Болна жена не е зарязана от лекари в Първа градска в София

http://frognews.bg/news_73391/

Болна жена не е била зарязана от лекарите на Първа многопрофилна болница за активно лечение в София. В някои медии се появи информация, че медиците не са я приели и са повикали екип на „Спешина помощ”, за да я закара в друго лечебно заведение.

Сепаратисти взели дипломатически писма и лични вещи на пасажерите от боинга

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4204083

Сепаратисти в Източна Украйна са взели дипломатически писма и лични вещи на жертви от падналия малайзийски Боинг-777, съобщи украинското издание Обозреватель, позовавайки се на данни от Службата за национална сигурност и отбрана на страната.
„Терористите взеха намерените лични документи на пътниците и членовете на екипажа по време на спасителните Сепаратисти в Източна Украйна са взели дипломатически писма и лични вещи на жертви от падналия малайзийски Боинг-777, съобщи украинското издание Обозреватель, позовавайки се на данни от Службата за национална сигурност и отбрана на страната. „Терористите взеха намерените лични документи на пътниците и членовете на екипажа по време на спасителните

Калифорния въведе глоби за разхищение на вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4204036

В Калифорния се въвеждат глоби за разхищение на вода, съобщи БГНЕС. Американският щат е засегнат от тежка суша. Гражданите и посетителите на града се призовават да пестят водата.
Въведените глоби са в размер до 500 щатски долара на ден за хората, които пилеят водата, миейки коли или поливайки тревни площи. В Калифорния се въвеждат глоби за разхищение на вода, съобщи БГНЕС. Американският щат е засегнат от тежка суша. Гражданите и посетителите на града се призовават да пестят водата. Въведените глоби са в размер до 500 щатски долара на ден за хората, които пилеят водата, миейки коли или поливайки тревни площи.

„България без цензура“ с официална позиция за атаката на Ангел Славчев

http://pik.bg/„българия-без-цензура“-с-официална-позиция-за-атаката-на-ангел-славчев-news204907.html

„България без цензура“ с официална позиция за атаката на Ангел Славчев

От партия "България без цензура" разпространиха, с писмо до медиите, официална позиция относно напускането на Ангел Славчев.

Вижте целия текст:

Атаката на Ангел Славчев срещу ПП „България без цензура“ и нейния лидер Николай Бареков сплотиха партията. Вместо да я разцепи с обвиненията си, думите на вече бившия й зам.-председател предизвикаха мощен отпор в цялата страна. ББЦ има структури във всички областни центрове и всеки град в страната.

Клубовете по места подкрепиха Бареков и ББЦ и обявиха, че ще работят още по-упорито за доброто представяне на партията на предстоящите парламентарни избори. Нито един от местните лидери не застана зад Славчев. Само за два дни са изпратени над 100 декларации от страната и продължават да пристигат в централата на ББЦ.

"Ангеле, всяка българска жена би се държала по-достойно и почтено от теб! Ти предаде не само партията, не само хората, които те подкрепяхме и вярвахме в теб, ти предаде собственото си достойнство, каквото очевидно никога си нямал“, е емоционалната реакция на женската организация на ББЦ „Евромайки“. „Ние държим в нашите листи да намират място само и единствено почтени, интелигентни и разумни хора, следователно личност като Славчев няма място там. Няма да допуснем подобни евтини атаки от други политически партии да успеят да уронват престижа и да саботират дейността ни, която е насочена изцяло към подобряване начина на живот в България“, декларираха евромайките.

Опитите на Славчев да приписва партията ни към тъмни задкулисни сили е обиден за десетки хиляди членове и издава неговото собствено безсилие да се утвърди като лидер и политик, е позицията на МББЦ. Явно личният интерес, егото и комплексите за малоценност са надделели над морала, каузите и стойностите. „България без цензура“ никога няма да бъде на един човек, на една организация, на една област или на някакво лоби.

„България без цензура“ е на гражданите, които искат промяна в живота си. На тези, които са разумни, непокорни и луди. МББЦ е най-автентичният пример за това, категорични са от младежката структура. „Оценяваме постъпката на Славчев като предателство в разгара на най-важната битка за бъдещето на България. Момент, в който воюваме срещу всички стари партии, носещи вина за поредната национална катастрофа“, се казва в декларацията на МББЦ.

Моторът на февруарските протести – СИЛА подкрепи Бареков и „България без цензура“. Гражданското сдружение, което реално свали от власт Бойко Борисов, се разграничи и осъди поведението и думите на изключения от ББЦ бивш зам.-председател Ангел Славчев. „Действията на Славчев са действия на предател, който очевидно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС“, обяви СИЛА в нарочна декларация. В нея сдружението обявява, че категорично застава зад председателя на ББЦ Николай Бареков и решенията на Изпълнителния съвет на партията.

Зам.-председателят на градската и областна структура на ББЦ-Пловдив адв. Дяко Дяков поиска Славчев да каже чия политическа поръчка изпълнява и да отговори коя партия му е предложила място в листите й за народни представители на предстоящите парламентарни избори. "Болните му амбиции го доведоха до там да замечтае да заеме мястото на Николай Бареков като лидер на "България без цензура", но няма структура или членове на партията, които да го припознават като такъв, подчерта Дяков. Очакван ход на един непочтен човек, нарече скандалните твърдения на Ангел Славчев областният лидер на „България без цензура” и член на Националния съвет на партията Георги Балабанов. Според него истинската причина за напускането на Славчев е, че не е успял да овладее структурите на партията по места и да направи вътрешен преврат, който е планирал.

Областните структури в цялата страна се сплотиха като юмрук срещу нападките на Славчев и опитите да се дискриминира партията. В Пазарджик нарекоха твърденията му лъжа и провокация и снеха политическото си доверие от него.

Софийската организация на партията определи отношението на Славчев като политически некоректно и лишено от чисто човешки морал, като подкрепи напълно изключването му от ББЦ. От Велико Търново определиха поведението на Ангел Славчев като неетично и неморално, целящо да дестабилизира партията преди предсрочните парламентарни избори.

От Русе обявиха твърденията на Славчев за клевета и заявиха, че всички процеси в партийната структура протичат нормално и самостоятелно, без намесата на други политически партии, най-малко с намесата на ДПС. Местните партийци са категорични, че случилото се ги кара да работят още по-упорито за постигане на убедителни резултати на предстоящите парламентарни избори. Поехме ангажимент пред нашите симпатизанти за коренна промяна в политиката, която ще бъде водена от нас на местно ниво и от ББЦ на национално от лидера ни Николай Бареков и смятаме да изпълним поетия ангажимент, дойде подкрепа и от Белене.

Областното ръководство на ББЦ в Ловеч декларира, че членовете на партията искат да работят, за да се представи партията достойно на предстоящия парламентарен вот и вярват, че са нужни на страната, за да има повече чест, достойнство и лоялност. От Монтана изпратиха декларация, в която подкрепят лидера си Бареков и го уверяват, че ще работят с пълна сила за успеха на ББЦ  на предстоящите избори.

Членовете на ББЦ в Ямбол, Елхово, Тунджа, Болярово и Стралджа обвиниха вече бившия зам-председател на партията Ангел Славчев, че многократно се е опитвал чрез натиск и манипулации да оказва влияние върху  ръководствата на структурите, за да бъде избран за водач на листата в областта и за евродепутат. Славчев никога не е бил в полза на партията, а точно обратното. Осъждаме повдението му и заставаме зад лидера Николай Бареков, обявиха от Добрич.

На всички нас е ясно кои стоят зад Ангел Славчев и какво целят с тези атаки. Тези атаки са от страх, че някой може да ги измести, страх от новото, тъй търсено и желано от българите, новото, което да донесе промяната. Жалко е, че млади хора като г-н Славчев се продават за 30 сребърника. Победителят търси начини, а губещият причини да опетни, да омаскари, да оправдае действията си, е позицията на 25-и МИР в София.

С изказването си г-н Славчев цели опорочаването на предстоящите предсрочни парламентарни избори, скочиха и партийците в Кюстендилско. В момент, когато всички се подготвяме за предстоящите избори и се опитваме да внесем стабилност в държавата, отново със стари похвати, чрез заложени „спящи мини“ се прави опит за разцепление. Отдавна е видно, че в България думите чест и достойнство са празни от съдържание, заклейми Славчев и ръководството на ББЦ в област Видин. Членовете на ББЦ в Хасковско определиха действията на Славчев като платен сценарии на други партии. В Разград застанаха твърдо зад лидера си Николай Бареков.

„Славчев се опитва да обезличи впечатляващия изборен успех на "България без цензура", постигнат на последните избори, симулирайки отлив на привърженици от партията. Очевидно е, че той изпълнява поръчка на нашите опоненти, които са засегнати от водената от партията политика за налагане на правов ред в държавата и провеждането на операция „Чисти ръце”, е позицията на ББЦ Перник.

Опитите да се приложи латинската сентенция "Разделяй и владей" от външни фактори няма да успее да ни разедини. Напротив, това ще ни сплоти, тъй като членовете и симпатизантите ни добре си дават сметка, че всичко това е интрига, целяща омаскаряването ни, когато все повече хора разчитат ние да бъдем промяната“, заявиха в своя декларация от смолянската структура.

Ръководството на ББЦ-Габрово определи постъпката на Славчев като доказателство за слабост, липса на лидерски качества и абсолютна невъзможност да се наложи като личност в организация, обединена от кауза, а не от лични, материални интереси. В своя декларация ББЦ-Стара Загора нарече изказванията на Славчев позорни.

„Предстои ни сериозно предизвикателство на изборите, които са съвсем скоро и призоваваме целия ни актив да се мобилизира, за да не допуснем ГЕРБ и ДПС във властта и да им докажем, че провокациите им са плод на отчаянието им“, изтъкнаха от местната структура.

ПП "България без цензура" има структури в над 220 общини, членската й маса надхвърля 30 хиляди души, като женската организация "Евромайки" има над 10 000 отделни члена, а в МББЦ заявление за членство до момента са подали близо 5 000 души.

11 жертви на тежка катастрофа в Германия

http://www.vesti.bg/novini/11-zhertvi-na-tezhka-katastrofa-v-germaniia-6017864

Жертвите на тежката катастрофа, станала в събота на магистрала в Дрезден в Източна Германия се увеличиха до 11 души.

Сепаратисти са взели дипломатически писма и лични вещи на жертвите от боинга

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4204064

Сепаратисти в Източна Украйна са взели дипломатически писма и лични вещи на жертви от падналия малайзийски Боинг-777, съобщи украинското издание Обозреватель, позовавайки се на данни от Службата за национална сигурност и отбрана на страната.
„Терористите взеха намерените лични документи на пътниците и членовете на екипажа по време на спасителните Сепаратисти в Източна Украйна са взели дипломатически писма и лични вещи на жертви от падналия малайзийски Боинг-777, съобщи украинското издание Обозреватель, позовавайки се на данни от Службата за национална сигурност и отбрана на страната. „Терористите взеха намерените лични документи на пътниците и членовете на екипажа по време на спасителните

Орешарски: Изпълнението на приходите през втората половина на годината ще е по-добро

http://econ.bg/Новини/Орешарски-Изпълнението-на-приходите-през-втората-половина-на-годината-ще-е-по-добро_l.a_i.557204_at.1.html

Изпълнението на приходите в бюджета през втората половина на годината ще е по-добро. Това заявява премиерът Пламен Орешарски на стената на официалния...

Държавата ще плаща двойно, ако не бъде изплатено дължимото на „Автомагистрали - Черно море"

http://www.cross.bg/more-cherno-avtomagistrali-1421742.html

/КРОСС/ Ако държавата не изплати на „Автомагистрали - Черно море" АД дължимите суми за изпълнението на участъка от автомагистрала „Хемус" в размер на над 8 млн. лв. (от общо дължимите над 12 млн. лв. и за други обекти, изпълявани от дружеството), Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде принудена да замрази обекта. Това ще донесе на държавата загуба в размер на около 10 млн. лв. допълнително, за да се реализират замразяването, а след това и повторният старт на обекта. Това стана ясно след проведената днес, 21 юли 2014 г., среща на председателя на Управителния съвет (УС) на АПИ инж. Стефан Чайков с президента на КНСБ Пламен Димитров, ръководството на дружеството и председателя на синдикалната организация (СО) на КНСБ при „Автомагистрали - Черно море" АД Господин Янков и други.„Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) спря четири обекта, които трябваше да стартират тази година, за да преведе по сметката на „Автомагистрали - Черно море" поне 2,4 млн. лв.", изтъкна инж. Стефан Чайков и добави, че за останалата част от дължимите суми е необходимо да се търсят целеви средства от държавния бюджет.Той информира синдикалистите и ръководството на дружеството, че в петък, 18 юли 2014 г

Половината отбори в А група започнаха без спонсори на екипите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347746_polovinata_otbori_v_a_grupa_zapochnaha_bez_sponsori_na/?ref=rss


Двете шестици в А група са ясни още след първия кръг. Поне що се отнася до присъствието на спонсорски лога на екипите.

Само половината отбори започнаха сезона с такива. Изненадващо сред тях се нареди и "Левски". За сините беше съобщено, че са близо до обявяването на нов генерален спонсор в лицето на "Лев инс". Може би това е причината да се изчака с брандирането на екипите, където вероятно ще остане и логото на "Мтел".

Собственикът на сините Тодор Батков обяви, че таи...

Орешарски очаква повече приходи в бюджета през второто шестмесечие

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/21/2347756_oresharski_ochakva_poveche_prihodi_v_bjudjeta_prez/?ref=rss


Премиерът Пламен Орешарски очаква приходите в бюджета през втората половина на годината да се увеличат заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, създаден в началото на тази година. 

В профила си в социалната мрежа "Фейсбук" министър-председателят изтъква, че към 30 юни са събрани 46% от планираните приходи, което е съпоставимо с постиганото през предходните четири години.  

Дефицитът за полугодието е по-висок в сравнение с...

Най-малко 12 души са загинали във Виетнам след тайфуна "Рамасун"

http://www.moreto.net/novini.php?n=258684

Общият брой на жертвите на тайфуна "Рамасун" достигнаха над 118 души. Стихията премина през Филипините, Китай и Виетнам. Само във Виетнам през събота и неделя тайфунът нанесе материални щети на над 6 хил. сгради и унищожи над 3 хил.

Гърция предприема стъпки за намаляване на цената на хляба и млякото

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-predpriema-stypki-za-namaljavane-na-cenata-na-hljaba-i-mljakoto--news_40702.html

Гръцкото Министерство на развитието ще предприеме мерки за намаляването на цената на хляба и млякото като отговор на неотдавна приет закон, който не действа толкова ефикасно, колкото се очакваше, п...

Рокади на финала: Двама зам.-министри напускат кораба Орешарски

http://www.bnews.bg/article-111671

Двама зам.-министри напускат кораба само няколко дни преди да си иде вкупом кабинетът Орешарски. Двамата замове са пожелали да си идат по собствена воля.

Юридическите лица с нестопанска цел ще подават заявления по интернет

http://www.cross.bg/nestopanska-litza-yuridicheskite-1421741.html

/КРОСС/ Юридическите лица с нестопанска цел да могат да подават заявления и отчети по електронен път, предвижда проект „Подобряване организацията на работа на Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел, в ефективна координация с окръжните съдилища". Основната цел на проекта, който трябва да бъде реализиран до 25 януари 2015 г., е технологичното обновяване и разширяване на информационната система на Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел и нейното сертифициране за съответствие с изискванията на Закона за електронното управление и подзаконовите нормативни актове. „Това ще осигури предоставянето на нова електронна услуга и ще намали бюрокрацията в процесите по учредяването, регистрацията, устройството, дейността и прекратяването на юридическите лица с нестопанска цел в обществена полза", заяви днес заместник-министърът на правосъдието Искрен Маринов по време на пресконференцията за популяризиране дейностите по проекта. Целта е, чрез разработване на достъпен интерфейс, юридическите лица с нестопанска цел да могат да подават по интернет заявленията си, подлежащи на вписване в регистъра, независимо от местоположението си, при гарантиране на основните им права, лични данни и идентичност. Новата система ще позволява те да следят по всяко време движението на заявленията си

Напрежение на Wall Street заради отчетите и геополитическите конфликти*

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb67165/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cnaprejenie0Ena0Ewall0Estreet0Ezaradi0Eotchetite0Ei0Egeopoliticheskite0Ekonflikti0H1765940C/story01.htm

Естествено е пазарните участници да са предпазливи на фона на тези конфликти, а и пазарите преминаха през силни ръстове, смята експерт


Шакира - най-харесвана във Фейсбук

http://www.bnews.bg/article-111667

Певицата Шакира завоюва званието на най-популярната личност в социалната мрежа Фейсбук.

Детски фестивал събира най-добрите български плувци във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258692

За трета поредна година басейн „Алекси Алексиев“ на плувен комплекс „Приморски“ във Варна ще посрещне най-добрите четири детски отбора по синхронно плуване и водна топка от София, Варна и Бургас. Националният детски плувен фестивал „Варна 2014“ ще се проведе в периода 26-27 юли, съобщиха от Община Варна за Moreto.

Започват масови проверки на шофьорите за винетки

http://pik.bg/започват-масови-проверки-на-шофьорите-за-винетки-news204901.html

Започват масови проверки на шофьорите за винетки

Инспектори от пътна полиция започват масови проверки на товарните автомобили и автобусите в цялата страна. Засилен контрол ще има от 21 до 27 юли, съобщават от Главна дирекция "Охранителна полиция".

Проверяващите ще следят за наличието на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", както и за винетни стикери на автомобилите. Акцията е част от европейска инициатива и се провежда едновременно на територията на всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Полицаите ще следят и за използването на колани и каски от водачите на МПС и пътниците и за обезопасителни системи за децата. В акцията ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание на наркотици и незаконни оръжия, превоз на крадени стоки и други престъпления.

При автобусите проверяващите ще следят за нерегламентирано превоз на пътници. Инспекции ще се извършват на автобусните спирки, автогари, ж.п. гари или други места.

Председателят на външната комисия на Европарламента: При съседите гори

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/21/2347720_predsedateliat_na_vunshnata_komisiia_na_evroparlamenta/?ref=rss


В последните дни зачестяват новините за въоръжени сблъсъци в Украйна, Ирак, Израел и Палестина. Всички те се разгръщат в близост до Европа и това налага Европейският съюз да поеме отговорност. Председателят на парламентарната комисията по външни работи в ЕС Елмар Брок (ЕНП, Германия) даде своята оценка за ситуацията в интервю за пресслужбата на Европейския парламент.

Според Брок конфликтът между Израел и Палестина е резултат от радикалните възгледи и от двете страни и в този случай...

РБ: Кабинетът прави "Южен поток" финансово необратим

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/rb-kabinetyt-pravi-iuzhen-potok-finansovo-neobratim-6017856

Реформаторите предложиха по случая с КТБ да се назначат специализирани фирми за разследване на банкови измами

Руският производител на стомана Северсталь се изтегля от САЩ

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb63cde/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cruskiiat0Eproizvoditel0Ena0Estomana0Eseverstali0Ese0Eizteglia0Eot0Esasht0H176590A0C/story01.htm

Продажбата на заводите в Кълъмбъс и Диърборн за 2,3 млрд. долара няма нищо общо с напрежението между Русия и САЩ, коментира анализатор


Заместник-министри на външните и вътрешни работи са освободени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4204021

Двама от заместник-министрите са били освободени днес от премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената прессслужба.
От длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи.
Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба. Двама от заместник-министрите са били освободени днес от премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената прессслужба. От длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба.

Вежди Рашидов: Не пожелавам на никого да ограбят личния му живот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202963

- Г-н Рашидов, макар да ми се иска да говорим за култура и изкуство, неминуемо е да не ви питам за банковата криза. Чувствате ли се ограбен, предаден? Все пак не можем да си държим парите в буркани, нали?
- Това, което се случва, не го пожелавам на нито един човек, какъвто и да е той. Не пожелавам на никого някой да ограбва личния му живот.... - Г-н Рашидов, макар да ми се иска да говорим за култура и изкуство, неминуемо е да не ви питам за банковата криза. Чувствате ли се ограбен, предаден? Все пак не можем да си държим парите в буркани, нали? - Това, което се случва, не го пожелавам на нито един човек, какъвто и да е той. Не пожелавам на никого някой да ограбва личния му живот....

Освободиха двама заместник-министри

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4204014

Двама от заместник-министрите са били освободени днес от премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената прессслужба.
От длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи.
Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба. Двама от заместник-министрите са били освободени днес от премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената прессслужба. От длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба.

Ден на руско-сръбската дружба

http://www.cross.bg/dryzhbata-shkolata-surbiya-1421743.html

/КРОСС/ В Школата на дружбата „Наша Сърбия", която обедини 250 деца под генералното покровителство на компания „Холцим", вчера се отбеляза Денят на сръбско-руската дружба. По този повод, децата са посетени от посланика на сръбския патриарх Иереней - епископ славонски Йоан, а също депутатът от Държавната дума на Руската федерация и заместител на Председателя на Комитета за наука и научни технологии Михаил Дегтярьов, отец Сергий Шастин - зам.-Председател на Синодалния отдел на Руската Православна Църква за младежта и настоятел на Крутицкото патриаршие подворие в Москва, както и съветникът на директора на руската федерална агенция за младежта Рената Абдулина, Клаудио Соаре, генералният директор на компанията „Холцим Сърбия", която е генералният покровител на Школата на дружбата и дейността „Наша Сърбия" - Сърджан Милич, лидерът на Социолистическата народна партия на Черна гора, представители на черногорски общини, откъдето са пристигнали децата в Школата на дружбата. На мероприятието бе прочетено писмото в подкрепа на провеждането на Школата на дружбата, което е адресирано от пълномощника на президента на Руската Федерация Игор Щегольов. Той каза на присъстващите деца: „Школата на дружбата предоставя на нас възрастните възможност да предадем на децата тази щафета на вековна дружба между народите на Русия и Сърбия. Нас ни свързва историята, изпълнена с хиляди примери за героизъм, преданост и жертвена любов

Плевнелиев: Хората, които ще излъча ще бъдат демократи

http://frognews.bg/news_73390/

Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват и готови да постигнат прогрес за нацията по приоритетите на служебното правителство. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев днес пред журналисти в Пловдив.

Орешарски: Не е необходима актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/poslednite-oresharski-izpulnenie-1421739.html

/КРОСС/Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляеми. Очаквам по-добро изпълнение на приходите през второто полугодие заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, въведен от началото на тази година. Налични са и определени буфери в разходната част. Това пише в профила си във Фейсбук министър-председателят Пламен Орешарски.  Отчитайки обаче сложната политическа ситуация, постигнатото съгласие по темата между политическите сили и предстоящата смяна на две правителства, едното от които ще работи без парламент, предложихме вариант на актуализация на бюджета, засилващ буферите, за да не създаваме още напрежение. За подобен подход говорихме на политическите консултации при президента, допълва премиерът. Орешарски посочва, че приходите за първите 6 месеца са около 46% от планираните. Приблизително толкова са били и през последните 4 г. - от 2010 до 2013 г. Не виждам къде е проблемът, след като и 2014 г. върви като изпълнение, както последните четири години, казва той.  Дефицитът за полугодието е по-висок в сравнение с този от последните години за същия период, но разликата е изцяло за сметка на авансовото финансиране на европейски проекти. Още в следващите месец-два, когато ЕК възстанови тези суми, ситуацията ще се подобри значително и вероятно ще бъде по-добра от тази в последните години, коментира Пламен Орешарски. 

Шумът по време на сън предизвиква хипертония

http://www.cross.bg/shymut-po-vreme-na-sun-predizvikva-hipertoniya-1421740.html

/КРОСС/ Британски учени са провели интересно изследване, резултатите от които са ги довели до заключението, че уличният шум по време на сън оказва негативно влияние върху човешкото здраве. Експертите са наблюдавали 100 човека в продължение на пет години и са установили, че хората, които живеят в квартали в непосредствена близост до магистрали, индустриални центрове, под автостради, е много по-вероятно да развият хипертония, отколкото тези, които обитават по-тихи райони. Статистическите данни от 5-годишното проучване показват, че ако шумът се вдигне само с 10 децибела, рискът от хипертония се повишава с 14%.

Орешарски: Приходите ни са същите като през последните години, не виждам проблем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203992

„Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляеми. Очаквам по-добро изпълнение на приходите през второто полугодие заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, въведен от началото на тази година. „Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляеми. Очаквам по-добро изпълнение на приходите през второто полугодие заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, въведен от началото на тази година.

Орешарски: Не виждам проблем, приходите ни са същите като през последните години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4204010

„Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляеми. Очаквам по-добро изпълнение на приходите през второто полугодие заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, въведен от началото на тази година. „Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляеми. Очаквам по-добро изпълнение на приходите през второто полугодие заради въведеното обратно начисляване на ДДС и влизащия в ритъм мобилен фискален контрол, въведен от началото на тази година.

В четвъртък Орешарски подава оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=258685

Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството в четвъртък, съобщи източник от „Позитано”. Вече е дадена позивна към министерствата да се готвят за оттегляне от властта. Една част от висшия ешелон – зам.-министри, началник-кабинети, главни секретари най-вероятно ще останат и при служебното правителство, което би трябвало до 1 август да бъде назначено.

Камерън: ЕС е готов да затегне санкциите срещу Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb63ce6/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Ckameryn0Ees0Ee0Egotov0Eda0Ezategne0Esankciite0Esreshtu0Erusiia0H1765870C/story01.htm

Британският премиер намекна, че ще бъдат засегнати цели сектори от икономиката на Русия и стоки с възможна двойна употреба в сферата на отбраната


Освободиха заместник на Йовчев

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/osvobodiha-zamestnik-na-iovchev-6017859

От длъжността зам.-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров, а Йордан Грамов - от длъжността зам.-министър на вътрешните работи

Автобус с душове обикаля улиците на Сан Франциско

http://www.cross.bg/avtobys-obikalya-frantzisko-1421738.html

/КРОСС/ Автобус с душ кабини обикаля улиците на Сан Франциско. Инициативата е на неправителствената организация Lava Mae и е предназначена за всички бездомници в града, съобщава Realty Today. На външен вид возилото е както всички други автобуси, но вътре е превърнато в баня на колела, която разполага с две помещения с душове и чисти тоалетни. На всички посетители се предлагат безплатен шампоан, сапун и кърпи. Бездомниците разполагат с 20 минути, за да се приведат в нормален вид.

Десетки рокери се сбогуваха с приятеля си, убит от ТИР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203984

Десетки рокери от цялата страна се събраха днес в Русе за погребението на Ивайло Андреев, който загина след катастрофа с ТИР на пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС.
36-годишният член на мотоклуб "Тъндърс" загина не успя да се размине с турски ТИР, предприел изпреварване на друг тежкотоварен камион. Поклонението пред Иво и опелото се състояха в църквата Десетки рокери от цялата страна се събраха днес в Русе за погребението на Ивайло Андреев, който загина след катастрофа с ТИР на пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС. 36-годишният член на мотоклуб "Тъндърс" загина не успя да се размине с турски ТИР, предприел изпреварване на друг тежкотоварен камион. Поклонението пред Иво и опелото се състояха в църквата

Бареков: Мечтая на 5 октомври народът да ме върне в българския парламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203460

- Г-н Бареков, как ще коментирате т.нар. “Кърваво писмо” на зам.-шефа на вашата партия Ангел Славчев, с което той хвърли оставката си и отправи доста обвинения срещу вас?
- Като фарс. За жалост Ангел от доста време сам се изолира от партията и нямаше никаква подкрепа от структурите. За мен той се принизи до ролята на Бисер Миланов - Петното. - Г-н Бареков, как ще коментирате т.нар. “Кърваво писмо” на зам.-шефа на вашата партия Ангел Славчев, с което той хвърли оставката си и отправи доста обвинения срещу вас? - Като фарс. За жалост Ангел от доста време сам се изолира от партията и нямаше никаква подкрепа от структурите. За мен той се принизи до ролята на Бисер Миланов - Петното.

Фабрика за трансформации

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202828

Стандартните леки и лекотоварни автомобили не задоволяват нуждите на всички потребители. Фирмените купувачи често имат специфични изисквания, които налагат серийните модели да бъдат "прекроени". Един от пионерите в автомобилните трансформации е "Автомотор Корпорация", вносител на "Ситроен" за България. Дилърът на френските машини разполага със само Стандартните леки и лекотоварни автомобили не задоволяват нуждите на всички потребители. Фирмените купувачи често имат специфични изисквания, които налагат серийните модели да бъдат "прекроени". Един от пионерите в автомобилните трансформации е "Автомотор Корпорация", вносител на "Ситроен" за България. Дилърът на френските машини разполага със само

Филип Хамънд: Все още бих гласувал да напуснем ЕС

http://www.cross.bg/hamund-promyana-velikobritaniya-1421737.html

/КРОСС/ Новоизбраният външен министър на Обединеното кралство Филип Хамънд заяви, че би гласувал страната му да напусне Европейския съюз, освен ако в съюза не се проведат значителни реформи. Според него някои от настоящите разпоредби са "просто неприемливи" и застава зад думите си отпреди година, че ако трябва да избира сега, би гласувал за излизане от ЕС, съобщи "Гардиън". "Ако няма никаква промяна в начина, по който Европа се управлява, никаква промяна в баланса на правомощията между националните държави и ЕС, никакво предложение за това как еврозоната може да успее и да съществува съвместно със страните извън нея, това не е Европа, която може да работи за Великобритания в бъдеще. Трябва да има промяна, трябва да има предоговаряне", каза той, цитиран от британския вестник. Хамънд заяви, че приема факта, че "Великобритания печели много, участвайки в единния европейски пазар", но добави, че преди всичко статуквото не е в интерес на страната му. Според него е нужно съществено предоговаряне и ако европейските партньори не предложат реална промяна, отговорът на британците на референдума ще бъде ясен. Приоритет при преговорите с Брюксел по темата на новия външен министър ще бъде възстановяване на някои правомощия на националните държави, така че онова, което може да се направи на национално ниво, да бъде свършено от държавата, вместо от европейските институции

Питейната вода в Бяла не се препоръчва за пиене и готвене

http://society.actualno.com/Pitejnata-voda-v-Bjala-ne-se-preporychva-za-piene-i-gotvene-news_40706.html

Във връзка с обявено бедствено положение на територията на община Бяла на 16 юли, инспектори от отдел „Държавен здравен контрол” при РЗИ-Варна извършиха предварителна оценка на със...

Изложба и концерти в Дните на руската култура в Добрич

http://dobrudjatv.net/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8-%d0%b2-%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba/

За втора поредна година в Добрич ще се проведат Дни на руската култура. Организатори на международния форум са община Добрич и Общество за сътрудничество с балканските страни- Русия. Те са посветени на 135 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, каза по […]

Сп. "Тайм": Топ 10 на най-умните звезди в "Туитър"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/sp.-tajm-top-10-na-naj-umnite-zvezdi-v-tuityr-6017858

Сп. реши да направи класация за интелигентността на звездите в "Туитър", съдейки не по броя на последователите им в мрежата, а по интелигентността на туитовете, които пускат

Мексиканци и чехи пяха и танцуваха в Крушари

http://dobrudjatv.net/%d0%bc%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8-%d0%b8-%d1%87%d0%b5%d1%85%d0%b8-%d0%bf%d1%8f%d1%85%d0%b0-%d0%b8-%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%86%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d1%80/

Феерия от цветове, движения и звуци преживяха жителите на Крушари в съботната вечер. В селото се състоя фолклорен концерт, посветен на Илинден. Участие в него взеха фолклорен балет „Куаитъл“ от Мексико и фолклорна група Олешница от Република Чехия. Мексиканската група представи традиционни танци от всички […]

ДФ „Земеделие” дава 250 000 лв. на производителите на ориз

http://www.cross.bg/oriz-litza-zemedelski-1421736.html

София /КРОСС/ От 21 юли до 8 август 2014 г. Областните дирекции на ДФ „Земеделие" ще приемат заявления за помощ de minimis за производство на ориз. Кандидатстването е по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалище на юридическото лице.Помощта е предназначена за физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители по реда на Наредба № 3 от 1999 г. Друго условие е стопаните да нямат задължения към държавния бюджет, ДФ„Земеделие", Държавния поземлен фонд и „Напоителни системи".Ресурсът по схемата е 250 000 лв. и ще покрива част от разходите за купуване на поливна вода от „Напоителни системи". Подпомагането на единица площ е до 7.20 лв. на декар засят ориз. Според правилата за предоставяне на помощта deminimis един земеделски производител не може да получи повече от 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2012 г. - 2014 г.).Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г. ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена. Срокът за сключването на договорите и изплащането на средствата е 28 август 2014 г.  

Касапница на релсите: Влак закла 6 кози, рани други 7

http://www.bnews.bg/article-111669

Шест кози умряха на място, след като бяха прегазени от товарния влак пътуващ по линията Свиленград – Русе. Други седем животни са ранени, след като пастирът им ги оставил без надзор.

Първа оставка в МВР, институциите крият за нея

http://frognews.bg/news_73389/

Първата оставка в МВР вече е факт. Зам-шефът на ведомството Йордан Грамов е връчил молбата си за напускане още миналата седмица, научи Фрог нюз от източници в системата.

БДЖ ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от ЦНСТ „Малък групов дом" - Стара Загора

http://www.cross.bg/stara-zagora-detzata-1421734.html

/КРОСС/ „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще осигури безплатното пътуване до Трявна на децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом" в Стара Загора. На 23-и юли с влак от Стара Загора до Трявна ще пътуват 10 деца и техните придружители. Малчуганите ще посетят старопланинското градче с цел рехабилитация и климатолечение в Детската специализирана болница за белодробни заболявания „Царица Йоанна". Националният железопътен превозвач ще осигури и прибирането на децата в Стара Загора след двуседмичния им престой в Трявна. Ръководството на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.  

НФСБ и ТВ СКАТ почетоха Илинденско-Преображенското въстание

http://www.cross.bg/vustanie-bulgariya-ilindensko-preobrazhenskoto-1421735.html

/КРОСС/ По повод 111-тата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание Националният фронт за спасение на България и телевизия СКАТ отдадоха почит с поклон и минута мълчание в памет на загиналите в най-масовото въстание в цялабългарска история. На паметника на героите от Илинденското въстание в местността Предел бяха поднесени венци и цветя. Родолюбците от НФСБ заявиха, че всеки българин трябва да помни делата на тези, които са се жертвали в името на България и да се гордее с историята на родината си. „Това честване е част от опита ни да съхраним българската история и памет и да я предадем на нашите деца и на нашите внуци", каза председателят на „Национален Идеал за Единство" Борис Ячев. „Подвигът на българите, дали живота си в Илинденско-Преображенското въстание е светъл пример за всички членове на Национален фронт за спасение на България. Те са поставили България и българския народ над всичко, над живота си дори", каза и съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев. Всяко българско семейство трябва да възпитава децата си в любов към родината и съхранение на българската историческа памет, за да не забравят бъдещите поколения за делата на своите предци, заключиха някои от присъстващите.  

Съветници не могат да решат какъв дивидент да изплащат "Пазари" и "Обреди" на Община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258690

Предложение на общинската администрация дружествата „Обреди“ и „Пазари“ да изплатят на общината дивидент в размер на 76%, отхвърлиха общинските съветници при гласуване на днешното заседание на местния парламент. Така в общинския бюджет не успяха да влязат съответно 339 хил.

Вижте невероятния жест на едно куче към бебе (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203624

Кучето е най-добрият приятел на човека. Това всички го знаем. Едно видео в мрежата доказа, че приятелството между куче и бебе е толкова голямо, че можем да се доверим на любимеца ни дори да се грижи за бебока, докато ни няма.
Клипчето е събрало над 3 милиона гледания и може да трогне всеки. От лентата се вижда как кучето взема любимата играчка на Кучето е най-добрият приятел на човека. Това всички го знаем. Едно видео в мрежата доказа, че приятелството между куче и бебе е толкова голямо, че можем да се доверим на любимеца ни дори да се грижи за бебока, докато ни няма. Клипчето е събрало над 3 милиона гледания и може да трогне всеки. От лентата се вижда как кучето взема любимата играчка на

Освободиха двама зам.-министри

http://www.cross.bg/raboti-dluzhnostta-zamestnik-ministur-1421733.html

/КРОСС/ Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски от длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба, съобщава правителствената информационна служба.

Премиерът освободи зам.-министрите Грамов и Чуров

http://www.cross.bg/chyrov-gramov-dluzhnostta-1421733.html

/КРОСС/ Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски от длъжността заместник-министър на външните работи е освободен Тодор Чуров. Освободен е и Йордан Грамов от длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Чуров и Грамов са освободени по тяхна молба, съобщава правителствената информационна служба.

Голът на Родригес във вратата на Уругвай - най-красивото попадение на Мондиала

http://www.cross.bg/rodriges-svetovnoto-hames-1421732.html

/КРОСС/ Първото попадение на полузащитника на Колумбия Хамес Родригес във вратата на Уругвай е най-красивият гол на Световното първенство в Бразилия, съобщава официалният сайт на ФИФА. 23-годишният футболист вкара два гола в 1/8-финалната срещу - 28-ата и 50-ата минута. Попадението му изпревари по гласове гола на холандеца Робин ван Перси срещу Испания в среща от груповата фаза на Мондиала, завършил при резултат 5.1. Припомняме, че Хамес Родригес бе обявен и за най-добрия голмайстор на Световното.

Предполагаемият сюжет на "Междузвездни войни 7" според американски киноблог

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/21/2347715_predpolagaemiiat_sjujet_na_mejduzvezdni_voini_7_spored/?ref=rss


Американският блог за кино Badass Digest твърди, че разполага с детайли около сюжета на новия епизод от "Междузвездни войни", който е в процес на снимане и трябва да излезе по кината през декември 2015 г. Въпреки че е непотвърдена, информацията бързо си проправи път из други филмови блогове и стигна и до "Гардиън". Ето какво се случва според Badass Digest в седмата серия на научнофантастичната поредица - за онези, които не се притесняват, че това може евентуално да развали изненадата и...

Румен Петков: Не може да се очаква промяна в БСП с тези кандидати за председател

http://pik.bg/румен-петков-не-може-да-се-очаква-промяна-в-бсп-с-тези-кандидати-за-председател-news204866.html

Румен Петков: Не може да се очаква промяна в БСП с тези кандидати за председател

С тези кандидати за председател на БСП, не може да се очаква промяна в партията. Това заяви пред Радио „Фокус“ Румен Петков от АБВ. Според него между номинираните за нов лидер на партията липсва битка на идеи, което би довело до задълбочаване на кризата в ляво. „Кандидатите са компрометирани, нито един от тях не носи в себе си воля за налагане на нова атмосфера в партията“, допълни Петков. По думите му ПП АБВ предлага решение на проблема в ляво. Според Румен Петков партиите в България не предлагат реални и адекватни политики. Той каза, че управляващите трябва поемат отговорност за редица неправилни решения на правителството.

„Сред приоритетите на АБВ е промяна в държавното устройство, която да гарантира на обществото повече публичност и контрол“ , обясни Петков. Според него парламентарните партии не трябва да влияят върху важни политики на държавата. Румен Петков каза още, че е важно да се сложи край на задкулисието в политиката.

Румен Петков: С тези кандидати за председател на БСП, не може да се очаква промяна в партията

http://pik.bg/румен-петков-с-тези-кандидати-за-председател-на-бсп-не-може-да-се-очаква-промяна-в-партият-news204866.html

Румен Петков: С тези кандидати за председател на БСП, не може да се очаква промяна в партията

С тези кандидати за председател на БСП, не може да се очаква промяна в партията. Това заяви пред Радио „Фокус“ Румен Петков от АБВ. Според него между номинираните за нов лидер на партията липсва битка на идеи, което би довело до задълбочаване на кризата в ляво. „Кандидатите са компрометирани, нито един от тях не носи в себе си воля за налагане на нова атмосфера в партията“, допълни Петков. По думите му ПП АБВ предлага решение на проблема в ляво. Според Румен Петков партиите в България не предлагат реални и адекватни политики. Той каза, че управляващите трябва поемат отговорност за редица неправилни решения на правителството.

„Сред приоритетите на АБВ е промяна в държавното устройство, която да гарантира на обществото повече публичност и контрол“ , обясни Петков. Според него парламентарните партии не трябва да влияят върху важни политики на държавата. Румен Петков каза още, че е важно да се сложи край на задкулисието в политиката.

Тръгват помощите за поливане на ориз

http://www.mediapool.bg/tragvat-pomoshtite-za-polivane-na-oriz-news222878.html

Производителите на ориз ще могат да кандидатстват за помощи за поливането му през областите дирекция на Държавен фонд "Земеделие" от понеделник - 21 юли, до 8 август 2014 г., съобщиха от ведомството.   Ресурсът по схемата е 250 000 лв. и ще покрива част от разходите за купуване на поливна вода от държавното дружество "Напоителни системи”. Подпомагането на единица площ е до 7.20 лв. на декар засят ориз. Според правилата за предоставяне на помощта de minimis един земеделски производител не може да получи повече от 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2012 г. – 2014 г.).   Кандидатстването за подпомагането е по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалище на юридическото лице. Помощта е предназначена за физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители по реда на Наредба № 3 от 1999 г. Друго условие е стопаните да нямат задължения към държавния бюджет, земеделския фонд, Държавния поземлен фонд и "Напоителни системи”.   Ако заявените по време на приема средства надхвърлят утвърдения от Управителния съвет годишен бюджет за 2014 г., ще бъде определен коефициент на редукция и помощта на всеки заявител ще бъде преизчислена.   Срокът за сключването на договорите и изплащането на средствата е 28 август 2014 г.

Приоритетите на служебния кабинет ще са ясни на 5 август

http://econ.bg/Новини/Приоритетите-на-служебния-кабинет-ще-са-ясни-на-5-август_l.a_i.557197_at.1.html

Приоритетите и задачите на служебното правителство ще станат обществено достояние на 5 август. Тогава президентът Росен Плевнелиев ще направи...

Предстои връчването на заповеди за принудително събаряне на незаконни постройки в “Максуда”

http://www.moreto.net/novini.php?n=258683

Изтече срокът за доброволно събаряне на 51 незаконни постройки, разположени край дерето между улиците “Георги Пеячевич” и “Д-р Иван Селемински”, както и на самата улица “Георги Пеячевич в ромската махала “Максуда” във Варна. Пред Радио „Фокус” – Варна заместник-кметът на район „Младост” Цончо Ганев заяви, че започва подготвянето на заповеди за принудително събаряне и уведомяване на живущите там.

Десетки рокери изпратиха приятеля си, убит от ТИР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203944

Десетки рокери от цялата страна се събраха днес в Русе за погребението на Ивайло Андреев, който загина след катастрофа с ТИР на пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС.
36-годишният член на мотоклуб Десетки рокери от цялата страна се събраха днес в Русе за погребението на Ивайло Андреев, който загина след катастрофа с ТИР на пътя Русе-Бяла, съобщи БГНЕС. 36-годишният член на мотоклуб "Тъндърс" загина не успя да се размине с турски ТИР, предприел изпреварване на друг тежкотоварен камион. Поклонението пред Иво и опелото се състояха в църквата

Двама цигани са обвинени за ранените полицаи в Стара Загора

http://www.bnews.bg/article-111665

Двама души са получили обвинения, че са мятали предмети по представителите на реда, докато са осигурявали безпрепятствената работа на багеристите по отстраняване на незаконните постройки.

Дидие Дрогба е пред завръщане в "Челси"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347714_didie_drogba_e_pred_zavrushtane_v_chelsi/?ref=rss


Котдивоарският нападател Дидие Дрогба обмисля да се завърне в "Челси". Според BBC двете страни вече са започнали преговори и има голяма вероятност до края на седмицата той да подпише договор за една година.

Представителите на 36-годишния голмайстор са заявили, че той все още не е взел окончателно решение и "Челси" е само една от опциите му.

Дрогба в момента е свободен агент, след като през юни изтече договорът му с "Галатасарай". Той играеше за турския клуб от януари  2013...

И в Трошево остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=258689

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че е възникнала нова авария, поради която абонатите в кв. Трошево са без вода. Аварията се очаква да бъде отстранена до 17 часа. Припомняме поради други аварии следните райони също са "на сухо": - част от Горна Трака - до 15 часа; - част от ниска зона на кв.

Верижна катастрофа блокира движението на Аспаруховия мост

http://www.cross.bg/katastrofa-dvizhenieto-blokira-1421731.html

Варна/КРОСС/Верижна катастрофа блокира движението в посока "Аспарухово", по средата на моста. За поне три коли, ударили се в лентата за изпреварване, съобщават местни медии.  Движението е максимално затруднено, като задръстване се е образувало още от спирка "Осми декември". По първоначална информация жертви няма.   

Оманският фонд излезе със свои идеи за укрепване на КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/21/2347721_omanskiiat_fond_izleze_sus_svoi_idei_za_ukrepvane_na/?ref=rss


КТБ да бъде оздравена чрез привличането на нови инвеститори, а управителният й съвет да бъде укрепен с независими експерти са някои от идеите за банката, които предлага един от акционерите -
държавният инвестиционен фонд на Оман, съобщи "Ройтерс" като се позова на източник от фонда.

Намеренията са в рамките на три месеца акционерите да са готови с плана си за оздравяване на поставената под специален надзор институция.

В петък министърът на финансите Петър Чобанов...

Оманският фонд излезе със свои идеи укрепване на КТБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/21/2347721_omanskiiat_fond_izleze_sus_svoi_idei_ukrepvane_na_ktb/?ref=rss


КТБ да бъде оздравена чрез привличането на нови инвеститори, а управителният й съвет да бъде укрепен с независими експерти са някои от идеите за банката, които предлага един от акционерите -
държавният инвестиционен фонд на Оман, съобщи "Ройтерс" като се позова на източник от фонда.

Намеренията са в рамките на три месеца акционерите да са готови с плана си за оздравяване на поставената под особен надзор институция.

В петък министърът на финансите Петър Чобанов се...

"Коста Конкордия" поема към Генуа на буксир, ще го режат за скрап

http://www.moreto.net/novini.php?n=258682

Започна вторият етап от ликвидирането на последиците от крушението на италианския круизен кораб "Коста Конкордия" - тегленето на буксир до пристанището в Генуа. Преди седмица беше проведена уникална операция по привеждането в плавателно състояние на затъналия лайнер с пробойна в корпуса.

Влак отнесе стадо кози край Бургас, уби 6 и рани 7

http://pik.bg/влак-отнесе-стадо-кози-край-бургас-уби-6-и-рани-7-news204848.html

Влак отнесе стадо кози край Бургас, уби 6 и рани 7

Товарен влак, пътуващ по линията Свиленград – Русе блъснал стадо кози, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.

Вчера около 13.15 часа e получено съобщение за инцидент, възникнал около 12.00 ч. на железопътен участък село Люляково - село Листец, при който товарнен влак блъснал стадо с кози, като убил шест и наранил седем животни.

Установено е, че козите са оставени без надзор от 68-годишния пастир Х.Х. от село Люляково, община Руен. Работата по случая продължава от служители на Районно управление "Полиция" - Руен.

Шакира e най-популярната личност във Фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203923

Шакира е най-популярната личност във Фейсбук, съобщиха от metro.co.uk. Певицата е събрала 100 милиона харесвания в социалната мрежа, което я прави най-популярният човек във Фейсбук.
След Шакира се нареждат певицата Рияна и рапърът Еминем. В десятката на най- харесваните личности за също Кристиано Роналдо, Майкъл Джексън и Вин Дизел. Шакира е най-популярната личност във Фейсбук, съобщиха от metro.co.uk. Певицата е събрала 100 милиона харесвания в социалната мрежа, което я прави най-популярният човек във Фейсбук. След Шакира се нареждат певицата Рияна и рапърът Еминем. В десятката на най- харесваните личности за също Кристиано Роналдо, Майкъл Джексън и Вин Дизел.

Разкопките в старите български столици Плиска и Преслав започват през август

http://www.cross.bg/preslav-pliska-bonev-1421730.html

/КРОСС/Пари за разкопки в Плиска и Велики Преслав ще има, съобщи доц. Стойчо Бонев от шуменския филиал на Археологическия институт с музей към Българската академия на науките. Той каза, че неговата заявка, която е за 18 000 лева, и исканията на колегите му, вариращи от 18 000 до 22 000 лева, вече са потвърдени."Чакаме средствата да бъдат преведени, след което ще започнем разкопките", обясни доц. Бонев и поясни, че е разговарял с колегите си и те са потвърдили, че ще започнат работа в двата резервата в първите седмици на август. "Аз съм планирал да стартирам проучванията си на 15 август и да приключа в рамките на един месец", допълни Стойчо Бонев, който ще работи в югозападната част на Дворцовия град в Преслав, където от няколко години разкрива масивен дворец.За археологическо лято през 2014 година на територията на Плиска и Преслав има по шест финансирани обекта. В Плиска ще работят д-р Янко Димитров, Станислав Иванов, проф. Станислав Станилов, д-р Андрей Аладжов, доц. Валери Григоров и доц. Павел Георгиев. В Преслав теренни проучвания ще се извършват от доц. Стойчо Бонев, доц. Стела Дончева, Ангел Конаклиев и проф. Казимир Попконстантинов.

63% от купения от магазини във Великобритания хляб има следи от пестициди

http://europe.actualno.com/63-ot-kupenija-ot-magazini-vyv-Velikobritanija-hljab-ima-sledi-ot-pesticidi-news_40696.html

Ново британско проучване показва, че в 63% от пробите, взети от купен от магазина хляб, има поне един пестицид. При 17% от пробите има два или повече химикала, предаде БГНЕС. След 2000 години токси...

4x5 km run с Adidas

http://moresport.actualno.com/4x5-km-run-s-Adidas-news_40697.html

Adidas продължава да поставя нови предизвикателства пред участниците в инициативата 4x5 km run. В унисон с философията на бяганията 5kmrun и на спортния бранд, инициативата ще поощри редовното спорту...

3593 документа само от началото на годината не са подписани в ДФЗ

http://business.actualno.com/3593-dokumenta-samo-ot-nachaloto-na-godinata-ne-sa-podpisani-v-DFZ-news_40699.html

Новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Атанас Добрев заяви, че не може да коментира нарушенията по доклада, изготвен за ДФЗ, тъй като не е компетентен орган. За самият доклад обясн...

"Люси" - Скарлет Йохансон и гонките в Париж

http://cinema.actualno.com/Lusi---Skarlet-Johanson-i-gonkite-v-Parij-news_40700.html

В "Люси" Скарлет Йохансон се превъплъщава в образа на млада жена, която живее във футуристичния азиатски град Тайпей. След като става жертва на отвличане, Люси (Скарлет Йохансон) се съ...

Директорът на КТБ не обжалва гаранцията си, счетоводителките и касиерката ще обжалват

http://crime.actualno.com/Direktoryt-na-KTB-ne-objalva-garancijata-si-schetovoditelkite-i-kasierkata-shte-objalvat-news_40705.html

Оставените с определени мерки за наблюдение от страна на властите касиерка Маргарита Петрова и счетоводителките Борислава Тренева и Мария Димова - и трите служителки на КТБ, обвинени за длъжностно пр...

България част от инициатива за спиране на опасно споразумение на ЕС със САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203914

България може да предотврати подписването на търговското споразумение за свободна и безмитна търговия между ЕС и САЩ, което заплашва здравето на над 500 млн. европейски потребители и екосистемата на Стария континент, съобщава РЕПОРТЕР.
Страната ни е една от 7-те държави членки на Съюза, които, позовавайки се на текстове от Лисабонския договор, България може да предотврати подписването на търговското споразумение за свободна и безмитна търговия между ЕС и САЩ, което заплашва здравето на над 500 млн. европейски потребители и екосистемата на Стария континент, съобщава РЕПОРТЕР. Страната ни е една от 7-те държави членки на Съюза, които, позовавайки се на текстове от Лисабонския договор,

Скарлет Йохансон и Роман Дориак вдигат сватба през август?

http://www.cross.bg/roman-skarlet-iiohanson-1421729.html

/КРОСС/ Скарлет Йохансон и Роман Дориак стягат сватба. Церемонията ще се проведе следващия месец, тръбят западните медии. Този уикенд 29-годишната Йохансон, която е в очакване на първото си дете, е присъствала на парти, организирано от Марта Стюарт и според очевидци актрисата е споделила с приятелите си, че тя и Роман ще се оженят след един месец. Мястото, където ще се проведе церемонията, се пази в пълна тайна, но мнозина смятат, че това ще бъде или Париж, откъдето е бъдещият младоженец, или Хемптънс - престижен американски курорт, където двойката прекара почти цялото лято. Официално нито Скарлет, нито Роман са коментирали новината, но едва ли ще го направят, защото и двамата много ревностно пазят личния си живот от любопитни очи и уши.

КЗП санкционира с 15 хил. лв. „Технополис“

http://econ.bg/Новини/КЗП-санкционира-с-15-хил-лв-Технополис-_l.a_i.557192_at.1.html

Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира с 15 хил. лв. веригата магазини „Технополис“ заради установена нелоялна практика. Става въпрос...

КЗК засече „Технополис“ – мамят със застраховките

http://www.bnews.bg/article-111652

Фирмата „Технополис България” ЕАД е прикривала част от условията на кампанията си „Защита срещу кражба за 2 години”, даваща възможност на клиентите на търговската верига да получат своеобразна застраховка на закупени от обектите й стоки.

Брюксел поиска и от Сърбия да спре строежа на "Южен поток"

http://www.mediapool.bg/bryuksel-poiska-i-ot-sarbiya-da-spre-stroezha-na-yuzhen-potok-news222877.html

Европейската комисия е препоръчала на Сърбия да прекрати работите по изграждането на газопровода "Южен поток" до момента на пълната хармонизация на проекта с европейското законодателство, съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.   Това е втората подобна препоръка, отправена от Брюксел, след като поиска същото от България в началото на юни.   "Европейската комисия по принцип не е против проекта "Южен поток", защото е много важно да се увеличат начините и източниците на снабдяване с газ на Западните Балкани. "Южен поток" би бил още един начин, но не и нов източник на снабдяване с газ. Европейската комисия не е против газопровода, а против начина, по който се осъществява този проект", се казва в текста, цитиран от сръбските медии.   Брюксел подчертава още, че като всеки друг голям инфраструктурен проект в Европа, така и "Южен поток", трябва да има твърди юридически и регулаторни рамки и се добавя, че такива рамки още няма.   "Междуправителствените споразумения, подписани с Русия за "Южен поток", не съответстват на европейските закони, а тъй като една от компетенциите на комисията е да прилага законите на ЕС, тя ползва всички достъпни юридически средства, за да се увери, че газопроводът се развива и функционира при пълно спазване на законите на съюза", се подчертава в текста.   Позицията на Еврокомисията за "Южен поток" в случая със Сърбия не е изключение, "нещо повече, нито едно междуправителствено споразумение, подписано от Русия за "Южен поток", не съответства на законите на ЕС". Тази позиция остава непроменена както в случая с държавите членки на ЕС, така и за трети страни, включително за Сърбия", продължава позицията на Брюксел   В текста се подчертава, че в дългосрочен интерес на Сърбия като страна - кандидат за членство в ЕС, е да осигури участието си в проекта "Южен поток", като не нарушава основните принципи на европейските закони.   В същото време Еврокомисията насърчава Сърбия да работи за свързване с българската газопреносна система и припомня, че е отделила 14.2 милиона евро за този проект, който би допринесъл за развитието на енергийната сигурност на Сърбия.   В текста се посочва и че Европейската банка за възстановяване и развитие също е обещала да подкрепи този проект, ако Сърбия извърши преструктуриране на компанията "Сърбиягаз" в съответствие с правилата на ЕС, пише "Политика".

Товарен влак блъснал стадо кози

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203928

Товарен влак, пътуващ по линията Свиленград – Русе блъснал стадо кози, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.
Вчера около 13.15 часа e получено съобщение за инцидент, възникнал около 12.00 ч. на железопътен участък село Люляково - село Листец, при който товарнен влак блъснал стадо с кози, като убил шест и наранил седем животни. Товарен влак, пътуващ по линията Свиленград – Русе блъснал стадо кози, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Вчера около 13.15 часа e получено съобщение за инцидент, възникнал около 12.00 ч. на железопътен участък село Люляково - село Листец, при който товарнен влак блъснал стадо с кози, като убил шест и наранил седем животни.

Товарен влак блъснал стадо кози

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203919

Товарен влак, пътуващ по линията Свиленград – Русе блъснал стадо кози, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.
Вчера около 13.15 часа e получено съобщение за инцидент, възникнал около 12.00 ч. на железопътен участък село Люляково - село Листец, при който товарнен влак блъснал стадо с кози, като убил шест и наранил седем животни. Товарен влак, пътуващ по линията Свиленград – Русе блъснал стадо кози, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Вчера около 13.15 часа e получено съобщение за инцидент, възникнал около 12.00 ч. на железопътен участък село Люляково - село Листец, при който товарнен влак блъснал стадо с кози, като убил шест и наранил седем животни.

Естония отмени изява на Сегал заради подкрепата му към Путин

http://www.cross.bg/segal-estoniya-vuzgledi-1421728.html

/КРОСС/ Известният холивудски актьор и музикант Стивън Сегал няма да вземе участие в годишния музикален фестивал „Augustibluus" в Естония. Организаторите на събитието са отменили изпълнението на звездата заради политическите му възгледи. Зад всичко това стои естонският изпълнител Тинис Мяги. Според музиканта, страната не може да си позволи да покани Сегал, който подкрепя политическите възгледи на президента на Русия Владимир Путин. Освен това, в контекста на последните събития, една негова изява на естонска сцена би се счела като провокация. Припомняме, че актьорът не крие одобрението си по повод присъединяването на Крим към Русия. Нещо повече - в Севастопол той дори изпълни химна на Донцека народна република.

Британският външен министър: Все още бих гласувал да напуснем ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/21/2347664_britanskiiat_vunshen_ministur_vse_oshte_bih_glasuval/?ref=rss


Новоизбраният външен министър на Обединеното кралство Филип Хамънд заяви, че би гласувал страната му да напусне Европейския съюз, освен ако в съюза не се проведат значителни реформи. Според него някои от настоящите разпоредби са "просто неприемливи" и застава зад думите си отпреди година, че ако трябва да избира сега, би гласувал за излизане от ЕС, съобщи "Гардиън".

"Ако няма никаква промяна в начина, по който Европа се управлява, никаква промяна в баланса на правомощията между...

Борисов: Категорично ГЕРБ няма да подкрепи специален закон за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/21/2347683_borisov_kategorichno_gerb_niama_da_podkrepi_specialen/?ref=rss


"Искам ясно и категорично да заявя, че ГЕРБ не подкрепя приемането на специален закон за КТБ. Според нас, най-добрият вариант в настоящата ситуация е да се следва редът определен от действащото законодателство, което е много добро", това коментира пред "Дневник" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Досега партията не изразяваше категорична позиция по темата, а в медиите имаше различни и разнопосочни коментари. 

В средата на миналата седмица, "24 часа" дори съобщи, че ГЕРБ са се разбрали с...

Без Чарлз и Камила на рождения ден на принц Джордж

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bez-charlz-i-kamila-na-rozhdeniia-den-na-princ-dzhordzh-6017855

За рождения си ден момченцето, чийто втори официален портрет току-що беше публикуван, ще бъде с родителите си, които са решили да прекарат празника в тесен кръг в дома им в двореца Кенсингтън

Стартират масови проверки по пътищата

http://econ.bg/Новини/Стартират-масови-проверки-по-пътищата_l.a_i.557190_at.1.html

Стартират масови проверки на товарните автомобили и автобуси по пътищата на страната. Засилен контрол ще има за периода от 21 до 27 юли, съобщават от...

Emirates Airlines призоваха за среща на авиокомпаниите заради падналия самолет в Украйна

http://www.cross.bg/klark-samolet-aviatzionnata-1421727.html

/КРОСС/ Ръководителят на най-голямата авиокомпания, дубайската Emirates Аirlines, Тим Кларк призова за международна среща на авиопревозвачите заради трагедията с малайзийския самолет, който падна в Укайна миналата седмица. На срещата трябва да бъдат обсъдени потенциалните заплахи от регионални конфликти за работата на компаниите, съобщи агенция "Ройтерс". "Международната авиационна общност трябва да отговори като едно цяло, заявявайки, че това е абсолютно неприемливо и възмутително и че няма да толерира да бъде мишена в кървави регионални конфликти", заяви Кларк. Според него местните правителства биха могли по-активно да информират превозвачи за това къде по света е безопасно да се лети. В момента самолетите разчитат основно на информация от правителства и диспечерите от въздушния контрол за безопасността на маршрутите, по които летят. Кларк каза още, че Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и Международната организация за цивилна авиация (ICAO) към ООН биха могли да предприемат действия за организирането на подобна среща. ICAO като част от ООН има ограничени преки правомощия за създаването на закони и няма право да затваря или отваря въздушно пространство. "Ако пътуваш от изток на запад и обратно между Европа и Азия, е много вероятно да се натъкнеш на някой местен конфликт", каза още Кларк. Според него досега индустрията е използвала различни процедури за справяне с такива ситуации

Стартират масови проверки по пътищата

http://econ.bg/Новини/Стартират-масови-проверки-по-пътищата-на-страната_l.a_i.557190_at.1.html

Стартират масови проверки на товарните автомобили и автобуси по пътищата на страната. Засилен контрол ще има за периода от 21 до 27 юли, съобщават от...

Поройните дъждове унищожиха пшеницата, загубите огромни

http://www.bnews.bg/article-111650

Най-засегнати са рапицата и пшеницата. Негативните отражения са както върху качеството, така и върху количеството на продукцията. Това стана ясно от изказване на Христо Цветанов, регионален координатор на Асоциацията на зърнопроизводителите в България (АЗПБ).

Общината отпуска 5000 лева за лечението на футболиста Живко Господинов

http://www.moreto.net/novini.php?n=258674

Да бъдат отпуснати 5000 лева за лечението на футболиста Живко Господинов, който страда от рак на белия дроб и тумор в главата, одобриха общинските съветници по време на днешната сесия, предаде репортер на Moreto.net. Предложението за финансовото подпомагане дойде от общинския съветник от групата „СДС-Демократичен Алианс“ Валентин Станев.

Аква парк KONZA Ви очаква от Понеделник до Неделя

http://www.zapernik.com/obshtestvo/akva-park-konza-vi-ochakva-ot-ponedelnik-do-nedelya_33190/

Аква парк KONZA ще работи всеки ден от Понеделник до Неделя за Вас от 10:00ч до 19:00ч

Цената на билета от Понеделник до Петък за всеки над 0,90см - 6лв

Цената на билета за Събота и Неделя от 0,90 до 1,30см -6лв. Над 1,30см - 12лв.

Цената включва шезлонг, чадър, масичка, използването на всички басейни и пързалки.

Температурата на водата

Басейн Релакс - 25 градуса

Детски...

Продължава

Утре - жълт код за възможни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки

http://www.cross.bg/byri-grumotevichni-gradyshki-1421726.html

/КРОСС/Жълт код за възможни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки в 12 области на страната е обявил за 22 юли - вторник, на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология при БАН. Предупреждението за валежи за вторник е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, София-област, София-град, Перник, Ловеч, Габрово, Кюстендил, Пазарджик и Благоевград. Синоптиците прогнозират, че в тези 12 области е възможно да се развие мощна купесто-дъждовна облачност, очакват се също интензивни локални извалявания, гръмотевични бури и условия за градушки. Жълт код означава, че времето ще е потенциално опасно. Макар прогнозираните метеорологични явления да не са необичайни, хората трябва да бъдат внимателни, предупреждават от НИМХ-БАН. Снимка: Булфото

Шакира e най- харесваната личност във Фейсбук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203874

Шакира е най-харесваната личност във Фейсбук, съобщиха от metro.co.uk. Певицата е събрала 100 милиона харесвания в социалната мрежа, което я прави най-популярният човек във Фейсбук.След Шакира се нареждат певицата Рияна и рапърът Еминем. В десятката на най- харесваните личности за също Кристиано Роналдо, Майкъл Джексън и Вин Дизел. Шакира е най-харесваната личност във Фейсбук, съобщиха от metro.co.uk. Певицата е събрала 100 милиона харесвания в социалната мрежа, което я прави най-популярният човек във Фейсбук.След Шакира се нареждат певицата Рияна и рапърът Еминем. В десятката на най- харесваните личности за също Кристиано Роналдо, Майкъл Джексън и Вин Дизел.

Горивната клетка като произведение на изкуството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203903

Един от най-добрите начини да промотираш даден продукт е да го поставиш в модна опаковка и да го покажеш на известно място. Както направи Hyundai с първия сериен автомобил с горивна клетка ix35 Fuel Cell. 
Предимствата на екологично чистия модел бяха изтъкнати в съвместна акция със студентите от London College of Fashion, Един от най-добрите начини да промотираш даден продукт е да го поставиш в модна опаковка и да го покажеш на известно място. Както направи Hyundai с първия сериен автомобил с горивна клетка ix35 Fuel Cell.  Предимствата на екологично чистия модел бяха изтъкнати в съвместна акция със студентите от London College of Fashion,

РБК: Руските чиновници имат най-много имоти в България

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2347689_rbk_ruskite_chinovnici_imat_nai-mnogo_imoti_v_bulgariia/?ref=rss




България категорично е предпочитаното място за притежаване на имоти в чужбина от водещите руски чиновници, твърди деловото издание РБК. Журналистите са представили имуществените декларации на почти 500 депутати и държавни служители за 2013г., от които се вижда, че 176 от тях имат апартаменти в България.

Останалите близо 30 държави в списъка – от Южна Корея до Египет - са далеч назад.

Изданието подчертава, че това са декларираната собственост зад граница, а...

Путин: За свалянето на боинга е виновна ситуацията в Украйна(видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203897

За свалянето на боинга виновна е ситуацията в Източна Украйна, заяви руският президент Владимир Путин в официално съобщение, публикуване на сайта на Кремъл. 
„Трябва всички хора, които отговарят за ситуацията в този регион на Украйна, да увеличат своята отговорност както пред своя народ, така и пред народите на тези страни, За свалянето на боинга виновна е ситуацията в Източна Украйна, заяви руският президент Владимир Путин в официално съобщение, публикуване на сайта на Кремъл.  „Трябва всички хора, които отговарят за ситуацията в този регион на Украйна, да увеличат своята отговорност както пред своя народ, така и пред народите на тези страни,

Фонд за иновации в културата стартира с подкрепата на Мтел

http://www.cross.bg/inovatzii-fondut-mtel-1421725.html

/КРОСС/За пръв път в България ще стартира работа на Фонд за иновации в културната сфера. Фондът ще работи с подкрепата на Мтел и ще фокусира дейността си върху съвременното изкуство и култура. Проектът е дълготрайно партньорство между бизнеса и местната власт, като ролята на компанията ще мине отвъд даряването на средства. Мтел ще участва както в управлението на средствата във фонда, така и в дискусиите около моделите за управление на културни проекти. Успоредно с бизнеса и местната власт във фонда и разпределението на средствата в него ще участват творци и граждански организации от София. „Създаването на Фонда е експеримент и с това нашият град показва, че не се страхува да експериментира. Само смелостта за промяна може да доведе до новаторски решения и положителни промени. Вярваме, че фондът ще се превърне в лаборатория за иновации, място за артистични експерименти и креативни решения, а с тях ще допринесе и за икономическото развитие на градовете и регионите", коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации" в Мобилтел. Фондът ще отделя процент от набраните годишни средства за капитализация, а с останалите планира да финансира проекти, избрани на конкурсен принцип в сферата на съвременното изкуство и артистични иновации. Фондът се администрира от „Асоциация за развитие на София". Приоритетите и програмите на Фонда се подготвят от Консултативен съвет.    

Путин: Ситуацията в Украйна е виновна за свалянето на самолета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203885

За свалянето на боинга виновна е ситуацията в Източна Украйна, заяви руският президент Владимир Путин в официално съобщение, публикуване на сайта на Кремъл. 
„Трябва всички хора, които отговарят за ситуацията в този регион на Украйна, да увеличат своята отговорност както пред своя народ, така и пред народите на тези страни, За свалянето на боинга виновна е ситуацията в Източна Украйна, заяви руският президент Владимир Путин в официално съобщение, публикуване на сайта на Кремъл.  „Трябва всички хора, които отговарят за ситуацията в този регион на Украйна, да увеличат своята отговорност както пред своя народ, така и пред народите на тези страни,

Шумахер се прибира вкъщи

http://www.cross.bg/shymaher-vkushti-pribere-1421724.html

/КРОСС/ Седемкратният световен шампион във „Формула 1" Михаел Шумахер може в най-скоро време да се прибере вкъщи. След шест месеца в кома 45-годишният състезател бе прехвърлен от реанимацията в Гренобъл в рехабилитационен център в Лозана, който се намира в близост до дома му на брега на Женевското езеро. Медиите съобщават, че има голяма вероятност Шумахер да се прибере вкъщи още преди края на лятото и там да продължи рехабилитацията. Припомняме, че 16 юли седемкратния световен шампион излезе от комата, в която бе поставен, след като пострада тежко докато караше ски в Швейцарските Алпи.

Мечка почина от инфаркт в парка над Белица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203882


32-годишната мечка Мария от парка на Белица издъхна от сърдечна недостатъчност.
Четириногото едва ходело в последните два месеца. Заради това се налагало гледачите да се катерят по специални съоръжения, за да могат да я издърпат от водата, че да не се удави, обясни ръководителят на екипа в мечия парк Васил Мадолев.
Мечката видимо отслабнала. 32-годишната мечка Мария от парка на Белица издъхна от сърдечна недостатъчност. Четириногото едва ходело в последните два месеца. Заради това се налагало гледачите да се катерят по специални съоръжения, за да могат да я издърпат от водата, че да не се удави, обясни ръководителят на екипа в мечия парк Васил Мадолев. Мечката видимо отслабнала.

В четвъртък Орешарски подава оставка

http://www.cross.bg/chetvurtuk-pravitelstvo-hristov-1421722.html

/КРОСС/Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството в четвъртък, пише "24 часа", позовавайки се на източник от „Позитано". Вече била дадена позивна към министерствата да се готвят за оттегляне от властта. Една част от висшия ешелон - зам.-министри, началник-кабинети, главни секретари най-вероятно ще останат и при служебното правителство, което би трябвало до 1 август да бъде назначено. Все още не е ясно на кого ще се спре президентът Росен Плевнелиев за поста служебен премиер. Банковата криза навежда на мисълта, че ще се търси финанист. Затова и продължава да е актуално името на подуправителя на БНБ Калин Христов, който бе финансов министър в предишното служебно правителство на Марин Райков. Христов все още обмислял дали това ще е удачно. Банкери коментират, че подуправителят на БНБ е най-добре приетият български експерт от европейски финансови среди. Казват, че е много сериозна неговата роля в успокояване на ситуацията с банковата криза и подкрепата на Брюксел в тази ситуация.  

Президентът на организационния комитет на Пьончан 2018 подаде оставка

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347677_prezidentut_na_organizacionniia_komitet_na_pyonchan/?ref=rss


Председателят на организационния комитет на зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. Джън-Сун Ким подаде оставка.

Бившият състезател по фехтовка стана второто официално лице от организацията, което се оттегли от поста си в последните седмици.

67-годишният Ким, който е бивш губернатор на провинция Канвондо, беше председател на комитета от 2011 г. Оставката му беше приета от правителството, въпреки че срокът на споразумението изтичаше през октомври 2015 г.
...

31 международни експерти пристигнаха в Източна Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258678

31 международни експерти са пристигнали в Източна Украйна, за да се включат в разследването на самолетната катастрофа, съобщи РИА Новости. Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че в зоната на падането на самолета са 23-ма експерти от Холандия, двама германски, двама американски и един британски експерт, както и трима представители на австралийското посолство.

15 души в тежко състояние след инцидента в метрото на Москва

http://www.vesti.bg/novini/15-dushi-v-tezhko-systoianie-sled-incidenta-v-metroto-na-moskva-6017854

15 от пострадалите в московското метро на 15 юли остават в тежко състояние, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Революция, одобрена за шосето: Quant e-Sportlimousine

http://www.cross.bg/quant-e-sportlimousine-kolata-1421723.html

/КРОСС/ Ммм, добрееее. Всичко това звучи прекрасно, както и като продукция за Discovery Sci Fi - по-надолу ще разберете защо, - но да стискаме палци нещата да се случат. Защото прототипът Quant e-Sportlimousine, показан по-рано в Женева, е получил законовото одобрение на европейските власти, осмислящо серийното му производство.„Работим на пълни обороти" за серийната реализация на колата, казва Нунцио Ла Векиа, главният технически ръководител на nanoFLOWCELL AG, компанията, създала Quant. „Това е исторически момент и крайъгълен камък не само за нашата компания, но вероятно за бъдещето на електрическата мобилност като цяло. За пръв път автомобил с наноклетъчна ел. технология ще стъпи на немските пътища." Нано какво? Нещото, което различава Quant e-Sportlimousine от останалите електрички. Това е flow-cell electric drive задвижването, осъществяващо се чрез „проточни" клетки. Или по-просто казано, въпросната магическа клетка комбинира свойствата на класическия електромеханичен акумулатор с тези на горивната клетка. Относително по-просто казано... И за да ви оплетем още по-сериозно във високотехнологичния кабеляк, работата е следната: два електролита, съхранявани в отделни резервоари, се срещат за циркулация през клетката. Там мембрана ги разделя отново, при което се генерира електрическа енергия, задвижваща електромоторите

Уникални снимки само на BNews: Пълен тараш в КТБ!

http://www.bnews.bg/article-111660

Разследването на прокуратурата тече с пълна пара - служители на държавното обвинение влязоха в централата на КТБ!,

Клиенти на КТБ: Ще съдим прокуратурата, МВР и БНБ

http://frognews.bg/news_73388/

Клиенти на КТБ ще съдят прокуратурата, МВР и БНБ за действията и бездействията по отношение на банката. Това се посочва в писмо от името на Инициативен комитет, изпратено до Фрог нюз днес. В него се казва:

Внимание, родители! Опасна пързалка застрашава живота на деца

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vnimanie-roditeli-opasna-purzalka-zastrashava-jivota-na-deca_33189/

Стара и опасна пързалка застрашава живота на децата в Перник, съобщиха читатели до ZaPernik.com.

Съоръжението се намира до кръстовището на улиците "Люлин" и "Стоян Заимов". От години то не се поддържа, а липсващите му стълбички могат да наранят дете, решило да използва пързалката.

"От доста време е така. Ръждясва, не се боядисва. Не се и коси около нея. Не знам дали някой ще я оправи или премахне, но е опасна.", разказа живущ от...

Продължава

Срамната история с българския еврокомисар

http://www.mediapool.bg/sramnata-istoriya-s-balgarskiya-evrokomisar-news222876.html

"Всички разбираме, че външният министър на Европейската комисия е вторият пост след председателя, нелепо е въобще да говорим, че това може да бъде дадено на България - при положение, че имаме на толкова висок пост друг българин като председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС)".   Така народна представителка от социалистическата партия, която в свободното си от политиката време се подвизава като "независим” политолог и университетски преподавател по политически науки, обясни защо днешната българска еврокомисарка Кристалина Георгиева не е имала, няма и няма и да има никакви шансове за поста Върховен представител на ЕС за външната политика. По този повод народната представителка добави, че е "много лошо да се пускат фитили на цяла нация”. Горките й студенти... Всъщност, именно нейното изказване е типичен пример за "пускане на фитил”. Наистина, по принцип шансовете на България за висок пост в ЕС (по причини, за които ще стане дума след малко) изглеждат слаби и, наистина, председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев има връзка с този сюжет. Същевременно обаче думите на народната представителка обръщат действителността с главата надолу - като в стария виц за филма, който се оказва не шведски, а съветски. Това преобръщане се постига най-напред чрез напълно измислена причинно-следствена връзка. Партийният пост на Станишев, който не е висок, а по-скоро церемониален, няма никакво отношение към постовете в ЕС. Иначе Франция например не би имала основание да претендира за важен пост, след като французинът Жозеф Дол е председател на ЕНП. А преди пет години белгиецът Херман ван Ромпой нямаше да може да стане председател на Европейския съвет, тъй като сънародникът му Вилфрид Мартенс бе по това време председател на ЕНП. Слабостта на България Шансовете на България за поста "външен министър” на ЕС са слаби не защото Станишев е на много "висок” пост, а защото авторитетът на България е много нисък. Защото е най-бедната и най-корумпираната страна в Съюза. Защото седем години не желае или не е способна да отговори на стандартите за европейска правова държава (виж докладите на ЕК), защото има хронични проблеми с управлението на европейските средства (виж спрените отново европрограми), защото е склонна драстично да нарушава европейските правила (виж "Южен поток”). Ако кандидатстваше днес за членство в ЕС, България не би могла да го получи, защото е твърде съмнително "функционираща пазарна икономика” (виж катастрофата в енергетиката и случая КТБ) и защото е явно не-"функционираща демокрация” (държава, овладяна от мафиотско-политически частни интереси).   Така стигаме и до действителната, а не измислената връзка на Станишев с тази история. Той (а заедно с него и антуражът му) олицетворява провала на България. Нещо повече - той е сред основните виновници за този провал.   Силата на България Въпреки всичко, въпреки много ниския си авторитет България действително имаше реален шанс да получи висок пост в ЕС, а Кристалина Георгиева беше съвсем реален кандидат за поста Върховен представител по външната политика. За това седмици наред съвсем открито свидетелстваха някои от най-авторитетните световни издания, както и, макар и в по-завоалирана форма, авторитетни европейски политици. Този шанс се дължи донякъде на начина на съгласуване и определяне на личностите за висшите длъжности в ЕС - пакетна сделка, която трябва да удовлетвори различни критерии: политическо семейство, географски район, пол. Главната заслуга обаче е на самата Кристалина Георгиева. Нейните лични качества - професионализъм, опит, дипломатичност, характер и, по всеобщо признание, блестящата ѝ работа като еврокомисар я направиха подходящ, силен и желан кандидат. Самият факт, че името й влезе в престижния списък, е вече голям успех. А и противно на това, в което се опитват да ни убеждават, тя още не е отпаднала от този списък. Шансът за поста „външен министър” може и да е намалял, но остава и би се повишил значително, ако тя, като човек без партийна принадлежност, бъде припозната като кандидатура, излъчена от правителство, което принадлежи към ляво-центристкото политическо семейство. Кристалина Георгиева има шанс и за друг важен ресор в Европейската комисия, включително и за поста заместник-председател на Комисията. Всъщност, единствено чрез нейната кандидатура България може да се надява на висок пост, на важен и престижен ресор в Комисията. Точно обратното Но за това е нужна активната и недвусмислена подкрепа на днешното правителство и неговите мандатоносители - социалистите. Те обаче правят точно обратното. Седмици наред, докато светът говореше за шансовете и достойнствата на Георгиева, те, обзети от манията на своя лидер за хубава работа в Брюксел, се правеха на глухи и не предприеха нито една от стъпките, които би било логично да се очакват от всяко правителство, работещо не в личен, а в национален интерес. Накрая, след като българският премиер подкрепи „с половин уста” Георгиева, защото беше чул от първа ръка в Брюксел за шансовете ѝ, социалистите се заеха усилено да ни убеждават, че кандидатурата ѝ всъщност е отпаднала окончателно, и да обясняват, че нейната номинация всъщност не е истинската - тя тепърва предстои. Това е срамна история, която, както е тръгнало, може да завърши печално - социалистите да се преборят някой техен другар или другарка (може в крайна сметка и кандидатурата на Станишев да стане актуална) да вземе "какъвто остане” ресор в ЕК. Понеже, поне засега, страната все пак няма как да остане без свой еврокомисар. Надеждата е, че съвсем скоро нещата вече няма да зависят само от тях.

Бионсе и Джей Зи щели да се разделят след On The Run

http://showbusiness.actualno.com/Bionse-i-Djej-Zi-shteli-da-se-razdeljat-sled-On-The-Run-news_40688.html

Музикалното семейство Бионсе и Джей Зи планират да се разделят. Двамата обмислят да се разделят след края на турнето им On The Run, което ще приключи през декември в Париж. Двамата не планират разво...

Приключи изграждането на оградата по турската граница

http://society.actualno.com/Prikluchi-izgrajdaneto-na-ogradata-po-turskata-granica--news_40692.html

Приключи изграждането на оградата по българо-турската граница. Министерството на отбраната, чрез съвместни комисии с представители на МВР, започна предаването на отделни участъци. До момента на Глав...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване