Бареков: Служебното правителство трябва да отвори КТБ

http://econ.bg/Новини/Бареков-Служебното-правителство-трябва-да-отвори-КТБ_l.a_i.559819_at.1.html

Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. Корпоративна търговска банка (КТБ) е жива и ще може да работи. Това коментира...

Бареков: Медийните бухалки на Пеевски атакуваха президента, а сега мен

http://offnews.bg/news/n_1/n_371212.html

Бареков обяви, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година. „Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. Сигналите срещу него са били използвани от медийните бухалки на фамозния и небезизвестен Делян Пеевски, за да се разчистват сметки с президента. Сега на мен ми се случва същото, което тогава се случи на него“, каза лидерът на ББЦ след срещата му с президента Росен Плевнелиев. По думите на Бареков в момента е създаден фронт от Протестна мрежа, Яне Янев и Делян Пеевски, които си прехвърлят сигнали, носят ги в прокуратурата, а Пеевски ги разгласява гръмко. Затова в понеделник лидерът на ББЦ щял да изтегли от прокуратурата сигналите си срещу президента. „Правосъдието не можа да си свърши работата, а Пеевски използва моите сигнали, за да се саморазправя с президента“, обясни Бареков. Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи, каза лидерът на „България без цензура“. Той заяви още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник "със своите сигурни петима депутати" и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков. „Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин“, поясни той. „Аз имам интерес да излезе истината за тази банка. Моята фирма има да получава 5 милиона от телевизията и не може да си ги получи заради случилото се с банката. Трябва да се разровят всички кредитни досиета в банката и фирмите, свързани с Пеевски, за да се види Бареков какво има да взима и Пеевски какво има да дава на тази институция“, поиска лидерът на ББЦ. Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма, каза Бареков. Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях – политическата отговорност“, посочи бившият журналист. Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.

Кметът на Галиче: Вадим хора от къщите

http://pik.bg/кметът-на-галиче-вадим-хора-от-къщите-news209532.html

Кметът на Галиче: Вадим хора от къщите

Тежко е положението в белослатинското село Галиче след водната стихия през последното денонощие. Кметът Ценко Чоков съобщи пред „Конкурент“, че от нощта са започнали да вадят бедстваши хора от къщите.

„Спасяваме хора, вадим животни. Като водолази сме“, разказа управникът и допълни, че ситуацията е критична, но се работи усилено.

Със заповед на кмета Иво Цветков в община Бяла Слатина е обявено бедствено положение

Боядисаха с червена боя още един паметник на съветски войн в столицата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4226017

Паметникът-костница на столичния булевард Паметникът-костница на столичния булевард "Черни връх" е залят с червена боя, показа Булфото. Монументът е издигнат в периода 1952-1954 в София. "Паметник на съветския войн - костница на загиналите в Отечествената война" е в градинката, разполовяваща столичния булевард. Негови автори са архитект Васил Беязов и скулпторът проф. Любен Димитров.

Цитат на деня: Пеевски използва моите сигнали да се саморазправя с президента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/08/02/2354957_citat_na_denia_peevski_izpolzva_moite_signali_da_se/?ref=rss


"Правосъдието не можа да си свърши работата, а Пеевски използва моите сигнали, за да се саморазправя с президента". 

Лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресцентъра си. По-рано днес Бареков се срещна с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите, които държавният глава провежда с политическите сили от българския и европейския парламент по приоритетите на служебното правителство. 

В прессъобщението се казва, че Бареков се...

Air France стачкува срещу условията на труд

http://www.cross.bg/letishte-yvelichenie-stachkyva-1423600.html

/КРОСС/ Наземният персонал на авиокомпанията "Еър Франс" ще стачкува днес, което съвпада с началото на ваканционния сезон на много туристи. Около 15% от полетите във второто по големина летище "Орли" са отменени. Отменени са полети и в Лион, Марсилия, Ница, Страсбург и Тулуза. От компанията увериха, че всички полети от най-голямото летище Шарл дьо Гол ще бъдат изпълнени, но са възможни закъснения. Първият полет тази сутрин за Москва отлетя половин час по-късно. Няколко дни преди стачката компанията предупреди пътниците да проверяват билетите си в интернет и ако им е възможно да ги пререгистрират безплатно за друга дата. Служителите стачкуват заради влошените условия на труд и рязкото увеличение на обема работа. През последните две години "Еър Франс" изпълнява план за строги икономии, който трябва да осигури 2 милиарда евро за три години. Това доведе до масови съкращения и постоянно увеличение на натоварването за останалите служители, пише Temadaily.  

Общо 67 проекта се състезават за лого на отличията „Джон Атанасов”

http://pik.bg/общо-67-проекта-се-състезават-за-лого-на-отличията-„джон-атанасов”-news209529.html

Общо 67 проекта се състезават за лого на отличията „Джон Атанасов”

Общо 67 проектни предложения постъпиха в рамките на обявения от Администрацията на Президента конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на президентските отличия за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии „Джон Атанасов”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Първият етап от конкурса за лого на наградите, връчвани от държавния глава, приключи на 31 юли при висока активност и креативност от страна на дизайнерите, които се включиха. На 5 август т. г. ще се състои вторият етап – отваряне на събраните 67 конкурсни предложения, преглед за съответствие с правилата за участие и допускане до класиране.

На 7 август т.г. идейните проекти за лого ще бъдат разгледани от жури, което ще класира предложенията на базата на четири критерия: съответствие с идеята и целите на конкурса „Джон Атанасов”; оригиналност на идеята; степен на графичен и смислов синтез; съвременно излъчване. В състава на независимото жури влизат ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, Велина Мавродинова (Студио „Ентусиазъм”), Весела Данчева („Compote Collective”), Бояна Гяурова (мениджър на „One Design Week”), Андреан Нешев („Post-studio”), секретарят на Президента по наука и здравеопазване Анна-Мари Виламовска и секретарят на Президента по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 8 август т. г. на сайта на Администрация на Президента.

Инициативата „Джон Атанасов” отличава обещаващи млади учени и се провежда в памет на най-знаменития изследовател от български произход в тази област, дал значим тласък на съвременното развитие на света чрез неговото откритие – компютъра АBC. 

До 6 август т. г. продължава конкурсът за наградата „Джон Атанасов”, грамотите „Джон Атанасов - за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост” и грамотите „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели”. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие са публикувани на интернет страницата на отличията.

Над 8000 полицаи по пътищата в страната

http://www.mediapool.bg/nad-8000-politsai-po-patishtata-v-stranata-news223276.html

Заради масово тръгналите българи на почивка към Черноморието и към съседните страни има засилено полицейско присъствие по пътищата в страната, съобщиха от МВР. Над 8000 полицаи на пътя  контролират движението по заповед на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Друга причина за увеличените наряди са и зачестилите през последните седмиципътни инциденти с много жертви. Превишената скорост, неправилното изпреварване и умората, водеща до заспиване на волана, са основните причини за тежките пътни инциденти. От МВР съветват да не се кара бързо и да се спазва дистанцията.

Кръстиха стадион на Георги Славков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225370

Футболният стадион “Тракия” в град Стамболийски вече ще носи името на носителя на “Златната обувка” за 1981 г. Георги Славков.
Решението взеха единодушно 18-те общински съветници. “Идеята стадионът да бъде кръстен на Георги Славков е на негови съученици от местната гимназия “Паисий Хилендарски” и бе подкрепена от всички политически партии - комент Футболният стадион “Тракия” в град Стамболийски вече ще носи името на носителя на “Златната обувка” за 1981 г. Георги Славков. Решението взеха единодушно 18-те общински съветници. “Идеята стадионът да бъде кръстен на Георги Славков е на негови съученици от местната гимназия “Паисий Хилендарски” и бе подкрепена от всички политически партии - комент

Вижте новите плочки за площад Кракра Пернишки, които замениха вековния гранит - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vijte-novite-plochki-za-ploshtad-krakra-pernishki-koito-zameniha-vekovniya_33446/

Първите партиди от новите плочки, които ще бъдат поставени на площад "Кракра Пернишки" пристигнаха, засне обективът на ZaPernik.com.

Новите плочки са в няколко цветни тоналности - сиви, червени и зеленикави. Впечатление прави, че повърхността им е грапава.

Червените плочки изглеждат като стари тухли. Първите перничани, които ги видяха се осъмниха, че биха издържали повече от няколко години.

Вековният гранит от площада вече е минало и се...

Продължава

Днес е Илинден – морето взема жертви!

http://www.bnews.bg/article-112772

Спасителите на плажа също са нащрек и стискат палци деня да мине спокойно и без инциденти.

Гръмна пореден руски туроператор, 30 хил. души са с провалена почивка

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/08/02/2354955_grumna_poreden_ruski_turoperator_30_hil_dushi_sa_s/?ref=rss


Пореден руски туроператор спря да се разплаща с контрагентите си и провали  почивката на поне 30 хил. души, съобщават руските медии. 

Авиопревозвачът "Оренбургски авиолинии" отмени над 30 чартърни полета, заявени от компанията "Идеал тур", заради неплащане, информира РИА Новости. В резултат поне 6-7 хил. души не могат да заминат на почивка, а други 25 хил. души - да се приберат по домовете си.

Летищата, до които са отменени най-много полети, са Бургас, Родос, Анталия и...

Боби Чарлтън: Ван Гаал няма да повтори грешките на предшественика си

http://football.actualno.com/Bobi-Charltyn-Van-Gaal-njama-da-povtori-greshkite-na-predshestvenika-si-news_42988.html

Легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън беше във възторг от първите успехи на Луис ван Гаал като старши треньор на тима. Холандският специалист пое Юнайтед това лято след световното първенств...

Стойнев не разбирал как компании като Westinghouse можело да имат корпоративни интереси

http://business.actualno.com/Stojnev-ne-razbiral-kak-kompanii-kato-Westinghouse-mojelo-da-imat-korporativni-interesi-news_42985.html

Трябва да развиваме ядрената енергетика и ние се гордеем с нея. Както можем да говорим и за разширяваме на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", така и за стоежа на АЕЦ "Белене". Това зая...

Президентът: Служебният кабинет ще излъчи силен сигнал в подкрепа на гражданското общество

http://www.cross.bg/glava-prezidentut-pravitelstvo-1423599.html

/КРОСС/ В продължение на политическия диалог, провеждан от държавния глава с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с представители на политическа партия „България без цензура" (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство. "Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014-2020 година ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет", заяви президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор „Енергетика". Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни и избори. Кабинетът, назначен от държавния глава, ще излъчи също така силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България, допълни президентът. „Хората очакват коректност и изпълнени обещания, необходимо е отговорно отношение и повече работа", каза държавният глава по време на срещата.  

Силна буря връхлетя Южна Корея

http://www.vesti.bg/novini/silna-buria-vryhletia-iuzhna-koreia-6018923

Силна буря връхлетя Южна Корея, причинявайки материални щети и отмяна на полети.

Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ (обновена + снимки)

http://pik.bg/бареков-дава-политическото-си-доверие-на-плевнелиев-за-справяне-с-кризата-с-ктб-обновена---news209528.html

Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ (обновена + снимки)

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев.

 

Той съобщи още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.
„Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин“, поясни Бареков.

Зам.-председателят на ББЦ и депутат Светлин Танчев бе категоричен, че политиците не трябва да се крият зад парите на хората. „На базата на моите анализи и данните от одита, съм готов да дам назаем половината си спестявания на тази банка“, съобщи той. По думите му с всеки един ден, в който държавата забавя отварянето на банката, допринася допълнително за загубите й. Държавата може да помогне с предоставянето на чуждестранни одитори, които също биха намерили решение и привлекли чуждестранни инвеститори, поясни той. В момента умишлено тази банка е подценена, посочи Танчев и подчерта, че тя няма нужда от оздравяване, което се потвърждава и от одита на БНБ. „Не може едни политици да се крият зад народните пари. Време е да поемат отговорност“, категоричен бе Светлин Танчев.

В понеделник ще подкрепим актуализацията на бюджета в частта здравеопазване, за строителните фирми, европейските фондове и общините. Шестима народни представители, подкрепящи „България без цензура“, ще влязат в Народното събрание, ще участват в дебата и ще гласуват по точките, съобщи още лидерът на ББЦ. По думите му президентът е поел ангажимента да поеме отговорност за актуализацията. „Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма“, обясни Бареков. Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях – политическата отговорност“, посочи Бареков.

Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.

Президентът ще спази закона, ще поеме отговорност като държавен глава и ще назначи представител на „България без цензура“ в ЦИК. Най-вероятно Катя Иванова ще заеме мястото на представителя на НДСВ, стана ясно още от думите на Бареков. „Катя Иванова е перфектен юрист, сигурен съм, че ще се справи перфектно и на изслушването“, подчерта Бареков.

Той съобщи, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година. „Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. каза лидерът на ББЦ.

На индивидуалните консултации при президента Плевнелиев с ББЦ освен лидерът на партията Николай Бареков участваха още зам.-председателите на ББЦ Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Росен Петров, председателят на Евромайки Калина Крумова, организационният секретар Стефан Кенов, лидерът на ББЦ-Перник Катя Иванова и областният лидер на ББЦ-Пловдив Мартин Иванов.

Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ

http://pik.bg/бареков-дава-политическото-си-доверие-на-плевнелиев-за-справяне-с-кризата-с-ктб-news209528.html

Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев. Той съобщи още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.
„Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин“, поясни Бареков.
Зам.-председателят на ББЦ и депутат Светлин Танчев бе категоричен, че политиците не трябва да се крият зад парите на хората. „На базата на моите анализи и данните от одита, съм готов да дам назаем половината си спестявания на тази банка“, съобщи той. По думите му с всеки един ден, в който държавата забавя отварянето на банката, допринася допълнително за загубите й. Държавата може да помогне с предоставянето на чуждестранни одитори, които също биха намерили решение и привлекли чуждестранни инвеститори, поясни той. В момента умишлено тази банка е подценена, посочи Танчев и подчерта, че тя няма нужда от оздравяване, което се потвърждава и от одита на БНБ. „Не може едни политици да се крият зад народните пари. Време е да поемат отговорност“, категоричен бе Светлин Танчев.

„Аз имам интерес да излезе истината за тази банка. Моята фирма има да получава 5 милиона от телевизията и не може да си ги получи заради случилото се с банката. Трябва да се разровят всички кредитни досиета в банката и фирмите, свързани с Пеевски, за да се види Бареков какво има да взима и Пеевски какво има да дава на тази институция“, поиска лидерът на ББЦ. Убеден съм, че тази банка може да бъде изправена и да си стъпи на крака без държавен ресурс.
В понеделник ще подкрепим актуализацията на бюджета в частта здравеопазване, за строителните фирми, европейските фондове и общините. Шестима народни представители, подкрепящи „България без цензура“, ще влязат в Народното събрание, ще участват в дебата и ще гласуват по точките, съобщи още лидерът на ББЦ. По думите му президентът е поел ангажимента да поеме отговорност за актуализацията. „Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма“, обясни Бареков. Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях – политическата отговорност“, посочи Бареков.
Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.
Президентът ще спази закона, ще поеме отговорност като държавен глава и ще назначи представител на „България без цензура“ в ЦИК. Най-вероятно Катя Иванова ще заеме мястото на представителя на НДСВ, стана ясно още от думите на Бареков. „Катя Иванова е перфектен юрист, сигурен съм, че ще се справи перфектно и на изслушването“, подчерта Бареков.
Той съобщи, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година. „Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. Сигналите срещу него са били използвани от медийните бухалки на фамозния и небезизвестен Делян Пеевски, за да се разчистват сметки с президента. Сега на мен ми се случва същото, което тогава се случи на него“, обясни лидерът на ББЦ. По думите му в момента е създаден фронт от Протестна мрежа, Яне Янев и Делян Пеевски, които си прехвърлят сигнали, носят ги в прокуратурата, а Пеевски ги разгласява гръмко.  Затова в понеделник лидерът на ББЦ ще изтегли от прокуратурата сигналите си срещу президента. „Правосъдието не можа да си свърши работата, а Пеевски използва моите сигнали, за да се саморазправя с президента“, обясни Бареков.
На индивидуалните консултации при президента Плевнелиев с ББЦ освен лидерът на партията Николай Бареков участваха още зам.-председателите на ББЦ Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Росен Петров, председателят на Евромайки Калина Крумова, организационният секретар Стефан Кенов, лидерът на ББЦ-Перник Катя Иванова и областният лидер на ББЦ-Пловдив Мартин Иванов.

Миков: Десницата се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република

http://www.moreto.net/novini.php?n=259978

„Преди години БСП градеше конституционното устройство на нова и европейска България. Тогава десницата не искаше демократично управление. И днес тя се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република.„ По този начин започна речта си лидерът на БСП Михаил Миков на традиционния събор на Бузлуджа, на който социалистите ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

Миков на Бузлуджа: Октомври не е бой последен

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/mikov-na-buzludzha-oktomvri-ne-e-boj-posleden-6018921

Според бившия лидер на БСП "сме свидетели на негласна коалиция между ГЕРБ, президента и ДПС, към която се присламчват и други политически сили"

Станишев: Гордеем се с постигнатото от кабинета

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/stanishev-gordeem-se-s-postignatoto-ot-kabineta-6018921

Според бившия лидер на БСП "сме свидетели на негласна коалиция между ГЕРБ, президента и ДПС, към която се присламчват и други политически сили"

Броят на украинските бежанци в Русия се е увеличил

http://www.cross.bg/nastanyavane-rysiya-bezhantzi-1423598.html

/КРОСС/ "В течение на едно денонощие броят украински бежанци в лагерите за временно настаняване се увеличи с почти 2000 души", съобщи официалният представител на министерството на извънредните ситуации на Русия Александър Дробишевски. Според него, съответните оперативни групи контролират пристигането на гражданите, тяхното регистриране и настаняване. Министерството на извънредните ситуации подчертава, че бежанците в лагерите са осигурени с всичко необходимо. „Всеки ден бежанци от Ростовска област и Крим ги откарват за други руски региони, където за тях вече са подготвени места за временно настаняване. По този начин с различни транспортни средства вече са развозени над 21000 души" - съобщи Дробишевски, цитиран от Гласът на Русия.  

Плевнелиев пое ангажимент да назначи наш представител в ЦИК, обяви Бареков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225992

Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев.
„Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ. Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев. „Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ.

Бареков: Президентът пое ангажимент да назначи наш представител в ЦИК

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225988

Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев.
„Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ. Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев. „Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ.

111 години от Илинденско-Преображенското въстание

http://www.mediapool.bg/111-godini-ot-ilindensko-preobrazhenskoto-vastanie-news223275.html

На днешната дата преди 111 години избухва Илинденско-Преображенското въстание - връхната точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийските българи, които след Освобождението остават извън пределите на българската държава. Въстанието е израз на стремежа на нашите сънародници да бъдат неразделна част от България. То избухва през 1903 г., като обхваща Македония и Одринско. Организирано е от Вътрешната македоно-одринска революционна организация (ВМОРО). През януари 1903 г. част от членовете на Центрания комитет на организацията свикват конгрес в Солун, който взема решение да се вдигне повсеместно въстание в Македония и Одринско. На Смилевския конгрес на Битолския окръг на ВМОРО се решава въстанието да започне в окръга на 20 юли (2 август по нов стил), когато се празнува Илинден. Началото на бойните действия в Одринско се определя за 19 август (Преображение), а Серският окръг трябва да се вдигне на 27 септември (Кръстьовден). Така се възприема идеята за перманентна революция. Въстанието обхваща едновременно всички райони на Битолския революционен окръг. Освободени са планински райони на Битолската, Леринската, Костурската, Охридската и Кичевската кааза (околия). В освободеното Крушево е обявено временно управление, известно под името Крушевска република, която просъществува 10 дни. В града е образувано временно правителство, в което влизат представители на трите общности - българи, власи и гъркомани. Никой не посяга срещу мирното турско население. Според данните на мемоара на вътрешната организация от 1904 г. в Битолския и Одринския революционен окръг са станали 239 сражения, в които участват 26 000 въстаници срещу 350-хилядна турска войска. В сраженията загиват 994 въстаници, опожарени са 201 села, убити са 4600 души от мирното население, а други 25 000 души, жители от Македония и Одринско, бягат в България. Митинг-шествие в Благоевград Паметта на героите ще бъде почетена с митинг-шествие в Благоевград, организирано от ВМРО – БНД и НФСБ, които в неделя ще подпишат споразумение за създаване на коалицията "Патриотичен фронт" за участие в парламентарните избори на 5 октомври. Шествието ще тръгне от жп гарата в Благоевградв 18 часа. То ще продължи по бул."Вапцаров", ул. "Ангел Кънчев", покрай полицията, паметника на Тодор Александров, областната управа – на паметника на Георги Измирлиев – Македончето. Шествието ще завърши с митинг на площад "Македония", където ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Гоце Делчев. В Плевен и Бургас също беше почетена паметта и саможертвата на героите от Илинден. "Делото на илинденци не е забравено, но не е и завършено", каза евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки в Смилево на 19 юли по време на традиционния събор за Илинденско-Преображенското въстание.

Как действа мрежата от тунели на Хамас в Газа

http://e-vestnik.bg/21062/kak-deystva-mrezhata-ot-tuneli-na-hamas-v-gaza/

Тунел на Хамас. Снимка: от тв екрана

Прокопаването на тунели в Газа започна преди близо 15 години по границата с Египет с цел тайно да се пренасят през тях оръжия под носа на граничарите от Армията за отбрана на Израел.

Собствениците на тунели схванаха много скоро, че могат да ги използват и за контрабанда на най-различни стоки.

Щом израелските войски се изтеглиха от Газа, тунелите от няколко десетки станаха няколкостотин; все повече местни жители се захващаха с доходния контрабанден бизнес.

Данъците върху вноса, събирани от правителството на Хамас, бяха за него важен източник на доходи. Но след като военните в Египет свалиха кабинета на “Мюсюлманските братя”, новият режим сложи край на тунелната търговия, което допринесе много за днешната икономическа криза в Газа.

През 2001 г. палестинските бойци започнаха да подкопават и да взривяват израелски гранични пунктове. Тези опити обаче не бяха чести, защото резултатът не си струваше усилията: жертвите бяха малко, а поставяните задачи - далеч по-лесни за изпълнение с други средства.

През 2006 г. бе изпробвана нова тактика. Прокопан беше тунел под границата между Газа и Израел; група бойци се промъкна оттам в тила на израелските войници. Нападнати изневиделица, двама граничари бяха убити, един - ранен и още един, Гилад Шалит - пленен.

Внимание - мини!

След като превзе властта в Газа, Хамас започна да строи цяла мрежа от подземни бетонирани бункери, свързани с тунели; осигурени бяха множество изходи в жилищните квартали на Газа.

Тези подземни комплекси твърде напомнят скривалищата, строени в джунглата от виетнамската народна армия - с тази разлика, че укрепленията в Газа са правени по-качествено, укрепени с железобетонни конструкции; освен това са електрифицирани с оглед да се използват дълго време.

Така изградени, тунелите на практика нямат нужда от поддръжка; понякога само се налага изпомпване на почвените води.

Тунелите за контрабанда на стоки под границата с Египет са общо взето по-широки и по-добре оборудвани за прекарване на габаритни товари. Тунелите за диверсии пък се използват по принцип само веднъж, най-много два пъти - там има място, колкото да мине един въоръжен боец.

Освен това тунелите служат за връзка между командните пунктове на Хамас - така ръководството може да стои на сигурно под земята, докато бойците нападат тук-там израелски войски.

Редица тунели са свързани помежду си, имат и много маскирани изходи, тъй че бойците изненадващо да изскачат на различни места.

Атакували от различни посоки израелски войници, хамасовците бързо се скриват под земята; после излизат вече другаде.

Точният брой на тези съоръжения не се знае, но израелската армия предполага, че има десетки тунели.Често пъти по входовете към подземните системи, а и в самите тунели се поставят мини.

Тунелната система бе изпробвана успешно за пръв път по време на израелската операция в Газа през 2008-2009 г. След това дейността по създаването й бе разширена и работите - ускорени.

След като Хамас не успя да причини на Израел осезаеми щети чрез ракетни обстрели през ноемврийската кампания от 2012 г., бойците решиха да формират мрежа от тунели за ударни действия, през които специални отряди да проникват в израелски колонии на километри от границата или да поставят мощни адски машини под израелски селища.

Армията за отбрана на Израел е в течение на тези планове, но успя да открие и унищожи само няколко тунела.

Добре маскирана мрежа

За да откриеш един тунел, трябва да засечеш къде излиза на повърхността, а може да си послужиш с акустични, сеизмични или радарни устройства. Дори обаче да намериш входа, няма как да отгатнеш къде минава самият тунел.

Изходи от тунелите се правят най-често в мазетата на жилищни сгради, джамии, училища и други обществени сгради - за заблуда на разузнаването.

Пробиването на тунел за контрабанда или с военни цели ...

Депутатите на Бареков ще подкрепят частична актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/barekov-parlamenta-prezidenta-1423597.html

/КРОСС/ "Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи." Това каза лидерът на „България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев. Той съобщи още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков. По думите му президентът е поел ангажимента да поеме отговорност за актуализацията. „Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма", обясни Бареков. Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях - политическата отговорност", посочи Бареков. "Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите", съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.    

Как ще спечелим? Всеки да си даде сметка защо е в БСП!

http://www.bnews.bg/article-112774

„България е разделена. Как ще спечели изборната битка, за да спрем това разделение? Когато всеки партиен член си даде сметка защо е в БСП - от секретаря до лидера. Ние ще отидем при хората, за да дойдат те при нас“, каза новият лидер на БСП от трибуната.

Цял квартал в Бяла Слатина остана под водата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225976

Водната стихия е отнесла цял квартал в Бяла Слатина, съобщи "Конкурент". Заместник-кметът по бедствия и аварии Тихомир Трифонов съобщи, че има залети и няколко от централните улици в града заради повишеното ниво на водата в канализацията. По думите му, в града не е имало подобно бедствие през последните 50 години. Водната стихия е отнесла цял квартал в Бяла Слатина, съобщи "Конкурент". Заместник-кметът по бедствия и аварии Тихомир Трифонов съобщи, че има залети и няколко от централните улици в града заради повишеното ниво на водата в канализацията. По думите му, в града не е имало подобно бедствие през последните 50 години.

"Реал" разби рекорда за продадени фланелки с Хамес Родригес

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/02/2354952_real_razbi_rekorda_za_prodadeni_flanelki_s_hames/?ref=rss


"Реал" (Мадрид) е продал рекордните над половин милион фланелки с името на Хамес Родригес по-малко от две седмици след привличането му в клуба, съобщи компанията за пазарни проучвания Euromarketing Sport.

23-годишният полузащитник премина на "Сантяго Бернабеу" с трансфер за 80 млн. евро от "Монако" след отличните му изяви на световното първенство със състава на Колумбия.

Родригес се превърна в четвъртия най-скъп футболист в историята след неговите нови съотборници Гарет...

Обама призна: ЦРУ измъчваше хора

http://www.cross.bg/obama-doklad-prizna-1423596.html

/КРОСС/ Президентът на Съединените щати Барак Обама реши да изпревари обнародването на доклад за противоречивите техники за разпит на ЦРУ и призна за мъченията на арестанти. „Още преди да заема президентския пост дадох ясно да се разбере, че във времето последвало събитията от 11 септември, направихме някои грешни неща. Сторихме много правилни неща, но извършихме мъчения над някои люде. Допуснахме неща, които противоречат на нашите ценности", каза държавният глава. Изявлението на Обама идва броени дни преди светът да се запознае със съдържанието на доклад, който хвърля светлина върху така наречените "усилени методи" за разпит, използвани от агентите на ЦРУ в опит да разбият терористичната мрежа „Ал-Каида". Смята се, че документът ще разкрие сериозни злоупотреби, извършвани в тайните затвори на US разузнаването по целия свят, предава бТВ.  

Герои! Двама мъже спасиха с багери жителите на Храбрино от водния ад

http://pik.bg/герои-двама-мъже-спасиха-с-багери-жителите-на-храбрино-от-водния-ад-news209526.html

Герои! Двама мъже спасиха с багери жителите на Храбрино от водния ад

Павел и Йордан са спасителите на родопското село Храбрино. Ако не бяха подкарали багера да заприщят реката, половината село щеше да бъде отнесено. Ако не бяха забентили пороя на улицата, половината село нямаше да го има, съобщи "Марица".

В критичния следобед, когато градушката започнала да барабани по покривите, а пороят се стелел като черна черга, 38-годишният Павел Станоев бил на площада в заведението, което държи съпругата му. Река Пепелашка се тресяла, а в стените на каменното корито се удряли цели дървета, изтръгнати от корен. За минути водата стигнала пет метра височина, преляла и тръгнала по крайбрежната улица. Тя е стръмна, покрай нея има къщи и заведения и води право до площада, а оттам покрай кметството стига до края на Храбрино. В този миг Павел видял на площада багера на строителната фирма, дошла да подменя водопроводните тръби в селото. Извикал багериста Йордан Йоцов и двамата подкарали тежката машина по стръмната улица право срещу стихията.

Отгоре се търкаляха огромни камъни, водата пое багера и започна да го люлее, но успяхме да изкопаем пръстта и да върнем реката в руслото , разказва Павел. Той e ловец от години, занимава се със земеделие, произвежда домати, грозде, праскови. Местен жител е и познава всяка педя земя в района. Сетил се къде е точното място, което да се прокопае, за да може стихията да се насочи обратно в коритото на реката.

Хрумна ми какво да направим, бях на точното място в точния момент, казва Павел. Не гледа на себе си като на герой. Не крие възхищението си от багериста Йордан. Голям майстор е, водата тресе машината, а той си играе с кофата, лови камъните и ги подрежда като бент, цар е, разказва младият мъж. Имам 43 години стаж като багерист, доволен съм, че успях да помогна, казва скромно Йоцов.

Вчера камъните, подредени като бент, още можеха да се видят насред улицата над площада. Надолу по западния бряг почти няма поражения. Ако стихията беше тръгнала, нямаше да го има нито площада, нито кметството, нито къщите наоколо, категорични са местните хора.

ЦСКА отсече: Нямаме проблеми с лиценза

http://www.bnews.bg/article-112771

"ПФК ЦСКА няма проблеми с лиценза, който вече беше издаден, и няма да има, тъй като следва всички изисквания на УЕФА."

За първи път: Microsoft съди Samsung

http://www.moreto.net/novini.php?n=259975

Microsoft заведе дело срещу южнокорейския електронен гигант Samsung във връзка с обвинение за нарушаване на договор между двете компании. Това е първата съдебна битка на двата гиганта, съобщава Франс прес. Microsoft и Samsung са сключили през 2011 г.

Водната стихия заля цял квартал в Бяла Слатина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225968

Водната стихия е отнесла цял квартал в Бяла Слатина, съобщи Водната стихия е отнесла цял квартал в Бяла Слатина, съобщи "Конкурент". Заместник-кметът по бедствия и аварии Тихомир Трифонов съобщи, че има залети и няколко от централните улици в града заради повишеното ниво на водата в канализацията. По думите му, в града не е имало подобно бедствие през последните 50 години.

Бареков пак се извъртя, извини се на Плевнелиев, а член на ББЦ обеща заем на КТБ

http://politics.actualno.com/Barekov-pak-se-izvyrtja-izvini-se-na-Plevneliev-a-chlen-na-BBC-obeshta-zaem-na-KTB-news_42974.html

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи. Това каза лидерът на "България без цензура" ...

Набеденият за "черно тото" Даниел Гяуров: Жертва съм, натопиха ме!

http://bgfootball.actualno.com/Nabedenijat-za-cherno-toto-Daniel-Gjaurov-Jertva-sym-natopiha-me-news_42987.html

Грандиозен скандал гръмна вчера в българския футбол с "черно тото" и опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г. Като главен виновник бе посочен Даниел Гяуров от Ло...

Emirates спря полетите от и до Гвинея заради ебола

http://asia.actualno.com/Emirates-sprja-poletite-ot-i-do-Gvineja-zaradi-ebola-news_42983.html

Националният превозвач на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Emirates спря полетите си от и до Гвинея заради епидемията от ебола, предаде арабският вестник The National. Emirates е взела това решение...

Общо 67 предложения постъпиха в рамките на конкурса за лого на отличията „Джон Атанасов“

http://www.cross.bg/dzhon-atanasov-prezidenta-1423595.html

/КРОСС/ Общо 67 проектни предложения постъпиха в рамките на обявения от Администрацията на Президента конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на президентските отличия за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии „Джон Атанасов". Първият етап от конкурса за лого на наградите, връчвани от държавния глава, приключи на 31 юли при висока активност и креативност от страна на дизайнерите, които се включиха. На 5 август т. г. ще се състои вторият етап - отваряне на събраните 67 конкурсни предложения, преглед за съответствие с правилата за участие и допускане до класиране. На 7 август т.г. идейните проекти за лого ще бъдат разгледани от жури, което ще класира предложенията на базата на четири критерия: съответствие с идеята и целите на конкурса „Джон Атанасов"; оригиналност на идеята; степен на графичен и смислов синтез; съвременно излъчване. В състава на независимото жури влизат ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, Велина Мавродинова (Студио „Ентусиазъм"), Весела Данчева („Compote Collective"), Бояна Гяурова (мениджър на „One Design Week"), Андреан Нешев („Post-studio"), секретарят на Президента по наука и здравеопазване Анна-Мари Виламовска и секретарят на Президента по култура, образование и национална идентичност Мартин Иванов. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 8 август т. г

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК (обновена)

http://pik.bg/бареков-президентът-трябва-да-назначи-наш-представител-в-цик-обновена-news209518.html

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК (обновена)

Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев.

 „Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ. Нашата кандидатура е на Катя Иванова. Тя е готова и декларира, че ще застане на публично изслушване в президентската институция, за да имаме представител в ЦИК, защото ако това не се случи, означава, че партиите в парламента ще блокират изборния процес. Дано г-жа Иванова се справи добре с публичното изслушване. Аз нямам съмнение, защото тя е юрист”, допълни той.

Николай Бареков заяви и партийната позиция относно казуса около КТБ. „Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. Това, което идва като информация до нас, е че КТБ е „жива” банка и най-вероятно тя ще може да работи”, посочи той.

По думите на лидера на партията разговорът с президента му е харесал. Президентът Росен Плевнелиев е заявил, че правителството ще бъде на гражданското общество и на експертите. Той е описал профила на хората в него.

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК

http://pik.bg/бареков-президентът-трябва-да-назначи-наш-представител-в-цик-news209518.html

Бареков: Президентът трябва да назначи наш представител в ЦИК

Президентът пое ангажимент пред нас и неговия екип да спази закона и да назначи наш представител в Централната избирателна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков след консултации с президента Росен Плевнелиев.

 „Най-вероятно той ще бъде на мястото на представителя от НДСВ. Нашата кандидатура е на Катя Иванова. Тя е готова и декларира, че ще застане на публично изслушване в президентската институция, за да имаме представител в ЦИК, защото ако това не се случи, означава, че партиите в парламента ще блокират изборния процес. Дано г-жа Иванова се справи добре с публичното изслушване. Аз нямам съмнение, защото тя е юрист”, допълни той.

Николай Бареков заяви и партийната позиция относно казуса около КТБ. „Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. Това, което идва като информация до нас, е че КТБ е „жива” банка и най-вероятно тя ще може да работи”, посочи той.

По думите на лидера на партията разговорът с президента му е харесал. Президентът Росен Плевнелиев е заявил, че правителството ще бъде на гражданското общество и на експертите. Той е описал профила на хората в него.

Миков обяви от Бузлуджа: България е разделена от прехода. Капиталът натрупваше, страната оцеляваше

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225960

"123 години социалистическата идея се носи в сърцата на хората. Ние отстояваме и доказваме – социалистическата, лявата идея защитава интересите на българските граждани. Преди години десницата не искаше демократично управление и днес тя отново – под друго „облекло“ се опитва да разруши модела на парламентарната република. "123 години социалистическата идея се носи в сърцата на хората. Ние отстояваме и доказваме – социалистическата, лявата идея защитава интересите на българските граждани. Преди години десницата не искаше демократично управление и днес тя отново – под друго „облекло“ се опитва да разруши модела на парламентарната република.

Роналдо: В Манчестър Юнайтед бях като бог

http://www.cross.bg/yunaiited-manchestur-horata-1423594.html

/КРОСС/ Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо за пореден път бе предизвикан да коментира бившия си клуб Манчестър Юнайтед. Преди година имаше спекулации, че португалецът може да се завърне на "Олд Трафорд", но след това той подписа нов договор с европейския клубен шампион. Въпреки това Кристиано и сега не отхвърля възможността някой ден да се завърне в Манчестър, където по неговите думи е бил възприеман "като бог". "Разбира се, Манчестър Юнайтед е един от любимите ми клубове. Всеки знае, че когато започна да говоря за Реал Мадрид, винаги се налага да коментирам и Юнайтед. Харесваше ми там. Отидох на 18 години, спечелих всичко възможно и хората се отнасяха към мен като към бог. Оценявам това, така че в бъдеще никой не знае какво би могло да се случи. За мен това е един от най-добрите клубове в света и аз изпитвам страст към него. Следващият сезон със сигурност ще бъде много по-добър за Юнайтед. Моето усещане е, че Ван Гаал е фантастичен треньор. Показа го през цялото време, през което водеше Холандия, която играе невероятно. Надявам се Юнайтед отново да бъде клубът, който хората познават. Все още поддържам връзка с някои играчи, тъй като когато бях на "Олд Трафорд", създадох много приятелства. Не само с футболистите, но и с целия щаб. Това бе моето второ семейство, така че никога няма да забравя доброто отношение на хората там. Обичам Манчестър Юнайтед. Дали ще се върна? Не знам, човек никога не знае, във футбола нищо не е известно

Идваме тук и като победители, и като победени

http://www.bnews.bg/article-112773

Всяка година идваме на тази поляна, за да се пречистим. Идваме в моменти, когато сме силни и сме победители. Идваме в моменти, когато сме загубили, да се възстановим, заяви Станишев.

Станишев: Има негласна коалиция-ГЕРБ, ДПС и президента

http://frognews.bg/news_74053/

Този парламент, в който нямаше мнозинство успяхме да направим така, че да изпълним голяма част от ангажиментите си. Продължаваме напревд. Това каза Михаил Миков стъпвайки на знаменитата поляна на връх Бузлуджа по повод 123-та годишнина на БСП. Първи на сцената думата взе Сергей Станишев.

Щъркел в безпомощно състояние спасиха в Ловеч

http://www.cross.bg/shturkel-gnezdoto-sustoyanie-1423593.html

/КРОСС/ Щъркел в безпомощно състояние спасиха в Ловеч, съобщиха от местната община. Сигналът за бедстващата птица бил предаден от тел. 112 на денонощните дежурни в кметската администрация. Щъркелът бил намерен на черен път към вилна местност в района на изхода за гр. Левски. Веднага на място отишъл управителят на Общинския център по профилактика и изолация на безстопанствени кучета д-р Ивайло Станков и прибрал птицата. Минути по-късно тя била откарана в Зоопарка, където била поставена в самостоятелна клетка и прегледана от шефа на зоологическата градина д-р Феодор Вацов. Той установил, че щъркелът е млад, силно изтощен и гладен, най-вероятно паднал от гнездото. Той ще остане в Зоопарка, докато възвърне силите си, след което ще бъде преценено дали да бъде върнат в гнездото, или да бъде отглеждан за постоянно тук, предава Дарик.  

Миков на Бузлуджа: Десницата иска да разруши парламентарната република

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225951

123 години социалистическата идея се носи в сърцата на хората. Ние отстояваме и доказваме – социалистическата, лявата идея защитава интересите на българските граждани. Преди години десницата не искаше демократично управление и днес тя отново – под друго „облекло“ се опитва да разруши модела на парламентарната република. 123 години социалистическата идея се носи в сърцата на хората. Ние отстояваме и доказваме – социалистическата, лявата идея защитава интересите на българските граждани. Преди години десницата не искаше демократично управление и днес тя отново – под друго „облекло“ се опитва да разруши модела на парламентарната република.

Приливна вълна наводни Бяла Слатина

http://offnews.bg/news/n_1/n_371200.html

Приливната вълна от пороите във Врачанска област рязко повиши нивото на река Скът и предизвика наводнение на приземни етажи и пътища в Бяла Слатина, съобщава БНР. Наводнени са и промишлени предприятия, зоната около автогарата и автостопанския двор. Има срутена кирпичена постройка. Няма жертви, но положението е критично, каза областният управител на Враца Венцислав Василев. Василев препоръча само в краен случай да се пътува в района на Бяла Слатина, защото е залят второкласният път Бяла Слатина-Кнежа и някои от общинските пътища. Областният управител каза още, че със справянето с бедствието помагат много доброволци. Приливната вълна от водосбора по река Скът достигна и село Крушовица, община Мизия. Там също има наводнени и съборени стари къщи. Територията на община Мизия се следи с особено внимание, защото в този район реката се разширява от много притоци, които следват естествения път на водата от Стара планина към река Дунав. Четири села от района на Своге остават откъснати от пътната мрежа след преливането на река Батулийска. Блокирани са над триста местни жители.

Леко намалели са заболелите от чревни инфекции във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=259916

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници, съобщиха от здравната инспекция за Moreto.net. Заболеваемостта от чревни инфекции се запазва в обичайните за сезона показатели.

От Бузлуджа БСП поема към изборна победа напук на десницата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/02/2354947_ot_buzludja_bsp_poema_kum_izborna_pobeda_napuk_na/?ref=rss


На събора на социалистите на Бузлуджа новият председател на БСП Михаил Миков даде заявка за изборна победа на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври и ляво управление в интерес на мнозинството български граждани.

"Бузлуджа е символ на нашето единение и сила. Октомври не е бой последен, а битка по пътя за по добра и по-искрена България, за по-отговорно БСП. Убеден съм, че ще я спечелим заедно с вас напук на десницата", заяви Миков пред събралите се на събора социалисти и...

Михаил Миков се превъзбуди на Бузлуджа: Ще спечелим изборите напук на десницата!

http://pik.bg/михаил-миков-се-превъзбуди-на-бузлуджа-ще-спечелим-изборите-напук-на-десницата-news209507.html

Михаил Миков се превъзбуди на Бузлуджа: Ще спечелим изборите напук на десницата!

"Октомври не е бой последен. Той е битка по-пътя за по-добра България и за по-отговорно БСП. Ще я спечелим напук на десницата и на тези, които години наред се борят срещу лявата идея. " Това заяви пред събралите се близо 50 хил. членове и симпатизанти на БСП на връх Бузлуджа. 

"България е разделена. Как ще спечели изборната битка, за да спрем това разделение? Когато всеки партиен член си даде сметка защо е в БСП - от сетретаря до лидера. Ние ще отидем при хората, за да дойдат те при нас", каза новият лидер на БСП от трибуната.

Миков благодари на стотиците хиляди членове, които го избраха за лидер на конгреса. Той обеща тази тежка отговорност да реализира като създаде силна партия. 

Ема Уотсън подкрепи туркините в протеста им

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/ema-uotsyn-podkrepi-turkinite-v-protesta-im-6018922

Уотсън, която е посланик на жените на ООН, се присъедини към кампанията, като публикува снимка, на която се смее в ресторант

Кметът на Видин обжалва задържането си

http://pik.bg/кметът-на-видин-обжалва-задържането-си-news209514.html

Кметът на Видин обжалва задържането си

Кметът на Видин Герго Гергов обжалва акта си принудително задържане, приложен спрямо него на 31 юли, съобщиха от административния съд във Видин. Съдът е образувал дело по жалбата, разпоредено на дежурния съдия Нели Дончева.

Той е изискал от териториалната служба на ДАНС във Видин в срок от 24 часа да му предостави цялата преписка по издаването на оспорвания акт. На 12 август делото ще се гледа в открито съдебно заседание, допълниха от съда. Герго Гергов бе задържан на 31 юли. Същия ден служители на ДАНС – София, обискираха кабинета и дома му. От кабинета бе иззета документацията за възлагане на обществена поръчка за снабдяване на детските заведения в града с хранителни продукти, а от дома му – атнични монети, които е трябвало да бъдат регистрарани като културно-материална ценност и ловни патрони, съхранявани без съответното разрешително.

На 1 август на Гергов бяха повдигнати 3 обвинения – за престъпление по служба, за държане на антични ценности извън реда за това и за притежание на патрони без разрешение. Забранено му е да напуска страната без разрешение от наблюдаващия прокурор. 

Враца преживя втора критична нощ

http://pik.bg/враца-преживя-втора-критична-нощ-news209512.html

Враца преживя втора критична нощ

Втора критична нощ преживяха част от жителите на община Враца. След 21.30 ч. снощи започнаха обилни валежи. В селата Девене, Чирен, Горно Пещене, Голямо Пещене и Върбица дъждовете отново бяха с голям интензитет.

„Валежите продължиха до към 3 часа през нощта, което доведе до критични ситуации, този път свързани с много високо ниво на водите на няколко язовира – това са „Мраморчица”, „Лесконош” и водоема на с. Върбица. Високото ниво предивзика по-големи оттоци, които от 2 ч. през нощта до към 6 ч. сутринта увеличиха много нивото на преминаващите реки през селата Върбица и Оходен. Наложи се в с. Оходен и в с. Вировско, които са в потенциално заливаемата зона на язовира в с. Върбица, да бъдат евакуирани хора”, разказа кметът на общината инж. Николай Иванов.

В Девене отново е преминала висока вълна по реката, която към 2 ч. е започнала да спада. В същото село бе възстановен един от мостовете, който свързва двата квартала. Към 6 ч. тази сутрин нивото на всички водоеми, реки и оттоци започна да спада. Валежите спряха и започна нормализиране на обстановката, съобщава "Конкурент".

От сутринта продължи отводняването на залети дворове и приземни етажи на къщи в селата Бели извор, Чирен, Горно Пещене, Баница и Мраморен. По разпореждане на кмета бе свикана и започна работа общинска комисия, която ще прави оглед и оценка за щетите на общинската инфраструктура.

От понеделник същата комисия, с помощта на кметовете на населените места, ще направи огледи и на пострадалите частни домове. Комисията е разпределена на екипи, които започнаха обиколка на селата.

„Очакваме, ако днес повече не вали, обстановката да се нормализира. Всички критични зони ще се успокоят – язовири, реки, оттоци, разливи на реки – и да няма риск от нови наводнения. Най-важното и към този момент е това, че никъде в община Враца няма бедстващи хора” – обобщи инж. Николай Иванов.

През вчерашния ден общински екипи успяха да възстановят навсякъде уличното осветление във Враца, което също пострада от токови удари, превизвикани от бурята и обилните дъждове. Ремонтирани бяха 61 касети за уличното осветление, като всяка касета захранва осветлението на до 5 улици в града.

Хеликоптер не успя да заснеме множеството на Бузлуджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225947

Към обяд поляната на Бузлуджа, където е традиционният събор на БСП, се изпълни до краен предел, след като сутринта времето на върха бе изключително лошо. То попречи на хеликоптера, с който бе предвидено да бъде заснето множеството от въздуха, да излети, съобщи bTV.
"Ние пак сме тук! Както всяка година. Към обяд поляната на Бузлуджа, където е традиционният събор на БСП, се изпълни до краен предел, след като сутринта времето на върха бе изключително лошо. То попречи на хеликоптера, с който бе предвидено да бъде заснето множеството от въздуха, да излети, съобщи bTV. "Ние пак сме тук! Както всяка година.

Интерпол търси бивш украински министър

http://europe.actualno.com/Interpol-tyrsi-bivsh-ukrainski-ministyr-news_42966.html

Интерпол издаде международна заповед за арест на бившия министър на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Едуард Стависки. Данните на Ставински са поставени в базата данни на издирв...

Мъжете лъжели повече от жените

http://curious.actualno.com/Myjete-lyjeli-poveche-ot-jenite-news_42977.html

Мъжете са по-нечестният пол, показва ново изследване, цитирано от БГНЕС. Докато жените обикновено избягват да бъдат честни, за да спасят нечии чувства, силният пол е склонен да изкриви истината за м...

Общо 234 български самолета кръстосват небето

http://econ.bg/Новини/Общо-234-български-самолета-кръстосват-небето_l.a_i.559811_at.1.html

Общо 234 родни самолета и 30 хеликоптера кръстосват небето над България и не само. Те представляват гражданската авиация на страната ни, показват...

Лошото време попречи на хеликоптер да заснеме множеството на Бузлуджа (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225944

Към обяд поляната на Бузлуджа, където е традиционният събор на БСП, се изпълни до краен предел, след като сутринта времето на върха бе изключително лошо.
То попречи на хеликоптера, с който бе предвидено да бъде заснето множеството от въздуха, да излети, съобщи bTV.

Към обяд поляната на Бузлуджа, където е традиционният събор на БСП, се изпълни до краен предел, след като сутринта времето на върха бе изключително лошо. То попречи на хеликоптера, с който бе предвидено да бъде заснето множеството от въздуха, да излети, съобщи bTV. "Ние пак сме тук! Както всяка година.

Цветанов отново ще ръководи предизборния щаб на ГЕРБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=259973

ГЕРБ открива предизборната си кампания на 7 септември в зала "Арена Армеец". Това съобщи на пресконференция Цветан Цветанов, който отново ще оглавява Националния предизборен щаб, цитиран от БТА В неговия екип са Румяна Бъчварова, Цветомир Паунов, Георги Георгиев, Симеон Велков.

Миков: Десницата се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република

http://www.cross.bg/bulgariya-ideya-mikov-1423592.html

/КРОСС/ „Преди години БСП градеше конституционното устройство на нова и европейска България. Тогава десницата не искаше демократично управление. И днес тя се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република.„ По този начин започна речта си лидерът на БСП Михаил Миков на традиционния събор на Бузлуджа, на който социалистите ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. По негови думи левицата има големия дълг да обедини българските граждани под знамето на лявата идея и интереса на гражданите. „Много хора отричат правото лява България да бъде силата. Аз мисля, че БСП и ляво мислещите българи ще спрат да вярват на това, което се излива от злонамерените и тези, които не искат обединение на българските граждани", каза още Миков. Той категорично подчерта, че лявата идея е кауза и няма никакъв личен интерес, който може да бъде поставен над нея. „Бузлуджа е знаме високо в планината. Бузлуджа е символ на това наше единение и сила. Октомври не е бой последен, а битка по пътя - битка за по-добра България, за по-отговорно БСП. Аз съм убеден, че тази битка ще я спечелим. Ще спечелим напук на десницата и на тези, които години се борят срещу лявата идея", изрично подчерта лидерът на столетницата. Снимка: Булфото, всички права запазени

ББЦ подкрепя почти на 100% актуализацията

http://www.bnews.bg/article-112767

Моят съвет към президента, макар че аз на него съвети не мога да давам, е да разговаря с двете по-живи партии там - ГЕРБ и ДПС. Нека те да влязат в НС, да не се страхуват, че са булка и младоженец и от нас кворума - шест гласа, а от тях - политическата отговорност, защото ние не сме управлявали държавата, призова лидерът на България без цензура Николай Бареков след среща с държавния глава на Дондуков 2.

Сергей Станишев на Бузлуджа: Пожелавам на Миков да постигне много повече от мен!

http://pik.bg/сергей-станишев-на-бузлуджа-пожелавам-на-миков-да-постигне-много-повече-от-мен-news209499.html

Сергей Станишев на Бузлуджа: Пожелавам на Миков да постигне много повече от мен!

"Нека новият лидер на БСП Михаил Миков да постигне много повече, отколкото победих аз", това си пожела Сергей Станишев на започналия преди минути събор на БСП на Бузлуджа. Той откри тържествата за 123-годишнината на партията. 

"Всяка година идваме на Бузлуджа, за да се пречистим. За последните 13 г. имах честта да бъда лидер на БСП. Да покажем на всички, че сме силни и единни, тук се събраха над 45 000 хора от цяла България. Има различен път за България от този, който вещаят претендентите за власт от ГЕРБ. Искам вие да вървите с високо вдигнати глави. БСП е тази сила, която създава работни места, която се грижи за възрастните хора и раздава справедливост, каза Станишев в словото си. 

На 5 октомври социалистите трябвало да докажат, че са силни. "Няма как да се бориш с монополите, ако хората, които защитаваш, не отидат да гласуват. Сега има негласна задкулисна коалиция между ГЕРБ и ДПС. Няма да допуснем тя да ограби България. На тези избори става дума за държавата. И ние трябва да победим", призова социалистите Сергей Станишев. 

Австрия кълне "Зимбру"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225259

"Самоубихме се!", написа австрийският вестник "Курир" за загубата на "Грьодих" с 1:2 от "Зимбру" в третата квалификация на Лига Европа. Молдовците сразиха ЦСКА в предишната фаза с 1:1 и 0:0.
"Все едно си вкарахме два автогола, късметът на "Зимбру" бе в повече", добавя в. "Курир".
"Санкт Пьолтен", отстранил "Ботев", загуби с минималното 0:1 като г "Самоубихме се!", написа австрийският вестник "Курир" за загубата на "Грьодих" с 1:2 от "Зимбру" в третата квалификация на Лига Европа. Молдовците сразиха ЦСКА в предишната фаза с 1:1 и 0:0. "Все едно си вкарахме два автогола, късметът на "Зимбру" бе в повече", добавя в. "Курир". "Санкт Пьолтен", отстранил "Ботев", загуби с минималното 0:1 като г

Макар и осъден, Цветанов ще води предизборния щаб на ГЕРБ

http://www.bnews.bg/article-112770

Цветан Цветанов, макар и осъден на 4 години затвор, ще е председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Любимите коли на Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225029

191 363 души участваха в най-голямото интернет допитване в Европа в автомобилния бранш за любимите коли на потребителите за 2014 година. Анкетата се организира за 12-и път от специализирания онлайн портал AutoScout24. Гласуват хора от осем държави - Белгия, Германия, Франция, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия и Испания. 191 363 души участваха в най-голямото интернет допитване в Европа в автомобилния бранш за любимите коли на потребителите за 2014 година. Анкетата се организира за 12-и път от специализирания онлайн портал AutoScout24. Гласуват хора от осем държави - Белгия, Германия, Франция, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия и Испания.

НФСБ и ВМРО създават утре коалиция "Патриотичен фронт"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225936

Партиите „Национален фронт за спасение на България” и „ВМРО – Българско национално движение” ще подпишат споразумение за съвместно участие на предсрочните избори за Народно събрание в Коалиция „Патриотичен фронт” и ще проведат пресконференция. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Събитието ще се проведе на 3 август (неделя) от 12. Партиите „Национален фронт за спасение на България” и „ВМРО – Българско национално движение” ще подпишат споразумение за съвместно участие на предсрочните избори за Народно събрание в Коалиция „Патриотичен фронт” и ще проведат пресконференция. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Събитието ще се проведе на 3 август (неделя) от 12.

Все още има бедстващи общини след пороите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/02/2354949_vse_oshte_ima_bedstvashti_obshtini_sled_poroite/?ref=rss


Продължава бедственото положение в седем села в община Родопи. Кметът на общината Пламен Спасов се надява до края на деня то да бъде отменено, съобщава агенция Фокус.

Бедственото положение е обявено за Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. До края на деня трябва да бъде готов и обходният път до село Храбрино. От общината предупреждават местните да ограничат колкото е възможно преминаванията през стария римски мост, тъй като той може да рухне от увеличения...

За първи път: Microsoft съди Samsung

http://www.cross.bg/samsung-microsoft-dogovor-1423591.html

/КРОСС/ Microsoft заведе дело срещу южнокорейския електронен гигант Samsung във връзка с обвинение за нарушаване на договор между двете компании. Това е първата съдебна битка на двата гиганта, съобщава Франс прес. Microsoft и Samsung са сключили през 2011 г. договор за съвместно използване на техните респективни патенти. Тогава южнокорейската компания е приела да плати на Microsoft суми за използването на серия от нейни патенти в областта на мобилната телефония. Samsung обаче престанала да плаща сумите по договора миналата есен. През ноември все пак Samsung платила със закъснение дължимите суми, но пропуснала да плати натрупалите се лихви и точно затова е искът на американската корпорация.  

Във Варна стартира Държавното първенство по ветроходство

http://www.moreto.net/novini.php?n=259969

Вчера беше първия ден на Държавното първенство по ветроходство за юноши във Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net. В акваторията на Варненския залив се проведоха първите две гонки въпреки лоши ветроходни метеорологични условия: 3 бала вълна и 16 възела вятър, много корабокруширали лодки, счупено и загубено оборудване, скъсани котвени въжета и загубени котви.

Мая Нешкова запя на Бузлуджа

http://frognews.bg/news_74052/

Любимката на столетницата Мая Нешкова запя на Бузлуджа. Тя изпълни песента „България“ специално написана на събитието на червената партия.

Язовирът в Малорад заля помпената станция

http://pik.bg/язовирът-в-малорад-заля-помпената-станция-news209503.html

Язовирът в Малорад заля помпената станция

Язовирът в борованското село Малорад е прелял и водата е заляла помпената станция на селото, съобщи кметът Петър Гарвански пред „Конкурент“. Докато се стабилизира положението, водоподаването ще бъде преустановено.

Снощи са евакуирани отново хора в сградата на местното читалище. Гарвански допълни, че като цяло ситуацията се успокоява постепенно, но на места щетите са ужасяващи. По думите му около 5 къщи в селото са тотално унищожени от водната стихия. Много са кирпичените постройки, които били разрушени от водата. 

Малорад е едно от селата, за които кметът на община Борован Десислава Тодорова бе обявила бедствено положение. Мостът, който свързва селото със съседното – Рогозен е разрушен, а мястото се охранява денонощно от полиция.

Вчера в Малорад пристигна и народният представител за Врачанско Камен Костадинов, който огледа щетите от бедствието. Той заяви, че се надява държавния бюджет да бъде актуализиран, тъй като парите в комисията за бедствия и аварии са почти изчерпани. Депутатът подчерта, че ще бъдат използвани всички инструменти, за да може регионът да се възстанови. 

НФСБ и ВМРО подписват в неделя, стават коалиция "Патриотичен фронт"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225930

Партиите „Национален фронт за спасение на България” и „ВМРО – Българско национално движение” ще подпишат споразумение за съвместно участие на предсрочните избори за Народно събрание в Коалиция „Патриотичен фронт” и ще проведат пресконференция. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Събитието ще се проведе на 3 август (неделя) от 12. Партиите „Национален фронт за спасение на България” и „ВМРО – Българско национално движение” ще подпишат споразумение за съвместно участие на предсрочните избори за Народно събрание в Коалиция „Патриотичен фронт” и ще проведат пресконференция. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. Събитието ще се проведе на 3 август (неделя) от 12.

Томислав Дончев благодари на ГЕРБ - Велико Търново

http://www.cross.bg/gerb-donchev-tomislav-1423590.html

/КРОСС/ Благодарствено писмо до областния координатор Даниел Панов и всички членове на ГЕРБ - Велико Търново изпрати депутатът в Европейския парламент Томислав Дончев. „След кампанията за избор на български представители в ЕП, бих искал да благодаря на всички вас за подкрепата, помощта и доверието, което оказахте на мен и колегите ми в отбора на ПП ГЕРБ. Постигнахме успех, който би бил немислим без вас", се казва в обръщението. В писмото си Томислав Дончев заявява, че победата не е за тези, чиито лица се виждат на плакатите, а за онези, „които не пестиха време и сили, за да бъдат с нас морално и физически, да ни подкрепят и да доказват, че успехът на България е в нашите, само в нашите ръце." Специални благодарности евродепутатът изразява към младежката структура на ГЕРБ във Великотърновска област и изтъква, че България има бъдеще в лицето на активните, отговорни и отдадени бъдещи лидери, предава Дарик.  

Започна голямото пътуване

http://www.grreporter.info/Zapochna_golyamoto_ptuvane/15896

Заради масовите отпуски, започващи от 1 август гърците напускат градовете по всички възможни начини

прочети повече

8000 полицаи ще контролират движението по пътищата у нас

http://www.vesti.bg/bulgaria/8000-policai-shte-kontrolirat-dvizhenieto-po-pytishtata-u-nas-6018920

Засиленото полицейско присъствие по пътищата се налага заради тръгналите масово българи към Черноморието и към съседни държави на лятна почивка и заради зачестилите инциденти на пътя

Станишев: Свидетели сме на коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС

http://www.cross.bg/horata-koalitziya-bulgariya-1423589.html

/КРОСС/ „БСП доказа, че може да съзидава и да изгражда България. Искам да знаете, че БСП е тази сила, която създава работни места, грижи се за възрастните и дава шанс на младите. Това е силата, която дава справедливост. Без справедливост няма държава. Ние сме различни от другите партии. Ние сме направили много повече от всяка една партия, която е била на власт." Това заяви Сергей Станишев на традиционния събор на Бузлуджа, на който социалистите ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. „Това правителство направи в пъти повече от правителството на ГЕРБ за четири години. Много неща направихме, но и много не успяхме. Не ни стигнаха силата. Убеден съм, че на 5 октомври всички ние ще докажем, че левицата е силна и даваме шанс на страната. Няма как да се бориш с монополи, ако хората, които защитаваш, не отидат да гласуват. Няма как да ограничаваш произвола на банките, ако потребители смятат това за наша битка, а не за тяхна. Няма как да влияеш на цените на тока, ако бедните не подкрепят тази сила, която ги защитава. Искам всеки един от нас да си свърши работата, да отиде при хората и да кажем какво сме направили и какво ще направим. Нашата дума на две не се дели", категоричен бе лидерът на ПЕС. „Последните седмици ни беше трудно, но показахме, че устояваме интересите на хората

До 3 хил. лева глоба за унищожаване на мурсалския чай

http://smolyan.actualno.com/Do-3-hil-leva-globa-za-unishtojavane-na-mursalskija-chaj-news_42976.html

Бракониери, които берат над 2 килограма мурсалски чай, ще бъдат глобявани с от 100 до 1000 лева. Глоба ще се налага и на хора, които изкореняват ценната билка – 3000 лева. Въпреки глобите м...

УЕФА включи българин от Левски в топ 10 на откритията на Евро 2014

http://bgfootball.actualno.com/UEFA-vkluchi-bylgarin-ot-Levski-v-top-10-na-otkritijata-na-Evro-2014-news_42982.html

Въпреки лошото представяне на българския национален отбор на европейското първенство за юноши до 19 години ("лъвчетата" записаха три загуби), един от националите ни попадна в класацията на У...

Цветанов отново оглави Националния предизборен щаб на ГЕРБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225925

Цветан Цветанов ще бъде председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. Това стана ясно на пресконференцията на партията.
„Националният предизборен щаб ще бъде ръководен от мен. Това е една запазена традиция от 2007 г.”, посочи Цветанов. В Националния предизборен щаб заместник-председатели ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. Цветан Цветанов ще бъде председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. Това стана ясно на пресконференцията на партията. „Националният предизборен щаб ще бъде ръководен от мен. Това е една запазена традиция от 2007 г.”, посочи Цветанов. В Националния предизборен щаб заместник-председатели ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов.

Цветанов пак председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225923

Цветан Цветанов ще бъде председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. Това стана ясно на пресконференцията на партията.
„Националният предизборен щаб ще бъде ръководен от мен. Това е една запазена традиция от 2007 г.”, посочи Цветанов. В Националния предизборен щаб заместник-председатели ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов. Цветан Цветанов ще бъде председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ. Това стана ясно на пресконференцията на партията. „Националният предизборен щаб ще бъде ръководен от мен. Това е една запазена традиция от 2007 г.”, посочи Цветанов. В Националния предизборен щаб заместник-председатели ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов.

Възстановяват щетите след пороите, обстановката се нормализира

http://www.mediapool.bg/vazstanovyavat-shtetite-sled-poroite-obstanovkata-se-normalizira-news223274.html

Ден след поройните дъждове в част от Западна и Централна България, които взеха отново жертва, отнесоха пътища и къщи, а села останаха откъснати, започна възстановяването на щетите. Над 250 жители на Бяла Слатина са евакуирани заради придошли реки, има евакуирани села и във Врачанско. След Борован в още две общини във Врачанска област - Мездра и Хайредин, също беше обявено бедствено положение. Седемте села в община Родопи, Пловдивско, също остават в бедствено положение. Щетите по инфраструктурата, селското стопанство и жилищните постройки тепърва предстои да бъдат изяснени.  Евакуирани села във Врачанско Тази нощ отново са валяли поройни дъждове и във Врачанско, като наместа падналите количества валежи са били над 100 литра на квадратен метър. Най-силно засегнато село Горно Пещене, където придошлата река е съборила две стари къщии огради. Унищожена е и селскостопанска продукция.Водата в селото все още не може да се оттече и остава по пътното платно, защото почвата е преовлажнена. Населението на селата Оходен, Голямо Пещене и Крушовица е било евакуиранопрез нощта. Почти всички населени места по поречието на реките Скът и Огоста са пострадали от поройните дъждове. Въпреки критичното положение много от хората отказват да напуснат домовете си, защото смятат, че по този начин ще защитят имуществото си. Частично е разрушена и уличната инфраструктура в село Габровница, община Монтана. Под наблюдение е язовир Дъбравка. Язовир "Скомля" прелива. На стената на язовира с дължина 60 метра са поставени чували с пясък като допълнителна защита, ако дъждовете продължат. Потоп в Галиче и Крушовица, 250 жители на Бяла Слатина са евакуирани Особено сериозна е ситуацията в Галиче, което е било залято от приливна вълна сутринта. Наводнени са били къщите, които са в близост до придошлата река Скът. Местните предполагат, че вълната е в резултат на изпуснат язовир. Река Скът наводни и около 100 къщи в село Крушовица. Приливната вълна е достигнала и Бяла Слатина, като е наводнила стопански и частни имоти в северната част на града, каза областният управител Венцислав Василев. По думите му под вода в Бяла Слатина са автогарата, база на "Автобусни превози", няколко предприятия. Има разрушена една стара къща, но няма пострадали хора, допълни Василев. Залят е участък от пътя Бяла Слатина-Кнежа и е препоръчително в тази посока да се пътува само по необходимост, уточни той. Към момента 250 души са евакуирани от града. В Бяла Слатина водата започнала да приижда в късния следобед в петък. Част от града потънала за минути, блокирала хората на работните им места и парализирала движението. Загубите в индустриалната зона са за стотици хиляди левове. Унищожени са бази за селскостопанска техника, складове със тонове зърно, авторемонтни работилници. Тони Трайков бил в склада си и докато осъзнае, че е в капан, вече било късно. Изваден е с лодка. „Буквално за половин час, 40 минути наводни, скъса панелите на халето и около 300-350 палета безалкохолно и бира се изляха, захарни изделия, зеленчуци, алкохол… Абсолютно всичко е брак.", разказа той. Доброволци от близки и далечни райони на страната се притекли на помощ светкавично и точно навреме, за да спасят човешки живот. Помогнали на мъж, болен от диабет. Критично е положението е в съседните Крушовица и Мизия. В останалите населени места, в които са залети помпените станции, е осигурена питейна вода. „Това е основното, че няма пострадали хора. Има добитък пострадал, Областна дирекция по безопасност на храните ще вземе съответните мерки всички животински трупове да бъдат прибрани и закарани там, където им е мястото - в екарисажите.", каза областният управител на Враца Венцислав Василев. Всички служби, включително и БЧК, работят в координация. Повечето от хората не са спали второ денонощие, в наводнените населени места имат нужда от доброволци. Остава бедственото положение в община Родопи Продължава да е в сила бедственото положението за седем села от община Родопи, Пловдивско – Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и Дедево. Селата са откъснати, след като придошлата река отнесе мостове. Подготвя се алтернативен път. В момента единствената връзка до населените места е черен път с тесен мост. От петък следобед селата Храбрино и  Дедево са без вода заради прекъснат водопровод. Четири откъснати села в района на Своге Пътят между София и Своге вече е проходим и може да се пътува. Четири села в района на Своге – Огоя, Буковец, Бакльово и Абланица са без пътна връзка, след като придошлата река Батулийска отнесе моста. Очаква се военните да проправят път към четирите откъснати села следобед, за да бъдат доставени храна и провизии на около 300-те души, които живеят там.. Десетки къщи в село Реброво също са залети от река Батулийска и са наводнени. Водата все още не се е отдръпнала. Проливен дъжд наводни Димитровград  Проливен дъжд и ураганен вятър е преминал и през Димитровградв петък вечерта. Площадът пред общината е бил непроходим, заради високата вода, а автомобилите закъсвали по пътя, защото уличната канализация не е успяла да поеме огромното количество вода.  Според предварителната информация дъждът, който се е изсипал около 21 часа в петък над Димитровград, е бил около 80 литра на квадратен метър. Ситуацията започнала да се успокоява около полунощ, когато водата започнала да се оттича.

Възстановяват щетите след пороите в очакване на нови валежи

http://www.mediapool.bg/vazstanovyavat-shtetite-sled-poroite-v-ochakvane-na-novi-valezhi-news223274.html

Ден след поройните дъждове в част от Западна и Централна България, които взеха отново жертва, отнесоха пътища и къщи, а села останаха откъснати, започна възстановяването на щетите в очакване на нови валежи, но в събота над източните части на страната. Остава бедственото положение в община Родопи Продължава да е в сила бедственото положението за седем села от община Родопи, Пловдивско – Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и Дедево. Селата са откъснати, след като придошлата река отнесе мостове. Подготвя се алтернативен път. В момента единствената връзка до населените места е черен път с тесен мост. От петък следобед селата Храбрино и  Дедево са без вода заради прекъснат водопровод. Евакуирани села във Врачанско Тази нощ отново са валяли поройни дъждове и във Врачанско, като наместа падналите количества валежи са били над 100 литра на квадратен метър. Най-силно засегнато село Горно Пещене, където придошлата река е съборила две стари къщии огради. Унищожена е и селскостопанска продукция.Водата в селото все още не може да се оттече и остава по пътното платно, защото почвата е преовлажнена. Населението на селата Оходен, Голямо Пещене и Крушовица е било евакуиранопрез нощта. Наводнен е и района на автогарата на Бяла Слатина, бензиностанцията и стадиона в село Гложене. Почти всички населени места по поречието на реките Скът и Огоста са пострадали от поройните дъждове. Въпреки критичното положение много от хората отказват да напуснат домовете си, защото смятат, че по този начин ще защитят имуществото си. На територията на област Враца се очаква да има повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейностисе призовава хората да подават сигналина телефон 112. Частично е разрушена и уличната инфраструктура в село Габровница, община Монтана. В Белоградчик улиците в по-ниските части на града са затрупани с чакъл и пясък от стичащите се от високите зони води, където пороят изрови в асфалтовата настилка. Под наблюдение е язовир Дъбравка. Язовир "Скомля" прелива. На стената на язовира с дължина 60 метра са поставени чували с пясък като допълнителна защита, ако дъждовете продължат. Четири откъснати села в района на Своге Пътят между София и Своге вече е проходим и може да се пътува. Четири села в района на Своге – Огоя, Буковец, Бакльово и Абланица са без пътна връзка, след като придошлата река Батулийска отнесе моста. Очаква се военните да проправят път към четирите откъснати села следобед, за да бъдат доставени храна и провизии на около 300-те души, които живеят там.. Десетки къщи в село Реброво също са залети от река Батулийска и са наводнени. Водата все още не се е отдръпнала. Проливен дъжд наводни Димитровград  Проливен дъжд и ураганен вятър е преминал и през Димитровградв петък вечерта. Площадът пред общината е бил непроходим, заради високата вода, а автомобилите закъсвали по пътя, защото уличната канализация не е успяла да поеме огромното количество вода.  Според предварителната информация дъждът, който се е изсипал около 21 часа в петък над Димитровград, е бил около 80 литра на квадратен метър. Ситуацията започнала да се успокоява около полунощ, когато водата започнала да се оттича. Облачността остава значителна, нови валежи Облачността над страната ще е по-често значителна и отново ще вали на повече места в Източна Българияв петък. В следобедните часове се очаква и да прегърми над планинските райони, сочи прогнозата на Националният институт по метрология и хидрология на БАН. Максималните температури ще са 28-30градуса. Температурата на морската вода - около 27градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

ГЕРБ реди листите до 20 август, Цветанов пак е шеф на предизборния щаб

http://offnews.bg/news/n_1/n_371184.html

Слоганът за кампанията на ГЕРБ за предсрочния вот е "Стабилна България - време е", а Цветан Цветанов отново ще оглавява Националния предизборен щаб на партията. В предизборния щаб ще са и Румяна Бъчварова, Цветомир Паунов, Георги Георгиев, Симеон Велков. На пресконференция днес Цветанов каза, че номинациите за предизборните листи вече са приключили и след 20 август ще стане ясна подредбата. ГЕРБ открива предизборната си кампания на 7 септември в зала "Арена Армеец". 

Мая Нешкова написа нова песен специално за Бузлуджа

http://pik.bg/мая-нешкова-написа-нова-песен-специално-за-бузлуджа-news209485.html

Мая Нешкова написа нова песен специално за Бузлуджа

Мая Нешкова и съпругът й Кирил Икономов написаха нова песен специално за тазгодишния събор на БСП на връх Бузлуджа. Тя носи името "България". "БСП нека да води България напред", каза Нешкова.

С нейната песен току-що бе открит съборът на БСП. На трибуната един до друг застанаха новият лидер Михаил Миков и предшественикът му Сергей Станишев. И двамата са облечени в сини ризи. 

След песента на Мая Нешкова събралите се над 50 000 социалисти и симпатизантти изслушаха химните на България и на ЕС, а след тях и Интернационала.

Франк Лампард преминава в Манчестър Сити?

http://www.cross.bg/siti-lampard-klyb-1423588.html

/КРОСС/ Легендарният халф на Челси Франк Лампард, който през това лято бе освободен от лондонския клуб след 13 успешни години на "Стамфорд Бридж", ще започне новия сезон в Манчестър Сити. Информацията е тиражирана от всички водещи медии на Острова, като се уточнява, че 36-годишният полузащитник ще се присъедини към "гражданите" още през следващата седмица. Както е известно, миналият месец Лампард подписа двегодишен договор с Ню Йорк Сити - франчайз на английския клуб. Сезонът в САЩ обаче стартира през март 2015 година. Очаква се Лампард да играе за Ман Сити като преотстъпен до средата на месец януари идната година, след което той ще отпътува за Америка за подготовка с Ню Йорк, пише Спортал. Ако този сценарий наистина се осъществи, то Франки може да се изправи срещу любимия си Челси. Двата тима се срещат на 21 септември на "Етихад Стейдиъм".    

Президентът уверил Бареков: ББЦ ще има представител в ЦИК

http://www.bnews.bg/article-112766

„България без цензура“ ще има свой представител в ЦИК, стана ясно след продължили повече от час консултации на представители на партията с президента Росен Плевнелиев.

Те спасиха с багер жителите на Храбрино от водния ад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225919

Павел и Йордан са спасителите на родопското село Храбрино. Ако не бяха подкарали багера да заприщят реката, половината село щеше да бъде отнесено. Ако не бяха забентили пороя на улицата, половината село нямаше да го има, съобщи Павел и Йордан са спасителите на родопското село Храбрино. Ако не бяха подкарали багера да заприщят реката, половината село щеше да бъде отнесено. Ако не бяха забентили пороя на улицата, половината село нямаше да го има, съобщи "Марица". В критичния следобед, когато градушката започнала да барабани по покривите, а пороят се стелел като черна черга,

10-годишно дете с комоцио след сблъсък с кола в Шумен

http://www.cross.bg/-godishno-dete-s-komotzio-sled-sblusuk-s-kola-v-shymen-1423587.html

/КРОСС/ 10-годишен велосипедист от Шумен е бил ударен на кръстовището на бул. "Мадара" и ул. "Станционна" около 20:30 часа снощи, съобщават от пресцентъра на местната полиция. Детето е блъснато докато преминава на жълт сигнал на светофарната уредба от лек автомобил "Опел", управляван от 27-годишна шуменка. Пострадалото момче е транспортирано в болницата в града, където е прегледано и оставено под наблюдение с комоцио. Няма опасност за живота му. Водачката е дала кръвна проба за химичен анализ. В РУ на МВР - Шумен е образувано досъдебно производство.  

Павел и Йордан спасиха с багер Храбрино от водната стихия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225916

Павел и Йордан са спасителите на родопското село Храбрино. Ако не бяха подкарали багера да заприщят реката, половината село щеше да бъде отнесено. Ако не бяха забентили пороя на улицата, половината село нямаше да го има, съобщи "Марица".
В критичния следобед, когато градушката започнала да барабани по покривите, а пороят се стелел като черна черга, Павел и Йордан са спасителите на родопското село Храбрино. Ако не бяха подкарали багера да заприщят реката, половината село щеше да бъде отнесено. Ако не бяха забентили пороя на улицата, половината село нямаше да го има, съобщи "Марица". В критичния следобед, когато градушката започнала да барабани по покривите, а пороят се стелел като черна черга,

Продават на промоция хотел в Несебър на дипломатски син

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225914

С повече от 1.7 милион лева се срина цената на тузарския хотел „Гранд хотел Оазис”, който се намира между Несебър и Слънчев бряг, съобщава „Флагман“.
След неуспешен първи публичен търг на имота през юни т.г., частният съдебен изпълнител Делян Николов организара втори, но комплексът поевтиня значително – на 6 956 340 лева. С повече от 1.7 милион лева се срина цената на тузарския хотел „Гранд хотел Оазис”, който се намира между Несебър и Слънчев бряг, съобщава „Флагман“. След неуспешен първи публичен търг на имота през юни т.г., частният съдебен изпълнител Делян Николов организара втори, но комплексът поевтиня значително – на 6 956 340 лева.

Заради катастрофите 8000 полицаи вадят на улицата

http://frognews.bg/news_74050/

8000 полицаи ще излязат на улицата заради зачестилите катастрофи, в които загинаха много хора. Те ще бъдат разположени основно по пътищата към морето и граничните пунктове.

Зарята на връх Шипка ще се вижда от цялата страна

http://www.cross.bg/vurha-pametnika-chast-1423586.html

/КРОСС/ Националното честване не Шипченската епопея тази година е под знака на 80-годишнината от създаването на Паметника на Свободата. Тържествената заря-проверка ще се състои на самия връх Шипка, с участието на националната гвардейска част и президента Росен Плевнелиев. "За нас най-важно беше да направим зарята на върха, където да се вижда от цяла България, за да се подчертае единността на нашето Отечество. Надявам се да възстановим традицията, която я имаше през годините горе на върха", коментира Областният управител Николай Григоров. Подготвени са изложби, които ще бъдат експонирани в градовете Габрово, Казанлък, Стара Загора и София. Проведени са няколко конкурса, посветени на годишнината на Паметника на Свободата. Неизменна част от програмата и тази година ще бъдат възстановени боевете, пресъздадена от НД „Традиция", предава Дарик.  

Верните половинки на Джеймс Бонд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225011

Какво е общото между "Запорожец", Rolls-Royce, Aston Martin, Lotus, BMW, Jaguar, Audi, Land Rover, Citroen, Ford и Honda?
Бонд. Джеймс Бонд.
Превозните средства в хитовата поредица за агента с кодово име 007 са задължителна част от "свещената тройка" - красиви жени, безмилостни злодеи и суперколи, които правят филма атрактивен и печеливш. Какво е общото между "Запорожец", Rolls-Royce, Aston Martin, Lotus, BMW, Jaguar, Audi, Land Rover, Citroen, Ford и Honda? Бонд. Джеймс Бонд. Превозните средства в хитовата поредица за агента с кодово име 007 са задължителна част от "свещената тройка" - красиви жени, безмилостни злодеи и суперколи, които правят филма атрактивен и печеливш.

Хотел в Несебър на син на бивш дипломат в Русия се продава с 1,7 млн. лева отстъпка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225912

С повече от 1.7 милион лева се срина цената на тузарския хотел „Гранд хотел Оазис”, който се намира между Несебър и Слънчев бряг, съобщава „Флагман“.
След неуспешен първи публичен търг на имота през юни т.г., частният съдебен изпълнител Делян Николов организара втори, но комплексът поевтиня значително – на 6 956 340 лева. С повече от 1.7 милион лева се срина цената на тузарския хотел „Гранд хотел Оазис”, който се намира между Несебър и Слънчев бряг, съобщава „Флагман“. След неуспешен първи публичен търг на имота през юни т.г., частният съдебен изпълнител Делян Николов организара втори, но комплексът поевтиня значително – на 6 956 340 лева.

Как селфи с пусната коса предизвика кампания за правата на иранките

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/2354778_kak_selfi_s_pusnata_kosa_predizvika_kampaniia_za/?ref=rss


Когато преди три месеца Масих Алинеджад публикува онлайн своя снимка, на която позира със слънчеви очила, шал около врата и широка усмивка зад волана на колата си на лондонска улица, журналистката просто иска да развесели читателите си, свикнали с мрачните й истории за проблемите с човешките права в родния й Иран.

Това, което последва, обаче е неочаквано: истински Фейсбук феномен, който само за месец си спечелва половин милион последователи, и унищожителни лични критики от страна на...

Реал гледа Фалкао на "Емирейтс Къп"

http://football.actualno.com/Real-gleda-Falkao-na-Emirejts-Kyp-news_42960.html

Представители на Реал (Мадрид) ще посетят мачовете на Монако в предсезонния турнир "Емирейтс Къп", който ще се проведе в Лондон. Мадрдчани, които се интересуват от нападателя Радамел Фалкао...

Григор Димитров стартира срещу канадец или американец в Торонто

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/02/2354945_grigor_dimitrov_startira_sreshtu_kanadec_ili/?ref=rss


Полуфиналистът от "Уилбълдън" Григор Димитров ще се изправи срещу победителя между американеца Доналд Йънг и канадеца Франк Данчевич във втория кръг на мастърса в Торонто.

Най-добрият български тенисист е поставен под номер 7 в основната схема на надпреварата и ще започне участието си директно от втората фаза.

Така той има предварително осигурени 45 точки за световната ранглиста и 20 575 долара от наградния фонд, който възлиза на 3.76 млн. долара. Димитров все още няма...

Изложба и Ден на отворени врати по повод „Седмица на морето” във Военноморския музей

http://www.moreto.net/novini.php?n=259949

С няколко събития Военноморския музей във Варна ще отбележи „Седмица на морето”, която се провежда от 4 до 10 август, съобщиха от Военноморския музей за Moreto.net. На 6-ти август, в 11.00 ч. ще бъде открита гостуваща изложба живопис под надслов „Северния български бряг в картини”.

Със "Стабилна България! Време е!" ГЕРБ се изправя "лице в лице" с гражданите

http://news.ibox.bg/news/id_120807181

На предстоящите избори партията ще се яви самостоятелно. Предизборният щаб ще води Цветан Цветанов. "Арена Армеец" по традиция ще приюти ГЕРБ за откриването на кампанията. Паралелно с предизборната, от партията ще проведат и кампания за повишаване на избирателната активност. Листите ще бъдат обявени след 20 август.

Григор Димитров започва с канадец или американец в Торонто

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/02/2354945_grigor_dimitrov_zapochva_s_kanadec_ili_amerikanec_v/?ref=rss


Полуфиналистът от "Уилбълдън" Григор Димитров ще се изправи срещу победителя между американеца Доналд Йънг и канадеца Франк Данчевич във втория кръг на мастърса в Торонто.

Най-добрият български тенисист е поставен под номер 7 в основната схема на надпреварата и ще започне участието си директно от втората фаза.

Така той има предварително осигурени 45 точки за световната ранглиста и 20 575 долара от наградния фонд, който възлиза на 3.76 млн. долара.

Димитров все...

Повишиха кредитния рейтинг на Гърция

http://econ.bg/Новини/Повишиха-кредитния-рейтинг-на-Гърция_l.a_i.559809_at.1.html

Агнецията Moody's Investor Service повиши кредитния рейтинг на Гърция с две степени до Caa1, отбелязвайки значителното подобрение на страната в...

И Бяла Слатина е под вода, не пътувайте до там

http://frognews.bg/news_74049/

Повишеното ниво на р. Скът предизвика наводнение на приземните етажи в Бяла Слатина. Наводнени са още сгради на промишлени предприятие, зоната около автогарата и автостопанския двор.

Делото за отстраняване от длъжност на кмета на Видин бе насрочено за четвъртък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225908

В четвъртък на 7 август състав на Видинския окръжен съд ще разгледа на заседание искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на Видин Герго Гергов. Това съобщи Васил Василев, председател на Видинския окръжен съд, за "Фокус".
На 1 август прокуратурата внесе искане до Видинския окръжен съд за отстраняване на Герго В четвъртък на 7 август състав на Видинския окръжен съд ще разгледа на заседание искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на Видин Герго Гергов. Това съобщи Васил Василев, председател на Видинския окръжен съд, за "Фокус". На 1 август прокуратурата внесе искане до Видинския окръжен съд за отстраняване на Герго

Камерън призова НАТО да се подготви за руска агресия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/2354941_kamerun_prizova_nato_da_se_podgotvi_za_ruska_agresiia/?ref=rss


Британският премиер Дейвид Камерън призова НАТО да се подготви за по-добра защита на членовете си от потенциална руска заплаха. Според него алиансът трябва да преосмисли отношенията си с Москва заради украинската криза.

Следващият месец в Уелс се събират държавните ръководители на 28-те страни от НАТО и Камерън призова те да ревизират дългосрочните си връзки с Русия, която възприема съюза като враг.

През април алиансът замрази сътрудничеството си с руснаците като протест...

В Бурга се провежда национален фестивал на ролерите

http://www.cross.bg/roleri-provezhda-rolerite-1423585.html

/КРОСС/ Състезание с ролери и скейтбордове и хип-хоп по улиците на Бургас. Това ще се случи в рамките на националния фестивал на ролерите, който се провежда в морския град този уикенд. Пред Дарик организаторът Димитър Великов обясни, че всъщност в България няма професионална подготовка по ролери, затова всеки, който иска да се качи на тях, ще трябва да се научи сам или с помощта на близки и приятели. Изключително важна е екипировката, защото, когато се карат ролери, винаги се пада, категоричен е Великов. Неговият клуб дори предлага възможност за наемане на ролери, защото качествените са много скъпи, а децата ги сменят много често. Тази година фестивалът на ролерите се провежда и в подкрепа на малката Татяна, която страда от церебрална парализа. Родителите й се нуждаят от 5500 евро, за да осигурят рехабилитация на дъщеря си.  

Радан Кънев: Ролята ни е да не позволим БСП и ДПС да се намърдат във властта през ГЕРБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/02/2354939_radan_kunev_roliata_ni_e_da_ne_pozvolim_bsp_i_dps_da/?ref=rss


Ролята на Реформаторския блок е да не позволи на БСП и ДПС да се намърдат във властта през ГЕРБ. Тази позиция заяви лидерът на ДПС и говорител на коалицията Радан Кънев в предаването "Още от деня" на БНТ вчера. 

Политикът нарече тази отговорност "плашеща" и допълни, че "най-големият ужас за България е, че никой не се бори на изборите за идеи, за гласове и за реална власт, а всеки се бори да се намърда до Борисов".

По думите на Кънев ДПС има "неистово желание да остане във...

Приливна вълна наводни част от Бяла Слатина

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prilivna-vylna-navodni-chast-ot-biala-slatina-6018917

Наводнени са и промишлени предприятия, зоната около автогарата и автостопанския двор. Има срутена кирпичена постройка. Няма жертви и пострадали

Насрочиха за четвъртък делото за отстраняване от длъжност на кмета на Видин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225906

В четвъртък на 7 август състав на Видинския окръжен съд ще разгледа на заседание искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на Видин Герго Гергов. Това съобщи Васил Василев, председател на Видинския окръжен съд, за В четвъртък на 7 август състав на Видинския окръжен съд ще разгледа на заседание искането на Софийска градска прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета на Видин Герго Гергов. Това съобщи Васил Василев, председател на Видинския окръжен съд, за "Фокус". На 1 август прокуратурата внесе искане до Видинския окръжен съд за отстраняване на Герго

Днес погребват 25-годишния Валери, убит от гръмотевица

http://pik.bg/днес-погребват-25-годишния-валери-убит-от-гръмотевица-news209494.html

Днес погребват 25-годишния Валери, убит от гръмотевица

Днес във врачанското село Тишевица ще бъде погребан 25-годишният Валери Петков, който бе ударен от гръмотевица край селото.

„Това е голяма трагедия за всички нас. Днес го изпращаме момчето. От аутопсията е установено, че не е удавен, а е покосен от мълнията“, съобщи за „Конкурент“ кметът на Тишевица Илия Илиев.

Тялото на Валери е било открито на около 300 метра край селото след часове издирване. 

Той е единствената жертва в област Враца след природното бедствие.

Симеон Славчев вдигна трофей със Спортинг

http://www.bnews.bg/article-112760

Българинът Симеон Славчев този път остана на резервната скамейка, но се появи в игра през втората част, след като замени Адриен.

Вигенин: Подцених медийната страна на визитата в Украйна през март

http://www.cross.bg/bulgariya-ykraiina-prezidenta-1423584.html

/КРОСС/ Интервю с външния министър в оставка Кристиан Вигенин за в. "24". Интервюто е на Георги Милков. - Г-н Вигенин, за тази година като министър кои са най-големите ви успехи и кое определяте като грешка? - Грешките най-добре вие ще ги кажете. Но аз си признавам, че подцених медийната страна на визитата в Украйна през март. Не очаквах негативни реакции, честно казано. Бях убеден, че върша нещо важно и полезно и то ще бъде разбрано от всички. В края на краищата като министър направих това, което е добро за държавата, и няма за какво да съжалявам. - А очаквахте ли толкова голяма критика от средите на БСП? - Не. Смятах, че тази визита ще се възприеме положително, защото защитата на българите бе наш приоритет. А и по ред други причини, като например факта, че мои коментари и позиции по темата преди това станаха част от позиция на Вишеградската четворка, а след това влязоха в заключенията на Съвета на външните министри на ЕС. Но акцентът падна другаде и си признавам, че подцених реакцията вътре в партията. За съжаление, в такава конфронтационна среда, особено и при наближаващи избори, нашата балансирана и принципна позиция се оказа в един момент атакувана и от двете страни. Но позицията беше правилна и ние играхме много конструктивна роля в целия този процес в ЕС

Под бойкото знаме на ГЕРБ

http://www.cross.bg/gerb-borisov-boiiko-1423583.html

/КРОСС/ Те са говорещите глави от сутрешните блокове. Те са фалцетът и сопраното на парламента. Те са живият плет зад широкия гръб на Бойко Борисов. „Оратори, агитатори, въздухоплаватели, генерали и съдържатели на локали". Бивши и бъдещи държавни ръководители, тежката артилерия, блясъкът на чистия герберски ум. Оцелелите след година и половина властова диета сега се готвят да заемат старите си позиции. Този път Бойко Борисов обеща, че лично ще пресее кандидатите за слава, така че да няма неприятни изненади като Филип Тефтерчето, Емо Фаса, Малката тухла, и други резерви от дългата скамейка на ГЕРБ. Като премиер Бойко Борисов до последно се запознаваше със своите собствени (както обича да ги нарича) народни представители - обикновено по проблематични поводи. Той имаше оправдание през 2009 г. Тогава парламентарният успех го връхлетя с такава скорост, че се наложи спешно да съставя „A" отбор, в който влязоха и професионалисти, но и хора на случаен принцип, минали през фейс-контрола на Цветан Цветанов. Така например джи-пито на Борисов - Лъчезар Иванов - стана председател на Комисията по здравеопазване, а Красимир Велчев се преквалифицира от тенис-партньор на кортовете в Банкя в съпредседател на ПГ на ГЕРБ. Балдъзата на Мирослав Найденов - Даниела Дариткова - влезе в парламента, същото се случи и с младия Светлин Танчев - брат на зетя на Маргарита Попова. Валентин Радев - съпругът на съветничка от СОС, се издигна до зам

Премахват неприкосновеността на Света гора?

http://www.grreporter.info/_Premahvat_neprikosnovenostta_na_Sveta_gora/15895

Световният църковен съвет взе решение на заседанието си в Пусан да бъде отменена забраната за достъп до различни места по света, принадлежащи на християнските църкви, включително и Атон

прочети повече

"Стабилна България - време е", е слоганът на ГЕРБ за изборите наесен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225898

Слоганът на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори е "Стабилна България - време е", съобщи Елен Герджиков при представянето на предизборния щаб на партията за вота.
Несменяемият шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му ще води страната към стабилност. Бившият вицепремиер и вътрешен министър в Слоганът на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори е "Стабилна България - време е", съобщи Елен Герджиков при представянето на предизборния щаб на партията за вота. Несменяемият шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му ще води страната към стабилност. Бившият вицепремиер и вътрешен министър в

Кучета ще търсят тела на мястото на катастрофата в Украйна

http://www.vesti.bg/novini/kucheta-shte-tyrsiat-tela-na-miastoto-na-katastrofata-v-ukrajna-6018919

78 международни експерти са пристигнали на мястото на катастрофата на малайзийския "Боинг – 777" в района на Донецк.

Компания по чашка брани злополучния банкер Цветан Василев

http://pik.bg/компания-по-чашка-брани-злополучния-банкер-цветан-василев-news209488.html

Компания по чашка брани злополучния банкер Цветан Василев

Злополучният банкер Цветан Василев, за когото агенция ПИК разкри, че има пусната европейска заповед за арест, активира нов обществен защитник в своя полза.

Тази сутрин журналистът Петър Илиев грозно нападна прокуратурата и я обвини в репресивни действия спрямо КТБ.

Същият този Илиев обаче пропусна да отбележи, че е мъж и другар по чашка на главната редакторка на вестник "Банкер" Бистра Георгиева. Въпросната жена преди години продаде своя дял от ИПК "Родина" на фирма на банкера Цветан Василев за сумата от 6-7 милиона евро. Семейството й сега защитава "безпристрастно" Василев.

Илиев и Георгиева се превърнаха в поредните обществени защитници на криещия се в Австрия банкер, наред с маргиналите Татяна Дончева и Огнян Стефанов.

Техни познати твърдят, че Илиев, Георгиева и Василев често са засичани в алкохолни запои.

ГЕРБ отива на изборите със слогана "Стабилна България - време е"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225896

Слоганът на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори е Слоганът на ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори е "Стабилна България - време е", съобщи Елен Герджиков при представянето на предизборния щаб на партията за вота. Несменяемият шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му ще води страната към стабилност. Бившият вицепремиер и вътрешен министър в

Испания - лигата на извънземните

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225281

Колумбиецът Хамес Родригес изгря на световното като нова суперзвезда, стана голмайстор на турнира. И го грабна “Реал” (Мадрид) за 80 млн. евро.
Луис Суарес изгря миналия сезон в “Ливърпул” като суперзвезда, безспорен №1 на Висшата лига. И го грабна “Барселона” за 81 млн. евро. 
Испанската Ла лига (или Примера дивисион) хищно прибира де що извънзе Колумбиецът Хамес Родригес изгря на световното като нова суперзвезда, стана голмайстор на турнира. И го грабна “Реал” (Мадрид) за 80 млн. евро. Луис Суарес изгря миналия сезон в “Ливърпул” като суперзвезда, безспорен №1 на Висшата лига. И го грабна “Барселона” за 81 млн. евро. Испанската Ла лига (или Примера дивисион) хищно прибира де що извънзе

За нас беше удоволствие да имаме противник БСП с лидер Станишев

http://www.cross.bg/lider-ydovolstvie-stanishev-1423582.html

/КРОСС/ "За нас беше истинско удоволствие на избори да имаме за противник БСП с лидер Станишев." Това заяви лидерът на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов на пресконференция в централата на партията. "Убеден съм, че с лидер на социалистите Михаил Миков ГЕРБ може да постигне още по-добър изборен резултат", добави той.    

Катастрофа с кортежа на японския премиер в Бразилия, 12 души са ранени

http://www.moreto.net/novini.php?n=259964

Автомобили от кортежа на японския премиер Шиндзо Абе претърпяха злополука в бразилския град Сао Паоло. При катастрофата леки травми са получили 12 души от японската делегация. Премиерът Абе обаче не е пострадал, съобщава Би Би Си. Инцидентът се е случил на скоростната магистрала при връщането на делегацията в хотела след среща с бразилски дипломати.

За изборите ГЕРБ залага на : "Стабилна България - време е"

http://frognews.bg/news_74048/

ГЕРБ стартира на изборите за 5 октомври със слогана „Стабилна България-врече е“. При представянето на предизборния щаб за предсрочния вот шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията му ще води страната към стабилност.

Мъжете слагали тъмен пояс, когато силата ги напусне

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4225076

Цветовете и шарките по дрехите на прабабите ни стриктно следвали жизнения календар. Затова навремето бебетата били повивани в бели пелени, защото бялото символизира природата. Разпознавали момите по престилките, а левентите по поясите.
"Не случайно самодивите са носили само бели ризи. Дрехите на момите имали шарки, Цветовете и шарките по дрехите на прабабите ни стриктно следвали жизнения календар. Затова навремето бебетата били повивани в бели пелени, защото бялото символизира природата. Разпознавали момите по престилките, а левентите по поясите. "Не случайно самодивите са носили само бели ризи. Дрехите на момите имали шарки,

Притеснени американци звъняли в полицията при вчерашния срив на Facebook

http://www.cross.bg/facebook-politziyata-problem-1423581.html

/КРОСС/ След като вчера Facebook за кратко беше недостъпен, някои от най-притеснителните потребители на мрежата са потърсили информация за случващото се от... полицията. "Facebook не е проблем на полицията, моля не ни се обаждайте да ни кажете, че не работи. Не знаем кога социалната мрежа ще е онлайн", написа в Twitter сержант Бъртън Бринк, който е един от ръководителите на регионално полицейско управление в Лос Анджелис. По-късно Бринк потвърди, че на телефона за спешни повиквания 911 са получени обаждания за срива на Facebook и чрез своя туит той е искал да ги преустанови. В крайна сметка е имало проблем с управляващия софтуер на уеб услугите на Facebook, заявиха инженери на компанията в нейния специализиран форум за разработчици. Той е бил открит и решен сравнително бързо, като основна причина за забавянето на връщането на достъпа е било необходимото време за обновяване на всички елементи, пише Дневник.  

8 хил. полицаи мобилизира МВР за борба с войната по пътищата

http://crime.actualno.com/8-hil-policai-mobilizira-MVR-za-borba-s-vojnata-po-pytishtata-news_42965.html

Със заповед на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров 8000 полицаи излизат на пътя да контролират движението, за да бъде прекратена т.нар. война по пътищата. Засиленото полицейско присъствие по пъ...

Британците се кипрят повече от жените си

http://curious.actualno.com/Britancite-se-kiprjat-poveche-ot-jenite-si-news_42971.html

Британските мъже харчат по 90 паунда за разкрасяване преди първа среща, показва ново проучване. Британските мъже са не по-малко суетни от жените, защото според ново изследване силният пол на Острова...

Блан: Ибрахимович е шеф на отбора, не и на клуба

http://football.actualno.com/Blan-Ibrahimovich-e-shef-na-otbora-ne-i-na-kluba-news_42980.html

Треньорът на ПСЖ Лоран Блан отхвърли предположенията, че истинският шеф на парижкия клуб е шведският нападател Златан Ибрахимович, за който се твърди, че влияе на взимането на много решения. "Ра...

На Бузлуджа - Станишев посочи враговете, Миков даде тон за бойното поле

http://politics.actualno.com/Na-Buzludja---Stanishev-posochi-vragovete-Mikov-dade-ton-za-bojnoto-pole-news_42969.html

Кой е новият и кой старият лидер на БСП – ако не знаете, трудно бихте се досетили от речите на събора на Бузлуджа, където червената партия отпразнува 123 години. Пръв думата взе старият лид...

Война с Русия заради Украйна?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4225216

Изборът на Михаил Миков е най-доброто, което конгресът на БСП произведе. Странно е, но е факт, че партията, която и до ден днешен се води като преименувано наследство от комунистическата партия на Георги Димитров, Коларов и Тодор Живков, посочи за свой лидер не човек от “твърдото червено ядро”, тоест не човек, който през предстоящите съдбоносни Изборът на Михаил Миков е най-доброто, което конгресът на БСП произведе. Странно е, но е факт, че партията, която и до ден днешен се води като преименувано наследство от комунистическата партия на Георги Димитров, Коларов и Тодор Живков, посочи за свой лидер не човек от “твърдото червено ядро”, тоест не човек, който през предстоящите съдбоносни

"Майкрософт" съди "Самсунг"

http://www.vesti.bg/novini/majkrosoft-sydi-samsung-6018918

Американската компютърна компания "Майкрософт" заведе дело срещу южнокорейския производител на електроника "Самсунг" за нарушаване на споразумение за лицензирани патенти.

ГЕРБ открива предизборната си кампания на 7 септември

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-otkriva-predizbornata-si-kampaniia-na-7-septemvri-6018916

Цветан Цветанов заяви, че номинациите за предизборните листи вече са приключили и след 20 август ще стане ясна подредбата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване