От храненето на бюро се дебелее

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/ot-hraneneto-na-biuro-se-debelee-6041459

Тенденцията за "хранене на бюро" се разраства сред служителите в офиси

Цитат на деня: Ромите в Бургас свикнаха сами да си бутат незаконните къщи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/21/2594628_citat_na_denia_romite_v_burgas_sviknaha_sami_da_si/?ref=rss


"За разлика от другите градове тук сме с малко по-различна политика. Не шумим много медийно, защото това създава напрежение между хората. Достатъчно на брой къщи сме съборили. Без много шум отиваме и ги събаряме, веднага след като се констатират. Ромите в Бургас вече свикнаха, че в момента, в който попаднат в списъка за незаконно събаряне, е най-добре сами да го направят, за да си вземат материалите. Няма отказ." Това заявява кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) в интервю за в. "24 часа"....

Проведе се редовно заседание на оперативния щаб по проблемите на миграционния натиск

http://press.mvr.bg/NEWS/news150821_03.htm

Процесите и информацията се следят непрекъснато, имаме готовност за предприемане на превантивни мерки – обобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова; В рубриката „Репортажи“ публикуваме видеоматериал от изявлението на вицепремиера

СИРИЗА се разцепи, левите основават нова партия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/21/2594625_siriza_se_razcepi_levite_osnovavat_nova_partiia/?ref=rss


"Лява платформа" - крайно лявата фракция в лявата партия СИРИЗА на прeмиeра Алексис Ципрас обяви, че се отделя и ще основе нова организация под името "Народно единство", съобщи зам.-председателят на парламента в Атина.

Към новата партия минават и 25 от депутатите на СИРИЗА. Те формират нова парламентарна група, която ще бъде третата по големина сила.

Лидер на партията ще бъде троцкистът и бивш министър на енергетиката Панайотис Лафазанис, който оглави бунта в партията...

Огнеборци спасиха къща от свлачище в Еленския Балкан

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935343

Пожарникари от Елена са спасили къща в село Каменари да не бъде затрупана от свлачище. Огнеборците помогнали на стопанина, който потърсил помощ заради свличане се земна маса в двора на дома му.  Поройният дъжд в четвъртък активирал срутването на наносите в имота на собственика. Около 17,20 часа той сигнализирал в на спешния телефон 112.
Пожарникари от Елена са спасили къща в село Каменари да не бъде затрупана от свлачище. Огнеборците помогнали на стопанина, който потърсил помощ заради свличане се земна маса в двора на дома му. Поройният дъжд в четвъртък активирал срутването на наносите в имота на собственика. Около 17,20 часа той сигнализирал в на спешния телефон 112.

Варненчетата в предучилищни групи ще учат английски език

http://www.moreto.net/novini.php?n=299208

Ранно чуждоезиково обучение по английски език ще бъде въведено за 5 и 6-годишните деца от целодневните предучилищни във Варна. Това съобщиха за Moreto.net от Община Варна. Езикът ще се учи там, където има възможност и за следобеден сън.

Разпръскват бежанци със сълзотворен газ в Македония

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935342

Полицията в Македония разпръсна със сълзотворен газ хиляди бежанци, опитващи да влязат в страната от Гърция, предава Би Би Си.
Огромна група нелегални имигранти прекара нощта на южната граница на Македония, където бе обявено извънредно положение. В последните месеци страната се превърна в основен транзитен пункт за бежанците,
Полицията в Македония разпръсна със сълзотворен газ хиляди бежанци, опитващи да влязат в страната от Гърция, предава Би Би Си. Огромна група нелегални имигранти прекара нощта на южната граница на Македония, където бе обявено извънредно положение. В последните месеци страната се превърна в основен транзитен пункт за бежанците,

Огромен клон 10 метра се откърти и скъса жици при стадиона в Перник, цяло чудо, че не взе жертви

http://www.zapernik.com/pernik/ogromen-klon-10-metra-se-otkurti-i-skusa-jici-pri_39673/

Вековно дърво се откърти на стадиона в Перник. Огромният клон с дължина близо 10 метра и диаметър около 90 см. се стоварил върху жиците и ги скъсал. Кабелите под напрежение, паднали на асфалта, пише Градски вестник. По същото време аварийният екип на енергото отстранявал повреда другаде и се наложило местен жител да охранява района докато пристигнат елестротехниците.

Цяло чудо е, че няма пострадали. Ако инцидентът е станал в събота, когато на стадиона имаше мач, нямаше да се разминем...

Продължава

Горящи заглавия в лесновъзпламенимите Балкани

http://www.euinside.eu/bg/comments/serbia-migrants-redirection-misunderstandings

Не случайно на Балканите им се носи славата на буре с барут. Нужна е само една искра, за да пламне пожар, често напълно безсмислен. Тази слава за пореден път беше доказана тази седмица, когато медиите в региона, и не само, възпламениха излишни страсти като манипулативно предадоха изказ ...

Виждали ли сте тази жена?

http://petel.bg/Vizhdali-li-ste-tazi-zhena-__123993

Полицията в Бургас издирва Стана Цвяткова Йорданова. Жената е напуснала дома си в село Драчево около 11,00 часа на 14-ти август и от тогава е в...

Снимки от мястото! Тежка катастрофата на Харамията край Варна

http://petel.bg/Snimki-ot-myastoto--Tezhka-katastrofata-na-Haramiyata-kray-Varna__123991

Наш читател изпрати току що снимки от пътя между Харамията и Приселци. Автомобил е излетял в дърветата. Не е ясно в какво състояние са...

Банкси показва своята Мрачноландия

http://www.vesti.bg/banksi-pokazva-svoiata-mrachnolandiia-6041452

Артистът превръща изоставен крайморски басейн в мрачна версия на увеселителен парк

Отцепници от "Сириза" правят нова партия, опозицията иска правителство без избори

http://offnews.bg/news/n_1/n_548929.html

Членове на гръцката партия "Сириза" са на път да се отцепят от нея и да създадат ново движение, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си. Новината идва след като снощи министър-председателят Алексис Ципрас обяви, че подава оставка . Така той предначерта пътя към нови избори през септември в южната ни съседка. Причина за оставката стана изгубената подкрепа към Ципрас на много от неговите депутати по време на парламентарното гласуване на третата спасителна финансова програма за страната. Според информация на местни репортери, депутатите от "Сириза", които може би ще се присъединят към новата отцепническа партия, са 25. Междувременно най-голямата опозиционна партия "Нова демокрация" ще се опита да състави правителство в рамките на настоящия гръцки парламент, съобщава grreporter. За нея изборите са последното решение. Късно снощи лидерът ѝ Евангелос Меймаракис е започнал първите неофициални срещи с щабовете на останалите опозиционни партии. Той приел тридневния проучвателен мандат, хем за да опита съставянето на правителство без провеждането на нови избори, хем, ако това не стане, да добие представа какво може да се очаква след изборите. Меймаракис обявил, че по време на трите дни, през които ще разполага с проучвателния мандат, той ще се срещне с лидера на партия "Потами" Ставрос Теодоракис, председателя на ПАСОК Фофи Генимата, главния секретар на Комунистическата партия Димитрис Куцумбас и вероятно с Панайотис Лафазанис, лидер на отцепилата се от "Сириза" "Лява платформа". Лидерът на "Нова демокрация" оставил открит въпроса за евентуална среща с лидера на Златна зора, въпреки че остава да се изясни дали партията на Николаос Михалолякос ще получи проучвателен мандат.

Експерт от БАН: Българският етнос изчезва

http://pik.bg/експерт-от-бан-българският-етнос-изчезва-news386026.html

Експерт от БАН: Българският етнос изчезва

Данните, които изнесе Националния статистически институт (НСИ), че след 50 години българите ще са 4.9 млн. лв. са неверни. Това обяви пред „Тази сутрин” проф. Петър Иванов от БАН. Според него населението у нас ще намалее много по-рано, а българският етнос изчезва.

Данни те на НСИ противоречат на тези на Световната банка, на Евростат и на ЦРУ, които посочват, че населението у нас ще се свие с 34% до около 5 млн. души още през 2050 г., аргументира се професорът.

В България има няколко етноса и един от тях има средно по 4 деца, а другият – 0.8 деца, изтъкна още ученият от БАН. Неговата прогноза е, че до 20150 г. ромското население ще се увеличи доста, а българският етнос силно ще намалее. Той обвини НСИ, че лъже, че ромтие ще намалеят с 14%.

За 7 минути населението ни намалява с 1 човек, твърди проф. Петър Иванов. По негови изчисления на година се топим с 80 хил. души.

Мъж от София с бруцелоза

http://www.cross.bg/brytzeloza-sofiya-koznichki-1477854.html

/КРОСС/ Мъж от София, който е гостувал на свои близки в село Смочево, е дал положителна проба за бруцелоза. Това съобщи директорът на регионалната здравна инспекция в Кюстендил д-р Христо Кознички и припомни, че в селото има огнище на болестта. 702 проби за бруцелоза са взети от жители на община Рила от началото на епидемията. Няма нови заболели, освен досега установените 30 случая, каза д-р Кознички. Проби са взети и на 20 души персонал и трима монаси от Рилския манастир. Изследвани са над 2 хиляди животни, 224 от които се е наложило да бъдат умъртвени.

Виж снимки от зверското меле вчера на "Хемус''! Загиналият е монтанчанин

http://pik.bg/виж-снимки-от-зверското-меле-вчера-на-хемус-загиналият-е-монтанчанин-news386024.html

Виж снимки от зверското меле вчера на "Хемус''! Загиналият е монтанчанин

52-годишен мъж от с. Лехчево, област Монтана, е загинал на място след катастрофа в района на виадукт Бебреш, на АМ „Хемус”, съобщава Балканец.бг. Сигналът за инцидента е подаден в ОД на МВР в 14.05 ч. Транспортното произшествие е станало между ТИР и 3 леки автомобила. Към момента има информация и за още двама пострадали - мъж и жена, единият от които е тежко ранен. Съпругата на загиналия - 50-годишна жена от Козлодуй, е откарана в Спешна помощ с фрактура на единия крайник. Другият пострадал е шофьорът на Kangoo-то, 41-годишен мъж от София, също с фрактура на крайник.

Причината за катастрофата е несъобразяване с пътната обстановка от страна на водача на ТИР-а. Движението в пътния участък е двупосочно заради ремонта в другата лента. Служители на реда, извършващи оглед на местопроизшествието, заявиха, че вероятно и хлъзгавата настилка е допринесла за инцидента. От мястото на произшествието стана ясно, че товарният автомобил блъска последователно три коли - Renault Kangoo, Merscedes МL и накрая смазва до неузнаваемост VW Passat. Шофьорът на Passat-a е загинал на място след сблъсъка.

Опашката от автомобили в посока София бе след бензиностанция Лукойл, Зелин.

Kъм 17:10ч. бе възстановено движението по магистралата и в двете посоки. 

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/08/21/2594615_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 12 часа:
Само в 8 от всички 3250 проверени средства за имерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството. Това каза в студиото на "Денят започва" зам.-министърът на икономиката  Даниела Визиева.

Извънредно положение в Македония заради бежанския наплив.

Гърция се готви за предсрочни...

Бойко Борисов: Всичко лежи върху плещите ми

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-vsichko-lezhi-varhu-pleshtite-mi-news238245.html

Премиерът Бойко Борисов се оплака в петък, че всичко в държавата му лежи върху плещите му и едва ли не цари единовластие. Така той коментира в интервю за Нова телевизия множеството проблеми, които в крайна степен опират до него. Преди два дни на заседанието на Министерския съвет Борисов издаде разпореждания за препломбиране на колонките на бензиностанциите и държа тежка реч за охраната на задържаните под домашен арест Премиерът смята, че МВР няма как да охранява физически хилядите задържани по къщите им и е необходимо да им се слагат електронни гривни. Повод даде автокрадецът Ярослав Димитров, който бе заснет от охранителна камера да краде два луксозни автомобила. Според Бойко Борисов той е трябвало да бъде под домашен арест, но от съда обясниха, че това не е така. Димитров е бил под домашен арест, докато е течало производството по искане на италианските власти за екстрадиция. Това производство е приключило, а Димитров е бил пуснат на свободата, защото срещу него се гледат и други дела в България. Все пак в четвъртък той бе задържан под стража заради новите кражби. От Министерството на правосъдието вече обясниха, че пари за гривни в бюджета през тази година няма и се чака отпускането на средства за 2016 година. “Ужасно е. Не ми е работа", въздъхна премиерът. За съдебната реформа той каза: “Аз съм за явно гласуване във ВСС. Ще положа огромни усилия за явно гласуване, ще работя за него“. Въвеждането на явното гласуване във Висшия съдебен съвет е един от ключовите въпроси за съдебната реформа. Реформаторският блок обяви, че ще продължи да настоява за отпадането на тайния вот в кадровия орган на Темида, зад който се крият всякакви лобита и политически интереси. Въвеждането на явно гласуване обаче бе саботирано от ДПС и АБВ, а РБ нарече това “исторически компромис“. Според оценката на Бойко Борисов, въпреки всичко, съдебната реформа се е случила над 90% от това, което Министерският съвет е искал. “Нямало исторически компромис, както Радан Кънев обяви консенсусът за съдебната реформа. От мен прокуратурата е независима“, каза премиерът и допълни, че държавното обвинение не е зависимо от задкулисието. За саботирания от парламента референдум за въвеждане на мажоритарен и задължителен вот Бойко Борисов каза: “На мен не ми харесва думата задължителен". “Хората не харесват задължителните неща. Задължителният вот няма да удари ДПС. И мен да ме карат задължително да гласувам, ще се дърпам“, каза премиерът По темата за избора на Мая Манолова от БСП за омбудсман Бойко Борисов цитира баща си: “Як си сине, ама си будала“, му казвал баща му, защото Борисов лесно прощавал. Премиерът допълни, че аферата “Костинброд“ направила добро на ГЕРБ, защото позволила партията да се изчисти. “Което куче ме е залаяло, все е побесняло. Всеки си получи заслуженото, народът ни върна на власт“, каза Борисов. Бойко Борисов обясни, че подкрепя новите правила, по които ще работи Национална служба “Охрана“. В рамките на дебата се чуха много гласове, които сравниха новите правила за НСО с охраната на комунистическото УБО. Премиерът каза, че убийството на премиера Андрей Луканов, е показало нуждата от подобна охрана за държавните глави. Той допълни, че това убийство е коствало много на държавата. “Съседите в Сърбия подцениха този въпрос и премиерът Джиндич си отиде. Луканов не го пазеха. Това нанесе страшно лош имидж на държавата години на ред. България не е държава, която не си е посегнала на премиерите. Ако считат, моите приятели от Реформаторския блок, че трябва да си изложим и животът на риск... Защото всички огромни усилия, които полагаме. Защото всичките тези врагове, които... Това са алкохол, това са цигари, това е петрол, крадци... И да тръгна сега с колелото от Банкя за Министерски съвет, това ли да направя, за да им направя кефа и да улесня. Сега бива, бива, но баща ми викаше вол за мезе не бива“, каза Борисов.

Полицаи на мотори влизат в трафика за контрол и респект

http://www.moreto.net/novini.php?n=299210

Полицаи ще влязат в трафика с мотори и автомобили и ще извеждат нарушители от движението. Това обяви пред „Тази сутрин” Благородна Макева, зам.-директор на „Пътна полиция”. Колите ще са обозначени, защото една от целите е превенция, уточни тя.

Руският подарък за САЩ, за който "никой не говори"

http://www.cross.bg/rysiya-podaruk-pametnika-1477855.html

/КРОСС/ В социалната мрежа „Фейсбук" популярност набира публикация относно статуя в памет на жертвите на терористичния атентат от 11 септември 2001 г. Монументът се казва „Сълза" и е подарък от Русия за САЩ, намира се в гр. Байон, на 10 км югозападно от центъра на Ню Йорк. Блогърът Майкъл Ейдиниън, активист и критик на мейнстрийм медиите, коментира доколко известен сред американците е този руски подарък: "Признавам си, дори не знаех, че този паметник съществува. Но ми бяха нужни две секунди, за да разбера защо за него нямаше широк медиен отзвук. Ще се зачудите защо? Защо медиите не отразиха признателността си? Посочете ми поне една страна, която да е направила нещо повече? Това е зашеметяващ монумент, който засенчва това, което истинските терористични гангстери се опитаха да направят на "кота нула". Самата мисъл, че Лари Силвърщайн и Франк Лоуи имат нещо общо с мемориала в памет на 11 септември е направо отвратителна! Около 50 млн. души посещават Ню Йорк всяка година и над 8 млн. души живеят там, но сякаш никой не е чувал за „Сълза"-та... а това е конструкция висока 30 м и тежаща 175 тона в памет на загиналите в най-черния за града ден. Както и да го погледнеш, това бе адски умен ход от страна на Русия. И що за красив мемориал - огромна сълза и имената на всички, които загинаха

Закон слага равенство между кебапчето и калашника

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4934258

Кандидат за кмет на община Септември заведе 300 пенсионери на безплатна екскурзия до Боровец в събота и неделя.
„Много хубаво беше. Комшията ми дедо Киро каза - така и така, Марин Рачев ни кани и всичките отидохме с желание. Много възрастни хора бяхме, с патерици, с бастуни, качиха ни на автобуси. Закуска, обед, вечеря, спахме в хотел,
Кандидат за кмет на община Септември заведе 300 пенсионери на безплатна екскурзия до Боровец в събота и неделя. „Много хубаво беше. Комшията ми дедо Киро каза - така и така, Марин Рачев ни кани и всичките отидохме с желание. Много възрастни хора бяхме, с патерици, с бастуни, качиха ни на автобуси. Закуска, обед, вечеря, спахме в хотел,

Ина и Павел са водещите на (не)сутрешния блок "Първа смяна"

http://www.bnews.bg/article-140435

Две от най-позитивните и обичани телевизионни лица ще бъдат новия сутрешен тандем в ефира на 359TV.

Украинският парламент ще решава въпроса с децентрализацията на страната

http://www.cross.bg/stranata-ykraiina-detzentralizatziyata-1477853.html

/КРОСС/ Председателят на парламента на Украйна Володимир Гройсман обяви, че на 31 август депутатите ще се съберат на извънредно заседание, за да решат ключовия въпрос с децентрализацията на страната. Той обясни, че юридически това е последният ден, в който въпросът трябва да бъде разгледан. Даването на повече самостоятелност на източните райони на Украйна е ключово условие в мирното споразумение от Минск. Този ход би трябвало да намали напрежението в района и да създаде условия за прекратяване на на въоръжения конфликт.

Назначават служебен защитник на шофьора убиец от Лесидрен, адвокатът му не се яви

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935315

Абсурден казус отложи за 14 ч. делото за мярката за неотклонение на шофьора, който уби две деца край Лесидрен при незаконна автогонка на 11 август.  Адвокатът на обвиненият за кървавото меле Филип Михайлов отказа да се яви в залата по делото за обжалването на постоянния му арест.  Заседанието бе насрочено за 10 ч.
Абсурден казус отложи за 14 ч. делото за мярката за неотклонение на шофьора, който уби две деца край Лесидрен при незаконна автогонка на 11 август. Адвокатът на обвиненият за кървавото меле Филип Михайлов отказа да се яви в залата по делото за обжалването на постоянния му арест. Заседанието бе насрочено за 10 ч.

Подпалиха със слама колата на безработна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935331

Неизвестни апаши запалиха автомобил собственост на безработна жена в село край Лом. Най-вероятно палежът е заради неуредени сметки, смятат в полицията. Огънят пламнал в багажника на "Рено Меган" - собственост на 41 годишната Анета Ц. в село Ковачица в 22.50 ч. в четвъртък.   Собственичката обаче забелязала пламъците и заедно със съседи успели да
Неизвестни апаши запалиха автомобил собственост на безработна жена в село край Лом. Най-вероятно палежът е заради неуредени сметки, смятат в полицията. Огънят пламнал в багажника на "Рено Меган" - собственост на 41 годишната Анета Ц. в село Ковачица в 22.50 ч. в четвъртък. Собственичката обаче забелязала пламъците и заедно със съседи успели да

Общинар с пост а ла Витанова за "Максуда": Под ножа и толкова

http://offnews.bg/news/n_1/n_548928.html

"Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова". Това написа в профила си във фейсбук Йордан Павлов, младши експерт по архитектура в община Варна, по повод събарянето на незаконни къщи в квартал "Максуда".  За скандала, подобен на избухналия след расисткия пост на полицайката Анна Витанова, съобщи БГНЕС, след сигнали на граждани и НПО. По-късно текстът на Павлов изчезна от профила му.  За него обаче вече са уведомени посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, както и "Хюмън Райтс Уоч" и "Амнести Интернешънъл". През юни, когато имаше размирици между българи и роми в столичния квартал Орландовци, полицайката Анна Витанова написа: Ако си хванал повечко тен... гориш ;). МВР започна проверка по случая, резултатите от която още не са оповестени. 

Портних: Обитаването постройките в "Максуда" крие риск за живота и здравето на хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935326

Обитаването на незаконните постройки в ромския квартал „Максуда“ във Варна е опасно за живота и здравето на техните обитатели. Това каза за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Според него, при всеки един пороен дъжд има опасност, защото те са в близост до дере. Въпреки напрегната ситуация беше създадена добра организация.
Обитаването на незаконните постройки в ромския квартал „Максуда“ във Варна е опасно за живота и здравето на техните обитатели. Това каза за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Според него, при всеки един пороен дъжд има опасност, защото те са в близост до дере. Въпреки напрегната ситуация беше създадена добра организация.

Портних: Обитаването постройките в "Максуда" крие риск за живота и здравето на хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935323

Обитаването на незаконните постройки в ромския квартал „Максуда“ във Варна е опасно за живота и здравето на техните обитатели. Това каза за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Според него, при всеки един пороен дъжд има опасност, защото те са в близост до дере. Въпреки напрегната ситуация беше създадена добра организация.
Обитаването на незаконните постройки в ромския квартал „Максуда“ във Варна е опасно за живота и здравето на техните обитатели. Това каза за Фокус кметът на Варна Иван Портних. Според него, при всеки един пороен дъжд има опасност, защото те са в близост до дере. Въпреки напрегната ситуация беше създадена добра организация.

Вандали поломиха центъра на Хасково (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935316

17-годишен тийнеджър и 31-годишен мъж вилняха в центъра на Хасково и извършиха погром над уличното осветление в нощта на четвъртък срещу петък. 7 нови поставени по проект лампи със стойките им в идеалния център на града им са изтръгнати от злосторниците. Други осветителни тела са изкривени.
Вандалите са обърнали кошчета са боклук и са се опитали
17-годишен тийнеджър и 31-годишен мъж вилняха в центъра на Хасково и извършиха погром над уличното осветление в нощта на четвъртък срещу петък. 7 нови поставени по проект лампи със стойките им в идеалния център на града им са изтръгнати от злосторниците. Други осветителни тела са изкривени. Вандалите са обърнали кошчета са боклук и са се опитали

Бар в Лондон ще предлага въздух, от който се напиваме (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_548932.html

Алкохолен бар в Лондон ще използва иновативен начин, за да "напие" своите клиенти - вместо коктейли и тежки чаши, посетителите на заведението просто ще дишат. Барът ще разполага със стая, в която въздухът те напива. Благодарение на силни овлажнителни на въздуха, в него ще витае алкохол, който вместо през устата, ще влиза в тялото през очите и устата. С този начин ще ни трябва 40% по-малко алкохол, за да достигнем ефекта на напиването. Това значи и 40% по-малко калории. Посетителите на бара ще носят и специално облекло, с което няма да цапат и омиристват дрехите си с алкохолните изпарения. Обстановката в бара също ще бъде далеч от тази на обикновена кръчма - заради алкохола във възуха, човека няма да може да вижда на повече от метър пред себе си. 40-минути в облака са достатъчни, за да поемете алкохола от едно голямо питие твърд алкохол, твърдят от бара.

Б. Борисов: Което куче ме е залаяло, все е побесняло

http://www.cross.bg/borisov-vodesht-tanov-1477852.html

/КРОСС/ Водещ: Министър-председателят Бойко Борисов и човекът, който управлява митниците в България Ваньо Танов. Добре дошли. Всъщност благодаря за това, че се отзовахте на поканата ни, защото има изключително много въпроси, които трябва да бъдат зададени след вашето изявление по време на заседание на Министерския съвет, в което се оказва, че.. с такова впечатление оставаме, че и в малките, и в големите бензиностанции ни продават некачествени горива. И че контролиращите органи май не са си свършили работата, защото се заговори и за едни пломби, които не са на мястото си или пък са разхлабени. Кой ще започне? Може би с резултатите от проверката... Бойко Борисов: Ще започна само с тази графика. Преди две седмици ето тези две чертички - разликата от горивата. Продадените и отчетеното ДДС на горивата. Най-силните месеци, когато най-много хората пътуват - по-малък приход на ДДС. Знаете, че всяка сряда се събираме и отчитаме приходите в държавата. Ето това триъгълниче горе, което се появи предизвика операциите, които се провеждат и всъщност благодарение на това, че вникнахме толкова дълбоко във въпроса, после ще ви кажем и по някои думи на тази тема. Но колегата може да каже от това, което до момента се констатира, какво е положението. Водещ: Какво открихте, г-н Танов? Ваньо Танов: Да. На базата на тези разлики, които са между изведените и които са продадените виждате каква голяма разлика. Точно това показва, че...Бойко Борисов: Изведени от данъчните складове

Вицепремиерът Румяна Бъчварова: В МВР работят професионалисти, а най-важната ни задача е да създадем сигурност и доверие в българското общество

http://press.mvr.bg/NEWS/news150821_02.htm

На официална церемония вътрешният министър награди служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, участвали  в уникалната спасителна операция на АМ „Хемус“

Джокович отново ще играе с Вавринка, Надал отпадна в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/21/2594596_djokovich_otnovo_shte_igrae_s_vavrinka_nadal_otpadna_v/?ref=rss


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович достигна четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати. Сърбинът победи с 6:4, 2:6, 6:3 Давид Гофен.

Джокович падаше с 0:3 в третия сет, но след това взе шест поредни гейма и заслужи успеха. Той продължава опита си да спечели титлата в Синсинати за пръв път. Ако го направи, ще стане единственият тенисист, печелил всичките девет турнира от сериите "Мастърс".

"Беше добър първи сет, но какво се случи в...

Джокович отново среща Вавринка, Надал отпадна в Синсинати

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/21/2594596_djokovich_otnovo_sreshta_vavrinka_nadal_otpadna_v/?ref=rss


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович достигна четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати. Сърбинът победи с 6:4, 2:6, 6:3 Давид Гофен.

Джокович падаше с 0:3 в третия сет, но след това взе шест поредни гейма и заслужи успеха. Той продължава опита си да спечели титлата в Синсинати за пръв път. Ако го направи, ще стане единственият тенисист, печелил всичките девет турнира от сериите "Мастърс".

"Беше добър първи сет, но какво се случи в...

В опит да помогне на туризма: Турция отлага началото на учебната година

http://www.bnews.bg/article-140436

Поради влошаването на сигурността в Турция и серията от терористични атаки рязко се намали броят на чуждестранните туристи в страната.

Иван Протних: Събарянето на незаконните ромски постройки в "Максуда" продължава след дни

http://www.moreto.net/novini.php?n=299207

Събарянето на незаконните постройки в ромската махала „Максуда“ ще продължи след няколко дни, каза кметът на Варна Иван Портних. Вчера там бяха съборени 47 незаконни къщи. Според кмета процесът по събарянето вчера е минал спокойно, благодарение на съдействието на социалните работници, медиаторите, БЧК.

Тодор Танев: Девалвацията на доверието в образованието е скрита в "бележкарството"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/21/2594611_todor_tanev_devalvaciiata_na_doverieto_v_obrazovanieto/?ref=rss


"Може би цялата система е свикнала да бъде употребявана, като в един момент добрата оценка не е гарантирана от знания, а от отлично смазана машина за преписване." Така образователният министър Тодор Танев коментира в интервю за в. "Сега" скандала с продажбата на отговорите на матурата по български език тази година и собствените му квестори, помагащи в преписването.

"Това не е честно към децата, родителите и учителите. Еквивалентът на образован човек не е треперещата ръка на...

Петро Порошенко: В условия на война няма братски народи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/21/2594609_petro_poroshenko_v_usloviia_na_voina_niama_bratski/?ref=rss


Трябва да се развенчаят митовете на Путин, че украинците и руснаците са един народ, заяви украинският президент Петро Порошенко на среща с общественици в Киев, цитиран от бизнес портала РБК. Порошенко подчерта, че в условия на война не може да има никакви братски народи.

За необходимостта от развенчаване на митовете за единството на руския и украинския народ заговори бившият посланик а Украйна в САЩ Юрий Щербак. Той припомни за скорошното изказване на Владимир Путин за това, че...

Кола и камион се удариха при надлез "Надежда" в София

http://pik.bg/кола-и-камион-се-удариха-при-надлез-надежда-в-софия-news386014.html

Кола и камион се удариха при надлез "Надежда" в София

Товарен и лек автомобил са се сблъскали при надлез „Надежда”. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на СДВР. Инцидентът е регистриран около 10.00 часа. Няма пострадали. Нанесени са само леки материални щети върху двете превозни средства. Разменени са двустранни протоколи по „Гражданска отговорност”.

Саудитец носел 112 000 недекларирани евро с полет от София за Италия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935296

Италиански митничари са арестували на летището в Орио ал Серио край Бергамо саудитски гражданин с недекларирани 112 хил. евро, съобщават италиански медии. Сумата е била в банкноти с различна стойност и е пренесена с полет, идващ от София.
Суми над 10 000 евро, които се изнасят, трябвада бъдат декларирани според правилата на ЕС.
Италиански митничари са арестували на летището в Орио ал Серио край Бергамо саудитски гражданин с недекларирани 112 хил. евро, съобщават италиански медии. Сумата е била в банкноти с различна стойност и е пренесена с полет, идващ от София. Суми над 10 000 евро, които се изнасят, трябвада бъдат декларирани според правилата на ЕС.

КАТ чертае карта на местата за гонки

http://petel.bg/KAT-chertae-karta-na-mestata-za-gonki__123990

Илюстрация: Булфото Пътната полиция ще изработи карта на местата, където най-често се организират автогоники. Това съобщи министърът на...

Никола Спасов: Нищо не ме притеснява. Вярвам в качествата на футболистите!

http://petel.bg/Nikola-Spasov--Nishho-ne-me-pritesnyava--Vyarvam-v-kachestvata-na-futbolistite--__123989

Илюстрация: БулФото "Всичко е радостно, завършихме страхотно първенството, изиграхме уникален мач с Левски на финала. Лошо начало на...

Танов обясни пред Нова тв защо е скъп бензинът

http://petel.bg/Tanov-obyasni-pred-Nova-tv-zashho-e-skap-benzinat-__123988

Снимка: Булфото Шефът на митниците Ваньо Танов обясни накратко защо бензинът е скъп, въпреки рекордния спад на цената на суровия петрол....

Президентът с първа публична поява след внезапната смърт на сина си

http://petel.bg/Prezidentat-s-parva-publichna-poyava-sled-vnezapnata-smart-na-sina-si__123987

Снимка: Булфото архив Утре президентът Росен Плевнелиев ще има първа публична поява след смъртта на сина си Филип, съобщава kanal3.bg, като...

Проблемите пред Локомотив (София) се увеличават

http://bgfootball.actualno.com/Problemite-pred-Lokomotiv-Sofija-se-uvelichavat-news_491210.html

Заради липсата на 20 хил. лв Локо (София) няма да продължи участието си във „В“ група. Предполагаемият нов старши-треньор на Локомотив (София) Адалберт Зафиров е категоричен, че е щял да поеме столичните "железничари", ако бъдат изплатени 20 хиляди лева, които да покрият заплатите и бонусите, които играчите имат да взимат. Сумата е трябвало да бъде преведена вчера от собствениците на клуба Петър Касев и Кирил Льосков. „Аз съм от хората, които искаха да помогнат на Локомотив.

10 научни факта, които ще ви изненадат и ще ви направят по-умни

http://curious.actualno.com/10-nauchni-fakta-koito-shte-vi-iznenadat-i-shte-vi-napravjat-po-umni-news_491160.html

1. Учени превърнаха текила в диаманти. 2. Куп облаци тежи колкото 80 слона. 3. Розовата зона в очите ни е еволюционен остатък – това са останки от вътрешния клепач. Той се нарича Plica Semiluminaris. 4. Миризмата на космоса е описана като смесица от ароматите на горещ метал, гориво и месо на грил. 5. Човешкият мозък е в състояние да приеме до 1.1 милиона единици информация в секунда. 6. Човешките вени биха могли да обгърнат един път и половина Земята. 7. Оригването в космоса е невъзм

За първи път на жените в Саудитска Арабия ще им бъде позволено да гласуват

http://asia.actualno.com/Za-pyrvi-pyt-na-jenite-v-Sauditska-Arabija-shte-im-byde-pozvoleno-da-glasuvat-news_491207.html

За първи път на жените в Саудитска Арабия ще бъде дадено право да гласуват. Това ще се случи на местните избори през декември. Новата политика влиза в сила четири години, след като покойният крал Абдула бин Абдулазис ал-Сауд я разреши през 2011 г., пише Time. По данни на саудитски медии близо 70 жени също така ще се кандидатират за позиции, подобни на тези на общинските съветници у нас. Според социолога Фаузиа Абу Халид от Университета „Крал Сауд“ в саудитската столица Рияд решение

Възможни са затруднения във функционирането на е-платформата EVN Онлайн плюс и плащанията през Еpay

http://www.cross.bg/telefon-e-platformata-plashtaniyata-1477851.html

/КРОСС/ EVN България информира, че от 11до 20 ч. на 21 август (петък) и от 20 ч. на 22 август (събота) до 5 ч. на 23 август (неделя) ще се извършват планирани системни доработки в някои от използваните приложения. Поради тази причина само в посочените часови периоди са възможни затруднения във функционирането на е-платформата EVN Онлайн плюс, както и плащанията през Еpay.bg. Касовите салони работят при нормален режим.  EVN България работи непрекъснато по обновяване на своите системни приложения. Периодът за настройки на системата e избран така, че по възможност да се минимизират евентуални неудобствата за клиентите. ЕVN БългарияТелефонен център 24 часа в денонощието0700 1 0007 - телефон при липса на захранване 0700 1 7777 - телефон за обща информация и справки0700 1 0207 - телефон за автоматична проверка на сметкаеmail: info@evn.bgwww.evn.bg  

„Мис България“ стана банкерка в САЩ

http://www.bnews.bg/article-140434

„Мис България 2002“ Теди Бургазлиева гради успешна кариера в Лос Анджелис.

Германският DAX започна сесията със спад от 200 пункта*

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germanskiiat-dax-zapochna-sesiiata-sys-spad-ot-200-punkta-200930/

Опасенията за световната икономика висят като Демоклев меч над решенията на пазарите участници

250 сигнала за паднали дървета в Пловдив

http://news.ibox.bg/news/id_638229532

Градът се възстановява след вчерашната буря, която изсипа 55 л. на кв.м.

Ловът на партийните величия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4933910

В тоталитарна България половин век ловът е запазена дейност за височайши особи от върховете на БКП. Нагласено и изкуствено, преследването на дивеч се превръща в рутинна дейност с предизвестен победител.
В миналото вероятно първият високопоставен ловец у нас е цар Фердинанд. И той, както и синът му цар Борис ІІІ се гордеят като монарси със
В тоталитарна България половин век ловът е запазена дейност за височайши особи от върховете на БКП. Нагласено и изкуствено, преследването на дивеч се превръща в рутинна дейност с предизвестен победител. В миналото вероятно първият високопоставен ловец у нас е цар Фердинанд. И той, както и синът му цар Борис ІІІ се гордеят като монарси със

СПИН покосява бойците на "Ислямска държава"

http://www.moreto.net/novini.php?n=299204

Най-малко 16 случая на заразяване с ХИВ са регистрирани в редиците на бойците от „Ислямска държава". За случаите съобщава независимата сирийска агенция ARA News като става въпрос за град Меядин, Източна Сирия. По данни на агенцията бойците, повечето от които са чуждестранни наемници, са били приети и поставени под карантина в местна болница.

Турция отлага началото на учебната година, за да помогне на туризма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935290

Турският премиер Ахмет Давутоглу отложи началото на новата учебна година с две седмици. Вместо на 15-ти септември милиони турски деца ще тръгнат на училище в края на месеца - на 28-ми септември, пише hurriyetdailynews.
Според Давутоглу по този начин ще се подпомогне туристическия бранш в морските курорти чрез увеличаването на домашните гости.
Турският премиер Ахмет Давутоглу отложи началото на новата учебна година с две седмици. Вместо на 15-ти септември милиони турски деца ще тръгнат на училище в края на месеца - на 28-ми септември, пише hurriyetdailynews. Според Давутоглу по този начин ще се подпомогне туристическия бранш в морските курорти чрез увеличаването на домашните гости.

Salesforce повишава годишните си прогнози

http://www.investor.bg/softuer/458/a/salesforce-povishava-godishnite-si-prognozi-200929/

Компанията би пазарните очаквания за приходите и печалбата през второто тримесечие

В Италия арестуваха саудитец, пренасял недекларирани пари от София

http://offnews.bg/news/n_1/n_548914.html

Италианските митничари са задържали на летището в Орио ал Серио край Бергамо саудитски гражданин, който пристигал с полет от София, съобщава сайтът Бергамосера. Причина за задържането е била сума от 112 000 евро, която не била декларирана. Сумата е била в банкноти с най-различен номинал и е била пренесена с полета, идващ от столицата ни. В Европейския съюз се изисква суми над 10 000 евро да се декларират при изнасянето им от някоя държава. При установено нарушение и залавяне, половината от пренасяната сума се конфискува.

Ново червило с 3D ефект от AVON изгрява на козметичния небосклон

http://www.cross.bg/avon-chervilo-sustavki-1477849.html

/КРОСС/ Козметичният гигант AVON разкрива тайната на съблазнително плътните устни с новото си червило за 3D обем, което излиза на пазара в петнадесет наситени нюанса. Ярки и закачливи, те създават цветно настроение на фона на сивата есен, за да превърнат всяка визия в бляскава комбинация от индивидуалност и неподражаем стил. С ценните си съставки от кофеин, масла от нар и жожоба, червилото подобрява еластичността на устните и се грижи за тяхната постоянна хидратация. От козметичната компания отново остават верни на своя стил, създавайки червило, което деликатно подчертава женствеността на всяка дама и я кара да се чувства истински обаятелна. С богатия избор от цветове и леката кремообразна текстура, всяка есенна визия придобива уникално излъчване. Ретинолът в специалната формула попълва контура на устните за по-младежки гладък вид, а колагенът ускорява микроциркулацията за постигане на забележителен обем. Червилото е идеалният начин за посрещане на есента със закачлива нотка от лятото, която ще изпълни дните с цветно настроение. Хармонична комбинация от ценни съставки и съблазнителни нюанси за устни, които ще вземат в плен всеки случаен поглед. Продуктът AVON 3D Lipstick вече може да бъде поръчан на сайта на AVON или на представител в кампания 12. AVON е компания, която повече от 125 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко - в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 млрд

ЕСПЧ спрял събарянето на постройките в "Максуда"

http://offnews.bg/news/n_1/n_548919.html

Европейският съд по правата на човека е сезиран за разрушаването на незаконни постройки във варненския квартал "Максуда", пише БНР. Това е станало буквално в последния момент понеже властите не са предупредили навреме за намеренията си, съобщи адвокат Даниела Михайлова от организацията "Равни възможности" От организацията "Равни възможности" са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в "Максуда". Това е направено на 19-и август, обяви адвокат Михайлова. Нейното питане до Европейския съд по правата на човека спря бутането на незаконните къщи в Гърмен. Администрацията във Варна и в район "Младост" не даде информация по отношение на датата, на която смята да извърши събарянето на къщите в "Максуда", включително и на засегнатите хора. Подобна безпрецедентна проява на жестокост ние не сме виждали и на такава не сме били свидетели изобщо. Това се отнася дори и до последния случай в Гърмен, обясни адвокат Михайлова. Тя каза, че по отношение на писмото до ЕСПЧ има обратен отговор: Получихме факс, с който бяхме уведомени, че българското правителство е задължено да отговори на два въпроса по отворения в Европейския съд случай. Тези два въпроса са следните: Какви специални действия са предприети, за да се настанят децата, които са засегнати от разрушаването на къщите, и дали тези действия включват разделяне на децата от техните родители. Според кмета на Варна Иван Портних бутането на незаконните постройки ще продължи след няколко дни.

Кола и ТИР се удариха на Е-79 край село Новачене

http://pik.bg/кола-и-тир-се-удариха-на-е-79-край-село-новачене-news386004.html

Кола и ТИР се удариха на Е-79 край село Новачене

Лек автомобил и ТИР катастрофираха на път Е-79 край село Новачене. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в участък между Ботевград и Мездра в посока Мездра. При пътния инцидент няма пострадали, нанесени са само с материални щети. Заради произшествието за кратко е било възпрепятствано движението, като към момента е нормално преминаването през участъка. 

Мъж и жена пострадаха при катастрофа край Котел

http://pik.bg/мъж-и-жена-пострадаха-при-катастрофа-край-котел-news385998.html

Мъж и жена пострадаха при катастрофа край Котел

Вчера в 19,30 часа в Районно управление „Полиция” -Котел е постъпило съобщение за пострадали от пътно произшествие на път II-48 на километър 31 600. Това съобщиха от ОД на МВР – Сливен.

Лек автомобил “Опел Виваро” с белгийска регистрация, управляван от 39-годишния М.Х. от село Яким Груево, община Исперих, движейки се с несъобразена скорост в зоната на ляв завой, губи управление над автомобила и се удря в крайпътно дърво. От произшествието са пострадали водача с наранявания по долните крайници и возещата се на предната седалка 39-годишната му съпруга, с болки в областта на гърдите и затруднено дишане.

Същите са транспортирани в МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Кметът на Царево: Проблемът с водите в Лозенец е от 25 г., има много по-мръсни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935270

Проблемът в Лозенец не е от тази седмица, а от 25 години, общината инвестира сериозен ресурс в търсенето на решение и е некоректно тя да се вини, каза пред „24 часа” кметът на Царево Георги Лапчев по повод намерението на МОСВ да му наложи глоба.
В четвъртък от екоминистерството съобщиха, че царевският кмет може да отнесе санкция от 2 хил.
Проблемът в Лозенец не е от тази седмица, а от 25 години, общината инвестира сериозен ресурс в търсенето на решение и е некоректно тя да се вини, каза пред „24 часа” кметът на Царево Георги Лапчев по повод намерението на МОСВ да му наложи глоба. В четвъртък от екоминистерството съобщиха, че царевският кмет може да отнесе санкция от 2 хил.

Уволняват 202 души заради „Южен поток”

http://www.cross.bg/potok-yuzhen-byrgas-1477848.html

/КРОСС/ Общо 202 работници ще бъдат съкратени във Варна и Бургас заради спирането на газопоровода „Южен поток", съобщи Регионалната служба по заетостта в Бургас. Писмо за масовото съкращение е изпратила италианската компания „Саипем", която беше наета от „Газпром" за изграждането на морския участък на газопровода. Договорът с дружеството строител и руснаците беше прекратен в началото на юли. От Бюрото по труда очакват да получат подробен списък с имената на съкратените. На 31 август на пристанище Бургас ще се проведе отворен приемен ден за работниците. Целта на инициативата е да се помогне на хората да разберат какви права имат - какви документи трябва да подготвят, какви обезщетения да търсят и какъв е срокът за регистрация в бюрата по труда. „Няма да е проблем самата регистрация, но е възможно да има струпване, тъй като в началото на септември една част от наетите сезонни работници е възможно да бъдат освободени", отбелязват от бюрото по труда. „Масовите съкращения на работници няма да засегнат „БМФ Порт Бургас", увери пред „Труд" вчера изпълнителният директор на компанията Георги Домусчиев. Той уточни, че дружеството е наело 250 души заради „Южен поток", на които в момента е намерена друга работа. „Засега тръбите за газопровода остават за съхранение при нас", каза Домусчиев

8 девоки посрещнаха в Морското училище във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=299199

8 девойки, които ще учат във Военноморското училище във Варна посрещна днес ВУЗ-а, съобщиха оттам за Moreto.nеt. Още 15 момчета са сред младите курсанти, избрали Морското училище. Кандидат-военните са от Варна, София, Бургас, Пазарджик, Силистра, Добрич, Разград.

Огън изпепели кола пред блок в Русе

http://www.bnews.bg/article-140433

Огънят е тръгнал малко след 02:00 часа през нощта. Пламъците са били високи, почти са стигнали до третия етаж.

"168 часа": 5-те платна на Златю Бояджиев, открити в сейф, били подарени на община Стрелча

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4933934

5 неизвестни платна на Златю Бояджиев се появиха, след като 11 г. бяха скрити от света в заключен сейф на общината в Стрелча.
Кметът Иван Евстатиев обяви, че са подарък от художника, но наследниците на автора са категорични, че ако няма документ, ще си търсят правата по съдебен път. Евстатиев открива забравените платна на художника заедно със
5 неизвестни платна на Златю Бояджиев се появиха, след като 11 г. бяха скрити от света в заключен сейф на общината в Стрелча. Кметът Иван Евстатиев обяви, че са подарък от художника, но наследниците на автора са категорични, че ако няма документ, ще си търсят правата по съдебен път. Евстатиев открива забравените платна на художника заедно със

Българите отново избраха чужбина пред България! 79.1% от нашенците са почивали навън

http://petel.bg/Balgarite-otnovo-izbraha-chuzhbina-pred-Balgariya--79-1--ot-nashentsite-sa-pochivali-navan__123986

Снимка: Булфото архив Въпреки призива на премиера Бойко Борисов, са поредна година българите предпочитат почивките им да са извън...

Тежка катастрофа край Стара Загора, гъркиня излетя през стъклото на кола и загина на място

http://petel.bg/Tezhka-katastrofa-kray-Stara-Zagora--garkinya-izletya-prez-stakloto-na-kola-i-zagina-na-myasto__123985

Снимка: Булфото архив Гръцка гражданка загина при катастрофа близо до село Ягода до Стара загора, съобщиха от полицията в града....

Фандъкова обвини "Софийска вода" за потопа на Цариградско шосе

http://sofia.actualno.com/Fandykova-obvini-Sofijska-voda-za-potopa-na-Carigradsko-shose-news_491205.html

Причината за наводняването на участък от бул. „Цариградско шосе” при проливните дъждове от вчера е била изцяло в запушена канализация. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова и допълни, че е разпоредила и „Софийска вода” да ревизира и да продуха цялата дъждовна канализация на рискови участъци и зони, където, както беше вчера има понижение, за да не се говори, че причината за наводненията са извършените ремонти, съобщи агенция Фокус. „Причината е

ЕК: Македония има право да контролира влизането и излизането на лица на нейната територия

http://europe.actualno.com/EK-Makedonija-ima-pravo-da-kontrolira-vlizaneto-i-izlizaneto-na-lica-na-nejnata-teritorija-news_491203.html

Македония има право, в съответствие с международното законодателство, да контролира лицата, които искат да влязат на нейната територия и да им забрани влизането на онези, които не изпълняват критериите й. Това се казва в съобщение на пресслужбата на европейския комисар по разширяването Йоханес Хан. "Комисията е запозната с решението на правителството да обяви извънредно положение в областите по южната и северната граница. Комисията е подготвена и по-нататък да предостави хуманитарна помощ на М

Лекар с фалшива диплома продължава да практикува като кардиолог

http://www.cross.bg/zagora-stara-kardiolog-1477847.html

/КРОСС/ Повече от 20 години лекар от Стара Загора - д-р Иван Вуцов, е работил като кардиолог с фалшива диплома, разкри разследване на „Хоризонт". Потвърди го заместник-ректорът на Медицинската академия в София проф. Алексей Алексеев. Районната прокуратура в София вече повдигна обвинение на д-р Вуцов. Институциите, призвани да приложат закона в Стара Загора, обаче на практика не го правят. Това позволява на д-р Вуцов да продължава частната си лекарска практика като кардиолог и да приема пациенти. Сред тях има и такива, които са недоволни от неговата компетентност и лечение.Проф. Алексеев заяви, че ще информира премиера и главния прокурор за случая.Това е обида за цялото лекарско съсловие, коментира казусът д-р Петко Загорчев - председател на Централната етична комисия на Българския лекарски съюз: „Ние се самосезирахме по случая, познаваме го много добре, но няма как да нарушим законът за съсловните организации, на базата на който е създаден уставът и нашият правилник. Изрично е записано, че комисията по професионална етика се произнася само тогава, когато съответната регионална колегия мотивирано й възложи такава функция"

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4934809

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Кола изгоря пред блок в Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935255

Автомобил изгоря тази нощ пред жилищен блок в Русе. Колата е била паркирана непосредствено под балконите на блок
Автомобил изгоря тази нощ пред жилищен блок в Русе. Колата е била паркирана непосредствено под балконите на блок "Детелина", където живее собственикът ѝ. Пламъците са били потушени съвместно от съседите и пожарната, причините се разследват, като не се изключва и умишлен палеж, предаде БГНЕС. Огънят е тръгнал малко след 02:00 часа през нощта.

Facebook разреши анимирани реклами и публикации от компании

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/08/21/2594510_facebook_razreshi_animirani_reklami_i_publikacii_ot/?ref=rss


След дълги години упорити откази, Facebook реши да позволи на компаниите да използват анимирани банери и публикации, съобщава блогът TechCrunch. За сега достъп но новите възможности ще имат само две компании, но постепенно броят им ще се увеличава.

Години наред Марк Зукърбърг не позволяваше въвеждането на анимирани реклами и публикации от компаниите. Основателят на Facebook смяташе, че те ще нарушат потребителското изживяване и ще отблъснат хората. Сега обаче, компанията е решила да...

"Мерцедес" избухна в пламъци в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935258

Автомобил изгоря тази нощ пред жилищен блок в Русе. Колата е била паркирана непосредствено под балконите на блок "Детелина", където живее собственикът ѝ. Пламъците са били потушени съвместно от съседите и пожарната, причините се разследват, като не се изключва и умишлен палеж, предаде БГНЕС.
Огънят е тръгнал малко след 02:00 часа през нощта.
Автомобил изгоря тази нощ пред жилищен блок в Русе. Колата е била паркирана непосредствено под балконите на блок "Детелина", където живее собственикът ѝ. Пламъците са били потушени съвместно от съседите и пожарната, причините се разследват, като не се изключва и умишлен палеж, предаде БГНЕС. Огънят е тръгнал малко след 02:00 часа през нощта.

Тити Папазов: Цветан Василев може да започне от нулата, чуваме се с него

http://frognews.bg/news_96529/Titi-Papazov-TSvetan-Vasilev-moje-da-zapochne-ot-nulata-chuvame-se-s-nego/

Чувам се с Цветан Василев и не се срамувам, нито се страхувам от този факт. Това обяви пред „Тази сутрин” Константин Папазов. Вчера той обяви, че прекратява треньорската си кариера и ще се кандидатира за председател на Националната баскетболна лига.

Вандали потрошиха центъра на Хасково

http://offnews.bg/news/n_1/n_548908.html

Неизвестни вандали потрошиха центъра на Хасково тази нощ. Изтръгнати и съборени са декоративни улични лампи, обърнати са кошчета за боклук. Вилнялите гамени са опитали да изтръгнат и металната ограда на слънчевия часовник на ул. “Сан Стефано”, но са успели само да я изкривят, съобщи Хасково нет. Вандалството е извършено в идеалния център на областния град, на метри от сградата на общината. Свидетели едва ли ще се открият, тъй като заради снощната буря минувачи почти не е имало.  Полицаи оглеждаха тази сутрин потрошеното, а служители на общината се опитваха да възстановят стълбовете на уличните лампи.

Мъж загина при инцитент с АТВ в Мурсалево

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935245

52-годишен мъж е загинал след пътен инцидент с АТВ в село Мурсалево. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
„Инцидентът е станал тази нощ, като при възникналото пътнотранспортно произшествие е загинал 52-годишен мъж от село Стоб. Произшествието е възникнало около 3.00 часа в село Мурсалево.
52-годишен мъж е загинал след пътен инцидент с АТВ в село Мурсалево. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка. „Инцидентът е станал тази нощ, като при възникналото пътнотранспортно произшествие е загинал 52-годишен мъж от село Стоб. Произшествието е възникнало около 3.00 часа в село Мурсалево.

Мъж загина при инцитент с АТВ в Мурсалево

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935247

52-годишен мъж е загинал след пътен инцидент с АТВ в село Мурсалево. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
„Инцидентът е станал тази нощ, като при възникналото пътнотранспортно произшествие е загинал 52-годишен мъж от село Стоб. Произшествието е възникнало около 3.00 часа в село Мурсалево.
52-годишен мъж е загинал след пътен инцидент с АТВ в село Мурсалево. Това каза за Фокус говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка. „Инцидентът е станал тази нощ, като при възникналото пътнотранспортно произшествие е загинал 52-годишен мъж от село Стоб. Произшествието е възникнало около 3.00 часа в село Мурсалево.

В отпускарския сезон – най-малък приход на ДДС от горива

http://www.moreto.net/novini.php?n=299205

В най-силните месеци, когато хората най-много пътуват, има по-малко платено ДДС. Това сочат официалните данни, които премиерът Бойко Борисов представи в предаването „Здравей, България”. По думите на шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов проверките са показали, че голяма част от уреди са манипулирани и не предават информация към НАП.

Полицаят, прикрил Дивеков, бил баща на гаджето му

http://frognews.bg/news_96528/Politsaiat-prikril-Divekov-bil-bashta-na-gadjeto-mu/

Полицаят, прикрил Милан Дивеков, който прегази възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив, бил баща на гаджето му. Това е версията, която се разпространява на ухо сред близки до жертвата на произшествието, пише в. "Марица".

Интересът към онлайн пазаруването доведе до отварянето на все повече такива магазини

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/08/21/2594591_interesut_kum_onlain_pazaruvaneto_dovede_do/?ref=rss


Само през последните шест месеца - от февруари до юли, онлайн магазините у нас са се увеличили с 10 на сто спрямо година по-рано. Увеличението на новите магазини е в унисон с тенденцията за ръст на електронната търговия, която в последните години расте с бързи темпове в България. Това сочат данни на компанията за поддръжка на сайтове "Суперхостинг.БГ".

Според проучване на организацията Ecommerce Europe, цитирано от "Суперхостинг.БГ", онлайн търговията в България е отбелязала 27% ръст...

Британски медии: Ципрас е поел пресметнат риск с новите избори

http://www.bnews.bg/article-140432

Повечето гърци все още смятат болезнените преговори с кредиторите за мощна защита на техните права.

Как конфликтът в Украйна подкрепя германската отбранителна индустрия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kak-konfliktyt-v-ukraina-podkrepia-germanskata-otbranitelna-industriia-200926/

Държавите от Източна Европа проявяват засилен интерес към военна техника, но бюджетите им не позволяват адекватна реакция

Борисов е против задължителното гласуване

http://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-e-protiv-zadylzhitelnoto-glasuvane-6041454

Премиерът коментира промените в съдебната система, референдума и охраната на политиците от НСО

Борисов: Животът на политиците трябва да се пази

http://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-zhivotyt-na-politicite-triabva-da-se-pazi-6041454

Премиерът коментира промените в съдебната система, референдума и охраната на политиците от НСО

Софтуерът на телефон 112 не работи от няколко дни

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/czhtdQd4K1Q/

Софтуерът на телефон 112 не работи от няколко дни, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова и допълни, че в момента МВР се опитва да уреди отношенията си с фирмата, която поддържа системата.

В момента работата на телефонната линия се извършва по авариен вариант Б, заяви директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов, цитира Кросс.

Пращат болни от СПИН джихадисти да стават камикадзета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935232

Най-малко 16 случая на заразяване с ХИВ са регистрирани в редиците на бойците от „Ислямска държава
Най-малко 16 случая на заразяване с ХИВ са регистрирани в редиците на бойците от „Ислямска държава". За случаите съобщава независимата сирийска агенция ARA News като става въпрос за град Меядин, Източна Сирия. По данни на агенцията бойците, повечето от които са чуждестранни наемници, са поставени под карантина в местна болница.

В Жеравна започва фестивал на носиите

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v-zheravna-zapochva-festival-na-nosiite-6041455

Всички желаещи да посетят селцето през следващите три дни ще трябва задължително да са облечени в българска народна носия

1500 заявки за саниране има до момента

http://frognews.bg/news_96527/1500-zaiavki-za-sanirane-ima-do-momenta/

Заявления за саниране на сгради все още се приемат от общините. Това обяви Десислава Йорданова, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството в сутрешния блок на БТВ.

Уволняват 202 души заради „Южен поток”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5T--7vOgTcM/

Общо 202 работници ще бъдат съкратени във Варна и Бургас заради спирането на газопоровода „Южен поток”, съобщи Регионалната служба по заетостта в Бургас. Писмо за масовото съкращение е изпратила италианската компания „Саипем”, която беше наета от „Газпром” за изграждането на морския участък на газопровода. Договорът с дружеството строител и руснаците беше прекратен в началото на юли.

От Бюрото по труда очакват да получат подробен списък с имената на съкратените. На 31 август на пристанище Бургас ще се проведе отворен приемен ден за работниците. Целта на инициативата е да се помогне на хората да разберат какви права имат – какви документи трябва да подготвят, какви обезщетения да търсят и какъв е срокът за регистрация в бюрата по труда.

„Няма да е проблем самата регистрация, но е възможно да има струпване, тъй като в началото на септември една част от наетите сезонни работници е възможно да бъдат освободени”, отбелязват от БТ, цитира Кросс.

„Масовите съкращения на работници няма да засегнат „БМФ Порт Бургас”, увери пред „Труд” вчера изпълнителният директор на компанията Георги Домусчиев. Той уточни, че дружеството е наело 250 души заради „Южен поток”, на които в момента е намерена друга работа. „Засега тръбите за газопровода остават за съхранение при нас”, каза Домусчиев. В момента на българските пристанища във Варна и Бургас се съхраняват тръби за замразения проект „Южен поток” на обща стойност 2 млрд. евро, съобщи в началото на седмицата председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.

България никога не е била акционер в изграждането на морския участък на газпровода. Той се прави от „Южен поток Транспорт”, въпреки че минава през наша територия. От края на миналата година единствен акционер в дружеството остана руската „Газпром”. Справка на сайта на фирмата показва, че „Южен поток Транспорт” ще строи „Турски поток” вместо „Южен поток”. Дружеството дори е разработило сайт на бъдещия проект и е започнало изготвянето на доклади за оценка за въздействие върху околната среда в Турция, научи „Труд”. От „Газпром” не планират да сменят пристанищата, на които ще съхраняват тръбите за новия газопровод.

Първо в ПИК! Нагла измама! Жена "припада" по софийските улици, лъже че е болна и иска пари!

http://pik.bg/първо-в-пик-нагла-измама-жена-припада-по-софийските-улици-лъже-че-е-болна-и-иска-пари-news385969.html

Първо в ПИК! Нагла измама! Жена "припада" по софийските улици, лъже че е болна и иска пари!

Безочлива жена обикаля софийските улици и имитира припадък, за да се измъкне от нищо неподозиращите минувачи пари, шоколад или кола. За това сигнализира в социалната мрежа Мая Ненова.

Жената споделя, че за пореден път става свидетел на тази наглост. Версиите на нахалната измамничка всеки път са различни, както и местоположението, на което "припада".

Димитрина Димитрова разказва, че също е била свидетелка на измамата: 
"Отвратително нагла е! И аз съм била свидетел. Оправдава се, че била много гладна и нямало какво друго да направи", споделя с възмущение очевидката.

Красавиците от "Мис Варна" се подготвят трескаво за конкурса

http://www.moreto.net/novini.php?n=299203

24-те красавици, които ще участват на конкурса "Мис Варна" утре трескаво се подготвят за надпреварата, видя репортер на Moreto.net. За всички момичета е осигурен екип от специалисти, който ги обучава в правилна походка, хореография, сценично поведение и артистичност.

Дунава падна до 18 см край Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935229

Нивото на Дунава край Русе закова на 18 см. До 2 дни водните стоежи ще се покачат леко до 20 /+2/ см спрямо условната кота 0, съобщиха от АППД. При Оряхово са измерени 22 /+4/ см. Прогнозите са ситуацията постепенно да се нормализира след започналите валежи в Горен Дунав.
Пет критични участъка в района на остров Белене затрудняват корабоплаването.
Нивото на Дунава край Русе закова на 18 см. До 2 дни водните стоежи ще се покачат леко до 20 /+2/ см спрямо условната кота 0, съобщиха от АППД. При Оряхово са измерени 22 /+4/ см. Прогнозите са ситуацията постепенно да се нормализира след започналите валежи в Горен Дунав. Пет критични участъка в района на остров Белене затрудняват корабоплаването.

Фандъкова ще провери ремонта на бул. "Сливница"

http://pik.bg/фандъкова-ще-провери-ремонта-на-бул-сливница-news385983.html

Фандъкова ще провери ремонта на бул. "Сливница"

На 21 август от 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на бул.“Сливница“, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ремонтира се бул.“Сливница“ в участъка от бул. „Константин Величков” до бул. „Петър Дертлиев” включително и надлеза при Захарна фабрика. Събитието ще започне от надлеза на "Захарна фабрика". 

Погнаха за корупция шеф на парламента в Бразилия и бивш президент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935203

Срещу председателя на долната камара на парламента В Бразилия и срещу бивш президент на страната са повдигнати обвинения в корупция, предаде Би Би Си. Обвиненията на прокуратурата са свързани със разследването на скандала около петролния концерн
Срещу председателя на долната камара на парламента В Бразилия и срещу бивш президент на страната са повдигнати обвинения в корупция, предаде Би Би Си. Обвиненията на прокуратурата са свързани със разследването на скандала около петролния концерн "Петробраз", който от месеци разтърсва латиноамериканската държава.

Баща ми ми викаше: "Як си сине, но си будала", и още запомнящи се цитати от Борисов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/21/2594586_bashta_mi_mi_vikashe_iak_si_sine_no_si_budala_i_oshte/?ref=rss


По традиция с всяко свое телевизионно участие премиерът Бойко Борисов ражда крилати фрази. Така стана и при днешното му гостуване в "Нова телевизия". Ето най-запомнящите се цитати и поводът, по който бяха казани те.

Какво му е на Цецо Цветанов за вътрешен министър, успешен според мен. В един момент в обществото с куп неща се създадоха негативи срещу него. Колко хора в ГЕРБ аз ги издърпах от позициите, на които бяха. То и с мен ще се случи същото. Човек се изхабява, изхабява. С...

Остават 10 дни до финала на фотоконкурс

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/IbFVQKopTlU/

Точно 10 дни остават до финала на фотоконкурса „Бургас – европейски град на спорта за 2015 г”. Той е организиран от ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел и Клуб “България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ. От старта на инициативата до този момент в нея са се включили хора на различна възраст, които са запечатали в един кадър „спортното” лице на Бургас. Получените фотографии са посветени на надпревари по водна топка, конен спорт и любимият през летния сезон на бургазлии плажен волейбол. Много от снимките са уловили и красотата на въздушните спортове на фона на Морската градина.
Организаторите на конкурса припомнят, че голямата награда е повече от атрактивна – класираните на първите три места фотографии ще донесат на своите автори посещение на Европейския парламент, осигурено от Мария Габриел. Журито в състав Елена Фотева (фотограф), Мария Габриел и Красимир Кралев (председател на клуб „България за младите”) ще избере най-впечатляващите снимки, които да отличи с награда. Желаещите да участват в творческата надпревара трябва да са пълнолетни граждани, учащи или живеещи в град Бургас.
Препоръчително е снимките да са с размер 2000 Х 1500 pixels, като всеки може да участва с една снимка. Фотографията задължително трябва да бъде придружена от име и фамилия, телефон за контакт и възраст. С участието си в конкурса авторите се съгласяват да предоставят авторските си права върху снимковия материал за цели по усмотрение на клуб „България за младите”.

Борисов категоричен - има картел за горивата (Всичко по темата)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935233

Има картел за цените на горивата, каза шефът на митниците Ваньо Танов пред Нова тв. Премиерът категорично го подкрепи: Естествено, че говоря за картел, каза той.
 
Има картел за цените на горивата, каза шефът на митниците Ваньо Танов пред Нова тв. Премиерът категорично го подкрепи: Естествено, че говоря за картел, каза той.  "Няма да допуснем това повече. Ще има намаляване на цените. Да спрат да лъжат, да крадат - цяла палитра от измами", гневен бе премиерът. Какво още каза той: Три измами по

Съвременният човек е суперхищник в света на животните

http://interest.actualno.com/Syvremennijat-chovek-e-superhishtnik-v-sveta-na-jivotnite-news_491127.html

Човекът, за разлика от другите хищници, 9-14 пъти по-често ловува най-големите възрастни особи, необходими за поддържане на популацията на дивите животни и риби. Това са изяснили учени в статия, публикувана в сп. Science. "Отчитайки това доминиращо положение, влиянието върху хищниците и другите уникални черти на хищническото поведение (на човека), смятаме, че човекът встъпва като суперхищник, който – ако не бъде ограничаван – ще продължи да влияе на екологичните и еволюционните проц

Нова автомобилна гонка с две жертви

http://crime.actualno.com/Nova-avtomobilna-gonka-s-dve-jertvi-news_491192.html

Нова автомобилна гонка доведе до смъртта на двама души, предаде bTV. Тази сутрин на пътя към Лом в село Сталийска махала е станала тежка катастрофа. Двама са загинали, а трети е тежко ранен. Според очевидци катастрофата е станала при гонка между две коли. По думите на източници на медията участниците са били предупреждавани от местната власт да преустановят редовните си състезания с автомобили.

Сезираха ЕСПЧ за събарянето на ромските къщи в "Максуда"

http://society.actualno.com/Seziraha-ESPCh-za-sybarjaneto-na-romskite-kyshti-v-Maksuda-news_491200.html

Европейският съд по правата на човека в Страсбург е сезиран за разрушаването на незаконни постройки във варненския квартал „Максуда”. Това съобщи адвокат Даниела Михайлова от организацията „Равни възможности”. Тя уточни, че това е станало в следствие на колективна жалба на девет семейства от квартала, чиито постройки са съборени, съобщава "Фокус". Не можа обаче да обясни дали това е станало директно от представители на семействата или чрез посредник, но призна, ч

Добрич е застрашен от воден режим

http://dobrich.actualno.com/Dobrich-e-zastrashen-ot-voden-rejim-news_491199.html

Добрич е изправен пред заплахата от воден режим. Причината е, че ВиК в града има огромни задължения към енергото. Ако до 2 септември сметката не бъде платена, електро-компанията ще дръпне шаутера  на ВиК-то и града ще остане без вода, съобщи Нова тв. Задълженията към доставчика на ел. енергия са за над 3 млн. лева . Според управителя на водното дружество те са натрупани от предшествениците му. „Аз няма как да го наваксам, защото месечните разходи са 46 % от всички разходи. Това не

Нов хит сред туристите: Разглеждат забележителности на бегом

http://petel.bg/Nov-hit-sred-turistite--Razglezhdat-zabelezhitelnosti-na-begom__123984

Снимка minutadvije.hr В Хърватия набира сила нова атракция за туристите- Culturrun.Това значи да разглеждаш забележителности, тичайки, заедно с...

Петима от Каблешково са обрали черешите от частна градина

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/431jaUEThjU/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Поморие по отношение нанасянето на щети на черешова градина, собственост на 82- годишен мъж от Каблешково, разположена в землището на Каблешково, са установени извършителите на деянието. Това са 17- годишната Е.Х., 22 год. А.Б., 23- годишната Д.К., 22 год. С.Б. и 19- годишната А.Г., всички от Каблешково. Стойността на нанесените щети е в размер на 400 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

С позлатена колесница и рози от хеликоптер погребаха италиански мафиот

http://www.bnews.bg/article-140431

"Ти завладя Рим, сега ще завладееш рая", пишеше на плакат, закачен на входа на църквата.

Председателката на Върховния съд поема властта в Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935212

Председателката на Върховния съд в Гърция Василики Тану-Христофилу застава на чело на служебното правителство в Гърция, след оставката на министър-председателя Алексис Ципрас, както предвижда закона в страната.
Председателката на Върховния съд в Гърция Василики Тану-Христофилу застава на чело на служебното правителство в Гърция, след оставката на министър-председателя Алексис Ципрас, както предвижда закона в страната. "Председателката на Върховния съд Василики Тану-Христофилу застава начело на служебното правителство до провеждането на предсрочни

Експерт: Евтините продукти в общественото хранене носят огромен риск

http://pik.bg/експерт-евтините-продукти-в-общественото-хранене-носят-огромен-риск-news385979.html

Експерт: Евтините продукти в общественото хранене носят огромен риск

Евтините продукти в общественото хранен носят огромен риск. Това коментира Ивайло Пандов, директор на една водещите фирми в сектора на общественото хранене. По-ниската цена на продуктите и суровините означава по-ниско качество, а това в общественото хранене не бива да се допуска, коментира още Пандов. 

„Това означава никакъв контрол по отношение на произхода на суровините, защото при всеки етап по една хранителна верига, ние сме длъжни да можем да проследим от животното, което сме закупили, през кланицата, през готовия продукт и през доставката до крайния клиент. Това с евтин продукт не може да се направи. Именно затова масово в нашия бизнес възложители казват, че искат най-ниска цена, но това няма как да се случи, защото изследванията струват пари. Не бива да купуваме в общественото хранене най-евтиното. Популизъм е да се каже, че някой работи с най-евтините суровини и с най-евтините доставчици, защото това не бива да се случва“, обясни Пандов.

По отношение на разпространението на бруцелоза в страната той каза, че когато се работи с проверени кланици и суровини от доказани производители, опасността е нулева. Проблем би имало, ако животните в кланиците не се тестват и няма ветеринарен контрол, каза още Пандов. 

Изненада! Само в 8 бензиноколонки открили отклонения, всички пломби били наред

http://frognews.bg/news_96526/Iznenada!-Samo-v-8-benzinokolonki-otkrili-otkloneniia-vsichki-plombi-bili-nared/

В ситуация, която не е планирана и има необходимост от допълнителна информация, не трябва да се мисли дали е реалистичен срокът, а как да се организираме така, че да дадем ясни резултати след проверката. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева по повод разпоредената от премиера Бойко Борисов експресна ревизия и премонтаж на пломбите на 11 000 бензин и газколонки в страната.

Предложеният от Обама договор за ядрената програма на Иран бе подкрепен

http://www.cross.bg/iran-obama-yadrenata-1477846.html

/КРОСС/ Предложеният от американския президент Барак Обама договор за ядрената програма на Иран бе подкрепен от важни за вота законодатели. Въпреки опозицията на републиканците, се очаква, че споразумението за съкращаване на ядрената програма, в замяна на олекотяване на санкциите, ще влезе в сила следващия месец. Към ключовите съюзници се включи и сенаторът-демократ Клеър Макаскил. В изявление тя подчерта: „Споразумението не е перфектно и никой не вярва на Иран, но за мен е по-ясно, че светът, с изключение на правителството на Израел, е обединен по този въпрос". Така Макасил е поредният декларирал подкрепата си демократ. АР допълва, че в четвъртък сенатор Джо Донъли също е обявил и своята позиция с думите: „Склонен съм да дам възможност на това споразумение за успех". За да влезе в сила спогодбата, администрацията на Обама има нужда от максимална мобилизация в Демократическата партия. При гласуването в Конгреса договорът се очаква да бъде отхвърлен от стоящите на страната на Израел републиканци. В този случай президентът ще наложи вето, което може да бъде отменено със силно мнозинство. Последното може да се случи, ако към републиканските гласове се присъединят и демократи. За сега обаче, налице са достатъчни индикации, че развоят на събитията ще помогне на Обама да прокара новата политика спрямо Техеран, дори след противоречиви разкрития в медиите

Гадателката на Берлускони: Ще станем малката Швейцария, раят на света

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4935215

На местните избори тази есен много от градовете ще запазят старите си кметове, предрече пред Нова телевизия Теодора Стефанова, известна като гадателката на Берлускони.
Според нейните предсказания ще има сериозен балотаж между ГЕРБ и ДПС, както и с БСП, което напредвало.
„След изборите ще има стачки в здравеопазването, ще има много промени.
На местните избори тази есен много от градовете ще запазят старите си кметове, предрече пред Нова телевизия Теодора Стефанова, известна като гадателката на Берлускони. Според нейните предсказания ще има сериозен балотаж между ГЕРБ и ДПС, както и с БСП, което напредвало. „След изборите ще има стачки в здравеопазването, ще има много промени.

Гадателката на Берлускони: България ще стане малката Швейцария, раят на света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935220

На местните избори тази есен много от градовете ще запазят старите си кметове, предрече пред Нова телевизия Теодора Стефанова, известна като гадателката на Берлускони.
Според нейните предсказания ще има сериозен балотаж между ГЕРБ и ДПС, както и с БСП, което напредвало.
„След изборите ще има стачки в здравеопазването, ще има много промени.
На местните избори тази есен много от градовете ще запазят старите си кметове, предрече пред Нова телевизия Теодора Стефанова, известна като гадателката на Берлускони. Според нейните предсказания ще има сериозен балотаж между ГЕРБ и ДПС, както и с БСП, което напредвало. „След изборите ще има стачки в здравеопазването, ще има много промени.

Видео: "Борусия" отпразнува с феновете си лудия обрат от 0:3 до 4:3 в Норвегия

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/08/21/2594569_video_borusiia_otpraznuva_s_fenovete_si_ludiia_obrat/?ref=rss


"Борусия" (Дортмунд) постигна вълнуващ обрат в зрелищен мач в Лига Европа. Германците губеха с 0:3 до 22-ата минута, но се наложиха с 4:3 срещу норвежкия "Од Гренланд".

Воденият от Томас Тухел отбор можеше да спечели и по-убедително, но трите улучени греди и многото пропуски на Пиер-Емерик Обамеянг попречиха.

След мача жълто-черните отпразнуваха с привържениците си. Футболистите по традиция седнаха на терена пред трибуната с почитателите си.

Двубоят на "Скагерак...

24-годишен от с.Каменар шофира без валидна шофьорска книжка

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/q3Z8tV1rMBQ/

На 20.08.т.г. около 16.40 ч. в подземния паркинг на Mall «Галерия», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Форд», с бургаска регистрация, управляван от 24 год. Х.Г. от с. Каменар, общ. Поморие. Те констатирали, че същият шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Борисов: Не ми харесва задължителното гласуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=299200

"Законите са правени така, че на практика с добър адвокат може да не понесеш отговорност. Сега така промениха законите, че човек под домашен арест, да го пази полицията". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира случая, предизвикал гнева му.

Мамят с горивата при 8 от 3250 проверени колонки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4935205

При 8 от всички 3250 проверени средства за измерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството. Това каза по БНТ зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева.
Проверяващите регистрирали и завишени количества на сяра в горивата. Окончателните резултати от масираната проверка на Агенцията по метрология и технически надзор
При 8 от всички 3250 проверени средства за измерване на продаваното гориво у нас са установени отклонения в количеството. Това каза по БНТ зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева. Проверяващите регистрирали и завишени количества на сяра в горивата. Окончателните резултати от масираната проверка на Агенцията по метрология и технически надзор

Горя лек автомобил на 44-годишен несебърлия

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5JDwtSxFOQY/

На 21.08.т.г. около 00.10 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за горящ л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, ползван от 44- годишен несебърлия, паркиран на ул. «Славянска» пред дом № 41 в Несебър. Огънят е потушен от едни противопожарен автомобил и двама огнеборци, съобщиха от пресцентъра на полицията. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Несебър.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване