Летните емоции на Златка - замъци и усмивки (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/letnite-emocii-na-zlatka-zamyci-i-usmivki-video-6042739

Разходка из известния замък в Равадиново, много усмивки с приятели на плажа, вдигане на адреналина от водни пързалки от аквапарк и каране на джет в морето са само част от кадрите

Google не иска да бъде производител на автомобили

http://www.investor.bg/novini/444/a/google-ne-iska-da-byde-proizvoditel-na-avtomobili-202645/

Компанията държи да си партнира с големите играчи в сектора, твърди неин представител

ПИК TV: Цветанов към Кънев: Нека не се правим на важни

http://pik.bg/пик-tv-цветанов-към-кънев-нека-не-се-правим-на-важни-news401921.html

ПИК TV: Цветанов към Кънев: Нека не се правим на важни

Според Цветанов, ако не мине Конституцията, тогава всичко ще бъде преписано на ГЕРБ, а не на Радан Кънев. Той потвърди, че иска да се работи конструктивно, както с партиите от мнозинството, така и с тези, които са в опозиция. И заяви, че това, което се е случило преди лятната ваканция е било много ясно демонстрирано точно от Радан Кънев и Лютви Местан.

„Те постигнаха точно този компромис, за да се дадат 180 гласа, без да променяме концепцията и философията на заложените промени в Конституцията от МС”, припомни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Острието на Цветан Василев пристана на ГЕРБ и Борисов

http://www.bnews.bg/article-141674

Емоционалният баскетболен треньор през 2007 г. бе конкурент на Бойко Борисов за кмет на столицата, сега се върти на 180 градуса.

Половин милион бежанци са дошли в Европа за осем месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992769

Половин милион бежанци са пристигнали в Европа само за 8 месеца. Според Международната организация за миграцията малко над 470 000 души са пристигнали на Стария контингент от началото на годината, предава Нова телевизия.
В тази бройка влизат само хората, дошли през Средиземно море. 350 000 са слезли в Гърция, а над 120 000 - в Италия.
Половин милион бежанци са пристигнали в Европа само за 8 месеца. Според Международната организация за миграцията малко над 470 000 души са пристигнали на Стария контингент от началото на годината, предава Нова телевизия. В тази бройка влизат само хората, дошли през Средиземно море. 350 000 са слезли в Гърция, а над 120 000 - в Италия.

Общественици поискаха от държавата твърд курс срещу бежанците

http://www.mediapool.bg/obshtestvenitsi-poiskaha-ot-darzhavata-tvard-kurs-sreshtu-bezhantsite-news239437.html

Известни общественици, учени и културни дейци започнаха подписка, в която призовават управляващите да не мълчат, а да погледнат сериозно на бежанския проблем и да вземат бързо решение в интерес на страната. “Европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи с непредвидими последици. Към Европа са тръгнали милиони. Наивно е да се успокояваме, че става дума само за бежански вълни, движени от хуманитарни подбуди. Пред очите ни се извършва опит за превземане на Европа и унищожаване на християнската цивилизация. Днес нахлува един милион, но се готвят десетки милиони. От тях реално малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава. Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти“, се казва в мотивите към подписката. “Значителна част преминава през нашата страна. Но за разлика от Гърция, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Германия, Австрия и други, българските управници и политици мълчат“, посочват интелектуалците. “Господа управници, призоваваме ви да не мълчите и наблюдавате трагичните процеси, като чакате указания и решения отвън, нехаейки за катастрофичните заплахи, надвиснали над Европа и нашата страна, но заемете ясна и категорична позиция, отстояваща висшите национални интереси. Събудете се, вразумете се!“, призовават те. “Не чакайте да избухне справедливият народен гняв и недоволство. Търпението на българския народ не е безгранично. Помнете, че носите историческа отговорност!“, завършва писмото. Подписи под него са сложили акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Васил Гюзелев, акад. Ваньо Митев, акад. Дамян Дамянов, акад. Благовест Сендов, чл. кор. Васил Николов, чл. кор. Васил Проданов, проф. Валери Стефанов, проф. д-р Йордан Ведър, Стоян Райчевски, Иван Гайтанджиев, Иван Гранитски, Боян Ангелов, Панко Анчев, Никола Инджов, Евтим Евтимов, Лиляна Стефанова, Кольо Георгиев, Петър Анастасов, проф. Борислав Стоев, арх. Здравец Хайтов, Вели Чаушев, Григорий Вазов, Ценко Минкин, Хайгашод Агасян и Найден Вълчев.

Инвестиционен интерес сред китайския бизнес предизвикаха индустриалните зони край Пловдив

http://pik.bg/инвестиционен-интерес-сред-китайския-бизнес-предизвикаха-индустриалните-зони-край-пловдив-news401971.html

Инвестиционен интерес сред китайския бизнес предизвикаха индустриалните зони край Пловдив

Над 100 български и китайски фирми обсъждаха възможностите за съвместен бизнес на инвестиционен форум, който се проведе в Пловдив. От китайска страна участваха представители на фирми от град Нингбо, който е високотехнологичен център и развит пристанищен град. Представени бяха и фирми от областите лека промишленост, недвижими имоти, туризъм, строителство, рециклиране и околна среда и много други.

Атрактивни възможности за инвестиции в областта на недвижимите имоти в България представи Галакси Инвестмънт Груп, предпочитан партньор за много чуждестранни компании и една от най-големите фирми в града под тепетата. С богатото си порфолио и дългогодишен опит в различните сегменти на пазара на недвижими имоти, компанията предлага множество инвестиционни възможности – индустриални зони Калояново и Марково, които са част от Тракия икономическа зона, складови бази, търговски и офис площи като проекта Офис парк Пловдив, хотели и жилищни сгради. По време на бизнес срещите стана ясно, че китайските инвеститори се интересуват от проекти с потенциал. Търсят се не само индустриални паркове, но и свободни терени, на които може да се развива производствена дейност или да се строят логистични центрове. Китайските инвеститори оцениха Галакси Инвестмънт Груп като компания, която е двигател в развитието на икономиката в Пловдив и изразиха готовност за съвместно сътрудничество.

По време на бизнес срещите, представителите на китайския бизнес определиха Пловдив като атрактивно място за техните инвестиции. На практика градът може да се превърне в столица на китайския бизнес в България. Традиционно добрите контакти се развиват и на бизнес форума беше обявен старта на Евро – китайската зона за икономическо развитие в рамките на Тракия икономическа зона.

Интересът на китайските инвеститори не е изненадващ. Пловдив се очертава като атрактивно място за инвестиции в България, за развитие на индустриални парковe и съсредоточаване на производството на водещи експортни компании. Там са изградени логистични и индустриални паркове и има отлично развита транспортна инфраструктура - магистрали, модернизирани железопътни линии и международно летище, което подпомага процеса на индустриализация на региона. В последните години заради стратегическото си разположение областта се превърна в предпочитана локация от за чуждестранните инвеститори.

Българо - китайският бизнес форум беше организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. 

Половин милион бежанци са дошли в Европа за осем месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992785

Половин милион бежанци са пристигнали в Европа само за 8 месеца. Според Международната организация за миграцията малко над 470 000 души са пристигнали на Стария контингент от началото на годината, предава Нова телевизия.
В тази бройка влизат само хората, дошли през Средиземно море. 350 000 са слезли в Гърция, а над 120 000 - в Италия.
Половин милион бежанци са пристигнали в Европа само за 8 месеца. Според Международната организация за миграцията малко над 470 000 души са пристигнали на Стария контингент от началото на годината, предава Нова телевизия. В тази бройка влизат само хората, дошли през Средиземно море. 350 000 са слезли в Гърция, а над 120 000 - в Италия.

Местят пункта за раздаване на детски храни е "Кайсиева градина" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301724

От 23-ти септември /сряда/ се променя местоположението на пункт за раздаване на детска храна за деца от 10 месеца до 3 години, съобщиха от пресцентъра на Община Варна за Moreto.net. Досега филиалът на детската кухня се е помещавал в бл.

ПИК TV: Заведение край Е-79 при Симитли изгоря тази нощ

http://pik.bg/пик-tv-заведение-край-е-79-при-симитли-изгоря-тази-нощ-news401919.html

ПИК TV: Заведение край Е-79 при Симитли изгоря тази нощ

Kрайпътно заведение, намиращо се на ГП Е-79 край Симитли изгоря тази нощ.

Сигналът за горящия ресторант "Тополите" е подаден към 21.20 ч. тази вечер от преминаващи по Е-79 водачи на автомобили. Заведението, което не работи от 2 години се намира на 2 км. след Симитли в посока Благоевград. Огънят бе овладян към 22 часа, но заведението изгоря. При първото гасене водата на татрата свърши и тя отиде за презареди до с. Железница.

Ген. Шивиков: Група е събирала доноси срещу мен

http://frognews.bg/news_97941/Gen-SHivikov-Grupa-e-sabirala-donosi-sreshtu-men/

Някой ми завижда, че може да заема по-висок пост. Но аз приключих с армията. Това каза в "Лице в лице" бригаден генерал Димитър Шивиков, отгонаряйко на въпрос кой е против него. По думите му срещу него е действала организирана група, която от години е събирала материали с доноси в папка. Не е само един човек.

Ахмед Доган с медал за храброст

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992772


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган получи медал за храброст и принос в развитието на либерализма в България от шефа на АЛДЕ Греъм Уотсън.
Наградата бе връчена на лидера на партията Лютви Местан.
Решението за ордена е било взето след опита за атентат срещу Доган през януари 2013 г., когато по време на Националната конференция партията,
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган получи медал за храброст и принос в развитието на либерализма в България от шефа на АЛДЕ Греъм Уотсън. Наградата бе връчена на лидера на партията Лютви Местан. Решението за ордена е било взето след опита за атентат срещу Доган през януари 2013 г., когато по време на Националната конференция партията,

Близо 600 души участваха в нощно бягане в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/18/2612968_blizo_600_dushi_uchastvaha_v_noshtno_biagane_v_sofiia/?ref=rss


Общо 560 любители и професионалисти се впуснаха в нощно бягане в София. Надпреварата се проведе по бул. "Брюксел".

С най-добро време при мъжете завърши националът Митко Ценов, който спря хронометрите на 15:27 минут. При жените първа стана Милица Мирчева с 16:48 мин.

Участниците получиха като подарък набор от продукти за по-безопасно бягане в условия на намалена видимост.

"Нощното бягане се осъществи с подкрепата на Столична община и е част от съвместната...

Имигрант опъна палатка пред офис сграда в София

http://petel.bg/Imigrant-opana-palatka-pred-ofis-sgrada-v-Sofiya__127406

Кадър: Нова телевизия Малко след полунощ в София непознат човек разпъва палатка на паркинга пред офис сграда. Видимо става въпрос за...

В момента: Опашки от автомобили на магистрала "Тракия" заради тир

http://petel.bg/V-momenta--Opashki-ot-avtomobili-na-magistrala-Trakiya-zaradi-tir__127407

Снимка "24 часа" Километрични колони от автомобили са се образували на магистрала "Тракия" заради заседнал на пътя тир, алармираха...

На полувремето: Литекс - Черно море 0:0

http://petel.bg/Na-poluvremeto--Liteks---CHerno-more-0-0__127408

Литекс и Черно море завършиха 0:0 първото полувреме на мач аот 9-ия кръг на "А" група в Лэовеч. "Оранжевите" започнаха по-силно и можеха да...

Красотата на изоставените сгради през погледа на Ричър

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/krasotata-na-izostavenite-sgradi-prez-pogleda-na-richyr-6042738

Просто обожавам застаряващата архитектура – със своите красиви форми и цветове. Това ми напомня, че няма нищо вечно и всичко е непостоянно, споделя фотографът

Инж. Лазар Лазаров: 1 млрд. евро са заложени по ОП „Транспорт” за важни пътни участъци

http://www.cross.bg/lazarov-putishta-lazar-1481227.html

София /КРОСС/ Лазар Лазаров - председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура", в интервю за предаването „Преди всички" по БНР БНР: Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Световната банка организират до 19 септември среща на върха на министрите по пътна инфраструктура. Форумът е под наслов „Обновени пътища, свързани икономики, по-добър живот". Очаква се той да събере близо 130 участници, министри от Югоизточна Европа и Дунавския регион, представители на европейските институции, неправителственият сектор и академичната общност, разбира се. Към форума вече пътува и председателят на Управителния съвет (УС) на пътната ни агенция инж. Лазар Лазаров, здравейте.Лазар Лазаров: Здравейте.БНР: Кажете какво цели този форум, какво искате да прегледате и да подчертаете, че ще се случва и дано в близко бъдеще, по отношение на нашите пътища като част от европейските коридори?Лазар Лазаров: Точно така. Този форум на такова високо ниво е организиран най-вече, за да може да се направи една връзка на пътната мрежа в съседните държави, особено тук на Балканите, като преход разбира се и към Европа. Точно поради тази причина на двете кръгли маси, които ще са през двата поредни дни. Първата ще бъде на министрите, които отговарят за транспортната инфраструктура, а втората на ръководителите на ресорните агенции, които се занимават с пътища на следващия ден

ЕИСК: Корупцията превзе Европа - време е за действие сега!

http://frognews.bg/news_97940/EISK-Koruptsiiata-prevze-Evropa---vreme-e-za-deistvie-sega!/

След като три четвърти от гражданите на ЕС са на мнение, че корупцията е широко разпространена в собствената им страна, а в десет държави членки делът им надхвърля 90%, днес Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) призовава за конкретни действия на европейско равнище за борба с това престъпление, носещо загуби на стойност 120 млрд. евро годишно.

Д-р Здравко Георгиев пред Фрог: Няма да убият сина на Кадафи, вдигат само пушилка

http://frognews.bg/news_97939/D-r-Zdravko-Georgiev-pred-Frog-Niama-da-ubiiat-sina-na-Kadafi-vdigat-samo-pushilka/

Смъртната писъда на сина на Муамар Кадафи-Сейф ал- Ислам е от преди около два месеца. Става дума за решение на първа инстанция на либийския съд в Триполи. Това обясни пред Фрог нюз д-р Здравко Георгиев.

Йоханес Хан: Западните Балкани не са паркинг за мигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992735

Държавите от Западните Балкани не са
Държавите от Западните Балкани не са "паркинг" за мигранти, каза европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, който в момента е на посещение в Македония. Той също така обеща да защитава интересите на тези страни. "Вие не сте паркинг за бежанци, вие също сте жертви на ситуацията и няма да ви изоставим", каза той, цитиран от БГНЕС.

Йоханес Хан: Западните Балкани не са паркинг за мигранти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992754

Държавите от Западните Балкани не са "паркинг" за мигранти, каза европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, който в момента е на посещение в Македония.
Той също така обеща да защитава интересите на тези страни.
"Вие не сте паркинг за бежанци, вие също сте жертви на ситуацията и няма да ви изоставим", каза той, цитиран от БГНЕС.
Държавите от Западните Балкани не са "паркинг" за мигранти, каза европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, който в момента е на посещение в Македония. Той също така обеща да защитава интересите на тези страни. "Вие не сте паркинг за бежанци, вие също сте жертви на ситуацията и няма да ви изоставим", каза той, цитиран от БГНЕС.

Инджев: Путин и Уикилийкс са виновни за бежанската криза

http://frognews.bg/news_97938/Indjev-Putin-i-Uikiliiks-sa-vinovni-za-bejanskata-kriza/

Всичко започна от едни публикации в Уикилийкс. Сега едни пропагандатори на Кремъл твърдят, че американците са виновни за кризата. Това не е вярно. Американците нямаше как да кажат на хората не протестирайте и не се борете за свободата си. Друг е въпроса, че ислямистите успяха да се възползват от положението. Това каза по bTV журналистът Иво Инджев, коментирайки бежанската вълна и арабската пролет.

Унгарският премиер Виктор Орбан: До края на деня ще имаме ограда с Хърватия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992732

Унгария няма да получи и не може да очаква никаква помощ нито от Сърбия, нито от Хърватия, нито от Западна Европа при решаването на бежанската криза.Това каза унгарският премиер Виктор Орбан пред местното радио
Унгария няма да получи и не може да очаква никаква помощ нито от Сърбия, нито от Хърватия, нито от Западна Европа при решаването на бежанската криза.Това каза унгарският премиер Виктор Орбан пред местното радио "Кошут", предаде БГНЕС. Той съобщи, че на границата с Хърватия вече са изпратени стотина войници и полицаи.

Унгарският премиер Виктор Орбан: До края на деня ще имаме ограда с Хърватия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992760

Унгария няма да получи и не може да очаква никаква помощ нито от Сърбия, нито от Хърватия, нито от Западна Европа при решаването на бежанската криза.Това каза унгарският премиер Виктор Орбан пред местното радио "Кошут", предаде БГНЕС.
Той съобщи, че на границата с Хърватия вече са изпратени стотина войници и полицаи.
Унгария няма да получи и не може да очаква никаква помощ нито от Сърбия, нито от Хърватия, нито от Западна Европа при решаването на бежанската криза.Това каза унгарският премиер Виктор Орбан пред местното радио "Кошут", предаде БГНЕС. Той съобщи, че на границата с Хърватия вече са изпратени стотина войници и полицаи.

Емоционалната интелигентност е много по-важна от нашето IQ

http://www.moreto.net/novini.php?n=301733

Емоционалната интелигентност е много по-важна от интелектуалната. Коефициентът на емоции има повече тежест от този на интелекта. Това каза в ефира на Дарик йога инструкторът, автор и създател на сайта „Промени живота си" и Център „Промяна" в Пловдив Мариана Стракова.

Петгодишно момченце е обявено за издирване

http://crime.actualno.com/Petgodishno-momchence-e-objaveno-za-izdirvane-news_496533.html

Столичната полиция издирва 5-годишно момченце. Детето е в неизвестност от 16 септември, след като баща му го взел от детска градина и не го върнал на майката. Столичното Седмо РУ издирва 5-годишния Мартин Николаев Гиздовски от София. Момченцето е в неизвестност от 16 септември, след като баща му - Николай Петков Гиздовски (36 г.), го взел от детска градина и не го върнал на майката, съобщиха от МВР. Детето е високо около 110 см, слабо, с руса, права коса и кафяви очи. Хората, които раз

Талибаните атакуваха пакистанска военна база, убивайки 16 души в джамия

http://asia.actualno.com/Talibanite-atakuvaha-pakistanska-voenna-baza-ubivajki-16-dushi-v-djamija--news_496534.html

Пакистанските талибани извършиха яростно и смело нападение срещу военна база в покрайнините на северозападния пакистански град Пешавар, като са щурмували и джамия, убивайки 16 души по време на молитвата, извършваща се по това време. Нападението предизвика престрелки, продължили няколко часа, при които един офицер и двама охранители са били убити, предава АП. Пакистанските сили заявиха, че са убили 13 от нападателите, но не е ясно колко бойци са участвали при атаката. Нападението е голям удар з

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/09/18/2612956_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от следобедната емисия:

Tялото на четиригодишно момиченце е било открито на брега край турския курорт Чешме, съобщават турските власти. 

България може да се справи с квотата от 1200 бежанци, заяви премиерът Бойко Борисов.

Огнище на антракс е открито в поповското село Еленово.

Анархисти нападнаха с коктейли...

Фиксинг на БНБ, петък, 18 септември

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-петък-18-септември_l.a_i.697614_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за петък, 18 септември, в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. на следващия ден, са: за ...

ЦСКА уволни и Киро администратора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992733

Една от основните фигури в ЦСКА за подледните 10 годиин Кирил Кирилов-Киро Администратора бе уволнен. Ето какво написа той във фейсбук:
Една от основните фигури в ЦСКА за подледните 10 годиин Кирил Кирилов-Киро Администратора бе уволнен. Ето какво написа той във фейсбук: "След 10 години, 6 месеца и 18 дена дойде момента, в който пътищата ни с ЦСКА се разделят. Искам да благодаря на всички колеги и приятели, които ми помагаха през цялото това време и оставиха страхотни и

168 часа: "Ислямска държава" продава антики за милиони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992428

Терористични групи печелят милиони от плячкосани артефакти, съобщава Би Би Си. Повечето от експонатите потъват в тайни складове, за да бъдат продадени едва след десет години. Някои обаче се появяват дори в обяви в eBay и фейсбук и изчезват в частни колекции.
Културоложката Андреа Уотсън обяснява за Би Би Си, че често видеата на ИД,
Терористични групи печелят милиони от плячкосани артефакти, съобщава Би Би Си. Повечето от експонатите потъват в тайни складове, за да бъдат продадени едва след десет години. Някои обаче се появяват дори в обяви в eBay и фейсбук и изчезват в частни колекции. Културоложката Андреа Уотсън обяснява за Би Би Си, че често видеата на ИД,

Лявото крило на БСП: Ще имаме по-добър резултат в София, отколкото се очаква

http://pik.bg/лявото-крило-на-бсп-ще-имаме-по-добър-резултат-в-софия-отколкото-се-очаква-news401916.html

Лявото крило на БСП: Ще имаме по-добър резултат в София, отколкото се очаква

Имаме очаквания, че в София ще реализираме по-добър резултат, отколкото се очаква. Кампанията в София ще даде национално отражение. Това заяви политическия секретар на обединението на лявото крило в БСП Петър Начев на пресконференция.

Начев представи и обръщение към гражданите от името на лявото обединение. Предстоящите избори ще решат каква да бъде местната власт и кой ще получи възможност да я упражнява. Мнозина смятат, че европейска България не се е състояла, че пазарното общество не се е формирало, че всичко хубаво предстои. Приказки за наивници. Частни, корпоративни и геополитически интереси диктуват българската политика днес.

Всичко се състоя и нищо хубаво не предстои, ако продължаваме по същия начин и с тези егоистични геополитически и продажни „водачи”, посочват левите социалисти. Според тях битката за България е дълъг и труден процес, който минавал през партийното чистилище, през значими идеологически корекции, през различна кадрова политика, през осъзнаване на класов интерес и през отличаване на конкретните му опоненти. „Затова отново актуално става обръщението на Вапцаров „мъже и жени, народ, нито крачка назад”.

Развръзката предстои, затова не сме съгласни с внушението, че левият курс в БСП вече е победител. Това твърдение цели да се скрият истинските причини за състоянието, до което партията ни беше доведена. Под лозунга за обединение на левите сили се маскират стремежи за парцелиране на левите избиратели и запазване на един изчерпан модел. За търсене на реванш в самата БСП. Ние трябва да издигнем стена срещу олигархията, задкулисието и външните зависимости”, убедени са от обединението на лявото крило в БСП.

Те смятат, че възстановяването на смисъла от съществуването на БСП, на доверието в лявото е процес, който не се изчерпвал със създаването на една политическа платформа, с избора на нов председател, а изисква последователни усилия, привличане на убедени и подготвени кадри. „Чрез тези кадри ще се осигури провеждането на заявената политика.

Левият курс трябва да продължи, за да постигнем това, към което се стремим. Убедителното ни представяне в предстоящите избори ще даде силен импулс за продължаване на политическото оздравяване и организационно укрепване на БСП”, посочиха още левите социалисти. Мариян Карагьозов коментира промените в НК, които касаят отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим. Никой не може да бъде осъден за нещо, което по време на извършването му не е било обявено за престъпление от закона, смята той. „В БСП има някакви сили, които отдавна искат да прокарат тезата, че левият курс на БСП отдавна е направен.

Това е вредна теза, левият завой в БСП тепърва предстои. В БСП има опит на фигури, които са виновни за минали загуби да стоварват това върху невинния ляв завой. БСП не искаше с години да говори за проблемите си, бягаше от дискусията. Резултатът е това, което сме днес”, категоричен бе и Александър Симов. Той добави, че се вижда остра политическа безпомощност на европейските политически елити по отношение на бежанската криза. „Никой не поставя най-важния въпрос за това колко време ще продължи кризата, обсъждат се само квотите за бежанци, а е време в ЕС да започне да дебатира как да се укрепи държавността в Близкия Изток, за да си гарантираме, че бежанската вълна ще спре, а няма да продължи да залива границите на ЕС”, заяви Симов. 

Откриха пенсионерски клуб в кв. "Левски" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301728

На прага на есента и в навечерието на деня, в който честваме Независимостта на България, в Район „Приморски“ беше открит нов пенсионерски клуб, научи Moreto.net. Обектът се намира в близост до 10 – ти пощенски клон в кв.“Левски“, на ул.

Тенисистите ни изостават с 0:2 за купа "Дейвис"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992706

Тенисистите ни изостават с 0:2 от Унгария в плейофа за купа „Дейвис“ на кортовете на националния център в София. Отборът с капитана Тодор Енев вече няма право на грешка, за да изпълни целта - изкачване в І група на евроафриканската зона.
 Димитър Кутровски започна с изненадваща загуба от втората ракета на гостите Петер Наги - 4:6, 0:6, 3:6.
Тенисистите ни изостават с 0:2 от Унгария в плейофа за купа „Дейвис“ на кортовете на националния център в София. Отборът с капитана Тодор Енев вече няма право на грешка, за да изпълни целта - изкачване в І група на евроафриканската зона. Димитър Кутровски започна с изненадваща загуба от втората ракета на гостите Петер Наги - 4:6, 0:6, 3:6.

Aхмет Доган с медал за храброст от АЛДЕ

http://www.bnews.bg/article-141673

Решението за ордена е било взето след опита за атентат срещу Доган през януари 2013 г.

Подмениха ключалката на председателя на местния парламент в Мъглиж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992676


"Общински съветници от ГЕРБ разбиха вратата и подмениха патрона на кабинета ми, който ползвам като председател на общинския съвет", оплака се днес лично пред медиите шефът на местния парламент в Мъглиж Младен Чернаков. Той бе избран на този пост като общински съветник от ГЕРБ, но неотдавна обяви, че ще се кандидатира за кмет на общината от името

Хърватия ще превалутира в евро кредитите във франкове

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/09/18/2612944_hurvatiia_shte_prevalutira_v_evro_kreditite_vuv/?ref=rss


Парламентът на Хърватия одобри в петък превалутирането на кредити, взети във швейцарски франкове, в евро. Очаква се това да доведе до загуби в размер на 8 милиарда куни (1.2 милиарда евро) за местните банки, съобщава "Ройтерс".

Депутатите подкрепиха проекта въпреки заплахите със съд на редица кредитни институции и въпреки предупрежденията на централната банка, че подобен ход ще доведе до огромни загуби за частните инвеститори. На свой ред Европейската централна банка (ЕЦБ) излезе със...

Борисов: За друго за каквото има пари, но "Хемус" ще се строи

http://www.cross.bg/borisov-hemys-pari-1481225.html

/КРОСС/"Магистрала „Хемус" е основен приоритет за нас, защото без нея Варна и Северна България няма да са това, което заслужават да бъдат. Затова се надявам в нашите сметки да залегне през следващата година „Хемус"и да е приоритет номер едно. Така и казах на финансовия министър - за друго за каквото има пари, но „Хемус" трябва да върви." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешната Среща на върха на министрите по пътна инфраструктура край Варна, цитиран от Дарик. Борисов обясни липсата на добра инфраструктура в страната с годините, в които България е била част от враждуващ с НАТО и Западна Европа блок. „Много десетилетия са загубени, като моето обяснение е просто - били сме от двете страни на два враждуващи лагера и хората не са имали възможност да пътуват. Сега времето е друго и ние трябва да наваксаме десетилетия", коментира премиерът. Освен магистрала „Хемус", Борисов очерта като основен приоритет изграждането на тунел по Шипка, магистрала „Калотина" и Велико Търново - Русе. По негови думи се очаква през тази година да приключи проектирането на този аутобан и догодина да стартира същинското строителство. "Когато след 20 дни заработят „Марица" и „Струма", ще стане изключително важно да изградим магистралата София - Белград, така че да може да има свързаност в региона, която всички ние искаме

Млад мъж е загинал в касапницата на пътя в Дупница днес

http://petel.bg/Mlad-mazh-e-zaginal-v-kasapnitsata-na-patya-v-Dupnitsa-dnes__127404

Снимка "Струма" 31-годишният Асен Пишимаров е загинал при тежката катастрофа в Дупница. Инцидентът стана малко преди 17.00 часа днес в...

Вареа отново титуляр в атаката на Черно море

http://petel.bg/Varea-otnovo-titulyar-v-atakata-na-CHerno-more__127405

Отборите на Литекс и Черно море играят при резултат 0:0 в първия мач от 9-ия кръг на "А" група. Ловчанлии не са губили от "моряците" у дома от...

Министър Петкова: Програмата в АЕЦ "Козлодуй" върви по план

http://pik.bg/министър-петкова-програмата-в-аец-козлодуй-върви-по-план-news401915.html

Министър Петкова: Програмата в АЕЦ "Козлодуй" върви по план

Програмата за продължаване на експлоатационния срок на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй" се изпълнява в срок. Това установи по време на проверка в атомната централа министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя инспектира и изпълнението на ремонтната програма за 6-ти енергоблок и разговаря с ръководството на централата, пише "Стандарт".

„Удължаването на живота на двата енергоблока в ядрената централа в „Козлодуй" е сред водещите приоритети на българското правителство в енергийния сектор", подчерта Петкова.

По време на плановия годишен ремонт до момента е изпълнена една от най-важните задачи - замяна на статор на генератора, поясни изпълнителният директор на централата Димитър Ангелов. Ремонтните работи на 6-ти блок на ядрената централа също се изпълняват съгласно графика и се очаква те да приключат до 24.10.2015.

По време на плановия ремонт се изпълняват необходимите ремонтни работи - профилактика на оборудването и на системите на блока, както и презареждане със свежо ядрено гориво.

Удължаването на срока на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок и повишаването на мощността централата до 104 на сто от номинала, е на стойност общо 360 милиона евро. Финансирането на дейностите е включено в инвестиционната и ремонтната програма на АЕЦ „Козлодуй" и се извършва със собствени приходи на дружеството.

До момента всички планирани дейности се изпълняват в срок и няма риск от закъснение, стана ясно по време на проверката. Оценките показват, че оборудването е в много добро експлоатационно състояние и необходимите условия за продължаване срока на експлоатация на двата реактора с още 30 г., са налице.

По време на срещите в АЕЦ „Козлодуй" бе обсъдена и възможността ядрената ни централа да се възползва от схема „Младежка заетост", финансирана от Европейския съюз, чрез Агенцията по заетостта. С това ще се даде възможност централата да наеме младежи до 29-годишна възраст, без трудов стаж по специалността, за срок от 6 месеца. Средствата за работни заплати и осигуровки ще се поемат от схемата „Младежка заетост".

При оставането им на работа след този срок, социалните и здравните им осигуровки отново ще са за сметка на програмата за още 6 месеца. „Това е много добра възможност ядрената централа да привлече квалифицирани кадри, така че да се гарантира приемственост в нейната работа", каза министър Теменужка Петкова. Участниците в разговорите дискутираха и възможността професионалните гимназии в общините Козлодуй и Враца, откъдето са най-много от работещите в АЕЦ „Козлодуй", да подготвят специалисти за атомната централа.

Заместник-председателят на енергийната комисия Валентин Николов предложи създаването на високотехнологичен бизнес-инкубатор в Козлодуй, който да гарантира устойчивост в реализацията на кадрите за централата. В срещата участваха и зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, директорът на бюрото по труда в град Козлодуй Маринела Никола, депутатът от Европейския парламент Владимир Уручев, народният представител Петя Аврамова.

 

Дават 10 млн. лв. кредити за жито

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992681


Зърнопроизводителите могат да се възползват от евтин кредит за покупка на минерален тор и семена за реколта 2016 г., реши УС на фонд “Земеделие”. Заемът ще е с годишен лихвен процент от 4,5 на сто. Той трябва да бъде погасен до 3 октомври 2016 г.
За обезпечение на кредита могат да служат ипотека върху недвижимо имущество,
Зърнопроизводителите могат да се възползват от евтин кредит за покупка на минерален тор и семена за реколта 2016 г., реши УС на фонд “Земеделие”. Заемът ще е с годишен лихвен процент от 4,5 на сто. Той трябва да бъде погасен до 3 октомври 2016 г. За обезпечение на кредита могат да служат ипотека върху недвижимо имущество,

За пет години са закрити 59 домове за деца

http://www.moreto.net/novini.php?n=301727

5655 деца и младежи са изведени от специализираните институции. Към 31.12.2009г. те са били 7587, а към 31.07.2015г. вече са 1932. Това стана ясно от данни, предоставени от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Към края на 2009 г.

БСП издигна депутат в кметската битка за Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992675

Депутатът от БСП Иван Иванов е кандидатът на столетницата за кмет на Шумен. Кандидатурата му е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партията в петък.
Червените в Шумен изпаднаха в патова ситуация след като настоящият градночалник Красимир Костов изнанадващо отказа да се кандидатира за трети мандат преди седмица.
Депутатът от БСП Иван Иванов е кандидатът на столетницата за кмет на Шумен. Кандидатурата му е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партията в петък. Червените в Шумен изпаднаха в патова ситуация след като настоящият градночалник Красимир Костов изнанадващо отказа да се кандидатира за трети мандат преди седмица.

Кунева: Анонимките са участието на гражданите в борбата с корупцията

http://web.barometar.net/81730/

Имам готовност да разговарям колкото е необходимо с депутатите, за да намерим най-добрия вариант и гаранции срещу злоупотреби, но да запазим възможността гражданите да участват в борбата с корупцията. Това заяви в защита на идеята си за анонимни сигнали в проектозакона за борба с корупцията вицепремиерът Меглена Кунева във Варна, където участва в кръгла маса […]

Ще се събуди ли Европа?

http://www.investor.bg/analizi/91/a/shte-se-sybudi-li-evropa-202656/

Политиката на ЕС е като парализирана, но Брюксел ще се усети едва тогава, когато пострада икономиката

Грудев: Стратегията на Световната банка ще допринесе за рационалното управление на язовирите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992667

„Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник”, до с. Беловица, Пловдивска областм, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
„Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник”, до с. Беловица, Пловдивска областм, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Джанет Джексън станала мюсюлманка

http://showbusiness.actualno.com/Djanet-Djeksyn-stanala-musulmanka-news_496528.html

Певицата Джанет Джексън е приела исляма след сватбата си с Уисам Ал Мана през 2012 г. и дори е направила по-скромни сценичните си костюми за турнето, стартирало на 31 август, съобщава Контактмюзик. 49-годишната сестра на Краля на поп музиката Майкъл Джексън е омъжена за милиардера Уисам ал Мана, който е мюсюлманин. Джанет е получила пълна подкрепа от семейството си за смяната на религията. "Дните на неприлични танци на сцената и на дръзките тоалети вече са минало за Джанет", коментират нейни б

Ципрас и Меймаракис на равно 48 часа преди изборите

http://balkani.actualno.com/Cipras-i-Mejmarakis-na-ravno-48-chasa-predi-izborite-news_496530.html

Социологически проучвания в Гърция показват, че двамата основни претенденти на изборите в събота – бившият ляв премиер Алексис Ципрас и консервативният му съперник Вангелис Меймаракис, си дишат във врата само 48 часа преди решаващия вот. Това предаде AFP. Всички пет проучвания на различни агенции от края на седмицата показват, че двете основни партии – СИРИЗА на Ципрас и „Нова демокрация“ на Меймаракис, печелят между 25 и 30% от вота като останалите партии на избор

Десетки нелегални имигранти бяха задържани в центъра на София

http://society.actualno.com/Desetki-nelegalni-imigranti-bjaha-zadyrjani-v-centyra-na-Sofija--news_496532.html

Полицията провежда нова акция срещу нелегални имигранти в центъра на София. По първоначална информация, до момента задържани са няколко десетки души без документи за самоличност. Операцията се провежда в района на "Женския пазар" и улица "Княз Борис I", където преди няколко дни един сириец бе убит, съобщава БГНЕС. До момента са установени 128 незаконно пребиваващи чужди граждани в района на ул. „Княз Борис I” при съвместна операция на МВР и ДАНС в столицата, коментира главният

20 000 шарана с различна големина бяха пуснати в язовир "Пясъчник"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992650

„Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник”, до с. Беловица, Пловдивска областм, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.
„Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник”, до с. Беловица, Пловдивска областм, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Мотор и кола се сблъскаха в Русе, мотористът е пострадал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992645

Моторист е пострадал при катастрофа в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Русе. В 15.40 часа, в ОД на МВР-Русе е постъпил сигнал за пътен инцидент на ул. Русофили №8 в Русе. На място за изясняване на случая е изпратен екип на Пътна полиция-Русе.   Според първоначалните данни инцидентът е станал, след като мотор МЗ,
Моторист е пострадал при катастрофа в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Русе. В 15.40 часа, в ОД на МВР-Русе е постъпил сигнал за пътен инцидент на ул. Русофили №8 в Русе. На място за изясняване на случая е изпратен екип на Пътна полиция-Русе. Според първоначалните данни инцидентът е станал, след като мотор МЗ,

Унгария ни изненада лошо насред София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992653


Никой не е очаквал мачът с Унгария за купа “Дейвис” да бъде лесен, но гостите ни изненадаха лошо още в първия ден.
Двубоят е за класиране в група I на зона Европа/Африка на световното отборно по тенис за мъже, където нашият състав за последно игра през 1988 г. Шансовете отново да бъдем там рязко намаляха, защото Унгария води 2:0.
Никой не е очаквал мачът с Унгария за купа “Дейвис” да бъде лесен, но гостите ни изненадаха лошо още в първия ден. Двубоят е за класиране в група I на зона Европа/Африка на световното отборно по тенис за мъже, където нашият състав за последно игра през 1988 г. Шансовете отново да бъдем там рязко намаляха, защото Унгария води 2:0.

16 500 лева заплата взимал ексшефът на БНБ Иван Искров

http://web.barometar.net/81728/

Бившият управител на БНБ Иван Искров е получавал заплата в размер на 16 546.05 лева в периода юли 2014 г. – юни 2015 г. Данните са представени от БНБ, при спазване на ограниченията по Закона за защита на личните данни, исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до […]

Катаджии следят утре за висока скорост по варненските пътища

http://www.moreto.net/novini.php?n=301685

Варненски катаджии ще следят утре - 19 септември, за превишена скорост по кръстовища в морската столица и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:00 - 10:00 Път І - 9, „Евксиноград“ – товарен портал 10:30 - 12:30 Път І - 9, х - л „Света Елена“ 13:30 - 15:30 Път І - 9, „Майстор Манол“ 16:00 - 18:00 Път І - 9, кръстовище „Долна трака“ посока Варна Извън Варна: 09:40 - 10:45 ГП I - 9 с.

България вече губи с 0:2 срещу Унгария за купа "Дейвис"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/18/2612929_bulgariia_veche_gubi_s_02_sreshtu_ungariia_za_kupa/?ref=rss


България вече е на прага на загубата срещу Унгария в плейофа за влизане в първа група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис". Димитър Кузманов също допусна поражение във втория мач от програмата.

Българският тенисист отстъпи с 3:6, 1:6, 1:6 срещу водещия състезател на съперника Мартон Фучович в среща, продължила по-малко от два часа.

Фучович, който е юношески шампион на "Уимбълдън" от 2010 година, не допусна нито един пробив. През целия двубой той сервираше отлично, като...

Борисов: За друго за каквото има пари, но "Хемус" ще се строи

http://offnews.bg/news/n_1/n_560437.html

"Магистрала „Хемус” е основен приоритет за нас, защото без нея Варна и Северна България няма да са това, което заслужават да бъдат. Затова се надявам в нашите сметки да залегне през следващата година „Хемус”и да е приоритет номер едно. Така и казах на финансовия министър - за друго за каквото има пари, но „Хемус” трябва да върви." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешната Среща на върха на министрите по пътна инфраструктура край Варна, цитиран от Дарик. Борисов обясни липсата на добра инфраструктура в страната с годините, в които България е била част от враждуващ с НАТО и Западна Европа блок. „Много десетилетия са загубени, като моето обяснение е просто – били сме от двете страни на два враждуващи лагера и хората не са имали възможност да пътуват. Сега времето е друго и ние трябва да наваксаме десетилетия”, коментира премиерът. Освен магистрала „Хемус”, Борисов очерта като основен приоритет изграждането на тунел по Шипка, магистрала „Калотина” и Велико Търново – Русе. По негови думи се очаква през тази година да приключи проектирането на този аутобан и догодина да стартира същинското строителство. "Когато след 20 дни заработят „Марица” и „Струма”, ще стане изключително важно да изградим магистралата София – Белград, така че да може да има свързаност в региона, която всички ние искаме. Скоро ще направим среща с премиерите на Сърбия и Румъния по темите, по които министрите им не могат да вземат като решения. Не може по 30- 40 години нищо да не е пипано и да искаме да направим всичко за една година. Ремонтите по „Хемус” вървят с добри темпове и като слезе човек и види по какво сме карали досега, ами то са се изредили 20 правителства, ако всеки е правил по 20 км. магистрали сега всичко щеше да е ново. Така че полагаме големи усилия за инфраструктурата и събираме повече пари”, каза Борисов.

ЕК възобновява разследването за картел на пазара на горива

http://econ.bg/Новини/ЕК-възобновява-разследването-за-картел-на-пазара-на-горива_l.a_i.697601_at.1.html

Разследването за възможно договаряне между компании в енергийния сектор с цел манипулиране на цените на горивата може да бъде възобновено от...

3000 деца ще храни обновената кухня в Казанлък

http://pik.bg/3000-деца-ще-храни-обновената-кухня-в-казанлък-news401913.html

3000 деца ще храни обновената кухня в Казанлък

Общо 3000 деца ще храни обновената Детска млечна кухня в Казанлък, която бе открита днес.

Кухнята разполага с 6 автомобила и 32-ма работници, които обслужват 29 обекта в общината. От тях 18 са детски градини, а 4 ясли.

„Детска млечна кухня“ ще храни близо 3 хиляди деца от Общината на възраст от 10 месеца до 3 години. 2600 от тези деца са от детските градини и ясли, а за около 400 родителите ще взимат храна разливно. Цената на дневния купон е 0.75 лева.

„За мен и за екипа на Община Казанлък беше важно да променим облика на Детската кухня, защото навярно много от вас са отбягвали да минават преди оттук, тъй като нейната сграда бе неугледна“, обясни кметът Галина Стоянова и благодари на майките за търпението в месеците, през които течеше ремонта.

„Искам да ви уверя, че екипът на „Детска млечна кухня“ е само от професионалисти и вие можете да бъдете спокойни, че децата ви ще се хранят с качествена храна“, допълни Стоянова.

Вече се приемат заявки за приготвяне на храна за децата, ползващи услугите на Детска млечна кухня, в централния офис на ул. „Христо Ботев“ № 30 в Казанлък и във филиалите по населените места: град Крън и селата Енина, Шейново, Копринка, Бузовград,Черганово и Овощник.

САЩ отмениха редица търговски ограничения, въведени срещу Куба

http://www.mediapool.bg/sasht-otmeniha-reditsa-targovski-ogranicheniya-vavedeni-sreshtu-kuba-news239436.html

САЩ обявиха нови облекчения на търговските ограничения и на правилата за пътуване с Куба. Това е част от започналото в края на 2014 година историческо сближаване между двете страни, информираха световните агенции, цитирайки пресслужбата на финансовото министерство на САЩ, предаде БТА. Предишните ограничения за сумата на паричните трансфери на мигрантите към Куба от 2000 долара на тримесечие ще бъдат изцяло вдигнати, допълва финансовото министерство. Американски граждани ще могат легално да откриват бюра или магазини на комунистическия остров, според обявените в петък мерки. Те обаче няма да окажат въздействие на икономическото ембарго, въведено от САЩ срещу Куба още през 1962 година, което продължава да бъде в сила. Тези облекчения на търговските контакти, които са вторите от януари, бележат нов етап на размразяване на отношенията между две страни, бивши врагове, достигнало връхната си точка с възстановяването на дипломатическите отношения между Вашингтон и Хавана на 20 юли и откриването на посолства. Новите мерки предвиждат освен това възможността американците да посещават Куба по семейни причини или за изпълнение на хуманитарни проекти, допълва финансовото министерство на САЩ.

Разбиха канал за нелегални мигранти от България

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/razbiha-kanal-za-nelegalni-migranti-ot-bylgariia-6042736

Задържани са двама българи, направили опит да преведат 58 афганистанци през Сърбия към Западна Европа

Учени: Кафето връща назад биологичния часовник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992634

Консумацията на кафе вечер може да върне назад биологичния часовник и да помогне на пътуващите през няколко часови зони в посока запад да се справят със смущенията на денонощния си ритъм, смятат учени. При повечето хора това би довело до безсъние, но се оказва, че не само химичните стимуланти в напитката причиняват този ефект, пише The Telegraph,
Консумацията на кафе вечер може да върне назад биологичния часовник и да помогне на пътуващите през няколко часови зони в посока запад да се справят със смущенията на денонощния си ритъм, смятат учени. При повечето хора това би довело до безсъние, но се оказва, че не само химичните стимуланти в напитката причиняват този ефект, пише The Telegraph,

Трафикът по E-79 e изключително натоварен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992637

Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Три полицейски патрула са разположени на разклона за село Крайни дол. 
Очаквайте
Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Три полицейски патрула са разположени на разклона за село Крайни дол.  Очаквайте

Трафикът по E-79 e изключително натоварен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992616

Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Три полицейски патрула са разположени на разклона за село Крайни дол. 
Очаквайте
Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Три полицейски патрула са разположени на разклона за село Крайни дол.  Очаквайте

Китайските фирми предпочитат да инвестират в Пловдив

http://www.cross.bg/plovdiv-biznes-investitori-1481224.html

/КРОСС/Над 100 китайски и български компании участваха на бизнес -форум в Пловдив, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със съдействието на Община Пловдив и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/. От китайска страна участваха представители на фирми от град Нингбо от областите лека промишленост, недвижими имоти, туризъм, строителство, рециклиране и околна среда и много други. Българската страна също беше представена от компании от различни сектори на икономиката.  Възможностите за инвестиции в областта на недвижимите имоти представи Галакси Инвестмънт Груп. С богатото си порфолио и дългогодишен опит в различните сегменти на пазара на недвижими имоти, компанията предлага множество инвестиционни възможности - индустриални зони Калояново и Марково, които са част от Тракия икономическа зона, складови бази, търговски и офис площи като проекта Офис парк Пловдив, хотели и жилищни сгради. По време на бизнес срещите стана ясно, че китайските инвеститори се интересуват от различни проекти. Китайските инвеститори оцениха Галакси Инвестмънт Груп като компания, която е двигател в развитието на икономиката в Пловдив и изразиха готовност за съвместно сътрудничество. По време на бизнес срещите, представителите на китайския бизнес определиха Пловдив като атрактивно място за техните инвестиции. На практика градът има може да се превърне в столица на китайския бизнес в България

Учени: Кафето връща назад биологичния часовник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992611

Консумацията на кафе вечер може да върне назад биологичния часовник и да помогне на пътуващите през няколко часови зони в посока запад да се справят със смущенията на денонощния си ритъм, смятат учени. При повечето хора това би довело до безсъние, но се оказва, че не само химичните стимуланти в напитката причиняват този ефект, пише The Telegraph,
Консумацията на кафе вечер може да върне назад биологичния часовник и да помогне на пътуващите през няколко часови зони в посока запад да се справят със смущенията на денонощния си ритъм, смятат учени. При повечето хора това би довело до безсъние, но се оказва, че не само химичните стимуланти в напитката причиняват този ефект, пише The Telegraph,

Виждате ли лица на снимките - ако виждате, значи сте...

http://petel.bg/Vizhdate-li-litsa-na-snimkite---ako-vizhdate--znachi-ste---__127401

Първо да кажем, че това явление се нарича Парейдолия. Парейдолия обикновено е често срещано явление, но в зависимост от вашата...

Паника в Бургас! Миризма на газ вдигна на крак пожарна и гражданска защита

http://petel.bg/Panika-v-Burgas--Mirizma-na-gaz-vdigna-na-krak-pozharna-i-grazhdanska-zashhita__127403

Снимка "Флагман" Остра миризма на изгорели газове предизвика паника в центъра на Бургас, съобщи flagman.bg. В момента до Община Бургас има...

Хърватия затвори границата със Сърбия заради големия бежански наплив

http://www.moreto.net/novini.php?n=301711

Хърватия затвори 7 от 8-те си гранични пункта със Сърбия заради огромния бежански наплив - над 11 хиляди души само за 24 часа. Мярката е временна и ще действа до облекчаване на потока мигранти, които минават транзит през най-младата страна-членка на ЕС.

Доган получи медал за храброст и либерализъм от АЛДЕ

http://www.mediapool.bg/dogan-poluchi-medal-za-hrabrost-i-liberalizam-ot-alde-news239435.html

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бе удостоен с медал за храброст и принос в развитието на либерализма в България от шефа на АЛДЕ Греъм Уотсън. Наградата бе получена от лидера на партията Лютви Местан. Решението за ордена е било взето след опита за атентат срещу Доган през януари 2013 г., когато по време на Националната конференция партията, на която той подаде оставка от лидерския пост, Тогава Октай Енимехмедов насочи газов пистолет в главата му. Гост на форума бе Греъм Уотсън, който бе на първия ред в залата в НДК и нападението стана пред очите му. Трябва да завършим урока по мултикултурализъм, каза лидерът на ДПС Лютви Места по време на лидерската среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), домакин на която е Движението за права и свободи.

Колелото е наше - заедно срещу абсурда в градския транспорт

http://offnews.bg/news/n_1/n_560385.html

Интересна ситуация в градския транспорт в София е разказал Димитър Илиев в профила си във Фейсбук. В материала той обяснява как граждани са преборили несъществуващи наредби на Центъра за градска мобилност за качване с колело в автобус на градския транспорт. Публикуваме целия материал без редакторска намеса: Вторник вечер, полунощ без четвърт. С Жана като по чудо хващаме последния 204 от Националния стадион в посока южните квартали. Когато се озоваваме в рейса, оказва се, че вътре се вихри скандал. Едно момиче е качило на автобуса счупения си велосипед и се опитва да се прибере в „Борово“ по единствения възможен за нея начин. Шофьорът отказва да потегли, докато тя не слезе, защото имало наредба, че толкова големи колела не можелo да се качват в градския транспорт. Целият автобус се опитва да обясни на шофьора, че колелото не пречи на никого и че искаме вече да потегляме. Момичето се кани да слезе, за да не ни бави, с намерението да върви пеша към къщи, бутайки колелото си. Ние я връщаме, обясняваме ѝ, че никъде няма да ходи и че ще стоим всички в автобуса барабар с колелото, докато не потеглим. Никой не мрънка, никой не си тръгва. Шофьорът вика полиция, ние слизаме вкупом от автобуса да се разправяме. Полицаите питат на кого е колелото, всички казваме, че е наше. Полицията се вижда в чудо, някакъв бабаит, представил се за служител на Центъра за градска мобилност, също се вижда в чудо. Никой, оказва се, не може да ни покаже или цитира конкретна наредба, според която големи колела е забранено да се превозват в градски транспорт. Колегата Димитър Драгнев, когото заварихме да пътува със същия автобус, изнамира от телефона си всички наредби на ЦГМ, отнасящи се до велосипеди, но там изрично пише само за метрото. Накрая полицаите вдигат ръце, човекът, представящ се за ЦГМ, си тръгва, шофьорът кандисва и с викове и ръкопляскания тълпата пътници се прибира в рейса и отпътуваме към Витоша заедно с момичето и счупеното ѝ колело. Тя слиза на нашата спирка, стискаме си ръцете и си благодарим. Спестила си е може би над час трамбоване в тъмното с бутане на развален велосипед. Целият купон трае около един час, през което време никой не си е тръгнал и всички се чувстваме с приповдигнат дух. Изводи: 1. Когато официалните правила са неясни, всеки с мъничко власт или отговорност може да ги използва, за да се почувства значим или просто да си го изкара на теб. 2. Ако жертваме малките си удобства, например да сме си вкъщи навреме за късните новини, в името на това да не пострада наш съгражданин от несправедливост, сме силни и печелим. 3. В София трябва да има подробен, ясен и публично огласен регламент за превозването на велосипеди в градския транспорт.

КЗК отмени решение за доставка на 110 автобуса в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_560445.html

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на „Столичен автотранспорт“ ЕАД за обществена поръчка за доставка на 110 нови автобуса и специално оборудване за тях, съобщиха от КЗК. Според Комисията класираните на първо и второ място участници не са отговорили на изискванията на възложителя да предоставят документи за необходимите стойности на енергийните и емисионни разходи на автобусите през целия им експлоатационен живот. В документите се посочват количества в различни и несъпоставими мерни единици, като при двамата участници липсва каквато и да било стойност за количеството на неметанови въглеводороди. КЗК връща процедурата от етап отваряне и разглеждане на техническите предложения на участниците, става ясно от решението на Комисията.

Грудев: Стратегията на Световната банка ще допринесе за рационалното управление на язовирите

http://www.cross.bg/grydev-zaribyavaneto-yazovirite-1481223.html

/КРОСС/ „Стратегията за хидромелиоративния сектор на Световната банка ще допринесе за по-доброто управление на язовирите в страната". Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който участва в зарибяването на язовир „Пясъчник", до с. Беловица, Пловдивска област. Той допълни, че очакванията са стратегията да бъде окончателно готова до края на тази година, като тя се изготвя съвместно с централната власт. Заместник-министър Грудев допълни, че след като документът бъде завършен той ще способства за по-рационалното използване на язовирите и другите хидромелиоративни съоръжения в страната. Чрез нея ще бъдат подобрени и процедурите, свързани с дейностите за опазване от вредното въздействие на водите на населени места и земеделски земи. „Чрез зарибяването, в което около 20 000 шарана с различна големина бяха пуснати в язовира, ние ще подобрим биоразнообразието на водоема", уточни заместник-министър Грудев. Той допълни, че за тази дейност няма предвидени средства от Европейския бюджет. Областният управител на Пловдив Розалин Петков изказа благодарност на Министерството на земеделието и храните и на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури за помощта за зарибяването на язовир „Пясъчник". Той поясни, че такова мероприятие не е правено повече от 20 години на акваторията на язовира.

Доган с медал за „храброст“ след „атентата“ в НДК

http://frognews.bg/news_97937/Dogan-s-medal-za-hrabrost-sled-atentata-v-NDK/

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган получи медал за принос в развитието на либерализма в България и за храброст от шефа на АЛДЕ Греъм Уотсън по време на срещата им в София. Домакин на тази среща бе ДПС. Наградата бе връчена на лидера на партията Лютви Местан.

Обама готов на преговори с Путин за войната срещу Ислямска държава

http://offnews.bg/news/n_1/n_560443.html

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви в петък, че президентът Барак Обама е готов да започне военни преговори с Русия във връзка с войната в Сирия и разширяването на влиянието на Ислямска държава. "Президентът вярва, че подобен разговор е важна следваща стъпка и аз се надявам, че тя ще се проведе в в най-скоро време", каза Кери, който е на посещение в Лондон. По думите му преговорите с Русия трябва да намерят решение на кризата в Сирия и да бъдат обсъдени "някои от различните варианти, за да предприемем следващите стъпки". Кери е категоричен, че администрацията на Обама няма да отстъпи от основните си цели - поражение на Ислямската държава и политическо решение на конфликта в Сирия. Въпреки заявената позиция на САЩ, че Башар Асад трябва да се оттегли, от изявлението на Кери стана ясно, че има възможност в краткосрочен план сирийският президент да остане на власт, коментира New York Times.  "Нашият фокус остава върху унищожаването на Ислямска държава, а също и на политическо решение по отношение на Сирия, които смятаме, че не могат да бъдат постигнати с по-дългото оставане на Асад на власт", заяви пред журналисти държавният секретар. Той поясни, че към момента се работи за "намирането на общ език" по проблема. 

Кери: САЩ започват преговори с Русия за Сирия

http://frognews.bg/news_97936/Keri-SASHT-zapochvat-pregovori-s-Rusiia-za-Siriia/

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обяви, че Вашингтон е подготвен да проведе военни преговори с Русия относно ситуацията в Сирия, цитиран от „Ню Йорк таймс".

Оставиха в ареста виновния за катастрофата край Смолян

http://pik.bg/оставиха-в-ареста-виновния-за-катастрофата-край-смолян-news401952.html

Оставиха в ареста виновния за катастрофата край Смолян

Съдът в Смолян остави в ареста 34-годишният мъж, който причини тежката катастрофа на 17 септември край Смолян, съобщава Нова телевизия.

При инцидента загина 60-годишен работник от Мадан, а друг беше ранен. След направената проверка стана ясно, че 34-годишният мъж е шофирал пиян.

На 17 септември сутринта на пътя между Смолян и село Влахово с цистерната, която шофираше, той навлезе в лентата за насрещно движение и се удари челно в друг автомобил.

Разследването до момента е установило, че мъжът се е движил с несъобразена скорост, не е направил всичко възможно да намали скоростта или да спре, а я кръвта му е имало 1,58 промила алкохол.

КЗК отмени поръчка за доставка на нови автобуси за София

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kzk-otmeni-porychka-za-dostavka-na-novi-avtobusi-za-sofiia-202652/

Класираните на първо и второ място кандидати не са представили данни за енергийните и емисионни разходи

Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79

http://pik.bg/изключително-натоварен-е-трафикът-по-главен-път-е-79-news401950.html

Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79

Изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79, предаде  „Фокус”.

Три полицейски патрула са разположени на разклона за село Крайни дол.

Два от тях са мото патрули с кюстендилски регистрации - 70 10 и 71 10, а третият е полицейски автомобил с кюстендилска регистрация 1370.

Пуснаха под гаранция полицаите от Първомай и Асеновград

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/pusnaha-pod-garanciia-policaite-ot-pyrvomaj-i-asenovgrad-6042733

При полицейската акция бяха задържани общо 15 души, петима от които служители на МВР в районните управления в Първомай и Асеновград

Летните 36 градуса удари живакът в Кюстендил

http://pik.bg/летните-36-градуса-удари-живакът-в-кюстендил-news401910.html

Летните 36 градуса удари живакът в Кюстендил

Необичайно високите температури изненадаха днес жителите на Кюстендил.

В Кюстендил по обяд са измерени 36 градуса, съобщиха от НИМХ. Високи и за лятото температури, нехарактерни за септември, са измерени и в други градове. В Сандански живакът се е покачил до 35 градуса, а в Благоевград, Ловеч и Плевен – до 34 градуса.

33 градуса са измерени в София, Драгоман, Велико Търново и Кнежа. Завръщането към обичайните температури се очаква да започне още от утре в следобедните часове. По-значително понижение на температурите ще има през следващата седмица.

Опит за подкуп на шеф в БФС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992588

Заместник изпълнителен директор в БФС разкри опит за подкуп. Павел Колев описа случая във фейсбук - телефонен разговор с човек, който се представя като Тончи Кукоч, както се казва бившият футболист на ЦСКА. Колев обаче стратегически точно пише: „Този Тончи Кукоч много моля да не се бърка с Тони Кукоч,
Заместник изпълнителен директор в БФС разкри опит за подкуп. Павел Колев описа случая във фейсбук - телефонен разговор с човек, който се представя като Тончи Кукоч, както се казва бившият футболист на ЦСКА. Колев обаче стратегически точно пише: „Този Тончи Кукоч много моля да не се бърка с Тони Кукоч,

В Русе ще спират инсталации, ако замърсяването на въздуха продължава

http://ruse.actualno.com/V-Ruse-shte-spirat-instalacii-ako-zamyrsjavaneto-na-vyzduha-prodyljava-news_496527.html

Ще има принудително спиране на инсталации, ако замърсяването на въздуха в Русе продължава. За това съобщиха днес от Екоминистерството, откъдето уточняват, че не може да се твърди, че само производствената дейност на „Монтюпе” ЕООД е причината за замърсяването. Във връзка със замърсяването на атмосферния въздух в Русе зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков покани днес на разговор народните представители от Русенския регион, предаде БГНЕС. Депутатите подроб

Отличиха откритие за страстни целувки с Антинобелова награда

http://frognews.bg/news_97935/Otlichiha-otkritie-za-strastni-tseluvki-s-Antinobelova-nagrada/

В Харвардския университет се състоя церемонията по връчването на Антинобеловите на награди, като сред лауреатите тази година попаднаха изследвания за ползата от страстните целувки и къде боли най-много от ужилванията на пчели, предадоха световните агенции.

ДАНС и МВР разбили канал за трафик на хора към Западна Европа

http://www.mediapool.bg/dans-i-mvr-razbili-kanal-za-trafik-na-hora-kam-zapadna-evropa-news239434.html

ДАНС и МВР са разбили канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия в посока Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на контраразузнаването. Задържани са двама български каналджии при опит да преведат незаконно през границата към Сърбия общо 58 граждани на Афганистан. Те са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа.

АПИ пуска апликация за пътната обстановка в реално време

http://econ.bg/Новини/АПИ-пуска-апликация-за-пътната-обстановка-в-реално-време_l.a_i.697597_at.1.html

Интелигентна система с приложение за мобилни телефони ще дава в реално време информация за пътната обстановка. Това заяви министърът на регионалното...

Тежка катастрофа в центъра на Дупница, мъж е пострадал (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992579

Един човек е пострадал при катастрофа между лек автомобил и джип в Дупница. Това каза за Фокус говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
Лекият автомобил „Шкода” се е движил от Дупница към село Яхиново, а джипът в обратна посока. При челния сблъсък е пострадал водачът на лекия автомобил.
Един човек е пострадал при катастрофа между лек автомобил и джип в Дупница. Това каза за Фокус говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Лекият автомобил „Шкода” се е движил от Дупница към село Яхиново, а джипът в обратна посока. При челния сблъсък е пострадал водачът на лекия автомобил.

22 кадъра от офисите на "Гугъл" - стимул в цветове

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/22-kadyra-ot-ofisite-na-gugyl-stimul-v-cvetove-6042734

Не е нужно всяка компания да инвестира милиони в интерсиора си. Дори един велосипед, шоколад или чаша ароматно кафе може да покаже, че служителите й са ценни

Мъж пострада при тежка катастрофа в центъра на Дупница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992584

Един човек е пострадал при катастрофа между лек автомобил и джип в Дупница. Това каза за Фокус говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
Лекият автомобил „Шкода” се е движил от Дупница към село Яхиново, а джипът в обратна посока. При челния сблъсък е пострадал водачът на лекия автомобил.
Един човек е пострадал при катастрофа между лек автомобил и джип в Дупница. Това каза за Фокус говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Лекият автомобил „Шкода” се е движил от Дупница към село Яхиново, а джипът в обратна посока. При челния сблъсък е пострадал водачът на лекия автомобил.

Челен удар и загинал шофьор в Дупница

http://www.cross.bg/dypnitza-putyvasht-yahinovo-1481222.html

/КРОСС/35- годишен мъж е загинал при катастрофа, в района на пожарната в Дупница. Челно са се ударили лек автомобил "Тойота", пътуващ от Яхиново за Дупница и лек автомобил "Шкода", пътуващ от Дупница за Яхиново. Загинал е водачът на шкодата, каза говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка. Инцидентът е станал около 16, 15 часа.

Борисов: За друго за каквото има пари, но "Хемус" ще се строи

http://www.moreto.net/novini.php?n=301726

"Магистрала „Хемус” е основен приоритет за нас, защото без нея Варна и Северна България няма да са това, което заслужават да бъдат. Затова се надявам в нашите сметки да залегне през следващата година „Хемус”и да е приоритет номер едно.

Започна изграждането на нов крайморски парк в Обзор

http://pik.bg/започна-изграждането-на-нов-крайморски-парк-в-обзор-news401908.html

Започна изграждането на нов крайморски парк в Обзор

В Обзор започна изграждането на нов парк. Първата копка положиха днес кметовете на община Несебър Николай Димитров и на Обзор Христо Янев, пише "Флагман".

Паркът ще е разположен в югоизточната част на Обзор, в края на улица „Черноморска”, ще граничи с плажа и плажната алея.

Новият парк ще бъде основно място за разходки, културни и спортни дейности.

Едновременно с това той ще е и входен пункт към градския плаж, с което ще подобри силуетното въздействие на плажната ивица.

Оставиха в ареста шофьора на цистерната-убиец

http://www.cross.bg/peev-avtomobil-smolyan-1481221.html

/КРОСС/Смолянският окръжен съд остави за постоянно в ареста 34-годишния Мирослав Пеев, който вчера предизвика тежка катастрофа в Смолян, при която бе убит един и ранени шестима човека. Постоянната мярка за задържа не бе поискана от Окръжна прокуратура - Смолян. Пеев вече е привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост смърт на едно лице и телесна повреда на друго лице при управление на МПС в пияно състояние и допуснато пътно-транспортно произшествие. Около 7.50 часа в четвъртък на пътя между Смолян и Влахово, при управление на МПС - специален автомобил марка "Мерцедес", собственост на фирма, Пеев е нарушил правилата за движение, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се ударил с предната част на управлявания от него автомобил в насрещно движещия се автомобил марка "Фиат" и така е причинил смърт по непредпазливост на 60-годишен мъж, пътуващ в лекия автомобил „Фиат", както и телесна повреда на още едно лице. Разследването до момента е установило, че Мирослав Пеев не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, движил се с несъобразена скорост, при възникналата опасност за движението, не е направил всичко възможно да намали скоростта си на движение или да спре, като водач е управлявал пътното превозно средство под въздействие на алкохол с концентрация на алкохол в кръвта - 1,58 на хиляда, установено с дрегер

Цацаров на среща при Ердоган в Турция

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-na-sreshta-pri-erdogan-v-turtsiya-news239433.html

Главният прокурор Сотир Цацаров бе приет от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от прокуратурата в петък.   Срещата е била в рамките на официалната визита на българския главен прокурор в Република Турция. На разговорите е присъствал и турският главен прокурор Мехмет Акарджа.   Сред обсъжданите теми е била и ситуацията в двете съседни държави и мерките, които всяка от тях предприема, във връзка с бежанския поток, се посочва в съобщението.   Срещата определено е изненада, тъй като практиката държавни глави да се срещат с прокурори на други държави е голяма рядкост и би трябвало да има някакви извънредни поводи.   Доколкото е известно, лидерът на ДПС Лютви Местан е последният български представител, с когото се е срещал президентът на Турция Ердоган. Местан бе приет от Ердоган през септември 2014 г., малко преди извънредните парламентарни избори в България, а през юни т.г. се срещна с министър-председателя на Ахмед Давутоглу, непосредствено преди парламентарните избори в Турция.   Президентът Росен Плевнелиев присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган като президент през август 2014 г.

Двама каналджии и 58 афганистанци задържани на сръбската граница

http://www.mediapool.bg/dvama-kanaldzhii-i-58-afganistantsi-zadarzhani-na-srabskata-granitsa-news239432.html

Двама български каналджии и 58 граждани на Афганистан, които е трябвало да бъдат незаконно прекарани през наша територия към Сърбия, са били задържани малко преди полунощ в четвъртък в землището на граничното село Големаново, община Кула. Това е станало при съвместна операция на Граничната полиция и ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура – Кула, съобщиха от пресцентъра на МВР в петък. По случая в ГПУ - Брегово е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Двамата български каналджии са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа. Продължават процесуално-следствените действия за установяване и документиране съпричастността и на други лица към случая.

ИЗВЪНРЕДНО! Пожар пламна във Варна! Огнена стихия над Морската градина (обновена)

http://pik.bg/извънредно-пожар-пламна-във-варна-огнена-стихия-над-морската-градина-обновена-news401906.html

ИЗВЪНРЕДНО! Пожар пламна във Варна! Огнена стихия над Морската градина (обновена)

Над Морската градина във Варна се носи дим, съобщава "Петел".

Причината по първоначални данни е пожар в едно от заведенията до Летния театър.

Пожар е възникнал в кухнята на заведението от дясната страна на входа на Летния театър. Сигнал за инцидента е постъпил в 15:45 часа. На мястото са изпратени два противопожарни екипа, които успели да локализират пламъците преди да се разраснат, съобщава Varna.utre.bg.

За щастие при инцидента няма пострадали. Клиентите на заведението са го напуснали своевременно, без да се създава излишна паника.

Запалила се е скара в кухнята на заведението, заявиха от персонала. Оттам посочиха, че пожарните са дошли да 10 минути след подаването на сигнала.

Ето го отвлечения от баща си Мартин

http://petel.bg/Eto-go-otvlecheniya-ot-bashha-si-Martin--__127399

36-годишният софиянец Николай Гиздовски е отвлякъл 5-годишния си син от детската градина, обявиха от СДВР, цитирани от 24 часа. Бащата бил...

Джанет Джексън приела исляма

http://petel.bg/Dzhanet-Dzheksan-priela-islyama__127400

Факсимиле: Entertainment Джанет Джексън е приела исляма след сватбата си с Уисам Ал Мана през 2012 година, пише Entertainment, цитиран от "24 часа"....

Виждате ли лица на снимките, ако виждате, значи сте...

http://petel.bg/Vizhdate-li-litsa-na-snimkite--ako-vizhdate--znachi-ste---__127401

Първо да кажем, че това явление се нарича Парейдолия. Парейдолия обикновено е често срещано явление, но в зависимост от вашата...

Папа Франциск приюти бежанци от Сирия

http://frognews.bg/news_97934/Papa-Frantsisk-priiuti-bejantsi-ot-Siriia/

Папа Франциск приюти в апартамент във Ватикана едно сирийско семейство бежанци от Дамаск, съобщи AFP, цитирана от "Фокус".

Заведение горя до Летния театър във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301725

Пожар във временна постройка , функционираща като заведение, непосредствено до Летния театър, възникна по-рано днес. Сигнал за инцидента е подаден 15.45 часа, съобщиха за Moreto.net от полицията. Нанесени са само материални щети, няма пострадали хора.

Фандъкова дава старт на Balkan Offroad Rallye

http://offnews.bg/news/n_1/n_560427.html

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще даде официалния старт на Balkan Offroad Rallye 2015. Петото издание на международната оф-роуд надпревара ще стартира с тържествена церемония утре от 11 часа пред храм-паметника „Александър Невски” в столицата , съобщи Столична община.  Градът – домакин на старта на Balkan Offroad Rallye 2015 ще посрещне над 100 състезателни машини от цяла Европа, включително повече от 10 български. Всеки участник ще бъде представен на публиката, гостите и медиите на специална стартова арка, след което ще се отправи към старта на първия специален етап в Бистрица. Официалният час на стартовата церемония ще е около 11 часа, а първият участник ще е на състезателното трасе около 13 – 13:30 часа. Balkan Offroad Rallye е част от веригата международни надпревари Breslau, с родоначалник легендарното рали Breslau Poland, което се провежда от над 20 години на територията на Поша и Германия, превръщайки се в най-големия оф-роуд маратон в Европа. От няколко години насам главният организатор на „Бреслау” е българин – оф-роуд доайенът Александър Ковачев, което е и причината най-мащабното състезание да има и българско издание. За своята 5-а годишнина, Balkan Offroad Rallye е под мотото “5 години състезания, 5 планини за покоряване”. Което ще рече, че участниците от България и чужбина ще трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. В менюто на състезанието са предвидени над 2000 състезателни километра, разделени в 8 състезателни дни. Balkan Offroad Rallye традиционно се провежда в два състезателни класа или казано по-просто – като две паралелни състезания. Екстремният клас е класическия за Breslau Poland тежък оф-роуд маратон, където участниците трябва да се справят с изключително пресечен терен и тежки препятствия – реки, блата, скали, използвайки своите лебедки и други помощни средства. „Крос кънтри” класа от друга страна е в популярния рали-рейд формат, познат ни от маратони като рали „Дакар”, Silk Way Rally и надпреварите в Африка, където царуват скоростта и навигационните умения. И докато екстремният клас е отворен за модифицирани оф-роуд автомобили, то в рали-рейд надпреварата ще участват возила от всякакъв вид и калибър. След официалният старт в София, участниците в Balkan Offroad Rallye 2015 ще трябва да преодолеят два състезателни дни в района на столицата ни, с финали около Боровец, където е първият бивак на надпреварата. В понеделник, 21 септември, с тежък маратонски етап, ралито се отправя към Старосел, където ще е базирано за 3 дни, преди финалният лагер на брега на Черно море в Шкорпиловци, където в събота, на 26 септември, ще е церемонията по награждаването след финал на самия плаж.

Големите дарители: Димитър Хадживасилев –“виновникът”за Търговската гимназия в Свищов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992533

”Народното образование и разпространението му са светлината и единственото средство за благото и величието на България...” С тази мисъл Димитър Хадживасилев прави дарение от 240 хил. златни лева на град Свищов с цел да се създаде ”реално училище или класическа гимназия, в която да се преподава и политическа икономия”.
”Народното образование и разпространението му са светлината и единственото средство за благото и величието на България...” С тази мисъл Димитър Хадживасилев прави дарение от 240 хил. златни лева на град Свищов с цел да се създаде ”реално училище или класическа гимназия, в която да се преподава и политическа икономия”.

М. Константинов: Да се краде по-малко от големите европари

http://frognews.bg/news_97933/M-Konstantinov-Da-se-krade-po-malko-ot-golemite-evropari/

Кой знае какви сблъсъци на идеи няма как да има. Ясно е, че предстои усвояване на големи европари. Там има съгласие по въпроса, че това трябва да се направи. Моят съвет, вече малко по-грубичък, е да се краде по-малко, за да може да остане за всички и да има видим резултат от местното управление.

ФИФА отряза ЦСКА, иска отнемане на точки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992550

В Българския футболен съюз бе получен официален отговор от заместник секретаря на дисциплинарната комисия на ФИФА Бернардо Палмейро с копие и до ПФК “ЦСКА” АД, в което световната футболна централа потвърждава намерението си да отнеме точки от актива на клуба заради неизплатени суми на агентите Лоик Бенсаид, Хоакин Уриарте и Мадам Ба.
В Българския футболен съюз бе получен официален отговор от заместник секретаря на дисциплинарната комисия на ФИФА Бернардо Палмейро с копие и до ПФК “ЦСКА” АД, в което световната футболна централа потвърждава намерението си да отнеме точки от актива на клуба заради неизплатени суми на агентите Лоик Бенсаид, Хоакин Уриарте и Мадам Ба.

„Литекс“ атакува „Лудогорец“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992553


“Литекс“ атакува ударно „Лудогорец“ преди дербито между двата провинциална гранда на 26 септември в Разград.
 „Причините за съдийството срещу нас са във футболния съюз и един отбор - „Лудогорец“ - заяви главният мениджър на „оранжевите“ Стойчо Стоилов пред Нова тв. - Георги Кабаков дойде на мача с „Берое“ (0:1) и изпълни поръчка.
“Литекс“ атакува ударно „Лудогорец“ преди дербито между двата провинциална гранда на 26 септември в Разград. „Причините за съдийството срещу нас са във футболния съюз и един отбор - „Лудогорец“ - заяви главният мениджър на „оранжевите“ Стойчо Стоилов пред Нова тв. - Георги Кабаков дойде на мача с „Берое“ (0:1) и изпълни поръчка.

Йорданка Фандъкова ще даде официалния старт на Balkan Offroad Rallye 2015

http://www.cross.bg/offroad-rallye-of-royd-1481220.html

/КРОСС/ Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова ще даде официалния старт на Balkan Offroad Rallye 2015. Петото издание на международната оф-роуд надпревара ще стартира с тържествена церемония утре (събота, 19 септември) от 11 часа пред храм-паметника „Александър Невски" в столицата.Градът - домакин на старта на Balkan Offroad Rallye 2015 ще посрещне над 100 състезателни машини от цяла Европа, включително повече от 10 български. Всеки участник ще бъде представен на публиката, гостите и медиите на специална стартова арка, след което ще се отправи към старта на първия специален етап в Бистрица.Официалният час на стартовата церемония ще е около 11 часа, а първият участник ще е на състезателното трасе около 13 - 13:30 часа.Balkan Offroad Rallye е част от веригата междуна-родни надпревари Breslau, с родоначалник леген-дарното рали Breslau Poland, което се провежда от над 20 години на територията на Поша и Германия, превръщайки се в най-големия оф-роуд маратон в Европа. От няколко години насам главният органи-затор на „Бреслау" е българин - оф-роуд доайенът Александър Ковачев, което е и причината най-мащабното състезание да има и българско издание.За своята 5-а годишнина, Balkan Offroad Rallye е под мотото "5 години състезания, 5 планини за покоряване". Което ще рече, че участниците от България и чужбина ще трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар

Разбиха канал за прехвърляне на мигранти от България към Западна Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992535

При съвместна операция на ДАНС и ГД „Гранична полиция” – МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кула, вчера, около 23.30 часа, в землището на приграничното село Големаново, община Кула, област Видин, е разбит канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия в посока Западна Европа,
При съвместна операция на ДАНС и ГД „Гранична полиция” – МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кула, вчера, около 23.30 часа, в землището на приграничното село Големаново, община Кула, област Видин, е разбит канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия в посока Западна Европа,

Разбиха канал за трафик на хора от България към Западна Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992542

При съвместна операция на ДАНС и ГД „Гранична полиция” – МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кула, вчера, около 23.30 часа, в землището на приграничното село Големаново, община Кула, област Видин, е разбит канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия в посока Западна Европа,
При съвместна операция на ДАНС и ГД „Гранична полиция” – МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кула, вчера, около 23.30 часа, в землището на приграничното село Големаново, община Кула, област Видин, е разбит канал за незаконно прехвърляне на мигранти от България през Сърбия в посока Западна Европа,

Наградиха задочно Ахмед Доган с медал за либерализъм (Обзор)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992532

Медал за принос за развитието на либерализма в българия получи почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той му бе връчен задочно от президента на Либералния интернационал Жули Миновес по време на форум “Либерализмът - качествено нов фактор за европейската интеграция”, който се провежда в София. Получи го лидерът на партията Лютви Местан.
Медал за принос за развитието на либерализма в българия получи почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той му бе връчен задочно от президента на Либералния интернационал Жули Миновес по време на форум “Либерализмът - качествено нов фактор за европейската интеграция”, който се провежда в София. Получи го лидерът на партията Лютви Местан.

Борисов: Приоритет №1 за 2016 г. е магистрала „Хемус“

http://web.barometar.net/81726/

Изграждането на автомагистрала „Хемус“ ще бъде приоритет номер 1 в бюджета на държавата за догодина. За всичко друго – каквото остане, защото „Хемус“ трябва да върви. Имаме ли тази магистрала, Северна България ще изглежда по друг начин. Варна без магистралата и без ново пристанище не е това, което заслужава като морска столица. Това заяви премиерът […]

Повдигнаха обвинения на семейство за склоняване към проституция

http://pik.bg/повдигнаха-обвинения-на-семейство-за-склоняване-към-проституция-news401905.html

Повдигнаха обвинения на семейство за склоняване към проституция

Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения на семейство за склоняване към проституция.Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата в Пловдив.

На 17 септември, 25-годишният И.М. от гр. София и 23-годишната Е.М. от гр. Варна, които са съпрузи, са привлечени като обвиняеми за склоняване към проституция. На 16 септември 2015 г. е получен сигнал от две жени, на 21 г. и на 20 г.,че са склонявани да практикуват древната професия срещу заплащане в квартира в гр. Пловдив.

Последвали се неотложни оперативно-издирвателни мероприятия в жилище в града, откъдето са иззети вещи, сексуални атрибути и дрехи. При претърсване в автомобила на 25-годишния И.М. е открит газов пистолет, като престои да му бъде назначена експертиза. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други.

Около 100 души се включиха в първия лекоатлетически крос "Владислав Варненчик"

http://www.moreto.net/novini.php?n=301723

Около 100 души се включиха в първия лекоатлетически крос "Владислав Варненчик", който се проведе във Варна, научи Moreto.net. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на спорта, организирана от Община Варна, Министерството на младежта и спорта, спортни клубове и неправителствени организации.

Министрите на околната среда приеха позицията на ЕС за Конференцията по климата в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992517

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в извънредното заседание на Съвета на министрите по околна среда на ЕС, което се проведе днес в Брюксел, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.
В рамките на заседанието Съюзът прие позицията за участие и преговори в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в извънредното заседание на Съвета на министрите по околна среда на ЕС, което се проведе днес в Брюксел, съобщиха от Министерство на околната среда и водите. В рамките на заседанието Съюзът прие позицията за участие и преговори в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН

БНБ най-сетна оповести колко е била заплатата на Искров

http://business.actualno.com/BNB-naj-setna-opovesti-kolko-e-bila-zaplatata-na-Iskrov--news_496525.html

Бившият управител на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров е получавал заплата в размер на 16 546 лв. Възнагражденията на подуправителите Калин Христов и Димитър Костов пък са били по 14 983 лв. Това става ясно от прессъобщение на централната банка. На 30 юли 2015 г. Управителният съвет на БНБ прие решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове, гласи съобщението. "Принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери бяха публикувани на интерн

Министрите на околната среда приеха позицията на ЕС за Конференцията по климата в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992499

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в извънредното заседание на Съвета на министрите по околна среда на ЕС, което се проведе днес в Брюксел, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.
В рамките на заседанието Съюзът прие позицията за участие и преговори в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в извънредното заседание на Съвета на министрите по околна среда на ЕС, което се проведе днес в Брюксел, съобщиха от Министерство на околната среда и водите. В рамките на заседанието Съюзът прие позицията за участие и преговори в Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН

Любо Ганев: Не ми е самоцел да ставам шеф

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4992510


„Не ми е самоцел да ставам шеф на волейболната федерация“, заяви Любо Ганев, вицепрезидент на централата. - Щом клубовете са ме подкрепили, значи ми имат доверие.“
Изборното събрание е на 3 октомври в Пловдив. Претендени са Ганев, Данчо Лазаров и Красимир Илиев.

„Това не означава, че ако не стана президент,
„Не ми е самоцел да ставам шеф на волейболната федерация“, заяви Любо Ганев, вицепрезидент на централата. - Щом клубовете са ме подкрепили, значи ми имат доверие.“ Изборното събрание е на 3 октомври в Пловдив. Претендени са Ганев, Данчо Лазаров и Красимир Илиев. „Това не означава, че ако не стана президент,

Facebook представи Signal – новият инструмент за новинари

http://www.cross.bg/signal-facebook-instagram-1481219.html

/КРОСС/За много журналисти Twitter е безценен източник на горещи новини и снимки. В много публикации можете да видите вмъкнати постове от тази социална мрежа. Facebook също иска да присъства по подобен начин в медиите и затова представи новия си продукт Signal, който ще улесни журналистите да ползват Instagram и Facebook в своите публикации. Компанията описва Signal като средство за „откриване, събиране и вграждане на новинарско съдържание от Facebook и Instagram на едно място". Signal показва най-горещите теми в мрежата, има поле за търсене и секция Leaderboards, показваща кои хора са най-обсъждани - актьори, политици, музиканти, спортисти и др. Signal улеснява и търсенето на снимки и видео в Instagram. Търсенето може да е по тема (хаштаг) или по географски признак. Намерените снимки/видеа могат да се обединят в „колекции", които след това да се вградят в статии. Преди седмица Facebook даде и друга възможност на „одобрени журналисти" - да излъчват в мрежата видео на живо.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване