Пореден бежански център горя в Швеция

http://www.cross.bg/politziyata-bezhantzi-tzentur-1485492.html

/КРОСС/Една от сградите, които шведското правителство бе предвидило да предостави на бежанците е изгоряла снощи. Полицията подозира умишлен палеж. Това е седмият подобен случай от началото на месеца, предаде местната телевизия SVT. Подпален е център недалеч от югоизточния град Ескилстюна. Това е повторно подпалване на центъра - във вторник е било подпалено едно от крилата на сградата. Полицията разследва за възможни връзки между двата инцидента. Само за тази година се очаква в Швеция убежище да поискат около 190 000 души, съобщава ирландски вестник. За страна с население от почти 10 млн. души това е един от най-високите проценти на очаквани бежанци спрямо населението на страната. Във връзка с пожара местните власти в някои общини обявиха, че няма повече да съобщават на обществото местонахожденията на бъдещите центрове за прием на бежанци.    

Ето къде ще гласува Цветан Цветанов

http://pik.bg/ето-къде-ще-гласува-цветан-цветанов-news423243.html

Ето къде ще гласува Цветан Цветанов

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще гласува утре, 25-ти октомври 2015 г./неделя/ в 12:00 часа в Интерпред-СТЦ в столичния район "Изгрев", бул. "Драган Цанков"№36. Цветанов ще упражни правото си на глас в СИК номер 4.

Прокуратурата иска имунитета на девет кандидат-кметове и съветници

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-iska-imuniteta-na-devet-kandidat-kmetove-i-savetnitsi-news240914.html

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на девет кандидати за кметове и общински съветници. Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов без да съобщи имена. Той посочи, че се работи изключително прецизно по всички подадени сигнали.  Сарафов даде висока оценка за осъществената добра координация и съвместна работа между ЦИК, МВР и прокуратурата. Всички сигнали се обработват в рамките на 48 часаи нито един от тях не е подминат, увери Сарафов.  Към момента са проверени общо 679 сигнала. От тях са образувани 78 досъдебни производства против политическите права на гражданите и 36 по други състави. По тях са образувани шест бързи производства и едно незабавно производство. Четири лица са привлечени за обвиняеми.

Лекувайте мигрената не с таблетки, а с акупунктура

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5067572

И във втората книга от поредица „Лечителите на България” читателят ще открие интервюта с народни лечители от различни кътчета на родината ни, някои от тях публикувани за първи път на страниците на в. „България Днес”. Независимо дали лекуват чрез билколечение, масажи, биоенергия, минерали, рейки или друг вид терапия,
И във втората книга от поредица „Лечителите на България” читателят ще открие интервюта с народни лечители от различни кътчета на родината ни, някои от тях публикувани за първи път на страниците на в. „България Днес”. Независимо дали лекуват чрез билколечение, масажи, биоенергия, минерали, рейки или друг вид терапия,

Малката Рижа наказан в изолатора заради екшъни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070147

Бургаският кримигерой Симеон Стоянчов-Малката Рижа, ще бъде наказан в изолатора на затвора в морския град. Мярката се налага, след като Рижата нагло пусна своя снимка с мобилен телефон във Фейсбук, т.е. показа че разполага с джиесем в килията си.
Зад решетките Малката Рижа търпи наказание заради побой, който нанесе на бургазлия.
Бургаският кримигерой Симеон Стоянчов-Малката Рижа, ще бъде наказан в изолатора на затвора в морския град. Мярката се налага, след като Рижата нагло пусна своя снимка с мобилен телефон във Фейсбук, т.е. показа че разполага с джиесем в килията си. Зад решетките Малката Рижа търпи наказание заради побой, който нанесе на бургазлия.

Граничен полицай се застреля в дома си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070153

32-годишен служител от Гранична полиция в Свищов се е застрелял в дома си в петък. Людмил Светославов се е самоубил с личен пистолет около 8 часа. Младият мъж посегнал на живота си броени минути след като се прибрал от 24-часово дежурство.
В злополучната сутрин се обадил на съпругата си, която е учителка по немски език и се разбрали тя да заведе
32-годишен служител от Гранична полиция в Свищов се е застрелял в дома си в петък. Людмил Светославов се е самоубил с личен пистолет около 8 часа. Младият мъж посегнал на живота си броени минути след като се прибрал от 24-часово дежурство. В злополучната сутрин се обадил на съпругата си, която е учителка по немски език и се разбрали тя да заведе

Двама са задържани за купуване на гласове в смолянско село

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635703_dvama_sa_zadurjani_za_kupuvane_na_glasove_v_smoliansko/?ref=rss


Двама души са задържани за купуване на гласове в село Смилян вчера, съобщи областната дирекция на МВР в Смолян.

"Задържан е 55-годишен мъж от смолянското село Смилян, който е получил средства, за да раздава на хората в селото с цел да гласуват за определена партия. Успял е даде само на 1 човек", каза пред "Фокус" Райко Братованов от окръжната прокуратура в Смолян

Той допълни, че на мъжа е повдигнато обвинение и е освободен от ареста срещу "подписка".

По случая е...

Издирват 25-годишния Денислав, изчезнал след дискотека

http://petel.bg/Izdirvat-25-godishniya-Denislav--izcheznal-sled-diskoteka-__131617

Роднините на 25-годишния Денислав Цветков, който живее в Германия, трескаво го издирват от няколко дни. Това става ясно от Фейсбук...

Палестинец беше застрелян при нападение срещу израелски полицаи

http://www.moreto.net/novini.php?n=304701

Израелски полицаи са застреляли палестинец, който е нападнал с нож охраната на пропускателен пункт в северната част на Западния бряг на река Йордан, предаде Би Би Си. Вчера палестинци хвърлиха запалителна течност срещу израелски автомобил.

Десет от десет за "Байерн" в Бундеслигата, Робен се завърна с гол

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635700_deset_ot_deset_za_baiern_v_bundesligata_roben_se/?ref=rss


"Байерн" продължи безпроблемния си ход към четвърта поредна титла в Бундеслигата, след като разгроми гостуващия "Кьолн" с 4:0. Баварците записаха десета победа от десет мача и водят убедително в класирането с максимален актив от 30 точки и голова разлика 33:4. 

Ариен Робен се завръна след двумесечно отсъствие заради контузия, за да открие резултата. Роберт Левандовски и Томас Мюлер вкараха поредните си голове през сезона, а другото попадение беше дело на Артуро Видал. 
...

ЦИК напомня: Резултати от допитвания само до 24 часа преди края на изборния ден

http://frognews.bg/news_100620/TSIK-napomnia-Rezultati-ot-dopitvaniia-samo-do-24-chasa-predi-kraia-na-izborniia-den/

Централната избирателна комисия напомня на печатните и електронните медии, че съгласно чл. 205, ал.5 от Изборния кодекс резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите не могат да се огласяват под каквато и да е форма 24 часа преди изборния ден до обявяване края на изборния ден на територията на страната.

Българка изпече най-вкусния хляб в Белгия

http://www.cross.bg/hlyab-bulgarkata-mariyana-1485491.html

/КРОСС/Българката Марияна Беличовска спечели национален конкурс за хляб, обявен от голяма верига хлебарници в Белгия. Творението на българката ще бъде пуснато в продажба днес във всичките 200 магазина на веригата Le Pain Quotidien по случай 25-годишнитата от създаването ѝ. Първоначално наречен на Неврокоп, на родния ѝ Гоце Делчев, хлябът се качва на рафтовете като „Хлябът на Марияна". Както победителката обясни - за благозвучие. Самунът на българката е определен за най-креативен био хляб. Той е замесен с мая и червено вино и в него са добавени пармезан, зехтин, орехи, бадеми, чесън, мащерка и розмарин. Състезанието, което тече от началото на лятото премина на два етапа в Брюксел и в Намюр. В първия 50 участници предложили своите творения на 6-членно жури, съставено от 4-ма майстори на хляб и двама кулинарни журналисти. Основно условие към тях било да използват само биосъставки и да предложат собствена рецепта. Повечето претенденти искали да впечатлят журито с хляб с мая, но с най-невероятни добавки, като чубрица, тиквички, орехи, бадеми, канела, картофи, портокали, моркови, ягоди, кориандър, мускус, семена и т. До финала достигнали две участнички - Марияна Беличовска и Мод Ервар. Те трябвало да покажат уменията си в собствените си кухни, като журито внимавало да слагат само био продукти. "Хлябът на Марияна" бил предпочетен заради оригиналността, автентичността си, както и за уменията на българката да меси

МВР спря отпуските: Над 13 000 полицаи ще пазят секциите

http://pik.bg/мвр-спря-отпуските-над-13-000-полицаи-ще-пазят-секциите-news423238.html

МВР спря отпуските: Над 13 000 полицаи ще пазят секциите

МВР прекрати отпуските , а 13 115 полицаи ще се грижат и ще пазят изборните секции в страната. Униформените ще се грижат за 11 844 секции в страната, сред които 189 подвижни. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от Стандарт.

3261 полицаи са командировани от различни структури на МВР в областни дирекции за опазване на обществения ред на 24 и на 25 октомври – за съпровождане на изборните книжа и за охрана в изборния ден.

Всички изборни книжа вече са транспортирани до съответните областни избирателни комисии, съобщи Бъчварова. Близо 1000 полицаи са били ангажирани за охраната на масовите мероприятия на партиите.

Заради голямата ангажираност на полицаите се е наложило да бъдат прекратени отпуски, посочи още Бъчварова.

В МВР са постъпили общо 679 сигнала за нарушения на изборния процес, като 381 са сигналите за купуване на гласове, обясни директорът на „Координация и информационно-аналитична дейност" Лазар Милушев.

До момента са образувани 114 досъдебни производства, свързани с изборния процес. МВР проверява внимателно всички получени сигнали за купуване на гласове, подчерта Бъчварова.

Тя увери, че има създадено национално междуведомствено звено между МВР, ДАНС и прокуратурата, както и областни такива звена със задачата да се борят с купуването на гласове и като цяло с нарушения в изборния ден.

Путин: Аз съм гълъб, но имам мощни железни криле (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070111

„Аз съм гълъб, но имам мощни железни криле”. Това каза руският президент Владимир Путин по време на приема, последвал дебата във Валдайския дискусионен клуб в отговор на въпроса какво е той - гълъб или ястреб. След това руският президент даже помахал с ръце пред питащия, показвайки размаха на „крилете си”.

Променят НК така, че да задържат депутати с имунитет

http://frognews.bg/news_100619/Promeniat-NK-taka-che-da-zadarjat-deputati-s-imunitet/

Общо девет са поисканите от главния прокурор имунитети на кандидати за кметове и общински съветници. Това стана ясно на съвместен брифинг на МВР и прокуратурата.

Разгневен фермер подгони инспектори с колата си

http://pik.bg/разгневен-фермер-подгони-инспектори-с-колата-си-news423236.html

Разгневен фермер подгони инспектори с колата си

Нов случай на бруцелоза в стадото на фермера Любослав Коюмджийски откриха ветеринарните лекари от Областната дирекция по безопасност за храните в Кюстендил по време на повторните проверки. Новозаразеното животно е пръч от стадото на Коюмджийски, в което по време на предишните изследвания отново бе открита заразена коза, съобщава Струма.

„Имаме и втора положителна проба, тя е на куче”, казаха ветеринарите в Рила. Те допълниха: „И този път имаше разправии със собственика на фермата Коюмджийски, който отглежда животни в рилското село Падала. Фермерът замахнал с кол към един от докторите, за да не доближават животните му”.

Новозаболелите животни означават само едно - болестта не е овладяна, коментираха ветеринарните специалисти в Рила.

След откриването на новите болни животни на стопанина вече е забранено да извежда стадото си от над 400 животни на паша в Рила планина, като за това ще бъде следено стриктно.

На Коюмджийски са връчени предписания за действията и отговорностите, които има съгласно закона, както и за възбрана за търговия и каквото и е да е движение на животните от едно място на друго. Забранено е и използването на млякото от животните от стадото му.

„Русска рома” в трескава подготовка за 15-годишнината на турнето на Нешка Робева и приятели

http://www.cross.bg/robeva-roma-neshka-1485411.html

/КРОСС/ От 18.11.15г. с град Русе стартира юбилейното турне на Нешка Робева и приятели. С великолепни изпълнения, в него ще вземе участие и Московският цигански ансамбъл „Русска Рома". Ураган от песни и танци очаква зрителите на 11 български града. За уникалното шоу „Руска Рома" ще излязат на сцената със специално ушити нови костюми, повлияни от известната със своята педантичност и взискателност към детайлите Нешка Робева. Пищни, ярки, изцяло в циганската традиция ще бъдат новите костюми. Нина Головкина, ръководител на състава споделя в интервю, „Очакваме с огромно нетърпение срещата с Нешка Робева, която е известна в Русия със спортните постижение от „златното" минало на българските гимнастички. Победите на талантливите ни момичета са останали в паметта на поколения почитатели на красивия спорт. Целият състав на „Русска Рома" се вълнува от избора на песните, на които Нешка Робева ще се спре, за да бъдат представени на българската публика, тъй като те ще са органично вплетени в целия спектакъл".   Всички участници в „Русска Рома" са деца и внуци на добре известния в СССР през 60 години на 20 век ансамбъл „Гиля ромэн". Те са гастролирали със своите родители на практика от най-ранна детска възраст. Тази традиция се продължава и до днес. За 18 години московските артисти са изнесли концерти в редица държави

225 мигранти и 25 каналджии заловиха МВР и ДАНС за денонощие

http://offnews.bg/news/n_1/n_578866.html

Вчера и днес сутринта са задържани 225 чужденци, незаконно пребиваващи в България, а 25 души са уличени в каналджийство, предаде агенция „Фокус“, цитирайки главния секретар на МВР Георги Костов. Той представи пред журналисти резултатите от операцията на МВР и ДАНС, започнала 06.00 ч вчера на територията на цялата страна. Данните обобщават свършеното до 10.00 днес. За това, че започва мащабна акция против купувачите на гласове и трафикантите на хора, съобщи премиерът Бойко Борисов в петък сутринта но Нова тв. „Съпричастните към престъпления против изборното законодателство са 745 лица“, отчете още Георги Костов. Задържани са и 38 души, обявени за общодържавно издирване по текущи случаи, иначе казано за други престъпления. Например в София е хванато „лице от арабски произход“, търсено заради убийство, извършено в европейска държава. На основата на установеното в акцията са започнати 84 нови разследвания. 23 от тях са за престъпления против политическите права на гражданите по чл. 167 от НК. По текстовете на точи член се наказва покупко-продажбата на гласовете, както и други начини да се пречи или влияе върху гражданите, които упражняват правото си на участие в изборите. Съставени са 661 акта за административни нарушения, издадени са и 503 предупредителни протокола, допълни Костов. Иззети са 5 незаконно притежавани оръжия. В операцията – поясни главният секретар на МВР - са участвали 2278 служители с 478 автомобила. 26 от задържаните чужденци са били натъпкани в микробус със софийска регистрация, пътувал по магистрала "Тракия" и спрян след преследване. Други 28 са били в пернишки микробус в района около Трън, в който са се спотайвали още 20 души. Пред журналисти е говорил и шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, съобщи „Фокус“. Отпуските на служителите са спрени отдавна и целият наличен състав охранява границата, е казал той. По думите му, през нощта обстановката е била спокойна: "Нямаме големи групи и всичко е в реда на нормалното, съобразно общата миграционна обстановка. Смятам, че с мерките, които сме предприели, няма да допуснем да има напрежение по българските граници не само по изборите, но и след тях".

Волейболистите в група с Франция, Русия и Финландия на олимпийската квалификация

http://www.moreto.net/novini.php?n=304678

Волейболистите от националния отбор на България имаха кошмарен жребий за олимпийската европейска квалификация в Берлин (5-10 януари). "Трикольорите" официално попаднаха в предварителна Група В с олимпийския шампион Русия, европейския шампион и победител в Световната лига от 2015 година Франция и Финландия.

ООН е изпратила в Сирия хуманитарна помощ с изтекъл срок на годност

http://asia.actualno.com/OON-e-izpratila-v-Sirija-humanitarna-pomosht-s-iztekyl-srok-na-godnost-news_503439.html

Организацията на обединените нации (ООН) е изпратила в Сирия хуманитарна помощ с изтекъл срок на годност, предаде BBC. Агенцията официално потвърди, че в предградията на Дамаск са пристигнали високоенергийни бисквити с изтекъл срок. Организацията обясни какво се е случило с човешка грешка. Нейните служители погрешно са натоварили в контейнер с хуманитарна помощ, който не е бил предвиден за изпращане. Съобщението предизвика сериозни тревоги сред правозащитните организации и сирийците. Беше отбе

Хърватският премиер: Мигрантите да бъдат спирани в Гърция

http://europe.actualno.com/Hyrvatskijat-premier-Migrantite-da-bydat-spirani-v-Gyrcija--news_503445.html

Утрешната среща в Брюксел за мигрантската криза нищо няма да реши. Предложеният документ е нереален. Аз няма да поемам никакъв ангажимент от името на Хърватия. Това каза хърватският премиер Зоран Миланович по повод утрешната среща в Брюксел, която се организира от председателя на ЕК Жан Клод Юнкер и в която ще участва и българският премиер. "Проблемът трябва да се реши там където възниква - на границата между Гърция и Турция", подчерта министър-председателят и добави: „Всичко останало е

Опашки от кандидати за кметове и съветници при врачки в Търновско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070100


Опашки от кандидати за кметове и общински съветници се заформили в деня за размисъл пред домовете на гадателки във Великотърновска област.
Напливът от устремени към властта и техни доверени лица, накарал врачките да работят на пълни обороти през цилия ден в събота. Амбицирани да се домогнат до местната власт трескаво се интересували дали ще
Опашки от кандидати за кметове и общински съветници се заформили в деня за размисъл пред домовете на гадателки във Великотърновска област. Напливът от устремени към властта и техни доверени лица, накарал врачките да работят на пълни обороти през цилия ден в събота. Амбицирани да се домогнат до местната власт трескаво се интересували дали ще

Ераносян: Кирчев не беше достатъчно сериозно контузен

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635696_eranosian_kirchev_ne_beshe_dostatuchno_seriozno/?ref=rss


Старши треньорът на "Лудогорец" Едуард Ераносян видя провокация във въпрос за юношата на тима Венцислав Керчев. Защитникът беше сменен заради контузия още в петата минута срещу "Левски" преди седмица, но днес изигра цял мач при победата с 2:0 над "Монтана". 

"Не искам да отговарям на провокации. Не е бил достатъчно сериозно контузен и затова е имал възможност днес да играе. Не искам да влизам в руслото на глупости, които се писаха цяла седмица от хора, на които не им прави чест",...

Децата в забавачниците тормозени – физически и психически

http://petel.bg/Detsata-v-zabavachnitsite-tormozeni-----fizicheski-i-psihicheski--__131616

илюстрация: Булфото Децата в някои от детските градини са подложени на системен психически и физически тормоз, отчитат експерти от...

Жан Клод-Юнкер ще предложи нов план за бежанската криза

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/24/2635627_jan_klod-junker_shte_predloji_nov_plan_za_bejanskata/?ref=rss


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че очаква краткосрочни мерки за справяне с бежанската криза в региона да бъдат договорени на спешната среща с лидерите на държавите от Западните Балкани и някои членки на ЕС утре.

"Ще бъдат обсъдени неотложните потребности, съвместните оперативни отговори на текущите хуманитарни нужди и ще бъдат взети решения за краткосрочни мерки. Ние се нуждаем от по-тясно сътрудничество между страните от региона, за да управляваме...

ДАНС: Основните каналджии са чужди граждани, пребиваващи в България

http://www.cross.bg/bulgariya-dans-grazhdani-1485490.html

/КРОСС/Основните каналджии, които се занимават с тази дейност, са чужди граждани. Това каза Димитър Георгиев, председател на ДАНС, по време на брифинг, на който бяха оповестени данни от проведената специализирана операция между МВР и ДАНС. "При тази поредна операция сме задържали граждани на Сирия, Ирак и Йордания и в рамките на оперативната информация, с която разполагаме, сме установили, че това са лица, които са с пребиваване в България", посочи Георгиев. "Предвид това, че те застрашават националната сигурност с дейността си, сме предприели действия и съм наложил наказателни постановления на лицата за експулсиране от територията на България и забрана за 5 години", обясни той. По думите му, в рамките на тази дейност лицата се използват от мигрантите, за да могат да улесняват преминаването им през България, като всички останали, които са от български произход, са по-скоро помагачи и такива, които се занимават с каналджийство покрай тези, които основно организират целия процес по преминаването на мигрантите.    

Велосипедист почина след удар в автомобил в София (коригирана)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635698_velosipedist_pochina_sled_udar_v_avtomobil_v_sofiia/?ref=rss


Мъж почина, след като се удари с велосипеда си в движещ се автомобил в центъра на София, съобщиха Би Ти Ви и Нова ТВ. Първоначално от полицията казаха, че починалият е млада жена, която е била ударена от кола.

Шофьорът на участвалия в произшествието автомобил - млада жена, разказа пред Би Ти Ви, че велосипедистът е карал в насрещното движение и се е блъснал в задната част на колата й, докато тя е пресичала кръстовище на столичния бул. "Патриарх Евтимий".

"Караше с висока...

Велосипедистка почина, блъсната от автомобил в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635698_velosipedistka_pochina_blusnata_ot_avtomobil_v_sofiia/?ref=rss


Велосипедистка е починала, след като е била блъсната от автомобил в центъра на София, съобщи МВР.

Инцидентът е станал този следобед в района на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и улица "Цар Асен". Сигналът е получен в 15.25 часа.

По първоначални данни автомобил е блъснал младата жена, която е карала колело. Тя е починала на път към болница. 


Кола уби велосипедист в София

http://frognews.bg/news_100618/Kola-ubi-velosipedist-v-Sofiia/

Кола прегази велосипедист в София около 15.25 часа. Той се придвижвал с колело по бул. "Патриарх Евтимий". Инцидентът станал на кръстовището с ул. "Цар Асен", откъдето е излизал лек автомобил, управляван от млада жена.

Кола уби велосипедистка в София

http://frognews.bg/news_100618/Kola-ubi-velosipedistka-v-Sofiia/

Кола прегази велосипедистка в София около 15.25 часа. Младата жена се е придвижвала с колело по бул. "Патриарх Евтимий". Инцидентът станал на кръстовището с ул. "Цар Асен", откъдето е излизал лек автомобил, управляван също от млада жена.

Вероника Пунчева: Работя за каузата повече жени да са в управата на големи компании

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068496

На масата в хола има цели зърна какао вместо бонбони, казва управляващият директор на “МЕТРО България”
- Г-жо Пунчева, направете, моля ви, портрет на българския потребител в “МЕТРО” и го сравнете с немския и сръбския – вие имате достатъчно опит, тъй като сте управлявали тази търговска верига и в двете държави.
На масата в хола има цели зърна какао вместо бонбони, казва управляващият директор на “МЕТРО България” - Г-жо Пунчева, направете, моля ви, портрет на българския потребител в “МЕТРО” и го сравнете с немския и сръбския – вие имате достатъчно опит, тъй като сте управлявали тази търговска верига и в двете държави.

При мащабна операция са задържани 225 нелегални мигранти и 25-ма каналджии

http://www.mediapool.bg/pri-mashtabna-operatsiya-sa-zadarzhani-225-nelegalni-migranti-i-25-ma-kanaldzhii-news240913.html

При мащабна специализирана акция срещу нелегалните имигранти, са задържани 225-ма незаконно пребиваващи в страната чужденци и 25-ма каналджии. Операцията е съвместна между МВР и ДАНС и се провежда от 6 часа на 23 октомври, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. В нея са участвали 2278 служители на органите на реда с 478 автомобила. Те са проверили 2478 обекта, 5572 превозни средства и 10 765 души, отчете Костов. По думите му са локализирани общо 995 души, съпричастни към каналджийство, престъпления, свързани с политическите права на гражданите и незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци. Съпричастните към престъпления против изборното законодателство са 745 лица, каза главният секретар на МВР. Тойдопълни, че са задържани и други 38 души, обявени за общодържавно издирване по различни случаи. До момента са образувани общо 84 досъдебни производства, от които 23 са за престъпления против политическите права на гражданите. Иззети са и 5 незаконно притежавани оръжия. Съставени са 661 акта за установени административни нарушения и са издадени 503 предупредителни протокола.

73 нелегални мигранти са задържани край Пазарджик

http://www.mediapool.bg/73-nelegalni-migranti-sa-zadarzhani-krai-pazardzhik-news240913.html

Полицията езадържала 73-ма нелегални мигранти между пазарджишките села Славовица и Виноградец. В групата има и деца, които са на възраст между една и пет години. Мигрантите, чиято националност не се съобщава, са задържани край лозовите масиви на селата. Край тях не са намерени моторни превозни средства. Хората са отведени в многопрофилната болница в Пазарджик за преглед. Всички са в добро здравословно състояние и вече са настанени в Дом за временно настаняване на чужденци към дирекция "Миграция".

Забраниха продажбата на алкохол в изборния ден във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304700

Забранява се продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места за периода от 00.00ч. до 20.00ч. в деня на изборите - 25-ти октомври, гласи заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на Варна Пейчо Пейчев.

Издирват 39-годишен бургазлия, в неизвестност е от 21 октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070076

Йордан Вълков от бургаският ж.к. „Меден рудник” е изчезнал по мистериозен начин преди три денонощия и оттогава е в неизвестност.
Близки на Йордан, който е баща на две деца, са разпространили във фейсбук негова снимка с молба за помощ.
Данчо е видян за последно от жена си на 21 октомври в 14 ч. Около 2 часа по-късно в полицията е получен сигнал за
Йордан Вълков от бургаският ж.к. „Меден рудник” е изчезнал по мистериозен начин преди три денонощия и оттогава е в неизвестност. Близки на Йордан, който е баща на две деца, са разпространили във фейсбук негова снимка с молба за помощ. Данчо е видян за последно от жена си на 21 октомври в 14 ч. Около 2 часа по-късно в полицията е получен сигнал за

В София велосипедист почина след сблъсък с кола

http://news.ibox.bg/news/id_1428655732

На кръстовището между булевард „Патриарх Евтимий” и улица „Цар Асен”

ПИК ТV: Борисов: Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона

http://pik.bg/пик-тv-борисов-няма-да-оставим-нашите-народи-да-станат-буферна-зона-news423145.html

ПИК ТV: Борисов: Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона

Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим границите. Това заяви премиерът Бойко Борисов след тристранната среща с премиерите на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич относно мигрантската криза в Европа.

Няма да изложим нашите страни на опустошителния натиск на милионите, които биха дошли, заяви Бойко Борисов. През Гърция и Македония огромни вълни от бежанци отиват при нашите съседи в Сърбия. Проблемът с оградите при Унгария правят едни буфери. И трите държави сме в готовност, ако Германия Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите, заяви българският премиер.

Нашият проблем и нашият страх е, че няма стратегическа крайна цел – до къде ще стигне тази вълна, къде тези бежанци ще работят, как ще бъдат интегрирани, къде ще бъдат обучавани децата им, запита Бойко Борисов.

Ние нямаме право да изложим нашите народи на този натиск и дори да се сриват цели системи, каза още българският министър-председател. Той настоя да се подкрепят договореностите с Турция, да се задържат милионите там на турска територия.

Александър Вучич добави, че тримата премиери са се обедини около съвместни инициативи и решения, които да защитават националните интереси. Ние сме лоялни партньори и добри съседи, каза сръбският премиер. Той съобщи, че Виктор Понта е предложим помощ за охрана на сръбската граница. Вучич отбеляза и че досега не е имало инциденти по българо-сръбската граница. Съвместно ще охраняваме границите си”, каза още Вучич.

Слънчево време утре, температурите стигат до 19°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070063

През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното. Минималните температури сутринта в повечето места ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното. Минималните температури сутринта в повечето места ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Слънчево време утре, температурите стигат до 19°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070070

През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното. Минималните температури сутринта в повечето места ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното. Минималните температури сутринта в повечето места ще са между 1° и 6°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Откъс от "Ти можеш да спасиш планетата" на Джаки Уайнс

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/10/24/2630398_otkus_ot_ti_mojesh_da_spasish_planetata_na_djaki_uains/?ref=rss


Този уикенд "Детски Дневник" публикува откъс от "Ти можеш да спасиш планетата" на Джаки Уайнс, любезно предоставен от издателство "Ентусиаст".

Изданието е призив за действие до всички малчугани по света. Последиците от замърсяването, глобалното затопляне и унищожаването на планетата никога не са били толкова видими и измерими. Книгата обяснява огромните проблеми, върху които всеки трябва да се концентрира, за да избегнем замърсяването на Земята.

Хората са увредили или...

ББЦ няма да дава пресконференция в изборната нощ в НДК

http://pik.bg/ббц-няма-да-дава-пресконференция-в-изборната-нощ-в-ндк-news423222.html

ББЦ няма да дава пресконференция в изборната нощ в НДК

ПП „България без цензура“ няма да коментира резултатите от местния вот след затваряне на секциите в неделя.

Лидерът на партията и евродепутат Николай Бареков, кандидатът за кмет на София Мария Календерска и представители на ръководството по традиция ще дадат пресконференция в понеделник, 26.10.2015 година, в 13 часа.

Събитието ще се състои в централата на ББЦ.

Велосипедистка почина, след като я блъсна кола на бул. „Патриарх Евтимий"

http://www.cross.bg/evtimiii-pochinala-patriarh-1485489.html

/КРОСС/Велосипедистка е починала, след като е била пометена от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий" в столицата. Сигналът е получен в 15.25 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал на кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий" и „Цар Асен". Жената е починала на път към болницата, уточнява Фокус.    

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/10/24/2635686_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите в новините тази вечер:

Днес е ден за размисъл преди провеждането на месните избори в неделя

България, Сърбия и Румъния  ще затворят  границите си, ако държави като Австрия и Германия  спрат приема на бежанци

Германските власти обявиха, че затягат бежанския контрол, седмица по-рано, от планираното

Над 100 души...

Новата ни анкета: Трябва ли да има ден за размисъл?

http://offnews.bg/news/n_1/n_578861.html

В новата ни анкета ви питаме: "Трябва ли да има ден за размисъл?". Ето и отговорите, сред които можете да изберете: Разбира се, нека има поне един ден без политика. Трябва да има, даже повече от един. Ко? Не! От него няма смисъл, ние никога не мислим. Съдейки по резултатите, той не допринася с нищо. Какво е това "ден за размисъл"? Не ме интересува, важното е да се продава алкохол. Анкетата се намира в дясната страна на сайта. Очакваме вашето мнение. 

Каролина Санчес-Парамо: Бедността в България ще намалява, но с по-бавни темпове

http://www.moreto.net/novini.php?n=304699

Бедността в България ще продължава да намалява, но с по-бавни темпове, прогнозира пред "Хоризонт" Каролина Санчес-Парамо от Световната банка. Страната ни попада в региона на Европа и Централна Азия, където повече от 4 млн.

Жена, окичена с ланци, си взе храна от хладилник за бедни във Варна - не й се готвело

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070053

Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар „Чаталджа“ и е част от благотворителната инициатива „Ако си дал“. Целта е всеки който може да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков,
Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар „Чаталджа“ и е част от благотворителната инициатива „Ако си дал“. Целта е всеки който може да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков,

Жена, окичена с ланци, си взе храна от хладилник за бедни във Варна - не й се готвело

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070060

Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар „Чаталджа“ и е част от благотворителната инициатива „Ако си дал“. Целта е всеки който може да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков,
Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар „Чаталджа“ и е част от благотворителната инициатива „Ако си дал“. Целта е всеки който може да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков,

Не забравяйте: Тази нощ ще спим с час повече

http://petel.bg/Ne-zabravyayte--Tazi-noshh-shhe-spim-s-chas-poveche-__131614

Стрелките на часовника местим с час назад тази нощ. От Българския институт по метеорология припомнят, че връщането към астрономическото...

До месец свършват регистрационните табели за колите

http://petel.bg/Do-mesets-svarshvat-registratsionnite-tabeli-za-kolite__131615

Регистрационните табели на КАТ свършват до края на ноември. Договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите, изтече в...

ГЕРБ-Сатовча внесе жалба до Общинската избирателна комисия

http://pik.bg/герб-сатовча-внесе-жалба-до-общинската-избирателна-комисия-news423141.html

ГЕРБ-Сатовча внесе жалба до Общинската избирателна комисия

ГЕРБ-Сатовча внесе жалба до Общинската избирателна комисия за неправомерни действия на временно изпълняващия длъжността кмета на общината. В нея се сочи, че със заповед №463/22.10.2015 год. на вр.и.д. кмета е преместенна секционната избирателна комисия в село Туховища от стола на училището в помещение, намиращо се на втория етаж на сградата на Младежкия дом в селото.

В жалбата се констатира нарушаване на чл. 10, ал. 1 от Изборния кодекс, според който мястото за гласуване следва да бъде достъпно за избирателите, които имат затруднения със зрението, както и за тези избиратели, които имат затруднения в придвижването. Помещението в Младежки дом освен, че се намира на втория етаж на сградата и има дълго стълбище за изкачване, се намира и в непосредствена близост до кафене, което ще затруднява нормалното и спокойно протичане на изборния ден.

В жалбата до ОИК се сочи още, че заповедта е издадена и в нарушение на чл. 22 ал. 1 от Закона за местните избори и противоречи на императивна норма на закона, даваща право на секционните избирателни комисии да обжалват тази заповед в тридневен срок от издаването й пред съответния районния съд. В случая заповедтта е издадена в противоречие на Закона за местните избори, тъй като е издадена в предпоследния работен ден преди произвеждането на изборите и прави обжалването й пред райнния съд в срок практически невъзможно, тъй като тридневния срок посочен в закона изтича на 25.10.2015 г.

Жалбата е подкрепена и от представителите на ГЕРБ в Секционната избирателна комисия в село Туховища, както и от председателя на СИК, който счита заповед №463/22.10.2015 год. на вр.и.д. кмета на община Сатовча за противоречаща на закона и отказва да я изпълня.

Истина или лъжа: Анахид Тачева имала нова фамилия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068489

На 15 октомври Анахид Тачева отпразнува своята 75-годишнина с нов фасон и нова фамилия - Хаджигеоргиу. Това написа много жълт седмичник преди дни, някои сайтове преписаха материала, без да проверят дали е вярно.
Ето каква е истината.


Лъжа е. Всъщност Анахид Хаджигеоргиус е най-малката дъщеря на Анахид Тачева - тя е от втория съпруг на
На 15 октомври Анахид Тачева отпразнува своята 75-годишнина с нов фасон и нова фамилия - Хаджигеоргиу. Това написа много жълт седмичник преди дни, някои сайтове преписаха материала, без да проверят дали е вярно. Ето каква е истината. Лъжа е. Всъщност Анахид Хаджигеоргиус е най-малката дъщеря на Анахид Тачева - тя е от втория съпруг на

Бедността в България ще продължи да намалява, но с по-бавни темпове

http://www.cross.bg/bednostta-evropa-banka-1485484.html

/КРОСС/Бедността в България ще продължава да намалява, но с по-бавни темпове, заяви в ефира на "Хоризонт" Каролина Санчес-Парамо от Световната банка. По думите ѝ страната попада в региона на Европа и Централна Азия, където над 4 млн. души живеят с доходи под 1,90 долара на ден - новата линия на бедността за целия свят, съобщава БНР. Специално за нашия регион тази линия е малко по-висока - 2,50 долара на ден. "В България нивото на бедност ще продължи да намалява. Спрямо ситуацията в целия свят бедността във вашата страна е на много ниско ниво. Ние изчислихме, че линията на бедност е 1,90 долара на ден, а в България под 2% от населението живее с толкова малко средства", коментира още Каролина Санчес-Парамо. Според нея това е наистина ниско ниво на бедността. На регионален принцип Световната банка използва различни линии на бедността, защото в тях се отчитат специфичният контекст на всеки отделен регион и на държавите в него, също бизнес климатът и останалите индикатори, които влияят. Според изчисленията за 2015 г. в 1,7% от населението на Европа и Централна Азия живее с по-малко от 1,90, т.е. 4,4 млн. души. По думите на Парамо кризата с бежанците не бива да се разглежда като фактор, който ще увеличи бедността в Европа. Експертът смята, че въпреки трудната ситуация в света и забавянето на икономическия растеж, все по-малко хора ще живеят в бедност

Прокуратурата разследва неизвестен извършител за нахлуването в НАТФИЗ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635683_prokuraturata_razsledva_neizvesten_izvurshitel_za/?ref=rss


Прокуратурата е започнала досъдебно производство за инцидента от петък вечерта, когато лидерът на "Атака" Волен Сидеров и няколко души от партията му нахлуха в сградата на НАТФИЗ, съобщи БНР.

Засега разследването се води срещу неизвестен извършител. То е за хулиганство и принуда, тъй като студентка е заявила, че по време на инцидента й е бил отнет мобилният телефон, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

До края на деня всички материали ще бъдат докладвани на...

Депутати да се задържат при престъпления въпреки имунитета, предвиждат законови промени

http://www.moreto.net/novini.php?n=304697

Подготвят се промени в Наказателния кодекс, свързани с имунитета на народните представители, научи Дарик. Според сега действащото законодателство депутатската защита е свързана с наказателна неприкосновеност. При всички случаи, в които има достатъчно основания за образуване на разследване срещу депутат, е необходимо преди това НС да гласува сваляне на имунитета му.

Volkswagen замразява промоции заради Дизелгейт

http://www.investor.bg/novini/444/a/volkswagen-zamraziava-promocii-zaradi-dizelgeit-204754/

Компанията се опитва да съкращава разходите си, за да се справи с най-големия скандал в историята си

Цацаров поискал общо 9 имунитета на кадидат-кметове и съветници

http://pik.bg/цацаров-поискал-общо-9-имунитета-на-кадидат-кметове-и-съветници-news423217.html

Цацаров поискал общо 9 имунитета на кадидат-кметове и съветници

Девет са поисканите от главния прокурор имунитета на кандидати за кметове и общински съветници. Това съобщи днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и благодари на ЦИК за своевременната реакция при всяко едно от исканията.

На извънредна съвместна пресконференция в деня за размисъл с вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, зам.-министъра на МВР Филип Гунев и председателя на ДАНС Димитър Георгиев, Сарафов посочи, че се работи изключително прецизно по всички подадени сигнали. Той даде висока оценка за осъществената добра координация и съвместна работа и като пример за това посочи, че всички сигнали се обработват в рамките на 48 часа, като увери, че нито един от тях не е подминат.

На този етап са проверени общо 679 сигнала. От тях са образувани 78 досъдебни производства против политическите права на гражданите и 36 по други състави. От тях са образувани 6 бързи производства и едно незабавно производство. В качеството си на обвиняеми са привлечени 4 лица, образувани са общо 679 преписки.

Спонсорът на Чавдар Трифонов - Дидо Дънката обвързан с мутрите Дебелия, Цайса, Четворката и Китаеца

http://www.bnews.bg/article-142914

Скандалните факти от миналото, обаче ще продължат да преследват Костов, Дънката и проекцията им във властта наречена Радан Кънев.

Вкарват Малката Рижа в изолатора заради мобилен телефон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070042

Симеон Стянчов-Малката Рижа ще бъде пратен в изолатора на Бургаския затвор за срок до 14 дни, тъй като е ползвал мобилен телефон, съобщи пред
Симеон Стянчов-Малката Рижа ще бъде пратен в изолатора на Бургаския затвор за срок до 14 дни, тъй като е ползвал мобилен телефон, съобщи пред "24 часа" директорът на затвора Бранмир Мангъров. Популярният бургаски бандит сам се похвали, че и от килията има връзка със света, пускайки във фейсбук снимка, на която позира доволно с мобилен телефон.

Над 13 000 полицаи ще пазят изборните секции, МВР прекрати отпуските

http://offnews.bg/news/n_1/n_578855.html

13 115 полицаи ще пазят изборните секции в страната. Униформените ще се грижат за 11 844 секции в страната, сред които 189 подвижни. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 3261 полицаи са командировани от различни структури на МВР в областни дирекции за опазване на обществения ред на 24 и на 25 октомври – за съпровождане на изборните книжа и за охрана в изборния ден. Всички изборни книжа вече са транспортирани до съответните областни избирателни комисии, съобщи Бъчварова. Близо 1000 полицаи са били ангажирани за охраната на масовите мероприятия на партиите. Заради голямата ангажираност на полицаите се е наложило да бъдат прекратени отпуски, посочи още Бъчварова. В МВР са постъпили общо 679 сигнала за нарушения на изборния процес, като 381 са сигналите за купуване на гласове, обясни директорът на „Координация и информационно-аналитична дейност“ Лазар Милушев. До момента са образувани 114 досъдебни производства, свързани с изборния процес. МВР проверява внимателно всички получени сигнали за купуване на гласове, подчерта Бъчварова. Тя увери, че има създадено национално междуведомствено звено между МВР, ДАНС и прокуратурата, както и областни такива звена със задачата да се борят с купуването на гласове и като цяло с нарушения в изборния ден.

Бежанците отказват да работят за малко пари

http://www.cross.bg/rabotodatelite-poiskali-rabotodateli-1485483.html

/КРОСС/Безработни отказват работа и предпочитат да взимат помощи от бюрото по труда. Изводът е на работодатели, които поискали съдействие от Агенцията за бежанците, за да им намерят служители. Тази година два пъти повече работодатели спрямо миналата са поискали да наемат бежанци. Според статистиката 50 са работодателите, поискали са да наемат 300 бежанци. В бюрата по труда или няма подходящи кадри или ако се намерят такива, те не проявяват желание, твърдят работодателите, съобщава БТВ. Отговорът обаче е, че разминаването е основно заради завишени изисквания на работодателите, слаба териториална мобилност на работната ръка, неудобен междуселищен транспорт. За демотивираните има специални програми. През тази година 50 работодатели са поискали съдействие от Агенцията за бежанците за наемане на 300 души. И сред тях обаче мотивацията се оказва малка. Само 40 са се съгласили да се трудят. Заплатата варира между минималната и 1000 лева. Повечето от бежанците обаче не искат да полагат тежък труд или търсят начин да заминат в друга държава. По данни на Агенцията по заетостта, заради разминаването между търсене и предлагане, най-трудно се задоволяват потребностите на работодателите от медицински специалисти, специалисти в IT сектора, специалисти в машиностроенето, филолози, оператори в шевното производство, застрахователни и рекламни агенти, дори охранители.    

Партия пуска жалба до ОИК за нарушаване на изборното законодателство от местна коалиция

http://frognews.bg/news_100617/Partiia-puska-jalba-do-OIK-za-narushavane-na-izbornoto-zakonodatelstvo-ot-mestna-koalitsiia/

Предизборният щаб на ГЕРБ-Благоевград депозира жалба до Общинската избирателна комисия за нарушаване на изборното законодателство от местната коалиция „Заедно за Благоевград”.

ГЕРБ-Благоевград депозира жалба до ОИК за нарушаване на изборното законодателство от местна коалиция

http://frognews.bg/news_100617/GERB-Blagoevgrad-depozira-jalba-do-OIK-za-narushavane-na-izbornoto-zakonodatelstvo-ot-mestna-koalitsiia/

Предизборният щаб на ГЕРБ-Благоевград депозира жалба до Общинската избирателна комисия за нарушаване на изборното законодателство от местната коалиция „Заедно за Благоевград”.

"Лудогорец" излезе втори след рутинна победа над "Монтана"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635679_ludogorec_izleze_vtori_sled_rutinna_pobeda_nad_montana/?ref=rss


Шампионът "Лудогорец" се възползва от грешната стъпка на "Литекс" и излезе на второ място в А група след домакинска победа над новака "Монтана" с 2:0.

Разградчани събраха 24 точки след предпоследния мач от 13-ия кръг и запазват разликата от една до лидера "Левски". Tимът от Ловеч е трети с 23, а "Берое" може да се изравни с оранжевите, ако в понеделнк победи у дома "Славия". 

Джонатън Кафу във 2-ата минута и Клаудиу Кешеру в 75-ата осигуриха трите точки за тима на Едуард...

Русия и Иран се споразумяха за сътрудничество за насърчаване на стабилността в Близкия изток

http://asia.actualno.com/Rusija-i-Iran-se-sporazumjaha-za-sytrudnichestvo-za-nasyrchavane-na-stabilnostta-v-Blizkija-iztok-news_503438.html

Руският външен министър Сергей Лавров и иранският му колега Джавад Зариф, по време на телефонен разговор, са постигнали споразумение за по-нататъшно укрепване на сътрудничеството между Русия и Иран, в интерес на стабилността в Близкия изток, съобщи руското външно министерство, предаде ТАСС. „Лавров информира иранския си колега за срещата си във Виена с държавния секретар на САЩ и външните министри на Саудитска Арабия и Турция, посветена на решаването на кризата в Сирия. Беше подчертана не

Само в "Петел": Малко дете е пътувало в едната кола от катастрофата в центъра на Варна

http://petel.bg/Samo-v-Petel--Malko-dete-e-patuvalo-v-ednata-kola-ot-katastrofata-v-tsentara-na-Varna__131613

Снимка: Росен Добрев Малко дете на възраст 3-4 годинки е пътувало в автомобил Тойота, който тази вечер се сблъска със Сеат на кръстовището...

Акция "Зима" започва от 1 ноември

http://petel.bg/Aktsiya-Zima-zapochva-ot-1-noemvri__131611

снимка: Булфото, архив Броени дни остават до акция "Зима" на пътя. От 1 ноември полицията започва масови проверки за гумите, светлините и...

Велосипедистка почина, пометена от автомобил в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5070026

Велосипедистка е починала, след като е била блъсната от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от
Велосипедистка е починала, след като е била блъсната от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус". Сигналът е получен в 15:25 часа. На кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и улица „Цар Асен” автомобил е блъснал млада жена на велосипед. На път към болницата тя е починала.

ЦИК: Нормално протича денят за размисъл, не са регистрирани сигнали за нарушения

http://pik.bg/цик-нормално-протича-денят-за-размисъл-не-са-регистрирани-сигнали-за-нарушения-news423135.html

ЦИК: Нормално протича денят за размисъл, не са регистрирани сигнали за нарушения

Нормално протича до момента денят за размисъл преди местните избори утре. Не са регистрирани сигнали за нарушения. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че има постъпили жалби и сигнали, но те са от вчерашния ден, като от днес няма нови. „Вчера в Централната избирателна комисия бях получени две искания за сваляне на имунитет. Те ще бъдат докладвани”, уточни Андреев.

„Поне до момента обстановката е спокойна. Да се надяваме, че така ще продължи и до края на деня”, каза още той.

700 килограма от декар е добивът на грозде от винени лозя в община Провадия, Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=304683

700 килограма от декар е добивът на грозде от винени лозя в община Провадия, Варненско. Това съобщи за Радио „Фокус” - Варна Даря Велинова, старши експерт в Главна дирекция „ Аграрно развитие” към Областна дирекция „Земеделие”-Варна.

Сдружения от хранителната промишленост се обявиха против данък "вредни храни"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635667_sdrujeniia_ot_hranitelnata_promishlenost_se_obiaviha/?ref=rss


Асоциации от хранително-вкусовата промишленост се обявиха твърдо против лансирания от министъра на здравеопазването Петър Москов данък "обществено здраве", по-известен и като данък "вредни храни". Той ще доведе до драстично повишение на цените, без зад него да има доказан здравен резултат, смятат от седем сдружения на производители, които заплашват да търсят правата си по съдебен път в Европа, ако бъде приет. 

"Бизнесът не вижда никакво желание и намерение у управляващите да се...

Задържан е арабин, издирван от Интерпол за убийство в европейска страна

http://frognews.bg/news_100616/Zadarjan-e-arabin-izdirvan-ot-Interpol-za-ubiistvo-v-evropeiska-strana/

Арабин, издирван за убийство от Интерпол, е задържан у нас. Това съобщиха от МВР. Мъжът е извършил престъплението в европейска държава.

Велосипедистът, блъснат на столичен булевард, е починал

http://pik.bg/велосипедистът-блъснат-на-столичен-булевард-е-починал-news423205.html

Велосипедистът, блъснат на столичен булевард, е починал

Велосипедистът, блъснат на столичен булевард, е починал. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Мъжът е бил блъснат от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий”. Сигналът е получен в 15:25 часа.

На кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и улица „Цар Асен” автомобил е блъснал млад мъж на велосипед. На път към болницата той е починал.

Велосипедистката, блъсната на столичен булевард, е починала

http://pik.bg/велосипедистката-блъсната-на-столичен-булевард-е-починала-news423205.html

Велосипедистката, блъсната на столичен булевард, е починала

Велосипедистката, блъсната на столичен булевард, е починала. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от "Фокус".

Жената е била блъсната от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий”. Сигналът е получен в 15:25 часа.

На кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и улица „Цар Асен” автомобил е блъснал млада жена на велосипед. На път към болницата тя е починала.

Задържаха бус с 26 мигранти до Стара Загора

http://offnews.bg/news/n_1/n_578847.html

Задържаха микробус, пълен с нелегални мигранти до Стара Загора, съобщава БНР.  Превозното средство се е движело по автомагистрала "Тракия" в посока София. При подаване на сигнал със стоп палка от полицаи, шофьорът е спрял рязко, изскочил е от микробуса и е побягнал, прескачайки крайпътната ограда, но впоследствие е бил настигнат от униформените и е заловен. С буса са пътували 26 души от Ирак и Сирия, включително деца. Те са били без документи за самоличност. Бусът, с който са се движели, е със софийска регистрация. Шофьорът е мъж на 51 години от Димитровградското село Черногорово. Срещу него е започнато бързо производство за подпомагане на чужденци за незаконно преминаване през страната. Арестът на мъжа ще бъде задържан за 72 часа, а в понеделник районната прокуратура ще поиска от съда постоянна мярка за задържане под стража.

Пълен абсурд! Младеж, обърнал колата си в бургаски квартал, разтръби "подвига си" във "Фейсбук" (снимки)

http://pik.bg/пълен-абсурд-младеж-обърнал-колата-си-в-бургаски-квартал-разтръби-подвига-си-във-фейсбук-с-news423183.html

Пълен абсурд! Младеж, обърнал колата си в бургаски квартал, разтръби "подвига си" във "Фейсбук" (снимки)

Млад бургазлия, който обърна колата си по таван край ж. к. „Меден рудник”, реши да се похвали в профила си в социалната мрежа „Фейсбук”, пише "Флагман".

Читател е изпратил разделена на две снимка, на която от едната страна се вижда километраж с над 200 км/ч, а от другата – катастрофиралият автомобил. Фотосът, който младежът изтри няколко часа по-късно, е озаглавен „преди/ след”.

От снимката не става ясно дали бургазлията е бил зад волана или просто е пътувал в колата по време на катастрофата. В няколкото коментара под скандалния пост приятелите на младежа се интересуват от здравословното му състояние, вместо да го укоряват за постъпката.

Профилът му обаче изобилства от клипчета и снимки, показващи любов към бързите коли и високите скорости, установи репортерска проверка.

Жестоката катастрофа стана точно преди седмица на бул. „Тодор Александров” в посока Бургас. В обърнатия „Фолксваген” са пътували трима младежи, които по чудо са се отървали без тежки наранявания.

СЗО: Шунката и беконът са канцерогенни

http://www.cross.bg/meso-debeloto-chervo-1485482.html

/КРОСС/СЗО включва обработеното месо сред главните причинители на рак наред с цигарите, азбеста, арсена и алкохола. Хамбургерът, беконът, шунката, наденицата и другите видове обработено месо ви изправят пред висок риск да се разболеете от рак, предупреждава организацията. И прясното червено месо ще влезе в черния списък, защото също повишава опасността от рак, макар и една идея по-слабо, казват изследователите. В СЗО са открили убедителни доказателства, че консумацията на преработено месо дори в малки количества повишава риска от смъртоносната болест. Особено силна е връзката с рака на дебелото черво, който убива милиони всяка година. Виновници са оцветителите, които придават на преработеното месо червен цвят, а също консервирането и осоляването на колбасите, които увреждат лигавицата на дебелото черво. Предупреждението на СЗО, което се очаква официално в понеделник, ще хвърли в шок месопроизводителите и сектора за бързо хранене, прогнозира в. "Дейли мейл". Търговците на подобни стоки ще трябва да предупреждават за опасността с надписи върху опаковките. Според проучването на Международната агенция за изследвания на рака към СЗО има убедителни доказателства, че консумацията на преработено месо дори в малки количества повишава вероятността от смъртоносната болест. Особено силна е връзката с рака на дебелото черво, който убива милиони всяка година

Огромна дупка е евентуалната причина за жестоката катастрофа на "Тракия"

http://frognews.bg/news_100615/Ogromna-dupka-e-eventualnata-prichina-za-jestokata-katastrofa-na-Trakiia/

Огромна дупка на пътното платно има в района на тежката катастрофа с трима загинали тази вечер, съобщава TrafficNews.bg.

Германия започна ново разследване за шпионаж

http://www.moreto.net/novini.php?n=304696

В Германия започна ново разследване на афера за предполагаем шпионаж, свързан с американската Агенция за национална сигурност, предаде Франс прес. Това се случва след като лятото беше прекратено разследването на подслушване на мобилния телефон на германския канцлер Ангела Меркел.

Отриха трупа на издирвана жена

http://frognews.bg/news_100614/Otriha-trupa-na-izdirvana-jena/

Тялото на обявена за издирване жена е било открито снощи в Шумен. Сигналът е подаден малко след 18:30 ч от шуменец, че във входа на тунела за подземията на пл."Освобождение" в града е намерил починала жена.

Мъж е починалият колоездач при катастрофата на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата

http://crime.actualno.com/Myj-e-pochinalijat-koloezdach-pri-katastrofata-na-bul-Patriarh-Evtimij-v-stolicata-news_503437.html

Мъж е починалият велосипедист при катастрофата на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. Това уточниха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Първоначалната информация на МВР бе, че млада жена е починала, след като е била блъсната от автомобил, докато e управлявала велосипед между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Цар Асен”. По-късно е станало ясно, че починалият е мъж. Сигналът за инцидента е подаден в 15.25 часа. Мъжът е починал на път за болница

Бердих и Сок ще играят на финала в Стокхолм

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635675_berdih_i_sok_shte_igraiat_na_finala_v_stokholm/?ref=rss


Миналогодишният шампион Томаш Бердих ще се изправи срещу американеца Джак Сок във финала на турнира от категория "АТП 250" в Стокхолм.

Чешкият тенисист отново ще спори за трофея, след като отсрани над Маркос Багдатис. Световният номер 5 спечели първия сет с 6:1, а след края му кипърецът се отказа заради контузия. 

Бердих, който в четвъртфиналите елиминира шампиона от 2013 г. Григор Димитров, днес трябваше да излезе на корта само за 29 минути.

Чешкият тенисист...

Бизнесът: Данък „вредни храни“ ще ограби българина без здравен ефект

http://offnews.bg/news/n_1/n_578841.html

Бизнесът се обяви против предложението на здравния министър Петър Москов за въвеждане на по-висок данък срещу вредните храни. Данък „вредни храни“ ще доведе до ограбване на българина чрез драстично вдигане на цените, без да доведе до здравен ефект. Това става ясно от позиция на Съюза по хранителна промишленост, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България, Националния Браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Сдружението на производителите на растителни масла и маслопродукти в България, Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, Съюза на производителите на захар и захарни продукти. Бизнесът е категоричен, че управляващите нямат намерение да се вслушат в разумни доводи и да проведат цивилизован диалог. По думите им вместо това те се стремят към „силово налагане на чудовищни наказателни мерки“. „Българите са с най-нисък калориен прием и с един от най-ниските индекси на телесната маса в ЕС. Всички изследвания показват, че проблемите на хората с наднормено тегло, включително на децата, са следствие от неактивния начин на живот и няма нито едно научно изследване, което да доказва съществуване на връзка между консумацията на определени храни и общото здравословно състояние", заявяват те. "Ние, като индустрия, смятаме, че усилията трябва да бъдат фокусирани именно върху подкрепа на активен начин на живот, масов спорт и повишена информираност за балансиран хранителен режим. Българското потребление на включените в обхвата на данъка храни е в пъти по-ниско от това в страни, които експериментираха с въвеждането на данъка или отхвърлиха прилагането му, с ясното съзнание, че е неработещ инструмент. Пренасянето на чужд опит е нерелевантно за страната ни", се допълва в позицията. „Българските изследвания и международни сравнения доказват, че след 1999 г. се увеличава значително потреблението на храни, които могат да се смятат за по-здравословни. Ако се обложат предлаганите съставки на храни и напитки, ще се ограничи незначителна част от общото потребление: на солта - около 1%, на захарта - около 6%, на напитките - около 3%. Производителите и потребителите ще се насочат към некачествени заместители. Облагането на определени групи храни ще пренасочи потребителското търсене към по-евтини продукти, произведени в сивия сектор. Контрол върху тях не може да бъде приложен", допълват производителите.  Според тях по-високият данък няма да доведе до увеличаване на приходите в бюджета, а ще има точно обратния ефект. Те са категорични, че ако законопроектът бъде приет, това ще доведе до драстично увеличаване на данъци и цени, без съгласието на хората, че тази мярка е желана. „Това ще доведе до заливане на пазара с нерегламентиран внос с ниско качество и без ясен произход и увеличаване дела на „сивата икономика". Огромни загуби ще има за българското производство - ще фалират малки и средни предприятия, ще бъдат съкратени минимум 4000 работни места. От това сигурен негативен ефект ще бъдат: 27,4 млн. лв. по-малко приходи от ДДФЛ (данък върху дохода на физическите лица) и осигуровки, 80-90 млн. лв. по-малко ДДС и намаление на прихода от корпоративния данък", подчертават от бранша. В допълнение според тях се очакват глоби и значителни публични разходи по дела в ЕС за дискриминация и непозволена държавна помощ. В същото време, се създават сигурни условия за избуяване на сивия сектор; за корумпиране на контролните органи; за отлив на инвеститори и намаляване на инвестициите. Единственият сигурен ефект ще бъдат щетите върху социално-слабите домакинства с още по-нездравословно хранене. „В случай, че данък „обществено здраве" се приеме, представителите на индустрията и всички бизнес-структури, които стоят зад нея, ще потърсят правата си пред европейските институции. Ще отстояваме позицията си непоколебимо, за да не допуснем с данъка да бъде унищожен малкия и среден бизнес, който е гръбнака на всяка една работеща икономика", се казва още в позицията на бизнеса.

Сидеров по Станиславски

http://web.barometar.net/82271/

Април 2006 г. Късно вечерта на 7 април 2006 г. на магистрала „Тракия“ край Пазарджик автомобилът на Волен Сидеров бива изтласкан към мантинелата от друг автомобил, завърта се и спира. Спира и вторият автомобил. В колата се оказват студентът по международни икономически отношения в Англия Явор Доков и дядо му Димитър. Опасявайки се от атентат […]

Свален е имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници по искане на главния прокурор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069995

До настоящия момент главният прокурор е внесъл искане и е свален имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници. Това каза Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.
До настоящия момент главният прокурор е внесъл искане и е свален имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници. Това каза Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.

БСП иска да няма пресконференции в изборната нощ, а в понеделник

http://pik.bg/бсп-иска-да-няма-пресконференции-в-изборната-нощ-а-в-понеделник-news423130.html

БСП иска да няма пресконференции в изборната нощ, а в понеделник

Пресконференциите на партиите за отчета за представянето им на местните избори да са в понеделник, а не в неделя вечерта. Писмо с това искане е написал до външния министър Даниел Митов соцлидерът Михаил Миков.

В 21 часа в неделя, когато е очакваният час за започване на пресконференциите, няма да има все още надеждни резултати от изборите, тъй като тази година броенето на резултатите е усложнено заради референдума, аргументира се Миков.

До този момент от МВнР обаче не са отговорили на искането на червените. На "Позитано" 20 се обсъжда и вариантът, дори ако има брифинги през нощта, БСП да не участва в тях.

Очакванията са в изборната нощ пресконференция засега да не дадат и от ГЕРБ, тъй като премиерът Бойко Борисов ще е в Брюксел за извънредна среща на върха, свикана от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер заради бежанския проблем.

Спипаха у нас арабин, издирван с червена бюлетина за убийство

http://pik.bg/спипаха-у-нас-арабин-издирван-с-червена-бюлетина-за-убийство-news423194.html

Спипаха у нас арабин, издирван с червена бюлетина за убийство

На територията на София е задържано лице от арабски произход, издирвано за убийство. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов на брифинг, по повод проведената вчера специализирана операция.

„След проверка се установява, че лицето се издирва с червена бюлетина за убийство, извършено в европейска държава", посочи той и добави, че издирваният е задържан.

Стана ясно още, че при съвместната операция на МВР и ДАНС са били установени 25 лица, съпричастни към каналджийска дейност и са задържани 225 незаконно пребиваващи чужденци.

"В изпълнение на двата основни приоритета, които сме си поставили за следващите дни, а именно противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на каналджийската дейност, от вчера от 6:00 часа се провежда съвместна операция между МВР и ДАНС, в районите на действие на СДВР и ОД МВР в страната", заяви Костов.

Опозицията обгази косовския парламент

http://frognews.bg/news_100613/Opozitsiiata-obgazi-kosovskiia-parlament/

Опозиционен депутат пусна няколко флакона сълзотворен газ в косовския парламент, предаде агенция „Руптли”.

КАТ-Варна ще следи утре - 25 октомври, за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=304673

Служители на пътната полиция във Варна ще следят утре - 25 октомври, за превишена скорост в областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 08:00ч.-10:00ч. Път І-9 „Евксиноград“ – товарен портал 10:30ч.-12:30ч. Път І-9 – х-л „Света Елена“ 13:30ч.

Свален е имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници по искане на главния прокурор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069990

До настоящия момент главният прокурор е внесъл искане и е свален имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници. Това каза Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.
До настоящия момент главният прокурор е внесъл искане и е свален имунитетът на 9 кандидати за кметове и общински съветници. Това каза Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.

Училище дава отговор защо Турция няма с какво да задържи сирийските бежанци

http://www.cross.bg/tyrtziya-durzhava-evropa-1485481.html

/КРОСС/Надеждата да се завърнат в Сирия е толкова бледа, че дори учителите в бежанските училища в Турция се запътват към Европа, разказва агенция "Ройтерс". "Двама си тръгнаха от нашето училище, а петима - от друго", казва Ахмет Шахине, 35-годишен преподавател по арабски в бежанско училище в граничния град Суруч. Макар Анкара и Брюксел да обсъждат как да спрат прилива на сирийци към Европа, има фактори, които ги карат да не остават в първата безопасна държава до сирийската граница. Училището в Суруч се управлява от благотворителната организация Concern Worldwide и е финансирано от хуманитарните фондове на Европейската комисия. То се грижи за няколкостотин деца и преподавателите им, които миналата година избягаха от кюрдския град Кобане. Милиардите долари, похарчени за 2.2 млн. бежанци в Турция, не успяха да ги спрат от търсенето на по-добро бъдеще в Европа. Шахине и колегите му получават 220 долара на месец, които технически се водят "помощи", а не заплати, понеже те нямат право да се регистрират като работници. Тези пари са доста по-малко от минималната заплата в Турция, която е 340 долара. Бежанците, отказали да живеят в лагерите, не могат да си осигурят стабилни приходи в бедните части на страната. Местните хора там не живеят много по-добре и не смятат, че новодошлите заслужават специално отношение

Георги Костов: В София е арестуван арабин, издирван с червена бюлетина за убийство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069987

На територията на София е задържано лице от арабски произход, издирвано за убийство. Това съобщи главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на брифинг, на който бяха оповестени данни от проведената вчера специализирана операция. Той е предоставил паспорт на гражданин от европейска държава.
На територията на София е задържано лице от арабски произход, издирвано за убийство. Това съобщи главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на брифинг, на който бяха оповестени данни от проведената вчера специализирана операция. Той е предоставил паспорт на гражданин от европейска държава.

Ето къде ще гласуват кандидатите за кмет на БСП

http://pik.bg/ето-къде-ще-гласуват-кандидатите-за-кмет-на-бсп-news423128.html

Ето къде ще гласуват кандидатите за кмет на БСП

БСП информира къде ще гласуват кандидатите за кмет на партията. Ето и списъка:

Монтана – Камелия Трифонова, кандидат на БСП за кмет на града, ще гласува в 12:00 часа във 2-ро СОУ, секция 9

Пазарджик – Кандидатът на БСП Стоян Парпулов ще гласува в 10:30 часа в училище „Проф. Иван Батаклиев”

Перник – Ерик Рангелов, кандидат за кмет на общината от БСП, ще гласува в 11:00 часа в СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон”

Плевен – Кандидатът за кмет, подкрепен от БСП, Антон Георгиев, ще гласува в 10:00 часа в Клуб на пенсионера, ул. „Данаил Попов” №2

Пловдив – Георги Гергов, кандидат на БСП за градоначалник, ще гласува в 10:30 часа в ОУ „Гео Милев”, секция 98

Разград – Кандидатът за кмет на общината Денчо Бояджиев ще гласува в 10:30 часа в ОУ „Васил Левски”, секция 35

Русе – Кандидатът за кмет на общината Божидар Йотов ще упражни своя вот 11:00 часа, кв. „Възраждане”, ОУ „Братя Миладинови”

Силистра – Станислав Стойков, кандидат за кмет от БСП, ще гласува в 10:00 часа в Математическата гимназия, секция 143

Сливен – Кандидатът за кмет от БСП Кольо Милев ще гласува в 10:30 часа в 12-то СОУ, секция 72

Смолян – Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на общината, ще гласува в кв. „Райково”, Българо-немски център, секция 28

София – проф. Михаил Мирчев, кандидат за кмет на столицата, ще гласува в 10:00 часа в 119-то СОУ, ул. „Латинка” №11

Председателят на БСП-София и водач на листата на партията Калоян Паргов ще гласува в 11:39 часа в 61-во ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, бул. „Ломско шосе” № 186

Стара Загора – д-р Стефан Шишков, кандидатът на БСП за кмет на общината ще гласува в 09:00 часа ОУ „Кирил Христов”, секция 36

Търговище – Диян Цонев, кандидат за кмет от БСП, ще упражни своя вот в 10:00 часа в СОУ „Христо Ботев”

Хасково – Кандидатът за кмет на общината от БСП Божидар Драганов ще гласува в 13:05 в училище „Климент Охридски”, ул. „Асен Златаров”

Шумен – Иван Иванов, кандидат за кмет на общината, ще гласува в 9:00 часа в 1-во СОУ „Панайот Волов”

Ямбол – Мариета Сивкова, кандидат за кмет на града, ще гласува в 11:00 часа в ОУ „Христо Смирненски”, секция 59.

Сълзотворен газ в парламента на Косово, имало е и протест

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/sylzotvoren-gaz-v-parlamenta-na-kosovo-imalo-e-i-protest-6044335

При сблъсък на протестиращите с полицията малко след полунощ са ранени петима демонстранти и двама полицаи

10 интересни факта за женския клитор

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/10-interesni-fakta-za-zhenskiia-klitor-6044100

Той е единственият орган, който служи единствено за удоволствие, много повече е, отколкото се вижда с просто око, и често с възрастта се уголемява

Модният детектив Лола ди Мола мери дамския далтонизъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068717

PANTONE FASHION+HOME Color System е най-популярната и използвана международна система, определяща стандартите в цветовете за мода, текстил и интериорен дизайн. В нея цветовете и техните нюанси се обозначават с характерни имена на английски. Всеки сезон институтът организира допитване до дизайнерите, участващи в Седмицата на модата в Ню Йорк,
PANTONE FASHION+HOME Color System е най-популярната и използвана международна система, определяща стандартите в цветовете за мода, текстил и интериорен дизайн. В нея цветовете и техните нюанси се обозначават с характерни имена на английски. Всеки сезон институтът организира допитване до дизайнерите, участващи в Седмицата на модата в Ню Йорк,

Таксиметровият шофьор, нападнал полицай, остава под стража

http://crime.actualno.com/Taksimetrovijat-shofior-napadnal-policaj-ostava-pod-straja--news_503433.html

Съдът уважи искането на Софийска районна прокуратура и задържа под стража таксиметровия шофьор Борис Тасев, който нападна полицай и то на метри от сградата на Народното събрание. Днес по искане на Софийска районна прокуратура (СРП) Софийски районен съд (СРС) взе най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража“ - спрямо Борис Тасев, който е обвинен в умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му. Ташев нападна младши автоконтрольор

В мащабна полицейска акция са задържани 225 нелегални мигранти и 25-ма каналджии

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635668_v_mashtabna_policeiska_akciia_sa_zadurjani_225/?ref=rss


При специализирана акция, насочена срещу нелегалните имигранти, са задържани 225-ма незаконно пребиваващи в страната чужденци и 25 души, съпричастни към каналджийска дейност. Операцията е съвместна между МВР и ДАНС и се провежда от 6.00 часа вчера (23 октомври), съобщи на брифинг главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от агенция "Фокус".

В операцията са участвали 2 278 служители с 478 автомобила. Те са проверили 2 478 обекта, 5 572 превозни средства и 10 765 души, отчете Костов.

По думите му са локализирани общо 995 души, съпричастни към каналджийство, престъпления, свързани с политическите права на гражданите и незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци.

"Съпричастните към престъпления против изборното законодателство са 745 лица, каза главният секретар на МВР и допълни, че са задържани и други 38 души, обявени за общодържавно издирване по различни случаи.

До момента са образувани общо 84 досъдебни производства, от които 23 са за престъпления против политическите права на гражданите. Иззети са и 5 незаконно притежавани оръжия

Съставени са 661 акта за установени административни нарушения и са издадени 503 предупредителни протокола.

Ексклузивно! Тежка катастрофа в центъра на Варна преди минути. Ето какво се случва в момента

http://petel.bg/Ekskluzivno--Tezhka-katastrofa-v-tsentara-na-Varna-predi-minuti--Eto-kakvo-se-sluchva-v-momenta__131609

Снимка: Булфото, архив Тежка катастрофа е станала преди минути в центъра на Варна. Две коли са се сблъскали на кръстовището на бул. "Мария...

Млад граничар се гръмна след дежурство

http://petel.bg/Mlad-granichar-se-gramna-sled-dezhurstvo__131610

Снимка: Булфото, архив 32-годишен служител от Гранична полиция в Свищов се е застрелял в дома си в петък. Людмил Светославов се е самоубил...

Първи снимки от катастрофата в центъра на Варна. Блъснали са се Сеат и Тойота

http://petel.bg/Parvi-snimki-ot-katastrofata-v-tsentara-na-Varna--Blasnali-sa-se-Seat-i-Toyota__131612

Снимки: Росен Добрев Сеат и Тойота са участвали в катастрофата, която стана тази вечер на кръстовището на бул. "Мария Луиза". Сеатът е в...

Destructive Creation с акция срещу Сидеров: "Внимание! Бял бродник!"

http://offnews.bg/news/n_1/n_578839.html

Destructive Creation започнаха акция срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров с послание "Внимание! Бял бродник!". Плакати с това послание и лика на Сидеров бяха разлепени днес в центъра на столицата, най-вече в района на НАТФИЗ.   Акцията е в отговор на нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ снощи и среднощните проверки, които лидерът на "Атака" предизвиква през последните седмици. Белите бродници са демонични същества от хитовия сериал "Игра на тронове", които контролират мъртвите.  На страницата си във фейсбук Destructive Creation коментираха акцията си с думите: "Winter is coming и белите бродници (логично) се събуждат. Те са много, силни, непобедими... дори безсмъртни... И единственият начин да се предпазим от тях, за да дочакаме следващия сезон на "Game of thrones", е да се скрием зад стената и да стискаме палци да не ни среща бял бродник...". Десетина атакисти, предвождани от Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов, нахлуха в НАТФИЗ снощи и отправиха заплахи срещу студенти.  Недалеч от НАТФИЗ се намира и магазинът, който Сидеров и Чуколов нападнаха по-рано този месец, като обясниха, че в клекшопа се продават наркотици и контрабандни цигари.

Прокуратурата започна разследване срещу Сидеров за нахлуването в НАТФИЗ

http://www.bnews.bg/article-142912

Една от студентките е извадила мобилен телефон, за да снима екшъна, но Сидеров го е изтръгнал от ръцете й.

Училище дава отговор защо Турция няма с какво да задържи сирийските бежанци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/24/2632198_uchilishte_dava_otgovor_zashto_turciia_niama_s_kakvo/?ref=rss


Надеждата да се завърнат в Сирия е толкова бледа, че дори учителите в бежанските училища в Турция се запътват към Европа, разказва агенция "Ройтерс".

"Двама си тръгнаха от нашето училище, а петима – от друго", казва Ахмет Шахине, 35-годишен преподавател по арабски в бежанско училище в граничния град Суруч.

Макар Анкара и Брюксел да обсъждат как да спрат прилива на сирийци към Европа, има фактори, които ги карат да не остават в първата безопасна държава до сирийската...

Животът на единствения оцелял в тежката катастрофа на „Тракия” вече извън опасност

http://pik.bg/животът-на-единствения-оцелял-в-тежката-катастрофа-на-„тракия”-вече-извън-опасност-news423179.html

Животът на единствения оцелял в тежката катастрофа на „Тракия” вече извън опасност

Няма опасност за живота на оцелелия 48-годишен мъж, който пострада тежко при снощната катастрофа на магистрала „Тракия", при която загинаха трима души. Това съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги", цитирани от "Дарик".

Мъжът е настанен във Втора хирургична клиника с гръдно-коремна травма и счупени ребра и в следващите 24 часа ще бъде под непрекъснато наблюдение заради риск от вътрешни кръвоизливи, обясниха от здравното заведение.

Инцидентът стана вчера, около 18:00 ч., на 126-ия километър на магистралата в посока София. Колата с благоевградска регистрация пътувала в посока София, забила се в билборд.

На място загинаха двама мъже - на 61 и 54 години и една 53-годишна жена. Оцеля единствено четвъртият пътник.

Все още не са известни причините за трагедията. Предполага се, че водачът е карал с висока скорост.

Бус с 26 нелегални мигранти е заловен на автомагистрала “Тракия“

http://www.cross.bg/prokyratyra-zaloven-raiionnata-1485480.html

На автомагистрала "Тракия" в района на Стара Загора, в посоката към София, при полицейска акция е задържан микробус с 26 лица от Сирия и Ирак, съобщи БНР. Сред задържаните има деца и непълнолетни. Микробусът, с който са се движели мигрантите, е със софийска регистрация. При подаден от полицията знак със стоп палка, водачът спрял рязко, скочил е от микробуса и се е опитал да избяга, прескачайки крайпътната мрежа, но бил е застигнат и заловен от патрула. Под надзора на районната прокуратура в Стара Загора срещу 51-годишния шофьор от Димитровградското село Черногорово е започнало бързо производство за подпомагане на чужденци за незаконно преминаване на страната ни. В прокурорско постановление арестът му ще бъде удължен на 72 часа, а в понеделник районната прокуратура ще поиска от съда постоянна мярка за задържане под стража. 26-мата сирийци и иракчани са влезли в България без документи за самоличност. Предприети са процесуални действия - провеждат се разпити на бежанци и свидетели, назначени са експертизи.    

Опозицията пусна сълзотворен газ в парламента в Косово (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069983

Опозиционен депутат пусна няколко флакона сълзотворен газ в косовския парламент, предаде агенция „Руптли”. Това е четвъртата подобна акция за последните три седмици.
Законодателите и журналистите бяха принудени да бягат заради задушливия дим, който изпълни залата.
Протестът е на депутати от опозицията,
Опозиционен депутат пусна няколко флакона сълзотворен газ в косовския парламент, предаде агенция „Руптли”. Това е четвъртата подобна акция за последните три седмици. Законодателите и журналистите бяха принудени да бягат заради задушливия дим, който изпълни залата. Протестът е на депутати от опозицията,

Опозицията пусна сълзотворен газ в парламента в Косово (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069976

Опозиционен депутат пусна няколко флакона сълзотворен газ в косовския парламент, предаде агенция „Руптли”. Това е четвъртата подобна акция за последните три седмици.
Законодателите и журналистите бяха принудени да бягат заради задушливия дим, който изпълни залата.
Протестът е на депутати от опозицията,
Опозиционен депутат пусна няколко флакона сълзотворен газ в косовския парламент, предаде агенция „Руптли”. Това е четвъртата подобна акция за последните три седмици. Законодателите и журналистите бяха принудени да бягат заради задушливия дим, който изпълни залата. Протестът е на депутати от опозицията,

Влиза в сила зимното разписание на летище Варна

http://pik.bg/влиза-в-сила-зимното-разписание-на-летище-варна-news423125.html

Влиза в сила зимното разписание на летище Варна

Полетите до Истанбул и Виена остават ежедневни, до Лондон– четири пъти в седмицата. От 25 октомври с по-големи възможности за пътуване влиза в сила зимното разписание на летище Варна, съобщиха от пресцентъра на морския аеропорт.

Полетите на националния превозвач „България Ер" до София са всеки ден с честота от един до три пъти дневно в удобни часове за кацане и излитане.

След успешния старт на директната линия от Варна до Истанбул през миналата година, сега авиокомпания Turkish Airlines ще изпълнява всеки ден полети до турския мегаполис.

Повече полети ще предложи и авиокомпания WizzAir, която ще изпълнява полети през зимния сезон до британската столица четири пъти седмично в дните понеделник, сряда, петък и неделя.

През зимния сезон полетите до Москва (Домодедово) ще бъдат три пъти седмично в дните- вторник, четвъртък и неделя. Изпълнява ги авиокомпания Siberia Airlines. Часовете на кацане и излитане на летище Варна са съответно 15:25 и 16:15 местно време.

Всеки ден остават и полетите до Виена на авиокомпания Austrian Airlines, която свързва Варна със столицата на валса с часове на кацане в 12:50 и на излитане 13:30 местно време.

В допълнение на редовните полети, както и през предходната година, авиокомпания Israir ще изпълнява чартърни полети до Тел Авив в дните четвъртък и неделя.

819 терористични обекта поразени при 934 руски полета в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=304695

Въздушно-космическите сили на Русия са провели 934 полета в Сирия от началото на кампанията, която започна в края на миналия месец и са унищожили 819 терористични обекта. Това съобщава Интерафкс, позовавайки се на говорителя на руското военно министерство Игор Конашенков.

Страницата на ОИК Видин се върна с 2 дни назад

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069938

Интернет страницата на Общинската избирателната комисия във Видин се върна с два дни назад днес следобед и броячът й показва, че изборите ще са след 2 дни и 12 часа. Последната информация, която се отваря, е от сряда, 21 октомври. Изчезнали са решенията, взети след тази дата, последните от които бяха от заседанието от петък вечерта.
Интернет страницата на Общинската избирателната комисия във Видин се върна с два дни назад днес следобед и броячът й показва, че изборите ще са след 2 дни и 12 часа. Последната информация, която се отваря, е от сряда, 21 октомври. Изчезнали са решенията, взети след тази дата, последните от които бяха от заседанието от петък вечерта.

Над 13 хиляди полицаи ще пазят изборните секции

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635663_nad_13_hiliadi_policai_shte_paziat_izbornite_sekcii/?ref=rss


13 115 полицейски служители са ангажирани за охраната на изборните секции в страната, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на брифинг за мерките по сигурността, които ведомството предприема в деня на вота. Униформените ще се грижат за сигурността в разкритите 11 844 секции, от които 189 подвижни.

Общо 3 261 служители от различни структури на МВР са командировани в помощ на областните дирекции за опазване на обществения ред на 24 и 25 октомври, каза още Бъчварова, цитирана от агенция "Фокус". Всички изборни книжа вече са транспортирани до съответните областни избирателни комисии (ОИК). "На 24 октомври 2015 г. е създадена организация за охрана и съпровождане на изборните книжа, които до края на деня ще бъдат поети под охрана на полицейски служители", уточни министърът.

996 служители на МВР са били ангажирани с охраната на масовите мероприятия на политическите партии. Бъчварова допълни, че заради изключителната ангажираност на униформените е прекратено ползването на отпуските, но на всички служители се осигурява възможност за гласуване.

Директорът на "Координация и информационно-аналитична дейност" Лъчезар Милушев съобщи, че ведомството е получило общо 381 сигнали за купуване на гласове. Образувани са 114 досъдебни производства, свързани с нарушаването на изборния процес.

"Към момента в МВР са постъпили общо 679 сигнала за нарушение на изборния процес. От тях 313 са постъпили по тел. 112. От граждани в районите управления "Полиция" и по откритата линия на МВР са постъпили 243 сигнала", обобщи Милушев. На откритата линия на МВР към момента са подадени 108 сигнала, 69 от които са съотносими към дейността на МВР, добави той.

"Прави впечатление, че се увеличава значително броят на сигналите, които подават гражданите с личните си имена и данни, които са общо 71", каза още Милушев.

Карта на Средната земя с бележки на Дж. Р. Толкин се продава за 60 хил. лири

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/24/2635643_karta_na_srednata_zemia_s_belejki_na_dj_r_tolkin_se/?ref=rss


Карта на Средната земя с оригинални бележки на автора на "Властелинът на пръстените" Дж. Р. Толкин бе открита в старо издание на книгата във Великобритания. То е принадлежало на илюстраторката й Полин Бейнс и съдържа любопитни препратки за реални места, които може би са вдъхновили фентъзи вселената на писателя, пише "Гардиън".

Сред бележките са поправки на имена, предложения за флората и фауната на Средната земя и уточнението, че "Хобитън е на приблизителната ширина на Оксфорд",...

Откриха тялото на жена в Шумен, обявена за издирване

http://www.cross.bg/shymen-zhena-izdirvane-1485478.html

/КРОСС/Тялото на обявена за издирване жена е било открито снощи в Шумен. Сигналът е подаден малко след 18:30 ч от шуменец, че във входа на тунела за подземията на пл."Освобождение" в града е намерил починала жена. При извършения оглед било установено, че починалата е обявената за издирване Дона Стаматова Бежанова на 79 години. Това съобщиха от ОД на МВР - Шумен. Данни за насилствена смърт не са констатирани. Аутопсия ще изясни каква е причината за настъпилата смърт.

Dodge Challenger е брутален във всяко отношение

http://cars.actualno.com/Dodge-Challenger-e-brutalen-vyv-vsjako-otnoshenie-news_503351.html

На Автомобилен салон София 2015 има 220 експоната. Има два прототипа: Nissan Sway и Maserati MC12 Corsa. Страхотни коли. Но най-бруталният и първичен модел – това определено е Dodge Challenger SRT, представител на старата школа масъл кари. Дори само заради тази кола си заслужава да отидете на автосалона, за да я видите отблизо. Погледнете този звяр. Цялостното внушение нямаше да е същото без гигантските размери и осанка. Това е една от причините за славата на „масъл карс”. Дру

Кичка Бодурова не лъже -пяла е в "Сизър палас”, но не в колизеума, правен за Селин Дион

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5068336

Пяла ли е, или не Кичка Бодурова в “Сизър палас” - този въпрос развълнува не само съквартирантите във “ВИП Брадър”, но и зрителите, които следят риалитито на Нова тв. Във фейсбук избухна истинска война по въпроса. Дългогодишните фенове на Кичка Бодурова започнаха да публикуват доказателства за нейните изяви в престижни зали по света,
Пяла ли е, или не Кичка Бодурова в “Сизър палас” - този въпрос развълнува не само съквартирантите във “ВИП Брадър”, но и зрителите, които следят риалитито на Нова тв. Във фейсбук избухна истинска война по въпроса. Дългогодишните фенове на Кичка Бодурова започнаха да публикуват доказателства за нейните изяви в престижни зали по света,

Слънчево време утре, температурите стигат до 19°

http://petel.bg/Slanchevo-vreme-utre--temperaturite-stigat-do-19--__131607

Снимка: Булфото, архив През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Атмосферното...

Ексклузивно! Тежка катастрофа в центъра на Варна преди минути. Ето какво се случва в момента

http://petel.bg/Ekskluzivno--Tezhka-katastrofa-v-tsentara-na-Varna-predi-minuti--Eto-kakvo-se-sluchva-v-momenta__131608

Снимка: Булфото, архив Тежка катастрофа е станала преди минути в центъра на Варна. Две коли са се сблъскали на кръстовището на бул. "Мария...

Путин подкара най-голямата Лада

http://www.cross.bg/pytin-lada-podkara-1485479.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин подкара най-новия модел от марката Lada - Vesta. Направи тестова обиколка с автомобила. Според руския президент Владимир Путин това е кола, която се държи перфектно на пътя. Лека е за управление и разполага с достатъчно динамика, дори и по планински пътища с голям наклон. Путин отбеляза, че роботизираната скоростна кутия на автомобила позволява бързата смяна от по-горна към по-долна предавка, когато двигателят изпитва затрудения при изкачване. Според Путин основното преимущество на новата Lada е оптималното съотношение между цена е качество. Vesta е наследник на най-голямата до момента Lada Priora, която е свалена от конвейерите на АвтоВАЗ през септември.  

От Перник до Благоевград за 30 минути по новата магистрала

http://www.zapernik.com/pernik/ot-pernik-do-blagoevgrad-za-30-minuti-po-novata-magistrala_40353/

По новооткритото трасе на магистрала Струма до Благоевград от Перник се стига за малко повече от 30 минути, засече човек на zaPernik.com.
С новата магистрала Перник става на 20 минути от Дупница, на 30 минути от Благоевград, на 40 минути от Кюстендил, на 20 минути от София. Яко!

 

Преминаването към зимно часово време увеличава броя на пътните инциденти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069961

Тази нощ се връщаме към зимното часово време. В 4.00 часа сутринта в неделя трябва да преместим стрелките на часовника с час назад. Така ще спечелим и 60 минути повече сън. Преминаването към зимно часово време обикновено се съпровожда с 84-процентно увеличаване на пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци,
Тази нощ се връщаме към зимното часово време. В 4.00 часа сутринта в неделя трябва да преместим стрелките на часовника с час назад. Така ще спечелим и 60 минути повече сън. Преминаването към зимно часово време обикновено се съпровожда с 84-процентно увеличаване на пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци,

ПИК TV: Старите селски чешми на село Любен Каравелово и фермата за гъски

http://pik.bg/пик-tv-старите-селски-чешми-на-село-любен-каравелово-и-фермата-за-гъски-news423119.html

ПИК TV: Старите селски чешми на село Любен Каравелово и фермата за гъски

Любен Каравелово е село в Североизточна България, част от община Аксаково, област Варна. Старото име на селото е било Саръгьол.

През 1878 година е преименувано на Любен Каравелов в чест на големия български енциклопедист, поет, писател, журналист, етнограф, поборник за освобождението на България от турско робство.

Четири са селските чешми с чиста и студена вода. Една от тях е построена през далечната 1929 година със средства от жителите на тогавашното село, а плочата е дарена от тогавашния кмет Димитър Проданов.

В селото функционира и ферма за отглеждане на гъски, чиято продукция се изнася в ЕС. В Северозападна България има общо 19 специализирани ферми, където се отглеждат около 350 хиляди птици на година. Но само в базата в село Любен Каравелово се извършва процесът на угояване

Глобиха чуждоезиков център заради липса на регистрация в РЗИ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304645

През изминалата седмица при проверки на екипи от Регионалната здравна инспекция е съставен акт на отговорното лице за разкрит и работещ център за чуждоезиково обучение без регистрация в РЗИ. Това съобщиха от звеното за Moreto.net. Във връзка със забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни места и някои открити обществени места, са извършени общо 220 инспекции.

Очаквайте грандиозен скандал само в ПИК! Лъсват зависимостите между Дидо Дънката, Реформаторите и мутрите!

http://pik.bg/очаквайте-грандиозен-скандал-само-в-пик-лъсват-зависимостите-между-дидо-дънката-реформатор-news423158.html

Очаквайте грандиозен скандал само в ПИК! Лъсват зависимостите между Дидо Дънката, Реформаторите и мутрите!

Очаквай поредното сензационно разкритие на най-четената агенция в страната - ПИК.

Медията ни ще разкрие скандални зависимости между Даниел Славов - Дидо Дънката, Реформаторите и мутрите в държавата.

Очаквайте след минути само в ПИК!

Председателят на ПГ "БДЦ" и съпредседател на КП "Народен съюз" Светлин Танчев ще гласува в град Костенец

http://pik.bg/председателят-на-пг-бдц-и-съпредседател-на-кп-народен-съюз-светлин-танчев-ще-гласува-в-гра-news423161.html

Председателят на ПГ "БДЦ" и съпредседател на КП "Народен съюз" Светлин Танчев ще гласува в град Костенец

Председателят на ПГ " БДЦ", лидер на ГД " БРБ" и съпредседател на КП "Народен съюз" Светлин Танчев ще гласува на 25 октомври 2015 година от 13 часа в град Костенец в Професионална гимназия "Георги Сава Раковски" на адрес:ул. Бреза 4. 

Съпредседателят на КП " Народен съюз" Румен Йончев ще гласува в 13:30 часа, секция N 6, в стола на Осеменителната станция на "Бистришко шосе 26.

Зам. председателят на 43-то НС и зам. председател на КП "Народен съюз" Явор Хайтов ще гласува утре в 9:30 часа въвъ Френската гимназия 9 ФЕГ " Алфонс дьо Ламартин" заедно със семейството си.

Съпредседателят и водач на листата за Столична община на КП " Народен съюз" Драгомир Стефанов ще гласува от 12 часа в Националната художествена академия в Студентски град.

Прокуратурата нищи нахлуването в НАТФИЗ срещу "неизвестен извършител"

http://frognews.bg/news_100612/Prokuraturata-nishti-nahluvaneto-v-NATFIZ-sreshtu-neizvesten-izvarshitel/

Прокуратурата започна досъдебно производство след снощния инцидент в сградата на НАТФИЗ, в която нахлуха лидерът на „Атака” Волен Сидеров и още няколко души, съобщи БТА.

Прокуратурата нищи нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ

http://frognews.bg/news_100612/Prokuraturata-nishti-nahluvaneto-na-Siderov-v-NATFIZ/

Прокуратурата започна досъдебно производство след снощния инцидент в сградата на НАТФИЗ, в която нахлуха лидерът на „Атака” Волен Сидеров и още няколко души, съобщи БТА.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване