Има арестувани роми в Стара Загора, местят протеста пред общината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203386

Има няколко арестувани роми в старозагорския квартал „Лозенец“, съобщи БГНЕС.
За момента жандармерията владее положението. Ромите се организират към 10 часа да протестират пред общината в града. По-рано сутринта се стиган до сблъсъци с полицията.
Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината. Има няколко арестувани роми в старозагорския квартал „Лозенец“, съобщи БГНЕС. За момента жандармерията владее положението. Ромите се организират към 10 часа да протестират пред общината в града. По-рано сутринта се стиган до сблъсъци с полицията. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината.

Далечният изток на Русия се готви за силни наводнения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203384

Редица региони на Далечния изток на Русия са в режим на повишена готовност във връзка с опасността от наводнения, предаде РИА Новости.
Извънредно положение във връзка със проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват от 21 до 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край. Редица региони на Далечния изток на Русия са в режим на повишена готовност във връзка с опасността от наводнения, предаде РИА Новости. Извънредно положение във връзка със проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват от 21 до 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край.

Община Смолян отчита забавяне в събирането на приходите си

http://smolyan.actualno.com/Obshtina-Smoljan-otchita-zabavjane-v-sybiraneto-na-prihodite-si-news_40608.html

Изпълнението на бюджета на община Смолян за първото полугодие на 2014 година е на 42%. Това каза за „Фокус”  главният финансист на общината Венера Аръчкова. В сравнение ...

Главният секретар на ББЦ: Никога не сме били толкова обединени

http://politics.actualno.com/Glavnijat-sekretar-na-BBC-Nikoga-ne-sme-bili-tolkova-obedineni-news_40609.html

Ангел Славчев обслужва интересите на ДПС и ГЕРБ. Това обяви главният секретар на ББЦ Стефан Кенов, който коментира сутрешното интервю на бившия заместник-председател на партията в bTV. "Славчев...

Свободняците ни взеха сребро и бронз на турнира в Армения

http://moresport.actualno.com/Svobodnjacite-ni-vzeha-srebro-i-bronz-na-turnira-v-Armenija-news_40612.html

Сребърен и бронзов медал спечелиха националите ни по свободна борба от турнира "Степан Саркисян" в Армения. В кат. до 70 кг Леонид Базан се окичи със сребро, след като на финала отстъпи пре...

Работната неделя на магазините в Гърция не даде резултат

http://balkani.actualno.com/Rabotnata-nedelja-na-magazinite-v-Gyrcija-ne-dade-rezultat-news_40613.html

В Гърция вчера беше работен ден за магазините. Това е една от седемте работни недели през годината. Според закон от миналата година магазините в страната могат да бъдат отворени седем недели в година...

Не е установено незаконно подслушване на депутати

http://politics.actualno.com/Ne-e-ustanoveno-nezakonno-podslushvane-na-deputati-news_40615.html

Бюрото за контрол на СРС не е установило незаконно послушване на депутати. Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА директорът на бюрото Бойко Рашков. През последните шест месеца б...

Проверяват пътниците в градския транспорт до полунощ

http://econ.bg/Новини/Проверяват-пътниците-в-градския-транспорт-до-полунощ_l.a_i.557120_at.1.html

Контрольорите проверяват за нередовни пътници от няколко месеца насам от 4 часа сутринта до полунощ, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ)....

Дора Бакояни отново ще става баба

http://www.grreporter.info/Dora_Bakoyani_otnovo_shche_stava_baba/15837

Очакваното бебе е плод на връзката на дъщеря й Алексия с Андреас Пападопулос – журналист и бивш говорител на Демократичната левица.

прочети повече

ОФК “Поморие” – ФК “Левски” 4:1

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/XaMruye3uF8/

На 18.07. /петък/ се изигра втората контролна среща на ОФК “Поморие”- Мъже, по време на лагера в гр. Сопот, срещу отбора на ФК “Левски” Карлово”, участник във Югоизточната “В” група, където поморийци спечелиха мача при резултат 4:1.

 

Голмайстори за отбора: Александър Иванов, Руслан Господинов, Алеко Христов и Емил Гетов.

Днес /21.07./ понеделник от 18:00 часа на Централния Стадион в гр. Сопот ще се проведе последната контролна среща срещу отбора на ФК “Розова долина” Казанлък.

 

На 22.07. /вторник/ отбора на ОФК “Поморие”ще отпътува обратно към гр. Поморие, след 9-дневния лагер в гр. Сопот.

Изненада: Вълчев напуска Кунева

http://frognews.bg/news_73371/

Зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Даниел Вълчев се оттегля от поста, става ясно от негово писмо до Националния съвет на движението.

Далечният изток на Русия се готви за силни наводнения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203378

Редица региони на Далечния изток на Русия са в режим на повишена готовност във връзка с опасността от наводнения, предаде РИА Новости.
Извънредно положение във връзка със проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват от 21 до 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край. Редица региони на Далечния изток на Русия са в режим на повишена готовност във връзка с опасността от наводнения, предаде РИА Новости. Извънредно положение във връзка със проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват от 21 до 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край.

Даниел Вълчев напуска поста в „България на гражданите”

http://www.cross.bg/vulchev-pravo-daniel-1421672.html

/КРОСС/ Зам.-председателят на „Движение България на гражданите" Даниел Вълчев се оттегля от поста. Това стана ясно от негово писмо до Националния съвет на движението, съобщава „Труд". Причината за решението му не е политическа, а професионална. Наскоро Вълчев стана професор по право в Софийския университет и му предстои академична кариера. По правилника на университета той няма да има право да е в ръководството на политическа партия. Вълчев посочил изрично, че твърдо стои зад Меглена Кунева като лидер на ДБГ и вярва в успеха на Реформаторския блок.

Сблъсъци и белезници при събаряне на незаконни къщи в Стара Загора

http://www.mediapool.bg/sblasatsi-i-beleznitsi-pri-sabaryane-na-nezakonni-kashti-v-stara-zagora-news222862.html

Със сблъсъци между роми и жандармерия започна събарянето на 55 незаконни постройки от ромския квартал "Лозенец", които заемат територии от парка "Аязмото". Със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров акцията започна в 7.30 часа. Багери и булдозери започнаха да разрушават тухлени и паянтови къщи, съградени през последните години. Напрежение ескалира от заплахи за самоубийства на жени и от предупреждения за нови кражби и убийства от разгневени мъже.   Машините бяха посрещнати от група от около стотина жители на квартала, които от рано сутринта бяха барикадирали пространството около нарочените за бутане къщи. Жандармеристи бяха замеряни с камъни, а няколко души бяха задържани.   Барикадата се оказа неуспешна и жители на квартала започнаха да се качват по покривите на къщите си. Те заплашиха, че няма да напуснат къщите си и няма да позволят събарянето им. Ромите твърдят, че от общината са им обещали, че ще им узаконят къщите.   "Аз никога не съм обещавал подобно нещо. Този район е парк и това няма как да стане. Днес Стара Загора показва, че законът е преди всичко", коментира кметът Живко Тодоров, цитиран от ”Дарик”.   По-късно роми, които отказват да напуснат къщите си или хвърлят керемиди и тухли по багериста и представителите на общинската администрация, бяха усмирявани с белезници от полицаите, предаде БТА. Други, сред които и деца, бяха извеждане извън мястото в квартал "Лозенец", завзел територия от парка.   Събарянето трябва да продължи до 16.00 ч. днес и утре отново да бъде подновено. Издадените заповеди са 55, а незаконните постройки са повече от 350.   По данни на Община Стара Загора сред обитателите на незаконните жилища има и "новодомци" от Ямбол, които са се заселили в лесопарка "Аязмото" през последните години. Няма информация за точния брой на хората, които живеят в незаконните постройки.   Кметът на Стара Загора заяви, че това е началото и ще бъдат съборени всички незаконни къщи в ромския квартал, който увеличава територията си за сметка на боровата гора в парка "Аязмото". През последните години няма лято, през което да не избухне умишлен пожар в района.   Митрополит Методий Кусев е засадил на това място първите борчета саморъчно на 28 февруари 1895 година и като апостол поставил началото на грандиозната си екологична програма в своята епархия. В продължение на три десетилетия с доброволните дарения на хиляди старозагорци е създаден уникалният лесопарк, в който са се появили незаконни къщи.

Сблъсъция и белезници при събаряне на незаконни къщи в Стара Загора

http://www.mediapool.bg/sblasatsiya-i-beleznitsi-pri-sabaryane-na-nezakonni-kashti-v-stara-zagora-news222862.html

Със сблъсъци между роми и жандармерия започна събарянето на 55 незаконни постройки от ромския квартал "Лозенец", които заемат територии от парка "Аязмото". Със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров акцията започна в 7.30 часа. Багери и булдозери започнаха да разрушават тухлени и паянтови къщи, съградени през последните години. Напрежение ескалира от заплахи за самоубийства на жени и от предупреждения за нови кражби и убийства от разгневени мъже.   Машините бяха посрещнати от група от около стотина жители на квартала, които от рано сутринта бяха барикадирали пространството около нарочените за бутане къщи. Жандармеристи бяха замеряни с камъни, а няколко души бяха задържани.   Барикадата се оказа неуспешна и жители на квартала започнаха да се качват по покривите на къщите си. Те заплашиха, че няма да напуснат къщите си и няма да позволят събарянето им. Ромите твърдят, че от общината са им обещали, че ще им узаконят къщите.   "Аз никога не съм обещавал подобно нещо. Този район е парк и това няма как да стане. Днес Стара Загора показва, че законът е преди всичко", коментира кметът Живко Тодоров, цитиран от ”Дарик”.   По-късно роми, които отказват да напуснат къщите си или хвърлят керемиди и тухли по багериста и представителите на общинската администрация, бяха усмирявани с белезници от полицаите, предаде БТА. Други, сред които и деца, бяха извеждане извън мястото в квартал "Лозенец", завзел територия от парка.   Събарянето трябва да продължи до 16.00 ч. днес и утре отново да бъде подновено. Издадените заповеди са 55, а незаконните постройки са повече от 350.   По данни на Община Стара Загора сред обитателите на незаконните жилища има и "новодомци" от Ямбол, които са се заселили в лесопарка "Аязмото" през последните години. Няма информация за точния брой на хората, които живеят в незаконните постройки.   Кметът на Стара Загора заяви, че това е началото и ще бъдат съборени всички незаконни къщи в ромския квартал, който увеличава територията си за сметка на боровата гора в парка "Аязмото". През последните години няма лято, през което да не избухне умишлен пожар в района.   Митрополит Методий Кусев е засадил на това място първите борчета саморъчно на 28 февруари 1895 година и като апостол поставил началото на грандиозната си екологична програма в своята епархия. В продължение на три десетилетия с доброволните дарения на хиляди старозагорци е създаден уникалният лесопарк, в който са се появили незаконни къщи.

Сблъсъци при събарянето на ромски къщи в Стара Загора

http://www.mediapool.bg/sblasatsi-pri-sabaryaneto-na-romski-kashti-v-stara-zagora-news222862.html

До сблъсъци между жандармерията и ромите се стигна в понеделник сутринта в Стара Загора заради общинската акция по събаряне на незаконни къщи в ромския квартал „Лозенец", съобщава ”Дарик”. Булдозерите започнаха работа в 7.15 сутринта. Първо бяха съборени паянтови постройки, а бутането масивните къщи предстои. Машините бяха посрещнати от група от около стотина жители на квартала, които от рано сутринта бяха барикадирали пространството около нарочените за бутане къщи. Жандармеристи бяха замеряни с камъни, а няколко души бяха задържани. Барикадата се оказа неуспешна и жители на квартала започнаха да се качват по покривите на къщите си. Те заплашиха, че няма да напуснат къщите си и няма да позволят събарянето им. Ромите твърдят, че от общината са им обещали, че ще им узаконят къщите. "Аз никога не съм обещавал подобно нещо. Този район е парк и това няма как да стане. Днес Стара Загора показва, че законът е преди всичко", коментира кметът Живко Тодоров, цитиран от ”Дарик”. Той специално благодари на вътрешния министър Цветлин Йовчев за оказаното съдействие.

Критична седмица предстои за Кипър заради преговорите с "тройката"

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/21/2347406_kritichna_sedmica_predstoi_za_kipur_zaradi_pregovorite/?ref=rss


Международните кредитори от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд тази седмица ще решават съдбата на програмата на правителството на Кипър за по-нататъшно финансиране на острова за излизане от кризата, съобщават местните вестниците, цитирани от БТА.

В следващите дни се очаква кабинетът в Никозия и представителите на кредиторите да преодолеят различията си и да постигнат консенсус най-вече по исканото от тях уреждане на проблема с...

Плувците на "Черно море" обраха медалите от държавното

http://www.moreto.net/novini.php?n=258643

Отборът на ПСК "Черно море" (Варна) се представи перфектно на държавния личен отборен шампионат за юноши и девойки старша възраст, който се проведе на столичния басейн "Диана". Плувците на Черно море оглавиха отборното класиране по медали, съобщиха от спортния клуб за Moreto.

"Реал" (Мадрид) бойкотира султана на Бруней

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202743

"Реал" (Мадрид) бойкотира хотел заради султана на Бруней.


"Кралете" решиха да не отседнат в Лос Анджелис в "Дорчестър кълекшън", където неизменно се настаняват през последните години в екип от стотина души. "Балетът" избра "Монтаж Бевърли хилс". Според в. "Ас" причината е, че старата база на отбора е собственост на султан Хасанал Болкия, който "Реал" (Мадрид) бойкотира хотел заради султана на Бруней. "Кралете" решиха да не отседнат в Лос Анджелис в "Дорчестър кълекшън", където неизменно се настаняват през последните години в екип от стотина души. "Балетът" избра "Монтаж Бевърли хилс". Според в. "Ас" причината е, че старата база на отбора е собственост на султан Хасанал Болкия, който

Осман Октай: В държавата цари хаос, хората ще посрещнат дори предсрочните избори с безразличие

http://pik.bg/осман-октай-в-държавата-цари-хаос-хората-ще-посрещнат-дори-предсрочните-избори-с-безразлич-news204737.html

Осман Октай: В държавата цари хаос, хората ще посрещнат дори предсрочните избори с безразличие

Партията на Николай Бареков е проект на Корпоративна търговска банка с финансов координатор Делян Пеевски. Това за никого не е тайна, колкото и да се отрича. Това коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви бившият депутат от ДПС Осман Октай. По думите му зад скандала с КТБ стои политико-олигархичен кръг.

"Не виждам добри дни за Делян Пеевски оттук нататък. Той ще бъде изоставен от всички, дори и от Ахмед Доган", добави той.

"Ахмед Доган е политически модел за политическо брокерство. Той е най-добрият модел за кадруване. Чрез него се разпределят финансовите порции, за които той говореше в едно свое изказване", коментира бившият депутат от ДПС.

"В държавата в момента цари пълен хаос, затова хората са толкова неспокойни. Недоверието на хората към политическата система е толкова голямо, че дори и предсрочните парламентарни избори ще бъдат посрещнати с безразличие", каза още Осман Октай.


Петър Мутафчиев: Ако поставим морала на първо място, трябва да започнем битката с корупцията

http://www.cross.bg/mytafchiev-horata-partiyata-1421671.html

/КРОСС/БСП трябва да покаже, че наистина е лява партия, че тя е партията на хората на труда, на интелигенцията, която е близо до българските граждани, да покаже, че не само на думи социалната политика е основна цел, както и социалното равенство между гражданите на БСП, смята Петър Мутафчиев. Депутатът от Коалиция за България и бивш министър на транспорта коментира ситуацията преди конгреса на столетницата в сутрешния блок на БНР. На 27 юли трябва да бъде избран нов председател на БСП. За Мутафчиев е важно да се направи осъзнат избор за това какъв председател е необходим на левицата, а не да се препотвърди препоръка или назначение и именно издигането на толкова много кандидатури говори, че готовността на БСП е такава. „Няколко пъти съм казвал своето мнение за това какъв трябва да е бъдещият лидер. Той трябва да е човек, който на тези избори емоционално ще зареди партията, ще върне надеждата на партията, че ние можем да възстановим своите позиции и да реализираме политиката, която обещахме и на предишните избори на българските граждани. С една дума, много ясно и точно да върнем България на гражданите. Новият лидер трябва да има волята на второ място за промени в БСП и на трето място да има необходимия авторитет, за да може с респект да разговаря с останалите лидери на политически партии", коментира Мутафчиев. На въпрос, как гледа на номинацията на Янаки Стоилов за лидер на БСП, Мутафчиев отговори, че гледа сериозно на всяка една номинация

Путин: Никой няма правото да използва инцидента с малайзийския самолет за постигане на користни цели

http://www.cross.bg/ykraiina-pytin-tzeli-1421669.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че катастрофата на малайзийския самолет Боинг 777 не бива да бъде използвана за користни политически цели, предаде РИА Новости. “Във връзка с ужасните трагични събития, които се случиха в небето над Донецк, аз бих искал още веднъж да кажа, как ние в Русия се отнасяме към събитията, които се случват днес в Украйна. Ние нееднократно призовавахме враждуващите страни към незабавно прекратяване на кръвопролитието и започване на преговори”, заяви Путин пред телевизия “Россия 24″. “Със сигурност може да се каже, че ако бойните действия на 28 юни в източната част на Украйна не бяха възобновени, то и тази трагедия навярно нямаше да се случи. Същевременно никой не трябва и няма право да използва тази трагедия за постигане на користни политически цели. Такива събития трябва да обединяват хората, а не да ги разединяват”, отбеляза още руският президент. Освен това, според Путин, хората, отговарящи за ситуацията в региона , трябва да понесат отговорност пред своя народ, както и пред народите на тези страни, чиито граждани са станали жертви на трагедията. „От своя страна Русия ще направи всичко, което зависи от нея, за да може конфликтът в Източна Украйна да премине от днешната военна фаза във фаза на обсъждане на масата за преговори с мирни и изключително дипломатически средства”, допълни президентът

Донецка народна република иска да съди Киев

http://www.cross.bg/donetzka-deiistviya-pyrgin-1421670.html

/КРОСС/ Ръководството на непризната Донецка народна република има намерение да подаде иск срещу правителството в Киев, предаде РИА Новости. Причината за това решение е нехуманното водене на бойни действия от украински правителствени сили, заяви първият вицепремиер на ДНР Андрей Пургин. Според думите му, властите на ДНР сега събират всички необходими документи, за да се направи обръщение към международни инстанции. Пургин каза, че въпреки предложението от страна на опълченците да бъдат прекратени бойните действия за периода на разследването на крушението на малайзийския Boeing, украинските сили отказват да прекратяват огъня в района на катастрофата. Нещо повече, те не спират да обстрелват този район, което затруднява работата на експертите в разследването на трагедията

Благоев, Волгин и русофобите

http://pik.bg/благоев-волгин-и-русофобите-news204742.html

Благоев, Волгин и русофобите

Един от най-големите проблеми на България е липсата на памет за най-големите ни мислители. Един от запомнените, които обаче днес никой не чете, е Димитър Благоев. Тези дни се отдадох на удоволствието да чета отново неговата книга "Принос към историята на социализма в България" - невероятен исторически анализ на България от Освобождението до първите години на 20-ти век. Тази книга днес би дошла като манна небесна на професиоалните русофоби. Създателят на социалистическото движение у нас, въпреки че е руски възпитаник, е изключителен противник на руската имперска политика. Едва ли преди него друг, а и след него, е бил такъв интелектуален враг на този вид деспотизъм, който Благоев ненавижда с цялото си сърце. В пика на протестърската вълна някакви хора се опитаха да вадят цитати от Благоев, но понеже четенето му изисква интелектуално усилие и нещо повече от това да потърсиш в Гугъл дали някой е качил подходящи цитати, никой не успя да стигне отвъд няколкото изречения, които незнаен блогър бе качил в мрежата. А Благоев може да бъде източник за вдъхновение на няколко поколения русофоби. Според Дядото, русофилството у нас е умишлено подклаждано, а руската дипломация с години е внушавала, че България не може да се освободи самичка. Според него,, усещането, че Русия е "освободителка и покровителка на християните" е изключително лъжливо и се е използвало, за да бъдат водени хората за носа. Човек трябва да отвори тази книга на произволна страница и ще намери произволни цитати по тази тема.

И нещо повече - Благоев е прав. Обаче той е класа като мислител, защото е разкрил не само конкретното явление, а механизма, с който могат да бъдат поробени повторно умовете на хората. Неговият гняв към русофилството след Освобождението се дължи не на факта, че то е любов към друга държава или че няма исторически корени в душата на народа, а, че управляващата класа го използва като инструмент за подчинение. Това преклонение пред освободителя става начин за прикриване на нечисти интереси - и на местните елити, а и на чуждестранните такива, в случая - тези на Русия. Eлитите коленичат пред най-мощната сила тогава и престават да го правят, когато виждат, че по целия континент има разместване на политическите пластове. "Русофилското суеверие на масата се явява в ръцете на  буржоазните партии и котерии инструмент, с който те си служат, за да изтръгнат нейната подръжка в борбите си и неусетно да я събличат", яростно пише Дядото.

Но Благоев наистина е описал механизъм, а не само конкретен проблем. Защото, ако си направите труда да замените в неговите изречения думата "Русия" с думата "САЩ", текстът му ще стане болезнено актуален. Елитите използват покровителя като свой инструмент за осъществяването на власт. Този механизъм държи България постоянно в орбитите на чужди зависимости, представяни едва ли не като единствен исторически, дори цивилизационен избор. Между другото - предосвобожденските политически разговори са съдържали подобни интонации за Русия. Сега интелектуалната мода е сляпо да вярваме в трансформиращата сила на Запада, въпреки доказателствата, че тя е не по-малко тиранична от староруския деспотизъм. То заради това "русофобските" цитати на Благоев и досега не могат да си пробият път към иначе безкрайно жадната за такива неща идеологическа клика, която само чака от небето да й падне нещо подобно. Дядото схваща процеса, който може да бъде натоварен с различни имена, но си остава отвратително един и същ в осъществяването на своята гадост. Той ненавижда този процес, защото едно позитивно чувство може да бъде използвано като прикритие за насаждането на онези икономически механизми, които след това трайно закотвиха България като една от най-бедните страни в Европа изобщо.

Нямаше да се сетя да опиша тези разсъждения на Димитър Благоев, ако един текст на Петър Волгин, наречен афористично "Русофоби от всичи страни, осъзнайте се!" не бе предизвикал отново земетръсно покачване на колективният десен бяс. Съжалявам, че точно аз трябва да съм този, който ще опише процеса, но именно възприемането на едната гледна точка като истина от последна инстанция, която моментално отстранява всички други възможни версии, е част от демоничния механизъм за подчинение. Днес историята е огледално обърната - хората, които настояват за нормално и принципно поведение към Русия, а не за нещо оплетено в истерични плюнки и чудовищни лъжи, са част от опита за изтръгване на съзнанията от удобната отрова на конформизма. А истеричната паразитна русофобска прослойка, понеже е абсолютно лишена от други механизми за събиране на гласове, позиционира себе си единствено и само според количеството псувни към Русия. Но тук отново се проявява дефекта от липсата на достатъчно политическа култура. Слугуването на световната конюнктура винаги е било ахилесовата пета на политическия елит по нашите ширини. Благоев дава съвършено знание точно за това. Което обрича България на перманентна безпринципност и съответно й предопределя ролята на исторически лузър. Няма как да е иначе. Движението по вълните става най-добре, когато ги взимаш насрещно. Когато се опиташ да сърфираш по тях, резултатът е бързо пътешествие към дъното. 

В този смисъл опитът на един от маститите политолози, един от най-усърдните слуги на световното статукво, да се опита да цензурира предаването "Деконструкция" и да ореве света, че някой има нахалството да не мисли като него, е като образ от историята на Дядото. Четенето на "Принос към историята на социализма в България" показва, че той е просто повторение на редица исторически образи. Креслив слуга на статуквото. Лакей на конюнктурата. Историята обича да си прави шегички с тези истерици, защото просто дори не си прави труда да ги запомнии. Никой не обича хората, които имат каски, вместо мозъци и банкови сметки, вместо сърца. Те заради това търсят подкрепата на силните на деня - искат да си гарантират собствения просперитет и недосегаемост. Е, имам една новина. Това последното никой не може да им го гарантира, защото хората, рано или късно, се откачат от механизмите за подчинение. 

А какво става след това - четете Благоев, няма да ви развалям кефа.

От "Поглед.инфо".

Лечение на кокоши трън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203367

Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото. Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Масови ревизии на вложители ще блокират НАП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203024

Ако се реши да се правят данъчни ревизии на всички вложители в КТБ с депозити над 100 000 евро, това сериозно ще затрудни работата на НАП. Годишно институцията прави към 13 000 ревизии на граждани и фирми. При около 4000 вложители с големи суми в КТБ работата би се увеличила с 1/3, което може да попречи на ревизиите на рискови фирми и това да Ако се реши да се правят данъчни ревизии на всички вложители в КТБ с депозити над 100 000 евро, това сериозно ще затрудни работата на НАП. Годишно институцията прави към 13 000 ревизии на граждани и фирми. При около 4000 вложители с големи суми в КТБ работата би се увеличила с 1/3, което може да попречи на ревизиите на рискови фирми и това да

Далечният изток на Русия се готви за силни наводнения

http://www.cross.bg/navodneniya-duzhdove-oblast-1421668.html

/КРОСС/Редица региони на Далечния изток на Русия са в режим на повишена готовност във връзка с опасността от наводнения, съобщава РИА Новости.  Извънредно положение във връзка със проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват от 21 до 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край. Освен това, в края на миналата седмица бе обявено извънредно положение в два района на Примирието след силните дъждове. Там бе надвишена месечната норма валежи в рамките на 2 дни. В нощта и през деня на 22 юли в Приморския край се очаква дъжд, на места 15-49 мм за 12 часа, съобщават синоптиците. Според Приморската хидрометеорологична служба, очаква се повишаване на нивото на реките до 0.5 метра. Предупреждение за наводнения е обявено и в Сахалинска област. Там на 22 юли се очакват силни дъждове, като на места са възможни резки покачвания на нивото на реките с 0.5 до 1.5 метра. При силните наводнения в региона миналата година в продължение на няколко месеца бяха наводнени над 13 500 жилищни сгради с население 100 000 души, а щетите възлязоха на около 40 млрд. рубли. Сериозно пострадаха Амурска област, Еврейската автономна област и Хабаровският край.

Лечение на кокоши трън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203363

Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото. Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Цветан Василев: Има план, целящ унищожаването на КТБ и моята репутация

http://econ.bg/Новини/Цветан-Василев-Има-план-целящ-унищожаването-на-КТБ-и-моята-репутация_l.a_i.557113_at.1.html

Най-обсъжданата тема в медийното пространство през последния месец е казусът Корпоративна търговска банка (КТБ). По тази тема се изсипа огромен поток...

Волен Сидеров се изправя пред съда днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203353

Волен Сидеров ще застане на подсъдимата скамейка днес във връзка с инцидента станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от Волен Сидеров ще застане на подсъдимата скамейка днес във връзка с инцидента станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен, съобщи БГНЕС.

Делото срещу Волен Сидеров ще бъде гледано днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203358

Волен Сидеров ще застане на подсъдимата скамейка днес във връзка с инцидента станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен, съобщи БГНЕС. Волен Сидеров ще застане на подсъдимата скамейка днес във връзка с инцидента станал в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен, съобщи БГНЕС.

Осман Октай: Доган е модел за политическо брокерство

http://www.cross.bg/osman-model-oktaii-1421666.html

/КРОСС/ „България без цензура" е проект на Корпоративна търговска банка с финансов координатор Делян Пеевски. Това не е тайна за никого, колкото и да се отрича, заяви в бившият депутат от ДПС Осман Октай в интервю за БТВ.  По думите му, зад скандала с КТБ стои политико-олигархичен кръг. Не виждам добри дни за Делян Пеевски оттук нататък. Той ще бъде изоставен от всички, дори и от Ахмед Доган, добави той. Ахмед Доган е модел за политическо брокерство. Той е най-добрият модел за кадруване. Чрез него се разпределят финансовите порции, за които той говореше в едно свое изказване, коментира бившият депутат от ДПС. В държавата цари пълен хаос, затова хората са толкова неспокойни. Недоверието на хората към политическата система е толкова голямо, че дори и предсрочните парламентарни избори ще бъдат посрещнати с безразличие, каза още Осман Октай.    

Константин Пенчев: Кукловодите вече не са на нивото на хората

http://www.cross.bg/penchev-konstantin-deiistviya-1421667.html

/КРОСС/ „Сценарият, който някой беше написал за Корпоративна търговска банка, не можа да се осъществи, защото хората не позволиха. Те реагираха не както очакваше ръководството на БНБ и тогава започнаха разнобоите...Сценаристите вече не са на нивото на гражданите и техния интелект", заяви омбудсманът Константин Пенчев в интервю за TV7. Поредицата от неадекватни действия на държавните институции по този случай дава основания срещу държавата успешно да се водят дела, отбеляза той. КТБ е проблем на институциите, а поставянето й под особен надзор - предизвикано от непремерените им действия, категоричен е Пенчев.  

След три месеца може да има план за спасение на КТБ от Оман

http://business.actualno.com/Sled-tri-meseca-moje-da-ima-plan-za-spasenie-na-KTB-ot-Oman-news_40605.html

Държавният инвестиционен фонд на Оман и други акционери от българската Кооперативна търговска банка (КТБ) правят опити да стабилизират състоянието на кредитора и се надяват да съставят план в рамки...

Открити са 251 тела на мястото на катастрофиралия в Украйна самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203349

Специалистите са открили 251 тела на мястото на падането на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.
В неделя бе съобщено за 196 открити тела, а по-късно ръководителят на държавната комисия по разследване на причините за катастрофата Владимир Специалистите са открили 251 тела на мястото на падането на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. В неделя бе съобщено за 196 открити тела, а по-късно ръководителят на държавната комисия по разследване на причините за катастрофата Владимир

Прокопиев: Идеята да се спаси КТБ е нереалистична

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-falityt-na-ktb/prokopiev-ideiata-da-se-spasi-ktb-e-nerealistichna-6017827

"90% от кредитите на банката са към фирми, свързани с КТБ и нейния мажоритарен собственик Цветан Василев”, посочи бизнесменът

Отпускат 350 хил. лева за производство на ориз и памук

http://econ.bg/Новини/Отпускат-350-хил-лева-за-производство-на-ориз-и-памук_l.a_i.557112_at.1.html

Общо 250 хил. лева ще бъдат предоставени за производство на ориз, а други 100 хил. - за памук. Това съобщават от Държавен фонд „Земеделие“. ...

Сова Харис: При избори днес - ГЕРБ с 23%, БСП с 15,2%

http://www.moreto.net/novini.php?n=258641

6 политически сили имат шанс да попаднат в следващия парламент, показва изследване на агенцията за социални, политически и маркетингови проучвания "Сова Харис", проведено по поръчка на БГНЕС. Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 23%, а БСП – 15,2%.

Цитат на деня: Дебатът в България е кой управлява, а не как

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/21/2347405_citat_na_denia_debatut_v_bulgariia_e_koi_upravliava_a/?ref=rss


За година и два месеца аз не чух смислени коментари върху политики, мерки и инструменти, а само до това кой къде е назначен. Дебатът се фокусира до това кой, а не как трябва да управлява.

Това заявява премиерът Пламен Орешарски в интервю за вестник "Стандарт". На въпрос прави ли му впечатление, че при насрочени дати за избори, оставка на кабинета и разпускане на парламента, в момента никой не говори за служебен кабинет, за кампания и бъдещо управление, той отговаря, че това въобще не...

В самолет като на колело

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/07/21/2347152_v_samolet_kato_na_kolelo/?ref=rss


Да летиш в самолет, но в същото време да се чувстваш така, сякаш си на колело, е възможност, патентована вече от "Ербъс", пише "Гардиън". Става дума за дизайна на седалките, които могат да бъдат свръхикономични и да заемат съвсем малко място. А са удобни, колкото на колело, дори малко повече. 

Концепцията на самолетостроителя предвижда седалките да са с формата на велосипедните, с два малки подлакътника и дори с малка облегалка. Освен това ще са сгъваеми и ще могат да се вдигат и...

Открити са 251 тела на мястото на катастрофиралия в Украйна самолет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203343

Специалистите са открили 251 тела на мястото на падането на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.
В неделя бе съобщено за 196 открити тела, а по-късно ръководителят на държавната комисия по разследване на причините за катастрофата Владимир Специалистите са открили 251 тела на мястото на падането на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна. В неделя бе съобщено за 196 открити тела, а по-късно ръководителят на държавната комисия по разследване на причините за катастрофата Владимир

Мая Манолова: В криза на БСП й трябва жена председател

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203336

"В своята 120-годишна история БСП никога не е имала жена председател, но и никога не е била в такава криза, и в толкова трудно положение". Това каза пред "Нова телевизия" Мая Манолова, зам.-председател на 42-то Народното събрание. Според Мая Манолова жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в условия на криза: „Би било

Две в едно за Оланд

http://www.cross.bg/oland-lichniya-rozhdeniya-1421664.html

/КРОСС/ Френският президент се подготвя за сватба навръх рождения си ден, коментира френската преса. Това се случва седем месеца, след като беше разкрита аферата му със 17 години по-младата актриса Жули Гайе.  Франсоа Оланд става на 60 години на 12 август. 49-годишната Валери Трирвильор трябваше да напусне Елисейския дворец, след като тайната афера на Оланд излезе наяве. Френските медии твърдят, че датата за сватбата се дължи на странно предсказание, което дава астроложката Елизабет Тесие. Според нея разположението на планетите показва, че сватбата може да се състои на рождения ден на френския държавник. Слуховете за брака станаха още по упорити след 14 юли, когато Франция празнува Деня на Бастилията. Тогава журналисти попитаха Оланд директно за личния му живот. Официално Оланд отрича информацията, че ще мине под венчилото и пази личния си живот от светлината на прожекторите, което оставя вратата отворена за всякакви спекулации.  

Мая Манолова: В криза на БСП й трябва жена председател

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203338

"В своята 120-годишна история БСП никога не е имала жена председател, но и никога не е била в такава криза, и в толкова трудно положение". Това каза пред "Нова телевизия" Мая Манолова, зам.-председател на 42-то Народното събрание.
Според Мая Манолова жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в условия на криза: „Би било "В своята 120-годишна история БСП никога не е имала жена председател, но и никога не е била в такава криза, и в толкова трудно положение". Това каза пред "Нова телевизия" Мая Манолова, зам.-председател на 42-то Народното събрание. Според Мая Манолова жените са много по-чувствителни, по-справедливи и по-ефективни в условия на криза: „Би било

”Сова Харис”: ГЕРБ има 8% преднина пред БСП

http://www.mediapool.bg/sova-haris-gerb-ima-8-prednina-pred-bsp-news222861.html

ГЕРБ води на БСП с почти 8 процента, показва социологическо проучване на ”Сова Харис”, цитирано от БГНЕС. Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 23%, а БСП – 15.2%. Общо пет политически сили имат шанс да попаднат в следващия парламент. На трето място е ДПС, за което ще гласуват 8%. То е следвано от коалицията ББЦ-ВМРО-Гергьовден с 5,9% и Реформаторският блок с 4%. Най-близо до 4-процентовата бариера от останалите е АБВ с 2.7%. Анализът на социологическата агенция показва, че разпределението на силите се запазва от европейските избори. Изследването е направено в периода от 9 до15 юли 2014 година Проучването е реализирано по метода на стандартизираното ”face-to-face” интервю и обхваща 1000 души на територията на страната. ”Сова Харис” прогнозира, че е малка вероятността в следващия парламент да влязат националистически формации. За "Атака" биха гласували 1.3%, а за НФСБ – 1%. Общо 16.6% от хората не са решили за кого да дадат гласа си, а 17.7% директно заявяват, че няма да гласуват. От "Сова Харис" предупреждават, че политическата обстановка в България е нестабилна, а структурата на политическите нагласи – неустойчива. Поради тази причина те казват, че проучването им трябва да бъде възприемано като ”ориентир”, а не като ”предизборна прогноза".

Волен Сидеров не се яви пред съда

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/volen-siderov-ne-se-iavi-pred-syda-6017826

Днес трябваше да започне делото срещу него, в което той е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Путин призова Патриарх Кирил да съдейства за урегулирането на ситуацията в Украйна

http://www.cross.bg/pytin-kiril-ykraiina-1421665.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин помоли Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил да се включи в процеса по урегулирането на ситуацията в Украйна, съобщи РИА Новости. „Мисля, че всички трябва да се стремим към това, затова ще моля Патриарха Кирил да внесе своя принос в това умиротворяване", каза Путин на срещата в Троице-Сергиевата лавра с Патриарха Кирил и представителите на Православните църкви. Той подчерта, че всички враждуващи страни в Украйна трябва незабавно да прекратят военни действия и да преминат към мирни преговори. „Ние изхождаме от това, че на украинска земя трябва колкото се може по-бързо да възтържествува мир. Колкото се може по-скоро да се установят преки връзки между всички враждуващи страни, подчерта руският лидер. Той добави, че Русия с голяма тревога и скръб наблюдава за онова, което се случва в източна Украйна. „Това е ужасно, това е голяма трагедия", отбеляза Путин. „Живеем в сложно време. За съжаление, на международната арена и в духовната сфера, в моралната - има много проблеми, които се налага да бъдат преодолявани. Но ние ще можем да го направим, само ако следваме онези идеи, които някога е формулирал Сергий Радонежски. Именно той е призовал някога към единение и любов, като е казал: „Само с любов и единение ще се спасим!", убеден е Владимир Путин

Волен Сидеров се изправя пред съда

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/volen-siderov-se-izpravia-pred-syda-6017826

Днес е първото заседание по делото за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда

Печелим по-малко от отдаване на жилище под наем

http://econ.bg/Новини/Печелим-по-малко-от-отдаване-на-жилище-под-наем_l.a_i.557111_at.1.html

От началото на годината средната възвръщаемост от жилища, отдадени под наем е 6,12 на сто, като е отчетено намаление от 0,22% спрямо миналата година....

Полицията отново прикрива информация за акция по наркоразпространението

http://www.zapernik.com/krimi/policiyata-otnovo-prikriva-informaciya-za-akciya-po-narkorazprostranenieto_33176/

На 18.07.2014 в тихия ни иначе квартал Драгановец отново се проведе акция по наркоразпространението.В ранните часове на деня квартала беше побелял от полицейски коли,криминалистични лаборатории,дори СОТ.Акцията е срещу групичка от хора,за които целият град знае,че се занимават с нелегални дейности и по-специялно разпространение на наркотици.Тарторът Александър,по прякор Печения,за когото миналата седмица читателка написа,че е избил патрулка с колата си се разхожда необезпокояван по улиците...

Продължава

Мая Манолова: Ще върна правилата в БСП

http://pik.bg/мая-манолова-ще-върна-правилата-в-бсп-news204735.html

Мая Манолова: Ще върна правилата в БСП

Трябва да върнем демокрацията, трябва да върнем гласа на хората, за сега нещата зависят от елита, а не от членовете на БСП. Ще дам право на местните структури да излъчат водачите си за избори. До сега „Позитано” определяше кой да е водач. Ще върна правилата в БСП – решенията до сега се взимаха другаде и се спускаха на Изпълнителното бюро за изпълнение. Това коментира в Нова телевизия настоящият зам. председател на парламента Мая Манолова, която ще се бори за лидер на партията. 

"Решенията между двете партии не се взимаха открито, а задкулисно. В БСП не сме обсъждали даже, кои да са министрите. Ще спра порочните практики да се взимат решения на кафе или в ресторанти, всичко трябва да става публично. Ще убедя, че мога да водя социалистите към победа на 5 октомври", подчерта Манолова. Според нея в условия на криза жените в БСП са по-ефективни.

"Ние сме доказали, че можем да отстояваме позиции в тежки ситуации. Партията е в голяма криза сега. След двамата кандидати на „Позитано” аз съм на трето място и имам шансове да се преборя за поста. Кирчо Добрев обеща да порасне и да излезе от политическия пубертет. Жените сме показали за какво ставаме и какво можем да правим, а приказките му, че ставаме не за политика, а за друга работа са просто изхвърляне. Когато бяха протестите, аз излизах при хората, а не мъже от партията", обясни Манолова. Тя разкри и защо се решила да участва в надпреварата за поста на Станишев.

"Ядосах се от опита новият лидер на БСП да не бъде избран от конгреса, а посочен от стария лидер. Това беше импулсът ми да влезна в това състезание. Хората имат право да изберат по честен път лидера си. Трябва да скъсаме със статуквото, нямаме време за мотаене, изборите са след дни", призова Манолова. 

485 са загиналите палестинци след израелското нападение срещу Газа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203323

Tелата на 16 палестинци са намерени под развалините след израелската офанзива в Ивицата Газа.
Деветчленно палестинско семейство, сред които седем деца, са били убити в дома си от израелски въздушен удар в Газа, съобщи говорителят на службите за спешна помощ Ашраф ал-Кудра, цитиран от АФП.
С тях броят на убитите палестинци при израелското нападение Tелата на 16 палестинци са намерени под развалините след израелската офанзива в Ивицата Газа. Деветчленно палестинско семейство, сред които седем деца, са били убити в дома си от израелски въздушен удар в Газа, съобщи говорителят на службите за спешна помощ Ашраф ал-Кудра, цитиран от АФП. С тях броят на убитите палестинци при израелското нападение

САЩ би Бразилия и спечели Световната лига по волейбол

http://www.mediapool.bg/sasht-bi-braziliya-i-specheli-svetovnata-liga-po-voleibol-news222860.html

Волейболистите от националния отбор на САЩ спечелиха втора титла от Световната лига, след като на финала във Флоренция победиха световните шампиони от Бразилия с 3:1 (31:29, 21:25 , 25:20, 25:23) пред 9000 зрители в зала ”Нелсън Мандела Форум“. Трофеят е втори за американците след победата в турнира през 2008 година. САЩ игра и финал през 2012 година в София, но загуби с 0:3 от Полша. Най-резултатен за американците стана Тейлър Сандър с 24 точки (2 блока), а Матю Андерсън добави още 23 точки (1 блок). Дейвид Лий се отличи с 12 точки (1 ас, 7 блоко), а Максуел Холт с 9 точки (2 блока). За Бразилия Уолъс де Соуза направи 16 точки (2 блока), а Рикардо Лукарели добави 14 точки (1 ас, 1 блок).

Сидеров застава пред съда заради скандала на Летище Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258623

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров застава днес пред съда. Делото срещу Сидеров, което е за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, ще се гледа в Софийски градски съд. Инцидентът стана в началото на годината, когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета на Летище Варна се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда.

Играта на политика руши институциите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202980

След постигането на споразумение за дата на предсрочните парламентарни избори и ограничения хоризонт на настоящия парламент главната задача на българските политици остана просто да гарантират поне минимална политическа стабилност. Това беше и тяхната заявка, но решиха да тръгнат към нея не по пътя на институционалната логика, а чрез неформални След постигането на споразумение за дата на предсрочните парламентарни избори и ограничения хоризонт на настоящия парламент главната задача на българските политици остана просто да гарантират поне минимална политическа стабилност. Това беше и тяхната заявка, но решиха да тръгнат към нея не по пътя на институционалната логика, а чрез неформални

485 са загиналите палестинци след израелското нападение срещу Газа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203318

Tелата на 16 палестинци са намерени под развалините след израелската офанзива в Ивицата Газа.
Деветчленно палестинско семейство, сред които седем деца, са били убити в дома си от израелски въздушен удар в Газа, съобщи говорителят на службите за спешна помощ Ашраф ал-Кудра, цитиран от АФП.
С тях броят на убитите палестинци при израелското нападение Tелата на 16 палестинци са намерени под развалините след израелската офанзива в Ивицата Газа. Деветчленно палестинско семейство, сред които седем деца, са били убити в дома си от израелски въздушен удар в Газа, съобщи говорителят на службите за спешна помощ Ашраф ал-Кудра, цитиран от АФП. С тях броят на убитите палестинци при израелското нападение

Има нови заподозрени за катастрофата в московското метро

http://www.cross.bg/zapodozreni-katastrofata-metro-1421662.html

/КРОСС/Има нови заподозрени за катастрофата в московското метро, при която загинаха 23 души, след като три вагона дерайлираха, съобщи московската прокуратура, цитирана от руските медии. Освен работниците, закрепили стрелката на линията с тел вместо с подходящите блокатори, следствието ще подведе под отговорност и служителите, които обхождат и проверяват състоянието на релсите. След неправилното монтиране на стрелката, тя няколко пъти е била проверявана от обхождащите линиите. Според следствието не е възможно те да не са забелязали, че отклоняващата стрелка е поставена без твърдо закрепване, но въпреки това не са сигнализирали за тази нередност. Двамата арестувани досега са отговорникът по поддръжката Валерий Башматов и помощникът му Юрий Гордов.  

Иракски ислямист иска да превърне Испания в халифат

http://asia.actualno.com/Irakski-isljamist-iska-da-prevyrne-Ispanija-v-halifat--news_40594.html

Екстремистката групировка "Ислямска държава" не иска да се ограничи до постигане на власт само в Ирак. Лидерът й Абу Бакр ал-Багдади (на снимката) заяви, че иска да направи халифат в Европ...

Най-големият проблем на БСП е идейната й чистота

http://cite.actualno.com/Naj-golemijat-problem-na-BSP-e-idejnata-j-chistota-news_40599.html

Най-големият проблем на БСП е идейната й чистота, смята Корнелия Нинова. Нинова влезе в битката за лидерския пост в БСП, след като напусна поста на заместник-председател на парламентарната...

Сидеров не получи навреме обвинението за нападението над варненския полицай

http://varna.actualno.com/Siderov-ne-poluchi-navreme-obvinenieto-za-napadenieto-nad-varnenskija-policaj-news_40602.html

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Делото се отложи, тъй като обвиняемият не е имал законо...

17 спектакъла от 7 държави на седмото издание на ONE DANCE WEEK

http://scene.actualno.com/17-spektakyla-ot-7-dyrjavi-na-sedmoto-izdanie-na-ONE-DANCE-WEEK-news_40601.html

На 28 август в града под тепетата стартира седмото издание на ONE DANCE WEEK, което ще представи 17 спектакъла от 7 държави. След 6 успешни години в столицата, за първи път фестивалът се&...

Разкопките в Плиска и Преслав ще започнат през август

http://society.actualno.com/Razkopkite-v-Pliska-i-Preslav-shte-zapochnat-prez-avgust-news_40603.html

"Пари за разкопки в Плиска и Велики Преслав ще има", съобщи доц. Стойчо Бонев от шуменския филиал на Археологическия институт с музей към Българската академия на науките. Той каза, че негова...

Иво Прокопиев: Иван Костов разви манипулативна теза за КТБ

http://pik.bg/иво-прокопиев-иван-костов-разви-манипулативна-теза-за-ктб-news204734.html

Иво Прокопиев: Иван Костов разви манипулативна теза за КТБ

Иван Костов разви манипулативна теза за състоянието на КТБ, защото е в конфликт на интереси. Това заяви преди „Нова телевизия“ бизнесменът Иво Прокопиев.

„Според мен беше важно в онзи момент, когато г-н Костов разви изцяло манипулативна теза, колегите от „Капитал“ са решили да покажат, че той е в ясен конфликт на интереси. В този случай житейска ситуация, а не толкова закононарушение, защото щом парите на семейството ти са там, ти си в конфликт“, заяви Прокопиев в отговор на въпроса защо медията му извади наяве информация за парите, които бившият лидер на ДСБ Иван Костов държи в КТБ.

Според Прокопиев идеята за спасяване на КТБ е нереалистична, защото от малко над 5 млрд. лв. кредитен портфейл банката е раздала 4,9 млрд. лева на фирми, близки до мажоритарния собственик Цветан Василев.

„Това са кредити към свързани лица и това е в грубо нарушение на банковата регулация. А каква част от тях ще бъдат възстановени, е друг въпрос. Това зависи от процеса, по който се управлява несъстоятелността на банката“, посочи Иво Прокопиев.

По думите му идеята банката да бъде подкрепена, за да заработи отново, е несъстоятелна. Според Прокопиев няма как да бъде рекапитализирана банка с такъв огромен размер на капиталова дупка.

По думите на бизнесмена кръгът около Пеевски се опитва да прокара и втори вариант за КТБ - законови промени, които да прехвърлят контрола над банката от ръцете на БНБ в политиците.

Правилният изход според Иво Прокопиев е спазването на закона, а именно – възстановяването на вложенията до 100 000 евро и нищо друго.

Мая Манолова: Не "Позитано" трябва да наложи лидер, а делегатите на конгреса

http://www.cross.bg/manolova-lider-vasilev-1421661.html

/КРОСС/Не "Позитано" трябва да наложи лидер, а делегатите на конгреса, убедена е Мая Манолова от БСП.  Манолова е един от кандидатите за наследник на Сергей Станишев. Тя е уверена, че може да поведе лидерски екип, който да води БСП към победа на изборите на 5 октомври. И това е най-важното, смята тя.  Мая Манолова каза, че досега тя самата има „трети по коефициент залог" за водач на БСП - след двамата, подкрепяни от „Позитано" 20. Не е тайна за никого, че БСП е в криза, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим ефективна промяна, зяви в интервю за Нова тв Мая Манолова.  Стоящите зад лявата идея трябва да могат да изберат лидера на най-голямата социалистическа партия в България и това да се случи свободно. Трябва да скъсаме със статуквото, коментира Манолова. Трябва да върнем гласа на хората в политиката - те се дразнят, че все повече нещата се решават от „елита", смята кандидатът за лидер на социалистите.  Мая Манолова обещава да даде възможност на местните структури на БСП да излъчат сами водачите на своите листи, ако я изберат за лидер на БСП. Според нея, ако местните структури си номинират сами лидерите, това ще канализира повече енергия.  На въпрос дали е възможно човек извън „определен кръг" да оглави БСП, Манолова отвърна, че се надява заедно с хората с леви идеи да я подкрепят

Номерът на полет МН-17 вече няма да се ползва в почит на загиналите

http://www.moreto.net/novini.php?n=258639

Номерът на полет МН17 на катастрофиралия в Украйна самолет Боинг-777 няма да бъде използван в бъдеще. По този начин ще бъде почетена паметта на 298-те жертви на трагедията, съобщават от "Малейжа еърлайнс". Всички полети Амстердам - Куала Лумпур ще бъдат вече с номер МН19.

Държавата разселва 2000 бежанци в цялата страна

http://www.cross.bg/bezhantzite-integratziya-statyt-1421660.html

/КРОСС/ До края на годината българските власти възнамеряват да разселят из цялата страна 2000 чужденци, които са получили бежански и хуманитарен статут. Това е записано в годишния план на правителството по националната програма за интеграция на бежанците, научи "Сега". Документът трябва да бъде приет на заседание на кабинета в сряда. На него ще бъде одобрено и финансирането, което ще бъде само за 6 месеца. Ако се спази досегашният разчет на МВР за издръжка на един бежанец на месец - 1084 лв., това означава, че до края на годината само за тези 2000 души ще са нужни по 2 168 000 лв. на месец. Тук не смятаме останалите близо 8000 нелегални имигранти. Разселване на бежанците е залегнало в приетата вече стратегия за интеграция на лица, получили международна закрила до 2020 г. Документът предвижда всички общини да поемат отговорност за бежанците, а не както досега, само 3-4. Общините ще декларират сами колко души могат да приемат. Ако няма желаещи, разпределянето ще става служебно от Националния съвет за миграция и интеграция, който ще се създаде към социалното министерство. В него ще участва и представител на сдружението на общините. За да се включат в програмата за интеграция, бежанците ще трябва да заявят това доброволно, след като получат статут. Те ще подписват договор с държавата и ще получат индивидуален интеграционен план. Чужденците ще учат задължително 6 месеца български език и ще минават часове по социална ориентация. Децата ще се записват в училище

Защо на Путин няма да му се размине

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202938

Вполет номер 17 на Malaysia Airlines бяха убити 298 души, от които 192-ма холандци. И още 44 души от Малайзия, 27 от Австралия, 12 от Индонезия, 10 от Великобритания, 4 от Германия, 4 от Белгия, 3 от Филипините, по един човек от Канада и Нова Зеландия. Причината за тяхната смърт е добре въоръжена групировка, близка и лоялна на Москва.
Москва в Вполет номер 17 на Malaysia Airlines бяха убити 298 души, от които 192-ма холандци. И още 44 души от Малайзия, 27 от Австралия, 12 от Индонезия, 10 от Великобритания, 4 от Германия, 4 от Белгия, 3 от Филипините, по един човек от Канада и Нова Зеландия. Причината за тяхната смърт е добре въоръжена групировка, близка и лоялна на Москва. Москва в

"Сова Харис": Доверието в институциите е на критично ниско ниво

http://www.cross.bg/sova-haris-glasyvat-1421659.html

/КРОСС/Шест политически сили имат шанс да попаднат в следващия парламент. Българските граждани, които няма да гласуват или не са решили за кого да дадат своя глас, са най-много. Това показва изследване на агенцията за социални, политически и маркетингови проучвания "Сова Харис", цитирано от БГНЕС. Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 23%, а БСП - 15,2%. На трето място е Движението за права и свободи, за което ще гласуват 8%. То е следвано от коалицията ББЦ-ВМРО-Гергьовден с 5,9% и Реформаторският блок с 4%. АБВ се ползва с на подкрепата на 2,7%. "За АБВ трябва да се отбележи, че се намират на ръба за преодоляването на 4-процентната бариера. По същество това разпределение на нагласите в значителна степен повтаря разпределението от изборите за Европейски парламент през май тази година", сочи анализът на "Сова Харис". Малка е вероятността в следващото Народно събрание да влязат представители на националистическите формации. За Атака биха гласували 1,3%, а за НФСБ - 1%.В същото време 16,6% не са решили за кого да дадат гласа си, а 17,7% заявяват, че няма да упражнят това си право. В отговорите на открит въпрос кои са петимата водещи политици в България, лидерите на най-утвърдените формации заемат предните места. В първата петица попадат: Бойко Борисов с 48,1%; Сергей Станишев с 27,2%; Лютви Местан с 21,7%; Георги Първанов със 17,1%; Росен Плевнелиев с 14,2%. Министър-председателят Пламен Орешарски се нарежда на 8 място с 8%

"Сова Харис": Доверието в институциите е на критично ниско ниво

http://www.cross.bg/haris-sova-glasyvat-1421659.html

/КРОСС/Шест политически сили имат шанс да попаднат в следващия парламент. Българските граждани, които няма да гласуват или не са решили за кого да дадат своя глас, са най-много. Това показва изследване на агенцията за социални, политически и маркетингови проучвания "Сова Харис". Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 23%, а БСП - 15,2%. На трето място е Движението за права и свободи, за което ще гласуват 8%. То е следвано от коалицията ББЦ-ВМРО-Гергьовден с 5,9% и Реформаторският блок с 4%. АБВ се ползва с на подкрепата на 2,7%. "За АБВ трябва да се отбележи, че се намират на ръба за преодоляването на 4-процентната бариера. По същество това разпределение на нагласите в значителна степен повтаря разпределението от изборите за Европейски парламент през май тази година", сочи анализът на "Сова Харис". Малка е вероятността в следващото Народно събрание да влязат представители на националистическите формации. За Атака биха гласували 1,3%, а за НФСБ - 1%.В същото време 16,6% не са решили за кого да дадат гласа си, а 17,7% заявяват, че няма да упражнят това си право. В отговорите на открит въпрос кои са петимата водещи политици в България, лидерите на най-утвърдените формации заемат предните места. В първата петица попадат: Бойко Борисов с 48,1%; Сергей Станишев с 27,2%; Лютви Местан с 21,7%; Георги Първанов със 17,1%; Росен Плевнелиев с 14,2%. Министър-председателят Пламен Орешарски се нарежда на 8 място с 8%

Видео: Зрелищно изпълнение на Бербатов донесе победа на "Монако" в контрола

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/21/2347400_video_zrelishtno_izpulnenie_na_berbatov_donese_pobeda/?ref=rss


Изпълнение в стил "Димитър Бербатов" и гол на... Димитър Бербатов. С попадението на българина в добавеното време на първата част "Монако" победи с 1:0 "Хуниор" в приятелския турнир "Копа Еуроамерикана" в Колумбия.

След центриране от дясно топката рикошира в гърба на футболист на съперника и стигна до Бербатов. Нападателят се извъртя и с воле я прати във вратата на Виера.

Местните медии поставиха много висока оценка на българина и го определиха за най-добрия в срещата....

И Манолова се възправи срещу решението за "Пеевски-шеф на ДАНС"

http://frognews.bg/news_73358/

В цялата си 120 годишна история БСП не е имала жена председател, но и никога не е била в такава криза, а в такива условия жените са много по-чуствителни и ефективни, заяви по НТВ кандидатът за лидер на БСП Мая Манолова.

Русия ще тества система за глобален контрол на ракети

http://www.cross.bg/sistema-raketi-rysiya-1421658.html

/КРОСС/ Въздушно-космическите сили на Русия още тази година ще започнат тестване на нова система за глобален контрол на ракети, съобщи в. „Комерсант". Според изданието, през 2014 година на орбита може да бъде изведен космически апарат „Тундра". От този момент ще започне разработването на Единна космическа система (ЕКС), като една от функциите й ще стабъде система за предупреждаване на ракетно нападение. Пускът на спътника е планиран за четвърто тримесечие на 2014 г. от космодрума „Плесецк", с помощта на ракетата носител „Союз - 2.1б" и блока „Фрегат". „Спътникът с по-голяма точност ще може да посочва района на поражение не само за балестични, но и други видове ракети, в това число и изстрелване на ракети от подводни лодки. При това на „Тундра" ще бъде установена система за бойно управление. В случай на необходимост, чрез апарата ще може да се дава сигнал за нанасяне на ответен удар", отбелязва вестникът. За плановете по създаването на системите на въздушно-космическата отбрана обяви президентът Владимир Путин още през 2013 година. В този комплекс преди всичко ще трябва да влязат системите за предупреждение на ракетно и въздушно нападение, средства за установяване и поразяване на цели.      

Юрий Асланов: Банките не са пострадали в суматохата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203314

Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това”, коментира пред Нова телевизия социологът Юрий Асланов.
Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо. Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това”, коментира пред Нова телевизия социологът Юрий Асланов. Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо.

"Шпигел": Протестният активизъм в Германия застрашава големите инфраструктурни проекти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2346542_shpigel_protestniiat_aktivizum_v_germaniia_zastrashava/?ref=rss


Протестите на активисти затрудняват изпълнението на големи инфраструктурни проекти в Германия през последните години. Затова управляващите се опасяват, че нежеланието на някои социални групи да приемат компромисни решения застрашава бъдещето на страната, пише германското списание "Шпигел".

Когато в близкото минало 75-годишният Хартмут Бинер работи като полицай, той възприема себе си като пазител на мира. През 70-те години задълженията му го отвеждат в епицентъра на протестите срещу...

Два района във Варна без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=258640

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода ще са следните райони: - кв."Аспарухово" - абонатите по улица "Моряшка" - от 10 часа до 15 часа; - абонатите около улица "Ген.

Главсекретарят на ББЦ: Славчев не можа да се наложи като зам.-председател

http://www.bnews.bg/article-111621

Ангел Славчев бе посочен от лидера на ББЦ Николай Бареков за негов заместник, но той не успя да се наложи и затова бе никой в партията. Това коментира главният секретар на България без цензура Стефан Кенов по повод поредната порция обвинения, които вече изключеният от партията Ангел Славчев отправи към бившите си съпартийци - този път от ефира на бТв.

Инвеститори от Хонгонг купиха Forbes

http://www.cross.bg/forbes-media-forbs-1421656.html

/КРОСС/ След 97 години в семейни ръце Forbes Media обяви, че мажоритарен дял в компанията е купен от базирана в Хонконг група инвеститори, пише Capital.bg.  Председател на борда на директорите и главен редактор на Forbes остава Стив Форбс. Купувач е Integrated Whale Media Investments, а сумата по сделката не беше обявена. Въпреки това източници от преговорите заявиха пред агенция Bloomberg, че компанията е оценена на 475 млн. долара. Семейство Форбс ще запази миноритарен дял. Компанията ще остане базирана в САЩ, но обяви плановете си за международна експанзия. Forbes твърди, че достига до 75 милиона души в цял свят чрез печатните си издания, сайтове, телевизия, конференции и анализи.  

Юрий Асланов: 50% смятат, че кризата с КТБ е заради политическа корупция и сблъсък на групировки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203310

Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това”, коментира пред Нова телевизия социологът Юрий Асланов.
Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо. Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това”, коментира пред Нова телевизия социологът Юрий Асланов. Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо.

Опитват с донос да отстранят Волгин от БНР

http://www.cross.bg/volgin-petur-donos-1421657.html

/КРОСС/Разбрах, че един добре известен български русофоб, който се представя за политолог, явно вбесен от вчерашния ми коментар, написал донос срещу мен с молба да бъда отстранен от радиото, пише във Фейсбук профила си журналистът Петър Волгин и допълва: Имайки предвид, че въпросният политолог-русофоб е бивш преподавател по научен комунизъм, не се изненадвам от похватите му. Те са типични за ренегата, който колкото по-активно е обслужвал компартията преди 1989 г. , толкова по-върл антикомунист се опитва да се изкара днес. Съветвам въпросната личност да се погрижи за здравето си, вместо да пише доноси. Най-добре да се обърне към д-р Емилова, завършва статуса си с усмивка Волгин.  Бесен русофобски лай се разнася от различни държави. В България той е особено жалък, защото бг-русофобите са или финансовото мотивирани или просто са глупави. Надявам се да се осъзнаят. Поне някои от тях, писа Петър Волгин. 

Съветът за сигурност призова за незабавно прекратяване на огъня

http://www.moreto.net/novini.php?n=258638

Съветът за сигурност на ООН изрази безпокойство във връзка с увеличаващия се брой на жертвите в Газа и отправи нов призив на незабавно прекратяване на огъня. "Членовете на Съвета за сигурност изразяват сериозно безпокойство относно увеличаващия се брой на жертвите.

Юрий Асланов: Банките не са пострадали в суматохата

http://www.cross.bg/aslanov-yuriii-postradali-1421655.html

/КРОСС/„Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това", коментира всутрешния блок на Нова тв социологът Юрий Асланов. Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо.  „Общественото мнение не е готово да се хване на въдицата, да се нареди на опашки пред банките и да се създава паника. Ако е имало такъв сценарий, не сработи в този случай", заяви Юрий Асланов. Той не е изненадан от резултатите, които сочат, че 74% от българите не искат да се гарантират влоговете от над 100 000 евро в КТБ. „Много малко са хората, които са притежатели на по-големи депозити. Хората се тревожат, че с техните пари на данъкоплатци, държавата може да окаже подкрепа на едни лош богати хора", коментира социологът.

Сблъсъци в ромския квартал в Ст.Загора, пострадаха полицаи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sblysyci-v-romskiia-kvartal-v-st.zagora-postradaha-policai-6017824

Роми, които отказват да напуснат определените за събаряне незаконни постройки, са усмирявани с белезници от полицаите

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203300

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Путин: Ще сторя всичко възможно да спре войната в Украйна

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2347393_putin_shte_storia_vsichko_vuzmojno_da_spre_voinata_v/?ref=rss


Русия е готова да стори всичко, зависещо от нея, за да премине конфликтът в Украйна от военна фаза към обсъждане на преговори за мирни и изключително дипломатически средства, заяви президентът Владимир Путин по телевизия  Россия 24.

На фона на вълна от обвинения в цял свят срещу Москва, че носи отговорност за въоръжаването и подкрепата на проруските сепаратисти, Путин каза, че неведнъж са призовавали към примирие и преговори и повтори версията си, че крайната вина за случилото се с...

Напрежение и сблъсъци в ромския квартал в Стара Загора

http://www.cross.bg/subaryaneto-kushtite-obshtinata-1421654.html

/КРОСС/Сблъсъци между жандармерия и жителите на ромски квартал в Стара Загора. В "Лозенец" ще бъдат съборени общо 55 незаконни къщи. Със заповед на кмета на общината Живко Тодоров, акцията за принудителното им премахване започна в 7:30. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината. В махалата се стигна до напрежение и сблъсъци между местните жители и жандармерията. Хората са категорични, че няма да позволят събарянето на нито една от къщите, като дори заплашват със самоубийство. Акцията вече бе отложена веднъж през май поради отказ на полицията да осигури надеждна охрана и ред по време на събарянето на къщите. Близо 1000 служители на жандармерията са на място в ромската махала. На мястото има няколко пожарни автомобила и линейки.

Мърдок на крачка от продажбата на Sky Deutschland и Sky Italia

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cb30347/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cmedii0C4550Ca0Cmyrdok0Ena0Ekrachka0Eot0Eprodajbata0Ena0Esky0Edeutschland0Ei0Esky0Eitalia0H176540A0C/story01.htm

Телевизионният бизнес в Европа минава под шапката на BSkyB, а сделката ще вкара свежи пари в 21st Century Fox Inc преди евентуална сделка за Time Warner


Сблъсъци между жандармерия и роми в Стара Загора

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203294

Стигна се до сблъсъци между жандармерия и жителите на старозагорския ромски квартал "Лозенец", след като започна събарянето на 55 незаконни къщи, съобщи Нова телевизия.
Със заповед на кмета на общината Живко Тодоров,акцията за принудителното им премахване започна в 7:30.
Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и Стигна се до сблъсъци между жандармерия и жителите на старозагорския ромски квартал "Лозенец", след като започна събарянето на 55 незаконни къщи, съобщи Нова телевизия. Със заповед на кмета на общината Живко Тодоров,акцията за принудителното им премахване започна в 7:30. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и

Масови ревизии в КТБ може да блокират НАП

http://business.actualno.com/Masovi-revizii-v-KTB-moje-da-blokirat-NAP-news_40592.html

Ако се реши да се правят данъчни ревизии на всички вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) с депозити над 100 000 евро, това сериозно ще затрудни работата на Националната агенция за приходите (...

Кобрата: Срещу Кличко ще бъда боксова машина, не аутсайдер

http://moresport.actualno.com/Kobrata-Sreshtu-Klichko-shte-byda-boksova-mashina-ne-autsajder-news_40593.html

"Не мисля, че съм аутсайдер в двубоя с Кличко. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация". тОВА заяви Кубрат Пулев В интервю за UFig...

Евгения Ташева от "За Земята": От общините зависи количеството депонирани отпадъци да се намали с до 80%

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/07/21/2345531_evgeniia_tasheva_ot_za_zemiata_ot_obshtinite_zavisi/?ref=rss


В началото на седмицата влезе в сила забраната за предаване на отпадъци от физически лица срещу заплащане на лицензираните площадки за скрап. Тя предизвика силно недоволство сред работещи в предприятията, изкупуващи скрап, и те излязоха на протест. Министерството на околната среда и водите подкрепи искането им да бъде удължен с година срокът за влизане в сила на нормативната уредба за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали. Потърсихме за коментар Евгения Ташева – експерт по ползотворно...

Пийпълметричната агенция "Медиярисърч" иска да е сама на пазара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202650

Планът ни е да станем валута в България и по възможност единствената. Това каза в петък Томаш Бичик, който е директор “Бизнес развитие” в чешката пийпълметрична агенция “Медиярисърч”. Това е и компанията, чиито резултати ще гледа Нова тв от октомври. А валутата, за която говори Бичик, са всъщност рейтингите на предаванията. Те са и най-важните за р Планът ни е да станем валута в България и по възможност единствената. Това каза в петък Томаш Бичик, който е директор “Бизнес развитие” в чешката пийпълметрична агенция “Медиярисърч”. Това е и компанията, чиито резултати ще гледа Нова тв от октомври. А валутата, за която говори Бичик, са всъщност рейтингите на предаванията. Те са и най-важните за р

Британка загина при катастрофа у нас

http://pik.bg/британка-загина-при-катастрофа-у-нас-news204729.html

Британка загина при катастрофа у нас

Британка загина при катастрофа с кола у нас, съобщава "Фокус". Инцидентът е станал, докато жителката на графство Тайроун на име Разалин Донъли се е разхождала със съпруга си Брайън, който също е ранен.

Българската полиция разследва обстоятелствата около произшествието. 

В неделя британското министерство на външните работи разпространи изявление, в което се съобщава за пътен инцидент в България, включват двама британски граждани. 

Роми плашат със самоубийство заради събаряне на домовете им, стигна се до сблъсъци с жандармерия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203281

Стигна се до сблъсъци между жандармерия и жителите на старозагорския ромски квартал  Стигна се до сблъсъци между жандармерия и жителите на старозагорския ромски квартал "Лозенец", след като започна събарянето на 55 незаконни къщи, съобщи Нова телевизия. Със заповед на кмета на общината Живко Тодоров,акцията за принудителното им премахване започна в 7:30. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/21/2347235_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето какви се очаква да бъдат новинарските акценти днес:

Няма да екстрадират жена, заплашена с обрязване в Кения

http://www.grreporter.info/Nyama_da_ekstradirat_zhena_zaplashena_s_obryazvane_v_Keniya/15836

Мотивите на решението са, че в родината си жената е заплашена с обрязване на половите й органи, а децата й може да станат обект на изтезания.

прочети повече

Преглед на печата, понеделник, 21 юли

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-понеделник-21-юли_l.a_i.557109_at.1.html

СТАНДАРТ: „Тракия" съкрати пътя до морето на 3 часа Със средства по Оперативна програма „Транспорт" бяха завършени последните 116,5 км от...

Журналисти: Парализа на правоохранителните и правозащитните органи

http://frognews.bg/news_73367/

Някой чул ли е колегите на Пеевски да кажат защо той отсъства цяла година от НС, нито в ДПС, нито в БСП, нито в ГЕРБ коментират това, заяви по БНТ журналистът Огнян Стефанов. Но пък плати кувертите на абитуриенти. С какво гражданското общество и т.нар. четвърта власт показва механизмите си на въздействие, попита той.

Екшън в Стара Загора! Бутат цигански къщи, ромите скачат на бой!

http://pik.bg/екшън-в-стара-загора-бутат-цигански-къщи-ромите-скачат-на-бой-news204728.html

Екшън в Стара Загора! Бутат цигански къщи, ромите скачат на бой!

В ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора тази сутрин ще бъдат съборени общо 55 незаконни къщи, съобщава Нова телевизия. Собствениците на постройките са били уведомени в законните срокове с актове и заповеди на общината.

"На изборите кметът Живков Тодоров ни обеща да ги узакони, купуваше ни гласовете само за едно кебапче и едно кюфте, за да получи пак мандат. Сега искаме Живко Тодоров да дойде при нас и да ни даде обяснение, защо така постъпвате с нас, защо ни събаря къщите. Накъде ще отиде този народ, къде ще отидем да живеем, тук живеем от 20 години", коментира протестираща млада жена.

При сблъсъците жандармерията изблъскваше ромите, заставайки между представителите на общината и протестиращите. 

В ефир кметът на Стара Загора Живко Тодоров уточни, че тези постройки са незаконни и решаването на проблема не може да бъде в това, да останат да съществуват. Камерите на Нова ТВ показаха как тежки машини разрушават къщите на местните роми, въпреки тяхното недоволство.

Сова Харис: ГЕРБ – 23%, БСП – 15,2%

http://frognews.bg/news_73368/

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 23%, а БСП – 15,2%. На трето място е Движението за права и свободи, за което ще гласуват 8%. То е следвано от коалицията ББЦ-ВМРО-Гергьовден с 5,9% и Реформаторският блок с 4%. АБВ се ползва с на подкрепата на 2,7%.

Акции и злато вместо депозити

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202712

Проблемите с банки винаги карат хората да се замислят за други възможности за спестяванията си. Такива са например застраховките “Живот” със спестовен елемент, инвестициите в акции или в злато и др.
Те не са пряка алтернатива на депозитите, въпреки че носят по-висока доходност, защото при част от тези финансови инструменти по-голямата печалба е Проблемите с банки винаги карат хората да се замислят за други възможности за спестяванията си. Такива са например застраховките “Живот” със спестовен елемент, инвестициите в акции или в злато и др. Те не са пряка алтернатива на депозитите, въпреки че носят по-висока доходност, защото при част от тези финансови инструменти по-голямата печалба е

Мая Манолова: Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет

http://www.cross.bg/manolova-dobrev-zhenite-1421653.html

/КРОСС/Мая Манолова в интервю за Нова тв коментира накратко репликата на колегата й Кирил Добрев: „Жените ги предпочитам за друго", в отговор на въпроса жена-лидер на БСП: Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет. Мая Манолова отбеляза, че за 120 години БСП не е водена никога от жена. Но според нея часът е настъпил: Жените са много по-чувствителни, много по-ефективни и много по-справедливи в ситуация на криза. Жените в БСП показахме, че сме бойци и можем да защитаваме каузи, заяви кандидатът за лидер на социалистите.  

Мая Манолова: Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет

http://www.cross.bg/dobrev-politicheskiya-pybertet-1421653.html

/КРОСС/Мая Манолова в интервю за Нова тв коментира накратко репликата на колегата й Кирил Добрев: „Жените ги предпочитам за друго", в отговор на въпроса жена-лидер на БСП: Кирчо Добрев обеща да порасте и да излезе от политическия пубертет.

Добре дошли в Googleland!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243810_%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D1%88%D0%BB%D0%B8+%D0%B2+Googleland%21

 Благодарение на своите 70 милиарда долара, американският гигант инвестира във всички сектори на живота. Скоро Google ще контролира голяма част от нашите дейности, за да ги използва целенасочено за реклама и търговия.

Това пише в последния си брой френското списание "Експанзион", което представя Google от близо, определяйки компанията като пипаловидна екосистема, а сп. "Фигаро" разказва за намеренията на американския гигант да създаде изкуствен интелект.

Часовникът отмерва 13 ч. в изключително стилно обзаведен хотел от 19 век, намиращ се в парижки квартал, където се помещават офисите на Google. Във великолепно червеното отворено пространство на първия етаж инженери и търговци са забили глава в мониторите. Няма време за губене, дори и за сандвич. В заседателната зала зад тях почитаемият създател на първите версии на Google maps и Street View Джон Ханке, представя пред журналисти Ingress – видео игра с нова версия, предназначена за смартфони.

И както винаги се случва при Google, това е иновация, която няма как да остане незабелязана. "Ingress е игра, каквато никога досега не сте виждали. Тя съчетава в себе си проучвания, състезания в мрежата и "разширена реалност" /приложение, което работи, когато към истински обекти, заснети с камерата на телефона или компютъра, се добави дигитално съдържание. Технологията разпознава околната среда и се използва за рекламна дейност – бел. ред./, разказва ентусиазирано Джон Ханке. На практика Ingress задължава потребителите да се преместят в реалния свят, с цел играта да поеме контрола над виртуалните портали, благодарение на смартфоните. И видимо геймърите я обожават. След представянето й през 2103 г. Ingress, която е безплатно достъпна, е свалена над 4 милиона пъти. "Играе се във всички страни, с изключение на Северна Корея", хвали се Ханке, докато докосва екрана на своя смартфон.

Това което преданият Джон Ханке не казва обаче е, че Ingress преди всичко служи на Google за стратегия и това е елементарно. Играта улавя възможно най-много от нашето време, с цел да ни покаже максимален брой реклами. С Ingress, Google ще може да създава партньорства, да възстановява лична информация за играчите и след това да предлага на фирмите най-добрите обекти за тяхната реклама. По този начин работи бизнес моделът на американския гигант. "Днес 90% от приходите на Google идват от реклама", потвърждава икономистът Паскал Пери.

Колкото далече изглежда времето, когато Google се смяташе само за една проста търсачка! За няколко години компанията мутира, за да се превърне в екосистема с пипала, които обхващат милиони хора пред техните компютри и смартфони, като предлагат стотици различни услуги – от навигационни карти до резервации за пътуване. "Успехът на тази екосистема се измерва с аршина на един-единствен критерий - броят минути, откраднати от всеки потребител. Нейната единствена цел е да продава чрез реклами, като определя потенциалните клиенти", анализират експерти. "А за да бъдат сигурни, че няма да разминат с печалбата, от Google купуват с всички сили", допълва управляващият директор на "Сосиете женерал" Кристоф Лебланк. "Никога не съм виждал толкова ненаситен глад", заявява Паскал Пери.

Нов Big brother, който иска да инвестира във всички сектори

За три години лакомият Google е изкупил стотици компании за приблизителна сума от около 30 млрд. долара. Обекти от какъв тип? Компании в Силициевата долина като You tube или сайта за споделяне на снимки Picasa, но Google не мисли да спре дотук. Този нов Big brother, символ на свръхсвързания 21 век, разбира добре от инвестиции във всички насоки на живота, от раждането до смъртта, и контролира всички ключови сектори в света – здравеопазване, транспорт, енергетика, роботика, техника за дома...

Докато единият филиал на Google 23andMe /американска компания, която извършва генетични тестове и изследва човешки геноми – бел.ред./ работи над определянето на първичната структура на ДНК, другият Calico /биотехнологична компания, създадена от Google през 2013 г., чиято цел е да се пребори със състаряването и съпътстващите болести – бел. ред./ разработва безумния проект да намери начин за удължаване на живота до 2035 г.

Google разработва изкуствен интелект

"Случва се нещо в Силициевата долина, което прекалено обърнатите към миналото французи не забелязват", обяснява специалистът по технологии на бъдещето Лорен Александр пред сп. "Фигаро". Според него в момента новите технологии се съчетават. На лице е приближаване на биологията, информатиката и социалните науки. "Вярвам, че Google държи първите части от изкуствения интелект, благодарение на важната информация, с която ние захранваме търсачката", допълва той.

За Лорен Александр това има обяснение, защото Google иска да бъде световен лидер по отношение на изкуствения интелект. Това ще помогне на компанията да запази своя контрол над всички останали сектори, защото изкуственият интелект ще бъде коренът към радикална промяна в редица отрасли, а който го притежава, ще има голямо предимство пред останалите.

Учените твърдят, че през 2029 г. изкуственият интелект ще бъде еквивалент на човешкия, а около 2045 г. ще бъде възможно съчетаването му с човешкия мозък. Това от своя страна ще умножи с хиляди пъти възможностите и най-вече ще позволи на хората да живеят по-продължително и да предават биологичната си памет на различни виртуални тела.

Докато всичко това се случва, Google Car вече препуска по пътищата на Калифорния, а комуникационните балони в небето, съвсем скоро присъединени към армада от сателити, свързват и най-отдалечените места по земята с интернет.

Google умножава също така своите покупки в областта на роботиката. Гигантът е предложил оферта на Boston Dynamics, които създават кучета роботи за американските военни, а през януари Google е отправил предложение за 3 милиарда долара и на световния лидер за производството на интелигентна техника за дома Nest.

С това темпо Google скоро ще бъде представен навсякъде – в домовете ни, по пътищата, в небето... Чрез възможността за постоянна връзка, които предлагат смартфоните, Google ще може да придружава цялото семейство, когато то реши да ходи на покупки, да спортува, да посети лекаря и къде ли още не. Очевидно американският гигант се подготвя грижливо за месианско изследване.

Преди всичко гражданинът-консуматор ще може да припечелва в Googleland, защото услугите, предлагани от Google улесняват живота и позволяват да спестим време, но докъде може да стигне експанзията на американския гигант, и най-вече – докъде може да достигне неговата социална приемливост?

Без Google няма връзка с крайния потребител

За компаниите присъствието на Google навсякъде също сменя правилата. Ще стане невъзможно да не се минат през Google, за да се свържат с крайния потребител. "Google иска да бъде онова, през което всеки трябва да се мине, за да продаде нещо на някого", обяснява пълномощникът на интернет фондацията "Ново поколение" Даниел Каплан.

"Вижте предимството на компанията при свързаните домове /технология, при която чрез смартустройства електрическите уреди в дома обменят информация – бел. ред./ Съвсем скоро ИКЕА ще бъде принудена да си партнира с Google", обясняват експерти. По същия начин, със своя интелигентен брояч, Google ще може да продава информация на доставчиците на електричество. Американският гигант вече замества някои сайтове за онлайн продажби, като предлага специална търсачка в областта на туризма. В САЩ Google инвестира дори във фиброоптични кабели, заплашвайки да стане конкурент на интернет-доставчиците.

Злите езици твърдят, че при тези инвестиции във всички сектори на живота, липсва здрава връзка. Това е, защото Google използва грешна стратегия. Пробва с дадена идея, ако тя се осъществи – толкова по-добре, но ако не проработи – преминава към нещо друго. По същия начин през 2011 г. Google купи Моторола за 12 млрд. евро, но проектът с телефоните не успя да тръгне и се наложи компанията да бъде препродадена. Накрая сметката не е от голямо значение, защото силата на огъня на Google позволява крайности. В края на 2014 г. финансовият резерв на американския гигант е възможно да достигне 70 млрд. долара, които могат да бъдат съпоставени с дълга на малка държава като Порто Рико. Според "Файненшъл таймс", Google вече предвижда да изхарчи половината пари за още нови придобивки. Добре дошли в Googleland! 

Асланов: Обществото не се хваща на въдицата да се реди пред банките

http://frognews.bg/news_73369/

Банките не са пострадали в суматохата, каквито и опити да имаше за това, констатира по НТВ социологът Юрий Асланов. Според изследване на агенция АФИС близо половината от анкетираните смятат, че кризата с КТБ е в резултат на политическа корупция и сблъсък на групировки. Въпреки това доверието към българските банки остава високо.

Варненският парламент се събира за 34-тото си заседание

http://www.moreto.net/novini.php?n=258636

Общинският съвет във Варна се събира днес от 9.00 часа в зала „Пленарна“ за 34-тото си заседание, съобщиха от общината за Moreto.net. На сесията ще бъдат разгледани и гласувани предложения за удостояването на граждани с почетни звания и отличия и дали 15-ти август да бъде неработен ден за Варна.

Горещ понеделник

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243809_%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89+%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA

 В понеделник ще е слънчево, след обяд в равнините и низините и горещо, съобщиха от НИМХ.

Температурите ще се повишат още и максималните, в повечето места, ще са между 30° и 35°.

В София максималната температура ще е около 30°.

Британка загина, ударена от кола по време на почивка в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203279

Британка е загинала, след като е била ударена от кола по време на почивката си в България, съобщи Би Би Си.
Инцидентът е станал, докато жителката на графство Тайроун на име Рoзалин Донъли се е разхождала със съпруга си Брайън, който също е ранен. 
Българската полиция разследва обстоятелствата около произшествието. Британка е загинала, след като е била ударена от кола по време на почивката си в България, съобщи Би Би Си. Инцидентът е станал, докато жителката на графство Тайроун на име Рoзалин Донъли се е разхождала със съпруга си Брайън, който също е ранен.  Българската полиция разследва обстоятелствата около произшествието.

Международните експерти не могат да стигнат до падналия самолет

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243808_%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D1%82%D0%B8

 Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на катастрофата, заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай, цитиран от ДПА и ИТАР-ТАСС. 

Украинското правителство обаче е заявило, че не може да гарантира безопасен коридор за 113-те малайзийски експерти, които трябва да стигнат до мястото на катастрофата на самолета, заяви министърът, който вече се намира в Киев. 

В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването, добави Лю. 

Той изрази и безпокойство за предпазването на мястото на катастрофата от намеса. 

„Малайзия е дълбоко обезпокоена, че

международният екип де факто не може да стигне до мястото на падането“,

заяви министърът. Премиерът Наджиб Разак поиска телата на загиналите малайзийски граждани да бъдат изпратени в родината им преди края на Рамазана. 

Днес трябва и холандски експерти да посетят мястото на катастрофата, за да помогнат за идентифицирането на жертвите, заяви премиерът на Холандия Марк Рюте, цитиран от Франс прес и ДПА. 

193-ма души от 298-те загинали на борда на малайзийския боинг бяха холандски граждани. 

Рюте обяви, че трудната задача по идентифицирането всички тела ще бъде координирана от Холандия. 

Полагат се всички

усилия телата на жертвите да бъдат преместени в район, който е под контрола на Украйна,

заяви той. 

Рюте е обсъдил този въпрос в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Целта е телата на жертвите да бъдат върнати в родината възможно най-бързо и да започне разследване на причините за катастрофата, подчерта холандският премиер. 

Холандският премиер отказа да отговори на въпросите на медиите за

възможна военна намеса на НАТО с цел гарантиране на достъпа до мястото на катастрофата

При разговора между Рюте и руския президент и двете страни са подчертали, че трябва в най-кратки срокове да бъде осигурен достъп до мястото на катастрофата на международните експерти от агенцията на ООН за гражданските полети (ИКАО), за да се осигури независимо и обективно разследване, подчерта ИТАР-ТАСС. 

По-рано пожелал анонимност представител на ИКАО съобщи, че поради опасения за сигурността им експертите не са получили позволение да посетят мястото на катастрофата, предаде Ройтерс. 

Изпращането на гражданска полицейска мисия на ООН в Украйна би помогнало значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата на малайзийския самолет, заяви украинският президент Петро Порошенко в телефонен разговор с австралийския премиер Тони Абът, съобщава ИТАР-ТАСС. 

Порошенко благодари на Абът, че е повдигнал въпроса за

приемане на резолюция на Съвета за сигурност на ООН

в подкрепа на международното разследване на катастрофата в Донецка област и изпращане на гражданска полицейска мисия на ООН. 

В случай че Съветът за сигурност на ООН вземе бързо решение, мисията ще може да помогне значително на международното разследване на обстоятелствата около катастрофата, подчерта Порошенко. 

Проекторезолюцията изисква от проруските сепаратисти да предоставят „незабавно да предоставят сигурен, пълен и безпрепятствен достъп“ на разследващите експерти до района на катастрофата. Те трябва и да се въздържат от всякакви действия, които могат да навредят на уликите. 

Резолюцията изразява и загриженост от ограниченият достъп до мястото на катастрофата, след като международни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщиха, че не са били допуснати да инспектират някои от отломките. 

Към телата на загиналите трябва да се проявява уважение и професионално отношение, подчертава резолюцията. 

Друг ключов елемент е призивът към всички държави и други действащи лица в региона да се въздържат от агресивни действия срещу граждански самолети, отбелязва ИТАР-ТАСС. 

Въпреки че Русия участваше в обсъждането на резолюцията, не е ясно дали тя ще получи подкрепата ѝ, заявяват пред Ройтерс дипломати, пожелали анонимност. 

В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че

руската страна е внесла в Съвета за сигурност собствен проект за резолюция. 

В него се набляга на безпристрастността на разследването на катастрофата под егидата на Международната организация по гражданска авиация на ООН (ИКАО), уточни Чуркин. 

Във внесения от Австралия документ е имало някои неясноти, мотивира се той и заяви, че акцентът върху безпристрастността „е единствената разлика“ 

Същевременно Абът изрази дълбока загриженост от факта, че подкрепяните от Русия бунтовници запазват контрола над мястото на катастрофата на малайзийски самолет, свален над Украйна, предаде Ройтерс. 

Разследването прилича „повече на почистване на градината,

отколкото на съдебномедицинско разследване. Това е напълно неприемливо“, заяви премиерът на Австралия. 

Най-малко 27 австралийци са били сред общо 298-те души, пътували с малайзийския самолет. 

Западът обвинява въоръжените от Русия сепаратисти за свалянето на самолета. 

Абът подчерта, че е разговарял с руския президент Владимир Путин за първи път след катастрофата. 

„Той каза всички подходящи неща, сега само трябва да спази обещанието си“,

заяви австралийският премиер, който отказа да коментира подробности по разговора. 

Президентът на Русия Владимир Путин призова страните в украинския конфликт да осигурят условия за пълно разследване на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС. 

„Можем да заявим с увереност, че ако на 28 юни не бяха подновени бойните действия в източната част на Украйна, то и тази трагедия със сигурност нямаше да се случи“, подчерта руският президент. 

„В същото време никой не трябва и няма право да използва тази трагедия за постигането на користни политически цели. Такива събития трябва не да разединяват, а да обединяват хората“, добави Путин. 

„Необходимо е всички, които отговарят за ситуацията в региона да проявят повече отговорност и пред собствения си народ, и пред народите на страните, чиито граждани станаха жертви на тази катастрофа“, заяви Путин. 

„Трябва да се направи всичко, за да се гарантира сигурността на работата на международните експерти на мястото на трагедията. Днес там вече работят представители на Донбас, Донецк, представители на украинското министерство на извънредните ситуации и експерти от Малайзия. Но това е недостатъчно“, добави той. 

На мястото на катастрофата трябва да работи „пълноценна група експерти под егидата на Международната организация по гражданска авиация и съответната международна комисия“, заяви руският президент. 

За целта са необходими хуманитарни коридори. Москва от своя страна ще направи всичко по силите си за приключване на военната фаза на конфликта в Източна Украйна и пренасянето му на масата за преговори, каза Путин. 

Вчера държавният секретар на САЩ Джон Кери поиска от

Москва да поеме отговорност за действията на проруските бунтовници, които според Вашингтон са свалили самолета с ракета. 

Той изрази и отвращение от гротескния начин, по който те са се отнесли с телата на загиналите. 

Русия отрича да има отношение към катастрофата и обвини за случилото се украинската армия. 

Бунтовниците бяха натоварили 192 тела в хладилни вагони, които са на гарата в контролирания от бунтовниците град Торез. 

Общо са открити 251 тела, съобщи украинската служба за извънредни ситуации, цитирани от Асошиейтед прес. 

Дори ако експертите получат достъп веднага, може да е прекалено късно за обективно разследване, заяви Кейр Джилс от „Чатъм хаус“. 

За да се определи вида на ракетата, е необходимо да се пресъздаде ударът. Ако има отнесени части от фюзелажа, разследването вече е компрометирано, смята той. 

Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно, за да обсъди ситуацията в Газа

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/21/2347390_suvetut_za_sigurnost_na_oon_zasedava_izvunredno_za_da/?ref=rss


Съветът за сигурност на ООН ще се събере в Ню Йорк на извънредно заседание, посветено на ситуацията в Газа, предадоха световните агенции. Заседанието е свикано по искане на Йордания, която е член на Съвета за сигурност, след отправения призив от страна на палестинския президент Махмуд Абас.

Над 60 палестинци бяха убити при танков обстрел на израелската армия в Шеджаля и сблъсъците с екстремистите от Хамас, съобщи "Ройтерс". Общият брой на палестинските жертви надхвърли 400 в...

Британка загина, ударена от кола, по време на почивка в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4203274

Британка е загинала, след като е била ударена от кола по време на почивката си в България, съобщи Би Би Си.
Инцидентът е станал, докато жителката на графство Тайроун на име Рoзалин Донъли се е разхождала със съпруга си Брайън, който също е ранен. 
Българската полиция разследва обстоятелствата около произшествието. Британка е загинала, след като е била ударена от кола по време на почивката си в България, съобщи Би Би Си. Инцидентът е станал, докато жителката на графство Тайроун на име Рoзалин Донъли се е разхождала със съпруга си Брайън, който също е ранен.  Българската полиция разследва обстоятелствата около произшествието.

Натовариха на кораб деветмилионния Хюндай за САЩ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243807_%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1+%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%A5%D1%8E%D0%BD%

 "Хюндай мотор къмпани" (Hyundai Motor Co.) обяви че е изпратила в неделя за САЩ деветмилионния си автомобил.

Южнокорейската компания постигна този резултат 28 години след първия си износ на модела Ексел (Excel compact sedan) през 1986 година. Колата е била натоварена на кораб в пристанището Улсан. 

Дядо Добри навърши 100 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=258635

В родното село на Елин Пелин вече живее столетник. Дядо Добри, най-големият дарител на храма "Свети Александър Невски", навъртя 100 лазарника далеч от суетата, без да отдава значение на иначе голямото събитие. Наричан "Светецът от Байлово", столетникът обаче е истинско доказателство, че никой не е пророк в собственото си село.

Играй и спечели с "Люси" на Люк Бесон

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/21/2344141_igrai_i_specheli_s_ljusi_na_ljuk_beson/?ref=rss


Скарлет Йохансон, Морган Фрийман и Люк Бесон. Това са три от основните причини новият филм "Люси" да предизвиква големия интерес сред киногилдията и медиите. Затова и новата игра на "Дневник" и дистрибуторите "Форум Филм България" е посветена на лентата и ще предостави на 20 души възможност да спечелят награда.

"Преди бях като вас. Уязвима, несигурна, уплашена от смъртта. Но преди 12 чáса всичко се промени", казва главната героиня на Скарлет Йоахнсон в трейлъра към лентата, която...

Авиосалонът във Фарнбъро записа финансов рекорд

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243806_%D0%90%D0%B2%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%A4%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0+%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%

 Общият обем от поръчки, договори и договори за намерения на авиосалона "Фарнбъро 2014" достигна 201 милиарда долара, съобщиха организаторите от "Фарнбъро интернешънъл лимитед".

Показателят е най-високия в историята на авиационното изложение. Според експертите високият обем на финансовите договорености от различен род показва положителната динамика на развитието на световната самолетостроителна промишленост.
За петте бизнес дни на изложението бяха договорени около 1,1 хил. самолета на обща стойност около 152 милиарда долара, около 1,6 хиляди двигателя за гражданската авиация на обща стойност 34,5 милиарда долара, а също и сервизно обслужване на авиационна техника за 14,5 милиарда. 
"Тези поръчки ще дадат възможност да се осигури стабилно положение на предприятията и тяхната натовареност с работа за няколко години", съобщи Шон Ормрод – директор на "Фарнбъро интереншънъл лимитед".
Посетителите на изложението надвишиха 100 хил. души. Министър председателят на Великобритания Дейвид Камерън също бе сред тях.
В деловата програма на авиосалона са регистрирани 1,2 хил. срещи с участието на 30 чуждестранни компании и представители на департамента за търговия и инвестиции на Великобритания. В програмата участваха около 300 компании, което е два пъти повече от участниците през 2012 година. Военните делегации достигнаха 77 от 59 страни. Само от САЩ те бяха 10.
"Общият обем от финансовата част от заявките за участие в авиосалона "Фарнбъро 2016" вече надвиши показателите от тази година. Оценяваме много положително тези числа", обяви Аманда Стейнър, търговски директор на изложението.
Руски източници подчертават, че изложението във Фарнбъро е протекло без участието на основната част от руската делегация. Правителството на Обединеното кралство не издаде на много от руските участници визи заради кризата в Украйна, напомня ИТАР-ТАСС.
Освен представители на правителствените организации, визи не получиха и ръководни служители на руски компании, което провали провеждането на поредица преговори и подписване на договори, оплака се руската страна.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4203038


Анри Кулев, художник аниматор и кинорежисьор, 65 г.


Антоанета Алексиева, балерина и хореографка в НМТ.
Проф. дфн Валери Стефанов, преподавател в СУ “Св. Кл. Охридски”, 56 г.
Проф. Васил Гоцев, бивш конституционен съдия, министър на правосъдието в кабинета на Иван Костов”, 85 г.
Владимир Ампов-Графа, поп изпълнител, 36 г. Анри Кулев, художник аниматор и кинорежисьор, 65 г. Антоанета Алексиева, балерина и хореографка в НМТ. Проф. дфн Валери Стефанов, преподавател в СУ “Св. Кл. Охридски”, 56 г. Проф. Васил Гоцев, бивш конституционен съдия, министър на правосъдието в кабинета на Иван Костов”, 85 г. Владимир Ампов-Графа, поп изпълнител, 36 г.

Ромина Андонова показва сина си Давид на ваканция в Патая

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202678

“Мъж мой любим!”, написа Ромина Андонова, Мис България 2010 година, във фейсбук и пусна снимка за първи път на сина си Давид, който е на месец и половина. Той се роди на 20 май, рождения ден на съпруга  - футболиста Дарко Тасевски. В началото на годината семейството се премести да живее в Тайланд, защото подписа договор с отбора “Банкок глас”. Кадъ “Мъж мой любим!”, написа Ромина Андонова, Мис България 2010 година, във фейсбук и пусна снимка за първи път на сина си Давид, който е на месец и половина. Той се роди на 20 май, рождения ден на съпруга - футболиста Дарко Тасевски. В началото на годината семейството се премести да живее в Тайланд, защото подписа договор с отбора “Банкок глас”. Кадъ

Общи условия и правила за участие в играта "Люси"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/21/2344172_obshti_usloviia_i_pravila_za_uchastie_v_igrata_ljusi/?ref=rss


Новата игра на "Дневник" и "Форум Филм България" е посветена на новия проект на известния френски режисьор Люк Бесон с участието на Скарлет Йохансон и Морган Фрийман, който тръгва по кината в България от 15 август. Тя ще даде шанс на участниците в нея да спечелят 20 двойни покани за кино.

Преди да започнете да играете на www.dnevnik.bg/lucy, ви препоръчваме да прочетете общите условия и правила на играта:

Общи условия и правила за участие в играта "Люси" (наричана за...

Огромни намаления по морето в разгара на сезона

http://econ.bg/Новини/Огромни-намаления-по-морето-в-разгара-на-сезона_l.a_i.557108_at.1.html

В разгара на летния сезон се наблюдава необичайна тенденция в морските ни курорти. Огромен спад на цените за нощувки е регистриран, като в сайтовете...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване