Македония издига ограда на границата с Гърция

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/makedoniia-izdiga-ograda-na-granicata-s-gyrciia-206875/

От правителството казват, че не планират да спрат бежанците, а да ги насочат към контролните пунктове

Кралев бесен: Световното по щанги се оказа платена от държавата екскурзия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141727

Министърът на спорта Красен Кралев се ядоса на Българската федерация по вдигане на тежести и обяви, че се чувства предаден от ръководството. Той бе бесен от представянето на националите ни на световното в Хюстън.
Спортният министър заяви пред „Дарик”, че журналист му се е обадил преди заминаването на тима ни и му е казал, че двама ще се контузят,
Министърът на спорта Красен Кралев се ядоса на Българската федерация по вдигане на тежести и обяви, че се чувства предаден от ръководството. Той бе бесен от представянето на националите ни на световното в Хюстън. Спортният министър заяви пред „Дарик”, че журналист му се е обадил преди заминаването на тима ни и му е казал, че двама ще се контузят,

Министър Кралев бесен на шефовете на щангите: Световното се оказа платена от държавата екскурзия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141731

Министърът на спорта Красен Кралев се ядоса на Българската федерация по вдигане на тежести и обяви, че се чувства предаден от ръководството. Той бе бесен от представянето на националите ни на световното в Хюстън.
Спортният министър заяви пред „Дарик”, че журналист му се е обадил преди заминаването на тима ни и му е казал, че двама ще се контузят,
Министърът на спорта Красен Кралев се ядоса на Българската федерация по вдигане на тежести и обяви, че се чувства предаден от ръководството. Той бе бесен от представянето на националите ни на световното в Хюстън. Спортният министър заяви пред „Дарик”, че журналист му се е обадил преди заминаването на тима ни и му е казал, че двама ще се контузят,

Дарина Павлова стана баба

http://frognews.bg/news_102742/Darina-Pavlova-stana-baba/

Съпругата на убития шеф на „Мултигруп“ Илия Павлова-Дарина стана баба за първи път. Момиченцето носи името Алба, става ясно от страницата й във фейсбук.

Провали се тестът на нова балистична ракета на Северна Корея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658608_provali_se_testut_na_nova_balistichna_raketa_na/?ref=rss


Тест на нова балистична ракета на Северна Корея изглежда се е провалил, съобщава южнокорейската агенция Yonhap. Ракетата е трябвало да бъде изстреляна от подводница в Японско море, но според източници на агенцията в правителството, стартът е бил неуспешен.

Тестът на ракетата KN-11 беше определен от южнокорейското военно министерство като "много сериозен и притеснителен". Официално обаче министерството не коментира какво точно се е случило.

Според източниците на агенцията,...

Протестът срещу вдигането на цените на винетките в София

http://pik.bg/протестът-срещу-вдигането-на-цените-на-винетките-в-софия-news443445.html

Протестът срещу вдигането на цените на винетките в София

В столицата приключи протестът срещу вдигането на цените на винетките, предаде „Фокус”. И последните останали пред парламента протестиращи се разотидоха. Движението по бул. „Цар освободител” е пуснато.

Протестът, продължил 3 часа, започна пред Народното събрание, където протестиращите се събираха с автомобилите си, на които бяха залепили протестни стикери с надписи, че няма да плащат скъпи винетки. Точно в 14:00 часа от парламентът те тръгнаха в колона в поска Орлов мост, където за кратко блокираха движението.

След това автошествието продължи по бул. „Цариградско шосе” в една колона, която бе съпровождана от около 20 полицейски коли. Автомобилите се придвижваха бавно, на фона на непрекъснато свирене с клаксони.

Те стигнаха до разклона за Летище „София”, където обърнаха отново в посока центъра. В протестното шествие се включиха близо 200 автомобила. То приключи от мястото, където започна – пл. „Народно събрание”. След което протестиращите се събраха за кратко на жълтите павета, а в последствие се разотидоха.
Те се заканиха, че протестните действия ще продължат и следващата седмица, ако цената на винетките не се намали.

Парижкият касапин Абауд действал в комбина с германски ислямисти

http://www.cross.bg/germaniya-siriya-brigada-1489844.html

/КРОСС/Терористът Абделхамид Абауд, който според френските спецслужби е ключова фигура в организацията на терористичните нападения в Париж, е имал тесни контакти с германски ислямисти. Те влизали в състава на така наречената Лобергска бригада, пише "Шпигел", цитирано от ТАСС. Много от членовете на Лобергска бригада през 2013 г. заминаха в Сирия да воюват на страната на "Ислямска държава". Лоберг е район в град Динслакен, в западната част на Германия. Според данни на правоохранителните органи над 20 младежи от Лоберг, който местните власти нарекоха "огнище на салафитското движение", се включиха в редиците на "Ислямска държава". Според "Шпигел" през пролетта на 2014 година Абауд и неговите сподвижници са живели за кратко в една къща с някои от членовете на тази бригада в Азаз, в северната част на Сирия. Междувременно министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас заяви, че "към момента не е установена връзка между Германия и терористичните нападения в Париж". При все това силите на реда много внимателно проверяват всички сведения с които разполагат по този линия, заяви в интервю за в. "Велт". В момента се води предварително разследване на близо 200 души във връзка с конфликтите в Сирия и Ирак, допълни Маас. "Германия е потенциална цел на терористите", отбеляза правосъдният министър на страната.  

Ловци хванаха каналджии от Афганистан в Странджа

http://pik.bg/ловци-хванаха-каналджии-от-афганистан-в-странджа-news443443.html

Ловци хванаха каналджии от Афганистан в Странджа

Ловна дружинка от Бургас е задържала днес двама каналджии от Афганистан край Осман баир, до с. Тракийци. Това заяви пред Флагман.БГ концесионерът на ловното поле Георги Манев, който също е участвал в акцията.

Двамата трафиканти били оборудвани с модерна техника, разполагали с джипиеси и айфони. Те говорели перфектен английски. За съжаление, ловците не успели да хванат групата нелегални мигранти, която афганистанците предвождали.

„Единият свирна на другите и те явно са успели да избягат и да се скрият в гората. Веднага сигнализирахме на тел. 112 и от „Гранична полиция“ дойдоха да приберат задържаните“, коментира Георги Манев.

Ловното поле Осман баир явно е любимият канал на бежанците. Преди по-малко от две седмици ген. Илия Илиев задържа на същото място 34 афганистанци.

Георги Манев многкратно сигнализира за проблема. „Каналът минава явно през моето ловно поле, от една година засичаме постоянно цели групи мигранти. Лично съм хващал 32-ма души веднъж, а друг път не успяхме да заловим около 50 души. Тези хора употребяват наркотици, които ги превъзбуждат и им дават енергия да вървят по-бързо. Много е трудно да бъдат задържани”, обясни Манев.

Турция препоръча на гражданите си да не ходят в Русия

http://frognews.bg/news_102741/Turtsiia-preporacha-na-grajdanite-si-da-ne-hodiat-v-Rusiia/

Турското външно министерство посъветва гражданите на страната да отложат всякакви пътувания до Руската федерация предвид на напрежението между Анкара и Москва заради сваления самолет.

Хандбалистите на Спартак сгънаха НСА в Спортпалас

http://petel.bg/Handbalistite-na-Spartak-sganaha-NSA-v-Sportpalas__135642

Хандбалистите на „Спартак” победиха с лекота НСА с 31:27 (18:14) в мач от VIII кръг на „А” група, игран в залата на „Спортпалас”. „Водехме с 6-7...

Бившият зам.-шеф на митниците Румен Цайса осъден в Австрия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141715

Бившият зам.-директор на митниците Румен Божинов-Цайса е бил признат за виновен по обвинение за документна измама от Регионалния съд във Вийнер Нойщадт в Австрия, пише в.
Бившият зам.-директор на митниците Румен Божинов-Цайса е бил признат за виновен по обвинение за документна измама от Регионалния съд във Вийнер Нойщадт в Австрия, пише в."Капитал". Обвинението срещу него беше за използване на подправени лични документи и измама във вреда на клон на австрийска банка в градчето Нойнкирхен.

Протестиращите за винетките: Плащаме, а не получаваме нищо (снимки и видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_599016.html

Днес по обяд протестиращи излязоха пред Народното събрание в столицата, за да се обяват твърдо против увеличението на винетките такси. Събралите се няколкостотин човека подписаха декларация, която ще внесат в Министерски съвет, отправена към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.  В нея те се противопоставят на увеличението на цените и заявяват, че не е реално за нашия стандарт на живот, да бъдат увеличени толкова цените. Те дадоха за пример Румъния, където стойността на винетния стикер е 55 лева, а в Швейцария е 36 евро при средна заплата 3 000. Протестиращите попитаха нормално ли е доходите на повечето българи да бъдат замразени вече 4 години, а управляващите да вдигат годишната винетка за леки автомобили с 45%. Според тях това е „акт на социално-икономически геноцид към българския гражданин“. Те са категорични, че не е нормално в ситуация на икономическа криза да се вдига с 53% цената на годишната винетка за автобусите и се страхуват, че това ще постави бизнеса на колене и ще принуди превозвачите да вдигнат цените на своите услуги, което отново ще рефлектира върху обикновения гражданин. "Вдигането на цените е необосновано и лишено от разум и смисъл, то ще понижи още повече стандарта на живот на българина или ще го превърне в затворник на населеното място, в което живее или в престъпник нарушаващ закона“. Събралите се днес не вярват, че повишението ще реши проблемите с родната пътна мрежа, а ще доведе до вълна от гражданско недоволство, призовавайки управляващите да си свършат работата, за която са избрани, а именно да защитят интересите на обикновените граждани, като не позволяват подобни предложения да виждат бял ден. Протестиращите се обърнаха към правителството, заявявайки, че все още вярват, че то може да взема правилни решения в полза на народа и настойчиво настояха да се вземе незабавно решение, което да отмени вдигането на винетните стикери и да бъдат върнати старите им цени. Пред OFFNews  протестиращият Андрей Мошев От Плевен разказа, че е дошъл днес да подкрепи хората от София, излезли да изразят недоволството си от вдигането на цените на винетките. Той обясни, че в града му в момента се прави паралелен протест. Според него не е нормално да плащаш за нещо, което не получаваш и че пътищата в страната се намират в недопустимо състояние и иска да знае какво се е случило с парите, които плаща обществото в продължение на толкова години за винетките. „На лице няма пътища, най-общо казано това е“. Попитан каква е реалната цена на винетките според него, той сподели, че впредвид състоянието на пътищата в страната, тя би трябвало да бъде дори по-ниска от тази, която се плащаше до сега. За пример той даде пътищата от 2-ри и 3-ти клас, които се намират в окаяно състояние. Той е на мнение, че от увеличението на цената ще пострадат най-вече превозваческите фирми, защото техните такси ще се вдигнат и ще се получи поредното неравноправие в държавата. Протестиращи, дошли от Елин Пелин, ни споделиха съмненията си, че с увеличаването на винетните такси ще има подобрение в пътната обстановка в страната. Те настояват, че дори в момента цените са неправомерно високи и смятат, че дори трябва да бъдат премахнати изцяло. Кирил Димитров, един от организаторите на протеста изрази надеждата си, че събралите се тук ще бъдат чути и сподели, че се надява да се съберат около 400 човека. Той заяви, че като потребител не би плащал винетна такса, защото в момента тя е оправдана единственото по основните пътни артерии в страната. Според него е несериозно да се иска винетка за пътища, които дори не са асфалтирани. Той заяви готовността си за следващи протести, ако не бъдат чути днес събралите се хора. Според него повишението на цените на винетките е неоправдано и хората се намират в ситуация, в която справедливостта е поставена на ниско ниво. Сред протестиращите беше дошъл и Дядо Коледа, за да изрази недоволството си от подаръка на министър Павлова за шофьорите. Според него новите цени не изглеждат реални на фона на условията по пътищата. Той каза, че няма нищо против да плаща по-високата цена навинетката, но само ако се предоставят адекватни условия, за да са сигурни шофьорите в своята безопастност на пътя и да не си чупят колите. "Трябва хората да са сигурни, че ще бъде направено нещо хубаво с тези допълнителни средства", допълва той. Протестиращите заплашиха, че ако не бъдат удовлетворени исканията им ще продължат с протестите и ще блокират възлови пътни артерии в цялата столица.

Ветровито с променлива облачност ще е утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=307625

През следващото денонощие ще е ветровито и сравнително студено. Ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна и едва към края на деня ще намалява.

Трети журналист от в. "Хюриет" е задържан в Турция

http://frognews.bg/news_102740/Treti-jurnalist-ot-v-Hiuriet-e-zadarjan-v-Turtsiia/

Трети журналист е арестуван за два дни в Турция. Коментаторът от в. "Хюриет" Ертугрул Йозкьок може да получи над 5 години затвор по обвинения за обида на президента Реджеп Ердоган, съобщи БНР.

С 3:1 "Черно море" спря серията на "Локо" (Пд) от 6 домакински победи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141713

С 3:1 на
С 3:1 на "Лаута" "Черно море" прекъсна серията от 6 поредни домакински победи на "Локо" (Пд) в първенството, въпреки че завърши двубоя с 10 души. Варненци дръпнаха с 2:0 през първото полувреме с голове близнаци - центриране от десния фланг и изпреварващи действия на нападащите "моряци". В 7-ата минута точен бе Матиа Курьор,

Спря серията на "Локо" (Пд) от 6 домакински победи - "Черно море" би с 3:1 на "Лаута"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141717

С 3:1 на "Лаута" "Черно море" прекъсна серията от 6 поредни домакински победи на "Локо" (Пд) в първенството, въпреки че завърши двубоя с 10 души.
Варненци дръпнаха с 2:0 през първото полувреме с голове близнаци - центриране от десния фланг и изпреварващи действия на нападащите "моряци". В 7-ата минута точен бе Матиа Курьор,
С 3:1 на "Лаута" "Черно море" прекъсна серията от 6 поредни домакински победи на "Локо" (Пд) в първенството, въпреки че завърши двубоя с 10 души. Варненци дръпнаха с 2:0 през първото полувреме с голове близнаци - центриране от десния фланг и изпреварващи действия на нападащите "моряци". В 7-ата минута точен бе Матиа Курьор,

Свлачище блокира туристи в хижа в Троянския балкан

http://www.cross.bg/hizhata-tyristi-dvaiisetina-1489843.html

/КРОСС/Свлачище по пътя от курорта Чифлик към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан блокира около двайсетина туристи в хижата. Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя към хижата, който е затрупан. От областната дирекция на полицията потвърдиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души. В хижата има необходими провизии, ток и вода, така че хората не бедстват. В началото на месеца свлачище затрупа туристи на Крушунските водопади. Загинаха двама души.  

Убиха кюрдски адвокат в Турция, бил противник на Ердоган

http://frognews.bg/news_102739/Ubiha-kiurdski-advokat-v-Turtsiia-bil-protivnik-na-Erdogan/

Убиха известен кюрдски адвокат в Турция, председател на колегията на адвокатите от югоизточна провинция Диярбекир, съобщи ТАСС.

Калфин: Трябва да изградим насърчаваща среда, така че всички деца да растат при родителите си

http://pik.bg/калфин-трябва-да-изградим-насърчаваща-среда-така-че-всички-деца-да-растат-при-родителите-с-news443388.html

Калфин: Трябва да изградим насърчаваща среда, така че всички деца да растат при родителите си

 „Насочили сме усилията на министерството към това постепенно да изградим среда, в която всички деца да живеят с родителите си. В момента в България има голям брой деца, които живеят отделно от родителите им, защото родителите работят на различно място от дома си и са оставили децата си за отглеждане или при бабата и дядото, или при други роднини. Тази практика не е добра за децата, затова и започваме да предприемаме стъпки в посока да я променим“. Това подчерта вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща с министъра на семейството и младежта на Република Австрия - Софи Кармазин. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. По време на разговора, министър Калфин запозна австрийския си колега с мерките, които министерството вече е предприело в посока подпомагане на работещите родители. Тук той посочи въвеждането на гъвкавото работно време и предстоящия старт на ваучерна система за предоставяне на помощ в дома, включително и за отглеждане на деца. „Въпреки мерките, които сме въвели, ние се интересуваме от добрия опит и практики в областта на отглеждането на децата, които дават резултат в другите страни и които, разбира се, бихме могли да си позволим на бюджетно ниво и бихме могли да въведем веднага и у нас“, категоричен беше още министър Калфин. Министър Кармазин изрази готовност за съдействие и детайлно представяне на ефективни и новаторски практики, които имат доказано добър резултат при изграждане на устойчива система за отглеждане на деца и подпомагане на работещите родители в Австрия.
В рамките на разговора, двамата министри обсъдиха позицията, изразена преди няколко месеца от австрийския външен министър – Себастиан Курц, според когото е необходима промяна на правилата за координация на семейните обезщетения за деца, като стойността на обезщетенията трябва да е съобразена с нивото на жизнен стандарт на държавата-членка, в която детето пребивава. Министър Калфин отново изрази несъгласието си с тази позиция и двамата министри се съгласиха, че разглеждането на подобна мярка извън цялостния пакет, свързан с подобряване на условията за работещите мигранти в рамките на ЕС, е неприемливо. 

Извънредно! Паника центъра на София, полиция отцепи възлово кръстовище

http://pik.bg/извънредно-паника-центъра-на-софия-полиция-отцепи-възлово-кръстовище-news443426.html

Извънредно! Паника центъра на София, полиция отцепи възлово кръстовище

Съмнителен багаж оставен в центъра на София вдигна полиция и пожарна на крак, съобщиха свидетели на инцидента, пише "Блиц".

Районът е отцепен, очаква се да го взривят.

Багажът се намира на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски”. Преминаването е затруднено. 

Руско-турската криза ако Гърция не беше в Еврозоната

http://www.grreporter.info/rusko-turskata-kriza-ako-grtsiya-ne-beshe-v-evrozonata/18282

Днес, оценявайки събитията във Франция и Сирия, можем съвсем спокойно да кажем, че излизането на страната от еврозоната щеше да се превърне в национална катастрофа

прочети повече

КНСБ: Няма смисъл от още 5 дни отпуска

http://www.moreto.net/novini.php?n=307634

Пламен Димитров от КНСБ коментира пред Дарик идеята за отпускането на още 5 дни отпуска за годината. "Ние смятаме, че стресът е основният бич в момента в съвременните общества. Има анализи, че в някои сектори - например в транспорта, здравеопазването, някои индустрии, стресът е огромен.

60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141707

Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, съобщи „Фокус”. Полицейски служители са направили кордон пред сградата на парламента.
Движението по бул. „Цар Освободител” се отбива зад паметника по ул. „Народно събрание”. Протестиращите се заканиха, че ще се отправят пеша до Орлов мост,
Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, съобщи „Фокус”. Полицейски служители са направили кордон пред сградата на парламента. Движението по бул. „Цар Освободител” се отбива зад паметника по ул. „Народно събрание”. Протестиращите се заканиха, че ще се отправят пеша до Орлов мост,

60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, гласят нов протест следващата седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141711

Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, съобщи „Фокус”. Полицейски служители са направили кордон пред сградата на парламента.
Движението по бул. „Цар Освободител” се отбива зад паметника по ул. „Народно събрание”. Протестиращите се заканиха, че ще се отправят пеша до Орлов мост,
Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, съобщи „Фокус”. Полицейски служители са направили кордон пред сградата на парламента. Движението по бул. „Цар Освободител” се отбива зад паметника по ул. „Народно събрание”. Протестиращите се заканиха, че ще се отправят пеша до Орлов мост,

Извънредно! Задържаха вероятен терорист в Белгия

http://petel.bg/-Izvanredno--Zadarzhaha-veroyaten-terorist-v-Belgiya__135641

  Един човек е задържан от белгийската полиция при проведена днес антитерористична операция в градчето Ними, недалеч от Монс, Югозападна...

КНСБ: Няма смисъл от още 5 дни отпуска

http://www.cross.bg/otpyska-dimitrov-stresut-1489841.html

/КРОСС/Пламен Димитров от КНСБ коментира идеята на Георги Кадиев за отпускането на още 5 дни отпуска за годината. „Ние смятаме, че стресът е основният бич в момента в съвременните общества. Има анализи, че в някои сектори - например в транспорта, здравеопазването, някои индустрии, стресът е огромен. Не можеш с 5 дни отпуска да го решиш този проблем и да компенсираш тези хора за стреса през цялата година", обясни той. Димитров обясни, че от синдиката искат да се приложи принципа на едно от европейските споразумения. То предлагало поредица от мерки като оценяването на всяка професия в България за риска от стрес. Според Димитров е по-добре да се „лекува" стреса в работния процес и в организацията на работа. „Далеч по-сложно е решението от това да се добавят 5 дни", добави той. Според него е по-логично да се направи анализ на професиите и бонусите да са към по-рисковите и с по-голям стрес.  

Разстреляха публично адвокат, противник на Ердоган /видео/

http://www.cross.bg/razstrelyaha-pyblichno-advokat-protivnik-na-erdogan-video-1489842.html

/КРОСС/Тахир Елчи-председател на камарата на адвокатите в Диарбекир, бе застрелян от двама непознати пред очите на журналисти, дошли за пресконференция по съдебни теми, информира вестник "Дейли Сабах". Освен Тахир, ранени са още един полицай и трима журналисти.Адвокатът е починал от раните си малко по-късно в болницата, в която е откаран.За момента самоличността на нападателите не е ясна. Елчи е известен в Турция и като един от най-яростните врагове на президента Ердоган. Преди дни той заяви, че Работническата партия на Кюрдистан-"Движение патриотична революционна младеж" не е терористична, а демократична организация. video:https://www.youtube.com/watch?v=jxi8OEfIgUs

Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките

http://pik.bg/около-60-души-протестират-пред-народното-събрание-срещу-поскъпването-на-винетките-news443423.html

Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките

Около 60 души протестират пред Народното събрание срещу поскъпването на винетките, предаде „Фокус”.

Полицейски служители са направили кордон пред сградата на парламента. 
Движението по бул. „Цар Освободител” се отбива зад паметника по ул. „Народно събрание”. Протестиращите се заканиха, че ще се отправят пеша до Орлов мост, където ще блокират движението. Част от първоначално събралите се хора обаче вече се разотидаха. Протестиращите се заканиха, че следващата следващата седмица отново ще има протест, ако цената на винетките не бъде свалена. 

Бербатов пак е контузен, няма да бъде санкциониран за изпълнението си в Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658603_berbatov_pak_e_kontuzen_niama_da_bude_sankcioniran_za/?ref=rss


Димитър Бербатов е получил нова травма и ще пропусне следващите 2-3 седмици, съобщи ръководството на ПАОК.

Българският нападател е с разтежение на прасеца и не е взел участие във вчерашната тренировка на тима. Бербатов най-вероятно е получил контузията в двубоя с "Габала" от Лига Европа в четвъртък, след който се разрази малък скандал.

Българинът напусна бесен терена, след като беше заменен в 70-ата минута, а малко след това напусна стадиона. Според част от местните медии,...

Задържаха група, изготвяла фалшиви документи за нелегални мигранти

http://frognews.bg/news_102738/Zadarjaha-grupa-izgotviala-falshivi-dokumenti-za-nelegalni-migranti/

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група за документни престъпления. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т. ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти.

Търговец на оръжие купи фабриката за стъкло на Цветан Василев

http://pik.bg/търговец-на-оръжие-купи-фабриката-за-стъкло-на-цветан-василев-news443392.html

Търговец на оръжие купи фабриката за стъкло на Цветан Василев

Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”.

Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката. Компанията планирала да придобие и останалите 44 процента.

До момента е известно, че новият собственик планира да съкрати 400 души от персонала, да разшири асортимента на фабриката и да сключи нови сделки.

Според вестника директорът на компания Петър Църногорац е бил арестуван по подозрение, че е нагласил търг за продажба на оръжие на сръбската армия.

Стъкларската фабрика в Парачин дължи над 20 млн. евро на банки и държавни предприятия, а сметките й са блокирани от близо една година.

През последните месеци фабриката е заплашена от фалит и спиране на производството заради неплатените сметки. „Глас индъстри”, собственост на Цветан Василев, купи фабриката през 2012 година за 35 млн. евро.

"24 часа" позна: Николай Иванов и Донка Михайлова са новите членове на ИБ на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141693

На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за” предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова. Това съобщиха от пресцентъра на партията.
Инж. Николай Георгиев Иванов е роден на 23 октомври 1968 г.
На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за” предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Инж. Николай Георгиев Иванов е роден на 23 октомври 1968 г.

Разкриват още една загадка за гробницата на Тутанкамон

http://www.cross.bg/tytankamon-grobnitzata-kamera-1489840.html

/КРОСС/Британският египтолог Никълъс Рийвс съобщи днес, че ще бъдат извършени допълнителни изследвания, за да бъде установено дали в гробницата на Тутанкамон има тайна камера, предадоха Ройтерс и Франс прес. Вероятността такава да съществува е 90 процента. Рийвс, който твърди, че Нефертити е погребана именно в нея, обяви плановете на съвместна пресконференция днес с министъра по въпросите на паметниците на културата на Египет Мамдух ел Дамати. Получените досега от проучванията данни ще бъдат изпратени в Япония за изследвания и има голям шанс да бъде потвърдено, че в гробницта на Тутанкамон да има такава камера. Преди бе съобщено, че съществува 60 процента шанс зад стените на гробницата на Тутанкамон да има скрита камера. Сега обаче, след като са отчетени първите резултати от сканирането, вероятността от наличието на скрита камера нарасна на 90 процента, информира Мамдух ел Дамати. През есента Египет огласи амбициозен проект, който цели да бъдат разкрити загадки, свързани с египетските пирамиди - Хеопсовата и Хефреновата в Гиза, както и две пирамиди в Дашур, южно от Кайро. Сред поставените задачи е да се хвърли светлина върху начина, по който са построени пирамидите, и да се изследва гробницата на Тутанкамон в Долината на царете в Луксор. В осъществяването на проекта участват египетски, френски, канадски и японски експерти

Николай Иванов и Донка Михайлова са новите членове на Изпълнителното бюро на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141702

На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за” предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова. Това съобщиха от пресцентъра на партията.
Инж. Николай Георгиев Иванов е роден на 23 октомври 1968 г.
На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за” предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Инж. Николай Георгиев Иванов е роден на 23 октомври 1968 г.

Физици: За сваления руски самолет лъжат и руснаци, и турци (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_599019.html

Използвайки някои прости закони на Нютоновата механика, видеото на инцидента и картите, предоставени от турската и руската официална страна, двама белгийски физици доказват, че версиите и на двете страни се разминават не само помежду си, но и с истината. Астрофизиците Джовани Лапента (Giovanni Lapenta) и Том Ван Дорселаре (Tom Van Doorsselaere) от белгийския Университет Львен (KU Leuven) са анализирали официалните данни и версии за руския бомбардировач,  свален  от турските ВВС на 24 ноември. За това съобщава порталът  Motherboard , позовавайки се на университетския блог . Какво се случи Официалните данни на двете страни силно се разминават. Според турците: самолетът за 17 секунди е навлязъл в тяхното въздушно пространство, а преди това пилотите са били предупреждавани десет пъти в продължение на пет минути. Когато тези предупреждения са пренебрегнати, турският премиер дава командата да се предприеме сваляне на самолета, според няколко доклада. Двата самолета са били в турското въздушно пространство само за 17секунди, твърдят турски официални лица. Руската страна отрича и да са били на територията на Турция, и да са получавали предупреждения, заявявайки, че самолетът е бил свален над Сирия. А сега какво казва физиката: Въз основа на публикуваното от Russia Today видео, те изчислили, че от момента, когато "Су-24" е бил ударен от ракета до падането на бомбардировача на земята са минали 30 секунди. Като се има предвид, че вертикалното ускорение на самолета след поражението зависи само от силата на гравитацията (g = 9,81 м/с², z = gt²/2), той трябва да е бил на височина не по-малка от 4500 м. Според турците, "Су-24" е летял на 5800 метра, което съответства на изводите на физиците. Карта предоставена от турските власти. Изображение New York Times Физика 1, Турция 0. На картата, предоставена от турска страна   публикуваната от New York Times може да се види, че за 30-те секунди след попадението, удареният бомбардировач е прелетял още около 8 км, преди да се разбие. На базата на тези данни физиците изчисляват скоростта на самолета в момента на поражението. Тя е равна на 960 км/ч., една напълно приемлива скорост за движещ се самолет на тази височина. Дотук добре. Според турската карта, разстоянието, което самолетът е прелетял в турското въздушно пространство е около 2 километра. При условие, че скоростта е 960 км/ч., това означава, че в турското въздушно пространство, той прекарва само 7.5 секунди, вместо на 17 секунди, както твърдят представителите на Турция. За да премине това разстояние за 17 секунди, самолетът би трябвало да се движи със скромните 420 км/ч. Видеото показва, че това просто не може да е вярно. Физика 2, Турция 0 Турските ВВС  заявиха , че са предупредили руските самолети (напомняме, че са летяли два "Су-24") десет пъти за пет минути. За това време бомбардировачите при скорост от 960км/ч биха прелетели около 80 километра. От тези факти, професорите заключават: "Как може турските военновъздушни сили да предвидят, че руските самолети са на път да навлязат в турското въздушно пространство? Военни самолети са много пъргави и на теория руските бомбардировачи може да завият в последния момент, за да избегнат турското въздушно пространство. Предупрежденията, подадени на руските пилоти са просто спекулации." Според тези факти, предупрежденията не биха могли да са изпратени по времето, когато самолетите са били на турска територия. Освен ако от турския въздушен контрол могат да говорят невероятно бързо и могат да произнесат десет предупреждения в седем секунди, което изглежда доста невероятно.   Картата, която се разпространява официално от руска странаа. Изображение: Ku Leuven Blogt  Физика 3, Турция 0, Русия 0 На руската карта за инцидента, предоставена от руското Министерство на отбраната на 24 ноември, може да се види, че самолетът прави 90-градусов завой, след като е бил ударен, което е напълно невъзможно. За такава рязка промяна се изисква мощен импулс, казват физиците. "Една промяна на курса на 90 градуса може да бъде постигната само със сблъсък с обект, който е много пъти по-тежък или по-бърз от самолета". От това можем да заключим, че самолетите не са се опитвали да избегнат турската територия, каквато е руската версия на историята.  Според нашите изчисления, очевидно е, че версиите както на Турция, така и на Русия трябва да се приемат с доза скептицизъм. Продължителността на нарушението на турското въздушно пространство, по наша оценка, е ограничено до 10 секунди. Заявлението на Русия, че самолетите са се опитвали да избегнат навлизането в територията на Турция, не съответства на законите на механиката. - заключават физиците. Всеки е свободен да решава какви политически заключения да си направи на базата на тази информация. Авторите не коментират политическата ситуация, те просто са се опитали да анализират фактите от наличната информация.

Свлачище блокира туристи в Троянския балкан

http://offnews.bg/news/n_1/n_599011.html

Свлачище по пътя от курорта Чифлик към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан блокира около двайсетина туристи в хижата. Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя към хижата, който е затрупан, съобщи БГНЕС. От областната дирекция на полицията потвърдиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души. В хижата има необходими провизии, ток и вода, така че хората не бедстват. В началото на месеца свлачище затрупа туристи на Крушунските водопади . Загинаха двама души.

Николай Иванов и Донка Михайлова са новите членове на ИБ на БСП

http://www.cross.bg/ivanov-nikolaii-obshtina-1489839.html

/КРОСС/На днешното си заседание Националният съвет на БСП гласува „за" предложението на председателя на партията Михаил Миков за допълване на Изпълнителното бюро с двама нови членове. Те са Николай Иванов и Донка Михайлова. Инж. Николай Георгиев Иванов е роден на 23 октомври 1968 г. Средното си образование завършва в Природо-математическата гимназия "Акд. Иван Ценов" във Враца. През 1993 г. се дипломира като инженер по електроника и автоматика във Висшия машинно-електротехнически институт в София. От 2000 г. до 2003 г. е зам.-кмет на община Криводол. В следващите два мандата - 2003 - 2011 г. - е кмет на община Криводол. От ноември 2011 г. инж. Николай Иванов е кмет на община Враца. Женен, с едно дете. Донка Михайлова е родена в гр. Троян през 1959г. Завършила е висше икономическо образование от ВФСИ "Д. А. Ценов" - Свищов, специалност "Финанси и кредит". От дълги години работи в неправителствения сектор, била е председател на Сдружение "Знание" в Ловеч. Била е и още народен представител в 40-то Народно събрание за Ловешки регион, както и експерт на Националното сдружение на общините, институт "Отворено общество", Института по публична администрация и др.Михайлова е и член на КС на НСОРБ /мандат 2011 - 2015 г./, както и специалист в областта на социалната политика и гражданското общество.Оценител е по оперативните програми, работи активно по процесите на планиране и програмиране за предстоящия планов период

Само във Фрог: Майката на Бъчварова настанена във ВИП-стая в МВР-болница

http://frognews.bg/news_102737/Samo-vav-Frog-Maikata-na-Bachvarova-nastanena-vav-VIP-staia-v-MVR-bolnitsa/

Майката на шефа на МВР Румяна Бъчварова е настанена за лечение в болницата на МВР. Това съобщиха за Фрог високопоставен полицейски източник. Според него тя се обслужва като ВИП персона. Не е тайна, че лечебното заведение беше нарочено за закриване като част от реформите на вътрешното ведомство.

152-ма млади лекари от 8 държави дипломира Медицински университет - Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=307628

152-ма лекари получиха дипломите си от ректора на Медицински университет – Варна по време на тържествена церемония, състояла се днес, в Зала 1 на ФКЦ-Варна, научи Moreto.net. 25-ма от абсолвентите завършват висшето си образование с отличен успех, а първенец на випуск 2015 е д-р Несрин Мехмедова.

Купуваме все повече живи елхички

http://pik.bg/купуваме-все-повече-живи-елхички-news443384.html

Купуваме все повече живи елхички

Купуваме все повече живи елхички за Коледа. Само за миналата година броят на продадените празнични дръвчета с корен достигна над 20 000. Малко по-предпочитани се оказаха изсечените, информира Нова телевизия. 

И тази година от държавните горски стопанства очакват тенденцията да се запази и съветват да купуваме само легално отсечени дръвчета, маркирани от Агенцията по горите. Тях можем да познаем и по пластина, която е поставена между третото и четвъртото разклонение. Ако изберете живо дърво за Коледа обаче трябва да го държите на хладно, съветват специалистите. 

„Най-важното нещо е по време на коледните празнични елхичките да не са близо до източник на топлина, а пък след празниците да бъдат своевременно засадени или пък ако може да продължат да ги отглеждат в саксията си, докато свърши зимата”, обясни директорът на Държавното горско стопанство в Дикчан Пламен Поюков. 

Ако сте решили да си закупите живо коледно дърво, трябва да знаете, че ще станете част от кампанията „Посади дърво, спаси земята!”, средствата от която отидат за страдащите от аутизъм. Горските стопанства обещават цените на коледните дръвчета да са като миналогодишните-от 5 до 15 лева. С надценката на търговците, обаче цената им може да скочи двойно.

Македонската полиция навлезе на гръцка територия

http://www.vesti.bg/sviat/balkani/makedonskata-policiia-navleze-na-grycka-teritoriia-6046289

Причината е, че мигранти замеряха полицаите с камъни. По-рано македонската армия започна да издига телена ограда на границата

Жителите на Пекин трябва да си стоят по домовете

http://www.cross.bg/pekin-mikrograma-vuzdyha-1489838.html

/КРОСС/Местните власти препоръчаха на жителите на Пекин да не излизат от домовете си заради гъстия смог. В събота е измерена концентрация на опасните вещества във въздуха на града от 296 микрограма на кубически метър, като на места тя достига 365 микрограма. Световната здравна организация счита за безопасни за здравето нива до 25 микрограма на кубически метър. Частиците крият сериозна опасност за здравето, тъй като могат да проникнат дълбоко в белите дробове. Гъстият смог обхвана улиците на Пекин още в петък вечерта, но в почивния ден концентрацията на фини прахови частици достигна особено високи стойности. Предвижданията на Министерството по опазване на околната среда са, че в следващите дни замърсяването ще се разпростре и над околностите на Пекин и съседни населени места. Според експертите високите нива на замърсяване на въздуха са свързани и с началото на отоплителния сезон. Голяма част от вредните вещества идват от работата на ТЕЦ-ове с въглища. От ведомството по контрол над околната среда уверяват, че ще направят проверка на нивото емисии, които изхвърлят заводите в града. Настоящото ниво на замърсяване на въздуха в Пекин далеч обаче не е рекордно за страната. В началото на ноември месец бяха измерени нива от 1157 микрограма на кубически метра фини прахови частици в град Шенян, Североизточен Китай.  

Дарина Павлова вече е баба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141680

Добре дошла на този свят, Алба! Това написа на страницата си във фейсбук щастливата Дарина Павлова, която стана за пръв път баба на прекрасно момиченце. "Вижте я, само на три часа е, а се усмихва", допълва Дарина.
"Животът не може да бъде по-добър - малката принцеса Алба е в ръцете ми. Благослов, щастие, чудеса и любов", пише още бизнес дамата,
Добре дошла на този свят, Алба! Това написа на страницата си във фейсбук щастливата Дарина Павлова, която стана за пръв път баба на прекрасно момиченце. "Вижте я, само на три часа е, а се усмихва", допълва Дарина. "Животът не може да бъде по-добър - малката принцеса Алба е в ръцете ми. Благослов, щастие, чудеса и любов", пише още бизнес дамата,

Дарина Павлова стана баба

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141673

Добре дошла на този свят, Алба! Това написа на страницата си във фейсбук щастливата Дарина Павлова, която стана за пръв път баба на прекрасно момиченце.
Добре дошла на този свят, Алба! Това написа на страницата си във фейсбук щастливата Дарина Павлова, която стана за пръв път баба на прекрасно момиченце. "Вижте я, само на три часа е, а се усмихва", допълва Дарина. "Животът не може да бъде по-добър - малката принцеса Алба е в ръцете ми. Благослов, щастие, чудеса и любов", пише още бизнес дамата,

Три пъти повече ученици се натравят от психоактивни вещества

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141671

Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на „Пирогов” в последните два месеца всяка седмица 5 до 10 деца търсят медицинска помощ. Последният подобен случай е от преди дни в Стара Загора, съобщава bTV.
Пред лекарите отровените тийнейджъри споделят,
Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на „Пирогов” в последните два месеца всяка седмица 5 до 10 деца търсят медицинска помощ. Последният подобен случай е от преди дни в Стара Загора, съобщава bTV. Пред лекарите отровените тийнейджъри споделят,

Три пъти повече ученици се натравят от психоактивни вещества

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141666

Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на „Пирогов” в последните два месеца всяка седмица 5 до 10 деца търсят медицинска помощ. Последният подобен случай е от преди дни в Стара Загора, съобщава bTV.
Пред лекарите отровените тийнейджъри споделят,
Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на „Пирогов” в последните два месеца всяка седмица 5 до 10 деца търсят медицинска помощ. Последният подобен случай е от преди дни в Стара Загора, съобщава bTV. Пред лекарите отровените тийнейджъри споделят,

Волейболните национали ще стартират в Световната лига срещу Полша

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658598_voleibolnite_nacionali_shte_startirat_v_svetovnata/?ref=rss


Българският национален отбор по волейбол за мъже ще започне срещу Полша участието си в Световната лига догодина, съобщи FIVB.

Мачът срещу поляците ще се играе на 17 юни година в Калининград. В руския град националите ще срещнат на 18 и 19 юни съответно със Сърбия и Русия.

През новия сезон лигата ще има нов формат, в който дванадесетте отбора в елитната дивизия са разделени в три групи. Тимовете от тези три групи обаче ще играят помежду си, без значение дали са в различни...

Проливните дъждове не са нанесли щети в Ямболско

http://pik.bg/проливните-дъждове-не-са-нанесли-щети-в-ямболско-news443383.html

Проливните дъждове не са нанесли щети в Ямболско

Близо 73 литра дъжд на квадратен метър е паднал в хасковското село Царева поляна, съобщиха от метеорологичната обсерватория в областния град, цитирани от БНР. За Хасково количеството е 45 литра, а за Димитровград - близо 43 литра

Няма нанесени щети от проливните дъждове през последното денонощие в Ямболска област. През лятото на много места по поречието на Тунджа бяха направени диги, нивото в язовирите се следи непрекъснато.

До село Завой, където дигата беше скъсана, е изградена нова 40 -метрова дига с височина 1,5 метра, но въпреки това притесненията на кмета на селото Румяна Тодорова остават.

Не съм напълно спокойна, защото точно в тази част реката иска и почистване и даже в момента се вижда, има и паднали дървета, които трябва да се изнесат. Реката е собственост на "Басейнова дирекция-Пловдив”. Трябва да се вземе разрешение от областта, но това е много трудно, тъй като нивото на водата трябва да е много паднало.

Засега нивото на Тунджа е много ниско и не представлява заплаха за населените места по поречието.

Язовирите постепенно се изпускат заради ваденето на рибата в навечерието на Никулден.

Свлачище блокира туристи в хижа в Троянския балкан

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141663

Хора са блокирани в хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан заради активизирало се свлачище, предаде БГНЕС.
Пътят към хижата е затрупан. От областната дирекция на полицията съобщиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души.
Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя.
Хора са блокирани в хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан заради активизирало се свлачище, предаде БГНЕС. Пътят към хижата е затрупан. От областната дирекция на полицията съобщиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души. Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя.

Свлачище блокира туристи в хижа в Троянския балкан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141660

Хора са блокирани в хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан заради активизирало се свлачище, предаде БГНЕС.
Пътят към хижата е затрупан. От областната дирекция на полицията съобщиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души.
Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя.
Хора са блокирани в хижа „Хайдушка песен” в Троянския балкан заради активизирало се свлачище, предаде БГНЕС. Пътят към хижата е затрупан. От областната дирекция на полицията съобщиха, че в хижата са блокирани около двайсетина души. Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя.

Лъсна схемата на заговора в съдебната система - Христо Иванов мераклия да измести Цацаров от поста главен прокурор

http://pik.bg/лъсна-схемата-на-заговора-в-съдебната-система---христо-иванов-мераклия-да-измести-цацаров--news443399.html

Лъсна схемата на заговора в съдебната система - Христо Иванов мераклия да измести Цацаров от поста главен прокурор

Крайната цел на атаките срещу главния прокурор Сотир Цацаров от кръга около сайтовете „Бивол” и „Медиапул”, в които бе замесена и Европейската комисия, е сегашният правосъден министър Христо Иванов да стане главен прокурор.

Не случайно в заверата активно участва и новоизбраният шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов, който единствен от цялата юридическа гилдия се изказва многозначително в полза на тезата на заговорниците, че „по-важен е моралът, а не законът”, намеквайки за оттеглянето на обвинител №1 от поста.

Това съобщава БЛИЦ от отлично информирани източници с намеренията на заговорниците, които клатят не просто прокуратурата, а и цялата държава, тъй като записите атакуват високопоставени личности и самия премиер Бойко Борисов.

Според източници заверата е дело не просто на протестърската общност, към която спада правосъдният министър Христо Иванов, но и на задкулисните им кукловоди от т.н. Реформаторски блок. Техен приближен е и Лозан Панов, който принадлежи към кръга на Иван Костов, Йордан Соколов и Румен Ненков.

Присъствието на Сотир Цацаров обаче не осигурява достатъчен комфорт за групичката да се развихри по посока на пълното овладяване на съдебната власт, каквато всъщност е крайната й цел, особено с яростната защита на абсолютно неприемливите за мнозинството депутати, включително и от ГЕРБ на предлаганите от тях конституционни промени.

Затова заговорниците са измислили сценарий, по който да разклатят позицията на главния прокурор и да поставят на негово място сегашния правосъден министър Христо Иванов, който всъщност е лишен от адвокатски права от собствената си гилдия.

Още повече, че Иванов натрупва критична маса напрежение не само срещу себе си, но и срещу цялото правителство, както в обществото и сред депутатите, така и в самото правителство.

Напоследък и вицепремиерът Меглена Кунева категорично отказва да разговаря с Христо Иванов не само заради самодейните му изяви и заговорнически страсти, с които може би е запозната, но и заради това, че негативизмът към него удря и по нейните инициативи, какъвто беше ударът срещу антикорупционния й закон.

Запознати твърдят, че след заверата около записите между двете съдийки Ченалова и Янева, в който Христо Иванов несъзнателно си призна, че е лично замесен, не е изключено да се прости с министерския си пост. Както не е изключено и цялата завера да е подхваната именно защото Иванов надушва, че облаците се сгъстяват над главата му. Ако заверата бъде разплетена докрай, поста на правосъден министър едва ли ще остане вакантен дълго, тъй като Кунева веднага би могла да го поеме.

Много по-печална е ситуацията с вътрешния министър Румяна Бъчварова, която също принадлежи към този кръг и която участваше с друга завера – за обезглавяване на структурите на МВР на всякакви нива. След последното проучване на „Алфа рисърч” е видно, че евентуалното й издигане за президент от ГЕРБ вече е невъзможно, тъй като рейтингът й е сринат.

За сметка на това обаче Бъчварова може да оварди поста си на вътрешен министър поне до края на мандата, на което разчитат и реформаторите. Ако сценарият със събарянето на Сотир Цацаров и възкачването на Христо Иванов на главния прокурорски пост бе изработен по-умно, крайната цел на реформаторите – да овладеят ДАНС, МВР и прокуратурата щеше да се реализира.

При сегашните обстоятелства обаче не се знае каква ще бъде реакцията не само на премиера Борисов, но и на ръководството на ГЕРБ, което и без това е зле настроено към властовата лакомия на партньорите си. Последният месец от годината може да се окаже последен и за домогването на определени хора към властта.

Хиляди излязоха на протест срещу скока на винетките

http://frognews.bg/news_102736/Hiliadi-izliazoha-na-protest-sreshtu-skoka-na-vinetkite/

Хиляди хора в 29 града излязоха на протест срещу скокав цената на винетките. Предвижда се годишният винетен стикер за леките автомобили да поскъпне с 30 лева или с малко по-малко от 50%.

Как Русия заобича войната, когато Западът се разочарова от нея

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/11/28/2658337_kak_rusiia_zaobicha_voinata_kogato_zapadut_se/?ref=rss


Кремъл захвърли ценностните и икономически ограничения във външната политика и повярва във военната сила след Грузия, Крим, Донбас и Сирия в момент, когато Западът се разочарова от употребата ѝ в Ирак, Либия и Афганистан.

Това коментира анализаторът Владимир Фролов в статията си "Дипломацията на освобождението" на страниците на московския в."Ведомости".

Той смята, че от началото на 2014 г. Русия води нова външна политика, захвърляйки много от постиженията на постсъветската...

Калфин: Трябва да изградим насърчаваща среда, така че децаta да растат при родителите си

http://www.cross.bg/detza-kalfin-ministur-1489837.html

/КРОСС/„Насочили сме усилията на министерството към това постепенно да изградим среда, в която всички деца да живеят с родителите си. В момента в България има голям брой деца, които живеят отделно от родителите им, защото родителите работят на различно място от дома си и са оставили децата си за отглеждане или при бабата и дядото, или при други роднини. Тази практика не е добра за децата, затова и започваме да предприемаме стъпки в посока да я променим". Това подчерта вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща с министъра на семейството и младежта на Република Австрия - Софи Кармазин. По време на разговора, министър Калфин запозна австрийския си колега с мерките, които министерството вече е предприело в посока подпомагане на работещите родители. Тук той посочи въвеждането на гъвкавото работно време и предстоящия старт на ваучерна система за предоставяне на помощ в дома, включително и за отглеждане на деца. „Въпреки мерките, които сме въвели, ние се интересуваме от добрия опит и практики в областта на отглеждането на децата, които дават резултат в другите страни и които, разбира се, бихме могли да си позволим на бюджетно ниво и бихме могли да въведем веднага и у нас", категоричен беше още министър Калфин

Кольо Спасов: Играхме много добре през първото полувреме (видео)

http://petel.bg/Kolo-Spasov--Igrahme-mnogo-dobre-prez-parvoto-poluvreme--video-__135638

Наставникът на Черно море Никола Спасов остана много доволен от успеха на тима си при гостуването в Пловдив на Локомотив с 3:1. Според...

Щом видите какво намери жена в колбас от магазина, повече няма и да помислите да си го купите

http://petel.bg/-SHHom-vidite-kakvo-nameri-zhena-v-kolbas-ot-magazina--poveche-nyama-i-da-pomislite-da-si-go-kupite__135639

Кадър Нова тв На невероятно гнусна находка се е натъкнала след пазаруване в гастроном зрителка на Нова телевизия, цитирана от Блиц....

Тройна катастрофа край Благоевград: Кола излетя от пътя и се обърна по таван

http://petel.bg/Troyna-katastrofa-kray-Blagoevgrad--Kola-izletya-ot-patya-i-se-obarna-po-tavan__135640

Снимка "Пик" Тройна катастрофа край Благоевград: Кола излетя от пътя и се обърна по таван   "Опел Астра" се преобърна по таван, след като...

Селена Гомес е луда по пържените картофки

http://frognews.bg/news_102735/Selena-Gomes-e-luda-po-parjenite-kartofki/

Тийнидолката Селена Гомес е почитателка на пържените картофи, но обича да хрупа и кисели краставички, които за нейна радост се вписват идеално в диетата й.

Психолог: Най-лабилни са българите, които живеят с родителите си

http://www.moreto.net/novini.php?n=307627

Най-високи нива на тревожност имат българите, които са със семеен статус. В същото време обаче те са и най-устойчиви на стрес. Това показват данните от националния стрес тест за степента на тревожност в българите, проведен от bTV, съобщи психологът Ани Владимирова в предаването "Тази събота".

Фабриката за стъкло на Цветан Василев в Сърбия купена от търговец на оръжие за 5 милиона евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141649

Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”, цитиран от bTV.
Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката.
Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”, цитиран от bTV. Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката.

Търговец на оръжие купи фабриката за стъкло на Цветан Василев в Сърбия за 5 млн. евро

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141639

Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”, цитиран от bTV.
Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката.
Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, собственост на фирма на Цветан Василев, е закупена от търговец на оръжие за 5 млн. евро, съобщи белградският вестник „Блиц”, цитиран от bTV. Според информация на вестника компанията ЦПР Импекс, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно снаряжение, е купила 56 процента от фабриката.

50 бездомници се скриха от студа в Центъра за кризисно настаняване

http://pik.bg/50-бездомници-се-скриха-от-студа-в-центъра-за-кризисно-настаняване-news443382.html

50 бездомници се скриха от студа в Центъра за кризисно настаняване

50 души са настанени в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора през изминалата нощ, съобщи Божанка Латева, директор на Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора.

Тя обясни, че с всяка следваща нощ приетите се увеличават с около 15-20 души. По думите й, не е имало хора с измръзвания, вследствие на ниските температури.

Крадец обра старец и го прати в затвора

http://www.cross.bg/doma-godishniya-oruzhieto-1489836.html

/КРОСС/Крадец прати в затвора обран от него възрастен мъж. До куриозния случай в съдебната практика се стигна след като апаш задигна 3000 лева от дома на 75-годишния С.Б. от девинско село. Парите били в чанта под матрака в спалнята на семейната къща на стареца. Сумата представлявала всичките спестявание на девинчанина и неговата съпруга. Дръзката кражба била извършена през юли т.г. Полицаите успели да открият извършителя -мъж от Пловдив, който бил задържан в сектор „Арести". На 30 октомври пловдивчанинът бил отведен за разпит в хода на досъдебното производство в РУ-Девин. Пред разследващ той описал отново как е извършил кражбата, но заявил, че в чантата с парите имало и огнестрелно оръжие, което крадецът не пожелал да отмъкне. След нов оглед в дома на 75-годишния потърпевш от кражбата, полицаите открили самоделен, еднозаряден пистолет и един патрон към него. Собственикът обаче нямал разрешително за оръжието, което го пратило веднага в съдебната зала. Пред магистратите С.Б. обяснил, че открил пистолета преди 30 години в дома на починалия си вуйчо и решил да го прибере за спомен. Съхранявал оръжието заедно със спестяванията си под матрака. Районният съд в Девин даде 6-месечна условна присъда на 75-годишния родопчанин с 3-годишен изпитателен срок.  

Връзките през цифровите мрежи като начин да преодолеем бедността

http://www.investor.bg/analizi/262/a/vryzkite-prez-cifrovite-mreji-kato-nachin-da-preodoleem-bednostta-205335/

Бедните хора традиционно живеят в периферията на обществото и имат ограничени взаимоотношения с други хора, пазари и правителство

За "Букварино", тероризма, потопа и още нещо...

http://www.zapernik.com/pernik/za-bukvarino-terorizma-potopa-i-oshte-neshto_40732/

Станах рано, нищо че беше неделя и не бях на работа, чакаше ме път до Перник. Благодарение на софийското метро, което дава възможност за бързо предвижване от столичния квартал "Дружба 2" до Централна гара, хванах влака към миньорския град на 10.20 часа. Слезнах на жп. спирка "Даскалово" в пернишкия квартал "Църква", който преди 1990 г. също е носил името "Даскалово".

Зачаках автобуса, защото трябваше да отида до другия край на квартала, който е...

Продължава

Лилия създаде над 10 000 семейства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5140255

За любов и брак няма неподходящо време и възраст. Сърцето бръчки няма. Затова женим всички и всеки ден! - отсича ритуалчикът Лилия Попова от Шумен. И винаги е готова да вдигне венчалните венци над влюбени глави. Стига да се решат да прекрачат залата на Обредния дом в Шумен. Както сама казва за себе си - "динозаврите" като мен с десетилетия стаж
За любов и брак няма неподходящо време и възраст. Сърцето бръчки няма. Затова женим всички и всеки ден! - отсича ритуалчикът Лилия Попова от Шумен. И винаги е готова да вдигне венчалните венци над влюбени глави. Стига да се решат да прекрачат залата на Обредния дом в Шумен. Както сама казва за себе си - "динозаврите" като мен с десетилетия стаж

Дават 80 хиляди лева за зимното почистване и поддръжка на пътищата в Община Ракитово

http://pik.bg/дават-80-хиляди-лева-за-зимното-почистване-и-поддръжка-на-пътищата-в-община-ракитово-news443380.html

Дават 80 хиляди лева за зимното почистване и поддръжка на пътищата в Община Ракитово

Извършена е подготовка за зимното почистване в Община Ракитово, вече има докаран пясък и необходимите материали за поддръжка на пътищата, техниката е оборудвана и сме готови за тази дейност. Това каза кметът на Община Ракитово Костадин Холянов, цитиран от "Фокус".

Той добави, че в Ракитово тази поддръжка се извършва от общинско звено, което се ръководи от администрацията. За тези дейности през настоящия зимен сезон в бюджета са заделени около 80 хиляди лева. Костадин Холянов каза още, че в общината нямат критични пътни участъци, които да са недостъпни за снегопочистваща техника и нямат притеснения в това отношение.

„Създали сме организация тази година, за да може да не изпадаме в кризисни ситуации, защото миналата година имаше такива. Имаме издадена заповед, с която осигуряваме през цялото денонощие дежурен човек. Дежурният докладва за атмосферните условия, как се поддържат пътищата и дали има нужда да се изкарат нови машини. Нещата са регулирани“, допълни кметът на Община Ракитово. 

Арестуваха трети турски журналист, опълчил се на Ердоган

http://offnews.bg/news/n_1/n_599002.html

Трети турски журналист бе арестуван днес, два дни след задържането на двама негови колеги във връзка с техни материали, съобщава ДПА. Повод за ареста е критика към турския президент Реджеп Ердоган. Името на третия арестуван журналист е Ертугрул Йозкьок - коментатор от турския вестник "Хюриет". Той може да получи до 5 години 4 месеца затвор по обвинения за обида на президента. Арестът е провокиран от материал на Йозкьор от септември тази година със заглавие "Хей, големецо, засрами се". В него журналистът критикува Ердоган без обаче да споменава името му. Съд в Истанбул в четвъртък обвини двама журналисти от опозиционния вестник "Република" в шпионаж, след като те разкриха, че турските тайни служби са изпращали оръжие на ислямистки бунтовници в Сирия. Главният редактор Джан Дюндар и Ердем Гул, ръководител на редакцията в Анкара, са обвинени в шпиониране и разгласяване на държавни тайни. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе индивидуална наказателна жалба срещу Дюндар и в."Джумхуриет" на 2 юни, твърдейки, че "информацията не отговаря на фактите". Тогава той заяви, че човекът, "който е написал тази статия, ще плати тежка цена". В петък имаше протести в Турция в подкрепа на арестуваните журналисти. Протестиращите обвиниха правителството в опит за налагане на цензура, спиране на критиката и опит за покриване на злоупотреби, които материалите на журналистите са разкривали. В Анкара полицията разгони протестиращите със сълзотворен газ и не им позволи да направят поход до редакцията на в. "Джумхуриет".

Видео: 11 години снимки на Сатурн в 3 часа и 48 минути

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/11/28/2658590_video_11_godini_snimki_na_saturn_v_3_chasa_i_48_minuti/?ref=rss


Космическият апарат Cassini на американската космическа агенция НАСА снима и анализира Сатурн и неговите луни от 2004 г. насамм като е направил над 340 хил. кадъра. Всички те сега са събрани в едно видео със скромната продължителност от 3 часа и 48 минути.

Става дума за точно 341 805 снимки, които са направени от Cassini в периода от 6 февруари 2004 г. до 15 септември 2015 г. Снимките са обработени и събрани във видеото от журналиста на в. The Wall Street Journal Джон Кийгън.

Тодор Живков открива BG поточна линия за лимонада в Китай, тя веднага се чупи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5140405

Съпругата на японски министър припада след диета с кисело мляко

През май 1987 г. представителна българска делегация начело с Тодор Живков е на официално посещение в Китай.
Дълги години отношенията между двете страни са дори под санитарния минимум. Дотолкова са лоши, че китайците връщат съболезнователната телеграма на Живков като първи държавен и
Съпругата на японски министър припада след диета с кисело мляко През май 1987 г. представителна българска делегация начело с Тодор Живков е на официално посещение в Китай. Дълги години отношенията между двете страни са дори под санитарния минимум. Дотолкова са лоши, че китайците връщат съболезнователната телеграма на Живков като първи държавен и

Шофьори от цялата страна излязоха на протест срещу по-скъпата винетка

http://society.actualno.com/shofiori-ot-cjalata-strana-izljazoha-na-protest-sreshtu-po-skypata-vinetka-news_510349.html

Недоволните от поскъпващата от следващата година винетка шофьори излязоха на национален протест, както бяха обещали. В София шофьорите се събраха в 13.00 часа пред сградата на Народното събрание, предаде Стандарт нюз. Протестиращите се придвижиха до Орлов мост, като блокираха цялото движение от сградата на НС до Орлов мост. Хората дойдоха с автомобилите си, на които разлепиха листове с надпис: „Аз няма да плащам скъпи винетки", предаде "Дарик". Част от тях се обявиха против каквото и

В Одрин ще се отслужи литургия в памет на Антим I

http://society.actualno.com/v-odrin-shte-se-otsluji-liturgija-v-pamet-na-antim-i--news_510351.html

На 29 ноември от 12:00 часа в храма „Св. Константин и Елена” в Одрин ще се отслужи литургия в памет на Антим I, предаде БГНЕС. На 1-ви декември се навършват 127 години от смъртта на Атанас Михайлов Чалъков, известен повече с църковното си име Антим I-ви. С призив да се почете паметта му в одринската църква председателят на БСП Михаил Миков припомня кой е Антим I. Антим I е председател на Учредителното и на Първото Велико народно събрание. Като видински митрополит Антим е чове

Азиатската конфедерация ще подкрепи шейх Салман на президентските избори на ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/28/2658594_aziatskata_konfederaciia_shte_podkrepi_sheih_salman_na/?ref=rss


Азиатската футболна конфедерация (АФК) ще подкрепи бахрейнския шейх Салман бин ибрахим Ал Халифа в битката за президентския пост на ФИФА.

Решението да бъде подкрепен точно той е било взето на заседание на изпълнителния комитет на АФК, което се състоя късно снощи.

Вчера пък се разбра, че Джани Инфантино - в момента генерален секретар на УЕФА, получи подкрепата на Южноамериканската футболна централа (КОНМЕБОЛ).

Изборите за президент на ФИФА ще се проведат по време...

Четирима полицаи са убити до Кайро

http://www.cross.bg/kaiiro-politzai-vodi-1489835.html

/КРОСС/Вертолет на египетските ВВС се разби на изток от Кайро заради техническа неизправност, съобщи ТАСС. Пет души от екипажа са в болница с различна степен на увреждания, съобщи официалният представител на египетската армия Мохамед Самир. Вертолетът е извършвал разузнавателен полет, паднал е недалеч от пътя между Кайро и град Исмаил. И петимата пострадали са военнослужещи. По-рано бе съобщено, че четирима египетски полицаи са загинали в резултат на атака от неизвестни лица близо до Кайро. Според съобщение на вестник "Ал-Ахрам" нападението е станало на път, който води към некропола Сакара, където е разположена известната пирамида Джосер (стъпаловидната пирамида). Неизвестни се насочили с мотоциклета си към граничния пост, където бяха стражарие и стреляли с автоматично оръжие. В настоящото време мястото на инцидента е отцепено от сътрудници на криминална полиция, води се следствие.  

Огнеборци нахлули в апартамент зради авария, стопанинът кротко спял

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141632


Огнеборци били принудени да действат светкавично и нахлули в апартамент във Велико Търново заради пара, която излизала от входната врата, а стопанинът кротко си спял.
На разсъмване в събота мъжът се прибрал от нощна смяна, легнал изморен и веднага заспал. През това време в банята на жилището му в квартал „Бузлуджа” се спукала тръба.
Огнеборци били принудени да действат светкавично и нахлули в апартамент във Велико Търново заради пара, която излизала от входната врата, а стопанинът кротко си спял. На разсъмване в събота мъжът се прибрал от нощна смяна, легнал изморен и веднага заспал. През това време в банята на жилището му в квартал „Бузлуджа” се спукала тръба.

Черно море с трета победа на чужд терен! Бурабия бележи два при 3:1 над Локо на "Лаута"

http://petel.bg/CHerno-more-s-treta-pobeda-na-chuzhd-teren--Burabiya-belezhi-dva-pri-3-1-nad-Loko-na-Lauta__135633

Черно море взе трета победа на чужд терен през сезон. В среща от 17-ия кръг на "А" група "моряците" надиграха Локомотив с 3:1 на стадиона в...

Играчът на мача Матиас Курьор: Много труден мач за нас, взехме важна победа (видео)

http://petel.bg/Igrachat-na-macha-Matias-Kuror--Mnogo-truden-mach-za-nas--vzehme-vazhna-pobeda--video-__135637

„Беше много труден мач за нас. Локомотив Пловдив е много отбор, но ние вкарахме рано и това направи разликата. Голът на Локомотив можеше...

На македонската граница става страшно: Бежанци нападнаха с камъни полицаи

http://petel.bg/Na-makedonskata-granitsa-stava-strashno--Bezhantsi-napadnaha-s-kamani-politsai__135636

Илюстрация Булфото Македонски полицаи навлязоха на гръцка територия, след като бежанци започнаха да ги замерят с камъни, предаде АП,...

Млад мъж е бил намушкан смъртоносно в Девня

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/28/2658589_mlad_muj_e_bil_namushkan_smurtonosno_v_devnia/?ref=rss


22-годишен мъж е починал в Девня, след като е прободен в сърцето тази нощ, съобщи Нова ТВ. Тялото му е било открито тази сутрин, близо до детска градина в града.

След полунощ младият мъж е бил заедно със свой приятел в дискотека в града, като на излизане двамата били подгонени от няколко души, които ги настигнали в района на детската градина.

Там мъжът е бил прободен с нож и е починал на място, а неговият приятел е в болница с порезни рани по тялото, без опасност за...

Иванов: Заглавието на "Медиапул" беше манипулативно и естествено беше опровергано

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141611

Правосъдният министър: Благодарен съм на
Правосъдният министър: Благодарен съм на "24 часа", че досега запазиха неутралитет и професионализъм Абсолютно спекулативно заглавие, което беше сложено и което произведе този сканадал и естествено беше опровергано. Така правосъдният министър Христо Иванов нарече в интервю за Би Ти Ви дописката на "Медиапул" "ЕК настоя за обективна проверка на

Връчиха акт за тютюнопушене на закрито във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=307581

Само един акт на юридическо лице за тютюнопушене на закрито обществено място са връчили инспекторите от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна, през настоящата седмица. Това съобщиха оттам за Moreto.net, като уточниха, че са извършили общо 213 проверки.

ПАОК няма да глобява Бербатов заради самоволното напускане

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141619

Димитър Бербатов няма да бъде глобен заради демонстративното напускане на стадиона на ПАОК
Димитър Бербатов няма да бъде глобен заради демонстративното напускане на стадиона на ПАОК "Тумба" по време на мача на солунчани срещу Габала от груповата фаза на Лига Европа, съобщи bTV. Нападателят е провел разговор с треньора Игор Тудор и спортния директор на клуба Франк Арнесен вчера. След него е станало ясно,

ПАОК няма да глобява Бербатов заради гнева му при смяната

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141621

Димитър Бербатов няма да бъде глобен заради демонстративното напускане на стадиона на ПАОК "Тумба" по време на мача на солунчани срещу Габала от груповата фаза на Лига Европа, съобщи bTV.
Нападателят е провел разговор с треньора Игор Тудор и спортния директор на клуба Франк Арнесен вчера. След него е станало ясно,
Димитър Бербатов няма да бъде глобен заради демонстративното напускане на стадиона на ПАОК "Тумба" по време на мача на солунчани срещу Габала от груповата фаза на Лига Европа, съобщи bTV. Нападателят е провел разговор с треньора Игор Тудор и спортния директор на клуба Франк Арнесен вчера. След него е станало ясно,

От 5 до 10 деца, пушили синтетична дрога, приема "Пирогов" седмично

http://www.cross.bg/sintetichni-lekarite-veshtestva-1489834.html

/КРОСС/Три пъти повече случаи на отравяния сред ученици след употреба на психоактивни вещества регистрират лекарите. Само в токсикологията на „Пирогов" в последните два месеца всяка седмица от 5 до 10 деца търсят медицинска помощ. Не се различава особено ситуацията в другите по-големи градове на страната, а последният подобен случай е от преди дни в Стара Загора, съобщава БиТиВи. Пред лекарите отровените тийнейджъри споделят, че са пушили така наречената "билка" - марихуана или дори обикновен тютюн, примесени със синтетични наркотици. Това показват и химичните анализи - наличие на синтетични наркотици. Лекарите предупреждават, че веществото може да е смъртоносно, а може да предизвика и само симптоми на отравяне. Често децата нямат представа какво точно им се предлага. Всеки месец на пазара излизат по няколко вида нови синтетични вещества, които заобикалят законодателството.Само за миналата година на летище "София" са заловени над 2 милиона дози синтетика. От Столичната полиция заявяват, че т.нар. „билка" е изключително евтина - от 5 до 10 лева, а снабдяването става чрез много канали. Дилърите ползват всички съвременни средства, включително социалните мрежи. Според полицията не е малък делът и на ученици, които се занимават с разпространение, дори и с производство.  

Протести срещу поскъпването на винетките в страната

http://www.mediapool.bg/protesti-sreshtu-poskapvaneto-na-vinetkite-v-stranata-news242413.html

Протести срещу поскъпването на винетките бяха организирани в цялата страна в събота. В столицата началото на демонстрацията бе от 13.00 часа пред сградата на парламента. Участниците дойдоха с автомобилите си, повечето от които бяха окичени с надписи "Аз няма да плащам скъпи винетки". Част от присъстващите се обявиха срещу каквото и да е поскъпване на винетките с довода, че през последните 10 години държавата е събрала достатъчно средства, с които да поддържа състоянието на пътищата в страната. Други заявиха, че разбират необходимостта от повишаването на цените на стикерите, но не и така шоково – с 30 лева изведнъж, а с по 5 до 7 лева на година. Имаше и много оплаквания от състоянието на второкласните пътища у нас и предложения за въвеждането на ТОЛ-такси за магистралите, вмести винетките. След като постоя пред парламента протестът се премести на Орлов мост, където движението за кратко бе блокирано. По време на демонстрацията започна и събиране на подписка срещу поскъпването на винетките, която се очаква да бъде внесена следващата седмица в Министерския съвет. Межувременно десетки шофьори се включиха в автошествие в Русе с автомобилите си. Те преминаха през няколко централни булеварда на града. Около 30 автомобила пък се включиха в протеста срещу по-високите цени на винетките край Дупница. Те блокираха за кратко магистрала "Струма", при разклона за Бобов дол и Дупница. Подобни прояви имаше още в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Пазарджик, Плевен, Сливен, Разград, Добрич, Самоков, Казанлък, Враца, Панагюрище, Видин, Берковица, Благоевград, Белоградчик и Габрово.

Протести срещу поскъпването на винетките в цялата страна

http://www.mediapool.bg/protesti-sreshtu-poskapvaneto-na-vinetkite-v-tsyalata-strana-news242413.html

Протести срещу поскъпването на винетките се организират в цялата страна в събота. В столицата началото на демонстрацията бе от 13.00 часа пред сградата на парламента. Участниците дойдоха с автомобилите си, повечето от които бяха окичени с надписи "Аз няма да плащам скъпи винетки". Част от присъстващите се обявиха срещу каквото и да е поскъпване на винетките с довода, че през последните 10 години държавата е събрала достатъчно средства, с които да поддържа състоянието на пътищата в страната. Други заявиха, че разбират необходимостта от повишаването на цените на стикерите, но не и така шоково – с 30 лева изведнъж, а с по 5 до 7 лева на година. Имаше и много оплаквания от състоянието на второкласните пътища у нас и предложения за въвеждането на ТОЛ-такси за магистралите, вмести винетките. След като постоя пред парламента протестът се премести на Орлов мост, където движението за кратко бе блокирано. По време на демонстрацията започна и събиране на подписка срещу поскъпването на винетките, която се очаква да бъде внесена следващата седмица в Министерския съвет. Межувременно десетки шофьори се включиха в автошествие в Русе с автомобилите си. Те преминаха през няколко централни булеварда на града. Около 30 автомобила пък се включиха в протеста срещу по-високите цени на винетките край Дупница. Те блокираха за кратко магистрала "Струма", при разклона за Бобов дол и Дупница. Подобни прояви се организират още в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Пазарджик, Плевен, Сливен, Разград, Добрич, Самоков, Казанлък, Враца, Панагюрище, Видин, Берковица, Благоевград, Белоградчик и Габрово.

Свлачище блокира туристи в хижа в Троянския балкан (обновена)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/28/2658572_svlachishte_blokira_turisti_v_hija_v_troianskiia/?ref=rss


Свлачище затвори за няколко часа днес пътя от село Чифлик към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан. Това съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова пред агенция "Фокус".

​По информация на БНР в хижата са блокирани 15 туристи, качили се там с общо осем автомобила. 

Пътят бе затворен в продължение на няколко часа, като в късния следобед бе разчистен и вече е проходим, съобщи БТА, като цитира зам.-кмета на Троян Ангел Ангелов. 

По думите му машините...

Свлачище блокира туристи в хижа в Троянския балкан

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/28/2658572_svlachishte_blokira_turisti_v_hija_v_troianskiia_balkan/?ref=rss


Свлачище е затворило път от курорта "Чифлик" към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан. Това съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова пред агенция "Фокус".

По информация на БНР в хижата са блокирани 15 туристи, качили се там с общо осем автомобила. 

"Има хора в хижата, но ще бъде осигурена проходимост, така че да могат да бъдат изведени", каза кметът. По думите й при свличането на земната маса не е пострадал никой.

Проходимостта е ограничена, но вече е осигурена техника, която да разчисти терена. Тя вече работи на място и според Михайлова ще бъде осигурена нормална проходимост.

В началото на ноември при свлачище на Крушунските водопади в ловешка област загинаха двама туристи.

Миналата година, вследствие на дъждовете, в страната се активираха много свлачищни процеси, като по данни на регионалното министерство от началото на 2015 г. регистрираните свлачища са 1850. Според министър Лиляна Павлова за укрепването им са необходими 870 млн. лв.

Свлачище край Троян блокира 15 души в хижа

http://frognews.bg/news_102732/Svlachishte-krai-Troian-blokira-15-dushi-v-hija/

Свлачище е блокирало група туристи в хижа "Хайдушка песен" край курортното селище "Чифлик" в Троянския балкан. Няма пострадали, съобщи БНР.

Автошествие срещу поскъпването на винетките затвори "Цариградско шосе"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141613

Автошествието срещу поскъпването на винетките в столицата затвори възловия столичен  булевард  „Цариградско шосе“, съобщи
Автошествието срещу поскъпването на винетките в столицата затвори възловия столичен  булевард  „Цариградско шосе“, съобщи "Фокус". Автомобилите се движат в колона, като непрекъснато натискат клаксоните си. Булевардът е затворен за движение за леките коли, които не участват в шествието, но автобусите на градския транспорт се движат по него.

200 коли, протестиращи срещу поскъпването на винетките, затвориха "Цариградско шосе"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141617

Автошествието срещу поскъпването на винетките в столицата затвори възловия столичен  булевард  „Цариградско шосе“, съобщи "Фокус".
Автомобилите се движат в колона, като непрекъснато натискат клаксоните си. Булевардът е затворен за движение за леките коли, които не участват в шествието, но автобусите на градския транспорт се движат по него.
Автошествието срещу поскъпването на винетките в столицата затвори възловия столичен  булевард  „Цариградско шосе“, съобщи "Фокус". Автомобилите се движат в колона, като непрекъснато натискат клаксоните си. Булевардът е затворен за движение за леките коли, които не участват в шествието, но автобусите на градския транспорт се движат по него.

В Турция застреляха известен кюрдски адвокат

http://asia.actualno.com/v-turcija-zastreljaha-izvesten-kurdski-advokat-news_510348.html

Председателят на адвокатската колегия на Диярбекир Тахир Елчи бе застрелян от неизвестни въоръжени нападатели в града с преобладаващо кюрдско население в югоизточна Турция, предаде АФП, позовавайки се на информация от медицински източници, предаде БГНЕС. Според свидетели Елчи е бил смъртоносно ранен в главата, докато правел изявление пред печата. Въоръжените мъже открили огън по Елчи и група адвокати, предизвиквайки незабавната намеса на силите на реда. Журналисти и поне трима полицаи

Свлачище затрупа път край Чифлик, блокира туристи в хижа

http://pik.bg/свлачище-затрупа-път-край-чифлик-блокира-туристи-в-хижа-news443369.html

Свлачище затрупа път край Чифлик, блокира туристи в хижа

Падна свлачище на пътя от курорта Чифлик към хижа "Хайдушка песен" в Троянския балкан. Пътят е затрупан, а в хижата има туристи, които са блокирани. 

От областната дирекция на полицията съобщиха пред БГНЕС, че имат информация за блокирани осем автомобила при хижа „Хайдушка песен”. 

Към мястото пътува специализирана техника от Троян, която да освободи пътя. В хижата има около двайсетина души. В хижата има необходими провизии, ток и вода, така че хората не бедстват и няма никаква опасност за тях. 

Ердоган: Иска ми се инцидентът с руския самолет да не се беше случвал

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658569_erdogan_iska_mi_se_incidentut_s_ruskiia_samolet_da_ne/?ref=rss


Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е натъжен от свалянето на руския самолет от турските сили във вторник и би желал това да не се бе случвало. Ердоган направи това изказване в изявление пред свои привърженици, съобщава в. Guardian.

Иска ни се това да не се беше случвало, но се случи. Надявам се, че нещо подобно няма да се повтори", обяви още Ердоган. Въпреки това според него турските военни сили са реагирали правилно. Ердоган критикува и действията на Русия в Сирия.
...

Финландия закрива бежанските центрове, намиращи се в отдалечени региони

http://www.moreto.net/novini.php?n=307604

Финланските власти планират затварянето на част от центровете за бежанци, съобщава Yle. Министърът на вътрешните работи Петери Орпо поясни, че мярката ще засегне тези от тях, които се намират в отдалечени региони и полицията не може да контролира ефективно.

Нивото на реките в Търновско скочило с 10 пъти за денонощие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141610

Разко се е повишило нивото на реките във Великотърновска област от излелия се обилен дъжд. Заради почти десетократно увеличение на нивата само за ден, водоемите в региона са под наблюдение.
От сутринта в събота язовир „ Александър Стамболийски” се изпуска контролирано .От основния изпускател преминават по 50 куб.м. /сек.
Разко се е повишило нивото на реките във Великотърновска област от излелия се обилен дъжд. Заради почти десетократно увеличение на нивата само за ден, водоемите в региона са под наблюдение. От сутринта в събота язовир „ Александър Стамболийски” се изпуска контролирано .От основния изпускател преминават по 50 куб.м. /сек.

Паника в центъра на София, възлово кръстовище е отцепено от полицията

http://petel.bg/Panika-v-tsentara-na-Sofiya--vazlovo-krastovishhe-e-ottsepeno-ot-politsiyata__135634

Илюстрация Булфото Съмнителен багаж оставен в центъра на София вдигна полиция и пожарна на крак, съобщават свидетели на инцидента,...

Ердоган се разкая за Су-24, проплака за Русия

http://petel.bg/Erdogan-se-razkaya-za-Su-24--proplaka-za-Rusiya__135635

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е огорчен от инцидента с руския бомбардировач и се надява, че подобно нещо никога...

22-годишен мъж почина в Девня, намушкан в сърцето

http://offnews.bg/news/n_1/n_598996.html

22-годишен мъж почина в Девня, след като беше прободен в сърцето в малките часове на нощта, съобщи Нова ТВ.  Той е издъхнал близо до детска градина в квартал "Повеляново" в града, а тялото му е открито рано тази сутрин. След полунощ младежът е бил в дискотека в града, заедно със свой приятел. След като са излезли от нея, няколко души подгонили младите мъже и ги настигнали в района на детската градина. Там младежът е прободен с нож в сърцето и умира на място. Неговият приятел е настанен в болница с порезни рани по тялото. Няма опасност за живота му. Сигналът за намереното тяло е постъпил около 6,25 ч. сутринта в събота, съобщи Ивана Милева, говорител на ОД на МВР – Варна, пред агенция "Фокус". Тя добави още, че Окръжна прокуратура наблюдава работата по случая. Извършват се огледи, водят се процесуално-следствени действия за установяване на причини, обстоятелства и детайли около самият случай.

"Шпигел": Организаторът на атентатите в Париж е имал контакти с ислямисти в Германия

http://www.mediapool.bg/shpigel-organizatorat-na-atentatite-v-parizh-e-imal-kontakti-s-islyamisti-v-germaniya-news242412.html

Терористът Абделхамид Абауд, който според френските спецслужби е ключова фигура в организацията на терористичните нападения в Париж, е имал тесни контакти с германски ислямисти и по-специално с така наречената Лобергска бригада, пише в събота германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС. Много от членовете на Лобергска бригада през 2013 г. заминаха в Сирия да воюват на страната на "Ислямска държава". Лоберг е район в град Динслакен, в западната част на Германия. Според данни на правоохранителните органи над 20 младежи от Лоберг, който местните власти нарекоха "огнище на салафитското движение", се включиха в редиците на "Ислямска държава". Според "Шпигел" през пролетта на 2014 година Абауд и неговите сподвижници са живели за кратко в една къща с някои от членовете на тази бригада в Азаз, в северната част на Сирия. Междувременно министърът на правосъдието на Германия Хайко Маас заяви, че "към момента не е установена връзка между Германия и терористичните нападения в Париж". При все това силите на реда много внимателно проверяват всички сведения с които разполагат по този линия, заяви в интервю за в. "Велт". В момента се води предварително разследване на близо 200 души във връзка с конфликтите в Сирия и Ирак, допълни Маас. "Германия е потенциална цел на терористите", отбеляза правосъдният министър на страната.

Психолог със смощаващо разкритие: Най-лабилни са българите, които живеят с родителите си

http://pik.bg/психолог-със-смощаващо-разкритие-най-лабилни-са-българите-които-живеят-с-родителите-си-news443360.html

Психолог със смощаващо разкритие: Най-лабилни са българите, които живеят с родителите си

Най-високи нива на тревожност имат българите, които са със семеен статус. В същото време обаче те са и най-устойчиви на стрес.

Това показват данните от националния стрес тест за степента на тревожност в българите, съобщи пред бТВ психологът Ани Владимирова.

Тя допълни, че най-лабилни и най-ниско устойчиви са хората, които живеят с родителите си.

„На пръв поглед изглежда, че тези хора са се уредили чудесно, като един паразит на гърба на някой друг, който да го води, но те имат много реална представа, че са зависими и при загубата на тази ракета-носител ще изпаднат в изключително критична ситуация", обясни психологът.

Устойчиви се оказват и хората, които живеят сами, те са и с по-ниски нива на тревожност. Това са хора, които са поели отговорността да се справят сами, които знаят, че не могат да разчитат на някой друг, затова са достатъчно мобилизирани.

Хората с висше образование са по-малко тревожни и по-устойчиви. С образователния ценз надолу се променят и тези показатели.

Проучването показва, че мъжете са по-малко тревожни и по-високо устойчиви.

Конкретни мерки за това да бъдем по-устойчиви - освен физическата активност, храненето, приема на магнезий, е като цяло да сме упорити в усилията си за това да променяме и да подобряваме себе си, за да издържим по-адекватно на кризисните ситуации в живота, обясни психологът.

Психолог: Най-лабилни са българите, които живеят с родителите си

http://www.cross.bg/psihologut-trevozhnost-zhiveyat-1489833.html

/КРОСС/Най-високи нива на тревожност имат българите, които са със семеен статус. В същото време обаче те са и най-устойчиви на стрес. Това показват данните от националния стрес тест за степента на тревожност в българите, съобщи пред бТВ психологът Ани Владимирова. Тя допълни, че най-лабилни и най-ниско устойчиви са хората, които живеят с родителите си. „На пръв поглед изглежда, че тези хора са се уредили чудесно, като един паразит на гърба на някой друг, който да го води, но те имат много реална представа, че са зависими и при загубата на тази ракета-носител ще изпаднат в изключително критична ситуация", обясни психологът. Устойчиви се оказват и хората, които живеят сами, те са и с по-ниски нива на тревожност. Това са хора, които са поели отговорността да се справят сами, които знаят, че не могат да разчитат на някой друг, затова са достатъчно мобилизирани. Хората с висше образование са по-малко тревожни и по-устойчиви. С образователния ценз надолу се променят и тези показатели. Проучването показва, че мъжете са по-малко тревожни и по-високо устойчиви. Конкретни мерки за това да бъдем по-устойчиви - освен физическата активност, храненето, приема на магнезий, е като цяло да сме упорити в усилията си за това да променяме и да подобряваме себе си, за да издържим по-адекватно на кризисните ситуации в живота, обясни психологът.  

Легендарният италиански вратар Дино Дзоф в болница, няма опасност за живота му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141596

Легендарният италиански вратар Дино Дзоф е прекарал последните 3 седмици в болница, съобщи
Легендарният италиански вратар Дино Дзоф е прекарал последните 3 седмици в болница, съобщи "Ил Месаджеро". Световният шампион с Италия от 1982 година страда от невродегенеративно заболяване, което пречи на придвижването му. Според лекарите ситуацията вече е под контрол и няма опасност за живота на бившия селекционер на "Скуадра адзура",

Легендарният италиански вратар Дино Дзоф от 3 седмици в болница, няма опасност за живота му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141603

Легендарният италиански вратар Дино Дзоф е прекарал последните 3 седмици в болница, съобщи "Ил Месаджеро".
Световният шампион с Италия от 1982 година страда от невродегенеративно заболяване, което пречи на придвижването му. Според лекарите ситуацията вече е под контрол и няма опасност за живота на бившия селекционер на "Скуадра адзура",
Легендарният италиански вратар Дино Дзоф е прекарал последните 3 седмици в болница, съобщи "Ил Месаджеро". Световният шампион с Италия от 1982 година страда от невродегенеративно заболяване, което пречи на придвижването му. Според лекарите ситуацията вече е под контрол и няма опасност за живота на бившия селекционер на "Скуадра адзура",

Разбиха престъпна група, изготвяла фалшиви документи за нелегални мигранти

http://offnews.bg/news/n_1/n_598988.html

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група за документни престъпления, съобщи пресцентърът на МВР. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т. ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти. От пресслужбата на МВР съобщават, че участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и във Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени . Членовете й са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на петимата участници в групата е наложено задържане до 72 часа. На 29 ноември от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Михаил Миков: Новото ляво е идея, а не механичен сбор на формации

http://www.cross.bg/lyavo-tzennosti-ideya-1489829.html

/КРОСС/„Новото ляво е идея. А идея не се ражда от механичното събиране на формации, които имат биографична близост с БСП. Новото ляво е онова, към което трябва да се стремим, за да върнем доверието на хората". С тези думи лидерът на Българската социалистическа партия отговори на критиките, че партийното ръководство не е направило стъпка в посока изясняване на това какво представлява „новото ляво". „Няма нов социализъм, има социалистически ценности. Има променени в социално-икономическите условия, към които тези ценности следва да се прилагат. Това трябва да става ежедневно и от всеки, защото една промяна в самите ценности не може да е много лява", поясни Михаил Миков. „Има забравено ляво. Има и ляво, което не е забравено, но е доста неудобно за тези, които предпочитат някакво цинично-прагматично надпартийно бизнес-сътрудничество. Не влязох в тази дискусия, защото мнозина фриволно боравят с термина „сектантство". Аз нито веднъж не си позволих да връщам партията към един друг термин от нейната история - опортюнизъм. Но очевидно, когато става въпрос за наше участие във властта, за наши зависимости, тогава този термин може би е добре да се прочете от миналото - там, където също се говори за лявото сектантство. БСП не се е върнала към сектантството!", категоричен бе председателят на партията. „Не смятам, че е възроден и демократическият централизъм

Цял месец немска Коледа в центъра на Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141585

Вурстчета от Германия, греяно вино и танци ще веселят хората
Немски коледен базар за поредна година се откри в центъра на Пловдив. 11 дървени къщички предлагат вурстчета, доставени от Германия, греяно вино, сувенири и подаръци. Кметът Иван Тотев откри базара и се снима с дядо Коледа. Има детска къща,
Вурстчета от Германия, греяно вино и танци ще веселят хората Немски коледен базар за поредна година се откри в центъра на Пловдив. 11 дървени къщички предлагат вурстчета, доставени от Германия, греяно вино, сувенири и подаръци. Кметът Иван Тотев откри базара и се снима с дядо Коледа. Има детска къща,

Дилма Русеф отложи посещението си в Япония заради икономии

http://www.cross.bg/pravitelstvoto-rysef-yaponiya-1489832.html

/КРОСС/Бразилският президент Дилма Русеф отмени визитата си в Япония, която бе планирана от 2 до 4 декември. Причина за този ход е решение за замразяване на бюджетни средства на сумата до 10 млрд. Реала, което е около 2,6 млрд. щ.д., пише ТАСС. Във връзка с това, че законопроектът за изменение на плануваните разходи на правителството за текущата година не бе одобрен в националния парламент, правителството реши да замрази бюджетни средства в целите на съответния планираните по-рано финансови показатели. "Това не е финансов, а бюджетен проблем. Започвайки от декември, правителството не може да прави самостоятелни разходи, с изключение на тези, които са от първостепенна важност за функциониране на страната", цитира пресслужбата на президента Русеф, която е с български корени.  

Шериатът и страхът властват в столицата на "Ислямска държава"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658386_sheriatut_i_strahut_vlastvat_v_stolicata_na_isliamska/?ref=rss


Малцина бяха чували за град Ракка в Североизточна Сирия, преди групировката "Ислямска държава" да го провъзгласи за своя столица през 2014 г.

През последните няколко столетия този град в пустинята с население под 200 000 души всъщност няма голямо значение. Просто далечен керванджийски стан на пътя между големите градове в Западна Сирия и търговските центрове в Ирак като Мосул или Багдад.

Ракка започва рязко да се мени през 70-те години на миналия век, когато се изгражда...

Кралица Елизабет се почувствала стара заради канадския премиер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141582

Канадският премиер Джъстин Трюдо накара британската кралица Елизабет Втора да се почувства остаряла. Това на шега каза самата тя снощи в приветствената си реч на срещата на високо равнище на Общността на нациите, която започна в малтийската столица Валета, съобщи ТАСС.
Трюдо, който е на 43 години, напомни на присъстващите по време на банкета в
Канадският премиер Джъстин Трюдо накара британската кралица Елизабет Втора да се почувства остаряла. Това на шега каза самата тя снощи в приветствената си реч на срещата на високо равнище на Общността на нациите, която започна в малтийската столица Валета, съобщи ТАСС. Трюдо, който е на 43 години, напомни на присъстващите по време на банкета в

Кралица Елизабет се почувствала стара заради канадския премиер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141578

Канадският премиер Джъстин Трюдо накара британската кралица Елизабет Втора да се почувства остаряла. Това на шега каза самата тя снощи в приветствената си реч на срещата на високо равнище на Общността на нациите, която започна в малтийската столица Валета, съобщи ТАСС.
Трюдо, който е на 43 години, напомни на присъстващите по време на банкета в
Канадският премиер Джъстин Трюдо накара британската кралица Елизабет Втора да се почувства остаряла. Това на шега каза самата тя снощи в приветствената си реч на срещата на високо равнище на Общността на нациите, която започна в малтийската столица Валета, съобщи ТАСС. Трюдо, който е на 43 години, напомни на присъстващите по време на банкета в

Черно море с трета победа на чужд терен

http://petel.bg/CHerno-more-s-treta-pobeda-na-chuzhd-teren__135633

Черно море взе ценна победа на Лаута. В среща от 17-ия кръг на А група моряците надиграха Локомотив Пловдив с 3:1 на неговия стадион. През...

Десетки автомобили във Варна шестваха срещу цените на винетките

http://www.moreto.net/novini.php?n=307624

Над 40 автомобила се включиха днес в шествието срещу високите цени на винетките, предаде репортер на Moreto.net. Лошото време не спря протестиращите, които потеглиха от Катедралата и стигнаха до сградата на Община Варна. Колоната от автомобили затрудни движението по булевард "Мария Луиза" и изнерви някои то шофьорите.

Египетски военен хеликоптер се разби близо до Кайро

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/28/2658563_egipetski_voenen_helikopter_se_razbi_blizo_do_kairo/?ref=rss


Египетската армия съобщи днес, че неин хеликоптер се е разбил след "внезапна техническа неизправност", съобщава Associated Press, цитирана от БТА. Пострадали са неизвестен брой членове на екипажа, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението се посочва, че хеликоптерът е изпълнявал разузнавателна мисия на североизток от Кайро в провинция Исмаилия. Не се уточнява броят на пострадалите от екипажа, нито степента на нараняванията им. Хеликоптерът е паднал в близост до път в 9:25 ч. местно...

Миков: Новото ляво не е механичен сбор на формации

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/28/2658565_mikov_novoto_liavo_ne_e_mehanichen_sbor_na_formacii/?ref=rss


"Новото ляво е идея. А идея не се ражда от механичното събиране на формации, които имат биографична близост с БСП", заяви председателят на партията Михаил Миков на пленума, който се провежда днес при закрити врата.

"Има забравено ляво. Има и ляво, което не е забравено, но е доста неудобно за тези, които предпочитат някакво цинично-прагматично надпартийно бизнес-сътрудничество. Не влязох в тази дискусия, защото мнозина фриволно боравят с термина "сектантство", коментира Миков в...

Автошествието срещу поскъпването на винетките тръгна от пл. „Народно събрание” към „Орлов мост”

http://pik.bg/автошествието-срещу-поскъпването-на-винетките-тръгна-от-пл-„народно-събрание”-към-„орлов-м-news443354.html

Автошествието срещу поскъпването на винетките тръгна от пл. „Народно събрание” към „Орлов мост”

Автошествието срещу поскъпването на винетките тръгна от пл. „Народно събрание” към „Орлов мост”, предаде"Фокус" . В шествието участват повече от 100 автомобила. Те се движат бавно в две колони, като натискат клаксоните си. Колите са предвождани от полицейска патрулка, като сред автомобилите се движат още около 15 патрулки. Заради протестното шествие движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” е блокирано.

Миков пред НС на БСП: Бюджетът на управляващите застрашава сигурността и мира в държавата

http://frognews.bg/news_102731/Mikov-pred-NS-na-BSP-Biudjetat-na-upravliavashtite-zastrashava-sigurnostta-i-mira-v-darjavata/

Бюджетът за следващата година застрашава вътрешния мир в страната. За това предупреди в доклада си пред Националния съвет на БСП лидерът на левицата Михаил Миков. „Бюджетът води още бедност, неравенства, социална дезинтеграция и в крайна сметка руши устройството на обществото и държавата. Той е израз на разбирания за управление, които застрашават и вътрешната сигурност, и етническия мир”, категоричен бе Миков.

Делчев: Машинно гласуване в секциите заедно с електронно гласуване ще спрат всички порочни практики

http://www.cross.bg/glasyvane-delchev-sektziite-1489831.html

/КРОСС/Машинно гласуване в секциите заедно с електронно гласуване ще спрат всички порочни практики при провеждането на избори, коментира пред Канал 3 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента. Още в седмицата след изборите с колегите от ДБГ от РБ внесохме предложение за въвеждане на машинно броене в секциите като стъпка към машинно гласуване. По този начин няма да се повтаря случаят „Арена Армеец" и ще се гарантира честността на вота, заяви Делчев. За да е сигурно, електронното гласуване трябва да се въведе след като бъдат приети и влязат в действие електронните лични карти. На вътрешна комисия вече обсъждахме и приехме Законопроекта за електронна идентификация, обяви той. Според думите му системата за електронните документи, осигурява много възможности като в същото време предвижда и сигурност за личните данни. Информацията ще се пази и от код за сигурност, който ще знае само притежателят, което е гаранция, че няма да има злоупотреби с личните данни, пояси той.  

Полицията в Перник стяга редиците за мача Миньор- ЦСКА - строг контрол, засилени мерки за сигурност и готовност при инциденти

http://www.zapernik.com/sport/policiyata-v-pernik-styaga-redicite-za-macha-minior-cska_40731/

Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на реда по време на футболната среща Миньор – ЦСКА

ОДМВР – Перник предприе мерки за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на инциденти по време на футболната среща „Миньор” – Перник и „ЦСКА” - София, която ще се състои на 29 ноември на пернишка територия.

 Осигурени са достатъчен брой полицаи както от Перник, така и от столицата, за гарантиране нормалното протичане на...

Продължава

Съботен бис

http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/4bda7264/sc/26/l/0L0Sdnes0Bbg0Credakcia0C20A150C110C280Csyboten0Ebis0B28470A0A/story01.htm

С Тризначките "самолетът" пикира. И още за Гери-Никол и прашките на Златка Блек








Жаблянов: Не може западноевропейски правителства да въоръжават конфликти и после да очакваме мир

http://frognews.bg/news_102730/Jablianov-Ne-moje-zapadnoevropeiski-pravitelstva-da-vaorajavat-konflikti-i-posle-da-ochakvame-mir/

Не може западноевропейски правителства да въоръжават конфликти и после да очакваме мир. Тази каза Валери Жаблянов от БСП по НТВ. Той сблъска позициите си по казуса Русия-Турция и военните действия в Сирия с тези на десния политик Асен Агов.

Закланият в Девня младеж щял да вдига сватба идната събота, чакали дете с приятелката си

http://pik.bg/закланият-в-девня-младеж-щял-да-вдига-сватба-идната-събота-чакали-дете-с-приятелката-си-news443351.html

Закланият в Девня младеж щял да вдига сватба идната събота, чакали дете с приятелката си

Конфликтът, довел до трагедията от тази нощ и убийството на Мартин Тодоров е започнал в дискотеката, твърди БЛИЦ. Вероятно той и приятелят му са били заплашени и са си тръгнали, но са причакани на входа и са били принудени да минат зад читалището, където се намира и дискотеката.Там именно е станало и самото убийство.

Има действащи камери, които са запечатали част от случилото се, както и вероятните убийци на Мартин. Голяма е вероятността те да са роми от някои близки села, защото, по непотвърдена информация, местни хора не са ги разпознали.

Втората версия за убийството, която е на вниманието на разследващите. В нея е замесен сина на стопанисващия дискотеката Лазар Славов-Калмука. Според запознати, възможно е инцидентът да е започнал от него, по-късно да са се намесили охранителите на заведението и така да се е стигнало до трагедията. Проверяват се и информации за употреба на наркотици от възможните убийци.

Има и трета версия, която също се проучва. Според източници от полицията, един е бил човекът с ножа ,който е нанасял ударите срещу двамата приятели. Той е бил придружен от свои хора, цялата група е от Варна, сега се установява самоличността им.

Установен е и часът, в който е станало убийството- между 5 и 6 часа тази сутрин.

Приятели на Мартин, които дойдоха да видят къде е загинал той, споделиха, че момчето не е било конфликтно, не е обичал скандалите и е бил кротък като характер. Те съобщиха още, че той има приятелка и двамата са чакали дете, а приготовления за сватбата също били в ход. Тя е трябвало да стане следващата събота.


52 катастрофи са станали във Варна през последното денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=307619

52 пътни произшествия са станали във Варна през последното денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При две от катастрофите са пострадали двама души, които са с контузии и са без опасност за живота.

Състоя се публично обсъждане на Бюджет 2016 на община Радомир

http://www.zapernik.com/politika/sustoya-se-publichno-obsujdane-na-byudjet-2016-na-obshtina-radomir_40730/

Проектът на бюджета за 2016 г. е с обща рамка 11 020 668 лв., от които делегираните от държавата дейности са в размер на 6 286 300 лв., а за местните дейности са 4 734 368 лв. За сравнение общият размер на приходите през 2015 г. е 11 111 683 лв.

Проектът за Бюджет 2016 бе представен на публично обсъждане в МКИЦ „Европа“ от кмета на община Радомир Пламен Алексиев. Планираният размер на приходите за 2016 г. е 11 020 668 лв., от които делегираните от държавата дейности са в...

Продължава

Ан Хатауей ще става майка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5141575

Актрисата Ан Хатауей и съпругът й продуцент Адам Шулман скоро ще станат родители, твърди източник от обкръжението на двойката. Ан е в шестия месец и се чувства прекрасно, заяви източникът пред изданието E! News, цитиран от БГНЕС.
За 32-годишната Ан и 34-годишният й съпруг това ще бъде първото дете. Двойката мина под венчило през септември 2012
Актрисата Ан Хатауей и съпругът й продуцент Адам Шулман скоро ще станат родители, твърди източник от обкръжението на двойката. Ан е в шестия месец и се чувства прекрасно, заяви източникът пред изданието E! News, цитиран от БГНЕС. За 32-годишната Ан и 34-годишният й съпруг това ще бъде първото дете. Двойката мина под венчило през септември 2012

Ан Хатауей ще става майка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5141570

Актрисата Ан Хатауей и съпругът й продуцент Адам Шулман скоро ще станат родители, твърди източник от обкръжението на двойката. Ан е в шестия месец и се чувства прекрасно, заяви източникът пред изданието E! News, цитиран от БГНЕС.
За 32-годишната Ан и 34-годишният й съпруг това ще бъде първото дете. Двойката мина под венчило през септември 2012
Актрисата Ан Хатауей и съпругът й продуцент Адам Шулман скоро ще станат родители, твърди източник от обкръжението на двойката. Ан е в шестия месец и се чувства прекрасно, заяви източникът пред изданието E! News, цитиран от БГНЕС. За 32-годишната Ан и 34-годишният й съпруг това ще бъде първото дете. Двойката мина под венчило през септември 2012

Калфин: Трябва да направим така, че всички деца да растат при родителите си

http://society.actualno.com/kalfin-trjabva-da-napravim-taka-che-vsichki-deca-da-rastat-pri-roditelite-si--news_510344.html

Насочили сме усилията на министерството към това постепенно да изградим среда, в която всички деца да живеят с родителите си. В момента в България има голям брой деца, които живеят отделно от родителите им, защото родителите работят на различно място от дома си и са оставили децата си за отглеждане или при бабата и дядото, или при други роднини. Тази практика не е добра за децата, затова и започваме да предприемаме стъпки в посока да я променим. Това подчерта вицепремиерът и министър

Григор: Нямам връзка с Никол Шерцингер, само сме излизали няколко пъти

http://tennis.actualno.com/grigor-njamam-vryzka-s-nikol-shercinger-samo-sme-izlizali-njakolko-pyti-news_510346.html

Тенисист номер едно на България Григор Димитров отрече за каквато и да е било връзка с Никол Шерцингер, предаде Стандарт нюз. "Познавам я. Няма да го крия. Това обаче е всичко. Излизали сме няколко пъти, но нямаме връзка. Все пак постоянно се срещам с популярни личности, така да се каже", категоричен бе хасковлията. Той си припомни и за времето, в което до него беше руската тенисистка Мария Шарапова. "Имахме хубави мигове заедно. Може би раздялата дойде заради ангажименти. И двамата бяхме с н

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване