10 души са задържани в Белгия при антитерористични операции

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127435

Задържаха най-малко 10 души в Брюксел и в района на Берж в провинция Валонски Брабант, съобщиха ТАСС.
Четирима души са били задържани при проверка на подозрителен автомобил на площад „Гран Саблон” в центъра на Брюксел, съобщи местен тв канал. Шестима младежи са задържани при бензиностанция в района на Берж в провинция Валонски Брабант,
Задържаха най-малко 10 души в Брюксел и в района на Берж в провинция Валонски Брабант, съобщиха ТАСС. Четирима души са били задържани при проверка на подозрителен автомобил на площад „Гран Саблон” в центъра на Брюксел, съобщи местен тв канал. Шестима младежи са задържани при бензиностанция в района на Берж в провинция Валонски Брабант,

Кунева: Нито скоростта на Европа, нито на България, нито на РБ ми харесват

http://pik.bg/кунева-нито-скоростта-на-европа-нито-на-българия-нито-на-рб-ми-харесват-news439449.html

Кунева: Нито скоростта на Европа, нито на България, нито на РБ ми харесват

Нито скоростта на Европа, нито на България, нито на Реформаторския блок ми харесва – трябва скоростта да е по-голяма. Необходимо е ускорение на политическо ниво и в реформите.

Това каза председателят на „Движение България на гражданите” и вицепремиер по европейските политики Меглена Кунева на брифинг преди откриването на Националната конференция на ДБГ „Местна власт 2015 – 2019 Перспективи и възможности” във Варна, съобщиха от ДБГ. 

Европа е бавна. Директивата за регистрация на данните на пътниците се приема вече 2 години, а за изработването й трябваха 5-6 години. Така не може да се продължава. Трябва да става по-бързо и да има баланс между правата и сигурността, ако искаме да запазим и двете, каза още Кунева.
Заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски съобщи, че РБ ще напрви предложения да се уплътнят възможностите на кметовете в областта на сигурността и опазване на обществения ред.Трябва да се направят промени в закона за МВР и да се засилят ролята и функциите на общинските инспекторати. Зеленогорски акцентира и върху промените в Закона за устройство на територията за по-ефективен контрол от страна на ДНСК. Да се борим с причините, а не с последиците чрез повече средства, контрол, пари за свлачищата и устройствени планове, почистване на язовири, дерета и речни корита, призова Зеленогорски.

Според Кунева борбата с корупцията е една от ключовите мерки, които страната ни трябва да предприеме и е тясно свързана със сигурността. По отношение на антикорупционния закон Кунева коментира, че след изборите наново продължава събирането на подписи от гражданската подписка в подкрепа на строго антикорупционно законодателство, като ще бъде допълнена и с електронна подписка. Ще предложа законопроект, в тези параметри, които гарантират, че ще проработи и ще даде резултати. 

Вмирисването на рибата е откъм главата и се надявам че парламентът ще вземе правилното решение, това е въпрос на политическа воля. Ако депутатите решат, че не искат анонимни сигнали, тогава гражданите ще могат да подават анонимни сигнали за прокурорско разследване в Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и към НАП, но не е към бюрото по антикорупция. Това не съдържа логика, подчерта още Кунева, като допълни, че времето за внасяне на закона е след 3 декември. Според нея в ключовия сега въпрос за сигурността в цяла Европа, местната власт може да изиграе своята роля, като предложи и реализира мерки в защита на сигурността на гражданите и свободата им. Тя припомни идеята на Найден Зеленогорски за общинска полиция, видеонаблюдение, повече контрол за обектите на критична инфрастуктура и обучение на населението. 
Кунева посочи, че на днешната конференция ще бъде направен анализ на изборните резултати. РБ запазва електоралната си тежест, подчерта тя, и направи трети пореден по-висок от предходните резултат.

Радвам се, че допринесохме към каузата на РБ и специално благодаря на Найден Зеленогорски, който беше острието на РБ и като началник на Предизборния щаб на РБ, както и на Димитър Делчев - шеф на предизборния щаб ДБГ.

Имаме пробив в населени места, където сини политически сили не е имало години наред. Където имахме добри кандидати и се обединихме, успяхме, коментира Кунев. Тя отчете като грешка късното взимане на решение за единната регистрация на РБ.

Кунева беше категорична, че РБ трябва да възстанови работата на органите си. Въпросът за какъвто и да е лидер минава през ясното взимане на решения, което не може да е еднолично. Където имаше ясно взимане на решения, там успяхме и на тези избори, каза лидерът на ДБГ като подчерта, че политиката на отваряне на РБ не просто към партийните ядра, но и към периферията е дала добър резултат.

Прие се бюджетът – инструмент за ускоряване на политиките. Утре ще подготвим нашите общински съветнци и кметове в големи и малки населени места, така че да са еднакво готови за реформаторските политики и ще подкрепим на национално ниво техните местни политики. Реформи, които да позволят на колкото може повече хора да живеят по–добре, а това означава повече работни места, по-добра правна уредба, реформи в здравеопазване и образование, каза още Кунева. 

Екшън във Враца! Задържаха ало измамници, стреляли по полицаи!

http://petel.bg/Ekshan-vav-Vratsa--Zadarzhaha-alo-izmamnitsi--strelyali-po-politsai--__134801

Двама телефонни измамници бяха задържани във Враца, съобщава tribali.info. Всичко е започнало днес следобед, когато непознат глас се обадил на...

Джокович пак на финал в Лондон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127427

Новак Джокович се класира за финала на финалния турнир по тенис от веригата “Мастърс” в Лондон. Световният номер 1 записа категоричен успех с 6:3, 6:3 над Рафаел Надал и изравни баланса в дългото съперничество помежду им. Сърбинът вече има 23 победи от изиграните 46 срещи с испанската звезда. В последните срещи обаче той почти неизменно излиза
Новак Джокович се класира за финала на финалния турнир по тенис от веригата “Мастърс” в Лондон. Световният номер 1 записа категоричен успех с 6:3, 6:3 над Рафаел Надал и изравни баланса в дългото съперничество помежду им. Сърбинът вече има 23 победи от изиграните 46 срещи с испанската звезда. В последните срещи обаче той почти неизменно излиза

Падащо дърво счупи крака на жена

http://pik.bg/падащо-дърво-счупи-крака-на-жена-news439443.html

Падащо дърво счупи крака на жена

Към 18:00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщиха от МВР.

Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им. Клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ е закачил преминаваща оттам жена. Тя е откарана в болница с фрактура на крака, няма опасност за живота й. Нанесени са материални щети по един лек автомобил.

По рано днес вятърът прекърши електрически стълб в София. За щастие и при този инцидент нямаше пострадали. 

Британската библиотека пусна повече от 1 милион изображения за свободно ползване

http://www.cross.bg/knigi-britanskata-biblioteka-1489014.html

/КРОСС/ В една от най-големите библиотеки в света - Британската библиотека в Лондон, се пазят 150 милиона книги, списания, вестници, музикални записи, патенти, карти, печати, чертежи и др. Неотдавна библиотеката пусна повече от 1 милион изображения от последните три века за свободно ползване на акаунта си в сайта Flickr. Така че ако търсите материал за следващия си проект или просто визуално вдъхновение - това е вашето място. Изображенията са подредени в различни категории - корици на книги, колоездене, комикси, кораби, илюстрации от детски книги и др. Особено интересна е колекцията Highlights, която събира интересни картинки на случаен принцип. Това не е първият случай, когато Британската библиотека предлага свободен достъп до съкровищата си. Преди четири години Google започна дигитализирането на 250 хиляди книги от хранилищата й. Търсачката е сключила споразумение да сканира печатни издания от периода от Френската революция до края на робството в САЩ.

40 сигнала до екипи на пожарната след силния вятър в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127413

Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им.   Клон на падащо дърво на ул.
Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им. Клон на падащо дърво на ул.

Изоставен куфар вдигна на крак полицията в София

http://www.mediapool.bg/izostaven-kufar-vdigna-na-krak-politsiyata-v-sofiya-news242119.html

Полицията отцепи в събота следобед района около кръстовището на улиците "Г.С. Раковски" и "Ген. Гурко" в София заради изоставен куфар, съобщи бТВ. Малко след 16 ч. куфарът е взривен от сапьори. Кръстовището беше блокирано с пожарна кола, на мястото бе изпратена и линейки. Куфарът е бил пред кооперация на ул. "Гурко". Той е забелязан от жители на кооперацията. След обезвреждането му станало ясно, че той е пълен с дрехи.

Блокада в София заради куфар с дрехи

http://www.bnews.bg/article-144066

Наплашени жители сигнализирали в полицията за изоставената вещ, страхували се да не е бомба.

Прокуратурата иска арест за поляка, заради когото извънредно кацна самолет в Бургас

http://burgas.actualno.com/prokuraturata-iska-arest-za-poljaka-zaradi-kogoto-izvynredno-kacna-samolet-v-burgas-news_508959.html

Окръжна прокуратура – Бургас ще поиска вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за полския гражданин Войчех Майевски, заради когото самолет кацна извънредно на летище Бургас, предаде БГНЕС.  Искането ще се гледа от 10.00 часа Окръжен съд-Бургас. Ако съдът прецени, то Майевски ще остане в ареста с най-тежката мярка за неотклонение. Полякът бе обвинен за това, че на 19 ноември 2015 г. е застрашил сигурността на самолет на авиокомпания „Смол планет&ldquo

Орешарски разкритикува кабинета за дефицита и за планирани 5 млрд. лв. за преструктуриране на банки

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/11/21/2654279_oresharski_razkritikuva_kabineta_za_deficita_i_za/?ref=rss


Премиерът в предишното редовно правителство Пламен Орешарски разкритикува сегашните управляващи за увеличения дефицит в тазгодишния бюджет, съпроводен при това с повишени приходи, както и за това, че в бюджета за догодина отделят 5 млрд. лв. за преструктуриране на банки. 

В профила си във "Фейсбук" Орешарски коментира, че по-добрата събираемост на приходите, с която се хвалеха тази година сегашните управляващи, в основната си част се дължи на мерките, предприети от неговото правителство. Според него исегашната изпълнителна власт е прибързала с оптимизма си, а резултатът е дори по-лош от планирания, като напомня, че с предложената актуализация на бюджетният дефицит се увеличава от 3% на 3.3 % от БВП. Това е реален риск страната отново да попадне в санкционна процедура на ЕК за прекомерен дефицит, както това стана при Дянков през 2009 и 2010 г., предупреждава Орешарски.

"Да реализираш сравнително голямо преизпълнение на приходите и да не се вместиш в предварително планирания бюджетен дефицит си е своеобразно "постижение", но за съжаление, изцяло с негативен знак. Показва напълно изпуснат контрол върху разходите...", пише той.

Затова финансистът поставя под съмнение обявената от сегашния финансов министър цел за дефицит от 2 на сто от БВП догодина. "Това е добра новина, но до колко е реалистична...?! След като през настоящата година, Правителството с лекота проигра реална възможност да свие дефицита, кое да ни кара да вярваме, че следващата година ще бъде по -различно", пита реторично той. 

Орешарски, както и бившите му колегите от БСП и ДПС  в сегашния парламент, критикува липсата на реформи в бюджета. По думите му  това е характерна черта на всички проектобюджети на първия кабинет на ГЕРБ, а присъствието на Реформаторския блок "не променя с нищо тъжния факт, че страната ще изгуби поредната си година в очакване на някаква, макар и частична реформа". 

Според бившия министър-председател най-интересната част в проектобюджета, която никой не обсъди, е заявеното намерение на властите да разходват повече от 5 млрд. лв. публични средства за преструктуриране на финансови институции (вж чл.67 и 68). "Разбираемо е, че все още няма яснота за мащаба на необходимите интервенции, но не е разбираемо защо само и единствено върху бюджета трябва да падне тежестта по почистването на банковите портфейли...?" пита Орешарски.
 
Оценката му е, че зад числата прозира грижа за спокойствието на властта, но не и за развитието на страната през следващата фискална година.

Черно море-Порт Варна удари Ямбол като гост

http://petel.bg/CHerno-more-Port-Varna-udari-YAmbol-kato-gost__134799

Черно море-Порт Варна постигна петата си победа в Националната баскетболна лига, след като надигра като гост Ямбол с 83:73 в зала “Диана” в...

Терористите в паника! След удар от руска крилата ракета изниква огнена гъба (видео)

http://petel.bg/Teroristite-v-panika--Sled-udar-ot-ruska-krilata-raketa-iznikva-ognena-gaba--video-__134800

В интернет се появи клип, на който се вижда какво става при удар на руска крилата ракета по позиции на „Ислямска държава”, съобщава rusvesna.su...

Петков: Плевнелиев е неадекватен от гледна точка на конституционните си задължения

http://pik.bg/петков-плевнелиев-е-неадекватен-от-гледна-точка-на-конституционните-си-задължения-news439437.html

Петков: Плевнелиев е неадекватен от гледна точка на конституционните си задължения

Президентът Росен Плевнелиев е неадекватен от гледна точка на конституционните си задължения, да носи изключителна отговорност за националната сигурност, за външната политика на Р България. Това каза Румен Петков, зам.-председател на АБВ пред „Канал 3”.

„Човек, който не може да види 130 трупа в центъра на Париж, който не може да види няколко стотин пряко пострадали, човек, който не разбира, че проблемът на Европа и света днес е „Ислямска държава”, а не Русия, има много тежки проблеми”, обясни Румен Петков, като добави, че български политик и на първо място президент трябва да носи отговорност за своите изказвания.

„Да обявиш, че Русия се е разправяла със сайтовете на ЦИК и този на българското президентство, в драматична ситуация, в която има бежанска вълна и пределна мобилизация на Русия, Европа и САЩ, в лицето на Франция, Германия и другите страни, и да излезеш и да обявиш, че си в „хибридна война”. Да искаш да се въоръжаваш срещу Русия, нормален човек не може да го направи”, поясни Румен Петков.

Спецоперация в Лондон - арестуваха трима. Центърът е блокиран (Снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127397

Полицията евакуира хората от оживената улица „Блекфрайърс” в центъра на Лондон, съобщава The Independent. По данни на изданието в момента се извършва специализирана операция, при която вече са арестувани трима души.
Очевидци съобщават, че над улицата кръжат хеликоптери. На мястото са пристигнали и пожарни. Движението е спряно.
Полицията евакуира хората от оживената улица „Блекфрайърс” в центъра на Лондон, съобщава The Independent. По данни на изданието в момента се извършва специализирана операция, при която вече са арестувани трима души. Очевидци съобщават, че над улицата кръжат хеликоптери. На мястото са пристигнали и пожарни. Движението е спряно.

Спецоперация в Лондон - арестуваха трима. Центърът е блокиран (Обновена + Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127390

Полицията евакуира хората от оживената улица „Блекфрайърс” в центъра на Лондон, съобщава The Independent. По данни на изданието в момента се извършва специализирана операция, при която вече са арестувани трима души.
Очевидци съобщават, че над улицата кръжат хеликоптери. На мястото са пристигнали и пожарни. Движението е спряно.
Полицията евакуира хората от оживената улица „Блекфрайърс” в центъра на Лондон, съобщава The Independent. По данни на изданието в момента се извършва специализирана операция, при която вече са арестувани трима души. Очевидци съобщават, че над улицата кръжат хеликоптери. На мястото са пристигнали и пожарни. Движението е спряно.

Нагрждават победителите конкурса „Градът през моя поглед“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=307083

На 21 ноември в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ бяха връчени наградите от второто издание на конкурса „Градът през моя поглед", научи Moreto.net. Конкурсът се проведе в 2 раздела – за литература и фотография, за автори на възраст от 16 до 23 години, от Варна и региона.

Турски демонстранти сбъркаха Холандия с Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127346

Турски демонстранти, които искаха да заклеймят в Истанбул последните руски бомбардировки срещу турски говорещото малцинство в Сирия, сбъркаха адреса и се оказаха пред генералното консулство на Холандия, съобщава днес турският печат, цитиран от БГНЕС.
Събрали се в петък вечерта по призива на националистическо движение,
Турски демонстранти, които искаха да заклеймят в Истанбул последните руски бомбардировки срещу турски говорещото малцинство в Сирия, сбъркаха адреса и се оказаха пред генералното консулство на Холандия, съобщава днес турският печат, цитиран от БГНЕС. Събрали се в петък вечерта по призива на националистическо движение,

Изоставен куфар вдигна на крак полицията в София

http://www.cross.bg/izostaven-kyfar-vdigna-na-krak-politziyata-v-sofiya-1489013.html

/КРОСС/ Полицията отцепи днес следобед района около кръстовището на улиците „Г. С. Раковски" и „Ген. Гурко" в София заради изоставен куфар, потвърди МВР пред ВTV.  Малко след 16 ч. куфарът е взривен от сапьори. Кръстовището бе блокирано с пожарна кола, на мястото бе изпратена и линейка.Жители на кооперация К на ул. „Гурко" забелязали куфара пред сградата. След обезвреждането му станало ясно, че е пълен с дрехи.

Силният вятър събори стълб и изпочупи клони в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/21/2654277_silniiat_viatur_subori_stulb_i_izpochupi_kloni_v_sofiia/?ref=rss


Вятър на пориви в София събори стълб на кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и Горнобански път и блокира за няколко часа движението там, съобщи Нова телевизия. Няма пострадали при този инцидент.

Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщи МВР. Екипи на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им.

Клон на падащо дърво...

Видео: Силният вятър събори стълб и изпочупи клони в столицата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/21/2654277_video_silniiat_viatur_subori_stulb_i_izpochupi_kloni_v/?ref=rss


Вятър на пориви в София събори стълб и изпочупи клони на дървета, съобщи Дарик радио, а Нова телевизия показа видео от мястото на инцидента.

Няма пострадали в инцидента.

Десетки сигнали са постъпили в МВР днес заради силния вятър. До момента няма пострадали хора, няма и щети по автомобили, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство пред Нова телевизия.

За неделя отново заради бурен вятър е обявен оранжев код в 14 области и жълт код в 11 области.
...

Протест в София срещу бежанците

http://sofia.actualno.com/protest-v-sofija-sreshtu-bejancite-news_508956.html

Протестно шествие с искане за затваряне за бежанците на границите на България премина през центъра на столицата.  Около 50 привърженици на "Национална съпротива" поискаха оставката на правителството с плакати, изобразяващи премиера Бойко Борисов с турски фес и надписи "Кунева, това ли е Вашият Шенген" и "Бежанци, не сте добре дошли", предаде БНР.  "Аз съм расист и не искам да живея с хора, които, нито ми харесват, нито искам да живея с тях. Няма нищо срамно в това", смята протестиращ

За трета поредна година започва "Нощ на театрите"

http://society.actualno.com/za-treta-poredna-godina-zapochva-nosht-na-teatrite-news_508957.html

За трета поредна година се провежда "Нощ на театрите" у нас. Най-големите театрални сцена отварят врати през нощта и позволяват на хората да видят какво се крие зад кулисите. Над 100 представления, изложби и прожекции на 1000 творци предлага "Нощта на театрите" тази година. София и още 15 български града са част от инициативата, предаде bTV. Специалната програма започна още по светло – по обяд Националната опера направи представяне за най-малките и отвори за тях гримьорните и гардеробнит

Полицията проверява подозрително устройство на борда на самолет в Манчестър

http://europe.actualno.com/policijata-proverjava-podozritelno-ustrojstvo-na-borda-na-samolet-v-manchestyr-news_508958.html

Британската полиция проверява подозрително електронно устройство на борда на самолет на авиокомпанията Air France, пристигнал от Париж на летището на Манчестър, съобщи BBC.  Летището на Манчестър е едно от най-оживените във Великобритания. Междувременно в София полицията отцепи днес следобед района около кръстовището на улиците "Г.С. Раковски" и "Ген. Гурко" в София заради изоставен куфар. След обезвреждането му станало ясно, че той е пълен с дрехи.  

Вятърът събори стълб в София, по чудо няма жертви

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/viatyryt-sybori-stylb-v-sofiia-po-chudo-niama-zhertvi-6045885

Оранжев код е обявен за неделя, 22 ноември, в 14 области в страната заради бурен югозападен вятър

6 хиляди такситата все пак ще излязат на протест на 4 декември

http://www.cross.bg/taksimetrovite-prevozvachite-atanasov-1489012.html

/КРОСС/ Въпреки внесения в НС проект за промени в закон за автомобилните превози, който удължава срока за пререгистрация на таксиметровите шофьори със седем месеца, 6 хиляди водачи от София и страната все пак ще излязат на протест на 4 декември, обяви председателят на Браншовата камара на таксиметровите водачи Спас Атанасов в интервю за Агенция „Фокус". Протестът ще се проведе съвместно с Националния съюз на превозвачите и Съюз „Такси". Поправка в Закона за автомобилните превози, която трябва да влезе в сила днес, премахва възможността водач да работи за своя сметка от името на регистриран превозвач. Това означава, че таксиметровите шофьори трябва или да бъдат наети на трудов договор от превозвачите, или самите те да станат превозвачи. Заради заплахи от масови бунтове обаче депутати от различни партии - ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ внесоха в петък проект за нови промени, които удължават срока за пререгистрация със седем месеца. „На последното си съброние решихме, че на 23 ноември ще подадем уведомление в Столична община, че ще има протест, тъй като парламентът взе решение за Закона за автомобилните превози единствено в транспортната комисия. Не е взето окончателно законодателно решение в зала", заяви Атанасов. По думите му заради това е имало две мнения сред превозвачите - според някои протестът трябва да се отложи и да се проведе в случай, че законът бъде приет

Полицията в Лондон арестува трима мъже и евакуира централна улица

http://offnews.bg/news/n_1/n_595576.html

Въоръжени полицаи евакуираха оживената улица „Блекфрайърс” в централната част на Лондон и арестуваха трима души, съобщават британски медии. Полицейската операция все още не е приключила. Над района прелитат хеликоптери, а на клиентите и собствениците на магазините се препоръчва да не излизат навън. Тримата мъже са арестувани в сребристо сив автомобил BMW с белгийски регистрационен номер. Колата била спряла на кръстовище на улиците „Блекфрайърс” и „Уестминстър бридж”. От кадри, качени в социални медии, се вижда, че в района има също разположени пожарникарски коли.

Борса за подаряване на вещи се открива в Перник

http://www.zapernik.com/pernik/borsa-za-podaryavane-na-veshti-se-otkriva-v-pernik_40659/

Образователен център „ Дай, бабо, огънче!“ – гр. Перник ще бъде домакин през следващата седмица на Борса за подаряване на вещи. Инициативата е на фондация "ЕкоЦентрик" и е част от седмата Европейска седмица за намаляване на отпадъците.

Борсата ще се проведе от понеделник до петък, 23-ти до 27-ми ноември, от 10.00 до 15,30 часа в Образователен център „ Дай, бабо, огънче!“ – гр. Перник, кв. Твърди ливади .

Идеята е всеки желаещ...

Продължава

"Нощ на театрите" за трета поредна година у нас

http://petel.bg/Noshh-na-teatrite-za-treta-poredna-godina-u-nas__134797

кадър: Булфото За трета поредна година се провежда „Нощ на театрите” у нас. Най-големите театрални сцена отварят врати през нощта и...

Читателски сигнал: Пътят за Каменар е затворен!

http://petel.bg/CHitatelski-signal--Patyat-za-Kamenar-e-zatvoren--__134798

снимка: Булфото, архив Преди минутка получихме сигнал, който може би ще ви е от полза. Ето какво ни пише наша читателка:  "Здравейте,...

6000 шофьори излизат на национален протест на 4 декември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127296

6 000 шофьори и превозвачи от София и страната ще излязат на протест срещу Закона за автомобилните превози на 4 декември. Това съобщи Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи.
Атанасов обясни, че протестът ще се проведе съвместно с Националния съюз на превозвачите и Съюз „Такси”.
6 000 шофьори и превозвачи от София и страната ще излязат на протест срещу Закона за автомобилните превози на 4 декември. Това съобщи Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи. Атанасов обясни, че протестът ще се проведе съвместно с Националния съюз на превозвачите и Съюз „Такси”.

Петър Москов: Здравната карта става задължителна

http://www.cross.bg/kasata-finansira-yslygi-1489011.html

/КРОСС/ „До края на декември в цялата страна ще има ясно разпределение на нуждите, потребностите, излишъците и недостатъците на болничната система, а от следваща година НЗОК окончателно ще спре да финансира бизнес планове на мениджъри. Ще се отпускат пари само за услуги, свързани със здравето на хората", заяви здравният министър Петър Москов в Габрово и уточни, че здравната карта става задължителна, тъй като всички законови процедури вече са изготвени и съгласувани, съобщава БНТ. В Габрово здравният министър откри модерен многофункционален център за ранна диагностика на онкологични заболявания. Във връзка с финансовото състояние на болниците той заяви, че ще бъде следвана ясна методика, а финансирането от касата ще става само съгласно закона за изпълнение на бюджета. „Нека да кажем ясно: големите болници от типа на габровската болница, от типа на големите многопрофилни университетски и областни болници всъщност успяха да влязат в разчетените от касата лимити. Касата направи два пъти актуализация на техните бюджети във връзка с обективни нови дейности, които са възникнали. Отново казвам, касата спря, от следваща година окончателно ще прекрати да финансира бизнес планове на мениджъри, а ще финансира и ще закупува услуги за нашето здраве

Полицейска операция на оживена лондонска улица, има арестувани

http://www.moreto.net/novini.php?n=307085

Въоръжени полицаи евакуираха оживената улица „Блекфрайърс” в централната част на Лондон и арестуваха трима души, съобщава в. „Индипендънт”, цитиран от БТА. Според изданието полицейската операция все още не е приключила. Над района прелитат хеликоптери, а на клиентите и собствениците на магазините се препоръчва да не излизат навън.

Закопчаха крадец в Ореш - задигнал метални вещи от жилище

http://pik.bg/закопчаха-крадец-в-ореш---задигнал-метални-вещи-от-жилище-news439343.html

Закопчаха крадец в Ореш - задигнал метални вещи от жилище

Свищовски криминалисти разкриха кражба на метални вещи от жилище в село Ореш, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Престъплението е извършено в периода от октомври до 10-ти ноември тази година. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на кражбата е 18-годишен мъж с инициали К. Я. от същото село, известен на полицията и осъждан.

Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокурата, уточняват от великотърновската полиция.

На връх Мургаш вятърът е толкова силен, че не могат да измерят скоростта му

http://pik.bg/на-връх-мургаш-вятърът-е-толкова-силен-че-не-могат-да-измерят-скоростта-му-news439426.html

На връх Мургаш вятърът е толкова силен, че не могат да измерят скоростта му

Ураганен е вятърът по високите части на планините – 24-28 м/с. На връх Мургаш е толкова силен, че не може да бъде измерена скоростта му. Най-много духа в момента във Враца и Монтана, където поривите на вятъра достигат до 20 м/с. В София скоростта на вятъра е 16 м/с, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Високи стойности има и във Видин и Елхово, където са измерени по 17 м/с поривите на вятъра. В Сливен са 16 м/с. В североизточната част от страната също духа вятър с около 18-20м/с , това са местата по морския бряг, Бургас, както и н. Емине.

От НИМХ обясниха, че резките пулсации – краткото усилване и след това бързо отслабване на вятъра, е това, което чупи и събаря предмети по откритите места.

Средна скорост на вятъра е както следва: н. Емине – 15, в Бургас и Кърджали по 12 м/с, Ахтопол – 10 м/с, в Хасково са измерени 8 м/с порив на вятъра.

Най-слаб е поривът, измерен във Велико Търново - 2 м/с, но и там ще се усили. От НИМХ посочиха, че градът е място, чувствително на южен вятър. Съвсем тихо е в Лом и Кнежа, както и в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев.

Сред жертвите в Мали са 13 чужденци

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/21/2654275_sred_jertvite_v_mali_sa_13_chujdenci/?ref=rss


Тринадесет чужденци са загинали в заложническата криза в хотел "Радисън" в столицата на Мали Бамако предадоха световните агенции, като цитираха малийския президент Ибрахим Бубакар Кейта.

Сред жертвите има шестима руснаци, служители на товарна авиокомпания, трима китайци, служители на китайската държавна фирма за железопътно строителство, двама белгийци, единият от които е бил висш белгийски парламентарен служител, една американка и един сенегалец, служител на петролна компания....

Премиерът Борисов заминава за Китай със 7 министри

http://www.klassa.bg/News/Read/article/260700_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D1%8A%D1%82+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%9A%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9+%D1%81%D1%8A%D1%81

 Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в гр. Суджоу, Китай, на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума, с президента на КНР Си Дзинпин. По време на посещението си в Шанхай, Суджоу и Пекин (22-27 ноември) министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера Ли Къцян и с кмета на Шанхай Ян Сюн, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

В състава на правителствената делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Предвидено е и провеждането на конференция „Инвестирай в България. Разшири се в Европа“, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Мистерия - Симеон още издирва уникалните марки на баща си Борис III (Галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5125692

Не съм сериозен колекционер или филателист, по-скоро случайно събирам марки. Тази уговорка прави Симеон Сакскобургготски в началото на разговора ни за неговата колекция от марки. Защото все пак има такава. При това не една, а три - в дома си в Мадрид, във “Врана” в София, а третата се води на негово име, но е към Съюза на българските филателисти,
Не съм сериозен колекционер или филателист, по-скоро случайно събирам марки. Тази уговорка прави Симеон Сакскобургготски в началото на разговора ни за неговата колекция от марки. Защото все пак има такава. При това не една, а три - в дома си в Мадрид, във “Врана” в София, а третата се води на негово име, но е към Съюза на българските филателисти,

Учителка говори с мъртъвци, на последния чин седи призрак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5125707

“Понякога дори учителите се страхуват да изминат пътя до кабинета на директора. Особено ако като мен имат тайна, която всячески се опитват да запазят. През последните 15 години, през които работя като преподавател по английски език, само един колега разбра, че освен учителка съм и медиум, който комуникира с това, което наричам “Другата страна”.
“Понякога дори учителите се страхуват да изминат пътя до кабинета на директора. Особено ако като мен имат тайна, която всячески се опитват да запазят. През последните 15 години, през които работя като преподавател по английски език, само един колега разбра, че освен учителка съм и медиум, който комуникира с това, което наричам “Другата страна”.

Бурният вятър събори стълб в София (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_595568.html

Силният вятър събори стълб на натовареното кръстовище на "Околовръстен път" и булевард "Цар Борис III". Желязното съоръжение се е стоварило на метър от трамвайната спирка. Истинко чудо е, че няма пострадали, тъй като по това време преминават много превозни средства. Повече от час полицията охранява периметъра около стълба, по който продължаваше да тече ток.

Извънредна телефонна линия отвориха в Брюксел

http://frognews.bg/news_102343/Izvanredna-telefonna-liniia-otvoriha-v-Briuksel/

Властите на белгийската столица откриха за жителите й извънредна телефонна линия за оповестяване на възможни терористични нападения и извънредни ситуации, предаде БГНЕС, която цитира РИА Новости, позоваваща се на съобщение на брюкселската община.

Die Welt: Черна гора ще се присъедини към НАТО на 1 декември

http://www.cross.bg/cherna-gora-nato-1489010.html

/КРОСС/ В началото на декември Черна гора ще получи покана да се присъедини към НАТО. Русия е изпратила протестни писма до редица членове на пакта, съобщи днес вeстник Die Welt, без да посочва държавите, получили протеста на Москва. Руската страна е предупредила, че ако Черна гора се присъедини към НАТО, това ще влоши отношенията между Русия и западния отбранителен съюз. След последното разширяване на Северноатлантическия пакт през 2009 г., с приема на Албания и Хърватия сега, Черна гора ще стане 29-ата държава-член. Всичко вече е договорено, но процедурата задължително ще бъде спазена. В началото на декември външните министри на държавите от пакта ще се срещнат в Брюксел, за да вземат съответното решение. На предстоящата си среща в Брюксел външните министри на държавите от отбранителния съюз обаче категорично ще заявят, че приемът на Черна гора не означава автоматична покана към други държави от Западните Балкани, твърди Die Welt. Вестникът цитира висш натовски дипломат, пожелал анонимност: „На 1 декември НАТО ще покани Черна гора да се присъедини към пакта, по въпроса има пълно единодушие". „В декларацията ясно ще се посочи, че приемът на Черна гора няма да доведе автоматично до нови покани за членство към други държави. Всеки отделен случай се разглежда самостоятелно", казва източникът на изданието. За такава декларация най-много настоявало френското правителство

Таксиджиите не се отказват. 6000 таксита ще блокират София

http://sofia.actualno.com/taksidjiite-ne-se-otkazvat-6000-taksita-shte-blokirat-sofija-news_508954.html

На протестен митинг на 4 декември 6000 таксита ще блокират София, предупредиха от организациите в бранша. Въпреки че в последния момент депутатите отложиха закона, който ги задължава да се регистрират или да бъдат назначени на трудови договори, организаторите няма да отложат протеста си, съобщава bTV.  Вместо от днес промените влизат в сила от 1 юли 2016 г. Организациите на превозвачите разчитат на преговори за промяна на текстовете в този период.  В момента шофьорите на таксита се

Броят на жертвите от пожара в Букурещ нарасна на 59

http://balkani.actualno.com/brojat-na-jertvite-ot-pojara-v-bukuresht-narasna-na-59-news_508955.html

Общият брой на жертвите в пожара, който изпепели дискотека в Букурещ в края на октомври, стигна 59. Днес почина 22-годишен младеж, който бе в критично състояние в болница в румънската столица, предаде БГНЕС.  На лечение в Румъния са четиридесет ранени и още тридесетина в чужбина.  Трагедията се разигра на рок концерт на 30 октомври в резултат на пиротехническо шоу, на което присъстваха близо 400 души. Двадесет и шест от зрителите загинаха на място. Близо 200 бяха ранени. Някои от ра

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона в първото "Ел Класико" - 0:2

http://football.actualno.com/na-jivo-real-madrid---barselona-v-pyrvoto-el-klasiko---02-news_508946.html

Днес в 19:15 часа българско време един срещу друг се изправят отборите на Реал Мадрид и Барселона в дългоочакваното "Ел Класико", което ще се изиграе на "Сантяго Бернабеу". Двубоят може да СЛЕДИТЕ НА ЖИВО в Sportlive.bg, като ще може да видите всички голове и интересни ситуации пред двете врати през всичките 90 минути на испанското зрелище. Двубоят се играе при резултат 0:2 след голове на Луис Суарес и Неймае ВИДЕО ОТ ГОЛОВЕТЕ Стартови състави Най-големият въпрос преди двубоя беше дали Лионе

Извънредна телефонна линия в Брюксел заради терористичната заплаха

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127265

Властите на белгийската столица откриха за жителите й извънредна телефонна линия за оповестяване на възможни терористични нападения и извънредни ситуации, предаде РИА Новости, като се позовава на съобщение на брюкселската община.
Може да се съобщи за извънредна ситуация на телефон 1771, заяви представител на градската администрация,
Властите на белгийската столица откриха за жителите й извънредна телефонна линия за оповестяване на възможни терористични нападения и извънредни ситуации, предаде РИА Новости, като се позовава на съобщение на брюкселската община. Може да се съобщи за извънредна ситуация на телефон 1771, заяви представител на градската администрация,

Символът на Детската Евровизия се превърна в 7-метрова статуя

http://www.cross.bg/evroviziya-ankova-direktor-1489009.html

/КРОСС/ От днес на кръстовището на бул. „Витоша" и ул. „Хан Аспарух" в София се издига 7-метрова статуя - символ на XIII издание на международния песенен конкурс Детска Евровизия. Статуята беше открита от генералния директор на БНТ Вяра Анкова, изпълнителния продуцент на Детската Евровизия Владислав Яковлев и председателя на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие на Столична община Малина Едрева. „Детската Евровизия за нас не е само телевизионен проект. Тя е национална кауза, в която вложихме сърцето си", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Внушителната арт-инсталация е дело на италианския архитект Маурицио Леони и тежи 2 тона. Изградена е от алуминиеви елементи и основа с обща височина 7 метра. Символът на Детска Евровизия 2015 ще бъде разположен на бул. „Витоша" до пролетта на 2016 г., след което ще бъде преместен в градинката пред Националния дворец на културата. Проектът е реализиран със съдействието на Столична община, благодарение на финансовата подкрепа на СИБанк, Пощенска банка, Банка ДСК и Булбанк.  

МВР: Зловещата катастрофата край Кърджали е причинена от несъобразена скорост

http://petel.bg/MVR--Zloveshhata-katastrofata-kray-Kardzhali-e-prichinena-ot-nesaobrazena-skorost-__134796

снимки: Ненко Станев; 24 часа   58-годишна жена е загинала при катастрофата тази нощ на пътя спирка „Джебел" – Кърджали, за който първи...

Меглена Кунева: Корупцията е основен проблем на сигурността

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/21/2654274_meglena_kuneva_korupciiata_e_osnoven_problem_na/?ref=rss


Корупцията е основен проблем на сигурността. Затова приемането на антикорупционно законодателство е толкова важно в този момент. Това каза във Варна вицепремиерът и председател на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

"От 3 декември отново имам право да внеса закона в Народното събрание, каза тя. Двата елемента заради които законът беше отхвърлен засягаха избора на органите, които ще работят по прилагането на този закон и възможността за подаване на анонимни жалби от...

Митов отрече български автомати да са използвани в Париж, нямало улики

http://pik.bg/митов-отрече-български-автомати-да-са-използвани-в-париж-нямало-улики-news439410.html

Митов отрече български автомати да са използвани в Париж, нямало улики

До момента няма потвърждение на тезата, че в Париж е стреляно с автомати, произведени в България. Това заяви външният ни министър Даниел Митов пред БНТ.

"Първо трябва да стане ясна експертизата. Всичко, което се изговори до момента, са спекулации. До момента няма потвърждение на тази теза", каза той. Митов беше категоричен, че ние сме готови да подпомогнем разследването, ако това се потвърди.

"България продава оръжие само през сертифицирани търговци и фирми", каза още дипломат номер 1.
Копирано от standartnews.com

Външно: Българите в Белгия да се съобразяват с обстановката

http://www.moreto.net/novini.php?n=307084

Предвид възможно неблагоприятно развитие на вътрешната обстановкаи във връзка с въведеното за белгийската столица Брюксел и за района на града повишено ниво – IV(максимална) степен на риск от извършване на терористична атака в Брюксел и Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка.

Двама са слагали пръстен на Никол Шерцингер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127264

Новината за връзката на Григор Димитров с Никол Шерцингер продължава да обикаля светските сайтове по света. Защото певицата е световна знаменитост, а Григор не отстъпва с връзките си с двете топтенисистки на планетата - Серина Уилямс и Мария Шарапова.
Връзка с Григор сваля рязко средната възраст на мъжете в живота на Шерцингер.
Новината за връзката на Григор Димитров с Никол Шерцингер продължава да обикаля светските сайтове по света. Защото певицата е световна знаменитост, а Григор не отстъпва с връзките си с двете топтенисистки на планетата - Серина Уилямс и Мария Шарапова. Връзка с Григор сваля рязко средната възраст на мъжете в живота на Шерцингер.

Атентат в Камерун уби най-малко 10 души

http://offnews.bg/news/n_1/n_595559.html

При самоубийствен атентат, извършен от членове на терористичната групировка Боко Харам , са убити най-малко 10 души и десетки са ранени в северен район на Камерун на границата с Нигерия, съобщи Ройтерс, като се позова на източници от сигурността. Боко Харам увеличи нападенията в Камерун, Чад, Нигер и Нигерия тази година, превръщайки граничния район около езерото Чад във военна зона, както изтъкна миналия месец Върховният комисариат на ООН за бежанците.

САЩ предупредиха американците в Белгия да стоят по домовете си

http://offnews.bg/news/n_1/n_595555.html

Посолството на САЩ в Белгия посъветва американците в страната да стоят по домовете си или местата, където са отседнали, след като местните власти предупредиха за сериозна опасност от терористични атаки в Брюксел, предаде Асошиейтед прес. В изявление на сайта си посолството посочва, че ако на някого се налага да излезе, трябва да избягва големи струпвания на хора. Посолството обещава да осъвременява информацията веднага щом получи нови данни. Дипломатическото представителство призовава американците към бдителност при ползване на обществен транспорт, посещения на спортни събития, хотели, клубове, ресторанти, богослужебни храмове, училища, търговски райони и туристически дестинации. По-рано днес кризисният център на белгийското правителство повиши до максимална степен заплахата от терористична атака.

Охраната на Витоша ще бъде засилена

http://www.dnevnik.bg/zelen/bioraznoobrazie/2015/11/21/2654269_ohranata_na_vitosha_shte_bude_zasilena/?ref=rss


Охраната на горите в природен парк Витоша ще бъде засилена. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие в събота.

Вече е изготвен месечен график за допълнителни дежурства в планината над столицата. Това е станало след разпореждане на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Целта е да се подобри охраната в горските територии в планината.

Охранителните дежурства ще се правят съвместно със служители на Регионална...

Терористите, убили 129 души в Париж, са похарчили седем хиляди евро за атентатите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127262

Правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети.  Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили най-малко седем хиляди евро за организиране на
Правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети. Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили най-малко седем хиляди евро за организиране на

Терористите, убили 129 души в Париж, са похарчили седем хиляди евро за атентатите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127258

Правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети.  Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили най-малко седем хиляди евро за организиране на
Правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети. Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили най-малко седем хиляди евро за организиране на

Петър Москов: Здравната карта става задължителна

http://offnews.bg/news/n_1/n_595552.html

До края на декември в цялата страна ще има ясно разпределение на нуждите, потребностите, излишъците и недостатъците на болничната система, а от следваща година здравната каса окончателно ще прекрати да финансира бизнес планове на мениджъри, ще се отпускат пари само за услуги, свързани със здравето на хората. Това заяви в Габрово здравният министър Петър Москов и уточни, че здравната карта става задължителна, тъй като всички законови процедури вече са изготвени и съгласувани, съобщава БНТ. В Габрово здравният министър откри модерен многофункционален център за ранна диагностика на онкологични заболявания. Във връзка с финасовото състояние на болниците той заяви, че ще се следва ясна методика, а финансирането от касата ще става само съгласно закона за изпълнение на бюджета. Нека да кажем ясно: големите болници от типа на Габровската болница от типа на големите многопрофилни университетски и областни болници всъщност успяха да влязат в разчетените от касата лимити. Касата направи на два пъти актуализация на техните бюджети във връзка с обективни нови дейности, които са възникнали. Отново казвам, касата спря, от следваща година окончателно ще прекрати да финансира бизнес планове на мениджъри, а ще финансира и ще закупува услуги за нашето здраве. Беше огромен труд, но дори се шегуваме с д-р Персенски, че след това, което правихме през последните няколко месеца няма достатъчно голям идиот, който да положи същия тоя труд, за да върне системата обратно там, където беше, каза той.

Ураганът в София потроши мол, кърти стълбове и знаци

http://www.bnews.bg/article-144062

Оранжев код за силен вятър е обявен и за утре в 14 областни центрове в страната.

Има време за всичко под небето: време за война и време за мир...

http://www.cross.bg/vreme-voiina-nebeto-1489008.html

/КРОСС/ Всичко си има време, време има за всяка работа под небето: време да се родиш, и време да умреш; време да садиш, и време да скубеш насаденото; време да убиваш, и време да лекуваш; време да събаряш, и време да съграждаш; време да плачеш, и време да се смееш; време да тъгуваш, и време да играеш; време да разхвърляш камъни, и време да събираш камъни; време да прегръщаш и време да избягваш прегръдки; време да търсиш, и време да губиш; време да къташ, и време да пилееш; време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш, и време да говориш; време да обичаш, и време да мразиш; време за война, и време за мир.  Ветхий завет. Книга на Еклисиаста или Проповедника

Джъстин Бийбър повтори рекорд на Джон Ленън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127244

Джъстин Бийбър превзе британската класация за сингли, като три песни от новия му албум влязоха в челната петица - постижение, което не е правено от 1981 г., когато посмъртно го отбеляза Джон Ленън, съобщи Ройтерс.
Песните „Sorry”, „Love Yourself” и „What do you Mean” на канадския певец заеха първо, трето и пето място.
Джъстин Бийбър превзе британската класация за сингли, като три песни от новия му албум влязоха в челната петица - постижение, което не е правено от 1981 г., когато посмъртно го отбеляза Джон Ленън, съобщи Ройтерс. Песните „Sorry”, „Love Yourself” и „What do you Mean” на канадския певец заеха първо, трето и пето място.

Джъстин Бийбър повтори рекорд на Джон Ленън

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127240

Джъстин Бийбър превзе британската класация за сингли, като три песни от новия му албум влязоха в челната петица - постижение, което не е правено от 1981 г., когато посмъртно го отбеляза Джон Ленън, съобщи Ройтерс.
Песните „Sorry”, „Love Yourself” и „What do you Mean” на канадския певец заеха първо, трето и пето място.
Джъстин Бийбър превзе британската класация за сингли, като три песни от новия му албум влязоха в челната петица - постижение, което не е правено от 1981 г., когато посмъртно го отбеляза Джон Ленън, съобщи Ройтерс. Песните „Sorry”, „Love Yourself” и „What do you Mean” на канадския певец заеха първо, трето и пето място.

Джокович прелетя срещу Надал и отново е на финал в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/21/2654268_djokovich_preletia_sreshtu_nadal_i_otnovo_e_na_final_v/?ref=rss


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за нов финал във финалния турнир на АТП в Лондон. Сърбинът победи с 6:3, 6:3 Рафаел Надал и продължава преследването на четвъртата си поредна титла в надпреварата.

Джокович игра много агресивно и не остави възможности пред съперника си. Шампионът разчиташе на силния си начален удар, като спечели 89% от точките при вкаран първи сервис. За целия мач той не позоли на Надал да стигне до нито един шанс за пробив.

Сърбинът...

Експлозия в Германия, четирима загинаха

http://frognews.bg/news_102342/Eksploziia-v-Germaniia-chetirima-zaginaha/

Най-малко четирима души, сред които две деца, загинаха при експлозия в жилищна сграда в германския град Карлсруе, информира германския Фокус. де. Инцидентът е станал в петък в апартамент на третия етаж на сградата.

Рим обяви антитерористичен план за юбилейната година на милосърдието

http://europe.actualno.com/rim-objavi-antiteroristichen-plan-za-ubilejnata-godina-na-milosyrdieto-news_508950.html

Във връзка юбилейната година на милосърдието оповестена от папа Франциск, бе обявен антитерористичен план за Рим. Той влиза в сила от понеделник 23-ти ноември, информира БНР.  Началото на юбилейната година е 8 декември, но завишените мерки за сигурност влизат в сила две седмици по-рано. Те бяха представени от началника на полицията на Рим Николо Данджело. Включват участието на над 2000 души от силите на реда и военните. Ще има специален контрол в обществения транспорт, на ж.п гарите, лет

Полицията отцепи район в София заради изоставен куфар

http://sofia.actualno.com/policijata-otcepi-rajon-v-sofija-zaradi-izostaven-kufar-news_508951.html

Полицията отцепи днес следобед района около кръстовището на улиците "Г.С. Раковски" и "Ген. Гурко" в София заради изоставен куфар, предаде bTV, позовавайки се на МВР.  Малко след 16.00 ч. куфарът е взривен от сапьори. Кръстовището беше блокирано с пожарна кола, на мястото бе изпратена и линейки.  Куфарът е бил пред кооперация на ул. "Гурко". Той е забелязан от жители на кооперацията. След обезвреждането му станало ясно, че той е пълен с дрехи.  

Белгийската полиция е задържала най-малко шестима при антитерористична операция

http://europe.actualno.com/belgijskata-policija-e-zadyrjala-naj-malko-shestima-pri-antiteroristichna-operacija-news_508953.html

Белгийската полиция е задържала най-малко шестима души в хода на антитерористична операция днес следобед, съобщава вестник La Libre Belgigue, цитиран от "Фокус". Операцията на силите на реда е проведена около 15.00 часа местно време в района на Биерж, разположен на 21 км от столицата Брюксел. В полицейскта акция са участвали няколко патрулки. Източник на изданието посочва, че издирваният Салах Абдеслам често е виждан на бензиностанция в района. Появи се информация, че белгийските власи са нам

Икономическият растеж е в плен на съдебната реформа

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/ikonomicheskiiat-rastezh-e-v-plen-na-sydebnata-reforma-6045883

Върховенството на закона води до по-високи доходи, по-ниска безработица, повече инвестиции

Борисов заминава за Китай на среща с министри от Централна и Източна Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127229

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в гр. Суджоу, Китай, на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума,
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в гр. Суджоу, Китай, на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума,

Пожар горя до магистрала "Хемус" край Ботевград

http://www.mediapool.bg/pozhar-gorya-do-magistrala-hemus-krai-botevgrad-news242118.html

Пожар се е разгоря край Ботевград в близост до магистрала "Хемус" в събота, съобщиха от МВР. Огънят обхвана сухи треви и шума. Той обаче е бил локализиран бързо. Няма опасност за населението. Движението по магистралата също не е затруднено, съобщи БНР. Сигналът за огъня е постъпил към 14.00 часа. Веднага на място са изпратени екипи на пожарната и огънят бързо бе овладян.

Варненската РЗИ издаде само 2 предписания за хигиена за седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=307036

643 проверки са извършили през изминалата седмица здравните инспектори, упражняващи държавен контрол. Това съобщиха за Moreto.net от Регионалната здравна инспекция. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години през периода са извършени 11 проверки.

Земетресение край Кърджали

http://frognews.bg/news_102341/Zemetresenie-krai-Kardjali/

Земетресение от 2,9 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България, съобщават от Геофизическият институт към БАН и от Европейският сеизмологичен център.

Феномен: Петрич посреща зимата с цъфнали рози

http://pik.bg/феномен-петрич-посреща-зимата-с-цъфнали-рози-news439327.html

Феномен: Петрич посреща зимата с цъфнали рози

С разцъфнали рози петричани посрещат зимата. Капризът на времето удивлява все повече местните с невероятната гледка от красиви, свежи и цъфтящи рози в домовете им. Подобна гледка може де да се наблюдава и на излизане от Петрич в посока ГКПП – Златарево.

Ухайните рози цъфтят пред голяма фирма, произвеждаща профили за строителството. Гледката е наистина уникална предвид сезона, в който розите цъфтят в различни цветове. Храст с червени рози събира очите и на петричани, които живеят на улицата на новия кмет на Петрич – Димитър Бръчков.

Борисов се среща с лидерите на Централна и Източна Европа в Китай

http://pik.bg/борисов-се-среща-с-лидерите-на-централна-и-източна-европа-в-китай-news439386.html

Борисов се среща с лидерите на Централна и Източна Европа в Китай

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Срещата, съпътствана от икономически форум, ще се проведе в гр. Суджоу, Китай, на 24 и 25 ноември. В програмата е предвидена и отделна среща на премиерите на 16-те страни, участващи във форума, с президента на КНР Си Дзинпин.По време на посещението си в Шанхай, Суджоу и Пекин (22-27 ноември) министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера Ли Къцян и с кмета на Шанхай Ян Сюн, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

В състава на правителствената делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на икономиката Божидар Лукарски. 

Предвидено е и провеждането на конференция „Инвестирай в България. Разшири се в Европа“, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

ЕС одобрил Турски поток

http://www.mediapool.bg/es-odobril-turski-potok-news242117.html

ЕС е одобрил няколко енергийни проекта, отнасящи се до Турция. Между тях на първо място е Турски поток, договорен между Анкара и Москва и към който Брюксел досега се отнасяше резервирано, съобщи БНР в събота.  Турски поток се обвърза с газопровода Тесла, който ще бъде продължение на Турски поток и ще пренася газ от турската граница за Гърция и Австрия. Турски поток бе договорен преди около една година между Русия и Турция в замяна на Южен поток, но бе замразен заради неразбирателство между Анкара и Москва във връзка с трасето, цената на газта и други проблеми. На срещата на върха на Г 20 в Анталия турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският президент Владимир Путин се договориха да продължат преговорите по реализацията на Турски поток. Предвижда се отложените споразумения за Турски поток да бъдат подписани при посещение на Ердоган в Москва на 15 декември. В същото време ЕС ще съдейства и за реализирането на Трансанадолския газопровод Танап между Турция и Азербайджан, който ще снабдява и газопровода Тесла. А също и на Транскаспийския газопровод, който ще пренася азерски и туркменски газ в Турция. Подкрепата на ЕС е особено важна, тъй като ще даде възможност за превръщането на Турция в газов хъб за Европа, коментира представител на турското енергийно министерство.

58-годишна жена е загинала при катастрофа в землището на село Глухар

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127225

58-годишна жена е загинала при катастрофа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кърджали. Произшествието е станало 15 минути след полунощ по пътя между спирка „Джебел” и Кърджали, в землището на село Глухар.   Водачът на лек автомобил „Кадилак” с инициали К.А., на 63 г., загубил контрол над управлението вследствие на движение с
58-годишна жена е загинала при катастрофа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кърджали. Произшествието е станало 15 минути след полунощ по пътя между спирка „Джебел” и Кърджали, в землището на село Глухар. Водачът на лек автомобил „Кадилак” с инициали К.А., на 63 г., загубил контрол над управлението вследствие на движение с

58-годишна жена е загинала при катастрофа в землището на село Глухар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127223

58-годишна жена е загинала при катастрофа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кърджали. Произшествието е станало 15 минути след полунощ по пътя между спирка „Джебел” и Кърджали, в землището на село Глухар.   Водачът на лек автомобил „Кадилак” с инициали К.А., на 63 г., загубил контрол над управлението вследствие на движение с
58-годишна жена е загинала при катастрофа тази нощ, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Кърджали. Произшествието е станало 15 минути след полунощ по пътя между спирка „Джебел” и Кърджали, в землището на село Глухар. Водачът на лек автомобил „Кадилак” с инициали К.А., на 63 г., загубил контрол над управлението вследствие на движение с

Задържаха 24 афганистанци край пазарджишко село

http://offnews.bg/news/n_1/n_595543.html

24-ма нелегални мигранти са задържани на територията на пазарджишкото село Росен, съобщиха от МВР. Говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов поясни пред "Фокус", че задържаните са мъже, като сред тях има и непълнолетни. Те са задържани в землището на селото по сигнал от кмета на Росен. По първоначална информация те са с афганистански произход. Всички са без документи за самоличност и са задържани. С тях работят служители на звено „Миграция“ и РУ – Пазарджик. Те ще бъдат настанени в Дом за временно настаняване на чужденци.

ПЪРВО в ПИК! Ураганен вятър изпочупи прозорците на столичен мол! Стъкла „заваляха” върху посетителите! (снимки)

http://pik.bg/първо-в-пик-ураганен-вятър-изпочупи-прозорците-на-столичен-мол-стъкла-„заваляха”-върху-пос-news439376.html

ПЪРВО в ПИК! Ураганен вятър изпочупи прозорците на столичен мол! Стъкла „заваляха” върху посетителите! (снимки)

Ураганният вятър, който се изви в София, изпочупи прозорците на столичния мол „Парадайс”.

„Изведнъж се изви буря, чу се трясък и започнаха да валят стъкла”, алармира читател на ПИК.

Прозорците на едно от заведенията на последния етаж на търговския център са се сринали върху колите, които били паркирали отпред.

„Дъжд от стъкла заваля върху автомобилите. Това стана точно на входа на паркинга. Ако имаше хора отдолу, със сигурност щеше да има нещастен случай”, допълва разтревожената свидетелка.

Стоев няма да рискува с пускането на невъзстановени футболисти срещу "Пирин"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/21/2654265_stoev_niama_da_riskuva_s_puskaneto_na_nevuzstanoveni/?ref=rss


Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев няма намерение да рискува с пускането на футболисти, които не са напълно възстановени, в мача с "Пирин". Сините гостуват в Благоевград в неделя.

"Малко вероятно е някой от контузените да се възстанови. Изключвам Деян Иванов и Боби Цонев - те са трайно контузени. С Китамбала и Гаджев нещата са добре, но не искам да рискувам с тях. Това са футболистите. Ще вземем повече юноши", каза Стоев.

Въпреки че водачът играе с последния, Стоев твърди,...

Франция ще предлага „убежище” за световно културно наследство

http://www.cross.bg/martinez-frantziya-kyltyrno-1489007.html

/КРОСС/ Франция ще предлага „убежище" за световно културно наследство, пише британският The Guardian. Директорът на Лувъра Жан-Люк Мартинез е начертал план от 50 точки, който цели да защити световното културно наследство. Документът е изготвен по искане на френския президент Франсоа Оланд. Една от главните точки в този план е Франция да предложи „убежище" за културни артефакти и изкуство, изложени на опасност, като тази точка ще влезе в сила веднага. Предвидени са и мерки за създаване на европейска база данни на откраднати културни обекти, както и европейски център за мониторинг, който да предотврати нелегалната търговия с изкуство. Според Жан-Люк Мартинез около 20 процента от всички финанси на „Ислямска държава" идват от продажба на антики. Мартинез изрази надежда, че планът му ще бъде приет в цяла Европа или от Юнеско. Друга важна част от плана на Мартинез е създаването на специален фонд за реставриране и консервиране на застрашени антики, както и програма за обучение на археолози в Ирак и Сирия. В градините на Тюйлери е предено създаването на специален мемориал за Калед ал-Асаад, кураторът на комплекса Палмира, който беше убит от бойци на „Ислямска държава".

Gaming StartUp Challenge 2015 – иновативна възможност за стартиращи компании в сферата на игралната и развлекателната индустрия

http://www.cross.bg/igralnata-indystriya-kompanii-1489006.html

/КРОСС/ Първият по рода си GAMING STARTUP CHALLENGE конкурс, за стартиращи компании в сферата на игралната и развлекателната индустрия, ще се проведе на 24-и ноември, от 10:15 до 11:15, в зала Витоша, Интер Експо Център, София. Конкурсът е част от Източноевропейската конференция на игралната индустрия(EEGS) и се провежда под егидата на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ). В GAMING STARTUP CHALLENGE 2015 ще се включат 5 стартиращи компании, които разполагат с 5 минути, за да презентират по най-вдъхновяващия начин своята бизнес концепция, пред компетентното жури и публиката. Конкурсът цели да даде възможност на стартиращите компании да срещнат потенциални инвеститори и да създадат полезни контакти, в сферата на своето бизнес развитие. Тазгодишните участници са: Content Ocean, платформа за бърз и лесен начин за създаване на HTML5 реклами, която ще бъде представена от Тодор Тодоров. Рекламите могат да бъдат създавани буквално за минути, като не е нужно програмиране или създаване на дизайн. Математически модели за слот игри, ще представи Тодор Балабанов - собственик на Velbazd, а Делян Керемедчиев ще разкрие новата социална платформа за любители на хазартни игри - Casino Advizer

Странна близост между съдийка и министър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127190

Странна близост между правосъдния министър Христо Иванов и бившата шефка на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова се вижда на снимки, публикувани ексклузивно в агенция ПИК. Кадрите са от приятелски веселия на бели покривки с червено вино, както и от излети в планината лете и зиме. Обективът е уловил близо до интересната двойка и кандидатката за
Странна близост между правосъдния министър Христо Иванов и бившата шефка на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова се вижда на снимки, публикувани ексклузивно в агенция ПИК. Кадрите са от приятелски веселия на бели покривки с червено вино, както и от излети в планината лете и зиме. Обективът е уловил близо до интересната двойка и кандидатката за

Сливенска митрополия се обяви против географския знак с формата на пирамидата

http://pik.bg/сливенска-митрополия-се-обяви-против-географския-знак-с-формата-на-пирамидата-news439322.html

Сливенска митрополия се обяви против географския знак с формата на пирамидата

Сливенска митрополия се обяви против географския знак с формата на пирамидата, монтирана до сградата на Общината. Това се съобщава в официална позиция на Сливенската митрополия, изпратена до медиите. В нея се подчертава, че пирамидата няма нищо общо с многовековната християнска история на Сливен и има и други геометрични фигури, които могат да бъдат ползвани за тази цел.

„В бронзовия връх на пирамидата липсва всевиждащото око на „Великия Архитект на Вселената”, но на четирите страни са вградени неговите разпръскващи лъчи, а в основата са изписани инициалите на основните посоки на света, с които посвещаваният в масонство най- напред се запознава, така както и с основните елементи на мирозданието - земя, вода, огън и въздух”, се казва в изявлението до медиите. „Сливен е традиционно християнско селище и повече от 140 години е митрополитски център, в района на който има множество християнски символи, напомнящи за величието на православната християнска вяра, които столетия са стимулирали и продължават да стимулират родолюбивите и патриотични жители на града. Използването на символика, чужда на православното християнство, ще накърни религиозното чувство на сливенските граждани и няма да изпълни замисъла на авторите да има образователна цел. Напротив, вместо да послужи за обединение, този символ ще всее разделение сред сливенската общественост по въпрос безспорен за Българската православна църква и за голяма част от българско общество,” пише още в изявлението.

Сливенска митрополия апелира към местната власт в Сливен да не съдейства да се всели в нас духа на разединението, а да се обединим в непоколебимо единство в силата и любовта на Православната Църква Христова.

Задържаха белгиец в Турция, свързан с кървавия терор в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=307082

Белгийски гражданин от марокански произход е задържан от турската полиция по подозрения, че е подбирал подходящите места за атаките на терористичната групировка "Ислямска държава" в Париж, при които миналата седмица загинаха 129 души, предаде Ройтерс 26-годишният белгиец Ахмет Дахмани е бил арестуван днес в петзвезден хотел в курорта Анталия, където се бил настанил на 16 ноември, информира турската агенция „Доган”.

"Анонимните" изпълниха заканата си и подпукаха "Ислямска държава"

http://petel.bg/Anonimnite-izpalniha-zakanata-si-i-podpukaha-Islyamska-darzhava__134794

Хърватски хакери от международната група "Анонимните" публикуваха списък на хора, за които твърдят, че са свързани с тероризма и...

Нова терористична заплаха блокира столицата на Европа (Обзор)

http://petel.bg/Nova-teroristichna-zaplaha-blokira-stolitsata-na-Evropa--Obzor--__134795

кадър: Нова тв   Нова терористична заплаха блокира столицата на Европа. Брюксел обяви, че над града е надвиснала "конкретна заплаха". ...

Вятърът събори стълб в София, падащ клон рани жена

http://sofia.actualno.com/vjatyryt-sybori-stylb-v-sofija-padasht-klon-rani-jena-news_508945.html

Вятър на пориви в София събори стълб и изпочупи клони на дървета.  Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им. Клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ е закачил преминаваща оттам жена. Тя е откарана в болница с фрактура на крака, няма

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Барселона в първото "Ел Класико"

http://football.actualno.com/na-jivo-real-madrid---barselona-v-pyrvoto-el-klasiko-news_508946.html

Днес в 19:15 часа българско време един срещу друг се изправят отборите на Реал Мадрид и Барселона в дългоочакваното "Ел Класико", което ще се изиграе на "Сантяго Бернабеу". Двубоят може да СЛЕДИТЕ НА ЖИВО в Sportlive.bg, като ще може да видите всички голове и интересни ситуации пред двете врати през всичките 90 минути на испанското зрелище. Стартови състави Най-големият въпрос преди двубоя беше дали Лионел Меси ще е сред титулярите на "Сантяго Бернабеу". Луис Енрике е оставил аржентинския ас

Вятърът събори стълб в София (Видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127206

Вятърът в София събори стълб и изпочупи клони на дървета. Десетки сигнали са постъпили в МВР.  Няма пострадали хора, няма и щети по автомобили, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство.  Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 областни центрове в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и
Вятърът в София събори стълб и изпочупи клони на дървета. Десетки сигнали са постъпили в МВР. Няма пострадали хора, няма и щети по автомобили, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство. Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 областни центрове в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и

Вятърът събори стълб в София (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127201

Вятърът в София събори стълб и изпочупи клони на дървета. Десетки сигнали са постъпили в МВР.  Няма пострадали хора, няма и щети по автомобили, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство.  Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 областни центрове в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и
Вятърът в София събори стълб и изпочупи клони на дървета. Десетки сигнали са постъпили в МВР. Няма пострадали хора, няма и щети по автомобили, уточниха от пресцентъра на вътрешното министерство. Оранжев код за силен вятър е обявен за утре в 14 областни центрове в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и

Започва ремонта на Кръвния център в Бургас - в стария медиците нямат дори тоалетна на етажа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5127198

Започва ремонта на Кръвния център в Бургас. Той ще приключи на 7 април догодина, датата на която се отбелязва Световния ден на здравето. Това съобщи в Бургас зам.-министърът по здравеопазване д-р Ваньо Шарков. Новото отделение ще се разположи в съществуваща сграда на болницата, която ще бъде основно ремонтирана.

"Манчестър юнайтед" взе победа с гол две секунди преди края

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/21/2654260_manchestur_junaited_vze_pobeda_s_gol_dve_sekundi_predi/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" излезе поне временно начело във Висшата лига след победа с 2:1 срещу "Уотфорд" като гост.

Въпреки проблемите си в нападение, воденият от Луис ван Гаал отбор постигна целта при гостуването си в 13-ия кръг. "Юнайтед" поведе в 11-ата минута чрез Мемфис Депай. Малко преди края Трой Дийни изравни от дузпа, но две секунди преди изтичането на редовното време той си вкара автогол след удар на Бастиан Швайнщайгер.

"Манчестър юнайтед" събра 29 точки и поне...

Експлозия в Германия отне живота на четирима души

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127182

Най-малко четирима души, сред които две деца, загинаха при експлозия в жилищна сграда в германския град Карлсруе, съобщи вестник Die Welt. Инцидентът е станал в петък в апартамент на третия етаж на сградата.  Други обитатели на зданието не са пострадали.
Полицията все още не е наясно с причините за инцидента.
Най-малко четирима души, сред които две деца, загинаха при експлозия в жилищна сграда в германския град Карлсруе, съобщи вестник Die Welt. Инцидентът е станал в петък в апартамент на третия етаж на сградата. Други обитатели на зданието не са пострадали. Полицията все още не е наясно с причините за инцидента.

Отцепиха кръстовище в София заради съмнения за бомба

http://offnews.bg/news/n_1/n_595538.html

Столичната полиция отцепи района около кръстовището на улиците "Г.С. Раковски" и "Ген. Гурко" заради изоставен куфар пред входа на жилищна кооперация.  Читател на OFFNews съобщи, че около 16.05 часа куфарът е взривен от сапьори. Кръстовището е било блокирано с пожарни и полицейски автомобили и линейки. Куфарът е бил пред кооперация на ул. "Гурко" на 20-на метра от кръстовището при НАТФИЗ.  От МВР потвърдиха пред OFFNews за случая. Сигналът за забравен куфар е получен около 15.30 часа днес. Районът е отцепен. Куфарът е забелязан от жители на кооперацията, пред която е бил оставен. След контролиран взрив станало ясно, че той е пълен с дрехи. 

Светът постави HIV-вируса в ъгъла

http://web.barometar.net/82659/

Лекарят на Чарли Шийн – д-р Робърт Хуизенга, коментира в тв предаване, че има много малка вероятност актьорът да е предал вируса на сексуални партньорки, защото той сега е „неоткриваем“ в кръвта на актьора. Как се стигна дотам, че смъртоносната болест беше „поставена в ъгъла“? Холивудската звезда Чарли Шийн потвърди, че е HIV позитивен, в […]

Протестите на таксиметровите шофьори се отлагат

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/protestite-na-taksimetrovite-shofiori-se-otlagat-206476/

Секторът ще проведе нови преговори с властта относно изискването за сключване на трудов договор между шофьори и превозвачи

Извънредно! Евакуираха центъра на Лондон, кръжат хеликоптери, прииждат пожарни !

http://petel.bg/Izvanredno--Evakuiraha-tsentara-na-London--krazhat-helikopteri--priizhdat-pozharni---__134793

кадър: Туитър   Полицията евакуира хората от оживената улица „Блекфрайърс” в центъра на Лондон, съобщава The Independent. По данни на...

Борса за ненужни вещи отварят в пловдивския район "Западен"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127085

Борса за подаряване на вещи ще се проведе от 23 до 27 ноември в кметството на район
Борса за подаряване на вещи ще се проведе от 23 до 27 ноември в кметството на район "Западен" в Пловдив. От 13 до 15, 30 ч. всеки може да донесе до три броя вещи - дрехи, обувки, чанти, бижута, шалове и дребни предмети от бита, които не са му необходими. В замяна на тях ще получи други. Организаторите няма да приемат повредени изделия.

Радарите за превишена скорост утре - 22 ноември, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=307069

Служители на пътната полиция ще следят утре - 22 ноември, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък радарите: 10:30ч.-12:30ч. Път І-9 – х-л „Света Елена“ 13:30ч.-15:30ч. Път І-9 „Майстор Манол“ Извън Варна 09:40ч.

НАСА сключи договор със SpaceX за превоз на астронавти до МКС

http://www.cross.bg/nasa-spacex-astronavti-1489005.html

/КРОСС/ НАСА сключи договор с компанията SpaceX за превоз на астронавти до Международната космическа станция с пилотирания кораб Dragon. Първият полет се очаква след края на 2017 г., съобщава ТАСС.  През май тази година аналогичен договор беше сключен и с корпорацията „Боинг", която разработва кораба СST-100 Starliner. SpaceX и Boeing спечелиха конкурс на НАСА за създаване на нови пилотирани кораби и за целта получават солидно бюджетно финансиране. На SpaceX НАСА ще плати 2,6 млрд. долара за три години, а на Boeing - 4,2 млрд. долара. Според договорите те трябва за завършат корабите си през 2017 година. Дотогава американските астронавти ще пътуват до МКС с руските кораби „Союз".

Вятърът събори стълб в София

http://sofia.actualno.com/vjatyryt-sybori-stylb-v-sofija-news_508945.html

Вятър на пориви в София събори стълб и изпочупи клони на дървета.  Към 18.00 часа са постъпили около 40 сигнала за паднали клони, дървета и надвиснали опасни предмети в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ посещават всички подадени адреси и оказват съдействие за отстраняването им. Клон на падащо дърво на ул. „Оборище“ е закачил преминаваща оттам жена. Тя е откарана в болница с фрактура на крака, няма

Москов: Здравната карта става задължителна, законът е готов

http://healthy.actualno.com/moskov-zdravnata-karta-stava-zadyljitelna-zakonyt-e-gotov-news_508947.html

До края на декември в цялата страна ще има ясно разпределение на нуждите, потребностите, излишъците и недостатъците на болничната система. От следваща година здравната каса окончателно ще прекрати да финансира бизнес планове на мениджъри, ще се отпускат пари само за услуги, свързани със здравето на хората. Това заяви в Габрово министърът на здравеопазването Петър Москов, информира БНТ. Той уточни, че здравната карта става задължителна, тъй като всички законови процедури вече са изготвени и

Задържаните за подкуп инспектори са освободени

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/21/2654261_zadurjanite_za_podkup_inspektori_sa_osvobodeni/?ref=rss


Четирима инспектори от ДАИ-Хасково, арестувани на 18 ноември и обвинени за подкупи, са на свобода срещу парична гаранция, съобщаша Дарик радио.

За Константин Въжарски и Димитър Михайлов окръжната прокуратура определи парична гаранция по 5 000 лв. с мотивите, че Въжарски е назначен преди десетина дни, а Михайлов е бил командирован от друга област.

Според обвинението за тях към момента не са налице доказателства за системна корупционна дейност.

Другите двама...

Десетки бойни изкуства събра шоу в НСА

http://pik.bg/десетки-бойни-изкуства-събра-шоу-в-нса-news439312.html

Десетки бойни изкуства събра шоу в НСА

Десетки бойни изкуства, събрани под един покрив представи фестивала по бойни изкуства в София, съобщи БГНЕС. Домакин на събитието е Национална спортна академия „Васил Левски“. Зрителите могат да видят, съчетание от високи ритници и събаряне, боксови техники и ключове на земя от древния панкратион.

На едно място са събрани, както млади състезатели, така и непрофесионални участници, които са започнали своето развитие в бойните изкуства в по-късна възраст. В някои дисциплини, като Санда и Комбат рестлинг има подбор на национални състезатели за предстоящи световни първенства, докато в други, като Лайт-Вале Тудо и Бокс няма да се допускат професионални участници. В таекуондо стиловете се даде път на нови таланти, в Таолу се показаха умения в изпълнение на форми. В Туейшо както се очакваше имаше нашествие на деца и юноши. Боксът за първи път се играа на татами от деца и участници със сравнително по-малък опит. В Лайт-Вале Тудо ще се търсят нови таланти, които ще бъдат наблюдавани от промоутърите: Туинс ММА, Арена ММА, Макс Файт, Питбулс MMA, Бокидо ММА. Неочаквано за мнозина беше и съвместяването на два различни таекуондо стила – ITF и WTF. 

Земетресение беше регистрирано край Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127173

Земетресение от 2,9 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България, съобщават от Геофизическият институт към БАН и от Европейският сеизмологичен център.
Земният трус е регистриран на 9 километра от Кърджали. Дълбочината му е около 2
Земетресение от 2,9 по Рихтер е регистрирано тази сутрин на територията на България, съобщават от Геофизическият институт към БАН и от Европейският сеизмологичен център. Земният трус е регистриран на 9 километра от Кърджали. Дълбочината му е около 2

ПИК TV: Съюзът на Македонските организации ще възстанови Македонските братства

http://pik.bg/пик-tv-съюзът-на-македонските-организации-ще-възстанови-македонските-братства-news439363.html

ПИК TV: Съюзът на Македонските организации ще възстанови Македонските братства

Съюзът на Македонските организации ще продължи своята справедлива борба за възстановяване на разтурените от комунистическия режим Македонски братства и нормализиране на отношенията между Република България и Република Македония.

Това се казва в заключителния доклад, приет на Деветия редовен конгрес на СМО, който се проведе в София, предаде БГНЕС.

В документа, огласен от председателя на СМО Ясен Божинов, се посочва, че дейността на Съюза на Македонските Организации се превърна в постоянна борба за оцеляване.

„Само битката за съдебно регистриране продължи десет месеца и половина. Когато най-сетне излезе съдебното решение и бяха уредени всички формалности по нормалното функциониране на Съюза Управителният съвет се зае с изпълнение на основните задачи на организацията – възстановяване на разтурените от комунистическият режим Македонски братства и нормализиране на отношенията между Република България и Република Македония“, посочи Божинов.

Той заяви, че активисти на организацията са предприели издирване на документите на братствата в Държавния архив и започнаха консултации с юристи за процедурата.

„Преобладаващо бе мнението, че е необходимо Народното събрание чрез приемането на специален закон да отмени Указа на Президиума на Народното събрание от 20.03.1951 г., с който имуществата на Братствата са прехвърлени на Македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев” на Лев Главинчев и да бъдат обявени за недействителни съдебните определения за разпускане на Братствата“, каза Божинов.

Сините каски в Синай може да се сдобият с нова мисия заради сваления руски самолет

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/21/2648712_sinite_kaski_v_sinai_moje_da_se_sdobiiat_s_nova_misiia/?ref=rss

Мироопазващите войници в Синай шеговито се определят като "детектори за дим", инсталирани след мирния договор, който Израел и Египет подписаха през 1979 г.

Повече от тридесет години по-късно те усещат, че ситуацията се нагорещява.

Ислямистките бунтове на полуострова доведоха до жертви сред Международните сили и наблюдатели – мисията, организирана от САЩ, Кайро и Тел Авив. Зад кулисите вече вървят дебати за реформирането ѝ.

"Не трябва да си махнеш димния детектор...

Горя пожар край Ботевград до магистрала "Хемус"

http://offnews.bg/news/n_1/n_595534.html

Пожар се е разгорял край Ботевград в близост до магистрала "Хемус", съобщиха от МВР. Огънят е обхванал сухи треви и шума. Той вече е локализиран. Няма опасност за населението. Движението по магистралата също не е затруднено, съобщава БНР. Сигналът за огъня е постъпил към 14.00 часа. Веднага на място са изпратени екипи на пожарната и огънят бързо е овладян.

Кудрин: До 2-3 години Русия ще изпитва недостиг на работна ръка

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kudrin-do-2-3-godini-rusiia-shte-izpitva-nedostig-na-rabotna-ryka-206475/

Социалната политика на правителството не успява да се справи с проблемите, смята бившият финансов министър на страната

ПИК TV: Въведение Богородично - Ден на православната християнска младеж и семейство

http://pik.bg/пик-tv-въведение-богородично---ден-на-православната-християнска-младеж-и-семейство-news439362.html

ПИК TV: Въведение Богородично - Ден на православната християнска младеж и семейство

В катедрален храм "Успение Богородично" гр. Варна бе отслужена празнична Света литургия от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан по случай Деня на православната християнска младеж и семейство.

Въведение Богородично за първи път се е отпразнувал като самостоятелен празник през 715 година. През 543 година император Юстиниан Велики построил в Константинопол църква, посветена на Въведение Богородично.

Според църковния ни календар празникът попада в периода на Коледните пости. На този ден вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото – в себе си и в света.

Проф. Вихрен Бузов: Възможно е да се развие проект за „Кюрдска държава”, ако „Ислямска държава” бъде унищожена

http://pik.bg/проф-вихрен-бузов-възможно-е-да-се-развие-проект-за-„кюрдска-държава”-ако-„ислямска-държав-news439317.html

Проф. Вихрен Бузов: Възможно е да се развие проект за „Кюрдска държава”, ако „Ислямска държава” бъде унищожена

"Възможно е да се развие проект за „Кюрдска държава”, ако „Ислямска държава” бъде унищожена", това каза експертът при кризи в сигурността проф. Вихрен Бузов, съобщава Фокус.. По думите му, проектът за „Кюрдска държава” ще доведе до същите последици, защото външните субекти, които имат интерес от поддържането на хаос няма да се спрат пред нищо, докато международната общност не се обедини срещу това.

„Трудно е да се каже дали Европа е застрашена от нови терористични действия, тъй като подобни показни и демонстративни атентати много трудно могат да бъдат предотвратени. Дано поръчителите не продължат да упорстват за реализирането на техния сценарии, а именно тръбопровода, който да върви през тези региони на „Ислямска държава”, а и пазара на оръжия, горива и войници. Има много интереси, които се насочват към продължаване на поддържането на този хаос. Предложенията на Русия да се създаде една реална коалиция, която да води борба срещу тероризма са много конструктивни и те трябва да продължат до преговори за омиротворяването на целия регион, който беше разбъркан по волята на Запада и със съучастието на тези сунитски монаси от региона”, каза проф. Вихрен Бузов.

Френска кухня? Започнете от сиренето!

http://frognews.bg/news_102340/Frenska-kuhnia-Zapochnete-ot-sireneto!/

Във Франция се произвеждат около 400 вида различни сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Тази страна е единствената в света, която предлага такова богатство от сирена.

Русия подарява на френската полиция немска овчарка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5127153

Министърът на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев съобщи, че ще подари на Франция кученце порода немска овчарка заради убитото при антитерористичната операция в Париж полицейско куче Дизел и в знак на солидарност със страната след атентатите в Париж.
В писмо до френския министър на вътрешните работи Бернар Казньов Колоколцев предлага да
Министърът на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев съобщи, че ще подари на Франция кученце порода немска овчарка заради убитото при антитерористичната операция в Париж полицейско куче Дизел и в знак на солидарност със страната след атентатите в Париж. В писмо до френския министър на вътрешните работи Бернар Казньов Колоколцев предлага да

70-годишни виртуози възраждат студентския оркестър “Стакато”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5126059

Създаденият през 1963 г. състав 
спира дъха на соул звездата Нанси Холуей и
на детето чудо Робертино Лорети 

В сряда четирима белокоси музиканти съобщиха в радиото при Тома Спространов: Възобновяваме легендарния оркестър “Стакато”. Да им се чудиш - всички са над 70 години, а музиката още им е в главите.
Създаденият през 1963 г. състав  спира дъха на соул звездата Нанси Холуей и на детето чудо Робертино Лорети  В сряда четирима белокоси музиканти съобщиха в радиото при Тома Спространов: Възобновяваме легендарния оркестър “Стакато”. Да им се чудиш - всички са над 70 години, а музиката още им е в главите.

Колумбийски мафиоти стреляли по терористи в парижко кафене по време на атентатите?

http://www.cross.bg/kolymbiiiski-posetiteli-teroristite-1489004.html

/КРОСС/ Трима членове на колумбийския Северен наркокартел спасили посетители на парижко кафене в Париж по време на терористичните атаки на 13 ноември, съобщиха колумбийски медии, като се позоваха на информация от журналист от „Европа 1". Информацията беше споделена и от Ren.tv.  Когато видели нахлуващи в кафенето хора с автомати, мафиотите просто извадили пистолети и стреляли срещу терористите. Така те спасили от смърт десетки посетители на кафенето. Наркогероите обаче били пуснати за международно издирване и след като френската полиция пристигнала на мястото, били арестувани. Според коментарите се очаква те да бъдат предадени на колумбийските власти, които ги търсят във връзка с организиране на нелегални канали за производство и продажба на наркотици. Друг колумбийски портал - Pulzo, обаче посочва, че във Франция наистина са били задържани трима колумбийски наркотрафиканти, но те не са предприемали никакви героични действия срещу терористите.

Земетресението от 6.4 по Рихтер премести остров Лефкада с 36 см

http://www.moreto.net/novini.php?n=307081

Както става ясно от измерванията, извършени от изследователи в Националната обсерватория в Атина, след катастрофалното земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер островът се е преместил с 36 сантиметра на юг, което е доста впечатляващо в сравнение с обичайните данни.

Шестима руснаци са загинали в нападението в хотела в Мали

http://europe.actualno.com/shestima-rusnaci-sa-zaginali-v-napadenieto-v-hotela-v-mali-news_508943.html

Шестима руски граждани са загинали в резултат на нападението на хотел Radisson Blu в малийската столица Бамако, предаде ТАСС, като цитира съобщение на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова. Те са служители на руската авиокомпания „Волга-Днепър“.  Телата на шестимата руски служители на авиокомпанията ще бъдат върнати на близките им в Русия след седмица. Това заяви губернаторът на Уляновската област Сергей Морозов. Други шестима руснаци са се о

Полицаи арестуваха трима и евакуираха централна лондонска улица

http://europe.actualno.com/policai-arestuvaha-trima-i-evakuiraha-centralna-londonska-ulica-news_508944.html

Открадната кола модел BMW предизвика тревога за сигурността в централен Лондон. Полицаи евакуираха централна улица в британската столица и арестуваха трима души в хода на "продължаващ инцидент", съобщава британското издание Independent.  Свидетели казват, че са видели хеликоптери над улиците Блекфрайърс и Уестминстърски мост. В социалните медии се появиха снимки на пожарни коли. И двете улици са затворени.  Говорител на полицията заяви, че затварянето се е наложило, след като ав

НИМХ: Студен атмосферен фронт от запад носи валежи в неделя

http://www.cross.bg/bulgariya-dyha-vyatur-1489003.html

/КРОСС/ Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за ноември. През нощта над страната ще продължи да духа умерен и на места силен вятър от югозапад. Ще бъде предимно облачно. Минималните температури ще са между 12 и 17°. Утре над Западна България ще бъде облачно. В Източна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд и там ще се заоблачи. С преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток ще започнат валежи - през деня в Западна, а до края на деня и през нощта срещу понеделник и в Централна и Източна България. Ще духа умерен и силен, а в Източна България и на места северно от планините и бурен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°, съобщи Борис Димитров - дежурен синоптик  в НИМХ към БАН, за Агенция „Фокус". По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 19° и 22°. Вълнението на морето ще е 3,4 бала. Над планините ще бъде облачно и дъждовно. По високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и до ураганен югозападен вятър. До вечерта валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 м - около 14°, на 2000 м - около 6°. В началото на следващата седмица вятърът в източните райони ще отслабне, но ще остане предимно от юг. Ще има значителна облачност, ще превалява дъжд

Строители на капитализма: Спас Русев – от с. Гълъбник до Лондон

http://web.barometar.net/82657/

Емблематична фигура е Спас Русев за българския преход, макар че не е излизал много-много в светлината на прожекторите. Не е оглавявал партия, не е заемал държавни постове след 1992 г. Той е човекът, който успя да мине през всички сладки и печеливши дейности, така внезапно появили се в бившото ни соцотечество след 1990 г. Като […]

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване