Млада шофьорка удари на пътя хлапе с колело

http://www.bnews.bg/article-112761

27-годишна жена блъсна с колата си 10-годишно момче на велосипед.

Видео: Бичето, Яра Браво и Рут Колева канят почитателите си на Sea Garden Festival

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/02/2354537_video_bicheto_iara_bravo_i_rut_koleva_kaniat/?ref=rss


Хип-хоп и R'n'B изпълнителката Яра Браво, една от наистина сензационните за българската сцена личности Бичето и соул и джаз певица Рут Колева записаха свои видео обръщения към почитатели си, с които ги канят на новия музикален фестивал в Бургас Sea Garden Festival, съобщиха организаторите.

Той ще се проведе на 9 август на две сцени в Летния театър, като освен на много и разнообразни изпълнения на живо и диджеи ще бъде домакин и на "Холи" - Фестивал на цветовете.


Видео: Яра Браво и Рут Колева канят лично почитателите си на Sea Garden Festival

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/02/2354537_video_iara_bravo_i_rut_koleva_kaniat_lichno/?ref=rss


Хип-хоп и R'n'B изпълнителката Яра Браво и българската соул и джаз певица Рут Колева записаха свои видео обръщения към почитатели си, с които ги канят на новия музикален фестивал в Бургас Sea Garden Festival, съобщиха организаторите.

Той ще се проведе на 9 август на две сцени в Летния театър, като освен на много и разнообразни изпълнения на живо и диджеи ще бъде домакин и на "Холи" - Фестивал на цветовете.


Билетите за събитието вече се продават на преварителна цена...

Владимир Путин честити празника на десантчиците

http://www.cross.bg/rysiya-vladimir-pytin-1423580.html

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин честити на личния състав и ветераните на Въздушнодесантните войски на Русия професионалния им празник. В телеграмата му се отбелязва, че днешното поколение „крилата пехота" надеждно защитава националните интереси на Русия. Държавният ръководител изтъква, че страната се гордее с подвизите на войниците и офицерите, които в най-сложни ситуации демонстрират най-високо равнище на подготовка, сила на духа и лично мъжество, предава Гласът на Русия. „Службата в десантните войски е истинска школа по професионализъм, гражданска отговорност, преданост на воинския дълг", посочва Владимир Путин.  

Обама: ЦРУ измъчваше хора, защото работеше под огромен стрес

http://offnews.bg/news/n_1/n_371153.html

Американският президент Барак Обама призна, че служители на ЦРУ са измъчвали заподозрени в тероризъм след атентатите от 11 септември 2001 година, съобщава Би Би Си. Същевременно обаче Обама подчерта, че следователите от ЦРУ са действали под огромен психологически натиск и са целяли да не допускат повторение на трагедията от 11 септември. Изтезанията противоречат на нашите ценности, категоричен е американският президент. Откровеното изказване на Обама идва след съобщенията, че американският Сенат се готви да публикува доклад за въпросните мъчения.

"Обади ми се спешно" може да ви излезе 100 лв. на минута

http://frognews.bg/news_74047/

Ако откликнете на есемес „Обади ми се спешно“ може да коства на излъгания около 100 лв. на минута. Това разкри адвокат Благовест Йорданов.

Погребват днес 25-годишния пастир, ударен от гръмотевица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225892

Днес във врачанското село Тишевица ще бъде погребан 25-годишният пастир Валери Петков, който бе ударен от гръмотевица край селото.
„Това е голяма трагедия за всички нас. Днес го изпращаме момчето. От аутопсията е установено, че не е удавен, а е покосен от мълнията“, съобщи за „Конкурент“ кметът на Тишевица Илия Илиев. Днес във врачанското село Тишевица ще бъде погребан 25-годишният пастир Валери Петков, който бе ударен от гръмотевица край селото. „Това е голяма трагедия за всички нас. Днес го изпращаме момчето. От аутопсията е установено, че не е удавен, а е покосен от мълнията“, съобщи за „Конкурент“ кметът на Тишевица Илия Илиев.

New York Times пуска по-евтино и по-кратко печатно издание

http://econ.bg/Новини/New-York-Times-пуска-по-евтино-и-по-кратко-печатно-издание_l.a_i.559808_at.1.html

Един от най-популярните американски вестници – New York Times, планира да пусне на пазара по-кратко и по-евтино печатно издание. Целта е да се намери...

Приливна вълна наводни Бяла Слатина

http://www.cross.bg/byala-slatina-vulna-1423579.html

/КРОСС/ Приливната вълна от пороите във Врачанска област рязко повиши нивото на река Скът и предизвика наводнение на приземни етажи и пътища в Бяла Слатина. Наводнени са и промишлени предприятия, зоната около автогарата и автостопанския двор. Има срутена кирпичена постройка, предава БНР. Няма жертви, но положението е критично, каза областният управител на Враца Венцислав Василев, който следи обстановката на място. Той препоръча само в краен случай да се пътува в района на Бяла Слатина, защото е залят второкласният път Бяла Слатина-Кнежа и някои от общинските пътища. Областният управител каза още, че със справянето с бедствието помагат много доброволци. Приливната вълна от водосбора по река Скът достигна и село Крушовица, община Мизия. Там също има наводнени и съборени стари къщи. Територията на община Мизия се следи с особено внимание, защото в този район реката се разширява от много притоци, които следват естествения път на водата от Стара планина към река Дунав. ЧЕЗ поиска два дни, за да възстанови редовното електрозахранване на 16 села, нарушено от бурите през последните дни. Ограничителният режим се отнася за части от общините Бойчиновци, Бяла Слатина, Борован, Мездра и Своге.  

Премиера на „Отело” от Джузепе Верди във Варна тази вечер

http://www.moreto.net/novini.php?n=259938

Тази вечер от 21 часа публиката на ММФ „Варненско лято” ще види в Опера в Летния театър новата премиерна постановка на Вердиевия шедьовър „Отело”. Тя е резултат от партньорството както между Държавна опера Варна и оперните театри във френските градове Лимож и Реймс, така и с режисьорката Емануел Кордолиани, която преди време постави за пръв път в България на варненска сцена операта „Граф Ори” от Росини.

Днес погребват 25-годишния пастир, убит от мълния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225888


Днес във врачанското село Тишевица ще бъде погребан 25-годишният пастир Валери Петков, който бе ударен от гръмотевица край селото.
„Това е голяма трагедия за всички нас. Днес го изпращаме момчето. От аутопсията е установено, че не е удавен, а е покосен от мълнията“, съобщи за „Конкурент“ кметът на Тишевица Илия Илиев. Днес във врачанското село Тишевица ще бъде погребан 25-годишният пастир Валери Петков, който бе ударен от гръмотевица край селото. „Това е голяма трагедия за всички нас. Днес го изпращаме момчето. От аутопсията е установено, че не е удавен, а е покосен от мълнията“, съобщи за „Конкурент“ кметът на Тишевица Илия Илиев.

Американци звънят в полицията след вчерашния срив на Facebook

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/02/2354938_amerikanci_zvuniat_v_policiiata_sled_vcherashniia_sriv/?ref=rss


В случай, че някой все още търси доказателство за влиянието на Facebook върху живота на някои хора, вече може да бъде напълно убеден в това. След като вчера Facebook за кратко беше недостъпен за ограничен брой потребители, някои от тях потърсиха информация от полицията какво се случва.

"Facebook не е проблем на полицията, моля не ни се обаждайте да ни кажете, че не работи. Не знаем кога FB ще е онлайн", написа в Twitter сержант Бъртън Бринк, който е един от ръководителите на...

Tежък жребий зa Григор Димитров в Торонто

http://www.cross.bg/shema-osnovnata-postaven-1423578.html

/КРОСС/ Григор Димитров е поставен под №7 в основната схема на Мастърса в Торонто и ще започне директно от втори кръг, а там вариантите за негов противник са предствителят на домакините Франк Данчевич и Доналд Йънг. Първоначално канадецът трябваше да се изправи на старта срещу играч, преминал през квалификациите, но благодарение на достигането си до полуфиналите във Вашингтон американецът си осигури място в схемата чрез т.нар. "Special Exempt" и бе поставен именно в частта на първата ни ракета. В предишните си две участия Гришо така и не успя да запише победа на Мастърса в Канада - загуба в първи кръг на квалификациите през 2012 г. и отпадане на старта на основната схема през миналия сезон. Успее ли да сложи край на тази негативна поредица и да спечели първи мач на канадска земя, то на осминафиналите Димитров ще срещне един измежду Тийм, Симон, Колшрайбер и деветия поставен Нишикори. Сред вариантите за противник на евентуален четвъртфинал най-ярко изпъква името на Стан Вавринка, а ако достигне полуфинал, там Григор може да срещне водача в основната схема Новак Джокович, пише Tenniskafe.  

Бедственото положение в 7 села в община Родопи ще бъде отменено до края на деня

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225882

Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи – Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, заради природното бедствие, което сполетя Родопската яка, съобщи кметът на общината Пламен Спасов за Радио "Фокус"- Пловдив. Кметът се надява, че до края на деня бедственото положение ще бъде отменено. Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи – Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, заради природното бедствие, което сполетя Родопската яка, съобщи кметът на общината Пламен Спасов за Радио "Фокус"- Пловдив. Кметът се надява, че до края на деня бедственото положение ще бъде отменено.

Емилия и Еми Стамболова се надпяват

http://www.bnews.bg/article-112729

„Участието ми в Созопол съвпадна с рождения ден на Еми Стамболова. Събрахме се две баладични певици. Изпяха се много красиви балади...", написа изпълнителката на „Пайнер" в своя Фейсбук профил.

Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи

http://pik.bg/продължава-бедственото-положение-за-седем-от-селата-на-община-родопи-news209484.html

Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи

Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи – Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, заради природното бедствие, което сполетя Родопската яка. Това съобщи за "Фокус" кметът на общината Пламен Спасов.

Кметът се надява, че до края на деня бедственото положение ще бъде отменено. Дотогава се очаква да бъде изграден нов, обходен път в критичната точка на село Храбрино, заради съборения мост, който се ползваше като главен път до тези селища. Новият път ще бъде изграден до края на деня са уверили хората, които работят. Това, което се прави сега е да се разшири един горски път, каза Спасов. Той се отъпква, изравнява. Неговата ширина е около километър и половина.

Това, което е притеснително сега е, че хората масово ползват стария римски мост, който може да рухне. Затова от общината апелират колкото може да се ограничава движението през този мост. В момента трафикът там е като на магистрала „Тракия”, каза кметът Спасов. „Вярно е, че хората се опитват да отидат до вилите си и да видят състоянието им, но късно снощи е станало ясно, че движението е много натоварено и става опасно, защото не се знае докога ще издържи този мост”, добави Спасов.

Мостът е стар, не знаем точно какво му е състоянието му и колко може да носи, каза още кметът. Затова е необходимо движението да бъде ограничено. Късно снощи на Римския мост са сложени забранителни знаци, мостът се охранява и от полиция. Валежите в Родопската яка продължават. Добре е, че точно в Храбрино дъжд почти няма вече, каза Пламен Спасов. Това много помага за изграждането на пътя.

По думите на кмета на община Родопи е трудно да се каже колко точно хора са откъснати заради отнесения от пороя мост. В село Извор има откъснати около 20-тина души. За да стигне тежка техника, трябва този път да се направи, защото техниката идва отдолу, каза кметът. За селата Бойково и Дедево броят на хората е много по-голям. Там регистрирани официално са десет пъти по-малко, повечето са с регистрация в Пловдив и пребивават в тези селища през лятото. Само в Бойково през този сезон има около 2000 души.

Подобна е ситуацията в село Дедево. Засега няма информация за бедстващи хора, затова от общината бързат да направят този алтернативен път. Няма информация за спрян ток, вода се разнася с водоноски, изпратени са помощи и от БЧК, каза Спасов.

Отменят до края на деня бедственото положение в 7 села в община Родопи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225878

Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи – Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, заради природното бедствие, което сполетя Родопската яка, съобщи кметът на общината Пламен Спасов за Радио Продължава бедственото положение за седем от селата на община Родопи – Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово, заради природното бедствие, което сполетя Родопската яка, съобщи кметът на общината Пламен Спасов за Радио "Фокус"- Пловдив. Кметът се надява, че до края на деня бедственото положение ще бъде отменено.

"Майкрософт" заведе дело срещу "Самсунг"

http://www.vesti.bg/sviat/majkrosoft-zavede-delo-sreshtu-samsung-6018915

Това е първата съдебна битка на двете компании. Досега "Самсунг" имаше съдебни препирни с американския гигант "Епъл"

Стотици социалисти дойдоха вече на Бузлуджа

http://pik.bg/стотици--социалисти-дойдоха-вече-на-бузлуджа-news209481.html

Стотици  социалисти дойдоха вече на Бузлуджа

Стотици членове и симпатизанти на БСП вече са се събрали на поляната под връх Бузлуджа за традиционния събор на столетницата. Тази година митингът се провежда под мотото "Силна БСП, единна левица".

Продължават да пристигат автобуси и автомобили със симпатизанти от цялата страна. В 10:30 ч. представители на ръководството ще поднесат цветя на барелефа на основоположниците на партията. Началото на митинга е предвидено за 12:00 ч., когато речи пред събралото се множество ще произнесат президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на НС на БСП Михаил Миков, както ПИК писа (виж в "Още по темата")

Microsoft съди Samsung заради патенти

http://sciencelogy.actualno.com/Microsoft-sydi-Samsung-zaradi-patenti-news_42959.html

Американската компютърна компания Microsoft заведе дело срещу южнокорейския производител на електроника Samsung за нарушаване на споразумение за лицензирани патенти. Microsoft твърди, че южнокорейс...

Челен сблъсък между S-класа и "Смарт, какво се случва (видео)

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/08/02/2348552_chelen_sblusuk_mejdu_s-klasa_i_smart_kakvo_se_sluchva/?ref=rss


Предвид размерите на микроавтомобила "Смарт" непрекъснато има съмнения за неговата безопасност. За да приключат веднъж завинаги с тях производителя "Даймлер" направи краштест, близък до реалните условия и пусна видео с резултатите от него.

За разлика от други организации и производители, които ползват имитации на автомобили, производителят на "Мерцедес" залага на тестове в реални условия – сблъсък на кола с кола, като в случая изправя един срещу друг лимузината S-класа срещу "Смарт"....

Търговците на чадъри удариха джакпот на Бузлуджа

http://frognews.bg/news_74046/

Търговците на чадъри удариха джакпот на Бузлуджа. Заради лошото време привържениците на БСП, дошли на традиционния събор, побързаха да си купят първо чадъри преди да се видят с любимщите си от червената партия.

Видео: Латвала увеличи аванса си в рали "Финландия", Мийк е втори

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/02/2354933_video_latvala_uvelichi_avansa_si_v_rali_finlandiia/?ref=rss


Пилотът на "Фолксваген" Яри-Мати Латвала увеличи аванса си в челото на рали "Финландия" на 19,7 секунди, докато неговият съотборник Себастиен Ожие бе изместен от Крис Мийк и вече се движи на трета позиция.

Световният шампион загуби ценно време заради чистенето на сухите отсечки от първа стартова позиция в петък.

Латвала потегли втори и разликата за него бе минимална, но демострира огромното си желание за втора победа пред родна публика след 2010 г. и направо летеше....

Слоганът на ГЕРБ за изборите - "Стабилна България - време е!"

http://www.cross.bg/kampaniya-gerb-partiyata-1423577.html

/КРОСС/ Слоганът на предстоящите извънредни парламентарни избори на ГЕРБ ще е "Стабилна България. Време е". Това стана ясно на пресконференция в централата на партията. "Залагаме на позитивна кампания и отговорна кампания. Хаосът в страната трябва да бъде предотвратен. Кампанията ни ще се осъществява лице в лице с нашите симпатизанти. Няма да залагаме на популизма, както при другите партии. Нашата кампания няма да бъде компроматна, а честна. Убедени сме, че когато залагаш на нереалистичните политики това води до краткосрочен ефект и не е полезно за българските граждани." Това каза Цветан Цветанов на пресконференцията по повод представянето на предизборния си слоган. "ГЕРБ участва самостоятелно и всички внушения, които се правят в публичното пространство са безпочвени. Готови сме за диалог за подкрепа на нашите реални политики", подчерта той. Националният предизборен щаб ще се ръководи от Цветан Цветанов. Зам.-председатели на щаба ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. От ГЕРБ призоваха останалите политически сили за една честна и прозрачна кампания. Те призоваха и гражданите да не допускат злоупотреби. Предизборната кампания на партията ще бъде открита на 7 септември в Зала " Армеец".    

Слоганът на ГЕРБ за изборите - "Стабилна България - време е"

http://www.cross.bg/kampaniya-gerb-politiki-1423577.html

/КРОСС/ Слоганът на предстоящите извънредни парламентарни избори на ГЕРБ ще е "Стабилна България. Време е". Това стана ясно на пресконференция в централата на партията. "Залагаме на позитивна кампания и отговорна кампания. Хаосът в страната трябва да бъде предотвратен. Кампанията ни ще се осъществява лице в лице с нашите симпатизанти. Няма да залагаме на популизма, както при другите партии. Нашата кампания няма да бъде компроматна, а честна. Убедени сме, че когато залагаш на нереалистичните политики това води до краткосрочен ефект и не е полезно за българските граждани." Това каза Цветан Цветанов на пресконференцията по повод представянето на предизборния си слоган. "ГЕРБ участва самостоятелно и всички внушения, които се правят в публичното пространство са безпочвени. Готови сме за диалог за подкрепа на нашите реални политики", подчерта той. Националният предизборен щаб ще се ръководи от Цветан Цветанов. Зам.-председатели на щаба ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. От ГЕРБ призоваха останалите политически сили за една честна и прозрачна кампания. Те призоваха и гражданите да не допускат злоупотреби. Предизборната кампания на партията ще бъде открита на 7 септември в Зала " Армеец".    

Остава бедственото положение в някои региони на страната

http://www.moreto.net/novini.php?n=259958

Oбстановката в страната след пороите, които на места достигнаха до 100 литра на квадратен метър, се нормализира, съобщава БНР. В област Враца, където валя повече от 20 часа, ситуацията беше най-тежка, а сред най-пострадалите села беше Бели Извор.

ГЕРБ обявява изборните си листи след 20 август

http://pik.bg/герб-обявява-изборните-си-листи-след-20-август-news209475.html

ГЕРБ обявява изборните си листи след 20 август

ГЕРБ ще обяви кандидат-депутатските си листи след 20 август, обяви на пресконференеция заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб. В момента вече се формират екипи в цялата страна за провеждане на вота.

"Стабилна България - време е", това е мотото на предизборната кампания на ГЕРБ.

 "Ще направим всичко възможно тези избори да са честни. Досегашното управление остави много тежки проблеми за разрешаване във всички сфери", каза Цветан Цветанов. Той отправи апел към служебния вътрешен министър да осигури такава организация, че да не се налага "сградата на народа - парламентът" да бъде ограден с полиция и народните избраници да влизат на работа през полицейски кордон. 

По 500 лева удръжка от депутатските заплати заради режийни

http://www.moreto.net/novini.php?n=259963

През последните два месеца са удържани по 500 лв. от заплатите на народните представители като депозит, ако евентуално напуснат мандатните жилища, без да си платят сметките за ток, вода и парно. Тази клауза в договорите им беше въведена от това Народно събрание, защото в миналите имаше непогасени режийни разноски, които оставаха за сметка на парламента.

6 нови американски препоръки за хранене срещу рак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225580

Връзката между рака и храненето е толкова очевидна за съвременната наука, че новини в тази област минават като светкавица почти едновременно през здравните рубрики в медиите. Така стана и с новите 6 американски съвета за подбор на храните. Два от тях изглеждат революционно различни и ехото от реакциите за тях ще кънти с години. Защото са свързани Връзката между рака и храненето е толкова очевидна за съвременната наука, че новини в тази област минават като светкавица почти едновременно през здравните рубрики в медиите. Така стана и с новите 6 американски съвета за подбор на храните. Два от тях изглеждат революционно различни и ехото от реакциите за тях ще кънти с години. Защото са свързани

Не може да се говори за пик в телефонните измами

http://www.cross.bg/izmami-telefonnite-pudinkova-1423576.html

/КРОСС/ "Не може да се говори за пик в телефонните измами, това е постоянна величина. Имаме увеличение в сравнение с миналата година, но то е очаквано увеличение. Класическите телефонни измами са най-популярните." Това заяви в ефира на Нова телевизия Златка Пъдинкова - началник сектор „Престъпления против собствеността" към Главна дирекция „Криминална полиция". Адвкат Благовест Йорданов каза от своя страна, че хората подават оплаквания на различни места, като няма единна информационна система. "В нашата фирма идват запитвания от всевъзможни институции КРС, КЗП, различни звена на полицията, включително и от данъчните. Не вярвам, че по-голямата част от тези запитвания стигат до полицията. Наказанието, ако вината на телефонните измамници се докаже, е по преценка на съда. По закон наказанието е от една до шест години, а за измама в особено големи размери е до десет години лишаване от свобода", разясни той. "Присъдата по никакъв начин не спира измамниците да продължат да извършват измами от местата за лишаване от свобода", завършва Златка Пъдинкова. "Да кажем на хората - не се връзвайте на това, опитваме се да спрем нещата, но интересът е достатъчно голям. Има случаи за десетки хиляди лева от един човек", споделя адв.Йорданов.  

Поне 65 души загинаха във взрив в китайска фабрика

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/2354927_pone_65_dushi_zaginaha_vuv_vzriv_v_kitaiska_fabrika/?ref=rss


Експлозия е убила поне 65 души и е ранила над 120 в предприятие в Китай, работещо за американски производители на автомобили, съобщи държавната телевизия. Агенция "Ройтерс" допълва, че това е най-тежкият индустриален инцидент от една година насам.

Взривът е станал в 7:30 сутринта в източния град Куншан в полировъчен цех.

Националната телевизия твърди, че в момента на инцидента в предприятието е имало около 200 души и 45 от тях са загинали на място.
...

Турското правителство се обяви против наргилето

http://www.cross.bg/nargile-pysheneto-nargileto-1423575.html

/КРОСС/ След като поиска да ограничи женските усмивки на публични места, властта в Анкара се обяви и срещу една от вековните традиции в южната ни съседка - пушенето на наргиле. "Турското правителство ще въведе по-строги ограничения за пушенето на наргиле", заяви турският здравен министър Мехмет Муезиноглу, цитиран от агенция МИА. Той подчерта, че пушенето на наргиле е толкова опасно, колкото останалите тютюневи изделия и сички забрани за тютюнопушенето ще важат и за наргилето. Според сегашните правила, обектите, на които се позволява пушенето на наргиле без необходимото разрешение за това се наказват с глоба 7 612 турски лири (2500 евро), глобата става двойна при повторно нарушение. Заведенията, в които се предлага пушене на наргиле трябва да бъдат на разстояние не по-малко от 100 метра от училища и домове за деца. Пространствата за пушене трябва да са открити, а продажбата на наргиле на непълнолетни е забранена, предава бТВ.  

Дженифър Лорънс пак остана сама

http://www.cross.bg/loruns-vreme-razdeleni-1423574.html

/КРОСС/ Звездната двойка Дженифър Лорънс и Никълъс Холт са разделени отново. Причина за това са натоварените графици и на двамата. Източник на E! News посочва раздялата им като „много приятелска", допълвайки „Те прекарваха много време разделени заради работата си и това беше препятствие за връзката им." 23-годишната актриса от „Игрите на глада" и 24-годишният й колега преживяха още една раздяла през януари 2013 година, след като бяха заедно цели две години. Лорънс и Холт подновиха взаимоотношенията си през лятото на миналата година по време на снимките на филма „X-Мен", пише btvnews.  

8000 полицаи контролират по пътищата на България заради зачестилите инциденти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225857

8000 полицаи контролират по пътищата на България. Това се случва у нас със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи.
До тези невиждани досега мерки се стига след зачестилите през последните седмици пътни инциденти с много жертви, коментира Нова телевизия.
Пътувайки за Гърция през Кулата се преминава през едно от 8000 полицаи контролират по пътищата на България. Това се случва у нас със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи. До тези невиждани досега мерки се стига след зачестилите през последните седмици пътни инциденти с много жертви, коментира Нова телевизия. Пътувайки за Гърция през Кулата се преминава през едно от

По 500 лева удръжка от депутатските заплати заради режийни

http://www.cross.bg/lyatoto-zhilishta-subranie-1423573.html

/КРОСС/ През последните два месеца са удържани по 500 лв. от заплатите на народните представители като депозит, ако евентуално напуснат мандатните жилища, без да си платят сметките за ток, вода и парно. Тази клауза в договорите им беше въведена от това Народно събрание, защото в миналите имаше непогасени режийни разноски, които оставаха за сметка на парламента, пише в.Преса. От сряда, когато стана ясно, че от ГЕРБ повече няма да влизат в залата и Народното събрание няма да работи, депутати започнали да издават апартаментите си. Тези, които искат да задържат жилищата си през лятото, ще плащат наем. Той зависи от квадратурата и от това дали апартаментът е с екстри, като наемите за лятото варират от 200 до 500 лв. на месец. 13 депутатски жилища спешно се нуждаят от подмяна на дограмата. Освежителни ремонти и подмяна на мебелите ще се направи само в апартаментите, които се освобождават. От малко над 100 жилища от ведомствения фонд на НС само шест в момента са свободни. В двете сгради на парламента през лятото ще се правят козметични ремонти. Ще бъде изпран червеният килим и специално ще се почистят огромните полилеи, допълва изданието. Снимка: Булфото, всички права запазени

Задържаха 5-ма, обирали офиси и павилиони в Бургас

http://frognews.bg/news_74044/

Петима крадци, подлудили собственици на фирми и магазини, бяха задържани от полицията в Бургас. Бандата през последните два месеца е разбила офиси и павилиони и обирала каквото свари – кашкавали, луканки, пари, цигари.

Невиждано досега - 8000 полицаи контролират по пътищата на България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225851

8000 полицаи контролират по пътищата на България. Това се случва у нас със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи.
До тези невиждани досега мерки се стига след зачестилите през последните седмици пътни инциденти с много жертви, коментира Нова телевизия.
Пътувайки за Гърция през Кулата се преминава през едно от 8000 полицаи контролират по пътищата на България. Това се случва у нас със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи. До тези невиждани досега мерки се стига след зачестилите през последните седмици пътни инциденти с много жертви, коментира Нова телевизия. Пътувайки за Гърция през Кулата се преминава през едно от

Известен сръбски писател пристига за Алея на книгата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259760

На 6 август (сряда) от 19 ч., на откритата сцена на Алея на книгата до хотел "Черно море" сръбският писател Братислав Петрович ще представи романа си "Цариградски друм", издаден от ИК "Персей", и ще дава автографи.

Дъждът се мести към Централна и Източна България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/02/2354931_dujdut_se_mesti_kum_centralna_i_iztochna_bulgariia/?ref=rss


Днес валежи ще има над Централна България, докато над Западна те временно ще спрат, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

 Oблачността над страната ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места в Източна България, а след обяд и над планинските райони, където ще прегърми.

Ще духа слаб североизточен вятър, в Източна България временно до умерен. Максимални температури между 26° и 31°, в София около 26°.

Заради ремонтни работи движението по...

Започнаха консултациите на Плевнелиев с България без цензура

http://pik.bg/започнаха-консултациите-на-плевнелиев-с-българия-без-цензура-news209470.html

Започнаха консултациите на Плевнелиев с България без цензура

Започнаха консултациите между президента Росен Плевнелиев и представители на ПП „България без цензура”.

Срещата е в резултат на политическия диалог, който държавният глава провежда с парламентарните партии, институциите и партиите, представени в Европейския парламент. 

Този път завинаги: Елен се изнесе от Олинезата

http://www.bnews.bg/article-112758

Актрисата Елен Колева и бизнесменът Александър Найденов отново се разделиха.

Вграденият софтуер на смартфоните съдейства на хакерите

http://www.cross.bg/softyer-izpolzva-hakerite-1423572.html

/КРОСС/ Специалисти от компанията Accuvant Labs са открили, че вграденият софтуер на голям брой смартфони съдържа множество уязвимости, които практически съдействат на хакерите, съобщава сп. Wired. Добрата новина е, че се изискват доста усилия и познания, за да може някой да се възползва от въпросните пропуски в сигурноста. Най-голямата пречка за "масовия" хакер е, че е необходимо да се използва фалшива мобилна клетка. Уязвимостите са в софтуер за управление на устройството, който се използва от мобилните оператори и производителите, чрез който те могат да го конфигурират от разстояние. Например чрез SMS-ите с настройки за достъп до мрежата или за инсталиране на ъпдейти. Проблемът е открит в Android и BlackBerry, както и в iPhone във версията му за оператора Sprint. Предстои да бъдат разгледани и устройства с Windows Phone, за да се провери дали и там има проблем. Специалистите споделят, че нямат данни досега някой да се е възползвал от тези пролуки в сигурността, пише Дневник.  

Съдът освободи Николай Кобляков от ареста

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/02/2354925_sudut_osvobodi_nikolai_kobliakov_ot_aresta/?ref=rss


Софийски градски съд освободи руския и френски гражданин Николай Кобляков от ареста с мярка за неотклонение "подписка", съобщи Дарик. Кобляков е обяснил на съда, че не възнамерява да се укрива и никога досега не го е правил.

През съда Кобляков е заявил, че е роден в СССР, но е френски гражданин, не е осъждан и има собствена фирма. Той поискал да вземе със себе си в съда мобилния си телефон и своя компютър, в който имало доказателства за дейността му като политически активист, но не...

Дженифър Гарнър е бременна?

http://showbusiness.actualno.com/Djenifyr-Garnyr-e-bremenna-news_42962.html

Актрисата Дженифър Гарнър предизвика слухове за четвърта бременност. Съпругата на Бен Афлек предизвика медиите, след като се появи с широка риза, която скривала порасналото й коремче. Звездата от &q...

Вдигат цената на водката в Украйна

http://econ.bg/Новини/Вдигат-цената-на-водката-в-Украйна_l.a_i.559805_at.1.html

От началото на този месец украинците ще плащат значително по-скъпо за една от най-популярните алкохолни напитки в страната – водката. Целта на тези...

Арестуваха петима, разбивали офиси и обирала павилиони в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225846

Петима крадци, подлудили собственици на фирми и магазини, бяха задържани от полицията в Бургас. Бандата през последните два месеца е разбила офиси и павилиони и обирала каквото свари – кашкавали, луканки, пари, цигари, съобщава "Флагман"
Служители от Второ Районно управление „Полиция” са задържани криминално проявените Андрей Тодоров, 28-годишен, Петима крадци, подлудили собственици на фирми и магазини, бяха задържани от полицията в Бургас. Бандата през последните два месеца е разбила офиси и павилиони и обирала каквото свари – кашкавали, луканки, пари, цигари, съобщава "Флагман" Служители от Второ Районно управление „Полиция” са задържани криминално проявените Андрей Тодоров, 28-годишен,

Празник на народния обичай и автентичната носия в Рибарица

http://www.cross.bg/ribaritza-provezhda-praznik-1423571.html

/КРОСС/ Рибарица е най-дългото село в България. Освен че е едно от най-красивите курортни селища, този уикенд там ще е пъстро и весело. Защото се провежда Празник на народния обичай и автентичната носия. В продължение на два дни участниците ще се надпяват, надиграват и надсвирват, а тези от 14 до 104 години в дефиле ще покажат и автентични носии, ще представят народни обичаи. Най-добрите ще получат награди със символа на Рибарица - балканската пъстърва. Голямата награда се дава на база комплексно класиране, като се обявява населеното място за "най-голям пазител на българския фолклор". Домакините са подготвили и кулинарни изненади за участници и гости. "Ще има боб чорба и прочутата тетевенска саламура", разказва пред Дарик кметът на селото Пенка Ганева. Конкурсната програма се провежда в два поредни дни, като участниците, които са в различни възрастови групи, се оценяват в областите надпяване, надиграване, както и представяне на най-интересните обичаи и автентични носии. Голямата награда е за пазител на народното творчество. Тя ще бъде връчена на онези, които са успели да съхранят най-добре това. „Основната цел на този прекрасен фолклорен празник е да събере сред природата на курорта Рибарица на едно място колорита и свежестта на традиционното народно облекло и да покажем националното ни съкровище, което искаме да запазим за нас и бъдещите поколения. Такова, каквото са го пазили нашите прадеди, за да оцелее", каза още Пенка Ганева

Пари от Израел идат към "Левски"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225346

Капитал от Израел се очаква скоро в “Левски”. Парите ще влязат от компания, която ще е в ролята на спонсор заедно с “Лев инс” и Мтел. Подробностите се пазят в тайна и не е ясно дали израелците се включват по линия на застрахователната компания, или са уредени от Тодор Батков.
В същото време “сини” ултраси атакуваха Илиана Раева и Наско Сираков при Капитал от Израел се очаква скоро в “Левски”. Парите ще влязат от компания, която ще е в ролята на спонсор заедно с “Лев инс” и Мтел. Подробностите се пазят в тайна и не е ясно дали израелците се включват по линия на застрахователната компания, или са уредени от Тодор Батков. В същото време “сини” ултраси атакуваха Илиана Раева и Наско Сираков при

8000 полицаи ще контролират движението по родните пътища

http://pik.bg/8000-полицаи-ще-контролират-движението-по-родните-пътища-news209472.html

8000 полицаи ще контролират движението по родните пътища

8000 полицаи контролират по пътищата на България. Това се случва у нас със заповед на главния секретар на Министерството на вътрешните работи.

До тези нечувани досега мерки се стига след зачестилите през последните седмици пътни инциденти с много жертви, коментира Нова телевизия.

Пътувайки за Гърция през Кулата се преминава през едно от най-проблемните трасета – Кресненското дефиле, където се случват катастрофите с най-много жертви.

Затова от началото на август и там ще има засилено полицейско присъствие. Обходни патрули на мотори ща обикалят покрай критичните точки на пътя.

Съветът на полицията е да не се кара бързо и да се спазва дистанцията.

Друг проблемен участък до Кулата е трасето от Петрич до границата заради ремонта на ЛОТ-4 на АМ „Струма”.

 

Един загинали и 26 ранени на пътя за денонощие

http://frognews.bg/news_74043/

Един човек е загинал , а 26 са били ранени при катастрофи по пътищата на страната. Това сочи черната статистика на МВР за последното денонощие.

Заловиха банда, разбивала офиси и обирала павилиони в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225843

Петима крадци, подлудили собственици на фирми и магазини, бяха задържани от полицията в Бургас. Бандата през последните два месеца е разбила офиси и павилиони и обирала каквото свари – кашкавали, луканки, пари, цигари, съобщава Петима крадци, подлудили собственици на фирми и магазини, бяха задържани от полицията в Бургас. Бандата през последните два месеца е разбила офиси и павилиони и обирала каквото свари – кашкавали, луканки, пари, цигари, съобщава "Флагман" Служители от Второ Районно управление „Полиция” са задържани криминално проявените Андрей Тодоров, 28-годишен,

САЩ отпускат 19 млн. долара за укрепването на Националната гвардия на Украйна

http://www.cross.bg/gvardiya-ykraiina-pentagona-1423570.html

/КРОСС/ САЩ планира да отпусне 19 милиона долара през 2015 г. за обучението и подготовката на украинската национална гвардия, предава РИА Новости. „Прессекретарят на министерството на отбраната на САЩ контраадмирал Джон Кирби, че парите ще бъдат предоставени за подготовката и снаряжаването на така наречената Национална гвардия на Украйна. В частност американската армия възнамерява да обучи и снаряжи четири роти и една тактическа щаб-квартира на украинската Национална гвардия", се посочва в съобщение на Пентагона. "Това е част от усилията ни за изграждане на капацитет за националната отбрана", каза представителят на Пентагона Контраадмирал Джон Кърби. В същото време Съединените щати не планират да доставят оръжия Украйна, заяви говорителят на Пентагона. "Ние продължаваме да разглежда исканията за военна помощ от страна на правителството на Украйна", добави той.    

Беновска: Любете се и обявете мълчание на троловете

http://offnews.bg/news/n_1/n_371076.html

Чрез интернет страницата на радио К2 известната журналистка Илиана Беновска излезе с призив срещу троловете. Публикуваме го без редакторска намеса: "Хайде! Моля! Спрете да отговаряте на тролове в интернет. Те си изкарват надницата, като ви предизвикват. Намерете си занимание и не ги четете - легнете си, любете се, четете, хапнете, гледайте филм, спортувайте, слушайте музика, рисувайте, домакинствайте, правете каквото искате. Но! Моля! Спрете, да спрем да им отговаряме. Те искат нашата енергия. Не им я давайте. Млъкнете. Моля! Обявете мълчание на троловете! Хайде! Да направим група: Обявете мълчание на троловете!" На 29 юли Беновска прегази домашно куче с джипа си, а в социалните мрежи избухна вълна от обиди и призиви за саморазправа с нея. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Московска" и "Бенковски" в центъра на София. Първата информация за случката дойде от пост във Фейсбук на Веселина Николова, приятелка на собствениците на кучето.

Временно затворен за движение е пътят Враца – Оряхово

http://press.mvr.bg/NEWS/news140802_01.htm

Екипи на ГДПБЗН продължават работа за преодоляване на последствията в засегнатите от проливни дъждове райони в страната

Скоростен влак катастрофира в Германия, 45 души са ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=259957

Скоростен пътнически влак "Юросити" се сблъска с товарна композиция в Германия. В резултат на сблъсъка бяха ранени 45 души, съобщава ДПА. Инцидентът е станал на гарата в гр. Манхайм. При катастрофата са се преобърнали 5 вагона, в които са пътували около 110 души.

Изповедите на акад. Благовест Сендов: Симеон ми довери сърцето на баща си - цар Борис Трети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225459

"Изповедите на акад. Сендов" е специална поредица на "Труд". Тя разкрива неизвестни обстоятелства около водоразделни събития в най-новата българска история.  Първата част от поредицата (“Американци организираха протеста пред “Кристал” през 1989 г.”) съдържа важни сведения за Международната фондация за оцеляване и развитие на човечеството, създадена "Изповедите на акад. Сендов" е специална поредица на "Труд". Тя разкрива неизвестни обстоятелства около водоразделни събития в най-новата българска история. Първата част от поредицата (“Американци организираха протеста пред “Кристал” през 1989 г.”) съдържа важни сведения за Международната фондация за оцеляване и развитие на човечеството, създадена

Взрив в китайска фабрика отне живота на десетки

http://www.cross.bg/vzriv-v-kitaiiska-fabrika-otne-zhivota-na-desetki-1423569.html

/КРОСС/ Най-малко 65 души са загинали при експлозия във фабрика в Източен Китай, предава AFP. Инцидентът е станал във фабрика в гр. Куншан, намиращ се в източната провинция Жиансу. Причината за взрива се разследва, а ранените получават медицинска помощ. Заводът е произвеждал автомобилни части.  

Водата се отдръпва, ситуацията се нормализира

http://www.bnews.bg/article-112757

Какво е състоянието на най-пострадалите места в събота сутрин? Вижте!

Планински спасители: Времето днес не е подходящо за туризъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225836

 Времето не е подходящо за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК за  Времето не е подходящо за туризъм в планините. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК за "Фокус". Облачно е, на места има мъгла. Температурите са между 10 и 17 градуса. От ПСС съветват тези, които ще ходят на планина, да следят прогнозата за времето и да са готови да слизат бързо надолу, ако се разрази гръмотевична буря,

Обстановката във Враца остава най-тежка

http://frognews.bg/news_74042/

Обстановката във Враца остава най-тежка след наводненията. Там валя повече от 20 часа, а едно от най-потърпевшите села се оказа Бели Извор. Хората започнаха да разчистват къщите си, но нивото на водата, стигнала до 1, 60 м. е нанесла много непоправими щети не само на постройките, но и на селскостопанската продукция.

Десетки ранени след сблъсък между скоростен и товарен влак в Германия

http://www.cross.bg/germaniya-vlak-postradali-1423568.html

/КРОСС/ Четиридесет и пет души са пострадали при влаковата катастрофа в Германия, при която скоростен пътнически влак се сблъска с товарна композиция, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на данни на германските власти. Петима от ранените са в тежко състояние. Общо 18 пострадали са приети в болници. Инцидентът е станал на гара Манхайм в Югозападна Германия. Пет вагона, в които са пътували 110 души са се преобърнали.  

„Хамас" и Израел се опитват да докажат военните си възможности

http://www.cross.bg/chykov-hamas-vuzmozhnosti-1423567.html

/КРОСС/ „Хамас" иска да докаже, че вече е армия, че е от ранга на „Хизбула", коментира в предаването Денят ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков. За постигането на подобни цели, обаче е необходимо време, допълни той. По думите му Израел на свой ред, се опитва да прекърши военния потенциал на „Хамас". В този смисъл - „и двете страни се опитват да докажат военните си възможности. Цената за всичко това са много жертви и неуспешен международен натиск", коментира проф. Чуков.  

Димитровград се възстановява от пороя

http://pik.bg/димитровград-се-възстановява-от-пороя-news209459.html

Димитровград се възстановява от пороя

Обстановката в Димитровград се нормализира след проливните дъждое, съобщиха общината. През изминалото денонощие са паднали 43,4 л. на кв. м. градушка. В момента продължава да вали слаб дъжд.

Екипи на EVN и „Пожарна безопасност и защита на населението” продължават да работят по отводняването на засегнатите места.

Хакери могат да контролират всеки телефон чрез собствения му софтуер

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/02/2354423_hakeri_mogat_da_kontrolirat_vseki_telefon_chrez/?ref=rss


Обикновено представата за хакерска атаква винаги включва извършителите да преодолеят защитите на устройството и след това да инсталират съответния зловреден код, който да им даде достъп до целта. Всъщност, това не е точно така и понякога хакерите получават доста голяма помощ от самите устройства, които атакуват.

Специалисти от компанията Accuvant Labs са открили, че вграденият софтуер на голям брой смартфони съдържа множество уязвимости, които практически съдействат на хакерите,...

На 7 август съдът гледа искането за отстраняване на Герго Гергов

http://vidin.actualno.com/Na-7-avgust-sydyt-gleda-iskaneto-za-otstranjavane-na-Gergo-Gergov-news_42957.html

В четвъртък, 7 август, състав на Видинския окръжен съд ще разгледа на заседание искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на Община Видин Герго Гергов. Информацит...

Нямате профил в Google+? Ето защо е важно да си направите такъв още сега

http://econ.bg/Новини/Нямате-профил-в-Google-Ето-защо-е-важно-да-си-направите-такъв-още-сега_l.a_i.559759_at.1.html

Въпреки че Google+ е все още доста по-слаб и неразвит маркетингов канал у нас, той крие огромен потенциал. Бавно и постепенно сайтът се превръща в...

Калина Крумова: Няма по-силна женска политическа структура от „Евромайки“, затова и ни нападат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225830

„В „Евромайки“ скандали няма. Структури на организацията не напускат. Калина Крумова, председател на „Евромайки“, в студиото на Нова тв. - Напуснали са три председателки. Една председателка не означава една структура. Смятам, че всеки трябва да се чувства свободен да поеме своя път, какъвто и да е той. „В „Евромайки“ скандали няма. Структури на организацията не напускат. Калина Крумова, председател на „Евромайки“, в студиото на Нова тв. - Напуснали са три председателки. Една председателка не означава една структура. Смятам, че всеки трябва да се чувства свободен да поеме своя път, какъвто и да е той.

34 катастрофи са станали във Варна и областта през изминалото денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=259956

34 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При две от катастрофите са пострадали общо четири човека, те са с контузии и са без опасност за живота.

Пикантното намалява риска от рак на дебелото черво

http://www.vesti.bg/novini/pikantnoto-namaliava-riska-ot-rak-na-debeloto-chervo-6018913

Химическо съединение, открито в пикантното къри, може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак на дебелото черво, показва ново изследване.

Калина Крумова: Няма скандал в „Евромайки“, напуснаха само 3 председателки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225827

„В „Евромайки“ скандали няма. Структури на организацията не напускат. Калина Крумова , председател на „Евромайки“, в студиото на Нова тв. - Напуснали са три председателки. Една председателка не означава една структура. Смятам, че всеки трябва да се чувства свободен да поеме своя път, какъвто и да е той. „В „Евромайки“ скандали няма. Структури на организацията не напускат. Калина Крумова , председател на „Евромайки“, в студиото на Нова тв. - Напуснали са три председателки. Една председателка не означава една структура. Смятам, че всеки трябва да се чувства свободен да поеме своя път, какъвто и да е той.

Станишев и Миков откриват заедно събора на Бузлуджа

http://pik.bg/станишев-и-миков-откриват-заедно-събора-на-бузлуджа-news209442.html

Станишев и Миков откриват заедно събора на Бузлуджа

Новият и старият лидер на БСП ще открият заедно традиционния събор на Бузлуджа днес. Очаква се Сергей Станишев първи да произнесе реч, в която да направи ретроспекция на свършеното от партията през последните 12 г., откакто той е неин председател. Михаил Миков пък ще закрие серията от речи, за да имат думите му най-висока стойност. Той ще очертае бъдещата стратегия за участието в парламентарните избори. 

На Бузлуджа днес ще се реши и как ще се редят кандидат-депутатските листи. Миков ще разговаря с областните лидери на партията в страната, за да се уточнят механизмите за избор на мераклиите да влязат в бъдещия парламент. Въпреки че много социалисти казаха, че идва край на Коалиция за България, Михаил Миков вчера уточни, че това не е така. Самият Станишев на конгреса поиска да му бъдат предоставени права да ръководи коалицията. Днес на Булджа ще стане ясно какво ще бъде найното бъдеще. На събора ще присъстват коалиционните партньори на БСП. 

"Силна БСП - единна левица" е мотото на тазгодишния събор, което прави връзка с думите на Михаил Миков, че форматът Коалиция за България все още не е изчерпан. Около 50 хил. социалисти се очаква да се качат днес на Бузлуджа.

В очакване на участниците в тържествата, връх Бузлуджа потъна в мъгла. 


"Протестна мрежа" и Яне Янев сформират фронт срещу ББЦ, заподозря Бареков

http://www.cross.bg/barekov-krymova-kalina-1423566.html

/КРОСС/ В ефира на Нова телевизия Калина Крумова и Даниела Колева - председател и зам.-председател на "Евромайки", бяха категорични, че в тяхната неправителствена организация няма проблеми с финансирането, напук на спекулациите. Те обясниха, че ползват безвъзмездно офисите на партията "България без цензура" и не виждат в това нищо нередно. На въпросите за състава на сдружението председателят Калина Крумова заяви, че структури на "Евромайки" не напускат. "Напуснали са три председателки. Аз уважавам техния избор, друг е начинът, по който са го направили. Няма партия, от която да не са си тръгнали хора, Може би са имали користни цели, които не са били оправдани", каза Крумова и не пропусна да хвърли обвинения към медиите, че не са обективни. Даниела Колева - зам.-председател на „Евромайки" заяви, че зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев не е бил важен фактор в партията и не е бил активен. На въпроса кой плаща наема на офисите, Крумова с усмивка каза, че нито е счетоводител, нито е деловодител. Нейната задача била да поддържа структурите. Според Калина Крумова медиите са е концентрирали в атаки срещу ББЦ и лидерът й, вместо да отразяват благотворителните им инициативи. В разговора се включи по телефона и Николай Бареков, който обяви, че има кампания срещу него и опит да го очернят. Бареков заподозря "Протестна мрежа" и Яне Янев в това, че сформират фронт за ликвидирането на партията му

Евромайки се запънаха, не казват от къде се финансират

http://frognews.bg/news_74041/

Председателката на социалната платформа на ББЦ „Евромайки“ Калина Крумова и нейната заместничка Даниела Колева се оплетоха в обясненията си откъде точно се финансират. Вместо да отговорят на въпросите двете жени започнаха да нападат другите партии и основно ГЕРБ.

45 ранени при влакова катастрофа в Германия

http://offnews.bg/news/n_1/n_371043.html

45 души са ранени при влакова катастрофа в Германия. Инцидентът станал в Манхайм, във федералната провинция Баден-Вюртемберг около 20.50 часа в петък. Пътнически и товарен влак се сблъскаха, при което дерайлираха 5 вагона от пътническия влак, като два от тях са се преобърнали. Петима от ранените са в тежко състояние. Общо 18 ранени са приети в болници. Пътническият влак е пътувал от австрийския град Грац за Саарбрюкен. Товарният влак е пътувал от Дуйсбург за унгарския град Шопрон.

Продължава бедственото положение в община Родопи и Северозапада

http://www.cross.bg/selata-rodopi-obshtina-1423565.html

/КРОСС/ Продължава бедственото положение в пловдивските села на община Родопи - Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. Селата са без пътна връзка и нито пожарна, нито линейка може да стигне до тях. От администрацията на община Родопи алармираха, че единственият останал здрав мост в района е опасен и призоваха туристите да отложат пътуванията до вилните зони през уикенда. Тежкотоварни машини продължават усилени дейности по изграждането на алтернативен път, който да свърже седемте села със света. Той ще бъде с временна настилка, за да може до хората да стигнат хранителни продукти и медицинска помощ при нужда. Правят се опити и за укрепване на моста, който рухна над река Първенецка и остави хиляди изолирани от света. Битката с пороите в Северозападна България също продължава. Пожарникари и спасители работят в районите, където се изляха проливни дъждове. В област Враца вследствие повишеното ниво на река Огоста се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. На отделни места в резултат на локални поройни валежи и повишената почвена влага, има вероятност за рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения, както и за активизиране на свлачищни зони, предупреждават от МВР. Наводнен остава пътят между селата Хайредин и Крива бара. Има много наводнени къщи в Бяла Слатина. Продължава отводняването в селата Оходен, Баница, Бели извор и Голямо Пещене, предава ТВ7

Ако "Бургас и морето" се излъчваше на живо, щяха да валят оставки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225249

ФАЛСТАРТ. На първо място фестивалът започна с фалстарт - ами ако беше на живо, щяха да валят оставки. Започна песента на миналогодишната победителка, а тя не беше на сцената. След това се наложи отново да излязат водещите и да приветстват публиката за втори път, пак да пуснат шапката на фестивала и отново синбека.
Неприятна изненада за някои ФАЛСТАРТ. На първо място фестивалът започна с фалстарт - ами ако беше на живо, щяха да валят оставки. Започна песента на миналогодишната победителка, а тя не беше на сцената. След това се наложи отново да излязат водещите и да приветстват публиката за втори път, пак да пуснат шапката на фестивала и отново синбека. Неприятна изненада за някои

Станишев похвали кабинета на Пламен Орешарски

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3d1d5b51/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cstanishev0Epohvali0Ekabineta0Ena0Eplamen0Eoresharski0H1773780C/story01.htm

Няма как да се бориш с монополите, ако хората, които защитаваш, не отидат да гласуват, изтъкна бившият лидер на "червените"


Рокери блокират пътя София-Русе в знак на протест

http://www.cross.bg/putya-pochivnite-rokeri-1423564.html

/КРОСС/ Рокери искат да се ограничи движението на тежкотоварни камиони през почивните дни по българските пътища. Затова днес по обед рокерски клубове ще затворят пътя за София край Русе в знак на протест. Освен рокерите в блокадата на пътя ще участват и двата разградски мотоклуба, предава Нова тв. Конкретната ситуация е смъртта на техен събрат от мотоклуб „Тъндърс", на пътя Бяла - Велико Търново". Решили са да започнат поредица от протестни дейтвия, а исканията са кратки - спиране на движението на тежките машини през почивните дни. Рокерите са категорични, че протестът не е срещу шофьорите, а срещу системата, която трябва да се промени.  

Шефовете ще ни пазят от течение в офиса

http://www.moreto.net/novini.php?n=259945

Работодателите ще трябва да контролират дали става течение и каква е температурата в офиса. Това предвижда наредба за микроклимата на работното място, която ще влезе в сила до октомври. Така според закона всички началници трябва да осигурят помещения, в които няма течение, защото наредбата допуска скоростта на движението на въздуха да бъде 0,2 м/сек за офисите и 0,5 м/сек за работещите тежък физически труд.

Турция ограничава пушенето на наргиле

http://www.vesti.bg/novini/turciia-ogranichava-pusheneto-na-nargile-6018912

"Турското правителство ще въведе по-строги ограничения за пушенето на наргиле", заяви турският здравен министър Мехмет Муезиноглу.

Въпреки всичко - авиотранспортът остава най-сигурен

http://www.cross.bg/aleksandur-ostava-poslednite-1423563.html

/КРОСС/ Само през последните месеци повече от 700 души загинаха в самолетни катастрофи. 298 души в Украйна, 116 - в Мали, 47 - в Тайван. Заедно с изчеззналия в Индийския океан малайзийски самолет жертвите стават 700. Година по-рано жертвите на въздушния транспорт са 99. „100 процента! Авиотранспортът остава най-сигурният и става все по-сигурен всяка изминала година!", обяснява в ефира на Нова телевизия Александър Богоявленски. Статистиката показва, че за последните 10 години в авиокатастрофи в световен мащаб смъртта си са намерили 5085 души. Само за сравнение за същи период само у нас във войната по пътищата са загинали почти двойно повече - над 8400. „Това е нещастно стечение на обстоятелствата. Дали в историята има други подобни периоди - да! През 2006-та година по същото време. Когато има струпване на инциденти се случва през юли и август, тоест през лятото.", твърди Александър Богоявленски. Намалял е и броят на аварийните ситуации с повече от 35%. Стриктните изисквания и международния одит по сигурността гарантират безопасността на полетите.  

Петър Илиев: Спрямо КТБ извършиха финансов тероризъм

http://frognews.bg/news_74040/

В КТБ е извършен финанасов тероризъм. Тава каза Петър Илиев от в. „Банкеръ“ по Нова телевизия.

Чисто голата Нети: Какво като са ме снимали? (СНИМКИ 18+)

http://www.bnews.bg/article-112577

"Не ми мука и няма от какво да се срамувам", заявила блондинката, след като видяла папарашките снимки, на които е дибидюс.

Търси се баща на нацията - фейлетон от Лола Монтескьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225237

Имам две новини. Една добра и една лоша. Тъй като е събота, ще започна с добрата. Кой каквото ще да казва, кабинетът на Орешарски бе успешен. През първата половина на тази година в България са се родили 1916 бебета повече, отколкото за същия период миналата година. Това, както ни съобщи оня ден депутатът от БСП Борис Цветков, е доказателство, че Имам две новини. Една добра и една лоша. Тъй като е събота, ще започна с добрата. Кой каквото ще да казва, кабинетът на Орешарски бе успешен. През първата половина на тази година в България са се родили 1916 бебета повече, отколкото за същия период миналата година. Това, както ни съобщи оня ден депутатът от БСП Борис Цветков, е доказателство, че

Кортежът на японския премиер катастрофира в Бразилия

http://www.cross.bg/braziliya-premier-yaponskiya-1423562.html

/КРОСС/ Няколко коли от кортежа на японския премиер Шиндзо Абе катастрофираха тази нощ в бразилския град Сао Пауло, предаде ИТАР-ТАСС. Леки травми са получили най-малко 12 членове на делегацията, но премиерът не е пострадал, съобщава японското външно министерство. Верижната катастрофа станала на връщане от официални срещи с участието на Абе. Ранените при пътнотранспортното произшествие са служители на външното министерско в Токио, като травмите им са леки. Бразилия е последната спирка на обиколката на Абе в Латинска Америка. Преди това той посети Мексико, Тринидад и Тобаго, Колумбия и Чили.  

Шенън Бригс налетя на Кличко в ресторант (ВИДЕО)

http://moresport.actualno.com/Shenyn-Brigs-naletja-na-Klichko-v-restorant-VIDEO-news_42963.html

Бившият световен шампион в тежка категория Шенън Бригс за пореден път се опита да си направи самореклама и "скочи" на Владимир Кличко. Скандалджията на няколко пъти вече предизвиква украинец...

САЩ дава 19 млн. долара за военното дело в Украйна

http://europe.actualno.com/SASht-dava-19-mln-dolara-za-voennoto-delo-v-Ukrajna-news_42953.html

Министерството на отбраната на САЩ ще предостави 19 милиона долара за укрепването на силите за сигурност на Украйна, предаде БГНЕС. "Прессекретарят на министерството на отбраната на САЩ контраа...

Журналист: КТБ е трябвало да бъде съсипана от силовите държавни органи

http://pik.bg/журналист-ктб-е-трябвало-да-бъде-съсипана-от-силовите-държавни-органи-news209463.html

Журналист: КТБ е трябвало да бъде съсипана от силовите държавни органи

Докладът казва за КТБ: Изнасяни са пари от банката, но не наведнъж. Фирмата „Промарк“, в чиято полза са правени кешовите трансфери (която е еднолична собственост на Цветан Василев) е изразила желание тези трансфери да бъдат оформени като заеми. Това заяви пред Нова телевизия Петър Илиев, журналист от вестник „Банкер“.

„Това потвърждава още веднъж моята версия, че тази банка е трябвало да бъде съсипана. С всички силови органи на държавата това се е правило. Но тези, които са го поръчали, не са се усетили, че това ще предизвика банкова паника в сектора“, коментира Илиев. 

На въпрос защо в ареста са касиерки и служителки, а не този, „който е поръчал съсипването на банката“, гостът отговори: „Ами ако той е този, който дирижира държавата, как ще стане?“. 

„Описано е всичко – кредит по кредит, кой и как е бил обслужван от банката. Но със сигурност няма унищожени кредитни досиета. Това също е посочено в доклада. Там се посочва, че липсва редовна отчетност за финансовото състояние на банката“, каза Илиев.

Запитан колко са „лошите кредити“, той отговори: „Това е въпросът. Тези кредити са динамична величина. Защото заради затварянето на банката нейните длъжница престават да имат възможността да си обслужват задълженията. Това се отнася за предприятия, чиято оборотна дейност зависи от състоянието на банката. Тогава такива предприятия продават продукцията си, финансират производството на нови поръчки и ако остане нещо след това, тогава си погасяват дълговете си. В доклада пише,че заради затварянето си банката няма право да разплати 148 милиона евро кредити“. 

„Какво казваме на хората, които имат спестявания в КТБ и които се притесняват за парите си?“, попита тв водещата, на което Петър Илиев отговори: „Нищо не можем да им кажем, можем да им дадем надежда, че след като политическите партии се разправят с банката, БНБ ще подпомогне КТБ и банката отново ще стъпи на крака“. 

Социалистите се събират на Бузлуджа

http://www.cross.bg/predsedatel-byzlydzha-subirat-1423561.html

/КРОСС/ Членове и симпатизанти на левицата се събират на традиционен събор на Бузлуджа, на който ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица". Съборът ще започне от 10.00 ч. с художествена програма. Доскорошният председател на БСП, но все още ръководител на Коалиция за България и президент на ПЕС Сергей Станишев ще открие събора. Реч пред множеството ще има и председателят на младежката организация Вероника Делибалтова, както и Георги Анастасов - председател на коалиционния партньор "Българска социалдемокрация". На финала социалистите ще аплодират и новия си председател Михаил Миков. Ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Традиционно ще бъдат раздадени и електронните членски карти, този път на 123 нови млади членове на партията. Предвидена е развлекателна програма под наслов "Българската левица има таланти", в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители. От 17:00 до 20:00 часа ще има турнир по пейнтбол, организиран от Младежкото обединение в БСП. Предвижда се в турнира "Честна игра" да се включат освен младежи - социалисти и млади депутати от левицата. Над 2500 души от Старозагорска област са заявили участие в Бузлуджанските събития, два пъти повече от миналата година

С деца на море. Един плажен ден на средностатистическо българско семейство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225816

Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 82 729  потребителя, е публикуван в началото на август 2013 г.
Август дойде и с него времето за семейна почивка. За онези, които не помнят какво е това, Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 82 729  потребителя, е публикуван в началото на август 2013 г. Август дойде и с него времето за семейна почивка. За онези, които не помнят какво е това,

Пътнически и товарен влак се сблъскаха в Германия, 45 са ранените

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225819

45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг.
Представител на пожарните служби съобщи, че 18 ранени са били откарани в болница. Състоянието на петима от тях е критично.
По-рано компанията "Дойче Бан" съобщи за 35 ранени. Инцидентът е станал късно снощи. 45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг. Представител на пожарните служби съобщи, че 18 ранени са били откарани в болница. Състоянието на петима от тях е критично. По-рано компанията "Дойче Бан" съобщи за 35 ранени. Инцидентът е станал късно снощи.

По-добре жив неуспех, отколкото мъртъв шедьовър

http://www.cross.bg/shedyovur-murtuv-neyspeh-1423560.html

/КРОСС/ Джордж Бърнард Шоу, британски писател от ирландски произход - драматург, есеист, театрален критик, общественик и пътешественик: По-добре жив неуспех, отколкото мъртъв шедьовър

45 пострадаха при сблъсъка на два влака в Германия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225812

45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг.
Представител на пожарните служби съобщи, че 18 ранени са били откарани в болница. Състоянието на петима от тях е критично.
По-рано компанията 45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг. Представител на пожарните служби съобщи, че 18 ранени са били откарани в болница. Състоянието на петима от тях е критично. По-рано компанията "Дойче Бан" съобщи за 35 ранени. Инцидентът е станал късно снощи.

Илинден (стар стил)

http://www.cross.bg/iliya-makedoniya-ilinden-1423559.html

/КРОСС/ Има поверие, че на този ден морето взима най-много жертви като курбан за Св. Илия. Според народните поверия, ако на този ден гърми, орехите и лешниците ще бъдат кухи и изгнили. На този ден не се работи, за да не се разсърди Свети Илия, който е почитан като господар на гръмотевиците и градушките На Илинден се правят курбани за здраве, организират се и големи общоселски събори и тържества. Имен ден празнуват Илия, Илиян, Илин, Искра , Илина, Илияна, Илинка, Илиан, Илиана, Илко, Илчо, Илка, Лина, Личо, Илонка. В Република Македония на 2 август е национален празник - ден на Илинденско-Преображенско въстание. То избухва на 2 август 1903 година като обхваща Македония и Одринско. Въстанието отбелязва връхна точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийски българи. От потушаването на въстанието само в Източна Тракия има 30 000 български бежанци, които се заселват в днешната Бургаска област.  

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1423558.html

/КРОСС/ Димитър Илиев - рали пилот Проф. дмн. Драган Бобев - детски онкохематолог Елена Паришева - поп-фолк певица Ирина Сардарева - дизайнер Акад. Камен Куманов - биохимик Кольо Парамов - финансов експерт Проф. Нева Кръстева - органист Сашо Чакалски - бивш директор на Насърчителна банка Тони Стораро - фолк изпълнител Христо Ганев - кинодраматург  

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/dyma-novinar-blok-1423557.html

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. 24 часа - Порои всяко лятов. Стандарт - Данък Куртизанкав. Новинар - Не ни стига, че се избиваме по пътищата, а и Природата ни обяви войнав. Дума - Плевнелиев плаши с фалит и катастрофав. Сега - Президентът вещае апокалипсис ако не се актуализира бюджетав. България днес - Министър се гушка с чужд мъжв. Капитал - Криворазбраната актуализацияв. Преса - Скандал в БСП заради VII блок Водещи заглавия на вътрешните страници БСП подкрепя актуализация на бюджета на НЗОК - в. Дума - стр. 2Дават 798 000 евро за обучение на ромски студенти по медицина - в. Дума - стр. 2„Уестингхаус" и АЕЦ „Козлодуй" подписаха за VII блок - в. Дума - стр. 3Пастир загина, ударен от мълния във Врачанско - в. Дума - стр. 4Таванът на субсидиите за големите фермери беше приет - в. Капитал - стр. 3Шефът на АЕЦ „Козлодуй" излиза от БЕХ, без да е подписал с Westinghouse - в. Капитал - стр. 3Нов потоп заля страната - в. Новинар - стр. 2, 3Бедствено положение и в Своге - в. Новинар - стр. 2Газопровод пред взрив в Габровско - в. Новинар - стр. 2Мълния изпепели къща край Перник - в. Новинар - стр. 3Порои откъснаха десетки села от света - в. Сега - стр. 2Бизнесът и синдикатите предлагат 17 експерти за КТБ - в. Сега - стр. 3Делото "САПАРД" се препъна за пореден път - в. Сега - стр. 4Изтеглените при банковата паника пари се разпределиха в няколко трезора - в. Сега - стр. 5Скандал в БСП заради VII блок в. Преса - стр

Квартирите във Варна и Бургас свършиха

http://www.moreto.net/novini.php?n=259943

В разгара на сезона квартирите в Бургас и Варна свършиха. До 1 септември в двата морски града е изключено да се намери стая под наем в близост до морето, показа проверка на „Монитор”. Единственото останало свободно са квартири в много стари сгради, където обаче малцина се осмеляват да отседнат.

Телевизионно утро

http://www.cross.bg/bulgariya-predavaneto-tema-1423555.html

/КРОСС/ Нова Тв, "Събуди се..." Тема: Предаването „Събуди се" в събота по Нова ще следи актуалната обстановка в Северозападна България, където десетки села бедстват след пороите. Очаквайте включвания на живо от засегнатите райони във Враца и Своге, както и от квартал на Варна, който остава цяло лято без вода.Тема: Предаването ще търси отговор и на въпроса каква истина стои зад цифрите в доклада на квесторите от КТБ - коментар на Петър Илиев от в. „Банкеръ". И още от темите в събота:Тема: Има ли незаконно финансиране на България без цензура през женската организация „Евромайки". Отговорите от Калина Крумова и Даниела Колева.Тема: Под червеното знаме - включване от Бузлуджа.Тема: Нов бум на телефонните измами.Тема: Проверка на „Събуди се": Децата до седем години трябва да пътуват безплатно с всички автобуси. А дали е така?Тема: На път за Гърция. Нови мерки за безопасност по пътищата.Тема: Рокери блокират главен път край Русе.

Предстоящи събития в страната

http://www.cross.bg/vustanie-bulgariya-ilindensko-preobrazhenskoto-1423556.html

/КРОСС/ София.От 10.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ПП „България без цензура". София.От 11.00 часа Музея на съобщенията на ул. „Гурко", 6 главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Валентин Петков ще пусне в употреба издание на тема „100 години Дружество на българите в Унгария". Изданието представлява илюстрована пощенска карта със стандартен знак за цена (0,40 лв.) на пощенската услуга и специален пощенски печат. Тиражът на илюстрования плик е 2 705 бр. Автор на проектите е художникът Венцислав Йорданов. София.В 12.00 часа пред Посолството на Украйна в столичния квартал „Овча купел" на ул. „Боряна", 29 ще се проведе акция в памет на загиналите 48 души в украинския град Одеса на 2 май. Ще бъдат запалени 48 свещи и пуснати в небето 48 черни балона. Организатор на иницитивата е Национално сдружение „Заедно с Русия". Благоевград.От 18.00 часа партиите „Национален фронт за спасение на България" и „ВМРО - Българско национално движение" ще проведат съвместен митинг-шествие по повод 111-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Шествието ще завърши с митинг на площад „Македония", където ще бъдат поднесени цветя на паметника на Гоце Делчев. Бургас.От 10

Момченце се облече като журналист… за да живее

http://www.bnews.bg/article-112666

Изключителна снимка от сърцето на кървавия конфликт в Ивицата Газа обикаля социалните мрежи.

Мъгла се стеле над Бузлуджа, силен вятър посреща около 50 000 социалисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225801

Гъста мъгла и силен вятър завладяха Бузлуджа. На легендарния връх днес ще се проведе традиционният мигинг-събор на БСП. За 123-та годишнина на соцпартията се очакват да пристигнат над 50 000 души.
„Силна БСП - единна левица“ е мотото на днешния празничен ден. Иначе – на събор като на събор. Бира, кебапчета, захарен памук, Гъста мъгла и силен вятър завладяха Бузлуджа. На легендарния връх днес ще се проведе традиционният мигинг-събор на БСП. За 123-та годишнина на соцпартията се очакват да пристигнат над 50 000 души. „Силна БСП - единна левица“ е мотото на днешния празничен ден. Иначе – на събор като на събор. Бира, кебапчета, захарен памук,

2 август в историята

http://www.cross.bg/bulgariya-smurtta-senat-1423554.html

/КРОСС/ 216 пр.н.е. - Втора пуническа война: Картагенските сили водени от Ханибал разгромяват армията на Римската империя в Битката при Кана, едно от най-големите тактически сражения във военната история.47 пр.н.е. - Армията на Гай Юлий Цезар разбива войските на боспорския цар Фарнак II и изпраща до Римския сенат своето прочуто съобщение Veni, vidi, vici. (Дойдох, видях, победих.).1330 г. - След смъртта на цар Михаил III Шишман, на българския престол се възкача сръбкинята Анна Неда - неговата първа съпруга и сестра на сръбския крал Стефан Урош III Дечански.1802 г. - Наполеон I Бонапарт е обявен от Френския сенат за пожизнен консул на Франция, което му дава правото да посочва своя наследник.1870 г. - В Лондон е открит железопътният тунел Тауър под река Темза, което е първото метро в света.1887 г. - Германският принц Фердинанд I Сакскобургготски е коронован в Търново за княз на българите.1891 г. - В подножието на връх Бузлуджа се провежда тайно събрание, наречено по-късно Бузлуджански конгрес, с което се създава Българската социалдемократическа партия (БСДП).1897 г. - Подписана е конвенция между Княжество България и Франция за изграждане на Военноморските сили на България.1903 г. - В Османската империя избухва Илинденско-Преображенското въстание организирано от Вътрешната Македоно-Одринска революционна организация и местните българи.1921 г. - Междусъюзническата контролна комисия връчва ултиматум на българското правителство за разформиране на въоръжените сили.1923 г

Пороите оставиха 200 семейства без дом

http://pik.bg/пороите-оставиха-200-семейства-без-дом-news209461.html

Пороите оставиха 200 семейства без дом

200 семейства останаха без дом след бурята, която връхлетя Врачанска, Пловдивска и Видинска област. Десетки села бяха отцепени от света заради разрушени от водната стихия мостове и пътища. 

Пороите в Западна и Централна България започнаха в четвъртък вечерта и продължиха и вчера. В 20 населени места бе обявено бедствено положение. Най-много вода се изля във видинското село Долни Лом - 110 л/кв.м. 

Мълния уби 25-годишен пастир от врачанското село Тишевица. Той пасял около 50 крави, когато започнала бурята в четвъртък. Привечер в селото се прибрали само животните и местните организирали издирването на младежа. Предстои аутопсия да изясни причината за смъртта. 

В бурята изчезна и възрастна жена. Първоначалната информация бе, че се е удавила, но по-късно стана ясно, че е намерена и настанена в реанимацията в Бяла Слатина, пише "Телеграф". Потопът за малко да убие и кмета на село Горно Пещене Кирил Попов. Стихията нахлула в къщата на полковника от от запаса към два часа сутринта и стигнала до шията му. Каленият в екстремни ситуации управник оцелял по чудо. Потопът направил необитаеми не само неговата, но и още стотина къщи в селото. Реколтата е съсипана, а много от добитъка се е издавил. 

Проблем с водоемите имат и в село Лесура, което е почти цялото под вода. Река Лева също излезе от коритото си и потопи повече от 40 къщи в село Бели извор. В Пловдивска област беше обявено бедствено положение в 7 села от Родопската яка. В Храбрино пътят е отнесен, а водопроводът е скъсан, съобщи кметът Михаил Кръстанов. 

Проливният дъжд не подмина и столичните подлези, като този път пострада и метростанцията при НДК. На няколко места измежду плочките извираха марки фонтани в краката на пешеходците. Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди екипи на районните администрации да правят непрекъснати огледи на критични участъци в подлезите и места за завирявания. Дъждът успя да наводни и имоти в столичния квартал "Орландовци", както и в кв. "Бенковски". Бурята скъса и тролейбусните жици на "Цариградско шосе" и алея "Яворов", но движението не беше спряно за дълго. 

За 3 месеца половината от кредитите са раздадени от КТБ

http://www.vesti.bg/novini/za-3-meseca-polovinata-ot-kreditite-sa-razdadeni-ot-ktb-6018911

Корпоративна търговска банка раздала кредити за 404 млн. лв. през второто тримесечие на годината, показват данни на БНБ. От април до юни банковата система е отпуснала заеми за общо 781,69 млн. лв. и кредитният й портфейл вече е 59,607 млрд. лв.

Орландо Блум се утешава с Ерика Пакър

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/orlando-blum-se-uteshava-s-erika-pakyr-6018907

Ден след като на 30 юли се сби с Бийбър в ресторант на остров Ибиса заради намек на певеца за интимност с Миранда Кер, Блум е бил забелязан да палува на остров Форментера с Ерика Пакър

Брад и Анджи си пишат романтични писъмца

http://www.bnews.bg/article-112724

Брад Пит и Анджелина Джоли са пример затова, че любовта може да съществува дори в сърцето на машината за илюзии – Холивуд.

Калина Крумова от ББЦ към "Протестна мрежа": Кой ви финансира?

http://pik.bg/калина-крумова-от-ббц-към-протестна-мрежа-кой-ви-финансира-news209460.html

Калина Крумова от ББЦ към "Протестна мрежа": Кой ви финансира?

Председателят на "Евромайки" Калина Крумова зададе за пореден път болния въпрос - "Кой финансира "Протестна мрежа", но не получи отговор. Този път по телефона в студиото на Нова телевизия мълча Йордан Цалов.

Калина Крумова и Даниела Колева - председател и заместник на "Евромайки", бяха категорични, че в тяхната неправителствена организация няма такива проблеми, както и да ползва безвъзмездно офисите на партията "България без цензура".

На въпросите за състава на сдружението председателят Калина Крумова заяви, че структури на "Евромайки" не напускат. "Напуснали са три председателки. Аз уважавам техния избор, друг е начина, по който са го направили. Няма партия, от която да не са си тръгнали хора, Може би са имали користни цели, които не са били оправдани", каза Крумова и не пропусна да хвърли обвинения към медиите, че не са обективни.

Нейната заместничка Даниела Колева заяви, че зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев не е бил важен фактор в партията и не е бил активен. На въпроса кой плаща наема на офисите, Крумова с усмивка каза, че нито е счетоводител, нито е деловодител. Нейната задача била да поддържа структурите.

Гъста мъгла посреща 50 000 социалисти на Бузлуджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225795

Гъста мъгла и силен вятър завладяха Бузлуджа. На легендарния връх днес ще се проведе традиционният мигинг-събор на БСП. За 123-та годишнина на соцпартията се очакват да пристигнат над 50 000 души.
„Силна БСП - единна левица“ е мотото на днешния празничен ден. Иначе – на събор като на събор. Бира, кебапчета, захарен памук, Гъста мъгла и силен вятър завладяха Бузлуджа. На легендарния връх днес ще се проведе традиционният мигинг-събор на БСП. За 123-та годишнина на соцпартията се очакват да пристигнат над 50 000 души. „Силна БСП - единна левица“ е мотото на днешния празничен ден. Иначе – на събор като на събор. Бира, кебапчета, захарен памук,

Уредиха бразилец на "Армията"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225256

ЦСКА успя да извади работна виза на бразилския халф Жуан Фелипе и много вероятно е той да попадне в групата за гостуването на "Славия" в неделя. Плеймейкърът единствен от новите нямаше нужните документи и заради това не бе картотекиран пред УЕФА за мачовете в Лига Европа.
От групата на ЦСКА отпада Пламен Крачунов. Защитникът не тренира цяла седмиц ЦСКА успя да извади работна виза на бразилския халф Жуан Фелипе и много вероятно е той да попадне в групата за гостуването на "Славия" в неделя. Плеймейкърът единствен от новите нямаше нужните документи и заради това не бе картотекиран пред УЕФА за мачовете в Лига Европа. От групата на ЦСКА отпада Пламен Крачунов. Защитникът не тренира цяла седмиц

Пернишкият футболен отбор Миньор ще играе контрола със Струмска слава в Радомир

http://www.zapernik.com/sport/pernishkiyat-futbolen-otbor-minior-shte-igrae-kontrola-sus-strumska-slava_33445/

Пернишкият футболен отбор "Миньор" ще играе контролен мач със "Струмска слава", предаде човек на ZaPernik.com.

Мачът ще започне от 10:30 часа и ще се играе на градския стадион в Радомир.

Това е втория контролен мач на "Миньор" за тази седмица. В сряда "Сливнишки герой" (Сливница) гостува в Перник на стадион "Миньор". Срещата беше прекратена заради обилния дъжд, който се изсипа в пернишко. Резултатът при...

Продължава

Змия спря за кратко енергийната реформа в Мексико

http://curious.actualno.com/Zmija-sprja-za-kratko-energijnata-reforma-v-Meksiko-news_42946.html

Проблемите с енергийната реформа не са само патент на България. Оказа се, че в Мексико също изпитват сериозни трудности, макар и от друго естество – енергетика срещу фауна. При четене в пле...

Уравнението на войната - константите

http://asia.actualno.com/Uravnenieto-na-vojnata---konstantite-news_42901.html

Днес, уважаеми читатели, е време за математика. Ще решаваме уравнение. Това уравнение - 20 + 12 + 3 + 3 + 2 + 30 х (ЕИ + ГШ + НФ + И + АШ + МК + МАК + АЗ) = ? Защото числата управляват света. Съвремен...

45 пострадали при сблъсъка на два влака в Германия

http://www.vesti.bg/novini/45-postradali-pri-sblysyka-na-dva-vlaka-v-germaniia-6018909

45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг.

Измислиха ново селфи: "Последвай ме!"

http://pik.bg/измислиха-ново-селфи-последвай-ме-news209458.html

Измислиха ново селфи: "Последвай ме!"

Идеята за селфи снимката, освен че се превърна в световен синдром, еволюира постоянно. А лятото на 2014-а ще бъде запомнено с една нова и поголовна мания - фотоси със специален маниер, наречени "follow me" (последвай ме). За разлика от стандартното селфи, за такава снимка са нужни двама и по възможност съвсем влюбени.Освен екстравагантна двойка, фотото изисква и специална, романтична атмосфера - красив град, безкраен пейзаж на морската шир, интересно и атрактивно място и какво ли още не. Снимката се прави от мъжа, който щраква в гръб приятелката му, която уверено го води напред, към нещо красиво, което предстои да се случи. На преден план са вплетените пръсти, разчита се на ярките цветове и хубавите изгледи.

Често подобни снимки се обработват допълнително от феновете чрез специални програми. Целта е да се засили контрастът на цветовете или да се придаде готин ефект на картинката: сепия, черно-бяло, замътняваща ретро пикселизация и т.н. А освен че подобни снимки изглеждат вълнуващо, идеята за такъв фотос се харесва и заради интересния обрат, който предлага - не мъжът, а жената е водещата, тя е тази, която знае къде да отиде, а силната половинка винаги е готова да я последва. Подходът се харесва масово от феновете и заради това, че успява да е супер атрактивен, без да включва дори лицето на който и да било от двамата. Излишно е да отбелязваме, че в този случай най-важният женски атрибут са добре оформените бедра и дупета, както и тънката талия - те "изнасят" тежестта на снимката.

Бареков: Пеевски води кампания срещу ББЦ. Яне му е говорител

http://offnews.bg/news/n_1/n_370978.html

Във вестниците на фамозния Делян Пеевски тече целенасочена кампания срещу „България без цензура“, обяви в ефира на НТВ Николай Бареков. Бившият журналист твърди, че в момента неговата партия е обект на нападки едновременно от "Протестна мрежа", Яне Янев и "фамозния Делян Пеевски". Основният говорител на Пеевски е Яне Янев, категоричен е лидерът на ББЦ.  Тези от "Протестна мрежа" са наредиха в един хор с Пеевски срещу ББЦ, каза Бареков. Реакцията му е провокирана от сигнала на "Протестна мрежа" до главния прокурор за незаконно финансиране на "България без цензура". Николай Бареков не може да дари повече от 10 000 лв. на партията си за една година. За да избегне забраната и да финансира политическата си формация със стотици хиляди, той ги дарява на собственото си НПО – Гражданско сдружение „България без цензура“, което е с идеална цел и няма право на политическа дейност. Създаденото сдружение сформира платформа „Евромайки“, която в последствие става женска организация към партията на Бареков - алармираха на 31 юли от "Протестна мрежа". Няма нито една медия, нито един политик, който да не застана срещу нас през последните седмици. Ние питаме кой финансира "Протестна мрежа" - каза Калина Крумова - председател на „Евромайки“. Структури на "Евромайки" не напускат- напуснали са само три председателки, твърди Крумова.

Бареков: "Протестна мрежа", Яне Янев и Делян Пеевски се съюзиха във фронт срещу мене

http://pik.bg/бареков-протестна-мрежа-яне-янев-и-делян-пеевски-се-съюзиха-във-фронт-срещу-мене-news209453.html

Бареков: "Протестна мрежа", Яне Янев и Делян Пеевски се съюзиха във фронт срещу мене

"Протестна мрежа, Яне Янев и фамозният Делян Пеевски се наредиха срещу мене. В неговите вестници тече една кампания на моето очерняне. Яне Янев е говорител на Пеевски. А Протестна мрежа се наредиха в един фронт с тях срещу мене", това каза по телефона в ефира на Нова телевизия лидерът на България без цензура Николай Бареков. 

"Предадох си навреме документите в Сметната палата. 1,5 млн. лв. е разходът на партията от срещи с хора. Нова и Би Ти Ви си разделиха по 600-700 хил. лв. за рекламни клипове на България без цензура. Плащат се субсидии за партиите от джоба на данъкоплатеца. А такива, като България без цензура искат да им развалят рахатлъка. И затова всички застават срещу нас", каза Бареков. И сам прекъсна разговора с думите: "Благодаря, рубриката ми при вас приключи". 

Боян Петров: Едва не останах заринат под снега в нощта на слизането от К2

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/02/2354849_boian_petrov_edva_ne_ostanah_zarinat_pod_snega_v/?ref=rss


"Кой казва, че не могат да се качат три осемхилядници в един сезон?", бяха първите думи за "Дневник" на българския алпинист Боян Петров, който на 31 юли изкачи втория по височина връх в света К2. Той сподели впечатленията си от успешната мисия непосредствено след завръщането си в базовия лагер. Представяме ви неподправения разказ на 41-годишния Петров, който този сезон успя да изкачи три осемхилядника. 

Доста дълго време нямаше информация за теб. Какво се случи в последните дни на...

Социалистите се събират на Бузлуджа под мотото „Силна БСП - единна левица"

http://www.moreto.net/novini.php?n=259953

Членове и симпатизанти на левицата се събират на традиционен събор на Бузлуджа, на който ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Тази година мотото е "Силна БСП - единна левица".

Протестна мрежа, Яне и Делян Пеевски атакуват заедно България без цензура!

http://www.bnews.bg/article-112754

Прави ли ви впечатление, кои са субектите, които в последната седмица атакуват най-яростно Николай Бареков и партията му „България без цензура“?

Преди ваканцията проверете аптечката си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4221748

Ако тръгвате на път, е добре да се погрижите да имате в наличност някои основни медикаменти за бърза помощ. Проверете първо аптечката в колата, за да се уверите, че окомплектовката  не е с изтекъл срок на годност. Това е застраховка заради вашата собствена безопасност и здраве - не заради проверките на КАТ на пътя.
Прегледайте внимателно и лекарст Ако тръгвате на път, е добре да се погрижите да имате в наличност някои основни медикаменти за бърза помощ. Проверете първо аптечката в колата, за да се уверите, че окомплектовката не е с изтекъл срок на годност. Това е застраховка заради вашата собствена безопасност и здраве - не заради проверките на КАТ на пътя. Прегледайте внимателно и лекарст

Десетки ранени при влакова катастрофа в Германия

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/desetki-raneni-pri-vlakova-katastrofa-v-germaniia-6018905

Влак-стрела се удари в товарна композиция. Петима от ранените са в тежко състояние. Общо 18 пострадали са приети в болници

Концерти, партита и събития до средата на август

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/02/2354823_koncerti_partita_i_subitiia_do_sredata_na_avgust/?ref=rss


"Къде, какво, кога" ще ви помога за още повече преживявания и по-лесна организация на свободното време през летните дни.

Ето какво ни хвана окото (и ухото) в разгара на летния сезон до средата на месец август:


2 август: В първата седмица на август във Варна тече седмото издание на международния фестивала за видеоарт "Видеохолика" с конкурсна програма, паралелни изложби, лекции и презентации. Втората селекция от състезаващи се произведения ще бъде показана в задния...

Концерти, партита и събития до края на август

http://www.dnevnik.bg/dnevnik_na_liatoto/koga_kakvo_kade/2014/08/02/2354823_koncerti_partita_i_subitiia_do_kraia_na_avgust/?ref=rss


"Къде, какво, кога" ще ви помога за още повече преживявания и по-лесна организация на свободното време през летните дни.

Ето какво ни хвана окото (и ухото) в разгара на летния сезон до средата на месец август:


2 август: В първата седмица на август във Варна тече седмото издание на международния фестивала за видеоарт "Видеохолика" с конкурсна програма, паралелни изложби, лекции и презентации. Втората селекция от състезаващи се произведения ще бъде показана в задния...

Михаил Миков се закУе начело на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225239

“Като чуя за министерските страдания, ми се доревава - и аз съм ги изпитвал.”
“Ще ви помоля малко да намалите Volume-то, това е призив към народните представители - говорете малко по-далеч от микрофона.”
Ето така Михаил Миков води заседанията на парламента. И тези цветни реплики са само малка част от “наследството”, “Като чуя за министерските страдания, ми се доревава - и аз съм ги изпитвал.” “Ще ви помоля малко да намалите Volume-то, това е призив към народните представители - говорете малко по-далеч от микрофона.” Ето така Михаил Миков води заседанията на парламента. И тези цветни реплики са само малка част от “наследството”,

Концерти, партита и събития до края на юли

http://www.dnevnik.bg/dnevnik_na_liatoto/koga_kakvo_kade/2014/08/02/2354823_koncerti_partita_i_subitiia_do_kraia_na_juli/?ref=rss


"Къде, какво, кога" ще ви помога за още повече преживявания и по-лесна организация на свободното време през летните дни.

Ето какво ни хвана окото (и ухото) в разгара на летния сезон до средата на месец август:


2 август: В първата седмица на август във Варна тече седмото издание на международния фестивала за видеоарт "Видеохолика" с конкурсна програма, паралелни изложби, лекции и презентации. Втората селекция от състезаващи се произведения ще бъде показана в задния...

Слагат ли в бирата спирт?

http://e-vestnik.bg/20993/slagat-li-v-birata-spirt/

Бира се прави не само от ечемик. Снимка: Уебшотс

Сред пиячите у нас е широко разпространено убеждението, че в бирата „слагат спирт, за да я стабилизират”. Недоволството се дължи главно на това, че от някои бири бързо ги хваща, боли глава и др. И затова смятат, че причината е добавяне на спирт. Впрочем има много други причини да те боли глава от бира (виж по-долу).

Добавянето на спирт е мит, който бирените производители у нас трудно ще опровергаят. По принцип няма никаква логика, технологична или икономическа, да се добавя спирт. Етиловият алкохол се произвежда по време на ферментацията, вследствие на нея се появява в пивото. За да слага някой спирт, трябва да добавя в цената и допълнителни разходи, защото спиртът струва пари.
Технологията също не предполага добавяне на спирт по вкусови причини. И техниката е такава, че няма място в производството, където да се усилва алкохолното съдържание на бирата със спирт.
Една от причините за този мит е, че в някои пивоварни за охладителната техника е нужен спирт. В производството се използват инсталации за охлаждане с водно-алкохолен разтвор, с добавки и на други агенти. И ако някой невежа е видял някъде из бирени фабрики спирт, може да си помисли, че той е за бирата. И така мълвата тръгва – „Абе аз видях там бидон със спирт”. Иди после, че опровергай – човекът видял и се кълне.

Но има много

причини да боли глава или да ожадняваш от бира

Предполага се, че стерилизацията и стабилизацията, чиято цел е да унищожи живите дрожди в бирата, за да не се разваля тя, дават някои странични ефекти.
При ферментацията пивната мъст се изпълва с дрожди, микроорганизми, които изяждат захарите и отделят алкохол. Те продължават да живеят и след като си свършат работата. Подобно на киселото мляко. Ако ги оставиш в бирата и след отлежаването, не се знае какви още култури ще се развият с тях, въпреки подбора на щамове бирена мая. И за да има бирата трайност, трябва да се унищожат, иначе вече в бутилката могат да продължат да живеят и да се развиват процеси. Затова при производството готовата бира минава първо през един специален филтър от силициеви съединения, който задържа тела до няколко микрона и така отделя дрождите. Задържа и част от неразградените белтъчини. Над 90% от дрождите остават във филтъра. После, преди бутилиране следва пастьоризация по разни технологии – най-простата и стара е стъклените бутилки да минат през инсталация с пара, която ги нагрява до  определен градус. Сега има по-модерни технологии, бирата тече през тръби, които минават през висока температура за кратко време. Освен това, според различни технологии за производство, се добавят стабилизатори в бирата. Безвредни са, но знае ли човек.

Но основната причина някои бири да те ударят в главата е в суровините за бирата. Както стана дума тук по-рано, не всички производители използват само чист малц, хмел и вода за производството на бира, както гласи онази стара „Заповед за чистотата на бирата” от баварския херцог още през 15 век (виж тук).
Съвременните производители използват добавки на немалциран чемик, ориз, царевица и др. зърнен шрот, които понякога стигат до 30-40% от суровината. Обикновено до 10% ориз или царевица дава специфичен вкус, цвят на бирата и на пяната й. Не е някаква шашма или измама – на това дължат специфичния си вкус някои известни марки бира.
Но за поевтиняване на производството по-тарикати производители използват голям процент немалциран ечемик, добавят захар, нишесте и др. Също като при ракията – като сложиш захар в джибрите, от нея излиза чист алкохол. Така и в бирата – като добавиш

захар в ...

Станка Златева смени "Левски" заради по-висока заплата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225348

Станка Златева смени досегашния си клуб “Левски” с бургаския “Черноморец” заради по-висока заплата и тристайно общинско жилище. След едномесечни преговори трансферът бе финализирана преди ден. 
“Отдавна искахме да привлечем шампионката - каза президентът на “Черноморец” Стефан Георгиев. - Кметът Димитър Николов е отворен много към спорта и също на Станка Златева смени досегашния си клуб “Левски” с бургаския “Черноморец” заради по-висока заплата и тристайно общинско жилище. След едномесечни преговори трансферът бе финализирана преди ден. “Отдавна искахме да привлечем шампионката - каза президентът на “Черноморец” Стефан Георгиев. - Кметът Димитър Николов е отворен много към спорта и също на

Магазини затварят заради метрото

http://pik.bg/магазини-затварят-заради-метрото-news209454.html

Магазини затварят заради метрото

Търговски обекти ще затворят заради изкопите за метрото, които блокират пътни ленти от горната част на бул. "Черни връх", пише "Телеграф".

Тази част на булеварда е гъсто застроена с магазини, сервизи, автомивки и други търоговски обекти. Много от собствениците се притесняват за бизнеса си, защото при силно ограничен достъп до обектите им оборотите ще спаднат до минимум.

"Повече от година ще е затворен булевардът, хората няма да ни виждат, редовните клиенти може би ще идват, но нови няма да има", коментира Жанета, собственик на магазин за дрехи. Други ще затворят обектите си до края на ремонта. 

16,7 млн. евро ще струва новото трасе. То ще бъде строено по нов австрийски тунелен метод, без да има открита дупка. Участъкът до кв. "Хладилника" е с дължина 1,3 км и ще включва една подземна станция с изходи на кръстовищата на бул. "Черни връх" с ул. "Хенрих Ибсен" и ул. "Сребърна", както и с ул. "Филип Кутев". 

Новата спирка на метрото ще се казва "Витоша" защото доближава планината, каза шефът на метрото инж. Стоян Братоев. "Предвижда се след време, когато намерим пари за финансиране, да се продължи линията и към Околовръстния път", добави той за "Телеграф". Планът е изграждането да приключи до 1 юли 2016 година. 

ЗА живеещите в района е осигурен безплатен буферен паркинг при станция "Джеймс Баучер". Талоните за паркиране ще се раздават от районната администрация, за да могат хората да се възползват от паркоместата през следващата година. Строежът на метрото налага и промени в маршрутите на автобусите с линии 64, 66, 93, 98 и 122, както и трамвай 10.

Над 500 варненци гледаха сноши "Лятно кино в квартала"

http://www.moreto.net/novini.php?n=259946

Над 500 човека се включиха снощи в първи ден от Лятно кино в квартала, съобщиха организаторите за Moreto.net. Владиславово бе първата точка на киното под открито небе, където варненци могат да гледат безплатно подбрани филми. Проектът „Лятно кино в квартала!“ е по идея на Николай Тодоров-Ник, финансиран е от Фонд „Култура“ към Община Варна и е част от подкрепата на Варна за Европейска столица на културата 2019г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване