Шофьор блъсна пешеходец, внезапно излязъл на пътното платно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372658

51-годишен пешеходец е загинал при пътен инцидент през денонощието във Варна, съобщи дежурния в КАТ, цитиран от 51-годишен пешеходец е загинал при пътен инцидент през денонощието във Варна, съобщи дежурния в КАТ, цитиран от "Фокус". Инцидентът е станал в района на бул. „Христо Смирненски”. Досъдебно производство е образувано във връзка с пътния инцидент, съобщиха от ОД на МВР – Варна. Инцидентът е станал тази сутрин около 05:30 часа. По бул.

Бум на скарлатина и варицела в страната

http://pik.bg/бум-на-скарлатина-и-варицела-в-страната-news238648.html

Бум на скарлатина и варицела в страната

Скарлатина и варицела върлуват из страната и поразяват най-вече децата в яслите и детските градини. Не са пощадени и възрастните, алармират лекарите. За седмица скарлатината вече е повалила над хиляда души, като за сравнение през същия период на миналата година заболелите са били наполовина.

Специалистите обясняват, че двете болести са много различни - варицелата се причинява от вирус, а скарлатината - от бактерии. За активирането на шарките допринасяло и рязката смяна на времето - ту топло, ту студено.

Най-уязвимата група са децата, които се събират на едно място в забавачките и заради това заболелите са най-много от тази група, пише в. "Всеки ден".

Скарлатината в най-голям процент от случаите протича като стрептококова ангина. Първите симптоми са силни болки в гърлото и много висока температура. По-късно се развива и обрив от ситни червени петънца по цялото тяло, а езикът на болния става розово-червен. Кожата се обелва, след като обривът затихне.

Прекаралите скарлатина за съжаление не могат да си изградят имунитет срещу бъдещо разболяване. Няма и ваксина. Срещу другата шарка - варицелата, на нашия пазар също няма ваксина. Епидемията от нея щяла да приключи до пролетта. Хубавото при този вид шарка е, че ако човек я е прекарал веднъж, повече не може да се разболее от нея, тъй като се изграждат антитела.

При нея се появяват малки мехурчета по цялото тяло, които по-късно образуват корички. Варицелата или лещенката както е народното й име, протича с висока температура, общо неразположение, а мехурчетата не бива да се чешат. Някои лекари са убедени, че причината на скарлатиновия бум е отричането на антибиотиците от все повече хора.

Според тях бумът на скарлатина се дължи именно на това отричане на антибиотичните медикаменти и по-конкретно на пеницилина.

Главният причинител на скарлатината е стрептококов пиогенес, който причинява също и много тежки инвалидизиращи заболявания. Бума на опасната болест тази година е причинен от отказа на лекарите да изписват антибиотици на деца, а дори и да изпишат им предписват приема на всеки 10-12 часа за улеснение на майките.

Това, обаче, няма ефект, защото действието на пеницилинови и цефалоспоринови антибиотици, които са най-сигурното средство в борбата със скарлатината, изтича още след третия-четвъртия час. За това и антибиотика трябва да се пие по на често.


Закриват фестивала "Златната роза" днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267639

Днес е официалното закриване на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“, който стартира на 11 октомври във Варна. На закриването ще бъдат прожектирани наградените филми по време на фестивала, съобщиха организаторите за Moreto.

"Фолксваген" включи "Пасат" в контакта, за да постигне разход под 2 на сто

http://www.dnevnik.bg/skorost/2014/10/17/2402086_folksvagen_vkljuchi_pasat_v_kontakta_za_da_postigne/?ref=rss


Осмото поколение на "Фолксваген Пасат" ще е първото със зареждаща се от контакта хибридна версия, стана ясно на изложението в Париж, където беше показан Passat GTE. Автомобилът ще се предлага като седан и комби, а задвижването е поверено на 1.4-литров турбобензинов мотор със 156 конски сили и електромотор, даващ 115 коня.

Общата системна мощност е 218 конски сили, а максималният въртящ момент 400 Нм. Скоростната кутия е шестстепенна с два съединителя (DSG), а предаването е предно....

2/3 от животните в Пазарджик, болни от "син език", са излекувани

http://pik.bg/2/3-от-животните-в-пазарджик-болни-от-син-език-са-излекувани-news238644.html

2/3 от животните в Пазарджик, болни от "син език", са излекувани

При 15 стада от 12 населени места в област Пазарджик е регистрирано заболяването „син език”, съобщи д-р Гошо Ганев, експерт в ОД „Безопасност на храните” в Пазарджик, предаде Радио „Фокус” – Пазарджик.

До момента са починали 9 преживни животни, за които е постъпила информация, че стопаните им ще бъдат обещетени. В процес на обработка са и данни за други случаи на починали говеда. При козите е интересно да се отбележи, че някои от тях са се срещали с болестта „син език”, но са имали достатъчно силни антитела и не се е стигнало до смъртност. По отношение на най-уязвимите животни към това заболяване – овцете – са регистрирани случаи на общо 38 населени места с такива животни, общо 71 стада, от които са починали от „син език” 556 овце.

Досега 2/3 от животните, на които е приложено антибиотично лечение, вследствие заразяването им със „син език” са се излекували, 1/3 от тях са умрели. Може да се каже, че към момента намаляват случаите на заразени животни с това заболяване на територията на област Пазарджик.

За кръводаряването и плащането - законът срещу проблема с недостига на кръв

http://www.cross.bg/kruv-obshtinari-shymenskite-1435515.html

/КРОСС/Разрешава ли законът да се плаща за кръв? Трябва ли да се санкционират нарушителите и ако да, кого - тези, които плащат или тези, които взимат пари за кръвта си. Принципната позиция по този въпрос се рестартира през тази седмица, след като стана ясно, че Общинският съвет в Шумен е поощрил съгражданите си с по 30 лева на човек за даряване на кръв. Проблемът, обаче стои от години и се свързва най-вече с масовата практика хора да получават заплащане, за да дарят кръв за някого. 22-ма от всеки 1000 души у нас даряват кръв. Това сочат официалните данни на Националния център по трасфузиология и хематология. Според неправителствени организации, обаче 75% от тях или са платени, или даряват за близък човек. Именно сривът на желаещите да дадат доброволно и безвъзмездно става причина шуменските общинари да заделят 5 хиляди лева от общинския бюджет, за да стимулират донорите. Според Закона за кръвта, обаче за кръводаряване може да се плаща само при извънредни, описани в специална наредба случаи. Няма как да санкционираме Общинския съвет, но вероятно ще инициираме среща с тях, защото подобна практика е смущаваща, заяви Росен Георгиев - директор „Контрол на трансфузионната дейност" в Изпълнителната агенция по лекарствата. Необичайното решение на шуменските общинари отново насочи отлежаващият с години проблем към търговците на кръв.  

Проектът за ваксините бил реализиран с минимум средства

http://pik.bg/проектът-за-ваксините-бил-реализиран-с-минимум-средства-news238634.html

Проектът за ваксините бил реализиран с минимум средства

Държавата е не е само да купиш хубави ваксини, те трябва да се сложат на хората, иначе няма никакъв ефект. Това каза в Министерски съвет на Осмата национална среща по проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ проф. д-р Тодор Кантарджиев, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания и национален консултант по микробиология, съобщи "Фокус".

„Малко са проектите в здравеопазването, които с толкова малко средства имат толкова голям и полезен ефект. Тази програма привлече много медицински експерти, които със своите знания допринесоха за повишаване качеството на обучението“, заяви проф. д-р Кантарджиев. По думите му, са израснали здравните медиатори и се увеличил техния авторитет през годините сред населението. 

„Това е една от програмите, по които винаги сме хвалени в европейските институции. Също така трябва да се подобри работата на мобилните кабинети, които според мен са най-важното за разширяване на програмата“, каза още проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Прокуратурата ще работи и с чужди експерти за взрива в Горни Лом

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/17/2402065_prokuraturata_shte_raboti_i_s_chujdi_eksperti_za/?ref=rss


Експертизата за причините за взрива в Горни Лом, при който загинаха 15 души, ще бъде изготвена от чуждестранни експерти и специалисти от Българската армия. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, предаде "Правен свят". Той присъства на заседание на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет.

Прокуратурата ще поиска  помощ от чужди специалисти, защото  собственикът на завода Валери Митков е ръководител на Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към...

Ислямистите от ИД са почти изтласкани от сирийския град Кобани

http://www.moreto.net/novini.php?n=267623

Продължава битката за контрола върху сирийския кюрдски град Кобани. Кюрдските отряди за отбрана докладват, че са успели почти да изтласкат ислямистките бойци от източните и югоизточните квартали на града. Същевременно от Пентагона заявиха, че засега не се обсъжда възможността за изграждане на „буферна зона” между Сирия и Турция в помощ на стотиците хиляди бежанци, бягащи от ИД.

Русия съди ЕС заради санкциите

http://econ.bg/Новини/Русия-съди-ЕС-заради-санкциите_l.a_i.578037_at.1.html

Русия планира да заведе дело срещу Европейския съюз заради санкциите, които 28-членният блок наложи срещу някои от най-големите компании в страната...

Проф. Станков: Ще подкрепим кабинета, но коалиция не е възможна

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%be/

Първа пресконференция след изборите дадоха днес в Добрич представители на ПП АБВ. На нея присъстваха депутатът проф.Иван Станков, кандидатът за депутат Милко Пенчев, обл.координатор на АБВ Яни Павлов и координаторите за Балчик и Каварна. Народният представител още веднъж очерта краткосрочните и по-дългосрочни задачи, които стоят […]

Зорница от "ВИП Брадър" е истинският Солженицин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4371857

БРАВО на Нова телевизия! Тя даде правилния отговор на въпроса Кой. Кой – това сме ние!
 Това се разбра от един малък социален експеримент в предаването “ВИП Брадър”. Лично аз не го гледам, но вечер прищраквам каналите, за да попадна на нещо като за моята възрастова група. И както си прищраквам – виждам сцена от великия роман на Оруел, който е дал БРАВО на Нова телевизия! Тя даде правилния отговор на въпроса Кой. Кой – това сме ние! Това се разбра от един малък социален експеримент в предаването “ВИП Брадър”. Лично аз не го гледам, но вечер прищраквам каналите, за да попадна на нещо като за моята възрастова група. И както си прищраквам – виждам сцена от великия роман на Оруел, който е дал

Помощите за отопление скачат с 10%

http://pik.bg/помощите-за-отопление-скачат-с-10-news238639.html

Помощите за отопление скачат с 10%

Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и става 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика, съобщава Нова телевизия.

Във връзка с новите цени на електроенергията от 1 октомври 2014 година целевата помощ за отопление се повишава с 9,86%. Целта е да се подпомогнат най-уязвимите социални групи, които са включени в програмата за целево енергийно подпомагане. За увеличението на целевата помощ за отопление ще са необходими допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. в размер на 3 788 100 лв. Разликата между досегашния и новия размер на помощта ще се изплати през декември 2014 г. от Агенцията за социално подпомагане(АСП).

По данни на АСП към 10 октомври подадените молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление са 261 638. Издадени са 204 377 заповеди за отпускане на помощта. Към 30.09.2014 г. за целеви помощи за отопление са изплатени 18 251 594 лв. за 139 662 лица и семейства. Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември 2014 г. до 31 март 2015 г. Изплащането се извършва на два транша - за месеците ноември и декември 2014 г. не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта.

До 31 януари 2015 г. ще се преведат парите за месеците януари, февруари и март. Крайният срок за подаване на молби в дирекциите „Социално подпомагане“ е 31 октомври 2014 г.

Горбачов: Трябва да избегнем нова Студена война

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/17/2402064_gorbachov_triabva_da_izbegnem_nova_studena_voina/?ref=rss


Бившият лидер на СССР Михаил Горбачов предупреди западните лидери и руския президент Владимир Путин да не въвличат света в нова Студена война, подобна на онази, край на която той сложи преди четвърт столетие, съобщи агенция "Ройтерс".

В интервю за "Российская газета" Горбачов изрази притесненията си, породени от конфронтацията, последвала конфликта в Украйна, в рамките на която САЩ и ЕС наложиха санкции върху Русия, а Москва отговори със забрана на вноса на много хранителни продукти...

„Еврофутбол”: ЦСКА ще бие Литекс

http://www.cross.bg/live -evrofytbol-namerite-1435514.html

/КРОСС/ ЦСКА ще бие Литекс - това показват коефициентите на „Еврофутбол" за мача от 12-тия кръг на родната „А" група, който ще се играе утре от 19:30 часа на стадион „Българска армия". Ставката за победа на домакините е 1.70 срещу 3.25 за успех на ловчанлии и 3.00 за равенство. Повече информация за срещите от българското първенство може да намерите тук. Ето още от акцентите в програмата на букмейкърската къща:Ланс - Пари Сен Жермен Сингъл, Live „1"- 5.00 „Х"- 3.80 „2"- 1.40Манчестър сити - Тотнъм Хотспър Сингъл, Live „1"- 1.38 „Х"- 3.75 „2"- 5.90Щутгарт - Леверкузен Сингъл, Live „1"- 3.10 „Х"- 3.10 „2"- 1.90Евертън - Астън Вила Сингъл, Live „1"- 1.48 „Х"- 3.45 „2"- 5.10Атлетик Билбао - Селта Виго Сингъл, Live „1"- 1.80 „Х"- 3.15 „2"- 3.40Галатасарай - Фенербахче Сингъл, Live „1"- 1.95 „Х"- 2.90 „2"- 2.90Порто - Спортинг Лисабон Сингъл „1"- 1.65 „Х"- 3.05 „2"- 3.80Шалке 04 - Херта Берлин Сингъл, Live „1"- 1.60 „Х"- 3.20 „2"- 4.30Твенте - Аякс Амстердам Сингъл, Live „1"- 1.98 „Х"- 3

5 гилзи са открити край тялото на 38-годишния компютърен специалист

http://crime.actualno.com/5-gilzi-sa-otkriti-kraj-tjaloto-na-38-godishnija-komputyren-specialist-news_55417.html

Все още не може да бъде изключена нито една от работните версии за убийството снощи в центъра на София. Kрай тялото на 38-годишния Николай Найденов снощи са били открити 5 гилзи. Според главния секре...

Ослепителните Мишел Монагън и сексапилният Джеймс Марсдън минаха по червения килим на световната премира на НАЙ-ДОБРОТО В МЕН

http://cinema.actualno.com/Oslepitelnite-Mishel-Monagyn-i-seksapilnijat-Djejms-Marsdyn-minaha-po-chervenija-kilim-na-svetovnata-premira-na-NAJ-DOBROTO-V-MEN-news_55423.html

Световната премиера на дългоочакваната екранизация на роман на Никълъс Спаркс НАЙ-ДОБРОТО В МЕН събра редица звезди на Холивуд. Мишел Монагън и Джеймс Марсдън – звездите на филма, бяха ослеп...

Ю. Павлов: Без реформаторите не може да има правителство

http://frognews.bg/news_78410/

Без Реформаторския блок управление не може да се състави, заяви по БНР социологът Юлий Павлов. Той каза, че има доста резерви по отношение на бъдещ съюз между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Започват прожекциите на филмите финалисти за наградата LUX

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/17/2402061_zapochvat_projekciite_na_filmite_finalisti_za/?ref=rss


Прожекции на трите филма – финалисти за наградата LUX 2014 г., на Европейския парламент, ще бъдат прожектирани във всички държави членки, до декември тази година.

Трите филма финалисти са словенският "Врагът на класа" (Razredni sovražnik), френският "Банда момичета" (Bande de filles) и полско-датската копродукция "Ида" (Ida).

Наградата се присъжда всяка година от Европейския парламент, но преди депутатите да гласуват, зрителите ще могат да изберат своя фаворит.
...

Завърши работната закуска на Путин и Порошенко

http://www.cross.bg/pytin-poroshenko-zakyska-1435513.html

/КРОСС/След час и половина приключи работната закуска с участието на президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Петро Порошенко в сградата на префектурата на Милано. Освен двамата президенти около масата седнаха още премиерът на Италия Матео Ренци, британския му колега Дейвид Камерън, канцлерът на Гермация Ангела Меркел и президента на Франция Франсоа Оланд .Присъстваха и представителите на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу и Херман ван Ромпой. След края на закуската италианския премиер даде пресконференция.  

Марешки оспорва ареста си пред съда

http://www.moreto.net/novini.php?n=267637

Веднага след изтичането на 24-часовия си арест Веселин Марешки излезе от болницата, а днес ще се яви пред Варненския административен съд като ищец по дело срещу ареста си в сряда вечер. Ответник е полицейският служител Младенов от II РУП, чиято заповед според адвокатите на аптечния бос е незаконосъобразна и в нея липсват законовоустановени реквизити.

Заместник-министър Хаджихристев: С реализацията на безпрецедентни по мащаба си проекти ще осигурим надеждна защита на хората и ефективна реакция на спасителните екипи

http://press.mvr.bg/NEWS/news141017_02.htm

Ключовете за нова оперативна техника, закупена с европейски средства по ОП „Околна среда 2007 – 2013”, бяха връчени от министъра на околната среда и водите Светлана Жекова

Издирват изчезналите в Хималаите българи с хеликоптери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372655

Спасители разшириха търсенето на планинари в северните планински райони на Непал. Поредица от снежни бури и лавини връхлетяха Хималаите по-рано през седмицата, което доведе до смъртта на най-малко 29 души, предаде Fox news, позовавайки се на властите.
Припомняме, че сред изчезналите алпинисти има и българи. Спасители разшириха търсенето на планинари в северните планински райони на Непал. Поредица от снежни бури и лавини връхлетяха Хималаите по-рано през седмицата, което доведе до смъртта на най-малко 29 души, предаде Fox news, позовавайки се на властите. Припомняме, че сред изчезналите алпинисти има и българи.

Прокуратурата търси експерти от чужбина за Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372642

Прокуратурата е установила контакти с няколко чужди държави с цел да привлече експерти, които да работят по делото за взрива на оръжейната фабрика в Горни Лом. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседание на гражданския съвет към ВСС, съобщи БТВ.
Проблемът идва от факта, че повечето родни специалисти в тази област са се Прокуратурата е установила контакти с няколко чужди държави с цел да привлече експерти, които да работят по делото за взрива на оръжейната фабрика в Горни Лом. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседание на гражданския съвет към ВСС, съобщи БТВ. Проблемът идва от факта, че повечето родни специалисти в тази област са се

Завръщането на джедаите или как София има ново арт-кино

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/10/17/2402016_zavrushtaneto_na_djedaite_ili_kak_sofiia_ima_novo/?ref=rss


От днес можете да прекарвате вечерите си в София на ново място, но не бар, клуб или ресторант, а чисто ново арт-кино в центъра на София със самостоятелна сграда и самостоятелно мнение за филмовата програма. "Културен център Г-8" се намира в къща-паметник на културата на столичната улица "Гладстон" 8, откъдето и името, и смята да се посвети на европейско, независимо американско, българско, документално, нямо и артхаус кино, без да отбягва избрани холивудски заглавия. Отваря врати днес със седем...

Българският туризъм - „изгубен в цифрите“

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bylgarskiiat-turizym-izguben-v-cifrite-182021/

Противоречивите данни за приходите и броя на туристите изкривяват картината за сектора

Търсят изчезналите в Хималаите българи с хеликоптери, жертвите станаха 29 (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372639

Спасители разшириха търсенето на планинари в северните планински райони на Непал. Поредица от снежни бури и лавини връхлетяха Хималаите по-рано през седмицата, което доведе до смъртта на най-малко 29 души, предаде Fox news, позовавайки се на властите.
Припомняме, че сред изчезналите алпинисти има и българи. Спасители разшириха търсенето на планинари в северните планински райони на Непал. Поредица от снежни бури и лавини връхлетяха Хималаите по-рано през седмицата, което доведе до смъртта на най-малко 29 души, предаде Fox news, позовавайки се на властите. Припомняме, че сред изчезналите алпинисти има и българи.

Джъд Лоу става баща за пети път

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372631

Джъд Лоу отново ще става баща, след като стана ясно, че бившата му приятелка е бременна, съобщи "Дейли мейл".
Това ще бъде петото дете на звездата от поредицата „Шерлок Холмс”.
„Мога да потвърдя, че Джъд Лоу и Катрин Хардинг очакват дете през пролетта. Макар че двамата вече нямат връзка, те са напълно отдадени на мисълта да отгледат детето си”, Джъд Лоу отново ще става баща, след като стана ясно, че бившата му приятелка е бременна, съобщи "Дейли мейл". Това ще бъде петото дете на звездата от поредицата „Шерлок Холмс”. „Мога да потвърдя, че Джъд Лоу и Катрин Хардинг очакват дете през пролетта. Макар че двамата вече нямат връзка, те са напълно отдадени на мисълта да отгледат детето си”,

Прокуратурата търси чужди експерти по делото за Горни Лом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372628

Прокуратурата е установила контакти с няколко чужди държави с цел да привлече експерти, които да работят по делото за взрива на оръжейната фабрика в Горни Лом. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседание на гражданския съвет към ВСС, съобщи БТВ.
Проблемът идва от факта, че повечето родни специалисти в тази област са се Прокуратурата е установила контакти с няколко чужди държави с цел да привлече експерти, които да работят по делото за взрива на оръжейната фабрика в Горни Лом. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по време на заседание на гражданския съвет към ВСС, съобщи БТВ. Проблемът идва от факта, че повечето родни специалисти в тази област са се

Помощите за отопление се увеличават с 10%

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372623

Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и става 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и става 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната

Сигнал за бомба затвори Софийския районен съд

http://www.cross.bg/sgradata-organi-suda-1435511.html

/КРОСС/ Около 9.25 ч. днес е постъпил сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийския районен съд на бул. „Драган Цанков" 6. По разпореждане на специализираните органи всички служители и посетители на сградата са евакуирани, съобщиха от съда.  Обикновено проверките ДОТИ и IV РПУ траят около 2 часа, обясняват от СРС. Ако не бъдат открити съмнителни предмети, работата на съда се възстановява. По преценка на специализираните органи и ръководството на съда, е възможно застрашената сграда да бъде затворена и за 24 часа. „Около Съдебната палата трябва да има зони за сигурност. Освен това отговорните органи трябва поне веднъж да заловят един от тези т. нар. терористи", заяви председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев в сряда, след поредната бомбена заплаха към Съдебната палата. Той допълни, че много пъти е лансирал идеята, но развитие няма. Нямало и отговор от Общината относно идеята да се премахне спирката на трамваите на гърба на сградата. Няма и нито един разкрит и наказан автор на заплаха.  

Паркингът на стадион „Васил Левски“ вече няма да е безплатен

http://econ.bg/Новини/Паркингът-на-стадион-Васил-Левски-вече-няма-да-е-безплатен_l.a_i.578018_at.1.html

Единственият безплатен паркинг в центъра на София – този на стадион „Васил Левски“, вече ще е платен. От ноември той преминава към зелената зона и за...

Близнашки: Ще се стигне до съставяне на правителство

http://www.moreto.net/novini.php?n=267635

„Аз лично си давам още 2-3 седмици максимум като срок. Смятам, че ще се стигне до съставяне на ново правителство, защото без това не можем да отидем към актуализация на бюджета". Това заяви служебният премиер Георги Близнашки в специално интервю за Диана Найденова и „Здравей, България" по Нова телевизия.

Увеличават помощите за отопление с 10%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372609

Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и става 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 лева на 72,20 лева месечно и става 361 лева за целия сезон от 1 ноември до 31 март. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната

Живко Георгиев: В стратегическия интерес на БСП е да е в опозиция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372613

"Има само три партии, които със сигурност ще са в опозиция в следващия парламент – БСП, АБВ и „Атака“, обяви Живко Георгиев, социолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, за "Фокус".
Според него след изборите БСП е в тежка ситуация и има нужда от много вътрешни трансформации, ако иска да остане на политическата сцена. "Има само три партии, които със сигурност ще са в опозиция в следващия парламент – БСП, АБВ и „Атака“, обяви Живко Георгиев, социолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, за "Фокус". Според него след изборите БСП е в тежка ситуация и има нужда от много вътрешни трансформации, ако иска да остане на политическата сцена.

Бившата на Джъд Лоу е бременна, актьорът става баща за пети път

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372596

Джъд Лоу отново ще става баща, след като стана ясно, че бившата му приятелка е бременна, съобщи Джъд Лоу отново ще става баща, след като стана ясно, че бившата му приятелка е бременна, съобщи "Дейли мейл". Това ще бъде петото дете на звездата от поредицата „Шерлок Холмс”. „Мога да потвърдя, че Джъд Лоу и Катрин Хардинг очакват дете през пролетта. Макар че двамата вече нямат връзка, те са напълно отдадени на мисълта да отгледат детето си”,

Живко Георгиев: БСП, АБВ и „Атака“ единствени със сигурност ще бъдат опозиция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372597

"Има само три партии, които със сигурност ще са в опозиция в следващия парламент – БСП, АБВ и „Атака“, обяви Живко Георгиев, социолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, за "Фокус". Според него след изборите БСП е в тежка ситуация и има нужда от много вътрешни трансформации, ако иска да остане на политическата сцена.

Още търсят с вертолети изчезналите българи в Хималаите

http://frognews.bg/news_78409/

Спасители разшириха търсенето на планинари в северните планински райони на Непал. Поредица от снежни бури и лавини връхлетяха Хималаите по-рано през седмицата, което доведе до смъртта на най-малко 29 души, предаде Fox news, позовавайки се на властите. Сред изчезналите алпинисти има и българи.

Григор Димитров: Още е рано да мисля за финалите на АТП

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/17/2402049_grigor_dimitrov_oshte_e_rano_da_mislia_za_finalite_na/?ref=rss


Все още не мисля за класирането за финалите на АТП в Лондон, заяви тенисистът Григор Димитров.

Българинът се класира за четвъртфиналите на турнира в Стокхолм и съсредоточен над успешната защита на първата си титла в професионалния тенис.

Според него участието на финалите в Лондон ще дойде на дневен ред с решителния "Мастърс" в Париж, който започва на 27 октомври.

"В момента не може да се каже нищо. С началото на турнира в Париж всички ще започнем да смятаме...

Златото се насочи към седмично увеличение

http://econ.bg/Новини/Златото-се-насочи-към-седмично-увеличение_l.a_i.578016_at.1.html

Златото се търгува под 5-седмичен връх, насочвайки се за първото седмично увеличение от юли насам. Паладият повиши стойността си, предаде агенция...

Международни експерти ще разследват случая в Горни Лом

http://www.cross.bg/gorni-zavoda-eksperti-1435512.html

/КРОСС/Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще се търсят чужди експерти за разследването на смъртоносните взривове в завода в Горни Лом. Една от причините е, че българските специалисти са обвързани със собственика Валери Митков, който е преподавател точно в тази област. Митков е ръководител на катедра във Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложкия университет и именно поради това се смята, че има обвързаност с експертите, които разбират от взривове. Главният прокурор коментира, че от друга страна, тъй като в завод "Миджур" са се утилизирали мини от други държави, добре е да бъдат доведени експерти от държавите, от които са пристигнали тези мини. Без да уточни за кои държави става дума, главният прокурор намекна, че става въпрос за държави, които са членки на НАТО. Работата по разследването продължава, но все още е рано да се повдигнат обвинения, каза Сотир Цацаров като се аргументира с огромната документация, която в момента се анализира от експертите. Ясно е обаче, че не може да се говори за терористичен акт, саботаж или диверсия. Това, което изглежда е причината за взривотете, при които загинаха тези 15 души е умишлена небрежност.   По-рано Цацаров отхвърли версията за умишлен палеж в завода като посочи, че няма данни, насочващи към тази хипотеза. От държавното обвинение са категорични, че нито една от версиите на разследването не води към подобен извод

Международни експерти ще разследват случая в Горни Лом

http://www.cross.bg/gorni-zavoda-mitkov-1435512.html

/КРОСС/Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще се търсят чужди експерти за разследването на смъртоносните взривове в завода в Горни Лом. Една от причините е, че българските специалисти са обвързани със собственика Валери Митков, който е преподавател точно в тази област. Митков е ръководител на катедра във Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложкия университет и именно поради това се смята, че има обвързаност с експертите, които разбират от взривове. По-рано Цацаров отхвърли версията за умишлен палеж в завода като посочи, че няма данни, насочващи към тази хипотеза. От държавното обвинение са категорични, че нито една от версиите на разследването не води към подобен извод. Работници от завода в Горни Лом също опровергаха твърденията на собственика Валери Митков за външна намеса в предприятието. Комисар Николай Николов, директор на главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", който бе един от първите държавни служители, пристигнал в епицентъра на трагедията, е убеден, че взривът в завода в Горни Лом е човешка грешка."Възможно е избухването на цеха да се дължи на неспазване на технологията за обезвреждане на мините, прекалена самонадеяност, неправилна оценка на ситуацията, небрежност. На мен се падна най-тежката и трудна задача - да съобщя на близките на работниците, че всички са загинали", призна Николай Николов

Любо Пенев пред "Труд": Няма да ми извият ръцете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371592

“Нямам никакви притеснения за поста си на национален селекционер - заяви Любо Пенев в ексклузивно интервю за “Труд”. - Изпълкома ще реши дали ще довърша работата си или пътищата ни ще се разделят. Но ако някои си прави илюзии, че ще ми извиват ръцете за отбора или щаба ми, много се е объркал. Няма как да стане!”.

Интервю с Любо Пенев четете утре “Нямам никакви притеснения за поста си на национален селекционер - заяви Любо Пенев в ексклузивно интервю за “Труд”. - Изпълкома ще реши дали ще довърша работата си или пътищата ни ще се разделят. Но ако някои си прави илюзии, че ще ми извиват ръцете за отбора или щаба ми, много се е объркал. Няма как да стане!”. Интервю с Любо Пенев четете утре

Само в ПИК! Грандиозен скандал! Сигнал за бомба затвори съда преди дело на Бойко срещу заместника на Сидеров

http://pik.bg/само-в-пик-грандиозен-скандал-сигнал-за-бомба-затвори-съда-преди-дело-на-бойко-срещу-замес-news238605.html

Само в ПИК! Грандиозен скандал! Сигнал за бомба затвори съда преди дело на Бойко срещу заместника на Сидеров

Анонимен сигнал за бомба опразни сградата на Софийски районен съд преди финалното заседание по делото, което Бойко Борисов води срещу депутата от "Атака" Десислав Чуколов, научи ПИК.

Лидерът на ГЕРБ се е почувствал засегнат от изявление на заместника на Волен Сидеров в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Пред Цветанка Ризова Чуколов обявил: "Бойко Борисов ще влезе в затвора, ако не е на власт."

"Днес делото трябваше да приключи на първа инстанция. Експерт се произнесе в заключение, че думите на Чуколов трябва да бъдат свалени на хартиен носител.

Странно е, че винаги когато срещу представители на "Атака" се водят дела в сградата на съда, се появяват сигнали за бомби", заяви пред ПИК адвокат Марин Марковски.

Искът, който Борисов води срещу Чуколов, е на стойност 50 000 лева.

Пред медията ни Марковски изрази убеденост, че делото ще бъде спечелено и припомни, че клиентът му Борисов е спечелил няколко дела срещу Сидеров на стойност 180 000 лева.

Остров „Света Анастасия“ в топ 20 на „Чудесата на България"

http://www.moreto.net/novini.php?n=267538

Бургаският Остров "Света Анастасия", който това лято отвори врати като туристическа атракция, след пълна реставрация, има шанс да попадне в списъка на "Чудесата на България". Островът, който само за няколко месеца беше посетен от 45 000 туристи, беше класиран сред първите 20 в националната кампания на вестник "Стандарт", отличаваща най-интересните и атрактивни туристически обекти на България.

Коларова: Помощните училища да разпишат механизми за действие

http://society.actualno.com/Kolarova-Pomoshtnite-uchilishta-da-razpishat-mehanizmi-za-dejstvie-news_55410.html

Министерството на образованието и науката (МОН) е изискало веднага всяко едно помощно училище да разпише координационен механизъм за действие при случаи, подобни на тези на Ана-Мария. Информацията с...

Доналд Тръмп коментира психическото здраве на Обама

http://america.actualno.com/Donald-Trymp-komentira-psihicheskoto-zdrave-na-Obama-news_55414.html

Американският милиардер Доналд Тръмп изрази съмнение относно психическото здраве на президента Обама. Тръмп изрази мисълта си писмено в Twitter , коментирайки решението на президента да не се огранича...

Виж кой спечели двойна покана за партито на ROGER SANCHEZ

http://music.actualno.com/Vij-koj-specheli-dvojna-pokana-za-partito-na-ROGER-SANCHEZ-news_55418.html

Жестока съботна вечер очаква Angel Kuzmanov, който ще се забалвява в компанията на свой приятел и ROGER SANCHEZ . Angel отговори правилно на въпроса: „Как се казва предаването на R...

Кънев: Борисов или не иска коалиция с РБ, или играе игра

http://politics.actualno.com/Kynev-Borisov-ili-ne-iska-koalicija-s-RB-ili-igrae-igra-news_55420.html

Очаквам с любопитство преговорите на ГЕРБ с България без цензура. Ако с Патриотичния фронт /ПФ/ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство. Това написа в своя профил в социалната м...

Заловиха двама пияни шофьори в Пиринско

http://pik.bg/заловиха-двама-пияни-шофьори-в-пиринско-news238625.html

Заловиха двама пияни шофьори в Пиринско

Двама пияни шофьори са заловили полицаи при проверка на пътя.На 16.10.2014 г. около 16:20 часа по ул.”Патриарх Евтимий” в Банско, И.Ц./49г./ е управлявал лек автомобил „Форд Ескорт” с наличие на 2,30 промила алкохол в издишания въздух, съобщи "Струма БГ".

Около 21:35 часа същия ден на ул.”Димо Хаджидимов” в Белица е спрян за проверка  К.А./53г./ от село Елешница, община Разлог.

Той е управлявал лек автомобил „Опел Корса” с наличие на 1,63 промила алкохол в издишания въздух.

Срещу двамата шофьори са образуван бързи полицейски производства.

Фалшив сигнал за бомба затвори Софийския районен съд

http://www.mediapool.bg/falshiv-signal-za-bomba-zatvori-sofiyskiya-raionen-sad-news226101.html

Фалшив сигнал за бомба, подаден в 9.25 сутринта в петък, затвори за близо два часа Софийския районен съд. По разпореждане на властите всички служители и посетители на сградата бяха евакуирани. Това е пореден сигнал, който през тази седмица затваря съдилищата в София. Преди това на два пъти бе затворена Съдебна палата. Преди ден председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев призова властите да заловят поне един от т.нар. ”телефонни терористи”.

Сигнал за бомба затвори Софийския районен съд

http://www.mediapool.bg/signal-za-bomba-zatvori-sofiyskiya-raionen-sad-news226101.html

Сигнал за бомба, подаден в 9.25 сутринта в петък, затвори Софийския районен съд. По разпореждане на властите всички служители и посетители на сградата са евакуирани. съобщиха от съда. Това е пореден сигнал за бомба, който през тази седмица затваря съдилищата в София. Преди това на два пъти бе затворена Съдебна палата. Обикновено проверките траят около 2 часа, обясняват от Софийския районен съд. Ако не бъдат откри съмнителни предмети, работата на съда се възстановява. По преценка на специализираните органи и ръководството на съда, е възможно застрашената сграда да бъде затворена и за 24 часа. Преди ден председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев призова властите да заловят поне един от т.нар. ”телефонни терористи”.

ЕС ще продължи да подкрепя Гърция и след сегашната спасителна програма

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/17/2402044_es_shte_produlji_da_podkrepia_gurciia_i_sled/?ref=rss


Европейската комисия "дава гръб" на Гърция, пише в заглавие в. "Елефтеротипия", цитиран от БТА. Новият еврокомисар по валутната политика и финансовите въпроси Юрки Катайнен е заявил, че Гърция трябва да продължи усилията в посока на реформите и че Европа ще оказва подкрепа на страната и след приключване на сегашната спасителна програма.

Гърция отбеляза огромен напредък, за да постави основите на жизнеспособен модел за развитие на страната със стабилни публични финанси, по-конкурентна...

Когато пицариите станаха театри

http://www.cross.bg/pitzariya-teatri-mesta-1435509.html

/КРОСС/ В една бивша пицария в центъра на София се играе театър. Пиесата е „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени", написана през шейсетте на миналия век от Пол Зиндел, има награда „Пулицър", а Пол Нюмън я превръща в кино през `70-те. Получило се е нещо прекрасно, провокативно, на моменти дълбоко абсурдно, а в други - скандално. Излизаш от бившата пицария с усещането, че си бил на терапия. Че са ти бъркали със свредел в мозъка. Или че плътта ти се е превърнала в изрезки от стар вестник. По-важно е обаче друго: че това се случва в една бивша пицария. Че има хора, които правят изкуство на места, далеч от обичайните. Че се чувстват възможни да изразят себе си там. Говоря за всичко това, защото то се случва точно във време, в което сме се задавили от театрални реформи, в което комерсът и продаденият билет са издигнати в култ и няма нищо по-важно и свещено от това. И в което голяма част от хората, управляващи театри, са се превърнали в закупчици и счетоводители. И точно в тази бивша пицария някак видях светлина. Усетих, че не всичко е пари. Вкарах в самия себе си нови атоми. И си спомних за градове като Париж, Прага, Лондон, в които огромна част от арта се прави точно на такива места. Че за подобни градове това е нещо съвсем естествено и обичайно. Че такъв тип „гаражни" театри отдавна са изградили и публика, и вкус. Че в тях наистина може да се чувстваш с няколко километра по-свободен

Гръцката прокуратура повдигна дело срещу цялата парламентарна група на "Златна зора"

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/10/17/2402040_gruckata_prokuratura_povdigna_delo_sreshtu_cialata/?ref=rss


Прокуратурата на Гърция поиска цялата парламентарна група на крайнодясната партия "Златна зора" да бъде съдена за криминални престъпления, съобщи "Гардиън". Искането на прокурор Исидорос Дойакос може да сложи край на неонацистката група, тъй като пред съда ще бъдат изправени 50-ина от лидерите на групата.

"Това е изключително важна стъпка и не бива да губим време в провеждането на процеса и вкарването на тези престъпници в затвора доживот", заяви Петрос Кнстантину, член...

Гръцката прокуратура повдигна дело срещу цялата парламентарна група на "Златна зора"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/17/2402040_gruckata_prokuratura_povdigna_delo_sreshtu_cialata/?ref=rss


Прокуратурата на Гърция поиска цялата парламентарна група на крайнодясната партия "Златна зора" да бъде съдена за криминални престъпления, съобщи "Гардиън". Искането на прокурор Исидорос Дойакос може да сложи край на неонацистката група, тъй като пред съда ще бъдат изправени 50-ина от лидерите на групата.

"Това е изключително важна стъпка и не бива да губим време в провеждането на процеса и вкарването на тези престъпници в затвора доживот", заяви Петрос Кнстантину, член...

Бербатов в класация с Меси и Роналдо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372562

Димитър Бербатов заема престижното девето място в класация, оглавена от Лионел Меси и Кристиано Роналдо.
 За10-годишнината от дебюта на Лео изготвиха подреждане на футболистите с най-добър актив по системата „гол плюс асистенция” за последното десетилетие. Отчетени са петте най-реномирани първенства.
Меси и Роналдо имат по 349 точки, но аржентине Димитър Бербатов заема престижното девето място в класация, оглавена от Лионел Меси и Кристиано Роналдо. За10-годишнината от дебюта на Лео изготвиха подреждане на футболистите с най-добър актив по системата „гол плюс асистенция” за последното десетилетие. Отчетени са петте най-реномирани първенства. Меси и Роналдо имат по 349 точки, но аржентине

Евакуираха сградата на районния съд в София заради сигнал за бомба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372589

Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд е постъпил около 9:25 ч. тази сутрин, съобщи Нова телевизия.
По разпореждане на специализираните органи всички служители и граждани са евакуирани от сградата на съда. Тече проверка на ДОТИ и 4-то РПУ, която се очаква да продължи около 2 часа. Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд е постъпил около 9:25 ч. тази сутрин, съобщи Нова телевизия. По разпореждане на специализираните органи всички служители и граждани са евакуирани от сградата на съда. Тече проверка на ДОТИ и 4-то РПУ, която се очаква да продължи около 2 часа.

От ББЦ ще кажат на ГЕРБ, че не ги рекетират и подкрепят мандата им

http://www.cross.bg/gerb-iionchev-grypi-1435510.html

/КРОСС/Ние ще подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ, дори да не участваме в него, защото не искаме те да бъдат рекетирани. Това заяви в студиото на Нова телевизия Румен Йончев от „България без цензура". Коалицията днес ще се срещне с преговорния екип на ГЕРБ. Тя е петата поред политическа сила, която разговаря с трите дами на ГЕРБ по съставянето на правителството.   „Готови сме България да има кабинет, защото в последните два дни става пределно ясно, че някой се опитва да позлати пръстите си и да има коалиция на златния пръст отново. Не е тайна, че Реформаторите или поне част от тях се опитват това да направят", каза още той. „Ние сме плашило срещу всички, които се опитват да скроят правителство на златния пръст. Ние сме страшилището срещу всеки, който се опитва да прави рекетьорска политика и да постави ГЕРБ до стената", подчерта Йончев. „Това, което искаме да предложим е управление, градящо се на повече партии и повече парламентарни групи, така че то да бъде доста по-устойчиво", призна той. Според Йончев работещият вариант е от три или четири парламентарни групи. „Ние можем да работим с всяка една от парламентарните сили, но сме единственият начин ДПС да не управляват", заяви Йончев. „Нямаме проблеми с ВМРО, раздялата протече цивилизовано", подчерта той. Той коментира и документите, които Николай Бареков е предал на прокуратурата за криминални действия на Бойко Борисов

Без напредък в преговорите между Путин и Порошенко

http://econ.bg/Новини/Без-напредък-в-преговорите-между-Путин-и-Порошенко_l.a_i.578015_at.1.html

Руският президент Владимир Путин и украинският му колега Петро Порошенко се срещнаха с редица европейски лидери, но почти липсваха сигнали, че можем...

Заплаха за бомба затвори Софийски районен съд, евакуираха всички

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372576

Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд е постъпил около 9:25 ч. тази сутрин, съобщи Нова телевизия.
По разпореждане на специализираните органи всички служители и граждани са евакуирани от сградата на съда. Тече проверка на ДОТИ и 4-то РПУ, която се очаква да продължи около 2 часа. Сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд е постъпил около 9:25 ч. тази сутрин, съобщи Нова телевизия. По разпореждане на специализираните органи всички служители и граждани са евакуирани от сградата на съда. Тече проверка на ДОТИ и 4-то РПУ, която се очаква да продължи около 2 часа.

Задържаха румънец, ранил с нож полицай във Видин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372578

Полицията във Видин задържа румънски гражданин, ранил с нож служител на реда. Това съобщиха от ОД на МВР – Видин.   Вчера около 15.00 часа двама полицейски служители от Районно управление „Полиция” – Кула са засекли непознато лице по пътя към село Цар Петрово. Мъжът, който държал нож, отказал да представи документ за самоличност. Полицията във Видин задържа румънски гражданин, ранил с нож служител на реда. Това съобщиха от ОД на МВР – Видин. Вчера около 15.00 часа двама полицейски служители от Районно управление „Полиция” – Кула са засекли непознато лице по пътя към село Цар Петрово. Мъжът, който държал нож, отказал да представи документ за самоличност.

Сигнал за бомба затвори Районния съд в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/17/2402036_signal_za_bomba_zatvori_raionniia_sud_v_sofiia/?ref=rss


Сигнал за бомба прекъсна работата на Софийския районен съд днес. 

Около 9.25 часа е постъпил сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Софийски районен съд (бул. "Драган Цанков"6), информираха от институцията.

По разпореждане на специализираните органи всички служители и граждани са евакуирани от сградата.

Оттам напомнят, че обикновено проверките на ДОТИ и 4-то РПУ траят около 2 часа. В случай, че не бъдат откри съмнителни предмети, работата на съда...

Няма опасност от епидемия на Ебола в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=267631

ЕС не се страхува от епидемия на вируса Ебола в Европа. Това заяви европейският комисар по въпросите на здравеопазването Тонио Борг след спешната среща на здравните министри на 28-те членки на съюза. "Рискът от разпространяване на болестта в ЕС остава малък.

Задържаха румънец, ранил с нож полицай във Видин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372572

Полицията във Видин задържа румънски гражданин, ранил с нож служител на реда. Това съобщиха от ОД на МВР – Видин.   Вчера около 15.00 часа двама полицейски служители от Районно управление „Полиция” – Кула са засекли непознато лице по пътя към село Цар Петрово. Мъжът, който държал нож, отказал да представи документ за самоличност. Полицията във Видин задържа румънски гражданин, ранил с нож служител на реда. Това съобщиха от ОД на МВР – Видин. Вчера около 15.00 часа двама полицейски служители от Районно управление „Полиция” – Кула са засекли непознато лице по пътя към село Цар Петрово. Мъжът, който държал нож, отказал да представи документ за самоличност.

Пушков: Украйна иска и газ без предплата, и въглища без пари

http://www.cross.bg/ykraiina-bezplatno-vuglishta-1435508.html

/КРОСС/ Нов тип търговия нарече ръководителят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков стремежът на Украйна да получава безплатно въглища от Полша, предаде РИА Новости. „Нов тип търговия: Украйна не само иска да получава руски газ без предплата, тоест безплатно, но иска и безплатно да получава полски въглища”, написа Пушков на страницата си в Twitter. По-рано полският министър на икономиката Януш Пехочински заяви в интервю пред местни медии, че Украйна иска да получава въглища от Полша без пари. „Ние разбрахме, че има интерес към полските въглища от украинска страна, но те искат да ги получават безплатно. Аз съм отвратен, да не кажа нещо повече. Разбираемо е, украинската страна е заинтересована в интернационализацията на конфликта”, заяви Пехочински, цитиран от Диалог.ru.

Джуд Лоу очаква пето дете, този път от бивше гадже

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/dzhud-lou-ochakva-peto-dete-tozi-pyt-ot-bivshe-gadzhe-6025074

"Макар че двамата вече нямат връзка, те са напълно отдадени на мисълта да отгледат детето си", съобщи представител на актьора

Българите изхвърлят 700 млн. кг храна на година

http://econ.bg/Новини/Българите-изхвърлят-700-млн-кг-храна-на-година_l.a_i.578013_at.1.html

Всяка година българите изхвърлят 700 млн. килограма храна. В статистиката са включени продукти, чийто срок на годност изтича, но те са все още годни...

"Александровска” дарява 25 тона дърва за огрев на приюта в Нови Хан

http://pik.bg/александровска”-дарява-25-тона-дърва-за-огрев-на-приюта-в-нови-хан-news238611.html

"Александровска” дарява 25 тона дърва за огрев на приюта в Нови Хан

Приютът за сираци и бездомни на отец Иван от Нови Хан ще получи 25 тона дърва за огрев от Александровска болница, съобщава standartnews.com. Бяха премахнати изсъхналите опасни дървета, които застрашаваха хората, инфраструктурата и сградите на територията на лечебното заведение. Сечта е предприета по препоръка на Дирекция „Зелени системи" при Столична община „Триадица", която се присъедини към хуманния жест на „Александровска" с безплатно маркиране, кодиране и разрешително за превозване на дървения материал до Нови Хан.

Дарението е част от социалния проект „Направи добро", чиято основна цел е да подпомага хора в трудно положение с особено внимание към уязвимите групи и социално слабите.

Днес в 11.00 ч., в Александровска болница, отец Григорий ще получи официално документите за дарението и ще присъства на извозването на дървения материал. Транспортът също е уреден безвъзмездно.

 

В деня на делото срещу Петното сигнал за бомба затвори съда

http://offnews.bg/news/n_1/n_404795.html

В Софийският районен съд (СРС) днес е подаден сигнал за поставено взривно устройство. От пресслужбата на съда уточняват, че сигналът е постъпил в 9.25 часа тази сутрин и по разпореждане на специализираните органи е извършено евакуиране на всички служители и граждани от сградата на съда на бул. „Драган Цанков” №6. Обикновено проверките ДОТИ и 4-то РПУ траят около 2 часа. В случай, че не бъдат откри съмнителни предмети, се очаква работата на съда да бъде възстановена, но по преценка на МВР и ръководството на съда е възможно сградата да бъде затворена и за 24 часа. За 10.00 часа днес беше насрочено делото срещу Бисер Миланов-Петното . Той е обвинен за хулигарски прояви срещу екип на bTV.   На 13 януари 2014 г., посегнал към лявата ръка на Любен Кацаров – оператор в телевизията, отскубнал часовника му и отправил към него думите: „Аре престани да ме снимаш с тая камера ... мухльо .. боклук”. Миланов отправил заплахи и ругатни към репортераката  Мария Цънцарова , след което   отскубнал отскубнал микрофона от ръцете ѝ, блъснал я в раменете, заплашил я, че ще започне да "играе бокс" и хвърлил в лицето ѝ запалена цигара. Два дена по-късно той отново отправил заплахи, този път към друг екип на телевизията. Към Митко Георгиев се обърнал с думите: „Боклук македонски, ако не ти харесва тук, бягай у Македония, да не те пребием тук”, бутнал с ръка в тялото репортера  Петър Нанев,  като му крещял да се махне и го заплашвал, че ще играе бокс с него. Обвинението сочи още, че Миланов е осъждан за тежко умишлено престъпление. Присъдата, която получил тогава, е една година затвор, при първоначален строг режим, която той е излежал. Освободен е на 21 октомври 2013 г. и три месеца по-късно, при опасен рецидив, извършва горепосочените престъпления.

Кошмар в Пловдив! 55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от автомобил

http://pik.bg/кошмар-в-пловдив-55-годишен-мъж-загина-трагично-след-като-беше-пометен-от-автомобил-news238615.html

Кошмар в Пловдив! 55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от автомобил

Поредната си жертва взе „скоростната отсечка” на ул. „Акад. Петър Динеков” в Кючук Париж в Пловдив, съобщи "Марица".

55-годишен мъж загина трагично, след като беше пометен от неизвестен автомобил в сряда вечерта до складовете на Търговската борса.

Човекът пресичал улицата, точно до изхода на бившата фабрика „9 септември”, когато върху него връхлетяла кола и го помляла. Шофьорът обаче дал газ и избягал от мястото на катастрофата. 

Инцидентът стана около малко преди 20 ч. По това време започва да се свечерява и улицата притъмнява изведнъж, обясни съсед от отсрещния блок. Той чул шум от сблъсъка и погледнал от прозореца. Колата убиец вече била изчезнала, а удареният пешеходец лежал в кръв между два автомобила на 3 метра навътре върху тротоара. С каква сила го е блъснал, че да го метне чак до паркинга, чудеше се мъжът. 

На мястото веднага пристигнала линейка, която откарала пострадалия в Спешното на Университетска болница. Той обаче бил в изключително тежко състояние и малко след това починал. До късно вечерта криминалисти и експерти по престъпленията правиха оглед на мястото, за да изяснят обстоятелствата около инцидента. Вече са намерени и следи от возилото на избягалия шофьор, така че е въпрос на време той да бъде открит и арестуван, казаха ченгета пред „Марица”. 

Съседите наричат „Улицата на смъртта” еднокилометровия прав участък от асфалтовия път пред жилищата си. Това е третата жертва в опасния път за последните няколко години. 

„През 2008 г. млад шофьор летеше със 100 км/ч. и уби дядо ми на абсолютно същото място”, разказа пред екипа на вестника Розалия Апостолова, внучка на загиналия тогава Унчо Плачков. Малко по-късно там бил прегазен и велосипедист, припомниха си две възрастни съседки . 

Тук пътят е прав и гладък и всички карат като на състезание. Няма кой да контролира джигитите. Толкова ли е трудно да се сложат два-три легнали полицая и да се ограничи скоростта, питат живеещите на улицата. Според хората е необходимо и да се окастрят надвисналите над пътя дървета, защото по-висок камион може да закачи някой голям клон и да стане друга беля. Жителите на квартала ще искат и обозначаване на няколко пешеходни пътеки в опасната отсечка, за да са спокойни, като пресичат децата им. 

Междувременно от полицията съобщиха, че втори 55-годишен пешеходец е бил бутнат от кола, но се е отървал със счупена ръка. Сакатлъкът е станал около 9 ч. в двора на стоковото тържище край Първенец. Човекът бил блъснат от движещ се на заден ход товарен автомобил “Рено”, управляван от 78-годишния  Г. К. от Калофер.

Гришо и Пиронкова излизат на корта за 1/4-финали в Стокхолм и Москва

http://offnews.bg/news/n_1/n_404780.html

Двамата ни най-добри тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров излизат днес за четвъртфиналните си двубои в турнирите в Москва и Стокхолм. Първата ни ракета при мъжете защитава титла в Стокхолм. Димитров стартира участието си  в турнира откатегорията ATP 250 с трудна победа (със 7:5, 7:6(4)) над Теймураз Габашвили след час и 53 минути игра. Пиронкова пък достигна до 1/4-финал в турнира "Купата на Кремъл", след като вчера се наложи над 21-годишната Александра Крунич от Сърбия с 6:2, 6:3. Димитров ще играе срещу Джак Сок (САЩ) в четвъртфиналния си мач. Началният му час е най-рано 19:30. 22-годишният Сок е №51 в световната ранглиста. Пиронкова пък ще играе срещу румънката Ирина-Камелия Бегу от 12 ч.

Днес изтича срокът за подаване на молби за участие в кастинга за балетисти във варненската опера

http://www.moreto.net/novini.php?n=267632

Държавна опера-Варна при Театрално-музикален продуцентски център Варна има обявен кастинг за участие на балетни артисти в „Лешникотрошачката” - първата постановка за сезон 2014-2015 на главния балетмайстор на оперния театър, з. а. на Русия Сергей Бобров.

Някои граждани не приемат ЕС такъв, какъвто е

http://www.cross.bg/strana-frantziya-irak-1435507.html

/КРОСС/Глобализацията е процес, който не може да бъде спрян, и ние трябва да се приспособим към него, казва френският посланик в София Ксавие Лапер дьо Кабан пред "Дума" "Съдбата на България е и съдба на моята втора страна", добавя Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, дипломат, полиглот, женен за българка. Тримата му синове носят българските имена Асен, Борис и Валентин. - Нормално е да следите внимателно обществено-политическите процеси в България, Ваше Превъзходителство, но какво се случва във Франция напоследък? Естествено нямам предвид личния живот на президента Оланд, а промените в правителството, влизането на 2 депутати от партията на Марин льо Пен в Сената, очакванията за нулев ръст на икономическото развитие...- Във Франция крайната десница се изкачи до недостигано досега равнище на последните европейски избори. Това е последица от известно недоволство от дейността на ЕС от страна на някои французи, недоволство от общата политика на всички в ЕС от доста години насам. Последствията са, че определен брой политически сили не приемат ЕС такъв, какъвто е днес, някои граждани също. Преживяваме дълга икономическа криза от 6 години насам и впечатлението на моите френски съграждани е, че ЕС не ги подкрепя, че не е в състояние да спира негативните процеси. Глобализацията е процес, който не може да бъде спрян, и ние трябва да се приспособим към него, да работим съобразно този процес, като пригодим и социалната система към новите условия

Цитат на деня: Ако с Фронта обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/10/17/2402026_citat_na_denia_ako_s_fronta_obiaviha_koaliciia_s_bbc/?ref=rss


"Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство".

Лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев в профила си във "Фейсбук" коментира резултатите от преговорите за съставяне на правителството, водени от ГЕРб и Патриотичния фронт (ПФ) вчера и очакванията за днешния кръг консултации с "България без цензура" (ББЦ). 

Ето целия текст на коментара на политическото поведение на ГЕРБ в хода на преговорите с различните формации : ...

Цитат на деня: Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/10/17/2402026_citat_na_denia_ako_s_pf_obiaviha_koaliciia_s_bbc_moje/?ref=rss


"Ако с ПФ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е фактическо съжителство".

Лидерът на ДСБ и член на ръководството на Реформаторския блок Радан Кънев в профила си във "Фейсбук" коментира резултатите от преговорите за съставяне на правителството, водени от ГЕРб и Патриотичния фронт (ПФ) вчера и очакванията за днешния кръг консултации с "България без цензура" (ББЦ). 

Ето целия текст на коментара на политическото поведение на ГЕРБ в хода на преговорите с различните формации : ...

"Ремотекс" вече е собственост на банка

http://starazagora.actualno.com/Remoteks-veche-e-sobstvenost-na-banka-news_55406.html

Първа инвестиционна банка плати на търг сумата от близо 9 млн. лв. и стана собственик на основната част от активите на фалиралото дружество "Ремотекс" в Раднево. Банката е кредитирала пре...

Изложба на стари снимки "Българите в Бесарабия: Хроника на XX век" ще бъде открита в Смолян

http://art.actualno.com/Izlojba-na-stari-snimki-Bylgarite-v-Besarabija-Hronika-na-XX-vek-shte-byde-otkrita-v-Smoljan-news_55409.html

На 18 октомври 2014 г. в Хаджичоневата къща (кв. Устово, гр. Смолян) ще бъде открита изложба на стари снимки „Българите в Бесарабия: Хроника на XX век“. Изложбата се организира от...

При разкопки в Ахтопол е открита порта като тези в Преслав, Плиска и Дръстър

http://art.actualno.com/Pri-razkopki-v-Ahtopol-e-otkrita-porta-kato-tezi-v-Preslav-Pliska-i-Drystyr--news_55411.html

При разкопки в средновековната крепост Агатополис в Ахтопол, археолози откриха порта като тези в Преслав, Плиска и Дръстър. Това съобщиха от общината. Археологическите проучвания се правят в двора на ...

Селфи с ухилена камила стана хит в интернет

http://curious.actualno.com/Selfi-s-uhilena-kamila-stana-hit-v-internet-news_55412.html

Групово селфи с ухилена камила стана хит в социалните медии по света, пише в. "Дейли експрес". Снимката е направена в Гиза, Египет, и показва щастливите физиономии на трима приятели - Хосам...

Променят организацията на движение в София за мача Лудогорец-Базел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372544

Столична община ще промени организацията на движение в София за мача между Лудогорец и Базел от груповата фаза на Шампионската лига в сряда, съобщиха от общинската пресслужба.
Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
- От 12.00 часа на 19. Столична община ще промени организацията на движение в София за мача между Лудогорец и Базел от груповата фаза на Шампионската лига в сряда, съобщиха от общинската пресслужба. Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: - От 12.00 часа на 19.

В Косово приеха в болница пациент със симптоми на ебола

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372550

В болницата в Прищина е хоспитализиран пациент със симптоми на ебола. Това съобщи македонското електронно издание Здравство24, като се позовава на косовски медии.
Според лекари, вирусът все още не е потвърден, тъй като е необходимо да се направят анализи, но симптомите са като на ебола.
Хоспитализираният е ходил на поклонение в Мека, В болницата в Прищина е хоспитализиран пациент със симптоми на ебола. Това съобщи македонското електронно издание Здравство24, като се позовава на косовски медии. Според лекари, вирусът все още не е потвърден, тъй като е необходимо да се направят анализи, но симптомите са като на ебола. Хоспитализираният е ходил на поклонение в Мека,

Пациент със симптоми на ебола е приет в болница в Косово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372540

В болницата в Прищина е хоспитализиран пациент със симптоми на ебола. Това съобщи македонското електронно издание Здравство24, като се позовава на косовски медии.
Според лекари, вирусът все още не е потвърден, тъй като е необходимо да се направят анализи, но симптомите са като на ебола.
Хоспитализираният е ходил на поклонение в Мека, В болницата в Прищина е хоспитализиран пациент със симптоми на ебола. Това съобщи македонското електронно издание Здравство24, като се позовава на косовски медии. Според лекари, вирусът все още не е потвърден, тъй като е необходимо да се направят анализи, но симптомите са като на ебола. Хоспитализираният е ходил на поклонение в Мека,

ББЦ: Ще подкрепим кабинет на ГЕРБ, за да не я рекетират

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bbc-shte-podkrepim-kabinet-na-gerb-za-da-ne-ia-reketirat-6025071

Подкрепата на „България без ценцура“ за ГЕРБ е желанието да я предпази от рекета на „златния пръст“ на Реформаторите

Йончев: Подкрепяме кабинет на ГЕРБ, дори и без ББЦ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/ionchev-podkrepiame-kabinet-na-gerb-dori-i-bez-bbc-6025071

Подкрепата на „България без ценцура“ за ГЕРБ е желанието да я предпази от рекета на „златния пръст“ на Реформаторите

Започна срещата на Путин и Порошенко

http://www.cross.bg/pytin-ykraiina-vurha-1435505.html

/КРОСС/ Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко започнаха срещата си в Милано в присъствието на основните европейски ръководители. Двамата президенти бяха посрещнати от италианския премиер Матео Ренци в рамките на Срещата на върха на АСЕМ, която започна вчера. Германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд, британският премиер Дейвид Камерън и ръководителите на ЕС Херман ван Ромпой и Жозе Мануел Барозу също участват на минисрещата на върха. Усмихнат и спокоен пристигна късно снощи руският президент в Милано и разговаря с германската канцлерка близо 2,5 часа. По време на разговорите двамата лидери са обсъдили споразумението от Минск за урегулиране на ситуацията в Украйна, каза говорителят на Путин Дмитрий Песков. Според него Меркел и Путин имат различни позиции за причините на конфликта в Югоизточна Украйна. Говорителят на Кремъл добави, че Путин ще има възможност да обсъди кризата в Украйна с европейските лидери днес. Руският президент участва в работна вечеря с повече от 50 лидери от страни от Европа и Азия. След това Путин бе лаконичен, заявявайки, че дискусията е била „много добра". В същото време говорителят на руският държавен глава каза, че той е провел разговори с бившия италиански премиер Силвио Берлускони след първия ден от Срещата на върха. Украинският президент също разговаря на четири очи с Меркел

Местан с глоба от 2 бона заради агитация на чужд език

http://pik.bg/местан-с-глоба-от-2-бона-заради-агитация-на-чужд-език-news238610.html

Местан с глоба от 2 бона заради агитация на чужд език

С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи "Дарик".

Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език.

Комисията е съставила актове за административни нарушения, които са изпратени на областните управители на Велико Търново, Пловдив и Кърджали, на териториите, на които са извършени нарушенията, и губернаторите трябва да наложат съответните глоби.

„В момента, в който получа актовете от ЦИК съм длъжен в тридневен срок да наложа глоба, която по закон е от 200 до 2000 лева", разказа Розалин Петков.

За Пловдивска област ЦИК е установила нарушение на 23 септември в асеновградския квартал Долни Воден. Законът е нарушен и във Великотърновска и Кърджалийска област, съобщават от избирателната комисия.

Борисов: Няма да приема коалиция анти някоя партия

http://www.moreto.net/novini.php?n=267626

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма да приеме коалиция, която е "анти" друга партия, защото по думите му това би могло да създаде огромен етнически проблем. Коментарът му идва във връзка с позицията на Патриотичния фронт, откъдето обявиха, че в никакъв случай не желаят коалиция с ДПС.

Александровска болница дарява 25 тона дърва за огрев на приюта на отец Иван

http://offnews.bg/news/n_1/n_404778.html

Приютът за сираци и бездомни на отец Иван от Нови Хан ще получи 25 тона дърва за огрев от Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение. Дървата са събрани при премахване на изсъхналите опасни дървета, които застрашаваха хората, инфраструктурата и сградите на територията на лечебното заведение, уточниха от болницата. Сечта е предприета по препоръка на Дирекция „Зелени системи” на столичния район „Триадица”. Общината се е присъединила към хуманния жест на Александровска болница с безплатно маркиране, кодиране и разрешително за превозване на дървения материал до Нови Хан.   Днес в 11.00 ч., в Александровска болница, отец Иван ще получи официално документите за дарението и ще присъства на извозването на дървения материал. Транспортът също е уреден безвъзмездно. Наскоро отец Иван пострада при катастрофа. От Пловдивсаката болница, където беше настанен за лечение той обяви, че не се притеснява за себе си, а за децата в приюта. Той обяви още, че храната в приюта и дървата за огрев за изчерпани.

Променят организацията на движение в София за мача Лудогорец-Базел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372529

Столична община ще промени организацията на движение в София за мача между Лудогорец и Базел от груповата фаза на Шампионската лига в сряда, съобщиха от общинската пресслужба.
Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:
- От 12.00 часа на 19. Столична община ще промени организацията на движение в София за мача между Лудогорец и Базел от груповата фаза на Шампионската лига в сряда, съобщиха от общинската пресслужба. Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: - От 12.00 часа на 19.

Столичният общински съветник Анатоли Илиев: Целта е по-хубава столица с повече възможности за масов спорт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371426

Общинският съветник Анатоли Илиев бе моторът на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта. Преди 3 дни Европейската асоциация на спортните столици (AEСS - Европа) към Европейския парламент, даде признание на София за 2018 г.

- Какво означава, че София ще е Европейска столица на спорта, г-н Илиев?

- Това на първо място е признание Общинският съветник Анатоли Илиев бе моторът на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта. Преди 3 дни Европейската асоциация на спортните столици (AEСS - Европа) към Европейския парламент, даде признание на София за 2018 г. - Какво означава, че София ще е Европейска столица на спорта, г-н Илиев? - Това на първо място е признание

Белезници за румънец, ранил с нож наш полицай

http://pik.bg/белезници-за-румънец-ранил-с-нож-наш-полицай-news238608.html

Белезници за румънец, ранил с нож наш полицай

Полицията във Видин задържа румънски гражданин, ранил с нож служител на реда. Това съобщиха от ОД на МВР – Видин.

Вчера около 15.00 часа двама полицейски служители от Районно управление „Полиция” – Кула са засекли непознато лице по пътя към село Цар Петрово. Мъжът, който държал нож, отказал да представи документ за самоличност. На мястото пристигнали още двама полицаи със служебен автомобил.

Виждайки патрулката, непознатият побягнал и след около 300 метра бил застигнат в изорана нива. При опит да бъде задържан, той ранил с нож в областта на ръката полицейски служител. На пострадалия е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Установена е самоличността на мъжа – 51-годишен с инициали Р.М., румънски гражданин.

Той е задържан за срок до 24 часа в Районно управление „Полиция” – Кула, по случая е образувано бързо производство.

Местан с 2000 лв. глоба за агитация на турски език

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372532

С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи Дарик.
Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език.
Комисията е съставила актове за административни нарушения, С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи Дарик. Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език. Комисията е съставила актове за административни нарушения,

И бесовете вярват и треперят

http://www.cross.bg/treperyat-besovete-vyarvat-1435506.html

/КРОСС/ "... И бесовете вярват и треперят..." (Съборно послание на Св. апостол Иакова, 2:19-22)

Адвокатът на Ц. Василев: Предадоха го хора, вървели ръка за ръка с него

http://frognews.bg/news_78408/

Не политически партии, а отделни политически лица имат апетит към бизнеса на Цветан Василев, каза по bTV адвокатът му Христо Ботев. Според него основната грешка на банкера е била предоверяването на конкретни лица.

2000 лева глоба за Местан заради агитация на турски език

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4372528

С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи Дарик.
Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език.
Комисията е съставила актове за административни нарушения, С 2000 лева ще бъде глобен лидерът на ДПС Лютви Местан от областния управител на Пловдив Розалин Петков, съобщи Дарик. Причина за санкцията, е решението на Централна избирателна комисия (ЦИК) да накаже Местан за предизборна агитация на турски език. Комисията е съставила актове за административни нарушения,

Пациент със симптоми на ебола приет в болница в Прищина

http://www.vesti.bg/novini/pacient-sys-simptomi-na-ebola-priet-v-bolnica-v-prishtina-6025073

Пациент със симптоми, подобни на ебола, беше приет тази нощ в болница в Прищина, съобщават косовските медии.

Полицията разследва две взломни кражби в Сливен

http://pik.bg/полицията-разследва-две-взломни-кражби-в-сливен-news238606.html

Полицията разследва две взломни кражби в Сливен

Криминалисти от Сливен работят по две взломни кражби, извършени през последното денонощие.

Два мобилни телефона на стойност около 2000 лева са откраднати от къща в село Ковачите. Крадецът е влезнал в дома през незатворен прозорец.

При втората, извършена в село Омарчево са откраднати 10 метра оградна мрежа, автомобилни части, ел. инструменти, телефон и покъщнина. Неизвестен засега е проникнал в имота, след като е счупил стъклото на единия от прозорците.

Кражбата е извършена в периода, когато собственикът е отсъствал - от средата на месец септември до 14 октомври.

По двата случая са образувани досъдебни производства, информираха от полицията в Сливен.

Цацаров отряза в аванс Цветан Василев за разпит в Белград

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-otryaza-v-avans-tsvetan-vasilev-za-razpit-v-belgrad-news226100.html

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли в петък възможността мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев да даде обяснения по делото за източването на банката чрез видеоконферентна връзка от Белград.   Това бе предложено малко по-рано през деня от един от адвокатите на банкера – Христо Ботев, който заяви пред бТВ, че искането на клиента му ще бъде изпратено на държавното обвинение до няколко дни.   Цацаров обаче побърза да го отхвърли още преди да е пристигнало официално, посочвайки че най-напред трябва да се изчака решението на сръбския съд по искането за екстрадиция на Василев, изпратено от българските власти през септември.   "Аз първо не мога да разбера кой от всички, правещи изявления, е защитник, т.е. - има качество на защитник по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). И второ, нека не правим прибързано коментари до момента, в който се произнесе сръбският съд", коментира саркастично главният прокурор.   Всъщност адвокат Ботев има пълномощно по делото за източване на 206 млн. лева от КТБ още от самото начало на разследването. Заедно с другия български защитник на Василев – Константин Симеонов, той се е явявал на всички досегашни заседания на съда по мерките за неотклонение на обвиняемите.   Ботев обясни желанието на Василев да даде обяснения още сега с опасенията му, че има политически лица с доста сериозен апетит към бизнеса на банкера.   "В случая говорим за хора, които имат огромни интереси в бизнеса и успяват да си ги защитават чрез политиката. Т.е. имат ключови позиции в политиката, във властта, оттам и в прокуратурата, и става затвореният кръг, чрез който очевидно за 4 месеца може да се унищожи една банка, една телевизия - защото телевизията е на ръба на оцеляването (ТВ7 – бл.ред.), и да се опитат да се източат множество работещи фирми, да се отнемат техните активи и всичкото това да се препише на Цветан Василев", заяви адвокатът.   "Нека задам още един въпрос, който отново ще бъде свързан с правна конструкция – кога дава обяснения един обвиняем? Когато му бъде повдигнато обвинение", репликира го задочно чрез медиите Цацаров, давайки да се разбере, че прокуратурата ще държи разпитът на Василев да бъде направен едва, след като той се върне в страната.   Той иронизира и мнението на защитата, че животът на собственика на КТБ е застрашен в България, заявявайки че данни за подобна заплаха се чуват единствено в "телевизионните студия".   "Не може да си обвиняем и да станеш свидетел, не може. За да станеш защитен, трябва да има реална опасност. Когато са налице достатъчно данни да те привлекат като обвиняем, не можеш да избягаш от качеството на обвиняем с това, че искаш да бъдеш свидетел. Това не се определя от това – кой какво иска. Нещо повече – Законът за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство дава възможност да бъде защитен и обвиняем, но при наличие на реална опасност. Никой до момента, никой, не е предоставял тези данни или няма желание да ги предостави, които да обосноват такава опасност. Аз тези данни ги чувам само от телевизионните студия. Разбира се, ако успя да изгледам всички предавания на явяващия се адвокатски екип", добави Цацаров.   По повод новото разследване за пране на пари, образувано срещу Цветан Василев и съпругата му, главният прокурор заяви, че двамата все още не са обвиняеми по него.   Адвокат Христо Ботев пък коментира информацията на в. "Труд", че семейството има къща за 20 млн. евро на брега на Женевското езеро, отбелязвайки, че "човек, който е декларирал 160 млн. доход, ги е декларирал официално, платил е данъци върху тях – мисля, че няма никакъв проблем да си купи не на Женевското езеро, ами където иска и каквото иска на съпругата си".   Юристът напомни, че данъците им са платени още през 2012 г., когато е купена и къщата. "Но сега, когато се очаква един доклад на БНБ в понеделник, при евентуално негативен доклад веднага ще се каже: "Ето, той с нашите пари, с вашите пари, купи си къща, направи това, това направи!", прогнозира Ботев.   В момента Цветан Василев се намира в Белград, изчаквайки края на процедурата му за екстрадиция. Освен него по делото за източването на 206 милиона лева от КТБ обвинения имат още изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова, заместничката й Борислава Тренева-Кючукова, както и подуправителят на БНБ Цветан Гунев.

Цветан Василев иска да бъде разпитан от Белград

http://www.mediapool.bg/tsvetan-vasilev-iska-da-bade-razpitan-ot-belgrad-news226100.html

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев иска да даде обяснения пред прокуратурата чрез конферентна видео връзка от Белград, обясни в петък пред бТВ Христо Ботев, който е един от адвокатите му. Банкерът в момента очаква сръбският съд да разгледа молбата на българската прокуратура за екстрадицията му в София. Искането на Василев за видео разпит ще бъде изпратено до държавното обвинение през следващите няколко дни. Адвокат Христо Ботев смята, че има политически лица с апетит към бизнеса на Василев. "В случая говорим за хора, които имат огромни интереси в бизнеса и успяват да си ги защитават чрез политиката. Т.е. имат ключови позиции в политиката, във властта, оттам и в прокуратурата, и става затвореният кръг, чрез който очевидно за 4 месеца може да се унищожи една банка, една телевизия - защото телевизията е на ръба на оцеляването, и да се опитат да се източат множество работещи фирми, да се отнемат техните активи и всичкото това да се препише на Цветан Василев", каза защитникът. Според него основната грешка на клиента му е предоверяването на конкретни хора. В отговор на въпрос дали Василев е участвал в пране на пари адвокатът отговаря: "Човек, който е декларирал 160 милиона доход, ги е декларирал официално, платил е данъци върху тях – мисля, че няма никакъв проблем да си купи не на Женевското езеро, ами където иска каквото иска на съпругата си”. Ботев напомня, че данъците са платени през 2012 година, когато е купена и къщата. ”Но, сега, когато се очаква един доклад на БНБ в понеделник, при евентуално негативен доклад веднага ще се каже: "Ето, той с нашите пари, с вашите пари купи си къща, направи това, това направи!", каза той.

Поморие става център на Международно изложение- базар

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8bPi00hhsZo/

Международно изложение- базар на различни продукти, услуги и инвестиционни проекти ще бъде проведено в гр. Поморие.

Събитието ще предостави отлична възможност за запознаване с български и чуждестранни пазари. Продукцията, която ще бъде представена на изложението включва: мед и пчелни продукти, мляко и млечно-кисели продукти, сладкарски изделия, плодове и зеленчуци, месни продукти, риба, натурално лечебни и козметични продукти от луга, кал и водорасли. Освен това посетителите ще могат да разгледат и ръчно изработени уникати, художествена керамика, мебели, ножове за колекционери, аксесоари изработени по древни традиционни технологии.

Представителите на бизнеса ще могат да се запознаят на място с дейността на фирми в сферата на строителните и машинно-монтажни работи, морския транспорт, проектиране и строителство, телекомуникациите.

Изложението се провежда в рамките на Втория международен инвестиционен форум „Новата икономика на България- пътят на изток“. Форумът и изложението ще предоставят възможност за директен контакт както с представители на дипломатически мисии и длъжностни лица на държавите като Казахстан, Русия, Турция, Судан, Виетнам, Кувейт, Мароко, така и с международни компании, развиващи дейност в сферата на новите технологии, транспорт, туризъм, преработваща промишленост.

Изложението може бъде свободно разгледано в спортния салон на Гранд хотел Поморие в периода 23-24 октомври 2014 година.

Представителите на бизнеса, които желаят да се включат, като изложители или участници могат да го направя до 17.00 часа на 20.10.2014 година.

Събитието се провежда под патронажа на Областен управител на област Бургас.

Почина мъж, блъснат от теле

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/_KkpeA0Bu6w/

На 03.10.т.г. около 17.00 ч., на улица в близост до стадиона в село Черноград било оставено за паша без наблюдение теле, собственост на 49 годишния Х.И. от селото.Телето блъснало и съборило на земята 70- годишния А.Ш. от същото село. Пострадалият е бил откаран в бургаската болница с травма на главата, където на 07.10.т.г. починал от нараняванията си, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Проблемът е между реформаторите и патриотите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4371849

Не мисля, че преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок са спрели. Самият Бойко Борисов два часа по-късно заяви, че ще има втори тур, въпреки категоричността на силно изморените дами от преговорния екип, че консултациите са прекъснати.
Борисов е отговорен политик и напълно осъзнава, че правителство може да се направи единствено с реформаторите и Не мисля, че преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок са спрели. Самият Бойко Борисов два часа по-късно заяви, че ще има втори тур, въпреки категоричността на силно изморените дами от преговорния екип, че консултациите са прекъснати. Борисов е отговорен политик и напълно осъзнава, че правителство може да се направи единствено с реформаторите и

Във Варна се провежда кампания за борба с трафика на хора

http://www.moreto.net/novini.php?n=267630

От 15 до 21 октомври 2014 г. в община Варна се провежда кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Организатори на кампанията са Местната комисия за борба с трафика на хора - Варна, община Варна, дирекция „Превенции”, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора.

Силно правителство час по-скоро, за да спре потъването

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4371569

Преди да се разпусне в началото на август, предишният парламент отложи всички важни въпроси за след изборите - актуализацията на бюджета, казусът КТБ, приемането на европейски директиви, оздравяването на енергетиката и пр. Надеждата беше, че веднага след изборите на 5 октомври ще се състави ново правителство, което ще поеме отговорност и ще реши Преди да се разпусне в началото на август, предишният парламент отложи всички важни въпроси за след изборите - актуализацията на бюджета, казусът КТБ, приемането на европейски директиви, оздравяването на енергетиката и пр. Надеждата беше, че веднага след изборите на 5 октомври ще се състави ново правителство, което ще поеме отговорност и ще реши

Хванаха крадци на грозде от лозовите масиви на фирма «Южно вино» АД – Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GPoDQDEtxDs/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Камено по отношение кражбата на 560 кг. грозде, осъществена от лозовите масиви на фирма «Южно вино» АД – Поморие, разположени в землището на с. Трояново, общ. Камено, са установени извършителите на деянието – това са : 34 год. А.П. и 32 год. М.Й., и двамата от с. Трояново, общ. Камено. Гроздето – предмет на кражбата е иззето. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

Полицията в Разград засече нелегален таксиметров шофьор без книжка

http://pik.bg/полицията-в-разград-засече-нелегален-таксиметров-шофьор-без-книжка-news238604.html

Полицията в Разград засече нелегален таксиметров шофьор без книжка

Нелегален таксиметров водач е засечен при съвместна проверка на служители от „Противодействие на икономическата престъпност” и „ДАИ” – Разград. Това съобщиха от МВР – Разград. 

Около 13.40 часа на 16 октомври в село Стражец на изхода за град Разград е установено, че 38-годишен с инициали Г.С. от село Раковски с лек автомобил „Рено Лагуна” упражнява професията „водач на таксиметров автомобил”, без да притежава съответната правоспособност и без колата да е приспособена за такава дейност. Образувано е бързо производство по чл.324, ал.1 от НК.

Пожар в хранителен магазин в Благоевград

http://www.vesti.bg/novini/pozhar-v-hranitelen-magazin-v-blagoevgrad-6025070

Аспирацията на магазин за хранителни стоки пламна в Благоевград, огнеборците загасиха пожара, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Мъж зарежда колата си с бензин и не плаща

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/66o60qaQmao/

На 15.10. т.г. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от служител на бензиностанция «Петрол» АД – Поморие за това, че мъж заредил бензин А-95 и не платил. Бензинът е бил за сумата от 30 лв., но мъжът напуснал бензиностанцията без да заплати горивото. Установен е извършителят на престъплението,  това е 48 -годишният Я.Н. от Твърдица, обл. Сливен. Работата по случая продължава.

Путин припозна Сърбия като посредник за европейските стоки към Русия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/17/2402022_putin_pripozna_surbiia_kato_posrednik_za_evropeiskite/?ref=rss


Загубите на земеделските производители от страните от ЕС от действащите санкции се измерват в милиарди евро, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти след края на разговорите със сръбските ръководители, съобщи БТА.

Вчера (16 октомври) Руският президент Владимир Путин пристигна начело на делегация в столицата на Сърбия по повод 70 години от освобождаването на града от нацистите. В негова чест сърбите организираха парад 4 дни преди датата на  Ден на освобождението,...

Красимир Балъков: Спекулациите за националния са на мой гръб

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/17/2402018_krasimir_balukov_spekulaciite_za_nacionalniia_sa_na/?ref=rss


Информациите, че ще поемам националния отбор, са абсолютни спекулации, заяви старши треньорът на "Литекс" Красимир Балъков пред в. "Труд".

Специалистът категорично отрече да е имал контакт с ръководството на Българския футболен съюз за поемането на поста национален селекционер от Любослав Пенев.

"Първо, няма такова нещо и второ, не изключвам да се търси поява на напрежение в "Литекс" преди мача ни с ЦСКА. Отделно имам много ангажименти в клуба си и нямам време за подобни...

Адвокатът на Цветан Василев: Основната му грешка е, че се е предоверявал

http://pik.bg/адвокатът-на-цветан-василев-основната-му-грешка-е-че-се-е-предоверявал-news238603.html

Адвокатът на Цветан Василев: Основната му грешка е, че се е предоверявал

Адвокатът на банкера Цветан Василев - Христо Ботев коментира неговите грешки, апетитите към бизнеса му и бъдещето на КТБ.

Пред Би Ти Ви той обясни, че не политически партии, а отделни политически лица имали апетит към бизнеса на Василев.

Според него основната грешка на Цветан Василев е била предоверяването на конкретни лица.

„В случая говорим за хора, които имат огромни интереси в бизнеса и успяват да си ги защитават чрез политиката. Т.е. имат ключови позиции в политиката, във властта, оттам - и в прокуратурата, и става затвореният кръг, чрез който очевидно за 4 месеца може да се унищожи една банка, една телевизия - защото телевизията е на ръба на оцеляването, и да се опитат да се източат множество работещи фирми, да се отнемат техните активи и всичкото това да се припише на Цветан Василев", обясни Ботев.

„Може би има хора, които около 20 години са били с него. Ръка за ръка, и то за дясната му ръка. Сега изведнъж минават в друга позиция, пишат едно обръщение, което вчера ваши колеги го цитираха, как те - видите ли, били излъгани от Василев да станат директори на фирми, пък тези фирми имали кредити, пък сега кой щял да връща тези кредити", добави Ботев.

„И всъщност тези хора, Теодора Танева например, мога да кажа, че тя от доста дружества още юни месец самостоятелно е напуснала. Средата на юни, т.е. малко преди затварянето на банката е напуснала поста изпълнителен директор, никой не ? е пречил. Другият - Бисер Лазов пък, се опитва да овладее конкретни фирми в момента, пак без никой да го кара насила. И в същото време те казват, че Василев ги е поставил в тази ситуация", каза още адвокатът.

Главният прокурор ще иска депутатските имунитети на Сидеров и Цветанов

http://crime.actualno.com/Glavnijat-prokuror-shte-iska-deputatskite-imuniteti-na-Siderov-i-Cvetanov-news_55401.html

След като заработи 43-то Народно събрание, главният прокурор Сотир Цацаров ще отправи искане за сваляне на имунитетите на лидера на "Атака" Волен Сидеров и заместник-председателя на ГЕРБ Цве...

Създател на къща от месо и носител на Златен лъв от венецианското архитектурно биенале говорят на архитектурен форум

http://society.actualno.com/Syzdatel-na-kyshta-ot-meso-i-nositel-na-Zlaten-lyv-ot-venecianskoto-arhitekturno-bienale-govorjat-na-arhitekturen-forum-news_55404.html

Представители на някои от най-иновативните архитектурни студия в света пристигат в Пловдив за участие в професионалния Форум на ONE ARCHITECTURE WEEK тази събота, 18-ти октомври. Седмото издание на ме...

Българска министърка последва холандския пример и яхна колело

http://curious.actualno.com/Bylgarska-ministyrka-posledva-holandskija-primer-i-jahna-kolelo--news_55405.html

Холандският премиер отдавна е известен с това, че ходи на работа с велосипед. Явно неговият пример е последвала и министърът на еврофондовете и вицепремиер в служебното правителство Илияна Цанова, коя...

Суровият петрол възстанови стойността си след двугодишното дъно

http://econ.bg/Новини/Суровият-петрол-възстанови-стойността-си-след-двугодишното-дъно_l.a_i.578004_at.1.html

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) възстанови стойността си след като вчера достигна най-ниската си стойност от 2 години насам. ...

Адвокат Ботев: Не партии, а определени личности имат апетити към бизнеса на Цветан Василев

http://www.cross.bg/vasilev-botev-firmi-1435504.html

/КРОСС/Адвокатът на Цветан Василев - Христо Ботев коментира грешки на банкера, апетитите към бизнеса му и бъдещето на КТБ. Пред бТВ той обясни, че не политически партии, а отделни политически лица имали намерения към бизнеса на Василев. „В случая говорим за хора, които имат огромни интереси в бизнеса и успяват да си ги защитават чрез политиката. Т.е. имат ключови позиции в политиката, във властта, оттам - и в прокуратурата, и става затвореният кръг, чрез който очевидно за 4 месеца може да се унищожи една банка, една телевизия - защото телевизията е на ръба на оцеляването, и да се опитат да се източат множество работещи фирми, да се отнемат техните активи и всичкото това да се припише на Цветан Василев", обясни Ботев. Според адвокат Ботев основната грешка на Цветан Василев е била предоверяването на конкретни лица. „Може би има хора, които около 20 години са били с него. Ръка за ръка, и то за дясната му ръка. Сега изведнъж минават в друга позиция, пишат едно обръщение, което вчера ваши колеги го цитираха, как те - видите ли, били излъгани от Василев да станат директори на фирми, пък тези фирми имали кредити, пък сега кой щял да връща тези кредити", добави Ботев. „И всъщност тези хора, Теодора Танева например, мога да кажа, че тя от доста дружества още юни месец самостоятелно е напуснала. Средата на юни, т.е. малко преди затварянето на банката е напуснала поста изпълнителен директор, никой не ? е пречил

Нелегален таксиметров шофьор без книжка е засечен от полицията в Разград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4372513

Нелегален таксиметров водач е засечен при съвместна проверка на служители от „Противодействие на икономическата престъпност” и „ДАИ” – Разград. Това съобщиха от ОД на МВР – Разград.   Около 13.40 часа на 16 октомври в село Стражец на изхода за град Разград е установено, че 38-годишен с инициали Г.С. Нелегален таксиметров водач е засечен при съвместна проверка на служители от „Противодействие на икономическата престъпност” и „ДАИ” – Разград. Това съобщиха от ОД на МВР – Разград. Около 13.40 часа на 16 октомври в село Стражец на изхода за град Разград е установено, че 38-годишен с инициали Г.С.

Порошенко се срещна с Меркел в Милано, получи от нея уверение в подкрепа за Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=267620

Важни разговори за бъдещето на Украйна предстоят в кулоарите на срещата на върха "Азия-Европа" в Милано. Украинският президент Петро Порошенко получи уверение в подкрепата на Германия от канцлера Ангела Меркел, с която разговаря късно снощи в хотел в италианския град.

Румен Йончев: Не искаме ГЕРБ да бъдат рекетирани

http://pik.bg/румен-йончев-не-искаме-герб-да-бъдат-рекетирани-news238600.html

Румен Йончев: Не искаме ГЕРБ да бъдат рекетирани

„Ние ще подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ, дори да не участваме в него, защото не искаме те да бъдат рекетирани”. Това заяви пред Нова тв Румен Йончев от „България без цензура”.

„Готови сме България да има кабинет, защото в последните два дни става пределно ясно, че някой се опитва да позлати пръстите си и да има коалиция на златния пръст отново. Не е тайна, че Реформаторите или поне част от тях се опитват това да направят”, каза още той.

„Ние сме плашило срещу всички, които се опитват да скроят правителство на златния пръст. Ние сме страшилището срещу всеки, който се опитва да прави рекетьорска политика и да постави ГЕРБ до стената”, подчерта Йончев. „Това, което искаме да предложим, е управление, градящо се на повече партии и повече парламентарни групи, така че то да бъде доста по-устойчиво”, призна той.

Според Йончев работещият вариант е от три или четири парламентарни групи. „Ние можем да работим с всяка една от парламентарните сили, но сме единственият начин ДПС да не управляват”, заяви Йончев. „Нямаме проблеми с ВМРО, раздялата протече цивилизовано”, подчерта той.

Той коментира и документите, които Николай Бареков е предал на прокуратурата за криминални действия на Бойко Борисов. „Не мога да твърдя дали тези документи са истински или не, при положение, че нямам представа от тези неща, нека съответните органи да се произнесат”, заяви Румен Йончев.

Вариантът „нови избори” не ни плаши, но е страшен за България. Тези избори няма да произведат по-различен парламент, те ще произведат същия парламент.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване