Калфин за исканията на майките: Имат смисъл, но приемането им е въпрос на политика

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538080

Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка - в това се изразява социалната стабилност". Това каза в ефира на предаването „Събуди се" по Нова телевизия министърът на тр...

Калфин: Исканията на майките са смислени, но ще струват 1 млрд. лв. допълнително

http://petel.bg/Kalfin--Iskaniyata-na-maykite-sa-smisleni--no-shhe-struvat-1-mlrd--lv--dopalnitelno__138278

Снимка: Булфото, архив В момента парични обезщетения за майчинство се получават за 2/3 от децата. Ако се приеме всички деца да получават...

Бойко обича Москов, нищо, че е бил млада надежда на ЦСКА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184089

Здравният министър ходи за риба и сам си готви телешкото
КРИСТИНА КРЪСТЕВА
Точно като в “Спешно отделение” и България си има своя доктор Рос. Само че тук е Мос. Или д-р Петър Москов.
През последната седмица, откакто избра Бойко Борисов пред Радан Кънев, здравният министър стана най-одумваният човек в държавата.
Здравният министър ходи за риба и сам си готви телешкото КРИСТИНА КРЪСТЕВА Точно като в “Спешно отделение” и България си има своя доктор Рос. Само че тук е Мос. Или д-р Петър Москов. През последната седмица, откакто избра Бойко Борисов пред Радан Кънев, здравният министър стана най-одумваният човек в държавата.

Преподавателят от АУБ Дейвид Емъри: Мюсюлманите идват в Европа, за да наложат шериата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/261968_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D0%90%D0%A3%D0%91+%D0%94%D0%B5%D0%B9%D0%B2%D0%B8%D0%B4+%D0%95%D0%BC%D1%8A%D1%80%D0%B8%3A+%D0%9C%D1%8E%D1%81%D1

 Дейвид Емъри от осем години живее в Благоевград и преподава в Езиковия център на Американския университет. Завършил е две магистърски степени: по богословие в Християнския университет в Лабък (Тексас) и по педагогика от Бостънския университет. Той е американски офицер от резерва. Постъпва на 18-годишна възраст като доброволец във Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ. Служи 9 години като авиомеханик и експерт инструктор, а след това 11 години като офицер по поддръжката на самолети. Бил е разпределян в различни страни: Тайланд, Гърция, Германия, Белгия. В Германия е работил в Главния щаб на ВВС на САЩ в Европа. След 20-годишна служба се уволнява като капитан. В интервю за вестник "Струма" той се спира подробно на темата за предстоящите президентски избори в САЩ.
- Президентските избори в САЩ са след по-малко от година. Кои са кандидатите за президент към този момент?
- В социологическите проучвания между кандидатите на Демократическата партия води Хилари Клинтън. Друг кандидат от демократите е Бърни Сандърс, който е регистриран социалист, но се кандидатира в листата на демократите.

- Може ли да поясниш какво означава социалист в Америка?
- Социалистите в Америка са подобни на тези в Европа, те следват демагогията и разбиранията на всички социалисти по света. Искат държавата да упражнява по-строг контрол, много голямо правителство - с много служители. Обявяват се в подкрепа на работническата класа, обаче обикновено на практика никога не правят нищо в тяхна полза.

- Но в Америка те не са били на власт досега.
- Официално като партия - не, но има прикрити действия на социалистите. Те са участвали в управлението на държавата още по времето на президента Удроу Уилсън през Първата световна война. Бърни Сандърс е един от двамата сенатори от щата Върмонт (сенаторите в САЩ са общо 100 на брой, по двама от щат) и в Сената той се води като представител на Социалистическата партия. Не е демократ, не е републиканец, а социалист - това е неговата политическа ориентация. Социалистите и демократите имат много общи платформи, тези две партии са много близки една до друга и затова често се кандидатират в една листа.

- Според българите в Щатите има две партии - Републиканска и Демократическа.
- Да, но Демократическата партия сега се отъждествява със Социалистическата. Като сравниш социалистите в Европа и социалистите и демократите в Щатите, разликата в идеологията им е незначителна.

- А може би приликата им е във фразеологията? Социалистите в Европа през последните 25 години не се отличават много от десните партии, като допуснаха да си отидат лека-полека извоюваните след Втората световна война социални придобивки на работещите.
- И в Америка е така. Демократите приличат на социалистите идеологически, имат много подобни действия и са оставили точно такава следа. Твърдят, че подкрепят работниците, а на практика не действат в техен интерес. Демократите често дават за пример скандинавските държави като начин на управление на държавата, това е за тях идеалът. Въпреки че социализмът руши вътрешно скандинавските държави и те започват да изпитват затруднения, хората продължават да настояват да има социализъм.

- Доналд Тръмп ли е фаворитът на републиканците?
- В момента той води в социологическите изследвания на републиканците - има около 40% одобрение, около 10-15 пункта по-напред от следващия кандидат. Но тези числа се променят много бързо, защото политическата ситуация е изключително динамична. Нищо чудно утре друг кандидат да излезе начело.

- Разкажи за него нещо, което не сме чули по новините.
- Доналд Тръмп е изключително успешен предприемач, имал е и затруднения, и успехи в бизнеса си. Става мултимилионер, но после загубва тези милиони, банкрутира веднъж през 80-те или 90-те години. Но после забогатява още повече и в момента е мултимилиардер. Той се кандидатира от листата на републиканците, макар невинаги да е действал като чист републиканец. Известно е, че през годините е спонсорирал кампаниите на различни демократи. Даже се чу, излезе в пресата, че е подкрепял кампания на Хилари Клинтън - не президентска, а за друг пост. Сега обаче се кандидатира като републиканец и речите му са изпълнени с идеологията на републиканците, говори като републиканец. Изказва много силна подкрепа за американските военни, за армията - и за тези, които са на активна служба, и за ветераните. Той смята, че трябва да се изгради много стабилна оградна стена по цялата граница с Мексико - от Мексиканския залив до Тихия океан в Калифорния, тъй като сега има стена само на отделни участъци от границата.

- Но морето остава като вариант...
- Да, но много по-лесно е да се прекоси река Рио Гранде, отколкото да се премине с лодка по море.

- Защо е толкова важна за Тръмп тази стена? Та нали американците ползват евтиния труд на мексиканците.
- Да, но има законна процедура, която човек трябва да спази, за да живее и работи в САЩ. Смята се, че в момента в Щатите има около 12 милиона незаконни емигранти от Централна Америка. Американците приветстват хората, които идват в страната да работят законно. Тръмп не мрази хората от Централна Америка, но обича Конституцията и законите на държавата и смята, че трябва да се спазват и прилагат на практика.

- Тези 12 милиона нелегални емигранти нямат право да гласуват, така че Тръмп не би могъл да ги загуби като гласоподаватели.

- В момента щати като Калифорния са направили възможно гласуването дори на хора, които пребивават в Щатите нелегално. Това е лудост. Няма друга държава, никъде по света не е разрешено на незаконно пребиваващи да гласуват за местния щатски парламент. Глупави, тъпи губернатори демократи! Настоящият губернатор на Калифорния Джери Браун е разрешил тези неща. Това са щатски закони и те са си ги гласували.

- А не противоречат ли на Конституцията?

- Калифорнийските власти разрешават да се издават шофьорски книжки на незаконно пребиваващи граждани. В шофьорската книжка никъде не е отбелязано, че нямат легален статут. А в Америка се гласува с шофьорска книжка, тя е най-често ползваният документ за самоличност. Така всеки гражданин на Калифорния с шофьорска книжка може да се регистрира да гласува. Законът не казва, че незаконно пребиваващите граждани могат да гласуват, но ако ти имаш шофьорска книжка - можеш да гласуваш, и те са използвали тази дупка в закона. Официално им се издава шофьорска книжка, а те неофициално отиват и гласуват. За гласуването се изисква само документ за самоличност, те представят такъв и могат да гласуват.

- В Щатите гражданите имат ли идентификационен номер като нашия ЕГН?
- Да, имат социалноосигурителен номер.

- А работещият нелегален емигрант има ли такъв номер?
- Не, но може да си открадне обаче.

- Щом ти знаеш за тази практика, предполагам, че го знаят всички - сенатори, президент, медии. Какво правят те?
- Една от причините калифорнийските власти и губернаторът толкова да се постараят да направят възможно издаването на шофьорски книжки е точно за да може тези хора да гласуват за тях. И те остават на власт с помощта на гласовете на тези хора. Медиите в Щатите днес подкрепят Демократическата партия, не раздуват тази история, не се проверява и не се съобщава за тази практика, просто тази тема не се отразява. Ужасна ситуация.

- Този пробив в честността на изборите не подрива ли вярата в демокрацията?
- Американската демокрация е република, основана на така нареченото представителство - една малка група представлява голямата група. Ние избираме представители - сенатори и конгресмени. Когато се кандидатират за държавен пост, те дават различни политически обещания, но когато ги изберат, невинаги спазват тези обещания или пък слушат какво им казва народът. Истината е, че повече от половината американци са консервативни по своите разбирания християни, вярващи хора с християнски ценности. Но на избори се получава един парадокс: всеки щат е разделен на райони по време на избори; при това разделяне границата на района може да се постави така, че да се раздели броят на консервативните гласоподаватели, а да се групират в един район гласоподавателите демократи. Така изглежда, че районът е с демократична ориентация, а всъщност мнозинството от хората в щата са републиканци. Това е манипулация на числата, на истинските нагласи.

- Преди няколко месеца млада девойка от Франция, която има български корени, но е приела исляма, на моя бележка, че Франция е християнска държава, тя възрази много остро. Това ме провокира да ти задам въпроса Съединените щати християнска държава ли са?
- Категорично да. Америка е основана на християнско-юдейски принципи, тези принципи са залегнали в основите на държавата, на Конституцията.

- В Лисабонския договор - конституцията на ЕС, европейските политици обаче отказаха да назоват европейската цивилизация "християнска".
- Разбираемо е. Те са приели налудничавата идея за мултикултурализма, която обаче разрушава Европа и заплашва да нападне и Америка.

- Вече 20 години живееш в Европа (България, Германия, Гърция, Белгия) и познаваш добре обстановката. Изненадаха ли те последните терористични актове в Париж?
- Аз смятам, че една от големите грешки в Европа беше създаването на Европейския съюз. Разбирам какво са се опитвали да направят лидерите на Европа - виждането им е било да създадат Европейския съюз подобно на Съединените американски щати. Но САЩ са създадени от 50 щата с хора еднакви и подобни, които си приличат помежду си. Докато Европа е съставена от държави, чиито народи притежават много различна история, култура, традиции, език, разбирания. За да може да работи Европейският съюз, трябва да се приеме идеята за мултикултурализма - че всички хора, всички култури, всички разбирания са еднакви или равни. Но тя е фалшива, не е вярна.

- Би ли пояснил с пример?
- Ислямът и християнството не са еднакви, а несъвместими религии, те не могат да се приравняват една към друга. Вярващите в учението на исляма мюсюлмани са убедени, че в целия свят трябва да съществува шериат, той да бъде начинът на управление. Навсякъде, където има мюсюлмани, законът на страната трябва да е шериат. Те вярват единствено в този начин на управление. Затова в Европа мюсюлманите идват с цел да установят шериат - не да се съобразяват със законите на страната, в която живеят, а да наложат шериата. Ако европейските лидери продължават да вярват, че мюсюлманите са еднакви и равни с всички християни, ще продължава да има проблеми. Не че мюсюлманите са лоши хора, но просто тяхната религия е различна, те са различни.
Това, което през последния век прави Америка толкова велика държава, е, че в началото на ХХ век тя отваря врати за емигранти от цял свят. Емигрантите пристигат в Америка от цяла Европа, но идват, за да бъдат американци. Тяхната цел е да станат американци. Дори е имало случаи, когато емигрантите не са разрешавали на децата си да говорят на майчиния им език, настоявали са да говорят американски английски, много бързо са възприели начина на обличане на американците, традициите и културата на американците. Целта им е била да се интегрират и те напълно са се интегрирали в американската система. Но мюсюлманите емигранти не се интегрират в Европа.

- А у вас?
- В Америка мюсюлманите също не се интегрират.

- Но вероятно броят им е незначителен...

- Доста са всъщност, няколко милиона. Има цели селища, които са изцяло под мюсюлмански контрол. Например един голям град Диърборн в щата Мичиган.

- А ходят ли жените забулени?
- Някои от тях. Те си строят мюсюлмански училища. Има райони, в които, ако не си мюсюлманин, не те приемат, не можеш да отидеш. На религиозните общества в Щатите е разрешено да разкриват свои училища - не неделни, а редовни училища от детска градина до 12 клас. Много християнски групи са създали свои училища. Това са частни училища, не са безплатни, нямат никаква издръжка от държавата. Такива училища спазват някакви общи насоки, които са зададени от държавата, но понеже са частни и са свързани с религиозни общества, имат право да преподават религиозните разбирания на съответната група, която ги е създала и ги издържа. Има частни католически училища, в които се преподава католицизъм; има протестантски... В тях се преподават общообразователни предмети, но са прибавени и предмети, които са свързани с религиозните разбирания на тяхната вяра.
Напълно законно е мюсюлманите да създадат частно мюсюлманско училище и да преподават под формата на различни предмети религиозните разбирания на мюсюлманите. Проблемът е, че основните разбирания на исляма не съответстват на основните разбирания на Америка и на американците. Те са в противоречие. И това е проблемът. Те се изолират по този начин от американската култура.

- Не разбирам защо се заселват в Европа или в Америка, когато не искат да променят средновековния си начин на живот?
- Защото Коранът им казва, че те трябва да завладеят света. Те не са емигранти, те са нашественици, завоеватели. България много добре знае как става, защото петстотин години е била част от Османската империя и разбира този процес на завладяване и претопяване. Животът под закона на исляма не е добър.

- Ще се върна пак на разговора ми с девойката от Франция. Изразих своето неразбиране как една жена може да одобрява исляма, който се отнася зле с жените, даже не ги счита за човешки същества.
- Смятам, че това 18-годишно момиче е влюбено в някаква идея или е влюбено в някакъв мюсюлманин. Няма друга религия, която така да обработва хората и да ги кара да постъпват нечовешки.

- Така е. Но да се върнем на темата за президентските избори. Ти самият имаш ли предпочитание към някого от кандидатите?
- Аз съм републиканец по убеждения и моят любимец е Тед Круз, сенатор от Тексас. Той много силно вярва в американската Конституция, много силно подкрепя американската армия, изключително интелигентен и умен човек е. По професия е юрист. На 45 години е. Баща му е кубинец, емигрант от Куба, а майка му е американка. В колежа многократно е бил шампион по дебати, а като млад адвокат е работил като асистент на съдии от Върховния съд на САЩ. Бил е главен прокурор на щата Тексас и като такъв е пледирал пред Върховния съд на Щатите. Изключителен патриот. Той е в групата кандидати за президент, които са много близо след Доналд Тръмп.
На втора позиция има няколко души с близки проценти на одобрение според социологическите проучвания. Единият от тях е чернокож пенсиониран мозъчен хирург - Бен Карсън. Но той досега не е участвал в политиката, няма никакъв политически опит, което може да е от полза, а може да е и недостатък. Друг кандидат в тази група, които са, общо взето, всички на второ място, е Марко Рубио - конгресмен от Флорида. Той също е млад и има кубински корени. Родителите му са били репресирани в Куба от Кастро, дошли са в Америка, за да бъдат децата им свободни. Заложили са у децата си силна любов към Америка.

- Кои според теб ще бъдат окончателните кандидат-президенти на Републиканската партия и на Демократическата партия?
- Тепърва предстоят избори в самата Републиканска партия, които ще излъчат кандидата на партията. Същото става в Демократическата партия. Ако Хилари Клинтън не влезе в затвора преди президентските избори, тя ще бъде кандидатът на демократите. Ако Доналд Тръмп не изпадне по някаква причина от надпреварата заради нещо твърде противоречиво и скандално, което е казал, ако сам не се вкара в беля, най-вероятно ще бъде кандидатът на републиканците. И надпреварата ще се реши между Тръмп и Хилари Клинтън. Това, което се счита за предимство на Доналд Тръмп, е, че той също няма политически опит. Освен това е изключително богат, което означава, че може да бъде независим от други хора. Тоест казва това, което мисли. Много хора това ги обижда, а пък някои от нещата, които казва, са просто неразумни. Ако Тръмп не стане кандидатът на Републиканската партия, вината ще си бъде изключително негова. Аз лично искам да видя Тед Круз кандидат-президент и президент. Ако не стане кандидат за президент, надявам се поне да бъде кандидат за вицепрезидент.

- Съединените щати са президентска република, но каква част от властта притежава президентът?
- Според Конституцията на САЩ президентът притежава една трета от властта на държавата (другите две трети са на Конгреса и на Върховния съд). Обама доста е разпънал Конституцията, много пъти е действал еднолично и успя да избегне контрола на Конгреса. Моето скромно мнение е, че ако стриктно се спазва американският закон, Обама досега трябваше да бъде подложен на импийчмънт - да го свалят от власт и да го осъдят.

- За какво?
- Например Обама въведе здравната реформа, без да получи нито един глас от Републиканската партия - нула гласове! Този закон е подкрепен изцяло и единствено от демократи и е изключително опасен, тъй като не действа правилно. Много пъти вече Обама подписва резолюции, с които кара властите да игнорират тези части от закона, които не действат, което е незаконно - той няма право по закон да изисква, да налага части от закона да не се спазват. Законът е закон и трябва да се спазва, не може един човек в държавата да решава коя част от закона да се прилага и коя да не се прилага. Когато двете камари на парламента създават закон, а президентът го подписва и става валиден, влиза в сила, президентът не може еднолично да сменя части от закона, които на него не му харесват. А Обама е направил точно това, което означава, че самият той е нарушил федерален закон. Той е злоупотребил със своята власт на президент и е нарушил закона многократно.
Подобни действия е предприел и спрямо други закони, примерно като закона за притежаване на оръжие. Втората поправка в Конституцията дава право на всеки американец да притежава оръжие. Обама е подписал резолюции, с които прави притежанието на оръжие трудно, и по този начин е нарушил конституционните права на много хора. Единствено Конгресът може да създаде закон, който да регулира емиграцията. А Обама лично е подписал такива резолюции, с които е накарал емиграционните служби да нарушават федерални закони. Повечето от тези 12 милиона незаконни емигранти трябва да бъдат депортирани, обаче Обама е подписал резолюция, с която забранява депортирането на тези хора. Което е в нарушение на федерални закони.
Действията на Обама приличат на действията на диктатор, а не на демократично избран президент. Обама е това, което аз отдавна казах, че ще стане - един ужасен президент.

- По време на мандата си президентите имат имунитет и не могат да бъдат съдени. Но след края на мандата му във Франция съдиха експрезидента Саркози. Случвало ли се е американски президент да бъде свален преждевременно или да бъде съден след мандата? С други думи, има ли осъждан американски президент, за да предположим какво ще му се случи на Обама?
- Не, няма осъждани за някакво престъпление президенти.

- Значи и на него ще му се размине.
- Да, разбира се. Имаме двама президенти, които са били отстранени с импийчмънт. Импийчмънт означава, че са им предявени обвинения по време на мандата им и двете камари на Конгреса гласуват за това дали са виновни, или не. Но не означава, че ги свалят от власт. Никога досега не е гласувано за сваляне от власт на президент. Срещу президента Андрю Джонсън, който идва на власт през 1865 след убийството на Ейбрахам Линкълн (бил му е вицепрезидент), е имало импийчмънт; срещу Бил Клинтън също заради това, че е излъгал Конгреса за аферата си с Моника Люински, но и двамата са продължили да бъдат президенти, не са били свалени от власт. Няма съдени или осъждани бивши президенти.

- Какво имаше предвид, когато каза за Хилари Клинтън "ако не влезе в затвора"?
- Хилари е нарушавала законите многократно. Например като държавен секретар тя си е направила в къщата си лично неин, частен сървър и частен имейл. Явно го е направила, за да може да скрие от хората (от обществото) електронната си кореспонденция. В ролята си на държавен секретар тя е разполагала с поверителна и строго секретна информация и нарочно е позволила такава засекретена информация да минава през нейния частен сървър. Заради това тя би могла да отиде в затвора, такова нарушение се наказва със затвор.

- Обаче главният прокурор не я подвежда под отговорност?
- Главният прокурор на страната е чернокожа жена демократ и е назначена от Обама. Не повдига обвинение. А трябва!

- Ние имаме народна поговорка: "Гарван гарвану око не вади".
- Тука има една уловка. Ако Обама не желае Хилари да го наследи като президент, той много лесно може да насъска главния прокурор на държавата срещу нея и да я злепостави. Не е тайна, че Обама е изключително агресивен към хора, които не харесва, не одобрява и го критикуват по някакъв начин. Той ги преследва! Той има такава практика и това е известно. Изключително злопаметен е и отмъстителен. В момента, когато Обама реши, че иска да отстрани Хилари, може много да я злепостави и да й създаде големи главоболия. Обаче няма друг кандидат на демократите, няма кой да застане на нейно място. Този Бърни Сандърс е социалист, когото никога няма да го подкрепят демократите. Наистина в момента няма силен, стабилен кандидат на Демократическата партия.

- Явно и при вас, както и при нас, медиите силно обработват съзнанието на хората. Преди втория мандат на Обама интервюирах наша българка, която от 20 години живее в Чикаго. На въпроса ми кого предпочита за президент, тя отговори ентусиазирано: "Как кого?! Обама! Той е единственият, който се грижи за бедните".
- Бедните си оставят бедни по време на властта на Обама. Ленин е измислил как да нарече тези хора - "полезни идиоти". Това са хора необразовани, неуки, без информация за нещата. Те са полезни, защото са податливи на пропаганда и на манипулация. Медиите в Америка също действат като полезни идиоти за демократите, те са лакеи на демократите, вършат им голяма услуга.

- У нас тези, които се кичат с думите демократи, са на практика истински болшевики: не допускат чуждо мнение, никога не дават правото на другия...
- Точно такива са демократите и в Америка, абсолютно същите. Те са изключително нетолерантни, признават само и единствено своето мнение. Климатът в Щатите е точно такъв - на нетолерантност, не неприемане на различно от собственото мнение, протести непрекъснато, отстраняване на хора, които са с различна политическа ориентация. Инакомислещите са потискани, репресирани и злепоставяни непрекъснато. Обама трябваше да е президентът на народа, обединяващ хората, а вместо това той лично е отговорен за най-големия раздор в Америка, за засилването на расизма и на расовото напрежение. Той върна Америка 60 години назад. Това му дава и сила, разчита на това.

- Какво трябва да направи един американец, за да влезе в надпреварата за конгресмен, сенатор, президент?

- Първо трябва да участва в местната политика, на ниво район, град - в градските управленски власти, след това на щатско ниво. Трябва да кандидатства за пост и хората да гласуват за него. Ако е преуспял предприемач, адвокат или лекар, ако има по-висок пост и стане популярен, когато хората познават и се е доказал в своята сфера, може да кандидатства за пост в управлението на града или на щата. И от тази позиция може да се намеси в политика, която е на по-високо равнище.

Вдигат с 10 % такса смет в Свищов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184387

Размерът на такса смет в община Свищов за идната година скача с 10 %. Това потвърди кметът на крайдунавския град Генчо Генчев.
Увеличението се налага от разходите, които ще се правят за транспортирането на битовите отпадъци до новото депо, което е на в района на село Санадиново. Сметището е отдалечено на 80 км от Свищов.
Размерът на такса смет в община Свищов за идната година скача с 10 %. Това потвърди кметът на крайдунавския град Генчо Генчев. Увеличението се налага от разходите, които ще се правят за транспортирането на битовите отпадъци до новото депо, което е на в района на село Санадиново. Сметището е отдалечено на 80 км от Свищов.

Бареков за Захариева: Кому е нужна подобна брутална сметкаджийска подкрепа на зависими от властта и съда измамници

http://pik.bg/бареков-за-захариева-кому-е-нужна-подобна-брутална-сметкаджийска-подкрепа-на-зависими-от-в-news455054.html

Бареков за Захариева: Кому е нужна подобна брутална сметкаджийска подкрепа на зависими от властта и съда измамници

Не искам да обсъждам качествата и биографията на новия министър на правосъдието. Не е професор Огнян Герджиков, но пък след уличното недоразумение Хр. Ив. #‎КОЙ ли не би стоял по-добре от него?! Едно е да гласуваш за Захариева (защо дане получи втори шанс като млад човек да се пробва в това блато), друго е да го правиш като слу-жител на един олигарх, подсъдим за милиони откраднато ДДС. Toва написа евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в личната си фейсбук страница във връзка с гласуваната вчера от парламента кандидатура за правосъден министър.

„Кому е нужна подобна брутална сметкаджийска подкрепа на зависими от властта и съда слуги и измамници?“, пита той като уточнява, че дори ГЕРБ не го искат при пoложение, че са осигурили гласовете от разцепените на трески "партньори".

Според евродепутата правителството няма вече проблем с парламентарната подкрепа, след като официално са присламчили неговите отцепници, които се продадоха на Христо Ковачки. „По-безпринципни сделки между управляващи и "опозиция" не помня да е имало, а съм журналист и политик от повече от 20 години“, констатира Бареков.

„От "моята" група се отказах преди точно една година, защото разбрах, че нямам контрол върху тяхното поведение и не мога да озаптя неистовото им желание да слугуват на властта, разбира се, срещу облаги“, припомня той като възмутено заявява, че за групата на Цветан Цветанов в парламента Бареков е враг №1, след като ги е разкрил в Костинброд, но за тях не е проблем да ползват „услугите на политическите проститут-ки( буквално)“, които са продали избирателите си и него самия.

„Стъпило на безпринципна основа, това правителство е един сбирщайн, който гарантира не стабилност и реформи, а застой и съсипване на икономиката и държавността“, заявява Бареков като уточнява:  Реформаторите са във властта и крадат с двете ръце, но техните задни части, които сами се наричат "Гъз", са в опозиция. Агент Гоце пък е част от дясна коалиция, а патриотите правят компромис след компромис с ДПС.

Според лидерът на ББЦ новият министър на правосъдието е рожба на компромис и стремеж за баланс на премиера между отделните страховити олигархични лобита. „Едните промениха конституцията, другите пак си имат министър, но без брада“, отбеляз-ва Бареков.

„Не му завиждам на г-н Борисов, просто го разбирам защо всеки ден говори за пред-срочни избори“, казва той в коментара си, подчертавайки, че те са неизбежни в даден момент, за да спасят положението. „Откакто ББЦ беше смачкано в парламента, няма алтернатива, но няма и ясно мнозинство за реформи и политически сблъсък с корупци-ята и тласък на икономиката, която вече е занулена“, смята Бареков.

„Ето как малкото морално престъпление, изразяващо се в продажничеството на "мои-те" депутати, трансформирали се от барековисти - консерватори и опозиция на ГЕРБ в безгръбначни плужеци и либерали, се превърна в голям морален Рубикон за голямото мнозинство около ГЕРБ и псевдореформаторите“, пише в заключение лидерът на ББЦ.

Камбитов стана част от „Часът на приказния разказвач”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538035

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов стана част от превърналата се в традиционна коледна инициатива "Часът на приказния разказвач". Пред децата, изпълнили фоайето на Общината, градоначалникът прочете откъс от приказката "Коледни писма от Феликс /Зайчето Феликс обикаля света с Дядо Коледа/”. „Бъдете здрави и очаквайте Дядо Коледа, който ще остави своите подаръци под елхата за всеки от вас. Сигурен съм, че сте били добри и послушни през цялата година, защото Благоевград има най-добрите деца”, каза Камбитов. В края на приказката той извика...

1880 българи са починали през 2012 г. при злополуки и нападения

http://www.moreto.net/novini.php?n=309342

През 2012 г. у нас е имало 1880 смъртни случая, причинени от злополуки, наранявания или нападения, отчита анализ на Евростат за дела на смъртност по този показател в ЕС. Като цяло в Евросъюза са отчетени 152 000 смъртни случая от този вид, което се равнява на около 3 на сто от общата смъртност в ЕС.

Председателският съвет на местния парламент с приемна в почивен ден

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538076

Председателският съвет на местния парламент във Велико Търново ще проведе приемна през почивен ден. Срещата с гражданите ще се проведе на 9 януари във филиала на библиотеката в кв. “Бузлуджа” от 9 до 13 ч. “Идеята е да обхванем по- широк кръг от граждани, които да споделят с нас проблемите си. Ще можем да чуем техните искания и питания, а след това да ги внесем по съответните комисии за разглеждане”, поясни председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов. Той призова и общинските съветници да организират свои приемни, за да чуят мнения...

Христо Бозов стана професор

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538077

От броени дни Христо Бозов вече не е доцент, а професор. Това съобщи самият той за Дарик, като уточни, че трудът му за престижната титла ще бъде представен пред колеги, журналисти и приятели следващата седмица. "Хипербарна оксигенация в комплексното лечение на язви при диабетно стъпало" е проучване на базата на 22-годишен опит и над 1000 излекувани пациенти, обясни проф. Бозов. Проф. Христо Бозов ще очаква всички заинтересувани в 16.30 ч. на 22 декември, в малкия артсалон на Радио Варна....

С 10 % вдигат такса смет в Свищов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538075

Размерът на такса смет в община Свищов за идната година скача с 10 %. Това потвърди кметът на крайдунавския град Генчо Генчев. Увеличението се налага от разходите, които ще се правят за транспортирането на битовите отпадъци до новото депо, което е на в района на село Санадиново. Сметището е отдалечено на 80 км от Свищов. „При предишното ръководство на общината е договорено да плащаме най-високата цена за сепариране на тон отпадъци в размер на 56,80 лв. Тарифата за същата дейност за Велико Търново например е 35 лв. Извозването на сметта на н...

САЩ затягат визовия режим за 38 държави, вкл. България

http://www.cross.bg/durzhavi-rezhim-myarkata-1492212.html

/КРОСС/ Съединените щати затягат визовия режим за туристите от 38 държави, 30 от които европейски. Сред тези държави са България, както и Румъния, Хърватия, Кипър и Полша. Мярката, която бе предприета след терористичните атаки в Париж миналия месец, се съдържа в закона за бюджета за 2016 г., приет от Конгреса на САЩ и подписан от президента Барак Обама вчера.Туристите от засегнатите 38 страни няма да имат право да влизат в САЩ без виза, ако са били наскоро в Ирак, Сирия, Иран или Судан. Мярката е част от отговора на Вашингтон на терористичната заплаха.Постоянният представител на ЕС в САЩ Дейвид О'Съливан заплаши с ответни реципрочни мерки. Той настоя петте страни членки на Европейския съюз, които не са част от американската програма за безвизов режим, да бъдат включени в нея, съобщава BTV.

Контролирани взривове в Горно Езерово в понеделник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538074

Контролирани взривове ще се извършват в кариерата в бургаския квартал „Горно Езерово" този понеделник (21 декември). Взривните дейности ще бъдат осъществени за времето от 10.00 до 17.00 часа. С оглед безопасността на гражданите, от местната власт призовават, да не приближават на разстояние по-малко от километър около границите на кариерата. За максимална сигурност на жителите, по време на взривяването служители ще отцепят района и при необходимост ще дават указания на желаещите да преминат оттам....

След Мюнхенското споразумение везните на ужаса натежават в полза на Хитлер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183530

Сър Уинстън Ленард Спенсър-Чърчил няма нужда от представяне. Мемоарите му, посветени основно на Втората световна война, са едно от произведенията, на което се крепи познанието ни за събитията от това време, представени ни в дълбочина и по толкова интересен и увлекателен начин, че авторът им е отличен с Нобелова награда за литература.
Сър Уинстън Ленард Спенсър-Чърчил няма нужда от представяне. Мемоарите му, посветени основно на Втората световна война, са едно от произведенията, на което се крепи познанието ни за събитията от това време, представени ни в дълбочина и по толкова интересен и увлекателен начин, че авторът им е отличен с Нобелова награда за литература.

Учен за „Междузведни войни”: Краят на две „звезди на смъртта” би сринал имперската икономика

http://offnews.bg/news/n_1/n_610192.html

Построяването на две „звезди на смъртта” в „Междузвездни войни” и тяхното разрушаване от въстаниците би трябвало да срине икономиката на Галактическата империя. Този извод прави икономист от САЩ в статията, публикувана в електронната библиотеки на Корнелския университет, и цитирана от РИА Новости. Би настъпила такава криза, че властите би трябвало властите да изразходват около 15-20% от БВП на цялата Галактика, за да спасят икономиката й. В „Междузвездни войни” биват унищожени две имперски бойни платформи - в „Нова надежда” и „Завръщането на джедаите”. В киноепопеята на Джодж Лукас главна заплаха за силите на въстаниците и за живота на много жители на Галактическата империя беше т. нар. „звезда на смъртта”. Това бойна платформа с размерите на малка луна, населявана от над милиона щурмоваци – клонинги, войници от имперската армия и флот, и неколкостотин хиляди бойни роботи. Построяването на толкова сложен и натъпкан с технологии обект, твърди Закари Файнштайн от университета «Вашингтон» в Сент Луис трябва да струва на Империята астрономическа сума «галактически кредити» и да претовари нейните производствени мощности. Файнштайн е решил да изчисли каква част от БВП на Империята би отишла за построяването на всяка от «звездите на смъртта». После той преценява как разрушаването им и свързаните с това загуби, (включително съкращаването на работници в службите, които ги снабдяват) би се отразило на икономиката на Галактиката. За целта икономистът е сметнал какво количество стомана, пластмаса, радиоактивни материали и други ценни ресурси ще трябват за построяване на бойна станция с подобни размери. За ориентир той използва двете най-скъпи земни оръжия от подобен вид – проектът «Манхатън» (за създаването на първата атомната бомба) и типичните разходи, които бюджетът на САЩ понася за строителството на един самолетоносач. От изчисления първата «звезда на смъртта» - заедно с разходите за експериментално конструкторски работи - би струвала на император Палпатин астрономическа сума – 193 квинтилиона долара. Ако се ориентираме по интернет публикации и данни за Вселаната в «Междузвездни войни», това представлява около 4,3% от БВП на цялага Галактика. Еднократната загуба на такава част от БВП, като отбелязва Файнштайн може да изглежда незначителна, ако не се вземе предвид как работят банките и финансовата система като цяло. Ако банките работят както и земните, те трябва да вложат големи средства в самите «Звезди на смъртта» и в компаниите, които ги обслужват. Съответно, унищожаването на платформите и колапсът на всички свързани с тях икономически структури би трябвало да предизвика сриване на пазарите и верижни фалити. Това няколко пъти би засилило икономическите последици от унищожаването на «Звездите на смъртта». По изчисленията на Фйнштайн, за спасяване на разпадащата се икономика на Галактиката от пълен пълен финансов колапс трябва да се вложи 15-20 на сто от ежегодния й БВП. А въстаниците, дори да са удържали победа над останките от армията на Империята (след «Завръщането на джедаите»), са бедни и не биха могли да имат такива средства. Може и да не са победили, допуска икономистът. Това би обяснило защо в седми епизод на «Междузвездните войни» - Силата се пробужда» , в Галактиката доминира наследница на Империята, групировка с наименование «Пръв ред».

И голямата заплата не помага на Гергана да стане майка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5183817

Историята на млада жена, мечтаеща да зачене
Тя е на 41. Добре осигурена със заплатата си над 3000 лв. и наскоро купен апартамент от 150 квадрата с гледка към Витоша. Често вечеря в лъскави ресторанти, пътува с приятелки из красиви острови, но без интимен партньор до себе си. Така години наред, защото не може да срещне подходящия.
Историята на млада жена, мечтаеща да зачене Тя е на 41. Добре осигурена със заплатата си над 3000 лв. и наскоро купен апартамент от 150 квадрата с гледка към Витоша. Често вечеря в лъскави ресторанти, пътува с приятелки из красиви острови, но без интимен партньор до себе си. Така години наред, защото не може да срещне подходящия.

МЗХ: България запази квотата за улов на калкан от предходната година - 43,2 тона

http://pik.bg/мзх-българия-запази-квотата-за-улов-на-калкан-от-предходната-година---432-тона-news455048.html

МЗХ: България запази квотата за улов на калкан от предходната година - 43,2 тона

България е запазила квотата за улов на калкан от предходната година 43,2 тона. Това стана на заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, проведено на 14 декември 2015 година, съобщават от МЗХ.

Припомняме, че в края на ноември стана ясно, че Брюксел иска забрана за улова на калкан и черноморска акула заради продължаващото намаляване на запасите. Според научния комитет по рибните запаси към Европейската комисия ситуацията с калкана и с черноморската акула се влошава всяка година, въпреки увеличените проверки и мерките за ограничаване на незаконния улов, въведени от България и Румъния. 

Седем изчезнали варненци през 2015 година издирва Интерпол

http://www.moreto.net/novini.php?n=309307

Седем варненци са обявени за безследно изчезнали от началото на годината от международната организация Интерпол. Сред обявените в неизвестност има 19-годишно момиче и мъж на 51 години, показа справка на Moreto.net. Най-скорошният обявен случай на безследно изчезнал варненец е от 10 октомври 2015 година.

Джон Кери: Планът на ООН дава избор между война и мир на сирийския народ

http://offnews.bg/news/n_1/n_610181.html

Планът на ООН за Сирия е връх в усилията да се сложи край на конфликта в страната и дава "истински избор между война и мир на сирийския народ, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Би Би Си. Резолюцията за Сирия беше приета единодушно от Съвета за сигурност на ООН. Тя поставя времева рамка за формални преговори и обединено правителство в следващите 6 месеца, но не посочва каква е бъдещата роля на президента Башар Асад. Западните страни настояват за оттеглянето му от властта, но Русия и Китай настояват, че не е необходимо да напуска поста си, като условие за мирни преговори. Според Джон Кери, Асад е загубил способността да обединява страната, но призна, че настояването за оттеглянето на президента удължава войната. Запада и другите арабски нации приемат, че Башар Асад може да участва в промяната, но твърдо отстояват, че той трябва да се оттегли в края й. Френският външен министър Лорен Фабиус заяви, че дори идеята Асад да участва в избори е неприемлива. Планът на ООН предвижда разговори между сирийското правителство и опозицията в началото на януари 2016 г.  Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров каза, че е възможно обединението на Сирия да се случи в рамките на половин година. В плана на ООН се предвиждат избори след 18 месеца и се настоява, че сирииците сами ще решат съдбата на страната си. Той предвижда край на боевете, но има неразбирателство относно това кои групировки трябва да бъдат окачествени като терористични и изключени от възможността за прекратяване на действията срещу тях. Не се предвижда да престанат атаките срещу терористични групи, позволявайки на САЩ, Франция и Русия да продължат с бомбардировките срещу Ислямска държава, но резолюцията задължава всички страни замесени в конфликта, да спрат с нападенията срещу цивилни. За близо 5 години войната в Сирия е отнела живота на повече от 250 хил. души и принуди милиони други да напуснат домовете си и да потърсят убежище в Европа.

Ще поднесат ли пазарите очакваните коледни подаръци?

http://www.investor.bg/analizi/91/a/shte-podnesat-li-pazarite-ochakvanite-koledni-podaryci-208163/

Според анализатори акциите няма да се възстановят дори и при стабилизиране на цените на петрола

Майката, изоставила 11-месечното си бебе: Бях отчаяна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538082

Лидия Делева - майката, изоставила 11-месечната си дъщеричка пред жилищна кооперация в Пловдив, сподели в ефира на Нова телевизия, че е била отчаяна, тъй като е нямала къде да живее с детето и никой не я е подкрепял. 33-годишната жена има още две по-големи деца, за които...

Иван и Андрей водят благотворително търг с работите на талантливи деца във Велико Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184352

Водещите Иван и Андрей подкрепиха бедни деца - таланти, като се включиха в благотворителното наддаване за уникален умален модел на старовремска къща,  подарена за коледен търг от известната българска авторка Светла Клисарова. Произведението на изкуството все пак отиде при Иван.
Популярните тв лица бяха водещи на търг и изложба базар във Велико
Водещите Иван и Андрей подкрепиха бедни деца - таланти, като се включиха в благотворителното наддаване за уникален умален модел на старовремска къща,  подарена за коледен търг от известната българска авторка Светла Клисарова. Произведението на изкуството все пак отиде при Иван. Популярните тв лица бяха водещи на търг и изложба базар във Велико

Младеж с джип блъсна и уби пресичащ дядо в Пазарджик

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184383

Млад мъж с джип „Хамър” уби 70-годишен пешеходец в Пазарджик. Инцидентът е станал около 18:50 часа снощи на улица "Пловдивска", съобщават от полицията.
Водачът на джипа – 27-годишният И.Я. от Пазарджик, блъснал пресичащия пътното платно пешеходец. Мъжът е починал на място.
Шофьорът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик,
Млад мъж с джип „Хамър” уби 70-годишен пешеходец в Пазарджик. Инцидентът е станал около 18:50 часа снощи на улица "Пловдивска", съобщават от полицията. Водачът на джипа – 27-годишният И.Я. от Пазарджик, блъснал пресичащия пътното платно пешеходец. Мъжът е починал на място. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик,

Прецедент в историята: Полска военна полиция нахлу в център на НАТО

http://www.bnews.bg/article-145230

Екипът в сградата е повикал веднага директора Крищоф Душа, който обаче не е бил допуснат да влезе вътре.

Километрична опашка на ГКПП „Кулата”

http://www.cross.bg/gkpp-kolona-kylata-1492210.html

/КРОСС/ Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата" е в следствие на проблемите в системата от предходните дни, съобщава за „Фокус" дежурният полицай в „Гранична полиция". По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата" е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи тирове. Продължава изчистването на натрупалата се колона, дълга около 7 километра.Граничният пункт работи с пълен капацитет. Очаква в близките часове обстановката да се нормализира.

Касиерка откраднала над 10 000 лева от две училища

http://petel.bg/Kasierka-otkradnala-nad-10-000-leva-ot-dve-uchilishha__138276

Снимка: Булфото, архив Районният съд в Бяла Слатина осъди бивша училищна касиерка за присвояване на служебни средства, съобщава...

"Прогрес" напусна МКС и се отправи към гробището на космическите кораби

http://petel.bg/Progres-napusna-MKS-i-se-otpravi-kam-grobishheto-na-kosmicheskite-korabi__138277

Транспортният кораб „Прогрес М-28М” се разсъедини с Международната космическа станция по команда от руския Център за управление на...

САЩ въвежда визи за европейците, които са били в Ирак, Иран, Сирия и Судан

http://www.mediapool.bg/sasht-vavezhda-vizi-za-evropeitsite-koito-sa-bili-v-irak-iran-siriya-i-sudan-news243335.html

САЩ затегнаха визовия за туристите от 38 държави, от които 30 европейски. Мярката бе предприета след терористичните атаки в Париж миналия месец и се съдържа в Закона за бюджета за 2016 година, който Конгреса и подписан преди ден от президента Барак Обама, предаде АФП, цитирана от “Дарик“. Туристите от тези 38 страни няма да имат право да влизат в САЩ без виза, ако са били наскоро в Ирак, Сирия, Иран или Судан. Мярката е част от отговора на правителството на САЩ на терористичната заплаха. Общо 23 държави-членки на ЕС имаха право досега да посещават САЩ без визи. Другата много важна промяна през Закона за бюджета на САЩ е отмяната на забраната за износ на американски петрол, действала в продължение на 40 години.

Десетки пловдивчани искат изоставеното бебе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184375

Десетки хора от Пловдив са звънели вчера в дирекция
Десетки хора от Пловдив са звънели вчера в дирекция "Социално подпомагане", като са предлагали да се грижат за 11-месечната Владислава. Това съобщи шефът на службата Надя Танева. Съдбата на бебето, което в четвъртък бе изоставено от майка си - 33-годишната Лилия Делева, във входа на кооперация в Пловдив разтърси цяла България.

Антонио Бандерас: Странно е, но в България се чувствам у дома, наистина заобичах вашата страна

http://web.barometar.net/83055/

– Г-н Бандерас, знаете твърде много неща за България. Кога ги научихте? – Не са толкова много, колкото би ми се искало. Идвам тук от 2005 година по няколко причини. Най-съществената са четирите филма, които снимах тук, но също така е важна и връзката, която имам с Ави Лернер и студиото “Бояна”, както и с […]

Грипът подминава пловдивчани по празниците

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537936

„Заболеваемосста на грип и остри респираторни заболявания в Пловдивско към момента остава ниска, но очакваме след коледните празници по-висока циркулация на грипните вируси“. Това каза пред Дарик директорът на Дирекция "Надзор над заразните болести"към Регионалната здравна инспекция д-р Моника Троянчева. Тя отбеляза, че последните данни за заболеваемостта в града сочат, че тя е ниска –51,7 на 10 000 души спрямо стойностите за предходната седмица, които са 56,99 на 10 хил. души. „В клиниките няма п...

Магически Концерт на възглавници в Пловдив

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537933

Магията - видима или не - винаги ни помага в трудни моменти и е до нас, когато ни е необходима. В този вълшебен свят има добри, лоши, красиви, грозни, умни, хитри, приказливи, стеснителни, пленителни… вещици. Някои ги наричат магьосници, а други – вълшебници. Но точната терминология няма никакво значение. Важното е, че човек никога не скучае в компанията им, защото те винаги правят нещо необикновено. Във втория Концерт на възглавници в Пловдив, който се проежда утре от 11:00ч., в Регионалния исторически музей, се очакват две от тях. Дали ще при...

Младеж с джип блъсна и уби пресичащ дядо в Пазарджик

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184378

Млад мъж с джип „Хамър” уби 70-годишен пешеходец в Пазарджик. Инцидентът е станал около 18:50 часа снощи на улица
Млад мъж с джип „Хамър” уби 70-годишен пешеходец в Пазарджик. Инцидентът е станал около 18:50 часа снощи на улица "Пловдивска", съобщават от полицията. Водачът на джипа – 27-годишният И.Я. от Пазарджик, блъснал пресичащия пътното платно пешеходец. Мъжът е починал на място. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик,

18 мигранти се удавиха в Егейско море тази нощ

http://balkani.actualno.com/18-migranti-se-udaviha-v-egejsko-more-tazi-nosht-news_514320.html

18 души са се удавили тази нощ край западните брегове на Турция, след като лодката, с която се опитвали да доплават до гръцкия остров Калимнос, потънала, предаде АФП, позовавайки се на турски медии. Други 14 души – сирийци, иракчани и пакистанци - са спасени от турската морска гранична охрана, уточнява агенция Доган. Оцелелите – страдащи от хипотермия – са настанени в болница. Състоянието им е сериозно, добавя агенцията. Кандидат имигрантите отплавали от турския курорт Бодрум

МВР сключи Меморандум за сътрудничество с полицейското управление на Ню Йорк

http://politics.actualno.com/mvr-skluchi-memorandum-za-sytrudnichestvo-s-policejskoto-upravlenie-na-nu-jork-news_514327.html

Главният секретар на МВР Георги Костов и полицейският комисар на Ню Йорк Уилям Братън подписаха Меморандум за сътрудничество с Полицейското управление на Ню Йорк, съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на своето посещение в САЩ главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов се срещна с полицейския комисар на Ню Йорк Уилям Братън. В рамките на срещата бяха обсъдени аспекти на сътрудничеството между МВР и полицейското управление на Ню Йорк - най-голямото полицейско звено в страната. Дв

НАТО изпраща самолети и кораби в помощ на Турция

http://www.cross.bg/nato-tyrtziya-stoltenberg-1492209.html

/КРОСС/ Съюзниците от НАТО се споразумяха да изпратят самолети и кораби в помощ на Турция за подсилване на въздушната отбрана на страната по границата със Сирия, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг. Според дипломати, цитирани от Reuters, една от целите на пакета мерки е да се избегнат повече инциденти като този със сваления руски самолет. Има притеснения, че Турция може да стане твърде агресивна и да последват нови конфликти с руснаците, които разположиха в района ПВО-комплекси С-400 с обсег до 400 километра.Представителите на страните от НАТО са одобрили плана и сега трябва да уточнят кой с какво точно ще помогне, обясни Столтенберг, като наблегна, че това е изключително отбранителна мярка, без нито веднъж да спомене, че тя може да има връзка с руското военно участие в сирийския конфликт.В следващите седмици ще бъде сформирана помощ, включително разузнавателни самолети AWACS, ще се увеличи патрулирането на въздушното пространство и ще има засилено военноморско присъствие на кораби и патрулни самолети.Корабите ще дойдат от армиите на Германия и Дания, които и в момента маневрират в Източното Средиземноморие. Испания се съгласи да удължи мандата на своите батареи с ракети Patriot по турската граница, макар САЩ и Германия неотдавна да прибраха своите.„Загрижени сме от струпването на войски в района", казва Столтенберг

Себеспасение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183928

Възстановяването на старите междудържавни граници може да е бариера срещу тероризма
“Средновековието е свършило само в учебниците по история. В действителност варварите са си останали варвари.
Възстановяването на старите междудържавни граници може да е бариера срещу тероризма “Средновековието е свършило само в учебниците по история. В действителност варварите са си останали варвари." Анатол Франс, “Червената лилия” На фона на кървавата трагедия в Париж пресмятанията на редица български медии, че, видите ли, вероятността всеки от нас,

Песимизмът ще е спътник на гърците през 2016

http://www.grreporter.info/pesimizmt-shche-e-sptnik-na-grtsite-prez-2016/18394

Те вярват, че мерките ще са по-трудни от досега приложените и че страната се движи в грешна посока

прочети повече

Григорий Вазов: Банковата ни система е много спокойна

http://pik.bg/григорий-вазов-банковата-ни-система-е-много-спокойна-news455044.html

Григорий Вазов: Банковата ни система е много спокойна

Банковата система е много спокойна в момента. Това заяви по БНТ икономистът Григорий Вазов, който е член на Фискалния съвет. Вазов уточни какво означава банковата система да е спокойна - хората си държат парите в банките, те нямат никакви колебания по отношение на стабилността им.

„Това е най-важното. Банките функционират в една много добра кондиция“, подчерта той и даде конкретен пример: „Съвсем скоро прочетох едно съобщение на министерство на финансите свързано с прочутия случай с Първа инвестиционна банка. От него става ясно, че тя предсрочно е върнала 775 милиона лева от депозита, който беше поставен при тях, от тях 25 милиона лева лихви. До края на май те ще го върнат целия. ПИБ е пример за цялостната стабилност на системата“.

Според финансиста това е много положителен сигнал, който е важен за цялата банкова система в страната и е знак, че тя е в много добро състояние. „Това са фактите и това са резултатите, които са и на сайта на Българската народна банка“, добави Вазов Той не съжалява, че не е успял да оглави БНБ, но подчерта „нейната уникална роля като институция във времето, в  което живеем“. Коментирайки ролята на бъдещия Фискален съвет, на който той е член, Вазов отбеляза:

„Подобна институция функционира от дълги години в останалите европейски държави. Нейната цел е публичност на финансите, за да има доверие обществото“ във финансовата система.

НАТО изпраща кораби и самолети, за да пази Турция от инциденти

http://www.moreto.net/novini.php?n=309328

Съюзниците от НАТО се съгласиха да изпратят авиация и кораби в Турция, за да засилят въздушната отбрана на Анкара по границата й със Сирия, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Посланиците при НАТО одобриха плана и сега трябва да решат какви военни средства да изпратят в Турция, каза Столтенберг, като подчерта, че това е отбранителна мярка.

9 души, сред които и 5 деца, пострадаха при катастрофа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538073

9 души, сред които и 5 деца, са в болница след катастрофа, станала на главния път Кюстендил-София, при разклона за село Копиловци. При инцидента са се сблъскали два автомобила „Фолксваген Голф", в който са пътували 8 души - три жени и 5 деца, и „Фолскваген Поло", в който е бил само шофьорът, каза за Дарик говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка. Всички участници в пътния инцидент са транспортирани до кюстендилската болница. По първоначална информация по-сериозно са пострадали две от жените. Заради катастрофата пътят Кюстендил-София, през ...

Обама подписа бюджета на САЩ в размер 1,1 трлн. долара

http://www.cross.bg/byudzhet-iznos-obama-1492208.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама е подписал приетия в петък от Конгреса федерален бюджет за 2016 г., в който е заложена клаузата за отмяна на забраната за износ на американски петрол, действала в продължение на 40 години. Това се казва в изявление от Белия дом. Гласуваният бюджет е в размер 1,1 трлн. долара. Забраната за износ на суров петрол извън границите на Съединените щати действаше от 1975 г. с федерален закон.

Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184372

Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ.
На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите,
Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ. На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите,

Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184368

Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ.
На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите,
Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ. На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите,

Майката, изоставила детето си в Пловдив: Бях отчаяна

http://offnews.bg/news/n_1/n_610182.html

„Бях отчаяна! Нямаше къде да живея с детето. Никой не ме подкрепя”. Това каза пред Нова тв Лидия Делева – майката, изоставила 11-месечната си дъщеричка пред жилищна кооперация в Пловдив. 33-годишната жена има още две по-големи деца, за които се грижи баба ѝ. Финансова подкрепа давали и двамата бащи на децата, но бабата е категорична, че не може да отглежда повече „деца без бащи”. Свекървата на Лидия, в чийто дом жената живеела доскоро с малката Владислава и нейния баща, също не приемала снаха си и внучката си. „В онази къща постоянно имаше скандали и побоища. Свекърва ми и девер ми постоянно настояваха мъжа ми да ме изгони, заедно с детето”, разказа Лидия. Преди да се настани във въпросния дом, семейството живеело на квартира, но мъжът останал без работа и не можели да си позволяват да покриват разходите си. Лидия разкри още, че бащата на Владислава все още дори не я припознал. Майката отрича първоначално появилата се информация, че и друг път е изоставяла дъщеря си. „Когато Влади беше на един месец, свекърва ми я завела при социалните и казала, че никой от семейството не иска да се грижи за нея. През това време аз бях отишла да видя другите си две деца”, казва Делева.

Миков: Предсрочни избори, ако продължава така!

http://frognews.bg/news_103956/Mikov-Predsrochni-izbori-ako-prodaljava-taka!/

Иде тежка зима, хората ще започнат да изпитват невидимите резултати от политиката на ГЕРБ, заяви по БТВ лидерът на БСП Михаил Миков. По думите му основните слабости в управлението на втория кабинет на Бойко Борисов са здравеопазването, енергетиката и демографската политика. Енергетиката никога не е била по-зле, обяви лидерът на БСП.

Обама призова Ердоган да изтегли турските войски от Ирак

http://www.cross.bg/irak-voiiski-durzhava-1492207.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама призова в телефонен разговор турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган страната му да изтегли войските си от Ирак, предаде Reuters. Обама и Ердоган обсъдили и борбата в Сирия срещу джихадистката групировка „Ислямска държава". Те се спрели и на начините за оказване на подкрепа на умерената сирийска опозиция.  По-рано Съветът за сигурност на ООН се събра на извънредно заседание, заради оплакването на Ирак, че Турция е разположила войски на негова територия, без съгласието на Багдад. Турският постоянен представител в ООН Халит Чевик обвини Ирак, че с това си действие подкопава борбата срещу групировката „Ислямска държава". От своя страна, иракският министър на външните работи Ибрахим Джаафари призова Съвета за сигурност да приеме резолюция, осъждаща навлизането на турски войски в Ирак и настояваща за незабавното им изтегляне. Между двете страни няма официално споразумение, което би позволило на Турция да изпрати войски в Ирак без предварително разрешение, подчерта Джаафари. Турски войници бяха разположени на иракска територия на 4 декември, за да помогнат на местни кюрдски и арабски милиции да се подготвят за настъпление към северния град Мосул, който е под контрола на „Ислямска държава".

"Пейзажи от България" украсиха областна управа в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184366

15 малки художници приеха поканата на областната управа в Шумен и подредиха свои картини в арт пространството на държавната институция. Децата са възпитаници на школата към Обединения детски комплекс и от години рисуват под вещото ръководство на Теменуга Христова. В най-новата си експозиция "Пейзажи от България" показват емблематични места през
15 малки художници приеха поканата на областната управа в Шумен и подредиха свои картини в арт пространството на държавната институция. Децата са възпитаници на школата към Обединения детски комплекс и от години рисуват под вещото ръководство на Теменуга Христова. В най-новата си експозиция "Пейзажи от България" показват емблематични места през

Майката на изоставеното в Пловдив дете: Бях отчаяна

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/majkata-na-izostavenoto-v-plovdiv-dete-biah-otchaiana-6047391

Когато Влади беше на един месец, свекърва ми я завела при социалните и казала, че никой от семейството не иска да се грижи за нея, разказа жената

Политически кибервойни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183700

* Два пъти удариха ЦИК на изборите
* Пуснаха мейл менте, че Кунева напуска властта
* В САЩ сайтът на кандидат за президент пренасочва към страницата на друг
Хакерството отдавна е професия, от която се изкарват необичайно високи доходи. В последните няколко години обаче все по-често се правят атаки с политически цели.
* Два пъти удариха ЦИК на изборите * Пуснаха мейл менте, че Кунева напуска властта * В САЩ сайтът на кандидат за президент пренасочва към страницата на друг Хакерството отдавна е професия, от която се изкарват необичайно високи доходи. В последните няколко години обаче все по-често се правят атаки с политически цели.

СДС: Не сме обещавали реформи за 1 година, а за целия управленски мандат

http://pik.bg/сдс-не-сме-обещавали-реформи-за-1-година-а-за-целия-управленски-мандат-news455039.html

СДС: Не сме обещавали реформи за 1 година, а за целия управленски мандат

СДС събра в Хисаря кметовете, съветниците и ръководствата на местните структури на партията. Срещата започна с анализ на местните избори.

Председателят на СДС благодари на всички за отличното представяне и подчерта отново факта, че партията има най-много кметове и общински съветници в рамките на РБ. Народните представители и ръководството на партията дискутираха с участниците политическата обстановка в Блока и държавата, и поискаха да чуят мнението на местната власт и структурите на СДС по горещите теми на деня, съобщиха от СДС.

Всички участници подкрепиха позицията на ръководството на СДС за запазване на стабилността в държавата и търсене на пътища за съхраняване на целостта на Реформаторския блок. СДС показа, че е най-старата и мъдра партия в Блока, че търси начини да не се проиграят с лека ръка възможностите за провеждането на реформите, в името на които влезе в управлението - беше лайтмотивът в изказванията на представителите на местната власт.

Ние не сме обещавали реформи за 1 година, а за целия управленски мандат от 4 години. Не може първото препятствие да ни отклони от пътя, смятат седесарите от страната. Как ще се развива България, ако сме в политическа криза?! Само в стабилна обстановка се работи нормално и се постигат резултати, заявиха кметовете и съветниците от СДС.

Те изразиха притеснение, че евентуални трусове в държавата ще се отразят негативно на ефективното усвояване на европейските средства и от това ще страдат и общините, и държавата, и бизнесът. На срещата присъстваха председателят на СДС, Божидар Лукарски, главният секретар Филип Кирев, народните представители Костадин Марков, Никола Хаджийски, Борислав Миланов и Румен Христов, както и членовете на Националния изпълнителен съвет Юлиан Леков, Валентин Станев, Станимир Станчев, Емил Кабаиванов и Светозар Шуманов.

Коледен базар събира средства за православния храм в Малка Верея

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537856

Коледен базар ще събира средства за строителството на православен храм „Св. мъченик Трифон" в старозагорското село Малка Верея, чиято първа копка ще бъде направена в началото на следващата година. Инициативата, по идея на настоятелството на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1921" в селото, ще се проведе на 20-ти декември т.г. и е акцент в богатата празнична програма, по повод предстоящите светли празници. Базарът ще бъде официално открит в 16.00 часа и ще представи различни Коледни артикули - весели картички, оригинални играчки за елха, декорирани ча...

Има свободни места по редовните междуградски линии за празниците от автогарата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=309309

Има свободни места по редовните междуградски линии на автобусите от Варна за празниците. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Веселин Михайлов, началник на автогарата във Варна. „Видях като съобщение по телевизията, че билетите за автобусите са свършили, но при нас има свободни места”, допълни още той.

Видео: "Милуоки" отново измъчи "Уориърс", но този път загуби

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673040_video_miluoki_otnovo_izmuchi_uoriurs_no_tozi_put_zagubi/?ref=rss


"Голдън стейт уориърс" измъкна трудна победа със 121:112 при домакинството на "Милуоки бъкс". Шампионите постигнаха 26-и успех от 27 мача през сезона и остават с най-добрите показатели в Националната баскетболна асоциация. 

Преди седмица "Милуоки" спря серията от 28 поредни победи на "Уориърс", а днес отново беше близо да изненада големия фаворит в НБА. "Елените" обаче пропиляха 15 точки аванс в третата четвърт и 11 точки преди последните осем минути. 

Силна серия на...

България в топ 3 на най-евтините дестинации за руснаците

http://petel.bg/Balgariya-v-top-3-na-nay-evtinite-destinatsii-za-rusnatsite__138274

Снимка: Булфото, архив България е една от трите най-евтини туристически дестинации за руснаците. Това показва проучване на сайта Travel.ru,...

София е с най-евтините имоти сред европеските столици

http://petel.bg/Sofiya-e-s-nay-evtinite-imoti-sred-evropeskite-stolitsi__138275

София е европейската столица с най-евтини жилища, съобщи телевизия BFMTV, позовавайки се на анализ на френската мрежа от агенции за...

НАТО изпраща кораби и самолети като подкрепление за Турция

http://www.mediapool.bg/nato-izprashta-korabi-i-samoleti-kato-podkreplenie-za-turtsiya-news243334.html

Съюзниците от НАТО се споразумяха в петък да изпратят самолети и кораби в помощ на Турция за подсилване на въздушната отбрана на страната по границата със Сирия, съобщи генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг. Той уточни, че това е изключително отбранителна мярка и не спомена за някаква връзка с руското военно участие в сирийския конфликт и нарушаването на въздушното пространство на съседни държави от руската авиация. Ройтерс съобщава, че една от целите е да се избегнат повече инциденти като този със сваления руски боен самолет, тъй като Турция и сега разполага с достатъчно голяма военно-въздушна сила. Според дипломатите от НАТО подкрепленията трябва да помогнат за избягване на бъдещи агресивни реакции на Анкара, тъй като Русия вече разположи в района ракетни комплекси С-400 с обсег до 400 км. В следващите седмици НАТО трябва да изпрати разузнавателни самолети AWACS, с което ще се увеличи патрулирането на въздушното пространство и ще има засилено военноморско присъствие на кораби и патрулни самолети. Корабите ще дойдат от армиите на Германия и Дания, които и в момента маневрират в Източното Средиземноморие. Испания се съгласи да удължи мандата на своите батареи с ракети "Пейтриът" по турската граница.

Италианецът Матия Сбрагия снима “Под прикритие”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183381


Партнира си с Христо Шопов във филма на Мел Гибсън “Страстите Христови”
Един от най-популярните италиански актьори Матия Сбрагия пристигна у нас. Той беше в страната ни малко повече от 24 часа, за да участва в новия сезон на “Под прикритие”, по който екипът работи в момента.
Сбрагия кацна на летището в София в четвъртък вечерта,
Партнира си с Христо Шопов във филма на Мел Гибсън “Страстите Христови” Един от най-популярните италиански актьори Матия Сбрагия пристигна у нас. Той беше в страната ни малко повече от 24 часа, за да участва в новия сезон на “Под прикритие”, по който екипът работи в момента. Сбрагия кацна на летището в София в четвъртък вечерта,

Откриват ски сезона в Пампорово

http://www.cross.bg/otkrivat-ski-sezona-v-pamporovo-1492206.html

/КРОСС/ В курорта Пампорово официално ще бъде открит новият зимен сезон. Лифтовете днес ще се движат безплатно, пистите са заснежени и обработени, предвидено е уникално шоу на Националния демо тим.  Тази зима ще заработи нов четириседалков лифт, който замени стария влек в местността Малина. Той е с капацитет от 2 хиляди души на час и ще облекчи изключително много туристите. Забавленията днес ще започнат още в 10 ч. под писта „Стената".

Германия плаща на допингираните от ГДР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5183746

Спортистите на бившата Германска демократична република (ГДР) ще получават обезщетения от държавата. Това става, след като Министерството на вътрешните работи на Германия създаде специален фонд в помощ на спортистите от ГДР, които са станали „жертви на допинга“. За целта ще бъдат отделени около 10 милиона евро,
Спортистите на бившата Германска демократична република (ГДР) ще получават обезщетения от държавата. Това става, след като Министерството на вътрешните работи на Германия създаде специален фонд в помощ на спортистите от ГДР, които са станали „жертви на допинга“. За целта ще бъдат отделени около 10 милиона евро,

Коледни австрийски подкови от "Готвачковците"

http://www.vesti.bg/zdravoslovno/hranene/koledni-avstrijski-podkovi-ot-gotvachkovcite-6047370

Забавлявайте се, като ги приготвите заедно с тях, като непременно включете и децата си

Километрична колона от камиони се е образувала на ГКПП „Кулата“

http://pik.bg/километрична-колона-от-камиони-се-е-образувала-на-гкпп-„кулата“-news455035.html

Километрична колона от камиони се е образувала на ГКПП „Кулата“

Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“ е вследствие на проблемите в системата от предходните дни. Това каза за дежурният полицай в „Гранична полиция”, цитиран от "Фокус".

По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата“ е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи ТИР-ове, като към момента продължава изчистването на натрупалата се колона, която сега е дълга около 7 километра.

Граничният пункт работи на пълен капацитет и се очаква в близките часове обстановката да се нормализира. 

Игнажден е! Внимавайте кой ще влезе първи в дома ви

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538070

Днес отбелязваме Игнажден - за първи път на 19, а не на 20 декември, както досега. Тази година църквата премести празника с ден по-рано, защото според църковния устав, когато 20 декември се пада в неделя преди Рождество Христово, Игнажден се измества в събота.Празникът се свързва със зимното слънцестоене и се смята за начало на новата година. Нарича се още Млада година, Нов ден, Млад месец или Полазовден. Игнажден означава „пламенен ден", затова днес именици са Игнат, Огнян, Огняна, Пламен и Пламена. С Игнажден започват коледните празници....

От Европарламента скочиха срещу България заради лошо отношение към мигранти

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538072

По време на последното пленарно заседание за годината на Европейския парламент в Страсбург се проведе дебат, осъждащ насилственото задържане и лошо отношение към мигранти в Европейския съюз, като срещу България бяха отправени редица обвинения от евродепутати от крайната левица. В отговор българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев твърдо защити страната и българската гранична полиция. "Българските гранични полицаи успешно работят в тежки условия и всеки ден гарантират европейската сигурност, като разбиват мрежи от трафиканти на хора, залавят...

Обама: Асад трябва да напусне властта, за да се стигне до мир в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=309329

Президентът на САЩ Барак Обама повтори позицията на страната му, че сирийският президент Башар Асад трябва да се оттегли от властта, за да гарантира мирен преход в Сирия. Обама заяви, че борбата срещу "Ислямска държава" е ефективна и ще продължи до пълното унищожаване на терористичната групировка.

Иван Костов: Предсрочните избори ще стабилизират страната

http://www.mediapool.bg/ivan-kostov-predsrochnite-izbori-shte-stabilizirat-stranata-news243333.html

Предсрочните избори не биха дестабилизирали страната, а напротив, ще я стабилизират допълнително, защото в този формат управляващото мнозинство няма мандат за реформи. Това коментира бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов в петък вечерта пред БНТ. Той даде за пример резултатите от местните избори, които са показали, че в следващия парламент няма да влязат формации като “Атака“, БДЦ и АБВ, което би променило значително парламентарната ситуация. Според Костов политическите рискове за страната са отслабнали значително след местните избори. "Има стабилизиране на мнозинството. Чака се да се види дали мандатът ще бъде завършен или ще се търси формула за преутвърждаване на управлението, чрез избори, които самото мнозинство ще поиска", каза той. Иван Костов допълни като нова ситуация и бързата загуба на влияние за ДПС. "ДПС пропада надолу много бързо, очевидно е. На местните избори ДПС е загубило 1/3 от избирателите си и не трябва да играе тази роля, която му е отредена в момента", каза той. По думите му искането на ДПС за предсрочни парламентарни избори е блъф, тъй като, ако се стигне до избори, ДПС ще вземе по-малко гласове. Иван Костов посочи, че ГЕРБ са приели да направят отстъпки в промените в конституцията, но основно, за да отчетат успех с приемането на подобен проект. Той определи разделянето на Висшия съдебен съвет за “малък пробив“. “Ще е чудесно, ако новият министър на правосъдието влезе с нова енергия и разшири този пробив, но това без силен външен натиск едва ли ще се случи", прогнозира Костов. Според бившия премиер ГЕРБ са нямали особено много полезни ходове в при договарянето на промените в конституцията. “ГЕРБ трябваше да отчетат тази година успех в парламента и отчитат две неща - отчитат приетия Закон за бюджета в една наистина сложна ситуация и отчитат поправка в конституцията, което е много сериозно нещо. Ако не бяха направили тоя тежък компромис, вероятно той е тежък и за тях, нямаше да има поправка в конституцията, защото отсреща няма мнозинство, което да удържи дори и на подписите си (под т.нар. исторически компромис)”, обясни бившият премиер. Така той обоснова тезата си, че в този парламент няма мнозинство, за да се даде силен тласък на страната напред.

Болни деца направиха играчките за 25-метровата елха във Ватикана

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538071

25-метрова коледна елха и сцената с Рождество Христово в естествени размери бяха осветени на площад "Свети Петър" във Ватикана снощи, предаде ДПА. Дървото бе дарено от общини в германската провинция Бавария. Коледната елха е украсена с играчки, изработени от деца, лекувани в италиански онкологични болници. Папа Франциск навърши 79 години "Вие още сте много малки, но ваши работи вече са изложени не къде да е, а на площад "Свети Петър"! И това е чудесно. Продължавайте в същия дух! Така е започнал Микеланджело", каза папата ...

Оцелели от „Индиго” деца стават лекари и психолози

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184346

Поне пет от децата, преживели трагедията „Индиго” преди 14 години, днес са психолози и лекари. Това разказа пред „Телеграф” Ивета Йорданова – една от оцелелите в кървавото меле на 21 декември 2001 г., когато загиват 7 ученици.
„Видях целия ужас, толкова беше страшно, тълпата те влече, като река е, няма спасение!
Поне пет от децата, преживели трагедията „Индиго” преди 14 години, днес са психолози и лекари. Това разказа пред „Телеграф” Ивета Йорданова – една от оцелелите в кървавото меле на 21 декември 2001 г., когато загиват 7 ученици. „Видях целия ужас, толкова беше страшно, тълпата те влече, като река е, няма спасение!

Оцелели от „Индиго” деца стават лекари и психолози

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184339

Поне пет от децата, преживели трагедията „Индиго” преди 14 години, днес са психолози и лекари. Това разказа пред „Телеграф” Ивета Йорданова – една от оцелелите в кървавото меле на 21 декември 2001 г., когато загиват 7 ученици.
„Видях целия ужас, толкова беше страшно, тълпата те влече, като река е, няма спасение!
Поне пет от децата, преживели трагедията „Индиго” преди 14 години, днес са психолози и лекари. Това разказа пред „Телеграф” Ивета Йорданова – една от оцелелите в кървавото меле на 21 декември 2001 г., когато загиват 7 ученици. „Видях целия ужас, толкова беше страшно, тълпата те влече, като река е, няма спасение!

Арест за бивш вицепремиер в Армения

http://www.bnews.bg/article-145229

В България също на няколко пъти се опитаха да покажат, че борят корупцията по високите етажи на властта, но всичко до сега завършваше благополучно за „виновниците“.

Двама загинали във войната по пътищата

http://pik.bg/двама-загинали-във-войната-по-пътищата-news455033.html

Двама загинали във войната по пътищата

Двама души са загинали и 26-ма са ранени при 23 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР.

Четирима души са пострадали при три тежки катастрофи в столицата.

През изминалото денонощие в София са станали и 167 леки пътни инцидента.

„Даеш“ се включва и в търговията с човешки органи

http://www.vesti.bg/daesh-se-vkliuchva-i-v-tyrgoviiata-s-choveshki-organi-6047389

Това твърди шефът на отдела на руското външно министерство за новите предизвикателства и заплахи Иля Рогачов

Изборите за генерален секретар на ООН - женски маратон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183851

Най-големи са шансовете на Ирина Бокова, твърди руски вестник

На границата на XXI в. ООН се сблъска с най-мащабното предизвикателство в историята си - неспособността да изпълнява функциите си на глобален политически арбитър, на главна институция, отговаряща за стабилността на системата на международните отношения.
Най-големи са шансовете на Ирина Бокова, твърди руски вестник На границата на XXI в. ООН се сблъска с най-мащабното предизвикателство в историята си - неспособността да изпълнява функциите си на глобален политически арбитър, на главна институция, отговаряща за стабилността на системата на международните отношения.

РАЗГРОМЯВАЩ Луджев: Кунева и Вълчев-нелепи; Доган е бизнесмен

http://frognews.bg/news_103953/RAZGROMIAVASHT-Ludjev-Kuneva-i-Valchev-nelepi-Dogan-e-biznesmen/

Меглена Кунева и Даниел Вълчев са мои ученици; обидно ми е, че хора, които съм уважавал, с които съм работил, изпаднаха в нелепо положение. При тях вече няма идеология, това са конформисти, заяви по БТВ Димитър Луджев.

Турският президент ще посети Саудитска Арабия

http://www.cross.bg/arabiya-sayditska-siriya-1492205.html

/КРОСС/ Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Саудитска Арабия на 29 декември и ще се срещне със саудитския крал Салман Абдел Азиз, съобщава вестник „Ал Хаят", позовавайки се на високопоставен източник в Рияд. Двамата ще обсъдят двустранните отношения на фона на събитията в Сирия, Ирак и Йемен.  Неотдавна Саудитска Арабия обяви създаването на ислямска антитерористична коалиция, в която се включиха 34 страни, сред които и Турция. Освен това, преди дни Рияд свика конференция на сирийската опозиция, която да сформира делегация за участие в преговорите за уреждане на конфликта в Сирия. Има опасения, че саудитците се опитват да легитимират като опозиционни организации, които не се различават особено от „Ал Кайда".

843 жертви на ало-измамници за 11 месеца

http://petel.bg/843-zhertvi-na-alo-izmamnitsi-za-11-mesetsa__138268

Снимка: Булфото, архив От началото на 2015 г. до края на ноември 843-ма души са станали жертви на телефонни измами, пише "Стандарт"....

Предколедно - радваме се на слънчево и топло време

http://petel.bg/Predkoledno---radvame-se-na-slanchevo-i-toplo-vreme__138269

Снимка: Булфото, архив Днес времето над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо с максимални...

Втори сме по ръст на продажбите на автомобили в Европа

http://petel.bg/Vtori-sme-po-rast-na-prodazhbite-na-avtomobili-v-Evropa__138270

Снимка: Булфото, архив България е втора в Европейския съюз (ЕС) по годишен ръст на регистрациите на нови автомобили през ноември,...

Давутоглу не приема думи на Путин насериозно

http://petel.bg/Davutoglu-ne-priema-dumi-na-Putin-naseriozno__138271

На голямата си пресконференция руският президент Владимир Путин не е говорил сериозно, смята турският премиер Ахмет Давутоглу, пише...

МВР предупреди всички българи: Внимавайте с телефонните измамници по празниците

http://petel.bg/MVR-predupredi-vsichki-balgari--Vnimavayte-s-telefonnite-izmamnitsi-po-praznitsite__138272

Снимка: Булфото, архив Бум на телефонните измами се очаква около празниците, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на предупреждение от...

Бърз тест, който предсказва близкото ви бъдеще!

http://petel.bg/Barz-test--koyto-predskazva-blizkoto-vi-badeshhe-__138273

Ако отговорите само на 8 въпроса, ще разберете какво е подготвило близкото ви бъдеще. Трябва да отговаряте спонтанно и без да се замисляте,...

Празничния фермерски пазар ще подпомогне социална кухня във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=309259

До Коледа остават броени дни, през които Пазарът на Мол Варна ще потопи гостите си в приказна атмосфера с много настроение, идеи за уникален подарък за празниците и аромат на семеен уют, вино и канела. В навечерието на Рождественските празници производителите на здравословни натурални храни от Фермерския пазар канят варненци и гостите на града на Коледен Фермерски пазар.

ПТП затвори пътя Кюстендил- София, пострадаха 5 деца и 3 жени от единия автомобил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538066

Три жени и 5 деца катастрофираха с „Фолксваген Голф" на главния път Кюстендил- София, при разклона за село Копиловци. Автомобилът, в който са пътували 8 души се е сблъскал с „Фолскваген Поло", в който е бил само шофьора, каза за Дарик говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.Всички участници в инцидента са обслужени от екипи на Спешен център и са транспортирани до кюстендилската болница. По първоначална информация по- сериозно са пострадали две от жените, от ромски произход.Пътят Кюстендил- София през Конявската планина е затворен, заради ...

Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП „Кулата“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184325

Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“ е в следствие на проблемите в системата от предходните дни. Това каза за „Фокус“ дежурният полицай в „Гранична полиция”.
По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата“ е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи ТИР-ове,
Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“ е в следствие на проблемите в системата от предходните дни. Това каза за „Фокус“ дежурният полицай в „Гранична полиция”. По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата“ е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи ТИР-ове,

ЕС ще продължи санкциите срещу Русия за още шест месеца

http://www.cross.bg/rysiya-reshenieto-sanktziite-1492204.html

/КРОСС/ Страните от ЕС се съгласиха днес да продължат с нови шест месеца икономическите санкции срещу Русия заради намесата в кризата в Украйна, предадоха световните агенции. Решението се забави, защото някои страни се разколебаха, особено след като Русия помага в борбата срещу терористите в Сирия. Накрая обаче мнозинството се пребори и санкциите вероятно ще бъдат удължени единодушно. Все пак окончателното решение за това ще бъде взето в понеделник, на 21 декември. То ще е факт, ако нито една от страните от ЕС не промени своята позиция и не подаде възражение в писмен формат към решението. Съветът на ЕС вече е започнал процес за формализация на решението за продължаването на санкциите. Министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев смята, че решението на ЕС да продължи с икономическите санкции срещу Русия още за половин година е било очаквано и затова няма да окаже влияние върху икономиката на страната, предаде РИА „Новости". „Това бе очаквано решение, нищо ново не чухме. То няма да повлияе върху икономиката на Русия", каза Улюкаев пред журналисти.

Дончева: Захариева е назначена, да се сработи с Цацаров

http://frognews.bg/news_103955/Doncheva-Zaharieva-e-naznachena-da-se-sraboti-s-TSatsarov/

ДСБ е като ездач с един крак - с Радан Кънев от една страна и Петър Москов от друга, в управлението няма как да се язди коня, заяви по БТВ Татяна Дончева. Не е проблемът в Радан Кънев, той дори не може да осигури хората от ДСБ да излязат. Но при наличието на Даниел Митов и Петър Москов в управлението няма как да яздят, смята тя.

Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП „Кулата“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184320

Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“ е в следствие на проблемите в системата от предходните дни. Това каза за „Фокус“ дежурният полицай в „Гранична полиция”.
По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата“ е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи ТИР-ове,
Километричната колона от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“ е в следствие на проблемите в системата от предходните дни. Това каза за „Фокус“ дежурният полицай в „Гранична полиция”. По думите му, техническата неизправност на компютърните системи на ГКПП „Кулата“ е причина през последните дни на пункта да се образуват опашки от чакащи ТИР-ове,

Затворниците от Малави, номинирани за "Грами"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/12/19/2672125_zatvornicite_ot_malavi_nominirani_za_grami/?ref=rss


Затворници, излежаващи тежки присъди в Малави станаха първите музиканти от африканската държава, номинирани за "Грами". Zonda Prison Band се състезават с известни имена като Лейдисмит Блек Мамбазо, Анджелик Киджо, Жилберто Жил и Анушка Шанкар в категорията за световна музика, разказва "Гардиън". 

I Have no Everything Here е написан и изпят от обитателите на изправителното заведение с тежък режим "Зонда". Заслугата да бъде чут на запад е на Иън Бренън - пътешественик, социален...

Петокласници станаха сватбари в час по български език и литература

http://education.actualno.com/petoklasnici-stanaha-svatbari-v-chas-po-bylgarski-ezik-i-literatura-news_514323.html

Петокласници станаха сватбари в час по български език и литература. Нетрадиционният урок се проведе на 18 декември в 76 ОУ „Уилям Сароян“. В ролята на организатори на празничното събитие станаха студенти от департамент „Театър“ към НБУ. Децата влязоха в ролите на жених и невяста, кум и кума, девер и зълва, тъст и тъща, свекър и свекърва. Деверът понесе празничното знаме, преся брашното на сватбената питка, а зълвата я замеси с много любов. Кумът взе булчинския венец и св

Наложена е възбрана за почти 50 тона месо и месни продукти

http://crime.actualno.com/nalojena-e-vyzbrana-za-pochti-50-tona-meso-i-mesni-produkti-news_514321.html

Наложена е възбрана за почти 50 тона месо и месни продукти след проведена мащабна проверка на служители на СДВР и НАП, информира БГНЕС. Съвместната проверка на служители на отдел „Икономическа полиция“ –СДВР и Териториалната дирекция на НАП- София е предприета на 14 и 15 декември т.г. В резултат на действията им е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Проверени са общо 43 обекта. Инспекциите са извършени във връзка с вътреобщностни придобивания, внос, държ

ДАЕШ печели 2 млрд. долара годишно от търговия с органи

http://frognews.bg/news_103954/DAESH-pecheli-2-mlrd-dolara-godishno-ot-targoviia-s-organi/

2 млрд. долара годишно печели ДАЕШ (Ислямска държава) от търговия с човешки органи, предаде ТАСС. Руският заместник-министър на въшните работи Иля Рогачов на форум в Москва съобщи, че джихадистите вече са активни играчи на пазара с органи на хората.

Блъсков: Захариева явно е дялан камък, слагат я на всякакви места и тя върши работа

http://pik.bg/блъсков-захариева-явно-е-дялан-камък-слагат-я-на-всякакви-места-и-тя-върши-работа-news455025.html

Блъсков: Захариева явно е дялан камък, слагат я на всякакви места и тя върши работа

Явно Екатерина Захариева е дялан камък. Слагат я на най-различни места и тя върши работа. За мен поста на правосъден министър не е толкова важен за съдебната реформа.

Това каза в предаването "Челюсти" по Нова телевизия журналистът Петьо Блъсков. Не мога да разбера кой на кого е сърдит в съдебната система. Съдиите на прокурорите или обратното. За мен е недопустимо хора, които трябва да произнасят присъди, да излизат и да произнасят политически речи. Недоверието и проблемите в съдебната система са огромни. Хората там трябва да млъкнат, да си говорят професионално и да решават проблемите. От тези хора трябва да излизат мъдри, а не политически речи, категоричен беше Блъсков.

Заедно с него гост беше и журналистката Стояна Георгиева. За хората е важно да има независимо правосъдие. През последните седмици беше спряна най-важната част от съдебната реформа. Съдиите трябва да бъдат институционално независими, каза тя. Тук Петьо Блъсков я опонира и заяви, че според него едни съдии искат да вземат властта, за да могат да си назначат едни други съдии.

Ако продължаваме да гледаме на нещата по този махленски начин, нищо няма да се случи, отговори му Георгиева. Разделянето на Висшия съдебен съвет е много важна крачка в съдебната реформа, продължи тя. Това се промени, но един друг дефект не се промени. Прокуратурата отново остава неконтролируема. За това ни предупреждават от години всички европейски институции, каза още Георгиева. Хората искат този, който ги ограби, да влиза в затвора.

Това е съдебната реформа, а не това, което скандират онези 100 души, дето подскачат по улиците от няколко години, категоричен беше Блъсков.

Майката, изоставила 11-месечното си бебе: Бях отчаяна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538064

Лидия Делева - майката, изоставила 11-месечната си дъщеричка пред жилищна кооперация в Пловдив, сподели в ефира на Нова телевизия, че е била отчаяна, тъй като е нямала къде да живее с детето и никой не я е подкрепял. 33-годишната жена има още две по-големи деца, за които...

Работилница за комикси в библиотеката

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538063

Регионална библиотека Любен Каравелов, Постоянна експозиция „Музей на комикса“ в Русе,  ЦДГ „Пролет“ и ЦДГ „Слънце“ канят русенските деца и ученици на третото издание на „Коледна работилница за комикси“. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Русе.Участниците в работилницата ще имат възможност да се докоснат до вълшебния свят на комиксите за деца, да се срещнат с любими комикс герои, да се запознаят с основните елементи на комиксовото изкуство, да участват в създаването на собствен комикс, а също така и да получат съвети от худо...

Калфин: Пропастта между богати и бедни трябва да бъде по-малка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184312

„Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – именно в това се изразява социалната стабилност”. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.
Той коментира исканията на младите майки у нас за по-високи детски надбавки, които да се дават на всички и за увеличение на парите майчинство.
„Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – именно в това се изразява социалната стабилност”. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той коментира исканията на младите майки у нас за по-високи детски надбавки, които да се дават на всички и за увеличение на парите майчинство.

Калфин: Пропастта между богати и бедни трябва да бъде по-малка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184318

„Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – именно в това се изразява социалната стабилност”. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.
Той коментира исканията на младите майки у нас за по-високи детски надбавки, които да се дават на всички и за увеличение на парите майчинство.
„Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – именно в това се изразява социалната стабилност”. Това заяви в ефира на Нова тв министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Той коментира исканията на младите майки у нас за по-високи детски надбавки, които да се дават на всички и за увеличение на парите майчинство.

Строят център за рехабилитация на хора с увреждания в Ягодово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537974

Община „Родопи“ е спечелила проект за изграждане на център за рехабилитация на хора с увреждания. Това съобщи за Дарик радио кметът Пламен Спасов. Той уточни, че центърът ще се намира в село Ягодово на мястото на изоставена сграда, която преди години е служела за обреден дом. Тепърва предстои да се избира изпълнител, каза още Спасов, за когото това е първи спечелен проект през новия мандат. ...

Сърбия и Гърция хит за празниците

http://www.moreto.net/novini.php?n=309332

Тотален хит за коледните и новогодишните празници се оказа Сърбия. Масово българи са резервирали места в хотелите и ресторантите на западната ни съседка. Много наши сънародници се готвят да посрещнат 2016 г. в Белград, Нови сад, Ниш и Пирот, коментираха туроператори.

Игнажден е! Внимавайте кой ще влезе първи в дома ви

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538061

Днес отбелязваме Игнажден - за първи път на 19, а не на 20 декември, както досега. Тази година църквата премести празника с ден по-рано, защото според църковния устав, когато 20 декември се пада в неделя преди Рождество Христово, Игнажден се измества в събота. Празникът се свързва със зимното слънцестоене и се смята за начало на новата година. Нарича се още Млада година, Нов ден, Млад месец или Полазовден. Игнажден означава „пламенен ден", затова днес именици са Игнат, Огнян, Огняна, Пламен и Пламена. С Игнажден започват коледните празници. Мар...

И. Калфин: Между богати и бедни има пропаст

http://www.cross.bg/kalfin-parite-ministurut-1492203.html

/КРОСС/ „Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка - в това се изразява социалната стабилност", заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин в интервю за Нова телевизия. „Всички искания имат смисъл, но удовлетворяването им е въпрос на държавна политика. За да се набавят средства за въпросните пера от бюджета, трябва да се орежат парите за други политики", каза Калфин в коментар на исканията за по-високи детски надбавки и за увеличение на парите за майчинство. „Трябва да сложим всички видове плащания за деца на масата и да видим дали има по-добър начин за разпределение на средствата", посочи министърът. „Като цяло, управляващата коалиция работи. Проблеми през тази година създадоха отделни невъздържани политически действия, сред които Законът за борба с корупцията и Бюджет 2016", коментира социалният министър. Той е категоричен, че резултатът от евентуални предсрочни парламентарни избори няма да бъде много по-различен от този на предишните.

Съветът за сигурност прие резолюция за Сирия

http://www.cross.bg/siriya-sigyrnost-pregovori-1492201.html

/КРОСС/ Великите сили, които търсят решение на конфликта в Сирия, приеха в петък в Съвета за сигурност на ООН резолюция, която призовава за прекратяване на огъня и мирни преговори в началото на януари, предаде АFP. Резолюцията бе приета единодушно от 15-те страни от Съвета, включително Русия. Те се събраха на ниво външни министри, под председателството на американския държавен секретар Джон Кери. За четири години и половина конфликтът в Сирия отне живота на 250 хиляди души и превърна милиони в бежанци. Този текст „изпраща силно послание към всички, за да каже, че е време да се сложи край на кланетата в Сирия", заяви Джон Кери. Той призна, че няма илюзии относно сложността на задачата, но приветства „безпрецедентното единство" на великите сили.Съветът за сигурност призова генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да „събере представители на сирийското правителство и на опозицията, за да започнат спешно преговори по процеса на политически преход".Целта е тези преговори да стартират в началото на януари 2016 г. и да съвпаднат с прекратяване на огъня на цялата сирийска територия.Съветът „потвърждава подкрепата си за Комюникето от Женева" от юни 2012 г. за политически преход в Сирия и „потвърждава декларациите от Виена".Резолюцията включва всички елементи от пътния лист, приет от великите сили на заседанията им през октомври и ноември т.г. във Виена

М. Миков: Смяната на министър означава промяна в политиката. Очевидно не става въпрос за това

http://www.cross.bg/ministur-mikov-vupros-1492202.html

/КРОСС/ Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема, каза председателят на БСП Михаил Миков в интервю за BTV. „Партиите, които са в опозиция - ДПС и „Атака", а защо не и на Радан Кънев и неговата група", каза Миков в отговор на въпрос за партиите, до които ще бъде адресирано предложението. Лидерът на БСП коментира и избора на Екатерина Захариева за правосъден министър и посочи, че няма конкретни очаквания за нейната работа.„Няма никакъв сигнал - нито от министър-председателя Борисов, нито от новия министър, че в политиката в областта на съдебната власт ще има промяна. Там има редица натрупани проблеми, за които даже няма усещане. Нещо повече, вчера чух, че Христо Иванов ще работи с новия правосъден министър. За какво тогава си подаде оставката и се смениха", попита Михаил Миков.„Когато се сменя министър, трябва да има и някаква промяна в политиката. Очевидно не става въпрос за това", отбеляза той. Михаил Миков настоя ВКС и ВСС да внесат докладите за работата си през миналата година. Срокът за внасянето им бе 31 май.

Читателите на "Дневник" гласуваха "за" оставката на ръководството на БФС

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673014_chitatelite_na_dnevnik_glasuvaha_za_ostavkata_na/?ref=rss


С рекордно високо одобрение от 97% читателите на "Дневник" подкрепиха искането за оставка на ръководството на Българския футболен съюз. Само 12 от 401-те участници в анкетата до момента гласуваха Борислав Михайлов и неговите колеги да продължат работата си. 

"Левски" пръв сред футболните клубове се изправи гласно и поиска оставката на ръководството на БФС. На президента, изпълнителния комитет и председателите на всички прилежащи към централата комисии. И настоя в следващото...

Бомба! Миков алармира: Внасяме от Турция ваксини със завишено съдържание на живак! Защо Москов прикрива опасната сделка?

http://pik.bg/бомба-миков-алармира-внасяме-от-турция-ваксини-със-завишено-съдържание-на-живак-защо-моско-news455013.html

Бомба! Миков алармира: Внасяме от Турция ваксини със завишено съдържание на живак! Защо Москов прикрива опасната сделка?

"Внасят се ваксини от Турция, които имат по-високи съдържания на живак", алармира лидерът на БСП Михаил Миков. Сделката станала чрез бартер. Самият министър Москов казал, че ваксините нямало да се ползват от българските граждани, а от имигрантите. "Направете си изводите", поясни Миков.

При тези думи интервюиращата скочи и се опита да спре депутата, уплашена, че в ефир може да се обади Петър Москов. "Ако нямате доказателства, спрете", извика тя. Миков обаче продължи.

БСП подготвя вот на недоверие в сектора на здравеопазването след ваканцията на парламента. Според него политиката в здравеопазването все повече се проваляла и работела срещу народа.

 

Подарете си няколко часа с шедьоврите "Макбет" и "Хамлет" за празниците

http://offnews.bg/news/n_1/n_607229.html

След като директорът на НДК Мирослав Боршош изпълни обещанието си  и кино "Люмиер" се сдоби със собствена дигитална прожекционна техника , с която от началото на следващата година там ще се излъчват всеки ден филми - е време да си подарите уникални преживявания с две от културните събития на годината. Става дума за хитовите "Макбет" с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар и "Хамлет" с Бенедикт Къмбърбач. И двете прожекции имаха своите премиери в България по време на "Киномания" 2015, но поради големия интерес ще имате възможност да ги гледате отново. Първата е още днес, 19 декември, от 18:30 часа, където срещу цена на билета от 12/15 лв. ще можем да гледаме "Хамлет". Ето и останалите дати: "Макбет" - 23 декември (сряда), 19:00, 6/8лв; - 29 декември (вторник), 19:00, 6/8лв; "Хамлет" - 28 декември (понеделник), 18:30, 12/15лв; - 30 декември (сряда), 18:30, 12/15лв. Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”. “Най-хубавият подарък по случай 100 г. българско кино, който можехме да направим, е да превърнем емблематичната зала “Люмиер” в самостоятелен независим киносалон, конкурентен на всички останали”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош. Кино „Люмиер” е част от мрежата киносалони „Europa Cinemas” и занапред приоритет в програмата му ще продължат да бъдат българските и европейските филми.

Спорт по телевизията днес - 10 мача, ски, биатлон и дартс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183828

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Калоян Паргов: С това темпо на СО й трябват 100 години, за да ремонтира улиците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184310

"Столична община е шампион по устойчиво несправяне с проблемите на софиянци". Това заяви председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов. Той направи коментара по време на семинара на тема "Проект за бюджет на Столична община за 2016 година".
"Оказва се, че всичко е един голям PR-балон. Достатъчно е само да погледнем отчета за фактическото
"Столична община е шампион по устойчиво несправяне с проблемите на софиянци". Това заяви председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов. Той направи коментара по време на семинара на тема "Проект за бюджет на Столична община за 2016 година". "Оказва се, че всичко е един голям PR-балон. Достатъчно е само да погледнем отчета за фактическото

Наградиха изявени ямболски спортисти

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537994

72 състезатели и треньори от 11 спортни клуба в Ямбол бяха наградени с парични премии, грамоти и предметни награди. Отличията са за постигнати високи постижения на републикански и международни състезания през годината. Наградите връчиха заместник-кметът на община Ямбол Илиана Бицова и председателят на постоянната комисия „Образование, култура, спортни и младежки дейности" в Общински съвет - Ямбол Емилия Кремъкова  ...

Жертвите на наводнението в Мизия – без дом преди Коледа

http://pik.bg/жертвите-на-наводнението-в-мизия-–-без-дом-преди-коледа-news455020.html

Жертвите на наводнението в Мизия – без дом преди Коледа

Бежанци в собствената си държава – така определят себе си хората от Мизия, които за втори път остават без дом. Живеещите в широко рекламираното преди година и половина общежитие го напускат масово в самото начало на астрономическата зима и броени дни преди Коледа.

Общината им предлага да заживеят в предоставените за целта фургони. Те обаче не могат да си го позволят, тъй като там трябва да плащат всички разходи. А сметките за отопление са непосилни за тях, предава Нова.


В ефира на „Събуди се” заместник-кметът Николай Нековски обясни, че се търсят спонсори, които да поемат разноските на останалите без дом семейства.

А общината не може повече да плаща парното в общежитието, а спонсорът от миналата година отказал и тази да дава пари.

Във фургонното селище ще бъдат настанени около 40-има души”, каза Нековски.

Той гарантира, че никой няма да остане на улицата.

Калфин: Коалицията работи, в правителството няма какво да делим

http://politics.actualno.com/kalfin-koalicijata-raboti-v-pravitelstvoto-njama-kakvo-da-delim-news_514315.html

"Имаме една година опит в коалицията. Като цяло коалицията работи. Нямам спор с Владислав Горанов, Румяна Бъчварова, Божидар Лукарски. В самото правителство атмосферата е кохерентна и няма какво да делим". Това каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. „В управлението винаги е възможно да се отиде на избори, но резултатите най-вероятно ще са същите. Въпросът е дали трябва да се прави това упражнение

Теменужка Петкова: Борсата ще даде яснота колко струва токът

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183622

Очакваме газовата връзка с Гърция да е готова
през 2018 г., а турската - до края на 2019 г.


- Г-жо Петкова, газовата връзка с Турция, която се бави от 2009 г., изведнъж се забърза с идването на турския премиер Ахмет Давутоглу. Смятате ли, че това е отпушване на този проект?
- До момента имаше забавяне не само при тази връзка,
Очакваме газовата връзка с Гърция да е готова през 2018 г., а турската - до края на 2019 г. - Г-жо Петкова, газовата връзка с Турция, която се бави от 2009 г., изведнъж се забърза с идването на турския премиер Ахмет Давутоглу. Смятате ли, че това е отпушване на този проект? - До момента имаше забавяне не само при тази връзка,

РАЗГРОМЯВАЩ Луджев: Кунева и Вълчев-нелепи; Доган е играч

http://frognews.bg/news_103953/RAZGROMIAVASHT-Ludjev-Kuneva-i-Valchev-nelepi-Dogan-e-igrach/

Меглена Кунева и Даниел Вълчев са мои ученици; обидно ми е, че хора, които съм уважавал, с които съм работил, изпаднаха в нелепо положение. При тях вече няма идеология, това са конформости, заяви по БТВ Димитър Луджев.

Молитвата „ОТЧЕ НАШ” и ендокринната система

http://frognews.bg/news_103952/Molitvata-OTCHE-NASH-i-endokrinnata-sistema/

Не знам дали сте изпитвали силата на молитвата „Отче наш”. Аз лично много пъти съм се изумявала от бързото и мощно действие на тези простички думи за обръщане към Бог.

Купуваме благотворително картини за лечение на варненска художничка

http://www.moreto.net/novini.php?n=309326

Картини, гоблени, ръчно изработени коледни картички, сувенири, играчки и бижута, заредени с много положителна енергия, ще бъдат изложени на благотворителния коледен щанд на Фермерския пазар в Мол Варна в помощ на художничката от Варна Розалина Налбантова, научи Moreto.

Два автомобила с 5 деца се блъснаха край Копиловци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184305

Катастрофа между два леки автомобила е станала край село Копиловци малко преди 9.00 часа на пътя Кюстендил – София. От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщават, че на мястото на произшествието има полицейски патрул.
По първоначална информация на "Фокус" има двама пострадали, транспортирани са до болницата в областния център.
Катастрофа между два леки автомобила е станала край село Копиловци малко преди 9.00 часа на пътя Кюстендил – София. От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщават, че на мястото на произшествието има полицейски патрул. По първоначална информация на "Фокус" има двама пострадали, транспортирани са до болницата в областния център.

Два автомобила с 5 деца се блъснаха край Копиловци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184300

Катастрофа между два леки автомобила е станала край село Копиловци малко преди 9.00 часа на пътя Кюстендил – София. От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщават, че на мястото на произшествието има полицейски патрул.
По първоначална информация на
Катастрофа между два леки автомобила е станала край село Копиловци малко преди 9.00 часа на пътя Кюстендил – София. От Областна дирекция на МВР – Кюстендил съобщават, че на мястото на произшествието има полицейски патрул. По първоначална информация на "Фокус" има двама пострадали, транспортирани са до болницата в областния център.

До края на декември земеделците избират как да се облагат доходите им

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538059

Физическите лица, които са регистрирани като земеделски стопани имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2016 г. В случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци (с данък върху годишната данъчна основа), трябва да прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор за облагане с данък върху годишната данъчна основа се упражнява чрез подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ в срок до 31 декември на предходната год...

Хумор и искрящо шампанско в премиерата на „Прилепът”

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537956

Жизнерадостното празнично светоусещане и благодушна ирония предлага премиерата на „Прилепът” от Щраус в Опера Пловдив от 19ч. днес. Оперетата е елегантна и остроумна комедия на нравите, своеобразно тържество на танцувалните мелодии на Щраус. Популярното заглавие задължително присъства в новогодишната програма на Виена и редица от световните оперни театри. Постановката на режисьора Георги Динев и хореографа Боряна Сечанова преминава под знака на опияняващия бал-маскарад и без...

Бразилия смени финансовия министър

http://www.investor.bg/drugi/338/a/braziliia-smeni-finansoviia-ministyr-208162/

Нелсон Барбоза, досега министър на планирането, бюджета и управлението и близък съратник на Дилма Русеф, сменя Жоаким Леви

Сцената на Рождество Христово ще бъде изложена в центъра на Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538060

Пещерата с яслите, в които се е родил Исус Христос ще бъде поставена пред сградата на Община Плевен, информираха от общинския пресцентър. Моделът пресъздава Рождество Христово - с Дева Мария, Младенеца, Свети Йосиф и тримата мъдреци от Изтока. Той ще бъде показан само за един ден - на 20 декември от 8:00 до 21:00 часа. После макетът ще бъде преместен в католическата църква „Дева Мария от Фатима". Моделът на пещерата е изработен от плевенските художници Иван Велчев-Йово и Маргарит Иванов, по молба на католическата енория. Три седмици са били нео...

Калфин: Между богати и бедни има пропаст

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/94qUdRiB5eU/

„Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – в това се изразява социалната стабилност”, заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин в интервю за Нова телевизия.

„Всички искания имат смисъл, но удовлетворяването им е въпрос на държавна политика. За да се набавят средства за въпросните пера от бюджета, трябва да се орежат парите за други политики”, каза Калфин в коментар на исканията за по-високи детски надбавки и за увеличение на парите за майчинство.

„Трябва да сложим всички видове плащания за деца на масата и да видим дали има по-добър начин за разпределение на средствата”, посочи министърът.

„Като цяло, управляващата коалиция работи. Проблеми през тази година създадоха отделни невъздържани политически действия, сред които Законът за борба с корупцията и Бюджет 2016″, коментира социалният министър

Внесли сме ударно 23 млн. лева за здравни осигуровки

http://pik.bg/внесли-сме-ударно-23-млн-лева-за-здравни-осигуровки-news455015.html

Внесли сме ударно 23 млн. лева за здравни осигуровки

Нашенци бързат да платят пропуснатите здравноосигурителни вноски, за да се лекуват безплатно. До миналата седмица в НАП са влезли 23 млн. лв. допълнително, съобщи Ганка Аврамова – шеф на дирекция „Бюджет и финансови параметри“, след извънредно заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Хората, които са с прекъснати права, трябва да ги възстановят, като платят вноските за три години назад. Иначе според изменение в Закона за здравното осигуряване от януари 2016-а ще трябва да внесат пропуснатите суми за пет години назад, припомниха експерти, съобщава „Монитор”. Гратисният период важи до 31 декември. Освен 23 млн. лв. в касата са постъпили други 10,5 млн. лв. от Министерство на финансите.

Те са за здравните вноски на държавните служители, които също бяха увеличени с 2%. Постъпили са и 3 млн. лв. от МЗ, които пък са от платените ваксини за 2014 г. НЗОК ще завърши годината с дефицит само от 18,5 млн. лв. при прогнозиран недостиг към месец април от 100 млн. лв. Стопеният недостиг е в резултат на рестрикциите от страна на касата към болниците за преразход на средства, каза Ганка Аврамова. Касата завършва с неразплатени 18,5 млн. лв.

От тях 13,5 милиона лева са дължими на аптеките, отпускали лекарства за домашно лечение, а 5 милиона лева са на болниците за онколекарства. Ганка Аврамова уточни, че тези средства ще бъдат изплатени в началото на 2016-а. Надзорниците на здравната каса изчислиха, че по план в рамките на следващата година за лечение в чужбина ще са необходими 60 млн. лв. В касата са влезли 43,4 млн. лв. от разрешителни за употреба на лекарства.

843-ма души станали жертви на ало-измамници за 11 месеца

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184290

От началото на 2015 г. до края на ноември 843-ма души са станали жертви на телефонни измами. Статистиката обаче вероятно не е пълна, защото някои хора не подават сигнали в полицията, съобщи Нова тв.
Заловени са едва 9% от престъпниците.
Най-често жертвите са възрастни хора над 75 години - от областните и големите градове.
От началото на 2015 г. до края на ноември 843-ма души са станали жертви на телефонни измами. Статистиката обаче вероятно не е пълна, защото някои хора не подават сигнали в полицията, съобщи Нова тв. Заловени са едва 9% от престъпниците. Най-често жертвите са възрастни хора над 75 години - от областните и големите градове.

843-ма души станали жертви на ало-измамници за 11 месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184286

От началото на 2015 г. до края на ноември 843-ма души са станали жертви на телефонни измами. Статистиката обаче вероятно не е пълна, защото някои хора не подават сигнали в полицията, съобщи Нова тв.
Заловени са едва 9% от престъпниците.
Най-често жертвите са възрастни хора над 75 години - от областните и големите градове.
От началото на 2015 г. до края на ноември 843-ма души са станали жертви на телефонни измами. Статистиката обаче вероятно не е пълна, защото някои хора не подават сигнали в полицията, съобщи Нова тв. Заловени са едва 9% от престъпниците. Най-често жертвите са възрастни хора над 75 години - от областните и големите градове.

В Експозиционен център “Флора”-Бургас ще се проведе Коледен фестивал

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sczWnC_q-pk/

От 19 до 23 декември в Експозиционен център Флора се провежда най-пъстрият и забавен Коледен фестивал. Това е мястото, където посетителите имат възможност под един покрив да се насладят на различен вид изкуства и същевременно могат да зарадват себе си или свои близки с красиви сувенири, бижута, дрехи, играчки, курабийки, картички, икони, картини, свещи, керамика, чанти, книги, храни, напитки, всичко направено с ръце и от сърце. Christmas festival Вurgas е отворен 10:00 до 22:00 часа.

Съветът за сигурност на ООН: Мир в Сирия до 6 месеца

http://petel.bg/Savetat-za-sigurnost-na-OON--Mir-v-Siriya-do-6-mesetsa__138267

Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция в подкрепа на мирен план за Сирия. Планът предвижда властите и опозицията да...

Ст. Георгиева: Общото между Борисов и Орешарски е Пеевски

http://frognews.bg/news_103951/St-Georgieva-Obshtoto-mejdu-Borisov-i-Oresharski-e-Peevski/

Целият проблем на държавата е наказателната политика на държавата, определяна от прокуратурата, да е ефективна, заяви по НТВ журналистката Стояна Георгиева. Над 75% от натъпканите в пренаселените затвори са периодично осъждани за по година и половина заради повтарящи се кражби, отбеляза тя.

На Игнажден е най-важен първият гост в къщата

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/na-ignazhden-e-naj-vazhen-pyrviiat-gost-v-kyshtata-6047387

Имен ден празнуват Игнат, Игнатка, Искра, Искрен, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Светла

Депутатите излязоха в 25-дневна ваканция

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/248nilGUmzY/

Депутатите излязоха в 25-дневна ваканция, след като Народното събрание проведе последното си пленарно заседание за тази парламентарна година на 18 декември. Първото пленарно заседание за новата календарна 2016 г. е насрочено за 13 януари. Агенция „Фокус” припомня: Парламентът приключи пленарната си работа с гласуването на постановлението на Министерски съвет за персонална промяна в състава на кабинета. Депутатите гласуваха оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов, както и номинацията на Екатерина Захариева за поста. Разделянето на кабинета с министър Христо Иванов стана повод и за разцепление в Реформаторския блок.
ДСБ –една от петте партии участващи в блока, се разграничи и се определи като опозиционна. Така се стигна и до преподписването на коалиционното споразумение с управляващите. Очаква се анексът да бъде подписан в началото на 2016 г. В декларация от името на ПГ на ГЕРБ, Цвета Караянчева заяви, че управляващата коалиция е стабилна в политическо отношение. „Ако някой се опитва изкуствено да разклаща доверието в нея, ефектът от това ще бъде като от буря в чаша вода”, обясни Караянчева. Според нея, през изминалата парламентарна година управляващото мнозинство е успяло да реализира максимална част от първоначално заложените законодателни дейности. Като аргумент в подкрепа на твърдението си, тя посочи приемането на Държавния бюджет за 2016 година, който трябва да осигури нормалното функциониране на всички институции и сектори в страната. Най-високата оценка тя даде на постигнатия исторически политически консенсус и осигуряването на максимално парламентарно мнозинство за промените в Конституцията. По думите ѝ, настоящото управление има ясно формулирани цели и приоритети, които са реално достижими. „Реформата в съдебната власт ще продължи. Ние в ГЕРБ държим на това и ако някой твърди обратното, той манипулира. Гаранциите за това са предстоящите промени в Закона за съдебната власт и процесуалните закони”, се посочваше още в декларацията на ПП ГЕРБ.
Опозицията направи критична оценка за отминалата парламентарна година. От ПГ на ДПС настояха за предсрочни парламентарни избори. „Това правителство, въпреки мантрата за стабилността, не е в състояние да генерира реформи”, заяви Местан. Според него, именно липсата на реформи обуславя липсата на развитие и стабилност. „Управлението ви е обречено на неуспех. Изборите вече са необходимост”, коментира още лидерът на ДПС.
Председателят на „БСП лява България”Михаил Миков определи в декларация изтеклата изтеклата парламентарна година като „година на големите приказки”. „Година на политическа нестабилност и отсъствие на посока в управлението, отсъствие на посока за България, година на социално замразяване, увеличаваща се бедност и социална криза, която убива бъдещето на България“, посочи Миков. „2015 г. ще се запомни и с това, че като цяло не стана ясно, кой точно и кога участва в управлението на страната. Първоначално обявената четворна коалиция от време на време ставаше петорна, на моменти беше шесторна, но принципите, на които се формира тя от самото начало, очевидно не бяха свързани с това, което бе декларирано, а със самоцелното участие във властта и запазването й на всяка цена“, заяви лидерът на БСП.
Декларация от името на групата на Патриотичния фронт прочете нейния съпредседател Красимир Каракачанов. В нея бе обърнато обърна внимание на кандидатурата на Република Турция за членство в ЕС и бъдещата позиция България. Той призова, ако се повдигне въпросът за еврочленството на Турция , страната ни да проведе национален референдум. По повод на последната парламентарна сесия, той пожела на българското правителство повече енергичност и заяви, че Патриотичния фронт подкрепя управлението и неговата програма, в чието изработване е взел участие.

В "Селския мол" днес може да опитате храна без "е"-та и баркодове

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538058

Базарът "Забравени традиции, живи вкусове" ще има свое предколедно издание. Днес от 13:00 часа в мол "Габрово" "Селският мол" ще предложи фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти, демонстрации и дегустации и др. Фолклорната сцена ще даде изява на певчески и танцови самодейни състави, народна музика и фолклор.  По инициатива на организаторите, ще предложи възможност на всички, които искат да пробват, да си направят традиционни игнажденски кравайчета, да си ги отнесат вкъщи и да си ги изпекат за празника.  По трад...

Плащаме на НОИ почти 2 г. стаж, за да се пенсионираме

http://www.moreto.net/novini.php?n=309331

Две години без един месец осигурителен стаж не са достигали на българите, за да се пенсионират. Това става ясно от статистика на Националния осигурителен институт за закупения от хората стаж през първите 9 месеца на 2015 г. Спрямо същия период на 2014 г.

"Бягства" в Театър Азарян-спектакъл за полета и падението

http://frognews.bg/news_103950/Biagstva-v-Teatar-Azarian-spektakal-za-poleta-i-padenieto/

На 19 и 20 декември Театър Азарян в Националния дворец на културата кани публиката на провокативно сетивно преживяване с новия спектакъл „Бягства”. Представлението, режисирано от Веселка Кунчева и с участието на Милица Гладнишка и Полина Христова, е вторият собствен проект на театъра, продуциран от НДК.

Малката домашна църква

http://frognews.bg/news_103950/Malkata-domashna-tsarkva/

В България сега се завръщат нейните деца. Идват си отблизо и отдалеч, някои за пръв път през годината, други за пръв път от години насам.

Калфин: В коалицията не се бием и не сме врагове

http://pik.bg/калфин-в-коалицията-не-се-бием-и-не-сме-врагове-news455010.html

Калфин: В коалицията не се бием и не сме врагове

Социална стабилност ще има тогава, когато намалеят социалните неравенства. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия социалният министър Ивайло Калфин. Риториката, че са замразени социалните плащания не е вярна. Тя се употребява най-често от БСП, но те много добре знаят, че числата говорят друго. Няма проблем да се отиде на предсрочни избори, но се съмнявам, че резултатите ще бъдат много по-различни от последните парламентарни избори. Говорим за политическо поведение. Една коалиция има програма. Трябва да има диалог. Не може от последна инстанция да се дават нареждания. Така няма как да се работи. За тази една година имаше отделни невъздържани политически поведения на коалиционните партньори, но коалицията работи. Не водим битки. Не сме врагове и не се бием в коалицията, разкри вицепремиерът. Той коментира и темата за изоставената 9-месечна Владислава. Не можем да очакваме, че държавата ще отиде и ще открие такива хора. Те трябва да ни потърсят. Да се запише в бюрото по труда, да се свърже със социалните служби. Нейното поведение е безотговорно. Детето не за първи път се настанява в приемно семейство. Най-добре е едно дете да се гледа от биологичните си родители, категоричен беше Калфин. Бюджетът на държавата е на всички. Аз нямам печатници за средства. През последната година се е увеличила събираемостта на приходите. Средствата се увеличават за всички политики, но трябва време. Различните социални групи имат различни проблеми. социалният диалог се прави със социални партньори. За да се отделят повече средства за дадена политика, трябва да намалим парите за друга. Разбрал съм се с протестиращите майки. Ще проведем среща. Ще чуя техните искания и ще ги обсъдим, обеща социалният министър.


Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие към правителството

http://politics.actualno.com/mihail-mikov-shte-predlojim-na-opozicijata-da-vnesem-vot-na-nedoverie-kym-pravitelstvoto-news_514318.html

"Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема". Това каза лидерът на БСП Михаил Миков, в предаването „Тази събота” по bTV. На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите, които са в опозиция – ДПС и АТАКА, а защо не и на Радан Кънев и неговата група”. Лидерът на БСП коментира и избора на

Расте броят на жертвите заради наводненията на Филипините

http://asia.actualno.com/raste-brojat-na-jertvite-zaradi-navodnenijata-na-filipinite--news_514319.html

Проливни дъждове са се изсипали над Филипините в събота, създавайки опасност за увеличаване на наводненията, принудили местните власти да обявят извънредна ситуация в страната, съобщава Guardian. Броят на жертвите на стихийните бедствия е достигнал 35 души. „Дъжд вали на почти целите Филипини. Възможни са още наводнения. Очакваме дъждовете да се засилят днес, а времето да започне да се оправя от утре“, заяви филипинският метеоролог Роберт Бардина, допълва Агенция "Фокус".

Детски коледен панаир в Благоевград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538033

Днес и утре в Благоевград ще бъде открит Детски коледен панаир. Празничната инициатива се осъществява за втора поредна година и ще започне от 10:00 часа във фоайето на Община Благоевград. Специално за всички малки жители и гости на града са подготвени много изненади. Малчуганите заедно с аниматори ще се забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари, картички и снежни човеци. Тази година, в Детския коледен панаир, за първи път ще бъде включена играта „Пинята”, коята е популярна в цял свят, уточняват от пресцентъра на Общинат...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване