Проливен дъжд от утре, спира чак след сряда

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245225_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D1%8A%D0%B6%D0%B4+%D0%BE%D1%82+%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5%2C+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D1%87%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D1%81%D1%80%D1%8F%

 Проливни дъждове започват отново от утре. На места интензивните валежи ще са с количества между 30 и 50 л/кв. метър. От днес започва плавно повишаване на нивата на реките, съобщиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

 

Най-много ще вали в Западна, Северозападна и Южна България през нощта в понеделник срещу вторник. Днес в след обяд в западните части на страната се очакват и гръмотевици.

 

78 язовира са застрашени от аварии, заяви шефът на Дирекция “Управление на водите” в МОСВ Асен Личев пред агенция “Фокус”, като обясни, че това са показали проверки, направени през миналата и тази година. Личев увери, че нивото на водите в язовирите към момента е в норма. Той обясни, че за 10  язовира са предприети частично действия по възстановяването им. За други 7 има изготвени проекти за възстановяване на язовирните стени.

 

“За “Белчев дол”, община Габрово, има отнето разрешително за водовземане от него, като е осигурено финансиране за ремонтирането му”, каза още Асен Личев. Язовир “Лялинци” край Трън е с прекратена концесия.

 

По думите на Личев след извършените проверки на техническото и експлоатационно състояние на водоемите в страната от областните комисии се оказва, че хидротехническите съоръжения не се поддържат правилно.

 

По данни на Басейновите дирекции язовирите в страната са 2735. От тях 212 са държавни, 2183 – общинска собственост, 26 – частна, 314 са с неопределена собственост.

 

Съгласно разпоредбите на Закона за водите за общинските язовири отговаря собственикът, т.е. кметовете или концесионерите. “С изменение на нормативния акт на кметовете се предостави правото чрез разрешителен режим на водовземане и ползване на водите от тези язовири”, обясни Личев.

 

По думите му възстановени и ремонтирани са три язовира - “Преселец” в област Търговище, “Вълчитрън-3” и “Славяново” в Плевенско.

Отварят врати покоите на Октавиан Август

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245224_%D0%9E%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%9E%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D0%BD+%D0%90%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81

 От следващия четвъртък жителите на Вечния град и многобройните му туристи ще могат да ходят на гости в жилището на първия император на Древния Рим Октавиан Август. То е било открито от археолозите преди повече от век, когато обаче е изоставено на произвола на съдбата и затрупано. През 2008 г. жилището е частично възстановено и отворено за посещения, но за кратко, тъй като запазените стени и тавани започват да се рушат под въздействието на влагата и резките температурни промени. Веднага е поставено началото на

 

сложна реставрация и консервация

 

на помещенията в целия комплекс, която продължава шест години и е завършена в чест на 2000-ата годишнина от смъртта на Октавиан Август – 19 август в 14-а година след Христа. С цел запазването на античните фрески занапред визитите в императорските покои ще се осъществяват на групи от максимум 20 човека, като продължителността им ще бъде не повече от четвърт час.

 

Жилището на Октавиан Август и обичната му трета съпруга Ливия се намира на хълма Палатин, където според легендата бил вдигнал колиба единият от двамата основатели на Рим – Ромул. Точно до нея пък бил поискал да живее до края на дните си и императорът, който пожелал домът му да бъде от тухли и богато украсен. Всъщност става дума за две разкошни жилища – това на Ливия, първото, което е отворено за кратко през 2008 г., и това на Октавиан Август. Те са разделени от храма на древноримския бог Аполон, от който са запазени само основи на стени. Що се отнася до покоите на императора, почти такъв, какъвто е бил преди 20 века, е триклиниумът или залата за гуляи с прилежащите й помещения. В тях прислугата приготвяла угощенията на владетеля и поканените от него сътрапезници, там са били и „гримьорните” на актрисите и танцьорките, повикани за разтуха на големците. Величествена е и съседната зала, наречена „Къща на куклите”, която е на два етажа и в която сътрапезниците са можели да се насладят както на веселящите ги с

 

песни и танци

 

хубавици, така и на нарочно докарани куртизанки. Интересни са стаята на маските, където Октавиан Август обичал да се оттегля, за да разсъждава за бъднините на империята, както и двете библиотеки – гръцка и латинска, където той се обогатявал със знания. Според шефката на екипа от реставратори Чинция Конти при възстановяването на стенописите понякога тя и колегите й трябвало да сглобяват истински пъзели от стотици парчета, паднали и натрошили се на пода през годините. За да може да бъде запазен за поколенията, комплексът е покрит със специален метален покрив.      

Москва отвръща на удара

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245223_%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B0

 Русия готви адекватен отговор на поредния кръг от санкции, наложени от ЕС и САЩ. Това става ясно от изявление на руското външно министерство, публикувано вчера на сайта на ведомството. Министерството окачестви новите ограничения срещу банки и компании от енергийния и оръжейния сектор като "поредната враждебна стъпка от страна на Вашингтон в руслото на американския конфронтационен курс".

 

В изявлението се изтъква още, че “жонглирането със санкции" няма да принуди Русия да промени принципната си позиция. “Няма да действаме в угода на геополитическите амбиции на САЩ и на намеренията на онези отвъдокеански политици, които се стремят да използват “управляемата Украйна" в интерес на сдържането на Русия", заявява руското дипломатическо ведомство. Министерството посочва, че предстоящите контрасанкции ще са "принудителна мярка, но Москва оставя

 

отворена вратата

 

за конструктивно и честно сътрудничество, включително и по украинската криза, ако Вашингтон е готов на това”. „В условията на достигнатото с труд примирие в Югоизточна Украйна на базата на мирните инициатива на президента Владимир Путин САЩ залагат на усилване на санкционния натиск върху Русия”, констатират от Външно.

 

Що се касае до конкретните ответни мерки, които Москва ще предприеме срещу Брюксел и Вашингтон, очаква се те да бъдат наложени още в началото на идната седмица, пише в. „Известия”. Преди дни министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев намекна, че руският отговор вероятно ще включва ембарго върху вноса от ЕС и САЩ на автомобили, предимно втора употреба, и на редица стоки от леката промишленост, сред които облекла. Цитиран от РИА Новости, висшият чиновник не изключи възможността към санкционния списък да бъде добавена и техника като хладилници и компресори, както и продукция на нефтохимическата промишленост. Източник от правителството заяви пред „Известия”, че се разглежда и възможността ембарго да бъде въведено не върху отделни стоки, а върху редица големи европейски и американски компании. В началото на седмицата премиерът Дмитрий Медведев пък заяви, че има вероятност Русия

 

да затвори въздушното си пространство

 

за западни авиокомпании. Държавният глава Владимир Путин е убеден, че ответните мерки само ще укрепят руската икономика, както се е случило след въвеждането на продоволственото ембарго. В началото на август Москва напълно забрани вноса на селскостопанска продукция от страните от Евросъюза и от САЩ.

 

Междувременно фалира още една руска туристическа фирма. Компанията от Санкт Петербург „Море Солнца” съобщи на сайта си, че прекратява дейността си поради невъзможност да изпълнява задълженията си пред клиентите, предаде Интерфакс. Това лято много туристически компании в Русия се сблъскаха с финансови трудности. На 8 септември фалит обяви туроператорът “Солвекс-турне", а на 10 септември прекрати работа компанията “Южний крест".

САЩ са във война с “Ислямска държава”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245222_%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D1%81%D0%B0+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0+%D1%81+%E2%80%9C%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%E2%80%9D

 Белият дом заяви, че САЩ са във война срещу джихадистите на “Ислямска държава" (ИД) след някои семантични колебания по въпроса след обявената в сряда от президента Обама стратегия за борба с групировката.

 

Държавният секретар Джон Кери, който е на обиколка в Близкия изток за сформиране на широка коалиция срещу ИД,

 

не изглеждаше склонен

 

да използва термина “война" за квалифициране на разширяването на американската военна операция срещу ИД в Ирак и Сирия. Пентагонът и Белият дом обаче премахнаха всякакви съмнения как възприемат конфликта. “САЩ са във война с ИД по същия начин, по който бяхме във война с „Ал Кайда” и съюзниците й по света", заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. “Ние сме във война с ИД, както продължаваме да сме във война с „Ал Кайда” и съюзниците й", заяви също говорителят на Пентагона контраадмирал Джон Кърби.

 

По-рано държавният секретар Джон Кери предпочете да използва термина “широкомащабна антитерористична операция" в интервю за Си Би Ес. "Думата “война" е погрешна терминология и аналогия, но е факт, че сме ангажирани в

 

значимо международно усилие

 

за озаптяване на тероризма", каза Кери. От миналия месец американските бойни и безпилотни самолети са нанесли над 160 удара срещу ИД в Ирак.

 

Междувременно стана известно, че Германия възнамерява да командирова поне 40 военни от свое спецподразделение, които да обучават кюрдските бойци да използват германско въоръжение в борбата срещу Ислямска държава, предаде АП

 

Освен това Германия смята да осигури на кюрдите и щурмови карабини, противотанкови средства и бронетехника. Засега не е ясно кога ще бъдат изпратени десантчиците.

 

Както вече бе съобщено, Германия ще отдели допълнително 50 милиона евро финансова помощ за бежанците от Сирия и Ирак.

 

Междувременно САЩ отново

 

отхвърлиха възможността

 

за сътрудничество със сирийския президент Башар Асад в борбата срещу Ислямска държава. “Режимът на Асад не е отговор на предизвикателствата срещу сигурността. Те създадоха този вакуум. Ние няма да си сътрудничим с тях в тази борба. Те са загубили своята легитимност", заяви говорителят на държавния департамент на САЩ Мари Харф.

 

Същевременно бе съобщено, че и Турция ще има принос към военните усилия срещу джихадистите в Ирак и Сирия, тъй като е член на НАТО и разполага с географски предимства за подобни действия, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби. Говорителят на Пентагона допълни, че зависи от турските лидери и турския народ да решат как и кога ще се изрази това партньорство.

 

По рано Турция подчерта, че

 

ще окаже подкрепа

 

в борбата с ИДИЛ, но с несмъртоносни средства, тъй като групировката държи 49 турски дипломати за заложници.

 

Турският премиер Ахмет Давутоглу в изявление пред турски телевизионен канал заяви, че проблемите в региона няма да бъдат разрешени само посредством взимане на мерки за сигурност. Според Давутоглу Сирия, Ливан и Ирак представляват линия на напрежения, поради което за

 

разрешаването на проблемите

 

на тези три страни има необходимост от широкообхватна и силна политика.

 

Според турския премиер стратегията на американския президент Барак Обама за борба срещу терористичните групи в региона, начело с „Ислямска държава”, е необходима, но не е достатъчна за налагането на политическа стабилност в региона. "Ако Сирия бъде пренебрегната, проблемите няма да се разрешат. Пътят за предотвратяване на радикализирането е възприемането на правилна политика", каза още Давутоглу.

Магазин работи без никакви опаковки

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245221_%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD+%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8+%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8

 В Берлин отвори врати магазин за стоки без опаковки, пише „Берлинер цайтунг“. Като се започне от мляното кафе, бирата, шнапса и се мине през шампоана, за да се стигне до маслините и зехтина, всичко в магазина „Оригинално неопаковано“ се предлага в насипно състояние. Клиентите идват със собствените си чанти, кутии и буркани, които след това се пълнят с мюсли, ориз или макаронени изделия. Действа и система от депозити за клиентите, които са дошли без собствени съдове. Всичко се тегли на касата, а цените често са по-ниски от тези в традиционния супермаркет.

 

Тук можете дори да донесете собствена бутилка и да я напълните с бира или с червено вино. Искате водка? Тя е в голяма бутилка и всеки може да си купи чашка. Или повече. Същото важи и за продуктите за лична хигиена и перилните препарати. Специалният шампоан за мазна коса е в 10-литров бидон с кранче. Пастата за зъби се предлага на кръгчета.

 

Магазинът се управлява от две млади германки, на 24 и на 31 години, жертви на "свръхдози амбалаж" - Милена Глимбовски и Зара Волф. В Европа магазинът без опаковки все още прави първите си стъпки. В Германия вече има един – в Кил.

 

В Бордо, Франция, има подобен магазин за хранителни стоки. В Италия вече са се появили два. В австрийската столица Виена също има само една подобна фирма. В Лондон обаче подобен опит се е провалил и магазинът е бил затворен.

Излиза първото издание на "Капиталът" на Карл Маркс

http://chronicles.actualno.com/Izliza-pyrvoto-izdanie-na-Kapitalyt-na-Karl-Marks-news_49686.html

„Капиталът. Критика на политическата икономия“, известен също и само като „Капиталът“, е обширен трактат в 3 тома върху политическата икономия, написан от Карл ...

Чака ни засилване на дъждовете, МОСВ предупреждава за реките

http://society.actualno.com/Chaka-ni-zasilvane-na-dyjdovete-MOSV-preduprejdava-za-rekite-news_49785.html

Още от днес (14 септември) може да се очаква увеличение на речните нива в страната. Причината - очаквани нови интензивни валежи в страната, на места с количества между 30 и 50 л/кв.метра, съобщава МОС...

„Марица” с нов формат в събота

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245220_%E2%80%9E%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0%E2%80%9D+%D1%81+%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82+%D0%B2+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0+

 Вестник „Марица” зарадва читателите си с ново съботно издание.  Журналисти, фоторепортери, редактори, коректори и графични дизайнери вложиха сърцето си, за да предложат едно по-различно четиво на пловдивчани. Изданието се явява пилотно за медията – 32 страници с нов за вестника таблоиден формат А3.

В него ще прочетете за живота на видни пловдивски обществени фигури, хобито, пътешествията, модата, джаджите, колите, рецепти, забавни страници. Ще намерите също и анализи и коментари на изминалите през седмицата водещи новини.

Ето и част от темите в следващия брой на вестник „Марица Уикенд”:

-       Каталуня позна първо Пловдив, после Стоичков

-       Събота в Пловдив: Учителят по география на Стефка, Данчо Йовчев и Стоян Делчев

-       70-годишната скиорка Надя: 4 спорта и 4 внуци са моят допинг

-       Христо Данов: Нация от Андрешковци сме

-       Превземаме Шотландия step by step. Ставаш граф срещу 800 лв., лордовете вървят по 200.

Темата на броя: Първият звънец – всичко за старта на новата учебна година

Новото издание „Марица Уикенд” търсете всяка събота във всички вестникарски павилиони, хипермаркети и бензиностанции на Газпром.

Френската езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” - Пловдив.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/245219_%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F+%E2%80%9E%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BD+%D0%B4%D1%8A%D0%

 Официални гости на тържеството ще бъдат :

г-н Васил Грудев- служебен министър на земеделието и храните, представители на дипломатическата мисия на Китайската народна република, г-н Ангел Христозов- председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, г-ца Катя Стайкова- директор на „Връзки с обществеността” към асоциацията, представители на РИО-Пловдив.

От тази година в пловдивското училище ще се изучава китайски език. Френската езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” е първата езикова гимназия в България, която открива клас с интензивно профилирано изучаване на китайски език по учебни програми за езикова гимназия.

За качественото обучение по предмета освен задължителния според нормативните изисквания хорариум са предвидени и допълнителни часове, организирани в следобеден блок. Финансирането им се осигурява както от училищния бюджет, както и със средства от фондове на национална програма към МОН, обясни г-жа Мариела Николова, директор на учебното заведение.

Допълнителен бонус за бъдещите китаисти е и осигурената приемствена връзка между средното и висшето образование чрез партнирането на гимназията с ПУ ”Паисий Хилендарски”. Сътрудничеството между двете институции гарантира повишена ефективност в подготовката на учениците . 

Яценюк: Путин иска да завземе цяла Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304652

“Целта на руския президент Владимир Путин е да завладее цяла Украйна, Русия е заплаха за световния ред и за сигурността в цяла Европа”, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той говори на конференция в Киев с участието на украински и европейски парламентаристи и бизнесмени.
Според Яценюк Путин иска да възроди Съветския съюз “Целта на руския президент Владимир Путин е да завладее цяла Украйна, Русия е заплаха за световния ред и за сигурността в цяла Европа”, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс. Той говори на конференция в Киев с участието на украински и европейски парламентаристи и бизнесмени. Според Яценюк Путин иска да възроди Съветския съюз

Депардийо пиел на ден 14 бутилки вино

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304622

Жерар Депардийо пиел на ден 14 бутилки вино. Френският актьор призна в интервю, че започва да пие преди 10 ч сутринта, но въпреки това не се отцепвал.
65-годишният Депардийо казва: “Когато съм отегчен, пия. След операцията, при която ми сложиха байпас на сърцето, трябва да внимавам повече... Обикновено започвам вкъщи с шампанско или червено вино Жерар Депардийо пиел на ден 14 бутилки вино. Френският актьор призна в интервю, че започва да пие преди 10 ч сутринта, но въпреки това не се отцепвал. 65-годишният Депардийо казва: “Когато съм отегчен, пия. След операцията, при която ми сложиха байпас на сърцето, трябва да внимавам повече... Обикновено започвам вкъщи с шампанско или червено вино

Невиждан цирк! Цензурираха събор в село Ярджиловци, заради поява на Димитър Колев от ББЦ

http://www.zapernik.com/politika/nevijdan-cirk-cenzuriraha-subor-v-selo-yardjilovci-zaradi-poyava-na_34223/

Водачът на листата Димитър Колев и кандидат-депутати на ББЦ бяха в село Ярджиловци по покана на един от организаторите на тридневно мероприятие-събор, чийто замисъл е ярджиловските зетове да се срещнат със снахите и бирен фест. Заедно с Димитър Колев на бирен фест пристигнаха втората в листата на ББЦ Гергана Дончева и третият в листата Ивайло Иванов, както и други представители на партии "Лидер" и ББЦ. Кандидатите за народни представители искаха да се срещнат и да разговарят с...

Продължава

САЩ удрят “Лукойл” и “Газпром” с ембарго

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304655

САЩ въведоха нови санкции срещу Русия заради намесата и? в Украйна, съобщи Ройтерс.
За първи път в списъка със засегнатите от санкциите компании влизат “Лукойл”, “Газпром”, “Транснефт”, “Газпром нефт” и “Сургутнефтегаз”. На тези компании е забранено да им се доставят стоки и технологии за добив на петрол от дълбоководни участъци, САЩ въведоха нови санкции срещу Русия заради намесата и? в Украйна, съобщи Ройтерс. За първи път в списъка със засегнатите от санкциите компании влизат “Лукойл”, “Газпром”, “Транснефт”, “Газпром нефт” и “Сургутнефтегаз”. На тези компании е забранено да им се доставят стоки и технологии за добив на петрол от дълбоководни участъци,

Очаква се евакуация на 2000 хървати заради проливните дъждове

http://www.vesti.bg/novini/ochakva-se-evakuaciia-na-2000-hyrvati-zaradi-prolivnite-dyzhdove-6022308

Около 2000 души може да бъдат евакуирани заради наводненията в Хърватия, съобщи телевизия Ей Би Си.

Ислямистите в Сирия обезглавиха и британски заложник

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/14/2380217_isliamistite_v_siriia_obezglaviha_i_britanski_zalojnik/?ref=rss

Ислямисти разпространиха видео запис, на който се предполага, че е документирано обезглавяването на британския заложник Дейвид Хейнс, съобщи "Ройтерс".

Агенцията казва, че не може да потвърди автентичността на записа, разпространен от името на организацията "Ислямска държава", която екзекутира по същия начин двама американски журналисти - Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф.

Но интернет сайт за разузнавателна информация, който в предишните два пъти бе сред първите, разпространили...

Дете загина при катастрофа над Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/dete-zagina-pri-katastrofa-nad-blagoevgrad-6022307

4-годишно момченце загина, други трима-майка му, племенница на 14 г. и мъж на 33-година са леко ранени, след като лек автомобил "Ауди" излетя и се търкаля над 100 метра по скат над Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Преговорите на "Уестинхаус" с Украйна са само начални

http://www.vesti.bg/novini/pregovorite-na-uestinhaus-s-ukrajna-sa-samo-nachalni-6022306

Президентът на "Уестингхаус" Дани Родерик заяви, че преговорите с Украйна за строителството на нови реактори са едва в началната си фаза и няма никакво обсъждане в подробности.

Любим виц на Иво Сиромахов от фейсбук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304405


Любопитен факт: хората, които са си направили селфи с книга, са сто пъти повече от хората, които тази година са си купили Любопитен факт: хората, които са си направили селфи с книга, са сто пъти повече от хората, които тази година са си купили

Първо в "24 часа": Заради отпора на СДС и ДБГ Радан Кънев няма да се кандидатира за лидер!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4305411


Лидерската битка в Реформаторския блок няма да се състои днес, научи ексклузивно преди минути Лидерската битка в Реформаторския блок няма да се състои днес, научи ексклузивно преди минути "24 часа" от председателите на съставляващите десния съюз партии. След по-малко от 10 часа те се събират на първата си обща конференция, която бе замислена като изборна и която ще играе старт на кампанията за вота на 5 октомври.

Кръстовден е

http://news.ibox.bg/news/id_1405306461

Българската православна църква чества Въздвижение на Светия кръст Господен

Французин остава в сметките на "Левски"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4304601

Френският нападател Фредерик Нимани остава в сметките на “Левски” въпреки отчайващото си физическо състояние. Таранът мина проби на “Герена”, където направи впечатление не само с доста наднормено тегло. 
По принцип “сините” търсят точно такъв едър централен нападател с умение да пази топката и да мачка защитниците. На този етап на Нимани обаче му Френският нападател Фредерик Нимани остава в сметките на “Левски” въпреки отчайващото си физическо състояние. Таранът мина проби на “Герена”, където направи впечатление не само с доста наднормено тегло. По принцип “сините” търсят точно такъв едър централен нападател с умение да пази топката и да мачка защитниците. На този етап на Нимани обаче му

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4292936

Акад. Антон Дончев, писател, автор на романа "Време разделно", 84 г.
Антоанета Добрева-Нети, актриса и певица.
Явор Куюмджиев, депутат в 42-ото НС от ПГ на Коалиция за България, 44 г.

И всички, които празнуват на Акад. Антон Дончев, писател, автор на романа "Време разделно", 84 г. Антоанета Добрева-Нети, актриса и певица. Явор Куюмджиев, депутат в 42-ото НС от ПГ на Коалиция за България, 44 г. И всички, които празнуват на

На 14 септември рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4304400

Акад. Антон Дончев, писател
Антоанета Добрева (Нети), актриса
Николай Тишев, бивш изп. директор на пристанище Бургас
Стойко Танков, бивш депутат
Явор Куюмджиев, бивш Акад. Антон Дончев, писател Антоанета Добрева (Нети), актриса Николай Тишев, бивш изп. директор на пристанище Бургас Стойко Танков, бивш депутат Явор Куюмджиев, бивш

Дете загина при от пиян шофьор

http://www.vesti.bg/novini/dete-zagina-pri-ot-piian-shofior-6022305

Дете загина и четирима души са ранени при тежка катастрофа на пътя от Благоевград за Мемориала "Кръстта" над града, предаде кореспондент на БГНЕС.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване