. и този, който се проведе днес. Основната разлика е, Представителите на БСП и КБ отидохме на това заседание от израз на добра воля за провеждане на политически диалог между партиите в Народното събрание, защото смятаме, че има принципна разлика между консултативните съвети, проведени през 1997 и 2013 г. и този, който се проведе днес. Основната разлика е,

НС не прие да има референдум за изборните правила

88 депутати го подкрепиха, 71 бяха против и 26 се въздържаха

Кой издава най-пронизителния любовен зов?

Мъжките екземпляри от новооткрит вид насекоми издават най-пронизителния любовен зов в животинското царство

Насекоми издават най-силния любовен зов

Мъжките екземпляри от новооткрит вид насекоми издават най-пронизителния любовен зов в животинското царство

Светият синод настоя за забрана на гей парада


Светият синод поиска забрана на гей парада на 21 юни. Синодът се обръща към държавните и общински институции, както и към самите организатори на "София Прайд 2014" с призив те да анулират "този поход на възгорделия се грях, както и съпътстващите го изложбени и други прояви поради тяхната противоестествена и безнравствена същност", се посочва в съобщението от пресцентъра на патриаршията.

"Нека всички честно се замислим и си отговорим на следните въпроси: Трябва ли да бъде изкривявана...

ИАНМСП с брифинг за медиите

София /КРОСС/ На 19 юни 2014 г. (четвъртък) от 13:00 ч. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира пресконференция на тема: „Улесняване достъпа на малките и средните предприятия до бизнес услуги и повишаване на тяхната ефективност". Събитието ще се проведе в Националния пресклуб БТА на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе" № 49.По време на пресконференцията ще бъдат представени основните дейности на проект „Създаване на условия за качествена информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост на ИАНМСП", който се реализира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.В събитието ще участват Евгений Иванов, изпълнителен директор на ИАНМСП, Моника Димитрова-Бийчър, директор на дирекция ОП „Административен капацитет, МФ и ръководител на УО на ОПАК, Тони Димов, ръководител на проекта и експерти от Агенцията.Основната цел на проекта е подобряване на ефективността при предоставянето на услуги в подкрепа на бизнеса.

Тираджия загина при удар между два камиона

Катастрофата станала в района на Конявската планина

Производители на зелен ток ще се оплачат в Брюксел, ако регулаторът намали цените


Производителите на ток от слънце възнамеряват да се оплачат в Европейската комисия, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране приеме намаление на цените наполовина от 1 юли, както възнамерява.

"Ще сезираме ЕК и всички компетентни институции, които следят за спазването на европейското и българското законодателство, ако ДКЕВР приеме проекторешението си за преференциални цени на енергията от възобновяеми източници от 1 юли 2014 г. във вида, в който го представи", коментира...

Собственици на земи освиркаха министерски чиновници

Собственици на земи освиркаха експерти от екоминистерството, които пристигнаха в областната управа на Бургас за обществено обсъждане на проект за създаването на Национален парк "Българско Черноморие".
С викове, че това е национализация и "Зелена мафия", протестиращите нахлуха в залата, където тропаха и викаха, Собственици на земи освиркаха експерти от екоминистерството, които пристигнаха в областната управа на Бургас за обществено обсъждане на проект за създаването на Национален парк "Българско Черноморие". С викове, че това е национализация и "Зелена мафия", протестиращите нахлуха в залата, където тропаха и викаха,

Ампутираха ръчичката на 10-годишното дете, пострадало при игра върху електропровод

Състоянието на 10-годишното дете, което пострада при неразумна игра върху електропровод в плевенското село Ракита, се влошило и са извършени операция и ампутиране на част от лявата ръка, до средата на предмишницата. Това съобщават лекарите от Отделението по пластично-възстановителна хирургия и изгаряния при УМБАЛ - Плевен, Състоянието на 10-годишното дете, което пострада при неразумна игра върху електропровод в плевенското село Ракита, се влошило и са извършени операция и ампутиране на част от лявата ръка, до средата на предмишницата. Това съобщават лекарите от Отделението по пластично-възстановителна хирургия и изгаряния при УМБАЛ - Плевен,

Сутеньори пребиха финландски туристи, не си платили за разговор с проститутки

/КРОСС/ Финландски туристи са били жестоко пребити от сутеньори в Слънчев бряг, тъй като отказали да си платят за сладък разговор с красавици в еротичен бар в Слънчев бряг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.18-годишните момчета попаднали в обичайната схема на българските сводници без да подозират. В неделя вечерта те посетили бар „Оксижен", където си поръчали бира. В този момент при тях дошли две непознати момичета. Тийнейджърите били запленени от красотата на българките и бързо започнали свалките, но след като разбрали, че са проститутки двамата се разочаровали и ги отблъснали, пише "Флагман".В този момент обаче при тях дошли сутеньорите, които им казали, че трябва да платят отнетото време на девойките. Едрите мъжаги бръкнали в джобовете на младежите и взели всичките им пари - 300 евро и 20 лева. Финладците се опитали да потърсят помощ от охрана и полиция, но бързо били нокаутирани от местните сводници. Те са направили пълно описание на нападателите си, които се издирват от РУП Несебър.

Младата Катя умира, спешно се търсят кръводарители!

Жената, чиито съпруг и малко дете, загинаха при ужасяваща катастрофа в неделя, все още се бори за живота си... но кръвта не достига.

Два товарни автомобила се сблъскаха на пътя Кюстендил – Радомир

Временно е ограничено движението по път I-6/ E-871 Кюстендил – Радомир при 35 км (в района на с. Цървеняно), поради възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Булгартабак" с ултиматум и заплаха със съд към КТБ

Скандалът, съпътстващ разрива между медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и председателя на Надзорния съвет и основен акционер в КТБ Цветан Василев, продължава да се разраства. След взаимните заплахи, обвинения и обяснения днес от "Булгартабак" писмено заплашиха Корпоративна търговска банка със съд, ако в тридневен срок представители на КТБ не "предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за "Булгартабак". "Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път", се казва още в прессъобщение на компанията. От "Булгартабак" пишат още: "Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка, в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения. Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика. Още веднъж декларираме, че „Булгартабак“ и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно. Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната". Недопустимо е - пишат още от "Булгартабак" - представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани, чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация.

Станишев обяви, че кабинетът ще подаде оставка 60 дни преди датата на извънредните избори

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че започват консултации за предсрочните избори с партии и в парламента, и извън него. Той каза още, че кабинетът ще подаде оставка точно в деня, предхождащ с 60 дни датата, на която ще се проведат предсрочните парламентарни избори.

Чуждите инвестиции в Китай достигнаха 16-месечно дъно

Забавянето на китайската икономика е една от причините за намалението на привлечените инвестиции


Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Престъпният брутен продукт, който развълнува Европа

ЕС се огъна тази година пред новите счетоводни правила, които повдигат въпроси, свързани със статистиката и етиката

„Господарката на злото“ с рекордни приходи в Русия

По всичко личи, че лентата „Господарката на злото“ е голямата киноизненада за тази година. Интересът към историята за Злодеида напълно завладя и...

Стоичков с нова атака към ФИФА, този път пред перуанска тв (видео)

Христо Стоичков, бивш национал на България, който игра световните първенства в САЩ'94 и Франция'98, критикува тежко ФИФА пред перуанската телевизия. Камата смята, че от световната федерация лъжат хората и си живеят по-добре от президентите на различните страни по света. "24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на

ГЕРБ зарадва Миков с три картини на парламента

София /КРОСС/ Депутатите от ГЕРБ ще подарят три картини на председателя на парламента Михаил Миков за рождения му ден, който бе вчера. „Връщаме жеста от петък. Няма да използваме такъв празничен ден, за да правим намеци и изказвания, които могат да се характеризират като „селски тарикатлъци" и „въздух под налягане". Все пак може и тук да се види някакъв символ. Даваме му три картини, изобразяващи Народното събрание. Те са за трите нереализирани години от мандата на председателя на Народното събрание", обясни пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев. Коментирайки сюжета на картините, Милена Дамянова от ГЕРБ заяви, че е доста облачно над Народното събрание и от ГЕРБ се надяват на по-слънчеви дни за тази

Миков: Ще има консултации и с извънпарламентарни партии

Провеждането на референдум и заедно с избори създава редица проблеми, смята председателят на Народното събрание

БСП - София, поиска спешно конгрес и вътрешнопартийни избори за председател


Да се свика заседание на редовния 48-и конгрес на БСП в най-кратки срокове, който да обсъди предизборната платформа на партията и коалиционната й политика. Такова решение е взел Градският съвет на най-голямата организация - тази в София, на заседание късно в понеделник, научи "Дневник".

В решението си столичният пленум на БСП посочва, че "за успешното представяне на партията на изборите е необходима цялостна промяна на ръководството и промяна в механизма, по който се взимат решения",...

Сърбия подписва за строителството на "Южен поток"

Търгът и сключването на договора ще са до края на юни


"Славия" взе холандец от "Лудогорец"


"Славия" подписа договор за две години с холандския дефанзивен халф Мичел Бургзорг, съобщиха от клуба.

Бургзорг е осмото лятно попълнение на белите и идва като свободен агент от "Лудогорец". Той е роден през 1987 г., а за шампионите има два сезона, в които е изиграл 24 мача и е вкарал две попадения.

Преди да пристигне през 2012 г. в България играчът е носил фланелките...

Плевнелиев пак не дойде в НС за референдума

Президентът Росен Плевнелиев не дойде в парламента, вместо това началникът на кабинета му Екатерина Захариева изпрати писмо. В него се казва, че държавният глава препотвърждава становището си от 11 юни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване