Чарли Шийн развали годежа си с порно звездата

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/charli-shijn-razvali-godezha-si-s-porno-zvezdata-6025116

Тя е страхотно момиче, но взаимно решихме да тръгнем по различни пътища и да не прекараме остатъка от живота си заедно", разкри Шийн

Младежки икономически инициативи в земеделието и животновъдството представят в Смолян

http://www.cross.bg/smolyan-ikonomicheski-zemedelieto-1435594.html

/КРОСС/ Възможностите за реализиране на младежки икономически инициативи в земеделието и животновъдството в новия програмен период на ЕС - 2014-2020 г. ще представят на семинар в Смолян. Събитието е по инициатива на Националния съвет на Младежкото обединение на БСП и фондация „Фридрих Еберт" и ще се проведе утре - събота, 18 октомври от 12.00 часа в хотел „Кипарис Алфа". Семинарът е на тема „Европа на регионите. Национални политики. Местни приоритети". Ще бъде засегната и темата „Политика по време на криза". Срещата ще открият председателят на младежката структура на БСП в община Смолян Светослав Димитров и председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова, От 13.15 часа започва дискусия на тема „Криза в политиката и политика по време на криза". Водещи ще бъдат известният журналист и блогър Александър Симов, политологът Иво Инджов, председател на УС на Института за модерна политика и смолянският депутат от БСП Дора Янкова. Възможностите на младите хора за икономически инициативи в селското стопанство в новия програмен период на ЕС ще представи бившият зам.-министър на земеделието и храните Явор Гечев от 15.15 часа. Организаторите се обръщат с покана към всички жители на област Смолян да вземат участие в семинара, който ще даде редица практически съвети за развитието на региона.  

Вижте кои столични квартали ще останат без вода в понеделник

http://pik.bg/вижте-кои-столични-квартали-ще-останат-без-вода-в-понеделник-news238786.html

Вижте кои столични квартали ще останат без вода в понеделник

На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с възстановяване на съществуващ уличен водопровод на ул. „Момина сълза" гр. Банкя , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
ул. „Мамина сълза", ул. „Спътник" , ул. „Блян"
по ул. „София" от ул. „Космонавт" до ул. „Иванянско шосе", ул. „Еделвайс", ул. „Морава", ул. „Люляк"
по ул. „Ангел Каралийчев" от ул. „София" до ул. „Николай Некрасов"
по ул. „Николай Некрасов" от ул. „Иванянско шосе" до ул. „Невен"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „София" ъгъла с ул. „Момина сълза".
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.


На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. 506 кв. „Христо Ботев" , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
ул. 509, ул. „Георги Спасов", ул. „Мими Балканска", ул. „Владимир Минков – Лотко"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 509 ъгъла с ул. 506.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.


На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с пресвързване и прекъсване на стари сградни водопроводни отклонения до бл. 304 жк. „Дружба" ІІ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
бл. 304, бл. 314,бл. 315
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 304.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.


На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с подмяна на уличен водопровод и пресвързване на сградни водопроводни отклонения на ул. „Захари Зограф" кв. „Драгалевци" , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
по ул. „Захари Зограф" от ул. „Крушова градина" до ул. „Свети Горазд"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Захари Зограф" ъгъла с ул. „Крушова градина".
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.


На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Шипка" кв. „Кубратово" , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
ул. „Христо Ботев", ул. „Иван Вазов", ул. „Железопътна", ул. „Черковна"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Черковна" ъгъла с ул. „Шипка".
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.


На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с изпълнение на инвестиционна програма за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Крушите" с. Долни Лозен , се налага спиране на водоподаването от 8:30 до 20:30 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
ул. „Варовита", ул. „Маркова ливада", ул. „Крушите", ул. „Светлина", ул. „Дивано"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Дивано" ъгъла с ул. „Маркова ливада".
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода" живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 20 октомври 2014 г. (понеделник), във връзка с подмяна на водомерни възли на ул. „Кореняците" и ул. „Полковник Стойно Бачийски" кв. „Княжево" , се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода":
от 11:00 до 12:30 часа
по ул. „Кореняците" от ул. „Арбанаси" до ул. „Княжевска"
по ул. „Всеволд Гаршин" от ул. „Евлия Челеби" до №6А
от 9:30 до 10:30 часа
по ул. „Полковник Стойно Бачийски" от ул. „Седянка" до ул. „Княжевска"
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Полковник Стойно Бачийски" ъгъла с ул. „Седянка"; ул. „Княжевска" пред 26-то СОУ.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

Копирано от standartnews.com

Осъдиха мъж и жена, обирали възрастни хора във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267674

Различни мерки за неотклонение наложи днес Районен съд - Варна на мъж и жена, обвиняеми за извършени след предварителен сговор кражби от възрастни хора при продължавано престъпление, научи Moreto.net. Спрямо 44-годишната С.

Стана ясна последната участничка на турнира на шампионките в София

http://tennis.actualno.com/Stana-jasna-poslednata-uchastnichka-na-turnira-na-shampionkite-v-Sofija-news_55503.html

Австралийската тенисистка Саманта Стосър е последната, осма, участничка в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, който ще се проведе в София от 28 октомври до 2 ноември, съобщaват от БФТ. Тя се кл...

ЕК одобри модернизацията на противопожарните служби в 86-те градски зони

http://www.cross.bg/proekt-oborydvane-protivopozharnite-1435593.html

/КРОСС/ Европейската комисия одобри проект „Модернизация на противопожарните служби в 86-те градски зони чрез доставката на пожарни коли и противопожарно оборудване" по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. Проектът се финансира в рамките на схема „Подкрепа за ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите при пожари в градските агломерационни ареали", с бенефициент Министерството на вътрешните работи. Това е петият голям проект по ОПРР по смисъла на чл.39 от Регламент (ЕО) № 1083/2006. Чрез модернизацията на противопожарните служби със съвременно оборудване ще се постигне максимално предотвратяване на рисковете и щетите за човешкия живот и нематериалното имущество по време на пожари и при аварии в градските зони. С изпълнението на този проект ще бъде възможно да се доставят нови съвременни пожарни коли и противопожарно оборудване за регионалните структури на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерството на вътрешните работи. Това ще намали времето за реагиране, времето за пристигане на мястото на произшествието, както и преките щети. Одобреният от Европейската комисия размер на безвъзмездната финансова помощ е 51 млн. евро, от които 85% е съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15% са средства от националния бюджет. Вследствие на одобрението, минималната цел за ОПРР за 2014 г. по правилото N+2 е намалена с 39 млн

Продължава "свободното падане" на рублата

http://news.ibox.bg/news/id_623572037

РЦБ е принудена да провежда огромни интервенции, за да ограничи срива

12 фирми искат да обновяват енергийно жилища

http://econ.bg/Новини/12-фирми-искат-да-обновяват-енергийно-жилища_l.a_i.578160_at.1.html

12 фирми кандидатстват за проектиране и авторки надзор по проекта за Енергийно обновяване на българските домове в Североизточна и Югоизточна...

Боно страда от глаукома

http://www.cross.bg/bono-glaykoma-strada-1435592.html

/КРОСС/ Фронтменът на U2 Боно призна, че винаги носи тъмни очила, защото има глаукома, съобщава The Telegraph. 54-годишният изпълнител сподели, че от около 20 години страда от повишено вътреочно налягане, в резултат на което може да загуби зрението си. "Лечението, което ми прилагат, е добре. Аз съм добре. Но сега вие няма да си го избиете от главата и винаги ще си мислите: „О, бедният слепец Боно", пошегува се певецът.    

България се разделя на девет туристически района

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bylgariia-se-razdelia-na-devet-turisticheski-rajona-6025115

На картата на районирането отново се появяват знакови за България райони като Долината на розите и Родопите

НСО за новите коли: Старите са от 2005 г. и овехтяват

http://offnews.bg/news/n_1/n_405041.html

Националната служба за охрана (НСО) купува нови автомобили, защото автопаркът на службата, който за последен път е подновяван преди 9 години, е застрашен от "овехтяване". Това става ясно от позиция на НСО след публикации за обществената поръчка, при която ще бъдат платени  723 275 лв. без ДДС за   7 броя луксозни Audi A8.  Това е и първата обществена поръчка, която направи новият началник на НСО Ангел Антонов   след назначаването му на поста. В позицията на НСО се дават аргументи за необходимостта от поръчката. В нея се обяснява, че за транспортирането на "министрите и чуждестранните гости с такъв и по-висок ранг, както и придружаващите ги лица", в НСО има самостоятелно звено с 23 представителни автомобили. "В процеса на интензивната експлоатация е потвърдено, че физическата им амортизация и овехтяване водят до чести аварии и откази. Това е причина за значително увеличение на експлоатационните разходи, неефективното и неикономично разходване на публични средства", аргументират се от службата и поясняват, че през 2009 година е взето решение за поетапната подмяна на представителните автомобили , които за последно били сменяни през 2005 година. Въпреки взетото решение обаче, автомобилите не били подменяни поради липса на средства, като процесът стартира четири години по-късно - едва през 2013 година. Тогава е проведена обществена поръчка и са доставени първите седем нови автомобили. "При последващата обществена поръчка през 2014 г., за доставка на нови седем представителни автомобили, техническата спецификация не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 г.", обясняват от НСО. От службата за охрана поясняват, че автомобилите не са необходими само за превозване на представители на властта, но и на дипломати. "С наличните в самостоятелното звено представителни автомобили, доставени за и използвани от министрите, се осъществява не само транспортът, в страната и чужбина, на министрите, но и транспортното обслужване на чуждестранни дипломатически представители при връчване на акредитивни писма, при посещение на чуждестранни делегации и гости с ранг заместник-председател на парламент, министър, заместник-министър, високопоставени председатели на международни организации и институции. Транспортното обслужване на чуждестранни делегации и гости се осъществява на принципа на реципрочност", се казва още в позицията. От нея обаче не става ясно дали ще бъдат дадени допълнително средства за модернизиране на возилата, тъй като те не са бронирани и нивото им на защита практически е нулево. Освен за седемте луксозни возила, НСО подписа и два други договора за доставка на автомобили - 12 бр. Опел Астра и един товарен автомобил Мицубиши Фузо . Общата цена на трите поръчки е 1 059 655 лв.   Въпреки раздутия бюджет на службата, който тази година достигна най-високите си нива от няколко години насам, НСО се оплака от недостиг на около 1.3 млн. лв. Затова Ангел Антонов поиска от служебното правителство допълнително 1 млн. лв. - приблизителната стойност на новопоръчаните автомобили. На 13 юни службата също получи допълнителни средства от 4 млн. лв. По този начин бюджетът на НСО набъбна до 37 млн. лв. За сравнение през 2013 г. той беше 35 млн. лв., а през 2012 г. - 31 млн. лв.

Ирина Репуц към Радан Кънев: Изнудваш да си мълчим в името на единството на блока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373718

Лидерката на Християндемократическата партия от коалицията на Реформаторския блок Ирина Репуц се обърна към Радан Кънев във Фейсбук. 
„Когато питаш всички ли са представени и има ли единство, значи изнудваш и разцепваш, така ли?!” – пита Ирина Репуц от стената си в социалната мрежа.
„Нима е изнудване да искаш насреща си да виждаш честни Лидерката на Християндемократическата партия от коалицията на Реформаторския блок Ирина Репуц се обърна към Радан Кънев във Фейсбук.  „Когато питаш всички ли са представени и има ли единство, значи изнудваш и разцепваш, така ли?!” – пита Ирина Репуц от стената си в социалната мрежа. „Нима е изнудване да искаш насреща си да виждаш честни

Григор Димитров номиниран за спортсмен на годината

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-nominiran-za-sportsmen-na-godinata-news226125.html

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е сред четиримата номинирани от Асосиацията на професоналните тенисисти (АТП) за наградата за спортсменство за сезон 2014 година. Димитров ще се конкурира с Марин Чилич от Хърватия, Роджър Федерер от Швейцария и Кей Нишикори от Япония за приза, който е на името на легендарния шведски играч  Стефан Едберг, Наградата се връчва на тенисиста, който е показал високо ниво на професионализъм и честност през целия сезон, отнася се с уважение към съперниците си и допринася за популярността на играта чрез дейности и мероприятия извън корта. Победителят се определя след гласуване сред професионалните тенисисти.

Григор Димитров номиниран за 2 награди. Гласувай тук за него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373731

Григор Димитров получи номинации за годишните награди на АТП.
Едната е за спортсменство на името на шведската легенда Стефан Едберг. Другите в списъка са Марин Чилич, рекордьорът по титли от Григор Димитров получи номинации за годишните награди на АТП. Едната е за спортсменство на името на шведската легенда Стефан Едберг. Другите в списъка са Марин Чилич, рекордьорът по титли от "Големият шлем" Роджър Федерер и Кей Нишикори. За този приз гласуват състезателите. Димитров може да стане любимец №1 на феновете,

Новата BG икономика: „Роснефт“ поправя тръбите си с варненски машини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372948

Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода, Новата BG икономика е съвместна рубрика, подкрепена от ТехноЛогика, с твърдото убеждение, че обществото ни има нужда от примери на проспериращи български фирми, които доказват на младите хора, че има възможности за достойна реализация в България. Те са новият облик на българската икономика и техните постижения осмислят тежката цена на прехода,

Без пробив засега по украинската криза след среща Путин - Порошенко

http://www.moreto.net/novini.php?n=267670

Руският президент Владимир Путин заяви, че срещата му с президента на Украйна Петро Порошенко и лидери от ЕС е била “положителна“, но въпреки оптимистичното му изявление, няма признаци за решителен пробив за решаването на украинската криза, съобщи Ройтерс.

Пиронкова отпадна от румънка в Москва, но се връща в топ 40

http://www.mediapool.bg/pironkova-otpadna-ot-rumanka-v-moskva-no-se-vrashta-v-top-40-news226124.html

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на турнира "Купа Кремъл" в Москва с награден фонд 710 000 долара след загуба с 6:1, 3:6, 2:6 от румънката Ирина-Камелия Бегу.   Така тя изравни най-доброто си постижение в руската столица от 2009-а година, когато също достигна до четвъртфиналите.   Пиронкова спечели 100 точки за световната ранглиста от турнира и ще се върне в Топ 40 на класацията на WTA при обновяването й следващата седмица.

Шефовете на КТБ: БНБ ще срине банката

http://www.cross.bg/kvestorite-schetovodnata-sistema-1435591.html

София /КРОСС/ Ясно се вижда, че КТБ все още е в добро състояние и че не може да бъде срината в кратки срокове, въпреки всички усилия на БНБ и квесторите да я ликвидират поръчково. Ето защо БНБ ще приложи допълнителна обезценка на кредитите при прилагане на нова методика, приета през м. август 2014 г. Само така загубата ще нарасне със сума, която е достатъчна за постигане на крайната цел - отнемане на лиценза и ликвидиране на КТБ АД. Това ще се случи вероятно още на 20.10.2014 г., понеделник, при получаването на доклада от квесторите, или до седмица по-късно. Времето не е избрано случайно - парламент все още няма, няма и редовно правителство, а служебното правителство е с ограничени функции. Това твърдят отстранените изпълнителни директори на финансовата институция в поредно писмо до медиите.В него те определят действията на централната банка и квесторите като поръчкови и показват данни, според които и към 30.09.2014 г. капиталовата адекватност на КТБ все още възлиза на 4.50%. Доказателства Ръководството на трезора съобщава, че трите компании, които ще одитират активите на КТБ АД, са поели ангажимент за анализ на кредитните досиета не към 30 юни, а към 30 септември. Това щяло да стане на база на непълна информация - според директорите на банката, над 100 сделки за погасяване на задължения все още чакат нареждане. Операциите биха намалили обезценката на кредитния портфейл с близо 1 млрд. лева, пишат те

Експерт по история на прасетата или кои са най-шантавите специалности в САЩ

http://offnews.bg/news/n_1/n_405006.html

Университетът е мястото, в което вие може винаги да научите нещо ново и полезно, нещо, с което след време ще си намерите хубава и добре платена работа. В изредените долу университети обаче има специалности, които не са типичен пример за изучаваните навсякъде по света предмети. Сайтът "Top Universities" публикува списък на 10-те най-шантави специалности, които могат да бъдат изучавани в американските университети. Сред тях са такива за порно, супергерои и историята на прасетата. 1. Специалност "Хари Потър" (Университетът в Охайо) Ако сте фен на поредицата за "момчето, което оцеля", то това е точно вашата специалност. В Охайо преподават на мъгълите (немагьосниците) историята на Хари Потър, неговия свят и литературните техники, които авторката Дж.К. Роулинг ползва, в написването на бестселъра.  2. Вампирите в литературата и киното (Университетът в Уисконсин) През последното десетилетие вампирите станаха модерни благодарение на романа "Здрач" (Twilight). Именно заради тази популярност в университета в Уисконсин може да изучавате цялата история на вампирите в литературата и киното, но не само в комерсиалната им част, а и във фолклора на Източна Европа. 3. Клингонски език (Университетът в Тексас) За любителите на научна фантастика университетът в Тексас е перфектното място, където могат да научат фантастичния език от Star Trek - клингонски. За него от години съществуват книги и цели курсове за изучаването му. 4. Сериалите: Семейни и социални роли (Университетът в Уисконсин) Студентите могат да се разсейват по десетки начини от учебния процес. Един от тях е гледането на сериали, голяма част от които са достъпни онлайн. В Уисконсин ще може да съчетаете приятното с полезното, като изучавате семейните и социални ефекти на ТВ поредиците върху обществото. 5. Щастието от боклука (Университет Санта Клара) Преподавател по този странно звучащ предмет в Санта Клара е Вирджиния Мацек, която счита специалността за много популярна и успешна. Тя кара студентите си да търсят като истински археолози полезни предмети в бунища и да изучават боклука като обект на науката. 6. Науката на супергероите (Университетът в Калифорния, Ървайн) Науката на супергероите всъщност е нова специалност и начин в обучението по физика. По този предмет студентите учат принципите на физиката, но по различен начин, свързвайки ги със суперсилите на Супермен, Спайдърмен и Батман. 7. Историята на прасетата в САЩ (Университетът в Синсинати) В тази специалност може да научите всичко за прасетата, но без рецепти за тяхното сготвяне. Ако искате да знаете ненужни неща като борбата за правата на прасетата в САЩ, това е вашата специалност. 8. Зомбита (Университетът в Балтимор и Колумбия Колич Чикаго) В тези учебни заведения може да научите за примерите за "живите мъртви" в новата култура, вуду куклите и видео игрите със зомбита 9. Поуките от сериала "Изгубени" "Изгубени" е толкова популярен, че от университета Вандербилт са решили да отделят цял академичен курс за него. Професор Слууп твърди, че ТВ поредицата е идеална за изучаване заради голямото си разнообразие на персонажи, религия-срещу-наука моменти и завъртяни сюжети. 10. Порно и общество (Университетът на Ню Йорк в Бъфало) Специалността "Порно и общество" изучава ролята на порнографията в развитието на интернет и как въздейства на обществото. Лекторът Александър Халавейс обяснява, че целта на курса не е нито да хвали, нито да критикува порното, а само да дискутира взаимодействието между него и технологиите.

Очаква ни ветровита събота, максимални температури между 17 и 22 градуса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373722

През нощта на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 11° и 16°. В София термометрите ще показват 11-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по През нощта на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 11° и 16°. В София термометрите ще показват 11-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по

И Кадиев не хареса идеята за 2 в 1 на НАП и Митниците

http://frognews.bg/news_78443/

Идеята за сливане на НАП с Митниците наистина я има в програмата на ГЕРБ и тя е опасна за държавата. Ще създаде поредна неуправляема мега-структура, ще слее изкуствено две съвсем различни администрации, имащи съвсем различен състав и история и събиращи коренно различни типове вземания. И ще срути приходите.

Блейк Лайвли показа бременното си коремче

http://www.bnews.bg/article-119333

Бременната съпруга на Райън Рейнолдс Блейк Лайвли призна, че винаги е чувствала майчински инстинкт в себе си.

До 22 градуса утре, на места ще превали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373707

През нощта на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 11° и 16°. В София термометрите ще показват 11-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по През нощта на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 11° и 16°. В София термометрите ще показват 11-12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по

"168 часа": Как ДС създаде досие "Високия"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4371487

Двама агенти на Държавна сигурност са си приписвали заслуги по вербуването на именития вратар на Двама агенти на Държавна сигурност са си приписвали заслуги по вербуването на именития вратар на "Левски" Томас Лафчис за разузнавач в Гърция. Всъщност той се е държал достойно и в досието му няма нито един донос, написан от него. Напротив, папката е пълна с доказателства, че органите на ДС са следили всяка негова стъпка при престоя му в южната ни

Даниел Митов ще участва в Съвет „Външни работи” в Люксембург

http://www.cross.bg/vunshnite-daniel-mitov-1435589.html

/КРОСС/ Министър Даниел Митов ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС „Външни работи", който ще се проведе на 20 октомври в Люксембург. Първите дипломати на страните-членки ще обсъдят основните аспекти на сътрудничество и координация на международно ниво и в ЕС, предвид растящата епидемия от Ебола. Тема на работния обяд ще бъде ситуацията в Либия, като в дискусията ще участва и специалният пратеник на ООН Бернардино Леон. Външните министри ще разгледат още хуманитарната ситуация в Сирия и Ирак, както и регионалната и глобална заплаха, която представлява организацията „Ислямска държава в Ирак и Леванта". Акцент на следобедната работна сесия ще бъде поставен върху актуалното състояние на Близкоизточния мирен процес и постигането на трайно споразумение за прекратяване на огъня в Газа. Развитието на обстановката в Украйна също ще бъде сред темите на заседанието. Външните министри ще обсъдят подкрепата за мисията на ОССЕ, засилване на хуманитарната помощ на ЕС, а в по-дългосрочен план и възстановяването на реконструкцията на Донбас.  

Кадиев: Идеята за сливане на НАП с Митниците е опасна за държавата

http://www.cross.bg/durzhavata-slivane-opasna-1435590.html

София /КРОСС/ Идеята за сливане на НАП с Митниците наистина я има в програмата на ГЕРБ и тя е опасна за държавата. Това написа във фейсбук Георги Кадиев от БСП. „Спомняте ли си, когато през 2012 Дянков щеше да мести Агенция Митници в Русе, неизвестно защо? Хората спряха да работят, за да видят какво ще стане, и започнаха да протестират.Сега, макар и без Дянков, се появи слух, че ги сливат с НАП от 1 януари 2015. И пак протести, и пак спряха да работят.Идеята наистина я има в програмата на ГЕРБ и е опасна за държавата. Ще създаде поредна неуправляема мега-структура, ще слее изкуствено две съвсем различни администрации, имащи съвсем различен състав и история и събиращи коренно различни типове вземания. И ще срути приходите", посочва Кадиев.„Да напомня ли, че вляха АДВ в НАП и резултатът не е добър. Да напомня и за преместването на събиране на осигуровки от НОИ в НАП- тогава 900 души се преместиха, от които сега едва ли има останали и 20, а НАП така и не започна да прави ревизии по осигуровки.Хубавото е, че никой няма никаква законодателна готовност да направи сегашното сливане. Няма работни групи, няма готови текстове, няма обществени обсъждания, няма правителство и няма парламент.А когато има парламент, уважаеми колеги от Агенция Митници и НАП, можете да разчитате на нас", пише още социалистът.

Прокуратурата на Гърция ще съди всички членове на "Златна зора"

http://www.cross.bg/zora-zlatna-chlenove-1435588.html

/КРОСС/ Прокуратурата на Гърция поиска цялата парламентарна група на крайнодясната партия "Златна зора" да бъде съдена за криминални престъпления. В доклад от 700 страници, представен на съдебен съвет, прокурорът Исидoрoс Доякос твърди, че членове на Златна зора замесени в престъпления, приписвани на партията трябва да се изправят пред съда. 18 от депутатите в парламента, арестувани през лятото на 2012 г., са били част от "твърдото ядро​​" на партията и са оперирали с пълното знание на ръководството на партията. "Никой от депутатите може да твърдят, убедително, че не са знаели за престъпни деяния, които са били последователно извършвани в продължение на дълъг период от време, в името на партията," каза още той. Искането на прокурор Исидорос Дойакос може да сложи край на неонацистката група, тъй като пред съда ще бъдат изправени 50-ина от лидерите на групата. Прокурорът обвинява членовете на "Златна зора" в убийства, престъпления с оръжие и нападения срещу имигранти, хомосексуални и членове на леви групи през последните 30 години. Според него обвиненията са това тежки, че всички членове на парламентарна група, в това число лидерът й Никос Михалолиакос. трябва да бъдат изправени пред съда. Популярността на "Златна зора" нарасна по време на икономическата криза в страната, започнала през 2008 г., най-вече благодарение на анти-имигрантската й реторика

Цветанов вице? И люта битка за МВР

http://frognews.bg/news_78440/

Десетки кандидати за министри и зам.-министри пращали сигнали към централата на ГЕРБ, търсели достъп до най-тесния кръг около Бойко Борисов, за да ги забележат при подреждането на новото правителство.

Утре над Черноморието облачността ще е по-често значителна и ще има превалявания

http://www.moreto.net/novini.php?n=267680

През нощта на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Минимални температури, в повечето места, между 11° и 16°, в София 11-12°.

Доц. Коларова: От 4-то у-ще реагират защитно вместо в интерес на детето

http://frognews.bg/news_78442/

Всички помощни училища в София подлежат на инспекция след разпореждане от министъра на образованието доц. Румяна Коларова във връзка със случая с Анна-Мария.

НСО за купените нови лимузини: Съобразяваме се с добрите практики

http://frognews.bg/news_78441/

Във връзка с информацията , че НСО купува последен модел лимузини „Ауди А8” за нуждите на първите мъже в държавата, от службата разпространиха съобщение. От него става ясно, че гардовете се съобразават с международните изисквания за сигурност.

ГЕРБ насрочи консултации с „Атака“ за утре от 13 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373762

Преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на ПП „Атака“ утре, 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на партията, спечелила най-много гласове на предсрочните парламентарни избори.
Срещата ще се проведе в зала „Запад“ на Народно събрание от 13:00 часа.
След края на консултациите е предвиден брифинг за медиите. Преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на ПП „Атака“ утре, 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на партията, спечелила най-много гласове на предсрочните парламентарни избори. Срещата ще се проведе в зала „Запад“ на Народно събрание от 13:00 часа. След края на консултациите е предвиден брифинг за медиите.

Цацаров отхвърли възможността Цветан Василев да бъде разпитан с видео връзка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/17/2402336_cacarov_othvurli_vuzmojnostta_cvetan_vasilev_da_bude/?ref=rss


Главният прокурор Сотир Цацаров не допусна мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев да даде обяснения  чрез видеоконферентна връзка от Белград. 

"Аз първо не мога да разбера кой от всички, правещи изявления, е защитник, т.е. - има качество на защитник по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). И второ, нека не правим прибързано коментари до момента, в който се произнесе сръбският съд", коментира в петък главният прокурор, цитиран от...

България е сред страните с най-много жертви на трафик на хора в ЕС

http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-sred-stranite-s-nai-mnogo-zhertvi-na-trafik-na-hora-v-es-news226123.html

България остава една от основните страни, източници на трафик на хора в Европейския съюз, с българско гражданство са и голяма част от трафикантите. Това показват данни на Европейската комисия, представени по повод утрешния Международен ден за борба с трафика на хора. От 2010-а до 2012-а година властите у нас са регистрирали 1698 случая на трафик. Приблизително толкова жертви на трафик с българско гражданство са били установени в други страни от Евросъюза. Така общият брой на регистрираните случаи достига 3043, което поставя България на второ място в тази непрестижната класация. Оглавява я Румъния с над 6000 случая, следват Холандия, Унгария и Полша с по около 1000. Реалният брой на жертвите на трафик вероятно е много по-голям, подчерта комисарят по вътрешните работи Сесилия Малстрьом. През периода от 2010-а до 2011-а година страните-членки са регистрирали 30 146 жертви на трафик на хора, две трети от тях са били граждани на Европейския съюз. 1000 от тях са били деца – обект на трафик с цел сексуална експлоатация, заяви еврокомисарят, цитирана от БНР. Според данните 80 на сто от жертвите са жени, повечето - изведени от страната си с цел сексуална експлоатация. Следват случаите на трафик с цел трудова експлоатация, които засягат предимно мъжете. Трафикантите все по-често използват интернет и социалните мрежи за привличане на жертви.

България е сред страните с най-много жертви на трафик

http://www.cross.bg/trafik-zhertvi-registriranite-1435587.html

/КРОСС/ България е сред страните в ЕС с най-много жертви на трафик на хора. Това показва доклад на Европейската комисия за периода 2010-2012 г. Според данните петте най-засегнати държави са Румъния, България, Холандия, Унгария и Полша. От страните извън ЕС най-големи жертви на трафика са Нигерия, Бразилия, Китай, Виетнам и Русия. Българи, румънци, белгийци, германци, испанци, нигерийци, турци, албанци, бразилци и мароканци са най-честите трафиканти на хора. Общо регистрираните жертви на трафик в Европа за този период са 30 146. 80% от регистрираните са от женски пол, а 16% са деца. Над 1000 деца са жертви на сексуална експлоатация, а общо 69% са регистрираните жертви на трафик за сексуално експлоатиране. 95% от отвлечените за сексуална експлоатация са жени. 71% от жертвите за трудова експлоатация са мъже. 65% от регистрираните са граждани на ЕС.8 551 души са преследвани за трафик на хора в страните-членки на ЕС за посочения тригодишен период. По националност са българи, румънци, белгийци, германци и испанци в ЕС, а извън съюза - от Нигерия, Турция, Албания, Бразилия и Мароко.От доклада на ЕК става ясно още, че по-голяма част от хората, които стават жертва на трафик, са изпаднали в трудно положение, привлечени от обещания за добре платена работа и блестяща реализация в определена сфера. Много от примамливите обяви, на които попадат жертвите, са в интернет, където хората не могат да осъществят реален контакт и лесно могат да бъдат излъгани.

Поршенко вярва в новия газов договор с Русия

http://europe.actualno.com/Porshenko-vjarva-v-novija-gazov-dogovor-s-Rusija-news_55491.html

Украинският президент Петро Порошенко каза, че е отбелязан напредък по време на преговорите за газовите доставки от Русия. "Имаме известен напредък по въпроса с газа", заяви Порошенко, като...

Сидеров си изми ръцете: Няма ли камери, няма преговори с ГЕРБ

http://politics.actualno.com/Siderov-si-izmi-rycete-Njama-li-kameri-njama-pregovori-s-GERB-news_55499.html

Поискахме и това вече е известно – ако има среща между нас и ГЕРБ да се предава на живо. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, чиято партия утре, 18 октомври, тряб...

Зад срива на пазарите се крие страхът от дефлация

http://www.investor.bg/analizi/91/a/zad-sriva-na-pazarite-se-krie-strahyt-ot-deflaciia-182039/

Дългогодишната битка на Япония с дефлацията показва колко трудно е за една икономика да се измъкне от дефлационния капан

Пореден протест на вложителите в КТБ се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267686

Пореден протест на вложителите в КТБ се проведе във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Протестът се състоя пред централния клон на банката в града. Протестиращите обаче за сетен път бяха малобройни, не повече от 20 души.

Август оживи строителството в Европа

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/avgust-ojivi-stroitelstvoto-v-evropa-182094/

В България обаче е регистрирано свиване на строителството от 1,6% спрямо юли

Отровните гъби взеха поредна жертва, убиха и мъж от Харманли

http://www.bnews.bg/article-119338

Общо 6 души от Южна България са починали през последните две седмици от натравяне с гъби. Епидемия от натравяния с гъби регистрират и медицинските власти в Гърция. Четирима български работници са в болница в Солун.

КЗК отмени решение по обществена поръчка на здравното министерство

http://econ.bg/Новини/КЗК-отмени-решение-по-обществена-поръчка-на-здравното-министерство_l.a_i.578143_at.1.html

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение по обществена поръчка на здравното министерство. Става въпрос за търг за избор на...

Две подкомисии ще има в парламентарната група на Реформаторите

http://www.cross.bg/grypa-zasedanie-bloka-1435584.html

/КРОСС/ Две подкомисии ще има в парламентарната група на Реформаторския блок. Това беше решено днес на първото заседание на групата, в която взеха участие всичките 23 новоизбрани депутата на блока и с което на практика бе сформирана единна група. Едната комисия ще бъде юридическа и ще изготви правилника на самата ПГ. Другата ще бъде по бюджет и финанси, предвид очакването актуализацията на държавния бюджет да бъде една от първите задачи на 43-тото Народно събрание. Напомняме, че утре "Движение България на гражданите" ще проведе заседание на Националния съвет в Стара Загора, който представлява разширеното национално ръководство на партията и се събира за първи път след провеждането на изборите. На съвета ще бъде направен анализ на резултатите на Реформаторския блок на изборите на 5 октомври. Димитър Танев от преговорния екип на блока ще представи пред колегите си информация за проведените в сряда преговори с ГЕРБ, както и ще бъдат обсъдени перспективите за нови разговори.  

Стотици семейства остават без детски заради 6-валентната ваксина

http://www.cross.bg/vaksina-detski-stotitzi-1435586.html

/КРОСС/ Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли.По правило родителите не могат да получават детски, ако преди това не са представили в Агенцията за социално подпомагане бележка, че детето е имунизирано. Заради проблеми с обществена поръчка в момента 6-валентната ваксина за новородените липсва.Малко преди 12 часа в МС беше предложено решение - да бъдат изпратени писма до всички регионални центрове на здравеопазването и там, където няма ваксина, да се издава удостоверение на майките, че не може да бъде осигурена ваксина на майките и следователно те да не бъдат лишавани от семейни помощи за деца.В същото време детското отделение в Благоевград е препълнено с пациенти. Дори са разкрити допълнителни легла в инфекциозното отделение.Според педиатрите най-добрата защита срещу вируси е навременната намеса - имуностимуланти или ваксина, съобщава Нова телевизия.

До средата на ноември става ясно къде ще е буферният бежански център в Русе

http://www.cross.bg/ryse-georgiev-georgi-1435583.html

/КРОСС/ До средата на ноември трябва да стане ясно, къде ще бъде устроен бъдещият временен бежански лагер, като буферен център, в Русе. Това съобщи за „Преса" окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. От началото на тази седмица той води активни разговори с представители на областна управа и МВР, за да бъде осигурено необходимото място. В него трябва да бъдат настанявани заловените на ГКПП „Дунав мост" нелегални емигранти, докато се гледат делата им в съда, тъй като на моменти те не се побират в местния арест. Става дума за осигуряване на помещения, където нелегалните бежанци да бъдат задържани, докато срещу тях има наказателно производство. „Работим по въпроса, действаме активно цяла седмица. Подробна информация обаче ще изнесем, едва когато разполагаме с краен резултат. Нещата не зависят само от прокуратурата, ангажирали сме и други органи", обясни Георги Георгиев. „Става въпрос за финансиране, за осигуряване на средства, ще се наложат и малко ремонтни работи. Парите няма да са от нашия бюджет, затова не знам, колко ще е необходимата сума. В момента се правят разчети, ще се чака финансиране за ремонта, за да стане помещението годно за ползване", каза окръжният прокурор на Русе. Според него вече е избран обектът в Русе, който ще бъде реновиран за бежанците. „Направили сме необходимите разчети, оттук нататък всичко вече е въпрос на бюджет. Имаме идеи, дано се реализират", заключи Георги Георгиев

Ромпой: Путин увери ЕС, че Украйна няма да се превърне в новото Приднестровие

http://www.cross.bg/ykraiina-granitzata-rompoii-1435585.html

/КРОСС/ Путин увери Европейския съюз, че Русия не се интересува от създаването в Украйна на "ново Приднестровие". Това заяви президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой на пресконференция на форума "Азия-Европа". "Нашата среща се проведе във време на големи кризи. Това се отнася както за икономиката, така и за сигурността, която в Европа сега е поставена под въпрос. На кризата в Украйна още не е намерено политическо решение", каза той. Но добави, че по време на сутрешната среща с участието на всички заинтересовани страни, те са се „ договорили да донесат мир в Източна Европа и Украйна". "Ключовата дума, която звуча днес, е "изпълнение", изпълнение на всички споразумения. Този процес продължава", каза Ромпой. Според него, ЕС е готов да предостави допълнителна помощ на Украйна за наблюдение на границата с Русия. "Осигуряване на безопасността на границата е ключов фактор в решаването на кризата и ЕС е готов да предостави допълнителна помощ за Украйна, за да се осигури наблюдение на границата", каза той.

ГЕРБ насрочи консултации с „Атака“ за утре от 13 часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373701

Преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на ПП „Атака“ утре, 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на партията, спечелила най-много гласове на предсрочните парламентарни избори.
Срещата ще се проведе в зала „Запад“ на Народно събрание от 13:00 часа.
След края на консултациите е предвиден брифинг за медиите. Преговорният екип на ГЕРБ ще проведе консултации с представители на ПП „Атака“ утре, 18 октомври, съобщиха от пресцентъра на партията, спечелила най-много гласове на предсрочните парламентарни избори. Срещата ще се проведе в зала „Запад“ на Народно събрание от 13:00 часа. След края на консултациите е предвиден брифинг за медиите.

Мраморните статуи на Тева са дело на творци от пленера в Рударци, посветен на великия скулптор Секул Крумов

http://www.zapernik.com/obshtestvo/mramornite-statui-na-teva-sa-delo-na-tvorci-ot-plenera_35013/

Скулптурите, монтирани днес в центъра на квартал Тева са създадени по време на пленера по реалистична скулптура. Още една от тях ще краси двора на детската градина.

Пленерът бе открит през септември и е Първият симпозиум по реалистична скулптура от камък на името на проф. Секул Крумов. Културната изява бе посветена на 85-годишнината от обявяването на Перник за град и още тогава бе лансирана идеята скулпторите да се поставят в различни части на града. Това е било и желанието на...

Продължава

Разлята мазна течност е причинила катастрофата до Юговското ханче

http://www.vesti.bg/novini/razliata-mazna-technost-e-prichinila-katastrofata-do-iugovskoto-hanche-6025113

Ясни са вече причините, довели до тежката верижна катастрофа между Юговското ханче и село Бачково, при която загина 58-годишна жена, 35-годишен мъж е в болница с опасност за живота, има и още двама ранени, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Стотици миньори протестираха в Мадан

http://pik.bg/стотици-миньори-протестираха-в-мадан-news238774.html

Стотици миньори протестираха в Мадан

Стотици миньори от ГОРУБСО- Мадан и от рудници в страната участваха в протестен митинг в Мадан срещу плановете за увеличаване на възрастта за ранно пенсиониране на заетите във въгледобива и рудодобива. На протестната демонстрация присъстваха лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и Валентин Вълчев, председател на Федерация на независимите синдикати на миньорите към КНСБ.

Синдикалисти от организациите на КНСБ и "Подкрепа" в ГОРУБСО заявиха несъгласие с намерението за промяна в условията за ранно пенсиониране на работещите в рудодобива и въгледобива.

Според Румен Каров, синдикален лидер на КНСБ в минното предприятие, готвените промени ще увеличат с 8.5 г. възрастта за пенсиониране на миньорите. Протестиращите настояват сегашните условия за пенсиониране да се запазят до 2021 г.

Константин Тренчев призова от трибуната на митинга да се отложи приемането на тези изменения за по-спокоен период, а през следващата година да се обсъжда как окончателно да се разреши проблемът.


Награждават победителите в изложбата-конкурс „Научни постижения на звената в ТУ-Варна”

http://www.moreto.net/novini.php?n=267677

Резултатите от изложбата-конкурс "Научи постижения на звената в ТУ-Варна" и официалното награждаване на участниците ще се проведе на 20 октомври, в Технически университет – Варна, от 15.00ч., във фоайето на Нов учебен корпус.

Йордан Бакалов също се отчете с рокада в столичния КАТ

http://www.mediapool.bg/yordan-bakalov-sashto-se-otchete-s-rokada-v-stolichniya-kat-news226122.html

Служебният вътрешен министър Йордан Бакалов се включи в традицията в МВР – всеки следващ нов министър да прави промени в ръководството на столичния КАТ.   Досегашният временно изпълняващ длъжността на директор на "Пътна полиция" в София Иво Писанов вече не заема поста, тъй като му е изтекла заповедта, подписана в края на миналата година от тогавашния министър Цветлин Йовчев, съобщиха пред Mediapool от МВР.   Оказало се е, че той не отговаря на условията за заемане на длъжността, тъй като няма задължителния 7-годишен стаж в системата. Писанов обаче ще бъде преназначен на друга позиция в МВР. Засега столичният КАТ остава без титулярен шеф, като тези функции ще бъдат изпълнявани от досегашния му заместник Тенчо Тенев.   Преди да бъде временно назначен на този пост Писанов бе заместник на предшественика му Богдан Милчев. Той бе пратен в КАТ от центъра за видеонаблюдение в СДВР, който ръководеше преди това.   Последният кадрил в дирекцията стана факт преди малко повече от година, когато Йовчев обяви, че праща в резерва Милчев заради лоши резултати. Впоследствие Милчев се оплака от репресия, тъй като месец преди махането му от поста бившият силов министър бил глобен със 100 лева за превишена скорост.   Шефският стол в столичния КАТ е едно от най-ветровитите постове в МВР като през последните години през него минаха не един и двама ръководители. Богдан Милчев оглави дирекцията през май 2011 г., след като тогавашният министър Цветан Цветанов предприе ударна чистка, отстранявайки цялото ръководство на столичната "Пътна полиция".   Махнати бяха шефът Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, шефът на отдел "Видеонаблюдение" Любка Маринова, която изпълняваше и функциите на говорител, Чавдар Авджиев, както и двама други служители на по-долни нива.   Стоевски пък пое управлението в края на март 2009 г., след като тогавашният вътрешен министър Михаил Миков наказа общо 16 пътни полицаи заради открити нередности, неупражнен контрол, изчезнали и унищожени документи в отдела. Предшественикът на Стоевски Венцислав Симеонов беше понижен в длъжност.   През 2007 г. пък тогавашният началник Илия Илиев бе уволнен, след като в дирекцията бе открита схема за незаконна регистрация на автомобили. При последвалия съдебен процес Илиев получи условна присъда.

Йордан Бакалов също се разписа с рокада в столичния КАТ

http://www.mediapool.bg/yordan-bakalov-sashto-se-razpisa-s-rokada-v-stolichniya-kat-news226122.html

Служебният вътрешен министър Йордан Бакалов се включи в традицията в МВР – всеки следващ нов министър да прави промени в ръководството на столичния КАТ.   Досегашният временно изпълняващ длъжността на директор на "Пътна полиция" в София Иво Писанов вече не заема поста, тъй като му е изтекла заповедта, подписана в края на миналата година от тогавашния министър Цветлин Йовчев, съобщиха пред Mediapool от МВР.   Оказало се е, че той не отговаря на условията за заемане на длъжността, тъй като няма задължителния 7-годишен стаж в системата. Писанов обаче ще бъде преназначен на друга позиция в МВР. Засега столичният КАТ остава без титулярен шеф, като тези функции ще бъдат изпълнявани от досегашния му заместник Тенчо Тенев.   Преди да бъде временно назначен на този пост Писанов бе заместник на предшественика му Богдан Милчев. Той бе пратен в КАТ от центъра за видеонаблюдение в СДВР, който ръководеше преди това.   Последният кадрил в дирекцията стана факт преди малко повече от година, когато Йовчев обяви, че праща в резерва Милчев заради лоши резултати. Впоследствие Милчев се оплака от репресия, тъй като месец преди махането му от поста бившият силов министър бил глобен със 100 лева за превишена скорост.   Шефският стол в столичния КАТ е едно от най-ветровитите постове в МВР като през последните години през него минаха не един и двама ръководители. Богдан Милчев оглави дирекцията през май 2011 г., след като тогавашният министър Цветан Цветанов предприе ударна чистка, отстранявайки цялото ръководство на столичната "Пътна полиция".   Махнати бяха шефът Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, шефът на отдел "Видеонаблюдение" Любка Маринова, която изпълняваше и функциите на говорител, Чавдар Авджиев, както и двама други служители на по-долни нива.   Стоевски пък пое управлението в края на март 2009 г., след като тогавашният вътрешен министър Михаил Миков наказа общо 16 пътни полицаи заради открити нередности, неупражнен контрол, изчезнали и унищожени документи в отдела. Предшественикът на Стоевски Венцислав Симеонов беше понижен в длъжност.   През 2007 г. пък тогавашният началник Илия Илиев бе уволнен, след като в дирекцията бе открита схема за незаконна регистрация на автомобили. При последвалия съдебен процес Илиев получи условна присъда.

Кабинетът "Близнашки" чист откъм агенти на ДС

http://frognews.bg/news_78439/

В кабинетът „Близнашки” няма агенти на Държавна сигурност, установи проверка на Комисията по досиетата.

Стотици семейства може да останат без детски заради 6-валентната ваксина

http://frognews.bg/news_78438/

Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли, съобщава Нова телевизия.

Путин е гостувал среднощ на приятеля си Берлускони

http://www.mediapool.bg/putin-e-gostuval-srednosht-na-priyatelya-si-berluskoni-news226121.html

Руският президент Владимир Путин, който в четвъртък късно вечерта пристигна в Милано за срещата на върха Азия-Европа, е имал среднощна среща с бившия италиански премиер Силвио Берлускони. Това съобщи в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.   Срещата е продължила няколко часа и е приключила малко преди 4 ч. сутринта. Тя се е състояла в къщата на Берлускони в Милано, намираща се на улица "Ровани".   Накрая бившият премиер е изпратил руския лидер чак до улицата. Путин и Берлускони са близки приятели. Бившият италиански премиер присъства редовно на тържествата за рождения ден на руския лидер.

НСО обясни за какво са й новите коли

http://www.cross.bg/avtomobili-chyzhdestranni-poruchka-1435582.html

София /КРОСС/ От момента на създаване на НСО през 1991 г. основните функции и задачи на службата са свързани с гарантиране сигурността на държавното ръководство/държавните органи и на пребиваващите в страната чуждестранни делегации и гости.Безопасното транспортно обслужване е неразделен елемент от охранителната дейност. За осъществяване транспорта на министрите и чуждестранните гости с такъв и по-висок ранг, както и придружаващите ги лица, в НСО е обособено самостоятелно звено, окомплектовано с 23 представителни автомобили. В процесът на интензивната експлоатация е потвърдено, че физическата им амортизация и овехтяване водят до чести аварии и откази. Това е причина за значително увеличение на експлоатационните разходи, неефективното и неикономично разходване на публични средства. В тази връзка през 2009 г. е прието решение за поетапна подмяна на представителните автомобили, тъй като последната частична подмяна е била извършена през 2005 г.Понятието представителен автомобил не е технически дефинирано, а е установено преди всичко по силата на протоколните правила и изискванията за охрана, съобразени с добрите международни практики. Автомобилите трябва да осигуряват достатъчно пространство в купето, както за разполагане на охраняваното лице, така и на придружаващите го преводач, протокол и охрана

Убитият IT-експерт възстановявал изтритите записи от Цецомобила?

http://www.bnews.bg/article-119336

Убитият снощи компютърен специалист Николай Найденов е работел и по възстановяването на унищожените файлове от „цецомобила”, с който МВР извършваше незаконни подслушвания и по случая бяха образувани две дела, пише Афера.

България е сред страните в ЕС с най-много жертви на трафик

http://pik.bg/българия-е-сред-страните-в-ес-с-най-много-жертви-на-трафик-news238769.html

България е сред страните в ЕС с най-много жертви на трафик

България е сред страните в ЕС с най-много жертви на трафик на хора, информира standartnews.com

Това показва доклад на Европейската комисия за периода 2010-2012 г. Сред нас се нареждат Холандия, Полша, Унгария и Румъния.

65 на сто от жертвите на трафик произхождат от ЕС, 30 процента са от държави извън Общността, а около шест на сто нямат гражданство, показват данните на ЕК.

Българи, румънци, белгийци, германци, испанци, нигерийци, турци, албанци, бразилци и мароканци са най-честите трафиканти на хора. Около 70 % от тях са мъже, сочи статистиката.

Жените най-често стават жертви на трафик - 80 % от общо 30 146 засечени случая за 2010-2012 г. За този период са засечени 1000 деца, които са станали жертва на трафик за сексуална експлоатация. За тези две години са повдигнати 3786 обвинения по 8551 разследвания.

Освен за сексуална експлоатация (95 на сто от жените), хората биват вербувани и за полагане на труд - основно мъже, чийто брой е 71 на сто.

От доклада на ЕК става ясно още, че по-голяма част от хората, които стават жертва на трафик, са изпаднали в трудно положение, привлечени от обещания за добре платена работа и блестяща реализация в определена сфера. Много от примамливите обяви, на които попадат жертвите, са в интернет, където хората не могат да осъществят реален контакт и лесно могат да бъдат излъгани.

 

Бербатов №9 в престижна класация за топ нападатели

http://offnews.bg/news/n_1/n_404939.html

Димитър Бербатов зае деветото място в класация на уебсайта Optasports.com за нападателите с най-много голове и асистенции през последните 10 години. В ранглистата са включени само нападатели от топ 5 първенствата на Европа - Англия, Италия, Испания, Германия, Франция, като се формира общ брой на головите пасове и попаденията им. Топ 10 оглавяват четирикратният носител на Златната топка Лионел Меси и звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо с равен брой показатели - 349. Самият Бербатов бе трогнат от признанието като публикува списъка в личната си фейсбук страница и добави: "Ако питате баща ми, ще ви каже, че това не е нищо ново за него..:)))))...Но за другите които не знаят.. ето таблицата…винаги ми е вървяло на 9…:)))))" През настоящия сезон обаче най-резултатният нападател в историята на националния ни отбор има само 2 гола за 8-те си мача за френския Монако. Следващият двубой, в който 33-годишният футболист може да покачи головата си сметка, е мачът Монако - Евиан от френската Лига 1 - утре вечер от 21:00 часа.

Консултациите ГЕРБ - "Атака" под въпрос

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373668

Правилата, по които се провеждат срещите и консултациите на ГЕРБ с политическите партии от новия парламент, са еднакви за всички. Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след днешната среща с представители на ББЦ.
„Не виждаме причина само по отношение на една политическа сила, те да се променят. Разговорите се стенографират. Правилата, по които се провеждат срещите и консултациите на ГЕРБ с политическите партии от новия парламент, са еднакви за всички. Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след днешната среща с представители на ББЦ. „Не виждаме причина само по отношение на една политическа сила, те да се променят. Разговорите се стенографират.

Няма да има подмяна на електромери на територията на област Перник за периода 20-24.10.2014

http://www.zapernik.com/obshtestvo/nyama-da-ima-podmyana-na-elektromeri-na-teritoriyata-na-oblast_35008/

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството,...

Продължава

Моторист се заби в камион, след като се опитал да изпревари колона от автомобили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373673

Моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до казанлъшкото село Овощник, предаде БГНЕС.
Малък мотор предприема днес по обяд изпреварване на колона от автомобили, но товарен автомобил на общинското звено по сметосъбиране предприел ляв завой и засякъл мотористът.
При сблъсъка водачът на мотора е пострадал леко, няма опасност за живота му. Моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до казанлъшкото село Овощник, предаде БГНЕС. Малък мотор предприема днес по обяд изпреварване на колона от автомобили, но товарен автомобил на общинското звено по сметосъбиране предприел ляв завой и засякъл мотористът. При сблъсъка водачът на мотора е пострадал леко, няма опасност за живота му.

Министър Васил Грудев се срещна с посланика на Япония

http://pik.bg/министър-васил-грудев-се-срещна-с-посланика-на-япония-news238770.html

Министър Васил Грудев се срещна с посланика на Япония

За България е важно да развива доброто сътрудничеството с Япония като се разгледат и възможностите за разширяване на продуктовата гама. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща в министерството с посланика на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Двамата отбелязаха, че отношенията между страните в областта на земеделието са на отлично ниво и има редица възможности, които могат да се използват. Една от тях е отглеждането на соя, за която през настоящия период на ОСП има допълнителна подкрепа. Сред останалите продукти, към които Япония има интерес, са розовото масло и аронията. 

Министър Грудев посочи, че страната ни има потенциал да изнася качествени плодове и зеленчуци, а на българския пазар има място за японски производители на земеделска техника. Посланик Коидзуми изтъкна, че България е позната в Япония с благоприятните си климатични условия, свързани с производството на кисело мляко, вино и храни. 

"Роснефт" и Аркадий Ротенберг оспорват санкциите на ЕС пред Европейския съд

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/17/2402331_rosneft_i_arkadii_rotenberg_osporvat_sankciite_na_es/?ref=rss


Руската петролна фирма "Роснефт" и бизнесменът Аркадий Ротенберг са подали искове в Европейски съд заради наложените им санкции, съобщава "Ведомости". "Роснефт" е подала иск за отменяне на решението от 31 юли, което, заедно с още няколко държавни петролни компании и банки, блокира достъпа на фирмата до европейските капиталови пазари.

Ротенберг от своя страна оспорва решението на Европейския съвет за забрана на пътуване в ЕС и замразяване на активите.

ЕС забрани на свои...

Украински войници са изчезнали в Луганска област

http://www.mediapool.bg/ukrainski-voinitsi-sa-izcheznali-v-luganska-oblast-news226120.html

Единадесет украински войници се водят за изчезнали в Луганска област, в източната част на Украйна, съобщи Франс прес.   Войниците, били част от батальон, отправил се към блокпост близо до село Смиле и попаднали в засаза, обясни военният говорител Владислав Селезньов.   На мястото, на което е трябвало да се намират военните, украинските сили открили изгорели бронетранспортьори.   Мястото, на което са изчезнали войниците, е на пътя за Бахмутка, където от началото на седмицата се водят интензивни боеве. В сряда прокиевският губернатор на Луганска област Генадий Москал каза, че 112 украински военни са обкръжени в този район от проруски бунтовници и че тяхното положение е критично.   Украинската армия тогава обаче увери, че ще изпрати подкрепления на обкръжените.

Пиронкова отпадна на четвъртфиналите в Москва

http://www.moreto.net/novini.php?n=267678

Цветана Пиронкова отпадна на 1/4-финалите на турнира "Купа Кремъл" в Москва с награден фонд 710 000 долара, след като пропусна аванса от един сет и загуби с 6:1, 3:6, 2:6 срещу Ирина-Камелия Бегу (Румъния). Така за втори път в кариерата си 43-ата в света пловдивчанка не успява да преодолее тази фаза на надпреварата.

Освободиха от военна служба сина на Джо Байдън заради кокаин

http://www.cross.bg/baiidun-huntur-osvoboden-1435581.html

/КРОСС/ Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън Хънтър Байдън е бил освободен от резерва на военноморските сили, след като е дал положителна проба за кокаин, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на запознати със случая източници. 44-годишният Хънтър Байдън бива произведен в младши офицер през 2013 г. и разпределен в отдел за връзки с обществеността на военноморските сили. През февруари тази година обаче той е освободен от служба, тъй като тестовете му за наркотици се оказват положителни. Хънтър Байдън в момента заема ръководна длъжност в инвестиционна компания. Той потвърди новината и изрази съжаление за своите действия.  

Land Rover Discovery 4: Последният мохикан (тест-драйв)

http://cars.actualno.com/Land-Rover-Discovery-4-Poslednijat-mohikan-test-drajv-news_55495.html

Dosco-то e живо и винаги на мода. Четвъртъците в столичните клубове са доказателство за това. Възрастта на Discovery 4 е потвърждение, че хитовете остават вечно в чартовете. С малко „семплир...

Белгия ще удължи с месец участието си в коалицията срещу ИД

http://europe.actualno.com/Belgija-shte-udylji-s-mesec-uchastieto-si-v-koalicijata-sreshtu-ID-news_55487.html

Белгия ще удължи с още един месец участието си в международната коалиция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД). Информацията съобщиха местни медии, като се позоваха на воен...

След преговорите: ГЕРБ и "България без цензура" обявиха пълно различие (графика)

http://www.dnevnik.bg/infografiki/2014/10/17/2402326_sled_pregovorite_gerb_i_bulgariia_bez_cenzura_obiaviha/?ref=rss


Преговорните екипи на ГЕРБ и "България без цензура" днес проведоха консултация като част от срещите за сформиране на нов кабинет.

От формациите демонстрираха на пресконференцията след разговора, че имат пълно различие и дори са достигнали до обсъждането на 4 от общо 18 предложения за приоритети на ГЕРБ. Няма да има втора среща между партиите.

Сидеров: ПФ са готови на всичко, за да са във властта

http://frognews.bg/news_78437/

Патриотичният фронт са готови на всичко само и само да са във властта. Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров по повод положителния резултат от вчерашната среща на ГЕРБ и патриотите.

Управителите на КТБ: БНБ и квесторите поръчково ликвидират банката

http://frognews.bg/news_78436/

Вече четири месеца Корпоративна търговска банка АД е в центъра на обществения интерес поради частни политически и икономически интереси. Какви са частните интереси на проводниците на тази политика, тепърва ще стане ясно. Вече на всички е ясна ролята на отделните институции в опита за фалит на КТБ АД. Водената от БНБ политика на принудително влошаване на състоянието на банката има за цел пълната й декапитализация и отнемането на нейния лиценз, се казва в обръщение на временно освободеното ръководство на Корпоративна търговска банка АД.

"168 часа": Златната проф. Гергова откри ново гетско съкровище

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4371513

Казват, че Бог възнаграждава смелите и ентусиастите. И тези, които никога не се предават независимо от трудностите.  Изглежда, такъв е случаят с археоложката проф. Диана Гергова, която тези дни направи поредния си удар – тя и екипът й откриха второ златно съкровище в Града на вълците – религиозната и политическата столица на гетите в Сборяново. Казват, че Бог възнаграждава смелите и ентусиастите. И тези, които никога не се предават независимо от трудностите. Изглежда, такъв е случаят с археоложката проф. Диана Гергова, която тези дни направи поредния си удар – тя и екипът й откриха второ златно съкровище в Града на вълците – религиозната и политическата столица на гетите в Сборяново.

България се обособява на девет туристически района

http://www.cross.bg/bulgariya-botev-tyrizum-1435580.html

/КРОСС/ В рамките на Международното туристическо изложение "Планините на България - гостоприемство в четири сезона" в Пампорово бяха обсъдени проблемите и възможностите пред български туризъм. Форумът бе открит от служебния зам.-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. Акцент в обсъжданията бе възможността туризмът в България да се превърне в целогодишна индустрия, като се намали ефектът от ограниченията на сезонността. В единадесетото издание на борсата участват 64 изложителя юридически лица и 27 общини. Сред гостите има представители на Тексас, САЩ, и Комотини, Гърция.Ключов фактор за сектора е диверсификацията, която е залегнала в основата на приетата Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България до 2030 г., подчерта Ботев. Диверсификация както на туристическите продукти и услуги, които Българя предлага с все по-задълбочен интерес към културно-историческия туризъм, СПА и уелнес и възможностите за балнеолечение, така и по отношение на генериращите пазари. България има вече устойчив тренд над 50% от идващите у нас туристи да са от страните членки на ЕС, бе изтъкнато в обсъжданията.Представителите на туристическия бранш подчертаха необходимостта от увеличаване на средствата, които правителството трябва да отделя за промоция и реклама на България като туристическа дестинация

Затварят пътя Кюстендил-София за 20 минути

http://pik.bg/затварят-пътя-кюстендил-софия-за-20-минути-news238768.html

Затварят пътя Кюстендил-София за 20 минути

За 20 минути ще бъде затворено движението по пътя Кюстендил-София в Конявската планина. Това каза за "Фокус" Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР-Кюстендил.

Затварянето на движението е заради аварирал микробус. На място е изпратен кран, който ще вдигне микробуса. Поради тази причина за времето на посочените дейности няма да се пропускат моторни превозни средства. 

Йончев: Няма да бъдем „златният пръст“ в новия парламент

http://www.cross.bg/iionchev-parlament-noviya-1435579.html

София /КРОСС/ Няма да бъдем „златният пръст" в новия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим тяхно правителство, каза след края на преговорите с първата политическа сила Румен Йончев от ББЦ. Той добави, че днешната среща е била уместно прекратена, защото „защото констатирахме различия между нас". Това, което правим през последните дни, е да предотвратим правенето на политика под натиск", каза още Йончев.

БАТАНОВЦИ ОТКРИВА КЛУБ НА ПП "АТАКА"

http://www.zapernik.com/politika/batanovci-otkriva-klub-na-pp-ataka_35011/

/след вълненията около правителството депутатът от "Атака" Илиан Тодоров идва във Батановци/

Клубът на националистите вече е в ръцете на кандидат-депутатът Милослав Милчев и неговите съратници.Той се намира в близост до централата на БСП и ще бъде един конструктивен контролен пункт в градът.Водят се разговори с Рок-група "Епизод"за евентуално художествено присъствие на събитието///

Мама ли да слушам или жената?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372792

Животът на добрия сладкар Сурадж не е никак сладък. Разпънат на кръст между властната си майка и амбициозната си жена, която си мечтае да размахва белезниците, той напразно се опитва да намери светлината на дните си.
Днес в ефира на Би Ти Ви своята премиера ще направи новият индийски сериал “Светлината на моя живот”. Всеки делник от 15,30 ч Животът на добрия сладкар Сурадж не е никак сладък. Разпънат на кръст между властната си майка и амбициозната си жена, която си мечтае да размахва белезниците, той напразно се опитва да намери светлината на дните си. Днес в ефира на Би Ти Ви своята премиера ще направи новият индийски сериал “Светлината на моя живот”. Всеки делник от 15,30 ч

Нова производствена линия за клинкер стартира в „Девня Цимент"

http://www.moreto.net/novini.php?n=267666

Нова производствена линия за клинкер стартира преди дни в „Девня Цимент” АД. Новата линия за производство на клинкер представлява една от най-големите индустриални инвестиции в България за последните 25 години, научи Moreto.net. Заводът е втората от текущите инвестиции на Италчементи Груп в Европа.

Сикстинската капела за пръв път дадена под наем за концерт

http://www.mediapool.bg/sikstinskata-kapela-za-prav-pat-dadena-pod-naem-za-kontsert-news226119.html

Сикстинската капела, която е исторически паметник на Възраждането, за пръв път в историята ще бъде дадена под наем от Ватикана за провеждане на благотворителен концерт, съобщава британският "Телеграф". Според вестника концертът ще се състои в събота за 40 туристи, които участват в ексклузивен тур в Италия, организиран от компанията "Порше" (Porsche). За тях, в компанията на фреските на великия Микеланджело, ще бъда изпълнени различни музикални произведения от хора на Националната академия Санта-Чечилия, която е основана през ХVІ век в Рим. След концерта за гостите ще има празнична вечеря зад снетите на Ватиканския музей. "То е изключително мероприятие, шанс, който се пада веднъж в живота. Това ще е кулминацията на цялото пътешествие4, обяснява представител на компаниат "Порше Травъл Клъб". Разрешението за провеждането на концерта е дадено от папа Франциск, като не се казва цената, която ще получи Ватикана за отдаването на Сикстинската капела под наем. Известно е само, че за петдневният тур им Италия всеки от участниците е платил по 5 хил. долара. Според изпълнителния директор на музейния комплекс на Ватикана Паоло Николини тази инициатива е в подкрепа на благотворителните проекти на папата. Изданието припомня, че и друг път в капелата е имало концерти, на само за църковни служители. Сега за пръв път ще има такъв с комерсиални цели.

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 20 - 24 октомври 2014 г.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/planirani-prekusvaniya-na-elektrozahranvaneto-na-teritoriyata-na-pernishka-oblast-obslujvana_35007/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както...

Продължава

Моторист опита да изпревари колона от автомобили, заби се в камион

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373661

Моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до казанлъшкото село Овощник, предаде БГНЕС.
Малък мотор предприема днес по обяд изпреварване на колона от автомобили, но товарен автомобил на общинското звено по сметосъбиране предприел ляв завой и засякъл мотористът.
При сблъсъка водачът на мотора е пострадал леко, няма опасност за живота му. Моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до казанлъшкото село Овощник, предаде БГНЕС. Малък мотор предприема днес по обяд изпреварване на колона от автомобили, но товарен автомобил на общинското звено по сметосъбиране предприел ляв завой и засякъл мотористът. При сблъсъка водачът на мотора е пострадал леко, няма опасност за живота му.

ГЕРБ не видя смисъл да преговаря с "България без цензура" (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/17/2402308_gerb_ne_vidia_smisul_da_pregovaria_s_bulgariia_bez/?ref=rss


ГЕРБ прекрати консултациите с коалицията "България без цензура", след като обсъдиха едва четири теми от 18-те теми, дискутирани с останалите партии от началото на седмицата. Причината - екипът на "България без цензура" не дал гаранции, че може да представи обща политическа позиция.

След два часа разговори - най-кратките от началото на седмицата досега, пред журналисти Цецка Цачева (ГЕРБ) обяви, че няма да има повторна среща между двете формации.

"Нашите основни приоритети...

Полицията разкри: Един е жестокият убиец в Търново

http://www.bnews.bg/article-119312

52-годишен търновец е обвинен за жестокото убийство на 49-годишен свой съгражданин. Първоначално по случая бяха арестувани двама души.

Турция не получи място в Съвета за сигурност

http://www.cross.bg/venetzyela-tyrtziya-polychi-1435578.html

/КРОСС/ Турция не успя да получи място като непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН при гласуването в четвъртък, предаде ВВС.  Петте непостоянни места отидоха при Венецуела, Ангола, Малайзия, Нова Зеландия и Испания. Може да се каже, че именно Мадрид измества Анкара, тъй като според принципа на справедливото географско разпределение в ООН две от местата в СС се полагат на държави от Европа (другата европейска държава е Литва; непостоянните страни-членове се избират през две години, така че в началото на всяка година пет от старите се сменят с нови). Върху Турция се оказва международен натиск да окаже помощ в борбата срещу „Ислямска държава", която вече месец се опитва да превземе пограничния сирийски град Кобане, населен предимно с кюрди. Новите членове на СС ще започнат работа на 1 януари 2015 година. Турция е лобирала силно за място в СС сред държавите-членове на ООН, но Испания е спечелила „балотажа" за второто място, полагащо се на Европа, коментира ВВС. Агенция „Анадола" цитира външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, според когото страната „не може да изостави принципите си в името на това да получи повече гласове". Междувременно във Венецуела се проведоха тържества след обявяването на избора на страната им за непостоянен член на СС. САЩ, които от 2006 г. се противопоставят на подобен избор, запазиха мълчание по случая и не разкриха как са гласували

Александър Македонски в рок настроение, граничещо с кича

http://www.grreporter.info/Aleksandr_Makedonski_v_rok_nastroenie_granicheshcho_s_kicha/16260

Държавният театър на Северна Гърция поставя музикално-театралната супер-продукция «Alexander the Great. Rock opera», по музика на Константинос Атиридис, който е и сърежисьор заедно с Янис Вурос, а автор на либретото е Alexandra Charanis

прочети повече

Ирена Соколова участва в двудневната конференция на ЕНП-ЖЕНИ

http://www.zapernik.com/politika/irena-sokolova-uchastva-v-dvudnevnata-konferenciya-na-enp-jeni_35006/

Ирена Соколова участва в двудневната конференция на ЕНП-ЖЕНИ, която се проведе в хърватския град Загреб. Тема на форума бе "Политика на външните работи.

На събитието присъстваха Дорис Пак- председател на ЕНПЖени, за. -председателят на ЕНП Жени Дубровка Суица, евродепутатът от Латвия Сандра Калиенте, председателят на комисията по външни работи в ЕП Елмар Брок и др. Основен участник в европейската конференция беше Колинда Грабар - Китарович, бивш външен министър на...

Продължава

Коларова след проверката в 4-то помощно: Има системен пропуск

http://offnews.bg/news/n_1/n_404961.html

"При посещението си в Четвърто помощно училище видях, че има пропуски в организацията. При назначена от мен проверка в останалите три помощни училища в София констатирахме, че те са дори по-неподготвени от Четвърто помощно училище за подобни случаи. Това означава, че имаме системен пропуск. Това означава, че ситуацията в Четвърто помощно не е лична вина на директорката", заяви образователният министърът Румяна Коларова. Вчера тя направи изненадваща проверка в 4-то помощно училище във връзка със сигнала на майка, че дъщеря й е станала жертва на сексуално посегателство в училището. Коларова призна, че не знае защо в училището няма камери и увери, че скоро ще бъдат поставени такива По думите на министър Коларова обясненията на учителите по случая с детето били "доста противоречиви". "Има детайли, в които не искам да навлизам. Не бих искала да коментирам какво реално се е случило, докато компетентните органи не са се произнесли. Пропуските са такива, че не може без дисциплинарно наказание, но освен това ще имаме вторично решение в зависимост от становището на следствието и на прокуратурата. Няма да прибързваме, няма да предрешаваме ситуацията", заяви Коларова.

Цецка Цачева: Няма да има втора среща с ББЦ

http://www.moreto.net/novini.php?n=267675

Няма да има втора среща с представители на партия „България без цензура". Това заяви Цецка Цачева от ГЕРБ след проведените консултации партията на Бареков, съобщава агенция „Фокус". „Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизборната кампания следва да изпълнява по време на мандата на новото НС", коментира Цачева.

Стотици семейства пред риск да останат без детски заради 6-валентната ваксина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373457

Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли, съобщава Нова телевизия.
По правило родителите не могат да получават детски, ако преди това не са представили в Агенцията за социално подпомагане бележка, че детето е имунизирано. Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли, съобщава Нова телевизия. По правило родителите не могат да получават детски, ако преди това не са представили в Агенцията за социално подпомагане бележка, че детето е имунизирано.

Реформаторите сформираха ПГ

http://frognews.bg/news_78435/

Народните представители на Реформаторския блок сформираха парламентарната си група в 43-то Народно събрание. Това съобщават от блока. Групата е сформирана с пълно единство на 23-мата депутати.

ГЕРБ и "България без цензура" не се разбраха

http://econ.bg/Новини/ГЕРБ-и-България-без-цензура-не-се-разбраха_l.a_i.578130_at.1.html

Преговорите приключиха по-кратко, защото те не можеха да продължат като разговори по същество. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след приключване...

Край на чужденците в Ботев (Пд)

http://www.bnews.bg/article-119332

"Взехме решение повече чужди футболисти да не играят в Ботев. Път ще даваме само на младите", обявиха от щаба на отбора.

Стотици семейства може да останат без детски заради 6-валентната ваксина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373383

Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли, съобщава Нова телевизия.
По правило родителите не могат да получават детски, ако преди това не са представили в Агенцията за социално подпомагане бележка, че детето е имунизирано. Стотици семейства са изправени пред риск да останат без детски. Причината е липсата на ваксини за деца, родени след 1-ви юли, съобщава Нова телевизия. По правило родителите не могат да получават детски, ако преди това не са представили в Агенцията за социално подпомагане бележка, че детето е имунизирано.

Обратно към класиката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372747

Издателство „Труд” продължава една от любимите си поредици „Световна класика” с романа на руския писател Борис Пастернак „Доктор Живаго”. Романът е завършен през 1955 г. Макар да среща редица трудности, руският писател успява да го издаде за първи път в Италия две години след написването му. Скоро следват английско, френско, Издателство „Труд” продължава една от любимите си поредици „Световна класика” с романа на руския писател Борис Пастернак „Доктор Живаго”. Романът е завършен през 1955 г. Макар да среща редица трудности, руският писател успява да го издаде за първи път в Италия две години след написването му. Скоро следват английско, френско,

Международен ден за изкореняване не бедността

http://www.cross.bg/materialni-lisheniya-bednostta-1435575.html

/КРОСС/ На 17 октомври 1987 г. хиляди хора се събират във Френската столица, за да почетат жертвите на крайната бедност и глада. Вдъхновени от парижани, на 22 декември 1992 г. делегатите на Общото събрание на ООН обявяват датата за Международен ден на бедността. Според европейската статистика - един на всеки шест жители на ЕС (18 на сто) живее в материални лишения, като половината от тях - 8,8 на сто, са в състояние на тежки материални лишения. У нас картината е още по-отчайваща - делът на хората, които живеят в големи материални лишения, е 60 на сто, показва изследване на Евростат от 2013 година. Намаляването на бедността и глада е една от най-важните цели, които ООН си поставя, и днешният ден маркира пътя към постигането й.  

"Ислямска държава" вече пилотира изтребители

http://offnews.bg/news/n_1/n_404969.html

Нов доклад сочи, че бойците на "Ислямска държава" (ИД) разпростират войната и в небето, съобщи Си Би Си Нюз. Там се твърди, че дезертирали иракски военни офицери учат джихадисти как да управляват 3 пленени руски изтребителя. Не е ясно дали те са завзети само от летището в Рака , Сирия, или и от други въздушни бази като тази в Алепо, която също бе превзета преди време. Очевидци даже са видели как самолетите летят ниско над някои от провинциите на Сирия. Сирийската армия нанесе няколко въздушни нападения над базата до Алепо, което може да обясни защо жителите в района са видели нисколетящи самолети. Въпреки това очевидците твърдят, че са видели изтребителите да излитат от самото летище.

Румен Йончев: ББЦ няма да бъде златният пръст в парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373464

„Няма да бъдем „златният пръст“ в следващия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството на ГЕРБ“, каза още Румен Йончев от ЗНС, който е част от преговорния екип на на "България без цензура" на консултациите с ГЕРБ в Народното събрание. „Няма да бъдем „златният пръст“ в следващия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството на ГЕРБ“, каза още Румен Йончев от ЗНС, който е част от преговорния екип на на "България без цензура" на консултациите с ГЕРБ в Народното събрание.

Бус, пълен с пътници, се удари с камион на пътя Айтос-Варна

http://pik.bg/бус-пълен-с-пътници-се-удари-с-камион-на-пътя-айтос-варна-news238752.html

Бус, пълен с пътници, се удари с камион на пътя Айтос-Варна

Микробус, пътуващ по линията Айтос-Варна, катастрофира днес, съобщи "Флагман".

Той е тръгнал в 6.30 от автогарата в Айтос, бил е пълен с пътници. По средата на пътя лек автомобил му е сякъл пътя, микробусът поднесъл. 

Катастрофата е станала в стеснения участък до село Комарево, община Провадия.

Няма пострадали при инцидента с микробус на фирма Минибус транзит по линията Айтос – Варна. Катастрофата е станала в стеснения участък до село Комарево, община Провадия. На опасен завой, който е като тунел, е спрял микробус, който бил с предимство, но решил да пропусне идващите насреща два камиона.

Когато навлиза в завоя, шофьорът на пътническия микробус вижда, че пред него има спряло превозно средство, веднага скача на спирачката, но поради хлъзгавата настилка сутрин, микробусът навлиза в насрещното и се удря в единия камион.

От инцидента няма пострадали хора, всички са се отървали само с огромна уплаха. Пътували са 6 души, които са откарани до Варна. Шофьор на микробуса е бил малкият син на собственика на фирмата, който се върнал с повреденото превозно средство към Айтос.

От удара е счупен фарът на микробуса, огъната е шофьорската врата, а предното стъкло е потрошено.

Бус пълен с пътници от Айтос за Варна катастрофира с камион

http://pik.bg/бус-пълен-с-пътници-от-айтос-за-варна-катастрофира-с-камион-news238752.html

Бус пълен с пътници от Айтос за Варна катастрофира с камион

Микробус, пътуващ по линията Айтос-Варна, катастрофира днес, съобщи "Флагман".

Той е тръгнал в 6.30 от автогарата в Айтос, бил е пълен с пътници. По средата на пътя лек автомобил му е сякъл пътя, микробусът поднесъл. 

Катастрофата е станала в стеснения участък до село Комарево, община Провадия.

Няма пострадали при инцидента с микробус на фирма Минибус транзит по линията Айтос – Варна. Катастрофата е станала в стеснения участък до село Комарево, община Провадия. На опасен завой, който е като тунел, е спрял микробус, който бил с предимство, но решил да пропусне идващите насреща два камиона.

Когато навлиза в завоя, шофьорът на пътническия микробус вижда, че пред него има спряло превозно средство, веднага скача на спирачката, но поради хлъзгавата настилка сутрин, микробусът навлиза в насрещното и се удря в единия камион.

От инцидента няма пострадали хора, всички са се отървали само с огромна уплаха. Пътували са 6 души, които са откарани до Варна. Шофьор на микробуса е бил малкият син на собственика на фирмата, който се върнал с повреденото превозно средство към Айтос.

От удара е счупен фарът на микробуса, огъната е шофьорската врата, а предното стъкло е потрошено.

Критичен ръст на турската безработица

http://asia.actualno.com/Kritichen-ryst-na-turskata-bezrabotica-news_55477.html

Нивото на безработицата в Турция достигна 10,4%, обхващайки 3 млн. души, пишат турските електронни издания. В."Хюрриет" акцентира върху факта, че това е най-високото равнище след регистрир...

Стартира кулинарният дуел "Манчев срещу Шишков", продуциран от LIDL

http://society.actualno.com/Startira-kulinarnijat-duel-Manchev-sreshtu-Shishkov-produciran-ot-LIDL-news_55489.html

Големият майстор-готвач шеф Иван Манчев се изправя срещу чаровния кулинарен експериментатор Таньо Шишков в името на една обща кауза – да готвим заедно, защото си заслужава. Кулинарната надп...

Бареков останал изненадан след като ГЕРБ му каза "не"

http://politics.actualno.com/Barekov-ostanal-iznenadan-sled-kato-GERB-mu-kaza-ne-news_55485.html

По-скоро ГЕРБ прекратиха преговорите – на четвъртата точка, от общо 18, които партията на Борисов представя на разговорите. Ние не отидохме с нагласата да влизаме във властта, а с нагласата ...

Във ВМА се подготвят за евентуален случай на ебола

http://healthy.actualno.com/Vyv-VMA-se-podgotvjat-za-eventualen-sluchaj-na-ebola-news_55481.html

Във Военномедицинска академия (ВМА) се провежда усилена подготовка и тренировки на екипи от лекари за това как ще се реагира при случай на болен от ебола в нашата страна. Информацията съобщи д-р Андр...

БЧК е събрал над 1 100 000лв. дарения за Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/bchk-e-subral-nad-1-100-000lv-dareniya-za-pernik_35010/

Дарителството в България се развива, твърди председателят на БЧК Христо Григоров

Над 1 100 000лв. са даренията за Перник, събрани от БЧК. Това съобщи председателят на българския червен кръст Христо Георгиев, на състоялия се форум „Бедствия, аварии, катастрофи: подготвени ли сме?“, чиито организатори са БЧК и представителството на Европейската комисия в България.

Георгиев коментира още, че дарителството все повече се развива. Преди време предимно обикновените хора са отделяли от средствата си за дарения по 5, 10 лв. Вече все повече големи и успешни фирми започват...

Продължава

Москва спира влаковете до София и Будапеща

http://www.cross.bg/bydapeshta-sofiya-moskva-1435574.html

/КРОСС/ Редовните влакове от Москва до София и Будапеща се отменят съответно от 12 и 14 декември, предаде ИТАР-ТАСС.  Решението е на дъщерната компания на жп оператора Руски държавни железници, която обслужва пътническите превози до далечни дестинации. Причината за решението е силно заниженият брой на пътниците по тези маршрути.

Румен Йончев: ББЦ няма да бъде златният пръст в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373374

„Няма да бъдем „златният пръст“ в следващия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството на ГЕРБ“, каза още Румен Йончев от ЗНС, който е част от преговорния екип на на „Няма да бъдем „златният пръст“ в следващия парламент. Ще очакваме доста по-сериозна програмна разработка от страна на ГЕРБ, за да вземем решение дали да подкрепим правителството на ГЕРБ“, каза още Румен Йончев от ЗНС, който е част от преговорния екип на на "България без цензура" на консултациите с ГЕРБ в Народното събрание.

Южен военен окръг на Русия получи шест чисто нови Су-34

http://www.cross.bg/sy-chisto-polk-1435573.html

/КРОСС/ Шест чисто нови изтребителя Су-34 постъпиха на въоръжение на авиационния полк в Южен военен окръг (ЮВО), като по този начин бе обновен авиационния парк на полка със 75 %, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслужбата на ЮВО. В близко бъдеще в обединението на ВВС и противовъздушната отбрана на ЮВО ще постъпят още повече от 40 единици съвременна авиационна техника, в лицето на модернизираните изтребители Су-27 и ударните хеликоптери Ми-35. „Съгласно плана за превъоръжаване на войските от ЮВО, в авиационнияполк, разположен в Ростовка област (гр. Морозовск), пристигна поредната партида от шест чисто нови изтребители-бомбардировачи Су-34. Всички самолети бяха приети от инженерите от Морозовски авиационен полк, които провериха готовността им за работа”, се казва в съобщението. В края на октомври екипажите от Морозовски полк ще започнат планови учения, на които ще бъде изпробвано щатното въоръжение както по въздушни, така и по наземни цели. Особено внимание ще бъде отделено на тяхното зареждане с гориво във въздуха, с цел разширяване на радиуса им на действие. Многофункционалният изтребител-бомбардировач Су-34 по бойни способности се отнася към поколението самолети „4+”. Сред характеристиките му са:  увеличена дължина на полета до 4 хиляди километра, максимална скорост от до 1900 километра в час, както и наличието на система за управление на оръжията

100- годишнината от смъртта на Яворов ще бъде отбелязана в родния му Чирпан

http://www.cross.bg/yavorov-myzeii-smurtta-1435577.html

/КРОСС/100- годишнината от смъртта на Пейо Яворов ще бъде отбелязана на 29 октомври, а 60- годишнината на къща - музей „Яворов" ще се чества на 31 октомври. По този повод община Чирпан, фондацията и къщата- музей „Яворов" подготвят програма, която ще стартира на 21 октомври. Началото е с интересна изложба на писма, ръкописи и малки пластики. За принос през последните шест десетилетия с грамоти ще бъдат отличени дейци на културата. Предвижда се и премиера на книгата „Обречени", в която участие ще вземат актьорът Христо Мутафчиев и виртуозният пианист проф. Атанас Куртев, съобщи председателят на фондация „Яворов" и главен уредник на къща - музей „Яворов" Тодор Иванов. Изложба „Светът на Яворов", посветена на 100-годишнината от смъртта на поета, бе открита в зала "Съединение" на Историческия музей на 6 септември. Събитието е част от честванията, които влизат в културния календар на ЮНЕСКО. Организацията почете паметта на забележителния български поет заради универсалността на поезията му и хилядите преводи на стиховете му по цял свят.  

ГЕРБ и ББЦ не се харесаха, прекъснаха преговорите за съставяне на правителство

http://frognews.bg/news_78434/

ГЕРБ и ББЦ не се харесаха. Групите за преговори от двете партии прекратиха разговорите си преждевременно. Това стана ясно преди броени минути.

Цачева отсече: Няма да има втора среща с ББЦ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373372

"Правилно разбрахте, няма да се срещаме втори път с "България без цензура", заяви Цецка Цачева след края на двучасовите консултации между двете партии.
С "Патриотичния фронт" също имахме различия, но намерихме компромис, добави Менда Стоянова. „Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва "Правилно разбрахте, няма да се срещаме втори път с "България без цензура", заяви Цецка Цачева след края на двучасовите консултации между двете партии. С "Патриотичния фронт" също имахме различия, но намерихме компромис, добави Менда Стоянова. „Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва

Журито на "Златна роза": Всеки втори български филм завършва с банка и всяка лента без секс

http://www.moreto.net/novini.php?n=267668

Българското кино застъпва много банковото дело. Всеки втори филм завършва с банка. Освен това няма никакъв секс в българските ленти, което било тежко възмутително. Тези впечатления изказа председателят на журито на филмовия фестивал „Златна роза“ Емил Христов.

Протестна мрежа поиска проверка на допуска на Пеевски до класифицирана информация заради нови обстоятелства

http://frognews.bg/news_78433/

Писмо с искане за проверка на извършената през юни 2013г. процедура за даване на допуск до класифицирана информация на избрания за председател на ДАНС Делян Славчев Пеевски беше подадено от 11 граждани от „Протестна мрежа” до вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов. Причината за писмото е липсата на напредък по същата част на сигнала, подаден на 25 февруари до Главния прокурор Сотир Цацаров, както и нови факти и данни, станали публично достояние от подаването на сигнала досега.

Цачева: Няма да има втора среща с ББЦ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373267

"Правилно разбрахте, няма да се срещаме втори път с "България без цензура", заяви Цецка Цачева след края на двучасовите консултации между двете партии. С "Патриотичния фронт" също имахме различия, но намерихме компромис, добави Менда Стоянова. „Ние считаме, че задължителна приемственост между посланията по време на предизбораната кампания следва

България е сред лидерите в ЕС по жертви на трафик

http://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia-e-sred-liderite-v-es-po-zhertvi-na-trafik-6025110

Най-често трафикантите на хора са българи, румънци, белгийци, германци, испанци, нигерийци, турци, албанци, бразилци и мароканци

Моторист се заби в боклукчийски камион

http://www.vesti.bg/novini/motorist-se-zabi-v-boklukchijski-kamion-6025111

Моторист се заби в боклукчийски камион по пътя до казанлъшкото село Овощник, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Танчев: Установихме, че доста ни се различават вижданията

http://www.cross.bg/gerb-ystanovihme-tanchev-1435571.html

София /КРОСС/ Никога не сме претендирали, че сме по дългите приказки. Дойдохме с нагласата да бъдем максимални прагматични, къде можем да намерим общи неща, коментира след края на срещата с ГЕРБ Светлин Танчев от „България без цензура". Установихме, че доста ни се различават вижданията. Усетихме, че може би сме достатъчно малки и ГЕРБ нямат нужда от нашата помощ, каза още Танчев.Очаквахме днес ГЕРБ да ни запознае със скелета на управленската програма, вместо това анализирахме нашата програма. Затова уместно прекратихме срещата. Малко притеснително не чухме последователен поглед към едно бъдещо управление, базирано на програмни намерения, каза от своя страна Румен Йончев.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Менда Стоянова: С ББЦ разгледахме само първите четири приоритета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373282

Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”.
„Такова разминаваме между предизборна програма за нас не може да Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”. „Такова разминаваме между предизборна програма за нас не може да

ГЕРБ прекрати предсрочно разговорите с екипа на ББЦ, няма да има партньорство

http://offnews.bg/news/n_1/n_404956.html

Преговорите между екипите на ГЕРБ и ББЦ приключиха само за два часа, след като с останалите политически формации екипът на Бойко Борисов говори между 4 и 6 часа. Разговорите бяха по-кратки по предложение на нашия преговорен екип, защото не можеха да продължат като разговори по същество, обясни Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Не получихме достатъчно уверения за това, че екипа на ББЦ има готовност да постави обща политическа позиция на своята партия, а не лични мнения, обясни Бъчварова.  Менда Стоянова от ГЕРБ уточни, че са обсъдени само 4 от 18-те приоритета на ГЕРБ и са постигнали съгласие само за един. Очаквайте подробности!

Христо Иванов, служебен министър на правосъдието: Съпротива ще има, но промените са неотложни

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/10/17/2401944_hristo_ivanov_slujeben_ministur_na_pravosudieto/?ref=rss


Миналата седмица Министерството на правосъдието представи актуализирания вариант на Стратегията за реформа на съдебната система.

Съпротива ще има, но политическите лидери, ако имат наистина чувство за отговорност, както всекидневно се кълнат, трябва да осигурят консенсуса за това така нужно национално усилие - за установяване на върховенството на закона и чисти държавни институции, призовава министър Христо Иванов. И оставя  на следващото правителство готова конкретна програма за...

Христо Иванов, служебен министър на правосъдието: Съпротива ще има, но промените са неотложни

http://www.dnevnik.bg/biznes/intervju/2014/10/17/2401944_hristo_ivanov_slujeben_ministur_na_pravosudieto/?ref=rss


Миналата седмица Министерството на правосъдието представи актуализирания вариант на Стратегията за реформа на съдебната система.

Съпротива ще има, но политическите лидери, ако имат наистина чувство за отговорност, както всекидневно се кълнат, трябва да осигурят консенсуса за това така нужно национално усилие - за установяване на върховенството на закона и чисти държавни институции, призовава министър Христо Иванов. И оставя  на следващото правителство готова конкретна програма за...

Теле удари с глава старец, той 4 дни се мъчи в болница и умря

http://www.bnews.bg/article-119321

Теле блъсна с глава възрастен мъж в село Черноград, който прекара няколко дни в болница и почина от раните си.

Във ВМА тренират реагиране при случай на ебола

http://pik.bg/във-вма-тренират-реагиране-при-случай-на-ебола-news238759.html

Във ВМА тренират реагиране при случай на ебола

Във ВМА се провежда усилена подготовка и тренировки на екипи от лекари за това как ще се реагира при случай на болен от ебола в нашата страна, каза д-р Андрей Галев, началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към ВМА пред БНР. Д-р Галев участваше на дискусия по проекта "Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика" в Министерския съвет.

Термокамери на летище София следят за случаи на заразени, но тъй като инкубационният период е дълъг, тази мярка не е най-сигурната, каза още д-р Галев. От следващата седмица започва и обучение на екипи от Инфекциозна болница.

Светлин Танчев: Прекалено сме малки за ГЕРБ, доста ни се различават позициите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373276

"Ние никога не сме претендирали по дълги и сладки приказки, дойдохме с нагласата да бъдем максимално прагматични. Бързо установихме, че доста ни се различават позиции. Може би сме достатъчно малки за ГЕРБ и сметнахме, че не е нужно да продължаваме срещата с техните представители", заяви Светлин Танчев от „България без цензура“ след края на "Ние никога не сме претендирали по дълги и сладки приказки, дойдохме с нагласата да бъдем максимално прагматични. Бързо установихме, че доста ни се различават позиции. Може би сме достатъчно малки за ГЕРБ и сметнахме, че не е нужно да продължаваме срещата с техните представители", заяви Светлин Танчев от „България без цензура“ след края на

Менда Стоянова: С ББЦ разгледахме само първите четири приоритета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4373271

Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”.
„Такова разминаваме между предизборна програма за нас не може да Нашите колеги се опитаха да подкрепят нашите виждания с аргумента, че тяхната програма е разработена за два мандата и за първия могат да отстъпят от своите предизборни обещания, това ни притесни. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”. „Такова разминаваме между предизборна програма за нас не може да

Интерактивен гид вече развежда посетители из историческата крепост “Кракра” в Перник

http://www.cross.bg/interaktiven-gid-veche-razvezhda-posetiteli-iz-istoricheskata-krepost-krakra-v-pernik-1435572.html

/КРОСС/Виртуалният екскурзовод е качен на 20 таблета и разказва на български, английски и френски език историята на някогашната твърдина. „Перник е първият в страната, който въведе в действие технологията, използвана в Бъкингамския дворец, Белия дом и Оксфордския университет, както и във военновъздушните сили във Франция", заявиха от общината. Освен на крепостта, чрез виртуален гид - отново на три езика, гостите на Перник могат да видят как тече международният фестивал "Сурва" или пък да се разходят в галериите на единствения на Балканите подземен минен музей, както и да научат повече за града. Във виртуалната разходка главно действащо лице е зрителят, който сам може да избира сценария, къде най-напред да се отправи и каква информация да получи.

Кънев: Ако ГЕРБ обявиха коалиция с ПФ, с ББЦ може да е фактическо съжителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=267669

"С любопитство очаквам преговорите с ББЦ. Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство", коментира от своя профил във Фейсбук Радан Кънев от Реформаторския блок. Кънев направи кратко резюме на изхода от консултациите: "Между ГЕРБ и РБ има над 90% съвпадение по всички 18 точки от приоритетите на ГЕРБ и по основните реформаторски приоритети на РБ.

Пиронкова отпадна от турнира в Москва

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4373268

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби в четвъртфиналите на турнира за Купата на Кремъл в Москва.
Цвети не успя да надделее над румънката Ирин-Камелия Бегу и загуби след два часа игра с 1:6, 6:3, 6:2
Така Пиронкова изравни най-доброто си постижение в руската столица от 2009-а година, когато също стигна до четвъртфиналите. Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби в четвъртфиналите на турнира за Купата на Кремъл в Москва. Цвети не успя да надделее над румънката Ирин-Камелия Бегу и загуби след два часа игра с 1:6, 6:3, 6:2 Така Пиронкова изравни най-доброто си постижение в руската столица от 2009-а година, когато също стигна до четвъртфиналите.

ГЕРБ проводиха ББЦ по живо, по здраво

http://frognews.bg/news_78432/

Преговорите приключиха по-кратко, защото те не можеха да продължат като разговори по същество, съобщи в НС Румяна Бъчварова, част от преговорния екип на ГЕРБ и изрази надежда, че са помогнали на колегите си от ББЦ да се ориентират в ситуацията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване