Синът на шеф на каналджии уби младеж

http://frognews.bg/news_76227/

20 души са отведени в полицията за показания, след като рано тази сутрин младеж бе убит пред дискотеката в село Йоаким Груево. Кървавият екшън се разиграл около 3 часа сутринта в парка, близо до заведението. Като заподозрян в извършеното убийство на 24-годишен младеж от Стамболийски е Йордан Иванов.

БМВ поднесе на завой, изкачи скат и падна върху идваща насреща кола

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305773

Лек автомобил БМВ поднесе в завой, покачи се по ската и падна върху идващ насреща му хюндай, в който пътува семейство на около 60 години. Като чудо на Кръстовден може да се определи липсата на пострадали при поредната и определено зрелищна катастрофа на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, информира БГНЕС.
Сигналът за пътния инцидент е подаден в 11. Лек автомобил БМВ поднесе в завой, покачи се по ската и падна върху идващ насреща му хюндай, в който пътува семейство на около 60 години. Като чудо на Кръстовден може да се определи липсата на пострадали при поредната и определено зрелищна катастрофа на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, информира БГНЕС. Сигналът за пътния инцидент е подаден в 11.

Прелива язовир над Берковица

http://www.cross.bg/rekite-noshtta-raiioni-1430251.html

/КРОСС/ Микроязовир Мишковец над Берковица прелива и е залял черен път. Общината заедно с концесионера следят изпускането. През нощта е имало 8 бедстващи, които са били до язовира, но от "Гражданска защита" са ги извели от зоната. Въпреки дъжда в общината засега всичко е нормално, предава ТВ7. Възможни са внезапни локални наводнения. За това предупреждават от екоминистерството. По данни и прогнози на метеоролозите от днес около и след обяд над Западна България ще има по-интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества за днес са между 10 и 15 литра на квадратен метър. В следващите дни преваляванията ще продължат, обхващайки и по-източните райони. Днес привечер и през нощта срещу понеделник, както и на 15 септември, се очаква да започне повишение на нивата на реките в много райони на Западна България, вследствие на очакваните интензивни валежи. Рискови от преливане са реките Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма.  

Хиляди вярващи се стекоха на Кръстова гора

http://www.moreto.net/novini.php?n=264113

Тържествена света литургия беше отслужена на Кръстова гора в Родопите. Там се пази и частица от кръста, на който Исус Христос е бил разпнат на хълма Голгота. Повече от 15 000 миряни посетиха манастира „Св. Троица" на Кръстова гора тази година за големия християнски празник.

Синът на тартор на групата за фалшиви сирийски паспорти уби младеж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305767

Йордан Иванов, синът на задържания и посочен от прокуратурата като ръководител на канал за фалшиви сирийски паспорти Георги Иванов, е задържан за убийство на 24-годишен младеж тази сутрин в 3 часа в парка на село Йоаким Груево, Пловдивско, информира БГНЕС.
20 души са отведени в полицията за показания. Убитият младеж е от град Стамболийски. Йордан Иванов, синът на задържания и посочен от прокуратурата като ръководител на канал за фалшиви сирийски паспорти Георги Иванов, е задържан за убийство на 24-годишен младеж тази сутрин в 3 часа в парка на село Йоаким Груево, Пловдивско, информира БГНЕС. 20 души са отведени в полицията за показания. Убитият младеж е от град Стамболийски.

Турнето за 80-годишнината на БНР със запомнящ се финал

http://www.cross.bg/subota-iiordanka-kontzerta-1430249.html

/КРОСС/ Тесен се оказа площадът пред кметството в Пловдив за огромното множество хора, което се събра да аплодира финалния концерт от националното турне за 80-годишната на Българското национално радио "Властелинът на ефира" в събота вечерта. Виртуозите от Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев превърнаха сцена "Копчетата" в Града под тепетата в най-желаното място за забавление в събота. Солисти на концерта бяха любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров. Те не само заплениха жителите и гостите на Европейската столица на културата за 2019 година с прочувствените си и емоционални изпълнения, но и не отказаха на никого да се снима с тях. "Ние сме БНР, което е истина, професионализъм и достоверност, и пеем за вас", каза Йорданка Христова и това се превърна в лайт мотив на събитието. Препълненият площад и част от пешеходната зона около концерта са доказателство, че Българското национално радио е със запазено място в сърцата на българите от всички поколения и е изградило безрезервно доверие с предаванията си през 80-годишната си история като обществена медия. Всички посетители на концерта имаха възможност да се включат в специалната игра за Голямата награда, която на 25 януари 2015 г. рожденикът ще връчи на един от гостите на турнето. Достатъчно беше да се попълни безплатен талон за участие в томболата за спечелването на пикап Great Wall Steed 5

Юнкер към Борисов: Благодаря искрено за подкрепата

http://pik.bg/юнкер-към-борисов-благодаря-искрено-за-подкрепата-news225252.html

Юнкер към Борисов: Благодаря искрено за подкрепата

Вижте какво писмо изпрати Жан-Клод Юнкер до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Господин Председателю, скъпи Бойко,

Държа да Ви благодаря за поздравителното обръщение, което ми изпратихте по повод избирането ми за бъдещ Председател на Европейската комисия.

За мен този избор от Европейския парламент е голяма чест и съзнавам напълно отговорността от него към гражданите на Европейския съюз.

Моят екип и аз самият се радваме от възможността с работата си да дадем нов тласък на Европейския съюз, така както го посочих в моите политически насоки, представени в Европейския парламент на 15 юли и в Европейския съвет на 16 юли.

Моля, приемете, Господин Председателю, моите почитания.

Благодаря искрено за подкрепата."

Намаляват жетвите на сърдечни болести

http://www.cross.bg/bolesti-zhivot-zhertvite-1430250.html

/КРОСС/ Най-големият убиец на българите са болестите на сърцето и кръвоносните съдове. Според черната статистика само през миналата година има 60 000 смъртни случаи. Добрата новина е, че в сравнение с предишни години, през 2013-а жертвите на сърдечните болести са по-малко. „Стилът ни на живот е от не малко значение. Естествено, че е важно да се движим повече, човекът е роден за движение, а не за заседнал начин на живот, но за съжаление цивилизацията ни налага по-различен стил на живот. Така или иначе ние трябва да се опитаме да го променим", казва кардиологът д-р Васил Трайков в ефира на Нова телевизия. Други банални, но в същото време важни причини за нашето здраве са начина на хранене, вредните навици като пушене и алкохол. И все пак - последните данни сочат, че жертвите на сърдечно-съдови болести намаляват. Според специалистите това се дължи на по-сериозния достъп до медикаменти. Една от основните задачи за кардиолозите остава борбата с внезапната сърдечна смърт. Тук има място за обучение на хората, за да знаят какво да правят, когато видят паднал на улицата човек. Важен е и опитът на други държави - в някои автоматични дефибрилатори на летища и други места, където се събират много хора. Другите най-чести болести, които отнемат живот, са рак, болести на дихателната и храносмилателната система. Лошите хранителни навици са ключов фактор за сърдечно-съдовите заболявания. Затова не трябва да пропускаме закуската

Синът на пласьор на фалшиви паспорти уби младеж!

http://www.bnews.bg/article-116353

Синът на фалшификатор на сирийски паспорти е задържан за убийство.

БМВ изкачи скат и падна върху хюндай в Кресненското дефиле

http://www.vesti.bg/novini/bmv-izkachi-skat-i-padna-vyrhu-hiundaj-v-kresnenskoto-defile-6022327

Лек автомобил БМВ поднесе в завой, покачи се по ската и падна върху идващ насреща му хюндай, в който пътува семейство на около 60 години. Като чудо на Кръстовден може да се определи липсата на пострадали при поредната и определено зрелищна катастрофа на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Бакалов към пожарникарите и спасителите: Благодаря за ежедневната всеотдайност

http://www.cross.bg/zashtita-bezopasnost-pripomni-1430248.html

/КРОСС/ За поредна година пожарникарите и спасителите заедно отбелязаха своя професионален празник - 14 септември. В навечерието на 109-та годишнина от провеждането на първия пожарникарски събор в България, който поставя основите на организираното пожарно движение в страната, те почетоха паметта на загиналите си колеги и положиха венци и цветя пред паметника на Незнайния войн. Представители на Светата Българска православна църква отслужиха водосвет за здраве на служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". На празничната церемония присъстваха ръководствата на Министерството на вътрешните работи и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". Министърът на вътрешните работи доц. Йордан Бакалов честити на пожарникарите и спасители празника и припомни значението на днешната дата при създаването на професионалната пожарна и спасителна служба в страната. Той им благодари за всеотдайността, която демонстрират ежедневно в своята работа. „Нека новата техника да стои по-дълго в гаража и да не се налага да работите с нея при извънредни ситуации", пожела вътрешният министър. В празничното си обръщение директорът на ГД «Пожарна безопасност и защита и населението» инж. Николай Николов припомни преодолените трудности и проблеми през изминалата година

Предварителни мерки за светъл спомен на първия учебен ден

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/09/14/2379678_predvaritelni_merki_za_svetul_spomen_na_purviia/?ref=rss


"Аз и първият учебен... Най-много ме беше страх да не объркам чина, на който съм седнала, и да се настаня на чуждо място на следващия ден...Огледах се внимателно да го запомня, но всички чинове ми се въртяха около главата като при ударен по главата анимационен герой." Това споделя di^^di в коментар във форума на "Дневник". Коментарът беше публикуван в "Детски дневник" преди две години, но сега решихме да я предложим отново на читателите си заради полезните съвети преди началото на новата учебна...

Синът на ръководител на канала за фалшиви сирийски паспорти уби младеж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305762

Йордан Иванов, синът на задържания и посочен от прокуратурата като ръководител на канал за фалшиви сирийски паспорти Георги Иванов, е задържан за убийство на 24-годишен младеж тази сутрин в 3 часа в парка на село Йоаким Груево, Пловдивско, информира БГНЕС.
20 души са отведени в полицията за показания. Убитият младеж е от град Стамболийски. Йордан Иванов, синът на задържания и посочен от прокуратурата като ръководител на канал за фалшиви сирийски паспорти Георги Иванов, е задържан за убийство на 24-годишен младеж тази сутрин в 3 часа в парка на село Йоаким Груево, Пловдивско, информира БГНЕС. 20 души са отведени в полицията за показания. Убитият младеж е от град Стамболийски.

Кои са най-подходящите моменти за секс?

http://curious.actualno.com/Koi-sa-naj-podhodjashtite-momenti-za-seks-news_49881.html

Секс експерти съставиха списък с най-добрите моменти, когато трябва да заведете половинката си в спалнята. Преди стресиращо събитие - ако ви очаква голяма и важна презентация, защита на дипломна работ...

Христина Апостолова: "Сървайвър Камбоджа"надмина всичките ни очаквания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304614

В понеделник започва голямата война на риалити форматите по Би Ти Ви и Нова телевизия. „Сървайвър Камбоджа” обещава да бъде изключително драматично предаване. Веднага след първия епизод ще започне живото студио, на което водещ ще бъде Христина Апостолова. 
Христина Апостолова,
главен редактор на „Сървайвър“

В понеделник започва голямата война на риалити форматите по Би Ти Ви и Нова телевизия. „Сървайвър Камбоджа” обещава да бъде изключително драматично предаване. Веднага след първия епизод ще започне живото студио, на което водещ ще бъде Христина Апостолова. Христина Апостолова, главен редактор на „Сървайвър“

Ужас! 4-годишният Яни изпаднал от колата, докато тя се търкаляла по дерето

http://pik.bg/ужас-4-годишният-яни-изпаднал-от-колата-докато-тя-се-търкаляла-по-дерето-news225250.html

Ужас! 4-годишният Яни изпаднал от колата, докато тя се търкаляла по дерето

Загиналият 4-годишен Яни е изпаднал от колата, докато тя се търкаляла по дерето.

Припомняме, че автомобилът, който е управляван от пиян шофьор и катастрофира край Благоевград, се е преобръщал над 100 метра по склона на дерето.

Инцидентът е станал снощи около 23.30 часа на пътя между Благоевград и село Делвино. 33-годишният водач от Габрово изгубил контрол над управлявания лек автомобил "Ауди". 

 При полета от автомобила е изпаднало возещото се в него 4-годишно момченце, което е издъхнало на място. Останалите спътници - 37-годишна жена от Благоевград и 14-годишно момиче от село Изгрев, са приети в болница с леки наранявания и без опасност за живота.

Русофили: Волене, с теб сме! (снимки)

http://pik.bg/русофили-волене-с-теб-сме-снимки-news225253.html

Русофили: Волене, с теб сме! (снимки)

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров, стотици симпатизанти и членове на партията присъстваха на 11-я събор на приятели на Русия на яз. „Копринка“ край Казанлък. Националист номер 1 бе посрещнат  с цветя и братски прегръдки от русофили, които го поздравяваха за позицията на АТАКА спрямо Русия. Присъстващите на събора заявиха, че Сидеров е последната им надежда в борбата с американския натиск и агресия. Те го поздравиха и благодариха за смелостта и доблестта единствен да се изправи срещу всички, и да заяви открито позицията си за Русия и за руските проекти у нас. Русофилите бяха категорични в своята твърда подкрепа за Сидеров в борбата му за християнските ценности и провославието.

От своя страна лидерът на АТАКА заяви, че българският народ не иска да враждува с Русия. „Затова ние сме тук, за да кажем, че не искаме санкции срещу Руската федерация, не искаме да ни вкарват във война срещу нашите братя-освободители, а искаме културно икономическо сътрудничество с тях. И тъй като ще трябва да избираме, каквото и да правим, не можем да избягаме от политическата реалност, ние трябва да направим така, че на власт да дойде правителство, което не да ни вкарва във война с Русия, а да каже ясно – не искаме санкции, няма да изпълняваме наредбите на САЩ, няма да ставаме пионки на Вашингтон“, добави Сидеров.

Лидерът на АТАКА се обяви против американските военни бази у нас и заяви, че в България трябва да бъде избрано правителство, което да развали договора за базите. Сидеров подчерта, че за съжаление, всички политически сили без АТАКА са подкрепили санкциите срещу Русия, изпълнявайки слугински нарежданията на САЩ. „Това повече не трябва да се случва, ние трябва да се събудим, да се вземем в ръце и да кажем ясно, че най-после в България властта трябва да се даде в ръцете на тези, които ще кажат ясно – ние следваме своя интерес, а нашият интерес да построим „Белене“, да направим „Южен поток“; да търгуваме с Русия; да свалим санкциите и да разширим нашите връзки с Русия; да вкараме инвестиции от Русия, от Китай и от други държави, които имат тази готовност, искат да го направят, но поради натиск отвън, българските управници не го правят досега. От това страда българският народ, от това ние ставаме по-бедни, България става по-бедна и живеем много по-зле.“, допълни Сидеров. Той заяви, че ние никога няма да забравим, че Русия е проляла кръвта си за нас и надеждата за България сега е в Руската сила. Сидеров призова българите да се включат в подписката, организирана от АТАКА срещу американските бази, за да се предизвика референдум за членството на България в НАТО. Сидеров заяви, че иска българите да живеят достойно и да добруват. „Аз не искам власт, искам България да живее добре и всеки един българин да живее добре. И когато  видя това, ще бъда щастлив, защото това е смисълът на живота на всеки един общественик. Властта се дава, за да работиш за народа“, бе категоричен Сидеров.

„Битката на АТАКА е битката за България“, завърши Сидеров.

 

БЛОК!? (кратко разяснение от първа ръка)

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/14/2380385_blok_kratko_raziasnenie_ot_purva_ruka/?ref=rss


"Дневник" препечатва мнението на члена на Гражданския съвет на Реформаторския блок Стоян Радев, публикувано в профила му във "Фейсбук" по повод провала на конгреса на формацията. Днес се очакваше да бъде избран председател на дясната политическа сила, но СДС и движение "България на гражданите"  призоваха определянето на председател да се отложи за след парламентарните избори. 

Когато на 4-ти август 2014 г. Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок, той посочи в...

Двама бяха ранени в градски автобус в Пловдив

http://www.vesti.bg/novini/dvama-biaha-raneni-v-gradski-avtobus-v-plovdiv-6022326

Продължава серията от злополуки в градския транспорт на Пловдив, която вкара вече десетина души в болница за една година, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Ексклузивно видео показва подробности от Windows 9

http://www.cross.bg/windows-menyuto-prozoretz-1430247.html

/КРОСС/ Technical Preview версия на Windows 9 очевидно е изтекла. Благодарение на това видяхме първата порция скрийншотове и видео от новата операционна система на Windows. Немският сайт WinFuture пусна 2-минутен клип, в който се вижда работата на Start менюто в Windows 9. За пореден път виждаме старт менюто, което очакваме да се завърне с ъпдейтa, което е комбинация между познатата му версия и live tiles от новия интерфейс на Windows. Вижда се нов прозорец за известия, както и че Metro приложенията ще могат да работят в отделен прозорец в класическия интерфейс. Забелязват се и новите виртуални работни площи, които ще могат да използват потребителите. Видеото можете да видите тук.

Накъде ще поеме британската икономика, ако Шотландия обяви независимост

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/14/2379683_nakude_shte_poeme_britanskata_ikonomika_ako/?ref=rss


През последните седмици най-големите банки в света започват да приемат все по-сериозно възможността Обединеното кралство да се разцепи и Шотландия да обяви независимост. След като големите британски банки "Лойдс" и RBS заплашиха, че ако Шотландия се отдели, ще преместят централите си от Единбург в Лондон, редица банки коментираха евентуалния сценарий, в който резултатът от референдума определи независимост.

Дойче банк прогнозира, че резултатите от отделяне на Шотландия ще са...

Мъж с 3,88 промила задигна кола и катастрофира с нея

http://pik.bg/мъж-с-388-промила-задигна-кола-и-катастрофира-с-нея-news225251.html

Мъж с 3,88 промила задигна кола и катастрофира с нея

Пиян мъж задигна автомобил и катастрофира с него. Той е откраднал „Мицубиши Л-200", а за изчезването на возилото съобщил собственика. Колата се намирала на земен път до р.Ботуня, в землището на с.Добруша.

Няколко часа по-късно е открита на кръстовище между с.Ракево и гр.Криводол, с видими следи от претърпяна катастрофа. Шофьорът Т. Т. от Враца, е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отчела 3.88 промила.  На Т.Т. е съставен акт, дал е и кръвна проба за лабораторно изследване и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч. .

По случая в РУП-Враца е образувано досъдебно производство.

Шефът на Международната морска организация идва във Варна, присъждат му звание „Доктор хонорис кауза

http://www.moreto.net/novini.php?n=264114

Генералният секретар на Международната морска организация е на посещение днес във Варна. Кожи Секимизу ще открие втората работна среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн. У нас ще пристигнат представители от – Азербайджан, Грузия, Иран, Русия, Казахстан, Молдова, Румъния, Турция, Украйна и Туркменистан.

Близки се молят за живота на самозапалилия се Димитър, шансовете му са минимални

http://pik.bg/близки-се-молят-за-живота-на-самозапалилия-се-димитър-шансовете-му-са-минимални-news225247.html

Близки се молят за живота на самозапалилия се Димитър, шансовете му са минимални

Самозапалилият се Димитър Желев е остава в много тежко критично състояние, шансовете му да оживее са минимални. Това съобщи директорът на Клиниката по изгарянията във Варна д-р Ивайло Вържаров, информира "Флагман".

"Не мога да дам прогнози, пациентът е в много тежък шок. Трети ден до поддържаме в изкуствена кома, обясни той. Ще се борим за живота му до последния момент, но шансовете му да оцелее са минимални", каза д-р Въжаров.

Близки на 42-годишния мъж са във Варна, молят се за Димитър, но се подготвят за най-лошото. Първи в болницата е пристигнал брат му.

Припомняме, че мъжът се заля с туба бензин, докато пътувал от Слънчев бряг към Айтос на път за Ямбол. В 18,10 часа в петък той спря колата си и на пътното платно между селата Миролюбово и Изворище и си драсна клечката. Димитър живее трайно в Ямбол и до момента не се знае какво е правил тук. Дълго време той е бил безработен, търсел отчаяно работа, тъй като има 2 деца.

Димитър беше приет със 100% изгаряния към 19:00 часа в петък в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас и трябваше да бъде транспортиран до Варна, но хеликоптерът, обслужващ болницата - на частната фирма „Хели ер”, не успял да излети, заради свечеряването.Затова пациентът отпътува към Клиниката по изгаряния  с реаномобил и реанимационен екип на МБАЛ-Бургас, който да поддържа жизнените му функции.

Синът на тартор на групата за фалшиви паспорти уби младеж

http://www.vesti.bg/novini/sinyt-na-tartor-na-grupata-za-falshivi-pasporti-ubi-mladezh-6022325

Йордан Иванов, синът на задържания и посочен от прокуратурата като ръководител на канал за фалшиви сирийски паспорти Георги Иванов, е задържан за убийство на 24-годишен младеж тази сутрин в 3 часа в парка на село Йоаким Груево, Пловдивско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Статиите за Русия в "Дневник" са по-коментирани от изборите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/14/2380180_statiite_za_rusiia_v_dnevnik_sa_po-komentirani_ot/?ref=rss


Статиите, засягащи Русия, са по-коментирани в "Дневник" тази седмица, отколкото тези за предстоящите парламентарни избори в България. Двете теми са водещи сред десетте най-коментирани в изданието през седмицата към 19.30 на 13 септември.  Все пак първите три най-коментирани публикации са на вътрешна тематика. 

1. Репортажът от откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала "Арена Армеец" събра 379 коментара. За това как "ГЕРБ тръгна към изборите като на мач - с масовка,...

Изпълнителният директор на Apple „удари“ Amazon в свое интервю

http://econ.bg/Новини/Изпълнителният-директор-на-Apple-удари-Amazon-в-свое-интервю_l.a_i.567270_at.1.html

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук нанесе тежък „удар“ върху Amazon в свое интервю. Експертът заяви, че смята Facebook за свой партньор, Google...

Учение на баретите пощури жителите на столичния квартал "Лозенец"

http://pik.bg/учение-на-баретите-пощури-жителите-на-столичния-квартал-лозенец-news225249.html

Учение на баретите пощури жителите на столичния квартал "Лозенец"

Барети стресира жителите на столичния квартал "Лозенец".

Масираното присъствие на барети в кв. „Лозенец” не е заради инцидент, а е учение. „На територията на посолството на САЩ в столицата се провежда учение.

Служители на СДВР са създали организация за охрана на периметъра на зоната на учението”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Седмицата на конспирациите, фейлетон от Лола Монтескьо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4302186

Отминава традиционната седмица на конспирациите. В България тази седмица трае малко по-дълго от обикновената астрономическа – някъде към 300-320 дена е, но не ние сме виновни за това, а илюминатите. За тях обаче по-късно.
Та в седмицата на конспирациите обикновено всички си говорим за това дали е възможно един саудитски овчар да ръководи световна Отминава традиционната седмица на конспирациите. В България тази седмица трае малко по-дълго от обикновената астрономическа – някъде към 300-320 дена е, но не ние сме виновни за това, а илюминатите. За тях обаче по-късно. Та в седмицата на конспирациите обикновено всички си говорим за това дали е възможно един саудитски овчар да ръководи световна

Протест пред ЦИК заради изборните секции в Турция

http://www.vesti.bg/izbori2014/novini/protest-pred-cik-zaradi-izbornite-sekcii-v-turciia-6022323

Участниците в протеста се опасяват от предизборни манипулации и твърдят, че резултатът от тези секции може да е фактор за изхода от изборите

Северна Корея осъди американец на шест години трудов лагер

http://www.cross.bg/koreya-severna-deiistviya-1430246.html

/КРОСС/ Северна Корея осъди американския гражданин Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни" действия срещу Пхенян, съобщава АФП. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април", съобщава държавната медия. Милър, който е на 24 години, бе задържан на 10 април тази година, като официалната формулировка за причината за ареста е "неадекватно поведение при преминаване през проверка на границата". Според севернокорейската агенция КЦТА американецът е скъсал туристическата си виза и е крещял, че иска политическо убежище в Северна Корея.    

Вътрешният министър: Кандидат-депутати пробват да си купят преференциален вот

http://www.mediapool.bg/vatreshniyat-ministar-kandidat-deputati-probvat-da-si-kupyat-preferentsialen-vot-news224835.html

Кандидати за депутати, които са на по-задни места в листите, се опитват да купуват гласове, като така искат да си осигурят преференциален вот, обяви в неделя министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов пред журналисти при откриването на професионалния празник на пожарникарите в столицата.   Опитите кандидат-депутатите правели за своя сметка.   Това са нови схеми, по които МВР работи, стана ясно още от думите на Бакалов. Не е малък и броят на сигналите за купуване на гласове, посочи министърът.   Самото купуване на гласове ставало чрез хора, които сега биват подбирани.   Около 1000 души са тези, които МВР ще наблюдава като потенциален контингент, който може да търгува с гласове. Голяма част от тях са с криминални досиета.   Предизвикателство обаче остава дали ще бъдат събрани достатъчно доказателства за осъдителни присъди, отбеляза Бакалов.

МВР дебне 1000 души за купуване на вота

http://pik.bg/мвр-дебне-1000-души-за-купуване-на-вота-news225248.html

МВР дебне 1000 души за купуване на вота

Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи, увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров. Главният секретар на вътрешното министерство обясни, че вече са изпратени инструкции до областните дирекции на полицията в страната за работа по предотвратяване на купуване на гласове преди и по време на изборите.

Повечето от тези 1000 души, за които се предполага, че могат да участват в търговията на вота са с криминални регистрации. Участват лица с криминални прояви. Участват лица, съпричастни към организираната престъпност, независимо дали лицето е имало други криминални прояви, когато установим негова съпричастност към тази дейност, той вече попада в профила на криминално проявени лица, заяви Лазаров.

Вътрешният министър Йордан Бакалов допълни, че МВР има информация за хора, които са засечени, че с купен вот искат да спечелят преференция и да влизат в парламента. Хора, които са на по-задни позиции, се опитват да работят за собствена полза и изгода, т.е. да купуват избиратели и по този начин преференциално да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции в самите си листи, коментира Бакалов.

Няма проблем с гласуването на полицаите, които са командировани по границата, обясни още вътрешният министър.

Той допълни, че има притеснения дали ще могат да се съберат достатъчно доказателства, уличаващи хора в купуване на гласове, за да бъдат осъдени.


Северна Корея осъди американец на шест години трудов лагер, заради "враждебни действия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305748

Северна Корея осъди американеца Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни” действия срещу Пхенян, предаде AFP. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април”, съобщи държавна медия.  Милър бе задържан през април, Северна Корея осъди американеца Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни” действия срещу Пхенян, предаде AFP. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април”, съобщи държавна медия. Милър бе задържан през април,

Има и други възможности за пазарно решение на казуса КТБ

http://www.cross.bg/reshenie-angarski-vuzmozhnosti-1430245.html

/КРОСС/ "Десетки предпрития вложители и общини се интересуват какво става в КТБ и естествено се опитват да помогнат." Това коментира за предаването „Неделя 150" по Хоризонт Финансистът Красимир Ангарски. Той видя положително развитие по казуса след вчерашното писмо на управителя на БНБ Иван Искров, който изрязи готовност да се участва в експертните срещи за оздравяването на банката. "Той казва, че, засега нямало предложение, което да бъде структурирано и по-конкретно. Разбира се, че не може да има такова предложение, тъй като Банката не е казала какви са резултатите от техните проверки. Казват че имало 4.5 милиарда неясни кредити, но не казват дали те се обслужват и какво става с тях", поясни Ангарски. "Има други възможности за решаване на проблема. Има възможност да се разгледат проекти за пазарно решение, да не се иска държавна помощ. Когато става въпрос да участва фондът за гарантиране на влоговете, това не е държавна помощ, това пак става с решение на БНБ и с решение на този фонд", каза още той. "Защо не се пробва, ако тези сегашни акционери не желаят или могат да попълнят капитала и да оздравят банката, да се търсят други възможности. Защо да се чака крайната възможност", попита Ангарски.  

Северна Корея осъди американец на шест години трудов лагер

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245252_%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F+%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8+%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%B

 Северна Корея осъди американеца Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни” действия срещу Пхенян, предаде AFP. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април”, съобщи държавна медия. 
Милър бе задържан през април, след като е скъсал визата си и е поискал убежище в Северна Корея. 

Северна Корея осъди американец на шест години трудов лагер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305744

Северна Корея осъди американеца Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни” действия срещу Пхенян, предаде AFP. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април”, съобщи държавна медия.  Милър бе задържан през април, Северна Корея осъди американеца Матю Милър на шест години трудов лагер заради „враждебни” действия срещу Пхенян, предаде AFP. „Той извърши враждебни за Севера действия, като е навлязъл на наша територия, под дегизировката на турист миналия април”, съобщи държавна медия. Милър бе задържан през април,

Ирак създава национална гвардия от 200 000 души

http://asia.actualno.com/Irak-syzdava-nacionalna-gvardija-ot-200-000-dushi-news_49878.html

Правителството на Ирак начело с премиера Хайдар ал Абади пристъпи съм сформирането на 200 хилядна Национална гвардия от граждани, живеещи в провинции с предимно сунитско население, за защитата на тези...

Над половината от бюлетините за изборите вече са отпечатани

http://politics.actualno.com/Nad-polovinata-ot-buletinite-za-izborite-veche-sa-otpechatani-news_49879.html

Повече от половината от бюлетините вече са отпечатани при изключително строги мерки за сигурност. Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки чрез правителствената информационна служба. В пр...

Кунева залагала на принципите, а не на армията

http://politics.actualno.com/Kuneva-zalagala-na-principite-a-ne-na-armijata-news_49883.html

Принципите са печелили много повече битки, отколкото армиите. Защитихме един принцип, принципа на демократичността, на спокойствието. Това заяви лидерът на Движение "България на гражданите" ...

Бареков удари Реформаторите, били тюрлюгювеч, поиска им избирателите

http://politics.actualno.com/Barekov-udari-Reformatorite-bili-turluguvech-poiska-im-izbiratelite-news_49886.html

Николай Бареков удари Реформаторите в момент, в който партиите в десния блок се карат и не могат да си изберат лидер. Бившият телвизионен журналист поиска избирателите на обединението с уверението, че...

Протест пред ЦИК заради изборните секции в Турция

http://www.cross.bg/sektzii-tyrtziya-protest-1430244.html

/КРОСС/ Протест срещу Централната избирателна комисия, организираха партиите от "Патриотичен фронт", които се обявиха против големия брой избирателни секции в Турция. Пред ЦИК хората изразяват своето недоволство от това, че 136 секции ще има в съседна Турция. За сравнение - на предишните парламентарни избори те са били 88. Участниците в протеста се опасяват от предизборни манипулации и твърдят, че резултатът от тези секции може да е фактор за изхода от изборите. Демонстрацията преминава без напрежение и ексцесии.  

Язовир над Берковица преля

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245251_%D0%AF%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%80+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F

 Заради обилните валежи микроязовир Мишковец над Берковица е прелял късно снощи.

Залят е черен път към хижа в близост до микроязовира. 4 възрастни и едно дете, които са били в близост, са евакуирани от полицията, но по-късно нивото на водата е спаднало и хората са върнати. Към момента няма опасност за населението, съобщи БНТ.

От МОСВ предупредиха, че се очакват значителни повишения на речните нива на много реки, между които Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма. Възможни са внезапни локални наводнения.

По данни и прогнози на НИМХ, от днес около и след обяд над Западна България ще има по интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества за днес са между 10 и 15 л/кв.м. В следващите дни преваляванията ще продължат, обхващайки и по-източните райони.

Интензивни и значителни по количество ще са валежите през нощта срещу понеделник в Северозападните райони, а през деня в понеделник и за цяла Западна България. Сумарните очаквани количества ще са между 20 и 30 л/кв.м, а в Северозападните райони и на места в Югозападна България, ще са около и над 50 л/кв.м.

Днес привечер и през нощта срещу понеделник, както и на 15 септември, се очаква да започне повишение на нивата на реките в много райони на западна България, вследствие на очакваните интензивни валежи.

БМВ се обърна по таван и забърса Хюндай в Кресненското дефиле

http://pik.bg/бмв-се-обърна-по-таван-и-забърса-хюндай-в-кресненското-дефиле-news225245.html

БМВ се обърна по таван и забърса Хюндай в Кресненското дефиле

 Около 11:15 часа днес е станала поредната катастрофа в Кресненското дефиле. Движението в района е затруднено. Лек автомобил БМВ с бургаска регистрация, пътуващо в посока Благоевград навлязло в насрещното движение, колата се преобърнала по таван и се забила в отсрещните скали, по време на лупинга е забърсал кола Хюндай със софийска регистрация. Няма тежко пострадали.

На мястото на инцидента има полиция и две противопожарни коли. За броени минути БМВ-то бе изместено в страни от пътя и движението бе освободено.

С поредното произшествие продължава серията катастрофи в Креснеското дефиле. Миналата седмица бе пикова в това отношение, 7 автомобила се смляха при тежка катастрофа, челен удар завърши с 4-има ранени, отново в дефилето. Причината според полицията е несъобразената с пътните условия скорост.

Очакват се внезапни локални наводнения

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/14/2380379_ochakvat_se_vnezapni_lokalni_navodneniia/?ref=rss


Министерството на околната среда и водите предупреждава за възможни локални наводнения вследствие на дъждовете. Експертите очакват тази нощ и утре и значителни повишения на речните нива на много реки, между които Огоста, Тимок, Искър, Вит, Марица, Места и Струма

По данни и прогнози на НИМХ, от днес около и след обяд над Западна България ще има по интензивни превалявания и гръмотевици. Очакваните количества за днес са между10 и 15 л/кв.м. В следващите дни преваляванията ще продължат,...

Диего Симеоне: "Атлетико" не е претендент за титлата

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/14/2380377_diego_simeone_atletiko_ne_e_pretendent_za_titlata/?ref=rss


Старши треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне отново заяви, че неговият отбор не е претендент за титлата в Примера дивисион. 

Въпреки че бяха напуснати от доста основни играчи, шампионите започнаха силно и този сезон. В събота те победиха "Реал" (Мадрид) с 2:1 на "Сантиаго Бернабеу" и записаха втора победа за сезона срещу белите след успеха за Суперкупата на Испания. 

"Дюшекчиите" заемат второто място със седем точки след първите три кръга в Примера дивисион, като...

Сокът от картофи е полезен за здравето

http://www.vesti.bg/novini/sokyt-ot-kartofi-e-polezen-za-zdraveto-6022324

Лековитите свойства на картофа са познати от преди стотици години, особено неговия сок, който помага за лечението на няколко болести.

10 кандидат-депутати опитали да купят преференциален вот

http://offnews.bg/news/n_1/n_388412.html

Повече от 10 кандидат-депутати от големи партии опитали да си купят преференциален вот. Това заяви в ефира на bTV вътрешният министър Йордан Бакалов. Това са кандидат-депутати на по-задни позиции, които се опитват да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции, уточни Бакалов.  При така приетия Изборен закон кандидат-депутатите на първите места са доста по-бетонирани, но не е невъзможно да бъдат изместени, подчерта Бакалов. В същото време главният секретар на МВР Светлозар Лазаров посочи пред БНР, че са установени над 1000 потенциални купувачи на гласове за предстоящите избори.  Купувачите на гласове са набелязани и са под наблюдение, като вече има и арестувани, допълни Лазаров. Набелязаните са криминално проявени или такива, свързани с организираната престъпност, за които има данни, че са купували гласове на предишни избори. Полицията ги наблюдава и ги предупреждава да не купуват гласове, подчерта Лазаров. Този път няма да чакаме някой да бъде задържан купуване на гласове, категоричен е той. По думите му арестуваните са хора от банди в Северозапада.

Липсват желаещи да бъдат водолази-спасители

http://www.cross.bg/povecheto-borislav-hora-1430243.html

/КРОСС/ Липсват желаещи да бъдат водолази-спасители. В цялата страна те са едва 15-тина. „Почти всяко наше излизане е свързано със смъртни случаи или неприятни гледки", обяснява Борислав Арнаудов - старши спасител-водолаз от ПБЗН-София. „Работим с граждани, които с в повечето случаи в шок", казва и Радослав Славов от Варна пред бТВ. По наредба, един водолазен екип е от четирима души. В повечето градове работят само двама щатни водолази. Радослав спасява хора в Аспарухово. „Човешкият живот се гледа, първо винаги човешкият живот, затрупани коли имаше, в глинестата тиня, първо минавахме в засегнатите райони, където е минала вълната и търсехме хора, които имат евентуална нужда от евакуация", разказва той. Борислав е в първите часове след стихията в Мизия. „При наводненията в Мизия и Бяла Слатина, ако не беше намесата на щатните водолази, жертвите щяха да са повече... Извадихме един 90-годишен възрастен човек на носилка в лодка при страхотно течение", обяснява той. Заради неясния статут и многократното прехвърляне на водолазите към различни служби, мнозина се пенсионират преди да станат на 40 години. Един от най-старите спасители с над 1500 часа под вода - Александър Видов, отбелязва и друг проблем. „Според мен много трябва да се наблегне на тренировките, защото те са основен фактор за безопасността на хората", смята той

Пожарникарите честват своя професионален празник

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245250_%D0%9F%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%8F+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D

 Пожарникарите в цялата страна отбелязват днес своя професионален празник, предаде репортер на БГНЕС.

Преди близо 20 години, през 1995 г., с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. Първият пожарникарски събор в България е бил свикан именно на 14 септември, но през 1905 г.

Една от първите същински пожарни команди е създадена през 1878 г. в София. През 1884 г. са доставени първите пожарни помпи, придвижвани с коне, за Софийската пожарна команда, с което се отбелязва нов етап в развитието на пожарното дело. Още в първите години след Освобождението е положено и началото на организираната противопожарна пропаганда. През 1896 г. в гр. Русе е основана първата в страната доброволна пожарна дружина, но едва 10 години по-късно доброволните пожарни дружини започват да работят ефективно.

В столицата от 1 юли 1999 г. има и паметник на загиналите пожарникари при изпълнение на служебния им дълг, а в основите му е поставена капсула с послание към бъдните поколения огнеборци, в което се казва: "Само настояще, отдало дължимото на предходното и запомнило неговите уроци и поуки, може да гради и пази едно позитивно бъдеще ...в името на човешкото благо и професионалната чест".

Тренчев: БНБ оставя КТБ да фалира

http://www.moreto.net/novini.php?n=264107

БНБ бездейства по отношение на КТБ и фалитът на банката ще повлече икономиката ни. За това алармира в „Добро утро, Европа” президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. По думите му управителят на Централната банка отхвърля възможността за оздравяване на КТБ без използването на държавен ресурс и настоява за създаването на специално законодателство за случая.

Д-р Тонка Върлева: Бременните трябва да се изследват за СПИН, за да предпазят детето си

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/09/14/2373126_d-r_tonka_vurleva_bremennite_triabva_da_se_izsledvat/?ref=rss


Около 200 са новорегистрираните носители на ХИВ всяка година в страната ни. Такава е тенденцията за последните няколко години без големи изменения. Общо броят на регистрираните у нас сега е близо 2000, но на фона на много наши съседки и страни в Източна Европа е незначителен.

Заслугата нивата да се задържат ниски е на Програмата за превенция и контрол на ХИВ/СПИН, която работи от 2004 г. насам. Част от програмата са безплатните кабинети за консултация и изследвания (КАБКИС),...

Около 1000 са потенциалните купувачи на гласове

http://www.vesti.bg/izbori2014/novini/okolo-1000-sa-potencialnite-kupuvachi-na-glasove-6022322

Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи, увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров

От Air France също готвят стачка

http://www.cross.bg/france-gotvyat-stachka-1430242.html

/КРОСС/ От 15 септември пилотите от френската авиокомпания Air France се готвят за стачка. В тази връзка може да се провалят около 60% от полетите. Пилотите не са съгласни с плана на превозвача за съкращаване на разходите, в рамките на който Air France предаде по-голямата част от полетите на късо и средно разстояние на дъщерното си предприятие - низкотарифната Transavia. Според прогнози всеки ден от стачката, която ще продължи, както се смята, до 22 септември, ще струва на Air France между €10 и 15 млн.  

Подпорна стена падна в Златни пясъци и потроши шест автомобила

http://www.moreto.net/novini.php?n=264110

Подпорна стена е паднала върху шест автомобила в курорта "Златни пясъци". Инцидентът се е е разминал само с материални щети - няма пострадали хора. Автомобилите обаче са смачкани. Инцидентът е възникнал заради краткотрайната буря, която се е разразила снощи след полунощ с проливен дъжд във Варна.

Ясно е едно: Разбрали са се за коалиция ГЕРБ - ДПС

http://www.bnews.bg/article-116351

Колкото и да усуква Борисов, ясно е - ГЕРБ и ДПС са се разбрали за коалиция.

Фондация "Памет" и БНР правят Седмица на Хайтов за 95-годишнината му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4302449

Седмица на Хайтов организира фондация “Памет” за 95-ата годишнина от рождението на писателя заедно с БНР. От днес до 18 септември кино “Одеон” в столицата ще прожектира 7 игрални филма по сценарий на големия български писател, съобщи синът му Здравец Хайтов вчера. Сред тях са “Козият рог Седмица на Хайтов организира фондация “Памет” за 95-ата годишнина от рождението на писателя заедно с БНР. От днес до 18 септември кино “Одеон” в столицата ще прожектира 7 игрални филма по сценарий на големия български писател, съобщи синът му Здравец Хайтов вчера. Сред тях са “Козият рог", “Дърво без корен", “Мъжки времена” Входът е свободен. Във ф

Шествие се противопостави на американския агресор и зверствата в Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-rysiya-bulgariya-1430240.html

/КРОСС/ Днес пред Народното събрание до Президентството Гражданска инициатива "България подкрепя политиката на Русия" организира протестен митинг срещу убийствата в Украйна и въвличането на България в завоевателни войни на САЩ. Протестиращите се събраха, за да кажат „СТОП на колонизирането на Украйна от Европейски съюз и САЩ". Според тях събитията от последните месеци в Украйна са част от завоевателната политика на държави агресори, които стъпка по стъпка искат да колонизират целия свят. По думите на организаторите на събитието казуата, зад която присъстващите застават, е не само за спасяване на поредната държава от англосаксонската кървава алчност, а ЗА запазване Мира и баланса на цялата планета, за уверен превес на силите на Доброто над злото. Същевременно събралото се множество твърдо обяви подкрепата си за Русия, като единствената страна, която със своята политика и действа показва, че е основна опора и принадлежи към една и съща цивилизационна група със славянското и православно население на Балканите. Протестиращите носеха със себе си плакати "Стоп на окупацията и НАТО вън от Европа - бъдещето е на сувренните държави"; "Стоп на агресивната политика"; "Стоп на фашизма на киевската хунта и САЩ"; "Порошенко, спри да убиваш деца" и много други. Присъстващите развяваха разнообразни знамена, сред които тези на България, Русия, Ирак, Бразилия и други.

Френски министър: 930 наши съграждани се бият на страната на джихадистите

http://www.mediapool.bg/frenski-ministar-930-nashi-sagrazhdani-se-biyat-na-stranata-na-dzhihadistite-news224834.html

930 французи или постоянно пребиваващи във Франция чужденци участват в джихад в Сирия и Ирак, заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов пред в. "Журнал дю диманш", цитиран от Франс прес.   350 от тях в момента са в Близкия изток, като от тях 60 са жени. Около 180 са си тръгнали от Сирия, а 170 пътуват натам.   230 са изразили намерение да заминат, а 36 са загинали там, добави Казньов. Той уточни, че благодарение на създадената гореща телефонна линия "антиджихад" за семействата на хора, които може да отпътуват, са избегнати най-малко 70 заминавания.   Получени са 350 сигнала, включително за 80 непълнолетни и 150 жени.   След завръщането си у дома някои от френските джихадисти са готови да заминат отново. Други, смазани от насилието и всичко останало, на което са станали свидетели или за което са помогнали, обясняват, че не искат повече да се занимават с това, уточни министърът.   "Трети заявяват, че са пътували с хуманитарна цел, макар че разполагаме със сигурни данни, че са се били в редовете на джихадистите", подчерта Казньов.   Той посочи, че примерът на Мехди Немуш, арестуван в Белгия за нападение срещу Еврейския музей в Брюксел, показва че не е необходимо да бъде получена задача, за да бъде извършен терористичен акт.   "Когато хората са психологически смазани от ежедневния сблъсък с насилието, обезглавявания или други варварски актове, всичките им морални задръжки падат, всичките им ориентири изчезват", подчерта френският вътрешен министър.

Константин Тренчев: Умишлено се провежда политика за съсипване на КТБ

http://econ.bg/Новини/Константин-Тренчев-Умишлено-се-провежда-политика-за-съсипване-на-КТБ_l.a_i.567268_at.1.html

Умишлено се провежда политика за съсипване на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви в ефира на TV7 председателя на КТ „Подкрепа“ Константин...

Жителите на Казичене искат подлез под Околовръстното

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/14/2380372_jitelite_na_kazichene_iskat_podlez_pod_okolovrustnoto/?ref=rss


Жителите на софийското село Казичене настояват да бъде изграден пешеходен подлез под Околовръстното шосе на столицата, така че да могат да го пресичат безопасно. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Днес жителите са поставили искането си пред председателя на управителния съвет на фонда Лазар Лазаров.

Възможностите за изграждането на съоръжението ще бъдат обсъдени идната седмица с участието на зам.кмета на Столична община Любомир Христов. 


Взеха лодката на рибар заради дългове, подават я за над 10 000 лева

http://pik.bg/взеха-лодката-на-рибар-заради-дългове-подават-я-за-над-10-000-лева-news225237.html

Взеха лодката на рибар заради дългове, подават я за над 10 000 лева

Частен съдебен изпълнител посегна на моторната лодка. Тя е сбственст на рибаря Цвятко Колев от Приморско, пише "Флагман".

Старото корито „Косара” е обявено 10 500 лева и ще се предложи на търг на 10 октомври. Рибарят имал лодката от 14 години. През добрите години возил и туристи, но затънал в дългове. Върху лодката има възбрана от Община Приморско, която е и взискател по делото.

„Тази лодка и 1000 лева не струва”, коментират зевзеци в морския град.

В обявлението за тър на ЧСИ Георги Михалев е описана почти като модерна яхта. Дължинита й е 10,5м, корпусът е от стъклопласт, а двигателят й е Форд, мощност – 91к.с. Работи с дизелово гориво.

 
 
 

 

Язовир над Берковица преля

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305733

Заради обилните валежи микроязовир Мишковец над Берковица е прелял късно снощи, информира БГНЕС.
Залят е черен път към хижа в близост до микроязовира. 4 възрастни и едно дете, които са били в близост, са евакуирани от полицията, но по-късно нивото на водата е спаднало и хората са върнати. Към момента няма опасност за населението, съобщи БНТ. Заради обилните валежи микроязовир Мишковец над Берковица е прелял късно снощи, информира БГНЕС. Залят е черен път към хижа в близост до микроязовира. 4 възрастни и едно дете, които са били в близост, са евакуирани от полицията, но по-късно нивото на водата е спаднало и хората са върнати. Към момента няма опасност за населението, съобщи БНТ.

Подпорна стена потроши автомобила в "Златни пясъци"

http://www.cross.bg/pyasutzi-stena-podporna-1430241.html

/КРОСС/ Подпорна стена падна върху шест автомобила в курорта "Златни пясъци". Колите са смачкани. Пострадали хора няма, предава БНР. Инцидентът е възникнал заради краткотрайната буря, която се разрази снощи след полунощ с проливен дъжд във Варна. Подпорната стена се намира до игрище край хотел „Болеро" в комплекса „Златни пясъци". Олег Колев, главен експерт в община Варна каза, че в момента се извършва проверка дали стената е законно построена, защото има съмнение, че падането й е предизвикано от неправилна технология на строителството. Във Варненска област няма сигнали за други щети. Същото е и на територията на морската столица. В момента времето е добро и няма информация за нови проливни дъждове.  

"Факлата" Димитър Желев почина

http://crime.actualno.com/Faklata-Dimityr-Jelev-pochina-news_49875.html

42-годишният Димитър Желев, който се запали като факла на пътя между бургаските села Миролюбово и Изворище в петък, почина в Клиниката по изгаряния във Варна днес в 12,30 часа, съобщава "Петел&qu...

Преля язовир над Берковица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305731

Заради обилните валежи микроязовир Мишковец над Берковица е прелял късно снощи, информира БГНЕС.
Залят е черен път към хижа в близост до микроязовира. 4 възрастни и едно дете, които са били в близост, са евакуирани от полицията, но по-късно нивото на водата е спаднало и хората са върнати. Към момента няма опасност за населението, съобщи БНТ. Заради обилните валежи микроязовир Мишковец над Берковица е прелял късно снощи, информира БГНЕС. Залят е черен път към хижа в близост до микроязовира. 4 възрастни и едно дете, които са били в близост, са евакуирани от полицията, но по-късно нивото на водата е спаднало и хората са върнати. Към момента няма опасност за населението, съобщи БНТ.

Борисов краде Кристалина под прикритието на нощта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4302147

Знаете ли откъде започва световната кариера на Кристалина Георгиева, която в сряда стана зам.-председател на Европейската комисия и неин финансов министър? 
От Фиджи. Тя вероятно е първата с български паспорт, стъпила в тази екзотична държава в Тихия океан, състояща се от 320 острова. Това се случва през 1990 г.
Знаете ли откъде започва световната кариера на Кристалина Георгиева, която в сряда стана зам.-председател на Европейската комисия и неин финансов министър? От Фиджи. Тя вероятно е първата с български паспорт, стъпила в тази екзотична държава в Тихия океан, състояща се от 320 острова. Това се случва през 1990 г.

Учение на посолството на САЩ вдигна на крак жители на Лозенец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305728

Колона от спецчасти и тежко въоражени служители на МВР стреснаха жители на кв. Лозенец, оказа се че те охраняват учението на посолството на САЩ.  От МВР съобщават, че на територията на посолството на САЩ в столицата се провежда учение. Служители на СДВР са създали организация за охрана на паериметър на зоната на учението. Колона от спецчасти и тежко въоражени служители на МВР стреснаха жители на кв. Лозенец, оказа се че те охраняват учението на посолството на САЩ. От МВР съобщават, че на територията на посолството на САЩ в столицата се провежда учение. Служители на СДВР са създали организация за охрана на паериметър на зоната на учението.

Една четвърт от заменките са в нарушение на законите на ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_388410.html

От всички заменки на гори между 2007 и 2009 г., около една четвърт са извършени в нарушение на правилата на Европейския съюз. Това заяви пред БНР зам.-министърът на земеделието Георги Костов. В началото на септември ЕК нареди на България да възстанови парите, които са предоставени от държавата като помощ на участниците в заменките. Държавата има два месеца, за да провери кои от всички 132 заменки надхвърлят границата от 200 000 лева, над която държавна помощ не може да се дава. По груба сметка става дума за една четвърт от сделките, посочи Костов. ЕС ни показа, че тези правила са неморални и неевропейски, друг е въпросът дали ще има механизъм всички заменки да бъдат санкционирани, допълни той. По думите му не е ясно защо прокуратурата е прекратила проверките за законосъобразността и целесъобразността на заменките, а петгодишната давност почти е изтекла.

Уволняват полицая, прегазил 11-месечно бебе

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/uvolniavat-policaia-pregazil-11-mesechno-bebe-6022321

"От 6 август досега съм уволнил двама служители на МВР за употреба на алкохол", съобщи Бакалов

Дейвид Камерън обеща борба с "Ислямска държава", колкото и да продължи

http://www.mediapool.bg/deivid-kameran-obeshta-borba-s-islyamska-darzhava-kolkoto-i-da-prodalzhi-news224833.html

Групировката "Ислямска държава" е въплъщение на злото, заяви британският премиер Дейвид Камерън от резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 в неделя и се закани, че ще страната му ще се бори с нея колкото и дълго да отнеме това. Това стана часове, след като ислямистите разпространиха в интернет видео, на което си вижда екзекуцията на човек, за когото те обявиха, че е държаният в плен повече от година британски хуманитарен служител Дейвид Хейнс.   Камерън свика заседание на шефовете на отбраната и на силите за сигурност в рамките на създадения комитет за извънредни ситуации "Кобра".   На кризисната среща Камерън е обобщил създалата се ситуация и са били очертани вариантите за действие на правителството след новия акт на тероризъм на бойци на "Ислямската държава".   "Това е една фанатична организация, която не само уби един британски заложник, а е планирала и продължава да планира атаки на територията на Европа и у нас", заяви Камерън.   "Ние сме мирен народ и не търсим конфронтация, но трябва да разберем, че не можем да пренебрегнем тази заплаха за сигурността си и тази на нашите съюзници. Няма вариант да сведем глава, за да останем в безопасност. Проблемът само ще се влоши. Не можем да го подминем, ако искаме да живеем в сигурност - трябва да се изправим срещу тази заплаха", каза още премиерът.   Камерън посочи, че страната е потресена от убийството на невинен човек и обеща, че убийците ще бъдат хванати, заловени и наказани.   В момента британско оръжие и бронежилетки се изпращат на кюрдските бойци, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Ирак, но присъствието на британски джихадисти в редиците на "Ислямска държава" се потвърди и от последното видео, в което гласът, който предава посланието, е със същия британски акцент, както и при предишните видеа. Поради тази причина най-вероятно Великобритания ще се включи в американските въздушни удари срещу "Ислямска държава".   По-рано Лондон потвърди автентичността на видеозаписа с обезглавяването на британския хуманитарен служител Дейвид Хейнс от бойци на "Ислямска държава".   "Всичко сочи, че видеото е автентично, нямаме причини да смятаме обратното", заяви говорител на Форин офис.   В клипа, озглавен "Послание до съюзниците на Америка”, маскиран мъж убива човек, който прилича на Хейнс.   Убиецът се обръща пряко към премиера Дейвид Камерън, като казва на английски, че отвлеченият британски хуманитарен работник ще трябва да плати цената за обещанието на Лондон да въоръжи кюрдските бойци, които се сражават срещу ислямистите.   Дейвид Хейнс беше отвлечен през март миналата година в Сирия, докато доставяше хуманитарна помощ за пострадалото от сраженията местно население. Четиридесет и четири годишният Хейнс е от Пърт, Шотландия. Той е участвал в хуманитарни мисии на Балканите след войните при разпадането на Югославия, както и в Африка и Сирия.   Екстремистите от "Ислямска държава”, които вече обезглавиха двама американски заложници, бяха заплашили, че ще убият и Дейвид Хейнс, ако САЩ не прекратят въздушните удари срещу тях в Ирак.

Дейвид Камерън обеща борба с "Ислямска държава", колкото и дълга да е тя

http://www.mediapool.bg/deivid-kameran-obeshta-borba-s-islyamska-darzhava-kolkoto-i-dalga-da-e-tya-news224833.html

Групировката "Ислямска държава" е въплъщение на злото, заяви британският премиер Дейвид Камерън от резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 в неделя и се закани, че ще страната му ще се бори с нея колкото и дълго да отнеме това. Това стана часове, след като ислямистите разпространиха в интернет видео, на което си вижда екзекуцията на човек, за когото те обявиха, че е държаният в плен повече от година британски хуманитарен служител Дейвид Хейнс.   Камерън свика заседание на шефовете на отбраната и на силите за сигурност в рамките на създадения комитет за извънредни ситуации "Кобра".   На кризисната среща Камерън е обобщил създалата се ситуация и са били очертани вариантите за действие на правителството след новия акт на тероризъм на бойци на "Ислямската държава".   "Това е една фанатична организация, която не само уби един британски заложник, а е планирала и продължава да планира атаки на територията на Европа и у нас", заяви Камерън.   "Ние сме мирен народ и не търсим конфронтация, но трябва да разберем, че не можем да пренебрегнем тази заплаха за сигурността си и тази на нашите съюзници. Няма вариант да сведем глава, за да останем в безопасност. Проблемът само ще се влоши. Не можем да го подминем, ако искаме да живеем в сигурност - трябва да се изправим срещу тази заплаха", каза още премиерът.   Камерън посочи, че страната е потресена от убийството на невинен човек и обеща, че убийците ще бъдат хванати, заловени и наказани.   В момента британско оръжие и бронежилетки се изпращат на кюрдските бойци, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Ирак, но присъствието на британски джихадисти в редиците на "Ислямска държава" се потвърди и от последното видео, в което гласът, който предава посланието, е със същия британски акцент, както и при предишните видеа. Поради тази причина най-вероятно Великобритания ще се включи в американските въздушни удари срещу "Ислямска държава".   По-рано Лондон потвърди автентичността на видеозаписа с обезглавяването на британския хуманитарен служител Дейвид Хейнс от бойци на "Ислямска държава".   "Всичко сочи, че видеото е автентично, нямаме причини да смятаме обратното", заяви говорител на Форин офис.   В клипа, озглавен "Послание до съюзниците на Америка”, маскиран мъж убива човек, който прилича на Хейнс.   Убиецът се обръща пряко към премиера Дейвид Камерън, като казва на английски, че отвлеченият британски хуманитарен работник ще трябва да плати цената за обещанието на Лондон да въоръжи кюрдските бойци, които се сражават срещу ислямистите.   Дейвид Хейнс беше отвлечен през март миналата година в Сирия, докато доставяше хуманитарна помощ за пострадалото от сраженията местно население. Четиридесет и четири годишният Хейнс е от Пърт, Шотландия. Той е участвал в хуманитарни мисии на Балканите след войните при разпадането на Югославия, както и в Африка и Сирия.   Екстремистите от "Ислямска държава”, които вече обезглавиха двама американски заложници, бяха заплашили, че ще убият и Дейвид Хейнс, ако САЩ не прекратят въздушните удари срещу тях в Ирак.

Екстремисти от "Ислямска държава" екзекутираха британски заложник

http://www.mediapool.bg/ekstremisti-ot-islyamska-darzhava-ekzekutiraha-britanski-zalozhnik-news224833.html

Екстремистите от "Ислямска държава” разпространиха видео, за което твърдят, че показва обезглавяването на британския заложник Дейвид Хейнс.   В клипа, озглавен "Послание до съюзниците на Америка”, маскиран мъж убива човек, който прилича на Хейнс.   Убиецът се обръща пряко към премиера Дейвид Камерън, като казва на английски, че отвлеченият британски хуманитарен работник ще трябва да плати цената за обещанието на Лондон да въоръжи кюрдските бойци, които се сражават срещу ислямистите.   От британското външно министерство съобщиха, че работят спешно, за да проверят дали видеозаписът е истински.   Британският премиер Дейвид Камерът свика сутринта в неделя в Лондон шефовете на отбраната и на силите за сигурност в рамките на създадения комитет за извънредни ситуации "Кобра".   На кризисната среща Камерън е обобщил създалата се ситуация и са били очертани вариантите за действие на правителството след новия акт на тероризъм на бойци на "Ислямската държава".   Министър-председателят осъди убийството като "отвратително и жестоко”.   В съобщение по Туитър Дейвид Камерън посочи, че екзекуцията на Дейвид Хейнс е "акт на чисто зло” и обеща, че правителството ще направи всичко възможно неговите убийци да бъдат заловени и изправени пред съда.   Дейвид Хейнс беше отвлечен през март миналата година в Сирия, докато доставяше хуманитарна помощ за пострадалото от сраженията местно население.Четиридесет и четири годишният Хейнс е от Пърт, Шотландия. Той е участвал в хуманитарни мисии на Балканите след войните при разпадането на Югославия, както и в Африка и Сирия.   Екстремистите от "Ислямска държава”, които вече обезглавиха двама американски заложници, бяха заплашили, че ще убият и Дейвид Хейнс, ако САЩ не прекратят въздушните удари срещу тях в Ирак.

Радан Кънев: Не всички партии са смели, колкото избирателите си

http://www.cross.bg/kunev-izbiratelite-izbor-1430239.html

/КРОСС/ "Победата на Реформаторския блок (РБ) е над всички. Никакви лични амбиции нямат значение." Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев преди началото на днешния конгрес на РБ. "Това е надежда, която лично аз и ние като РБ няма да предадем", категоричен бе Кънев. Попитан как тълкува поведението на ДБГ и на СДС, които дадоха заден ход за избор на единен лидер на Блока, Кънев каза: „Не всички партии са смели, колкото избирателите си". На въпрос дали Реформаторският блок се разпада Кънев заяви: Отговорът е в ръцете на избирателите на 5 октомври. От своя страна лидерът на СДС Лукарски коментира, че не в последния момент е взето решението да не се избира лидер на РБ. Повече от месец и половина мандатната комисия на РБ е заседавала по въпроса, тъй като те искали ясни правила за избор на председател. „10-и ноември е една култова дата, 25 г. демокрация. Тогава със сигурност ще имаме ясни правила", обяви Лукарски. Лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева не пожела да коментира ситуацията пред медиите.  

Анчелоти: Трябва да намерим баланса между играчите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/14/2380368_ancheloti_triabva_da_namerim_balansa_mejdu_igrachite/?ref=rss


Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че големият проблем на отбора в момента е липсата на баланс. Според него намирането му ще бъде ключът към подобряването на представянето на европейския шампион. 

В събота "Реал" загуби с 1:2 при домакинството на шампиона "Атлетико". Белите записаха втора поредна загуба в първенството, след като преди паузата за мачовете на националните отбори допуснаха обрат от 2:0 до 2:4 срещу "Реал сосиедад". 

И в двете срещи...

Мика разголи сластна плът, вижте снимки!

http://www.bnews.bg/article-116350

Едната дъщеря на Христо Стоичков – Михаела, вече си почива активно по тузарските плажове в Маями.

Лодка потъна край бреговете на Индонезия, 14 души са загинали, 12 са изчезнали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305712

14 души са загинали, 12 са изчезнали след потъването на лодка край бреговете на Източна Индонезия, предаде AFP.  Дългата дървена лодка е превозвала 35 пътници. Тя е потънала в бурните води край архипелага Сула.  „От 35-те пътници девет са оцелели, имаме 14 загинали и 12 са в неизвестност”, каза говорител на местните служби. 14 души са загинали, 12 са изчезнали след потъването на лодка край бреговете на Източна Индонезия, предаде AFP. Дългата дървена лодка е превозвала 35 пътници. Тя е потънала в бурните води край архипелага Сула. „От 35-те пътници девет са оцелели, имаме 14 загинали и 12 са в неизвестност”, каза говорител на местните служби.

Мария Илиева: Да тъпчеш на едно място е най-бързият начин да блеснеш и угаснеш

http://www.cross.bg/mariya-ygasnesh-dovolni-1430238.html

/КРОСС/ Мария Илиева не е обезпокоена от критиките по адрес на песента й с Криско „Видимо доволни". Парчето задейства дори медийния регулатор, където постъпили сигнали от граждани заради съдържанието му. „Когато усещам, дори в чисто житейски план, безразличие в някои моменти, това ме безпокои много повече, отколкото, когато виждам прилив на крайни емоции", сподели Мария пред камерата на Нова ТВ. "Да тъпчеш на едно място е най-бързият начин да блеснеш и угаснеш. "Видимо доволни" е един от най-успешните проекти, които са се случвали през последните години на музикалната сцена и аз съм благодарна, че съм част от него", коментира още тя.  

Общественият съвет към МВР за изборите ще търси "реалистични, а не фантастични решения"

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/14/2380354_obshtestveniiat_suvet_kum_mvr_za_izborite_shte_tursi/?ref=rss


Общественият съвет към Министерството на вътрешните работи (МВР), който беше обявен в първите дни на служебният кабинет вече е сформиран и е провел няколко сбирки. Очаква се следващата седмица да има и публично заседание, научи "Дневник".

При обявяването му служебният вътрешен министър обяви, че в него ще влязат "доказани професионалисти, хора, които са публично известни и с добри позиции в обществото".

"Дневник" научи, че съветът се състои от социолога Антоний Гълъбов,...

Из Турция надлъж и шир

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304590

Това е началото на едно приключение без краен срок, замислено преди повече от 3 години. Със силната убеденост, че пътуването е универсално право, че красивите туристически атракции са студени и бездушни, без постоянен контакт с местните жители, и че разликите единствено разнообразяват приликите, тръгваме бавно на път - пеша и на стоп, с минимален б Това е началото на едно приключение без краен срок, замислено преди повече от 3 години. Със силната убеденост, че пътуването е универсално право, че красивите туристически атракции са студени и бездушни, без постоянен контакт с местните жители, и че разликите единствено разнообразяват приликите, тръгваме бавно на път - пеша и на стоп, с минимален б

Радан Кънев: Не личните амбиции са важни, а победата на изборите

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/14/2380360_radan_kunev_ne_lichnite_ambicii_sa_vajni_a_pobedata_na/?ref=rss


Председателят на ДСБ Радан Кънев, който беше фаворит за поста лидер на Реформаторския блок, днес официално оттегли кандидатурата си на днешното откриване на кампанията за изборите. Дотук се стигна след писмо на партията на Меглена Кунева и СДС с искане на днешния форум да не се избира лидер на коалицията, а конгресът да се проведе на 10 ноември.

"Нашите лични амбиции и съдби със сигурност не сме важното. Нищо не е по-важното за обществения интерес от победата на РБ на изборите",...

Огромни тапи по пътя Асеновград- Смолян

http://frognews.bg/news_76225/

Огромни задръствания се образуват по пътя Асеновград – Смолян, информира. Образуват се километрови колони от автомобили. Движението е затруднено заради подмяна на водопроводи по ул. „Шести януари“ в Асеновград”.

Страни от НАТО започнали да доставят оръжие в Украйна

http://www.cross.bg/oruzhie-nato-otbranata-1430237.html

/КРОСС/ Украинският министър на отбраната Валери Гелетей е заявил, че НАТО вече е започнала да доставя оръжие в страната. Той е припомнил, че в началото на септември заедно с президента Петро Порошенко е бил на срещата на върха на НАТО в Уелс и се е обърнал към Алианса за помощ. „Разговарях с министрите на отбраната на водещите страни в света, с онези, които могат да ни помогнат. И те ме чуха, при нас има процес на предаване на оръжие", отбелязал Гелетей. Министърът е допълнил, че „процесът и започнал" и „това е тъкмо пътят, по който трябва да се върви". По-рано шефът на Пентагона Чък Хейгъл заяви, че нищо не му е известно за тайна сделка за доставяне на оръжие и военна техника в Украйна, предава Гласът на Русия.  

Учение на посолството на САЩ стресна жители на Лозенец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305705

Колона от спецчасти и тежко въоражени служители на МВР стреснаха жители на кв. Лозенец, оказа се че те охраняват учението на посолството на САЩ.  От МВР съобщават, че на територията на посолството на САЩ в столицата се провежда учение. Служители на СДВР са създали организация за охрана на паериметър на зоната на учението. Колона от спецчасти и тежко въоражени служители на МВР стреснаха жители на кв. Лозенец, оказа се че те охраняват учението на посолството на САЩ. От МВР съобщават, че на територията на посолството на САЩ в столицата се провежда учение. Служители на СДВР са създали организация за охрана на паериметър на зоната на учението.

МВР е набелязало 1000 потенциални купвачи на гласове

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/14/2380367_mvr_e_nabeliazalo_1000_potencialni_kupvachi_na_glasove/?ref=rss


Министерството на вътрешните работи е набелязало около 1000 души в страната като потенциални купувачи на гласове на предстоящите на 5 октомври парламентарни избори. Това съобщи пред БНР главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров.

Той уточни, че това са криминално проявени хора или свързани с организираната престъпност, за които има данни, че при предишни избори са се занимавали с покупка на гласове. Полицията ги наблюдава и предупреждава да не вършат това. 
...

14 души загинали, 12 изчезнали след потъването на лодка край бреговете на Индонезия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305697

14 души са загинали, 12 са изчезнали след потъването на лодка край бреговете на Източна Индонезия, предаде AFP.  Дългата дървена лодка е превозвала 35 пътници. Тя е потънала в бурните води край архипелага Сула.  „От 35-те пътници девет са оцелели, имаме 14 загинали и 12 са в неизвестност”, каза говорител на местните служби. 14 души са загинали, 12 са изчезнали след потъването на лодка край бреговете на Източна Индонезия, предаде AFP. Дългата дървена лодка е превозвала 35 пътници. Тя е потънала в бурните води край архипелага Сула. „От 35-те пътници девет са оцелели, имаме 14 загинали и 12 са в неизвестност”, каза говорител на местните служби.

Бакалов досега уволнил двама служители на МВР за употреба на алкохол

http://www.cross.bg/bakalov-stoyanov-distziplinarno-1430236.html

/КРОСС/ "Срещу служителя на "Гранична полиция" Костадин Стоянов е образувано дисциплинарно производство и резултатът от това дисциплинарно производство ще бъде уволнение, но съдебната система е тази, която трябва да си каже тежката дума." Това заяви пред бТВ служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. "Аз бих му казал, че никога няма да му простя", заяви Бакалов и подчерта, че след инцидента, при който Стоянов причини смъртта на 11-месечно момиченце, "в МВР са предприети мерки за затягане на дисциплината. От 6 август досега съм уволнил двама служители на МВР за употреба на алкохол", съобщи Бакалов.  

10 тона фекалии от пернати изхвърлиха от белгийско кметство

http://curious.actualno.com/10-tona-fekalii-ot-pernati-izhvyrliha-ot-belgijsko-kmetstvo-news_49855.html

От тавана на белгийско кметство бяха изнесени 10 тона фекалии на гълъби, съобщи "Фландерс нюз". Десетки години пернатите живеели в сградата в град Тиенен, построена още през XVII век. Админи...

Продадоха парче ракета с подписа на Гагарин за 7500 евро

http://curious.actualno.com/Prodadoha-parche-raketa-s-podpisa-na-Gagarin-za-7500-evro-news_49856.html

Част от ракетата "Восток-1" с подпис на Юрий Гагарин бе продадена на търг в Берлин за 7500 евро. Търгът се провежда от аукционната къща Auctionata, а парчето от ракетата с подписа на първия ...

Около една четвърт от заменките са в нарушение на правилата на ЕС

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/14/2380363_okolo_edna_chetvurt_ot_zamenkite_sa_v_narushenie_na/?ref=rss


От общо 132 заменки на гори, извършени между 2007 и 2009 г., около една четвърт са в нарушение на правилата на Европейския съюз за държавна помощ. Това съобщи пред БНР зам.-министърът на земеделието с ресор гори Георги Костов. 

Преди дни Европейската комисия нареди на България да възстанови парите, предоставени като държавна помощ на участниците в тези сделки. След проведено задълбочено разследване евроинституцията е установила, че българското законодателство, позволило замяната на...

Доматите – доста по-скъпи от очакваното през септември

http://econ.bg/Новини/Доматите-доста-по-скъпи-от-очакваното-през-септември-_l.a_i.567266_at.1.html

През първите седмици на септември цените на плодовете и зеленчуците са доста по-високи от очакваното, спрямо същия период на миналата година. Не се...

Около 1000 души са потенциални участници в купуването на гласове

http://www.cross.bg/glasove-litza-kriminalni-1430235.html

/КРОСС/ "Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи", увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров. Главният секретар на вътрешното министерство обясни, че вече са изпратени инструкции до областните дирекции на полицията в страната за работа по предотвратяване на купуване на гласове преди и по време на изборите. Повечето от тези 1000 души, за които се предполага, че могат да участват в търговията на вота са с криминални регистрации, предава БНР. "Участват лица с криминални прояви. Участват лица, съпричастни към организираната престъпност, независимо дали лицето е имало други криминални прояви, когато установим негова съпричастност към тази дейност, той вече попада в профила на криминално проявени лица", поясни Лазаров. Вътрешният министър Йордан Бакалов допълни, че МВР има информация за хора, които са засечени, че с купен вот искат да спечелят преференция и да влизат в парламента. "Хора, които са на по-задни позиции, се опитват да работят за собствена полза и изгода, т.е. да купуват избиратели и по този начин преференциално да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции в самите си листи", заяви министърът. "Няма проблем с гласуването на полицаите, които са командировани по границата", обясни още вътрешният министър

Спипаха дрогиран шофьор в Разград

http://pik.bg/спипаха-дрогиран-шофьор-в-разград-news225235.html

Спипаха дрогиран шофьор в Разград

Ченгетата спипаха 25-годишен мъж от Разград  да шофира след употреба на наркотици. За тази година това е вторият подобен случай.

Лекият автомобил „Сеат Ибиса”, който Й.З. управлявал, бил спрян за полицейска проверка около 03.00 часа на 12 септември по улица „Свети Климент” в Разград. Освен че водачът шофирал след употреба на упойващи вещества, при последваща проверка в колата са открити 46,7 грама амфетамин.

 Мъжът е задържан за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

"Ислямски джихад" екзекутира британски хуманитарен работник

http://www.moreto.net/novini.php?n=264089

Действащата в Ирак и Сирия групировката "Ислямски джихад" е екзекутирала британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс. Джихадистите разпространиха видео на екзекуцията, съобщава Би Би Си. Те обявиха, че това е отговор на решението на британския премиер Дейвид Камерън да влезе в коалиция със САЩ срещу групировката.

Опорните точки, с които комунистите ще агитират за социалистите

http://offnews.bg/news/n_1/n_388407.html

На редакционната си поща получихме призив, който се разпространява до привържениците на Съюза на комунистите в България и привържениците на движение "Че Гевара". Въпреки че на изборите се явяват и комунистически партии, комунистите призовават да се гласува за БСП. Публикуваме призива заради възхитителния му ретро език. Но също така и за да ви осведомим за опорните точки, с които комунистите ще агитират за социалистите. Призив! Другари, във връзка с опасността Тиквата и цялата бясна дясна сган да яхнат отново държавата и да я подкарат окончателно към дъното, призовавам всички членове и симпатизанти на Движение "Че Гевара" и Съюза на комунистите в България (СКБ) следното: - още днес идете в най-близкия щаб на Коалиция "БСП лява България" и се представете - поискайте копие от документ за всички предвидени мероприятия и акции - разгледайте мероприятията внимателно, направете СВОИТЕ предложения по графика към щаба, ако имате такива - направете копие на графика на мероприятията и го раздайте на колкото се може повече леви или колебаещи се хора - извадете от шкафа вече изгладените червени знамена (с петолъчки, сърп и чук), тениски с образа на Че Гевара, фланелки с петолъчки, с надпис СССР, Комунизъм или пр. и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бъдете на всички мероприятия с тях! - бъдете активни - агитирайте срещу капитализма, мафията, десните-бесни, олигархията, клептокрацията... - агитирайте НАВСЯКЪДЕ - на пейката, в магазина, в рейса, във ФБ, на опашката за ток... - агитирайте ЗА социализъм, ЗА Народна република, ЗА Власт на народа... - агитирайте СРЕЩУ експлоатацията, разграбването на държавата и ликвидирането на трудещия се народ... - винаги заставайте ПРЕД камерите или фотоапаратите на журналистите, за да отразят идеологическите знаци, които носите чрез знамената или дрехите си - искайте думата и говорете пламенно, страстно, с жар и хъс за това, което ви подсказва ВЕЛИКАТА ни идея! - никога не забравяйте, че сме милиони, че сме носители на най-великата идея на всички времена, че ние сме най-смелите, най-жертвоготовните, най-необузданите, най-непредвидимите, но и най-правдивите бунтари на вселената... - бъдете такива, каквито сте - горди, смели и достойни българи с петолъчка в сърцето - снимайте и заливайте ФБ с вашите фотографии от участието ви в кампанията на Коалиция "БСП лява България"! Зависи ли нещо от всеки един от вас? Разбира се. Ето какво: - ще направят ли от България Украйна 2 - ще се вихри ли дясната бясна сган из държавата ни - ще бъде ли бъдещото народно събрание наблъскано с дясна либерална и фашизоидна сган - ще бъде ли бъдещото народно събрание наблъскано с невменяеми РУСОФОБИ, които ще ни хвърлят във война с Русия. - ще внедрим ли лявата идея в сърцата на хилядите, за да прозрат какво трябва да направят с живота си, за да ни бъде... ... Бъдете смели, горди и решителни, защото вие сте ВЪРХА!!! За Социализъм! За свободна и независима България! Власт на народа! Венсеремос, лява България!

Един милион долара награда за този, който пребори стареенето

http://www.cross.bg/stareeneto-nagradata-produlzhitelnostta-1430234.html

/КРОСС/ Освен компанията Google, която е готова да вложи 750 милиона долара в разработването на лекарства против възрастовите заболявания, се появи още една инициатива на Силициевата долина за повишаване на дълголетието и осигуряване на здрави старини. На 9 септември 2014 година в Сан Фанциско е обявено учредяването на награда Palo Alto Longevity Prize. Тя предлага един милион долара на учените, които успеят да решат проблемите на стареенето. „Съвременните изследователи имат много идеи как да подобрят здравето и да увеличат продължителността на живота, но малцина привличат вниманието на обществеността - казва д-р Дзун Юн, президент на калифорнийската инвестиционна компания Palo Alto Investors. - Нуждаем се от начини на ускоряване на процеса на претворяване на тези идеи в реалността." Нескромната цел на наградата е спирането на стареенето. Но началото на това дело ще бъде положено от две малко по-малко амбициозни съревнования, които ще станат стъпки към тази цел. Една награда от $500 000 ще бъде връчена на изследователската група, която успее да възстанови способността на възрастен човек за хомеостаза до юношеско ниво. Организаторите на наградата смятат, че показател за успех ще бъде изменението в честотата на сърдечните съкращения. Другата половина от наградния фонд ще отиде при изследователите, които успеят да увеличат продължителността на живота на лабораторно животно с 50%. В двата случая резултатността ще се установява с помощта на еталонен бозайник

Мерките на ВСС за натовареността на магистратите дали резултат

http://www.cross.bg/magistratite-naiidenova-vlast-1430233.html

/КРОСС/ "Мерките, които Висшият съдебен съвет (ВСС) предприе за тези две години, дадоха един резултат и с перспектива в много кратки срокове ние да финализиране и един друг процес, с който да се справим с известната вече на почти всички български граждани - натовареност на магистратите." Това каза Соня Найденова, представител на ВСС в предаването „Денят започва в неделя" по БНТ. „Вследствие на трайно провеждано планиране и разместване на свободни и незаети щатове от съдилища или прокуратури, които са по-малко натоварени, към такива, които са по-натоварени, успяхме да постигнем едно натоварване на съдиите от най-големия съд в страната - Софийския районен съд така, че то да спадне на броя свършени дела на 48,71. Това е при условие, че в края на 2012 година тази бройка се е движила около осемдесет и деветдесет и няколко", каза Найденова. По повод посещението на експертната комисия и пратеници от ЕК, тя заяви, че не знае какво ще пише в новия доклад, защото това не е било предмет на срещата им. „Предмет на тези срещи е преглед на това, какво се е случило за определен период от време. Това, обикновено е от последния доклад до момента, в който се провеждат срещите. Не мисля, че нищо не се случва. Напротив - случват се много неща. Това че не винаги това, което се случва в съдебната власт е добре показано, в никакъв случай не означава, че го няма

Читател: Над 10 дни няма кой да събере разпилени битови отпадъци на ул."Капитан Райчо"

http://www.moreto.net/novini.php?n=264105

Повече от 10 дни няма кой да прибере разпилени битови отпадъци в района на ул."Капитан Райчо Николов", алармира читател на Moreto.net На 2 септември г-жа Пенчева подава сигнал към районното кметство за мини сметище намиращо се на ул.

Националистите в Шотландия изместват дебата от неудобния въпрос за валутата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/14/2379669_nacionalistite_v_shotlandiia_izmestvat_debata_ot/?ref=rss


По-малко от седмица до референдума за независимост в Шотландия националистите опитват да изместят дебата от сложната тема за валутата, която ще се използва в евентуалната нова държава, разказва агенция "Ройтерс". Въпросът дали Шотландия ще може да продължи да използва британски лири определено затруднява поддръжниците на отделянето от Обединеното кралство.

Несигурността за валутата стана причина и за слабото представяне на основния поддръжник на независимостта и премиер на Шотландия...

В КНДР съдят американец, поискал политическо убежище в страната

http://www.cross.bg/milur-koreya-severna-1430232.html

/КРОСС/ В Северна Корея започна процес срещу американеца Матю Милър, обвинен в извършване на "враждебни действия" на територията на Корейската народнодемократична република. Първото заседание се е състояло днес, но засега няма информация как е минало, нито в какво точно е обвинен, съобщи Асошиейтед прес. Милър, който е на 24 години, бе задържан на 10 април тази година, като официалната формулировка за причината за ареста е "неадекватно поведение при преминаване през проверка на границата". Според севернокорейската агенция КЦТА американецът е скъсал туристическата си виза и е крещял, че иска политическо убежище в Северна Корея. В средата на май за подобно "неприемливо" според севернокорейските формулировки поведение бе задържан и 56-годишният американец Джефри Фаул. Причината бе, че в хотелската му стая е била намерена Библия. Процесът срещу него се очаква да започне скоро. Освен Фаул и Милър под стража в Северна Корея се намира още един американец - Кенет Бей, който е от корейски произход. През 2013 г. той бе осъден на 15 години в трудов лагер. Задържан бе в северната част на страна, където пристигнал като турист. Обвинен бе в опит за вкарване в КНДР на екстремистка литература с цел сваляне на правителството. САЩ няколко пъти са предлагали на Пхенян да изпратят свой официален представител за преговори за помилване на американците, но засега тези опити нямат успех, пише News7.  

930 души от Франция се бият на страната на джихадистите

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/930-dushi-ot-franciia-se-biiat-na-stranata-na-dzhihadistite-6022320

350 от тях в момента са в Близкия изток, като от тях 60 са жени. Около 180 са си тръгнали от Сирия, а 170 пътуват натам. 230 са изразили намерение да заминат, а 36 са загинали там

Моуриньо: Не съм очаквал толкова голове от Диего Коща

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/14/2380361_mourinyo_ne_sum_ochakval_tolkova_golove_ot_diego_koshta/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че не е изненадан от доброто представяне на Диего Коща, но е изненадан от седемте попадения, които бразилецът с испански паспорт отбеляза в първите четири кръга на сезона. 

В събота той вкара първия хеттрик в шампионата при успеха с 4:2 срещу "Суонзи", който изкачи лондончани еднолично начело в класирането. Сините единствени имат стопроцентов актив от 12 точки, като са отбелязали цели 15 попадения. 

"Ако отборът играе добре, той...

Манолова и Цачева си размениха обиди за „опорни точки“ в предизборен дебат

http://offnews.bg/news/n_1/n_388404.html

Мая Манолова и Цецка Цачева използваха предизборен дебат в ефира на bTV, за да се обиждат на „опорни точки“. Манолова посочи категорично, че служебното правителство на Георги Близнашки е било прекалено заето да играе ролята на политически ПР на ГЕРБ и затова не е имало как да организира честни избори. По думите на Манолова доказателство за това са уволненията в министерствата, за да „се реставрират кадри на ГЕРБ“. На това Цачева отговори, че БСП нарочно слага фокуса върху служебния кабинет с надеждата хората да забравят за управлението на кабинета „Орешарски“. Вие се провалихте. Едно е да искаш, друго е да можеш да го направиш, посочи Цецка Цачева. Кандидат-депутатите на ГЕРБ и БСП се обвиниха взаимно, че се водят по „опорни точки“. Мая Манолова не пропусна да спомене изпращането на кандидат-депутати на ГЕРБ в наводнените райони, за да почистват домове, като подчерта, че тя също се е включила в кампанията за помощ в наводнените райони, но без да вика медиите да отразят това. От своя страна, Цачева призова всички партии да се откажат от кампаниите си и като ГЕРБ да отделят средства за пострадалите от бедствията, като не пропусна да отбележи, че за предизборната кампания на БСП са отделени най-много пари. Манолова и Цачева все пак се обединиха около това, че МВР трябва да обърне по-голямо внимание на ромските квартали преди изборите. И двете обясниха, че са провели разговори с вътрешния министър Йордан Бакалов по въпроса. Кандидат-депутатите бяха категорични, че партиите им са готови да съдействат срещу купуването на гласове.

В Русия е единен ден на гласуването

http://www.cross.bg/rysiya-sektzii-grada-1430231.html

/КРОСС/ В Русия е единен ден на гласуването. В страната има над 6000 избора на различно равнище, в тях ще могат да участват 75 млн. души. Ще бъдат отворени над 64000 избирателни секции. Руснаците ще избират губернатори в 30 региона, депутати на регионални парламенти на 14 субекта на Русия, а също и кметове на три града - Благовешченск, Южно-Сахалинск и Анадиря. За участие в изборите са допуснати 63 политически партии. За първи път до избирателните секции ще отидат жителите на новите субекти на Русия - република Крим и града с федерално значение Севастопол, предава Гласът на Русия.  

"Открита сцена" връща "Сълза и смях" на театралните почитатели

http://scene.actualno.com/Otkrita-scena-vryshta-Sylza-i-smjah-na-teatralnite-pochitateli-news_49864.html

Столичното театрално пространство, познато дълги години с името "Сълза и смях" ще отвори тази неделя отново врати за всички почитатели на Мелпомена, но с името "Открита сцена". Въ...

А.Славчев: Жената до Бареков разпределя пари от Ковачки, ДПС и Делян Пеевски

http://frognews.bg/news_76223/

Жената до Бареков разпределя парите в партията, каза в "На светло" по Нова телевизия Ангел Славчев, председател на сдружение "Гражданска контрол". Той изказа предположение, че това са пари на Ковачки, ДПС, Делян Пеевски и спестявания на Бареков.

Кадиев: По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма

http://www.cross.bg/kadiev-byudzheta-dypkata-1430230.html

/КРОСС/ "Абсолютно убеден съм, че 50% от избирателите ще гласуват преференциално. Хората трябва да покажат отношение. Възлагам големи надежди, защото има потенциално буквално за революция в българската политика." Това каза пред Кошлуков депутатът от 42-то НС Георги Кадиев. Според него е нормално, когато излизаш от тежко управление с много критики срещу теб да има позагубена мотивация, а ако нещо може да мотивира хората в БСП в момента това е преференциалния вот. „Да обясняваме на хората, че ще правим „Белене" или нещо друго... Нормалният въпрос тогава е защо не сме го направили.", отбеляза Кадиев като добави, че реалният отговор на въпроса трябва да дойде от бившия енергийния министър. Кадиев отбеляза, че проблемите в банковата сфера се отразяват и на икономиката. По думите му 30% от най-големите предприятия на България са със сметки в КТБ и те започват да изпитват трудности, когато банката затвори. „По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма. НАП очакваха около 200 млн. неизпълнение през април. Мисля, че ще става все по-тежко.", заяви депутатът. „Можете да понатиснете някои копчета, да запушите някои дупки, но за един месец кой знае какво не можете да направите.", допълни Кадиев. Той подчерта, че до последно не е имало директор на Агенция „Митници" за борба с контрабандата. „Мястото си остана празно и в момента няма такъв

ВиК

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vik_34224/

Здравейте. Преди повече от 2 часа подадох сигнал във ВиК за голям теч на Тева пред блок 74 но уви още никой не е дошъл да реши проблема. Питам аз КОЙ ще плати хилядите литри които изтекоха?

Лекари от Източна Европа с общи предложения за реформи в здравните системи

http://www.moreto.net/novini.php?n=264088

Предложения за промени в здравната система у нас ще внесат лекарите от Югоизточно-европейския медицински форум. Специалисти от 17 държави определиха проблемите в сектора като идентични за всички страни от Източна Европа. Липсата на пари за здравеопазване пък се очертава като основна тенденция за територията на Стария континент.

Такова уродливо купуване на гласове няма и в Африка, отчаян Бакалов

http://news.ibox.bg/news/id_990289937

Вътрешният министър разясни най-общо схемата за търговия на преференциалния вот

Двама преметнаха крупие с 23 бона

http://pik.bg/двама-преметнаха-крупие-с-23-бона-news225227.html

Двама преметнаха крупие с 23 бона

Двама мъже са арестувани за измама, която е извършена в игрална зала в град Исперих. Това съобщават от ОДМВР-Разград.

От полицията уточняват, че около 15.30 часа на 12 септември 28-годишният А.А., 32-годишният М.М. и 19-годишният Е.М. посетили казиното и под предлог, че ще заплатят направените от тях залози на игралните автомати веднага след приключване на играта, въвели в заблуждение крупието. То заредила автоматите за залози от 23 000 лева, клиентите обаче нищо не спечелили и изчезнали, без да възстановят залозите си.

Собственикът на залата уведомил полицията за случая. В хода на образувана проверка в РУ”Полиция”-Исперих са задържани за 24 часа двама от мъжете - А.А. от Исперих и М.М. от село Духовец.

Европа няма нужда от нови граници!

http://www.cross.bg/shotlandiya-durzhava-granitzi-1430229.html

/КРОСС/ Онова, което доскоро беше немислимо, може да се окаже възможно: Шотландия би могла да стане независима държава. Но последното, от което Европа се нуждае в момента, са нови граници, пише в коментара си Кристоф Хаселбах. Някой явно иска да издига стени. Поне в преносния смисъл на думата. Лидерът на шотландските националисти Алекс Салмънд не иска, разбира се, да превръща древноримския Адрианов защитен вал в непропусклива граница между Шотландия и Англия. Салмънд обаче иска независима държава, която естествено би прокарала своите нови граници към Англия. Все едно колко пропускливи са те, самото им наличие ще постави мислена, а и практическа бариера между общности, които са свързани помежду си от над 300 години. Възможно е ставащото в Шотландия да е само едно начало. Защото ако шотландците получат самостоятелност, как Испания би могла да откаже независимост на каталунците или на баските? И защо Фландрия да не се отдели от Белгия - един особено труден случай впрочем, защото Фландрия е по-гъсто населена и с по-силна икономика, докато Валония едва ли би могла да просъществува самостоятелно. Какво би станало в такъв случай с Валония? И дали някой ден на Бавария няма също да й хрумне да приеме прекалено буквално наименованието "самостоятелна държава"? /на немски: Freistaat - б.ред

От конгреса Радан удари по честта на Кунева, тя дойде тихичко с Касим Дал

http://www.bnews.bg/article-116348

Не всички са толкова смели, колкото избирателите си. Така витиевато Радан Кънев атакува Меглена Кунева, която ден по-рано бламира избора му за председател на Реформаторския блок.

Намериха хероин в обувката на мъж от Козлодуй

http://pik.bg/намериха-хероин-в-обувката-на-мъж-от-козлодуй-news225226.html

Намериха хероин в обувката на мъж от Козлодуй

Мъж от Козлодуй е спипан от полицията с доза хероин, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца.

В събота около 5 ч. в крайдунавския град е бил направен обиск на Ц.Г. В дясната му обувка ченгетата намерили пакетче с прахообразно вещество, което реагирало на хероин.

По случая е образувано бързо производство

Рокери се състезаваха с Таско Ерменков

http://frognews.bg/news_76222/

В „Ти” формат, както е при рокерите, премина срещата на водача на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Сливенски регион Таско Ерменков, поканен от членовете на местния мото клуб „Войводите”.

Младите социалисти в Стара Загора обещаха победа на Миков

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305689

Над 140 членове на Младежкото обединение в БСП се събраха в Стара Загора, където се срещнаха с лидера на БСП Михаил Миков и водача на листата на социалистите за областта Драгомир Стойнев. „Вашето присъствие е опровержение на аксиомата, че БСП среща повече симпатии у възрастните хора”, каза пред младите социалисти лидерът на левицата. Над 140 членове на Младежкото обединение в БСП се събраха в Стара Загора, където се срещнаха с лидера на БСП Михаил Миков и водача на листата на социалистите за областта Драгомир Стойнев. „Вашето присъствие е опровержение на аксиомата, че БСП среща повече симпатии у възрастните хора”, каза пред младите социалисти лидерът на левицата.

Убиец от наркокомуна бяга като касапина от Соло (снимка)

http://pik.bg/убиец-от-наркокомуна-бяга-като-касапина-от-соло-снимка-news225225.html

Убиец от наркокомуна бяга като касапина от Соло (снимка)

Eдин от убийците на Десислав Панчев в наркокомуната в Белмекен също се издирва от Интерпол, за да бъде вкаран в затвора, пише  "24 часа". 

Георги Станчев изчезва точно както Илиян Тодоров, осъден на последна инстанция за убийството на двама младежи пред дискотека "Соло" в центъра на София. Бягството на Тодоров от правосъдието предизвика шумен скандал, докато това на Станчев остана незабелязано за обществеността.

На 16 септември 2010 г., 7 г. след престъплението, Върховният касационен съд излиза с решение за петимата подсъдими за жестокото убийство. Един от тях - варненецът Георги Станчев, трябва да лежи 10 г. в затвора. Той обаче не е открит, за да бъде откаран в затвора, и се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Точно както убиецът от "Соло" Илиян Тодоров и още няколко други с влезли в сила присъди за убийства. 

Десислав Панчев е убит на 15 юни 2003 г. в наркокомуната в Белмекен. Той отишъл да се лекува там 3 дни по-рано.

В комуната имало строги правила, а той като новобранец трябвало да слуша и да изпълнява заповедите на старите кучета. 

Отговорник на комуната бил Красимир Димитрашков, известен рецидивист от Враца, години по-късно оправдан за опит за убийство. Помощници на Димитрашков били Деян Иванов и Дикран Мардикян. които набили Десислав още в деня на постъпването му. Два дни по-късно го принудили да копае дупка с размерите на стая, а през това време го биели. Издирваният днес от Интерпол Георги Станчев бил принуден от старшите също да го налага заедно с Георги Димитров. 

След това качили Десислав в таванската стая на постройката, където живеели. Вързали го с въже за леглото и продължили да го бият. Момчето започнало да повръща, припаднало и умряло в адски мъки.

Делото за убийството на Панчев върви трудно - разпитани са множество свидетели, то е връщано за ново разглеждане, отменяни са присъди, постановявани са нови.

През април 2007 г. Окръжният съд в Пазарджик праща Димитрашков, Иванов и Мардикян в затвора с присъди от 11 до 13 г. Георги Димитров и Георги Станчев са оправдани и освободени от ареста. През юли 2008 г. ВКС връща делото за ново разглеждане в апелативния съд в Пловдив. Георги Станчев все още се явява на заседанията.

Родителите на жертвата нямат претенции към него и към другия оправдан, защото и те са били тормозени от Димитрашков и помощниците му. 

Той обаче е признат за виновен и е осъден от апелативните магистрати на 8 г. затвор. Слагат му и още 2 от стара присъда във Варна. До последно Станчев твърди, че е нанесъл само един удар с лопата по тялото на Панчев, което няма връзка със смъртта му. 

През септември 2010 г. ВКС окончателно се произнася и потвърждава присъдите на петимата. Станчев е обявен за издирване с червена бюлетина в Интерпол преди няколко месеца, въпреки че се издирва от 4 г.

Психоанализа на международното положение

http://www.cross.bg/durzhava-problem-voiina-1430228.html

/КРОСС/ САЩ официално обявиха война на „Ислямска държава" и приготвиха пушките... на другите САЩ са във война с ИД по същия начин, по който бяхме във война с Ал Каида и съюзниците є по света, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. "Ислямска държава в Ирак и Леванта", която след военните си успехи в Месопотамия успя да овладее огромни територии, петролни находища, обяви Халифат. Безчинствата, апокалиптичната пропаганда, с която заливаха света, беше подминавана дълго време от Западна Европа и САЩ. Излишно е да говорим, че Вашингтон ефективно се размърда едва след като бяха убити американски граждани. На другите може да им изглежда като закъсняла мярка, а на мен ми изглежда като първо посещение на Империята при психоаналитик. Да приемем, че Халифатът е остатъчен навик от лошо поведение. Например в колата ти да е пълно с угарки. Угарките не са проблем. Пушенето е проблем, а угарките просто замърсяват луксозния ти автомобил. "Ислямската държава" е проекция на изключително циничната, манипулативна и грешна политика на САЩ в Близкия изток. Подкрепата на ислямистки движения, които се представяха за бойци за демокарция в арабския свят, се оказа директно финансиране на основите на днешния Халифат, който заплашва реално целия свят - не толкова с оръжие, колкото с идеология. Днес САЩ най-накрая казаха „има проблем". В психоанализата се започва така. С признаването на проблема

Спипаха четирима пияни зад волана

http://pik.bg/спипаха-четирима-пияни-зад-волана-news225223.html

Спипаха четирима пияни зад волана

През последното денонощие полицията в Шумен е заловила четирима шофьори да управляват автомобилите си след употреба на алкохол. Това съобщават от пресцентъра на МВР в града.

На 13 септември около 02:40 часа в Каолиново е спрян за проверка лек автомобил „Нисан Патрол" с шуменска регистрация. С техническо средство е установено, че 38-годишният водач управлява с алкохол с концентрация 1.58 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Образувано е бързо производство.

Около 18:45 часа същия ден в село Климент е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра" с шуменска регистрация. С техническо средство е установено, че водачът от село Пристое управлява с алкохол с концентрация 1.23 промила. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Образувано е бързо производство.

Малко след полунощ на 14 септември в Каолиново пък е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра" с шуменска регистрация. С техническо средство е установено, че 40-годишният водач от село Тъкач управлява с алкохол с концентрация 2.07 промила в издишания въздух. Образувано е бързо производство.

Около 23:00 часа на 13 септември в Нови Пазар е спрян за проверка лек автомобил „Пежо" с добричка регистрация. С техническо средство е установено, че водачът управлява с алкохол с концентрация 1.98 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Образувано е бързо производство.

Младите социалисти в Стара Загора обещаха победа на Миков

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305686

Над 140 членове на Младежкото обединение в БСП се събраха в Стара Загора, където се срещнаха с лидера на БСП Михаил Миков и водача на листата на социалистите за областта Драгомир Стойнев. „Вашето присъствие е опровержение на аксиомата, че БСП среща повече симпатии у възрастните хора”, каза пред младите социалисти лидерът на левицата. Над 140 членове на Младежкото обединение в БСП се събраха в Стара Загора, където се срещнаха с лидера на БСП Михаил Миков и водача на листата на социалистите за областта Драгомир Стойнев. „Вашето присъствие е опровержение на аксиомата, че БСП среща повече симпатии у възрастните хора”, каза пред младите социалисти лидерът на левицата.

Пожарникарите честват професионалния си празник

http://econ.bg/Новини/Пожарникарите-честват-професионалния-си-празник-_l.a_i.567261_at.1.html

Пожарникарите в България отбелязват професионалния си празник. В София огнеборците ще положат венци пред паметника на Незнайния войн, а на...

Цветанов: ГЕРБ работи за всички хора, без изключение

http://pik.bg/цветанов-герб-работи-за-всички-хора-без-изключение-news225224.html

Цветанов: ГЕРБ работи за всички хора, без изключение

Партия ГЕРБ работи за всички хора, без изключение. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с кандидатите за народни представители от 14 МИР-Перник, членове и симпатизанти на партията.

По думите му, в листите на ГЕРБ има и представители на мюсюлманското вероизповедание, които споделят идеите и каузите на партията. „Те със сигурност ще бъдат народни представители в следващия парламент.

Ние целим обединение, което е основата на стабилната държава“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов допълни, че сега е важно да се постигне висока избирателна активност, с което ще се неутрализира ефектът от купения вот.

"Трябва да имаме активна гражданска позиция и на 5-и октомври да гласуваме, защото това е начинът да върнем държавата на верния път на развитие“, каза още Цветанов.

Цветанов: ГЕРБ работи за всички хора, без изключение

http://www.cross.bg/gerb-tzvetanov-predstaviteli-1430227.html

/КРОСС/ "Партия ГЕРБ работи за всички хора, без изключение." Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с кандидатите за народни представители от 14 МИР-Перник, членове и симпатизанти на партията. По думите му, в листите на ГЕРБ има и представители на мюсюлманското вероизповедание, които споделят идеите и каузите на партията. „Те със сигурност ще бъдат народни представители в следващия парламент. Ние целим обединение, което е основата на стабилната държава", посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов допълни, че сега е важно да се постигне висока избирателна активност, с което ще се неутрализира ефектът от купения вот. „Трябва да имаме активна гражданска позиция и на 5-и октомври да гласуваме, защото това е начинът да върнем държавата на верния път на развитие", каза още Цветанов.  

Цветанов победител в телевизионния предизборен дебат по Нова тв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4305676

Цветан Цветанов е победителят в предизборния дебат на Нова телевизия на тема "Сигурност". Втори в политическия разговор бе лидерът на ДСБ Радан Кънев.
На телевизионния дебат в събота вечерта присъстваха още Четин Казак от ДПС, Атанас Мерджанов от БСП и Николай Радулов от ББЦ.
Най-главният проблем, засечен при дебата, бе битовата престъпност. Цветан Цветанов е победителят в предизборния дебат на Нова телевизия на тема "Сигурност". Втори в политическия разговор бе лидерът на ДСБ Радан Кънев. На телевизионния дебат в събота вечерта присъстваха още Четин Казак от ДПС, Атанас Мерджанов от БСП и Николай Радулов от ББЦ. Най-главният проблем, засечен при дебата, бе битовата престъпност.

Вижте празника на пожарникарите в Монтана (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305674

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Младите социалисти в Стара Загора обещаха победа на Миков

http://www.cross.bg/mikov-mladite-sotzialisti-1430226.html

/КРОСС/ 140 членове на Младежкото обединение в БСП се събраха в Стара Загора, където се срещнаха с лидера на БСП Михаил Миков и водача на листата на социалистите за областта Драгомир Стойнев. „Вашето присъствие е опровержение на аксиомата, че БСП среща повече симпатии у възрастните хора", каза пред младите социалисти лидерът на левицата. Той призова младежите да убедят своите приятели и връстници, че младите хора по света трябва да изповядват левите идеи. Миков припомни един от най-големите проблеми - младежката безработица, както и това, което прави Европа и Партията на европейските социалисти за намаляването й. „Вие, младите, трябва със самочувствие да защищавате идеите на левицата. Имате всички основания да кажете: Ние сме от БСП", каза още Михаил Миков. Той посочи още, че в Стара Загора Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ има млада листа, а Драгомир Стойнев е най- приеманият млад водач, което с помощта на Младежкото обединение ще привлече общественото внимание. „Сигурно е, че ние ще бъдем в следващото Народно събрание и ще бъдем силен фактор", категоричен бе Миков. Той връчи партийните билети на нови членове на БСП от младежкото обединение. Лидерът на младите социалисти в Стара Загора Диана Михалева пък му подари специална пощенска марка с послание за победа. „Гълъбът е символ на полета към победата, така и ние Ви обещаваме да победим на тези избори", каза Михалева.  

Километрични задръствания на пътя Асеновград – Смолян

http://pik.bg/километрични-задръствания-на-пътя-асеновград-–-смолян-news225222.html

Километрични задръствания на пътя Асеновград – Смолян

Огромни задръствания се образуват по пътя Асеновград – Смолян, информира "Фокус".

Образуват се километрови колони от автомобили. Движението е затруднено заради подмяна на водопроводи по ул. „Шести януари“ в Асеновград”. 

Има ограничения за движение по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян. Затворено напълно е платното за движение на път Пловдив-Асеновград-Смолян, от кръстовището между бул. „България“, ул. „Шести януари“ и ул. „Марица“ в Асеновград, до кръстовището между ул. „Шести януари“ и ул. „Съединение“ в града.

Транзитният трафик за и от направление Смолян се пренасочва по обходен маршрут.

Ограничението ще бъде валидно до 03.10.2014 година.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване