Абе, вие луди ли сте, бре? Какво гарантиране на влоговете?

http://e-vestnik.bg/20809/abe-vie-ludi-li-ste-bre-kakvo-garantirane-na-vlogovete/

Васил Кендов. Снимка: личен сайт

Чудят се каква врътка да направят с кредитите на Пеевски

Скандалът с КТБ разцепи обществото на вярващи в стабилността на финансовата система и такива, които вече не искат да слушат. Хубавото този път е, че залогът са депозитите на хората. Когато спестяванията ти са заложени и зависими от решенията на нашите политици, нещата стават по-интересни.

Така или иначе в рамките на 20 години системата се разклаща за втори път. За втори път БНБ подскача и всички институции скачат да ни убеждават колко е стабилна. Аз обаче съм от невярващите и предпочитам да чета. Ето какво прочетох.

1. Фондът за гарантиране на влоговете е събрал 2.1 милиарда до момента – справка официалния сайт на фонда. Това поражда въпроса КОЛКО ДА СА ЗАЩИТЕНИ ДЕПОЗИТИТЕ? Защитени са докато не прехвърлят 2.1 милиарда. Ами после? – После ще мислим!

2. Депозитите на физическите лица и фирмите само в КТБ са 6.4 милиарда. Така казва отчетът за тримесечието.

3. До преди кризата БНБ твърдеше и изнасяше данни, че КТБ е най-ликвидната банка. Това поставя 2 въпроса – БНБ знае ли изобщо какво става? Дали БНБ не лъже умишлено? И в двата случая не може да се вярва на БНБ.

Въпросът е как се покриват 6.4 милиарда депозити на най-ликвидната банка с 2.1 милиарда на Фонда за гарантиране на влоговете? Ама то видиш ли като махнем фирмените сметки и депозитите над 200 000 ала Вежди Рашидов (човекът заделил 1.6 милиона) „МОЖЕЛО И ДА СТИГНАТ”.

Е, това е проблемът, че МОЖЕ И ДА СТИГНАТ, ама АКО НЕ СТИГНАТ? Тогава нали ще лъснат и БНБ и КТБ и изобщо цялата банкова система? Как очаквате тогава банката да я оставят да фалира?

Изобщо какво значи да фалира една банка?

Аз вече се обърках. Ако не можеш да си платиш задълженията (в случая депозитите на хората) – тогава не си съвсем във фалит. ФАЛИРАЛ си ако каже Иван Искров. А той няма да каже, защото гаранционният фонд хвръква, а с него и митът за гарантираните депозити.
Освен това от 100 години приказваме, че в закона за гарантиране на влоговете е записано, че ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕ на 20-я ден от обявяването на фалит. Вие да сте чули да е обявен фалит? Не можете да разполагате с парите си, но фалит няма. Защото ако има ще си ги получите.

„Не е сигурно” ще кажат запознатите. Не е сигурно защото в закона не пише кога приключва изплащането на „гарантираните депозити”. А в каква валута ще Ви ги изплатят? А по какъв курс? Започнахте ли да схващате?

Хубавото сега е, че залогът са спестяванията на хората.

Има шанс за втори път в един човешки живот да ни вземат заделеното. Исторически проблем няма. Случвало се е и преди. Но ние вече не мислим за бъдещето, а за настоящето. Освен това не четем.

Ето Ви 2 статии съответно от март и май 2014, преди още да започнат проблемите.

„Банковите депозити – има ли реална заплаха за тях”
„Банките и изборите”

Някой да им обърна внимание? А сега се случва точно това и БНБ установява точно такива нарушения. Да не мислите че са глупаци в БНБ и не са се сетили по-рано? Естествено, че не. Знаят си, но крият и лъжат. Лъжат и за стабилността на системата отдавна.

Дошло е време разделно – тези, които вярват, че законът ги пази, и тези, които четат и търсят варианти.

Аз вече на политици не вярвам. И на БНБ не вярвам. Това, в което вярвам е, че банковата криза най-после дойде у нас. Още не я признаваме и все още успяваме да я прехвърлим на индивидуалния клиент, но това не може да продължи вечно. Искате ли пример?
В

30 дървета изкорени бурята в Димитровград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157153

Силен вятър изкорени 30 дървета в Димитровград снощи. Няма информация за пострадали хора, съобщават от общинската администрация за TV7.
В града има изкоренени над 30 дървета, други са пречупени, а има и съборени електрически стълбове, уточняват от общината. Първите пориви на силния вятър са започнали около 20,30 часа. Силен вятър изкорени 30 дървета в Димитровград снощи. Няма информация за пострадали хора, съобщават от общинската администрация за TV7. В града има изкоренени над 30 дървета, други са пречупени, а има и съборени електрически стълбове, уточняват от общината. Първите пориви на силния вятър са започнали около 20,30 часа.

САЩ губят подкрепата на Европа

http://www.cross.bg/polsha-razgovora-varshava-1417446.html

/КРОСС/ Преди дни министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски се озова в конфузна ситуация: полско издание Wprost публикува разговора на Сикорски , с бившия министър на финансите Яцек Ростовски, в който политикът се изрази вулгарно по отношение на партньорството между Полша и САЩ, предаде RT. Президентът на САЩ Барак Обама е заявил по-рано, че САЩ и Европа са единни като приятели и съюзници. Варшава отговаря с взаимност и винаги с радост приветства усилването на американското присъствие в Полша. Но, далеч от камерите и микрофоните, пред които страните всячески се стараят да демонстрират добрите си отношения, риториката на съюзниците е коренно различна. Същият този полски чиновник, нарече съюза на Варшава със САЩ безсмислен, защото единственото, което получава Полша от него е фалшивото чувство за сигурност. Полското издание Wprost се сдоби с тайно направен запис на разговора между двата политика, в който министърът на външните работи на Полша Радослав Сикорски сравнява сътрудничеството на Варшава и Вашингтон със сексуални отношения, където един партньор винаги удовлетворява другия, без да получава нещо в замяна. Вулгарните изказвания на полския политик са последствие на заявленията на един от високопоставените американски чиновници. Представител на Държавния департамент на САЩ демонстрирала своето пристрастие към използване на неприлични думи, изказвайки се вулгарно по адрес на своите европейски колеги

Осъвременяване на Закона за храните поискаха от бранша

http://econ.bg/Новини/Осъвременяване-на-Закона-за-храните-поискаха-от-бранша_l.a_i.552217_at.1.html

От Агенцията за безопасност на храните настояват да бъде изработен нов осъвременен вариант на Закона за храните. Това коментира председателят на БАБХ...

Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа

http://frognews.bg/news_72113/

Ако действително държим всички на избори, то ние настояваме за избори незабавно. Ние държим на консултации, защото, докато това Народно събрание съществува, то трябва да работи да приеме важните закони за страната.

След бурята: паднали дървета и населени места без ток

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/sled-buriata-padnali-dyrveta-i-naseleni-mesta-bez-tok-6015649

Най-засегнат е Димитровград, където през нощта са разчистени 30 изкоренени дървета. Щети са нанесени и на автомобили. Има паднали керемиди и счупени стъкла

Поредната измамена варненка по телефона

http://www.moreto.net/novini.php?n=255892

Поредната телефонна измама над 77-годишна варненка е станала вчера, съобщиха от полицията за Moreto.net. Жената е приела обаждане по телефон от лице, представило се за проф. Червенаков от ВМБ. Той я информирал, че се налага извършването на скъпо струваща операция на сина й и е поискало пари.

Бежанци помагат на засегнатите от наводненията

http://society.actualno.com/Bejanci-pomagat-na-zasegnatite-ot-navodnenijata-news_36128.html

Днес, 25 юни, от приемателния център за временно настаняване на ДАБ към МС в Харманли група от над 20 бежанци-доброволци заминават с автобус на БЧК за Варна, за да подпомогнат бедстващите. Това съобщ...

Коельо: Не виждам причина да уволняваме Бенто

http://worldcup2014.actualno.com/Koelio-Ne-vijdam-prichina-da-uvolnjavame-Bento-news_36130.html

Португалската футболна федерация продължава да се доверява на треньора на националния отбор Пауло Бенто. Това заяви заместник-председателят на федерацията Умберто Коельо. "Досега Бенто не ни е д...

Евтини полети от София до Загреб няма да има

http://society.actualno.com/Evtini-poleti-ot-Sofija-do-Zagreb-njama-da-ima-news_36131.html

Евтините полети между Загреб и София на авиокомпания Dalmatian, които трябваше да стартират на 30 юни, няма да бъдат осъществявани. Хърватският нискотарифен превозвач прекратява своята дейност, още пр...

Морето при Офицерския плаж във Варна е жълтокафяво след потопа

http://pik.bg/морето-при-офицерския-плаж-във-варна-е-жълтокафяво-след-потопа-news195105.html

Морето при Офицерския плаж във Варна е жълтокафяво след потопа

От пороя цветът на морето на Офицерския плаж във Варна е жълтокафяв. Андрей Василев, представител на Алея Първа, концесионер на варненската плажна зона, обясни пред БНР на какво се дължи състоянието й 5 дни след пороя. "Още дълго време ще е така, защото всичко това, което виждате, на устието на Шокаровия канал, е наноси, които бяха по протежението. Работим усилено. Има една фадрома и един булдозер, който вече е подготвил Офицерски плаж. В четвъртък, за съжаление, точно след тези бедствия, имаме проверка от регионалното министерство за изпълнението на договорните ни задължения. В петък вече спокойно хората могат да посетят плажа, той ще бъде подготвен. Надявам се ще останат само щетите, които ще се виждат по Шокаровия канал", каза Василев.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/213746-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D0%B6%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%84%D1%8F%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B0.html

Морето в района на Офицерския плаж във Варна стана жълтокафяво след пороя, алармира концесионер на варненската плажна зона пред БНР.

"Още дълго време ще е така, защото всичко това, което виждате, на устието на Шокаровия канал, е наноси, които бяха по протежението. Работим усилено. Има една фадрома и един булдозер, който вече е подготвил Офицерски плаж. В четвъртък, за съжаление, точно след тези бедствия, имаме проверка от регионалното министерство за изпълнението на договорните ни задължения. В петък вече спокойно хората могат да посетят плажа, той ще бъде подготвен. Надявам се ще останат само щетите, които ще се виждат по Шокаровия канал", разказва Андрей Василев.

 

Катастрофа в квартал "Изток"! Два автомобила се удариха челно на улица "Лом"

http://www.zapernik.com/krimi/katastrofa-v-kvartal-iztok-dva-avtomobila-se-udariha-chelno-na_32690/

Лек пътен инцидент е станал малко преди обяд в пернишкия квартал "Изток", предаде човек на ZaPernik.com.

Два автомобила - "Мерцедес" и "Пежо Партнер" са се сблъскали челно на улица "Лом", до трафопоста. Нанесени са материални щети по автомобилите. Няма пострадали при ПТП-то.

В момента пострадалите коли са преместени отстрани на платното за движение. Екип на "Пътна полиция" - Перник е на мястото на инцидента и...

Продължава

Най-рано на 1 юли ще кажат кой оператор е мамил възрастни хора

http://offnews.bg/news/n_1/n_354805.html

На 1 юли ще можем да кажем кой е мобилният оператор, санкциониран заради нелоялна практика спрямо възрастните му клиенти, съобщиха от Комисията за защита на потребителите. На 30 юни изтича 14-дневният срок за обжалване на заповедта и до тогава КЗП не може да уточни нито името на компанията, нито сумата, с която тя е санкционирана, обясниха от Комисията за OFFNews. Ако няма обжалване, името и санкцията ще бъдат оповестени. Вчера КЗК излезе с безпрецедентно остра позиция, придружена със забрана за извършване на нелоялна практика, спрямо един от мобилните оператори в България. КЗП забранява на телекома "да използва уязвимостта на граждани от "третата възраст", като ги подтиква да сключват неизгодни за тях договори, с чиито условия нямат възможност да се запознаят и не разбират и които ги обвързват дългосрочно". Проверките на КЗП показали еднозначно, че в случая не става въпрос за изолирани случаи, а за политика на самия мобилен оператор, защото жалбите били много и при проверка се проследявал един и същи подход от консултантите на GSM оператора към клиентите. "На практика жалбоподателите още същия ден се връщат в офисите на търговеца, за да пуснат жалби и да изразят несъгласие с договора или договорите, които са подписали. От тук следва изводът, че са взели решение необмислено, набързо и винаги със съдействието на служител в офиса и в този смисъл е несериозно това поведение да се приписва на отделния служител на фирмата. Очевидно тя е наложила горе описаната практика, като е поставила необходими за осъществяването й условия", се казва в прессъобщението на КЗП. От Комисията дават и два примера с конкретни клиенти на въпросния телеком. В жалбата си 78-годишен клиент на компанията твърди, че е бил подведен и е сключил договор за активирането на нова услуга, без дори да разбере, като е била използвана неговата уязвимост. Той подчертава, че не е имал информиран избор и е действал под давление на служителя на мобилния оператор. Доказателство за това е установеното от КЗП обстоятелство, че потребителят е положил подписа си под договор с клауза за незабавно активиране на нова услуга, за което разбира едва когато получава касова бележка със съответната сума за ползването й. Установено е още наличие на два неидентични екземпляра на договора с потребителя – единият за предоставяне на телефонен апарат, а другият - за незабавно активиране на услуга. В друг случай 73-годишен потребител отишъл до офис на телекомуникационната компания заради проблем с мобилния си апарат, в резултат на посещението се оказал с.... още два договора. Проверката на КЗП е установила, че потребителят или не е прочел или е прочел твърде набързо договора, защото в него е отбелязано, че е семеен и на трудов договор на пълно работно време, докато в действителност потребителят е вдовец и пенсионер.

Хапливият Суарес вдъхнови производители на дъвки, храна и бира

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/25/2330812_hapliviiat_suares_vduhnovi_proizvoditeli_na_duvki/?ref=rss


Колко време мислите, че е нужно на хората с нюх към бизнеса да се възползват от подходящата възможност? Минути.

Някои от големите компании в световен мащаб не се поколебаха нито за миг, преди да се включат към шегите в Twitter, свързани с действията на Луис Суарес. Уругвайският нападател ухапа по рамото Джорджо Киелини в мача с Италия (1:0), който изпрати южноамериканците към осминафиналите на световното първенство.

Играчът на "Ливърпул" беше поканен от ресторантите на...

30 дървета изкорени бурята в Димитровград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157145

Силен вятър изкорени 30 дървета в Димитровград снощи. Няма информация за пострадали хора, съобщават от общинската администрация за TV7.
В града има изкоренени над 30 дървета, други са пречупени, а има и съборени електрически стълбове, уточняват от общината. Първите пориви на силния вятър са започнали около 20,30 часа. Силен вятър изкорени 30 дървета в Димитровград снощи. Няма информация за пострадали хора, съобщават от общинската администрация за TV7. В града има изкоренени над 30 дървета, други са пречупени, а има и съборени електрически стълбове, уточняват от общината. Първите пориви на силния вятър са започнали около 20,30 часа.

Антонио Бандерас отново близък с Шарън Стоун

http://www.cross.bg/sharun-banderas-melani-1417440.html

/КРОСС/Антонио Бандерас подновил отношенията си с бившата си приятелка и колежка Шарън Стоун, твърдят приятели на актьора. 53-годишният актьор, който се раздели със съпругата си Мелани Грифит по-рано този месец след 18-годишен брак, и бившата му приятелка Шарън не бързат да се впускат в сериозна връзка, но техни близки са на мнение, че определено има искра помежду им. "Антонио и Шарън са големи приятели от години. Те винаги са флиртували дръзко и сега са по-близки отвсякога. За момента всичко е много спокойно и те искат да не се шуми от уважение към Мелани, но не може да се отрече, че има искра", разкри източник пред британското издание на сп. "Грация". Антонио и Шарън, която миналата година прекрати връзката си с Мартин Мика, дори планирали да заминат на почивка идния месец. "Те правят планове да избягат някъде заедно през юли. И двамата са били женени два пъти и просто се забавляват", допълни източникът. Мелани, която има 17-годишна дъщеря Стела от Бандерас, смятала, че неговата потенциална нова връзка е странна, но в същото време била на мнение, че и двамата имат право да продължат напред. "Техните отношения вървяха към раздяла от известно време и явно са решили, че ще е по-добре да намерят щастие някъде другаде вместо да живеят нещастно заедно", разкри запознатият източник.  

Отмениха бедственото положение в Добрич

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157141

Отмениха бедственото положение в Добрич. Над 400 са засегнатите от дъждовете къщи. И днес продължава събарянето на опасните постройки, съобщи Нова телевизия.
До вчера нямаше изглед бедственото положение да бъде отменено, тъй като ситуацията в града бе същата като тази във варненския квартал Аспарухово. Отмениха бедственото положение в Добрич. Над 400 са засегнатите от дъждовете къщи. И днес продължава събарянето на опасните постройки, съобщи Нова телевизия. До вчера нямаше изглед бедственото положение да бъде отменено, тъй като ситуацията в града бе същата като тази във варненския квартал Аспарухово.

Отмениха бедственото положение в Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157139

Отмениха бедственото положение в Добрич. Над 400 са засегнатите от дъждовете къщи. И днес продължава събарянето на опасните постройки, съобщи Нова телевизия.
До вчера нямаше изглед бедственото положение да бъде отменено, тъй като ситуацията в града бе същата като тази във варненския квартал Аспарухово. Отмениха бедственото положение в Добрич. Над 400 са засегнатите от дъждовете къщи. И днес продължава събарянето на опасните постройки, съобщи Нова телевизия. До вчера нямаше изглед бедственото положение да бъде отменено, тъй като ситуацията в града бе същата като тази във варненския квартал Аспарухово.

Меркел заплаши с още санкции срещу Русия, ако няма прогрес в Украйна

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/06/25/2330819_merkel_zaplashi_s_oshte_sankcii_sreshtu_rusiia_ako/?ref=rss


Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че нови санкции срещу Русия може да се върнат обратно в дневния ред, ако процесът по стабилизация в Украйна не се ускори.

Меркел приветства украинския президент Петро Порошенко за едностранното прекратяване на огъня с проруските бунтовници. Според германския канцлер решението на Владимир Путин да отнеме мандата на руската армия за интервенция в Украйна е било "психологически важно".

Меркел обаче заяви пред парламента в...

АИК обяви победителите в конкурса за наградите „Икономика на светло“

http://www.cross.bg/ikonomika-ikonomika-svetlo-1417437.html

/КРОСС/ Победителите в конкурса за награди „Икономика на светло" за 2013 г. бяха обявени вчера, на официална церемония в присъствието на министър-председателя Пламен Орешарски. „Фактът, че зад номинираните за днешните награди „Икономика на светло" има институции, организации и медии, показва, че все по-голяма част от обществото споделя желанието да се работи по правила. Борбата със сивата икономика ще бъде ефективна само когато стане кауза на всеки от нас", каза премиерът. Победител в категория „За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция" стана Икономически и социален съвет на Република България. Мотивът за избора бяха действията и цялостната роля на Съвета за подобряване на гражданския диалог в България. В категорията „За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика" наградата получи Телевизия „България Он Ер". Телевизията бе отличена за активна позиция и продукции, показващи усилията на социалните партньори за ограничаване и превенция на неформалната икономика

Испанската принцеса беше обвинена в пране на пари

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/25/2330808_ispanskata_princesa_beshe_obvinena_v_prane_na_pari/?ref=rss


Съдът на Палма де Майорка е формализирал обвиненията по тригодишното корупционно разследване срещу испанската инфанта Кристина – сестра на новокоронясания крал Фелипе VI, и нейния съпруг Иняки Урдангарин, съобщи агенция "Ройтерс". Това е една от последните стъпки преди започването на процес, който вероятно ще накърни още повече репутацията на испанската кралска фамилия.

Херцогинята на Палма де Майорка – по-малката дъщеря на абдикиралия крал Хуан Карлос, и нейният съпруг са обвинени в...

Отмениха бедственото положение в Добрич

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otmeniha-bedstvenoto-polozhenie-v-dobrich-6015648

След пороя в нощта на 19-и срещу 20 юни аварийно-възстановителните работи в града продължават

Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа

http://www.cross.bg/izbori-petuk-konsyltatzii-1417438.html

/КРОСС/Политическите консултации ще се проведат в петък от 12.00 часа, съобщи в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов. Вече са изпратени и поканите за участие в тях на останалите парламентарни партии. Ако действително държим всички на избори, то ние настояваме за избори незабавно. Ние държим на консултации, защото, докато това Народно събрание съществува, то трябва да работи да приеме важните закони за страната. Заради това се обявихме за консултации и настояваме те да бъдат проведени в петък от 12 часа. Ние сме готови на избори септември и това го заявихме още преди три седмици, коментира Мерджанов.  Утре левицата ще направи всичко възможно, за да събере кворум в залата, обеща той и допълни: Кворумът преди всичко, отговорността се пада пак върху отсъстващите парламентарни групи. Това е преди всичко парламентарната група на ГЕРБ и на "Атака". Много ясно се вижда кой каква отговорност носи към работата на този парламент. И ГЕРБ ще участва в консултациите между парламентарните политически сили, обеща лидерът на партията Бойко Борисов, който беше се отказал от диалог и бе обявил война. Очаква се в петък Борисов да предложи датата на предсрочните парламентарни избори да бъде до 15-и септември. Промяната в плана си обяви самияттой по-рано днес.  

Нови мерки срещу Русия – бизнесът срещу Обама

http://www.cross.bg/sanktzii-obama-rysiya-1417435.html

/КРОСС/ Две водещи американски бизнес лобита ще се обявят публично против политиката на президента Барак Обама, предвид възможността за налагане на нови санкции срещу Русия, пише Bloomberg. Американската търговска палата (United States Chamber of Commerce) и Националната асоциация на индустриалците (National Association of Manufacturers) планират да публикуват утре в New York Times, Wall Street Journal и Washington Post предупреждение за това, че нови санкции срещу Русия ще навредят на американските работници и и на бизнеса, съобщава анонимен източник на Bloomberg. Лидерите на САЩ и ЕС заплашват с нов пакет санкции срещу отделни отрасли на руската икономика, ако страната не предприеме мерки за разрешаване на украинската криза. Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви вчера пред членове на своята партия, че санкциите срещу руската икономика (2 трлн. долара БВП), са включени в дневния ред на срещата на лидерите на ЕС на 26-27 юни. Руският президент Владимир Путин опита да противодейства на двигателя на тези санкции. Той помоли руските законодатели да отменят постановлението за използване на руски войски на територията на Украйна, а вчера отиде във Виена, за да придаде особена тежест на сделката между „Газпром" и австрийската компания OMV за строителството на газопровода „Южен поток"

Нови мерки срещу Русия – бизнесът срещу Обама

http://www.cross.bg/sanktzii-indystrialtzite-rysiya-1417435.html

/КРОСС/ Две водещи американски бизнес лобита ще се обявят публично против политиката на президента Барак Обама, предвид възможността за въвеждане на нови санкции против Русия, пише Bloomberg. Американската търговска палата и Националната асоциация на индустриалците планират да публикуват утре в New York Times, Wall Street Journal и Washington Post предупреждение за това, че нови санкции срещу Русия ще навредят на американските работници и и на бизнеса, съобщава анонимен източник на Bloomberg. Лидерите на САЩ и ЕС заплашват с нов пакет санкции срещу отделни отрасли на руската икономика, ако страната не предприеме мерки за разрешаване на украинската криза. Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви вчера пред членове на своята партия, че санкциите срещу руската икономика (2 трлн. долара БВП), са включени в дневния ред на срещата на лидерите на ЕС на 26-27 юни. Руският президент Владимир Путин опита да противодейства на двигателя на тези санкции. Той помоли руските законодатели да отменят постановлението за използване на руски войски на територията на Украйна об использовании российских войск на территории Украины, а вчера отиде във Виена, за да придаде особена тежест на сделката между „Газпром" и австрийската компания OMV за строителството на газопровода „Южен поток"

Енимехмедов: Години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши

http://www.moreto.net/novini.php?n=255897

Софийският апелативен съд отказа да измени мярката на Октай Енимехмедов от домашен арест в по-лека, предаде репортер на БГНЕС. В съда днес адвокатката на Енимехмедов Боряна Аврамова поиска по-лека мярка "подписка", но съдът отказа.

Затвориха за 72 часа в ареста пласьори на фалшиви столевки

http://www.cross.bg/stolevki-falshivi-aresta-1417436.html

/КРОСС/72 часа в ареста "си спечелиха" двама мъже, пласирали фалшиви столевки.  50 такива банкноти са иззети при специализирана операция. Задържаните Д. С. на 41 г. и Г. А. на 31 г. вече са осъждани. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Двамата са с мярка "задържане за 72 часа". Повдигнати са им обвинения по смисъла на чл. 244 от НК.

Хакери зарязяват индустриални системи чрез официални приложения

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/06/25/2330792_hakeri_zariaziavat_industrialni_sistemi_chrez/?ref=rss


Компанията за антивирусен софтуер F-Secure обяви, че е открила нов метод, по който хакери преодоляват защитите на индустриални системи и добиват достъп до вътрешните мрежи за корпоративен шпионаж. За целта те разчитат на официални приложения, които са заразили предварително, съобщава онлайн изданието Ars technica.

През последните месеци хакерска група, която използва вируси от семейството Havex, е проявила особен интерес към контролните системи в различни индустрии, които се...

Алекс Раева работи за бебе преди "Екс фактор"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157079

Две блондинки ще бъдат водещите на “Екс фактор” по Нова тв тази есен. Алекс Раева е решила съвсем да изсветли цвета на косата си и така заедно с Мария Игнатова действително ще заприличат на сестри. Двете се събират за трети път като ководещи, но “Екс фактор” ще дирижират за втори път заедно. Това обяви официално вчера продуцентът на музикалната Две блондинки ще бъдат водещите на “Екс фактор” по Нова тв тази есен. Алекс Раева е решила съвсем да изсветли цвета на косата си и така заедно с Мария Игнатова действително ще заприличат на сестри. Двете се събират за трети път като ководещи, но “Екс фактор” ще дирижират за втори път заедно. Това обяви официално вчера продуцентът на музикалната

Без спекула с житото и хляба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4156126

Пороите са отнесли хиляди декари с жито. Колко точно, още не било ясно - от земеделското министерство твърдят, че са засегнати около 360 000 дка, а фермерите - че може и да са 1 млн. Жътвата щяла да е трудна заради напоената с вода земя, а разходите за прибирането на реколтата щели да се увеличат. Но това нямало да доведе до поскъпва Пороите са отнесли хиляди декари с жито. Колко точно, още не било ясно - от земеделското министерство твърдят, че са засегнати около 360 000 дка, а фермерите - че може и да са 1 млн. Жътвата щяла да е трудна заради напоената с вода земя, а разходите за прибирането на реколтата щели да се увеличат. Но това нямало да доведе до поскъпва

Жена е с опасност за живота след тежка катастрофа край Езерово

http://www.cross.bg/ezerovo-zhena-katastrofa-1417434.html

/КРОСС/51-годиша жена е в настанена в реанимация с фрактура на таз и кръвоизлив в коремната кухина след катастрофа край село Езерово. Има опасност за живота й. ПТП-то е станало вчера, около 10:15 ч., по пътя от Варна за Белослав, на около 300 м. след табелата на с. Езерово. "Пежо 106" при изпреварване се е блъснало в насрещно движещ се "Опел Астра". Пострадалата жена е била в "Опел"-а. 

Забележителни фотографии от Санкт Петербург

http://www.cross.bg/peterbyrg-sankt-grad-1417439.html

/КРОСС/ Санкт Петербург е град от федерално значение за Русия, административен център на Северозападния федерален окръг. Петербург е основан на 16 май 1703 г. от Петър І, последния руски цар от династията Романови. От 1712 г. до 1918 г. градът е столица на Руската империя. От 1965 г. носи названието Град-герой. Санкт Петербург, наричан от руснаците с ласкавото Питер, е най-северният град в света с население повече от 1 млн. души. Сред останалите европейски градове, руският Град-герой е трети по население и първи по брой жители сред мегаполисите, които не са столици. Санкт Петербург е важен икономически и културен център на Руската Федерация. Историческият център на северния град и свързаните с него комплекси от старинни паметници на архитектурата, влизат в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Санкт Петербург е един от най-важните туристически центрове на Русия.

Отмениха бедственото положение в Добрич

http://news.ibox.bg/news/id_1375705047

Работата за ликвидиране на последствията от наводнението продължава

ФИФА обвини Суарес за ухапването, може да бъде наказан до две години

http://www.mediapool.bg/fifa-obvini-suares-za-uhapvaneto-mozhe-da-bade-nakazan-do-dve-godini-news221887.html

ФИФА официално обвини нападателя на Уругвай Луис Суарес за ухапването на защитника на Италия Джорджо Киелини по време на срещата между двата отбора от група D на футболния Мондиал 2014. Дисциплинарната комисия на централата започна разследване на инцидента часове след края на двубоя в Натал снощи. Ако Суарес бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от състезателни права от 2 мача до 24 месеца. ФИФА поиска от Уругвай да предостави писмено становище по случая, включително и видеоматериал, до 22.00 часа българско време. Изслушването по делото ще започне в 22.55 часа. Уругвай победи Италия с 1:0 и се класира за осминафиналите, където на 29 юни ще играе срещу Колумбия на "Маракана". Телевизионните камери показаха как Суарес ухапва Киелини по рамото в 78-ата минута на срещата, малко преди победното попадение за южноамериканците. Главният арбитър Марко Родригес от Мексико не видя инцидента и не предприе никакви мерки. След мача Суарес отрече да е ухапал Киелини, който пък показа белег от зъби на рамото си. Нападателят на Уругвай отрече да е ухапал Киелини. "На терена се случва всичко. Водехме борба рамо в гърди. Той ме удари в окото", коментира Луис Суарес, цитиран от sportal.bg

Артефакти от Созопол пътуват за Лувъра

http://www.cross.bg/sozopol-lyvura-ynikalni-1417433.html

/КРОСС/Изключително ценни артефакти от района на Созопол са в основата на националната изложба, която ще гостува в Лувъра през 2015 година. Археологическият музей в Созопол предоставя 24 уникални археологически обекта от най- ранната антична история на града.Според директора на музея Димитър Недев това са световни образци,които отдавна са познати на френските специалисти, но сега ще могат да бъдат достъпни за милионите посетители на Лувъра. Сред артефактите от Созопол са уникални вази и кратери от VІв. началото на Vв.,които са най- добре запазените образци на античната вазопис в цял свят.За първи път музея в Созопол ще напусне гроб от Некропола на града,чиято датировка е от средата на VІ в. За него ще бъдат положени специални грижи при пътуването до френската столица. Заедно с него ще бъдат изложени и уникални по своята историческа стойност фигурки на хора и животни и предмети от бита,с които са били погребвани първите жители на Аполония.Зарчета от животински кости са любопитен акцент и препратка към хазартните увлечения на първите гръцки заселници по нашите земи. Със археологически експонати, открити край Созопол ще се представи в Лувъра и Регионалния музей в Бургас.Френските специалисти,които подготвят изложбата са избрали релеф на богинята Кибела, открит край Созопол в първата половина на миналия век.Находката на Кибела или Сибела е датирана от 5-4 в. пр. н.е

Киев може да прекрати примирието в Източна Украйна

http://www.mediapool.bg/kiev-mozhe-da-prekrati-primirieto-v-iztochna-ukraina-news221886.html

Президентът на Украйна Петро Порошенко допусна възможността да бъде прекратено предсрочно едностранно обявенето от правителството примирие в източните региони на страната. Проруските сепаратисти официално приеха "протегнатата ръка", но въпреки това продължиха сраженията на места. Пресслужбата на Порошенко съобщи, че още от момента на обявяване на мирния план на президента по правителствените сили за сигурност 35 пъти е бил откриван огън. Президентът вече издаде заповед да се отвръща на стрелбата. Русия също официално подкрепи мирния план на Порошенко, а зам.-министърът на външните работи Григорий Карасин заяви, че Москва разчита в Украйна да бъдат чути позитивните сигнали от Москва и да започне национален диалог. Руският дипломат говори след заседание на три ресорни комисии в Съвета на федерацията, препоръчали да бъде отменено постановлението от март тази година, което упълномощава президента на Русия да използва войски в Украйна. Предложението за това бе на президента Владимир Путин. "Разчитаме позитивните сигнали, изпращани в момента от президента на Русия, да бъдат чути в света и на първо място в Украйна и въз основа на взаимно уважение да потърси решения с цел нормализиране на ситуацията, разработка на нова конституция, децентрализация, уважение към руския език", каза Карасин. ОССЕ праща хора в Украйна да работят по примирието След преговори с Путин председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ - швейцарският външен министър Дидие Буркхалтер, заяви от своя страна, че прекратяването на огъня в Украйна трябва да бъде последвано от дългосрочен отказ от насилие. Буркхалтер съобщи, че утре за Източна Украйна отново ще замине тристранната контактна група, помогнала за установяване на примирието в региона миналата седмица. Групата, съставена от представители на Русия и Украйна, както и специалния представител на председателя на ОССЕ Хайди Талявини, предстои да разработи условията за следващите стъпки за мирното урегулиране, уточни Буркхалтер. Обама с планове за още санкции Президентът на САЩ Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън заявиха, че двете страни очакват от Русия конкретни действия за уреждането на кризата в Украйна.   В случай, че Москва не вземе мерки за деескалация на обстановката в Украйна, страните от Г-7 ще бъдат готови да наложат нови санкции на Русия, посочи източникът.   "Подготвителната работа по това направление продължава", посочи той.   Вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че правителството на САЩ подготвя планове за засилване на санкциите срещу Русия, като засегне финансовия, енергийния и отбранителния й сектор, но среща съпротива от европейските си съюзници, надяващи се да избегнат по-сериозен икономически сблъсък с Москва, който би навредил на собствените им бизнес интереси. Според правителствени служители, цитирани от американското издание, Вашингтон разработва три варианта за по-нататъшни действия: забрана на всякакви взаимодействия с някои от най-големите руски банки; спиране на предоставянето на технологии на руски енергийни и отбранителни компании; и прекратяване на деловите отношения с руски фирми от областта на отбраната.   Всяка от тези мерки би се простирала доста по-далеч от ограничените санкции, наложени досега на отделни руски служители, бизнесмени и техните компании. Но те не биха имали въздействието на най-силните възможни наказателни мерки като тези, наложени на Иран. Според американски служители санкции като тези срещу Иран не биха били толкова ефективни спрямо Русия, която има по-голяма икономика. Вместо това САЩ търсят действия, които да имат нагледно въздействие, но същевременно да не доведат до разстройване на глобалните пазари, пише "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Възрастен мъж се удави в язовир "Тича"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157129

69-годишен мъж се е удавил тази сутрин в язовир „Тича” между селата Тушовица и Бяла река, община Върбица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Сигналът е получен в 05,29 часа. На място са изпратени служители на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав. Около 09.00 часа, тялото на мъжа е извадено от водоема. 69-годишен мъж се е удавил тази сутрин в язовир „Тича” между селата Тушовица и Бяла река, община Върбица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Сигналът е получен в 05,29 часа. На място са изпратени служители на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав. Около 09.00 часа, тялото на мъжа е извадено от водоема.

Ноа Уайли се ожени

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/noa-uajli-se-ozheni-6015647

Актьорът и избраницата му Сара Уелс са се оженили по-рано през този месец във фермата си в Санта Барбара

Скоро споразумението с "Уестингхаус" за 7-ми блок на "Козлодуй" ще бъде подписано

http://econ.bg/Новини/Скоро-споразумението-с-Уестингхаус-за-7-ми-блок-на-Козлодуй-ще-бъде-подписано_l.a_i.552215_at.1.html

Акционерното споразумение с американската компания „Уестингхаус“ за строежа на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" се очаква да бъде подписано скоро. Това...

Джордж Лукас избра Чикаго за домакин на своя музей

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/25/2330791_djordj_lukas_izbra_chikago_za_domakin_na_svoia_muzei/?ref=rss


Създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас обяви, че е избрал Чикаго за домакин на своя силно очакван музей за филмова история, което се превърна в една от големите победи на третия по големина град в страната, писа "Асошиейтед прес".

За домакини на музея се съревноваваха още Сан Франциско, както и Лос Анджелис. В писмено изявление Лукас обяви, че се надява да отвори "Музея на разказвателното изкуство Лукас" през 2018 г.

Изборът на известния кинодеец изглежда на пръв...

ДКЕВР поиска Брюксел да разреши промяна в договорите с преференциални цени

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/06/25/2330807_dkevr_poiska_brjuksel_da_razreshi_promiana_v/?ref=rss


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е внесла две жалби до Европейската комисия - за неправомерна държавна помощ в договорите на НЕК за задължително изкупуване на енергията от ТЕЦ "Контур Глобул Марица Изток 3" и ТЕЦ "AES Марица Изток 1" и за прекомерна държавна помощ при договорите с ВЕИ-производители за задължително изкупуване на произведената от тях енергия.

Това съобщи пред журналисти днес председателят на комисията Боян Боев, цитиран от БТА.
...

8 месеца затвор получи бургазлия, карал пил и дал подкуп да не му пишат акт

http://www.cross.bg/lishavane-georgiev-razmer-1417432.html

/КРОСС/Осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 1000 лева наложи Окръжен съд - Бургас на Димитър Георгиев, който бе признат за виновен, че е управлявал лекия си автомобил „Ауди 100" с концентрация на алкохол в кръвта 1.43 промила и дал подкуп в размер на 280 лв. на трима служители на Второ РУП-Бургас, за да не му съставят акт за административно нарушение.  Георгиев е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година. Делото мина по съкратената процедура, тъй като подсъдимият призна вината си и фактите в обвинителния акт и даде съгласие да не се събират доказателства по делото. При този институт първоначално определеното му наказание 1 година лишаване от свобода е намалено с 1/3 и е наложено 8 месеца лишаване от свобода.Присъдата подлежи на обжалване и протест в срок от 15 дни.

Съвместен проект на TEMPER Longboards и Trash Lovers на фестивала ONE DESIGN WEEK 2014

http://art.actualno.com/Syvmesten-proekt-na-TEMPER-Longboards-i-Trash-Lovers-na-festivala-ONE-DESIGN-WEEK-2014-news_36125.html

Българската компания за лонгборди TEMPER се включва в тазгодишното издание на фестивала за дизайн и градска култура ONE DESIGN WEEK. TEMPER ще представят серия дъски, ръчно нарисувани от арт крюто Tra...

Това не е първият път, в който Суарес хапе Киелини (СНИМКИ)

http://worldcup2014.actualno.com/Tova-ne-e-pyrvijat-pyt-v-kojto-Suares-hape-Kielini-SNIMKI-news_36126.html

Едва ли има фен на футбола, който да не разбра, че нападателят на Уругвай Луис Суарес ухапа по рамото защитника на Италия Джорджо Киелини. Грозната случка се разигра в най-напеченият момент на мача, о...

Как Ето'О спечели аплодисментите на феновете (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Kak-EtoO-specheli-aplodismentite-na-fenovete-VIDEO-news_36127.html

Капитанът и лидер на отбора на Камерун Самуел Ето'О си спечели симпатиите както на своите, така и на неутралните фенове с една своя човешка постъпка. След безславното отпадане от световното първенств...

Цацаров: Отговорни лица на КТБ не са разследвани

http://politics.actualno.com/Cacarov-Otgovorni-lica-na-KTB-ne-sa-razsledvani-news_36129.html

Отговорни лица на КТБ не са разследвани. Разпитвани са свидетели, които работят във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била изземвана документация, но тези свидетели не са на КТБ. Това каза...

Буря изкорени над 30 дървета в Димитровград

http://www.vesti.bg/novini/buria-izkoreni-nad-30-dyrveta-v-dimitrovgrad-6015650

Силен вятър нанесе материални щети в Димитровград снощи. Няма информация за пострадали хора, съобщават от общинската администрация.

Борисов: Ще удовлетворим желанието на Станишев да стане евродепутат

http://pik.bg/борисов-ще-удовлетворим-желанието-на-станишев-да-стане-евродепутат-news195112.html

Борисов: Ще удовлетворим желанието на Станишев да стане евродепутат

Помолих ПГ на ГЕРБ утре да влезем в пленарната зала и да осигурим кворум, за да удовлетворим желанието на Станишев да отиде евродепутат. Това оповести преди минути Бойко Борисов по Фейсбук.

Къща горя във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=255894

Вчера около обяд е подаден сигнал за горяща къща на ул. “Хъшове” във Варна, съобщиха от пожарната за Moreto.net. На място са изпратени 2 противопожарни автомобила, които са погасили огъня. При пожара са унищожени 20 кв. м. покривна конструкция, 35 кв.

69-годишен мъж се удави в язовир "Тича"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157112

69-годишен мъж се е удавил тази сутрин в язовир „Тича” между селата Тушовица и Бяла река, община Върбица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.
Сигналът е получен в 05,29 часа. На място са изпратени служители на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав. Около 09.00 часа, тялото на мъжа е извадено от водоема. 69-годишен мъж се е удавил тази сутрин в язовир „Тича” между селата Тушовица и Бяла река, община Върбица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Сигналът е получен в 05,29 часа. На място са изпратени служители на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав. Около 09.00 часа, тялото на мъжа е извадено от водоема.

Сепаратистите в Източна Украйна свалиха военен хеликоптер в нарушение на примирието

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/25/2330804_separatistite_v_iztochna_ukraina_svaliha_voenen/?ref=rss


Сепаратистите в Източна Украйна са свалили хеликоптер с техници, чиято роля е била да инсталират техника, която да следи за нарушение на примирието в региона, съобщи агенция "Ройтерс". По думите на говорител на украинската армия при свалянето на хеликоптера са загинали девет души.

Техниците се връщали от мисията си в товарен хеликоптер Ми-8, когато край Славянск той бил ударен от изстреляна от сепаратистите ракета.

"В хеликоптера е имало девет души. Според предварителната...

Колумбиец стана най-възрастният футболист, играл на световно първенство

http://www.mediapool.bg/kolumbiets-stana-nai-vazrastniyat-futbolist-igral-na-svetovno-parvenstvo-news221885.html

Резервният вратар на Колумбия Фарид Мондрагон влезе в историята като най-възрастният футболист, играл на световно първенство.   Той влезе като резерва при победата над Япония с 4:1 в 83-та минута. Мондрагон победи постижението на камерунеца Роже Мила, който игра на 42-годишна възраст на първенството в САЩ през 1994 година. Колумбиецът е участвал на три първенства през 1994 в САЩ, през 1998 във Франция и в Бразилия.

Вкарват в етикетите на храните съставките, предизвикващи алергии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157106


Малката буква в етикета да е висока 1,2 милиметра. Това е изскване на евродиректива, което влиза в сила от 13 декември тази година. Това заяви д-р Кремена Стоева от Агенцията по безопасност на храните на дискусията "Море от храни", организирана от в. "24 часа", "Труд", "България днес".
Това правило няма да важи за стоки под 10 кв. см. Малката буква в етикета да е висока 1,2 милиметра. Това е изскване на евродиректива, което влиза в сила от 13 декември тази година. Това заяви д-р Кремена Стоева от Агенцията по безопасност на храните на дискусията "Море от храни", организирана от в. "24 часа", "Труд", "България днес". Това правило няма да важи за стоки под 10 кв. см.

Донецк и Луганск се обединяват във федерация

http://www.cross.bg/narodna-repyblika-donetzkata-1417431.html

/КРОСС/Ръководството на самопровъзгласената Донецка народна република обяви създаването на „единна Конституция на Новорусия", включваща ДНР и самопровъзгласената Луганска народна република, съобщава Укринформ, цитиран от Temadaily. „Днес на Върховен съвет на Донецката народна република депутатите гласуваха за единна конституция на Новорусия. Това означава, че ДНР и ЛНР ще имат единна конституция", заяви премиерът на ДНР Александър Бородай. „По време на сесия на Върховния съвет на Донецката народна република е приет Конституционен акт за конфедеративното обединение на ДНР и ЛНР в Съюз на народните републики. Утвърден е и списъкът на депутатите на ДНР в парламента на Съюза на народните републики", се посочва в микроблога на Донецката народна република в Туитър.  

“Клубът на купувачите от Далас” с премиера в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4155424

Биографичната драма “Клубът на купувачите от Далас”, който печели три награди “Оскар” ще бъде прожектиран безплатно утре от 21,30 часа в откритото лятно “One more” кино в София. 
Хитът с Матю Макконъхи и Джаред Лето е топ заглавието в програмата на филмовия фестивал  “София прайд”. И двамата актьори спечелиха награди на Академията с играта си. Биографичната драма “Клубът на купувачите от Далас”, който печели три награди “Оскар” ще бъде прожектиран безплатно утре от 21,30 часа в откритото лятно “One more” кино в София. Хитът с Матю Макконъхи и Джаред Лето е топ заглавието в програмата на филмовия фестивал “София прайд”. И двамата актьори спечелиха награди на Академията с играта си.

Цитат на деня: Орешарски не може да чете, а обиждаха мен - доктора на науките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/06/25/2330801_citat_na_denia_oresharski_ne_moje_da_chete_a_obijdaha/?ref=rss


Той не може да чете, мен, доктора на науките, си позволяваха да ме обиждат.

Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той за пореден път повтори твърдението си, че на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) премиерът Пламен Орешарски не бил запознат с един куп важни за държавата документи.

"Този каза, че не може да чете, не е чел. Не е чел пълномощното, с което е отказал суверенитет за Брюксел. Той каза на КСНС: "Не...

Над 3 милиона лева идват в пернишка област за възстановяване на щетите от земетресението

http://www.zapernik.com/politika/nad-3-miliona-leva-idvat-v-pernishka-oblast-za-vuzstanovyavane_32689/

Ще бъдат ремонтирани Синдикалният дом, фасадата на Областната администрация, черкви и училища. Пари получават и собственици на частни имоти.

3 308 011 лв. за възстановяване на щети от земетресението в Перник одобри Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на две поредни заседания.

190 680 лв. са отпуснати за ремонт на сградата на Синдикалния дом в Перник, 204 411 лв. за фасадата на Областната администрация. 143 636 лв. ще получи община Ковачевци за възстановяване на покривната конструкция на автогарата. 442 549 лв. са предназначени за ремонти на храмове на територията на областта. Сред...

Продължава

Румънският парламент поиска оставката на президента

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/rumynskiiat-parlament-poiska-ostavkata-na-prezidenta-6015646

На общо заседание на двете камари беше приета декларация, с която се иска оставката на президента заради скандала за търговия с влияние, в който е замесен брат му

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/06/25/2330799_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от обедната емисия:

Ден на траур в община Никола Козлево заради двете момчета, които се удавиха в местен язовир.

Училищата в Аспарухово отварят врати след наводненията, които потопиха Варна в края на миналата седмица.

Съединените щати се опитват да провалят проекта за газопровод "Южен поток". Това заяви руският...

Между изгода и политика – Австрия подписа за „Южен поток”, той може да ни заобиколи

http://e-vestnik.bg/20808/mezhdu-izgoda-i-politika-avstriya-podpisa-za-yuzhen-potok-toy-mozhe-da-ni-zaobikoli/

Путин посети Виена и Австрия подписа за газопровода „Южен поток”. Австрийският външен министър Себастиян Курц каза, че поне пет европейски държави подкрепят проекта. Ето какво още каза той: „Нуждаем се не просто от повече доставчици, но и от повече маршрути, по които енергията да достига до нас…”

Досега Унгария и Сърбия заявиха намерението си да строят „Южен поток”, Италия също иска този газопровод. Само България спря работата по него и има всички изгледи газопроводът да я заобиколи. Така това „голямо зло” в очите на някои у нас ще ни отмине.

Дали е така? Защо у нас не може да се говори спокойно за такива проекти? Защо България от политическа истерия не може да претегли спокойно „за” и „против” и да извлече изгода за себе си?

Ето какво казва Герхард Ройс, директор на OMV, който подписа с „Газпром” : ”Една трета от газа ни идва от Русия, в някои региони дори 100%, а в замяна Европа изпраща автомобили и машини в Русия… Тази икономическа интеграция не трябва да се превръща в политически футбол, тъй като нашата икономика и просперитет се базират на това.” По стандартите на Радан Кънев тези австрийци са рубладжии.

У нас обаче е на почит политическият футбол, а не сметката. Да, „Южен поток” е услуга за Русия, но може да носи и ползи за България. Услугата се състои в това, че ще заобиколи Украйна. Но ситуацията се промени, а така се променят и евентуални ползи, ако газопроводът мине през България. Очакваните ползи за България са да получава газ, без цената му да е увеличена от транзитните такси на други държави по трасето, самата тя да взима транзитни такси и да разполага с голямо количество газ във всеки момент. Да се открият работни места и да се изпълни голям проект, с участие и български фирми. България ще стане енергиен коридор, важен за няколко европейски държави, защото газът за тях минава оттук. Както сега Украйна е важна за Западна Европа. Но има още нещо.

Допреди събитията в Украйна и подписването на договора с „Газпром” в Австрия, можеше да се говори България да направи жертва, като се откаже от „Южен поток”, да избере европейската политика пред газопровода. Но сега доставките на газ вече не са сигурни – Путин спря газа на Украйна заради неизплатени дългове, с което застраши доставките в Европа. От ЕК Барозу и комисарят Йотингер омекнаха и казаха, че не са против „Южен поток”.

Има промяна и в Украйна – тя продава половината акции в газопровода на нейна територия на американски и европейски компании. Това ще оскъпи газа. Но пък американски компании ще добиват шистов газ в Украйна и ще го транспортират на Запад в същия газопровод. Така ще има още един източник на газ по досегашния газопровод, а ако мине „Южен поток” през България, ще има конкуренция и това може да повлияе на цените надолу.

Засега и управляващи и опозиция (ГЕРБ) са заявили, че ще строят „Южен поток”. Въпросът е, че сега той може да заобиколи България. И вместо политически ритници, политиците трябва да се разберат кое е от полза и да не воюват помежду си за сметка на България.

Италиански бижутери създадоха позлатен Путинфон за 3100 евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157093


РИМ - Италианската бижутерска фирма Caviar пусна на пазара ограничена серия от само 4 засега айфона, посветени на руския президент Владимир Путин предаде НТВ.
Те са от модела 5S и задната им част е покрита с 18-каратово злато. Пак там е портретът на руския президент, който е обграден с цитати от химна на страната. Един екземпляр струва 3100 евро. РИМ - Италианската бижутерска фирма Caviar пусна на пазара ограничена серия от само 4 засега айфона, посветени на руския президент Владимир Путин предаде НТВ. Те са от модела 5S и задната им част е покрита с 18-каратово злато. Пак там е портретът на руския президент, който е обграден с цитати от химна на страната. Един екземпляр струва 3100 евро.

Марсоходът „Кюриосити“ отбеляза първата си година на Марс със селфи

http://econ.bg/Новини/Марсоходът-Кюриосити-отбеляза-първата-си-година-на-Марс-със-селфи_l.a_i.552213_at.1.html

Марсоходът на НАСА „Кюриосити“ прекара точно една марсианска година на Червената планета, равняваща се на 687 земни дни, предаде „Машабъл“. За да...

Борисов: Признайте банкрута и викайте МВФ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-priznajte-bankruta-i-vikajte-mvf-6015643

"Нещо, от което съм се пазил като от дявол, защото дойде ли фондът, това означава - държавата не е държава. Тези хора го причиниха", анализира финансовата ситуация на страната Борисов

Магията на морския изгрев идва с Cacao Beach

http://www.cross.bg/cacao-beach-morning-1417429.html

/КРОСС/ Понеделник, 30 юни, идва необикновено чакан и желан. Причината - July Morning на Cacao Beach. Нощта и денят ще се слеят под звуците на енергичната електронна музика и магията на морето.  С вълни от положителни емоции в компанията на Kaiski и DJ Deso ще изживеем любимото July Morning парти на Cacao Beach, а на първите 300 гости Cacao Beach ще подари чифт от специално изработена за клуба серия слънчеви очила. DJ Deso e познат на клубната сцена и е част от нея вече 20 години, като е пускал в някои култовите заведения в София. Имал е честта да работи рамо до рамо с много от големите имена на електронната сцена в световен мащаб. Тракът му Nobody е една от най-популярните български продукции през лятото на 2013 г. и без съмнение ще го чуем в нощта на 30 юни. За да допълни магията при посрещането на изгрева, зад пулта ще застане и Kaiski. Вече 10 години в своите сетове и авторски продукции диджеят и продуцент залага на различни жанрове на съвременния клубен саунд - от deep и nu-disco, до неговите по-твърди вариации. Музиката му е съчетание от стил, модерно звучене и мелодичност. Предварителна продажба на билетите за July Morning на 30 юни на цена от 10 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM. На входа цената на пропуските ще бъде 15 лв.  

Звездата от "Спешно отделение" Ноа Уайли се е оженил тайно за колежката си Сара Уелс

http://www.cross.bg/yaiili-sara-yels-1417430.html

/КРОСС/Звездата от "Спешно отделение" Ноа Уайли се е оженил тайно за колежката си и приятелка Сара Уелс. Церемонията се е състояла по-рано този месец във фермата му в Санта Барбара. Това обяви самият той като гост в ток шоуто "The View". По думите на Уайли сватбата е била "много скромна и прекрасна". Младоженците са прекарали медения си месец в Париж. 43-годишният Уайли и Сара Уелс са заедно от 2011 г. Актьорът има зад гърба си един провален брак с гримьорката Трейси Уорбин. Двойката се раздели през 2009 г. От брака си с Уорбин Ноа Уайли има син Оуен, на 11 години, и 8-годишна дъщеря, Одън, припомня агенцията.

Пети ден издирват 6-годишно дете от с. Микрево

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/peti-den-izdirvat-6-godishno-dete-ot-s.-mikrevo-6015644

В издирването на момченцето са се включили екипи на Национална и Гранична полиция, както и жители на селото

Нападателят на Доган остава под домашен арест, иска да се кандидатира за депутат

http://www.mediapool.bg/napadatelyat-na-dogan-ostava-pod-domashen-arest-iska-da-se-kandidatira-za-deputat-news221884.html

Софийският апелативен съд отхвърли в сряда искането на нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, да промени мярката му за неотклонение от "домашен арест" на "подписка". Младият мъж, който се опита да произведе изстрели с газов пистолет срещу Доган по време на негова реч пред националната конференция на ДПС през януари 2013 г., искаше по-лек режим, защото твърде дълго е с ограничителната мярка и това му пречело да работи Според съда обаче срокът, в който Енимехмедов е под "домашен арест", е разумен. След заседанието Енимехмедов заяви, че обмисля възможността да участва в евентуални  предсрочни избори. Причината е , че иска да промени конкретни закони, но не посочи кои. Нападателят на Доган очаква да събере  пари и подкрепа, за да се кандидатира като независим депутат. Той каза, че правителството трябва да подаде оставка веднага и да се върви към избори. Енимехмедов изрази надежда, че държавата ще събере сили да се изправи на крака и да вкара в затвора тези, които са я съсипали. Един от тях, по думите му, е Ахмед Доган, който за една година е доказал до какво води политиката му. Той  допълни, че ще настоява Софийският апелативен съд да направи всичко възможно да осигури разпита на Ахмед Доган, което не стана на първата инстанция. Делото на втората започва на 1 октомври.

ДКЕВР „сезира” ЕК срещу американските ТЕЦ-ове и ВЕИ централи

http://news.ibox.bg/news/id_2033284165

ДКЕВР е изпратила две жалби до Европейската комисия, в които се оплаква, че американските централи AES Марица Изток 1 и Контур глобал Марица Изток 3

Над 200 000 лева получават пернишки училища за модернизация на материалната база - ВИЖТЕ КОИ СА

http://www.zapernik.com/politika/nad-200-000-leva-poluchavat-pernishki-uchilishta-za-modernizaciya-na_32688/

Средствата са одобрени от Министерския съвет от бюджета на МОН и от резерва по национална програма "Модернизация на материалната база в училище".

218 193, 32 лв. ще бъдат разпределени между учебни заведения на територията на Област Перник. Средствата са одобрени от Министерския съвет по националната програма "Модернизация на материалната база в училище", модул "Подобряване на училищната среда" - оборудване и обзавеждане.

117 848 лв. ще получат ПГТС "Арх. Йордан Миланов" в Перник и ТПГ "Н. Й. Вапцаров" в Радомир. Парите са предназначени за обновяване на...

Продължава

Филмът на Пеевски

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/filmyt-na-peevski-6015642

Сюжет по българската действителност от Полина Паунова, специално за Vesti.bg

Турция ускорява кюрдския мирен процес

http://www.cross.bg/protzes-erdogan-mirniya-1417427.html

/КРОСС/ Турското правителство ще внесе в парламента проектозакон, който да ускори мирния процес с кюрдските бунтовници, съобщи агенция Reuters, позовавайки се на вицепремиера Бешир Аталай. Този ход може предизборно да увеличи подкрепата на кюрдите за премиера Реджеп Ердоган, който по всяка вероятност ще се кандидатира за президент на изборите на 14 август. Ердоган даде началото на мирни преговори с лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдула Йоджалан през 2012 г., за да сложи край на тригодишната кървава сепаратистка кампания, в която загинаха 40 хиляди души. Увеличената активност от страна на бунтовниците и уличните протести през последните месеци събудиха притесненията, че може и да не се стигне до финално споразумение. Бешир Аталай обаче заяви, че правителството е приключило работа по правната рамка на процеса и остава министрите да подпишат проектозакона. „Направих презентация на последната среща на кабинета. Беше взето решение и до няколко дни ще внесем проектозакона в парламента", обясни вицепремиерът. Законът ще предоставя правна гаранция на държавни служители, участващи в мирния процес, която ще ги предпази от евентуално съдебно преследване в бъдеще, както и ще уреди реабилитирането на бунтовници, пише турският всекидневник „Хюрет". Reuters допълва, че Ердоган е инвестирал значителен политически капитал в мирния процес, разширявайки правата на кюрдите, които засягат културните традиции и езика

Юнкер е все по-близо до председателския пост в Еврокомисията

http://www.moreto.net/novini.php?n=255868

Бившият премиер на Люксембург и председател на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер е убеден, че ще заеме поста председател на Европейската комисия, "ако общото чувство надделее", предадоха световните информационни агенции. Очаква се кандидатурата му да бъде обсъдена на двудневната среща на лидерите на ЕС в четвъртък и петък.

Огнян Минчев: Станишев се изсули тихомълком, а на "Позитано" треска ги тресе

http://www.cross.bg/minchev-ognyan-stanishev-1417428.html

/КРОСС/Станишев се изсули тихомълком в Брюксел... Всяко по-достойно решение би ме учудило много.  Така политологът Огнян Минчев коментира политическия завой на лидера на социалистите. Докато преди по-малко от месец Сергей Станишев казваше: "Никога не съм твърдял, че ще ставам евродепутат", сега той вече си стяга куфаритеза Брюксел.  Сега какво правят на "Позитано"? Две неща са важни. Първо - тактиката на "изгорената земя" - отстъпление с максимално разрушение, грабеж и замитане на следи. Затова се тупа топката в ъгъла, пък да имало ли избори, да нямало ли, кога, не било ли по-добре да работи парламента... Правете сметка каква треска ги тресе - ден мандат в опозиция храни... Второ - задължителна уговорка с тези, които предстои да дойдат на власт - да не ги пипат, да ги оставят, да ги забравят... Гарант на уговорката - Ахмед Демирович, разбира се, коментира ситуацията Минчев във Фейсбук. 

Кучка спаси момче от мечка в Япония

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157080

Куче бе наречено герой от медиите в Япония, след като спаси 5-годишно момче от зъбите на черна мечка, предаде АФП. Шестгодишната кучка от породата шиба ину се нахвърлила с мощен лай срещу еднометровия див звяр. Той атакувал детето, докато се разхождало с прадядо си до река край Одате, на 550 км северно от Токио.

В Берлин ще се строи храм за три религиозни общности

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/06/25/2330586_v_berlin_shte_se_stroi_hram_za_tri_religiozni/?ref=rss


В Берлин ще се строи молитвен дом, който да служи на три различни религиозни общности. Инициативата за това е на вярващите - християни, евреи и мюсюлмани, които вече са започнали кампания за набиране на средства. За осъществяването на проекта за храма ще са нужни 43.5 млн. евро.

В свое изявление инициаторите на идеята заявяват, че с глобализацията на света представителите на различни религии все по-често влизат в контакт (по-често мирен, но понякога и чрез сблъсъци). С общия храм...

ФИФА мисли наказание за канибала Суарес, феновете го правят на зомби (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157068

ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия.
 ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия. "ФИФА може да потвърди, че бяха започнати дисциплинарни действия срещу футболиста Луис Суарес от Уругвай, след видимо нарушаване на глава 48 и/или глава 57 от дисциплинарния код на ФИФА по време на мача

И млякото влиза в отбора на суперхраните

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/i-mliakoto-vliza-v-otbora-na-superhranite-6015641

Ново изследване твърди, че млякото улеснява усвояването на полезните мазнини и витамини и те могат да преминат през клетъчната мембрана и да влязат в кръвоносната система

Дарените храни без ДДС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157082

Дарените храни да се освободят от плащане на ДДС. Това предложиха на дискусия Дарените храни да се освободят от плащане на ДДС. Това предложиха на дискусия "Море от храни", организирана от "24 часа", "Труд" и "България днес" от Асоциацията на месопреработвателите в България. Предложението бе лансирано от Д-р Светла Чамова от асоциацията и бе провокирано от нуждите на хората в Аспарухово и Добрич.

БСП: Заради ГЕРБ в Бургас не може да се открие медицински факултет

http://burgas.actualno.com/BSP-Zaradi-GERB-v-Burgas-ne-moje-da-se-otkrie-medicinski-fakultet-news_36118.html

Днес Народното събрание трябваше да гласува седмична програма за работа, съгласно която в точка 12 беше предвидено гласуване проект за решение на предложение на Министерския съвет за откриване на ...

Домовчийски: Не мога да обещая титли за Левски, а развитие

http://bgfootball.actualno.com/Domovchijski-Ne-moga-da-obeshtaja-titli-za-Levski-a-razvitie-news_36119.html

Валери Домовчийски се завърна на "Герена", след като игра пет години в Германия за отборите на Херта и Дуисбург, а впоследствие се подвизава в Ботев (Пловдив) и Черно море. Юношата на Ле...

Оли Рен напуска ЕК и ще бъде заместен от Юрки Катайнен

http://europe.actualno.com/Oli-Ren-napuska-EK-i-shte-byde-zamesten-ot-Urki-Katajnen-news_36122.html

Досегашният еврокомисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен е подал оставка от поста си в Европейската комисия и ще бъде заместен от Юрки Катайнен. Това съобщи на пресконференция председател...

Първанов: Случващото се в БСП е шанс за АБВ

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-Sluchvashtoto-se-v-BSP-e-shans-za-ABV-news_36120.html

Състоянието на основната лява формация БСП не може да ме радва, защото стабилността на държавата е функция от стабилността на всички основни политически партии, особено на тези отляво и отдясно, коит...

Хонда: Обидно е това, което се случи с Япония

http://worldcup2014.actualno.com/Honda-Obidno-e-tova-koeto-se-sluchi-s-Japonija-news_36121.html

Един от лидерите на националния отбор на Япония - Кейсуке Хонда, направи кратък коментар на слабото представяне на отбора в Бразилия. Както е известно, "самураите" не успяха да преодолеят г...

Гигантски диамант е най-студената планета във Вселената

http://cosmos.actualno.com/Gigantski-diamant-e-naj-studenata-planeta-vyv-Vselenata-news_36123.html

Екип астрономи обявиха за откриването на вероятно най-студената и мъждива звезда от вижданите някога от човечеството. Явявайки се фактически труп на звезда, бялото джудже PSR J2222-0137 се състои от...

Скоулс: Позор за Суарес! Трябва да се чувства ужасно

http://worldcup2014.actualno.com/Skouls-Pozor-za-Suares-Trjabva-da-se-chuvstva-ujasno-news_36124.html

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс изказа компетентното си мнение по скандала със звездата на Уругвай Луис Суарес, който ухапа Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия. "...

Честите и интензивни валежи в пернишко затрудниха сеитбата на пролетните култури

http://www.zapernik.com/obshtestvo/chestite-i-intenzivni-valeji-v-pernishko-zatrudniha-seitbata-na-proletnite_32687/

Развитието на земеделските култури през месец май и до средата на юни протече в условия на чести превалявания от дъжд и температури, около нормата за сезона. В много райони на страната валежите бяха интензивни, придружени с градушки и силен вятър.

Продължителните дъждове предизвикаха частично преовлажняване на по-ниските участъци в блоковете на земеделските стопанства. Това затрудни почвените обработки и растителнозащитните мероприятия. В области Видин, Монтана,...

Продължава

Зам.-шефът на ГЕРБ: Датата на изборите зависи от Ахмед Доган

http://offnews.bg/news/n_1/n_354792.html

"Как да се договорим с БСП? Ясно е, че някой друг управлява тази държава. Датата на предсрочните избори не зависи нито от БСП, нито от ГЕРБ, а от това какво ще каже Ахмед Доган." Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев в интервю за БНТ тази сутрин. Според него не може да се предвиди кога правителството ще подаде оставка, защото постоянно се извършвало някакво задкулисие. ГЕРБ не били склонни да участват в консултациите за определяне на дата за предсрочния вот, защото "ние сме заявили. Искаме избори и толкоз. Със своите принципни действия ние ускоряваме процеса по предсрочните избори. Самите управляващи ускориха това нещо със съсипването на държавата". По-късно обаче председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че все пак ще се включи в консултациите в петък.

ООН прогнозира 12,5% ръст на ПЧИ в света през 2014 г.

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bdc7a7b/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cdrugi0C3380Ca0Coon0Eprognozira0E1250Eryst0Ena0Epchi0Ev0Esveta0Eprez0E20A140Eg0H1749980C/story01.htm

10-те най-големи сделки тази година са насочени към развиващи се страни, което бележи завръщане към традиционния модел на преки чужди инвестиции


В "Софиямед" изградиха нов пикочен мехур на мъж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157059

Рядка и сложна операция по изграждането на нов пикочен мехур извършиха уролозите в столичната болница "Софиямед". Пациентът е на 68 г. с оплакване от кървене при уриниране.


"След като направихме скенер на пикочния мехур и проведохме ендоскопско изследване (цистоскопия), установихме, че има тумор в голяма част от пикочния мехур и простатата на Рядка и сложна операция по изграждането на нов пикочен мехур извършиха уролозите в столичната болница "Софиямед". Пациентът е на 68 г. с оплакване от кървене при уриниране. "След като направихме скенер на пикочния мехур и проведохме ендоскопско изследване (цистоскопия), установихме, че има тумор в голяма част от пикочния мехур и простатата на

Малката буква в етикета на храните висока 1,2 милиметра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157069

Малката буква в етикета да е висока 1,2 милиметра. Това е изискване на евродиректива, което влиза в сила от 13 декември тази година. Това заяви д-р Кремена Стоева от Агенцията по безопасност на храните. Това правило няма да важи за стоки под 10 кв. см.
Другата новост е представянето на съставките в храните, които предизвикват алергии, Малката буква в етикета да е висока 1,2 милиметра. Това е изискване на евродиректива, което влиза в сила от 13 декември тази година. Това заяви д-р Кремена Стоева от Агенцията по безопасност на храните. Това правило няма да важи за стоки под 10 кв. см. Другата новост е представянето на съставките в храните, които предизвикват алергии,

БНБ и външни одитори започват финансова проверка на КТБ и "Креди Агрикол"

http://www.mediapool.bg/bnb-i-vanshni-oditori-zapochvat-finansova-proverka-na-ktb-i-kredi-agrikol-news221883.html

От днес, 25 юни, започва проверка на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка и дъщерната й "Креди Агрикол България", съобщиха от БНБ.   Проверката ще се извършва от екипи на БНБ съвместно с одиторските дружества "Делойт одит", "Ърнст и Янг" и "Афа" - в КТБ, и "Афа" в "Креди Агрикол".   Одиторите ще проверят и кредитните портфейли да двете банки.   Цялостната финансова ревизия трябва да приключи до десет работни дни, както бе съобщено от ръководството на БНБ на 22 юни, напомнят в съобщението.   Едновременно с това централната банка прави размествания на квесторите с цел "оптимизиране на работата им". Назначените за "Креди Агрикол" се преместват в КТБ, а тези от КТБ - в "Креди Агрикол".   "Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ", обясняват от БНБ.   Едва след като се види финансовото състояние на двете банки и се определи размерът на финансовия пакет, необходим, за да заработи банката нормално, ще де пристъпи към търсене на инвеститори. Първо по закон ще бъдат потърсени акционерите и ако те нямат възможност да осигурят ресурс, ще се разгледат офертите на трети лица и фирми.   Оманският фонд май имал интерес да рекапитализира КТБ   И в сряда продължиха спекулациите за "обявен интерес" към купуване на КТБ или на сериозни инвестиции в нея.   Единият от акционерите на Корпоративна търговска банка (КТБ) - Оманският резервен фонд може да реши да рекапитализира банката, обяви почетният консул на Оман в България проф. Стоян Денчев пред телевизия "България он еър". Стоян Денчев е ректор на Библиотекарския университет, а в зората на прехода бе един от близките сътрудници на президента на Мултигруп Илия Павлов. По това време Денчев бе и депутат от групата на ДПС и до днес се счита, че е в добри отношения с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.   Оманският фонд чрез офшорно дружество притежава 30.75% от акциите на КТБ.   "Оман има интерес към притежаване на европейска банка с лиценз. Затова оманци сигурно ще направят всичко необходимо за рекапитализацията на КТБ", каза пред телевизията Денчев. Според него Оман би проявил гъвкавост, за да успее да рекапитализира банката и тя да заработи отново, но, разбира се, всичко зависело от условията.   Преди анонсирането на интереса на Оманския фонд към КТБ, изразено от Стоян Денчев, се заговори, че миноритарният акционер ВТБ, която държи 9.9% от акциите, може да рекапитализира банката. И въпреки че самият управител на БНБ Иван Искров съобщи за интереса на ВТБ, от руската банка опровергаха тя да има такива намерения.   Председателят на Асоциацията на банките: Невъзможно е повторението на кризата от 1996 г.   Не е възможно да се повтори банковата криза от 1996-1997 г. заради ситуацията с КТБ, повтори и в сряда Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България и шеф на най-голямата банка в България "Уникредит Булбанк".   "Отнесете се спокойно, не се притеснявайте, че това може да се пренесе при други банки. Ситуацията е много по-различна от 1996 г.", каза Хампарцмян пред Нова телевизия.   Според него има две основни причини, за да не се повтори банковата криза. "В момента българската икономика с всичките ѝ недостатъци работи. Второ много по-важно нещо е, че през 1996 г. банките имаха огромни задължения помежду си, а в момента тези задължения са субминимални. Тоест една банка не може да повлече останалите", заяви Хампарцумян.   Той обаче предупреди, че няма банка в света, която да издържи на паника, и затова хората трябва да са спокойни. "На 21 юли банката ще отвори, а зад нея ще бъде държавата. Няма нужда тогава да стават манифестации пред банката, да се струпват хората. Може би ще трябва да се направи една малка кампания, за да не се теглят парите в първия ден", заяви Хампарцумян.   Според него БНБ е реагирала навреме и достатъчно адекватно и в крайна сметка засега не е настанала масова паника.   Що се отнася до ликвидността на КТБ, Левон Хампарцумян не мисли, че БНБ е излъгала, след в течение на два дни промени позицията си. "Когато дойде кризата, за 2-3 дни може да се случат събития формално без връзка едно с друго", смята Хампарцумян.   Попитан как така КТБ стана за 2-3 години четвъртата по големина банка у нас, Хампарцумян посъветва този въпрос да се зададе на регулаторните органи и политиците.

Оманският фонд можело да рекапитализира КТБ

http://www.mediapool.bg/omanskiyat-fond-mozhelo-da-rekapitalizira-ktb-news221883.html

Единият от акционерите на Корпоративна търговска банка (КТБ) - Оманският резервен фонд може да реши да рекапитализира банката. Това заяви почетният консул на Оман в България проф. Стоян Денчев пред телевизия "България он еър". Бъдещето на поставената под особен надзор от централната банка КТБ към момента все още не е ясно, след като във вторник руската Външно търговска банка (VTB), която държи 9.9% от капитала, отрече да участва в спасяването на КТБ. Премиерът Пламен Орешарски пък обяви, че действащите акционери ще бъдат поканени да осигурят нужните средства за увеличението на капитала й. Оман имал интерес към европейска банка "Оман има интерес към притежаване на европейска банка с лиценз. Затова оманци сигурно ще направят всичко необходимо за рекапитализацията на КТБ", каза проф. Стоян Денчев, който беше в ръководството на "Мултигруп" по времето на Илия Павлов. Според него Оман би проявил гъвкавост, за да успее да рекапитализира банката и тя да заработи отново, но, разбира се, всичко зависи от условията. Оманският резервен фонд държи 30.75% от капитала на КТБ "Хората, които работят в Оманския резервен фонд, са с много висока квалификация. Шефът на фонда бе доскоро член на надзорния съвет на банката и имаше пряко отношение към случващото се. Едва ли с негово знание са ставали действия, противоречащи на българските закони, свързани с източването на банката", каза Денчев. Той предполага, че при такива съмнения представителите на Оман биха реагирали веднага, за да запазят собствения си интерес и интереса на родината си. БНБ трябва да постави условия, свързани с размера на инвестициите, които трябва да се вложат, за да стане банката адекватна на капиталовия пазар и да има възможност да оперира на него, смята проф. Денчев. Той е на мнение, че ще се състоят преговори, на които оманската страна ще иска да защити не само наличните капитали, които има в банката, но и да запази влиянието си в нея. "Досега КТБ беше най-добрата инвестиция на Оман в България, въпреки че се правеха опити за много други", каза още Денчев, който е и ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии и доктор на икономическите науки. "При всички случаи касата на Оман не е бездънна. Хората си броят парите и ги защитават и умножават. Аз като консул имам задълженията да защитавам интересите на Оман, доколкото ми разрешават законите", заяви още Денчев. Хампарцумян: Невъзможно е повторението на банковата криза от 1996 г. Не е възможно да се повтори банковата криза от 1996 - 1997 г. заради ситацията с КТБ, смята Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България и шеф на "Уникредит Булбанк". "Отнесете се спокойно, не се притеснявайте, че това може да се пренесе при други банки. Ситуацията е много по-различна от 1996 г.", каза Хампарцмян пред Нова телевизия. Според него има две основни причини, за да не се повтори банковата криза. "В момента българската икономика, с всичките ѝ недостатъци, работи. Второ, много по-важно нещо е, че през 1996 г. банките имаха огромни задължения помежду си, а в момента тези задължения са субминимални. Тоест една банка не може да повлече останалите", заяви Хампарцумян. Той обаче предупреди, че няма банка в света, която да издържи на паника и затова хората трябва да са спокойни. "На 21 юли банката ще отвори, а зад нея ще бъде държавата. Няма нужда тогава да стават манифестации пред банката, да се струпват хората. Може би ще трябва да се направи една малка кампания, за да не се теглят парите в първия ден", заяви Хампарцумян. Според него БНБ е реагирала навреме и достатъчно адекватно и в крайна сметка засега не е настанала масова паника. Що се отнася до ликвидността на КТБ, Левон Хампарцумян не мисли, че БНБ е излъгала, след като си промени позицията. "Когато дойде кризата, за 2-3 дни може да се случат събития, формално без връзка едно с друго", смята Хампарцумян. Попитан как така КТБ стана толкова бързо четвъртата по големина банка у нас, Хампарцумян посъветва този въпрос да се зададе на регулаторните органи и политиците.

Нужна е техника и обзавеждане за пострадалите в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=255888

Призив за нужда от доброволци за разчистване на ул. "Кирил и Методий", ул. "Морава" и ул. "Моряшка" в кв. "Аспарухово", отправиха варненци във Фейсбук групата, създадена в помощ на пострадалите от бедствието в Аспарухово.

От Световното по футбол до БСП - една оставка

http://www.cross.bg/kadiev-ostavka-promeni-1417426.html

/КРОС/С паралел между футбола и полтиката Георги Кадиев обясни за сетен път нуждата от промени в българската левица. Треньорът на италианския национален отбор и президентът на футболната им федерация подават оставки. Без "анализи", обяснения за "новата обстановка", "новата роля" и прочие псевдо-извинения, зад които стои единствено личната, егоистична цел да спасим себе си, коментира в профила си във Фейсбук Кадиев и допълва: Може би и затова Италия е три пъти световен шампион? Ууупс, грешка, наистина са 4 пъти. Извинения, поправя се Георги Кадиев и пренася смисъла от оставките във футбола на местна политическа почва: Но важното е актът на оставка като поемане на отговорност- при това и от треньор, и от администратор. БСП няма никакъв шанс, ако пропилее следващите 2-3 седмици, убеден е Кадиев. Той посочи краткосрочните мерки: Оставка на Станишев, оставка на цялото Изпълнително бюро, временно бюро от 3-5 души, заседание на конгреса след 2 седмици, на което се променя устава и се прави вътрешнопартиен избор за председател в началото на септември. Прост алгоритъм за измъкване от ступора и поне малко да покажем енергия. И тогава резултатът ни ще е много по-добър. Козметични промени в момента не са нищо повече от запазване на същите хора, със същите зависимости и същото отсъствие на мисия и идеал, коментира още Кадиев. 

Лазаров: В МВР няма информация за случая с Цветан Василев

http://pik.bg/лазаров-в-мвр-няма-информация-за-случая-с-цветан-василев-news195098.html

Лазаров: В МВР няма информация за случая с Цветан Василев

В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му, според него, заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал.

Според главния секретар на МВР трябва да стане ясно дали в случая има сценарий и кой е авторът му.

Светлозар Лазаров отказа да коментира скандала между Пеевски и Василев с мотивите, че такъв сигнал във вътрешното министерство няма.

Октай Енимехмедов остава под домашен арест

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/25/2330787_oktai_enimehmedov_ostava_pod_domashen_arest/?ref=rss


Софийският апелативен съд не уважи искането на Октай Енимехмедов мярката му за неотклонение да бъде променена от домашен арест в подписка. Енимехмедов е подсъдим по обвинение, че се е опитал да убие почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред януари 2013 г., когато на конференция на движението младият мъж насочи газов пистолет към главата на Доган и се опита да стреля.

През февруари Софийският градски съд осъди Енимехмедов на три години и половина затвор, като прие, че той не се е...

Треньорът на италианския отбор по футбол подаде оставка

http://www.cross.bg/otbor-abate-prandeli-1417425.html

/КРОСС/Треньорът на италианскиа национален отбор по футбол Чезаре Прандели и президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абате обявиха, че подават оставки след отпадането на тима още в груповата фаза на световното първенство в Бразилия. "Това е изцяло моя отговорност и обявих на федерацията, че подавам оставката си. Когато един проект не успее всеки трябва да поеме отговорността си", каза Прандели. Абате, който също подаде оставка, изрази мнение, че селекционерът трябва да преразгледа решението си. "Скуадра адзура" напусна мондиала, след като записа само една победа - над Англия, и допусна две поражения - от Коста Рика и Уругвай.  

МВР праща фургони за останалите без дом във Варна

http://offnews.bg/news/n_1/n_354788.html

МВР ще осигури между 20 и 30 фургона за около сто души от Варна, които са останали без дом в резултат на наводнението, съобщи директорът на пожарната главен комисар Николай Николов. С тях ще бъдат изградени т.нар. защитени селища. Според Николов тъй като фургоните се осигуряват по европейски проект, МВР ще се постарае доставянето им да стане бързо. Той посочи, че молба за доставка на фургони не е постъпвала от другата бедстваща община на България - Добрич. Николай Николов каза още, че към този момент едва около десет селища в страната са останали без ток. Там обаче работят екипи, които ще се опитат да възстановят електроподаването в близките дни. От своя страна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза , че все още не е намерено шестгодишното момче, което изчезна във водната стихия във Варна преди дни. Разследването за причините за случилото се в морската столица продължава, но според него, те се коренят в силата на бедствието, както и в човешки грешки, които обаче трябва да се търсят назад в годините.

Държавата боледува от хроничен олигархит

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4156207

ЧАВДАР НАЙДЕНОВ

 Време е да си го кажем искрено. Държавата боледува от хроничен олигархит. Във все по-акутна, както биха казали медиците, форма.
През 90-те години често се чуваха възклицания на коментатори и политици - ех, да се появят най-сетне наистина богати хора, за да дърпат икономиката напред. Смяташе се за левичарство да се пита каква ЧАВДАР НАЙДЕНОВ Време е да си го кажем искрено. Държавата боледува от хроничен олигархит. Във все по-акутна, както биха казали медиците, форма. През 90-те години често се чуваха възклицания на коментатори и политици - ех, да се появят най-сетне наистина богати хора, за да дърпат икономиката напред. Смяташе се за левичарство да се пита каква

Благовест Аргиров с тежка бъбречна криза, отмени гостуване в телевизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157044

Тежка бъбречна криза попречи на Благовест Аргиров да гостува в студиото на Нова тв. "Много ме боли, такова нещо не съм преживял друг път. Не дочаках линейката, сам тръгнах към болницата", каза по телефона пловдивчанинът.
 "Още веднъж се извинявам на зрителите, защото поех ангажимент. Но така се случи", допълни той. Тежка бъбречна криза попречи на Благовест Аргиров да гостува в студиото на Нова тв. "Много ме боли, такова нещо не съм преживял друг път. Не дочаках линейката, сам тръгнах към болницата", каза по телефона пловдивчанинът. "Още веднъж се извинявам на зрителите, защото поех ангажимент. Но така се случи", допълни той.

Благовест Аргиров с тежка бъбречна криза, отмени гостуване в телевизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157023

Тежка бъбречна криза попречи на Благовест Аргиров да гостува в студиото на Нова тв. Тежка бъбречна криза попречи на Благовест Аргиров да гостува в студиото на Нова тв. "Много ме боли, такова нещо не съм преживял друг път. Не дочаках линейката, сам тръгнах към болницата", каза по телефона пловдивчанинът. "Още веднъж се извинявам на зрителите, защото поех ангажимент. Но така се случи", допълни той.

Мотоциклетист на 35 гoдини загина в Брезник

http://pik.bg/мотоциклетист-на-35-гoдини-загина-в-брезник-news195087.html

Мотоциклетист на 35 гoдини загина в Брезник

35-годишен мотоциклетист загина при катастрофа в Брезник, съобщават от местната полиция. Инцидентът е станал вчера около 16.50 ч. на около два километра след Брезник в посока към Перник.

Мотоциклет "Сузуки", управляван от К.С. излязъл от пътното платно и катастрофирал в крайпътна ливада.

Пострадалият незабавно е бил транспортиран в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник и настанен в реанимацията, където по-късно починал.

Направен е оглед на местопроизшествието и е взета проба за алкохол.

Образувано е досъдебно производство по случая.


Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/213738-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-35-%D0%B3o%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html

До месец показват новата данъчна декларация

http://www.moreto.net/novini.php?n=255873

Министерството на финансите работи за опростяване на данъчните декларации. Работна група вече обсъжда варианти за промяна на образците, а резултатите ще бъдат обществено обсъдени след месец, съобщи вчера зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

Октай Енимехмедов: ДПС разделяше хората на "наши" и "ваши"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157004

След като чу определението на САС, който не промени мярката "домашен арест" в по-лека, Октай Енимехмедов каза, че не е важно дали е разочарован. Важното според него е това, че "в продължение на години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши и че България е прекалено малка, за да бъде разделяна".
Енимехмедов каза още, че това е нещо, След като чу определението на САС, който не промени мярката "домашен арест" в по-лека, Октай Енимехмедов каза, че не е важно дали е разочарован. Важното според него е това, че "в продължение на години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши и че България е прекалено малка, за да бъде разделяна". Енимехмедов каза още, че това е нещо,

Нов закон за храните поиска Пламен Моллов

http://www.cross.bg/hranite-mollov-zakon-1417424.html

/КРОСС/Нов закон за храните поиска Пламен Моллов, председател на Агенцията за безопасност на храните. Това стана на дискусията "Море от храни", организирана от в. "24 часа", "Труд", "България днес". Имаме всички основания да предприемем стъпки за модерен закон за храните с нова философия, нова архитектура, за да може промените да бъдат отразявани динамично. Моллов заяви, че законът е морално остарял, създаден в друго време, други условия на работа, не съответства на динамиката. Надявам се днес да получим съгласие, разчитам на вашата подкрепа, виждам в участниците в дискусията естествената работна група за изработване на новия закон. В сегашния Закон за храните имало толкова детайлни изсквания към тях, че той еостарял, в момента в който е публикуван, каза шефът на агенцията. И настоя новият да бъде рамков, с център - гаранции за потребителя, не толкова за бизнеса. Да има изисквания за условията за доставка на храните. Третият акцент в новите текстове е контролът, настоя Моллов в началото на дискусията.

Двама души са арестувани заради изтеклите разговори в Полша

http://www.mediapool.bg/dvama-dushi-sa-arestuvani-zaradi-izteklite-razgovori-v-polsha-news221882.html

Двама души са арестувани в Полша във връзка със скандала с тайното и незаконно записване на частни разговори на министри, съобщиха полските власти. Те не разкриха самоличността на заподозрените, но според местни медии един от тях е богат бизнесмен, предаде ДПА, цитирана от БТА.   Освен това прокурори са разпитали сервитьор в ресторанта, в който е бил записан разговорът между външния министър Радослав Шикорски и тогавашния финансов министър Яцек Ростовски.   Келнерът е заподозрян подобно на служител в друг ресторант, където също са се правели тайни и нелегални записи на високопоставени лица.   От началото на миналата седмица полското седмично списание "Впрост" започна да публикува стенограми от записите.   В един от разговорите Шикорски казва, че съюзът между Полша и САЩ "не струва нищо" и обвинява Дейвид Камерън в некомпетентност по европейските въпроси. В друг разговор между управителя на полската централна банка Марек Белка и вътрешния министър Бартломей Шенкевич са отправят обидни думи към техни колеги и призив за отстраняването на Ростовски.   Огласяването на съдържанието на разговорите накара парламентарната опозиция да поиска вот на недоверие към правителството на премиера Доналд Туск и свикване на предсрочни избори. Социологическа анкета установи, че 51 на сто от избирателите искат предсрочен вот, а 36 процента са против.   Анкетата на полската обществена телевизия сочи още, че опозиционната партия "Право и справедливост" има одобрението на 31 на сто от хората, а управляващата "Гражданска платформа" на Туск - на едва 24 на сто.  

Перничанка за пожара в автоморгата в кв. "Църква": Беше страшно, събудих се от взривове

http://www.zapernik.com/krimi/pernichanka-za-pojara-v-avtomorgata-v-kv-curkva-beshe-strashno_32686/

Пожарът в автоморгата на улица "Владайско въстание" в пернишкия квартал "Църква" е уплашил живущите в района граждани.

"Беше страшно. Събудих се от взривове и като видях се ужасих, защото наоколо живеят възрастни хора, веднага се обадих на 112 и след около половин час дойде пожарна. Не знам защо разрешават в жилищни зони да има такива морги, ако имаше вятър щеше да има и жертви сигурно.", разказа живуща в района на горялата...

Продължава

Швейцария с ново предложение за ограничаване на имигрантите от ЕС

http://econ.bg/Новини/Швейцария-с-ново-предложение-за-ограничаване-на-имигрантите-от-ЕС_l.a_i.552209_at.1.html

Швейцария предложи ограничаване на броя на новите имигранти, идващи от страни-членки на Европейския съюз (ЕС). Европейската комисия (ЕК) от своя...

Турското правителство внася проектозакон за ускоряване на кюрдския мирен процес

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/25/2330783_turskoto_pravitelstvo_vnasia_proektozakon_za/?ref=rss


Турското правителство ще внесе в парламента проектозакон, който да ускори мирния процес с кюрдските бунтовници, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на вицепремиера Бешир Аталай.

Този ход може предизборно да увеличи подкрепата от страна на кюрдите за премиера Реджеп Ердоган, който по всяка вероятност ще се кандидатира за президент на изборите на 14 август.

Ердоган даде началото на мирни преговори с лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдула Йоджалан през 2012...

Фрог предлага: Главнокомандващият да изпрати войска във Варна и Добрич

http://frognews.bg/news_72111/

Сега е моментът Върховният главнокомандващ на войската Росен Плевнелиев да се покаже като такъв и да издаде команда армията от всички гарнизони в страната да се включи с екипи за подпомагане на населението във Варна, Добрич и Велико Търново.

Лазаров: В МВР няма информация за случая с Цветан Василев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4157019

В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му, според него, заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал. В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му, според него, заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал.

Лазаров: В МВР няма информация за случая с Цветан Василев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4157003

В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му, според него, заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал. В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му, според него, заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Това съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал.

Бурята остави три села в Търговищко без ток

http://pik.bg/бурята-остави-три-села-в-търговищко-без-ток-news195083.html

Бурята остави три села в Търговищко без ток

Три села в района на Търговище останаха без ток заради бурята снощи, съобщават от пресцентъра на общината.

В късните часове за 2 часа с прекъснато електричество бяха в село Буховци. За 4 часа без ток стояха жителите на село Макариополско. Близо час без ел. захранване бе и село Острец. Към сутрешните часове всичко е спокойно и без проблеми в общината. Работници от почистващата фирма разчистват града от падналите клони.

В МВР няма информация за случая Василев - Пеевски

http://www.cross.bg/peevski-bankera-lazarov-1417422.html

/КРОСС/В МВР няма постъпила информация за случая с банкера Цветан Василев и отправената му според него заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Лазаров допълни, че преди доста време на Пеевски е била предложена охрана от НСО , но той не я е ползвал. Според главния секретар на МВР трябва да стане ясно дали в случая има сценарий и кой е авторът му. Светлозар Лазаров отказа да коментира скандала между Пеевски и Василев с мотивите, че такъв сигнал във вътрешното министерство няма. Вчера обаче ДЕлян Пеевски бе разпитван около час в Столичното следствие по повод обвиненията на банкера, че е поръчал убийството му. Не мога да разбера какво става, всяка седмица ме разкарват, бях на разпит при прокурор, заяви депутатът на излизане. Той отрече категорично да е заплашвал банкера.    

Осмяха "дъвчащия" Суарес, тикнаха го в килия с предпазна маска на устата (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Osmjaha-dyvchashtija-Suares-tiknaha-go-v-kilija-s-predpazna-maska-na-ustata-VIDEO-news_36103.html

Луис Суарес и новата му проява на канибализъм е в устата на всички хора, които се интересуват от футбол днес. Фенове на футбола решиха да се изгаврят със звездата на Уругвай и направиха кратко анимаци...

БЧК постави в парламента благотворителни каси за пострадалите

http://society.actualno.com/BChK-postavi-v-parlamenta-blagotvoritelni-kasi-za-postradalite-news_36112.html

От днес в Народното събрание са поставени две каси, в които депутатите, както и гостите на парламента, могат да изразят съпричастността си към пострадалите от наводненията и да направят дарения. Това ...

Четете приказки на децата още от раждането им!

http://education.actualno.com/Chetete-prikazki-na-decata-oshte-ot-rajdaneto-im-news_36111.html

Американската педиатрична академия (ААР) горещо препоръча на родителите да четат на висок глас приказки на децата си още от раждането им, съобщава Франс прес. Те трябва да правят това поне през първит...

Юрген Клинсман моли за подкрепата на феновете в най-завързаната група

http://worldcup2014.actualno.com/Urgen-Klinsman-moli-za-podkrepata-na-fenovete-v-naj-zavyrzanata-grupa-news_36113.html

Селекционерът на САЩ Юрген Клинсман заяви, че ще разчита много на подкрепата на феновете по време на последния мач от груповата фаза на Световното първенство срещу отбора на Германия. Ситуацията в гр...

Може да има проблеми с мрежата на Globul в Софийско за два месеца

http://sciencelogy.actualno.com/Moje-da-ima-problemi-s-mrejata-na-Globul-v-Sofijsko-za-dva-meseca-news_36115.html

В периода между 7 юли и 1 септември клиентите на Globul в София и региона могат да изпитат трудности с използването на услугите на компанията, предупреждават от телекома. Причина за евентуални пробле...

На Ботуша: Трагедия! Катастрофа! На дъното сме!

http://worldcup2014.actualno.com/Na-Botusha-Tragedija-Katastrofa-Na-dynoto-sme-news_36116.html

Медиите в Италия сравниха със земята италианските национали и треньора им Чезаре Прандели, след като "адзурите" отпаднаха от световното първенство след загубата от Уругвай с 0:1. "Кори...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване