Хубавите емоции пазят сърцето здраво

http://www.cross.bg/emotzii-izsledovatelite-sravnenie-1485477.html

/КРОСС/За период от пет години изследователите проследяват повече от 1000 пациенти, страдащи от коронарна болест на сърцето. Установява се, че тези, които съобщават за по-добро положително психично състояние, са по-склонни да бъдат физически по-активни, да спят пълноценно и пушат по-малко, в сравнение с хората, чиито емоции са по-негативни. Според изследователите за влиянието на положителните емоции върху здравето се знае значително по-малко, в сравнение с това на отрицателните, като гнева например. Положителните емоции носят редица дългосрочни ползи за здравето, които са от значение за намаляване на риска от сърдечни проблеми в бъдеще, споделят изследователите. Те са оценявали психическото състояние на участниците в самото начало на проучването и след това отново след края на петгодишния период на наблюдение. Проследени са също така и физическата им активност, качеството на съня, приемът на предписаните медикаменти и употребата на цигари.    

Намериха тялото на жена, обявена за издирване, във входа на тунел в Шумен

http://pik.bg/намериха-тялото-на-жена-обявена-за-издирване-във-входа-на-тунел-в-шумен-news423154.html

Намериха тялото на жена, обявена за издирване, във входа на тунел в Шумен

Снощи, малко след 18:30 часа шуменец подал сигнал, че във входа на тунела за подземията на пл.”Освобождение” в града е намерил починала жена.

При извършения оглед било установено, че починалата е обявената за издирване Дона Стаматова Бежанова на 79 години. Това съобщиха от ОД на МВР - Шумен.

Данни за насилствена смърт не са констатирани. Аутопсия ще изясни каква е причината за настъпилата смърт. 

Откриха тялото на жена в Шумен, обявена за издирване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069952

Тялото на обявена за издирване жена е било открито снощи в Шумен. Сигналът е подаден малко след 18:30 ч от шуменец, че във входа на тунела за подземията на пл.”Освобождение” в града е намерил починала жена. При извършения оглед било установено, че починалата е обявената за издирване Дона Стаматова Бежанова на 79 години.
Тялото на обявена за издирване жена е било открито снощи в Шумен. Сигналът е подаден малко след 18:30 ч от шуменец, че във входа на тунела за подземията на пл.”Освобождение” в града е намерил починала жена. При извършения оглед било установено, че починалата е обявената за издирване Дона Стаматова Бежанова на 79 години.

Блъснаха велосипедист в центъра на София

http://offnews.bg/news/n_1/n_578836.html

Велосипедист е бил блъснат от кола в центъра на София, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на бул. „Патриарх Евтимий“. За момента няма информация за състоянието на пострадалия.

Георги Титюков и семейството му ще гласуват в училище „Паисий Хилендарски“

http://pik.bg/георги-титюков-и-семейството-му-ще-гласуват-в-училище-„паисий-хилендарски“-news423117.html

Георги Титюков и семейството му ще гласуват в училище „Паисий Хилендарски“

Кандидатът за кмет на район „Централен“ и водач на листа за общински съветници от коалиция „Кауза Пловдив“ Георги Титюков ще гласува точно в 11,00 в училище „Паисий Хилендарски“ в район Централен. Той ще бъде придружен от съпругата си Кристина.

Известният пловдивски архитект Цветелин Цоневски и семейството му ще гласуват заедно със семейство Титюкови  в училище „Паисий Хилендарски“.

Кандидатът за общински съветник и втори в листата на коалиция „Кауза Пловдив“ Константин Георгиев  ще открие изборния ден и ще упражни правото си на глас в 7,00  часа в училище  „Братя Миладинови“ в район Южен.

Кандидатът за общински съветник Едуард Сарафян ще гласува със семейството с си в училище „Алеко Константинов“, район Централен в 12.00 часа. 

Откриха тялото на жена, обявена за издирване

http://shumen.actualno.com/Otkriha-tjaloto-na-jena-objavena-za-izdirvane-news_503429.html

Тялото на обявена за издирване жена е било открито снощи в Шумен. Сигналът е подаден малко след 18:30 ч от шуменец, че във входа на тунела за подземията на пл."Освобождение" в града е намерил починала жена. При извършения оглед било установено, че починалата е обявената за издирване Дона Стаматова Бежанова на 79 години. Това съобщиха от ОД на МВР - Шумен. Данни за насилствена смърт не са констатирани. Аутопсия ще изясни каква е причината за настъпилата смърт.    

Сръбският премиер с ключово посещение в Русия

http://europe.actualno.com/Srybskijat-premier-s-kluchovo-poseshtenie-v-Rusija--news_503432.html

Посещението следващата седмица на сръбска делегация начело с премиера Александър Вучич „несъмнено не е обичайно, не е едно от многото посещения“, заяви пред журналисти в Белград руският посланик Александр Чепурин. По думите му посещението „по четири причини не е обичайно дори на фона на традиционните приятелски отношения между нашите народи“. „Първо, трябва да се сверят часовниците, да се оформят позиции, да се обосноват собствените интереси, да се видят възможнос

Съдът остави в ареста таксиметровия шофьор, нападнал полицай

http://www.mediapool.bg/sadat-ostavi-v-aresta-taksimetroviya-shofyor-napadnal-politsai-news240912.html

Софийският районен съд остави в ареста таксиметровия шофьор, който в сряда нападна полицай в центъра на София, съобщиха от съда. 46-годишният Борис Тасев е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на служител на МВР. Той бе задържан, след като на 21 октомври нападна полицай, който му направил забележка, че е спрял на пешеходна пътека. Впоследствие се оказа, че таксиметровият шофьор е бивш служител на КАТ, който в миналото е бил осъждан за убийство. Скоро след инцидента Държавната автомобилна инспекция пък съобщи, че той не е имал удостоверение за психотест, не е предоставил пътна книжка, а на касовия апарат на таксито не е било въведено неговото име като данъчно задължено лице. За тези нарушения на Тасев в наложен акт за 1900 лева. Срещу таксиметровия шофьор е образувано дело, което ще се гледа по бързото производство. Присъдата му се очаква до седмица.

Сигнал до ОИК София за нерегламентирана агитация на спирките на градския транспорт

http://frognews.bg/news_100611/Signal-do-OIK-Sofiia-za-nereglamentirana-agitatsiia-na-spirkite-na-gradskiia-transport/

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, представлявана от Калоян Паргов, подаде жалба до ОИК София за поставени предизборни плакати на Георги Кадиев - кандидат за кмет на Столична община от МК „Сердика“, на спирки на градския транспорт. Такива плакати има на спирките на „Орлов мост“, спирката на бул. „Г. М. Димитров“ - болница „Софиямед“, спирката на трамвай № 12 на бул. „Мария Луиза“, след хотел „Принцес".

БСП подаде жалба до ОИК София за нерегламентирана агитация на спирките на градския транспорт

http://frognews.bg/news_100611/BSP-podade-jalba-do-OIK-Sofiia-za-nereglamentirana-agitatsiia-na-spirkite-na-gradskiia-transport/

БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, представлявана от Калоян Паргов, подаде жалба до ОИК София за поставени предизборни плакати на Георги Кадиев - кандидат за кмет на Столична община от МК „Сердика“, на спирки на градския транспорт. Такива плакати има на спирките на „Орлов мост“, спирката на бул. „Г. М. Димитров“ - болница „Софиямед“, спирката на трамвай № 12 на бул. „Мария Луиза“, след хотел „Принцес".

Русия е унищожила над 800 обекта на "Ислямска държава" в Сирия

http://petel.bg/Rusiya-e-unishhozhila-nad-800-obekta-na-Islyamska-darzhava-v-Siriya__131606

Руското министерство на отбраната се похвали, че от началото на военната си намеса в Сирия са унищожили над 800 обекта на "Ислямска държава"...

Москва обеща въздушна подкрепа на умерената сирийска опозиция

http://www.mediapool.bg/moskva-obeshta-vazdushna-podkrepa-na-umerenata-siriyska-opozitsiya-news240911.html

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му е готова да осигури въздушна поддръжка за подкрепяната от Запада сирийска опозиция - т.нар. Свободна сирийска армия, в битката й срещу "Ислямска държава". "Готови сме да подкрепим също патриотичната опозиция, включително Свободната сирийска армия", каза Лавров в интервю за телевизия "Россия 1". Дипломатът направи изказването, след като в началото на месеца президентът Владимир Путин сондира настроенията заобединяване на армията на Башар Асад с групировките от сирийската свободна армия в борбата срещу "Ислямска държава". Сега Лавров определи като "грешка" отказа на САЩ да координират антитерористичната си кампания в Близкия изток с Москва. "Ние обаче отдавна сме готови на такава координация", заяви той, цитиран от "Ройтерс". По думите му Русия е практически единствената страна, която поддържа връзки с всички политически сили в Сирия. "При нас в Москва през последните четири години идваха представители на най-различни опозиционни групи и ние никога не сме преставали да работим нито с правителството на Сирия, нито с опозицията", допълни той, цитиран от ТАСС. Според Лавров Европейският съюз трябва да вземе по-активно участие в разрешването на сирийската криза, както и Иран, Египет, Катар, ОАЕ и Йордания. Руският първи дипломатсъобщи, че е разговарял по телефона с държавния секретар на САЩ Джон Кери, който заявил, че все още няма условия за посещение на руска делегация начело с премиера Дмитрий Медведев в САЩ за обсъждане на сирийската криза. Снощната среща между външните министри на Русия, САЩ, Турция и Саудитска Арабия по въпросите на сирийската криза завършибез споразумение за политическото бъдеще на сирийския президент Башар Асад. Междувременно руското военно министерство оповести, че страната е извършила 934 бойни полета над Сирия от началото на въздушната операция на 30 септември. Според съобщението руската бойна авиация е поразила 819 мишени на ислямисти.

Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е била разбита с камък

http://frognews.bg/news_100610/Vitrinata-na-ofisa-na-GERB-v-Svilengrad-e-bila-razbita-s-kamak/

Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е бил разбита с камък вчера вечерта след 22:00 часа, когато офисът е бил заключен. Полицията е сезирана и издирва извършителя. Това съобщи Георги Еленков - секретар на партийната структура в община Свиленград.

Двама задържани за купуване на гласове в Смолянско

http://offnews.bg/news/n_1/n_578826.html

Полицията е задържала двама души за купуване на гласове в Смолянско, съобщават от МВР. Акцията е била проведена в село Смилян, намиращо се близо до Смолян. От областната прокуратура са потвърдили за задържането на един мъж за 24 часа. Той е на 54 години и е от ромската махала, намираща се в селото.  По случая се води производство, като задържаният вече е бил разпитан пред съдия. До приключването му от прокуратурата отказват да дадат повече информация. Същевременно от Общинската избирателна комисия в Смолян са заявили, че не е постъпвала жалба за купуване на гласове в Смилян.

България, Румъния и Сърбия обявиха готовност да затворят границите си

http://www.moreto.net/novini.php?n=304694

България, Румъния и Сърбия ще затворят границите си за бежанци, ако това сторят Германия, Австрия или други европейски държави. Новината обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в резиденция „Бояна" след двучасова среща с премиера на Виктор Понта и премиерът на Сърбия Александър Вучич.

Хванаха пиян шофьор на 21 години

http://www.cross.bg/sliven-promila-alkohol-1485476.html

/КРОСС/Водач с алкохол 1,79 промила е установен от пътни полицаи в град Сливен. Днес в 05,10 часа на бул. "Цар Симеон" е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген голф", управляван от 21-годишен младеж от Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,79 промила. Срещу него е образувано досъдебно производство.  

Ето къде ще гласуват кандидатите на БСП София

http://pik.bg/ето-къде-ще-гласуват-кандидатите-на-бсп-софия-news423116.html

Ето къде ще гласуват кандидатите на БСП София

Кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев ще гласува в 10.00 ч., в 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов" , ул. Латинка 11.

Водачът на листата на БСП Лява България за общински съветници Калоян Паргов ще гласува в 11.39 ч., в 61 ОУ "Св. св. Кирил и Методий", бул. "Ломско шосе" 186, кв. Връбница - 2.

Още един бежански център е подпален в Швеция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069959

В Швеция беше подпалена сградата, подготвена за прием на 60 бежанци, съобщи полицията, цитирана от БГНЕС.
Палежът е станал в град Ескилстуна на 90 километра западно от Стокхолм. Сградата е напълно изгоряла. Преди това тя е била част от къмпинг.
От началото на годината в скандинавската страна бяха извършени дузина такива палежи.
В Швеция беше подпалена сградата, подготвена за прием на 60 бежанци, съобщи полицията, цитирана от БГНЕС. Палежът е станал в град Ескилстуна на 90 километра западно от Стокхолм. Сградата е напълно изгоряла. Преди това тя е била част от къмпинг. От началото на годината в скандинавската страна бяха извършени дузина такива палежи.

Още един бежански център е подпален в Швеция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069945

В Швеция беше подпалена сградата, подготвена за прием на 60 бежанци, съобщи полицията, цитирана от БГНЕС.
Палежът е станал в град Ескилстуна на 90 километра западно от Стокхолм. Сградата е напълно изгоряла. Преди това тя е била част от къмпинг.
От началото на годината в скандинавската страна бяха извършени дузина такива палежи.
В Швеция беше подпалена сградата, подготвена за прием на 60 бежанци, съобщи полицията, цитирана от БГНЕС. Палежът е станал в град Ескилстуна на 90 километра западно от Стокхолм. Сградата е напълно изгоряла. Преди това тя е била част от къмпинг. От началото на годината в скандинавската страна бяха извършени дузина такива палежи.

Бомба в близост до дома на македонски вицепремиер

http://www.mediapool.bg/bomba-v-blizost-do-doma-na-makedonski-vitsepremier-news240910.html

Бомба е избухнала близо до дома на македонския вицепремиер за европейска интеграция Муса Джафери около 20.20 часа в петък, предаде македонската осведомителна агенция. Бомбата е била хвърлена пред къщата на македонски бизнесмен, който живее в съседство. Няма пострадали, взривът е причинил само материални щети на прозорците на сградата и паркирания отпред автомобил. Съпартийци на Муса Джафери от Демократичен съюз за интеграция заявиха за телевизия "Телма", че нападението няма нищо общо с вицепремиера.

Три незаконни автоморги намериха в Хасковска област

http://frognews.bg/news_100609/Tri-nezakonni-avtomorgi-nameriha-v-Haskovska-oblast/

Три незаконни автоморги са разкрити в Хасковска област от регионалната екоинспекция, съобщи БНР. Две от тях са в хасковското село Клокотница, а една - в Свиленград.

Разследват нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ

http://offnews.bg/news/n_1/n_578828.html

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров след нахлуването му в сградата на НАТФИЗ снощи. За това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Производството е за хулиганство и за принуда. Една от студентките, присъствали на случилото се, е посочила, че е извадила мобилния си телефон, за да снима нахлуването на Сидеров, но лидерът на „Атака“ го изтръгнал от ръцете ѝ, а след това го върнал. Това е причината за образуването на производство за принуда. По случая до момента са разпитани 9 свидетели. След като се запознае с материалите главният прокурор ще прецени дали отново да поиска имунитета на Волен Сидеров.  Цацаров вече поиска имунитета на Сидеров и на депутата от „Атака“ Десислав Чуколов, след като двамата предизвикаха среднощна проверка за наркотици и цигари без бандерол в клекшоп в центъра на София преди малко повече от седмица.

Прокуратурата започна досъдебно производство след инцидента в сградата на НАТФИЗ

http://pik.bg/прокуратурата-започна-досъдебно-производство-след-инцидента-в-сградата-на-натфиз-news423133.html

Прокуратурата започна досъдебно производство след инцидента в сградата на НАТФИЗ

Досъдебно производство е започнала прокуратурата след снощния инцидент в сградата на НАТФИЗ.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и още няколко души нахлуха там през нощта. Разследването засега се води срещу неизвестен извършител и е за хулиганство и принуда, тъй като студентка е заявила, че е отнет мобилния й телефон. Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БТА.

Той уточни, че до края на деня всички материали ще бъдат докладвани на главния прокурор Сотир Цацаров, а той от своя страна ще прецени дали да поиска депутатския имунитет на Сидеров за пореден път.

Пред медията ни Сидеров заяви вчера, че е подел битка срещу дрогата. (Виж в Още по темата)

"На много места в София се продават наркотици. Заедно с мои колеги и екип на телевизия АЛФА решихме да отидем в НАТФИЗ, за да залепим плакати „Не на дрогата”.

"В един момент студентите много се подразниха, един от тях нападна оператора ни и му счупи очилата”, това заяви пред ПИК Волен Сидеров.

 

Нов акционер влиза в "Левски" срещу 13 млн. лева

http://www.mediapool.bg/nov-aktsioner-vliza-v-levski-sreshtu-13-mln-leva-news240909.html

"Левски" ще увеличи капиталаси от 30.7 над 43.7 милиона лева, съобщи клубът. Сините ще издадат 13 милиона нови акции с право на глас, които ще бъдат придобити по тяхната номинална стойност от нов акционер. Промяната в акционерния капитал ще стане на общото събрание на "Левски", което ще се проведе на 23 ноември.  Тримата главни акционери в момента Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов се отказват от правото си да се възползват от увеличаването на капитала, за да придобият още акции пропорционално на пакета, който притежават.

Бедността в България ще продължи да намалява, но с по-бавни темпове

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bednostta-v-bylgariia-shte-prodylji-da-namaliava-no-s-po-bavni-tempove-204751/

Кризата с бежанците не бива да се разглежда като фактор, който ще увеличи бедността в Европа, твърди експерт от Световната банка

Facebook ще ни предупреждава, когато някой се опитва да проникне в профила ни

http://www.cross.bg/profil-tursyat-facebook-1485475.html

/КРОСС/Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи. Ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят" по един или друг начин, държавата има различен мотив да стигне до личната ни информация, съобщава Нова телевизия. Властите биха могли да търсят информация за подготвяни терористични акции. Или пък да следят хора, определяни като лидери на протестно движение. Според българското законодателство държавата няма как току така да атакува определен профил в мрежата, но може да изиска данни за определено лице при тежки криминални престъпления или при бедствия, когато трябва да се установи точното местонахождение на даден човек. При всички случаи всеки опит за нерегламентирана атака срещу личния профил може да бъде засечена от администраторите на Facebook и те ще ни предупреждават за това със специално съобщение. Ако бъде активирана защитата с персонален код, която вече предлагат голяма част от мрежите, възможностите за проникване в акаунта стават по-малко.  

Нов акционер влиза в "Левски" срещу 13 млн. лева

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635639_nov_akcioner_vliza_v_levski_sreshtu_13_mln_leva/?ref=rss


"Левски" ще увеличи своя капитал от 30.7 над 43.7 милиона лева, съобщи клубът. Сините ще издадат 13 милиона нови акции с право на глас, които ще бъдат придобити по тяхната номинална стойност от един лев от нов акционер. 

Неговото име не се съобщава, но се очаква това да е БТК чрез марката си "Виваком". За това загатна още Тодор Батков при оттеглянето си през лятото, а преди месец председателят на тръст "Синя България" Васил Колев заяви, че новият акционер ще е голяма българска...

7000 граничари в подкрепа на своя колега от Средец

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/7000-granichari-v-podkrepa-na-svoia-kolega-ot-sredec-6044333

Засега няма да окупират жълтите павета, но искат справедливост. Ще изчакат разследването да приключи

Грипът - всичко, което трябва да знаем за него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068461

До няколко седмици грипът ще нахлуе в България. По време на епидемия той разболява между 5 и 15% от населението, показват световните проучвания. Т.е. в пика у нас заразата поваля на легло между 362 000 и 1 086 000 души. Най-честото усложнение от грипа е пневмонията, която годишно отнема живота на 2000 българи.
До няколко седмици грипът ще нахлуе в България. По време на епидемия той разболява между 5 и 15% от населението, показват световните проучвания. Т.е. в пика у нас заразата поваля на легло между 362 000 и 1 086 000 души. Най-честото усложнение от грипа е пневмонията, която годишно отнема живота на 2000 българи.

В Индия позволиха на жените да бъдат бойни пилоти

http://asia.actualno.com/V-Indija-pozvoliha-na-jenite-da-bydat-bojni-piloti-news_503427.html

Министерството на отбраната на Индия позволи на жените да служат в бойните подразделения на Националните военновъздушни сили, пише арабският вестник Khaleej Times. „Министерството на отбраната одобри допускането на жени в бойните подразделения на Военновъздушните сили“, беше потвърдено в съобщението. „Това е прогресивна стъпка, която взема предвид стремежите на индийските жени и актуалните тенденции във Военновъздушните сили в развитите страни“, допълня изявлението. Пъ

Путин: Аз съм гълъб с железни криле (видео)

http://petel.bg/Putin--Az-sam-galab-s-zhelezni-krile--video-__131605

Снимка: Булфото, архив По време на приема, последвал дебата във Валдайския дискусионен клуб, стана ясно как руският президент Владимир...

По Черноморието утре ще бъде слънчево

http://www.moreto.net/novini.php?n=304691

През нощта в по-голямата част от страната ще е ясно. Вятърът и в крайните източни райони ще отслабне. Минималните температури сутринта в повечето места ще са между 1° и 6°. Утре ще преобладава слънчево и почти тихо време. Но в сутрешните часове из низините временно ще е с намалена видимост, а на места и с ниска слоеста облачност.

Завой: Русия иска избори в Сирия, би подкрепила от въздуха и бунтовници

http://offnews.bg/news/n_1/n_578816.html

Руският външен министър Сергей Лавров каза в събота, че Кремъл иска Сирия да се готви за парламентарни и президентски избори и че Москва е готова да окаже подкрепа от въздуха на Сирийската свободна армия, съобщава Ройтерс. В хода на гражданската война ССА е създадена от офицери и войници, дезертирали от правителствените сили. Тя воюва против режима на Башар Асад, както и против ИДИЛ, но неведнъж са изразявани съмнения в нейната численост и сила. В справка в Уикипедия е цитирано дори мнение на самия Лавров, че тя е „почти фантомна структура“. Днешното изявление на Сергей Лавров по руската телевизия представлява "драматично придвижване" според Ройтерс в позицията на Русия. То идва след преговорите във Виена, в които в петък участваха държавния секретар на САЩ Джон Кери и външните министри на Турция и Саудитска Арабия. „Външен играч не може да реши нищо вместо сирийците. Трябва да ги накараме да излязат с план за своята страна, в който интересите на всички религиозни, етнически и политически групи да бъдат добре защитени“ е казал руският дипломат № 1. „Разбира се – е добавил той, - те трябва да се приготвят и за парламентарни, и за президентски избори. Изразявайки готовността на Москва да подкрепи от въздуха ССА, министърът е намекнал, че е добре САЩ да я признаят за „патриотична опозиция“. От друга страна той е нарекъл „голяма грешка“ отказа на Вашингтон да координира кампанията си в Сирия с руската. Едно първо придвижване към по-гъвкава позиция на Москва направи впечатление още след преговорите във Виена. Русия, съюзник на Сирия казва, че би трябвало да има разговори между сирийското правителство и „пълния спектър” на опозицията против президента Башар Асад, отбеляза снощи Би Би Си.

Виктор Понта: Гласовете на Румъния, България и Сърбия ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069925

От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно. Това каза румънският министър-председател Виктор Понта след срещата с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Сърбия Александър Вучич, предаде
От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно. Това каза румънският министър-председател Виктор Понта след срещата с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Сърбия Александър Вучич, предаде "Фокус". "Ако погледнете картата, България,

Виктор Понта: Гласовете на Румъния, България и Сърбия ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069936

От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно. Това каза румънският министър-председател Виктор Понта след срещата с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Сърбия Александър Вучич, предаде "Фокус".
"Ако погледнете картата, България,
От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно. Това каза румънският министър-председател Виктор Понта след срещата с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Сърбия Александър Вучич, предаде "Фокус". "Ако погледнете картата, България,

Гърция се задъхва от притока на бежанци

http://news.ibox.bg/news/id_913303366

Около 48 хиляди имигранти са достигнали за 5 дни до гръцките острови

Откриха 3 незаконни автоморги в Хасковска област

http://www.cross.bg/ypotreba-haskovska-oblast-1485474.html

/КРОСС/Три незаконни автоморги са разкрити в Хасковска област от регионалната екоинспекция, съобщи БНР. Две от тях са в хасковското село Клокотница, а една - в Свиленград. В автоморгите са се продавали автомобилни части втора употреба без разрешение за разкомплектоване на излезли от употреба коли. Констатирано е още, че площадките не отговарят на техническите изисквания за безопасност. Издадени са предписания за затварянето им. РИОСВ-Хасково отнема и разрешително на площадка за събиране на черни и цветни метали в Димитровград, където е водена невярна отчетност.  

Четири екипа отстраняваха последствията от взрива в Павликенско

http://pik.bg/четири-екипа-отстраняваха-последствията-от-взрива-в-павликенско-news423122.html

Четири екипа отстраняваха последствията от взрива в Павликенско

Енергетици през целия ден в събота отстраняваха последствията от сериозната авария, която в петък предизвика взрив на магистрален газопровод в землището на павликенските села Патреш и Недан.

На мястото на инцидента бяха изпратени четири специализирани екипа. Наложи се да бъде положена нова тръба дълга около 40 метра. Ремонтните работи по газопреносното трасе сред нивите между селата стана възможно благодарение на осигурената от 4 земеделски фирми техника. Зърнопроизводители от Павликени и селата Недан и Батак предоставиха багери и трактори. Специалистите увериха, че се работи усилено и газоподаването в целия район се очаква да бъде възстановено до края на съботния ден. По време на ремонта, газоподаването се осъществяваше чрез байпасни връзки.

Основна причина за експлозията е старата инфраструктура, която е довела до скъсване на междулинейни тръби и изтичане на газ. Това установиха още в петък от Министерството на енергетиката при извършения на място оглед. Опасност от нови взривове няма, не се налага евакуация на населението и няма замърсяване на атмосферния въздух.

Докато вървеше реконструкцията на авариралия газопровод, областният управител на Велико Търново проф.Пенчо Пенчев бе на работното си място и бе в непрекъсната връзка с екипите и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„Нормално протичат възстановителните дейности и в законовия срок от 48 часа ще бъде остранена аварията.Благодаря на всички земеделски производители, които съдействаха с техника, чрез която стана възможно да се преодолее 5-километровото разстояние до авариралата тръба и да се направят изкопните действия", коментира пред "Труд" проф.Пенчо Пенчев.

Юнкер с нов план за бежанската криза

http://www.mediapool.bg/yunker-s-nov-plan-za-bezhanskata-kriza-news240908.html

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изработил нови предложения за разрешаването на бежанската криза в Европа. Той ще ги представи на срещата на високо равнище на ЕС, съобщи немското списание "Дер Шпигел". "Политиката на допускане на безпрепятствено пресичане на границите е неприемлива", заяви Юнкер. Според него европейските страни трябва да престанат без съгласието на съседите си да отправят към тях хиляди мигранти. Според него трябва да се създаде контактна група за ефективен обмен на информация за регистрираните бежанци. "Съседите трябва да работят един с друг, а не един срещу друг", отбеляза Юнкер. За стабилизирането на ситуацията в Словения, която преживява тежки времена, след като Унгария затвори границите си с Хърватия, Юнкер предложи следващата сряда в нея да се отправят допълнителни 400 гранични полицая. Юнкер иска и ускорен процес на депортация на тези бежанци, които не са получили убежище.

Тестват електробус във Велико Търново

http://offnews.bg/news/n_1/n_578813.html

Тестват електробус във Велико Търново днес, съобщава БНР.  Тестовете са във връзка с плана на общината да интегрира електрически превозни средства в градския транспорт на града. Електробусът е с 90 места и се зарежда за 5-6 минути на станции, разположени на крайните спирки, докато трае почивката на шофьора. Производител на буса е израелска фирма. Според нея той не замърсява околната среда, а стойността на километър пробег с него е едва 15 стотинки. Това е вторият подобен тест във Велико Търново, след като през лятото бе изпробват електробус с батерии. След като се избере най-подходящата технология за старата столица, общината ще кандидатства за финансиране по оперативната програма "Региони в растеж". Велико Търново ще бъде вторият град, чийто градски транспорт се обслужва от електробуси. Миналата година София въведе в употреба транспортно средство от подобен вид.

Свако, Батко и Братко хранят Вратко

http://www.bnews.bg/article-142911

Докато не приложим поне една от презумпциите на румънската чистка, борбата с подкупа ще предизвиква само смях.

Волен Сидеров отнел телефон на студентка, която го снима

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069913

Наказателно производство за хулиганство и принуда е образувано по случая с нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в петък вечерта, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.   Разпитани са 9 свидетели. Главният прокурор Сотир Цацаров ще се запознае с материалите днес и ще прецени дали ще иска имунитета на лидера на Атака.
Наказателно производство за хулиганство и принуда е образувано по случая с нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ в петък вечерта, каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Разпитани са 9 свидетели. Главният прокурор Сотир Цацаров ще се запознае с материалите днес и ще прецени дали ще иска имунитета на лидера на Атака.

Федерика Бриньоне откри новия сезон в алпийските ски с дебютна победа

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635636_federika_brinyone_otkri_noviia_sezon_v_alpiiskite_ski/?ref=rss


Италианката Федерика Бриньоне спечели първото състезание от новия сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишната скиорка триумфира в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден. 

Бриньоне спечели първата си победа в Световната купа, а освен това успя да го направи в своето стотно състезание. Тя взе солиден аванс след първия манш и със стабилно каране го запази и при второто преминаване по трасето. 

Италианката, която от дебюта си в Световната...

Бомба избухна близо до дома на македонския вицепремиер снощи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/24/2635638_bomba_izbuhna_blizo_do_doma_na_makedonskiia/?ref=rss


Бомба е избухнала близо до дома на македонския вицепремиер за европейска интеграция Муса Джафери около 20,20 ч. снощи, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Бомбата е била хвърлена пред къщата на македонски бизнесмен, който живее в съседство. Няма пострадали, взривът е причинил само материални щети на прозорците на сградата и паркирания отпред автомобил.

Съпартийци на Муса Джафери от Демократичен съюз за интеграция заявиха за телевизия "Телма", че нападението няма нищо...

Показаха бебе жирафче в зоопарка в Лос Анджелис

http://www.moreto.net/novini.php?n=304633

Бебе жирафче направи своя дебют пред публика в зоопарка в Лос Анджелис. Зоопаркът в Лос Анджелис показа за пръв път пред публика най-новият си питомец - новородено жирафче. Малкият е от вида жирафи Масай и е само на 13 дни. Това обаче не пречи жирафчето да е високо 183 сантиметра и да тежи 60 килограма.

Бъчварова: Проверяват се всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069918

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”.
"През месец август е утвърден план с конкретни дейности,
Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, предаде „Фокус”. "През месец август е утвърден план с конкретни дейности,

Лавров: Москва е готова да подкрепи и сирийската опозиция срещу "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/24/2635632_lavrov_moskva_e_gotova_da_podkrepi_i_siriiskata/?ref=rss


Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че страната му е готова да осигури въздушна поддръжка за подкрепяната от Запада сирийска опозиция - т.нар. Свободна сирийска армия, в битката й срещу "Ислямска държава". 

"Готови сме да подкрепим също патриотичната опозиция, включително Свободната сирийска армия", каза Лавров в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от БТА. Дипломатът направи изказването, след като в началото на месеца президентът Владимир Путин сондира настроенията за...

78 наказателни производства за купуване на гласове след акцията на МВР и ДАНС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069911

78 наказателни производства са образувани от прокуратурата за престъпления, свързани с местните избори, каза зам-главния прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в МВР. 4 са обвиняемите лица след мащабната акция на МВР и ДАНС срещу купувачите на гласове и трафикантите на бежанци.   По време на акцията са проверени над 10 000 души,
78 наказателни производства са образувани от прокуратурата за престъпления, свързани с местните избори, каза зам-главния прокурор Борислав Сарафов на пресконференция в МВР. 4 са обвиняемите лица след мащабната акция на МВР и ДАНС срещу купувачите на гласове и трафикантите на бежанци.  По време на акцията са проверени над 10 000 души,

Таксиджията побойник остава в ареста

http://www.cross.bg/politzaii-shofyor-tasev-1485473.html

/КРОСС/Постоянна мярка задържане под стража постанови Софийският районен съд за таксиметровия шофьор Борис Тасев, който нанесе побой на полицай. Случаят на Тасев ще бъде разгледан при бързо съдебно производство. очаква се присъдата срещу него да бъде произнесена в рамките на 7 дни. Припомняме, на 21 октомври таксиметровият шофьор преби полицай пред парламента, след като служителят на реда неколкократно му направил забележка, че е спрял на забранено място. Това вбесило Тъсев и той се нахвърлил на полицая, който впоследствие беше откаран във Военна болница с лека телесна повреда. По-късно беше съобщено, че таксиметровият шофьор е бивш полицай. През 2003 г. той е бил уволнен дисциплинарно заради влязла в сила присъда за убийство поради непредпазливост. Стана ясно, че убийството не е било извършено по повод изпълнение на служебните задължения. Най-вероятно, след като е излежал присъдата си, мъжът е започнал работа като таксиметров шофьор. От МВР окачествиха като брутално нападение извършеното от Тасев посегателство срещу столичния полицай.  

Изповядвам

http://books.actualno.com/Izpovjadvam-news_503413.html

Адриà расте, без да е изпитал любовта на родителите си и под постоянно напрежение, за да отговори на прекомерните им амбиции за бъдещето му. Баща му умира от насилствена смърт и у Адриà се поражда дълбок интерес да разкрие природата на злото: как и къде възниква, у човека или извън него. Защо Бог не го предотвратява, а само наказва злодея с вечния огън? И Адриà, вече блестящ учен, историк на идеите, се заема да напише изследване по темата. Същевременно започва разказ за жи

Бъчварова: Всички сигнали за купуване на гласове се проверяват

http://pik.bg/бъчварова-всички-сигнали-за-купуване-на-гласове-се-проверяват-news423115.html

Бъчварова: Всички сигнали за купуване на гласове се проверяват

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори.

"През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопасност и информационно и комуникационно осигуряване при провеждането на изборите", заяви Бъчварова. По думите й, в областните дирекции се изпълняват мерки, съобразени със спецификата на района и се осъществява контрол по изпълнение на дейностите.

"От дирекция "Инспекторат" се извършва проверка по създадената организация във връзка с изборите и са отстранени констатираните пропуски по изпълнение на основните дейности", посочи тя. "За координиране работата на МВР, ДАНС и Прокуратурата със съвместна заповед е формирано национално междуведомствено звено, създадени са и областни междуведомствени звена за координация и противодействие на територията на съответната област", добави министъра. "Сключено е споразумение за сътрудничество с Асоциация "Прозрачност без граници" за взаимодействие по осъществяването на превенция и противодействие на престъпленията и другите правонарушения, свързани с упражняване на избирателните права на гражданите", посочи Бъчварова.

"От началото на август към МВР се организират и провеждат срещи с представители на водещи електронни медии, неправителствени организации, Софийския университет "Св.Климент Охридски" и съвместно с аналитичната дирекция на МВР се изготвят анализи на практиките за купуване на гласове и се обменя информация за конкретни случаи. Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Всички действия по постъпилите сигнали се осъществяват след писмени указания на съответната прокуратура. Стриктно се спазват правилата за предоставяне на информация по разследванията", заяви още тя.

Наглост! Варненка си взела храна от хладилника за бедни на "Чаталджа", защото не й се готвело

http://petel.bg/Naglost--Varnenka-si-vzela-hrana-ot-hladilnika-za-bedni-na-CHataldzha--zashhoto-ne-y-se-gotvelo__131604

Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Витрината е разположена пред търговски обект на пазар...

Как манията по рециклирането принуди Германия да внася боклук

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/24/2634477_kak_maniiata_po_recikliraneto_prinudi_germaniia_da/?ref=rss


Всеки ден в този германски град пристигат десетки камиони, пълни с най-актуалната вносна стока от улиците на Манчестър, Англия: боклук. Дестинацията им е централа, която произвежда електричество чрез преработката на отпадъци. Или както пише в рекламната й брошура: "Превръщаме сламата в злато".

"Сламата" в този случай са големи надеждно опаковани бали с боклук, разказва в. "Уолстрийт джърнъл".

"Приличат на бонбони маршмелоу", разказва Ролф Ойстерхорф, мениджър на централата...

Оставиха в ареста таксиджията, нападнал полицай

http://frognews.bg/news_100608/Ostaviha-v-aresta-taksidjiiata-napadnal-politsai/

Софийският районен съд остави в ареста таксиметровия шофьор Борис Тасев, който нападна полицай в София, съобщи БТА.

Спипаха двама за купуване на гласове в смолянско

http://frognews.bg/news_100607/Spipaha-dvama-za-kupuvane-na-glasove-v-smoliansko/

Двама са задържани за купуване на гласове в смолянското село Смилян, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян. По случая е образувано бързо производство, посочиха от ОД на МВР.

Италианка взе първия старт от ските

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069910

Италианката Федерика Бриньоне спечели първия старт от световната купа по ски в Зьолден (Ав). Тя изпревари с 85 стотни миналогодишната победителка от състезанието Микаела Шифрин (САЩ). Трета на 1,25 секунди остана Тина Вайратер от Лихтенщайн. Тя бе само на 14 стотни пред швейцарката Лара Гут.
Първите четири в крайното класиране запазиха позициите
Италианката Федерика Бриньоне спечели първия старт от световната купа по ски в Зьолден (Ав). Тя изпревари с 85 стотни миналогодишната победителка от състезанието Микаела Шифрин (САЩ). Трета на 1,25 секунди остана Тина Вайратер от Лихтенщайн. Тя бе само на 14 стотни пред швейцарката Лара Гут. Първите четири в крайното класиране запазиха позициите

ГЕРБ потвърди новината на ПИК: Витрината на офиса на партията в Свиленград е била разбита с камък (видео)

http://pik.bg/герб-потвърди-новината-на-пик-витрината-на-офиса-на-партията-в-свиленград-е-била-разбита-с-news423105.html

ГЕРБ потвърди новината на ПИК: Витрината на офиса на партията в Свиленград е била разбита с камък (видео)

Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е бил разбита с камък вчера вечерта след 22:00 часа, когато офисът е бил заключен. Полицията е сезирана и издирва извършителя. Това съобщи Георги Еленков - секретар на партийната структура в община Свиленград.

Малко по-рано днес агенция ПИК първа съобщи за инцидента. (Виж в Още по темата)

Разбитата витрина била забелязана тази сутрин от общинския координатор на ПП ГЕРБ –Свиленград Атанаска Михайлова. По нейни показания стъклото на партийния офис е бил разбит с камък, който е влетял на няколко метра в помещението. Михайлова се е обадила на 112.

Видео от счупеното стъкло на офиса на ПП ГЕРБ в Свиленград:

Съдът остави в ареста таксиметровия шофьор, нападнал полицай

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635635_sudut_ostavi_v_aresta_taksimetroviia_shofyor_napadnal/?ref=rss


Софийският районен съд остави в ареста таксиметровия шофьор, който в сряда нападна полицай в центъра на София, съобщиха от съда.

46-годишният Борис Тасев е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на служител на МВР. Той бе задържан, след като на 21 октомври нападна полицай, който му направил забележка, че е спрял на пешеходна пътека.

Впоследствие се оказа, че таксиметровият шофьор е бивш служител на КАТ, който в миналото е бил осъждан за убийство.

Скоро след инцидента Държавната автомобилна инспекция пък съобщи, че той не е имал удостоверение за психотест, не е предоставил пътна книжка, а на касовия апарат на таксито не е било въведено неговото име като данъчно задължено лице. За тези нарушения на Тасев в наложен акт за 1 900 лева, съобщи Нова ТВ.

Срещу таксиметровия шофьор е образувано дело, което ще се гледа по бързото производство. Присъдата му се очаква до седмица.

Хранително-вкусовата промишленост: Данък „вредни храни” е чудовищен

http://www.moreto.net/novini.php?n=304693

Хранително-вкусовата промишленост застана твърдо против идеята на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов за въвеждане на т.нар. данък „обществено здраве". „Данъкът ще доведе до ограбване на българина чрез драстично вдигане на цените, без да има здравен резултат.

На Оланд отново се падна ролята на защитник на гръцкото правителство

http://www.cross.bg/gurtziya-oland-podkrepa-1485472.html

/КРОСС/Силната си подкрепа към гръцкото правителство изрази френският президент Франсоа Оланд при двудневното си посещение в Гърция. Визитата беше помрачена от тежкия пътен инцидент, отнел живота на 42-ма души, основно възрастни хора, тръгнали на еднодневна екскурзия, във Франция, пише англоезичната версия на „Катимерини". Оланд е един от малкото европейски лидери, които без притеснение показват своята симпатия и подкрепа към Алексис Ципрас - гръцкият премиер, който в първия си мандат успя да разтърси еврозоната до такава степен, че изникваха въпросите за нейното съществуване. В крайна сметка обаче плановете за Grexit са минало, а сега Европа се вълнува от т.нар. Brexit или излизането на Великобритания от ЕС. Темата ще бъде дискутирана по време на Европейския съвет през декември. Но дотогава гръцките проблеми все още са на дневен ред и Ципрас е запознал френският президент с няколко важни моменти при преговорите с кредиторите - лошите кредити, рекапитализацията на банките, облекчаването на задълженията и приватизацията, пише Newpost. Лошите кредити са „червената" линия, която Атина няма да премине и няма да позволи изземването на жилища от хора, които не могат да плащат своите ипотеки, категорични са властите в страната. И именно по тази точка няма споразумение между Атина и представителите на кредиторите, които все пак отчитат голямото количество работа, свършено от правителството

Facebook ще ни предупреждава, когато някой се опитва да проникне в профила ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069896

Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи. Ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят" по един или друг начин, държавата има различен мотив да стигне до личната ни информация, съобщава Нова телевизия.
Властите биха могли да търсят информация за подготвяни терористични
Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи. Ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят" по един или друг начин, държавата има различен мотив да стигне до личната ни информация, съобщава Нова телевизия. Властите биха могли да търсят информация за подготвяни терористични

Първо в "24 часа": БСП поиска от Външно пресконференциите да са в понеделник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069892

Пресконференциите на партиите за отчета за представянето им на местните избори да са в понеделник, а не в неделя вечерта. Писмо с това искане е написал до външния министър Даниел Митов соцлидерът Михаил Миков.
В 21 часа в неделя, когато е очакваният час за започване на пресконференциите, няма да има все още надеждни резултати от изборите,
Пресконференциите на партиите за отчета за представянето им на местните избори да са в понеделник, а не в неделя вечерта. Писмо с това искане е написал до външния министър Даниел Митов соцлидерът Михаил Миков. В 21 часа в неделя, когато е очакваният час за започване на пресконференциите, няма да има все още надеждни резултати от изборите,

Таксиметровият шофьор, пребил полицай, остава в ареста

http://offnews.bg/news/n_1/n_578809.html

Таксиметровият шофьор, пребил полицай, остава в ареста. Това постанови Софийският градски съд. Случаят на Борислав Тасев ще бъде гледан при бързо съдебно производство и се очаква присъдата срещу него да бъде произнесена в рамките на следващите 7 дни. 46-годишният Тасев преби пътен полицай на 21 октомври пред парламента, след като полицаят му направил забележка, че е паркирал неправилно. Вместо да премести колата след полицейското предупреждение, Тасев излязъл от таксито и ударил полицая в гърдите. Борислав Тасев е бивш полицай, осъждан е за убийство и е криминално проявен. Мъжът има "златен" талон за изрядност при шофиране и актуален психотест.

Експерт: Домашните любимци не са предпоставка за алергии

http://health.actualno.com/Ekspert-Domashnite-lubimci-ne-sa-predpostavka-za-alergii-news_503426.html

Всички родители може да са спокойни, че отглеждайки децата си с домашни любимци не им вредят за развитие на алергии. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Мариана Мандажиева, алерголог към ВМА. Според д-р Мандажиева последните клинични данни са в полза на отглеждане на домашни любимци от ранна кърмаческа възраст и преди раждането на детето. Това е така, защото за развитие на зряла имунна система са необходими известно количество и вид бактерии, които да има в стомаха. Те сформират и поддържат колич

Facebook ще ни предупреждава, когато някой се опитва да проникне в профила ни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069888

Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи. Ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят
Facebook ще ни предупреждава всеки път, когато някой се опитва да проникне в личния ни профил и да ни следи. Ако случайните хакери търсят данни, които „да осребрят" по един или друг начин, държавата има различен мотив да стигне до личната ни информация, съобщава Нова телевизия. Властите биха могли да търсят информация за подготвяни терористични

Вкарват Малката Рижа в изолатора заради мобилен телефон

http://petel.bg/Vkarvat-Malkata-Rizha-v-izolatora-zaradi-mobilen-telefon__131603

Фото: "24 часа" Симеон Стянчов-Малката Рижа ще бъде пратен в изолатора на Бургаския затвор за срок до 14 дни, тъй като е ползвал мобилен...

Бежанци отложиха голямото дерби на Словения

http://www.cross.bg/olimpiya-sloveniya-sustoi-1485471.html

/КРОСС/Големият двубой на Словения между Марибор и Олимпия (Любляна) бе отложен от властите в страната. Срещата трябваше да се състои тази вечер в Любляна, но органите на реда и местната община обявиха, че тя няма да се състои, тъй като е отложена за непоределена дата. Шефовете на домакините от Олимпия и словенската футболна асоциация подкрепиха решението. Причина за отлагането на двубоя е липсата на каквито и да било служители на реда. Всички полицаи в региона са заети с охраната на бежански лагери. Словения е една от страните с най-голям приток на бежанци в Европа. Олимпия води в класирането на словенската "Първа лига" с 32 точки след 14 кръга, докато традиционният лидер Марибор е едва трети с 25.  

Откриха 3 незаконни автоморги в Хасковска област

http://news.ibox.bg/news/id_2098079980

В тях са се продавали автомобилни части втора употреба без разрешение за разкомплектоване

Искат видеонаблюдение в детските градини

http://pik.bg/искат-видеонаблюдение-в-детските-градини-news423100.html

Искат видеонаблюдение в детските градини

След скандалния случай с учителка, която залепи лепенка на устата на дете, родители настояват да се постави видеонаблюдение в детските ясли и градини.

При друг инцидент възпитателката, която зверски издра 5-годишния Кристиян, който отказал да яде кашкавал, е получила само забележка. Ако обаче в забавачката е имало камери, които да уловят тормоза, едва ли учителката е щяла да се размине само с порицание, смятат родителите на момченцето, съобщава Нова телевизия. Много родители обаче не са съгласни с тази идея.

Против видеонаблюдението са и някои от педагозите. Причината - би било унизително и стресиращо за учителите да бъдат следени под лупа. Камери трябва да има, но не във всички ясли и градини, казват от Агенцията за закрила на детето. Дали обаче камерите ще предотвратят тормоза е под съмнение. Според експертите картината, която камерите предават, трябва да се следи от независими наблюдатели.

Родители искат камери в детските градини

http://offnews.bg/news/n_1/n_578805.html

Родители настояват в детските градини и яслите да има видеонаблюдение. Искането идва два дни след като стана ясно, че възпитателка в столична детска градина е залепила лепенка на устите на две деца. За инцидента в 80-то ОДЗ в София съобщи майката на едно от децата в групата. Момиченцето разказало на майка си, че възпитателката г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват. Директорката на детската градина потвърди за случилото се, като обясни, че едно от децата, чиято уста била залепена, било със специални образователни потребности и така овладявали агресията му. На 11 октомври пък родители обявиха, че ще съдят възпитателка в детска градина в Пловдив, малтретирала детето им, защото отказало да яде кашкавал. Възпитателката Даниела Събева получи само забележка след случая. Родителите на 5-годишния Кристиян обаче са на мнение, че ако е имало камери в детската градина, Събева би получила по-голямо наказание, съобщи Нова телевизия. Според други родители обаче видеонаблюдението в детските градини би било унизително и стресиращо за възпитателите. Според Агенцията за закрила на детето камери в детските градини трябва да има, но не във всички.

Откажете цигарите с иглотерапия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068492

Фини игли се поставят под кожата и облекчават пациенти с плексит, нервни възпаления, дископатия, ишиас. И какво ли още не. „Защото акупунктурата е най-доброто обезболяващо“, показват данни от доклад на Световната здравна организация, посветен на изучаване на ползите от древната терапия. В САЩ често използват акупунктурата при пациенти,
Фини игли се поставят под кожата и облекчават пациенти с плексит, нервни възпаления, дископатия, ишиас. И какво ли още не. „Защото акупунктурата е най-доброто обезболяващо“, показват данни от доклад на Световната здравна организация, посветен на изучаване на ползите от древната терапия. В САЩ често използват акупунктурата при пациенти,

Варненка си взела храна от хладилника за бедни на пазар "Чаталджа", защото не й се готвело

http://www.moreto.net/novini.php?n=304690

Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар „Чаталджа“ и е част от благотворителната инициатива „Ако си дал“. Целта е всеки, който може, да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат.

Четирима нахлули нощес в Турция, готвят "мащабна терористична атака"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069865

Информация на турското разузнаване гласи, че четиримата души, които са проникнали тази нощ от Сирия в Турция, готвят
Информация на турското разузнаване гласи, че четиримата души, които са проникнали тази нощ от Сирия в Турция, готвят "мащабна терористична атака". Полицията е на крак в цяла Турция, съобщава kanal3.bg, като се позовава на информация от haber.sol.org. Смята се, че нападателите могат да изберат като мишена митинг или дори да атакуват кораб или

Ресторантьор е най-известният българин в Южна Корея (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069878

Михал Ашминов е една от най-големите звезди в Сеул. Той е собственик на два български ресторанта там. Роден е в София и е завършил Техникум по готварство и хотелиерство, предава Нова тв.
През 2002 г., когато е едва на 21 години, заминава за Южна Корея, а през 2007 г. отваря ресторант на една от малките улици в центъра на Сеул.
Михал Ашминов е една от най-големите звезди в Сеул. Той е собственик на два български ресторанта там. Роден е в София и е завършил Техникум по готварство и хотелиерство, предава Нова тв. През 2002 г., когато е едва на 21 години, заминава за Южна Корея, а през 2007 г. отваря ресторант на една от малките улици в центъра на Сеул.

Четирима нахлули нощес в Турция, готвят "мащабна терористична атака"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069882

Информация на турското разузнаване гласи, че четиримата души, които са проникнали тази нощ от Сирия в Турция, готвят "мащабна терористична атака". Полицията е на крак в цяла Турция, съобщава kanal3.bg, като се позовава на информация от haber.sol.org.  Смята се, че нападателите могат да изберат като мишена митинг или дори да атакуват кораб или
Информация на турското разузнаване гласи, че четиримата души, които са проникнали тази нощ от Сирия в Турция, готвят "мащабна терористична атака". Полицията е на крак в цяла Турция, съобщава kanal3.bg, като се позовава на информация от haber.sol.org. Смята се, че нападателите могат да изберат като мишена митинг или дори да атакуват кораб или

Ресторантьор е най-известният българин в Южна Корея (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069872

Михал Ашминов е една от най-големите звезди в Сеул. Той е собственик на два български ресторанта там. Роден е в София и е завършил Техникум по готварство и хотелиерство, предава Нова тв.
През 2002 г., когато е едва на 21 години, заминава за Южна Корея, а през 2007 г. отваря ресторант на една от малките улици в центъра на Сеул.
Михал Ашминов е една от най-големите звезди в Сеул. Той е собственик на два български ресторанта там. Роден е в София и е завършил Техникум по готварство и хотелиерство, предава Нова тв. През 2002 г., когато е едва на 21 години, заминава за Южна Корея, а през 2007 г. отваря ресторант на една от малките улици в центъра на Сеул.

300 полицаи следят за спазване на реда във Варна и областта в деня за размисъл

http://varna.actualno.com/300-policai-sledjat-za-spazvane-na-reda-vyv-Varna-i-oblastta-v-denja-za-razmisyl--news_503407.html

Във Варненска област е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане в СИК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна. Според създадената организация за подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове и на национален референдум на 25 октомври, служителите на Областна дирекция на МВР - Варна ще осъществяват охраната на 630 секционни избирателни комисии и 8 подвижни секции. За охраната им, обезпечаването на о

Как животните са населили Земята?

http://books.actualno.com/Kak-jivotnite-sa-naselili-Zemjata-news_503412.html

Книгата на проф. Петър Берон „Загадки на зоогеографията“ (ИК„Изток-Запад“) разкрива любопитни факти за това как са се разселили животните на планетата ни. Д-р Петър Берон е роден в София през 1940 г. Работил е в Института по зоология при БАН, директор е на Националния природонаучен музей над 10 години. Една от специалностите му е пещерната фауна. Изследвал е много пещери на Балканския полуостров, в Индонезия, Корсика, Нова Гвинея, Африка, Южна Америка и др. Ръководил е е

Велосипедистка е била блъсната от кола на бул. "Патриарх Евтимий"

http://sofia.actualno.com/Velosipedistka-e-bila-blysnata-ot-kola-na-bul-Patriarh-Evtimij-news_503424.html

Велосипедистка е починала след като е била блъсната от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е получен в 15.25 часа. На кръстовището между бул. „Патриарх Евтимий” и улица „Цар Асен” автомобил е блъснал млада жена на велосипед. На път към болницата тя е починала.

Таксиджията побойник остава в ареста

http://news.ibox.bg/news/id_1463921501

Постоянна мярка задържане под стража постанови съдът за Борис Тасев

Родители настояват за камери в детските градини

http://frognews.bg/news_100606/Roditeli-nastoiavat-za-kameri-v-detskite-gradini/

След скандалния случай с учителка, която залепи лепенка на устата на дете, родители настояват за камери в детските ясли и градини.

Няма опасност за живота на единствения оцелял в тежката катастрофа на „Тракия”

http://www.cross.bg/zaginaha-zhivota-posoka-1485470.html

/КРОСС/Няма опасност за живота на оцелелия 48-годишен мъж, който пострада тежко при снощната катастрофа на магистрала „Тракия", при която загинаха трима души. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги". Мъжът е настанен във Втора хирургична клиника с гръдно-коремна травма и счупени ребра и в следващите 24 часа ще бъде под непрекъснато наблюдение заради риск от вътрешни кръвоизливи, обясниха от здравното заведение. Инцидентът стана вчера, около 18:00 ч., на 126-ия километър на магистралата в посока София. Колата с благоевградска регистрация пътувала в посока София, забила се в билборд. На място загинаха двама мъже - на 61 и 54 години и една 53-годишна жена. Оцеля единствено четвъртият пътник.    

Таксиджията, ударил полицай, остава в ареста

http://pik.bg/таксиджията-ударил-полицай-остава-в-ареста-news423097.html

Таксиджията, ударил полицай, остава в ареста

Борис Тасев – таксиджията, който удари полицай в сряда вечерта след спор за нарушение при паркиране в центъра на София, остава в ареста.

Софийският районен съд (СРС) мотивира решението си с вероятността Тасев да извърши ново нарушение. 

Прокуратурата внесе обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, което може да бъде наказано със затвор от 1 до 5 години.

В обясненията си Тасев е написал, че е извършил нападението в „състояние на афект“, а свидетели твърдят, че казал на полицаите, че ако не са с униформи, щял „да им откъсне главите“ и ги нарекъл „заядливи боклуци“. При ареста си Тасев отказал да му бъдат сложени белезници.

Адвокатът на обвиняемия нарече случката „пътен инцидент“.

Решението на СРС може да се обжалва в тридневен срок.

Припомняме, че Тасев е бивш полицай, осъждан и излежал присъда за убийство в състояние на афект.

Извънредно: Кола уби млада велосипедистка в центъра на София

http://petel.bg/Izvanredno--Kola-ubi-mlada-velosipedistka-v-tsentara-na-Sofiya__131602

Снимка: Булфото, архив Велосипедистка е починала след като е била блъсната от автомобил на бул. „Патриарх Евтимий” в столицата. Това...

Сергей Лавров: Сирия да се готви за избори

http://www.investor.bg/drugi/338/a/sergei-lavrov-siriia-da-se-gotvi-za-izbori-204749/

Москва е готова да предостави въздушна подкрепа на Свободна сирийска армия, твърди руският външен министър

„Боко Харам“ атакува джамии в Нигерия, не по-малко от 55 души са загинали

http://offnews.bg/news/n_1/n_578798.html

В петък не по-малко от 55 души са убити в два бомбени атентати в североизточна Нигерия, предава АФП. Същевременно в Камерун са избухнали ожесточени сражения между ислямисти от „Боко Харам“ и армията. Поне 28 мюсюлмани са загинали сутринта по време на петъчната молитва, когато атентатор самоубиец се е взривил в джамия в Медигури, щат Борно. Градът в североизточната част на страната е смятан за традиционно „владение“ на „Боко Харам“. Именно в североизточна Нигерия терористичната групировка, която е поделение на „Ислямска държава“, иска да основе „халифат“. По-късно в петък не по-малко от 27 души са убити и 96 ранени при експлозия в джамията в Йола, съобщи нигерийската правителствена служба по извънредните ситуации. За атентатите никой не е поел отговорност , но те носят почерка на ислямистите от „Боко Харам“, отбелязва АФП. Групировката тероризира от години двата града в североизточна Нигерия. До вчера само Йола – 300-хиляден град, е ударена шест пъти в рамките на месец; общо 76 са жертвите. Убийците от „Боко Харам“ системно нападат джамии, както и духовници, които не споделят екстремистките им възгледи. В Камерун ислямистите са завзели северния град Керауа и са го задържали през по-голямата част от вчерашния ден, преди армията да успее да ги прогони. Те са атакували още в четвъртък, „убивайки много хора в джамиите“ според източник от силите за сигурност. 11 души били убити по неофициални данни. В началото на септември двоен атентат е окървавил същия град. По-рано този месец президентът на САЩ Обама реши да окаже на Камерун военна помощ против „Боко Харам“.

Първи сняг по високите части на Смолянско

http://www.moreto.net/novini.php?n=304689

Първи за сезона сняг падна във високите части на Смолянска област, предава БТА. В Пампорово дебелината на снега е около 1 см според данни на Планинската спасителна служба. На вр. Рожен снежната покривка е близо 10 см, а в ниските части валежът е преминал в дъжд, информират от Метеорологичната станция.

Борисов: Затваряме границата, ако Германия го направи

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/borisov-zatvariame-granicata-ako-germaniia-go-napravi-6044332

Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява, заяви министър-председателят Бойко Борисов след почти двучасови разговори с премиерите на Румъния - Виктор Понта, и на Сърбия - Александър Вучич, в резиденция "Бояна"

Ако Германия затвори границата, то и ние затваряме

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ako-germaniia-zatvori-granicata-to-i-nie-zatvariame-6044332

Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява, заяви министър-председателят Бойко Борисов след почти двучасови разговори с премиерите на Румъния - Виктор Понта, и на Сърбия - Александър Вучич, в резиденция "Бояна"

Задържаха за постоянно таксиджията Борис Тасев, обвинен за побой над полицай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069855

Постоянна мярка задържане под стража реши съдът за таксиметровия шофьор Борис Тасев, който преби полицай.  Срещу Тасев ще има бързо производство, присъдата му ще бъде ясна до 7 дни.   46-годишният таксиметров шофьор Борис Тасев от София, който е лежал в затвора за убийство, преби пътен полицай в сряда вечерта пред парламента.
Постоянна мярка задържане под стража реши съдът за таксиметровия шофьор Борис Тасев, който преби полицай. Срещу Тасев ще има бързо производство, присъдата му ще бъде ясна до 7 дни.  46-годишният таксиметров шофьор Борис Тасев от София, който е лежал в затвора за убийство, преби пътен полицай в сряда вечерта пред парламента.

Борисов: Няма да оставим народите да са буферна зона

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/borisov-niama-da-ostavim-narodite-da-sa-buferna-zona-6044332

Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява, заяви министър-председателят Бойко Борисов след почти двучасови разговори с премиерите на Румъния - Виктор Понта, и на Сърбия - Александър Вучич, в резиденция "Бояна"

Борисов: Няма да оставим народите ни да са буферна зона

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/borisov-niama-da-ostavim-narodite-ni-da-sa-buferna-zona-6044332

Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява, заяви министър-председателят Бойко Борисов след почти двучасови разговори с премиерите на Румъния - Виктор Понта, и на Сърбия - Александър Вучич, в резиденция "Бояна"

Националният ни отбор по астрономия се върна с куп медали от олимпиада

http://www.cross.bg/otbor-bozhyrova-starozagorskata-1485469.html

/КРОСС/Националният ни отбор спечели един златен, два сребърни и един бронзов медал на Международната олимпиада по астрономия. Състезанието се проведе в Казан, Русия, където нашият олимпийски отбор мери сили с ученици от други 13 страни от Европа и Азия. Стефан Иванов, Бойко Борисов, Георги Александров и Петър Димитров се завърнаха снощи с медали. „Мога да направя сравнение между първата година - 1998, когато готвихме такива деца, и 2015 година", прави равносметка ръководителят на отбора Ева Божурова. „През 1998 г. аз и моят колета от Стара Загора, тогава директор на Старозагорската обсерватория - Алексей Стоев, бяхме преподаватели, които готвехме тези деца, но изпълнявахме и други длъжности. Той беше снабдител, а аз - готвач. В базата на Старозагорската обсерватория се провеждаха занятията, без черна дъска. За щастие през последната година ние имаме четири много хубави телескопа, с които децата се обучават. Школата вече е напълно материално обезщетена", допълни Божурова.  

Министър Бъчварова: Създали сме необходимата организация за спокойното протичане на изборите за местна власт и референдума

http://press.mvr.bg/NEWS/news151024_05.htm

МВР, Прокуратурата и ДАНС оповестиха извършените съвместни действия за обезпечаването на сигурността и обществения ред


7 ранени при сблъсъци пред парламента в Косово

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069858

7 души са ранени при сблъсъци пред парламента на Косово в петък късно вечерта. Новите протести на опозицията избухнаха в Прищина, след като радикалното движение
7 души са ранени при сблъсъци пред парламента на Косово в петък късно вечерта. Новите протести на опозицията избухнаха в Прищина, след като радикалното движение "Самоопределение" на два пъти прекъсва заседанието на парламента със сълзотворен газ, предаде Танюг. При сблъсък на протестиращите с полицията малко след полунощ са ранени петима

Джолиън Палмър ще е вторият пилот на "Лотус" през 2016 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/24/2635629_djoliun_palmur_shte_e_vtoriiat_pilot_na_lotus_prez/?ref=rss


Британецът Джолиън Палмър ще бъде вторият пилот на "Лотус" през следващия сезон.

24-годишният състезател, който през тази година беше тест пилот на тима, ще си партнира с Пастор Малдонадо в дебютния си сезон във Формула 1. 

Палмър ще заеме мястото на Ромен Грожан, който от следващия сезон ще кара за новосформирания отбор "Хаас". 

"Джолиън заслужава тази възможност. Той вложи много здрава работа и показа голям талант, докато изпълняваше своята роля през този...

До 1 млрд. души може да стигне броя на жертвите на тютюна

http://health.actualno.com/Do-1-mlrd-dushi-moje-da-stigne-broja-na-jertvite-na-tutuna-news_503421.html

Тютюнопушенето е единствената истинска епидемия на ХХ век, той е коствал живота на 100 млн. души, признават експертите При това до края на века броят на смъртните случаи поради пушенето може да нарасне 10 пъти, отбелязва австралийското издание New Daily. Това прави 1 милиард души и статистиката не е никак утешителна. Ако в развитите държави падат показателите на тютюнопушенето, в редица страни от развиващия се свят те се увеличават – Китай, Индонезия, Индия и Виетнам. А първите три държав

България и съседите с готовност да затворят границите

http://frognews.bg/news_100604/Balgariia-i-sasedite-s-gotovnost-da-zatvoriat-granitsite/

България, Румъния и Сърбия ще затвори границите си за бежанци, ако това сторят Германия, Австрия или други европейски държави.

Борисов: Няма да сме буфер, ще затворим границата за бежанци, ако трябва

http://www.cross.bg/bezhantzite-borisov-strani-1485468.html

/КРОСС/"Сърбия, България и Румъния трябва да действат заедно, да са солидарни с Европа и да искат солидарност от европейските страни. Готови сме с всичките си сили да подпомогнем включително в полицейското сътруднучеството, инфраструктурата, за да изпълним всички наши задължения и да управляваме кризата с бежанците по-добре", посочи Вучич. Той подчерта, че икономическото сътрудничество между трите страни може да е по-добро, като това важи и за приятелските отношения между държавите. Ако Германия, Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите граници. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни, коментира и премиерът Борисов. Излиза, че ако си българин, румънец или сърбин, не можеш да влезеш в шенгенското пространство, но ако си афганистанец, сириец или иракчанин, можеш да влезеш, каза той. България и Румъния са далеч по-добри при охраняването на границите, отколкото половината страни членки. През Гърция, Македония огромни вълни от бежанци отиват при нашите съседи в Сърбия. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент да затворят още държави и да оставят бежанците при нас, няма да сме съгласни, категоричен е Борисов

Борисов: Готови сме да затворим границите си за мигранти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/24/2635631_borisov_gotovi_sme_da_zatvorim_granicite_si_za_migranti/?ref=rss


"Ако Германия, Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите." Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата му с премиерите на Румъния и Сърбия Виктор Понта и Александър Вучич в резиденция "Бояна", цитиран от агенция "Фокус".

Борисов изрази притеснение от "усиленото строене на огради в Европа" и заяви, че българската и румънската граници се охраняват далеч...

Ясна е самоличността на жертвите от колата-ковчег край Пловдив

http://www.cross.bg/zaginaha-shofyorut-razpolovi-1485467.html

/КРОСС/Пловдивската полиция вече установи самоличността на тримата, които загинаха снощи на 126-и километър на магистрала "Тракия" в посока София. Колата им се заби в билборд и буквално се разполови. Шофьорът и двама от пътниците загинаха на място. Жертвите били брат, сестра и зет, а оцелелият е техен братовчед. Шофьорът и двама от пътниците загинаха на място. Всички се връщали от погребение на свой близък в Шумен. Преди билборда е имало голяма дупка. Шофьорът на форда ковчег е на 54 години от Кресна. Другите две жертви на задната седалка са мъж на 61 години също от Кресна и жена на 53 години от село Микрево. Единственият оцелял от жестокия удар е на 48 години от Симитли. Той е с гръдно коремна травма. Има няколко счупени ребра и охлузвания по главата, съобщиха от пловдивската университетска болница "Св. Георги" пред Dnes.bgМъжът е настанен в Втора хирургична клиника и в следващите 24 часа ще бъде под непрекъснато наблюдение заради риск от кръвоизливи. Той отказа да коментира какво точно се е случило преди автомобила-ковчег да се разполови в билборда с табелата за Карлово на магистрала „Тракия".    

Повече възможности за пътуване в зимното разписание на летище Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304688

От 25 октомври с по-големи възможности за пътуване влиза в сила зимното разписание на летище Варна, научи Moreto.net. Полетите на националния превозвач „България Ер“ до София са всеки ден с честота от един до три пъти дневно в удобни часове за кацане и излитане.

Забраниха лова в изборния ден

http://offnews.bg/news/n_1/n_578785.html

Забраниха лова в страната в деня на изборите - 25 октомври, както и в деня на втория тур на изборите, който ще се проведе на 1 октомври.  В тези два дни няма да се утвърждават ловни графици, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. С цел навременно информиране изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите Тони Кръстев е изпратил предварително писмо до председателите на двете най-големи организации на ловците в България - НЛРС-СЛРБ и БЛРС, за да бъде разпространено сред структурите на организациите. Председателите на ловните сдружения и председателите на ловните дружини са длъжни да уведомят своите членове, че посочените дати няма да са „ловни”. От Изпълнителна агенция по горите подчертаха, че се следи строго за спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и за Правилника за неговото прилагане, като се провеждат проверки съвместно с МВР.

Как моделката-антикомунист спасява света?

http://pik.bg/как-моделката-антикомунист-спасява-света-news423087.html

Как моделката-антикомунист спасява света?

В началото не повярвах на очите си. Разтърках ги няколко пъти, зачудих се дали случайно не съм попаднал в някаква алтернативна реалност, ощипах се дискретно, но, уви, нищо не се промени. Заглавието, което ме разтърси, все още стоеше пред мен без промяна. Фундаментално като зъбобол заглавие. Като перманентна мигрена. Като впиване на нокът в зеницата.

Заглавието го видях във фейсбук. То отправяше към сайт със озаглавен палаво girltalkhq.com. А стига съм ви мъчил. Заглавието гласеше: "Срещнете се с българката, която помага на млади момичета от Източна Европа да избягат от живота на комунистическо подтисничество"

Олеле, в сайт, наречен girl talk ще ни говорят за комунизма, казах си аз, и си взех пакетче с пуканки, за да изчета текста. Не съжалих нито за секунда. Главната героиня на това произведение носи името Цвета Калейнска. За първи път се сблъсках с името на тази дама и вероятно щяхме да си стоим само на това ниво, ако не бях видял, че тя всъщност е родена през 1988 година. Само една година преди комунизма в България да рухне и се запитах как ли тази госпожа Калейнска в момента се бори с "комунистическото подтисничество" и какви ли уроци изнася пред младите тийнейджърки.

Отговорът дойде като паве по черепа, паднало от един километър. Ще ви го пресъздам творчески, защото, уви, опасявам се, ако го предам пряко, ще ви се наложи да търсите лекар. Девойката, която си е била рано-рано шута в чужбина и оттам се чувства вече в позиция да дава акъл, описва следния свят. Тежък комунизъм, подтискащ, когато рухва, младите момичета се оказват без ориентири. И тук на помощ им идва тя, антикомунистическия факел в мрака, светлината на живота им, западното сияние Цвета, което ги учи как да излизат от черупките си и да "израснат като жени". Описаното от мен е прозвучало като теза на някакво събиране за набиране на средства през 2010 година в Ню Йорк, така че нищо не си измислям.

И така - антикомунистическата моделка, ах, да, забравих, девойката се занимавала и с моделство, става шеф на програма GLOW, което ще рече Girls Leading Our World (Момичетата водят нашия свят).

След това в статията следват сълзливи заключения и бодряшки изхвърляния, които може да минават за много висока класа зад Океана, но в страна като България, свикнала с традиционния скептицизъм и знание за това, че вселената след миг ще се скапе, приличат на виц. Антикомунистическата моделка се чувствала окрилена от живота и считала, че няма какво да я пречупи, защото тя трябвала да държи информирани своите момичета от ГЛОУ за заплахите за околната среда, хранителните разстройства и другите комунистически демони...

Честно - трябваше ми известно време, за да се оправя от тази статия. Стоях и мигах на парцали. Преглъщах като риба на сухо или поне като американец в квартал на талибани в Ирак. За първи път видях невидимата нишка, която свързва комунизма с хранителните разстройства, но защо това сатори дойде толкова късно в живота ми...

Но стига с иронията. Дайте да изясним нещо. Обидното в този текст не е начинът на реклама. Очевидно миската е решила, че така ще натрупа правоверни точки пред западната публика. Обиден е абсолютно клишираният образ на България. Той е представен като в анимационно филмче. Талашитена визия и мисли като талашит. Точно така звучи и езика на фотомоделката-антикомунист: "Лидерска академия "ГЛОУ"” представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряване на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност".

Кой говори така, по дяволите? Откъде го изкопоха този новговор? Какъв е този бюрократичен психеделик, превърнат в норма, когато решиш да смучеш пари от чужбина?

Но именно, защото трябва да бъде обяснена с клишета, България в този рекламен новговор на кифлата изглежда като герой от "Том и Джери" - абсолютна едноизмерност, сякаш е някаква страна-черна дупка, историческо сметище, някакъв галактически отпадък, за който единствено може да се бърчи нос.

Проблемът не е, че от гардероба си някаква претенциозна кандидатка за слава вади призрака на комунизма, все едно го е виждала наистина. Проблемът е, че за да я забележат тя е готова да спекулира с образа на България, да представя страната си в най-лошите краски. Това е интелектуален паразитизъм.

А иначе Цвета Калейнска е сляпа като къртица за истинските проблеми на хората в България. Тя била станала лице на кампания да има повече книги на чужди езици в библиотеките в малките градове. Не искам да се гавря напълно с идеята. Но хората в тези градове се нуждаят на първо място от работа, по-високи доходи и някакво ниво на социална сигурност. Проблемът в училищата често не идва от лоши качества на учениците, а смразяващото кръвта ниво на бедност, от икономическите пируети, които трябва да правят родители, за да осигурят поне учебници и тетрадки на децата си. Ако бедността е сигурен признак на капитализъм, то госпожа Калейнска вече може да е сигурна - всички черупки на гадния комунизъм вече са разчупени и хората си съществуват в една изтънчено садистична пазарна среда.

И е много готино, когато някой от привилегирована класа започне да дава акъл за оцеляване. Не съм наясно защо тези хора израстват със самочувствието, че наистина са се борили за нещо и заслужават своя настоящ статус. Това можем да го видим в думите и на госпожата - според нея тя се е преборвала с всяко препятствие, което й е излизало на пътя. О, да. Най-вероятно за нея препятствие е било това да избере в кой колеж точно в Ню Йорк да влезе, докато за едно момиче от малък град в България изборът е дали да се хване на работа с 300 лева заплата или да си стои вкъщи и постепенно да издивява.

Ама виж от тази тирания фотомоделката не се е забързала да ги спасява. Друго си е да се бориш с хранителните разстройства. 

Колко по-възвишено и антикомунистическо е...

От pogled.info

В нощта срещу 25 октомври връщаме стрелките с час

http://www.vesti.bg/bulgaria/v-noshtta-sreshtu-25-oktomvri-vryshtame-strelkite-s-chas-6044331

Обикновено това преминаване се съпровожда с 84-процентно увеличаване на пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци

480 униформени пазят изборните секции в Търновско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069851

Общо 480 служители от структурните звена на МВР се включват в охраната на местните избори за общински съветници, кметове и национален референдум, които ще се проведат на 25 октомври 2015 г. От тях 365 са служители с полицейски правомощия на Областната дирекция на МВР - Велико Търново, 82 пожарникари,
Общо 480 служители от структурните звена на МВР се включват в охраната на местните избори за общински съветници, кметове и национален референдум, които ще се проведат на 25 октомври 2015 г. От тях 365 са служители с полицейски правомощия на Областната дирекция на МВР - Велико Търново, 82 пожарникари,

Връщаме стрелките с час назад, печелим 60 минути сън

http://www.vesti.bg/bulgaria/vryshtame-strelkite-s-chas-nazad-pechelim-60-minuti-syn-6044331

Обикновено това преминаване се съпровожда с 84-процентно увеличаване на пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци

Запознайте се с 95-годишния Казим! Ето каква е тайната на перфектния му външен вид (снимки)

http://petel.bg/Zapoznayte-se-s-95-godishniya-Kazim--Eto-kakva-e-taynata-na-perfektniya-mu-vanshen-vid--snimki-__131600

Това е 95-годишният йога учител Казим Гюрбюз, който изглежда по-скоро на 50, отколкото на 100, пише Andonovo.com, позовавайки се на Yogikazim.com. Казим...

Ето я цялата истина за това пяла ли е Кичка Бодурова в "Сизър палас"

http://petel.bg/Eto-ya-tsyalata-istina-za-tova-pyala-li-e-Kichka-Bodurova-v-Sizar-palas__131601

Снимки: "24 часа" Пяла ли е, или не Кичка Бодурова в “Сизър палас” - този въпрос развълнува не само съквартирантите във “ВИП Брадър”, но и...

България, Румъния и Сърбия обявиха готовност да затворят границите си

http://news.ibox.bg/news/id_28561527

Новината обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в резиденция „Бояна" след двучасова среща с премиера на Виктор Понта и премиерът на Сърбия Александър Вучич

Лекари от Враца ощипали НЗОК със 107 бона

http://frognews.bg/news_100603/Lekari-ot-Vratsa-oshtipali-NZOK-sas-107-bona/

Лекари, болници и аптеки във Врачанска област са ощетили бюджета на Здравната каса със 107 хиляди лева. Това е установено от регионалната каса във Враца при 670 проверки от началото на годината до месец септември. Наложени са глоби за близо 55 хиляди лева, съобщава БНР.

Борисов: Няма да сме буфер, ще затворим границата за бежанци, ако трябва

http://offnews.bg/news/n_1/n_578790.html

Договорихме се България, Румъния и Сърбия да имат общо становище по темата за бежанците. Това обявиха след срещата си в София сръбският премиер Александър Вучич, румънският премиер Виктор Понта и премиерът Бойко Борисов. "Сърбия, България и Румъния трябва да действат заедно, да са солидарни с Европа и да искат солидарност от европейските страни. Готови сме с всичките си сили да подпомогнем включително в полицейското сътруднучеството, инфраструктурата, за да изпълним всички наши задължения и да управляваме кризата с бежанците по-добре", посочи Вучич. Той подчерта, че икономическото сътрудничество между трите страни може да е по-добро, като това важи и за приятелските отношения между държавите. Ако Германия, Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите граници. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни, коментира и премиерът Борисов. Излиза, че ако си българин, румънец или сърбин, не можеш да влезеш в шенгенското пространство, но ако си афганистанец, сириец или иракчанин, можеш да влезеш, каза той. България и Румъния са далеч по-добри при охраняването на границите, отколкото половината страни членки. През Гърция, Македония огромни вълни от бежанци отиват при нашите съседи в Сърбия. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент да затворят още държави и да оставят бежанците при нас, няма да сме съгласни, категоричен е Борисов. Искаме да имаме общи позиции, защото регионът е изключително чувствителен на всички решения, които ще се вземат в Брюксел. Пазим Шенгенската граница така, както са изискванията. Проблемът и страхът ние е, че няма стратегическа крайна цел до кога този процес ще върви, къде ще се настаняват бежанците, как ще участват в социалната система. Има куп въпроси, които не можем да си отговорим, допълни премиерът.

Арестуваха 73 мигранти в Пазарджишко

http://www.bnews.bg/article-142908

Настанени са във временен център за бежанци към Дирекция "Миграция".

Лекари, болници и аптеки в област Враца ощетили НЗОК със 107 000 лв.

http://pik.bg/лекари-болници-и-аптеки-в-област-враца-ощетили-нзок-със-107-000-лв-news423085.html

Лекари, болници и аптеки в област Враца ощетили НЗОК със 107 000 лв.

Лекари, болници и аптеки във Врачанска област са ощетили бюджета на Здравната каса със 107 хиляди лева. Това е установено от регионалната каса във Враца при 670 проверки от началото на годината до месец септември. Наложени са глоби за близо 55 хиляди лева, съобщава БНР.

При проверките е засечено, че най-много са ощетили бюджета на Здравната каса болниците във Врачанска област. Те са получили неправомерно и след това са възстановили на Касата около 82 хиляди лева и са глобени за 24 хиляди лева. Установено е, че болниците най-често нарушават стандартите за хоспитализация и изпълнение на клиничните пътеки.

Не спазват изискванията за изписване на пациентите и не лекуват придружаващите ги заболявания. При проверките на личните лекари е засечено, че включват в регистрите си пациенти, които се водят към друга практика, нямат изправно медицинско оборудване и не се справят с воденето на документацията. При зъболекарите е установено, че надвишават или дублират определените дентални дейности в платения от Здравната каса пакет. Проблемите в проверените аптеки предимно са свързани с попълването на рецептурните бланки за отпускане на лекарства.

Мария Киркова не завърши първия старт от Световната купа в алпийските ски

http://www.cross.bg/sezon-svetovnata-kirkova-1485466.html

/КРОСС/Мария Киркова не успя да завърши първото състезание от новия сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българската скиорка отпадна в първия манш на гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден. Освен Киркова, която беше с последния стартов номер - 71, не завършиха още 16 състезателки. През 48-те врати успешно преминаха 53 скиорки, а до втория манш достигнаха 30. Най-бърза в първото преминаване по трасето беше италианката Федерика Бриньоне. Тя измина дистанцията за 1:10.11 мин. и натрупа солиден аванс от 0.95 сек. пред американката Микаела Шифрин. Тина Вайратер от Лихтенщайн е трета с пасив от 1.42 сек., а зад нея са швейцарката Лара Гут с време 1:11.62 мин. и шведката Сара Хектор с време 1:11.64 мин. Вторият манш започва в 13.45 часа. Новият сезон ще премине без псоледните носителки на Световната купа. Шампионката от последните две години Анна Фенингер, която е и най-добрата състезателка в гигантския слалом, получи изключително тежка контузия и пропуска целия сезон. Тина Мазе пък си взе едногодишна почивка от спорта. Американката Линдзи Вон, която доскоро лекуваше контузия в глезена, реши да пропусне днешното състезание.  

Гледат мярката на таксиджията, нападнал полицай

http://frognews.bg/news_100602/Gledat-miarkata-na-taksidjiiata-napadnal-politsai/

Таксиметровият шофьор, който нападна полицай пред парламента, се изправя пред съда. 46-годишният Борис Тасев е обвиняем за това, че е причинил лека телесна повреда на служител на МВР. Гледането на мярката е обявено точно за 12.00 часа, съобщи БТВ.

България, Сърбия и Румъния няма да са буферна зона за бежанците

http://www.mediapool.bg/bulgaria-sarbiya-i-rumaniya-nyama-da-sa-buferna-zona-za-bezhantsite-news240907.html

България Сърбия и Румъния отиват с обща стратегия за решаване на проблема с бежанците, които напират по границите, на срещата в неделя в Брюксел, свикана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. За това се разбраха премиерите на трите страни Бойко Борисов, Виктор Понта и Александър Вучич. Българският премиер беше домакин на срещата. Трите страни стигнаха до общо становище, за да бъде чут по-силно гласът им в Европа. Румънският премиер Виктор Понта поиска общо решение за цяла Европа, като всяка страна поеме своята отговорност за решаването на проблема. В противен случай, ако Западът затвори границите си за притока на бежанци, трите страни също ще затворят своите, каза българският премиер Бойко Борисов. По думите му другите възможности са ЕС да подпомогне Ливан, Турция и Йордания да държат бежанците на тяхна територия. Анкара вече поиска 3.3 млрд. евро годишна помощ от ЕС за да може да удържи бежанците. "Третият план е предаваме се", каза Борисов. "Ако вземете картата на Европа ще се получи, че България Румъния Сърбия и Гърция ще останат буферната зона между Турция и ЕС. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент, да затворят още държави и да оставят бежанците при нас няма да сме съгласни. Не става дума за пари", каза още българският премиер. Борисов: Затваряне на границите и стоп на бежанците По някакъв начин трябва да кажем "стоп" на бежанците, каза Бойко Борисов. "Опитвахме се да си обясним докъде ще се стигне всъщност. Какъв е планът – дали можем да предотвратим тази катастрофа. Не само, че не виждаме светлина в тунела, а все повече бежанци идват. Всички сме в Европа – тези хора къде ще живеят и какво ще работят, какви граждани ще са децата, които ще се раждат? Как ще бъде разпределена тази тежест? Затвори ли ще изградим в България и Сърбия, за да ги държим при нас, ако искат да идат в Швеция например?", попита Борисов. Той изрази надежда да имат отговори на тези въпросив неделя. Според българския премиер, ако ще правим ограда, трябва да я направим веднага и да спрем притока. "Хиляди хора седят в калта и дъжда и искат да отидат в хърватско, а не да останат в Сърбия. По някакъв начин трябва да им се каже „стоп”. Продължаваме да правим някакви декларации и да се събираме през три дни на една и съща тема. Жал ми е и за парите, които харчим вече”, каза още Бойко Борисов. Борисов посочи, че България и Румъния са по-добри в охраняването на шенгенските граници, поне от половината страни, които са част от това пространство. Сърбия, макар да не е член на ЕС, се държи като такава, справя се със ситуацията и показва, че е „много по-добре подготвена от други държави от ЕС", каза Борисов. Той допълни, че в същото време през Гърцияи Македония преминават огромни вълни от бежанци и отиват в Сърбия. Проблемът е с оградите при Унгария, където се правят едни буфери, каза българският премиер. "И трите държави сме в готовност, ако Германия Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона. Ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни“, каза Борисов. Той призова да се подкрепят договореностите с Турция да задържа милионите бежанци на тяхна територия. Виктор Понта: Отиваме в Брюксел с обща стратегия за да бъдем чути От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно, каза румънският премиер Виктор Понта. Той също посочи, че трите страни изпълняват задълженията си и са солидарни с цяла Европа, но "отговорността не може да бъде само на едни държави, а други да нямат". Според Понта ако има държави, които затварят границите си или изграждат огради, ние също имаме право да се защитим, но това не е добро решение. "Доброто решение е общо решение на цяла Европа. И трите страни ще заявим това на европейско ниво и ще работим заедно точно в тази посока и смисъл", каза Виктор Понта. "Ако погледнете картата- България, Сърбия и Румъния представляват входната врата на Европа от нашия регион. Трябва заедно и съвместно да действаме, както и с всички останали европейски държави. Позицията на трите страни, които сме най-важни в този регион, трябва да се поддържа на европейско ниво", заяви Понта. Понта подкрепи Борисов, че е необходима стратегия за това какво ще се прави в близко бъдеще, защото "не става само със срещи и изявления". "От днес трите държави имаме обща стратегия и това е много важно. Ако днес говорим за кризата с мигрантите, то ние, трите държави, искаме да имаме и обща стратегия и за енергетика, Шенгенско пространство. Така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно отколкото по отделно", допълни Понта. Той посочи, че румънското правителство е готово да подкрепя съседите си. Александър Вучич: Обсъдихме и доставките на газ "В Сърбия следим с огромен интерес работата на трите страни по отношение на това, което Крайовската група трябва да представлява в бъдеще. Убедени сме, че икономическото сътрудничество може да бъде по-добро. Приятелските ни отношения могат да бъдат издигнати на по-високо равнище. Говорихме за проблема с бежанците, както и за енергетиката и доставките на газ. Най-важното е мигрантската криза. Договорихме се да имаме общо становище и взаимно да си помагаме”, заяви сръбският премиер Александър Вучич. По думите му, Сърбия ще привежда в изпълнение изцяло всички решения, тъй като са лоялни партньори и съседи. "С Борисов постигнахме съгласие за бежанците. Не сме имали нито един инцидент и проблем. Ще защитаваме трите си държави и нашият глас в случай, че бъде изразен от една от трите държави в Брюксел, ще бъде много по-силен", каза още Александър Вучич.

България, Сърбия и Румъния отиват с обща стратегия по проблема с бежанците в Брюксел

http://www.mediapool.bg/bulgaria-sarbiya-i-rumaniya-otivat-s-obshta-strategiya-po-problema-s-bezhantsite-v-bryuksel-news240907.html

България Сърбия и Румъния отиват с обща стратегия за решаване на проблема с бежанците, които напират по границите, на срещата в неделя в Брюксел, свикана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. За това се разбраха премиерите на трите страни Бойко Борисов, Виктор Понта и Александър Вучич. Българският премиер беше домакин на срещата. Трите страни стигнаха до общо становище, за да бъде чут по-силно гласът им в Европа. Румънският премиер Виктор Понта поиска общо решение за цяла Европа, като всяка страна поеме своята отговорност за решаването на проблема. В противен случай, ако Западът затвори границите си за притока на бежанци, трите страни също ще затворят своите, каза българският премиер Бойко Борисов. По думите му другите възможности са ЕС да подпомогне Ливан, Турция и Йордания да държат бежанците на тяхна територия. Анкара вече поиска 3.3 млрд. евро годишна помощ от ЕС за да може да удържи бежанците. „Третият план е предаваме се“, каза Борисов. "Ако вземете картата на Европа ще се получи, че България Румъния Сърбия и Гърция ще останат буферната зона между Турция и ЕС. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент, да затворят още държави и да оставят бежанците при нас няма да сме съгласни. Не става дума за пари", каза още българският премиер. Борисов: Затваряне на границите и стоп на бежанците По някакъв начин трябва да кажем „стоп” на бежанците, каза Бойко Борисов. „Опитвахме се да си обясним докъде ще се стигне всъщност. Какъв е планът – дали можем да предотвратим тази катастрофа. Не само, че не виждаме светлина в тунела, а все повече бежанци идват. Всички сме в Европа – тези хора къде ще живеят и какво ще работят, какви граждани ще са децата, които ще се раждат? Как ще бъде разпределена тази тежест? Затвори ли ще изградим в България и Сърбия, за да ги държим при нас, ако искат да идат в Швеция например?”, попита Борисов. Той изрази надежда да имат отговори на тези въпросив неделя. Според българския премиер, ако ще правим ограда, трябва да я направим веднага и да спрем притока. „Хиляди хора седят в калта и дъжда и искат да отидат в хърватско, а не да останат в Сърбия. По някакъв начин трябва да им се каже „стоп”. Продължаваме да правим някакви декларации и да се събираме през три дни на една и съща тема. Жал ми е и за парите, които харчим вече”, каза още Бойко Борисов. Борисов посочи, че България и Румъния са по-добри в охраняването на шенгенските граници, поне от половината страни, които са част от това пространство. Сърбия, макар да не е член на ЕС, се държи като такава, справя се със ситуацията и показва, че е „много по-добре подготвена от други държави от ЕС", каза Борисов. Той допълни, че в същото време през Гърцияи Македония преминават огромни вълни от бежанци и отиват в Сърбия. Проблемът е с оградите при Унгария, където се правят едни буфери, каза българският премиер. "И трите държави сме в готовност, ако Германия Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона. Ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни“, каза Борисов. Той призова да се подкрепят договореностите с Турция да задържа милионите бежанци на тяхна територия. Виктор Понта: Отиваме в Брюксел с обща стратегия за да бъдем чути От днес Румъния, България и Сърбия имаме обща стратегия, така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно, отколкото по отделно, каза румънският премиер Виктор Понта. Той също посочи, че трите страни изпълняват задълженията сии са солидарни с цяла Европа, но „отговорността не може да бъде само на едни държави, а други да нямат”. Според Понта ако има държави, които затварят границите си или изграждат огради, ние също имаме право да се защитим, но това не е добро решение. „Доброто решение е общо решение на цяла Европа. И трите страни ще заявим това на европейско ниво и ще работим заедно точно в тази посока и смисъл”, каза Виктор Понта. "Ако погледнете картата- България, Сърбия и Румъния представляват входната врата на Европа от нашия регион. Трябва заедно и съвместно да действаме, както и с всички останали европейски държави. Позицията на трите страни, които сме най-важни в този регион, трябва да се поддържа на европейско ниво", заяви Понта. Понта подкрепи Борисов, че е необходима стратегия за това какво ще се прави в близко бъдеще, защото „не става само със срещи и изявления". "От днес трите държави имаме обща стратегия и това е много важно. Ако днес говорим за кризата с мигрантите, то ние, трите държави, искаме да имаме и обща стратегия и за енергетика, Шенгенско пространство. Така нашите три гласа ще бъдат чути по-добре заедно отколкото по отделно", допълни Понта. Той посочи, че румънското правителство е готово да подкрепя съседите си. Александър Вучич: Обсъдихме и доставките на газ „В Сърбия следим с огромен интерес работата на трите страни по отношение на това, което Крайовската група трябва да представлява в бъдеще. Убедени сме, че икономическото сътрудничество може да бъде по-добро. Приятелските ни отношения могат да бъдат издигнати на по-високо равнище. Говорихме за проблема с бежанците, както и за енергетиката и доставките на газ. Най-важното е мигрантската криза. Договорихме се да имаме общо становище и взаимно да си помагаме”, заяви сръбският премиер Александър Вучич. По думите му, Сърбия ще привежда в изпълнение изцяло всички решения, тъй като са лоялни партньори и съседи. „С Борисов постигнахме съгласие за бежанците. Не сме имали нито един инцидент и проблем. Ще защитаваме трите си държави и нашият глас в случай, че бъде изразен от една от трите държави в Брюксел, ще бъде много по-силен”, каза още Александър Вучич.

България, Сърбия и Румъния затварят границите си, ако Западът спре приема на бежанци

http://www.mediapool.bg/bulgaria-sarbiya-i-rumaniya-zatvaryat-granitsite-si-ako-zapadat-spre-priema-na-bezhantsi-news240907.html

"Ако Германия, Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народите ни да станат буферна зона. Ще имаме готовност по същия начин да затворим и нашите". Това каза премиера Бойко Борисов след срещата му с премиерите на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич. Тройката от Крайова, както се нарекоха премиерите на трите страни, се събра в София по инициатива на българския премиер преди срещата в Брюксел в неделя, свикана от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заради мигрантските потоци през Балканите. "Много е важно да се знае, че европейската солидарност и ние всички България, Румъния и Сърбия, независимо, че Сърбия не е, но се държи като държава-членка с цялата отговорност, която има, показваме, че е много по-добре подготвена от други държави от ЕС", заяви Борисов. "България и Румъния са далеч по-добри от охраняването на шенгенските граници, поне на половината от тях. Фактите не ме опровергаха, за съжаление. През Гърция, Македония огромни вълни от бежанци отиват при нашите съседи в Сърбия. Проблемът с оградите при Унгария правят едни буфери", каза още Борисов. "И трите държави сме в готовност, ако Германия Австрия и други държави затворят границите си, няма да оставим народните ни да станат буферна зона. Ще имаме готовност по същия начин да затворим нашите. Няма да изложим страните си на опустошителния натиск от бежанските вълни. Да се подкрепят договореностите с Турция, да се задържат милионите там, на турска територия", добави той. "Ако вземете картата на Европа ще се получи, че България Румъния Сърбия и Гърция ще останат буферната зона между Турция и ЕС. Усиленото строене на огради в Европа ни притеснява. Заявяваме, че имат пълната ни европейска солидарност, но не сме слепи и ако отидат на този експеримент да затворят още държави и да оставят бежанците при нас няма да сме съгласни. Не става дума за пари", каза още Бойко Борисов. Очаквайте подробности

Борисов: Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона

http://pik.bg/борисов-няма-да-оставим-нашите-народи-да-станат-буферна-зона-news423081.html

Борисов: Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона

Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим границите. Това заяви премиерът Бойко Борисов след тристранната среща с премиерите на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич относно мигрантската криза в Европа.

Няма да изложим нашите страни на опустошителния натиск на милионите, които биха дошли, заяви Бойко Борисов. Нашият проблем и нашият страх е, че няма стратегическа крайна цел – до къде ще стигне тази вълна, къде тези бежанци ще работят, как ще бъдат интегрирани, къде ще бъдат обучавани децата им, запита Бойко Борисов.

Ние нямаме право да изложим нашите народи на този натиск и дори да се сливат цели системи, каза още българският министър-председател. Александър Вучич добави, че тримата премиери са се обедини около съвместни инициативи и решения, които да защитават националните интереси. Ние сме лоялни партньори и добри съседи, каза сръбският премиер. Той съобщи, че Виктор Понта е предложим помощ за охрана на сръбската граница. Вучич отбеляза и че досега не е имало инциденти по българо-сръбската граница. Съвместно ще охраняваме границите си”, каза още Вучич. 

Бъчварова: Проверяват се всички сигнали за купуване на гласове

http://society.actualno.com/Bychvarova-Proverjavat-se-vsichki-signali-za-kupuvane-na-glasove-news_503418.html

Всички сигнали за купуване на гласове, които са получени в МВР, се проверяват. Това каза Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, съобщи Агенция „Фокус”. "През месец август е утвърден план с конкретни дейности, срокове и отговорници по организация управление оперативно издирвателната дейност, охранителни и превантивни действия, пожарна безопаснос

Словения е приела на своя територия над 56 хил. бежанци за седмица

http://europe.actualno.com/Slovenija-e-priela-na-svoja-teritorija-nad-56-hil-bejanci-za-sedmica-news_503406.html

Заместник министърът на вътрешните работи на Словения Бащиян Шефиц заяви, че в момента в страната са влезли повече от 56 хил. бежанци, предаде ТАСС. „В течение на седмицата ние приехме рекордно количество бежанци – 56 хиляди 499 души“, каза Шефиц. „Най-тежка е ситуацията в пограничния пункт Регонци, където границата за два дни бе пресечена от 13 хил. мигранти“, добави заместник-министърът. Според него всички погранични центрове за прием на бежанци са препълнени. Ос

Родители искат камери в забавачките

http://www.bnews.bg/article-142907

Видеонаблюдението щяло да спре тормоза върху хлапетата.

Как шуменски курсант стана шампион по канадска борба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5068545

Християн Маринов е с най-силната десница в света   Бъдещият офицер е първенец сред младежите  
Бъдещ офицер, курсант от Военния факултет по артилерия и противовъздушна отбрана в Шумен, извоюва световно признание - златен медал, заради изключително силната си и технична дясна ръка. Младши сержант Християн Маринов (20 г.
Християн Маринов е с най-силната десница в света Бъдещият офицер е първенец сред младежите Бъдещ офицер, курсант от Военния факултет по артилерия и противовъздушна отбрана в Шумен, извоюва световно признание - златен медал, заради изключително силната си и технична дясна ръка. Младши сержант Християн Маринов (20 г.

Вучич: Сърбия, България и Румъния трябва да действат заедно, да са солидарни с Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5069822

Сърбия, България и Румъния трябва да действат заедно, да са солидарни с Европа и да искат солидарност от европейските страни. Това каза сръбският министър-председател Александър Вучич след срещата му с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Румъния Виктор Понта, предаде
Сърбия, България и Румъния трябва да действат заедно, да са солидарни с Европа и да искат солидарност от европейските страни. Това каза сръбският министър-председател Александър Вучич след срещата му с премиера на България Бойко Борисов и премиера на Румъния Виктор Понта, предаде "Фокус". "Благодаря на премиерът Бойко Борисов за поканата,

Родители искат видеонаблюдение в детските градини

http://www.cross.bg/gradini-kamerite-kameri-1485465.html

/КРОСС/След скандалния случай с учителка, която залепи лепенка на устата на дете, родители настояват да се постави видеонаблюдение в детските ясли и градини. Възпитателката, причинила болка на 5-годишния Кристиян, който отказал да яде кашкавал, получила само забележка. Ако обаче в забавачката е имало камери, които да уловят тормоза, едва ли учителката е щяла да се размине само с порицание, смятат родителите на момченцето. Въпреки че няма горчив опит, Васил Петков също иска камери в детската градина, която посещават дъщерите му. Много родители обаче са на другия полюс. Против видеонаблюдението са и някои от педагозите. Причината - би било унизително и стресиращо за учителите да бъдат следени под лупа. Камери трябва да има, но не във всички ясли и градини, казват от Агенцията за закрила на детето. Дали обаче камерите ще предотвратят тормоза е под съмнение. Според експертите картината, която камерите предават, трябва да се следи от независими наблюдатели.  

Стачкуват актьорите от театъра в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5069803

Актьорите от Музикално драматичния театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ във Велико Търново се вдигнаха на стачка. Тяхното единствено искане е оставката на директора Христофор Йонов. Стaчният кoмитeт информира, че е дeпoзиpaл oфициaлнo yвeдoмлeниe дo pъкoвoдcтвoто на храма на Мелпомена в старата столица.
Актьорите от Музикално драматичния театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ във Велико Търново се вдигнаха на стачка. Тяхното единствено искане е оставката на директора Христофор Йонов. Стaчният кoмитeт информира, че е дeпoзиpaл oфициaлнo yвeдoмлeниe дo pъкoвoдcтвoто на храма на Мелпомена в старата столица.

Екшън на магистрала "Тракия": Каналджия заряза бус с бежанци, прескача през мрежата

http://petel.bg/Ekshan-na-magistrala-Trakiya--Kanaldzhiya-zaryaza-bus-s-bezhantsi--preskacha-prez-mrezhata__131598

Снимка: Булфото, архив На автомагистрала "Тракия" в района на Стара Загора, в посоката към София, при полицейска акция е задържан...

В София задържаха арабин, издирван за убийство

http://petel.bg/V-Sofiya-zadarzhaha-arabin--izdirvan-za-ubiystvo__131599

Снимка: Булфото, архив На територията на София е задържано лице от арабски произход, издирвано за убийство. Това съобщи главен комисар...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване