Мълния падна на бургаското летище, двама техници в болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929299

Мълния е паднала в района на бургаското летище по време на бурята, която се изви над града малко след полунощ.
Двама мъже, на 27 и 53 години, които по това време са извършвали някаква дейност на открито, са пострадали. Те обаче не са поразени директно от мълнията, научи „24 часа”.
Най-вероятно тя е паднала близо до тях и огромното напрежение ги е
Мълния е паднала в района на бургаското летище по време на бурята, която се изви над града малко след полунощ. Двама мъже, на 27 и 53 години, които по това време са извършвали някаква дейност на открито, са пострадали. Те обаче не са поразени директно от мълнията, научи „24 часа”. Най-вероятно тя е паднала близо до тях и огромното напрежение ги е

Пиронкова стартира с победа в Синсинати, следва мач със Серена Уилямс

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/18/2592694_pironkova_startira_s_pobeda_v_sinsinati_sledva_mach/?ref=rss


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи чехкинията Луцие Храдецка със 7:5, 3:6, 6:1 и се класира за втория кръг на турнира в Синсинати. С успеха 27-годишната пловдивчанката си осигури мач със световната номер 1 Серена Уилямс. 

Двубоят между Пиронкова и преминалата през квалификациите Храдецка продължи 1 час и 44 минути и премина през доста обрати.

Българката започна по-добре, реализира ранен пробив и поведе с 2:0. Чехкинята обаче спечели следващите четири...

Прогнозират по-слаба реколта на слънчоглед

http://www.cross.bg/prognozirat-po-slaba-rekolta-na-slunchogled-1477450.html

/КРОСС/ Десетки декари със слънчоглед в Пловдивския регион са изсъхнали заради високите температури и засушаването, предупреждават от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Затова и добивите, които се очакват тази година ще бъдат по-слаби от миналогодишните, коментират от бранша.Те обаче се надяват, че това няма да доведе до поскъпване на олиото. Годишното потребление на олио в страната е между милион и половина и два и може да се осигури и при по-малък добив от слънчоглед, съобщи БНТ.

Саудитките ще гласуват на предстоящите избори

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/sauditkite-shte-glasuvat-na-predstoiashtite-izbori-6041229

На жените беше забранено да гласуват на предишните избори, но през 2011 г. тогавашният крал Абдула обяви, че те ще получат това право на изборите през 2015 г.

Готвят се промени в Наказателния кодекс за автомобилните кражби

http://www.cross.bg/svurzani-krazhbi-nakazatelniya-1477449.html

София /КРОСС/ Работна група към дирекция "Пътна полиция" изготвя промени в Наказателния кодекс, свързани с автомобилните кражби. Промените се налагат, защото закона не е променян в този си част повече от десетилетие. Това каза в студиото на БНТ началник сектора "Престъпления свързани с МПС" Емил Пармаков. По думите му законовата база за борба с подобни престъпление като цяло е добра, но има нужда от осъвременяване.Профилът на крадците на автомобили пък се е променил, като автоапашите все по-често са технически и компютърно грамотни.

Тайландските власти имат заподозрян за атентата в Банкок

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/18/2592692_tailandskite_vlasti_imat_zapodozrian_za_atentata_v/?ref=rss


Властите в Тайланд разполагат със снимка на човека, който е заложил взривното устройство в Банкок. Снимката е направена от улична видеокамера, предаде "Ройтерс", цитирайки изявление на премиера на страната.

При експлозията край популярно сред туристите светилище са загинали 22 души, а над 120 бяха ранени. Осем от загиналите са чужденци, сред които жители на Китай, Хонконг, Малайзия и Филипините.

Местни медии, позовавайки се на източници в полицията, твърдят, че камерите са...

КЗП провери петзвездния хотел с мизерната стая в Слънчев бряг

http://pik.bg/кзп-провери-петзвездния-хотел-с-мизерната-стая-в-слънчев-бряг-news384097.html

КЗП провери петзвездния хотел с мизерната стая в Слънчев бряг

Комисията за защита на потребителите не откри нередности в петзвездния хотел в Слънчев бряг, от чийто условия се оплакаха зрители на Нова телевизия.

"От извършената в стаята проверка по съответствие на предлаганата туристическа услуга, няма забележки от гледна точка на съответствията, които са задължителни по наредбата за категоризиране", коментира Николай Стойков, директор КЗП- Бургас.

Припомняме ви, че Йорданка Ангелова пристигала на 14 август в 5-звездния хотел заедно със съпруга и детенцето си, което е на почти годинка. Платила 3 нощувки на база ол инклузив, по 266 лева на ден. Тя обаче се натъкнала на непочистена стая, както баня и тоалетна.

 

Василев, Командира и ко на опашка за пари от КТБ

http://www.cross.bg/leva-vasilev-spisuka-1477448.html

София /КРОСС/ Забегналият в чужбина банкер Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ, се е вписал като кредитор на източената от самия него банка заедно с абсолютно цялата си фамилия и част от свързаните с него фирми. Това става ясно от списъка на приетите от синдиците на КТБ Росен Ангелчев и Лазар Илиев вземания, който вчера бете депозиран в Агенцията по вписванията, пише "Монитор".В листата на чакащите пари от фалирания трезор са общо 8000 фирми и вложители в банката. Това са физическите и юридическите лица, които са държали на депозит суми над гарантираните по закон 196 000 лева или такива, чиито влогове не са били изплатени от Фонда за гарантиране на влоговете, тъй като са били с преференциални лихвия.Немалка част от списъка е заета от дружества, свързани с Цветан Василев, които са теглили огромни кредити от КТБ почти без обезпечения, а сега си търсят депозирани от тях средства. Най-внушителна е сумата, търсена от „Бромак" - дружеството, еднолична собственост на забегналия в чужбина банкер, чрез което той държи мажоритарния дял в трезора. Фирмата се е наредила на опашката с иск за над 11 млн. лева.Също толкова нелепо е и искането на „Партнер лизинг" - лизинговата компания, чрез която Василев е въртял основна част от схемите си за източване на КТБ, пише "Монитор". Дружеството фигурира в списъка с вземане на стойност 88 158 лева

Валери Божинов иска извинение от Биг брадър и Нова тв - иначе съд!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929281

Футболистът Валери Божинов може да даде на съд "Биг брадър" и Нова телевизия. Това става ясно от съобщение, публикувано от адвоката му Георги Градев във фейсбук.
Причина са твърденията на един от участниците в шоуто - Кристиян Стойков, че е имал интимни отношения с Божинов. Думите му бяха излъчени снощи в първото предаване.
Футболистът Валери Божинов може да даде на съд "Биг брадър" и Нова телевизия. Това става ясно от съобщение, публикувано от адвоката му Георги Градев във фейсбук. Причина са твърденията на един от участниците в шоуто - Кристиян Стойков, че е имал интимни отношения с Божинов. Думите му бяха излъчени снощи в първото предаване.

Кадър от бурята в София сред снимките на деня на NYTimes

http://offnews.bg/news/n_1/n_547409.html

Кадър от бурята в София се нареди сред снимките на деня за 17 август на New York Times . Снимката е направена от Васил Донев (European Pressphoto Agency). Сред седемте снимки на деня са още кадри от Източна Украйна, Тайланд, Израел.

Роднините на прегазеното в Ловеч дете: Всичко по случая ще се потули

http://www.cross.bg/dete-lovech-gabriela-1477447.html

/КРОСС/ Семейството на 11-годишната Габриела от Троян, която беше прегазена от млад шофьор в Ловеч, не може да повярва, че убиецът е освободен от ареста.„Това може да се случи с всяко едно дете", коментираха близки на жертвата пред камерата на Нова телевизия. Хората са категорични, че не вярват в институциите и не смятат, че виновникът за смъртта на Габриела - Благовест Ненов, ще получи справедливо наказание.„Всичко ще се потули. В България справедливост няма", заяви вуйчото на момичето, което загина в деня на сватбата на сестра си.Ловешката районна прокуратура обяви, че няма да внася искане за постоянно задържане под стража на шофьора. Според обвинителите нямало опасност 20-годишният мъж да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мълния удари двама авиотехници на Летище Бургас

http://pik.bg/мълния-удари-двама-авиотехници-на-летище-бургас-news384096.html

Мълния удари двама авиотехници на Летище Бургас

Мълния удари двама авиотехници на Летище-Бургас. Инцидентът е станал по време на силната гръмотевична буря, придружена с дъжд снощи около 00,20 часа, съобщиха за Флагман.БГ служители на порта.

Мъжете опитвали да отстранят повреда на един от самолетите, причинена от силния вятър, точно тогава обаче били поразени от гръмотевица. Техни колеги веднага подали сигнал на тел.112, а екип на Спешна помощ откарал авиотехниците в Бургаската болница.

„Бяха контактни, дано са добре“, каза колега на пострадалите. Те допълниха още, че силният вятър е причинил много щети на трасето. Предмети са хвърчали навсякъде, а част от един от самолетите се изкъртила и счупила участък от друг.


Очаквайте подробности!

Шокиращо във Фейсбук: Деца плашат с убийство! Вижте посланията!

http://www.bnews.bg/article-140255

Майки на тийнейджъри обаче споделят, че въпросното безумие е влудило подрастващите.

Спокойно, варненски хейтъри – студена вода има за всички!

http://web.barometar.net/81367/

Тези думи не са за хейтърите във Варна. Те са за варненци, който могат да признаят успеха на другия, да го оценят. Преди време направих поредицата „Мениджърите на Варна“ и интервюирах над 100 варненски бизнесмени. На въпроса „С какво не можахте да се преборите през годините?“, по-голяма част от тях ми отговориха – завистта. Споделиха […]

Американска бойна техника пристига в България

http://www.cross.bg/tehnika-namirat-pehotintzi-1477446.html

сОФИЯ /кросс/ Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш.Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила, като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, се казва в съобщението, цитирано от националното радио.Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село. В момента в базата се намират около 160 американски морски пехотинци, които са на шестмесечна ротация, пише "Сега".

Американска бойна техника пристига в България

http://www.mediapool.bg/amerikanska-boina-tehnika-pristiga-v-bulgaria-news238093.html

Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш. Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила, като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, се казва в съобщението, цитирано от националното радио. Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село. В момента в базата се намират около 160 американски морски пехотинци, които са на шестмесечна ротация.

Зверски бой на гара Разделна! Двама нападнаха жепеец, набиха го и го ограбиха

http://petel.bg/Zverski-boy-na-gara-Razdelna--Dvama-napadnaha-zhepeets--nabiha-go-i-go-ograbiha__123635

Илюстрация Булфото Мъж и непълнолетно момче нападнаха служител на БДЖ на гарата в село Разделна. 56-годишният потърпевш разказал пред...

Арестуваха двама българи в Гърция. Наръгали 57 пъти възрастен мъж

http://petel.bg/Arestuvaha-dvama-balgari-v-Gartsiya--Naragali-57-pati-vazrasten-mazh__123641

Гръцката полиция задържа двама българи за жестокото убийство на 71-годишния Отона Андрулидаки, който бил намушкан с нож 57 пъти в дома си на...

15-годишният Стефан си отиде за едното нищо! Отиде в мазата да смени крушката и токът го уби на място

http://petel.bg/15-godishniyat-Stefan-si-otide-za-ednoto-nishho--Otide-v-mazata-da-smeni-krushkata-i-tokat-go-ubi-na-myasto__123640

Снимка: "Трибали" Стефан Димитров е 15-годишното момче, което загина нелепо вчера в белослатинското село Алтимир, съобщава tribali.info. Детето...

Българска гордост! Наш певец стана №1 в Испания

http://petel.bg/Balgarska-gordost--Nash-pevets-stana----1-v-Ispaniya__123639

След като миналата седмица новият проект на Дани Левън отвя Инна и Ники Минаж и се класира на второ място, тази седмица хитът RAPTURE вече е...

Планира се трамваите по протежението на бул."Македония" също да се движат по "зелени" релси

http://society.actualno.com/Planira-se-tramvaite-po-protejenieto-na-bulMakedonija--syshto-da-se-dvijat-po-zeleni-relsi-news_490596.html

Заместник - кметът на Столична община с направление "Транспорт и транспортни комуникации" Любомир Христов заяви, че се планира по протежението на бул. „Македония” трамваите също да се движат по „зелени” релси. „Зелените релси” са част от реконструкцията на пл. „Руски паметник” и в резултат на реорганизацията, която беше направена, свързана с преместването на трамвайното трасе от страната на бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев” като двустранн

Капитулация пред измамата, която ще се случи наесен

http://viewpoint.actualno.com/Kapitulacija-pred-izmamata-kojato-shte-se-sluchi-naesen-news_490595.html

„Всяко чудо за три дни“ е може би най-универсалният израз в българския език. В началото на лятото пред очите ни лъсна пълната картина на подготвяната измама на местните избори наесен. А в края на лятото лъсна организираната капитулация на институциите пред този проблем. Политиците вече не се заканват да вземат „бързи мерки“, прокуратурата вече не информира за своите проверки по въпроса, повечето фалшиви регистрации си остават незаличени, а гражданите няма и как да видят р

Не може пък телевизията да е толкова изтъпяла!

http://actualno.actualno.com/Ne-moje-pyk-televizijata-da-e-tolkova-iztypjala-news_490592.html

17.08.2015. Би Брадър започна. Отново. Коментар на редактора Направо е невероятно до какво ниво на потъпяване се стига по телевизиите. В средата на август, в най-отпускарския период, когато би трябвало да преобладават леки филмчета, защо не анимации, може би по някой научнопопулярен филм, някой и друг сериал, една от най-големите ефирни телевизии подкарва ... Биг Брадър. Може би съм стар ментално – физически съм твърдо убеден, че не съм, може би съм заядлив, може би не разбирам съвремен

Идеята за строеж на стена по границата с Македония беше отхвърлена от Сърбия

http://balkani.actualno.com/Idejata-za-stroej-na-stena-po-granicata-s-Makedonija-beshe-othvyrlena-ot-Syrbija-news_490586.html

Идеята на лидера на Сръбската народна партия Ненад Попович за строеж на стена по границата с Македония беше единодушно отхвърлена от властите в Сърбия, опозицията в страната, както и неправителствения сектор, съобщава БГНЕС. Според Попович с издигането на зида Сърбия ще попречи на неконтролирания прилив на емигранти от Близкия изток и Северна Африка. Той, също така, предложи и срокът за взимане на решение за молба за убежище да се съкрати на 48 часа. "Стените досега не защитиха Унгария и Бълга

Валутните резерви на Китай могат да се топят с по 40 млрд. долара на месец

http://www.investor.bg/bulgaria-on-air/462/a/valutnite-rezervi-na-kitai-mogat-da-se-topiat-s-po-40-mlrd-dolara-na-mesec-200695/

В края на годината те могат да намалеят до 3,45 трлн. долара заради интервенциите на централната банка в подкрепа на юана

596 сигнала за деца в риск имало във Варна само до юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=298814

596 сигнала за деца в риск са постъпили в отдела „Закрила на детето” във Варна за първите шест месеца на годината. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Адриана Григорова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” – Варна. Тя посочи, че на всички сигнали е направено проучване и оценка, като в 25% от тях е било констатирано, че действително децата са в риск.

Спортистът сред кросоувърите

http://www.cross.bg/nismo-juke-stranichni-1477445.html

/КРОСС/ В началото, когато се появи Juke, ми изглеждаше малко странен. Всъщност доста странен. Най-вече на външен вид. След това започнах да гледам на модела като различен. А след теста на Nissan Juke Nismo RS вече смятам модела за екзотичен, който адски много ми харесва. Сега малкият кросоувър Juke е „наточен" от отдела за автомобилен спорт на японците. Това личи още от състояние на покой - какво остава за моментите, когато натискате педала на газта на украсения с „цветовете на войната" (червени странични огледала и странични линии) Juke Nismo RS (да, означава "Racing Sport", напълно основателно). Все пак 1,6-литровият турбобензинов агрегат е с мощност 214 к.с. - солидна разлика спрямо обикновената версия на модела Juke. 200 км/ч максимално темпо и 8,0 секунди за спринта до 100 км/ч - изобщо няма да ви се наложи да се срамувате, ако сте в най-лявата лента на магистралата. 4-цилиндроият мотор се отличава с характерен саунд, който в никакъв случай не е изнервящ, както и повече от прилична мощност. Екипът от състезателния отдел е настроил този малък SUV оптимално по отношение на аеродинамиката: по-ниски брони, по-широки крила и странични прагове, както и внушителен спойлер на покрива, които се грижат за по-добрата обтекаемост. Juke Nismo RS e с дебели ауспухови тръби и черни 18-цолови алуминиеви джанти. Спортните акценти и червеният цвят продължават и в интериора - воланът е с червена маркировка

Властите в Тайланд имат ясно изображение на човека, заложил бомбата в Банкок

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929277

Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии, цитирани от БТВ.
Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата в центъра на Банкок,
Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии, цитирани от БТВ. Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата в центъра на Банкок,

Властите в Тайланд имат ясно изображение на човека, заложил бомбата в Банкок

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929284

Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии, цитирани от БТВ.
Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата в центъра на Банкок,
Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии, цитирани от БТВ. Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата в центъра на Банкок,

Като в екшън филм! Зрелище на Е-79 край Благоевград! Арестуваха двама след гонка и насочени пистолети

http://pik.bg/като-в-екшън-филм-зрелище-на-е-79-край-благоевград-арестуваха-двама-след-гонка-и-насочени--news384091.html

Като в екшън филм! Зрелище на Е-79 край Благоевград! Арестуваха двама след гонка и насочени пистолети

Зрелищна полицейска акция на главен път Е-79 край Благоевград се проведе вчера. Като на екшън филм с насочени пистолети служители от отдел "Криминална полиция" и отдел "Пътна полиция" към  МВР - Благоевград задържаха двама мъже, возещи се в лек автомобил "БМВ" Х5 край благоевградския кв."Струмско", пише pirinsko.com.

След зрелищна гонка и преследване криминалистите арестуваха двете лица. Любопитното бе, че след няколко разговора по телефоните и щателна проверка на автомобила двамата задържани бяха освободени мигновено, като акцията продължи около 5 мин.

От полицията отказаха да дадат информация за провелата се акция.

18 август в историята

http://www.cross.bg/grad-stolitza-izliza-1477444.html

На днешната дата през 1201 г. е основан град Рига - днешната столица на Латвия. През 1682 г. Петър I става цар на Русия. През 1743 г. влизат в действие първите правила на бокса, изготвени от Джек Броунгтън. През 1786 г. Рейкявик, сегашната столица на Исландия получава статута на град. През 1877 г. американският астроном Асаф Хол открива естествения спътник на Марс - Фобос. През 1917 г. при голям пожар в Солун изгарят над 30% от сградите и 70 хил. души остават без дом. През 1920 г. влиза в сила 19. поправка на Конституцията на САЩ, даваща право на жените да гласуват. През 1941 г. Хитлер нарежда да се пристъпи към постепенна планова евтаназия на душевно болните в Германия. През 1945 г. СССР анексира от Япония Курилските острови. През 1949 г. е основана немската компания Adidas. През 1958 г. скандалният роман „Лолита" на Владимир Набоков, излиза от печат в САЩ. През 1962 г. Ринго Стар за първи път излиза на сцена като барабанист на „Бийтълс". През 1964 г. МОК отстранява ЮАР от участие в XVIII летни олимпийски игри заради политиката на апартейд на правителството. През 1982 г. западните информационни агенции съобщават за статията на американската журналистка Клеър Стърлинг в "Рийдърс Дайджест", в която се лансира "българската следа" в атентата срещу папа Йоан Павел II.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1477443.html

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Божидар Йотов - бивш кмет на Русе Венко Евтимов - поет Елена Русалиева - актриса Здравко Мавродиев - художник Мартен Калеев - писател Проф. д-р Митко Димитров - икономист, директор на Институт за икономически изследвания на БАН Цветелин Атанасов - Елвиса - рок-певец    

Трябва да показваме милосърдие, но не и да молим за него

http://www.cross.bg/molim-milosurdie-pokazvame-1477442.html

Трябва да показваме милосърдие, но не и да молим за него - Уинстън Ленард Спенсър Чърчил 1874-1965.

Как прогнозите на сп. TREND се сбъдват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4928674

ЕКСПЕРТНИ
Как прогнозите на сп. TREND се сбъдват   Покупката на Алфа банк (България) от Пощенска банка е една от тях, пише икономистът Георги Ангелов от “Отворено общество”
Прогнозите на сп. TREND се сбъдват, става ясно от публикация на Георги Ангелов, старши икономист от “Отворено общество”, във фейсбук.
ЕКСПЕРТНИ Как прогнозите на сп. TREND се сбъдват  Покупката на Алфа банк (България) от Пощенска банка е една от тях, пише икономистът Георги Ангелов от “Отворено общество” Прогнозите на сп. TREND се сбъдват, става ясно от публикация на Георги Ангелов, старши икономист от “Отворено общество”, във фейсбук.

Особеностите на глемпинга или живот в лукс за свободни души

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/08/18/2590114_osobenostite_na_glempinga_ili_jivot_v_luks_za_svobodni/?ref=rss


Къмпингуването по принцип се смята за евтин начин да прекараш ваканцията - за хората със свободен дух, които нямат против да ползват общи душове, проста храна и не се притесняват да живеят известно време без домашните удобства.

Но тези времена сякаш са на път да отминат, тъй като собствениците на къмпинги из Европа в момента инвестират в класни ресторанти, бутикови бунгала, монголски юрти, високоскоростен интернет и модерни бани и тоалетни в усилието си да привлекат към този вид...

Свилоза АД със 114% ръст на консолидираната печалба през второто тримесечие

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sviloza-ad-sys-114-ryst-na-konsolidiranata-pechalba-prez-vtoroto-trimesechie-200685/

За полугодието тя достига 9,6 млн. лв. спрямо 6,66 млн. лв. за същия период на 2014 г., а спадът през първото тримесечие е преодолян

Наследниците на Майкъл Джексън с годишна издръжка от 4 млн. долара

http://www.bnews.bg/article-140236

Парис, Принс и Бланкет Джексън обитават жилище, за което всеки месец се плащат 35 хил. долара наем.

Как да стимулираме културния туризъм в пернишко ще бъде тема на форум с участието на проф.Валерия Фол и иницииран от кандидат кмета София Георгиева

http://www.zapernik.com/politika/kak-da-stimulirame-kulturniya-turizum-v-pernishko-shte-bude_39635/

"Как да стимулираме културният туризъм в Перник и областта" е тема на форума, който ще се проведе на 20 август, четвъртък в малкия салон на Двореца на културата от 10:00ч.

Гост на форума ще бъде професор Валерия Фол - троколог, преподавател и ръководител на Института за научни изследвания в областта на опазване и защита на културно-историческото наследство.

Във форума са...

Продължава

Москов предупреди здравно неосигурените - от догодина ще усетят видима разлика в лечението си

http://news.ibox.bg/news/id_1173584664

На въпрос на зрител, изпратен по интернет, как да си плати вноските към Здравната каса, Москов отсече - "с тези 16 лева, с които си е платил интернета".

Цветан Василев, майка му, жена му и дъщеря му са се записали като кредитори на КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929276

Забегналият в чужбина банкер Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ, се е вписал като кредитор на източената от самия него банка заедно с абсолютно цялата си фамилия и част от свързаните с него фирми. Това става ясно от списъка на приетите от синдиците на КТБ Росен Ангелчев и Лазар Илиев вземания,
Забегналият в чужбина банкер Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ, се е вписал като кредитор на източената от самия него банка заедно с абсолютно цялата си фамилия и част от свързаните с него фирми. Това става ясно от списъка на приетите от синдиците на КТБ Росен Ангелчев и Лазар Илиев вземания,

Откриха 60 секретни писма в мейла на Хилъри

http://www.cross.bg/pisma-departament-klintun-1477441.html

/КРОСС/ Държавният департамент на САЩ е открил 60 съдържащи секретна информация писма, изпратени преди време от сътрудници на личния електронен адрес на бившия шеф на американското външнополитическо ведомство Хилари Клинтън. Това съобщи в. "Вашингтон таймс", позовавайки се на свой източник в Държавния департамент. Писмата са били открити в края на юли и броят им "вероятно ще расте", тъй като в момента сътрудници на ведомството проверяват около 30 000 писма на пощенския сървър на Клинтън, свързани с нейната работа като държавен секретар. Процесът на проверката може да продължи месеци, отбелязва изданието.Повечето от намерените писма са квалифицирани от Държавния департамент като "конфиденциални", което се смята за ниско равнище на секретност. Едно от тях обаче е отбелязано като "секретно", което е средно ниво. По-рано две от писмата в предишен етап на проверката бяха признати за "съвършено секретни".Според АП в тях Клинтън е обсъждала с подчинени операции на ЦРУ с дронове на територията на Пакистан.Неотдавна Клинтън предаде на Държавния департамент цялата си работна кореспонденция от 55 хиляди електронни писма, като запази за себе си личната - над 30 000 писма, за което отново бе подложена на жестоки критики.

Нейков: България да привлича млади работещи със зелена карта

http://frognews.bg/news_96347/Neikov-Balgariia-da-privlicha-mladi-raboteshti-sas-zelena-karta/

България да въведе зелена карта, с която да привлече млади и работещи хора имигранти, предложи по НТВ бившият социален министър Иван Нейков. Според него зелената ни карта може да е атрактивна най-вече за младите от българските общности в Украйна, Молдова и Македония, които да дойдат да работят у нас.

Радан Кънев: По-добре трудни преговори, отколкото лесен фалит

http://www.mediapool.bg/radan-kanev-po-dobre-trudni-pregovori-otkolkoto-lesen-falit-news238092.html

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разсъждава за разликата между развитите западни общества и България в материал озаглавен  "Jet lag размисли", публикуван в блога му. Той прави равносметка на работата на Реформаторския блок досега във властта. Констатира, че блокът е допуснал партизански игри, но е убеден, че Реформаторите имат потенциала за поведат България. За това обаче е нужно първо те да се променят. Относно допуснатите компромиси по важните въпроси, Радан Кънев заключава, че е "по-добре трудни преговори, отколкото лесен фалит". Според него българите ще престанат да се изселват на запад, когато бюджетът стане по-важен от изборите. "Две нощи, след полет с десетчасова разлика, имам твърде много време за размисъл. Разсъждавах за огромната (и - за съжаление - увеличаваща се) разлика между нашата обществена и политическа действителност и постиженията на амбициозните общества от двете страни на Атлантика. Имам предвид променящи се, адаптиращи се към новия свят държави като САЩ, но и Холандия, Скандинавските страни, Полша и Балтийските републики. И дори съседна Румъния, която тръгна от по-ниско от нашето ниво.  Разсъждавах и за поредната небивала по яростта си атака, която се разви срещу Реформаторите и мен лично, докато отсъствах. А може би това е една и съща тема, и това е отговорът на въпроса защо са тези постоянни атаки. Реформаторският блок се оказа в центъра и на атаките на мафията, и на надеждите, и на разочарованията на българските граждани, по две много прости причини: 1) За първи път от повече от десетилетие, управляваща партия разглежда властта като инструмент за промяна, а не лъжица за пълнене на гушата. Факт е, че и ДСБ в 40 НС, и СК в 41 НС предлагаха разумни реформи. Но нямаха досег до властта да наложат дори и йота от тях. А участниците във властта бяха купувани, за да се превърнат в защитници на кражбите и спирачки за промяната. Десетина месеца са достатъчни, за да се види, че Реформаторите не се купуват и не се продават. Или поне мнозинството, за да не бъдем крайни оптимисти.  2) Въпреки слабостта си като структури, организация и присъствие в НС, но със силата на желанието си за промяна, наложихме непознат стил на управление: Стилът на преговорите и компромиса. Започнахме да управляваме така, както се управляват САЩ и страните от Северна Европа - с постоянни тежки преговори и разумни компромиси. В името на тази промяна, която тези страни, през последното десетилетие, успешно извършват (за разлика от шумните си братовчеди в южната и изтична част на континента).  Този стил не се харесва нито на мафията, която вижда, как лостовете на властта бавно, но сигурно, се изплъзват, нито на най-радикалните ни привърженици, които са свикнали да правим политика на принципа "Всичко или нищо". За петнайсетте години на новото хилядолетие, този принцип обаче доведе до ... едно голямо Нищо. Равновесието на силите в обществото не предполага революционна промяна. Но и още нещо - страните, които успяха да се приспособят към XXI век, не проведоха революции. Те вървяха по пътя на преговорите и компромисите в тежки коалиции. Лидерите с големите усти и с големите мнозинства, независимо дали са "консерваторите" на Груевски в Македония, "десните" на Берлускони в Италия или социалистите на Сапатеро в Испания просто фалираха държавите си. Власт без коректив е опасна за гражданите. По-добре трудни преговори, отколкото лесен фалит...  Успешни ли сме в желанието за промяна по пътя на преговорите и компромиса? Само частично. Крайно недостатъчно. Когато правиш политика през преговори, единството и способността да говориш ясно, непоколебимо и непротиворечиво са решаващи за успеха. Разпасаните команди се справят трудно, досега постигнатото е чак учудващо много за организационното ни състояние. И по-важно - когато се бориш за промяна, нямаш право на компромиси с принципите си. А ние допуснахме партизанските борби вътре в блока да отслабят експертния ни потенциал, да обградят министрите ни с партийни кадри, вместо с най-добрите експерти в страната, организациите ни да ламтят за партийни назначения.  Убеден съм, че Реформаторите имаме потенциала да поведем България с темпото на XXIвек. Ако не темпото на САЩ, Швеция и Финландия, то поне това на Балтийските републики, Полша и Румъния. За да се справим със задачата обаче трябва да променим първо себе си.  И още нещо: Не стреляйте по фалшиви патици. Не местните избори ще променят страната. На местните избори, всеки ще получи своето - ГЕРБ най-много гласове, ДПС мнозинството от гласовете на мюсюлманите, РБ и ПФ - увеличено влияние в местната власт и няколко знакови победи, левицата - крив макарон. Но това съвсем няма да промени България.  Темата на политическата есен не са местните избори, а държавният бюджет.Той ще покаже станали ли сме отговорни към парите на данъкоплатците (както кампанията за местните избори показва шеметна безотговорност към тях...). В САЩ, 90% от кметовете са безпартийни, но преговорите за бюджета продължават шест месеца. Когато и у нас бюджетът стане по-важен от изборите, българите ще престанат да се изселват на запад. Когато видят, че властта управлява отговорно, а не крадливо, техните с труд изкарани пари..."

Пиронкова си уреди среща със Серина

http://www.cross.bg/krug-yilyams-pironkova-1477440.html

/КРОСС/ Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова си осигури двубой със световната №1 Серина Уилямс във втория кръг на турнира в Синсинати. В двубой от първия кръг на надпреварата пловдивчанката победи с 2:1 сета квалификантката Луцие Храдецка, № 57 в световната ранглиста, със 7:5, 3:6, 6:1 след час и 45 минути игра.До момента Цвети и Уилямс са се срещали три пъти, като в първите им два двубоя българката успяваше да спечели по един сет, а в последната им среща, миналата година в Пекин, отстъпи с 2:6 3:6.

Скандален Москов: Щом имаш 16 лв. за интернет, имаш и за здравна вноска! Твой избор, приятелю!

http://www.bnews.bg/article-140254

Москов отново реши да прави разчет на парите на хората, вместо да отговори нормално от позицията си на министър.

Разпродажби в туризма

http://www.cross.bg/hotel-evro-hoteli-1477439.html

Туристическият бизнес търси начини за оцеляване, след като стана ясно, че сезонът ще е един от най-лошите през последните 15 години. За да продължат да съществуват, редица фирми продават активите си. Търсят се варианти. Редица туроператори се разделиха с офисите си и се изнесоха под наем, за да преживеят сезона. Продават се служебни коли и всякакви активи, които да закърпят финансовото положение след огромния отлив на руски туристи през това лято и чувствителния спад на европейските гости. Част от компаниите пък се оглеждат за нови инвеститори, които да изкупят дял във фирмите им и да налеят свежи пари. В страната почти не остана и хотел, който да не е за продан. Обяви за повечето големи обекти няма да намерите, но голяма част от собствениците се оглеждат за купувачи. Най-скъпият хотел, чиято цена е посочена в сайт за обяви, е 24,3 млн. евро. Сградата, която се предлага за тази сума, е разположена в центъра на София, има площ от 5000 кв. м и 78 апартаменти и стаи. Освен това в сградата има конференти зали, фитнес и сауна. Следващата оферта, публикувана в няколко сайта, е за хотел в центъра на Кюстендил за 15 млн. евро. Въпреки че челните места се заемат от градски хотели, най-голям е броят на ваканционните морски сгради, обявени за продан. Сред тях най-скъпата е апартаментен комплекс в Слънчев Бряг, като цената му също е 15 млн. евро. Площта му е 11 000 квадрата, а сградата е девететажна и се намира в центъра на курорта

Москов: Плащаш 16 лв. за интернет, значи имаш и за здравна вноска

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929265

От петък в Държавен вестник е публикувана наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов в
От петък в Държавен вестник е публикувана наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов в "Тази сутрин" по bTV.

Москов: Плащаш 16 лв. за интернет, значи имаш и за здравна вноска

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929270

От петък в Държавен вестник е публикувана наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов в "Тази сутрин" по bTV.
От петък в Държавен вестник е публикувана наредба номер 10, наредбата за лекарствата. Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение. Това заяви здравният министър Петър Москов в "Тази сутрин" по bTV.

Дизелът в България е най-скъп в целия Европейски съюз

http://www.moreto.net/novini.php?n=298870

Дизелът в България е най-скъп в целия Европейски съюз преди облагането му с акциз и ДДС, по данни на сайта energy.eu, който обобщава информация за горивата от всички страни членки. Според европейския сайт към 12 август стойността на дизела, включваща цената на производител или вносител, плюс търговската надценка по бензиностанциите е била 0,658 евро.

Кънчев към Мира Радева: Погледни се в огледалото!

http://frognews.bg/news_96346/Kanchev-kam-Mira-Radeva-Pogledni-se-v-ogledaloto!/

Не особено кавалерски репликира водещият на Биг Брадър Ники Кънчев социоложката Мира Радева в студиото на сутрешния блок на НТВ, където двамата коментираха премиерата на "Биг Брадър". Радева, разкритикува повечето участници и си зададе риторичния въпрос дали пък не е остаряла.

Темата на политическата есен не са местните избори, а държавният бюджет

http://www.cross.bg/promyana-izbori-mestnite-1477438.html

Две нощи, след полет с десетчасова разлика, имам твърде много време за размисъл. Разсъждавах за огромната (и - за съжаление - увеличаваща се) разлика между нашата обществена и политическа действителност и постиженията на амбициозните общества от двете страни на Атлантика. Имам предвид променящи се, адаптиращи се към новия свят държави като САЩ, но и Холандия, Скандинавските страни, Полша и Балтийските републики. И дори съседна Румъния, която тръгна от по-ниско от нашето ниво. Разсъждавах и за поредната небивала по яростта си атака, която се разви срещу Реформаторите и мен лично, докато отсъствах. А може би това е една и съща тема, и това е отговорът на въпроса защо са тези постоянни атаки. Реформаторският блок се оказа в центъра и на атаките на мафията, и на надеждите, и на разочарованията на българските граждани, по две много прости причини: 1) За първи път от повече от десетилетие, управляваща партия разглежда властта като инструмент за промяна, а не лъжица за пълнене на гушата. Факт е, че и ДСБ в 40 НС, и СК в 41 НС предлагаха разумни реформи. Но нямаха досег до властта да наложат дори и йота от тях. А участниците във властта бяха купувани, за да се превърнат в защитници на кражбите и спирачки за промяната. Десетина месеца са достатъчни, за да се види, че Реформаторите не се купуват и не се продават. Или поне мнозинството, за да не бъдем крайни оптимисти

Средната сума за втора пенсия мина 2 000 лв.

http://www.cross.bg/fondovete-pensiya-vtora-1477437.html

София /КРОСС/ Малко над 2072 лв. е средната сума по индивидуалните партиди на хората, осигурени в универсален пенсионен фонд. От края на миналата година тя е нараснала със средно 32 лв. Частните фондове управляват активи за над 8.7 млрд. лв. Това показват последните данни на Комисията за финансов надзор за дейността на дружествата за допълнително осигуряване. Всеки месец по 5% от вноската за пенсия на родените след 1959 г. отиват в универсален пенсионен фонд. Натрупаното по индивидуалните партиди варира значително между фондовете, освен това от изчисленията са изключени кухите партиди, по които не се правят вноски. Така в някои от фондовете средната натрупана втора пенсия е 2448 лв., а в други наполовина на средното - 1047 лв. Натрупаните суми зависят от това на какви пари се осигуряват хората, както и продължителността на внасяне на осигуровки, дали има прекъсване и др. Само за шестте месеца брутните постъпления в деветте фонда са близо 556 млн. лв. За шестте месеца на миналата година брутните вноски бяха 432 млн. лв. Сумата тази година е по-голяма и въпреки факта, че от януари Националната агенция за приходите задържа вноските на всички млади хора, които започват да работят на трудов договор, но не са избрали фонд. Така над 7000 младежи са ощетени, защото парите им се удържат, но не носят доходност. С последните изменения от края на юли в Кодекса за социално осигуряване НАП ще започне отново да преразпределя служебно между фондовете парите за втора пенсия на младите

Аматьорски кадри от атентата в Банкок

http://www.vesti.bg/sviat/azia/amatiorski-kadri-ot-atentata-v-bankok-6041227

Разследващите обявиха, че разполагат с ясно изображение на човека, заложил взривното устройство

Иван Нейков: Тенденцията за намаляване на населението е тревожна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929263

Тревожна е тенденцията на намаляване на населението в България и трябва да се вземат мерки. Това обяви бившият социален министър Иван Нейков пред Нова телевизия.
За да онагледи тревожната ситуация в страната той даде за пример колко първолаци започват училище. През 2000 година учениците в първи клас са били 113 000,
Тревожна е тенденцията на намаляване на населението в България и трябва да се вземат мерки. Това обяви бившият социален министър Иван Нейков пред Нова телевизия. За да онагледи тревожната ситуация в страната той даде за пример колко първолаци започват училище. През 2000 година учениците в първи клас са били 113 000,

Откриха всички тела в разбилия се индонезийски самолет

http://www.bnews.bg/article-140253

Машината изчезна от радарите по време на кратък вътрешен полет, 10 минути преди кацане.

Предприемат се спешни мерки срещу разпространението на бруцелоза в Бургаско

http://burgas.actualno.com/Predpriemat-se-speshni-merki-sreshtu-razprostranenieto-na-bruceloza-v-Burgasko-news_490585.html

Спешни мерки срещу разпространението на бруцелоза в Бургаско. Тази сутрин при областния управител на Бургас ще се проведе извънредна среща с отговорните институции във връзка с прилагането на тези мерки. Към момента в Бургаска област няма констатирани случаи на бруцелоза. Въведени са превантивни мерки във връзка със заболяването по животните. Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните се забранява предвижването на животни от общините, в които е констатирана бр

Минималната пенсия в Гърция става 393 евро

http://balkani.actualno.com/Minimalnata-pensija-v-Gyrcija-stava-393-evro-news_490581.html

Минималната пенсия в Гърция ще се намали на 392.7 евро от досегашните 486 евро . Такъв ще бъде размерът на минималната пенсия, който ще отпускат фондовете и държавата на възрастните хора в Гърция - от 01.01.2015 г. в продължение на петнадесет години. Това предвижда указанието на заместник-министъра на труда Павло Хайкалис, което бе обявено няколко часа след влизането в сила на новия меморандум, съобщава Нова тв. Според това циркулярно писмо, всички онези, които се пенсионират от 01.01.2015 г.,

Гаджето на Борислав от “Биг Брадър 3” - участник в новия сезон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4928720


Приятелката на ръгбиста Борислав Борисов от “Биг Брадър 3” е сред 14-те участници в новия сезон на шоуто. Това стана ясно на лайфа снощи, с който предаването стартира за 15-и път в ефира на Нова тв.
Никита Джонсън е от руско потекло. На 38 г. е и от 20 г. живее в Швеция. Има собствено студио за татуировки и самата тя има много по тялото си.
Приятелката на ръгбиста Борислав Борисов от “Биг Брадър 3” е сред 14-те участници в новия сезон на шоуто. Това стана ясно на лайфа снощи, с който предаването стартира за 15-и път в ефира на Нова тв. Никита Джонсън е от руско потекло. На 38 г. е и от 20 г. живее в Швеция. Има собствено студио за татуировки и самата тя има много по тялото си.

Приспивна песен за "плесничка" в учебник разбуни Фейсбук

http://www.cross.bg/ychebnik-prispivna-teksta-1477435.html

София /КРОСС/ Приспивна песничка в учебник по литература за 5-ти клас предизвика вълна на недоволство в социалните мрежи. Потребители се надигнаха срещу текста на произведението, в който се разказва как „плесничката" грози децата, „дето не заспиват и разпитват до среднощ". А предупреждението към детето е, че тя е винаги в „татковия джоб". Според някои от потребителите скандалното било не толкова в текста на песничката, колкото, че тя е поместена в учебник.    

Телата на всички жертви на самолетната катастрофа в Индонезия са открити

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/18/2592678_telata_na_vsichki_jertvi_na_samoletnata_katastrofa_v/?ref=rss


Спасителните и издирвателните екипи са открили днес телата на всички 54 жертви на индонезийския самолет, който се разби преди два дни в Индонезия в изолиран планински район, предадоха световните агенции.

"Няма оцелели. Петдесетте и четири тела са намерени", каза говорител на министерството на транспорта на Индонезия. В самолета имаше 49 пътници, сред които пет деца, и пет души екипаж.
Телата ще бъдат евакуирани незабавно от мястото на катастрофата и след идентификация ще бъдат...

Обраха българи на плаж край Солун, зарязаха ги като кучета!

http://petel.bg/Obraha-balgari-na-plazh-kray-Solun--zaryazaha-gi-kato-kucheta-__123637

Снимка: Блиц Българи се превърнаха в заложници на крадци в Солун, където бяха обрани. Минали за последен плаж на връщане и се оказали без...

Войната на пътя! Шофьор помете дете на варненско кръстовище и избяга!

http://petel.bg/Voynata-na-patya--SHofor-pomete-dete-na-varnensko-krastovishhe-i-izbyaga-__123636

Илюстрация Булфото За поредния избягал от мястото на инцидента шофьор, информират от пресцентъра на полицията. Този път неизвестния...

Ужас на гара Разделна! Двама нападнаха жепеец, набиха го и го ограбиха

http://petel.bg/Uzhas-na-gara-Razdelna--Dvama-napadnaha-zhepeets--nabiha-go-i-go-ograbiha__123635

Илюстрация Булфото Мъж и непълнолетно момче нападнаха служител на БДЖ на гарата в село Разделна. 56-годишният потърпевш разказал пред...

Идея: България да привлича млади работещи хора със зелена карта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929259

България да въведе зелена карта, с която да привлече млади и работещи хора имигранти. Тази идея лансира бившият социален министър Иван Нейков пред Нова телевизия. Според него зелената ни карта може да е атрактивна най-вече за младите от българските общности в Украйна, Молдова и Македония, които да дойдат да работят у нас.
България да въведе зелена карта, с която да привлече млади и работещи хора имигранти. Тази идея лансира бившият социален министър Иван Нейков пред Нова телевизия. Според него зелената ни карта може да е атрактивна най-вече за младите от българските общности в Украйна, Молдова и Македония, които да дойдат да работят у нас.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/08/18/2592441_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Измамници източват кредитни карти чрез хотелски резервации

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929261

Служители на хотелски рецепции срещу заплащане предават данни от кредитните карти на свои клиенти. По време на плащането на постустройството те отбелязвали номера на картата, както и 3-цифрения код на задната й страна. За услугата вземали 50-100 лв. После данните се препродавали на измамници, които пазарували скъпи стоки от чужбина от името на
Служители на хотелски рецепции срещу заплащане предават данни от кредитните карти на свои клиенти. По време на плащането на постустройството те отбелязвали номера на картата, както и 3-цифрения код на задната й страна. За услугата вземали 50-100 лв. После данните се препродавали на измамници, които пазарували скъпи стоки от чужбина от името на

Суперзимата ни заобикаля

http://www.cross.bg/syperzimata-ni-zaobikalya-1477434.html

София /КРОСС/ Суперзима в Северна Европа прогнозираха учени от НАСА заради високата активност на Ел Ниньо. За България няма такива данни, напротив - всичко трябва да е в нормата, обясни синоптикът Симеон Матев, цитиран от "24 часа". Често когато в тази част на континента е много студено, у нас е топло, добави той. Лют мраз във Великобритания и Скандинавието, разрушителни бури в САЩ и Канада, кални свлачища в Южна Америка и убийствена суша в Южна Азия - това е хаосът, който ще донесе затоплянето на Ел Ниньо, смятат от НАСА.Феноменът се появява на всеки 2 до 7 г. На места температурата вече е над рекорда от 1997 г., когато Ел Ниньо бе много мощен. Тогава бедствията по света взеха 23 000 жертви.

Внимание: Източват ни картата от хотела

http://www.cross.bg/kartata-stoki-karti-1477433.html

Софиоя /КРОСС/ Служители на хотелски рецепции срещу заплащане предават данни от кредитните карти на свои клиенти, докато те извършват плащане на почивката си с тях. По време на плащането на постустройството те отбелязвали номера на картата, както и 3-цифрения код на задната й страна. За услугата вземали 50-100 лв. После данните се препродавали на измамници, които пазарували скъпи стоки от чужбина от името на картодържателя, без той да подозира. За измамата предупреждават от "Икономическа полиция" пред в. "Телеграф". Разследващите вече попаднали на такива случаи в хотели в София, Велинград и по морето.Схемата била изключително ефективна и проста. На престъпниците изобщо не им се налагало да инвестират в техника като скимиращи устройства, които записват информацията от магнитната лента на картата, или шпионски камери, снимащи въвеждането на ПИН кода. Достатъчни са само данните от кредитните карти, необходими за неприсъствено плащане, каквото е пазаруването на стоки от интернет, покупка на самолетни билети и резервирането на хотелски стаи.Обикновено потърпевшите са плащали почивките си през сайт посредник.

Тийнейджър с колело помете пешеходка, тя бере душа в болница с мозъчно сътресение

http://pik.bg/тийнейджър-с-колело-помете-пешеходка-тя-бере-душа-в-болница-с-мозъчно-сътресение-news384083.html

Тийнейджър с колело помете пешеходка, тя бере душа в болница с мозъчно сътресение

Тийнейджър с колело блъсна 39-годишна пешеходка, тя бере душа в хирургия с мозъчно сътресение, предаде struma.bg.

Пътният инцидент станал в благоевградския кв. „Струмско“ около 22,30 часа. 16-годишният велосипедист не успял да спре и блъснал жената, която пресичала пътното платно, съобщиха от МВР - Благоевград.

Пациентката е с контузия на главата в лявата част, няма опасност за живота й, остава под лекарско наблюдение, съобщиха от болницата.

74-годишен мъж от Симитли също пострада в пътен инцидент край село Железница. Възрастният мъж паднал от мотора си, направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна.

Завчера катастрофира край Благоевград и 43-годишният Л. Колев, шофьор на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Той е с охлузна рана на дясната ръка, пробата за наличие на алкохол е отрицателна.

Вестниците пишат...

http://www.cross.bg/bulgariya-leva-hilyadi-1477432.html

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: Вестник "Новинар" цитира информация на Българското национално радио. "До 10 на сто данък за чипса и вафлите", представят данъка "вредни храни" през септември. За вестника, от Министерството на здравеопазването са обяснили, че е възможно да има изменения до момента, в който проектът бъде публично оповестен."Телеграф" предупреждава "Източват ни картата от хотела" докато си правим резервация за лятна отпуска. Извършителите на престъплението вербуват служители на хотелски рецепции срещу заплащане, за да откраднат номера на дебитната карта на клиента и защитния й трицифрен код."Труд" констатира, че дизеловото гориво е най-скъпо у нас сред страните-членки на Европейския съюз. Цената е с близо 24 на сто повече за литър, и то преди горивото да се обложи с акциз и ДДС."3 милиарда лева по старите еврофондове трябва да се усвоят за 4 месеца" пише "Сега" на първа страница. С най-напрегнат график е програмата за развитие на селските райони. Вестникът съобщава, че не е ясно дали крайният срок за ремонт на района на Руски паметник в столицата ще бъде спазен. Движението трябва да бъде възстановено утре, 19 август."Чиновниците поскъпват" е водещото заглавие на "Капитал дейли"

Полицейската войска на управниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4928593

Една снимка, качена във фейсбук, се превърна това лято в събитие. Висок, прошарен мъж в костюм стои на гарата и чака влак. До него на перона се вижда бременна жена с малко русо момиченце, младеж с оранжев елек – вероятно бащата и друг с бермуди и кока-кола в ръка. Прошареният мъж е Дидие Буркхалтер, президентът на Швейцария.
Една снимка, качена във фейсбук, се превърна това лято в събитие. Висок, прошарен мъж в костюм стои на гарата и чака влак. До него на перона се вижда бременна жена с малко русо момиченце, младеж с оранжев елек – вероятно бащата и друг с бермуди и кока-кола в ръка. Прошареният мъж е Дидие Буркхалтер, президентът на Швейцария.

Варненски храм чества празник на чудотворна икона

http://www.moreto.net/novini.php?n=298868

Днес е празника на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица”. По този повод в храм „Св. Атанасий” от 9 часа ще се отслужи Света Литургия. Час и трийсет минути по-късно ще се извърши водосвет и акатист пред чудотворното копие на Света Богородица „Всецарица”, съобщиха от храма за Moreto.

Успение на св. Иван Рилски

http://www.cross.bg/ivan-prepodobniya-rilski-1477431.html

Успение на преподобни Иван Рилски Най-великият светец на българска земя, преподобни Иван Рилски се родил около 876 г. в Скрино, разположено в гънките на Осоговската планина край река Струма. Бил съвременник на княз Борис, на неговия син Владимир, на цар Симеон Велики и на Симеоновия син цар Петър. От крехка детска въраст в душата на Иван започнала да се развива и крепне религиозната вяра. Благодатната светлина на християнството се разливала навред по родната земя. Започнали да строят църкви и манастири из цяла България. След въвеждането на славянската писменост в българските земи новооснованите обители станали не само огнища на религиозен живот, но книжовни и просветни средища. Чистият юноша Иван закопнял да се посвети напълно в служение на Бога и да изпълни съкровеното си желание - в някоя светла обител да се отдаде на монашески живот - на молитва и труд. След като напуснал своето родно село, Иван постъпил вероятно в близкия манастир "Св. Димитрий" под самия връх Руен. Тук той не само засилил своите заложби към духовно съзерцателен живот, но имал възможност да получи образование - да научи четмо и писмо и да придобие знания от свещените, богослужебните и другите религиозни книги. Св. Иван приел монашество, но не останал за дълго в манастира. Той имал влечение към уединен живот

Веселин Маринов снима два нови клипа като филми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4928699

Веселин Маринов влиза в ролята на актьор. Певецът ще снима “на зелен екран”. Това е технологията, по която се правят всички холивудски филми с фантастични ефекти. Актьорите изпълняват движенията на зелен фон, а след това допълнително се наслагват всякакви декори и елементи в кадрите. Благодарение на тази технология Веселин Маринов ще пее на фона
Веселин Маринов влиза в ролята на актьор. Певецът ще снима “на зелен екран”. Това е технологията, по която се правят всички холивудски филми с фантастични ефекти. Актьорите изпълняват движенията на зелен фон, а след това допълнително се наслагват всякакви декори и елементи в кадрите. Благодарение на тази технология Веселин Маринов ще пее на фона

Три сценария за Атина, кой от кой по-мрачни

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/tri-scenariia-za-atina-koi-ot-koi-po-mrachni-200613/

Нивото на дълга може да нарасне много скоро на над 200% от БВП, при това при благосклонни очаквания

Миньорите отбелязват професионалния си празник

http://www.cross.bg/otbelyazvat-profesionalniya-praznik-1477430.html

София /КРОСС/ Днес миньорите отбелязват професионалния си празник. Традиционно той се провежда в деня на Успението на Св. Иван Рилски. Националното честване ще започне с молебен за здраве в катедрален храм "Св. Неделя". Част от празника са Годишните национални награди, които Българската минно-геоложка камара ще връчи в пет категории: резултати, иновации, опазване на околната среда, безопасност и социална отговорност.

М. Радева: Много тежки комплексари има в "Биг Брадър"

http://frognews.bg/news_96345/M-Radeva-Mnogo-tejki-kompleksari-ima-v-Big-Bradar/

Каня Валери Божинов да изясним ситуацията, но съм сигурен, че и Биг Брадър ще попита Кристиян, за да се изясни ситуацията, заяви по НТВ водещият на шоуто Биг Брадър Ники Кънчев по повод разразилия се още в първата вечер на шоуто скандал.

Хърсев: Вероятно цените на горивата ще тръгнат надолу

http://pik.bg/хърсев-вероятно-цените-на-горивата-ще-тръгнат-надолу-news384086.html

Хърсев: Вероятно цените на горивата ще тръгнат надолу

За всяка стока въпросът е, че производителят я продава на цената, която може, включително и когато става дума за горивата. Това каза в "Тази сутрин" по bTV финансистът Емил Хърсев.

Според него е нормално това, че държавата от много време е задържала акциза на горивата с оглед на ниското заплащане на труда на гражданите в страната. За да може да бъде балансиран пазара и цената на горивата, трябва някой да поеме риска и да се опита да противодейства на единствения производител на горива в България в момента в лицето на „Лукойл".

Една от възможностите е да бъдат внасяни горива от чужбина, където цената е по-ниска от България, но според финансистът риска от загуба от подобна операция не е малък. Ако държавата има воля и желание, тя може да направи необходимите действия, така че цената на горивата да бъде по-балансирана.

Емил Хърсев смята също така, че все пак вероятно цените на горивата ще тръгнат надолу.

След като един производител има на дадена територия своя рафинерия и е развил едно производство е много трудно друг производител да се настани и да представлява някаква алтернатива на пазара на горива, но не е невъзможно, заяви финансистът.

Според него това, че цената на горивата у нас пада по-бавно, въпреки че цената на петрола на световните пазари спада от известно време, според него това се наблюдава не само у нас, а и в голяма част от страните по света.

Спешни мерки срещу разпространението на бруцелоза в Бургаско

http://www.cross.bg/brytzeloza-merki-vruzka-1477429.html

Бургас /КРОСС/ Спешни мерки срещу разпространението на бруцелоза в Бургаско. Тази сутрин при областния управител на Бургас ще се проведе извънредна среща с отговорните институции във връзка с прилагането на тези мерки.Към момента в Бургаска област няма констатирани случаи на бруцелоза. Въведени са превантивни мерки във връзка със заболяването по животните.Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните се забранява предвижването на животни от общините, в които е констатирана бруцелоза.Животните от региона трябва да се придвижват от една община в друга по законовия ред - след извършен преглед от ветеринарен лекар и наличие на необходимите сертификати, пътни листи, паспорт при едрите преживни животни, предаде bTV.

Източват ни картата от хотела след резервация

http://pik.bg/източват-ни-картата-от-хотела-след-резервация-news384085.html

Източват ни картата от хотела след резервация

Служители на хотелски рецепции срещу заплащане предават данни от кредитните карти на свои клиенти, докато те извършват плащане на почивката си с тях. По време на плащането на постустройството те отбелязвали номера на картата, както и 3-цифрения код на задната й страна.

За услугата вземали 50-100 лв. После данните се препродавали на измамници, които пазарували скъпи стоки от чужбина от името на картодържателя, без той да подозира. За измамата предупреждават от "Икономическа полиция" пред в. "Телеграф".

Разследващите вече попаднали на такива случаи в хотели в София, Велинград и по морето.Схемата била изключително ефективна и проста. На престъпниците изобщо не им се налагало да инвестират в техника като скимиращи устройства, които записват информацията от магнитната лента на картата, или шпионски камери, снимащи въвеждането на ПИН кода.

Достатъчни са само данните от кредитните карти, необходими за неприсъствено плащане, каквото е пазаруването на стоки от интернет, покупка на самолетни билети и резервирането на хотелски стаи. 

Обикновено потърпевшите са плащали почивките си през сайт посредник.

ООН прие единодушно декларация за Сирия

http://www.cross.bg/siriya-deklaratziya-veto-1477428.html

/КРОСС/ Съветът за сигурност на ООН прие за първи път единодушно декларация за Сирия. С нея се подкрепя плана за нови мирни преговори и прекратяване на гражданската война в страната. Предишните опити за резолюции и решения по темата обикновено срещаха вето от страна на Москва.Текстът на документа беше изготвен от петте постоянни членки на Съвета за сигурност - Съединените щати, Русия, Китай, Великобритания и Франция, три седмици след като специалният пратеник на организацията за Сирия Стефан де Мистура представи доклада си пред Съвета.Тогава той предложи и план да бъдат поканени враждуващите в Сирия страни за участие в четири тематични работни групи под ръководството на ООН, които да обсъдят прилагането на пътната карта за мир, съгласувана през юни 2012 година в Женева.Тя предвижда създаване на преходно правителство с участието на всички страни, без обаче да се уточнява ролята на президента Башар ал Асад.Тази декларация е рядък пример на съгласие за Сирия между постоянните членки Русия и Съединените щати, които имат право на вето. Единствено Венецуела, която е непостоянен член на Съвета, се разграничи от някои положения в документа.Венецуелският представител Рафаел Дарио Карено обясни, че страната му е против да бъде нарушавано "суверенното право на сирийския народ на самоопределение чрез настояване за политическа трансформация", съобщава БНТ.

Москов: Болестите, от които мрем, да се поемат от Касата изцяло

http://frognews.bg/news_96342/Moskov-Bolestite-ot-koito-mrem-da-se-poemat-ot-Kasata-iztsialo/

Нашата здравна каса сключва договори от наше име, заяви по БТВ министърът на здравеопазването Петър Москов. По отношение на здравноосигурените български граждани ще има повече изрядност и коректност, това ще е видимо, обеща той.

Москов: Болестите, от които мрем, да се поемат изцяло от НЗОК

http://frognews.bg/news_96342/Moskov-Bolestite-ot-koito-mrem-da-se-poemat-iztsialo-ot-NZOK/

Нашата здравна каса сключва договори от наше име, заяви по БТВ министърът на здравеопазването Петър Москов. По отношение на здравноосигурените български граждани ще има повече изрядност и коректност, това ще е видимо, обеща той.

Шофьорът, прегазил дете в Ловеч, вече е на свобода

http://pik.bg/шофьорът-прегазил-дете-в-ловеч-вече-е-на-свобода-news384084.html

Шофьорът, прегазил дете в Ловеч, вече е на свобода

Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в понеделник вечер той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража, съобщи Нова тв.

Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Детето беше прегазено миналия четвъртък, докато пресичало улицата със своя приятелка. Трагедията става по време на сватбата на сестрата на загиналото дете. Ненов беше задържан веднага.

Емил Хърсев: Държавата може да регулира цените на горивата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929245

Защо рекордно ниския петрол не се отразява на цените у нас и продаваме най-скъпия дизел в Европа. Темата, разгърната в днешния вестник „Труд”, коментира тази сутрин и Би Ти Ви.
Най-бедната страна в ЕС е с най-скъп дизел. Но какво показват справките? В последните месеци, когато се срина цената на петрола, у нас цените не се промениха.
Защо рекордно ниския петрол не се отразява на цените у нас и продаваме най-скъпия дизел в Европа. Темата, разгърната в днешния вестник „Труд”, коментира тази сутрин и Би Ти Ви. Най-бедната страна в ЕС е с най-скъп дизел. Но какво показват справките? В последните месеци, когато се срина цената на петрола, у нас цените не се промениха.

Китай арестува ръководството на взривилия се склад в Тянцзин

http://www.mediapool.bg/kitai-arestuva-rakovodstvoto-na-vzriviliya-se-sklad-v-tyantszin-news238091.html

Китайските власти арестуваха ръководителите на компанията „Жуйхай“ на петия ден след мощната експлозия в склада й за токсични материали в град Тянцзин, при която загинаха над 110 души, а ранените са над 700. Това предаде ТАСС, като се позовава на в. „Тиендзин жибао“.  По данни на изданието полицията е задържала председателя на управителния съвет на компанията Юй Сюевъй, неговия заместник Дун Шъсюан и още осем души.  Към момента все още няма официално съобщение на китайските власти за арестите. В понеделник стотици китайци останали без дом заради мощните взривове излязоха на протест с искане държавата да ги компенсира за причинените им вреди. Демонстрацията обаче бързо беше разпръсната. Изненадващо дори и китайските медии проявиха критичност, заради бавната реакция на властите относно инцидента.  Оказа се, че складовете са построени без да са спазени нормативните изисквания. Местни медии съобщиха, че компанията е собственост на сина на висш партиен функционер. Взривовете станаха на 12 август в складовете на логистичната компания „Жуйхай“. Взривната вълна изби стъклата на сгради в радиус на два километра. Стотици домове бяха унищожени, а над 6500 китайци евакуирани. Мощността на експлозията се оценява на 3 тона тротилов еквивалент.  След взрива избухна силен пожар, а после отекнаха още няколко взрива, като мощността на най-силния от тях беше еквивалентна на 21 тона тротил.  По последни данни в резултат на трагедията са загинали 114 души, а 700 са ранени и остават в болници с различни травми. Близо 60 души все още се водят за изчезнали.

БЛС срещу орязването на парите с 4,5 млн. лв.

http://www.cross.bg/reshenie-suyuz-zdravnata-1477427.html

София /КРОСС/ Българският лекарски съюз ще даде специална пресконференция по повод намаляването на разходите за медико-диагностични дейности. С решение на здравната каса те бяха орязани с 4 и половина млн. лв. Решението беше взето в началото на юли. Решението е прието едностранно, без консултация с Българския лекарски съюз, в нарушение на процедурата за съвместен анализ. Това се посочва в писмо на съсловната организация до ръководството на здравната каса. Това решение не е в съответствие с договореното между БЛС и НЗОК, в противоречие е с правилата на договорния процес, медицинската целесъобразност, логиката на ранното диагностициране и общата превенция в медицината, пише още в писмото. Лекарският съюз възразява също така и срещу друго решение на обществения фонд - тълкуването на понятието "особено тежък случай" и указанието, разпратено до РЗОК във връзка с него, съобщава БНТ.

Дизайнер реши да стане козел

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/dizajner-reshi-da-stane-kozel-6041226

За целта дори бил снабден със специални протези, които да му помогнат да изпълни мечтата си да „тича през хълмовете и да яде трева“ заедно с козе стадо из Швейцарските Алпи

Американска бойна техника идва у нас

http://www.vesti.bg/bulgaria/amerikanska-bojna-tehnika-idva-u-nas-6041225

В Ново село се очакват четири танка, три артилерийски оръдия и шест бронирани автомобила

След гей скандала: Божинов ще съди Нова ТВ!

http://www.bnews.bg/article-140252

Под достойнството ми е да коментирам думите на това лице, което никога през живота си не съм виждал. Мисля, че това, което говори е абсурдно и продуцентите на предаването добре знаят това.

Предстоящи събития в страната за днес, 18 август

http://www.cross.bg/kross-rilski-gerb-1477426.html

***София /КРОСС/ От 11.00 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще инспектира хода на изпълнението на заключителния етап на проекта за изграждане на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика". ***София /КРОСС/ От 12.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в тържествено събрание по случай Деня на миньора в зала „Роял" на Хотел Балкан. ***София /КРОСС/ Oт 17.00 часа в градинката пред Народен театър „Иван Вазов", фондация „Инициатива за здраве" ще открие 3-дневна информационна кампания, която цели да обърне общественото внимание към евтини и работещи решения за защитена и сигурна градска среда. ***Бургас /КРОСС/ От 10.00 часа при областния управител на Бургас ще се проведе среща с отговорните институции във връзка с прилагането на разпоредените мерки срещу разпространението на бруцелоза. ***Варна /КРОСС/ От 9.00 часа в храм „Св. Атанасий" ще се отслужи Света Литургия по повод празника на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица". След нея в 10.30 часа ще се извърши водосвет и акатист пред чудотворното копие на Света Богородица „Всецарица". ***Варна /КРОСС/ От 13.00 часа в клуба на ПП АБВ - ВАРНА ще се проведе пресконференция с участието на Румен Петков - Зам. председател на ПП АБВ за подготовката на партията за участие в местните избори. ***Велико Търново /КРОСС/ От 9.00 до 11

Иван Нейков: Нямаме политика по отношение на миграцията

http://pik.bg/иван-нейков-нямаме-политика-по-отношение-на-миграцията-news384082.html

Иван Нейков: Нямаме политика по отношение на миграцията

"Никой не знае какво ще бъде след 50 години, за да се каже, че 2070 година ще се свием под 5 милиона", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия бившият социален министър Иван Нейков.

Данните от последното изследване на НСИ обаче показват, че в България има много сериозен проблем, поясни той и припомни, че за едно десетилетие първокласниците са станали два пъти по - малко. По думите му, това е в резултат на ниска раждаемост и на миграцията.

"Ние нямаме политика по отношение на миграцията", заяви Нейков. Той даде пример с Германия, която привлича млади хора и си избира какви точно да бъдат те.

"За България е най - лошото, че си отиват младите хора", каза бившият социален министър и напомни, че у нас всеки казва, че заради това ще се затрием. Нейков припомни, че в това положение е била и Португалия, но днес - 30 години по-късно много португалци се завръщат в страната си с пенсиите от чужбина. Иван Нейков коментира броят на работещите и пенсионерите днес и през 2070 година и напомни пак, че статистиката не може да бъде напълно вярна.

 

Войната по пътищата взе две жертви

http://www.cross.bg/sofiya-stanali-raneni-1477425.html

София /КРОСС/ През изминалото денонощие на територията на страната са станали 27 тежки катастрофи. При пътните инциденти са загинали двама, а 37 души са ранени. За района на София са станали 157 леки и три тежки ПТП с петима ранени.

Превишаването на правомощия не е големият проблем на НСО, смята Румен Миланов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/18/2592664_previshavaneto_na_pravomoshtiia_ne_e_golemiiat_problem/?ref=rss


Новият закон за Националната служба за охрана (НСО) ще допринесе за повече прозрачност и контрол върху действията на службата, заяви бившият началник на НСО ген. Румен Миланов пред Би Ти Ви.

Законът за НСО дава ограничени полицейски правомощия на служителите, а ако те бъдат превишени, аналогичното може да бъде казано и за МВР, каза той.

По думите му ще се дадат по-големи правомощия на служителите на НСО, но в полицията има 20-30 000 служители, които са с много по-големи...

Лекари: НЗОК ще дестабилизира доболничната помощ

http://pik.bg/лекари-нзок-ще-дестабилизира-доболничната-помощ-news384081.html

Лекари: НЗОК ще дестабилизира доболничната помощ

Очакват се проблеми с доболничната помощ, заради неправилно преразпределение на средства от страна на Здравната каса. За това предупреждават от Българския лекарски съюз.

Съсловната организация смята, че НЗОК е отклонила 4,5 млн. лева от медико-диагностични дейности към болниците и така ще дестабилизира доболничната помощ.

Във вторник лекарите ще изнесат конкретни данни и ще обяснят къде точно има риск от възникване на проблеми за пациентите.

Турция почете жертвите на земетресението от 1999 г.

http://balkani.actualno.com/Turcija-pochete-jertvite-na-zemetresenieto-ot-1999-g--news_490573.html

Турция почете жертвите на серията от силни земетресения, които разтърсиха южната ни съседка преди 16 години, предаде „Хюриет“. Церемонии се състояха в цялата страна, най-вече в северозападните провинции, където бе епицентърът и където много хора загинаха под развалините на домовете си. Турция бе разлюляна от мощен земен трус със сила от 7,5 по Рихтер през нощта на 16-и срещу 17-и август 1999 г. Това бе едно от най-тежките природни бедствия в последната история. Епицентърът на земет

Мистерията със заровеното Ферари вече е разгадана (ВИДЕО)

http://curious.actualno.com/Misterijata-sys-zarovenoto-Ferari-veche-e-razgadana-VIDEO-news_490557.html

Ще ви представим една изключително интересна история за всички любители на лъскавите возила и на мистериите. През 1978 г. семейство закупува къща в американския щат Калифорния. Зад къщата има голяма градина. Децата в семейството започват да си играят в градината. Едно от любимите занимания на малчуганите в САЩ в миналото били да се правят на златотърсачи или търсачи на други съкровища. Затова децата копали в пръстта и неочаквано попаднали на нещо странно. Наложило се полицията да бъде уведоме

ВМРО тръгна на протест заради нова програма на турски по радио "Кърджали"

http://kardjali.actualno.com/VMRO-trygna-na-protest-zaradi-nova-programa-na-turski-po-radio-Kyrdjali-news_490576.html

Точно в този момент (18 август, 11:00 часа) група симпатизанти на ВМРО, водени от евродепутата и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки, излязоха на импровизиран протест пред сградата на СЕМ. Причината - промяна в програмата на радио "Кърджали" на БНР. Протестът е заради предвиденото по няколко часа на ден излъчване на турски език, което трябва да покрива и съседните Хасковска и Смолянска област, освен Кърджали. Според ВМРО това е недопустима щета по конституционния ред в България,

Владислав Стоянов: Не мисля, че Рибейро беше най-големият виновник

http://bgfootball.actualno.com/Vladislav-Stojanov-Ne-mislja-che-Ribejro-beshe-naj-golemijat-vinovnik-news_490574.html

„Не мисля, че смяната на Бруно Рибейро беше наложителна. Не смятам, че той беше най-големият виновник. Но е нормално, когато няма резултати, трябва да поеме своята вина“. Това заяви Стоянов пред Diema sport относно смяната на старши-треньора Бруно Рибейро. "Не съм специалист аз, но доста треньори съм сменил в кариерата си. За себе си мога да кажа, че не е приятно да се сменят наставниците. Дали е необходимо? Това ръководството може да каже. Лично за мен, не бяха наложителни тези сме

Шофьорът, прегазил дете в Ловеч, вече е на свобода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929243

Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в понеделник вечер той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража, съобщи Нова тв.
Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие
Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в понеделник вечер той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража, съобщи Нова тв. Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие

Шофьорът, прегазил дете в Ловеч, вече е на свобода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929250

Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в понеделник вечер той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража, съобщи Нова тв.
Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие
Шофьорът, който прегази 11-годишно дете в центъра на Ловеч, вече е на свобода. Късно в понеделник вечер той напусна ареста, след като изтече 72-часовата му мярка за задържане под стража, съобщи Нова тв. Той беше пуснат от Окръжната прокуратура, след като магистратите прецениха, че няма потенциална опасност 20-годишният Благовест Ненов да се укрие

Американска бойна техника пристига в България

http://offnews.bg/news/n_1/n_547388.html

Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш. Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила, като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, се казва в съобщението, цитирано от националното радио. Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село. В момента в базата се намират около 160 американски морски пехотинци, които са на шестмесечна ротация.

Пиронкова срещу Серина Уилямс в Синсинати

http://offnews.bg/news/n_1/n_547387.html

Първата ни ракета в женския тенис Цветана Пиронкова си осигури мач срещу Серина Уилямс, след като спечели мача си в първия кръг на турнира в Синсинати и във втория ще се изправи срещу световната №1 и шампионка в Синсинати от миналата година. Пиронкова победи снощи Луцие Хранецка (Чехия) със 7:5, 3:6, 6:1 за час и 45 минути игра в първия кръг.  Тази вечер за мача си от втория кръг на корта ще излезе Григор Димитров. Негов съперник е Вашек Поспишил (Канада). Мачът е втория в програмата за корт №9, който няма телевизионно покритие. 25-годишният Поспишил заема 47-ото място в световната ранглиста, където Димитров е №17. Двамата са играли един срещу друг три пъти досега - през 2012, 2014 и 2015 г. И трите мача са завършили с победа за българина. Григор е играл заедно с Поспишил на двойки при юношите на US Open през 2007 г.

Петър Москов: Здравноосигурените ще доплащат много по-малко

http://pik.bg/петър-москов-здравноосигурените-ще-доплащат-много-по-малко-news384078.html

Петър Москов: Здравноосигурените ще доплащат много по-малко

Възможно е да се зададе поправка на болничната реформа, заяви в ефира на Би Ти Ви здравният министър Петър Москов. 

"Това, от което правителството няма да отстъпи е гаранцията на комплексността на лечението на пациентите и въвеждането на количеството болници в едни средноевропейски норми", заяви Москово, като допълни, че правителството е свършило своята работа, внасяйки законопроекта.

На въпрос каква е разликата дали си осигурен или неосигурен, при положение, че всеки те гледа в ръцете, министърът отговори, че разлика ще има и тя ще се усети в началото на годината. Москов бе категоричен, че ще има видим и осезаем ефект за тези, които са здравноосигурени. "Все по-малко ще има нужна да се доплаща за каквото и да било от тези, които са здравноосигурени", заяви той.

Министърът уточни, че в момента еднакво се третират всички болести. Той заяви, че ще бъдат финансирани болести, които са жизненоважни и от тях зависи раждаемостта и смъртността на населението. Т.е. на здравно осигурените няма да се налага да се доплаща за опасните болести. 

Очаквайте подробности! 

Бивш шеф на НСО: Промените в Закона за НСО не се правят заради Доган

http://www.cross.bg/slyzhbata-zakona-milanov-1477424.html

София /КРОСС/ Безспорно законът за НСО беше отдавна желан. Позитивното е, че вече имаме един нормативен акт, който регулира дейностите в тази служба. А това защо президента е подписал указа за закона - той вече е бил приет от Народното събрание и е нормално той да го подпише. Това каза в сутрешния блок на БТВ ген. Румен Миланов, бивш директор на НСО. Според закона наистина се дават повече правомощия на служителите на службата, включително и възможността да се задържат хора при определени обстоятелства. Тези правомощия обаче са силно ограничени и са възможни при определени случаи. Те са много по-малки отколкото на полицията, добави ген. Миланов. Според него във всички страни по света е имало и ще има случаи на превишаване на правомощията от органи на реда, но това по-скоро са изключения, а не практики. Промените, въведени със закона за НСО, не са чак толкова големи и е странно да се говори за създаването сега на една така наречена „преторианска гвардия"- защо тези, които критикуват промените не я критикуваха и преди това, запита ген. Миланов. Той коментира, че не смята, че бюджетът на службата е раздут и най-вероятно нуждите на службата изискват той да е такъв какъвто е в момента. Според бившият директор на службата трябва по-скоро да се мисли за увеличение на бюджета например на Националната разузнавателна служба. Ген

Компроматната война във Варна започна с брутален монтаж! Тиражираха клип срещу Портних

http://petel.bg/Kompromatnata-voyna-vav-Varna-zapochna-s-brutalen-montazh--Tirazhiraha-klip-sreshhu-Portnih__123632

Компроматната война във Варна ще бъде жестока. В интернет се завъртя брутален видео монтаж. В него ширещите се из Варна слухове за...

Синоптик: Лятото не си е тръгнало

http://petel.bg/Sinoptik--Lyatoto-ne-si-e-tragnalo__123631

Снимка: Булфото архив "Лятото още не си е тръгнало. От петък започва постепенно подобрение на времето с повече слънце, въпреки че се...

Варненец получи една година затвор за предлагане на подкуп на полицай и употреба на алкохол

http://petel.bg/Varnenets-poluchi-edna-godina-zatvor-za-predlagane-na-podkup-na-politsay-i-upotreba-na-alkohol__123634

Съдебното заседание по внесен обвинителен акт срещу Н. Стефанов се проведе при съкратено съдебно следствие, по искане на защитата....

Дизелът у нас е най-скъп в Европейския съюз

http://petel.bg/Dizelat-u-nas-e-nay-skap-v-Evropeyskiya-sayuz__123633

Снимка: Булфото Цената на дизела в България е най-висока спрямо останалите държави членки на Европейския съюз, ако се отчита цената...

Дроновете – все по-важни за армията на САЩ

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/dronovete-vse-po-vazhni-za-armiiata-na-sasht-6041224

Пентагонът предвижда да увеличи дневния брой полети от 61 в момента до 90 през 2019 г.

Икономисти: Не е редно ЕС да опрощава дълговете на гърците

http://www.moreto.net/novini.php?n=298859

Оценката на Международния валутен фонд за ситуацията на Гърция е неустойчива тъй като страната не може само със свои действия да възстанови жизнеспособността на дълга си.Около тази теза се обединиха потърсените от нас икономисти, които коментираха актуалната тема.

Има ясно изображение на бомбаджията от Банкок

http://frognews.bg/news_96343/Ima-iasno-izobrajenie-na-bombadjiiata-ot-Bankok/

Властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство в Банкок, съобщи командващият сухопътните части генерал Удомдеж Ситабутър, предадоха световните медии.

Хърсев: Вероятно цените на горивата ще тръгнат надолу

http://www.cross.bg/gorivata-tzenata-finansistut-1477423.html

София /КРОСС/ За всяка стока въпросът е, че производителят я продава на цената, която може, включително и когато става дума за горивата. Това каза в сутрешния блок на БТВ финансистът Емил Хърсев. Според него е нормално това, че държавата от много време е задържала акциза на горивата с оглед на ниското заплащане на труда на гражданите в страната. За да може да бъде балансиран пазара и цената на горивата, трябва някой да поеме риска и да се опита да противодейства на единствения производител на горива в България в момента в лицето на „Лукойл". Една от възможностите е да бъдат внасяни горива от чужбина, където цената е по-ниска от България, но според финансистът риска от загуба от подобна операция не е малък. Ако държавата има воля и желание, тя може да направи необходимите действия, така че цената на горивата да бъде по-балансирана. Емил Хърсев смята също така, че все пак вероятно цените на горивата ще тръгнат надолу. След като един производител има на дадена територия своя рафинерия и е развил едно производство е много трудно друг производител да се настани и да представлява някаква алтернатива на пазара на горива, но не е невъзможно, заяви финансистът. Според него това, че цената на горивата у нас пада по-бавно, въпреки че цената на петрола на световните пазари спада от известно време, според него това се наблюдава не само у нас, а и в голяма част от страните по света.

Бойна техника на американската армия пристига тази седмица в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929233

Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш.
Американските морски пехотинци, които се намират в в базата Ново село, ще получат 4 танка
Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш. Американските морски пехотинци, които се намират в в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила,

Бойна техника на американската армия пристига тази седмица в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929239

Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш.
Американските морски пехотинци, които се намират в в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила,
Тази седмица в България ще пристигне бойна техника на американската армия. Това обяви прессекретарят на морската пехота на САЩ в Европа капитан Ричард Улш. Американските морски пехотинци, които се намират в в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила,

Бойна техника от Америка пристига в България

http://www.bnews.bg/article-140250

Американските морски пехотинци, които се намират в базата Ново село, ще получат 4 танка "Ейбрамс", 3 артилерийски оръдия и 6 бронирани разузнавателни автомобила.

Миланов: Със закона за НСО ще има контрол над структурата

http://frognews.bg/news_96344/Milanov-Sas-zakona-za-NSO-shte-ima-kontrol-nad-strukturata/

Новият закон за НСО ще постави дейността на службата на масата и ще има прозрачност. Сега ще може да се упражнява контрол над тази структура, заяви по БТВ бившият началник на Националната служба за охрана Румен Миланов.

Мария Габриел: Жените работят 59 дни в годината безплатно

http://pik.bg/мария-габриел-жените-работят-59-дни-в-годината-безплатно-news384079.html

Мария Габриел: Жените работят 59 дни в годината безплатно

По степен на заплащане жените работят 59 часа безплатно в сравнение с мъжете. По-слабият пол де факто полага безвъзмезден труд от 1 януари до 5 март, ако заплащането, което получават се приравни към това на мъжете. Това заяви в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел.
Тя уточни, че час по-скоро трябва да се направят нужните промени в Закона за равенството между половете, за да се постигне изравняване на заплащането на труда на мъжете и жените. „Ако върви със сегашните темпове, това ще стане едва през 2084 година”, обясни Габриел.

За разлика от уж много развити и демократични държави като Германия и Австрия, България е в доста по-добра позиция по равенство на половете и дори през последната година се е изкачила с 4 пункта в класацията на държавите, обяви Габриел. И съобщи, че директивата, която регламентира допълнителни условия, като участието на жени във висшите управленски органи на корпорации, което да достига 40%, стои от доста време блокирана в ЕС.

Тя даде пример с това, че от 60% жени с висше образование само 30% са предприемачи. А силно феминизираните професии у нас пък, като учителската, са със значително по-ниско заплащане от останалите. Затова според Мария Габриел Хартата за равенство между половете трябва да се изучава още в предучилищна възраст.

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин подготвя промени в Закона за равенство между половете за есента. А българските евродепутатки Мария Габриел и Илиана Йотова водят битката на европейско ниво, стана ясно още от думите на Габриел.

СИРИЗА приватизира 14 провинциални летища

http://www.grreporter.info/siriza-privatizira-14-provintsialni-letishcha/17754

Цената, която ще плати германската компания Fraport, спечелила конкурса, възлиза на 1,23 милиарда евро

прочети повече

Биха експерт на ЮНЕСКО в Синеморец

http://www.bnews.bg/article-140251

Причината е, че двегодишната й дъщеря вдигала много шум.

Местни избори 2015: Интересни сблъсъци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/18/2590208_mestni_izbori_2015_interesni_sblusuci/?ref=rss


Макар победата на ГЕРБ на местния вот на 25 октомври в повечето областни градове да изглежда предизвестена, интересна се очертава кметската надпревара в Пловдив, Хасково и Варна. Пред БСП стои задачата, ако не да разшири, поне да запази кметските места в осем областни града (колкото има в момента), за ДПС - дали ще има пробив в друг областен център със смесено население извън Кърджали.

В Пловдив ГЕРБ отива разцепена на изборите, след като бившият областен управител на града и до скоро депутат от партията на Бойко Борисов - Здравко Димитров, ще се яви като независим кандидат. Той вече получи благословията на пловдивския митрополит Николай, който дори го насърчи да се яви на изборите. Димитров има подкрепата още на ДСБ, СДС, БЗНС на военния министър Николай Ненчев и Национална партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмалиов.

Срещу сегашния кмет на Пловдив Иван Тотев, който ГЕРБ издига за втори мандат, ще се изправи и предшественикът му Славчо Атанасов като кандидат на Патриотичния фронт (ПФ). Атанасов стана кмет през 2007 г. с номинация от тогавашната коалиция между ГЕРБ и ВМРО.

В края на август се очаква да стане известна и кандидатурата на БСП за кмет на Пловдив, като има вероятност това да е местният лидер на социалистите и бизнесмен Георги Гергов. Той е с най-много номинации от първичните структури - 64, следва го председателят на групата общински съветници на БСП в града и директор на Английската гимназия Николай Радев с 40 номинации. Бившият заместник-министър на образованието и дългогодишен директор на Математическата гимназия Кирчо Атанасов е издигнат от шест основни организации. С по две номинации са общинската съветничка и управител на СПА център Новотел - Пловдив Минка Сърнешка и инж. Петър Бояджиев.

БСП все още няма кандидат за кмет и в Хасково, но там интригата е дали претендентът на ГЕРБ - областният управител Добри Беливанов, ще успее да отстрани сегашния кмет Георги Иванов, който е разследван за престъпление по служба. Кандидатурата на Иванов за пети мандат все още не е издигната официално, но се очаква той да бъде подкрепен от партиите в Реформаторския блок, от която коалиция синът му Станислав Иванов е депутат.

Социалистите са водили разговор както с лидера на "Екогласност" и бивш депутат за кратко в миналия парламент Емил Георгиев (Екогласност), така и с бизнесмена Минко Ангелов. АБВ също няма засега свой претендент. Колкото повече са кандидатите, толкова по-голямо ще е разпиляването на гласовете и съответно по-големи шансовете Иванов да спечели пети мандат.

Във Варна също се очаква оспорвана надпревара. Срещу сегашния кмет Иван Портних, който ще се кандидатира за втори мандат от ГЕРБ, са издигнати достойни претенденти, трима от които ще са  независими. Това е бизнесменът Чавдар Трифонов Анелия, зад когото застава ДСБ, бившият министър на образованието в кабинета "Орешарски" Анелия Клисарова, подкрепена от БСП, както и бившият министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски и бивш шеф на пристанището в морския град Данаил Папазов, издигнат от гражданска инициатива "Живот за Варна". Патриотичният фронт и АБВ все още не са обявили дали ще издигнат свои кандидати или ще подкрепят някой от номинираните.

Интересен сблъсък се очаква и в Русе, където вторият мандат на сегашния кмет Пламен Стоилов (ГЕРБ) ще бъде оспорен от предшественика му Божидар Йотов (БСП). В надпреварата влиза и депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който може да получи подкрепа и на част от партиите в Реформаторския блок. Там АБВ издига мениджърът Стелиян Стефанов, който беше и кандидат за лидерското място в АБВ, когато Георги Първанов подаде оставка.

В Плевен се очаква остър двубой между Димитър Стойков (ГЕРБ), Георг Спартански (Реформаторския блок), съветника в министерството на спорта Цветан Антов (АБВ) и Антон Георгиев (БСП).

Сегашните кметове на Кюстендил и Монтана - Петър Паунов (за трети мандат) и Златко Живков (за пети мандат), които се очаква да се кандидатират за нов мандат с подкрепата на Реформаторския блок, изглеждат безалтернативни. В Монтната ГЕРБ номинира сегашния кмет на монтанската община Георги Дамяново - Дилян Димитров, който е и областен лидер на партията на Борисов. БСП и АБВ също не са издигнали кандидати в двата областни града.

Според социологоческите проучвания победата на ГЕРБ е сигурна в София, Бургас и Стара Загора, където управляват и смятаните за най-успешни кметове на ГЕРБ. В столицата третият мандат на Йорданка Фандъкова ще бъде оспорен от социолога Михаил Мирчев (БСП) и депутата от Реформаторския блок и бивш общински съветник Вили Лилков. Без сериозна конкуренция Димитър Николов тръгва към третия си мандат начело на Бургас и вероятната подкрепа на Реформаторския блок, там БСП номинира адвоката и местен лидер Евгений Мосинов. Живко Тодоров също няма сериозна конкуренция за втория си мандат в Стара Загора.

Отбелязваме успение на св. Йоан Рилски

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/otbeliazvame-uspenie-na-sv.-ioan-rilski-6041223

Той е почитан като общобългарски светец, но славата му се разнася из целия Балкански полуостров и в Русия

Совите минават в режим "стелт", за да ловят плячката си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929231

Совите са екипирани със стелтова технология, която им помага незабележимо да се доближават до плячката си, показва изследване, цитирано от The Guardian. Нощните ловци имат пера, които поглъщат аеродинамичния шум и премахват вибрациите, предизвиквани от размахването на крилете.
По време на полет перата на совите извличат механична енергия и я
Совите са екипирани със стелтова технология, която им помага незабележимо да се доближават до плячката си, показва изследване, цитирано от The Guardian. Нощните ловци имат пера, които поглъщат аеродинамичния шум и премахват вибрациите, предизвиквани от размахването на крилете. По време на полет перата на совите извличат механична енергия и я

Совите минават в режим "стелт", за да ловят плячката си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929223

Совите са екипирани със стелтова технология, която им помага незабележимо да се доближават до плячката си, показва изследване, цитирано от The Guardian. Нощните ловци имат пера, които поглъщат аеродинамичния шум и премахват вибрациите, предизвиквани от размахването на крилете.
По време на полет перата на совите извличат механична енергия и я
Совите са екипирани със стелтова технология, която им помага незабележимо да се доближават до плячката си, показва изследване, цитирано от The Guardian. Нощните ловци имат пера, които поглъщат аеродинамичния шум и премахват вибрациите, предизвиквани от размахването на крилете. По време на полет перата на совите извличат механична енергия и я

Индонезия: Намериха 53 тела на загинали от самолетната катастрофа

http://offnews.bg/news/n_1/n_547380.html

53 тела на загинали в самолетната катастрофа в Индонезия са били открити, съобщиха властите в страната. Самолетът на Trigana Air с 54 души на борда, 5 от които деца, се разби на 16 август. Връзката с него изчезнала над провинция Папуа. Самолетът е излетял от летището в град Джаяпура, Индонезия и е трябвало да стигне до Ксибил, в Южна Папуа Нова Гвинея. Все още се издирва едно бебе. Самолетът е превозвал 6,5 милиарда рупии в брой или около 420 000 евро.

Кандидтът за кмет на Перник от БСП Ерик Рангелов представи отбора си, залага на млади хора

http://www.zapernik.com/politika/kandidtut-za-kmet-na-pernik-ot-bsp-erik-rangelov-predstavi_39634/

На пресконференция на БСП- Перник, кандидатът за кмет на левицата Ерик Рангелов представи и останалата част от своя отбор кандидат кметове.

 От БСП  са заложили на млади хора,сред които и кандидати от гражданската квота.

В с.Мещица социалистите залагат на действащият кмет Деян Никифоров, който сподели че е имал един много тежък мандат преминал през много трънлив път, но въпреки това е реализирал важни проекти за селото, катоводният  резервоар ,  откриване...

Продължава

МВР започна акция за контрол на скоростта

http://offnews.bg/news/n_1/n_547376.html

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя стартира в цялата страна. Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- ТИСПОЛ и ще продължи до 23 август тази година.  Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. Статистиката сочи, че през 2014 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да е заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. Поради тази причина са настъпили 2566 (38%) от тежките ПТП, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) човека. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Служители на КАТ-Варна ще следят днес за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=298851

Служители на пътната полиция във Варна ще следят днес-18 август за превишена скорост на ключови кръстовища в града и извън него, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 11:00-12:00 гр.Варна кв.Аспарухово ул.Първи май до автомивкаAMG 14:00ч.

Биха жена експерт от ЮНЕСКО и мъжа й в Синеморец, детето им вдигало шум

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4929216

Експерт от ЮНЕСКО и съпругът й бяха натръшкани на земята от непознат мъж в Синеморец в събота. Причината е, че двегодишната дъщеря на семейството вдигала много шум. Това разказва пред
Експерт от ЮНЕСКО и съпругът й бяха натръшкани на земята от непознат мъж в Синеморец в събота. Причината е, че двегодишната дъщеря на семейството вдигала много шум. Това разказва пред "Телеграф" пострадалата Лили Вълчанова, която живее в Ню Йорк. Тя и съпругът й Брадли Грей, който работи като икономист по здравеопазването в САЩ,

Биха жена експерт от ЮНЕСКО и мъжа й в Синеморец, детето им вдигало шум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4929221

Експерт от ЮНЕСКО и съпругът й бяха натръшкани на земята от непознат мъж в Синеморец в събота. Причината е, че двегодишната дъщеря на семейството вдигала много шум. Това разказва пред "Телеграф" пострадалата Лили Вълчанова, която живее в Ню Йорк. Тя и съпругът й Брадли Грей, който работи като икономист по здравеопазването в САЩ,
Експерт от ЮНЕСКО и съпругът й бяха натръшкани на земята от непознат мъж в Синеморец в събота. Причината е, че двегодишната дъщеря на семейството вдигала много шум. Това разказва пред "Телеграф" пострадалата Лили Вълчанова, която живее в Ню Йорк. Тя и съпругът й Брадли Грей, който работи като икономист по здравеопазването в САЩ,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване