Нервак ошамари тираджия по междуселски път в Русенско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103626

Агресивен мъж ошамари посред бял ден тираджия след скандал на междуселския път Малко Враново - Черешово. Това съобщиха от полицията в Русе. За инцидента на тел. 112 алармирали и двамата участници, които изчакали да дойде полиция и да разреши спора.
Двамата се спречкали след създалата се опасност от катастрофа.
Агресивен мъж ошамари посред бял ден тираджия след скандал на междуселския път Малко Враново - Черешово. Това съобщиха от полицията в Русе. За инцидента на тел. 112 алармирали и двамата участници, които изчакали да дойде полиция и да разреши спора. Двамата се спречкали след създалата се опасност от катастрофа.

България сред страните с най-много нарушения при усвояването на европари

http://offnews.bg/news/n_1/n_588955.html

България е сред страните, които получават най-много неправомерно раздадени пари от програми на Европейския съюз. Това става ясно от доклад на одиторите на ЕС за 2014 г., който беше представен пред комисията по бюджетен контрол в ЕП от председателя на Европейската сметна палата Витор Калдейра, цитиран от БНР.  Най-много пари се раздават неправомерно по програмите за "Икономическо, социално и териториално сближаване", а 5,7% от разходите изобщо не е следвало да бъдат направени, защото парите не са използвани в пълно съответствие с правилата на ЕС, сочи докладът. Друг проблем е ниския процент на усвояване на средствата от проекти, като особено това важи за пет държави – България, Гърция, Испания, Румъния и Словакия. В тези страни нивата на усвояване на европарите е значително под средното за ЕС. В четири от тези страни общият размер на средствата, които все още не са заявени за плащане от бюджета на Съюза, варират на 15 на сто, или повече от техните годишни държавни разходи, става ясно още от доклада. Европейската сметна палата е установила още нарушения при възлагането на обществени поръчки, като това е факт в общо осем държави, сред които и България. 6% от грешките са свързани с нередовни процедури за договаряне на търговете. България е дадена като пример за това, че се плащат пари по програми в земеделието на фирми, които не са отговаряли на изискванията. Става дума за мярката "добавяне на стойност" към земеделските и горските продукти. В редица случаи е имало критерии за подбор на фирмите, но те не са били използвани като насока за насочване на средствата, тъй като бюджетът е бил достатъчен, за да се финансират всички допустими проекти, посочват одиторите.  Като друг проблем Калдейра посочи необходимото преразпределение на финансовите средства за области, където те са най-необходими. Той призова за преразглеждане на правилата и схемите за отпускане на средствата на правителствата. 

Коледа от Приказките с концерта на Шьонбрун Фестивал Оркестър Виена

http://www.cross.bg/shyonbryn-viena-festival-1487541.html

/КРОСС/ Да те завладее приказка и то от онези, които се случват в дворец, във Виена, малко преди Коледа. Това вълшебство се случва само в София и Варна, и то съвсем скоро. Под звуците на класически произведения от Joseph Haydn, Franz Schubert, W. A. Mozart, Щраус, Suppe, Millocker, Zeller, Виена заживява и у нас. Дворецът Шьонбрун, от където идва и самия Шьонбрун Фестивал Оркестър, е известен със своята 450 годишна история, и е обявен за част от Световното културно наследство. Заедно със съоснователя на дворцовия оркестър Mr. Peter Hosek, у нас пристига и знаменития диригент Guido Mancusi, който ще направи нашата Коледа наистина специална. Шонбрун Festival Orchestra Виена е виенски камерен оркестър, който пресъздава бляскавата епоха на имперска Виена в музика. Оркестърът е с регулярна програма в Дворцовият Театър на Дворецът Шьонбрун. Въпреки това, цял свят има възможност, да се наслаждава на приказните изпълнения на оркестъра. Швеция, Финландия, Дания, Китай, Югоизточна Азия, Германия, Гърция и Бразилия са само част от страните, приели с ентусиазъм концертните турнета на Шьонбрун Фестивал Оркестър. Прецизно поднесената програма, качестен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска Виенска приказка - това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който ще ни поднесат Шьонбрун Фестивал Оркестър.     Не пропускайте да запазите датата за Коледния коцерт - на 4 декември във Варна и на 6 декември в София

Близо 7000 души от бивши съветски републики се бият за ИД

http://www.mediapool.bg/blizo-7000-dushi-ot-bivshi-savetski-republiki-se-biyat-za-id-news241619.html

Сред общо 80-те хиляди бойци на забранената в Русия международна терористична организация "Ислямска държава" близо 7000 са граждани на бивши съветски републики. Това съобщи зам.-директорът на руската Федерална служба за сигурност Евгений Сисоев, завеждащ апарата на Националния антитерористичен комитет, цитиран във вторник от ТАСС.   Сисоев говори на започналата в Сочи 7-а регионална конференция на Международната асоциация на прокурорите за страните от Централна и Източна Европа и Централна Азия.   В средата на 2015 г. ИД разполагаше с около 80 000 бойци, включително 50 хиляди в Сирия и 30 хиляди в Ирак, което е сравнимо с армиите на някои държави. Близо 30 хиляди от тях са терористи от чужбина, огромната част от които са пристигнали от Близкия изток и Северна Африка, посочи той.   "От страните в постсъветското пространство, включително Русия, в редиците на организацията са влезли около 7 хиляди души", добави зам.-шефът на ФСС.   В момента ИД е твърде опасна като терористична заплаха, защото успя за кратко време значително да разшири своята география" и да бъде призната за лидер на "глобалния джихад" от повечето регионални и международни терористични организации, като изтласка на втори план Ал Каида, каза той.

Политолог за Фрог: Записът със съдия Янева е знак, че властта подготвя нещо

http://frognews.bg/news_101670/Politolog-za-Frog-Zapisat-sas-sadiia-IAneva-e-znak-che-vlastta-podgotvia-neshto/

Имаше момент на застой от такива компромати като записа със съдия Владимира Янева. Не е случаен моментът, в който излиза. Компроматите имат за цел да отвличат общественото внимание, което означава, че властта се готви да прави нещо. Опитва се да измести фокуса от важен проблем, който вече е налице в държавата. Това коментира пред Фрог нюз политологът Анастас Стефанов по повод скандалните записи със съдия Янева.

Удариха джип натъпкан с контрабандни цигари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103622

Митнически служители от Капитан Андреево спряха рекордна пратка контрабандни цигари от Турция, съобщи митница Свиленград. В джип Ленд Роувър инспекторите откриха 1160 кутии от различни марки без бандерол.  Тютюневите изделия били укрити в различни кухини на луксозното возило, собственост на жител на Димитровград.
Митнически служители от Капитан Андреево спряха рекордна пратка контрабандни цигари от Турция, съобщи митница Свиленград. В джип Ленд Роувър инспекторите откриха 1160 кутии от различни марки без бандерол. Тютюневите изделия били укрити в различни кухини на луксозното возило, собственост на жител на Димитровград.

Европейската комисия с тежки обвинения срещу Турция! Недостатъци в правосъдната система! Натиск върху медиите! Липса на реформи!

http://www.bnews.bg/article-143509

Президентът на Турция остава обвързан с голям кръг от ключови външни и вътрешни политики, се казва още в доклада на ЕК.

Полицията отказала да арестува телефонен измамник

http://www.vesti.bg/bulgaria/policiiata-otkazala-da-arestuva-telefonen-izmamnik-6045186

Мъж сам откри телефонни измамници, опита ли се да ограбят баба му. Полицията обаче отказала съдействие

Отбелязват Деня на диабета във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306061

Във Варна ще бъде отбелязан Деня на диабета, научи Moreto.net. По традиция датата се чества на 14 ноември, но в морската столица ще се случи на 12 ноември в зала "Пленарна" от 17 часа. Лекция „Диабет и око“ ще изнесе д-р Даниела Митова.

Затворник, пуснат в отпуск, ограбил магазин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103613

Затворник от врачанския затвор, пуснат в отпуск, ограбил магазин за храни в монтанското село Владимирово.
Апашът разбил оградата и проникнал в магазина. Кражбата станала за времето от 22,00 ч. на 8- ми ноември до 6 часа на 9- ти ноември. На място е извършен оглед от служител на Участък Бойчиновци. В резултат на проведените оперативно-издирвателни
Затворник от врачанския затвор, пуснат в отпуск, ограбил магазин за храни в монтанското село Владимирово. Апашът разбил оградата и проникнал в магазина. Кражбата станала за времето от 22,00 ч. на 8- ми ноември до 6 часа на 9- ти ноември. На място е извършен оглед от служител на Участък Бойчиновци. В резултат на проведените оперативно-издирвателни

Асоциацията за пътна безопасност започва тестове на системите за предпазване на пешеходци

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/11/10/2646283_asociaciiata_za_putna_bezopasnost_zapochva_testove_na/?ref=rss


Европейската неправителствена организация Euro NCAP, която оценява безопасността на пусканите на пазарите на континента автомобили, започва тестове на системите за избягване на удар с пешеходец.
Подобни разработки, действащи с помощта на камери или радари, присъстват серийно или като екстра в редица модели автомобили. Задачата на системите е да засекат опасното поведение на пешеходеца, да сигнализират водача и ако той не се намеси, а има опасност от сблъсък, да задействат спирачките....

Владимир Путин ще се срещне с емира на Кувейт

http://www.cross.bg/rysiya-kyveiit-moskva-1487540.html

/КРОСС/Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с емира на Кувейт Сабах ал Ахмед ас Сабах, в Сочи, предаде РИА Новости. Това е първото в постсъветската история на Русия посещение на кувейтски емир, както и първите преговори", съобщи прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков. „Имаме постоянен политически диалог на различни равнища. Сега към тях ще се прибави и такъв на най-високо ниво", добави той.Двамата ще обсъждат търговско-икономически и научно-технически въпроси. Според различни военни експерти Кувейт има интерес за покупката на руско въоръжение и в перспектива от доставката на зенитно-ракетните системи С 300, както и изтребители и вертолети от най-ново поколение, подобно на тези, които Москва продава на Обединените арабски емирства и Бахрейн. За Русия развитието на военно-техническото сътрудничество с Кувейт е приоритетно, защото още през 70-те и 80-те години ОАЕ са купували тогава съветско въоръжение, а днес проявяват интерес и към покупката на новата модификация танкове Т-90 МС. Москва води в последно време много активни разговори с арабските държави и като потвърждение на това в неофициален план се изтъква, че скоро в Русия на посещение може да дойде саудитският крал Салман

Самоделка гръмна пред дома на Далакмана в Бургас (снимки)

http://pik.bg/самоделка-гръмна-пред-дома-на-далакмана-в-бургас-снимки-news432865.html

Самоделка гръмна пред дома на Далакмана в Бургас (снимки)

Заложиха самоделна бомба пред жилището на майката на небезизвестния Николай Далакманов, по прякор Далакмана. Взривът е усетен малко след 23 часа в бургаския комплекс "Братя Миладинови".
На място се отзовават три патрулни автомобила и един от следствената служба към ОД МВР-Бургас.

Бомбата най-вероятно е от миниум-бронз, но шокиращо за разследващите обаче е, че в нея освен шрапнел имало и ръждясали халки и два заключени катинара, съобщава e-burgas.com.

 По данни на очевидци, малко след като се отзовават на подадения сигнал, униформените засичат известния с множество криминални прояви Горан Горанов. „В момента, в който единия служител слезе към мазите, а другия снимаше остатъците от бомбата, Горан Горанов (видимо неадекватен) влезе във входа , качи се до междуетажието на 1-я и 2-я етаж и като забеляза, че има полицай слезе обратно и излезе“, допълват очевидци.

 В 23:45 Горанов е обявен за издирване. Дали той е заложил бомбата в жилищния блок и какво е правил там по това време, засега не е ясно.

За щастие при взрива няма пострадали, настъпили са материални щети – обгаряния по едната врата на 2-я етаж и разбита входна врата на блока.

Джина от “Трамвай № 5” пее на рождения си ден в “Х Фактор”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102434

Джина от “Трамвай № 5” е гост на големия концерт на участниците от “Х Фактор” довечера, когато певицата празнува рождения си ден. Тя ще изпълни новата си песен “Уморих се”, чиято музика пише дъщеря й Мартина. Видеоклипът към парчето, което е част от албума й “Джина Иванова и приятели”, също е готов.
Джина от “Трамвай № 5” е гост на големия концерт на участниците от “Х Фактор” довечера, когато певицата празнува рождения си ден. Тя ще изпълни новата си песен “Уморих се”, чиято музика пише дъщеря й Мартина. Видеоклипът към парчето, което е част от албума й “Джина Иванова и приятели”, също е готов.

Няма да има лимити в основния здравен пакет, уверява МЗ

http://news.ibox.bg/news/id_187571323

Оплакванията на пациентите няма да влияят на договорите на болниците

Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

http://europe.actualno.com/Probiv-v-egipetskite-tajni-slujbi-moje-da-e-prichina-za-padaneto-na-ruskija-samolet-news_506689.html

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от руските държавни структури, цитирани от вестник "Комерсант". Те съобщават още, че е възможно Москва да прекрати въздушните връзки не само с Египет, но и с други страни, пише БНТ. При самолетната катастрофа всички 224 души на борда загинаха. Преди фаталния полет на руския Airbus А321 до самолета са били допуснати странични лица. Това твърдят високопоставени руски

Крокодили ще охраняват затворници в Индонезия

http://asia.actualno.com/Krokodili-shte-ohranjavat-zatvornici-v-Indonezija-news_506695.html

Началникът на индонезийската агенция за борба с разпространението на наркотици предложи изграждането на специален затвор за трафиканти, който да бъде разположен на остров и охраняван от крокодили. Това предаде BBC. Буди Васесо смята, че крокодилите са по-добри пазачи от хората поради една причина – не могат да бъдат подкупени. Той дори обещава лично да обходи различни части на Индонезия, за да намери най-свирепите влечуги. „Ще пуснем колкото се може повече крокодили във водите. Тях

Българските полицаи са прости, неграмотни, груби и невъзпитани

http://curious.actualno.com/Bylgarskite-policai-sa-prosti-negramotni-grubi-i-nevyzpitani-news_506682.html

Темата е повече от актуална, а коментарите се сипят като пороен дъжд в социалните мрежи. Попаднахме на коментар на Фейсбук потребител (И. Попов), който решихме да споделим с вас: "Българските полицаи са прости, неграмотни, груби и невъзпитани. Но не затова съм против тях. Конан варварина също е такъв, но бие лоши хора. Много селскостопански работници също са такива, но те също вършат някаква работа. Аргументът, че правата им са нарушени и държавата ги прецаква не е приемлив - да, когато изхвърл

Невена Пейкова готви нов проект след "Избран"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nevena-pejkova-gotvi-nov-proekt-sled-izbran-6045187

Невена очарова публиката с магнетичното си сценично присъствие и страхотен глас в третия сезон на музикалното риалити "Х фактор"

Нови заседания по делото срещу стрелеца от Лясковец

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/novi-zasedaniia-po-deloto-sreshtu-streleca-ot-liaskovec-6045188

Мaгиcтpaтитe oт Великотърновския окpъжен cъд ca нacpoчили eжeднeвни cъдeбни зaceдaния пo процеса дo 20 нoeмвpи

Камерън постави условията за оставане на страната му в ЕС

http://web.barometar.net/82508/

В някои отношения е по-добре да има по-малко Европа, заяви британският премиер, представяйки планове за реформа в ЕС. Лондон иска промени в 4 области. Европейският съюз трябва да играе по-малка роля в някои области от функционирането на своите страни членки, заяви британският министър-председател Дейвид Камерън в реч в Лондон преди референдума във Великобритания за членството […]

Приходите на местните правителства в Китай от продажба на земя растат

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/prihodite-na-mestnite-pravitelstva-v-kitai-ot-prodajba-na-zemia-rastat-205738/

Заради все още нереализираните големи обеми запаси новопостроени жилища обаче анализаторите не очакват скорошно по-видимо възстановяване на пазара

Наближава сезонът на трихинелозата

http://pik.bg/наближава-сезонът-на-трихинелозата-news432858.html

Наближава сезонът на трихинелозата

Личните лекари, специалистите в лечебните заведения и лабораториите трябва да повишат вниманието си за случаи на трихинелоза. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Ваня Танчева-Манчева, предаде "Дарик".

Тя припомни, че сезонността на това заболяване е през месеците от декември до март.

Основен източник на трихинелозата са заразени както дива, така и домашна свиня, а по-рядко коне и мечки. Въпреки, че от началото на 2015 г. е установен само един епидемичен взрив, противоепидемичните мерки по отношение на трихинелозата през настъпващия есенно-зимен сезон трябва да се провеждат, категорични са здравните експерти.

Трихинелозата протича с много разнообразни признаци и може да наподобява грип, ентероколит или астма, като тежестта на заболяването зависи от

количеството консумирано месо, което не е претърпяло достатъчна термична обработка.

Инкубационният период е от 5 до 30 дни. Това е времето от консумацията до появата на първите признаци на заболяването, сред които са: гадене, повръщане, диария и  коликообразни болки.  За 2-3 дни болките намаляват, но температурата се покачва до 39-400С и се задържа 2-3 седмици. Появяват се също отоци по клепачите, по лицето и обилни изпотявания, както и конюнктивит.

Следва появата на болки на дъвкателната, гълтателната, междуребрената мускулатура и крайниците. Очите стават силно фоточувствителни, по кожата се появява розеолоподобен обрив, болните се оплакват от затруднено дъвчене и гълтане.

Ако не се диагностицира и лекува болният не се чувства добре месеци наред до 1-2 години, като се оплакват от безсъние, виене на свят, ускорена сърдечна дейност, ниско кръвно налягане, обща слабост и мускулни болки.

4-ма варненци с отворено писмо до новите съветници: Дарете заплатите си! Те не ви трябват

http://petel.bg/4-ma-varnentsi-s-otvoreno-pismo-do-novite-savetnitsi--Darete-zaplatite-si--Te-ne-vi-tryabvat__133574

Четирима бизнесмени във Варна си направиха шега с билбордове със заявка, че не желаят да са общински съветници. Покрай шегата обаче те...

С пръстов отпечатък купуваме лекарства на роднини до "трето коляно"

http://petel.bg/S-prastov-otpechatak-kupuvame-lekarstva-na-rodnini-do-treto-kolyano__133573

С пръстовите отпечатъци, с които се предвижда да купуваме лекарства в аптеките, ще можем да взимаме медикаменти на роднини до "трето...

Убиецът на 15-годишната Симона остава в ареста

http://petel.bg/Ubietsat-na-15-godishnata-Simona-ostava-v-aresta__133577

Снимка: Булфото Убиецът на 15-годишната Симона остава в ареста, реши Окръжният съд в Сливен. На 6 ноември в училищен двор Димитър Иванов...

Психото се изповяда от затвора: Знам кой уби Жоро Илиев! Спусъкът дръпна...

http://petel.bg/Psihoto-se-izpovyada-ot-zatvora--Znam-koy-ubi-ZHoro-Iliev--Spusakat-drapna---__133578

"Райко Кръвта застреля Георги Илиев. Това си беше направо семейно убийство. Целият клан се активизира - майки, сестри, всички помагаха....

Делото срещу Марешки - Прожектираха как се демонтират плочки и прозорци с чук

http://petel.bg/Deloto-sreshhu-Mareshki---Prozhektiraha-kak-se-demontirat-plochki-i-prozortsi-s-chuk__133575

Юлия Георгиева Във втория ден от делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, които са обвинени в рекет, а бизнесменът и за нанасяне...

Шофьорка блъсна две дечица на пешеходна пътека

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103608

38-годишна пловдивчанка помете две дечица на пешеходна пътека. Инцидентът е станал около 17.30 часа вчера на пешеходна пътека между бул. “Освобождение” и ул. “Димитър Ризов”, съобщи Марица.
Пострадали са 10-годишно момиченце и 6-годишно момченце . Те са прегледани на място от екипи на Спешна медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.
38-годишна пловдивчанка помете две дечица на пешеходна пътека. Инцидентът е станал около 17.30 часа вчера на пешеходна пътека между бул. “Освобождение” и ул. “Димитър Ризов”, съобщи Марица. Пострадали са 10-годишно момиченце и 6-годишно момченце . Те са прегледани на място от екипи на Спешна медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Камерън: Страни от ЕС трябва да могат да блокират европейски закони

http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/11/10/2646231_kamerun_strani_ot_es_triabva_da_mogat_da_blokirat/?ref=rss


"Великобритания няма да настоява да има право на вето, за да блокира закони на ЕС, но Брюксел трябва да разреши на парламентите на някои страни членки да отхвърлят закони, ако не са съгласни с тях", заяви  във вторник британският премиер Дейвид Камерън в реч, в която изложи плановете си за реформи в съюза на фона на планирания референдум за членството на Великобритания, предаде "Ройтерс".

"Европейският съюз трябва да играе по-малка роля в определени аспекти от управлението на...

Йоли: Животът е и сладък, и солен, и лют, и кисел, но никога безвкусен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103292

Това беше едно от най-ценните интервюта, които някой ми е давал. Смях се, плаках и през цялото време изпитвах възхищение в титанични дози. Всъщност очаквах точно това от разговора с нея.
Срещата ни с Йоли се случва часове преди броят да влезе в печатница. Заредена съм до върха на пръстите с думите и енергията й, със силата й,
Това беше едно от най-ценните интервюта, които някой ми е давал. Смях се, плаках и през цялото време изпитвах възхищение в титанични дози. Всъщност очаквах точно това от разговора с нея. Срещата ни с Йоли се случва часове преди броят да влезе в печатница. Заредена съм до върха на пръстите с думите и енергията й, със силата й,

Шофьорка блъсна две дечица на пешеходна пътека

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103597

38-годишна пловдивчанка помете две дечица на пешеходна пътека. Инцидентът е станал около 17.30 часа вчера на пешеходна пътека между бул. “Освобождение” и ул. “Димитър Ризов”, съобщи Марица.
Пострадали са 10-годишно момиченце и 6-годишно момченце . Те са прегледани на място от екипи на Спешна медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.
38-годишна пловдивчанка помете две дечица на пешеходна пътека. Инцидентът е станал около 17.30 часа вчера на пешеходна пътека между бул. “Освобождение” и ул. “Димитър Ризов”, съобщи Марица. Пострадали са 10-годишно момиченце и 6-годишно момченце . Те са прегледани на място от екипи на Спешна медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

Facebook загуби битка с белгийски регулатор

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/facebook-zagubi-bitka-s-belgiiski-regulator--205742/

Компанията трябва да спре да събира лична информация за хора, които нямат акаунти в социалната ѝ мрежа

Китай позволи пряк обмен на своята валута за швейцарски франкове

http://offnews.bg/news/n_1/n_588957.html

Китай направи поредна стъпка в лансирането на глобалната употреба на своята валута – юана, като започва пряко търгуване с швейцарския франк, съобщи Блумбърг. Мярката, която влезе в сила днес, може да помогне на китайското искане пред Международния валутен фонд юанът да получи статут на резервна валута. Швейцарският франк стана седмата основна валута, която може да се разменя срещу юана пряко – като се избягва конвертиране през щатския долар. Курсът ще може да се колебае до плюс-минус 5 процента спрямо фиксинг, определян за деня. „Това е важна стъпка в укрепването на двустранните икономически и търговски връзки между Китай и Швейцария“ , подчерта в разпространена вчера декларация Китайската народна банка. Стъпката, която се очакваше, идва докато МВФ се готви да преразгледа този месец основата на своите Специални права на тираж. Изпълнителният борд на институцията ще прецени дали китайската валута е покрила критерия да бъде „свободно използваема“. През 2010 г. фондът отхвърли китайското предложение юанът да влезе в „кошницата“ на СПТ. Другите основни валути, които могат свободно да се конвертират в юани са щатският, австралийският и новозеландският долар, британският паунд, японската йена и еврото.

С пръстови отпечатъци в аптеките ще можем да взимаме лекарства на роднини

http://www.moreto.net/novini.php?n=306060

С пръстовите отпечатъци, с които се предвижда да влизаме в аптеките, ще можем да взимаме лекарства на роднини до трето коляно. Това съобщи заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков днес, след като взе участие в дебати за промените в здравеопазването.

Кои са най-щедрите държави в света?

http://www.vesti.bg/sviat/koi-sa-naj-shtedrite-dyrzhavi-v-sveta-6045183

Проучването показва, че между щедростта и богатството няма знак на равенство

Кои са най-щедрите държави в света?

http://www.vesti.bg/pari/blagodetelstvo/koi-sa-naj-shtedrite-dyrzhavi-v-sveta-6045183

Проучването показва, че между щедростта и богатството няма знак на равенство

Volkswagen компенсира собствениците на проблемни дизелови автомобили

http://econ.bg/Новини/Volkswagen-компенсира-собствениците-на-проблемни-дизелови-автомобили_l.a_i.703538_at.1.html

Volkswagen предлага по 1000 долара в подаръчни ваучери на собствениците на малки дизелови автомобили в знак на добра воля заради скандала с...

САЩ и Израел сключиха военна сделка за 30 милиарда долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103520

САЩ и Израел подписаха военна сделка за 30 милиарда долара. Това стана на проведената във Вашингтон среща между американския президент Брака Обама и израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи Би Би Си.
Срещата на двамата лидери в Белия дом бе първата от повече от една година насам.  Обама и Нетаняху  обсъдиха ситуацията в Близкия Изток и
САЩ и Израел подписаха военна сделка за 30 милиарда долара. Това стана на проведената във Вашингтон среща между американския президент Брака Обама и израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи Би Би Си. Срещата на двамата лидери в Белия дом бе първата от повече от една година насам.  Обама и Нетаняху  обсъдиха ситуацията в Близкия Изток и

Борисов: Не приех Вартоломей, заради поведението му спрямо Неофит и България

http://www.cross.bg/vartolomeii-patriarh-bulgariya-1487539.html

/КРОСС/Министър-председателят Бойко Борисов отмени срещата си с Вартоломей Първи, която беше насрочена за рано тази сутринт. Височайшата визита на "Дондуков" 1 бе включена като първа среща за деня - от 8.30 до 09.10 часа в програмата на Вселенския патриарх. След скандала обаче, който Вартоломей Първи предизвика с неглижираното си отношение към патриарх Неофит, обръщайки се към него като към епископ, и назидателния му тон към Българската православна църква, наричайки я поместна, а не автокефална, каквато е, премиерът е решил да откаже срещата си с Вселенския патриарх. Дипломатическият отказ е бил мотивиран с ангажиментите на министър-председателя към заседанието на КСНС при президента, което започва в 10.00 часа. "Още след като чух какво е говорил Вартоломей в неделя по време на литургията в "Александър Невски" взех решение, че не бива да се срещам с него, заяви пред Епицентър.бг министър-председателят. Борисов се подразнил и от претенциите на Вартоломей към светини, чието местоположение окончателно е установено чрез междудържавни договори. "Вартоломей отдавни ги иска тези светини и когато за пръв път пред мен беше поставен този въпрос, аз помолих проф. Аксиния Джурова да ми ги покаже. Те наистина са уникални, много ценни и България в никакъв случай не бива да се разделя с тях. Моя отказ Вселенският патриарх е получил още в първия ми мандат като премиер

Ще купуваме лекарства за роднини с пръстов идентификатор

http://pik.bg/ще-купуваме-лекарства-за-роднини-с-пръстов-идентификатор-news432855.html

Ще купуваме лекарства за роднини с пръстов идентификатор

С полагане на пръстов идентификатор в аптека всеки ще може да получава лекарства и за роднини, които лично не могат да отидат, за да си ги закупят. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, предаде БТА.

Шарков участва във форум, посветен на предизвикателствата и възможностите на здравния сектор. Той обясни, че идентификаторът ще съдържа код, който ще "свързва" купуващия лекарствата с данните за болния.

В отговор на въпрос за изработването на стандарта за спешна медицинска помощ Шарков каза, че той ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването /МЗ/ до края на месеца, "защото в него трябва да бъдат разписани текстове за поетапното му въвеждане".

Той допълни, че от МЗ са предоставили на Министерството на образованието и науката /МОН/ предложение за държавните образователни изисквания за парамедиците и се надява на бързи действия от страна на МОН, за да бъдат включени и те в текстовете на стандарта.

Съдът реши: Пак ще броят бюлетините в най-голямото айтоско село Карагеоргиево

http://pik.bg/съдът-реши-пак-ще-броят-бюлетините-в-най-голямото-айтоско-село-карагеоргиево-news432852.html

Съдът реши: Пак ще броят бюлетините в  най-голямото айтоско село Карагеоргиево

Бургаският административен съд уважи искането в жалбата на Ружди Хасан от ДПС за повторно преброяване на бюлетините от село Карагеориево, община Айтос.

Според решение№ 245 на ОИК Айтос за кмет на с. Карагеоргиево е обявен  кандидатът на ГЕРБ Кязим Алтилязим Ибрям с 393 действителни гласа. Комисията е отчела за другия кандидат на ДПС - Зюмбюл Ариф Мехмед 357 действителни гласа.  

Жалбата на Ружди Хасан, председател на ОбС на ДПС в Айтос оспорват протоколите от две секции,  в които невярно са отчетени недействителните бюлетини при избора на кмет на селото. Иска се повторно преброяване на всички бюлетини.  

В открито съдебното заседание в Административния съд се явиха  жалбоподателят Ружди Хасан , ответникът  ОИК Айтос беше представен от председателят Ивайла Гаджерукова и Живко Бойчев, член на комисията. Присъстваха и заинтересованите страни - избраният кмет Кязим Ибрям от ГЕРБ и претендентът от ДПС Зюмбюл Мехмед.  
Жалбоподателите искат и представяне на списъци от ГРАО, за да се провери дали новорегистрираните 27  жители на селото са гласували. 
Становището на ОИК Айтос е, че искането за повторно броене е неоснователно. Протоколите на СИК са правилно попълнени, няма корекции и задраскване.  В комисията не е представено и особено мнение от страна на подписали протокола членове на СИК. 

Съдът остави без уважение  искането за справка от ГРАО и пристъпи към броене на бюлетините от двете СИК в присъствието на страните по делото.

При  повторното изброяване на изборните книжа в едната секция бяха установени 174 действителни бюлетини за кандидата на ГЕРБ Кязим Ибрям и 174 действителни бюлетини за кандидатът на  ДПС Зюмбюл Ахмед. Броят на недействителните бюлетини в тази СИК е 32 . От тях 8 са за кандидата на ГЕРБ, 5 за ДПС  и  19 общо за двамата. 

Във втората секция съдът преброи  218 действителни гласа за Кязим Ибрям и за Зюмбюл Ахмед - 181. Недействителните бюлетини са 19.  

Според процесуалният защитник на жалбоподателя  в протокола от едната секция има разминавания, макар и малки  с този на ОИК, в частта за недействителни и действителни гласове. 
Председателят на ОИК Айтос поиска съдът да потвърди решението от 25.10.2015 за избор на кмет на с. Карагеоргиево, защото при повторния оглед е видно по безспорен начин, и то със значителна разлика, че за кмет е избран кандидатът на ГЕРБ  Кязим Ибрям.  Има несъответствия в протокола на СИК, но те са единични и се дължат на технически грешки или на умора.

Съдът намери, че делото е изяснено и го обяви за решаване. Съдебният акт ще бъде изготвен в законния срок. 

„Еврофутбол": Аржентина е фаворит в световната квалификация с Бразилия

http://www.cross.bg/leva-h-kolonka-1487538.html

/КРОСС/Отборите на Аржентина и Бразилия излизат в световна квалификация в ранните часове на 13.11, като „Еврофутбол" определи домакините за фаворит: Аржентина - Бразилия Сингъл, „1"-2.30 „Х"-2.80 „2"-2.45 Интересните футболни срещи в следващите дни са от европейските плейофи и световни квалификации. Ето и по-интересните от тях:България (19) - Полша (19) Сингъл, „1"-2.88 „Х"-2.89 „2"-1.86Норвегия - Унгария Сингъл, Live „1"-1.90 „Х"-2.80 „2"-3.20Боливия - Венецуела Сингъл, Live „1"-2.05 „Х"-2.80 „2"-2.80Еквадор - Уругвай Сингъл, Live „1"-1.85 „Х"-2.80 „2"-3.30Чили - Колумбия Сингъл, „1"-1.72 „Х"-2.90 „2"-3.65 Софиянец регистрира най-голямата печалба в последните четири дни. В понеделник той прибра общо 11 471,86 лева след предвиждане за 4 мача в права колонка, сред които сблъсъци от Франция, Германия, Италия и Швейцария. Друг столичанин не остана по-назад със сумата от 7 461,39 лева, която грабна в неделя с 10 лева залог за 9 мача в права колонка

Премиера на 2 книги от млади таланти в Пловдив

http://www.cross.bg/slovoto-mladite-plovdiv-1487537.html

/КРОСС/ От Катя Стайкова. Фондация „Огънят на Орфей" и фондация „Стоил Куцев-Даскала" канят всички желаещи днес, от 18.00 часа в читалище „Христо Г.Данов" - гр. Пловдив, да станат част от премиерата на „Искри човечност" - книга с разкази на младия писател Иван Русланов, както и на литературния сборник „Словото на младите", който съдържа творби, наградени в едноименния национален конкурс. Иван Русланов, носител на Първа награда, и млади литературни таланти от цялата страна, отличени в Националния конкурс „Словото на младите", ще представят своето творчество, издадено по проект „Словото на младите" (финансиран от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 г. - 2014 г.). Участие в премиерата ще вземат още отличени млади музикални дарования и художници от НХГ „Цанко Лавренов" - гр. Пловдив (с техни авторски илюстрации, включени в сборника).   На снимка: автори, включени в литературния сборник „Словото на младите”.

С 50 г. забавяне България е на път да уреди статута на чужденците без гражданство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/10/2646260_s_50_g_zabaviane_bulgariia_e_na_put_da_uredi_statuta/?ref=rss


След около 50 години умуване и забавяне, България най-сетне е на път да уреди статута на хората, попаднали на нейна територия, които по една или друга причина са без гражданство - държавите им на произход или са изчезнали, или в архивите им не се пазят доказателства и документи за съществуването им. На сайта за съгласуване на правителството са качени промени в Закона за чужденците, с които ще се създаде процедура за признаване на лицата без гражданство и уреждане на статута им.

В...

Дете е в болница, прегазено от каруца в Пловдивско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103567

4-годишно момченце е настанено в болница, след като е било прегазено от каруца в Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
Инцидентът настъпил вчера около 15:30 часа. Докато се возило на странична дъсчена част на талигата, водена от 24-годишен местен жител, детето паднало на земята и било сгазено.
4-годишно момченце е настанено в болница, след като е било прегазено от каруца в Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Инцидентът настъпил вчера около 15:30 часа. Докато се возило на странична дъсчена част на талигата, водена от 24-годишен местен жител, детето паднало на земята и било сгазено.

ЕС обмисля създаването на центрове за мигранти на Балканите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103512

Вътрешните министри на ЕС обсъждат откриване на центрове за мигранти в страните от Западните Балкани в опит да се намали натискът върху границите на ЕС, предупреждавайки за хуманитарна „катастрофа
Вътрешните министри на ЕС обсъждат откриване на центрове за мигранти в страните от Западните Балкани в опит да се намали натискът върху границите на ЕС, предупреждавайки за хуманитарна „катастрофа" през зимата, ако хиляди мигранти не получат необходимата помощ, съобщи в. „Дейли Телеграф". Планът включва създаване на центрове в ЕС и страни извън

Петко Стрелеца към експертка: Ако отговарях на описанията ви, щяха да ме убият за 2 мин.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103572


"За да ми направите психологически портрет, трябва да ме познавате лично и да сте разговаряли с мен. Кой ви дава право да пишете ей тази простотия? Знаете ли, че ако аз отговарях на вашите описания, 40 барети щяха да ме убият като куче за 2 минути". Това заключи Петко Стрелеца от Лясковец на старта на поредния съдебен маратон срещу него.

Откриват център за медиация при Окръжен съд-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306050

Центърът за медиация е реализиран съвместно от Окръжен и Районен съд във Варна, съобщиха оттам за Moreto.net. Инициативата цели да насърчи използването на медиацията, като метод за решаване на съдебни спорове. За съдействие към Центъра могат да се обърнат страни по неприключили граждански, частни наказателни и търговски дела, разглеждани в съдилищата от Варненски съдебен район на Окръжен съд Варна: Окръжен и Районен съд във Варна, Районен съд Девня и Районен съд Провадия.

Доналд Туск: Не можем да приемем всички мигранти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103497

„Европа не може да приеме всички желаещи, които искат да дойдат на Стария континент
„Европа не може да приеме всички желаещи, които искат да дойдат на Стария континент", каза председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че Германия е поела водещата роля в Европа за преодоляването на мигрантската криза. „Бъдещето на Европа до голяма степен зависи от позицията на Германия по мигрантската криза",

Обрали плевенски магазин тази нощ

http://news.ibox.bg/news/id_1445614004

До 10 години затвор може да получат въоръжени и маскирани крадци

НСИ: През септември намалява броят на наетите лица с почти 40 хиляди

http://pik.bg/нси-през-септември-намалява-броят-на-наетите-лица-с-почти-40-хиляди-news432848.html

НСИ: През септември намалява броят на наетите лица с почти 40 хиляди

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември 2015 г. намаляват с 38.9 хил., или с 1.7% спрямо края на юни 2015 г., като достигат 2.27 милиона. Това сочат предварителни данни на Националния статистически институт /НСИ/.

Спрямо края на второто тримесечие на 2015 г. най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство” - с 22.1%, „Култура, спорт и развлечения” - с 6.8%, и „Други дейности” - с 4.9%. Най-голямо увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейностите „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване“ - с 1.6%, и „Образование“ - с 1.2%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” - съответно 22.0 и 17.2%.

В края на септември 2015 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 21.0 хил., или с 0.9% повече в сравнение с края на септември 2014 г., като най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения“ - с 6.4 хил., „Преработваща промишленост ” - с 5.7 хил., и „Транспорт, складиране и пощи” - с 4.4 хиляди.

В процентно изражение увеличението е най-значително в икономическите дейности „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - с 9.1%, „Селско, горско и рибно стопанство“ - с 4.1%, и „Транспорт, складиране и пощи“ - с 3.4%. Най-голямо намаление на наетите лица в края на септември 2015 г. спрямо края на септември 2014 г. има в икономическа дейност „Хотелиерство и ресторантьорство” - с 2.5 хил., а в проценти - в „Култура, спорт и развлечения” - с 2.8%.

Средната брутна месечна работна заплата за юли 2015 г. е 879 лв., за август - 858 лв., и за септември - 885 лева. През третото тримесечие на 2015 г. средната месечна работна заплата e 874 лв. и намалява спрямо второто тримесечие на 2015 г. с 0.6%.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление на средната месечна работна заплата, са „Финансови и застрахователни дейности” - със 7.8%, „Образование” - с 2.5%, и „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива”- с 2.1%. През третото тримесечие на 2015 г. средната месечна работна заплата нараства с 8.0% спрямо третото тримесечие на 2014 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Административни и спомагателни дейности” - с 20.9%, „Култура, спорт и развлечения” - с 15.4%, и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - с 13.2%.

Икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през третото тримесечие на 2015 г. са: „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 1 985 лева „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” - 1 570 лева.

„Финансови и застрахователни дейности” - 1 517 лева. Най-ниско платени са били наетите лица в икономическите дейности: „Хотелиерство и ресторантьорство” - 573 лева „Други дейности” - 613 лева „Административни и спомагателни дейности” - 672 лева. Спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2015 г. в обществения сектор нараства с 4.1%, а в частния сектор - с 9.4%.

Софийска апелативна прокуратура ще протестира оправдателната присъда по делото САПАРД

http://www.bnews.bg/article-143508

По-рано днес САП оправда Марио Николов, Людмил Стойков, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов.

Половината от гроздето се преработвало в сивия сектор

http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2015/11/10/2646241_polovinata_ot_grozdeto_se_prerabotvalo_v_siviia_sektor/?ref=rss


Само половината от реколтата от грозде всяка година се преработва в лицензирани предприятия, а останалата - в сивия сектор. Годишното производство на грозде е около 400-450 млн. кг. Това съобщава в интервю за "СТандарт" Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара.

Той посочва, че лицензираните предприятия плащат годишно около 180 млн. лв. акциз, а всички останали - предимно специализирани малки обекти за дестилиране - около 650-800 хил. лв. Той посочва, че...

Най-високият мъж в света почина в Тайланд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103559

В провинция Сурин на Тайланд на 26 години е починал най-високият мъж на планетата, съобщи Bangkok Post. Порнчай Саосри беше висок 269 см и страдаше от многочислени заболявания, предизвикани от хормонални проблеми. Той е починал в болница, където е бил лекуван неуспешно.
чПоследните години тайландецът е прекарал на легло заради транспортно
В провинция Сурин на Тайланд на 26 години е починал най-високият мъж на планетата, съобщи Bangkok Post. Порнчай Саосри беше висок 269 см и страдаше от многочислени заболявания, предизвикани от хормонални проблеми. Той е починал в болница, където е бил лекуван неуспешно. чПоследните години тайландецът е прекарал на легло заради транспортно

Разкрасете своя дом с www.Zavivkite.com

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103602

Ние сме млада и изпълнена с идеи фирма. Основната ни цел е да осигурим качеството, което заслужава всеки един наш клиент на достъпни цени. В електронния ни магазин ще намерите богато разнообразие на спални комплекти и олекотени завивки от много различни материи като хасе, ранфорс, памучен сатен и микрофибър.
Ние сме млада и изпълнена с идеи фирма. Основната ни цел е да осигурим качеството, което заслужава всеки един наш клиент на достъпни цени. В електронния ни магазин ще намерите богато разнообразие на спални комплекти и олекотени завивки от много различни материи като хасе, ранфорс, памучен сатен и микрофибър.

Разкрасете своя дом с www.Zavivkite.com

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103587

Ние сме млада и изпълнена с идеи фирма. Основната ни цел е да осигурим качеството, което заслужава всеки един наш клиент на достъпни цени. В електронния ни магазин ще намерите богато разнообразие на спални комплекти и олекотени завивки от много различни материи като хасе, ранфорс, памучен сатен и микрофибър.
Ние сме млада и изпълнена с идеи фирма. Основната ни цел е да осигурим качеството, което заслужава всеки един наш клиент на достъпни цени. В електронния ни магазин ще намерите богато разнообразие на спални комплекти и олекотени завивки от много различни материи като хасе, ранфорс, памучен сатен и микрофибър.

Най-високият мъж в света почина в Тайланд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103550

В провинция Сурин на Тайланд на 26 години е починал най-високият мъж на планетата, съобщи Bangkok Post. Порнчай Саосри беше висок 269 см и страдаше от многочислени заболявания, предизвикани от хормонални проблеми. Той е починал в болница, където е бил лекуван неуспешно.
чПоследните години тайландецът е прекарал на легло заради транспортно
В провинция Сурин на Тайланд на 26 години е починал най-високият мъж на планетата, съобщи Bangkok Post. Порнчай Саосри беше висок 269 см и страдаше от многочислени заболявания, предизвикани от хормонални проблеми. Той е починал в болница, където е бил лекуван неуспешно. чПоследните години тайландецът е прекарал на легло заради транспортно

Откъс от "Чернооката блондинка" на Бенджамин Блак

http://literature.actualno.com/Otkys-ot-Chernookata-blondinka-na-Bendjamin-Blak---news_506677.html

  Беше от онези летни вторнишки следобеди, когато се питаш дали Земята не е престанала да се върти. Телефонът върху бюрото ми сякаш прекрасно съзнаваше, че е наблюдаван. Автомобили пъплеха по улицата под прашния прозорец на кабинета ми, неколцина благопристойни граждани на хубавото ни градче, повечето мъже с шапки, крачеха безцелно по тротоара. Загледах се в жена, която чакаше да светне зелено на кръстовището на „Кахуенга“ и „Холивуд“ – дългокрака, с вталено к

Персоналният код за аптеките ще е свързан с роднините до трето коляно

http://healthy.actualno.com/Personalnijat-kod-za-aptekite-shte-e-svyrzan-s-rodninite-do-treto-koljano-news_506683.html

Роднините или асистентите на тежко болни пациенти ще могат да купуват лекарства от аптеките с идентификационен код. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, предаде БНР. Персоналният код на всеки от нас ще е свързан с роднините ни до трето поколение и с чекирането в аптека ще можем да купуваме лекарствата на свой близък, обясни Шарков. Персонален идентификатор с пръстов отпечатък е едно от нововъведенията на Министерството на здравеопазването. "Ако въведем това не

5 причини "Левски" да е лидер

http://bgfootball.actualno.com/5-prichini-Levski-da-e-lider-news_506686.html

Лидерът в "А" група "Левски" се откъсна  с 4 точки преднина пред Литекс след победата с 1:0 над Локо (Пд). "Сините" вече 8 мача нямат загуба и се възползват от всеки шанс, за да задържат водачеството. Вестник "Всеки ден" извади пет причини за устрема на "сините" към титлата. НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИ В съблекалнята на "Левски" вече се говори само за футбол. Стабилизирането на финансите в клуба поуспокои отбора, което доста спомага за работата на треньорския щаб. Заплатите се дават навреме, ве

Решиха: До 1000 лв. данък за такси

http://society.actualno.com/Reshiha-Do-1000-lv-danyk-za-taksi-news_506687.html

Еднократен данък от 400 до 1000 лева ще трябва да плащат таксиметровите шофцори, реши бюджетната парламентарна комисия днес. Ако той се въведе, не би следвало да има увеличение на цените на такситата. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, предаде Стандарт нюз. Тя обясни, че предложението е размерът на данъка да варира от 400 до 1000 лева годишно, като всяка община може да определи конкретния размер. По думите на Стоянова диа

Йоанна Драгнева ще води откриването на Детската Евровизия

http://showbusiness.actualno.com/Joanna-Dragneva-shte-vodi-otkrivaneto-na-Detskata-Evrovizija--news_506688.html

Бляскава откриваща церемония ще отбележи началото на празничната седмица на Детската Евровизия 2015. Събитието ще се проведе на 15 ноември от 20:30 ч. и ще бъде предавано на живо в телевизионния ефир. В рамките на 90-минутната гала вечер 17-те делегации от Албания, Армения, Австралия, Беларус, България, Грузия, Ирландия, Италия, Македония, Малта, Русия, Сан Марино, Словения, Сърбия, Холандия, Украйна и Черна Гора ще преминат по червения килим като истински звезди. Малките певци ще бъдат снимани

КТ "Подкрепа": Програмите за 1 и 5 клас са изработени "на тъмно" в подкрепа на комерсиални интереси

http://education.actualno.com/KT-Podkrepa-Programite-za-1-i-5-klas-sa-izraboteni-na-tymno-v-podkrepa-na-komersialni-interesi-news_506656.html

В новите учебни програми за 1-ви и 5-ти клас, предложени от Министерството на образованието и науката (МОН), установяваме, че интересите на ученика са подменени от комерсиални интереси и от некомпетентността на експертите, които са ги изготвили. Това се казва в становище на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", подписано от Юлиян Петров, председател на структурата. От синдиката заявяват, че са очаквали съвсем други предложения като част от дългоочакваната промяна във философията на структур

Излезе от печат сборникът с новели "Сто яда", подписан от Емир Кустурица

http://books.actualno.com/Izleze-ot-pechat-sbornikyt-s-noveli-Sto-jada-podpisan-ot-Emir-Kusturica-news_506680.html

Излезе от печат сборникът с новели „Сто яда”, подписан от най-талантливия „балкански хулиган” - Емир Кустурица! „Сто яда“ (превод: Ася Тихинова-Йованович, 224 стр., цена: 15 лв.) съдържа шест съвършено издялани новели, които възкресяват магическата атмосфера на прочутите филми „Спомняш ли си Доли Бел“, „Баща в командировка“, „Черна котка, бял котарак“. Тази книга е метафора на израстването, размишление за сблъсъка с жестоки

Обвиненият в убийството на 15-годишната Симона в Сливен остава в ареста

http://sliven.actualno.com/Obvinenijat-v-ubijstvoto-na-15-godishnata-Simona-v-Sliven-ostava-v-aresta-news_506693.html

Сливенският Окръжен съд остави в ареста Димитър Генчев Иванов, обвинен в убийството на 15-годишната Симона от Сливен, предаде "Фокус". Служебният защитник на обвиняемия адвокат Христо Христов заяви, че подкрепя исканата мярка за неотклонение с оглед безопасността на Иванов, както заради лабилното му психическо състояние, така и заради обществените нагласи. Според защитника в събота, след като му е била оказана медицинска помощ Иванов е опитал да се самоубие и лекарите са предприели мерки, за да

Ген. Милушев: Живков се надяваше до последно, че ще “обърне” пленума на 10 ноември 1989 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103491

О.р. ген. Георги Милушев, началник на УБО от 6.11.1986 г. до 14.11.1989 г.:
Той имаше желание сам да сдаде властта по време на 14-ия конгрес на БКП


(Продължение от
 вчерашния брой)

В първата част на интервюто бившият началник на УБО (Управление “Безопасност и охрана”) Георги Милушев разказа как е поел поста след загадъчната смърт на
О.р. ген. Георги Милушев, началник на УБО от 6.11.1986 г. до 14.11.1989 г.: Той имаше желание сам да сдаде властта по време на 14-ия конгрес на БКП (Продължение от вчерашния брой) В първата част на интервюто бившият началник на УБО (Управление “Безопасност и охрана”) Георги Милушев разказа как е поел поста след загадъчната смърт на

МВФ: Реформа за инвалидните пенсии е от голямо значение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103551

Международният валутен фонд предвижда страната ни да завърши годината с умерен ръст на брутния вътрешен продукт, близък до постигнатия през 2014 година 1.7%. Ригистрираният растеж ще се дължи на вътрешното търсене и усвояването на еврофондовете, смятат от международната институция. Това ставя ясно от изявлението на Мишел Шанън - ръководител на
Международният валутен фонд предвижда страната ни да завърши годината с умерен ръст на брутния вътрешен продукт, близък до постигнатия през 2014 година 1.7%. Ригистрираният растеж ще се дължи на вътрешното търсене и усвояването на еврофондовете, смятат от международната институция. Това ставя ясно от изявлението на Мишел Шанън - ръководител на

Такси се вряза в офис на ГЕРБ-Враца

http://offnews.bg/news/n_1/n_588947.html

Такси се вряза снощи в офис на ГЕРБ във Враца. Заради късния час помещението е било празно и не е имало пешеходци, съобщи Нова. Вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност. Пробата на шофьора с дрегер не е отчела употреба на алкохол. 

Шоуто за малки и големи "Мама,тате и аз +" започва с нов творчески сезон в четвъртък в Младежкия дом, подарете си емоции!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/shouto-za-malki-i-golemi-mama-tate-i-az-zapochva_40543/

На 19.11. четвъртък от 19.30ч. е второто издание за новия творчески сезон 2015/16г.на шоуто за малки и големи "Мама,тате и аз +", съшбщиха за читателите на ZaPernik.com от Младежкия дом.

Шоуто е ежемесечно и дава възможност за игри и забава на родители и деца .

Регистрацията на...

Продължава

Ужас в Пловдивско! 4-годишно момче е в болница, след като бе сгазено от каруца

http://pik.bg/ужас-в-пловдивско-4-годишно-момче-е-в-болница-след-като-бе-сгазено-от-каруца-news432845.html

Ужас в Пловдивско! 4-годишно момче е в болница, след като бе сгазено от каруца

4-годишно момченце е настанено в болница, след като е било прегазено от каруца вчера в Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.

Според информацията, инцидентът настъпил около 15.30 часа – докато се возило на странична дъсчена част на талигата, водена от 24-годишен местен жител, детето паднало на земята и било сгазено. Работа по изясняване на обстоятелствата около случая продължават служители на районното управление в града.

Робърт Де Ниро като Депардийо, иска руски паспорт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103542

Робърт Де Ниро загатна, че би желал да има руски паспорт. Изявлението си популярният холивудски актьор направи по време на откриването на негов ресторант в московски мол, съобщава putniknews.com.
Де Ниро е съсобственик на веригата ресторанти "Нобу". По време на откриването на новия ресторант, той заявил,
Робърт Де Ниро загатна, че би желал да има руски паспорт. Изявлението си популярният холивудски актьор направи по време на откриването на негов ресторант в московски мол, съобщава putniknews.com. Де Ниро е съсобственик на веригата ресторанти "Нобу". По време на откриването на новия ресторант, той заявил,

Бившият председател на Сметната палата на САЩ: Държавният дълг на страната е 65 трлн. долара, а не 18

http://www.cross.bg/yokur-dulg-palata-1487535.html

/КРОСС/ Бившият председател на Сметната палата на САЩ Дейвид Уокър заяви, че държавният дълг на САЩ в действителност възлиза на около 65 трилиона долара, а не обявените 18,5, съобщи вестник The Hill, цитиран от РИА Новости. До този извод Уокър е стигнал, изчислявайки размерът на всички необезпечени задължения на Съединените щати. „Ако добавите към тези 18,5 трлн. необезпечените граждански и военни пенсии, дължимото при пенсиониране на военните, допълнителното недофинансиране в сферите на социалната помощ и държавното медицинско застраховане, както и различни задължения и непредвидени разходи на федералното правителство, реалната цифра ще е равна на около 65 трилиона, и при липсата на реформи тя расте автоматично“, заяви той. Уокър, ръководил Сметната палата при президентите Бил Клинтън и Джордж Буш, допълва, че Растящият държавен дълг пречи на САЩ да реализира различни инициативи както във вътрешната, така и във външната политика.

Робърт Де Ниро иска руски паспорт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103523

Робърт Де Ниро загатна, че би желал да има руски паспорт. Изявлението си популярният холивудски актьор направи по време на откриването на негов ресторант в московски мол, съобщава putniknews.com.
Де Ниро е съсобственик на веригата ресторанти
Робърт Де Ниро загатна, че би желал да има руски паспорт. Изявлението си популярният холивудски актьор направи по време на откриването на негов ресторант в московски мол, съобщава putniknews.com. Де Ниро е съсобственик на веригата ресторанти "Нобу". По време на откриването на новия ресторант, той заявил,

Апелативната прокуратура ще протестира оправдателната присъда по делото САПАРД

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103538

Софийска апелативна прокуратура (САП) ще протестира оправдателната присъда на Софийски апелативен съд (САС) срещу Марио Николов, Людмил Стойков, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Людмил Стойков е обвинен за организиране на престъпна група, ръководена от Марио Николов, за пране на над 12.8 млн.
Софийска апелативна прокуратура (САП) ще протестира оправдателната присъда на Софийски апелативен съд (САС) срещу Марио Николов, Людмил Стойков, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Людмил Стойков е обвинен за организиране на престъпна група, ръководена от Марио Николов, за пране на над 12.8 млн.

Питат властта защо ромите още не са интегрирани и къде са европарите

http://www.moreto.net/novini.php?n=306054

Защо до момента в България няма интеграция на ромите. Този въпрос постави на пресконференция комисарят по въпросите на ромската общност в България и председател на Националния център за развитие на ромите в България Петко Асенов. Отговор на това питане ще бъде търсен и на международна ромска конференция на 18 ноември у нас, която ще се занимава с обсъждане на проблемите на циганите в България и по света.

Новоизбраният кмет на Долни чифлик Красимира Анастасова положи клетва

http://web.barometar.net/82506/

Новоизбраният кмет на Долни чифлик Красимира Анастасова положи клетва заедно с общинските съветници и кметовете на кметства на територията на общината. Анастасова е сред народните представители от ПП ГЕРБ, които на провелите се местни избори, бяха избрани за кметове и миналата седмица Народното събрание прекрати пълномощията им. В рамките на тържествената сесия, която се състоя […]

Милан ще прави академия в България

http://www.cross.bg/milan-dzhyniur-sveta-1487536.html

/КРОСС/ Три българчета заминават за Италия, където ще се включат в Милан Джуниър Дей. В него участие ще вземат всички деца, избрани от целият свят, които са били селекционирани от различните Милан Джуниър Камп-ове по света. Този сезон Милан Джуниър Дей ще бъде на 19-и и 20-и март, когато Милан е домакин на мач от Серия "А". Децата ще участват два дни в турнир между тях в базата на Милан, където тренира школата на клуба, след което, разбира се, ще посетят и мача на първия отбор. Това каза за Sportal.bg отговарящият за проектите на Милан по света - "Милан Академи" и "Милан Джуниър Камп", Силвио Броли. Не винаги това са най-добрите, а често това са най-техничните или тези, кои през тази седмица с треньорите са го заслужили най-много, допълва той.  Милан Джуниър Камп, но със сигурност го правим в над 30 държави по света. Италианският специалист подчерта, че академията ще даде възможност да бъдат подготвени децата и да се изградят талантите, за да се успее да бъдат развити и да бъдат привлечени от големите клубове. Но най-важното, допълни той, е, че се опитваме да изградим децата като по-добри хора в живота, което им позволява да израстват във всеки един аспект. Нашият метод на изграждане е концентриран, върху техниката, тактиката, цялостната координация и психология. Разбира се, ние сме футболен клуб и желанието е, разбира се, да станат добри футболисти и защо не в Милан

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5102661

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

"Независимая газета": Във войната с тероризма няма странични наблюдатели

http://www.mediapool.bg/nezavisimaya-gazeta-vav-voinata-s-terorizma-nyama-stranichni-nablyudateli-news241618.html

Достатъчно информирано ли е руското общество за издръжката на сирийската кампания, пита в редакционен коментар във вторник вестник "Независимая газета". Следственият комитет на Русия, образувал наказателно дело за катастрофата със самолета А321, не споменава засега в мотивите терористичен акт - чака лабораторната експертиза. Междувременно Москва евакуира хиляди руски туристи от Египет. С президентски указ временно са спрени въздушните връзки на Руската федерация с африканската държава. Значи версията за атентат се приема като напълно реална въпреки нежеланието да се изрече страшната дума на глас, отбелязва вестникът.   Ако самолетът е свален от терористи, такъв е явно отговорът им на руската военна кампания в Сирия, а целта - да бъде спряна. Отговорността за катастрофата с А321 бе поета от екстремисти, свързани с терористичната организация "Ислямска държава", а заявената цел на руската намеса в сирийския конфликт е именно борбата с ИД.   Борба с тероризма на чужда територия, опит да се предотврати проникване на екстремисти в Русия, обещание да не се използват руски военни в сухопътни бойни действия за свеждане на загубите до минимум - декларации, сякаш достатъчни, за да оправдаят военната операция в очите на обществеността, да свалят градуса на скептицизма. Допитвания от последния месец показват, че голям дял от жителите на страната приемат аргументите на властта. Преобладава мнението, че военната операция в Сирия ще донесе на Русия повече ползи, отколкото вреди, а враговете, т.е. терористите, ще може да бъдат спрени "на далечните подстъпи" (формулировка от анкетата на ВЦИОМ).   Съмнения буди качеството на тази обществена подкрепа - неяснотата доколко са информирани хората какво може да значи лично за тях войната на Русия с терористите в Сирия. В Близкия изток е трудно да се разчита на малка и победоносна война.   Не е достатъчно просто месец или два да бъдат обстрелвани от въздуха позициите на ИД - трябва да се изчака, докато сирийските сухопътни войски успеят да разгромят ислямистите с подкрепа от руската авиация. А това означава, че кампанията се проточва и поскъпва. Или пък трябва ние самите да се спуснем на земята. Това крие риск от човешки жертви и в Русия, където е жива паметта за Афганистан и Чечения, подобна перспектива едва ли ще срещне разбиране и одобрение.   Борбата с тероризма "по далечните подстъпи" по принцип означава, че в момента сигурността на хората в Русия не е под заплаха, но може да бъде застрашена, ако не се прави нищо. Не е много ясно обаче къде свършват тези "подстъпи". Русия е отворена страна, гражданите й имат право да пътешестват из целия свят, а в страни като Египет са свикнали да ходят на почивка. Евакуацията на руските туристи показва, че извън пределите на страната федералната власт не може да ги защити. При това положение трудно бихме казали, че военната кампания в Сирия изобщо не засяга живота и самоусещането на хората в Русия. Фактически те също стават участници във войната.   Днешната власт стана популярна в Руската федерация по-специално благодарение на два фактора. Първо, тя успя да сложи край на въоръжения конфликт в Кавказ и по този начин да спре терористичната вълна. Второ, свръхпечалбите от износа на горива й дадоха възможност да отгледа нова средна класа, чийто начин на живот включва и възможността за почивки в чужбина. Терористичната заплаха обаче е реална и пространството на свободата (включително свободата на движение) се свива - властите не предупредиха хората за това, вземайки решение за сирийската операция. Готови ли бяха хората в Русия да посрещнат тези тревоги и ограничения? Случва се терористични акции да мобилизират обществото, връчвайки на властта мандат за действия с твърда ръка. Така бе в САЩ след 11 септември 2001 г. Но при обратна последователност, ако атентатът идва след твърди действия на властите, държавата най-често става мишена за обществени критики, се казва в заключение на редакционния коментар на "Независимая газета".   След катастрофата в Египет Москва ще спре въздушните връзки и с други страни   На съвещание при премиера на Русия Дмитрий Медведев в понеделник е обсъждана възможността след спирането на полетите за Египет, където катастрофира руски пътнически самолет, забраната да обхване и други потенциално опасни страни, пише московският вестник "Комерсант".   "Забраната да се лети до Египет (. . .) ще продължи не месец-два, а години", допълва източникът на вестника от апарата на руското правителство.   Ако последват нови забрани, това означава, че руските силови структури ще имат мотиви за това, коментира Ерст Валеев от комисията по сигурността в Държавната дума. Инициативата е "абсолютно оправдана" и очаквана "с оглед активните действия на Русия в Близкия изток", добавя колегата му Андрей Луговой. "Трябва да сме готови Русия да стане държава на прицел", заключава Франц Клинцевич, оглавяващ ресорната комисия в горната камара - Съвета на федерацията.   Високопоставени, но анонимни източници от руските държавни структури твърдят пред "Комерсант", че самолетната катастрофа над Синай преди 10 дни, взела 224 жертви, е предизвикана от предателство в египетските тайни служби. Според тях, в момента се проверява сигнал, че преди полета до злощастния еърбъс по неизвестни причини са били допуснати странични лица.   Вестникът не изключва, че ако руският авиолайнер наистина се е разбил поради атентат, може би става дума за диверсия и срещу Русия, и срещу египетските власти. Наскоро Кайро съобщи, че е ликвидиран главатар от местната терористична групировка "Ансар Бейт ал Макдис", свързана с джихадистите от "Ислямска държава", воюващи в Ирак и Сирия, пояснява изданието.   Руският политолог Александър Игнатенко свързва версията за тероризъм с евентуални планове Египет - ключова сунитска държава от региона, да бъде приобщен към международните усилия за борба с ИД.   Експертът Алексей Малашенко изтъква, че катастрофата е "колосален удар по позициите на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси", защото държавата му губи многомилиардни печалби от туризъм. Той обаче не вярва атентатът да е дело на "Ансар Бейт ал Макдис" или "Мюсюлмански братя".   Според него е "по-логично" да става дума за "ислямисти, воюващи в Сирия. Те наистина има за какво да отмъщават на Москва", добавя аналитикът.

След катастрофата в Египет Москва може да спре полетите и до други страни

http://www.mediapool.bg/sled-katastrofata-v-egipet-moskva-mozhe-da-spre-poletite-i-do-drugi-strani-news241618.html

На съвещание при премиера на Русия Дмитрий Медведев в понеделник е обсъждана възможността след спирането на полетите за Египет, където катастрофира руски пътнически самолет, забраната да обхване и други потенциално опасни страни, пише московският вестник "Комерсант".   "Забраната да се лети до Египет (. . .) ще продължи не месец-два, а години", допълва източникът на вестника от апарата на руското правителство.   Ако последват нови забрани, това означава, че руските силови структури ще имат мотиви за това, коментира Ерст Валеев от комисията по сигурността в Държавната дума. Инициативата е "абсолютно оправдана" и очаквана "с оглед активните действия на Русия в Близкия изток", добавя колегата му Андрей Луговой. "Трябва да сме готови Русия да стане държава на прицел", заключава Франц Клинцевич, оглавяващ ресорната комисия в горната камара - Съвета на федерацията.   Високопоставени, но анонимни източници от руските държавни структури твърдят пред "Комерсант", че самолетната катастрофа над Синай преди 10 дни, взела 224 жертви, е предизвикана от предателство в египетските тайни служби. Според тях, в момента се проверява сигнал, че преди полета до злощастния еърбъс по неизвестни причини са били допуснати странични лица.   Вестникът не изключва, че ако руският авиолайнер наистина се е разбил поради атентат, може би става дума за диверсия и срещу Русия, и срещу египетските власти. Наскоро Кайро съобщи, че е ликвидиран главатар от местната терористична групировка "Ансар Бейт ал Макдис", свързана с джихадистите от "Ислямска държава", воюващи в Ирак и Сирия, пояснява изданието.   Руският политолог Александър Игнатенко свързва версията за тероризъм с евентуални планове Египет - ключова сунитска държава от региона, да бъде приобщен към международните усилия за борба с ИД.   Експертът Алексей Малашенко изтъква, че катастрофата е "колосален удар по позициите на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси", защото държавата му губи многомилиардни печалби от туризъм. Той обаче не вярва атентатът да е дело на "Ансар Бейт ал Макдис" или "Мюсюлмански братя".   Според него е "по-логично" да става дума за "ислямисти, воюващи в Сирия. Те наистина има за какво да отмъщават на Москва", добавя аналитикът.

МВФ: Реформа за инвалидните пенсии е от голямо значение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103526

Международният валутен фонд предвижда страната ни да завърши годината с умерен ръст на брутния вътрешен продукт, близък до постигнатия през 2014 година 1.7%. Ригистрираният растеж ще се дължи на вътрешното търсене и усвояването на еврофондовете, смятат от международната институция. Това ставя ясно от изявлението на Мишел Шанън - ръководител на
Международният валутен фонд предвижда страната ни да завърши годината с умерен ръст на брутния вътрешен продукт, близък до постигнатия през 2014 година 1.7%. Ригистрираният растеж ще се дължи на вътрешното търсене и усвояването на еврофондовете, смятат от международната институция. Това ставя ясно от изявлението на Мишел Шанън - ръководител на

Спортното министерство на Русия: Имаме нулева толерантност към допинга

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/10/2646256_sportnoto_ministerstvo_na_rusiia_imame_nuleva/?ref=rss


Руското спортно министерство призова Световната антидопингова агенция (WADA) да работи с реални факти и доказателства по отношение на разследването срещу местните лекоатлети.

Вчера президентът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Себастиан Коу даде време за официален отговор от руска страна до неделя, след което централата ще започне да налага санкциите си.

В тях се предвижда изключване на Русия от IAAF и изваждане на спортистите и от олимпийските игри в Рио...

Европейски одитен доклад: България изостава при усвояването на европарите

http://pik.bg/европейски-одитен-доклад-българия-изостава-при-усвояването-на-европарите-news432844.html

Европейски одитен доклад: България изостава при усвояването на европарите

Европейската сметна палата разкри редица нередности при разходването на бюджета на ЕС за 2014 г., съобщава вестник „Таймс”, цитирайки годишния доклад на Европейската сметна палта.

Според доклада на Европейската сметна палата България значително изостава при усвояването на еврофондовете. Също така в документа са констатирани и нарушения при усвояването на европарите в България, съобщи БНР.

Според експерти при транзакциите на 133,6 млрд. евро има засечени различния нарушения. "Ако Европейската комисия, ръководителите на страните членки на ЕС и независимите одитори използват цялата налична информация, те могат да предотвратяват и откриват грешките, още преди да бъдат направени”, се подчертава в доклада.

Неточностите са най-много в частта за нуждите на селското стопанство и развитие на селските райони в размер на 57,7 млрд. евро. Например в Испания има случай, в който суми се изплащат за обработваема земя, която в действителност е мотоциклетна писта. В Гърция, Испания, Полша, Словакия, Франция и Чехия много земи са обявени за пасища, а в действителност те са изцяло или частично покрити с гъсти храсти, дървета и камъни.

Сериозни нарушения на правилата за обществени поръчки са открити в областта на регионалните разходи на ЕС – 55,7 млрд. евро, насочени по-специално за големи проекти, включително пътно строителство. В доклада се подчертава, че като цяло парите на данъкоплатците се използват неправилно , което повдига въпроса за непроизводствени разходи и потенциални измами, пише „Таймс”.

Апелативната прокуратура ще протестира оправдателната присъда по делото САПАРД

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103528

Софийска апелативна прокуратура (САП) ще протестира оправдателната присъда на Софийски апелативен съд (САС) срещу Марио Николов, Людмил Стойков, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Людмил Стойков е обвинен за организиране на престъпна група, ръководена от Марио Николов, за пране на над 12.8 млн.
Софийска апелативна прокуратура (САП) ще протестира оправдателната присъда на Софийски апелативен съд (САС) срещу Марио Николов, Людмил Стойков, Марияна Николова, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов. Людмил Стойков е обвинен за организиране на престъпна група, ръководена от Марио Николов, за пране на над 12.8 млн.

До 1000 лева данък за таксиметровите шофьори

http://petel.bg/Do-1000-leva-danak-za-taksimetrovite-shofori__133572

Снимка: Булфото Еднократен данък от 400 до 1000 лева ще трябва да плащат таксиметровите шофьори. Това реши бюджетната комисия в парламента,...

Черна статистика: Повече от половината жертви на пътя са възрасти

http://petel.bg/CHerna-statistika--Poveche-ot-polovinata-zhertvi-na-patya-sa-vazrasti__133568

Снимка: Булфото Започна втората седмица от тазгодишната традиционна кампания на сектор „Пътна полиция”, която има за цел да изостри...

Стачката изправя пътниците на Луфтханза пред нов хаос

http://www.mediapool.bg/stachkata-izpravya-patnitsite-na-lufthanza-pred-nov-haos-news241617.html

Стачката на стюардите и стюардесите от Луфтханза (Lufthansa) навлезе в четвъртия си ден, информират ДПА и Асошиейтед прес. Авиокомпанията е отменила за вторник 136 полета - 126 на дълги разстояния и 10 на къси, което ще засегне 27 300 пътници.   Вчера Луфтханза бе принудена да анулира 929 полета, след над 500 в събота и 300 в петък.   Стачката не засяга подразделенията Луфтханза като Юроуингс (Eurowings), Джърмануингс (Germanwings), Суис (Swiss) и Остриън еърлайнс (Austrian Airlines).   Протестните действия днес са по-ограничени в сравнение с досегашните три дни на протест и обхващат само маршрутите на дълги разстояния от Мюнхен и Франкфурт. В Дюселдорф обаче са засегнати всички полети.   Синдикатът се бори да осигури преходни плащания за 19 000-те си членове, ако те се пенсионират по-рано като част от спор по трудовите договори с ръководството, което иска да свие разходите си.   Превозвачът направи нова оферта, вдигайки размера на еднократното плащане с 1000 евро до 3000 евро, съобщиха членове на борда на Луфтханза след кризисно заседание.   Компанията също така обяви, че ще отстъпи от предложението си за повишаване на възрастта за ранно пенсиониране от 55 на 56 години.   Новата оферта бе незабавно отхвърлена от синдиката, който заяви, че е само "минимално" подобрение.   Стачката на кабинния персонал започна миналия петък (6 ноември) и се предвижда да продължи една седмица - до 13 ноември включително.

БАКР понижи рейтинга на Армеец до iBBB-, но перспективата е стабилна

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bakr-poniji-reitinga-na-armeec-do-ibbb--no-perspektivata-e-stabilna-205740/

Секторът запазва висок потенциал за растеж предвид ниските нива на застрахователната плътност и проникване, смята агенцията

Важно за варненците, сипващи бензин и нафта: Откриха 5000 литра в таен резервоар. Не е ясно какво точно сипват в колите

http://pik.bg/важно-за-варненците-сипващи-бензин-и-нафта-откриха-5000-литра-в-таен-резервоар-не-е-ясно-к-news432842.html

Важно за варненците, сипващи бензин и нафта: Откриха 5000 литра в таен резервоар. Не е ясно какво точно сипват в колите

Проверка на мобилна митническа група в две бензиностанции във Варна установи над 5 000 литра гориво без документи и манипулиране на уреди. В един и същи ден митническите служители проверяват два обекта в морската столица, съобщиха от Митницата.

В първата бензиностанция има четири бензиноколонки и четири подземни резервоара. По обяснения на служителите в обекта едната бензиноколонка не работи и не е свързана с резервоарите, а единият резервоар е празен.

Проверката обаче показва, че въпросната бензиноколонка функционира и е свързана с един от резервоарите. Според показанията на нивомерната система, инсталирана в обекта, въпросният резервоар би трябвало да е празен. Проверката обаче показва, че в него има 4 068 л. дизелово гориво. Сигнализирани са НАП и ДАМТН. Извършеният анализ показва, че характеристиките на горивото, открито в уж "празния" резервоар, не съответства на предоставените документи. Съставен е акт за нарушение, като санкцията е стойността на горивото плюс двойния размер на акциза.

На втората варненска бензиностанция в един от общо трите подземни резервоара за съхранение на горива е мобилната митническа група открива умишлено манипулиране на уреди. Митническите служители установяват, че тръбата за физически замер на наличното количество гориво е запушена. След демонтаж на тръбата става ясно, че в резервоара има 1 030 литра енергиен продукт с вид и мирис на дизелово гориво без никакви документи. Горивото е иззето. На фирмата ще бъде съставен акт.

Змия-робот е бъдещето на мобилните технологии (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_588941.html

Технологично устройство без копчета? Без тъчскрийн? "Защо не?" ни казват от Масачузетския технологичен институт. Учени от MIT представиха с видео нов ежедневен технологичен продукт, който прилича на змиеподобен робот. Странната джаджа може да изпълнява няколко функции като например телефон, смарт гривна и дори лампа. Роботът е наречен "LineFORM" и е напълно различен от представата ни за футуристични ежедневни устройства. Вижте го: 

Здравословни домашни солети от Диди (видео)

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/zdravoslovni-domashni-soleti-ot-didi-video-6045182

Нужно ни е само пълнозърнесто и обикновено брашно, топла вода и добавки за домашен вариант, който да замести соленото изкушение

Транссексуалната Кейтлин Дженър е сред Жените на годината на Glamour

http://www.cross.bg/dzhenur-keiitlin-glamour-1487534.html

/КРОСС/Кейтлин Дженър - една от най-обсъжданите личности през изминалите месеци, прие отличието си на церемонията за наградите Жени на годината на списание Glamour, споделяйки, че мисията й на тази планета е да разкаже историята си, предаде Асошиейтед прес. Името на Кейтлин Дженър нашумя през тази година с трансформацията й от бившия олимпийски атлет Брус Дженър в жена. "Ако някой се чуди, много съм щастлива да живея от другата страна", сподели тя. Кейтлин Дженър допълни, че дълго преди да разкрие женската си същност, през повечето време си е стояла у дома. "Сега ми харесва да излизам навън и да бъда себе си", заяви траннсексуалната дама. Дженър описа дългия път към превръщането й в жена и разкри как е разговаряла с децата си, сред които моделите Кендъл и Кайли Дженър - доведени сестри на риалити звездите Кардашиян, за да обсъди с тях плановете да разкрие публично смяната на пола си. Кейтлин допълни, че е осъзнала, че мисията й на тази земя е да разкаже историята си и да промени обществените нагласи. Кейтлин Дженър не е първата транссексуална жена, удостоена с приз на наградите Жени на годината на списание Glamour. Миналата година сред отличничките беше транссексуалната актриса Лавърн Кокс. Въпреки това изборът на Кейтлин Дженър породи известно недоволство в социалните медии. "Предпочитам да се фокусирам върху позитивното", каза Дженър в отговор на враждебните реакции

Шофьор наби куриер на бензиностанция и избяга, скарали се за предимство

http://www.zapernik.com/krimi/shofior-nabi-kurier-na-benzinostanciya-i-izbyaga-skarali-se-za_40542/

Полицаи издирват шофьор, нанесъл побой на свой колега.

Инцидентът е станал вчера, около 16, 00 ч., на ул. „Ю. Гагарин”, до местна бензиностанция. Възникнала разправия между мъж, управлявал Фолксваген „Пасат” и 26-годишен шофьор на автомобил, собственост на куриерска фирма.

Между двамата се разиграл спор за предимство, при което избягалия водач на пасата нанесъл лека телесна повреда на 26-годишният мъж. Хулиганът е идентифициран и се...

Продължава

Търсенето на петрол ще нарасне минимално до 2020 г.

http://econ.bg/Новини/Търсенето-на-петрол-ще-нарасне-минимално-до-2020-г-_l.a_i.703535_at.1.html

Свръхпредлагането на петролния пазар ще се запази до края на десетилетието, сочи прогноза на Международната агенция по енергетика, която е водещият...

КОРЕКОМ

http://www.dnevnik.bg/live/chitatelski_dnevnik/2015/11/10/2646212_korekom/?ref=rss


Добри Добрев е учител по История и цивилизация в бургаското училище "Епископ Константин Преславски". По повод годишнината от 10 ноември 1989 г., когато беше свален от власт дългогодишният комунистически водач Тодор Живков, той изпрати на "Дневник" текст по темата, която ще разгледа с учениците си. Темата е "Привилегиите".

Преди 26 години в България се пазаруваше само с левчета и стотинки. В магазините хората не използваха долари, марки или франкове, защото те бяха парите на един...

77-годишна жена загина при пожар в Трънско, пожарникари намерили безжизненото й тяло, след като потушили пламъците

http://www.zapernik.com/pernik/77-godishna-jena-zagina-pri-pojar-v-trunsko-pojarnikari-namerili-bezjiznenoto_40541/

77-годишна жена е загинала при пожар в Трънско

Вчера, в РУ – Трън бил подаден сигнал за горяща къща в с. Рани лук. Пристигналите на място полицаи и огнеборци започнали гасене на пожар. След локализирането му, пожарникарите намерили безжизнено тялото на 77-годишната собственичка на къщата.

По първоначални данни пламъците тръгнали от късо съединение в нощна лампа. Тялото на починалата е закарано в Съдебна медицина – Перник за аутопсия.

Започнато е досъдебно...

Продължава

Цените на петрола остават дългосрочно ниски

http://www.mediapool.bg/tsenite-na-petrola-ostavat-dalgosrochno-niski-news241616.html

Цената на петрола ще се стабилизира на ниво 80 долара за барел до 2020 година, прогнозира Международната агенция по енергията (МАЕ), цитирана от световните агенции.   В доклада за перспективите за световната енергетика, публикуван във вторник, се разглежда и сценарий, при който цените на черното злато могат да останат ниски за много по-дълъг период. Поради изтласкването от пазара на играчите с високи производствени разходи и зависимостта от ценовата политика на близкоизточните износители цената може да достигне нивото от 70-те години, отбелязва МАЕ.   Основният сценарий, посочен в доклада, прогнозира увеличаване на световното търсене на енергийни суровини с близо една трета в периода 2013-2040 година, дължащо се най-вече на нарасналите нужди на развиващите се страни от Азия.   МАЕ очаква до 2040 г. нетният внос на Китай да превиши почти петкратно петролния внос на САЩ, а вносът на Индия може да надмине вноса на Европейския съюз.   В публикуваната по-рано прогноза за октомври МАЕ предвиждаше забавяне на растежа в търсенето на петрол до 1,2 млн. барела дневно и очаква през идната година търсенето да бъде на ниво 95,7 млн. барела дневно.   В сегашния доклад се посочва, че годишното нарастване на търсенето няма да достигне 1 милион барела на ден. Очаква се ръст на търсенето до около 900 хил. барела на ден до 2020 г., като постепенно ще достигне 103.5 млн. барела на ден до 2040 г..   Забавянето на растежа в търсенето през 2016 според експертите ще се дължи на забавянето на растежа на световната икономика.   Дългосрочно ниските цени на петрола ще бъдат от полза за потребителите, но могат да доведат до опасения за сигурността на енергийните доставки заради засилената зависимост от няколко производители, които имат ниски разходи за добива.   Може да се появи и риск от рязко увеличаване на цените заради недостатъчни инвестиции, посочва МАЕ, цитирана от ДПА.   "Тази година инвестициите в петролната индустрия ще намалеят с повече от 20% Но, може би още по-важното е, че този спад ще продължи и през следващата година. През последните 25 години, не сме виждали две последователни години, когато инвестициите намаляват и това може да има последици за пазара на петрол в идните години", заявява пред Ройтерс изпълнителният директор на МАЕ Фатих Бирол.   Според него Близкият изток, който вече осигурява около една трета от световния петрол, може да увеличи износа си на повече от две трети, особено ако се запазят цените от около 50 долара за барел.   Нестабилната ситуация и остарялата инфраструктура биха могли да затруднят повишаване на производството в Ирак - втория най-голям производител в ОПЕК.   Иран, западните санкции срещу който вероятно ще бъдат свалени през тази година, се нуждае от значителни инвестиции, за да се върне на нивото от 2.5 млн. барела на ден от преди 2012 година.

МАЕ прогнозира: Цените не петрола ще останат дългосрочно ниски

http://www.mediapool.bg/mae-prognozira-tsenite-ne-petrola-shte-ostanat-dalgosrochno-niski-news241616.html

Цената на петрола ще се стабилизира на ниво 80 долара за барел до 2020 година, прогнозира Международната агенция по енергията (МАЕ), цитирана от световните агенции.   В доклада за перспективите за световната енергетика, публикуван във вторник, се разглежда и сценарий, при който цените на черното злато могат да останат ниски за много по-дълъг период. Поради изтласкването от пазара на играчите с високи производствени разходи и зависимостта от ценовата политика на близкоизточните износители цената може да достигне нивото от 70-те години, отбелязва МАЕ.   Основният сценарий, посочен в доклада, прогнозира увеличаване на световното търсене на енергийни суровини с близо една трета в периода 2013-2040 година, дължащо се най-вече на нарасналите нужди на развиващите се страни от Азия.   МАЕ очаква до 2040 г. нетният внос на Китай да превиши почти петкратно петролния внос на САЩ, а вносът на Индия може да надмине вноса на Европейския съюз.   В публикуваната по-рано прогноза за октомври МАЕ предвиждаше забавяне на растежа в търсенето на петрол до 1,2 млн. барела дневно и очаква през идната година търсенето да бъде на ниво 95,7 млн. барела дневно.   В сегашния доклад се посочва, че годишното нарастване на търсенето няма да достигне 1 милион барела на ден. Очаква се ръст на търсенето до около 900 хил. барела на ден до 2020 г., като постепенно ще достигне 103.5 млн. барела на ден до 2040 г..   Забавянето на растежа в търсенето през 2016 според експертите ще се дължи на забавянето на растежа на световната икономика.   Дългосрочно ниските цени на петрола ще бъдат от полза за потребителите, но могат да доведат до опасения за сигурността на енергийните доставки заради засилената зависимост от няколко производители, които имат ниски разходи за добива.   Може да се появи и риск от рязко увеличаване на цените заради недостатъчни инвестиции, посочва МАЕ, цитирана от ДПА.   "Тази година инвестициите в петролната индустрия ще намалеят с повече от 20% Но, може би още по-важното е, че този спад ще продължи и през следващата година. През последните 25 години, не сме виждали две последователни години, когато инвестициите намаляват и това може да има последици за пазара на петрол в идните години", заявява пред Ройтерс изпълнителният директор на МАЕ Фатих Бирол.   Според него Близкият изток, който вече осигурява около една трета от световния петрол, може да увеличи износа си на повече от две трети, особено ако се запазят цените от около 50 долара за барел.   Нестабилната ситуация и остарялата инфраструктура биха могли да затруднят повишаване на производството в Ирак - втория най-голям производител в ОПЕК.   Иран, западните санкции срещу който вероятно ще бъдат свалени през тази година, се нуждае от значителни инвестиции, за да се върне на нивото от 2.5 млн. барела на ден от преди 2012 година.

Михаил Миков напусна заседанието на КСНС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103508

Лидерът на БСП Михаил Миков стоя само час и половина на заседанието на КСНС, свикано от президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”. На негово място се очаква да дойде заместник-председателят на ПГ на БСП лява България и говорител на партията Атанас Мерджанов.
Темата на заседанието е „Промени в геостратегическата среда за сигурност и
Лидерът на БСП Михаил Миков стоя само час и половина на заседанието на КСНС, свикано от президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”. На негово място се очаква да дойде заместник-председателят на ПГ на БСП лява България и говорител на партията Атанас Мерджанов. Темата на заседанието е „Промени в геостратегическата среда за сигурност и

Средната заплата нараснала с 8% през третото тримесечие

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/11/10/2646228_srednata_zaplata_narasnala_s_8_prez_tretoto_trimesechie/?ref=rss


През третото тримесечие на 2015 г. средната месечна работна заплата e 874 лв. и намалява спрямо второто тримесечие на 2015 г. с 0.6 на сто. На годишна база обаче се отчита ръст от 8 на сто. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Средната брутна месечна работна заплата за юли е 879 лв., за август - 858 лв., и за септември - 885 лева.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо намаление на средната месечна работна...

Симетричен отговор: С какво оръжие Русия може да унищожи САЩ за по-малко от половин час

http://www.cross.bg/rysiya-oruzhie-sistemata-1487533.html

/КРОСС/ Забелязахте ли как се промени отношението на представителите на САЩ към Русия в Съвета за сигурност на ООН? Къде отидоха дързостта и грубостта? Саманта Пауър дори не се опита да укорява Виталий Чуркин и не разговаря с него като с представител на „губеща държава“. Къде изчезнаха перченето и пренебрежителният тон? Защо САЩ вече не са толкова категорични в мнението си за Украйна и Сирия? И какво позволява на руския президент Владимир Путин на всеослушание да изрече фразата: „Вие разбирате ли какво сте направили?“ – нееднозначно обръщайки се към американския си колега? Мнозина по-рано не реагираха сериозно и на думите на Владимир Путин, произнесени в отговор на въпрос по време на срещата с членовете на клуб „Валдай“: „Вие нали можете да унищожите САЩ, например за 30 минути?“ Тогава руският президент се замисли за няколко секунди и отвърна: „В общи линии да, дори по-бързо…“. Истинността на тези думи може да потвърди човекът, който знае всичко за най-мощните руски оръжия – главнокомандващия на руските Ракетни войски със стратегическо предназначение (РВСН) ген.-полковник Сергей Каракаев. Впрочем, потенциалните противници на Русия се досещат за възможностите на руското оръжие. Затова и си държат езика зад зъбите, отбелязва телевизия „Звезда“

Най-печелившите анимации за всички времена

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/naj-pechelivshite-animacii-za-vsichki-vremena-6045181

В последните години анимациите струват все по-скъпо на филмовите студиа, но оправдават инвестициите си напълно

Женската гледна точка: Кой да плаща сметката? (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zhenskata-gledna-tochka-koj-da-plashta-smetkata-video-6045180

Влогърката Лили напомня, че за самите жени моментът с донасянето на сметката изобщо не е "лесен" и много от тях се чувстват доста сконфузно

Лили отвръща на Филяка: Кой трябва да плаща? (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/lili-otvryshta-na-filiaka-koj-triabva-da-plashta-video-6045180

Тя напомня, че за самите жени моментът с донасянето на сметката изобщо не е "лесен" и много от тях се чувстват доста сконфузно

Дъщерята на Порошенко се снимала в руски сериал

http://www.cross.bg/poroshenko-evgeniya-myhtar-1487531.html

/КРОСС/ Едната от двете дъщери на украинския президент Петро Порошенко, 15-годишната Евгения Порошенко, участва в руския сериал „Завръщането на Мухтар“. Това разказа съпругата на украинския лидер Марина Порошенко в интервю за предаването „Светски живот“ на украинската телевизия. „Всяко момиче мечтае да бъде актриса. Сега децата ми осъществяват тези мечти. Женя например, спечели кастинг за снимките на филма „Завръщането на Мухтар“ и се снима в епизодична роля. И беше много щастлива“, похвали се Марина Порошенко с постиженията на дъщеря си. Евгения Порошенко участва в 8-ма серия на 8-ми сезон на руския сериал, който се появи още през 2012 г. Тогава момичето е на 12 години. Епизодът се нарича „В търсенето на Херцога“, където Женя играе малка роля на момиче с котка. Тя се появява в кадър три пъти, а частта от серията е заснета в Киев с участието на много украински актьори. Държавната Агенция по въпросите на киното в Украйна забрани редица руски филми и сериали, „пропагандиращи силовите структури на РФ“. В крайна сметка забранени за излъчване се оказаха над 170 руски филма. Сериалът „Завръщането на Мухтар“ обаче, не бе сред тях, макар неговото съдържание напълно да съответства на украинския закон – във филма главните герои са служители на руските органи на реда. Дъщерите на Порошенко учат едновременно в две страни

Възможностите за икономическо сътрудничество с Русия ще бъдат представени на кръгла маса, организирана от ИАНМПС

http://www.cross.bg/masa-organizirana-sutrydnichestvo-1487532.html

/КРОСС/ Икономическите условия и възможности за двустранно сътрудничество, за създаване на преки контакти между българските предприятия и потенциални партньори от Русия ще бъдат представени на българо-руска кръгла маса, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.Кръглата маса дава възможност за участие на предприятия от сектори енергетика, фармацевтика, машиностроене, туризъм и др.Събитието ще се състои в хотел „Метрополитън" на 12 ноември.

ЕС попари надеждите на Турция за членство

http://frognews.bg/news_101669/ES-popari-nadejdite-na-Turtsiia-za-chlenstvo/

ЕС обвини Турция в отстъпление от върховенството на закона, правата и средствата за масово осведомяване, призовавайки новото правителство да предприеме спешни действия. Това се казва в доклада за напредъка на ЕС, чието публикуване Брюксел забави заради провежданите предсрочни избори в страната. Те бяха спечелени от Партията на справедливостта и развитието (ПСР), чийто съосновател е президентът Реджеп Ердоган.

МВР-Варна дава съвети на пешеходците за безопасно придвижване

http://www.moreto.net/novini.php?n=306053

Започна втората седмица от тазгодишната традиционна кампания на сектор „Пътна полиция”, която има за цел да изостри вниманието на водачи и пешеходци, участващи в движението по пътищата на България през зимния сезон, към тяхното безопасно поведение и шофиране.

Уникална очна операция възстанови напълно зрението на 38-годишна жена

http://www.cross.bg/zhena-godishna-patzientkata-1487530.html

/КРОСС/Уникална очна операция, направена в Търговище, възстанови напълно зрението на 38-годишна жена от Разград, страдаща от начален етап на старческо далекогледство. От лечебното заведение съобщават, че на пациентката е поставена вътреочна изкуствена леща от най-ново поколение, която осигурява перфектно зрение и се имплантира за първи път у нас. Ден след операцията пациентката вече работи и си е у дома.  

47-годишна американка разбрала, че е бременна час преди да роди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5103502

47-годишната американка Джуди Браун разбрала, че е бременна само час преди да роди. Жената постъпила в болница с оплакване от силни болки в корема, като предполагала, че има камъни в жлъчката. Медиците обаче я изненадали - диагностицирали я с бременност в деветия месец, съобщава Ей Би Си нюз. Час по-късно, жената родила момиченце.
47-годишната американка Джуди Браун разбрала, че е бременна само час преди да роди. Жената постъпила в болница с оплакване от силни болки в корема, като предполагала, че има камъни в жлъчката. Медиците обаче я изненадали - диагностицирали я с бременност в деветия месец, съобщава Ей Би Си нюз. Час по-късно, жената родила момиченце.

47-годишна американка разбрала, че е бременна час преди да роди

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103489

47-годишната американка Джуди Браун разбрала, че е бременна само час преди да роди. Жената постъпила в болница с оплакване от силни болки в корема, като предполагала, че има камъни в жлъчката. Медиците обаче я изненадали - диагностицирали я с бременност в деветия месец, съобщава Ей Би Си нюз. Час по-късно, жената родила момиченце.
47-годишната американка Джуди Браун разбрала, че е бременна само час преди да роди. Жената постъпила в болница с оплакване от силни болки в корема, като предполагала, че има камъни в жлъчката. Медиците обаче я изненадали - диагностицирали я с бременност в деветия месец, съобщава Ей Би Си нюз. Час по-късно, жената родила момиченце.

Как модерно да скрием коремчето си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103277

Ако сте притежателки на неособено стегнат корем, то със сигурност търсите начини хем да го прикриете, хем да изглеждате елегантни. Докато коремче звучи симпатично, със сигурност преливащите паласки и крещящият целулит около пъпа не са най-изисканата гледка на света. Как да прикрием несъвършенствата си, превръщайки ги в ефект на тоалета?
Ако сте притежателки на неособено стегнат корем, то със сигурност търсите начини хем да го прикриете, хем да изглеждате елегантни. Докато коремче звучи симпатично, със сигурност преливащите паласки и крещящият целулит около пъпа не са най-изисканата гледка на света. Как да прикрием несъвършенствата си, превръщайки ги в ефект на тоалета?

Трима студенти обикалят света с това електрическо... нещо!

http://cars.actualno.com/Trima-studenti-obikaljat-sveta-s-tova-elektrichesko-neshto-news_506666.html

Трима младежи, избрали за име на организацията си Pilgreens (Зелените пилигрими), са в София вчера и днес. Нашата страна и столица е част от тяхното 120-дневно пътуване с напълно електрическа малка количка от Тайланд до Франция. Партньор за българската част на уникалното им начинание е Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС). Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по м

Учените отново правят опит да се свържат с "Фила"

http://cosmos.actualno.com/Uchenite-otnovo-pravjat-opit-da-se-svyrjat-s-Fila-news_506576.html

Пилотите на мисията "Розета" неочаквано бързо успели да сближат сондата с кометата Чурюмов-Герасименко, което позволило на ESA да започне серия нови опити да се свърже с модула "Фила". Връзката с него беше загубена в края на юли, съобщава Коен Гойртс от научния екип. "Нашите колеги изведоха "Розета" на 200 километра от повърхността на кометата, което ни дава възможност по-рано от планираното да се опитаме да възстановим връзка с "Фила". Сега температурата на "Фила" все още е в нормата, но бързо

Гърция отмени привилегиите на бивши управници

http://balkani.actualno.com/Gyrcija-otmeni-privilegiite-na-bivshi-upravnici-news_506672.html

Парламентът на Гърция прие предложението на своя председател Никос Вуцис за намаляване на обезщетенията и привилегиите за бивши премиери, парламентарни председатели и ръководители на парламентарни групи, информира агенция МИА. Предложението беше одобрено от всички партии, с изключение на крайнодясната "Златна зора" и освен това включва съкращаването на повече от 40 служители, които работят за бившите държавници. "Започваме динамичен дебат за правилниците на събранието, който ще завърши през ля

Искат създаването на държавна агенция за интеграция на ромите

http://society.actualno.com/Iskat-syzdavaneto-na-dyrjavna-agencija-za-integracija-na-romite-news_506673.html

Да се създаде държавна агенция за интеграция на ромите поиска Петко Асенов - комисар по въпросите на ромската общност в България на Световната ромска организация. Асенов, който е и лидер на Националния център за развитие на ромите в България, участва в пресконференция в БТА, предаде Дарик. Според него, ако бъде създадена такава агенция, финансирането на ромската интеграция ще бъде по-прозрачно. По думите на Петко Асенов досега са изхарчени милиони левове, които не са дали ефект и са довели един

Реймънд Чандлър се завръща през първокласното криминале "Чернооката блондинка"

http://books.actualno.com/-Rejmynd-Chandlyr-se-zavryshta-prez-pyrvoklasnoto-kriminale-Chernookata-blondinka-news_506675.html

Легендарният частен детектив на Реймънд Чандлър се завръща през първокласното криминале „Чернооката блондинка”. Според „Ню Йорк Таймс Бук Ривю” „Чернооката блондинка“ (превод: Надежда Розова, 344 стр., цена: 18 лв.) спокойно може да мине за новооткрит ръкопис на Чандлър в някой прашен шкаф в Ла Хоя. Един летен ден в офиса на Филип Марлоу се появява красива и заможна блондинка с черни очи на име Клеър Кавендиш. Тя моли Марлоу да намери бившия й любовник Нико П

Средният осигурителен доход през септември е 724 лева

http://pik.bg/средният-осигурителен-доход-през-септември-е-724-лева-news432832.html

Средният осигурителен доход през септември е 724 лева

Размерът на средния осигурителен доход за страната за месец септември 2015 г. е 724,60 лв, съобщиха от Националния осигурителен институт /НОИ/.

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 01.10.2014 г. до 30.09.2015 г. е 714,57 лв.

Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец октомври 2015 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.

МВФ препоръча на България да ограничи разходите си

http://www.moreto.net/novini.php?n=306038

България трябва да наложи строг контрол върху разходите си, за да изпълни поставените си цели за намаляване на фискалния дефицит до 2% следващата година. Това заяви Международният валутен фонд (МВФ), цитиран от Reuters. МВФ, който завърши 6-дневна визита в България, заяви, че София е пропуснала възможност да намали фискалния дефицит през 2015 година, когато е реализирала по-високи от очакваното приходи.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/11/10/2646222_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss




Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от обедната емисия:

Президентът Росен Плевнелиев свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Бъдещето на Европа ще зависи до голяма степен от подхода на Германия към бежанската криза и останалите държави трябва да проявят по-голяма солидарност, заяви в Берлин председателят на Европейския съвет...

Христо Янев: Нека БФС даде шанс на ЦСКА да се развива

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/10/2646218_hristo_ianev_neka_bfs_dade_shans_na_cska_da_se_razviva/?ref=rss


Наставникът на ЦСКА Христо Янев сподели, че се надява БФС да даде шанс на "армейците" да се развиват като отбор.

Той подчерта, че евентуално завръщане на червените в А група или поне професионалния футбол ще има огромно значение за много от младите играчи в тима.

Бих искал БФС да ни даде шанс да се развиваме като отбор. ЦСКА е половин България, толкова много хора се вълнуват от случващото се с клуба. Ние сме фактор в българския футбол и е ясно къде ни е мястото. Без ЦСКА А...

Над 2 хиляди пчелари от страната кандидатстваха за подпомагане

http://www.cross.bg/zayavleniya-kosheri-myarka-1487529.html

/КРОСС/ На 6 ноември приключи приемът на заявления за подпомагане по мерките от Националната програма по пчеларство(НПП) 2014-2016 година. Приети са общо 2025 заявления за подпомагане, подадени от 2012 пчелари на територията на страната с обща стойност на заявената финансова помощ около 7,7 млн. лева. Общият размер на финансовата помощ, определен с бюджета по програмата за 2016 г., е в размер на 4 431 526 лв., съобщава пресцентърът на ДФ „Земеделие". Най-много заявления - 1623, са подадени по Мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз", която включва дейностите „Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличаване броя на пчелните семейства в пчелина", „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства" и „Закупуване на пчелни майки". По мярка Б „Борба срещу вароатозата" са приети - 1596 заявления, а по Мярка В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелен мед" заявленията са 230. Едно подадено заявление може да включва повече от една мярка/ дейност по НПП.След приключване на всички административни проверки и класиране на кандидатите по дейностите на Мярка Г, пчеларите с одобрени заявления ще бъдат поканени за подписване на договори в областните дирекции на ДФЗ-РА, където са подали документи за участие.

Протестират оправдателната присъда по делото "Сапард"

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/protestirat-opravdatelnata-prisyda-po-deloto-sapard-6045179

Снощи съдът за втори път оправда бизнесмените по обвинението за организирана престъпна група и пране на пари по т.нар. дело "Сапард"

В Сеул ще бъде издигната статуя, посветена на хита "Гангнам стайл"

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2015/11/10/2645202_v_seul_shte_bude_izdignata_statuia_posvetena_na_hita/?ref=rss


В Сеул ще бъде издигната статуя, посветена на южнокорейския музикален хит "Гангнам стайл" на Скай Пак, с който кварталът се прочу в целия свят.

Скулптурата ще бъде изградена от метал и ще представлява два кръстосани юмрука, каквото е едно от основните движения в танца на парчето. Статуята ще се намира точно пред входа на търговския център COEX, където е заснето част от видеото към песента. 

"Гангнам стайл" беше издаден през 2012 г. и се превърна в най-гледания видеоклип в...

Д'Алема към Миков: Продължавайте да държите на приоритетите си

http://www.cross.bg/evropa-dalema-mladite-1487528.html

/КРОСС/Председателят на НС на БСП Михаил Миков се срещна с председателя на Фондация за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС) и бивш премиер на Италия Масимо Д'Алема. ФЕПС е организация, която отстоява принципите и ценностите, на които се основава ЕС - свобода, равенство, солидарност, демокрация, защита на правата на човека и основните свободи, върховенството на закона и работи в близки отношения с ПЕС. Лидерът на левицата представи пред Д'Алема ситуацията в страната ни, начело на която по думите му е трудно определим режим, тръгващ от дясно, обхващащ центъра и включващ и партия на бивши леви политици. Той заяви, че приоритет пред БСП е затвърждаване на идентификацията и защитата на левите идеи и стандарти. На срещата бе осъдено и развитието на лявата преса. Миков подчерта пред бившия главен редактор на вестник „Унитас", че БСП продължава да издава в. „Дума". Сред разискваните теми бяха още предизвикателствата пред Европа с бежанците, Шенген, TTIP, ситуацията в Португалия, Гърция и Западна Европа. Масимо Д'Алема коментира, че Европа е в криза, не само икономическа и социална, но и политическа. Той заяви, че за социалистите най-важно е да кажат ясно, че стратегическият отговор на тази криза не е връщането към националното измерение, а засилване на политическото единство на Европа. Според него е важно да се каже на младите хора, че по-малко Европа означава по-малко свобода, демокрация и социална справедливост

Ловец стреля по тракторист, вместо по глиган в Монтанско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5103484

Ловен инцидент е станал в почивните дни в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Мъж на 63 години от Монтана е прострелял тракторист от село Крапчане. Възрастният мъж чакал диви прасета в засада в гората край Крапчане заедно с останалите от дружинката и стрелял по храст, тъй като му се сторило, че нещо мърда.
Ловен инцидент е станал в почивните дни в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Мъж на 63 години от Монтана е прострелял тракторист от село Крапчане. Възрастният мъж чакал диви прасета в засада в гората край Крапчане заедно с останалите от дружинката и стрелял по храст, тъй като му се сторило, че нещо мърда.

Психолози отключили акцията срещу стрелеца от Лясковец

http://petel.bg/Psiholozi-otklyuchili-aktsiyata-sreshhu-streletsa-ot-Lyaskovets__133570

Снимка: Булфото, архив Становище на психолози от Националния институт по психология към МВР се оказало ключово в подготовката на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване