Откриха трима сирийци в автомобил, каран от българин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203535

Откриха трима сирийски граждани, укрити в товарен автомобил с българска регистрация, вчера на „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 Автомобил  е пристигнал около 06,30 часа сутринта на граничния пункт. Камионът е шофиран от 43-годишен столичанин. При предприетата с газ-анализатор проверка били констатирани завишени стойности във Откриха трима сирийски граждани, укрити в товарен автомобил с българска регистрация, вчера на „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Автомобил  е пристигнал около 06,30 часа сутринта на граничния пункт. Камионът е шофиран от 43-годишен столичанин. При предприетата с газ-анализатор проверка били констатирани завишени стойности във

Джоли се снима заедно с Пит и децата им в "Клеопатра"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203514

Актрисата Анджелина Джоли е осигурила роли за всичките си 6 деца във филма Актрисата Анджелина Джоли е осигурила роли за всичките си 6 деца във филма "Клеопатра", в който вероятно ще се снима заедно с Брад Пит, съобщи "Контактмюзик". Джоли и Пит неотдавна заявиха, че не искат децата им - 13-годишният Мадокс, Пакс - на 10 години, Захара - на 9, Шайло - на 8, и 5-годишните близнаци Вивиан и Нокс,

Сидеров не се яви в съда за делото по обвинение в хулиганство

http://www.cross.bg/siderov-politzaii-obvinenie-1421689.html

/КРОСС/Волен Сидеров не се яви в съда, където днес трябваше да започне делото срещу него по обвинение в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Причината e, че не бил получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок. Адвокатът на Сидеров Явор Нотев поиска следващото заседание да бъде след 5 октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори. В рекордни за родните ни стандарти срокове прокуратурата обвини Сидеров в хулиганство и лека телесна повреда, нанесена на полицай. Преди това главният прокурор поиска имунитета на националиста Сидеров и съпартийците му, част от които бяха заедно с него на самолета София-Варна, а после и по време на скандала на летището, показно, но без каквато и да е правна стойност, хвърлиха заявления за отказ от депутатска защита на председателя на Народното събрание. Държавното обвинение бързо написа обвинителния акт за инцидента, който започна със словесен сблъсък с френски дипломат във въздуха и ескалира на земята до сблъсък с един от пътниците и с полицай. Делото е в съда от началото на април, но започва едва сега заради имунитета, който Волен Сидеров получи от участието си в листата на "Атака" на евровота. В многобройните си коментари по повод инцидента националистът говори за политическа поръчка и провокация и даваше пример с друго разследване срещу него от 2006-а година, завършило с оправдателна присъда

Отново на куклен театър в кметство „Изток”

http://www.zapernik.com/obshtestvo/otnovo-na-kuklen-teatur-v-kmetstvo-iztok_33179/

На 23 юли /сряда/ от 10.30ч. пак ще има куклен театър за най-малките. Сред зеленината, пред сградата на кметство „Изток”, Владимир Колишкин от театър „Абсурд” ще представи авторския си спектакъл „Косе Босе”.

В народната приказка децата ще могат да видят любимите си герои Кучето, Лисицата и едно странно Дърво, което не иска да има приятели.

Понякога, колкото и да се...

Продължава

Млад българин се е удавил в германската река Рейн

http://pik.bg/млад-българин-се-е-удавил-в-германската-река-рейн-news204771.html

Млад българин се е удавил в германската река Рейн

20-годишен българин се е удавил в река Рейн в района на германския град Дюселдорф, съобщи Rheinische Post. 

Младият мъж,  който е живял в Дюселдорф, е бил на мястото с петчленното си семейство. Заедно с братята и сестрите си той се е гмурнал в Рейн, въпреки че не може да плува, и след това не е излязъл повече на повърхността.

Тялото му все още не е открито. Той е една от трите жертви, които са се удавили през почивните дни в реката. 

Нов феноменален гол на Бербатов, този път в Колумбия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203506

Феноменално попадение на Димитър Бербатов отново попадна в световните спортни новини. Българинът реализира победния гол за 1:0 на "Монако" срещу колумбийския "Атлетико Хуниор". Срещата се игра в Колумбия и е част е част от приятелския турнир за Евроамериканската купа. Митко реализира в 46-ата минута.

Над два милиона гърци са с просрочени дългове

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/21/2347424_nad_dva_miliona_gurci_sa_s_prosrocheni_dulgove/?ref=rss


Гърците са отчаяни - над два милиона и половина души са с просрочени дългове, възлизащи на 67.25 млрд. евро, съобщават гръцките електронни издания, цитирани от БТА. Вестник "Етнос" пише, че "заложници" на данъчните са 2.6 милиона гърци, тъй като дълговете им към държавата растат ежемесечно с главозамайващи темпове.

Непрестанните увеличения на данъци, драстичните съкращения на заплати и пенсии, безработицата и затварянето на фирми през последните четири години са довели милиони...

Посещенията на най-популярния торент тракер са се удвоили въпреки онлайн блокадите

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/21/2347464_poseshteniiata_na_nai-populiarniia_torent_traker_sa_se/?ref=rss


Най-популярният торент тракер в света The Pirate Bay записва удвояване на посетителите си през последните три години въпреки множеството интернет доставчици, които ограничават достъпа до него, съобщава специализираното онлайн издание TorrentFreak.

"Пиратският залив" е блокиран от водещите доставчици във Великобритания, Холандия и Дания например. Въпреки това от 2011 г. насам посещенията са се удвоили въпреки твърденията на правоносителите, че чрез онлайн блокадите намаляват...

Стефан Кенов: Ангел Славчев се опитва да имитира Бареков, изглежда смешен

http://pik.bg/стефан-кенов-ангел-славчев-се-опитва-да-имитира-бареков-изглежда-смешен-news204768.html

Стефан Кенов: Ангел Славчев се опитва да имитира Бареков, изглежда смешен

В писмо до медиите досегашният зам.-председател на "България без цензура" Ангел Славчев посочи, че Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ, а марионетка, задействана и ръководена всекидневно от Делян Пеевски. Главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов заяви пред БНР, че ще заведе дело за клевета срещу бившия заместник-председател на партията Ангел Славчев заради твърденията му, че е имал взаимоотношения с депутата от ДПС Делян Пеевски "Контактите ми с ДПС през годините са различни, но чак приятелски... Работил съм в смесени райони. Хората гласуват за мен не заради религиозните ми убеждения. Делян Пеевски никога не съм го виждал на живо. Гражданският контрол е една фирма – 40 човека на 1000 лв. заплата.

От големите градове на страната, които са подавали материали. Ангел не е никой в партията. Такова сдружение "Граждански контрол" няма. След него няма хора. Опитва се да имитира Николай Бареков през цялото време и затова изглежда смешен. Била е предрешена раздялата. Неизпълнените му задължения към фирмата му е наляло вода. Той се отдръпна от партийния живот. Но явно си е получил парите от друго място", заяви Кенов. На въпрос какво се случва с "България без цензура", той каза: "Настроенията са различни и смятам, че председателят ще се вслуша в тях. Нещата с ВМРО вървят засега гладко. Те получиха един евродепутат – Ангел Джамбазки, с доста по-скромни резултати на изборите. Ще се борим за победа на изборите".

Кенов не изключи възможността партиите от "България без цензура" да се явят самостоятелно на предстоящите избори.

Стефан Кенов: Ангел Славчев не е никой, опитва се да имитира Бареков

http://pik.bg/стефан-кенов-ангел-славчев-не-е-никой-опитва-се-да-имитира-бареков-news204768.html

Стефан Кенов: Ангел Славчев не е никой, опитва се да имитира Бареков

В писмо до медиите досегашният зам.-председател на "България без цензура" Ангел Славчев посочи, че Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ, а марионетка, задействана и ръководена всекидневно от Делян Пеевски. Главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов заяви пред БНР, че ще заведе дело за клевета срещу бившия заместник-председател на партията Ангел Славчев заради твърденията му, че е имал взаимоотношения с депутата от ДПС Делян Пеевски "Контактите ми с ДПС през годините са различни, но чак приятелски... Работил съм в смесени райони. Хората гласуват за мен не заради религиозните ми убеждения. Делян Пеевски никога не съм го виждал на живо. Гражданският контрол е една фирма – 40 човека на 1000 лв. заплата.

От големите градове на страната, които са подавали материали. Ангел не е никой в партията. Такова сдружение "Граждански контрол" няма. След него няма хора. Опитва се да имитира Николай Бареков през цялото време и затова изглежда смешен. Била е предрешена раздялата. Неизпълнените му задължения към фирмата му е наляло вода. Той се отдръпна от партийния живот. Но явно си е получил парите от друго място", заяви Кенов. На въпрос какво се случва с "България без цензура", той каза: "Настроенията са различни и смятам, че председателят ще се вслуша в тях. Нещата с ВМРО вървят засега гладко. Те получиха един евродепутат – Ангел Джамбазки, с доста по-скромни резултати на изборите. Ще се борим за победа на изборите". Кенов не изключи възможността партиите от "България без цензура" да се явят самостоятелно на предстоящите избори.

Бутнаха 18 къщи в старозагорския квартал "Лозенец"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203523

Първите 18 къщи в квартал „Лозенец” в Стара Загора, за които има издадени заповеди за премахване, бяха разрушени до 10:00 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
На мястото от 7:00 часа сутринта бяха Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам. Първите 18 къщи в квартал „Лозенец” в Стара Загора, за които има издадени заповеди за премахване, бяха разрушени до 10:00 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на общината. На мястото от 7:00 часа сутринта бяха Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам.

Шофьор с над 3 промила се заби край магазин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203516

52-годишен шофьор с над три промила алкохол в кръвта е забил автомобила си край хранителен магазин в Девин, съобщи БГНЕС.
Катастрофата е станала тази нощ около 00.45 часа в квартал "Настан" на ул. "Г. Димитров" до хранителен магазин. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети.
Мъжът е от Девин, 52-годишен шофьор с над три промила алкохол в кръвта е забил автомобила си край хранителен магазин в Девин, съобщи БГНЕС. Катастрофата е станала тази нощ около 00.45 часа в квартал "Настан" на ул. "Г. Димитров" до хранителен магазин. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети. Мъжът е от Девин,

Работниците от "Автомагистрали - Черно море" заплашват да блокират важни пътни артерии

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/21/2347466_rabotnicite_ot_avtomagistrali_-_cherno_more_zaplashvat/?ref=rss


Днес в ранния следобед представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и шуменската фирма "Автомагистрали - Черно море" ще се срещнат, за да обсъдят изплащането на сумите, дължими за работата по новата отсечка на магистрала "Хемус". 

Финансовият директор на фирмата Петя Стоянова предупреди, че строителите са готови да блокират важни пътни артерии, ако не получат 2.4 млн. лева до утре. 

"Автомагистрали - Черно море" претендират за общо 14 милиона от държавната агенция,...

Екранна дъщеря на Мел Гибсън почина на само 21 години

http://showbusiness.actualno.com/Ekranna-dyshterja-na-Mel-Gibsyn-pochina-na-samo-21-godini-news_40636.html

Известната с ролята си в „Партиотът” млада актриса Скай Маккоул Бартусяк е намерена мъртва в дома си. Актрисата беше само на 21 години. Според следователите засега няма данни за н...

150 дка с пшеница са унищожени от градушката в Монтана

http://montana.actualno.com/150-dka-s-pshenica-sa-unishtojeni-ot-gradushkata-v-Montana--news_40634.html

150 дка с пшеница са пропаднали на 100% вследствие на градушката, паднала на 8 юли в Монтана, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие”. Оттам уточниха, че ледените късове са пре...

Трима полицаи са пострадали в кв. "Лозенец" в Стара Загора

http://crime.actualno.com/Trima-policai-sa-postradali-v-kv-Lozenec-v-Stara-Zagora-news_40639.html

Жандармерист и двама полицаи са получили леки наранявания и охлузвания докато служители на МВР оказваха съдействие на общинските власти в кв. "Лозенец" в Стара Загора днес, съобщи БГНЕС.Трим...

Цар Киро дължи почти половин милион лева данъци, казват от НАП

http://crime.actualno.com/Car-Kiro-dylji-pochti-polovin-milion-leva-danyci-kazvat-ot-NAP-news_40640.html

Между 2005 и 2010 година Цар Киро не е платил никакви данъци върху доходите си. Според НАП „царят” дължи на държавата 469 215,83 лева, включително с наказателните лихви, пише &...

Peugeot с ръст на продажбите от 5,7% за полугодието

http://cars.actualno.com/Peugeot-s-ryst-na-prodajbite-ot-57-za-polugodieto-news_40641.html

С търговския си успех в Европа, подчертано по-висок от пазарния растеж и със стабилното си навлизане в Китай, най-големият автомобилен пазар в света, PEUGEOT отбелязва ръст в световни продажби от 5,7%...

Наводнения и в Турция, има жертви

http://balkani.actualno.com/Navodnenija-i-v-Turcija-ima-jertvi--news_40642.html

Наводнение в югозападната турска провинция Мугла взе най-малко две жертви. Осем души пък са ранените, съобщава "Хюриет", цитиран от БТВ. В неделя в каньона внезапно започнал да вали пороен...

Бунтовници блокираха влака с телата на жертвите

http://www.vesti.bg/novini/buntovnici-blokiraha-vlaka-s-telata-na-zhertvite-6017836

Хладилните вагони с телата на жертвите от катастрофата на малайзийския самолет са били блокирани от бунтовници, съобщава "Скай Нюз".

52-годишен с над 3 промила в кръвта се заби край магазин в Девин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203500

52-годишен шофьор с над три промила алкохол в кръвта е забил автомобила си край хранителен магазин в Девин, съобщи БГНЕС.
Катастрофата е станала тази нощ, около 00.45 часа в квартал 52-годишен шофьор с над три промила алкохол в кръвта е забил автомобила си край хранителен магазин в Девин, съобщи БГНЕС. Катастрофата е станала тази нощ, около 00.45 часа в квартал "Настан" на ул. "Г. Димитров" до хранителен магазин. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети. Мъжът е от Девин,

Общинските съветници отказаха изслушване на доклада за трагедията в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=258654

Предложение за представяне и изслушване на доклада за причините за трагедията в Аспарухово, изготвен от работна група от местни депутати, бе отхвърлено от общинските съветници по време на днешното 34-то заседание на варненския парламент, предаде репортер на Moreto.

Съпътстваща щета в квази войната Русия - САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202993

Термините "съпътстващи щети", "косвени жертви" (casualty, collateral damage) упорито се използваха от пропагандата по време на бомбардировките в Ирак, Афганистан, Югославия. Така се избягва негативната реакция на обществото, когато става дума за убити невинни хора. Спокойно мога да кажа, че когато ние, Западът, убием някого, то е косвена щета. Термините "съпътстващи щети", "косвени жертви" (casualty, collateral damage) упорито се използваха от пропагандата по време на бомбардировките в Ирак, Афганистан, Югославия. Така се избягва негативната реакция на обществото, когато става дума за убити невинни хора. Спокойно мога да кажа, че когато ние, Западът, убием някого, то е косвена щета.

Бутнаха 18 къщи в старозагорския квартал "Лозенец"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203502

Първите 18 къщи в квартал „Лозенец” в Стара Загора, за които има издадени заповеди за премахване, бяха разрушени до 10:00 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
На мястото от 7:00 часа сутринта бяха Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам. Първите 18 къщи в квартал „Лозенец” в Стара Загора, за които има издадени заповеди за премахване, бяха разрушени до 10:00 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на общината. На мястото от 7:00 часа сутринта бяха Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, който ръководи оперативния щаб, зам.

Български ученици - с два златни и един сребърен медал на Международната олимпиада по информатика в Тайван

http://www.cross.bg/sreburen-klas-medali-1421687.html

/КРОСС/ България се класира на седмо място в света по медали на 26-тата Международна олимпиада по информатика, която се проведе от 13 до 20 юли 2014 г. в Тайпе, Тайван. Нашите ученици отново се представиха блестящо, като завоюваха два златни и един сребърен медали, съобщава пресцентърът на МОН. Победителите са: • Христо Веселинов Венев, София, X клас, СМГ - златен медал;• Енчо Иванов Мишинев , IX клас, МГ "Атанас Радев" - Ямбол - златен медал;• Момчил Павлинов Пейчев, XII клас, МГ "Д-р Петър Берон" - Варна - сребърен медал;Ръководители на отбора са: гл. ас. Емил Келеведжиев, ИМИ на БАН и доц. Красимир Манев, НБУ. Отборът ще пристигне на 21 юли (понеделник) в 14 ч. на летище София с полет от Амстердам.    

САЩ толкова много лъгаха, че вече не могат да спрат

http://www.cross.bg/roburts-dokazatelstva-rysiya-1421686.html

/КРОСС/ Още преди да се появят каквито и да било доказателства за катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна, западните медии, като по поръчка, започнаха да обвиняват Русия, отбелязва известният икономист, политолог и публицист Пол Крейг Робъртс. „Целият репортаж на BBС, излъчен по  National Public Radio имаше една единствена цел: да покаже, че Русия е виновна още преди да има доказателства, – пише Робъртс. – Всички западни медии в един глас заявиха: това е дело на Русия”. Според публициста, подобен „рефлекс” от страна на западните медии е машинално продиктуван от Вашингтон. Изводът, който преви Робъртс е, че всички съобщения в медиите за малайзийския самолет са режисирани по такъв начин, че вината да падне на Русия. Като бивш редактор на The Wall Street Journal, Пол Крейг Робъртс пише за грубата некомпетентност на журналистите, които си позволяват да си измислят, без да имат доказателства. „Ние ставаме свидетели на тоталното разлагане на западната журналистика от имперския курс на Вашингтон. Противопоставят се на Путин не разумни „партньори”, а министерство на пропагандата, насочена срещу него”, пише още Робъртс. Светът отново преживява „оръжието за масово унищожаване” на Саддам Хюсеин, „химическото оръжие на Асад” и „иранската ядрена бомба”, отбелязва публицистът

12 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=258651

12 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При инцидентите няма пострадали граждани, нанесени са материални щети по автомобилите. Трафикът е натоварен по основните улици и булеварди в града.

Срокът на конкурса „Евробет Талант" е удължен

http://www.cross.bg/izpulniteli-podkrepa-individyalni-1421685.html

/КРОСС/ Конкурсът за млади творци и изпълнители „Евробет Талант" ще бъде отворен до 17 ч. на 25 юли 2014 г.  Евробет и Фондация „Помощ за благотворителността в България" канят музиканти, художници, фотографи и танцьори да се състезават за финансова и менторска подкрепа. Ако сте на възраст от 18 до 25 години имате възможност да представите своите идеи, постижения и опит и да се състезавате, за получаване на подкрепа за закупуване на инструменти и оборудване, за участие във форуми, за стипендии или подкрепа за обучение и образование. Категориите в конкурса са:- Музика (класическа, поп, рок, джаз) - вокални и инструментални изпълнители, солови или в група;- Визуални изкуства - живопис, графика, фотография;- Танцово изкуство - съвременен танц, индивидуални изпълнители, в двойка или група. Участниците в програмата ще имат възможност да получат: Финансова подкрепа в размер:- До 1 500 лв. за индивидуални участници и двойки;- До 4 000 лв. за групи. Подкрепа от ментори - изявени български творци и изпълнители в конкурсните области.  

Хакери съобщиха, че самолетът на Обама е паднал над Русия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203480

Хакери са пуснали в акаунта на вестник The Wall Street Journal във фейсбук съобщение, че самолетът на американския президент Барак Обама се е разбил в Русия, пише Хъфингтон поуст.
„Има опасения, че Еър Форс 1 се е разбил, след като въздушната кула е изгубила контакт с пилота над руското въздушно пространство”, се казва в съобщението. Хакери са пуснали в акаунта на вестник The Wall Street Journal във фейсбук съобщение, че самолетът на американския президент Барак Обама се е разбил в Русия, пише Хъфингтон поуст. „Има опасения, че Еър Форс 1 се е разбил, след като въздушната кула е изгубила контакт с пилота над руското въздушно пространство”, се казва в съобщението.

Великобритания ще иска от ЕС забранa на износа на оборудване за руската отбранителна индустрия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2347454_velikobritaniia_shte_iska_ot_es_zabrana_na_iznosa_na/?ref=rss


Британският премиер Дейвид Камерън ще поиска засилване на европейските санкции срещу Русия и забрана на износа на оборудване за руската отбранителна индустрия, съобщи "Ройтерс".

Според информацията, съобщена от анонимен служител на агенция "Блумбърг", Великобритания ще поиска санкции за целия руски отбранителен сектор, както и срещу физически и юридически лица, подкрепящи сепаратистите в Украйна или помагащи на руското правителство.

Великобритания, Германия и Франция...

Хакери обявиха, че самолетът на Обама се е разбил в Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203476

Хакери са пуснали в акаунта на вестник The Wall Street Journal във Фейсбук съобщение, че самолетът на американския президент Барак Обама се е разбил в Русия, пише Хъфингтон поуст.
„Има опасения, че Еър Форс 1 се е разбил, след като въздушната кула е изгубила контакт с пилота над руското въздушно пространство”, се казва в съобщението. Хакери са пуснали в акаунта на вестник The Wall Street Journal във Фейсбук съобщение, че самолетът на американския президент Барак Обама се е разбил в Русия, пише Хъфингтон поуст. „Има опасения, че Еър Форс 1 се е разбил, след като въздушната кула е изгубила контакт с пилота над руското въздушно пространство”, се казва в съобщението.

Дупка в закона за банковите данни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202950

Не пропуск, а дупка зее в Наказателния кодекс, щом едва сега се прави поправка срещу банкери, които не предоставят информация за дейността и състоянието на финансовата институция. (Виж 1-а стр.)
Иначе в България един човек го осъдиха ефективно на няколко месеца затвор, защото бил гладен и откраднал десетина кебапчета, а за тежки нарушения по случа Не пропуск, а дупка зее в Наказателния кодекс, щом едва сега се прави поправка срещу банкери, които не предоставят информация за дейността и състоянието на финансовата институция. (Виж 1-а стр.) Иначе в България един човек го осъдиха ефективно на няколко месеца затвор, защото бил гладен и откраднал десетина кебапчета, а за тежки нарушения по случа

Путин: Воюващите страни да осигурят условия за разследването на трагедията

http://news.ibox.bg/news/id_141969412

Трагедията нямало да се случи, ако на 28-и юни не бяха подновени сраженията в Източна Украйна

Левски взима голмайстора на Втора гръцка дивизия (ВИДЕО)

http://bgfootball.actualno.com/Levski-vzima-golmajstora-na-Vtora-grycka-divizija-VIDEO-news_40621.html

Левски ще привлече 12-ото си ново попълнение за сезон 2014-2015. Испанският нападател на гръцкия Ники Волос Антонио Салас Кинта Аниете пристигна на "Герена", за да подпише договор с клуба. ...

Плевнелиев: Служебното правителство ще бъде излъчено навреме

http://politics.actualno.com/Plevneliev-Slujebnoto-pravitelstvo-shte-byde-izlycheno-navreme-news_40631.html

Служебното правителство ще бъде излъчено навреме и ще отразява по един обективен начин задачите, които имат да се решават в държавата. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът Росен Плевнелиев,...

Българчета донесоха медали от олимпиада в Тайван

http://goodnews.actualno.com/Bylgarcheta-donesoha-medali-ot-olimpiada-v-Tajvan-news_40633.html

Българските ученици спечелиха два златни медала и един сребърен на Международната олимпиада по информатика в Тайван. България се класира на 7-мо място в света по медали на 26-тата Международна олим...

РЗИ: След обилни валежи не влизайте в морето поне 2-3 дни

http://society.actualno.com/RZI-Sled-obilni-valeji-ne-vlizajte-v-moreto-pone-2-3-dni-news_40635.html

Регионалната здравна инспекция - Бургас препоръчва след обилни валежи да не се влиза в морската вода. Директорът дирекция "Обществено здраве" в здравната инспекция Марияна Кофинова обясни, ч...

Фабриката за сънища на Путин

http://asia.actualno.com/Fabrikata-za-synishta-na-Putin-news_40637.html

Руската неоимпериалистическа външна политика може да вкара света в нова Студена война. Фабриката за сънища на Владимир Путин държи руското население чрез пропаганда. Но колко дълго президентът ще се з...

Милен Русков: Майсторските неща и посредственият свят мислят с различна скорост

http://www.cross.bg/kniga-vreme-pari-1421684.html

/КРОСС/ От излизането на романа „Възвишение" до сега какви промени настъпиха в теб? Доколко една книга може да повлияе на автора си и в каква посока? Не знам какви промени са настъпили. Аз съм със себе си всеки ден, тъй че не ги забелязвам. А и да са настъпили някакви промени, те са свързани с възрастта, годините и опита ми, само част от който е в крайна сметка „Възвишение" и съпътстващите го неща. Смяташ ли, че „Възвишение" се появи в точното време за да изпълни функцията си? Готов ли беше читателят да я приеме и разбере? Не се появи в точното време. Ако се беше появил в точното време, щеше да има още по-голям успех. Той и така има успех, но по-скоро като кораб, който върви срещу течението или може би го пресича напряко. Във всеки случай не се носи по него. Ако продължа тази аналогия - успехът му се дължи на собствения му двигател, на собствената му енергия, а не на благоприятно течение или попътен вятър. След като „Възвишение" влезе в театралните зали и бе посрещната с овации от публиката, би ли искал нещо в пиесата да се промени? Какъв би желал да е бъдещият й живот? Не искам нищо в пиесата да се променя, или по-точно не държа на това. Тя ми се вижда достатъчно добра и такава, каквато е в момента. А най-сетне за мен това не е и чак толкова важно, тъй като аз съм автор на романи, а не на пиеси. Има ли възвисени хора в страната ни, по какво да ги познаем? Как оцеляват те в съвременните условия? Сигурно има

Украйна е заловила 23 сепаратисти

http://www.moreto.net/novini.php?n=258633

Сраженията в Източна Украйна на стихват въпреки трагедията с малайзийския самолет и призивите на международната общност за спиране на огъня. По последни данни армията успява да напредне в източните региони и дори е задържала сепаратисти.

Б. Рашков: 5 бивши от службите използват СРС-та

http://frognews.bg/news_73375/

Петима служители от нашата специализирана администрация са бивши служители на службите, които използват СРС-та, каза Бойко Рашков, председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства на пресконференция.

Сваленият малайзийски самолет със застраховка срещу военни действия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203471

Самолетът на малайзийската авиокомпания, който бе свален над Източна Украйна е бил застрахован в случай на военни действия за сумата от 97.3 милиона долара, съобщи Bloomberg.
Това бе потвърдено от компанията Allianz SE. Авиокомпанията е сключила застраховката с Atrium Underwriting Group, която пък е презастраховала самолета в немската Самолетът на малайзийската авиокомпания, който бе свален над Източна Украйна е бил застрахован в случай на военни действия за сумата от 97.3 милиона долара, съобщи Bloomberg. Това бе потвърдено от компанията Allianz SE. Авиокомпанията е сключила застраховката с Atrium Underwriting Group, която пък е презастраховала самолета в немската

Корнелия Нинова: Най-големият проблем на БСП е идейната й чистота.

http://www.cross.bg/ninova-korneliya-danuk-1421688.html

/КРОСС/Най-големият проблем на БСП е идейната й чистота, смята Корнелия Нинова.  Нинова влезе в битката за лидерския пост в БСП, след като напусна поста на заместник-председател на парламентарната група, но остана депутат, след провала на социалистите на евроизборите. В интервю за в. "Сега" тя коментира своите мотиви да се включи в състезанието, парламентарната криза и случая "КТБ". Лява партия ли е БСП? Навсякъде - и в нашите структури, и в обществото, се поставя въпросът лява партия ли е БСП и отстъпила ли е от автентичната си лява идеология. Т.е. на първо място е идейната чистота. Трябва ясно и категорично да се каже - ние сме лява партия, правим тези леви политики, можем да отстъпваме дотук и не повече. Но това трябва да се знае предварително, категорична е Корнелия Нинова. На второ място тя поставя организационното състояние на партията, тъй като, признава Нинова: "В този вид не сме боеспособни". Повече енергия, повече финанси от субсидията, повече силни кадри и авторитети в местните структури - иска Корнелия Нинова. Тя залага повече на "вените, по които тече животът на партията", тоест на хората, които, са най-близо до народа, както и на добрите кадри - професионалисти, естествени авторитети, които да са уважавани от хората, лявата интелигенция, и не на последно място - на коалиционна политика

Делото за хулиганство срещу Сидеров се отложи за след изборите

http://www.mediapool.bg/deloto-za-huliganstvo-sreshtu-siderov-se-otlozhi-za-sled-izborite-news222866.html

Делото срещу лидера на "Атака" за хулиганство и лека телесна повреда не успя да тръгне в понеделник заради проблем с призоваването на страните, а вторият опит за стартирането му ще бъде след изборите на 5 октомври.   Както се оказа, Волен Сидеров не е получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок. Адвокатът на Сидеров Явор Нотев, който е и депутат от "Атака", поиска следващото заседание да бъде след 5-и октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори.   Друга пречка даде даде ход на делото беше нередовното призоваване на полицая Костадин Колев, който според обвинението е пострадал от хулиганските действия на Сидеров.   През април прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу лидера на "Атака" заради хулиганство и нападение срещу полицай, извършени по време и след пътуването му със самолет от София до Варна на 6 януари т.г. Тогава Сидеров предизвика грозен скандал на борда на самолета, нападайки словесно френския културен аташе Стефани Дюмортие. Случаят предизвика реакция на френското посолство, но не и на парламента, тъй като управляващите не искаха да си развалят отношенията с партията, която осигурява мнозинството им. Преди това главният прокурор поиска имунитета на Сидеров и съпартийците му, част от които бяха заедно с него на самолета София-Варна.   Макар че делото е в съда от април, то започна едва сега заради имунитета, който Волен Сидеров получи поради участието на партията си на европейските избори.   Освен скандалите и опита за саморазправа с Дюмортие по време на полета, Сидеров и компания са продължили с изстъпленията си и след кацането на самолета на варненското летище. Лидерът на "Атака" започнал да блъска и да опитва да удари пътника Димитър Бахнев, оказал съпротива и на полицаите Милен Кателиев и Недко Недев, които се отзовали на сигнал за напрежение на летището, а след това ударил с юмрук в лицето униформения Костадин Колев.   Това не е първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от Сидеров. През 2010 г. той беше спрян на летището във Франкфурт след полет с "Луфтханза", защото буйствал в самолета, а при опитите на персонала да го усмири, размахвал дипломатическия си паспорт. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

Започва делото срещу Волен Сидеров за самолетния скандал

http://www.mediapool.bg/zapochva-deloto-sreshtu-volen-siderov-za-samoletniya-skandal-news222866.html

В Софийския градски съд ще се проведе първо съдебно заседание по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за скандала на летище ”Варна”. Той ще бъде изправен на подсъдимата скамейка за нанасяне на лека телесна повреда на полицай и хулиганство. Обвинителният акт срещу Сидеров бе внесен на 9 април тази година заради действията на лидера на ”Атака” от 6 януари. Тогава Сидеров предизвика грозен скандал на борда на самолета, нападайки словесно френския културен аташе Стефани Дюмортие, като дори бе поискал от нея да се легитимира с документ за самоличност. Впоследствие националистът бе продължил да крещи и обижда всеки, който му направи забележка, докато пътниците били извозвани с автобус от самолета до терминала на варненското летище. Потърпевш в случая се оказал Димитър Бахнев, когото политикът блъскал, обиждал и опитал да изрита и удари. Ако бъде признат за виновен от съда, лидерът на "Атака" е заплашен от наказание до 5 години зад решетките, тъй като освен хулиганство, отличаващо се "с изключителен цинизъм и дързост", той е оказал и съпротива на полицай.

Аква парк KONZA Ви очаква от Понеделник до Неделя

http://www.zapernik.com/obshtestvo/akva-park-konza-vi-ochakva-ot-ponedelnik-do-nedelya_33178/

Аква парк KONZA ще работи всеки ден от Понеделник до Неделя за Вас от 10:00ч до 19:00ч

Цената на билета от Понеделник до Петък за всеки над 0,90см - 6лв

Цената на билета за Събота и Неделя от 0,90 до 1,30см -6лв. Над 1,30см - 12лв.

Цената включва шезлонг, чадър, масичка, използването на...

Продължава

Сваленият малайзийски самолет с милиони застраховка срещу военни действия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203465

Самолетът на малайзийската авиокомпания, който бе свален над Източна Украйна е бил застрахован в случай на военни действия за сумата от 97.3 милиона долара, съобщи Bloomberg.
Това бе потвърдено от компанията Allianz SE. Авиокомпанията е сключила застраховката с Atrium Underwriting Group, която пък е презастраховала самолета в немската Самолетът на малайзийската авиокомпания, който бе свален над Източна Украйна е бил застрахован в случай на военни действия за сумата от 97.3 милиона долара, съобщи Bloomberg. Това бе потвърдено от компанията Allianz SE. Авиокомпанията е сключила застраховката с Atrium Underwriting Group, която пък е презастраховала самолета в немската

Нощната атака от украинските сили на Луганск се провали

http://www.cross.bg/ykrainskite-lygansk-predstaviteli-1421683.html

/КРОСС/ В резултат на настъплението в района на Луганск, украинските войски останаха без нито един превзет населен пункт с важно стратегическо значение, съобщиха представители на Луганска народна република (ЛНР). По данни на ЛНР, украинските военни „преди няколко часа обявиха ново настъпление", но тези планове така и не се реализираха - „нито един град или стратегическо населено място не са превзети". Георгиевка остава под контрола на ЛНР, а също с. Юбилейни (до Луганск). На Боровское (до Георгиевка) украинската войска е насочила десетки танкове, но с нулев резултат", съобщиха представители на ЛНР. ИА „Новорусия" предаде, че опълченците са свалили самолет на украински ВВС над Роскошное. По данни на пресцентъра на ЛНР, преди няколко часа украински щурмови самолети са направили опит за бомбардиране на Лисичанск. Правителствените сили са блокирали населения пункт Рубежное и бе нанасен удар на Свердловск от установки „Град". Същевременно, командващия на опълчението на ДНР Игор Стрелков съобщи, че в Дебалцево противникът нахлул с 15 танка. Води се сражение с Националната гвардия на Украйна в Дзержинск. Настъплението на украинците продължава по всички фронтови точки, в това число и до Луганск. „Идва време, когато Русия трябва най-накрая да вземе окончателно решение: да подкрепи истински воюващите руснаци на Донбас, или да ги предаде окончателно и безвъзвратно. За всичко останало вече не остана време

Четиригодишно дете убито при кражба на кола

http://www.vesti.bg/novini/chetirigodishno-dete-ubito-pri-krazhba-na-kola-6017834

Четиригодишно момче загина при кражба на кола в Южна Африка, тъй като било запопчано на седалката с предпазния колан и се влачило след задигнатия автомобил, предаде АФП.

Лятна забавна гимнастика на открито (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203452

Лятото е най-доброто време да влезем във форма. 16-годишната Джудин публикува в YouTube няколко упражнения на открито, с които ще успеете да свалите излишните килца.
Вижте видеото Лятото е най-доброто време да влезем във форма. 16-годишната Джудин публикува в YouTube няколко упражнения на открито, с които ще успеете да свалите излишните килца. Вижте видеото

Намерени са телата на 251 загинали в Boeing 777

http://www.cross.bg/telata-ykraiina-kytii-1421681.html

/КРОСС/ Вече са намерени 251 тела и 66 човешки останки, съобщи РИА „Новости", позовавайки се на държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. Те са пренесени и натоварени в хладилни вагони на жп станция Торез. Изследвани са около 120 кв. км в района на катастрофата. Руският президент Владимир Путин обеща своето „пълно сътрудничество" на холандския премиер Марк Рюте, така че телата на жертвите и черните кутии от трагичния полет на малайзийския MH17 да може да бъдат прибрани от източната част на Украйна, съобщи в неделя вечерта холандското правителство. „По въпроса за тръгването на влака, който съдържа повечето от телата на жертвите и за предаването на черните кутии, той (Путин) обеща пълното си сътрудничество", каза за AFP говорител на правителството, настоял за анонимност. Снощният телефонен разговор между Рюте и Путин е третият след трагедията, която отне живота на 298 души, включително на 193 холандци, пише AFP. Боинг 777 на Малайзийските авиолинии се разби в четвъртък, най-вероятно след стрелба с ракета земя-въдух, в зона, контролирана от проруските опълченци в източната част на Украйна. По време на разговора Путин е обещал също на Марк Рюте помощ за това двете черни кутии на самолета да достигнат до международните следователи и достъпът до мястото да не бъде затрудняван.Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на самолетната катастрофа, заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай

Порошенко: В Украйна трябва да бъде изпратена полицейска мисия на ООН

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2347439_poroshenko_v_ukraina_triabva_da_bude_izpratena/?ref=rss


Изпращането на гражданска полицейска мисия на ООН в Украйна би помогнало значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата на малайзийския самолет, заяви украинският президент Петро Порошенко в телефонен разговор с австралийския премиер Тони Абът, съобщи ИТАР-ТАСС.

Порошенко благодари на Абът, че е повдигнал въпроса за приемане на резолюция на Съвета за сигурност на ООН в подкрепа на международното разследване на катастрофата в Донецка област и изпращане...

В. Симеонов пак напира за коалиция с ВМРО

http://frognews.bg/news_73374/

Предложението към ВМРО за присъединяване към НФСБ възникна на заседанието в Карлово на 18 юли, рожденият ден на Апостола, много знаков ден. То беше базирано върху идентичните програми на НФСБ и ВМРО.

Сформират Областен обществен съвет на БЧК-Варна за подпомагане на пострадалите в "Аспарухово"

http://www.moreto.net/novini.php?n=258648

Във връзка с обявена на 20 юни кампания за набиране на финансови средства за подпомагане на пострадалите от катастрофалното наводнение в град Варна, квартал Аспарухово, със заповед на Председателя на Областния съвет на БЧК – Варна г-н Илия Раев ще бъде сформиран Областен обществен съвет към Българския Червен кръст, научи Moreto.

Пиян с над 3 промила алкохол катастрофира в Девин

http://www.vesti.bg/novini/piian-s-nad-3-promila-alkohol-katastrofira-v-devin-6017832

Пиян шофьор заби автомобила си край хранителен магазин в Девин. Мъжът карал с рекордните над 3 промила алкохол.

Цитат на деня: Фракции от прокуратурата са показали умението си да режисират театър

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/21/2347437_citat_na_denia_frakcii_ot_prokuraturata_sa_pokazali/?ref=rss


Бих искал да ви напомня, че фракции от българската прокуратура са показали умението си да режисират театър.

Това заявява мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев в интервю за новинарския сайт Novinite.bg. На въпрос защо прокуратурата би повдигнала обвинение, ако то е неоснователно, той отговаря: "Защото някои политически кръгове имат интерес от обвинение срещу мен на всяка цена."

"Причината да започне кризата в банката бяха безпрецедентни спекулации от някои...

Съветът за сигурност на ООН готов с резолюция за малайзийския боинг

http://www.cross.bg/suvetut-sigyrnost-rezolyutziyata-1421680.html

/КРОСС/ Резолюция по повод разбилия се в Източна Украйна малайзийски боинг ще гласува Съветът за сигурност към ООН в 22 ч. българско време днес.Проектът на резолюцията е бил съгласувал до късно тази нощ.Проекти са представени както от руска, така и от австралийска страна.Текстът е готов, като има няколко промени спрямо внесените проекти. Има едно-две изменения и се надявам утре (тази вечер) всички да гласуват резолюцията, посочи британският представител в ООН Марк Грант.Руският посланик в ООН Виталий Чуркин коментира, че е доволен от работата върху проектите за общ документ и определи заседанието като „полезно".Преди обсъжданията руската страна настоя в текста да бъде включено изискване международното разследване на трагедията да бъде под опеката на международната организация за гражданска авиация ICAO.

Даниел Вълчев се оттегля само като заместник на Меглена Кунева

http://www.mediapool.bg/daniel-valchev-se-otteglya-samo-kato-zamestnik-na-meglena-kuneva-news222865.html

Зам.-председателят на Движение България на гражданите Даниел Вълчев обяви в понеделник, че се оттегля само от този пост, но остава активен член на партията, ръководена от Меглена Кунева, и не напуска политиката. Това се посочва в негово заявление до медиите, съгласувано с Кунева, след като вестник "Преса" съобщи, че той се оттегля от политиката, за да се отдаде на преподавателската си дейност. Вълчев потвърждава, че смята да поеме повече отговорности в преподавателската си дейност в Юридическия факултет на Софийския университет, след като наскоро стана професор по право. Той посочва, че решението му да се оттегли от ръководните постове в партията е от лично естество и във връзка с университетските му задължения, но ще продължи да участва в работата и форумите на партията. "Винаги съм се гордял, с това, че съм един от създателите на ДБГ и оставам активен член на движението", подчертава Вълчев. Той изразява "своята безусловна подкрепа" за Меглена Кунева и допълва, че без нея проектът не би бил възможен. "Въпреки трудностите, ДБГ успя да запази добра форма и днес се намира пред важен момент от своя живот. Вярвам, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори съществува сериозна възможност за успех на Реформаторския блок. Имаме и много сериозен шанс за участие в следващото управление на страната", допълва Вълчев и изразява увереност в единството и че твърдо и в партньорство трябва да се отстояват позициите в рамките на коалицията. По думите му, "България на гражданите" ще спечели, ако издигне на водещи места в листите утвърдени местни лидери и млади и перспективни национални политици. Според устава на движението, на мястото на зам.-председателя се избира нов по предложение на лидера на партията, като се очаква Меглена Кунева да направи номинация за свой заместник. Другите й двама заместници са Найден Зеленогорски и Йонко Грозев.

Даниел Вълчев напуска ”Движение България на гражданите” и политиката

http://www.mediapool.bg/daniel-valchev-napuska-dvizhenie-bulgaria-na-grazhdanite-i-politikata-news222865.html

Заместник-председателят на "Движение България на гражданите" Даниел Вълчев напуска партията и изобщо политиката, защото смята да се отдаде на академичната си кариера, съобщи в понеделник вестник ”Труд”. Вълчев стана професор по право в Софийския университет и му предстои академична кариера. Според правилника на университета той няма да има право да е в ръководството на политическа партия. В писмото си до Вълчев е написал, че подкрепя Меглена Кунева като лидер на партията и вярва в успеха на Реформаторския блок.

Задържан е мъж, шофирал с 3,11 промила алкохол в кръвта

http://crime.actualno.com/Zadyrjan-e-myj-shofiral-s-311-promila-alkohol-v-kryvta-news_40626.html

Пиян шофьор предизвика катастрофа и избяга в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив. Вчера, около 19.00 часа на улица “Мортагон” товарен автомобил навлязъл в лен...

Необходима е оптимизация на училищната мрежа след седми клас в Ловешка област

http://education.actualno.com/Neobhodima-e-optimizacija-na-uchilishtnata-mreja-sled-sedmi-klas-v-Loveshka-oblast-news_40630.html

План-приемът след седми клас в училищата в Ловешка област, заложен в началото на годината, е нереалистичен, заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев. Децата са много п...

Комисия ще извърши цялостна проверка на детските градини в Ловешко

http://lovech.actualno.com/Komisija-shte-izvyrshi-cjalostna-proverka-na-detskite-gradini-v-Loveshko-news_40620.html

До края на седмицата кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще назначи комисия, която да извърши цялостна проверка в детските градини на територията на общината. Това реши на заседанието си постоянната коми...

Левски привлече голмайстора на Втора гръцка дивизия (ВИДЕО)

http://bgfootball.actualno.com/Levski-privleche-golmajstora-na-Vtora-grycka-divizija-VIDEO-news_40621.html

Левски привлече 12-ото си ново попълнение за сезон 2014-2015. Испанският нападател на гръцкия Ники Волос Антонио Салас Кинта Аниете пристигна на "Герена", за да подпише договор с клуба. Офа...

Душан Вуйович ще бъде новият министър на финансите на Сърбия

http://balkani.actualno.com/Dushan-Vujovich-shte-byde-novijat-ministyr-na-finansite-na-Syrbija-news_40622.html

Сръбският премиер Александър Вучич (на снимката) заяви, че Душан Вуйович ще бъде новият министър на финансите и че преди първите 100 дни на правителството ще има промени на много директори на държавни...

Украинската армия изстреля ракети срещу гарата в Донецк, твърдят проруски бунтовници

http://europe.actualno.com/Ukrainskata-armija-izstrelja-raketi-sreshtu-garata-v-Doneck-tvyrdjat-proruski-buntovnici-news_40624.html

Взаимните обвинения в агресия между Киев и проруските сепаратисти по отношение на продължаващите военни действия в Източна Украйна не спират. Според информация на ИТАР-ТАСС, които използват като изто...

Четири медала за спортните таланти на "Еврофутбол" на "Самарско знаме"

http://moresport.actualno.com/Chetiri-medala-za-sportnite-talanti-na-Evrofutbol-na-Samarsko-zname--news_40625.html

Четири медала грабнаха Спортните таланти на "Еврофутбол" на X-тия Международен лекоатлетически турнир "Самарско знаме", който се проведе в Стара Загора в събота. Митко Ценов разби...

Няколко района във Варна остават без вода

http://society.actualno.com/Njakolko-rajona-vyv-Varna-ostavat-bez-voda--news_40627.html

Няколко района във Варна остават без вода. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният диспечер на ВиК – Варна. Без вода ще бъдат част от абонатите в Гръц...

Бури и градушки идват утре

http://society.actualno.com/Buri-i-gradushki-idvat-utre-news_40628.html

След днешния горещ ден, във вторник ни очакват гръмотевични бури и градушки, съобщи БГНЕС. Оранжев код в 6 области в Северозападна България обяви за 22 юли Националният институт по метеорология и хид...

Адам Лавин се ожени за топмодел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203441

Фронтменът на групата Фронтменът на групата "Маруун 5"Адам Лeвин и годеницата му, супермоделът Бехати Принслу размениха сватбени обети в Мексико, съобщи Contactmus. Двамата сключиха брак в курорта Кабо Сан Лукас. Младоженката е носела рокля на лейбъла "Маркеза". Носят се слухове, че Стиви Никс, която ще се присъедини към Лeвин като консултант в следващия сезон на

Затвор до гроб на убиец на таксиджия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202813

“Таксиметровият шофьор се давеше в кръвта си, не се различаваха по лицето нито носът, нито устата и очите. Опитваше се да се защити, но неуспешно. Бях потресен, ще запомня гледката за цял живот.” Това разказа в съдебната зала един от свидетелите по делото срещу 34-годишния Александър Скръчков от Пловдив. 
Преди дни Пловдивският апелативен съд ... “Таксиметровият шофьор се давеше в кръвта си, не се различаваха по лицето нито носът, нито устата и очите. Опитваше се да се защити, но неуспешно. Бях потресен, ще запомня гледката за цял живот.” Това разказа в съдебната зала един от свидетелите по делото срещу 34-годишния Александър Скръчков от Пловдив. Преди дни Пловдивският апелативен съд ...

Експерт по борбата със СПИН: Досега не е имало катастрофа, която да доведе до загубата на толкова много учени

http://www.cross.bg/spin-ycheni-borba-1421678.html

/КРОСС/ От Международната Общност за борба със СПИН (IAS) съобщиха, че в катастрофиралия малайзийски самолет в Украйна са се намирали около сто лекари и учени, които са пътували от Амстердам за Куала Лумпур за конференция по борба със СПИН. Ето какво разказва Наталия Ладная, старши научен сътрудник във Федералния научно-методичен център по профилактика и борба със СПИН: “Много жалко да колегите, просто нямам думи. Конференцията в Мелбърн е голямо научно мероприятие, на което трябваше да присъстват окол 20 хил. души от цял свят. То трябваше да се проведе от 20 до 25 юли. Конференции от подобен мащаб се провеждат веднъж на две години и събират на едно място най-изтъкнатите учени от различни страни. Миналата конференция например, бе в във Вашингтон през 2012 г. и събра повече от 25 хил. участници. В хода на конференциите експертите обменят опит и представят доклади за постиженията си в областта на борбата със СПИН в своята страна, както и резултати от съвместни международни изследвания. Изразявам своите съболезнования към семействата и близките на всички загинали колеги. Досега не е имало такава катастрофа, която да доведе до загубата на толкова лекари и учени”, заяви Наталия Ладная.

Пламен Орешарски: Най-добрият вариант е КТБ да се съхрани

http://econ.bg/Новини/Пламен-Орешарски-Най-добрият-вариант-е-КТБ-да-се-съхрани_l.a_i.557129_at.1.html

Най-добрият вариант е Корпоративна търговска банка (КТБ) да се съхрани, вместо да бъде затворена. Това каза премиерът Пламен Орешарски в интервю за...

Може да има още обвинения за трагедията в московското метро

http://www.moreto.net/novini.php?n=258644

Нови разкрития за трагедията в московското метро от 15 юли. Освен двамата техници, които бяха арестувани заради трагедията, може да има и още задържани. Служителите, които са извършвали проверка на линиите също могат да бъдат подведени под отговорност, заради това, че не са забелязали техническия проблем и не са алармирали навреме.

БФБ стартира безплатна услуга за известия по e-mail

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb42389/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0Ei0Eanalizi0C3390Ca0Cbfb0Estartira0Ebezplatna0Eusluga0Eza0Eizvestiia0Epo0Ee0Email0H1765620C/story01.htm

Потребителите ще могат да се информират незабавно за публикуването на разнообразна информация на страницата на борсата


Борисов подкрепял варианта "Пеевски" за КТБ, смята Прокопиев

http://news.ibox.bg/news/id_1585346708

Иван Костов манипулирал за състоянието на КТБ, защото е в конфликт на интереси

Кой спечели с "Екомания"

http://www.vesti.bg/ekomania/koj-specheli-s-ekomaniia-6015211

Първото място в конкурса за есе тази година спечели Екатерина Петрова

Разследването на сваления самолет вероятно вече е компрометирано

http://www.mediapool.bg/razsledvaneto-na-svaleniya-samolet-veroyatno-veche-e-komprometirano-news222864.html

Трима холандски експерти по идентификация на жертви при бедствия пристигнаха в понеделник Донецк и започнаха да изследват тела на загинали, натоварени на влак в градчето Торез, близо до района на катастрофата. С маски на лицата, придружени от представители на ОССЕ), експертите са отворили петте вагона, за които се твърди, че са хладилни. Твърдение, което кореспондент на Франс прес на място подлага под съмнение.   Това са първите чуждестранни представители, които идват на територия под контрола на проруските сепаратисти в Украйна, за да разследват самолетната катастрофа в района, откакто малайзийски "Боинг-777" с 298 души на борда, две трети от които холандци, се разби там на 17 юли, а всички пътници загинаха.   Въпреки този пробив разследването продължава да бъде силно проблематично и на практика не е започнало. Сепаратистите все още отказват достъп до мястото на катастрофата , което продължава да се "разчиства" безразборно без съобразяване с изискванията на едно сериозно разследване. Засилват се съмненията, че се правят умишлени опити за манипулиране на веществените доказателства. Експерти твърдят, че още преди да е започнало, истинското разследване на катастрофата може би вече е компрометирано.   Дори ако експертите получат достъп веднага, може да е прекалено късно за обективно разследване, заяви Кейр Джилс от "Чатъм хаус". За да се определи вида на ракетата, е необходимо да се пресъздаде ударът. Ако има отнесени части от фюзелажа, разследването вече е компрометирано, смята той.   Австралийският премиер Тони Абът изрази дълбока загриженост от факта, че подкрепяните от Русия бунтовници запазват контрола над мястото на катастрофата. Разследването прилича "повече на почистване на градината, отколкото на съдебномедицинско разследване. Това е напълно неприемливо", заяви той. "Предвид почти сигурната вина на подкрепяните от Русия бунтовници за свалянето на самолета, да оставиш тези хора да контролират мястото е все едно престъпник да контролира местопрестъплението", каза Абът.   Най-малко 27 австралийци са били сред общо 298-те загинали. Украинският премиер заяви в понеделник готовността на Киев да предостави разследването на холандските власти. Това е опит да се разреши конфликта с отказа на проруските сепаратисти, контролиращи територията, където падна самолетът, да осигурят достъп на украинските власти и на независими разследващи. Самите проруски сепаратисти заявиха, че ще предадат телата на жертвите и черните кутии на самолета на международни експерти, но не и на украинските власти.   Украинският президент Петро Порошенко е наредил и руски експерти да бъдат поканени да участват в разследването. САЩ и други западни държави обявиха, че има силни доказателства за съпричастност на Русия към свалянето на самолета след изстрелване на ракета.   Русия може да блокира полицейска мисия на ООН в Украйна   В понеделник Порошенко разпореди на правителствените сили да прекъснат операциите около мястото, където се разби малайзийският самолет. "Издадох нареждане: украинските военни трябва да прекратят незабавно операциите си в радиус от 40 километра около мястото на трагедията и да се въздържат от откриване на огън", заяви Порошенко на среща с малайзийския посланик в Киев.   По-рано той настоя за изпращането на гражданска полицейска мисия на ООН в Украйна, която би помогнала значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата.   Тази идея е залегнала в проекторезолюция, която ще се разглежда в 19 часа по Гринуич в понеделник в Съвета за сигурност на ООН. Документът определя катастрофата на самолета като "сваляне", без да споменава изрично, че е бил свален чрез стрелба. Промяната очевидно цели да успокои Русия, отбелязва Ройтерс.   Резолюцията изисква от проруските сепаратисти да предоставят "незабавно сигурен, пълен и безпрепятствен достъп" на разследващите експерти до района на катастрофата. Те трябва и да се въздържат от всякакви действия, които могат да навредят на уликите. Резолюцията изразява и загриженост от ограничения достъп до мястото на катастрофата, след като международни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщиха, че не са били допуснати да инспектират някои от отломките.   Към телата на загиналите трябва да се проявява уважение и професионално отношение, подчертава резолюцията.   Въпреки че Русия участваше в обсъждането на резолюцията, не е ясно дали тя ще получи подкрепата й, заявяват пред Ройтерс дипломати, пожелали анонимност. В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че страната му е внесла собствен проект за резолюция, с акцент върху безпристрастността на разследването под егидата на Международната организация по гражданска авиация на ООН (ИКАО). Във внесения от Австралия документ е имало някои неясноти, мотивира се той.   Взаимните обвинения продължават   Киев е убеден, че самолетът е бил свален от "професионалисти", заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. По време на пресконференция той посочи също, че няма никакво съмнение, че самолетът е бил свален с ракетна система с радарно насочване "Бук-М1".   Руският президент Владимир Путин трябва да разбере, че "това не може да продължава повече", каза също украинският премиер, критикувайки руския лидер за предоставянето на оръжия на бунтовниците, които се бият срещу силите на Киев в Източна Украйна.   Ръководителят на украинското правителство заяви, че "това не е конфликт между Украйна и Русия, а международен конфликт".   Руското министерство на отбраната обаче заяви в понеделник, че Москва не е доставяла ракетна система "Бук" на бунтовниците в Източна Украйна. Началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Андрей Картаполов, цитиран от ИТАР-ТАСС, позовавайки се на сателитни снимки, каза, че сутринта на 17 юли (деня на катастрофата) в района на селището Зарошчинское, което е разположено на 50 км източно от Донецк и на 8 км южно от Шахтьорск, е имало украинска батарея "Бук". "Възниква въпросът защо тази батарея се е оказала в този район, близо до контролирана от бунтовници територия, непосредствено преди трагедията?", попита Картаполов.   Той освен това твърди, че украински изтребител Су-25 се е намирал на 3 до 5 км от малайзийския "Боинг" малко преди той да катастрофира. "Бихме искали да получим отговор на въпроса с каква цел украински изтребител е извършвал полет в граждански коридор и на едно полетно ниво с малайзийския Боинг, каза Картаполов и попита още защо след Донецк малайзийският самолет е сменил курса и се е отклонил от коридора си до 14 км наляво. След това се е опитал да се върне в този коридор, но не е успял да завърши маневрата.   Путин обеща да направи всичко, за да спре войната в Украйна   Русия е готова да стори всичко, зависещо от нея, за да премине конфликтът в Украйна от военна фаза към обсъждане на преговори за мирни и изключително дипломатически средства, декларира Владимир Путин по телевизия ”Россия 24”.   В отговор на обвиненията, че Кремъл носи вина за въоръжаването на сепаратистите и последвалото сваляне на малайзийския самолет, Путин каза, че неведнъж Русия е призовавала към примирие в Украйна.   Според него основната вина за случилото се със самолета е на властите в Киев.

Още незапочнало разследването вероятно вече е компрометирано

http://www.mediapool.bg/oshte-nezapochnalo-razsledvaneto-veroyatno-veche-e-komprometirano-news222864.html

Разследването на катастрофата със сваления малайзийския самолет в Източна Украйна продължава да бъде силно проблематично и на практика не е започнало. Проруските сепаратисти продължават да отказват достъп до мястото на катастрофата, което продължава да се "разчиства" безразборно без съобразяване с изискванията на едно сериозно разследване. Засилват се съмненията, че се правят умишлени опити за манипулиране на веществените доказателства. Експерти твърдят, че без дори да е започнало, истинското разследване на катастрофата може би вече е хкомпрометирано.   На този фон украинският президент поиска изпращането на гражданска полицейска мисия на ООН в Украйна, която би помогнала значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата. Това е казал самият Порошенко в телефонен разговор с австралийския премиер Тони Абът.   Той благодарил на Абът, че е повдигнал въпроса за приемане на резолюция на Съвета за сигурност на ООН в подкрепа на международното разследване на катастрофата в Донецка област и изпращане на полицейска мисия на ООН. В случай, че Съветът за сигурност на ООН вземе бързо решение, мисията ще може да помогне значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата, подчертал Порошенко.   Проекторезолюцията, която ще се разглежда в 19 часа по Гринуич в понеделник, определя катастрофата на самолета като "сваляне", без да споменава изрично, че е бил свален чрез стрелба. Промяната очевидно цели да успокои Русия, отбелязва Ройтерс, но въпреки това се призовава "виновните да понесат отговорността".   Резолюцията изисква от проруските сепаратисти да предоставят "незабавно сигурен, пълен и безпрепятствен достъп" на разследващите експерти до района на катастрофата. Те трябва и да се въздържат от всякакви действия, които могат да навредят на уликите. Резолюцията изразява и загриженост от ограничения достъп до мястото на катастрофата, след като международни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщиха, че не са били допуснати да инспектират някои от отломките.   Към телата на загиналите трябва да се проявява уважение и професионално отношение, подчертава резолюцията. Друг ключов елемент е призивът към всички държави и други действащи лица в региона да се въздържат от агресивни действия срещу граждански самолети.   Въпреки че Русия участваше в обсъждането на резолюцията, не е ясно дали тя ще получи подкрепата й, заявяват пред Ройтерс дипломати, пожелали анонимност.   В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че руската страна е внесла в Съвета за сигурност собствен проект за резолюция. В него се набляга на безпристрастността на разследването на катастрофата под егидата на Международната организация по гражданска авиация на ООН (ИКАО), уточни Чуркин. Във внесения от Австралия документ е имало някои неясноти, мотивира се той и заяви, че акцентът върху безпристрастността "е единствената разлика".   Разследването прилича на почистване на градината Австралийският премиер Тони Абът, цитиран от същата агенция, изрази дълбока загриженост от факта, че подкрепяните от Русия бунтовници запазват контрола над мястото на катастрофата на малайзийски самолет, свален над Украйна.   Разследването прилича "повече на почистване на градината, отколкото на съдебномедицинско разследване. Това е напълно неприемливо", заяви премиерът на Австралия.   "Предвид почти сигурната вина на подкрепяните от Русия бунтовници за свалянето на самолета, да оставиш тези хора да контролират мястото е все едно престъпник да контролира местопрестъплението", каза още Абът пред журналисти.   Най-малко 27 австралийци са били сред общо 298 души, пътували с малайзийския самолет, от които няма оцелели. Западът обвинява въоръжените от Русия сепаратисти за свалянето на самолета.   Абът подчерта, че е разговарял с руския президент Владимир Путин за първи път след катастрофата. "Той каза всички подходящи неща, сега само трябва да спази обещанието си", заяви австралийският премиер, който отказа да коментира подробности по разговора.   Разследването може вече е компрометирано   Вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери поиска от Москва да поеме отговорност за действията на проруските бунтовници, които според Вашингтон са свалили самолета с ракета. Той изрази и отвращение от гротескния начин, по който те са се отнесли с телата на загиналите.   Русия отрича да има отношение към катастрофата и обвини за случилото се украинската армия.   Бунтовниците бяха натоварили 192 тела в хладилни вагони, които са на гарата в контролирания от бунтовниците град Торез. Общо са открити 251 тела, съобщи украинската служба за извънредни ситуации, цитирани от Асошиейтед прес. Майкъл Бочюркив, говорител на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, заяви че някои от телата може да са били изпарени. До мястото, където са паднали двигателите, няма тела, а този район е бил изложен на най-силна топлина, подчерта той.   Дори ако експертите получат достъп веднага, може да е прекалено късно за обективно разследване, заяви Кейр Джилс от "Чатъм хаус". За да се определи вида на ракетата, е необходимо да се пресъздаде ударът. Ако има отнесени части от фюзелажа, разследването вече е компрометирано, смята той. Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на катастрофата, заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай, цитиран от ДПА. Украинското правителство е заявило, че не може да гарантира безопасен коридор за 113-те малайзийски експерти, които трябва да стигнат до мястото на катастрофата на самолета, заяви министърът, който се намира в Киев от вчера. В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването, добави Лю. Той изрази и безпокойство за предпазването на мястото на катастрофата от намеса.   "Малайзия е дълбоко обезпокоена, че международният екип де факто не може да стигне до мястото на падането", заяви министърът. Премиерът Наджиб Разак поиска телата на загиналите малайзийски граждани да бъдат изпратени в родината им преди края на Рамазана.   Путин обеща да направи всичко, за да спре войната в Украйна   Русия е готова да стори всичко, зависещо от нея, за да премине конфликтът в Украйна от военна фаза към обсъждане на преговори за мирни и изключително дипломатически средства, декларира президентът Владимир Путин по телевизия ”Россия 24”.   В отговор на обвиненията, че Кремъл носи вина за въоръжаването на сепаратистите и последвалото сваляне на малайзийския самолет, Путин каза, че неведнъж Русия е призовавала към примирие в Украйна.   Според него основната вина за случилото се със самолета е на властите в Киев.   "С увереност може да се каже, че ако на 28 юни не бяха подновени бойните действия в Източна Украйна, то навярно и тази трагедия нямаше да се случи. В същото време никой не е длъжен и няма право да използва тази трагедия за постигане на своите користни политически цели. Такива събития трябва не да разделят, а да обединяват хората", каза Путин.   Руският президент каза, че разследването на катастрофата трябва да е се води от Международната асоциация за гражданска авиация (ICAO), а сигурността на нейните експерти трябва да се гарантира.   "Трябва там (на мястото на катастрофата) да има пълноценна група специалисти под егидата на ICAO и съответната международна комисия. Трябва да им се гарантира пълна и абсолютна сигурност, да се създадат за работата й хуманитарни коридори", каза Путин.   Холандски екип за идентификация на жертви пристигна в Донецк Трима представители на холандския екип за идентификация на жертви при бедствия пристигнаха в Донецк. Това са първите чуждестранни представители, които идват на територия под контрола на бунтовниците, за да разследват самолетната катастрофа в района, откакто малайзийски "Боинг-777" с 298 души на борда, две трети от които холандци, се разби там в четвъртък, предаде Ройтерс.   Холандците отказаха да оповестят каквито и да било детайли за плановете си. Представител на сепаратистите в Донецка област обаче заяви, че бунтовническите лидери са готови да се срещнат с тях и да им съдействат да отидат на местопроизшествието или до хладилния влак, в който се държат телата на някои от загиналите.   По думите на Сергей Кавтарадзе, представител на самопровъзгласилата се Донецка народна република, бунтовниците ще получат съвети от международните експерти като например къде да изпратят влака.

Путин обеща да направи всичко, за да спре войната в Украйна

http://www.mediapool.bg/putin-obeshta-da-napravi-vsichko-za-da-spre-voinata-v-ukraina-news222864.html

Русия е готова да стори всичко, зависещо от нея, за да премине конфликтът в Украйна от военна фаза към обсъждане на преговори за мирни и изключително дипломатически средства, декларира президентът Владимир Путин по телевизия  ”Россия 24”. В отговор на обвиненията, че Кремъл носи вина за въоръжаването на сепаратистите и последвалото сваляне на малайзийския самолет, Путин каза, че неведнъж Русия е призовавала към примирие в Украйна. Според него основната вина за случилото се със самолета е на властите в Киев. "С увереност може да се каже, че ако на 28 юни не бяха подновени бойните действия в Източна Украйна, то навярно и тази трагедия нямаше да се случи. В същото време никой не е длъжен и няма право да използва тази трагедия за постигане на своите користни политически цели. Такива събития трябва не да разделят, а да обединяват хората", каза Путин. Руският президент каза, че разследването на катастрофата трябва да е се води от Международната асоциация за гражданска авиация (ICAO), а сигурността на нейните експерти трябва да се гарантира. " Трябва там (на мястото на катастрофата) да има пълноценна група специалисти под егидата на ICAO и съответната международна комисия. Трябва да им се гарантира пълна и абсолютна сигурност, да се създадат за работата й хуманитарни коридори", каза Путин. В неделя вечерта той разговаря с премиерите на Холандия Марк Руте, на Великобритания Дейвид Камерън, на Австралия Тона Абът и с президента на Франция Франсоа Оланд. "Путин каза всички правилни думи, въпросът е, че сега трябва да ги подкрепи с дела", коментира австралийският премиер. Той обясни, че Австралия ще изпрати екип от 45 специалисти, но и изрази гнева си по повод отношението към телата на жертвите и мястото на катастрофата, в която загинаха поне 27 австралийци. Труповете на загиналите са натоварени в хладилни вагони, но все още се намират на мястото на инцидента. "Предвид почти сигурната вина на подкрепяните от Русия бунтовници за свалянето на самолета, да оставиш тези хора да контролират мястото е все едно престъпник да контролира местопрестъплението", каза още Абът пред журналисти. Австралия внесе в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция, в която се  осъжда свалянето на самолета и се настоява за търсене на отговорност. Абът каза, че всеки опит на Русия да отложи вота ще се възприеме "много, много зле" от Австралия.

Русия започна разпределянето на почивните бази в Крим

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203434

Властите в Русия започнаха разпределяни на почивните бази в Крим, пише вестник „Комерсант“.
Четири санаториума, принадлежали по-рано на вътрешното ведомство на Украйна, вече са прехвърлени на руското МВР. Скоро още три курортни комплекса може да преминат към руските държавни железници (РЖД). Предвижда се около сто санаториума да преминат към Властите в Русия започнаха разпределяни на почивните бази в Крим, пише вестник „Комерсант“. Четири санаториума, принадлежали по-рано на вътрешното ведомство на Украйна, вече са прехвърлени на руското МВР. Скоро още три курортни комплекса може да преминат към руските държавни железници (РЖД). Предвижда се около сто санаториума да преминат към

Уникален гол на Бербатов в Колумбия (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203409

Димитър Бербатов вкара единствения гол за победата 1:0 на неговия "Монако" срещу колумбийския "Атлетико Хуниор". Мачът се игра на стадион "Метрополитано де Баранкия" и е част от приятелския турнир за Евроамериканската купа. Българинът се разписа в 46-ата минута със страхотна странична ножица, която остави напълно безпомощен вратаря на домакините

ООН гласува резолюция за самолетната катастрофа в Украйна

http://econ.bg/Новини/ООН-гласува-резолюция-за-самолетната-катастрофа-в-Украйна_l.a_i.557130_at.1.html

Съветът за сигурност на ООН ще гласува предложената от Австралия резолюция за разрешаване на международен достъп до мястото на самолетната катастрофа...

Видео: Връщат ли се децата към книгите

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/21/2347064_video_vrushtat_li_se_decata_kum_knigite/?ref=rss



Децата се възвръщат към библиотеките и може да се каже, че първоначалният интерес към компютъра е преодолян, коментира Ирина Александрова, началник на Детско-юношеския отдел на Столична библиотека пред БГНЕС.

Според нея отливът е бил в началото на промените и причините са него са много и основно се коренят в обществото. С началото на множество национални кампании и програми за четене обаче интересът към библиотеките се връща. При тях има хиляда читатели на година, което при...

Представят документално-художествения роман на Светлана Савицкая „Балканът"

http://www.cross.bg/savitzkaya-svetlana-stara-1421679.html

/КРОСС/Документално-художественият роман на Светлана Савицкая, посветен на Руско-турската освободителна война, „Балканът", ще бъде представен в Казанлък.  Романът излезе първо на руски в Харков миналата година, а през тази и на български. Книгата включва малко познати документи и разкази на съвременници. Белетристката е обиколила десетки места, свързани с Освободителната война, преди да напише романа. Близо два месеца е прекарала у нас през миналата година. Първоначално възнамерявала книгата да бъде само в електронен вариант, но впоследствие получила покана от две издателства да бъде отпечатана и на хартия. Светлана Савицкая е авторката на 33 книги. Родена е в град Орджоникидзе. Савицкая е член-кореспондент на Международната академия по безопасност на околната среда, първите и разкази и стихове се появяват на бял свят през 1978 година. Основател и председател е на руската литературна общност Golden Pen. От 6 години поддържа собствена интернет страница www.skazswet.ru, пропагандираща между литературните общности в Сърбия, Германия, Израел,Франция,Украйна, Гърция, САЩ, България и Русия. Савицкая бе удостоена с почетен знак на Общински съвет Стара Загора миналата година, по време на посещение на руска делегация у нас по повод отбелязването на 136-та годишнина от боевете за защитата на Стара Загора. Премиерата на „Балканът" в Казанлък е днес от 17:30 часа, в залата на ул. "Искра" 4.    

В Хасково на бой отиват старците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202642

Хасковският регион за втора година поред започна сензационно в “А” група с 1:0 над шампиона “Лудогорец” на свой терен. През миналия сезон абсолютният новак “Любимец” стори чудото и изпадна. Сега завърналият се в елита “Хасково” шокира букмейкърите. Коефициентите за новака вървяха над 1:20...

Моделът “Хасково” обаче е тотално различен от случая Хасковският регион за втора година поред започна сензационно в “А” група с 1:0 над шампиона “Лудогорец” на свой терен. През миналия сезон абсолютният новак “Любимец” стори чудото и изпадна. Сега завърналият се в елита “Хасково” шокира букмейкърите. Коефициентите за новака вървяха над 1:20... Моделът “Хасково” обаче е тотално различен от случая

Властите в Русия разпределят почивни бази в Крим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203423

Властите в Русия започнаха разпределяни на почивните бази в Крим, пише вестник „Комерсант“.
Четири санаториума, принадлежали по-рано на вътрешното ведомство на Украйна, вече са прехвърлени на руското МВР. Скоро още три курортни комплекса може да преминат към руските държавни железници (РЖД). Предвижда се около сто санаториума да преминат към Властите в Русия започнаха разпределяни на почивните бази в Крим, пише вестник „Комерсант“. Четири санаториума, принадлежали по-рано на вътрешното ведомство на Украйна, вече са прехвърлени на руското МВР. Скоро още три курортни комплекса може да преминат към руските държавни железници (РЖД). Предвижда се около сто санаториума да преминат към

Патриарх Кирил оглави юбилейно литийно шествие

http://www.cross.bg/kiril-sergiii-patriarh-1421677.html

/КРОСС/ По случай 700-годишнината от раждането на Св. Сергий Радонежки се проведоха общоцърковни празненства, съобщи пресслужбата на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил. Тържествата започнаха на 17 юли в Покровския женски манастир в град Хотьково, в Николския събор, където руският патриарх оглави служението на тържествения молебен. Той се поклони на мощите на Светите Кирил и Мария - родителите на преподобни Сергий. По-късно Патриарх Кирил поведе многохилядно литийно шествие от Хотьково до град Сергиев Посад. В празничното шествие взеха участие 60 йерарси, над 400 свещенослужители, монаси, делегации от всички епархии на Руската Православна Църква, казаци и поклонници от различни региони на Русия. Шествието е поведено с основните светини - икона с мощите на Св. Сергий Радонежки и икона с мощите на преподобните Кирил и Мария. Молитвеното шествие се разпростря на 17 км. Патриарх Кирил напомни, че в изминалите времена, литийните шествия от Москва до Троице-Сергиевата Лавра (гр. Сергиев Посад) са били традиция. „Ние изминахме една малка част от онзи път, през който са минавали нашите благочестиви предци и все пак успяхме да почувстваме със сърцата си великата благодат", отбеляза Патриарх Кирил. Той подчерта, че именно в подвига, в който се въвличат душата и тялото, се „проверява нашата духовна сила и в отговор на това, Господ чува нашите молитви и подава измоленото от нас"

690 млн. лв. харчат българи в Гърция и Турция за лятото, 874 млн. у нас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202877


350 млн. лв. ще похарчат българите на гръцкото море от 15 май до около 15 септември тази година, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
За този период около 660 000 наши сънародници ще отидат на море в страната на узото.
Към 750 000 българи ще бъдат в Турция през лятото за същия период от време. 350 млн. лв. ще похарчат българите на гръцкото море от 15 май до около 15 септември тази година, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. За този период около 660 000 наши сънародници ще отидат на море в страната на узото. Към 750 000 българи ще бъдат в Турция през лятото за същия период от време.

Благоев, Волгин и русофобите

http://www.cross.bg/blagoev-bulgariya-rysiya-1421676.html

/КРОСС/Един от най-големите проблеми на България е липсата на памет за най-големите ни мислители. Един от запомнените, които обаче днес никой не чете, е Димитър Благоев. Тези дни се отдадох на удоволствието да чета отново неговата книга "Принос към историята на социализма в България" - невероятен исторически анализ на България от Освобождението до първите години на 20-ти век. Тази книга днес би дошла като манна небесна на професиоалните русофоби. Създателят на социалистическото движение у нас, въпреки че е руски възпитаник, е изключителен противник на руската имперска политика. Едва ли преди него друг, а и след него, е бил такъв интелектуален враг на този вид деспотизъм, който Благоев ненавижда с цялото си сърце. В пика на протестърската вълна някакви хора се опитаха да вадят цитати от Благоев, но понеже четенето му изисква интелектуално усилие и нещо повече от това да потърсиш в Гугъл дали някой е качил подходящи цитати, никой не успя да стигне отвъд няколкото изречения, които незнаен блогър бе качил в мрежата. А Благоев може да бъде източник за вдъхновение на няколко поколения русофоби. Според Дядото, русофилството у нас е умишлено подклаждано, а руската дипломация с години е внушавала, че България не може да се освободи самичка. Според него,, усещането, че Русия е "освободителка и покровителка на християните" е изключително лъжливо и се е използвало, за да бъдат водени хората за носа

УАУ! Горещи движения в парка и на крепостта в новото видео на пернишката формация DA Clique - ВИДЕО

http://www.zapernik.com/obshtestvo/uau-goreshti-dvijeniya-v-parka-i-na-krepostta-v-novoto_33177/

Пернишката танцова формация DA Clique представи новото си видео, в което са съчетани горещи движения и умела хореография, научи ZaPernik.com.

От месеци танцовата формация изненадва феновете си с клипове, на които показват най - новите хореографии на музикалния фон на популярни изпълнители.

Видеото носи заглавието "Summer love", а песента е на Джъстин Тимбърлейк. Хореографията е дело на ръководителя на DA Clique Денис Илиев. В кадрите партнира...

Продължава

Пенсионните фондове са с по-голяма доходност от депозитите

http://econ.bg/Новини/Пенсионните-фондове-са-с-по-голяма-доходност-от-депозитите_l.a_i.557127_at.1.html

Доходността на фондовете за втора пенсия е два пъти по-висока от лихвата по банкови депозити. Това сочи сравнение между данните на Комисията за...

Откриват обновения Римски стадион в Пловдив

http://www.cross.bg/leva-bileti-obekta-1421675.html

/КРОСС/Президентът на България Росен Плевнелиев ще открие обновеният Римски стадион в Пловдив. Очаква се церемонията да започне около 11.30 часа, като преди това държавният глава ще разгледа специална изложба, посветена на историята на обекта. Античното съоръжение разполага с кафене, уникална зала за 3D прожекции, която събира 35 човека. Предстои въвеждането на електронни билети, които ще бъдат комбинирани за няколко туристически обекта в града. „Целта е след време туристите от чужбина да могат да си купуват билети онлайн още преди да пристигнат в България", разказа за Дарик радио кметът на града Иван Тотев. Входът за възрастни ще бъде 6 лева, а за деца - 4. Групите ще влизат съответно срещу 5 лева за големи и 3 лева за малките.  

Още един район остава без вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258646

От ВиК- Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат и абонатите около пазар Роза. Водоподаването в района ще бъде възстановено дп 15 часа. По-рано днес без вода останаха и следните райони: - кв.

3-годишно момче простреляно с въздушна пушка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203415

Момченце на 3 години и 8 месеца е прието снощи в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен с прострелна рана в гърба от въздушна пушка, съобщиха от здравното заведение.  Зам.-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов заяви, че по първоначални данни друго дете го е простреляло по невнимание. Уведомена е полицията. Момченце на 3 години и 8 месеца е прието снощи в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен с прострелна рана в гърба от въздушна пушка, съобщиха от здравното заведение. Зам.-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов заяви, че по първоначални данни друго дете го е простреляло по невнимание. Уведомена е полицията.

Ситуацията в Либия продължава да се усложнява

http://www.moreto.net/novini.php?n=258634

Ситуацията в Либия продължава да се усложнява. Ислямистите не спират с нападенията над международното летище в Триполи в опит да завземат контрола над него. Сраженията вече се пренасят и в самата столица, а жертвите продължават да растат.

Момче на 3 г. простреляно в гърба с въздушна пушка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203410

Момченце на 3 години и 8 месеца е прието снощи в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен с прострелна рана в гърба от въздушна пушка, съобщиха от здравното заведение.  Зам.-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов заяви, че по първоначални данни друго дете го е простреляло по невнимание. Уведомена е полицията. Момченце на 3 години и 8 месеца е прието снощи в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен с прострелна рана в гърба от въздушна пушка, съобщиха от здравното заведение. Зам.-директорът по медицинските дейности в болницата д-р Хрисант Хрисантов заяви, че по първоначални данни друго дете го е простреляло по невнимание. Уведомена е полицията.

EVN: Причина за повредените електроуреди в Карлово не е мрежата на дружеството

http://www.cross.bg/dryzhestvoto-mrezhata-bulgariya-1421674.html

/КРОСС/ Спазвайки поетия към своите клиенти ангажимент за откритост, EVN България Електроразпределение изпрати официално становище до клиенти на компанията в Карлово по повод техни сигнали за повредени електроуреди вследствие на гръмотевична буря и мълнии на 15.06.2014 г. Времето за изготвяне на становището беше необходимо, за да може компанията да изясни всички обективни обстоятелства около случая. За целта дружеството ангажира две независими една от друга външни технически експертизи: едната на експерт от Технически университет София - филиал Пловдив, а другата на специализирана техническа фирма. Експертизите включваха посещения на място за оглед на мрежата на дружеството. И двата огледа се състояха в присъствието на клиенти и представител на гражданско движение ДНЕС, за което бяха информирани предварително. Заключенията на двете външни експертизи доказаха първоначалната позиция на EVN България Електроразпределение, че мрежата на дружеството не може да е причина за предизвикване на авария в електрическите инсталации на клиентите или за изгаряне на електроуреди. Проверките показаха, че по мрежата на EVN България Електроразпределение няма регистрирано нито едно изключване на захранването или авария за времето на падане на мълниите. Няма повредени и електросъоръжения, собственост на дружеството. Трансформаторът, от който се захранват клиентите в района, е инсталиран в самостоятелна сграда и обезопасен съгласно нормативните изисквания

Пламен Орешарски за доверието в БНБ: Коя ли друга институция се ползва с доверие

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/21/2347420_plamen_oresharski_za_doverieto_v_bnb_koia_li_druga/?ref=rss


Не разбирам въпроса ще подаде ли кабинетът оставка. Политиците се уточниха за дата за избори - 5 октомври. Това означава служебен кабинет от 6 август. Необходимо е и малко време за президента, за да извърви конституционните процедури, което насочва към дата, която вече обявих - в седмицата, която започва от 21 юли. Кое не е ясно, пита премиерът Пламен Орешарски в интервю за вестник "Стандарт", в което освен оставката той коментира ситуация с банките, както и състоянието, в което оставя...

Латвия забранява на Йосиф Кобзон да стъпва на нейна територия

http://music.actualno.com/Latvija-zabranjava-na-Josif-Kobzon-da-stypva-na-nejna-teritorija-news_40617.html

Латвийският външен министър Едгарс Ринкевич е включил в черния списък със санкционирани руски граждани трима много известни руски артисти – Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Алла Перфилова, пред...

ГЕРБ-Бургас откри свободна Wi Fi зона в Борисовата градинка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4jjqx4RjjYQ/

1

Зона със свободен интернет достъп бе открита днес в Борисовата градинка в Бургас. Тя е осигурена от ГЕРБ-Бургас и обхваща територията на целия парк в к-с „Възраждане”.  В зоната за отдих, която е предпочитано място за разходки на много жители на морския град, както и на млади семейства с деца, са монтирани два рутера, осигуряващи отличен интернет сигнал. Таксите за безплатния интернет всеки месец ще бъдат осигурени от партията. На откриването днес присъстваха народният представител Ивелина Василева и членове от клуб „България за младите”.

„Избрахме неслучайно този район, защото тук винаги е пълно с млади хора, особено предвид изградената от община Бургас площадка за игри и спорт. Като една модерна европейска партия искаме да насърчим използването на новите технологии, които на практика ни позволяват да живеем в динамичен свят без гарници. Това е първата от зоните за безплатен интернет достъп, които планираме да бъдат обособени не само в Бургас, но и на други места в областта. По този начин хората могат да бъдат винаги информирани, дори когато са извън дома или работното си място”, коментират от ГЕРБ.

Варненец изпитва колата си след пороя в събота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203405

Варненец тества възможностите на своята „Витара” в уличката точно до Морската градина, която прилича на пълноводна река след пороя в събота, съобщи petel.bg. Пороят  наводни голяма част от улиците в морския град. Своеборазни реки и езера се образуваха както в центъра, така и в повечето от кварталите.

Варненец тества колата си по улиците реки след пороя в събота (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203401

Варненец тества възможностите на своята „Витара” в уличката точно до Морската градина, която прилича на пълноводна река след пороя в събота, съобщи petel.bg. Пороят  наводни голяма част от улиците в морския град. Своеборазни реки и езера се образуваха както в центъра, така и в повечето от кварталите.

Стойчо Стоев: В Европа трябва да си пазим името, трудно го изградихме

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347422_stoicho_stoev_v_evropa_triabva_da_si_pazim_imeto/?ref=rss


Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че отборът трябва да защитава постигнатото на международно ниво. По думите му е необходимо съставът да подходи отговорно в реванша с "Дюделанж" във втория предварителен кръг в Шампионската лига.

Миналата сряда българите спечелиха убедително с 4:0 в Разград. Дни след това обаче дойде изненадващата загуба с 0:1 от новака "Хасково" на старта в А група.

"В Европа трябва да се стремим да сме максимално мобилизирани и концентрирани....

Блестящата Ищар озари празнична вечер на Българското Черноморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PYLiJtcKYMU/

Ishtar (2)

С бляскава концепция, лъскав интериор и перфектна организация, Платинум Казино и Хотел – Слънчев бряг, отпразнува своя трети рожден ден, като затвърди статута си на едно от най-забележителните развлекателни места по Българското Черноморие. На празника присъстваха над 1000 госта, сред които най-многобройните бяха от Израел – традиционно едни от най-верните посетители на мястото. Домакините се бяха погрижили всеки израелски турист да се чувства у дома си, подбирайки обичани ястия, музика, атмосфера.

Поканените се насладиха на музикалните изпълненията на Георги Милчев-Годжи и Цветелина Грахич, както и на екзотичните танци на прелесните балерини от „The Secret Garden Show“, които вдигнаха градуса на настроението на вечерта. Кулминацията на празника бе изключителната Ищар, която зарадва публиката с повече от час и половина невероятна музика и сценично присъствие.

Гостуването на Ищар бе своеобразен подарък към всички приятели от Израел, които продължиха да идват все по-многобройни и не спряха да вярват в приятелството на България и българите. За трета поредна година Платинум Казино и Хотел доказа, че е не само място, на което се печелят пари, но и място предлагащо културни забавления и летни емоции на Южното Черноморие. Не случайно сред гостите бяха забелязани гости от артистичните среди като продуцентите на хитовия сериал „Под прикритие“ Димитър Митовски и Иван Дойков, както и актьорите от филма Кирил Ефремов и Любо Кънев, певците Емилия и Дамян Попов, както и новата рап звезда Pavell. Партито бе уважено лично от Н.ПР. Почетният Консул на Израел в Бургас – Орлин Мандов, както и от многобройни медии, представители на бизнеса, сред които Цветелина Борсилавова, Мая и Енчо Косеви, партньори, доставчици, хотелиери и др.

Въпреки атентата на бургаското летище преди две години, все повече туристи от Израел избират за своята лятна ваканция курорта Слънчев бряг на южното българско Черноморие. Традиционните притятелски отношения между двете страни подпомагат развитието на туристическия бранш, овбързващ България и Израел. Не случайно през месец май 2014 г. Н.Пр. Посланик  Шаул Камиса Раз сподели, че двете държави „имат общи интереси, свързани с международната сигурност, борбата срещу тероризма, политическите процеси в Близкия изток, ситуацията в Европа, икономическите въпроси, туризма, инвестициите и много други“. Потокът туристи от Израел не само не спира, но и непрестанно се увеличава. Статистиката показва, че през 2013 г. – година след атентата (на летище Сарафово), те са се увеличили с 8-10%. Тази година тенденцията се запазва и дори нараства. Това безспорно доказва, че двете държави са победителки. И че израелците обичат България, не се отказват от плажа във Варна или Бургас, и харесват услугите и забавленията по българското Черноморие. Не случайно екипът на едно от най-харесваните места за развлечение и почивка в Слънчев бряг – Платинум Казино и Хотел, покани за своя 3-ти рожден ден една от най-обичаните звезди на Израел – Ищар. На 19 юли вечерта Платинум Казино Хотел посрещна с музика, танци и забавления многобройните си гости. Домакините подариха специални „бели покани“ на всички туристи от Израел, които бяха по време на събитието в Слънчев бряг.

Заради своята уникалност, Платинум Казино и Хотел е дестинация, позната на много хора и посещавана от много знаменитости от хайлайф средите у нас и чужбина.

Ishtar (5)

Оманският фонд и акционери работят за стабилизиране на КТБ

http://www.mediapool.bg/omanskiyat-fond-i-aktsioneri-rabotyat-za-stabilizirane-na-ktb-news222863.html

Държавният инвестиционен фонд на Оман и други акционери в Корпоративна търговска банка (КТБ) търсят начин да я стабилизират и се надяват до три месеца да бъде съставен осъществим план за това, съобщава Ройтерс, като се позовава на свой източник. Финансовият министър Петър Чобанов е говорил с представители на фонда по темата, след като планът държавата да спаси банката се сблъска с критики от опозицията, допълва агенцията. "Българите са се съгласили да работят с акционерите, за да се осигури работещ план, който да се осъществи в рамките на три месеца вместо варианта с национализация", е разкрил източникът на Ройтерс. Инвестиционният фонд на Оман е потенциален ключов играч в банковата криза в България, тъй като притежава 30 на сто от КТБ. Източникът от фонда уточнява, че разрешението на ситуацията с КТБ не означава непременно, че Оман ще инвестира още средства в банката. Едно от предложенията е намаляване на дела на Цветан Василев (който чрез "Бромак" има малко над 50% в КТБ) със средства от други международни инвеститори. Друг вариант е Управителният съвет на банката да се подсили с независими експерти. Фондът желае да помогне в стабилизирането на КТБ заради важната й роля в българската икономика, е добавил източникът. "Оман вижда България като приятел и ние сме уверени, че българското правителство и другите акционери ще работят за най-добрия изход от тази деликатна ситуация, както и за повторно отваряне банката в по-стабилно състояние", казва той. Оманският инвестиционен фонд плати 129 милиона долара през 2009-а за дела си в КТБ. Активите на целия фонд са около 13 милиарда долара. "Намирането на частно решение за КТБ е най-желаният изход", заяви министърът на финансите Петър Чобанов в петък след разговор с изпълнителния директор на Оманския фонд. От ведомството определиха като спекулативни твърденията, че БНБ и българските власти не са поканили акционерите за намиране на работещо решение за банката преди тя да бъде поставена под особен надзор. Банката бе затворена на 20 юни след като нейни клиенти, разтревожени от съобщенията за сенчести сделки на мажоритарния й акционер Цветан Василев, изтеглиха над една пета от всички депозити. БНБ назначи специален одит, който, според изявление на БНБ, показва действия, "несъвместими със закона и добрите банкови практики", напомня Ройтрес. Цветан Василев, който не е в България, отхвърля всички обвинения. Според разчети на правителството от последната седмица, разходите на държавата за спасяване на КТБ са около 1.5- 2 млрд. лева. Към момента и финансовият министър, и представителите на БСП и ГЕРБ в парламента, твърдят, че нямат данни от от БНБ за реалното състояние на КТБ, въз основа на които да изготвят план за действие. Ако Оманският фонд не вложи допълнителни пари в КТБ, не е ясно кои други инвеститори могат да направят това. Още през юни руската банка VTB, която държи под 10% от акциите, отказа да предостави средства. Миналия петък Европейската банка за възстановяване и развитие изрази готовност да подпомогне България да се справи с проблемите си в банковия сектор, ако София излезе с ясен и координиран план. Кризата с КТБ се разрасна с разклащането и на Първа инвестиционна банка, но незабавната мобилизация на властите спря паниката. За овладяването на ситуацията допринесе и съобщението, че българското правителство е поискало и получило разрешение от Брюксел за държавна помощ от 3.3 млрд. лв. за българските банки. ”Цената на затварянето на КТБ ще бъде по-висока в сравнение с изготвените и неприети схеми, при които жизнената част от банката продължава да работи с подкрепата на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете и правителството”, коментира премиерът Пламен Орешарски в интервю за вестник ”Стандарт”, публикувано в понеделник. По думите му винаги е по-добре да се съхрани една банка със систематично значение, вместо да се затвори. ”Ще ви върна към 2008 година, когато американският финансов министър Хенри Полсън отказа да подкрепи финансовия гигант "Лемън Брадърс" с аргументи от сферата на моралния хазарт, каквито чуваме и сега. Резултатът бе катастрофа не само за американската финансова система. Заразата се разпространи в целия свят. Цената бе десетки пъти по-висока от усилието да се подкрепи изпадналата в затруднение банка”, каза още той. Орешарски обаче допълни, че КТБ е далеч по-скромна банка от ”Лемън брадърс” и не би оказала такъв разрушителен ефект на българската финансова система. БНБ и управляващите все още не са решили какво да правят с КТБ и тя ще остане затворена до септември. Орешарски допълни, че общественият дебат за КТБ ”умело” е бил насочен към по-големите депозитори и длъжници на банката, но това няма отношение към вариантите за спасяване или затваряне на банката. ”Виновните, които и да са те, трябва да бъдат санкционирани, независимо дали банката получава или не подкрепа. Сигурно могат да се отправят упреци към банковия надзор, но не съм аз, който да преценява вината, на когото и да било. А що се касае до доверието в БНБ, коя ли друга институция се ползва с доверие?”, коментира той. Премиерът каза, че никога не е бил клиент на КТБ и не е в конфликт на интереси, когато разсъждава за създалата се ситуация с банката.

Орешарски: Затварянето на КТБ е най-скъпият възможен вариант

http://www.mediapool.bg/oresharski-zatvaryaneto-na-ktb-e-nai-skapiyat-vazmozhen-variant-news222863.html

”Цената на затварянето на КТБ ще бъде по-висока в сравнение с изготвените и неприети схеми, при които жизнената част от банката продължава да работи с подкрепата на БНБ, Фонда за гарантиране на влоговете и правителството”. Това коментира премиерът Пламен Орешарски в интервю за вестник ”Стандарт”. По думите му винаги е по-добре да се съхрани една банка със систематично значение, вместо да се затвори. ”Ще ви върна към 2008 година, когато американският финансов министър Хенри Полсън отказа да подкрепи финансовия гигант "Лемън Брадърс" с аргументи от сферата на моралния хазарт, каквито чуваме и сега. Резултатът бе катастрофа не само за американската финансова система. Заразата се разпространи в целия свят. Цената бе десетки пъти по-висока от усилието да се подкрепи изпадналата в затруднение банка”, каза още той. Орешарски обаче допълни, че КТБ е далеч по-скромна банка от ”Лемън брадърс” и не би оказала такъв разрушителен ефект на българската финансова система. КТБ бе поставена под особен надзор на БНБ на 20 юни и тогава затвори врати. Централната банка първо подведе вложителите в КТБ, обявявайки, че банката е стабилна, но месец по-късно изнесе скандални данни за източването на банката и раздаването на рискови кредити от нея. БНБ и управляващите все още не са решили какво да правят с КТБ и тя ще остане затворена до септември. Орешарски допълни, че общественият дебат за КТБ  ”умело” е бил насочен към по-големите депозитори и длъжници на банката, но това няма отношение към вариантите за спасяване или затваряне на банката. ”Виновните, които и да са те, трябва да бъдат санкционирани, независимо дали банката получава или не подкрепа. Сигурно могат да се отправят упреци към банковия надзор, но не съм аз, който да преценява вината, на когото и да било. А що се касае до доверието в БНБ, коя ли друга институция се ползва с доверие?”, коментира той. Премиерът каза, че никога не е бил клиент на КТБ и не е в конфликт на интереси, когато разсъждава за създалата се ситуация с банката.

Манолова: Ядоса мe опитът лидерът да бъде посочен

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/manolova-iadosa-me-opityt-lideryt-da-byde-posochen-6017828

„В цялата си 120-годишна история БСП не е имала жена председател, но пък и никога не е била в такава криза”, коментира още зам.-председателят на НС

Лек ръст в цената на златото

http://econ.bg/Новини/Лек-ръст-в-цената-на-златото_l.a_i.557124_at.1.html

Златото поскъпна леко след първото седмично поевтиняване. Паладият се търгува близо до 13-годишен връх, предаде „Блумбърг“. Благородният метал за...

Морето ни без туристи, цените падат

http://www.moreto.net/novini.php?n=258645

Кризата в Украйна, порои, наводнения и черен пиар удариха туристическия сезон по морето. Ще свърши ли черната серия, ще се радваме ли на повече гости поне през август, се питат хората от бранша и търсят начини да си запълнят хотелите и ресторантите.

Вотът наесен ще реши само политическата битка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202944

ВСИЧКИ говорят за политическа криза, но ние сме в нея вече година и половина. И тогава може да е била свързана с КТБ, но нещата не бяха толкова видими, колкото сега. Имаше два ясно очертали се блока, които си противостояха в патова ситуация. после управленският блок се разми, в него започнаха скърцания и картината започна да изглежда още по-кризисн ВСИЧКИ говорят за политическа криза, но ние сме в нея вече година и половина. И тогава може да е била свързана с КТБ, но нещата не бяха толкова видими, колкото сега. Имаше два ясно очертали се блока, които си противостояха в патова ситуация. после управленският блок се разми, в него започнаха скърцания и картината започна да изглежда още по-кризисн

Наградите на “Яворови дни – 2014″

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/apx3ougiHoU/

Picture 068

Третата вечер на Яворови дни бе посветена на участниците в Националия рецитал конкурс по творби на Яворов. В първия кръг тази година се представиха 67 изпълнения – индивидуални и групови от гр.Варна, гр.Пловдив, с. Георги Дамяново- обл.Монтана, гр.Приморско, гр.Бургас, гр.Асеновград, гр.Чирпан, гр.Русе, гр. Белово, гр.Шумен и Поморие. До финала във ІІ-я кръг се допуснаха 28 изпълнения, които оцени жури от професионални актьори в състав: Председател- Димитър Мартинов  и членове Мария Петрова-Енева и Мариела Топалова .

Награди

Индивидуални изпълнители

І-ва награда за Преслава Виденова петрова от ДЮТ”Златно ключе” – Варна за изпълнение на стихотворението “Заточеници”

ІІ-ра награда за Боян Ангелов Фърцов от ДЮТ”Златно ключе” – Варна за “Монолог на Витанов” от драмата “Когато гръм удари”

ІІ-ра награда за Александър Миленов Калчев от ДЮТ”Златно ключе”-Варна за “Хорото” – проза от хайдушки копнения

ІІІ-та награда за Елица Стоянова Горанова от КТ”Палечко” – Варна  за “Млада пролет” – композиция

ІІІ-та награда за Сияна Неделчева Христова от Поморие за “Песен на песента ми”

 

За групов рецитал

Композиция на Анджелика Джамбазова от гр. Варна за “Аз сам не съм” с участието на Константина Георгиева, Атанас петков и Анджелика Джамбазова

 

Награда на Фондация “25 века Поморие” за Мари-Никол Маркова от Поморие

 Награда на Международна фондация “Яворов” – Чирпан за Атанас Генчев от Чирпан

 

В Националния конкурс за поезия “От заник слънце озарени, алеят морски ширини” участие взеха 46 автори от цялата страна. Творбите бяха оценени от жури в състав: Председател – Мирела Иванова – Национален литературен музей

и членове  проф.Михаил Неделчев – Нов български университет

и доц.д-р Елка Трайкова – БАН

І-ВА НАГРАДА ЗА ОЛЯ СТОЯНОВА ОТ ГР. СОФИЯ

ІІ-РА НАГРАДА ЗА КРЪСТЬО РАЛЕНКОВ ОТ ГР. СОФИЯ

ІІІ-ТА НАГРАДА ЗА ГАЛИНА ИВАНОВА ОТ ГР. ВАРНА

mariana_marinova

Picture 057

 

Сифилис и хламидии дебнат туристите във Варна

http://pik.bg/сифилис-и-хламидии-дебнат-туристите-във-варна-news204745.html

Сифилис и хламидии дебнат туристите във Варна

Сифилис и хламидии дебнат туристите във Варна, пише "Телеграф". Там болните, засечени от началото на лятото, са най-много, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи. От общо 29 случая на хламидийни инфекции в страната през юни 21 са в морската столица, 6 - в София, по един н Пловдив и Враца. Варна води класацията и по сифилис - 8 случая за един месец. За хората с по-променливи нрави лекарите препоръчват те внимателно да подбират партньорите си. Много от туристите, които си позволяват повече от морски флирт, след седмици или месеци може да разберат неприятната истина. Особено коварни са хламидиите, тъй като заразяването с тях няма видими проявления при три четвърти от жените и при половината от мъжете.

Ако инфекцията не се лекува навреме, може да засегне репродуктивните органи на дамите и да доведе до безплодие. Лошото е, че хламидии могат да се накачат не само при полов контакт, но и при ползване на обществени тоалетни и басейни. Затова е добре веднъж в годината да си правите тест, съветват лекарите.


Човек може да бъде унищожен, но не и победен

http://www.cross.bg/chovek-pobeden-ynishtozhen-1421673.html

/КРОСС/Ърнест Хемингуей (1899-1961), американски писател: Човек може да бъде унищожен, но не и победен.

Арестуваха роми в Стара Загора, протестът се мести пред общината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203394

Има няколко арестувани роми в старозагорския квартал „Лозенец“, съобщи БГНЕС.
За момента жандармерията владее положението. Ромите се организират към 10 часа да протестират пред общината в града. По-рано сутринта се стигна до сблъсъци с полицията.
Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината. Има няколко арестувани роми в старозагорския квартал „Лозенец“, съобщи БГНЕС. За момента жандармерията владее положението. Ромите се организират към 10 часа да протестират пред общината в града. По-рано сутринта се стигна до сблъсъци с полицията. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината.

"Реал" (Мадрид) купува Хамес Родригес за близо 80 млн. евро

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347409_real_madrid_kupuva_hames_rodriges_za_blizo_80_mln_evro/?ref=rss


Хамес Родригес вече може да се счита за нов футболист на "Реал" (Мадрид). Колумбийският национал преминава на "Сантяго Бернабеу", като се очаква единствено да се уточни кога ще е представянето му, пише "Ас".

Според изданието белите ще платят 80 млн. евро на "Монако". Другият голям спортен всекидневник в Мадрид - "Марка", пише, че цената е 75 милиона.

Родригес е в испанската столица и също очаква представянето си. Най-вероятно то ще се проведе тази седмица. След това...

КЗП установи нелоялна практика в "Технополис"

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb3a17a/sc/42/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Ckzp0Eustanovi0Eneloialna0Epraktika0Ev0Etehnopolis0H1765530C/story01.htm

Веригата магазини за техника не са давали на клиентите пълна информация за своята кампания "Защита срещу кражба за две години"


Самолетната катастрофа в Украйна повлия на цената на петрола Brent

http://econ.bg/Новини/Самолетната-катастрофа-в-Украйна-повлия-на-цената-на-петрола-Brent_l.a_i.557121_at.1.html

Цената на петрола сорт Brent не се задържа на едно място на фона на спекулациите, че катастрофата с малайзийския боинг в Украйна ще се отрази на...

САЩ разполага с данни, че малайзийският самолет е бил свален от сепаратисти

http://www.moreto.net/novini.php?n=258642

САЩ разполагат с данни, че ракетата, свалила малайзийския самолет в Украйна, е изстреляна въздух от контролирана от сепаратистите територия. Това съобщава електронното издание "Цензор.нет", като се позовава на позиция на американското посолство в Киев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване