42 са подадените заявления в Бургас за модернизация на земеделските стопанства

http://pik.bg/42-са-подадените-заявления-в-бургас-за-модернизация-на-земеделските-стопанства-news396076.html

42 са подадените заявления в Бургас за модернизация на земеделските стопанства

 42 са подадените заявления в Бургас през първия ден по мярка 121 за модернизация на земеделските стопанства. Това съобщиха от ДФЗ. Броят на подадените заявления в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ надмина 600 още преди края на първия ден от приема по мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. За безвъзмездна финансова помощ сега се конкурират проекти с инвестиции само за закупуване на земеделска техника.

През първия ден най-активни бяха кандидатите в Плевен – 51 на брой, следвани от Бургас (42) и Пловдив (37). Определеният бюджет за прием по мярката е в размер на левовата равностойност на 50 млн. евро. Минималният размер на общите допустими разходи по един проект, който могат да заявяват кандидатите в рамките на периода на прием, възлиза на левовата равностойност на 15 000 евро, а максималният размер не може да надвишава 500 000 евро.

В Шумен учениците се удвоиха с над 100 в сравнение с миналата година

http://pik.bg/в-шумен-учениците-се-удвоиха-с-над-100-в-сравнение-с-миналата-година-news396075.html

В Шумен учениците се удвоиха с над 100 в сравнение с миналата година

Повече ученици ще има през учебната 2015/ 2016 г. в сравнение с миналата година в училищата на община Шумен, стана ясно на брифинг относно готовността за новата учебна година, предаде "Фокус". По неокончателни списъци, учениците през новата учебна година ще бъдат 8396, което е с 132 повече в сравнение с 2014 г. Най- голямото училище и тази година ще бъде СОУ „Сава Доброплодни” с 1449, като в сравнение с миналата година има ръст от почти 100 деца, разпределени в различни паралелки.

На второ място по брой на обучаващи се, е СОУ „Йоан Екзарх Български” с 1018, а трето място заема ПМГ „Н. Попович” с 779 ученици. Най- малкото училище на територията на община Шумен от години е ОУ "Никола Й. Вапцаров"- с. Дибич, което ще започне годината с 72 ученици. Следват ОУ "Панайот Волов"- с. Мадара и ОУ "Христо Ботев"- с. Друмево, където са записани съответно 96 и 108 деца. Първокласниците тази година ще бъдат 849 на брой, разпределени в 41 паралелки в различните училища. С една повече ще бъдат паралелките за първи клас в ОУ „д-р Петър Берон”, докато в ОУ "Еньо Марковски", сформираните паралелки ще бъдат с една по- малко в сравнение с миналата година. Най- много първокласници има в СОУ „Сава Доброплодни”- 127, 96 са в НУ „Княз Борис” 1, а в „Йоан Екзарх Български” са 95 на брой. Тази година в първи клас, освен родените през 2008 година, има записани и 56 - 6- годишни деца, на които родителите са преценили, че са готови да започнат училище. Към първи юли, родителите на 610 първокласници са заявили желание, децата им да бъдат включени в занималните.

Кадиев, напусни парламента, ако все още имаш морал!

http://bulgarski.pogled.info/news/67494/Kadiev-napusni-parlamenta-ako-vse-oshte-imash-moral

/Поглед.инфо/ Георги Кадиев направи избора си. Сега трябва да покаже дали му е останала малко съвест.

"Ислямска държава" е гнусен инструмент на САЩ

http://svetoven.pogled.info/news/67493/Islyamska-darzhava-e-gnusen-instrument-na-SASHT

/Поглед.инфо/ От поведението на САЩ, относно страховете за намесата на Русия в Сирия, става съвсем ясно (не че досега не е било) защо "Ислямска държава" скоро няма да бъде унищожена. И чие изобретение е тя.

Икономическа несигурност тегне над еврозоната

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/67492/Ikonomicheska-nesigurnost-tegne-nad-evrozonata

/Поглед.инфо/ Икономическото възстановяване на еврозоната се забави, заради новите рискове, които се появиха в последните месеци, съобщи шефът на Европейската централна банка Марио Драги миналия четвъртък след първото заседание на Управителния съвет на банката след лятната ваканция.

Бежанската криза разкри пълната липса на ЕС

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/67491/Bezhanskata-kriza-razkri-palnata-lipsa-na-ES

/Поглед.инфо/ Едно от най-честите обяснения, което можеше да чуете това лято от Европейската комисия по повод бежанската криза и индивидуалните мерки, които страните-членки предприемаха, за да се справят с нея, беше, че охраната на външните граници е работа на страните-членки.

Синът на Бекъм изведе Руни към рекорд за Англия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4970834

Единият от синовете на Дейвид Бекъм - Ромео, бе на кадем за Уейн Руни при подобряването на рекорда за най-много голове с екипа на английския национален отбор.
Наследникът на бившия капитан бе едно от децата, което излязоха заедно с английските национали за мача с Швейцария от европейските квалификации на стадион
Единият от синовете на Дейвид Бекъм - Ромео, бе на кадем за Уейн Руни при подобряването на рекорда за най-много голове с екипа на английския национален отбор. Наследникът на бившия капитан бе едно от децата, което излязоха заедно с английските национали за мача с Швейцария от европейските квалификации на стадион "Уембли".

Обучават родители как да дават пример на децата си на пътя

http://pik.bg/обучават-родители-как-да-дават-пример-на-децата-си-на-пътя-news396060.html

Обучават родители как да дават пример на децата си на пътя

С началото на учебната година, Сдружение SOS-ПТП замисля нова мащабна инициатива, съобщават от сдружението. Съвместно с Клуб "Безопасни улици от Валя" представители на сдружението ще посетят всички училища и детски градини в Бургас, както и в цялата страна, и ще поставят плакат, на който ще бъдат зададени следните въпроси към всеки родител: „Ти носиш ли предпазен колан?“, „Обезопаси ли детето си в детско столче или седалка“, „Спазваш ли правилата за движение по пътищата?“ и „Добър пример ли си за своето дете?“.

Целта е всеки родител, виждайки тези плакати да се замисли какъв пример дава на детето си и колко е важно да спазва правилата на пътя, защото постъпките на родителите, автоматично стават и действия на техните деца.С тази кампания Сдружение SOS-ПТП започва поредния си период, в който ще наблегне на обучението за пътна безопасност при децата, като различното сега ще е, че и на техните родители също да бъде показано защо трябва да спазваме правилата за движение по пътищата.

Австрия би с 4:1 Швеция като гост и за втори път ще е на европейско

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/09/2606319_avstriia_bi_s_41_shveciia_kato_gost_i_za_vtori_put/?ref=rss


Австрия се класира за втори път в историята на европейско първенство по футбол. Успехът на отбора беше подпечатан с гръмка победа с 4:1 срещу Швеция като гост.

Австрийците събраха 22 точки и са убедително начело в група G. Русия спечели със 7:0 срещу Лихтенщайн и излезе втори с 14. Шведите са трети с 12, като до края на квалификациите има два кръга.

За Австрия това е първо класиране за европейски финали по заслуги. Предишният път беше благодарение на съвместното...

Западни фермери: подкрепата на ЕС не покрива загубите от руското ембарго

http://svetoven.pogled.info/news/67490/Zapadni-fermeri-podkrepata-na-ES-ne-pokriva-zagubite-ot-ruskoto-embargo

/Поглед.инфо/ Отделените от Европейската комисия за подкрепа на фермерите 500 милиона евро не покриват загубите на селскостопанските производители от продоволственото ембарго на Русия, които са 5,5 милиарда евро годишно, заяви Пека Песонен, генерален секретар на професионалния съюз на европейските фермери и работниците в селскостопанските кооперативи Copa-Cogeca, предаде РИА „Новости“.

МВнР обясни присъствието в Сирия на руски военни специалисти

http://svetoven.pogled.info/russia/news/67489/MVnR-obyasni-prisastvieto-v-Siriya-na-ruski-voenni-spetsialisti

/Поглед.инфо/ Присъствието на руски военни специалисти в Сирия е обусловено от необходимостта да се обучат военнослужещите на тази страна за работа с руската техника, доставяна по съвместните договори в сферата на военно-техническото сътрудничество, заяви специалният представител на президента на РФ за страните от Африка и Близкия изток Михаил Богданов.

Москва: София и Атина да обяснят какъв е проблемът с полетите

http://svetoven.pogled.info/news/67488/Moskva-Sofiya-i-Atina-da-obyasnyat-kakav-e-problemat-s-poletite

/Поглед.инфо/ Москва настоя за отговори от Гърция и България, след като София отказа да пусне през въздушното пространство руски самолет с помощ за Сирия, а Атина обяви, че САЩ поискали от нея да стори същото.

Държавата трупа нов дълг

http://bulgarski.pogled.info/news/67487/Darzhavata-trupa-nov-dalg

/Поглед.инфо/ Въпреки солидния фискален резерв и по-доброто спрямо планираното изпълнение на бюджета за тази година, финансовото министерство размрази поемането на дълг на вътрешния пазар.

850 хиляди мигранти и бежанци ще влезнат в Европа през 2015-2016

http://svetoven.pogled.info/news/67486/850-hilyadi-migranti-i-bezhantsi-shte-vleznat-v-Evropa-prez-2015-2016

/Поглед.инфо/ Най-малко 850 хиляди мигранти и бежанци ще бъде броят на влезлите в Европа през 2015-2016 г. през Средиземно море.

Габриела Йорданова е представител на България на Детска Евровизия 2015

http://frognews.bg/news_97395/Gabriela-Iordanova-e-predstavitel-na-Balgariia-na-Detska-Evroviziia-2015/

12-годишната Габриела Йорданова от Русе ще представя България на "Детска Евровизия 2015". Финалистът беше избран след вот на журито и на зрителите, а Габриела изпълни песента „Осъдени души”.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4967717

Валентин Иванов, депутат от ПФ в 43 НС, 53 г.
Проф. Иван Желев, богослов, 71 г.
Йордан Велчев, художник, 69 г.
Мария Мусорлиева, адвокат, зам.-председател на ЦИК.
Проф. Николай Хаджиолов, завеждащ отделението по клинична патология в УМБАЛ „Софиямед“.
Проф. Станислав Станилов, депутат в 43 НС от ПГ на Атака, 72 г.
Филип Аврамов, актьор, 41 г.
Проф.
Валентин Иванов, депутат от ПФ в 43 НС, 53 г. Проф. Иван Желев, богослов, 71 г. Йордан Велчев, художник, 69 г. Мария Мусорлиева, адвокат, зам.-председател на ЦИК. Проф. Николай Хаджиолов, завеждащ отделението по клинична патология в УМБАЛ „Софиямед“. Проф. Станислав Станилов, депутат в 43 НС от ПГ на Атака, 72 г. Филип Аврамов, актьор, 41 г. Проф.

Меркел и Давутоглу търсят решение на мигрантската криза

http://svetoven.pogled.info/news/67485/Merkel-i-Davutoglu-tarsyat-reshenie-na-migrantskata-kriza

/Поглед.инфо/ Канцлерката на германия Ангела Меркел е разговаряла по телефона с премиера на Турция Ахмед Давутоглу за мигрантите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване