Европейска Турция ли е последният шанс на Европа?

http://web.barometar.net/82269/

Европа упорства в нежеланието си да се занимава с перспективата за пълноправно членство на Турция в ЕС. Присъединяването на Турция винаги е било табу, свързвано в голяма степен с предубежденията и страховете на Европа, която гледа към миналото, а не към бъдещето. Мигрантската криза и геополитическите заплахи и предизвикателства около Европа обаче, преначертаха динамиката на […]

Перфектните устни в лесни стъпки (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/perfektnite-ustni-v-lesni-stypki-video-6044314

За целта са ви необходими остър и не много мек молив за устни, червило в предпочитния нюанс, една салфетка и малко пудра

Перфектните страстни устни в лесни стъпки (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/perfektnite-strastni-ustni-v-lesni-stypki-video-6044314

За целта са ви необходими остър и не много мек молив за устни, червило в предпочитния нюанс, една салфетка и малко пудра

Тити Папазов: Сривът на КТБ тръгна от Бареков и Костинброд

http://frognews.bg/news_100580/Titi-Papazov-Srivat-na-KTB-tragna-ot-Barekov-i-Kostinbrod/

Бареков иска, но няма да има възможност да се кандидатира за президент, защото след 25 октомври на Бареков ще му се върне като бумеранг аферата Костинброд. Ще има възмездие. Той ще е политически труп. Не вадя нож на умряло куче, защото той трябва да получи своето морално възмездие. Това заяви Тити Папазов в студиото на ТВ7.

Английски национал и още един от Висшата лига признават, че са гейове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069521

Двама футболисти от Висшата лига - английски национал и друг достатъчно известен играч, ще признаят в скоро време, че са с хомосексуална ориентация, съобщи английският в.
Двама футболисти от Висшата лига - английски национал и друг достатъчно известен играч, ще признаят в скоро време, че са с хомосексуална ориентация, съобщи английският в. "Мирър". Според източник на медията двамата възнамеряват да огласят това най-късно преди началото на следващото първенство на Англия.

Изпратиха писмо с куршум на зам.-шефа на Сметната палата в Гърция

http://offnews.bg/news/n_1/n_578736.html

Заплашително писмо с куршум получи вицепрезидентът на Сметната палата в Гърция Ана Лигомени. Причината за това са предложените промени за реформа на системата на пенсионното осигуряване, направено от т. нар. Комитет на мъдреците, член на който е Лигомени. „Ти си убиец на пенсионните права на нашия народ. Сега ще разбереш какво е това страш“, пише в писмото до Ана Лигомени, цитирано от БГНЕС. В края на писмото е нарисувана червена петолъчка – символ, използван от гръцките комунисти и анархисти. Сред предложенията на Комитета са обединяването на пенсионните фондове, понижаване на базовата пенсия до 360 евро, а изплащането на пенсиите да става на основата на имуществени критерии и на другите доходи на пенсионерите. Предложенията бяха посрещнати негативно от гърците, поради което правителството се дистанцира от него. Заплашителни писма, но без куршуми, получиха и други членове на Комитета на мъдреците.

Представят френското висше образование във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304649

Пътуващ салон на образованието, който цели представянето на френското висше образование , ще гостува във Варна на 31-ви октомври. Всички желаещите да посетят събитието могат да го направят от 10.00 до 18.00 часа във Франкофонския център, научи Moreto.

Предстоящи събития в страната за 24 октомври

http://www.cross.bg/provede-sofiyaot-tzentur-1485422.html

/КРОСС/*** София.Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на станалата традиционна среща на ръководителите на българското, румънското и сръбското правителства за обсъждане на актуални за трите страни теми. Разговорите с колегите му Виктор Понта и Александър Вучич ще се проведат в резиденция „Бояна". ***София.В 10.30 часа в Докторската градинка (до Софийски университет) ще бъде даден старт на благотворителен Treasure Hunt. Събитието се организира от Junior Chamber International (JCI) - София в полза на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия (АРДЕ). Събраните средства ще бъдат използвани за ремонт на помещение, в което предстои да се изгради първия в България Дневен център за деца и лица с епилепсия. ***София.От 11.00 часа зрителната зала на АМТИИ, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще удостои световно-известната оперна певица Красимира Стоянова със званието „Доктор хонорис кауза". ***София.От 11.00 до 18.00 часа в Paradise Center пред „100 грама сладки" ще се проведе двудневен благотворителен базар в помощ на втора детска хирургия към болница „Пирогов". ***София.От 20.00 часа в Derida Dance Center ще се състои премиерата на физическия пърформанс „TheTimeStopper". ***Бургас.Нова зала по фехтовка ще бъде открита от 12.00 часа в спортен център „Електра на ул. „Янко Комитов" 16А. ***Горна Оряховица.От 10

Внимание! Днес трябва да се спазват много забрани

http://pik.bg/внимание-днес-трябва-да-се-спазват-много-забрани-news422972.html

Внимание! Днес трябва да се спазват много забрани

Събота е ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум на 25 октомври. На 24 октомври е забранена предизборната агитация. Разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община, е недопустимо.

Не може да се използва общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.

Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.

Местните избори са утре, 25 октомври, когато общо 6 363 761 души имат право на глас. 534 144 е броят на заличените лица в списъците за местен вот. Избирателните списъци за националния референдум съдържат 6 885 893 гласоподаватели. Броят на заличените лица от избирателните списъци за националния референдум е 16 755, посочва БГНЕС.

Дете загина и над сто души ранени при атентат в джамия в Бангладеш

http://frognews.bg/news_100579/Dete-zagina-i-nad-sto-dushi-raneni-pri-atentat-v-djamiia-v-Bangladesh/

Взрив избухна в шиитска джамия в Бангладеш, в резултат на което загина дете, а над 100 души бяха ранени.

Жена е загинала след взрив на газова бутилка в блок във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069502

Жена е починала на място след срутване на тераса заради взрив на газова бутилка в жилищен блок във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.   Около 20:30 часа вчера е регистриран инцидент с газова бутилка в жилищен блок във Варна.   Възникнал е взрив на газ пропан - бутан, в резултат на който се е срутила част от тераса на частен
Жена е починала на място след срутване на тераса заради взрив на газова бутилка в жилищен блок във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Около 20:30 часа вчера е регистриран инцидент с газова бутилка в жилищен блок във Варна. Възникнал е взрив на газ пропан - бутан, в резултат на който се е срутила част от тераса на частен

Днес - 24 октомври, е ден за размисъл

http://www.vesti.bg/bulgaria/dnes-24-oktomvri-e-den-za-razmisyl-6044323

Общо 6 363 761 души имат право на глас на местните избори, които ще се проведат на 25 октомври

Основател на "Репортери без граници" стана най-десният кмет на Франция

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/24/2635298_osnovatel_na_reporteri_bez_granici_stana_nai-desniiat/?ref=rss


Кмет от Южна Франция бе обвинен, че превръща града си в опитно поле на крайната десница. Би Би Си разказва защо Робер Менар стана най-одумваният кмет в цяла Франция.

Менар е бивш журналист, социалист и един от създателите на неправителствената организация "Репортери без граници". И въпреки тази биография избирането му за кмет на южния град Безие с население малко над 71 000 души преди 18 месеца предизвика шок.

Причината: Менар се яви на изборите като кандидат на...

Основател на "Репортери без граници" се превърна в най-десния кмет на Франция

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/24/2635298_osnovatel_na_reporteri_bez_granici_se_prevurna_v/?ref=rss


Кмет от Южна Франция бе обвинен, че превръща града си в опитно поле на крайната десница. Би Би Си разказва защо Робер Менар стана най-одумваният градоначалник в цяла Франция.

Менар е бивш журналист, социалист и един от създателите на неправителствената организация "Репортери без граници". И въпреки тази биография избирането му за кмет на южния град Безие с население малко над 71 000 души преди 18 месеца предизвика шок.

Причината: Менар се яви на изборите като кандидат на...

Връщаме часовника с час назад

http://www.bnews.bg/article-142899

В изборния ден ще спим повече, смяната на времето е точно в 04.00 часа.

Юнкер с план от 16 точки за бежанската криза

http://frognews.bg/news_100578/IUnker-s-plan-ot-16-tochki-za-bejanskata-kriza/

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер ще представи план от 16 предложения и искания към страните от ЕС с цел по-ефективно сътрудничество и прекратяване на хаоса по границите заради бежанската криза.

Преминаването към зимно часово време увеличава броя на пътните инциденти

http://petel.bg/Preminavaneto-kam-zimno-chasovo-vreme-uvelichava-broya-na-patnite-intsidenti__131576

снимка: Булфото Преминаването към зимно часово време в Европейския съюз, което тази година за България ще е в 4 часа на 25 октомври,...

Можем ли да се разхождаме спокойно в парковете?

http://petel.bg/Mozhem-li-da-se-razhozhdame-spokoyno-v-parkovete-__131577

кадър: Нова тв Нелеп инцидент в Борисовата градина завърши със смърт. Дърво падна и уби човек. Трагедията стана вчера по обед в горската...

Родители на младеж, починал от инсулт, дариха сърцето му на полицай, за да спасят живота му! Вижте покъртителната история за човешката доброта! (видео)

http://pik.bg/родители-на-младеж-починал-от-инсулт-дариха-сърцето-му-на-полицай-за-да-спасят-живота-му-в-news422968.html

Родители на младеж, починал от инсулт, дариха сърцето му на полицай, за да спасят живота му! Вижте покъртителната история за човешката доброта! (видео)

Млад полицай от София имаше късмета след малко чакане за него да се намеринай-подходящото сърце. Донорът е от Варна. След благородното решение на родителите му 21-годишният Георги спаси четирима души със сърцето си, двата си бъбрека и черния си дроб, предава Нова телевизия.

Ножът за трансплантираните и за семействата на донорите винаги има две остриета. Едното - да не смееш да се надяваш някой да си отиде, за да дойде редът ти. Другото - да преглътнеш скръбта си, за да победи животът. 

Толкова просто започва най-сложното - от януари до юни Божидар Дончев живял с диагнозата сърдечна недостатъчност. На 29 години той забавил ритъма си и се надявал само да живее. Сложили го в списъка на чакащите.

И добрата новина дошла, докато се разхождал в зоопарка. Обадила му се една от лекарките с новината, че има подходящ за него донор. Насред зоологическата Божидар изпушил последната си цигара в живота и тръгнал за ново сърце.

Едната страна на това да ти сменят сърцето с ново е, че пак си жив. Другата страна - дарили са ти го с мъка. Донор на Божидар стана 21-годишният Георги от Варна. Починал от инсулт. След смъртта му семейството решава да помогне от човещина.

За лекарите сърцето е шесто в страната, сменило собственика си тази година. Средно годишно в столичната болница „Св. Екатерина” се правят между 3 и 5 трансплантации и чакат още 25 души. Не стигали сърца.

След шест месеца Божидар би трябвало да се е възстановил напълно. Той живее с дългогодишната си приятелка, която го подкрепяла през цялото време и иска така да е. Месеците без здраво сърце и 30 дни с ново са го научили да оценява живота. За Божидар отговорът на житейския шанс, който е получил, е благодарност към лекарите, родителите и сърцето на Георги. 

Жан-Клод Юнкер: Кризата с бежанците няма да свърши до Коледа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069493

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че проблемът с мигрантите няма да бъде разрешен в обозримото бъдеще, пише германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че проблемът с мигрантите няма да бъде разрешен в обозримото бъдеще, пише германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус". „Кризата с бежанците няма да приключи до Коледа“, заяви люксембургският политик на конгрес на консервативната Европейска народна

Москва иска за Сирия разговори „с целия спектър” на опозицията

http://offnews.bg/news/n_1/n_578730.html

Русия, съюзник на Сирия казва, че би трябвало да има разговори между сирийското правителство и „пълния спектър” на опозицията против президента Башар Асад, съобщи снощи Би Би Си. Външният министър Сергей Лавров е призовал също за по-интензивни усилия да се намери политическо решение на кървавата криза в арабската страна. Той е говорил във Виена след срещи с държавния секретар на САЩ Джон Кери и представители на Саудитска Алабия и Турция. Обикновено се смята, че Русия категорично държи да запази режима на Асад и че започналите на 30 септември удари на нейната авиация в Сирия са подчинени на тази цел. Но позицията й за преговори в страната не е изненада. Онзиден президентът Путин подсказа, че режимът би трябвало да работи заедно с някои бунтувнически групи против „Ислямска държава”. Според него с това се е съгласил и Асад, който във вторник изненадващо направи кратко посещение в Москва. Вчера, в началото на преговорите във Виена Лавров е казал: „Нашата обща позиция е, че трябва да подтикнем усилията за политически процес в сирийското урегулиране”. Тези усилия включват според него „започване на пълноценни разговори между представители на сирийското правителство и пълния спектър на сирийската опозиция, както в страната, така и извън нея – с подкрепата на външни играчи”. Той е казал още, че сирийският народ трябва да реши съдбата на Асад, съобщи АФП. Руският външен министър, цитиран от РИА Новости, каза, че срещата му с Джон Кери е била „трудна”, но и „полезна”. Кери е нарекъл разговорите „конструктивни” и е добавил, че техен следващ кръг може да има идната седмица.

Ден за размисъл е преди местния вот и референдума

http://www.moreto.net/novini.php?n=304667

24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум в неделя. Забранена е предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

85 години от рождението на Йордан Радичков

http://frognews.bg/news_100577/85-godini-ot-rojdenieto-na-Iordan-Radichkov/

Навършват се 85 години от рождението на българския писател Йордан Радичков. Разказите и новелите му са преведени на руски, украински, немски, полски, румънски, финландски, шведски, португалски, чешки, словашки, унгарски, френски, италиански, испански и други езици.

Млад полицай получи сърце от 21-годишен, покосен от инсулт (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069487

Поглед към донорството от двете му страни - страшната и благодарната. Млад полицай от София имаше късмета след малко чакане за него да се намери най-подходящото сърце. Донорът е от Варна. След благородното решение на родителите му 21-годишният Георги спаси четирима души със сърцето си, двата си бъбрека и черния си дроб.

Катюши и дронове във войната в Сирия (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-142897

Джихадисти карат местните хора да копаят окопи и после го избиват.

Вижте чудовищния ураган „Патрисия”, бушуващ в Мексико (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069484

Губернаторите на мексиканските щати Колима, Халискои Наярит на крайбрежието на Тихия окена съобщиха, че чудовищният ураган „Патрисия” засега не е нанесъл щети на тези територии. Това заяви националният координатор на службата за гражданска отбрана на Мексико Луис Пуенте. В същото време чиновникът призова населението да бъде нащрек,

Вижте чудовищния ураган „Патрисия”, бушуващ в Мексико (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069478

Губернаторите на мексиканските щати Колима, Халискои Наярит на крайбрежието на Тихия окена съобщиха, че чудовищният ураган „Патрисия” засега не е нанесъл щети на тези територии. Това заяви националният координатор на службата за гражданска отбрана на Мексико Луис Пуенте. В същото време чиновникът призова населението да бъде нащрек,

Полицай получи сърце от 21-годишен донор от Варна

http://frognews.bg/news_100576/Politsai-poluchi-sartse-ot-21-godishen-donor-ot-Varna/

Млад полицай от София имаше късмета след малко чакане за него да се намери най-подходящото сърце. Донорът е от Варна. След благородното решение на родителите му 21-годишният Георги спаси четирима души със сърцето си, двата си бъбрека и черния си дроб.

Спомняме си за варненския писател Атанас Липчев

http://www.moreto.net/novini.php?n=304657

Вечер в памет на писателя Атанас Липчев ще се проведе във Варна днес - 24 октомври, научи Moreto.net. Авторът на един от малкото български романи описващи зверствата в комунистическите концентрационни лагери "Тихият бял Дунав", ще бъде почетен в 18 часа в сградата на Радио "Варна".

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/24/2635473_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето темите, които БНТ ще следи днес:

Обич по команда

http://offnews.bg/news/n_1/n_578639.html

Ходили ли сте скоро на гробища? Ако не сте – направете го! Там всички теми, които така ожесточено обсъждаме, се избистрят. Стават много по-разбираеми и ясни – любовта, съпричастността, претенциите, дори и изборите. Измежду многото приказки, казани в яростните диспути за кметския пост, не чух някой да говори за мъртвите. За кучетата се каза много. За дупките по улиците. За къщата с ягодите. Само не и за това. Знаете ли, че София има голям проблем? В двумилионния град, в който има място за всичко – за дискотеки, нощни клубове, хипермаркети, молове, игрални зали, стотици хиляди автомобили, даже и за бежанци, няма място за смъртта. Сякаш в този град никой не умира. И дума не може да се обелва за това, защото ще се развали забавлението. Или някой може да се стресира. А ние ще се оправим, нали знаете? Всички го казват, значи не може да не е вярно. И все пак, хората умират. Както е било винаги. Проблемът е, че няма къде да ги погребваме. Единственото място, където все още това може да се случи, са последните парцели на Малашевските гробища. Дето се вика – бързайте, че и там местата свършват. После не се знае. Но понеже Малашевци е далече, претръпнахме и изгаряме покойните си близки. Превръщаме ги в прах от крематориума, който някой премита, заедно с праха, вероятно от още много други хора и неща и го натиква в нещо като ваза. Слагай я където искаш. Не че няма проекти и не се чува, че тук или там ще има нови гробища. Но дори само когато се произнесе думата и веднага започват протести на живи граждани. Никой не иска мъртвите при себе си. Защото хората ги е страх от тях. От майките, бащите, децата, непознатите. Въпреки че няма нищо страшно. Те няма да пият вода. Не искат ядене. Нито да им обръщаш внимание. Ако си по-дебилен и молитва няма нужда да казваш. Просто стоят там и ни изпращат по малко мъдрост. Че са били като нас. А ние ще станем като тях. И въпреки всичко, не са ни приятни. Родните ни майки и бащи пречат на гледката от балкона... Затова дори неволно оставяме гробовете да обраснат с трева. За да може незаинтересоваността ни да прикрие тъжните мисли. Случи ми се да се разхождам между алеите на един от гробищните паркове и някак ми станаха много смешни всички приказки за любов към бежанците, които изговорихме през последните месеци. Ние обичаме по команда, когато ни го дадат като идеологическа задача. Приемаме я и започваме да я пудрим в розово. Било със сенките на либерализма или с псевдохристиянски брокат. Без значение. Важното е да си в тон с интелектуалната мода. Да не те помислят за задръстен или неморален. Ние не се интересуваме един от друг. Това може да се види с просто око. Може да се заснеме дори от дрон. Може да се забележи във всяка житейска ситуация около нас. В угасващите очи на пенсионерите. В грубите обноски на хората по улиците. В начина, по който шофираме, включително и с количките в магазина. Всичко показва, че ние не се интересуваме един от друг. Не се интересуваме не само от живите. Не ни пука дори и за мъртвите. Запуснатите гробове на майките и бащите ни го казват по-добре от хиляди думи. Но иначе сме големи любовчии. Взехме да се къпем в една любов към бежанците. Сетихме се чак сега, че Христос е заповядал да обичаш странниците. Припомнихме си притчата за добрия самарянин. Някой би си помислил: „Добре, че дойде тая бежанска криза, та да се сетим, че можем и да обичаме“... Но не е вярно. Само поза е. Бягащи от войната сирийци има не от вчера. И не от миналия месец. Но преди не беше така модерно. Е, добре, аз също съм събирала помощи за тях. Тогава тези хора имаха конкретно лице. Молеха за конкретни неща – дамски превръзки, памук, някой леген, тенджера, сапун, памперси... Сега е друго. Не можеш да се ориентираш. На орди пристигат някакви млади момчета. Не от Сирия. А отвсякъде се чува глас. Ту е мъжки, ту е женски, а всъщност е един – гласът на политическата коректност: „Длъжен си да ги обичаш!“. Само че любовта винаги е лична отговорност. Винаги е персонално отношение и усилие. И тъкмо то липсва. Никой не може да ме убеди, че хора, които не могат да се погрижат за майка си – жива или мъртва – могат да го направят за някакви освирепели момчета, които на всяка цена искат да отидат в Германия. По дух ние сме тийнейджъри. Но не в добрия смисъл на тази дума. Просто сме неоформени. Незаинтересовани. Непораснали. Безотговорни. Приличаме на момчета, които отиват на купон у съученик. И по пътя събират всички познати хулигани, за да е по-яко. Не ни пука, че не са канени. Не ни интересува дали домакинът има място и за тях. Просто купонът трябва да тече. И да е грандиозен. Пием. Танцуваме. Сбиваме се с някой по-пиян и от нас. Накрая повръщаме върху счупената холна масичка. И си тръгваме. И дори ако на следващия ден някой ни пита как е минало, ще кажем: „Беше супер!“. Само дето домакинът на партито накрая остава в разрушената си от нашата розова вакханалия къща. Трябва да изчисти и да възстанови щетите (ако има пари за това). И да даде отговор на родителите си. Но не е страшно. Следващият път купонът ще е у някой друг приятел. Но да се разберем - ние вкъщи купони не правим. Не е удобно... Болезнено очевидно е, че обичаме бежанците също толкова, колкото и всички останали. Просто се правим на интересни. Обичаме себе си. Егото си. И политическите си опорни точки. Преди да решим какво да правим с бежанците (или с всеки друг въпрос), трябва да решим най-важното – какво правим със себе си. Изходната точка са нашите умове и сърца. Те са тежко болни от егоизъм. Цялото ни общество е заразено от празнословие. Твърде често дори християнството ни е съвсем теоретично. И не влиза в сблъсък със самолюбието ни. Затова раждаме само абсурди. Ние сме човеколюбци в социалните мрежи, но не и в социалните отношения. Обичаме виртуално и театрално бежанците, но горко на колегата, ако посегне на повишението, което очакваме да получим. Тежко му, дори ако паркира на моето място. Дори ако кихне по-силно... Затова и тази държава все повече заприличва на някое от софийските гробища. Алеите уж са направени. Стои оторизиран човек на входа да ти събира такса от два лева, ако влизаш с кола. Но гробовете са буренясали. Защото за тях трябва да се погрижим самите ние. Само тук-там извисява ръст скъпият паметник на някой богаташ, който е изобразен с тъмни очила. На излизане една баба спря мен и съпруга ми и ни попита: „Деца, не мога да намеря гроба на сестра ми. От един час се лутам, а съм дошла от провинцията и може да си изпусна рейса. Много се изморих. Знаете ли го къде е?“ После каза името й...

Дървото, убило мъж в Борисовата, се намирало на 20 метра от алеята

http://pik.bg/дървото-убило-мъж-в-борисовата-се-намирало-на-20-метра-от-алеята-news422966.html

Дървото, убило мъж в Борисовата, се намирало на 20 метра от алеята

Експертите установиха, че дървото, което се е изтръгнало от корена, се е намирало на 20 метра навътре от алеята, по която се е движел трагично загиналият човек. Това заяви пред Нова телевизия Ралица Маджарова, директор на "Зелена система" към Столична община.

"Гората в Борисовата градина е около 3000 декара. Тук има милиони дървета. Не мисля, че ходенето в гората е по-опасно от движението по улиците. Не бих казала, че има пропуск с конкретното дърво, това е един нещастен случай", коментира тя.

Припомняме, че вчера дърво уби мъж в Борисовата градина вчера по обед. На мястото са пристигнали линейка, пожарна и полиция.  Мъжът е бил затиснат от дървото.

Топъл ден за размисъл обещават синоптиците

http://www.bnews.bg/article-142896

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

Днес е ден за размисъл преди местния вот и референдума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069467

Забранена е предизборната агитация  24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум в неделя.
Забранена е предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали,
Забранена е предизборната агитация 24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум в неделя. Забранена е предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали,

"Жълти стотинки" за деца без дом

http://petel.bg/ZHalti-stotinki-za-detsa-bez-dom__131575

кадър: Нова тв Да помогнем на деца без дом да получат покрив над главата си. Това може да направи всеки един от нас, като се включи в...

Зукърбърг създава безплатно начално училище за деца от бедни семейства

http://america.actualno.com/Zukyrbyrg-syzdava-bezplatno-nachalno-uchilishte-za-deca-ot-bedni-semejstva----news_503377.html

Основателят и ръководител на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заедно с жена си Присила Чан ще открият безплатно начално училище, в което децата ще се приемат още преди раждането им. Занятия ще започнат от 3-годишна възраст, разкрива самият Зукърбърг на страницата си в мрежата. Учениците ще имат медицинско обслужване до края на 12-годишното си обучение. Учреждението ще бъде в калифорнийския град Ист Пало Алто. Първите ученици ще бъдат деца от семейства с ниски доходи. Ще има медицински ц

Иззеха канабис от частен дом във Видин

http://vidin.actualno.com/Izzeha-kanabis-ot-chasten-dom-vyv-Vidin-news_503379.html

Полицаи от Видин иззеха канабис от частен дом, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Видин. Към 17.00 часа униформените спрели за проверка С.Ц. 25 години, жител на областния град. При извършен личен обиск у мъжа било открито топче от зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полеви наркотест. Последвало претърсване в къща, обитавана от 25-годишния, на ул. „Гладстон”. В една от стаите на найлоново въженце висели 11 стръкчета зелен канабис, а върху вестник на масата &ndash

Тази нощ връщаме стрелките с един час назад

http://pik.bg/тази-нощ-връщаме-стрелките-с-един-час-назад-news422964.html

Тази нощ връщаме стрелките с един час назад

Връщането към астрономическото часово време ще стане в 4.00 местно време на 25 октомври, съобщават от Българския институт по метрология.

Тогава часовниците трябва да се върнат с един час назад.

Така вече ще спим с един час повече. Връщането към астрономическото време тази година съвпада с деня на провеждането на местните избори и националния референдум.

Ще ви е драго ли да ви набие таксиджия?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068879

Проверките за определени професии,
сред които шофьор на такси,
трябва да могат да установят, когато
преди реабилитация е имало присъда

Cлед като един шофьор на такси може да си позволи да набие полицай, какъв му е проблемът да хвърли един бой на клиент? Или пък да им направи нещо друго, особено на клиентите от женски пол.
Проверките за определени професии, сред които шофьор на такси, трябва да могат да установят, когато преди реабилитация е имало присъда Cлед като един шофьор на такси може да си позволи да набие полицай, какъв му е проблемът да хвърли един бой на клиент? Или пък да им направи нещо друго, особено на клиентите от женски пол.

„Ислямска държава“ печели по 50 милиона долара на месец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069458

Терористичната организация „Ислямска държава“ заработва п0 50 млн. долара месечно от добива на петрол в окупираните от тях територии в Ирак и Сирия. Тези печалби са и причината те и досега да запазят властта си там, предаде УНИАН, цитиран от
Терористичната организация „Ислямска държава“ заработва п0 50 млн. долара месечно от добива на петрол в окупираните от тях територии в Ирак и Сирия. Тези печалби са и причината те и досега да запазят властта си там, предаде УНИАН, цитиран от "Фокус". Имайки финансовите средства за възстановяване на инфраструктурата и да заплаща заплатите на своите

В неделя часовникът се връща с един час назад

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2632362_v_nedelia_chasovnikut_se_vrushta_s_edin_chas_nazad/?ref=rss


В 4ч. през нощта срещу неделя, 25 октомври, България се връща към зимното часово време.

Стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад - от 4ч. в 3ч. Така денят ще започва и завършва с един час по-рано.

Промяната ще важи до последната седмица на март, когато отново се преминава към лятно часово време, за да се използва максимално слънчевата светлина.

В България смяната на времето започва от 1979г.

Дървото, убило човек в Борисовата, се изтръгнало от корен

http://frognews.bg/news_100575/Darvoto-ubilo-chovek-v-Borisovata-se-iztragnalo-ot-koren/

Клоните на дървото са убили човека в Борисовата градина. Дървото не е било маркирано за отсичане и се изтръгнало от корена.

Преизбраха Жозеф Дол за председател на ЕНП

http://www.moreto.net/novini.php?n=304660

Делегатите на конгреса на ЕНП в Мадрид избраха с мнозинство за свой председател Жозеф Дол. Жозеф Дол е новият стар председател на Европейската народна партия, предаде АП. Изборът беше донякъде предрешен след като той беше единственият кандидат за поста.

Четири полезни съвета за компютърната сигурност, които е добре да знаете

http://pik.bg/четири-полезни-съвета-за-компютърната-сигурност-които-е-добре-да-знаете-news422962.html

Четири полезни съвета за компютърната сигурност, които е добре да знаете

Сигурно вече отдавна знаете основните правила за сигурност в интернет и използвате парола за достъп до мобилно си устройство или компютър, защото знаете колко важно за сигурността на личните ви данни е да ги заключвате. Но това не е достатъчно. Сигурни ли сте, че познавате разнообразието от заплахи, които могат да нарушат сигурността на вашите данни или просто правите минималното, за да на станете жертва на случайни измамници?

Ако искате да бъдете наистина защитени, трябва да гарантирате сигурността си в цифровия свят всеки ден. Освен задаването на пароли и заключването на устройствата си, трябва да гледате на сигурността си също толкова инстинктивно, както и на приготвянето на храна, карането на кола или дори дишането.

Следните 4 съвета за компютърна сигурност, които е добре да знаете според Make Use Of ще ви помогнат да се съсредоточите върху вашата сигурност в цифровия свят. Ако използвате тези основни, но често забравени съвети за поддържане на сигурността на вашия хардуер и данни, едва ли ще имате проблеми.

1. Спиране на връзката с интернет

Заключването на компютъра е много удобно когато искате да отидете да пиете чай или кафе докато сте в офиса. В Windows трябва просто да натиснете Windows + L. Само че, докато компютърът ви е свързан към интернет, той все още е достъпна цел за онлайн атаки. И въпреки че операционните системи имат защита срещу неоторизирани инсталации, браузърите могат да компрометират сигурността ви чрез многото си разширения.

Един от начините да се избегнат проблеми, е да изключите вашия компютър, когато не го използвате. Много потребители се притесняват, че когато отново им трябва да се върнат към работа, дългото зареждане на машината ще им загуби време, но това не е така, тъй като след Windows 8, Windows платформата се зарежда много по-бързо от предишните версии на операционната система на Microsoft. Ако все пак имате проблеми при зареждане, това може да е знак за проблеми с хардуера или наличието на зловреден софтуер.

2. Потребителски профил без административни права

Много потребители използват акаунт с администраторски права, но това изобщо не е добра идея, защото по този начин вашата машина е много по-уязвима за хакерски атаки. Помислете колко често ви се случва да сте разсеяни и да пропуснете факта, че очевидно фалшив прозорец, който ви предупреждава, че имате вируси и трябва да изтеглите приложение за премахването им, всъщност инсталира вируси. Те биха могли да изтрият файловете ви, да форматират диска ви и дори да създадат нов таен администраторски профил без ваше знание, който да се използва от кибер нападателя за следене на вашата дейност и записване на натискането на клавишите. Следствието е кражба на лични данни и много повече проблеми отколкото подозирате.

3. Далече от погледа, далече от ума

Къде държите своите устройства, когато не ги използвате? Ако работите в офис, сигурно разполагате със собствено шкафче, което се заключва. Ако не, по-добре помислете за някоя специална чанта и не се лъжете да я заключвате в колата, тъй като рискът да бъде открадната оттам е голям. Въпросът е да се научите да не оставяте никога някое от устройствата си без надзор за по-дълго време.

4. Криптиране на данните

Добре е да се използват криптиращи инструменти. Те осигуряват така нареченото шифроване на данните, за да не може всеки, който открадне файловете ви да прочете какво съдържат те. Подобно на задаването на ПИН код за отключване на смартфона, създаването на криптиран дял на хард диска на вашия лаптоп или компютър е надеждно средство за гарантиране на сигурността на информацията ви.

Преди десет години, криптирането на данните беше достъпно само за хора с технически умения, но днес, всеки потребител може да извърши подобна операция. Android, iOS, Mac OS X, Windows, Windows Phone и Linux предлагат лесни начини за криптиране на целите дискове или част от тях, като е добре да знаете, че дори и USB устройствата могат също да бъдат криптирани. В резултат, ако тези устройства бъдат изгубени или откраднати, те няма да разкрият данните, които са записани на криптирания дял.

Източник: digital.bg

Температурите се повишават, максималните ще са между 11° и 16°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069446

Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла.
Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла.

Температурите се повишават, максималните ще са между 11° и 16°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069454

Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла.
Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла.

Как да използваме емотиконите в Windows 10 OS

http://pik.bg/как-да-използваме-емотиконите-в-windows-10-os-news422961.html

Как да използваме емотиконите в Windows 10 OS

Английският и испанският езици са едни от най-говоримите в световен мащаб. Дори и обаче да не владеете тези езици, може лесно да се разберете с всеки чуждоговорящ чрез езика на емотиконите.

Тези забавни картинки промениха начина ни на общуване, защото няма човек, който да не ги разбира. Досега обаче, повечето потребители бяха склонни да мислят, че емотиконите се използват предимно с мобилни устройства или имейл клиенти, които ги поддържат.

Знаехте ли, че вече можем да ги използваме когато поискаме и на десктоп компютър, тъй като Windows 10 има вградена поддръжка за емоджи? Така не се налага да изразявате мислите си само чрез думи.

И така, сигурно ще ви е интересно да научите как да използвате емотикони в Windows 10.  Това става лесно след като активирате сензорната клавиатура. Ето и съветите на Make Use Of по темата.

1. Кликнете с десния бутон върху лентата на задачите и изберете „Show touch keyboard button“ (ако вече не е отметнато). По този начин ще поставите нова икона на клавиатура в областта за уведомяване на лентата на задачите.

2. Кликнете върху тази икона и клавиатурата ще се появи на екрана. Имайте предвид, че тази клавиатура е различна от софтуерната клавиатура, която може да бъде включена от Settings. На тази клавиатура, в непосредствена близост до бутоните Space и Ctrl, ще видите усмихнато лице. Кликнете върху него, за да получите достъп до избора на емотикони.

3. Най-долният ред съдържа различните категории, като наскоро използвани, храна и пътувания, върху които можете да кликнете, за да проучите достъп до всички видове емотикони от тази категория. Стрелките в ляво могат да се използват, за да превъртате напред и назад между различните страници. За въвеждане на емотикони, било то в Twitter или в раздел за коментари, просто кликнете с курсора в рамките на съответното текстово поле и след това изберете емотикони.

4. Въпреки че операционната система поддържа емотикони, не всички програми в рамките на платформата поддържат тази възможност. Едно забележително изключение е Google Chrome, версията на браузъра за Windows в момента не поддържа емотикони.

Източник: digital.bg

Започва сиромашко лято

http://frognews.bg/news_100574/Zapochva-siromashko-liato/

Започва сиромашко лято. Днес температурите се вдигат до 16 градуса. Над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места все още ще превалява. Следобед и там облаците ще намалеят. В останалата част от страната от сутринта облаците ще бъдат малко, и слънцето ще бъде щедро, в местата без мъгли.

Днес ще се повишават нивата в средните и долните части на реките

http://society.actualno.com/Dnes-shte-se-povishavat-nivata-v-srednite-i-dolnite-chasti-na-rekite--news_503376.html

Днес ще се повишават нивата в средните и долните части на реките, съобщиха от Министерство на околната среда и водите(МОСВ). По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) днес до обяд все още ще има превалявания в крайните югоизточни райони. Сумарните количества за периода ще са от 5-15 л/кв.м. В неделя и понеделник няма да вали. През изминалото денонощие (от 8 ч. на 22 до 8 ч. на 23 октомври) нивата на реките в цялата страна са се повишили. По-знач

Богат ромски спонсор спасил "Под прикритие"

http://petel.bg/Bogat-romski-sponsor-spasil-Pod-prikritie__131573

кадър: БНТ   Звезда на световното кино идва за финалните три епизода на "Под прикритие", пише "Телеграф". Засега е ясно, че звездата е...

Версия: Огромна дупка на АМ "Тракия" изстреляла колата ковчег към билборда

http://petel.bg/Versiya--Ogromna-dupka-na-AM-Trakiya-izstrelyala-kolata-kovcheg-kam-bilborda-__131574

кадър: TrafficNews.bg Хората се връщали от погребение на свой близък в Шумен и пътували за Благоевград с две коли. Огромна дупка на пътното...

Фронтекс предупреди България да се готви за нова вълна бежанци

http://pik.bg/фронтекс-предупреди-българия-да-се-готви-за-нова-вълна-бежанци-news422958.html

Фронтекс предупреди България да се готви за нова вълна бежанци

България трябва да се готви нова вълна мигранти да щурмува границата й откъм Турция, се посочва в документ на Европейската гранична агенция Фронтекс. Напливът се очаквал, след като ЕС вземе мерки да ограничи сегашния основен поток през Западните Балкани.

"След операция за засилване на изходния контрол от Гърция първият резултат ще е бежанците и мигрантите да се опитат да вземат на прицел други външни граници на ЕС", пише изпълнителният директор на Фронтекс Фабрис Лежери.

Предупреждението на Фронтекс е в писмо до Европейската комисия. Агенцията предлага и помощ за българската гранична полиция.

"Трябва да бъдат създадени адекватни възможности за прием на голям брой хора, които ще бъдат блокирани в Гърция и в България заради процедурите на граничен контрол и даване на убежище. Не трябва да се разрешава мигрантите в приемните центрове да се движат свободно", се казва още в писмото.

То ще е на вниманието на 10 държавни и правителствени ръководители от Балканите и Централна Европа, които председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер събира извънредно в неделя в Брюксел. 

Връщаме стрелките на часовника с час назад тази нощ

http://offnews.bg/news/n_1/n_572605.html

Местим стрелките на часовника с час назад тази нощ, връщането към астрономическото часово време става в 04:00:00 ч. на 25 октомври.  Така в изборния ден утре ще спим с час повече. По традиция, преминаването от лятно към астрономическо часово време се извършва в последната неделя на октомври в точно определен един и същи час - 04.00 ч. през нощта, за да се осигури безпроблемно синхронизиране на графиците и движението на въздушния и железопътния транспорт. От 1999 година страната ни следва общоевропейските правила за синхронизация. 

Днес мислим кого да изберем

http://frognews.bg/news_100573/Dnes-mislim-kogo-da-izberem/

Днес е ден за размисъл преди утрешните местни избори и референдум за електронното гласуване. В него е забранена агитацията и оповестяването на резултати от социологически допитвания, а нарушителите подлежат на санкции до 10 000 лева.

Жена е починала при взрив на газова бутилка във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304666

Снощи 20:30 часа се е взривила газова бутилка в жилищен блок във Варна, съобщиха от полицията за Moreto.net. В резултат на това се е срутила част от тераса на частен дом, намиращ се на ул. „Карамфил”. Вследствие на срутването, от терасата е паднала гражданка, която е починала на място.

Ураган "Патрисия" покоси Мексико

http://frognews.bg/news_100572/Uragan-Patrisiia-pokosi-Meksiko/

Суперураган "Патрисия" достигна до бреговете на Мексико, обявиха властите, цитирани от Франс прес.

Мъглата в Банско гледана като световно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069063

Включванията от Банско по време на отложените стартове от световната купа през февруари са били гледани повече, отколкото някои състезания от първенството на планетата във Вейл. Това бе отчетено от докладите на Международната федерация по ски в Зьолден, където днес стартира световната купа с женския гигантски слалом.
Включванията от Банско по време на отложените стартове от световната купа през февруари са били гледани повече, отколкото някои състезания от първенството на планетата във Вейл. Това бе отчетено от докладите на Международната федерация по ски в Зьолден, където днес стартира световната купа с женския гигантски слалом.

Кое отопление е тай-евтино тази зима

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068433

Зимата на парно по-евтина от дърва, въглища и пелети, ако в блока не се краде. Сезонът ще излезе между 600 и 1500 лв. според вида отопление и комфорт в дома



6 месеца в годината на българина му трябва топлина, която да загрее дома му. Изборът с какво да се осигури топлото е важен най-вече за семейния бюджет.
Зимата на парно по-евтина от дърва, въглища и пелети, ако в блока не се краде. Сезонът ще излезе между 600 и 1500 лв. според вида отопление и комфорт в дома 6 месеца в годината на българина му трябва топлина, която да загрее дома му. Изборът с какво да се осигури топлото е важен най-вече за семейния бюджет.

Преглед на печата - 24 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304662

"24 Часа": Президентът плаши с вето бюджет 2016, ако няма достатъчно пари за отбрана Президентът Росен Плевнелиев излезе със специално обръщение към българите в навечерието на местните избори и референдума. Нека най-после дадем път на пряката демокрация, зове Плевнелиев в обръщение Очаквам бюджетът за отбрана през 2016 г.

Хирург спасява пациенти от рак по примера на Анджелина Джоли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068514

- „У нас няма практика за генетично тестване на пациенти, наследствено предразположени към онкологични заболявания“, каза д-р Свилен Маслянков

Хирургът д-р Свилен Маслянков, който е родом от Велико Търново, спасява пациенти, застрашени да се разболеят от рак, по примера на Анджелина Джоли. Световноизвестната актриса се подложи на превантивно
- „У нас няма практика за генетично тестване на пациенти, наследствено предразположени към онкологични заболявания“, каза д-р Свилен Маслянков Хирургът д-р Свилен Маслянков, който е родом от Велико Търново, спасява пациенти, застрашени да се разболеят от рак, по примера на Анджелина Джоли. Световноизвестната актриса се подложи на превантивно

Премиера на нови зарядни станции за електромобли

http://cars.actualno.com/Premiera-na-novi-zarjadni-stancii-za-elektromobli-news_503345.html

Устройството EVLink прави премиера заедно с новия електромобил на Renault ZOE. Schneider Electric, световен експерт в управлението на енергия, представя на българската аудитория EVLink, разнообразна гама от решения за зареждане на електрически автомобили. Устройството е изложено на щанда на Renault заедно с новия модел електромобил ZOE в рамките на Автомобилен салон София 2015. Станциите за зареждане EVlink са лесни за използване, здрави, интелигентни и универсални. Станциите са лесни за свър

Легендарният жанров автор Робърт МакКамън се завръща към писателските си корени с "Границата"

http://books.actualno.com/Legendarnijat-janrov-avtor-Robyrt-MakKamyn-se-zavryshta-kym-pisatelskite-si-koreni-s-Granicata-news_503352.html

Бестселърът „Границата“ (ИК „Deja Book”) е триумфалното завръщане на легендарния Робърт МакКамън към това, което умее най-добре – да комбинира богатото си въображение с дързък и безкомпромисен стил, запознавайки ни с герои, към които не можем да останем безразлични. В „Границата“ светът се е променил. Доскоро изпълнена с живот, Земята вече не е дом на хората – бледата синя точица е превърната в жестока арена на враждуващи извънземни цивилизации. Н

Падна сняг на проходите в Родопите

http://petel.bg/Padna-snyag-na-prohodite-v-Rodopite__131572

снимка: Булфото,архив   Първи сняг падна на проходите Пампорово, Превала и Рожен в Родопите. Снежната покривка е около 5 см. и не...

КАТ-Варна ще следи днес - 24 октомври, за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=304609

Служители на пътната полиция във Варна ще следят днес - 24 октомври, за превишена скорост в областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:00ч.-10:00ч. Път І-9 „Евксиноград“ – товарен портал 10:30ч.-12:30ч. Път І-9 – х-л „Света Елена“ 13:30ч.

Посрещаме изборите със слънце и по-високи температури

http://pik.bg/посрещаме-изборите-със-слънце-и-по-високи-температури-news422946.html

Посрещаме изборите със слънце и по-високи температури

Още преди обяд в Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина видимостта ще e намалена от мъгла, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Южното Черноморие. През деня валежите и в югоизточните райони ще спрат, но облачността там ще се задържи значителна. Вечерта вятърът от север ще стихне.

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°. Облачността над планините ще се разкъсва и намалява, на много места до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северната четвърт, ще е до умерен, по високите и открити части – временно и силен.

Ще започне да се затопля. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра около 4°. В часовете до обяд по Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места в крайните южни райони все още ще има слаби превалявания. След пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще отслабне. 

Православната църква чества празника Света Богородица "Всех скорбящих радост"

http://pik.bg/православната-църква-чества-празника-света-богородица-всех-скорбящих-радост-news422950.html

Православната църква чества празника Света Богородица "Всех скорбящих радост"

Днес всяка година Православната църква чества празника Света Богородица "Всех скорбящих радост", предаде "Фокус".
Днес е един от храмовите празници на известния столичен храм "Покров на Пресвета Богородица" - "Всех скорбящих радост" (зад хотел "Родина").
По този повод Архиерейска Света Литургия в храма ще оглави Негово преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит. Началото е от 9.00 часа. 

Ивана готви в 2 през нощта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068658

Феновете на Ивана може и да мислят, че когато се прибере от участие, певицата спи, но това невинаги е така. Понякога, вместо да легне, Ивана релаксира в кухнята с готвене, докато гледа късното предаване на Милен Цветков или някой кулинарен канал.
Случвало се е певицата да започне някое ястие и в 2 след полунощ,
Феновете на Ивана може и да мислят, че когато се прибере от участие, певицата спи, но това невинаги е така. Понякога, вместо да легне, Ивана релаксира в кухнята с готвене, докато гледа късното предаване на Милен Цветков или някой кулинарен канал. Случвало се е певицата да започне някое ястие и в 2 след полунощ,

Български фирми стъпиха на кубинския пазар

http://pik.bg/български-фирми-стъпиха-на-кубинския-пазар-news422949.html

Български фирми стъпиха на кубинския пазар

Български фирми имат шанс да пробият на пазара в Куба. Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира от 30 октомври до 7 ноември бизнес делегация в Хавана, Куба. Българските фирми се интересуват от кубинския пазар след неговото отваряне, за да могат да завземат празни ниши, пише "Стандарт".Компаниите ще могат да проведат бизнес срещи и да посетят международния панаир "FIHAV", който се организира от 1983 г. насам и е най-важното търговско изложение в Куба и Карибския басейн. На "FIHAV" се излагат храни, потребителски стоки, текстил, машини и технологии. Миналата година на панаира са участвали над две хиляди предприемачи от 60 държави, а изложбената площ е била на 18 500 кв. м, но България не е имала свой щанд. 

Интересът на световния бизнес към Куба рязко се увеличи от миналия декември насам, когато президентите Барак Обама и Раул Кастро обявиха, че ще възстановят дипломатическите отношения. Успелите предприемачи съветват шефовете на компаниите да бъдат гъвкави и да слушат кубинските власти, тъй като те казват точно какво искат. В Куба няма как да се избяга от държавното централно планиране. Освен това собствеността в Куба се дава под наем от държавата, а не се продава. Най-много може да се направи джойнт венчър 50 на 50% с държавен партньор.

За първата половина на 2015 г. стокообменът на България с Куба е скочил три пъти до 1,47 млн. долара. България изнася за Куба сярна киселина, инсектициди, торове, части за коли, за двигатели и машини. От Куба се внасят пури, етилов алкохол, захар, кафе и тютюни. Като за полугодието вносът на пури и пурети е за 264 хил. долара.

Сред българските продукти, които биха намерили пазар в Куба, са лекарства, които там са дефицитни, продукти на електрониката (касови апарати, електромери), машини за ремонт на ВиК мрежа, торове, козметика, консерви и мармалади. Според ИАНМСП успешен бизнес би бил и опаковане на лекарства в Куба и последващият им износ към страни от Централна и Южна Америка, с които Куба има преференциални търговски споразумения.

Помнете си късметите от баницата!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068928




На единия от двамата късметлии, ударили големия джакпот от тотото, в новогодишната баница му се паднал късмет “печалба от тотото”. (Виж 16-а стр.) И после ако някой каже, че късметите от баницата са вятър и мъгла!
И другият печеливш - Здравко от Първомай, е пример за това, че човек трябва да внимава кога птичето на късмета ще му кацне на рамото.
На единия от двамата късметлии, ударили големия джакпот от тотото, в новогодишната баница му се паднал късмет “печалба от тотото”. (Виж 16-а стр.) И после ако някой каже, че късметите от баницата са вятър и мъгла! И другият печеливш - Здравко от Първомай, е пример за това, че човек трябва да внимава кога птичето на късмета ще му кацне на рамото.

Най-важното от Варна във вчерашния 23 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304644

Служители на охранителни фирми тормозят варненци със скандали Шумни спорове и разправии между служителите на фирми, охраняващи строеж, вече месец притесняват живущите в бл. 55 във варненския квартал "Трошево", научи Moreto.

Какво е да работиш под вода? (видео)

http://petel.bg/Kakvo-e-da-rabotish-pod-voda---video-__131571

кадър: Нова тв Да тръгваш на работа, знаейки, че днес може да взривяваш мина в морето, да издирваш удавници или пък отгоре ти да рухне...

Ден за размисъл преди вот "2 в 1" утре

http://offnews.bg/news/n_1/n_578717.html

Днес е Ден за размисъл преди местния вот и референдума утре. Забранена е всякаква предизборна агитация.  6 363 761 души имат право да избират кметове и общински съветници. 534 144 е броят на заличените лица в списъците за местен вот. Избирателните списъци за националния референдум съдържат 6 885 893 гласоподаватели. Броят на заличените лица от избирателните списъци за националния референдум е 16 755. Сънародниците ни зад граница за първи път ще имат възможност да участват в националното допитване за въвеждане на електронно гласуване, секции ще има в 45 държави.  Кмет ще се избира в 265 общини и в 3192 кметства с над 100 жители. В София, Пловдив и Варна ще се избират и кметове на райони. За вота и националния референдум в неделя ще бъдат открити 12 314 секции. 

На 24 октомври рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068539


Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители, управляващ директор на “София Франс Ауто”

Георги Милчев-Годжи, музикант в “Ку-ку бенд”
Илияна Йотова, евродепутат
Владимир Пенев, актьор, министър на културата в служебното правителство на Марин Райков
Екатерина Михайлова, юрист, бивш депутат
Петър Стойчев,
Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители, управляващ директор на “София Франс Ауто” Георги Милчев-Годжи, музикант в “Ку-ку бенд” Илияна Йотова, евродепутат Владимир Пенев, актьор, министър на културата в служебното правителство на Марин Райков Екатерина Михайлова, юрист, бивш депутат Петър Стойчев,

Васил Димитров, директор на bTV Radio Group: Да слушаш радио е като да отидеш на ресторант

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068287

Васил Димитров е в радиобизнеса от 1994 г., когато като съсобственик и генерален директор стартира една от първите частни радиостанции в България - Classic FM. През 2001 г. той дава старт на радио JAZZ FM, а през 2006-2007 г. като генерален директор на радиокомпания CJ добавя към портфолиото на радиогрупата 3 нови станции - N-JOY, Z-ROCK и MELODY.
Васил Димитров е в радиобизнеса от 1994 г., когато като съсобственик и генерален директор стартира една от първите частни радиостанции в България - Classic FM. През 2001 г. той дава старт на радио JAZZ FM, а през 2006-2007 г. като генерален директор на радиокомпания CJ добавя към портфолиото на радиогрупата 3 нови станции - N-JOY, Z-ROCK и MELODY.

Пътна обстановка в страната - 23 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304652

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: област София: от км 9+210 до км 10+600 лявото платно посока (Пловдив-София) е въведена ВОБД поради извършване на превантивен ремонт. Ремонтните работи се извършват при затворено ляво платно в посочения участък, като движението посока (Пловдив-София) се прехвърля през прозорец на км 10+600 и се осъществява двупосочно в дясното платно до км 9+210, като на този км посоката на движение Пловдив-София минава в своето платно.

Важно за всеки родител: От 1 януари подаваме наново документи за детски надбавки

http://petel.bg/Vazhno-za-vseki-roditel--Ot-1-yanuari-podavame-nanovo-dokumenti-za-detski-nadbavki__131568

илюстрация: Булфото Всички родители, които получават детски надбавки , ще останат без тях от 1 януари 2016 година. Причината са промени в...

Днес честваме празника Света Богородица

http://petel.bg/Dnes-chestvame-praznika-Sveta-Bogoroditsa-__131569

снимка: Булфото   Православната църква чества празника Света Богородица "Всех скорбящих радост", припомня Агенция „Фокус”. 24...

Призраци за Хелоуин. Кога, ако не тогава?

http://books.actualno.com/Prizraci-za-Helouin-Koga-ako-ne-togava-news_503348.html

Духът на мъртво момче броди по шосето за Брайтън; призрачна ръка обитава дома на младо семейство; в метрото, без билет, се вози призрак… Това са само част от ситуациите в нечовешки четивния скелет на сборника „Призраци за Хелоуин“ на „Изток-Запад“ – издателството, което си позволи да наруши спокойствието на заспалите сякаш завинаги демони. За какво става дума? Шестима англоезични писатели, много успешни майстори на истории с призраци, се явяват пред нас

Черноморският флот ще получи нова подводница, оборудвана с „Калибър“

http://svetoven.pogled.info/news/68683/CHernomorskiyat-flot-shte-poluchi-nova-podvodnitsa-oborudvana-s-Kalibar

/Поглед.инфо/ Подводниците на проекта „Варшавянка“ в състава на Черноморския флот ще обезпечат морското господство, ще помагат при необходимост от борба с надводните и подводните сили на потенциалните противници и ще пазят баланса на силите в региона.

Нумероложка предрече светло бъдеще за България - вижте кога ще се оправим

http://pik.bg/нумероложка-предрече-светло-бъдеще-за-българия---вижте-кога-ще-се-оправим-news422819.html

Нумероложка предрече светло бъдеще за България - вижте кога ще се оправим

Нумерологът Ели Маринова каза в ефира на ТВ7, че кризата в България ще свърши в края на 2016 година. "Тогава слагаме край на един 27 годишен цикъл и има вероятност колелото на късмета да се завърти в наша полза", допълни Маринова пред камерите. Заедно с нея в студиото бе и астрологът Мариана Добранова, която също даде своите прогнози за вота в неделя.

За Добранова трите града, в които ще има сигурни победители още на първи тур са Бургас, Стара Загора и София. Стига обаче тези хора да продължат своята отворена към Европа политика и да държат на контакта си с хората.

Маринова допълни,че Ангел Джамбазки от ВМРО започва да набира доста голяма популярност сред хората и това ще му изиграе лоша шега за бъдещата му политическа кариера.Той ще има добри резултати на изборите.

За Ели Маринова Мария Календерска ще постигне що-годе прилични резултати и ще изпълни ролята, която има отредена на тези избори. Но от тук насетне тя ще върви напред и нагоре на базата на две свои качества- перфекционизъм и работоспособност. 

Двете дами се обединиха около едно - в деня на изборите Слънцето е в знака Везни. Това означава,че тези политически партии ,които искат добри резултати, трябва да заложат на стабилно партньорство.

Какво трябва да знаем за Неонатологичното отделение в болницата, в която сме решили да раждаме?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5050750

Интервю с д-р Валентина Гергинова – завеждащ Отделението по неонатология в МБАЛ „Вита”
Д-р Гергинова, какъв е първият въпрос, който една бъдеща майка би трябвало да зададе най-напред на себе си, а след това и на специалистите от Неонатологичното отделение в болницата, в която е решила да роди?
Най-важното нещо за всяка бъдеща майка е да се
Интервю с д-р Валентина Гергинова – завеждащ Отделението по неонатология в МБАЛ „Вита” Д-р Гергинова, какъв е първият въпрос, който една бъдеща майка би трябвало да зададе най-напред на себе си, а след това и на специалистите от Неонатологичното отделение в болницата, в която е решила да роди? Най-важното нещо за всяка бъдеща майка е да се

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068940

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Мишел Конинкс: България помогна за ареста на 25 банди в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069122


- Г-жо Конинкс, кои са най-важните акценти в съвместната работа на Евроджъст и българската прокуратура, които обсъдихте с главния прокурор Сотир Цацаров?
- Сътрудничеството между българската делегация в Евроджъст и работата, която се извършва от прокуратурата в България, беше основна тема на нашите разговори.
- Г-жо Конинкс, кои са най-важните акценти в съвместната работа на Евроджъст и българската прокуратура, които обсъдихте с главния прокурор Сотир Цацаров? - Сътрудничеството между българската делегация в Евроджъст и работата, която се извършва от прокуратурата в България, беше основна тема на нашите разговори.

Писателката Здравка Евтимова пред „Труд“: Време е България да побеждава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068692

Нека на изборите победи почтеността
Като гледам бежанците, мисля за моите синове

Здравка Евтимова е родена през 1959 г. в Перник, където живее и днес. Завършила е английска филология, работи като преводач в Министерството на отбраната от 16 години, от които 4 прекарва в Брюксел, в комисията на България в НАТО.
Нека на изборите победи почтеността Като гледам бежанците, мисля за моите синове Здравка Евтимова е родена през 1959 г. в Перник, където живее и днес. Завършила е английска филология, работи като преводач в Министерството на отбраната от 16 години, от които 4 прекарва в Брюксел, в комисията на България в НАТО.

Какво трябва да знаем за Неонатологичното отделение в болницата, в която сме решили да раждаме?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5050784

Интервю с д-р Валентина Гергинова – завеждащ Отделението по неонатология в МБАЛ „Вита”
Д-р Гергинова, какъв е първият въпрос, който една бъдеща майка би трябвало да зададе най-напред на себе си, а след това и на специалистите от Неонатологичното отделение в болницата, в която е решила да роди?
Най-важното нещо за всяка бъдеща майка е да се
Интервю с д-р Валентина Гергинова – завеждащ Отделението по неонатология в МБАЛ „Вита” Д-р Гергинова, какъв е първият въпрос, който една бъдеща майка би трябвало да зададе най-напред на себе си, а след това и на специалистите от Неонатологичното отделение в болницата, в която е решила да роди? Най-важното нещо за всяка бъдеща майка е да се

Нумероложка предрече светло бъдеще за Бългрия - вижте кога ще се оправим

http://pik.bg/нумероложка-предрече-светло-бъдеще-за-бългрия---вижте-кога-ще-се-оправим-news422819.html

Нумероложка предрече светло бъдеще за Бългрия - вижте кога ще се оправим

Нумерологът Ели Маринова каза в ефира на ТВ7, че кризата в България ще свърши в края на 2016 година. "Тогава слагаме край на един 27 годишен цикъл и има вероятност колелото на късмета да се завърти в наша полза", допълни Маринова пред камерите. Заедно с нея в студиото бе и астрологът Мариана Добранова, която също даде своите прогнози за вота в неделя.

За Добранова трите града, в които ще има сигурни победители още на първи тур са Бургас, Стара Загора и София. Стига обаче тези хора да продължат своята отворена към Европа политика и да държат на контакта си с хората.

Маринова допълни,че Ангел Джамбазки от ВМРО започва да набира доста голяма популярност сред хората и това ще му изиграе лоша шега за бъдещата му политическа кариера.Той ще има добри резултати на изборите.

За Ели Маринова Мария Календерска ще постигне що-годе прилични резултати и ще изпълни ролята, която има отредена на тези избори. Но от тук насетне тя ще върви напред и нагоре на базата на две свои качества- перфекционизъм и работоспособност. 

Двете дами се обединиха около едно - в деня на изборите Слънцето е в знака Везни. Това означава,че тези политически партии ,които искат добри резултати, трябва да заложат на стабилно партньорство.

Русия и Йордания договориха координация на действията си за Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/68682/Rusiya-i-Iordaniya-dogovoriha-koordinatsiya-na-deistviyata-si-za-Siriya

/Поглед.инфо/ „Военните от Русия и Йордания се договориха за координирането на своите действия посредством предложен работен механизъм в Аман, в това число действията на ВВС над сирийска територия“, предава ТАСС думи на Лавров.

24 октомври в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=304607

Събития 439 г. — Вандалите, предвождани от Гензерих, превземат Картаген и основават свое кралство. 1071 г. — Михаил VII Дука става император на Византия. 1648 г. — Подписан е Вестфалския мирен договор, който слага край на Тридесетгодишната война.

Разногласие на срещата във Виена за Сирия по въпроса за оставката на Асад

http://svetoven.pogled.info/news/68681/Raznoglasie-na-sreshtata-vav-Viena-za-Siriya-po-vaprosa-za-ostavkata-na-Asad

/Поглед.инфо/ "Всички участници в срещата се обединиха около необходимостта за разрешаване на конфликта в Сирия, въз основа на Женевското комюнике за изграждане на демократична и единна Сирия", предава думите му ТАСС.

Израелският съд спря разрушаването на палестински жилищни сгради

http://news.ibox.bg/news/id_400730210

Жилища на палестинци, осъдени за нападения срещу евреи. Мярката бе наредена от премиера Нетаняху

Турция иска $3,3 млрд. годишно за мигрантите

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/68680/Turtsiya-iska-3-3-mlrd-godishno-za-migrantite

/Поглед.инфо/ Турция иска 3,3 млрд. евро годишно от ЕС , за да гарантира удържането на бежанската вълна на нейна територия.

Числата за бебето ви - 24-30 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068644


Честито! На прага на зимата сме, температурите падат, а градусът на радостта ви расте. Ще го опазите, ако се съобразите с “предупреждението” на числата, че родените през периода 24-30 октомври са заплашени от стомашно-чревни заболявания, от нарушения на функцията на бъбреците или от костно-ставни проблеми.
Честито! На прага на зимата сме, температурите падат, а градусът на радостта ви расте. Ще го опазите, ако се съобразите с “предупреждението” на числата, че родените през периода 24-30 октомври са заплашени от стомашно-чревни заболявания, от нарушения на функцията на бъбреците или от костно-ставни проблеми.

Кое отопление е най-евтино тази зима

http://petel.bg/Koe-otoplenie-e-nay-evtino-tazi-zima__131567

 Марияна Бойкова, Тихомир Тончев: 24 часа   Зимата на парно по-евтина от дърва, въглища и пелети, ако в блока не се краде. Сезонът ще...

Специални връзки

http://books.actualno.com/Specialni-vryzki--news_503346.html

На 26 октомври излиза от печат една от най-завладяващите и правдиви истории на Дъглас Кенеди – „Специални връзки“! За „Специални връзки“ (превод: Надя Баева, 480 стр., цена: 20 лв.) Сара Сандс от „Дейли Телеграф“ написа: „Трудно ми е да се сетя за по-обсебващ роман“. Колкото до Сали Гудчайлд, главната героиня на този разказ, тя е всичко, което бихте очаквали от една 37-годишна американска журналистка – незaвисима, амбициозна и волева.

Откъс от "Забранява се неверието в съдбата!"

http://literature.actualno.com/Otkys-ot-Zabranjava-se-neverieto-v-sydbata-news_502950.html

1. Забранено е да се страда по причини, несъвместими със здравия разум Сесилия щеше да напише „плаче“ вместо „страда“, но си помисли, че след някакъв що-годе разумен период от време сълзите й може би щяха да свършат. Горчивината обаче можеше да откаже да напусне дома й и тровейки въздуха, да се загнезди между пода и тавана или в рамките на вратите, или между решетките на прозореца. Да започне да се превръща във вода, както парата в облаците, и така да продължи да се изли

Кремъл: Алиансът е непредсказуем

http://svetoven.pogled.info/news/68679/Kremal-Aliansat-e-nepredskazuem

/Поглед.инфо/ Поведението на НАТО е непредсказуемо, заяви в интервю за Би Би Си Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин.

Прогноза за времето - 24 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=304617

Над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места там все още ще превалява. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Южното Черноморие. Още преди обяд в Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

Турция отново пред атентати, полицията в бойна готовност

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/68678/Turtsiya-otnovo-pred-atentati-politsiyata-v-boina-gotovnost

/Поглед.инфо/ Всички полицейски дирекции в Турция са в бойна готовност след разпространеното съобщение за 4-има джихадисти от ИД, влезли в страната, мишени на ударите им са самолети, кораби и митинги, предаде репортер на БГНЕС.

Григор Димитров отстъпи на Бердих и напусна турнира в Стокхолм

http://offnews.bg/news/n_1/n_578710.html

Григор Димитров загуби от Томаш Бердих(Чехия) с 5:7, 4:6 в среща от 1/4-финалите и отпадна от турнира в Стокхолм.  Така Димитров и Бердих повториха финала от миналата година, когато българинът загуби със 7:5, 4:6, 4:6.  На трибуните в залата бе и шведската легенда Бьорн Борг.  В битката за място на втори пореден финал Бердих ще спори с победителя от двойката Маркос Багдатис и Жил Мюлер. До края на годината пък на Григор Димитров предстоят турнирите в Базел (26 октомври) и Париж (2 ноември), както и демонстративният мач с Гаел Монфис в София на 28 ноември. 

24 октомври - Ден за размисъл

http://bulgarski.pogled.info/news/68677/24-oktomvri-Den-za-razmisal

/Поглед.инфо/ 24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум в неделя.

Защитата на безопасността на държавата е на ръба на закона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067707

„История на ФБР. Врагове” е история на Федералното бюро за разследване в качеството му на тайна разузнавателна служба. Ние мислим за ФБР като за полиция, която арестува престъпници и поддържа върховенството на закона. Но тайното разузнаване срещу терористи и шпиони е първата и най-важна мисия на Бюрото днес и това се отнася за по-голямата част от
„История на ФБР. Врагове” е история на Федералното бюро за разследване в качеството му на тайна разузнавателна служба. Ние мислим за ФБР като за полиция, която арестува престъпници и поддържа върховенството на закона. Но тайното разузнаване срещу терористи и шпиони е първата и най-важна мисия на Бюрото днес и това се отнася за по-голямата част от

Хиршер и Вон на прага на нови рекорди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068311

Марсел Хиршер и Линдзи Вон са на прага на исторически рекорди в ските през новия сезон. С двата гигантски слалома в събота и неделя започва надпреварата на алпийците за Световната купа. И по вече десетилетна традиция белият керван потегля отново от глетчера над австрийския курорт Зьолден.
 Хиршер има 4 поредни победи в крайното класиране на
Марсел Хиршер и Линдзи Вон са на прага на исторически рекорди в ските през новия сезон. С двата гигантски слалома в събота и неделя започва надпреварата на алпийците за Световната купа. И по вече десетилетна традиция белият керван потегля отново от глетчера над австрийския курорт Зьолден. Хиршер има 4 поредни победи в крайното класиране на

Юнкер с план от 16 точки за бежанската криза

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/68676/YUnker-s-plan-ot-16-tochki-za-bezhanskata-kriza

/Поглед.инфо/ Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер ще представи план от 16 предложения и искания към страните от ЕС с цел по-ефективно сътрудничество и прекратяване на хаоса по границите заради бежанската криза.

Борисов, Вучич и Понта ще обсъдят миграционната криза

http://pik.bg/борисов-вучич-и-понта-ще-обсъдят-миграционната-криза-news422933.html

Борисов, Вучич и Понта ще обсъдят миграционната криза

Премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин на станалата традиционна среща на ръководителите на българското, румънското и сръбското правителства за обсъждане на актуални за трите страни теми. Разговорите с колегите му Виктор Понта и Александър Вучич ще се проведат днес в резиденция „Бояна”, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се акцент в обсъжданията да бъде миграционната криза в Европа и нейното отражение в страните от Балканите, както и развитието на сътрудничеството в областта на инфраструктурата и енергетиката.

Сега е оптималното време за поставяне на зимните гуми

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/10/24/2620042_sega_e_optimalnoto_vreme_za_postaviane_na_zimnite_gumi/?ref=rss


За България оптималното време за поставянето на зимните гуми е през октомври, припомниха в прессъобщение от най-големия европейски дистрибутор на автомобилни гуми Delticom. Специалистите препоръчват зимните обувки на колата да се сложат, щом температури започнат да падат под 7°C, независимо дали има сняг.

Клубът на държавите, в които зимните гуми са задължителни, е доста голям – Австрия, Германия, Италия, Швеция, страните от Прибалтика и дори съседна Румъния. У нас единственото...

Слънчева събота, температурите ще се повишат

http://society.actualno.com/Slyncheva-sybota-temperaturite-shte-se-povishat--news_503342.html

Още преди обяд в Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина видимостта ще e намалена от мъгла, съобщи БГНЕС по информация на НИМХ. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-високи по Южното Черноморие. През деня валежите и в югоизточните райони ще спрат, но облачността там ще се задържи значителна. Вечерта вятърът от север ще стихне. Температурите ще се повишат и максим

Днес е ден за размисъл

http://society.actualno.com/Dnes-e-den-za-razmisyl-news_503344.html

24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум в неделя. В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община. Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 3

Слънце качва термометрите до 16 градуса

http://offnews.bg/news/n_1/n_578706.html

Слънце ще грее над по-голямата част от страната днес. Валежите спират и в югоизточните райони, но там ще има повече облаци. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса.  В планините ще е ветровито, но започне да се затопля. Термометрите на 1200 м ще се качат до 8 градуса, на 2000 м - около 4 градуса, според прогнозата на НИМХ.  Слънцето ще огрее Черноморието следобяд, вятърът ще отслабне вечерта. Водата ще е по-топла от въздуха с два - три градуса, температурата сред вълните от 2-3 бала ще е 16-17 градуса.  няма да вали и презследващите два дни, окачква се и повишение на температурите до 18 градуса. 

Българин пише история на борбата в Сърбия: След 33 г. Стоян Добрев изведе комшиите до първа световна титла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068149

„Трябва да бъдеш спартанец и ще успееш - казва Стоян Добрев, който от 2 години е селекционер на сръбския национален отбор по борба, класически стил. - Най-важното за един борец е самодисциплината. Проблемът на нас, балканците, не е в залата, а извън нея.“
 Тази увереност двукратният европейски шампион предава на възпитаниците си и вече пише
„Трябва да бъдеш спартанец и ще успееш - казва Стоян Добрев, който от 2 години е селекционер на сръбския национален отбор по борба, класически стил. - Най-важното за един борец е самодисциплината. Проблемът на нас, балканците, не е в залата, а извън нея.“ Тази увереност двукратният европейски шампион предава на възпитаниците си и вече пише

Община Перник ще извозва хора с увреждания до урните в изборния ден по специално зададена заявка

http://www.zapernik.com/politika/obshtina-pernik-shte-izvozva-hora-s-uvrejdaniya-do-urnite-v_40351/

Гласоподавателите с увреждания на опорно- двигателния апарат или зрението ще бъдат извозвани с общински транспорт до приспособените за гласуване на инвалиди избирателни секции. За целта те трябва да подадат заявки за това в съответните общини.

В Трън заявки за това се приемат на телефон 07731/9616, вътр. 113, в часовия интервал от 8.00 до 17.00 часа. На 24 и 25 октомври инвалидите ще могат да заявят транспорт до определената за целта секция на тел. 0884/696943 и 0884/696941 във...

Продължава

Днес е ден за размисъл

http://pik.bg/днес-е-ден-за-размисъл-news422931.html

Днес е ден за размисъл

24 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум утре.

В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община. Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл. Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 метра от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии. Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.

Общо 6 363 761 души имат право на глас на местните избори, които ще се проведат на 25 октомври. 534 144 е броят на заличените лица в списъците за местен вот. Избирателните списъци за националния референдум съдържат 6 885 893 гласоподаватели. Броят на заличените лица от избирателните списъци за националния референдум е 16 755.

Не е за вярване! Мисис Антония Петрова Бередин не иска дете, за да не си развали фигурата, сурогатна майка щяла да износи детето й?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ne-e-za-vyarvane-misis-antoniya-petrova-beredin-ne-iska_40350/

Антония Петрова е толкова обсебена от външния си вид, че дори е готова да се откаже от призванието на всяка жена да роди свой наследник, пише сайта po-krasivi.net .

„Тя няма никакво намерение да преминава през неудобствата на бременността и раждането. Много се страхува, че това щастливо събитие ще нанесе непоправими поражения върху тялото й. Проблемът е, че богатият й мъж...

Продължава

Религиозен календар за 24 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068210

Св. мчк Арета. Св. Богородица 
Св. мчк Арета. Св. Богородица "Всех скорбящих радост" Св. мчк Арета живял в град Негран в Омиритската страна Сава. Там имало много християни, но преобладавали юдеи. Царят на омиритските евреи изгубил битка и решил да отмъсти на християните във владенията си. За да ги сплаши, заповядал да изгорят на клада всички свещеници, дякони и монаси.

Мачовете и спортът по телевизията през уикенда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068037

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Шокиращо! Разкриха мъж „отдавал под наем“ жена си за секс с 2742 клиенти

http://pik.bg/шокиращо-разкриха-мъж-„отдавал-под-наем“-жена-си-за-секс-с-2742-клиенти-news422796.html

Шокиращо! Разкриха мъж „отдавал под наем“ жена си за секс с 2742 клиенти

Съпруг „отдавал под наем“ жена си за секс с 2 742 различни клиенти през последните 4 години, стана ясно в съда днес. 54-годишният мъж, чието име не се споменава по разбираеми причини, изкарвал по този начин по около 7000 евро на месец от това, че съпругата му работела като проститутка.

Жената, която е на 46 г., приемала клиентите в семейния дом в Мо, северно от Париж. Докато тя заработвала приходите на фамилията, съпругът й заедно с тяхното 5-годишно дете седели отвън в семейната кола. Емануел Дюпис, прокурор към градския криминален съд, казал пред медиите, че съпругът упражнявал психологически натиск върху жена си и не й позволявал да се противопоставя на исканията на клиентите, някои от които били необичайни.

Двойката, която е женена от десет години, била арестувана във вторник вечерта, но само срещу мъжа са повдигнати обвинения за сводничество. Ако бъде признат за виновен, може да остане зад решетките десет години.

Проституцията във Франция е законна, но Темида не разрешава секструженичките да бъдат склонявани да упражняват най-древната професия. От разследването по случая станало ясно, че съпругът използвал интернет, за да осигурява клиенти на жена си. Сега срещу него е възбудено дело и той беше освободен под гаранция до взимането на съдебно решение по случая.

Жертвите от кървавото меле на АМ "Тракия" били роднини

http://petel.bg/ZHertvite-ot-karvavoto-mele-na-AM-Trakiya-bili-rodnini__131564

Снимка: Trafficnews.bg Пловдивската полиция вече установи самоличността на тримата, които загинаха снощи вечер на 126-ия километър на...

Днес е ден за размисъл! Трябва да се спазват много забрани

http://petel.bg/Dnes-e-den-za-razmisal--Tryabva-da-se-spazvat-mnogo-zabrani__131565

Събота е ден за размисъл преди провеждането на месните избори и националния референдум на 25 октомври. На 24 октомври е забранена...

Внимание! Местенето на стрелките води до неочаквани влошавания на здравословното състояние

http://petel.bg/Vnimanie--Mesteneto-na-strelkite-vodi-do-neochakvani-vloshavaniya-na-zdravoslovnoto-sastoyanie__131560

Въпреки че ще спим един час повече, преминаването от лятно към зимно време не се отразява положително на организма ни. Местенето на...

Дървото, убило мъж в Борисовата, се намирало на 20 метра от алеята

http://petel.bg/Darvoto--ubilo-mazh-v-Borisovata--se-namiralo-na-20-metra-ot-aleyata__131561

Кадри: Блиц Експертите установиха, че дървото, което се е изтръгнало от корена, се е намирало на 20 метра навътре от алеята, по която се е...

Невиждано от 35 години: Без нито една неделна сватба утре във Варна

http://petel.bg/Nevizhdano-ot-35-godini--Bez-nito-edna-nedelna-svatba-utre-vav-Varna__131563

Снимка: listovative.com Нито една двойка не е избрала утрешния 25 октомври за сключване на граждански брак във Варна. Това съобщи Неждет Ахмед -...

Подписан е Вестфалския мирен договор, който слага край на Тридесетгодишната война

http://chronicles.actualno.com/Podpisan-e-Vestfalskija-miren-dogovor-kojto-slaga-kraj-na-Tridesetgodishnata-vojna-news_503280.html

Вестфалският мирен договор от 24 октомври 1648 г. слага край на Тридесетгодишната война. В клаузите му се уреждат няколко вида проблеми: германската религиозна свобода, политическата организация на Германия, европейският мир. Само по първия проблем в по-либерален дух се променят точките от Аусбургския религиозен мир. Германия остава раздробена на отделни суверенни княжества с изборен император. Франция има най-голяма изгода от клаузите на договора: тя получава областите на север от Пиренеите от

Снегът покри гъбите

http://petel.bg/Snegat-pokri-gabite__131555

Снимка: Булфото, архив Утре любителите на планинския туризъм и берачите на гъби няма да могат да се насладят на хобито си. Това...

Фронтекс предупреди България да се готви за нова вълна бежанци

http://petel.bg/Fronteks-predupredi-Balgariya-da-se-gotvi-za-nova-valna-bezhantsi__131559

Снимка: Булфото, архив България трябва да се готви за нова вълна мигранти да щурмува границата й откъм Турция, се посочва в документ на...

Мишо Венков: Разочаровахме с играта си, но трябва да сме мъже

http://petel.bg/Misho-Venkov--Razocharovahme-s-igrata-si--no-tryabva-da-sme-mazhe__131556

Снимка: Румен Сарандев, Petel.bg Футболистът на Черно море Михаил Венков изрази разочарованието си след загубата от Левски с 0:1, като...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване