Виктор Калев: По-щастлив, по-здрав и по-отдаден на шоуто не съм бил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183663

Актьорът е омерзен и съди жълтите издания,
според които е болен и напуска Слави


“Напоследък пишат, че съм болен, че едва ли не чезна и се топя, че съм изпаднал в депресия и т.н. А аз по-здрав, по-щастлив и по-реализиран не съм се чувствал, но как да обясня на хората? Лъжата дотам е оплела живота ми,
Актьорът е омерзен и съди жълтите издания, според които е болен и напуска Слави “Напоследък пишат, че съм болен, че едва ли не чезна и се топя, че съм изпаднал в депресия и т.н. А аз по-здрав, по-щастлив и по-реализиран не съм се чувствал, но как да обясня на хората? Лъжата дотам е оплела живота ми,

Катастрофа край Стара Загора, има пострадали

http://petel.bg/Katastrofa-kray-Stara-Zagora--ima-postradali__138308

Снимка: Булфото, архив Два автомобила са катастрофирали на пътя Богомилово – Стара Загора, има пострадали. Това съобщиха за Агенция...

Кого не сте забелязали в "Междузвездни войни"

http://www.bnews.bg/article-145246

Култовият филм още с появата си през 80-те години на миналия век постави началото на много неща, включително и на кариерата на няколко от най-популярните и обичани актьори от екрана днес.

България е трета в света по смъртност, показват данни на ЦРУ

http://offnews.bg/news/n_1/n_610329.html

България е на трето място в света по смъртност на населението. Това показват обновените данни в справочника на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) The Worldfactbook, в които е включена и прогнозна информация за 2015 г.  Данните са обновени на 17 декември.  Според тях смъртността у нас е 14.44 на 1000 души. Преди нея са само южноафриканската държава Лесото със смъртност 14.89 на 1000 души и Украйна - 14.46 на 1000.  По този начин държавата ни води страни като Афганистан, Чад, Габон, Нигерия, Мали и такива, в които има локални военни конфликти като Ирак и Пакистан. В дъното на класацията с най-ниска смъртност са Катар с 1.53 на 1000, Обединените арабски емирства - 1.97 на 1000 и Кувейт - 2.18 на 1000.  В същото време страната ни е поставена на едно от последните места по раждаемост - 8.92 на 1.000 души население. По този показател заемаме "почетното" 210 място от общо 224. Най-голяма е раждаемостта в Нигер - 45.45 на 1000.  По данни на ЦРУ България има отрицателен растеж от минус 0.58%, което също ни поставя на едно от последните места по този показател.  Средната продължителността на живота в страната е 74 години (71 за мъжете и 78 за жените), а средната възраст на населението към момента е 42 години. 

Албена Спасова: Технологиите станаха сигурни, затова хакерите удрят хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183736


С Албена Спасова, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания, разговаря Димитър Мартинов
- Наскоро доклад на IBM определи 2015 г. за годината на рансъмуера - вируса, който заключва данните ни и иска откуп. Това ли е най-опасната заплаха днес?
- Този вирус разчита на това, че иска малки суми пари.
С Албена Спасова, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберразследвания, разговаря Димитър Мартинов - Наскоро доклад на IBM определи 2015 г. за годината на рансъмуера - вируса, който заключва данните ни и иска откуп. Това ли е най-опасната заплаха днес? - Този вирус разчита на това, че иска малки суми пари.

Бивш шеф на "Пътно управление" в Малко Търново застрелян по време на лов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538130

56-годишният бивш шеф на "Пътно управление" в Малко Търново Здравко Тончев е загинал по време на лов днес следобед. Инцидентът е станал на бившата 9-та застава, до местността Света Марина край Малко Търново. Най-вероятно Тончев е бил прострелян по невнимание. Все още няма официална информация от полицията в Бургас. Той е бил в гората, заедно дружинката, в която членува на законен лов на дива свиня. Балистична експертиза ще установява откъде е дошъл куршумът. Полицията е извършила оглед на мястото....

"Лестър" ще посрещне Коледа на върха, "Норич" нанесе нов удар на "Юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673152_lestur_shte_posreshtne_koleda_na_vurha_norich_nanese/?ref=rss


"Лестър" продължи сензационния си ход във Висшата лига, след като спечели гостуването си на "Евертън" с 3:2.

След поредното шоу на Рияд Марез и Джейми Варди "лисиците" събраха 38 точки и поведоха с пет пред втория "Арсенал", който в понеделник посреща изоставащия на шест от върха "Манчестър сити". 

"Евертън" започна по-активно мача на "Гудисън парк", но "Лестър" откри резултата след 12-ия гол на Maрез през сезона. Алжирският национал се разписа в 28-ата минута от дузпа,...

"Лестър" остава на върха, "Норич" нанесе нов удар на "Юнайтед"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673152_lestur_ostava_na_vurha_norich_nanese_nov_udar_na/?ref=rss


"Лестър" продължи сензационния си ход във Висшата лига, след като спечели гостуването на "Евертън" с 3:2. След поредното шоу на Рияд Марез и Джейми Варди "лисиците" събраха 38 точки и поведоха с пет пред втория "Арсенал", който в понеделник посреща изоставащия на шест от върха "Манчестър сити". 

В същото време "Норич" нанесе нов удар по "Манчестър юнайтед" и Луис ван Гаал. Новакът във Висшата лига спечели с 2:1 на "Олд трафорд" и прати "червените дяволи" на пета позиция. Те бяха...

Германец със златен дубъл в Поклюка, Анев е 22-ри

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184901

Симон Шемп направи златен дубъл в Поклюка (Словения), трети кръг за световната купа по биатлон. Германецът спечели и преследването, след като преди два дни бе най-бърз и в спринта. Той бе безупречен на рубежа, оставяйки на 16,6 сек след себе си Мартен Фуркат (Франция). За Шемп това бе осма победа в кариерата му в стартове за световната купа.
Симон Шемп направи златен дубъл в Поклюка (Словения), трети кръг за световната купа по биатлон. Германецът спечели и преследването, след като преди два дни бе най-бърз и в спринта. Той бе безупречен на рубежа, оставяйки на 16,6 сек след себе си Мартен Фуркат (Франция). За Шемп това бе осма победа в кариерата му в стартове за световната купа.

МВР алармира: Не се хвалете във "Фейсбук" къде ще празнувате

http://pik.bg/мвр-алармира-не-се-хвалете-във-фейсбук-къде-ще-празнувате-news455246.html

МВР алармира: Не се хвалете във "Фейсбук" къде ще празнувате

Избягвайте да се тагвате на снимки и да локализирате местата, където се намирате във фейсбук, когато отсъствате за няколко дни от дома си по време на празниците. Полицаите препоръчват за отсъствието ви от дома да знаят само много близки и доверени хора.

Би било добре, ако те минават по веднъж на ден през жилището, за да го наглеждат. Не е зле да оставите включено дежурно осветление или работещ транзистор. При отсъствие за няколко дни трябва грижливо да затворите всички врати и прозорци.

Добре е доверени съседи да наглеждат жилището и ако забележат съмнителни лица по стълбите на сградата, да се обадят на 112.

Трима души пострадаха при пожар в столичния кв. “Люлин“

http://www.mediapool.bg/trima-dushi-postradaha-pri-pozhar-v-stolichniya-kv-lyulin-news243347.html

Трима души пострадаха при голям пожар в столичния кв. "Люлин" в събота вечерта, съобщават от МВР, цитирани от БНР. Сигналът е подаден към 17.20 часа. Огънят е избухнал в апартамент, намиращ се на десетия етаж в блок в "Люлин 3". В този момент в жилището са били трима души - две жени и един мъж. И тримата са пострадали от отровния дим. Най-сериозно е състоянието на 80-годишна жена, която е откарана в "Пирогов". Евакуирани са хората от околните апартаменти. На място има 3 пожарни коли и линейки. Огънят вече е локализиран.  За момента не са ясни причините за пожара. Не е изключено неправилно боравене с електрически уреди или коледна украса. Няма опасност за хората, живеещи в същия блок, съобщиха от пожарната пред "Хоризонт".

Еврокомисията ще помага на държавите членки, които искат да развиват ядрена енергетика

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/12/19/2673154_evrokomisiiata_shte_pomaga_na_durjavite_chlenki_koito/?ref=rss


Еврокомисията трябва да създаде благоприятна рамка за държавите членки, които искат да развиват ядрена енергетика. Тази препоръка е записана в проектодоклада на европарламента за развитието на Европейския енергиен съюз, съобщи евродепутатът Владимир Уручев, цитиран от БНР.

Създаването на Европейски енергиен съюз е основен приоритет в програмата на Европейската комисия (ЕК) още при встъпването ѝ в длъжност през ноември 2014 г. Преди няколко седмици експертът Атанас Георгиев коментира...

Прострелян 57- годишен мъж по време на лов

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/l5mzXJeBa3M/

На 19.12.т.г. около 14.11 ч. в Районно управление – Малко Търново е получено съобщение за инцидент, възникнал по време на лов, при който в областта на главата е прострелян 57- годишния З.Т. от Бургас.
Установено е, че З.Т. заедно с прострелялия го И.Г., 73- годишен от Малко Търново, участвали в ловен излет в местността „Света Марина” край Малко Търново. Вероятно поради невнимание И.Г. произвел изстрел и прострелял със законно притежаваната си ловна пушка 57 -годишния бургазлия, който загинал на място,съобщиха от полицията.
Дошлите на местопроизшествието полицейски служители извършили щателен оглед и разпитали за инцидента останалите участници в лова. И.Г. е тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел отрицателен резултат.

"Челси" се разигра в първия мач след Моуриньо

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673148_chelsi_se_razigra_v_purviia_mach_sled_mourinyo/?ref=rss


"Челси" най-после напомни за истинското си лице и победи гостуващия "Съндърланд" с 3:1. Това се случи само два дни, след като сините уволниха Жозе Моуриньо, а играчите бяха посочени като главни виновници за раздялата с португалеца. 

Пред погледа на новия си мениджър Гуус Хидинк, който изгледа двубоя от трибуните, лондончани направиха страхотен старт на мача, вкараха два гола в първите 13 минути, а малко след почивката успехът беше подпечатан с трето попадение. 

Бранислав...

ЦРУ оповести нови данни за страшната масова смъртност в България

http://petel.bg/TSRU-opovesti-novi-danni-za-strashnata-masova-smartnost-v-Balgariya__138307

Снимка:offnews.bg. България е на трето място в света по смъртност на населението. Това показват обновените данни в справочника на...

"Черно море" вкарва повече навън

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538129

„Черно море” вкарва повече и получава по-малко голове навън в сравнение с мачовете си на „Тича”. Това сочи статистиката на изиграните до момента 20 кръга в А група. „Моряците” са вкарали 12  гола като гост, а като домакин 9 . Инкасираните попадения далеч от Варна са 12, а на „Тича” те са 13. Възпитаниците на Никола Спасов имат повече загуби у дома, отколкото като гости. Навън загубите са 4, а вътре цели 5. При гостуванията си варненци имат 3 победи, 3 равни и 4 загуби, а в домакинските си мачове са спечелели 4 победи , 5 са загубили и имат един...

Цветан Цветанов: Мисията в политиката е да бъдеш открит за хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184873

„Кабинетът „Борисов 2” се различава много от кабинета „Борисов 1”, казаЦветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ в интервю за "Радио К2", отчитайки по-малката численост на парламентарната група на ГЕРБ в настоящия мандат в сравнение с предходния. Цветанов припомни, че докато преди ГЕРБ е имал 117 депутати,
„Кабинетът „Борисов 2” се различава много от кабинета „Борисов 1”, казаЦветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ в интервю за "Радио К2", отчитайки по-малката численост на парламентарната група на ГЕРБ в настоящия мандат в сравнение с предходния. Цветанов припомни, че докато преди ГЕРБ е имал 117 депутати,

Цветан Цветанов: Мисията в политиката е да бъдеш открит за хората

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184855

„Кабинетът „Борисов 2” се различава много от кабинета „Борисов 1”, казаЦветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ в интервю за
„Кабинетът „Борисов 2” се различава много от кабинета „Борисов 1”, казаЦветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ в интервю за "Радио К2", отчитайки по-малката численост на парламентарната група на ГЕРБ в настоящия мандат в сравнение с предходния. Цветанов припомни, че докато преди ГЕРБ е имал 117 депутати,

Дивият петък за пореден път взе своите "жертви" (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-145243

По Великобританска традиция петък преди Коледа, се превръща в нощ на бурни запои и веселби.

Ловец уби по погрешка бивш шеф на пътното в Малко Търново в Странджа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184875

Ловец е бил убит в Странджа от свой колега. Ловната дружинка на Малко Търново била на лов за диви прасета. Един от възрастните авджии стрелял, като мислел че срещу себе си има дивеч. Оказало се обаче, че това е човек от дружинката. Случаят е изцяло изяснен.   Стрелецът е в Районното полицейско управление в Малко Търново и в момента дава обяснения.
Ловец е бил убит в Странджа от свой колега. Ловната дружинка на Малко Търново била на лов за диви прасета. Един от възрастните авджии стрелял, като мислел че срещу себе си има дивеч. Оказало се обаче, че това е човек от дружинката. Случаят е изцяло изяснен. Стрелецът е в Районното полицейско управление в Малко Търново и в момента дава обяснения.

Трима души пострадаха при пожар в столичния кв. "Люлин"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673141_trima_dushi_postradaha_pri_pojar_v_stolichniia_kv/?ref=rss


Трима души пострадаха при голям пожар в столичния кв. "Люлин" тази вечер, съобщи МВР. Те са откарани в болница.

Пожарът вече е локализиран. Сигналът е подаден към 17.20 часа.

Пожарът е възникнал в апартамент в блок в "Люлин 3". 80-годишна жена е в по-тежко състояние, а още двама души са ранени по-рано.

Евакуирани са жителите на апартаментите в блока, за които има опасност. На място има 3 пожарни коли и линейки. 

След пълното погасяване на пламъците...

Трима души пострадаха при пожар в Люлин

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673141_trima_dushi_postradaha_pri_pojar_v_ljulin/?ref=rss


Трима души пострадаха при голям пожар в столичния кв. "Люлин" тази вечер, съобщи МВР. Те са откарани в болница.

Пожарът вече е локализиран. Сигналът е подаден към 17.20 часа.

Пожарът е възникнал в апартамент в блок в "Люлин 3". 80-годишна жена е в по-тежко състояние, а още двама души са ранени по-рано.

Евакуирани са жителите на апартаментите в блока, за които има опасност. На място има 3 пожарни коли и линейки. 

След пълното погасяване на пламъците...

УНИЦЕФ: Повече от 16 милиона бебета са родени в зони на конфликт през 2015-а

http://www.moreto.net/novini.php?n=309372

Повече от 16 милиона бебета са родени в зони на конфликт през 2015 г. Това прави 1 на всеки 8 новородени по целия свят, показват данни на УНИЦЕФ. "Тази цифра подчертава колко уязвими стават все повече деца по света. На всеки 2 секунди едно новородено бебе поема първите си глътки въздух в разгара на конфликт - понякога при ужасяващи обстоятелства и без достъп до медицинска грижа", коментира Изпълнителният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Застреляха по невнимание бивш шеф на пътното в Малко Търново

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184856

Бившият директор на пътното в Малко Търново Златко Тончев е бил застрелян по време на лов. Нелепият инцидент станал следобяд в неделя в местността
Бившият директор на пътното в Малко Търново Златко Тончев е бил застрелян по време на лов. Нелепият инцидент станал следобяд в неделя в местността "Света Марина" до заставата, където с ловната дружинка отстрелвали глигани. Основната версия е, че негов колега авджия го е уцелил смъртоносно по невнимание.

Трима пострадаха при пожар в "Люлин"

http://offnews.bg/news/n_1/n_610325.html

Трима души пострадаха при пожар в столичния квартал "Люлин"-3, съобщиха от МВР.  Служители на столичната пожарна вече са локализирали пожара, който възникнал в апартамент на 10-я етаж в жилищна кооперация. Сигналът за инцидента е подаден към 17.17 часа днес. Веднага на място са пристигнали полицейски, пожарни и медицински екипи. Районът е отцепен, евакуирани са живущите в блока. В болница са откарани две жени и мъж, които са пострадали от вдишването на дима. По първоначални данни състоянието им е стабилно. След пълното погасяване на пламъците експерти ще извършат оглед на място и ще установяват причините за възникналия пожар.

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184865

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин - 3". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожарът е локализиран. Той е възникнал в апартамент в столичния кв. „Люлин-3“. Пострадалите са откарани в болница.
Служители на столичната пожарна вече са локализирали пожара, възникнал в апартамент на 10-я етаж в жилищна кооперация в ж.к.
Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин - 3". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожарът е локализиран. Той е възникнал в апартамент в столичния кв. „Люлин-3“. Пострадалите са откарани в болница. Служители на столичната пожарна вече са локализирали пожара, възникнал в апартамент на 10-я етаж в жилищна кооперация в ж.к.

След година ще пътуваме с електронни винетки

http://pik.bg/след-година-ще-пътуваме-с-електронни-винетки-news455166.html

След година ще пътуваме с електронни винетки

Казваме сбогом на досегашните винетки. От 2017 г. ще плащаме за пътуване по републиканските пътища с електронна винетка, съобщи Нова тв.

Камионите пък ще преминат към тол такси. Контролът ще става не с бариери, а с GPS-система.

По-добри пътища – повече и по-високи пътни такси. А парите за тях да идват от тези, които рушат най-много асфалта и замърсяват въздуха. Такава е логиката на държавата.

Затова идеята е тировете да плащат за изминато разстояние, а леките коли – за време – с винетка.

Ако плащането остане за всички пътища, контролът най-вероятно ще става със сателитна система, която ще ни следи и начислява такси за всеки изминат участък.

Възможно е обаче таксуването да става и на пунктове по пътищата, оборудвани с камери и антени. Ще можем да плащаме без чип – практика, която сега съществува в Унгария, или с чип- така, както е в Германия.

При този вариант – в кеш на бензиностанция или онлайн – с SMS, електронно банкиране или по интернет, ще зареждаме чипа и ще ни таксуват при всяко преминаване на гейта. Камери ще засичат по номер дали имаме чип, а ако сметката е празна, сигнал ще идва, както при нас, така и при контролните органи.

Предстои държавата окончателно да избере как точно ще плащаме на пътя след година.

Трима души пострадаха при пожар в столичния квартал "Люлин"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538128

Две жени и мъж пострадаха при пожар в столичния квартал "Люлин" 3. Огънят е пламнал около 17:20 ч. в апартамент на 10-ия етаж в бл. 346. По първоначална информация пожарът е тръгнал от авария, предизвикана от електрически уред. Хората, които са се намирали в жилището, са пострадали от вдишването на дима. Откарани са в болница и състоянието им е стабилно. Огънят е овладян и предстои следд пълното погасяване на пламъците експертите да извършат оглед на място, за да установят причините за инцидента....

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184860

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал
Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин - 3". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожарът е локализиран. Той е възникнал в апартамент в столичния кв. „Люлин-3“. Пострадалите са откарани в болница. Служители на столичната пожарна вече са локализирали пожара, възникнал в апартамент на 10-я етаж в жилищна кооперация в ж.к.

Проведе се пореден протест на производителите на домашна ракия

http://varna.actualno.com/provede-se-poreden-protest-na-proizvoditelite-na-domashna-rakija-news_514364.html

Пореден протест на собствениците на казани за варене на ракия от Варна и региона срещу промените в закона за акцизите и данъчните складове, информира bTV. Според хората, новите изисквания ще унищожат казаните, както и дребното производство, а хиляди ще останат на улицата без работа. Те призоваха управляващите първо да се справят с нарастващия сив сектор и незаконните казани. „Убиват ни малките, лобират за големите, за винпромите. То е ясно на всички”, каза един от протестиращите.

Западният начин на живот води до ракови заболявания сред бедните

http://europe.actualno.com/zapadnijat-nachin-na-jivot-vodi-do-rakovi-zaboljavanija-sred-bednite-news_514358.html

Западният начин на живот води до разпространяване на ракови заболявания сред бедните. Това съобщи британският вестник "Индипендънт", като се позовава на американски изследвани, които разглеждат данни за разпространението на коварната болест до 2012 г. Някога смятани за порок на богатите, раковите заболявания сега засягат сериозно всеки регион. Очаква се най-рязкото увеличение на заболелите да възникне в най-бедните точки на света. Американската епидемиоложка Линдзи Торе от Американското дружес

Как пчелите преподават урок по екология

http://offnews.bg/news/n_1/n_610312.html

Стряскащо екологично предупреждение е инсталирано пред „Народния театър” в София, то е пълно със символи на отрова и смърт и тези дни шокира още повече, защото наоколо се шири бяла коледна украса от ефирни дъги и елени, изрисувани вечер от светнали лампички. Двете зловещи витринки все пак носят оптимистичния призив „Задраскай миналото. Налей от бъдещето!“ Те са част от кампаниите на „Грийпийс – България“ за устойчиво земеделие и здравословни храни. „Индустриалното производство на храната, която слагаме на нашата трапеза, използва коктейл от химикали – припомня на минувача световната екоорганизация. Много от тези синтетични-химически пестициди застрашават околната среда и поставят на сериозен риск здравето ни.“ Посланието не е за подценяване, обаче има и още: „Използването на химикали в селското стопанство застрашава и дивата природа, естествената среда на много видове. Пестицидите водят до загуба на биологично разнообразие. Употребата им косвено нанася вреди – измират пчелни колонии, други опрашители. Измират и птици, които се хранят с малки бозайници, които са били отровени... Съществува опасност от колапс на цялата хранителна верига.“ Гвоздеят на тази акция е съдбата на пчелите, а тежката артилерия в тяхна защита е един гневен сарказъм. Те, пчелите са противни и лоши, информира посветена само на тях витринка. Защото: - Ужилванията от пчелите причиняват подувания, а при хора с алергия – дори и смърт. - Жуженето на пчелите е неприятен звук. - Край на зависимостта от насекоми! - Без пестициди земеделието остава единствено в ръцете на насекомите. И тъй нататък. А придружава тези наблюдения и мисли един стар дървен кошер, съвсем истински, но отдавна необитаем, мъртъв, смачкан и килнат като самотна къща в бомбардиран район. Той не е символ, не е и илюстрация „за по-страшно“. Той е реален проблем и наричат този проблем „синдром на празния кошер“. Това репортер на OFFNews научи от специалисти по насекомите в Националния природонаучен музей при БАН. Американски проблем И друга изненадваща информация споделиха експертите. Едно е да си пчела в Америка, друго – в България. В света на пчелите второто е за предпочитане. Засега. „Бяха ни канили ваши колеги от радиото, в предаване за пчелите – каза д-р Марио Лангуров. - Каквото знаем, знаем, но направихме и специално проучване. Четохме с колегата доста научни публикации, за да можем да отговорим как така изчезват пчелите и откъде идва синдромът на празния кошер - излитат на паша и все по-малко се връщат, не се връщат, не се връща, не се връщат И накрая кошерът загива." "Още се спори – продължи ентомологът, - но основното, до което стигнахме в специализираната литература, е, че това се случва най-вече в Щатите. Което е обяснимо, защото там пчелите не ги използват за мед, даже се случва меда да го изхвърлят. Пчелите ги интересуват като опрашители в земеделието. И когато се случи да транспортират кошери от източното до западното крайбрежие на САЩ, те имат интерес да са по-леки кошерите и изхвърлят голяма част от меда, той не се използва. В резултат пчелите поогладняват, дезориентират се.." Това е една от хипотезите за залиняването и изчезването на пчели. Други хипотези включват отделни болести и паразити, вирусни заболявания, влияние на електромагнитни лъчения — та чак до комплексно въздействие на много фактори в средата. "Но в Европа общо взето се оказва, че това са изолирани случаи — подчерта д-р Лангуров. - Досега в Европа няма доказан случай на този синдром, такъв какъвто е в Щатите." Неговият колега Николай Симов пояснява, че у нас проблемите на пчелите идват от едни инсектициди, които вече са частично забранени в Европейския съюз. Това са препарати, които съдържат никотинови съединения. Екологични ли са биогоривата „Проблемът при тези вещества е, че се натрупват — обясни д-р Симов, - те имат кумулативно действие в тялото на насекомото. И бавно и постепенно, колкото и малко да остават при пчелите (когато не са пряко отровени), в един момент достигат критичен праг и действат смъртоносно." Оттук нататък съдбата на пчелите се превръща в същински учебник по екология. Защото екологията не е просто наука за околната среда и взаимодействията в нея. Тя е винаги изненадваща история за невидими и непредвидими вериги – дори цели заплетени мрежи, от причини и последици. От инсектицидите Николай Симов неочаквано прескача към изкуствените захранки за пчели, които той нарича „най-големия проблем". "Ако бъдат хранени с мед, който пчеларят си пази, за да подхранва пчелите при недостиг на храна пролетно време, всичко си е в ред – поясни той. - Или както отдавна се практикува, използват обикновена захар, правят захарен сироп и с него също няма проблем.." В момента обаче, допълва ентомологът, се използват много съединения, които са от фруктоза и глюкозни сиропи на базата на царевица. А от царевицата миниатюрни количества инсектициди остават в подхранката и бавно се трупат в самото насекомо. Излиза, че сега инсектицидите са критичен фактор за това, че пчелите намаляват и загиват. А на всичкото отгоре съществува и по-пряк механизъм за тровенето им, парадоксално, той също е свързан с невидими екологични следи, с различни виждания за полезно и вредно. “Много е модно да се отглеждат технически култури, най-вече за биодизел, за етанол — каза д-р Симов. И понеже са изцяло технически, т. е. няма да ви попаднат в чинията или чашата, няма и преки ограничения за използване на определени инсектициди. При тях пръскат кой с каквото се сети и колкото иска". "Единственото, което ограничава производителите в какви дози да слагат инсектицида и как да го използват, е цената му, нищо друго – продължи той. - И в много случаи оттам идва големият проблем, защото се пръска по всяко време, не се предупреждават пчеларите, а част от тези технически култури също са привлекателни за пчелите... И в някои райони, те изчезват... Отива на паша пчелата и просто не се връща." Сблъсък на интереси "И у нас го има това нещо - поклати глава ентомологът. - Има огромни площи с технически култури, които се пръскат със самолети, или се пръскат по неподходящо време, и масово не се предупреждават хората от района да си затворят пчелите в кошерите. Минават, пръскат и ако пашата на насекомите е концентрирана там – край." Проблем произлиза и от това, че инсектицидите с никотиново съдържание наистина са много ефикасни против вредителите, следователно са важни за целите на хората, инвестирали в стотици и хиляди декари рапица, например. И тъй като на европейско равнище се поде забрана на тези препарати, хората негодуват, протестират. Негодуват и пчеларите и в последните 2-3 години е странно да се разходи човек из техните сладки изложения. Все по-пъстри, апетитни и разнообразно опаковани са техните продукти, все по-мрачни – лицата на хората. Случва се на такова търговско изложение да бъде представен и протестен плакат – с числа за намаляването на пчелите и, разбира се, с въпрос защо властта не прави нищо. *** Два пъти през отминалото лято „Грийнпийс – България“ се обяви против т. нар неоникотиноидни пестициди, които „представляват сериозна заплаха за пчеларството, както в България, така и по целия свят“. А Европейският съюз, въвел временна забрана, предприе „проучване на рисковете“. Близо е до ума, че в Брюксел – колкото и да стискат палци на пчелите - имат едно наум и за химическите корпорации, които произвеждат ефикасните препарати. И, както се казва, продължението следва. Внимавайте какво ядете! - предупреждава „Грийнпийс“, в случая с доводи, които убиват апетита. Снимка OFFNews

Защо преживяванията са по-добър подарък от вещите

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2015/12/19/2673115_zashto_prejiviavaniiata_sa_po-dobur_podaruk_ot_veshtite/?ref=rss


Мисълта на средностатистическия човек блуждае през 47% от времето. Около една трета от съдъжанието на всяка книга е пропусната заради отплесването на ума по време на четене, също и части от всеки разговор с други хора. Това не е полезно за психиката - лутащата се мисъл не носи щастие, ако не й се създават поводи.

В предколедната треска, когато всеки търси подаръци за близките си, изданието The Atlantic припомня това проучване на психолози от "Харвард" от миналата година върху...

"Байерн" завърши годината с победа и 8 точки аванс пред "Борусия"

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673134_baiern_zavurshi_godinata_s_pobeda_i_8_tochki_avans/?ref=rss


С гол на Томас Мюлер от дузпа "Байерн" (Мюнхен) спечели пестелива победа с 1:0 при гостуването на "Хановер" в последния си мач за 2015 г.

Шампионите завършиха полусезона в Бундеслигата с осем точки аванс пред втория "Борусия" (Дортмунд), който направи грешна стъпка като гост на "Кьолн". 

Тимът на Пеп Гуардиола можеше рано да изостане в резултата, но удар на Леон Андреасен с глава се отби в гредата след намеса на Мануел Нойер.

След вратарят на "Хановер"...

Бивш шеф на "Пътно управление" загина по време на лов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538127

56-годишният Здравко Тончев е загинал по време на лов днес следобед. Инцидентът е станал на бившата 9-та застава, до местността Света Марина в Странджа. Най-вероятно Тончев е бил прострелян по невнимание. Все още обаче няма официална информация от полицията в Бургас. Бившият шеф на "Пътно управление" в Малко Търново е бил в гората, заедно дружинката, в която членува на законен лов на дива свиня. По неофициална информация той е бил ударен в слепоочието. Балистична експертиза ще установява откъде е дошъл куршума. Полицията е извършила олед на мяс...

Две варненски села остават без ток утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=309366

Поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия утре - 20 декември, ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района във Варненска област, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 08:30 ч.

USA-самолети атакуваха погрешка иракски военни, има жертви

http://frognews.bg/news_103969/USA-samoleti-atakuvaha-pogreshka-irakski-voenni-ima-jertvi/

9 иракски военни са убити при „приятелски огън“ на американската авиация, съобщи иракският военен министър Халед ал-Обейди, цитиран от Ройтерс. Причината за инцидента е необновяване на координатите за придвижване на иракските войски при боеве с части на групировката „Ислямска държава“.

Виж картините на Вежди Рашидов, рисувани в болницата в Берлин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184850

По случай 7-мият рожден ден на „Радио К2” Вежди Рашидов, министър на културата от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес от болницата в Берлин, където се намира в момента.
Министърът на културата изпрати и няколко от последните си картини, нарисувани в болницата в Берлин, където Рашидов се лекува през последните няколко месеца.
По случай 7-мият рожден ден на „Радио К2” Вежди Рашидов, министър на културата от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес от болницата в Берлин, където се намира в момента. Министърът на културата изпрати и няколко от последните си картини, нарисувани в болницата в Берлин, където Рашидов се лекува през последните няколко месеца.

Виж картините на Вежди Рашидов, рисувани в болницата в Берлин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184836

По случай 7-мият рожден ден на „Радио К2” Вежди Рашидов, министър на културата от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес от болницата в Берлин, където се намира в момента.
Министърът на културата изпрати и няколко от последните си картини, нарисувани в болницата в Берлин, където Рашидов се лекува през последните няколко месеца.
По случай 7-мият рожден ден на „Радио К2” Вежди Рашидов, министър на културата от ГЕРБ изпрати поздравителен адрес от болницата в Берлин, където се намира в момента. Министърът на културата изпрати и няколко от последните си картини, нарисувани в болницата в Берлин, където Рашидов се лекува през последните няколко месеца.

За Валери Симеонов преформаторане на коалиционното споразумение е медийна дъвка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673135_za_valeri_simeonov_preformatorane_na_koalicionnoto/?ref=rss


Преди да бъде преформатирано коалиционното споразумение е по-добре да се направи отчет и да се претеглят плюсовете и минусите. Това обяви  Валери Симеонов, лидер на Националния фронт за спасение на България, който заедно с ВМРО са в Патриотичния фронт и подкрепят правителството, цитиран от агенция "Фокус".

"За мен темата за преформатирането на споразумението е една медийна дъвка, която беше пусната от министър-председателя и сега всички я дъвчат с огромно удоволствие и с огромно...

Б. Василев: Мулти-култито се провали

http://frognews.bg/news_103968/B-Vasilev-Multi-kultito-se-provali/

Мулти-култито се провали, то не е интеграция. Концепцията означаваше две култури да съществуват паралелно на една територия без да се смесват, заяви по БНР в предаването “СЪботаж“ телевизионният водещ и продуцент Бойко Василев.

Кон задръсти столичен булевард

http://pik.bg/кон-задръсти-столичен-булевард-news455234.html

Кон задръсти столичен булевард

Каруца, теглена от кон, бе изоставена от притежателите си на столичния булевард „Тодор Александров” пред офиса на „Лукойл”, този следобед, предаде БГНЕС.

Гражданите, управлявали каруцата, спрели до контейнер за боклук, не е ясно дали са се опитали да натоварят самия контейнер на каруцата или нещо друго, но конят изведнъж тръгнал по улицата.

Притежателите й избягали, а конят се разходил по шосето заедно с каруцата, влачейки и кофата за боклук, при което се образува голямо задръстване от коли на булеварда.

Километрични опашки от камиони са се образували на "Кулата"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673133_kilometrichni_opashki_ot_kamioni_sa_se_obrazuvali_na/?ref=rss


Около 3-километрова колона от камиони се е образувала на граничния пункт "Кулата" на изхода от България. В обратната посока опашката е дълга 7 км, е съобщил пред "Фокус" дежурният граничен полицай.

По думите му трафикът при пункта е изключително интензивен заради големия поток от леки автомобили и тирове и в двете посоки. Днес по обяд електрозахранването на пункта е било прекъснато за около час, което допълнително е създало затруднения при обслужването.

Към 17 часа...

Мъж е ранен при тежката катастрофа край Варна (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184829

Изключително сериозен е бил инцидентът на входа на Варна между камион на фирма за пътна поддръжка и голям микробус.
След удара цялата предница на микробуса е смазана до неузнаваемост. На място са пристигнали няколко линейки, патрулни автомобили и тежка техника.В района се е образувало задръстване и движението и до момента е затруднено,
Изключително сериозен е бил инцидентът на входа на Варна между камион на фирма за пътна поддръжка и голям микробус. След удара цялата предница на микробуса е смазана до неузнаваемост. На място са пристигнали няколко линейки, патрулни автомобили и тежка техника.В района се е образувало задръстване и движението и до момента е затруднено,

Путин: Русия може лесно да работи както с Асад, така и със САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=309370

Руският президент Владимир Путин каза, че Москва може лесно да работи с всички страни, участващи в усилията за уреждане на конфликта в Сирия, включително САЩ и сирийския президент Башар Асад, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии, цитирани от БТА.

Дете е в шок, след като крадец нахлу при него, за да го обере (ВИДЕО)

http://petel.bg/Dete-e-v-shok--sled-kato-kradets-nahlu-pri-nego--za-da-go-obere--VIDEO-__138304

Кадър: Нова Тв 12 годишно момиче - заключено в апартамента си, докато крадец го обира пред очите му. Детето е в шок, а родителите се...

Новата Мис Свят е испанката Мирела Ройо

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538126

Мис Испания - Мирела Лалагуна Ройо спечели титлата Мис Свят по време на големия финал на 65-ия Световен конкурс за мис. Домакин на световния конкурс е комплекс Beauty Crown Hotel в Саня, провинция Хайнан, Китай. ...

Мъж е ранен при тежката катастрофа край Варна (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184823

Изключително сериозен е бил инцидентът на входа на Варна между камион на фирма за пътна поддръжка и голям микробус
След удара цялата предница на микробуса е смазана до неузнаваемост. На място са пристигнали няколко линейки, патрулни автомобили и тежка техника.В района се е образувало задръстване и движението и до момента е затруднено, съобщи petel.
Изключително сериозен е бил инцидентът на входа на Варна между камион на фирма за пътна поддръжка и голям микробус След удара цялата предница на микробуса е смазана до неузнаваемост. На място са пристигнали няколко линейки, патрулни автомобили и тежка техника.В района се е образувало задръстване и движението и до момента е затруднено, съобщи petel.

Многохилядни демонстрации в Полша против възраждане на фашизма

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/70135/Mnogohilyadni-demonstratsii-v-Polsha-protiv-vazrazhdane-na-fashizma

/Поглед.инфо/ Хиляди отново излязоха днес по улиците на Варшава и в големите градове на Полша, за да защитят демокрацията. Според демонстрантите управляващите консерватори от Партията право и справедливост на Ярослав Качински представляват заплаха за демокрацията в страната.

Хиляди се събраха на втори антиправителствен протест в Полша

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/19/2673131_hiliadi_se_subraha_na_vtori_antipravitelstven_protest/?ref=rss


Хиляди се събраха на антиправителствен протест в Полша заради недоволство след назначаването на съдии в най-висшия съд на Полша, които могат да помогнат на правителството да прокара законодателни промени. Според опозицията те са заплаха за демокрацията.

Демонстрации имаше в 20 полски градове, а организаторите заявиха, че в столицата Варшава са се събрали петдесет хиляди души, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.
  "Управляващата партия ще унищожи Конституционния съд. От...

САЩ посочиха кои страни се кани да окупира Путин

http://www.klassa.bg/News/Read/article/261971_%D0%A1%D0%90%D0%A9+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%

 Американският политолог Пол Гобъл, считан в Щатите за „експерт по въпросите на Русия”, не изключва, че „Русия може да нападне нови територии”, пише „Русская весна”. Според него, Владимир Путин може да остане на власт само ако удържа населението на Русия на ръба на „истерична мобилизация”.
„Нападението може да стане по различен начин. Първо, нападение от самата Русия на съседни територии – на първо място на Южна Осетия, на части от белоруската територия и нови украински територии. Можем да очакваме руски атаки дори в Северен Казахстан. Мисля, че колкото повече руснаци приемат проблема без съпротива, толкова по-активно те ще атакуват” – разсъждава американския експерт.

Политологът предупреждава, че и други страни в света, имайки пред вид преди всичко Китай, могат също да започнат да се държат като Русия.

„Ако Китай види, че международната общност не се безпокои какво прави Русия в Крим или в Южна Осетия, тогава ще видим много сериозна политика на настъпление в Южнокитайското море, предвестници на която вече наблюдаваме” – отбелязва Гобъл.

Пол Гобъл по време на президентството на Рейгън е заемал длъжността съветник на държавния секретар Джеймс Бейкър.

Токио 2020 ще струва шест пъти повече от предвиденото

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673130_tokio_2020_shte_struva_shest_puti_poveche_ot/?ref=rss


Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 г. ще струват шест пъти повече, отколкото първоначално предвиждаха организаторите, обяви японският канал NHK. Разходите за подготовката и организацията ще са 14.85 милиарда щатски долара. 

Увеличението на бюджета се дължи на допълнителни разходи за използването на столични магистрали, които организационният комитет не е предвидил, както и нарастващите разходи за строителни материали и работници. 

В сумата от близо...

Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ

http://svetoven.pogled.info/russia/news/70134/Rusiya-nyama-namerenie-da-razvalya-otnosheniyata-si-s-turskiya-narod

/Поглед.инфо/ Искам отново да подчертая - Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ, когото смятаме за приятелски народ.

Мъж пострада в катастрофа между бус и камион във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=309371

Мъж на 35 години пострада в катастрофа на входа на Варна, научи Moreto.net. Инцидентът е станал малко след 15 часа в района на бензиностанция "Петрол" на магистралата. Пострадалият е шофирал микробус и се е блъснал в спрял в аварийната лента товарен автомобил.

Стилиян Петров пропя заради фондацията си (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184789

Стилиян Петров се появи и в музикален клип, който е записал песен в подкрепа на фондацията си. Тя е съвместна с тази на Джеймс
Стилиян Петров се появи и в музикален клип, който е записал песен в подкрепа на фондацията си. Тя е съвместна с тази на Джеймс

Разкрити са повече от 320 чужди агенти в Русия

http://svetoven.pogled.info/russia/news/70133/Razkriti-sa-poveche-ot-320-chuzhdi-agenti-v-Rusiya

/Поглед.инфо/ Спецслужбите на РФ предотвратиха над 30 престъпления с терористичен характер, съобщи президентът Владимир Путин на тържество в Кремълския дворец, посветено на Деня на работниците от органите за сигурност на страната.

Европа има нужда да си спомни бруталната история

http://www.investor.bg/analizi/91/a/evropa-ima-nujda-da-si-spomni-brutalnata-istoriia-208174/

Европа е в лошо състояние и началото на възстановяването е да се признае тежестта на заболяването, а не да се отрича

Светлин Русев и ЧАПА дариха картини за коледния бал на Ротари в Монтана

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184785


Картинa на Светлин Русев бе продадена за 2700 лева на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб в Монтана. Живописното платно стана притежание на депутата от реформатоския блок доц. Борислав Великов и ще краси колекцията му. В търга бe закупенa и графика на Георги Чапкънов- Чапа за 2200 лева от местен бизнесмен.
Картинa на Светлин Русев бе продадена за 2700 лева на Коледния благотворителен бал на Ротари клуб в Монтана. Живописното платно стана притежание на депутата от реформатоския блок доц. Борислав Великов и ще краси колекцията му. В търга бe закупенa и графика на Георги Чапкънов- Чапа за 2200 лева от местен бизнесмен.

„Ислямска държава” обяви война на Саудитска Арабия с екзекуция (видео)

http://petel.bg/---Islyamska-darzhava----obyavi-voyna-na-Sauditska-Arabiya-s-ekzekutsiya--video-__138303

Групировката „Ислямска държава” обяви война на Саудитска Арабия, след като най-богатата държава в Близкия Изток стана 34-ия участник в...

Предсрочни избори ще бъдат необходими

http://bulgarski.pogled.info/news/70132/Predsrochni-izbori-shte-badat-neobhodimi

/Поглед.инфо/ „Стабилността на кабинета има своята цена и тя е 50% от българските граждани да живеят в бедност. Включително се плаща и мантрата за фискалната стабилност с 16 млрд. лв. дълг и това тласка страната в една дългова спирала, от която няма излизане“.

Хиляди на протест в Полша срещу действията на властта за Конституционния съд

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538125

Хиляди хора взеха участие в демонстрации в Полша, за да изразят недоволство от действията на новото правителство по отношение на Конституционния съд, които опозицията смята за заплаха за демокрацията, съобщи Асошиейтед прес. Митинг пред парламента във Варшава, на който се събраха хиляди, бе разпръснат заради анонимна заплаха за бомба, която се оказа фалшива. Демонстрации имаше в около 20 полски града и дори в няколко градове в чужбина, включително Лондон, Брюксел и Токио, съобщиха организаторите. Демонстрантите се опасяват, че 26-годишната полс...

Турция и ЕС са затворили въздушното си пространство за руската далекобойна авиация

http://www.cross.bg/ryskata-aviatziya-tyrtziya-1492238.html

/КРОСС/ Турция и страните от ЕС са затворили своето въздушно пространство за руските далекобойни самолети, които нанасят удари по позициите на „Ислямска държава" в Сирия, съобщи заместник-командващият далекобойната авиация на руската армия ген.-майор Анатолий Коновалов, цитиран от Regnum. „Във връзка с това руските пилоти са принудени да удължават маршрута си, заобикаляйки Европа. Въпреки условията, руската авиация е доказала, че може да изпълни всяка поставена задача", отбеляза офицерът.

Дипломат: Турската външна политика се провали в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=309368

Сирия бе тест за турската външна политика и тя се провали. Мнението изрази в предаването "Седмицата" на телевизия "Европа" Бранимир Младенов, бивш генерален консул на България в Истанбул. Според него свалянето на Башар Асад, което бе и основната цел на Анкара, не изглежда много възможно в близкото бъдеще.

"Силата се пробужда" чупи кино рекорди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184779

„Междузвездни войни: Силата се пробужда” се очаква да бие рекорда за най-много приходи от премиерния уикенд в кината по цял свят, предаде Ройтерс.
До момента Епизод VII от култовата сага е събрал 125 милиона долара, като сумата расте с всяка минута. Очаква се до края на премиерния уикенд да достигне 225 млн. долара.
„Междузвездни войни: Силата се пробужда” се очаква да бие рекорда за най-много приходи от премиерния уикенд в кината по цял свят, предаде Ройтерс. До момента Епизод VII от култовата сага е събрал 125 милиона долара, като сумата расте с всяка минута. Очаква се до края на премиерния уикенд да достигне 225 млн. долара.

Вижте снимки от зверското автомеле във Варна

http://pik.bg/вижте-снимки-от-зверското-автомеле-във-варна-news455220.html

Вижте снимки от зверското автомеле във Варна

Изключително сериозен е бил инцидентът на входа на Варна. Катастрофата е станала между камион на фирма за пътна поддръжка и ТИР. След удара цялата предница на ТИР-а е смазана до неузнаваемост.

 На място са пристигнали няколко линейки, патрулни автомобили и тежка техника.

 В района се е образувало задръстване и движението и до момента е затруднено, уточнява Петел.бг. 

Все още няма информация дали има тежко пострадали след сблъсъка.

 

"Силата се пробужда" чупи кино рекорди

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184775

„Междузвездни войни: Силата се пробужда” се очаква да бие рекорда за най-много приходи от премиерния уикенд в кината по цял свят, предаде Ройтерс.
До момента Епизод VII от култовата сага е събрал 125 милиона долара, като сумата расте с всяка минута. Очаква се до края на премиерния уикенд да достигне 225 млн. долара.
„Междузвездни войни: Силата се пробужда” се очаква да бие рекорда за най-много приходи от премиерния уикенд в кината по цял свят, предаде Ройтерс. До момента Епизод VII от култовата сага е събрал 125 милиона долара, като сумата расте с всяка минута. Очаква се до края на премиерния уикенд да достигне 225 млн. долара.

Испанка взе титлата "Мис свят" 2015 (снимки и видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_610303.html

23-годишната испанка и професионален модел Мирея Лалагуна Ройо (Mireia Lalaguna Royo) спечели 65-то издание на Мис свят.  Подвластнички на красавицата от Барселона са от Русия и Индонезия. Рускинята София Никитчук е втората най-красива жена в света, а трета е индонезийката Мария Харфанти (Maria Harfanti).  София Никитчук Мария Харфанти A big congratulations to #Spain Miss World 2015 @MWSpain #MissWorld2015 . https://t.co/jfKndGq3OC — London Live (@LondonLive) December 19, 2015

Спрени от продажба са 50 тона месо след акция на полицията и НАП

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673127_spreni_ot_prodajba_sa_50_tona_meso_sled_akciia_na/?ref=rss


Спряно от продажба е почти 50 тона месо и месни продукти след проведена двудневна мащабна проверка на служители на столичната полиция и НАП в общо 43 обекта, съобщи пресцентърът на МВР.

Част от замразените продукти  са били без документи за произход и годност. По-голямото количество месо е открито в три склада - в единия е намерено  1 302 кг месо без сертификати, в другия - 20 000 кг, а  в третия – 20 300 кг . 

Без документи за проследимост са открити още 1 680 кг риба и...

Очаква се 5-7% ръст на туристите през зимния сезон

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ochakva-se-5-7-ryst-na-turistite-prez-zimniia-sezon-208173/

Има интерес към българските зимни курорти от нови пазари, според зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева

ВВС: Голямата част от обогатения уран, произведен в Иран, ще бъде изнесен в Русия

http://www.cross.bg/yran-rysiya-obogaten-1492237.html

/КРОСС/ Иран възнамерява в близките дни да изнесе по-голямата част от произведения в страната обогатен уран в Русия, предаде ВВС. Според сключения през юни договор Иран е задължен да съкрати запасите си на обогатен уран до 300 килограма. „Следващите дни около девет тона обогатен уран ще бъдат изнесени в Русия", съобщи ръководителят на иранската агенция по ядрена енергетика Али Акбар Салехи. Председателят на МААЕ Юкия Амано заяви, че свалянето на санкциите е възможно през януари, преди провеждащите се в страната избори.

Убиха по невнимание бившия директор на Пътното в Малко Търново

http://petel.bg/Ubiha-po-nevnimanie-bivshiya-direktor-na-Patnoto-v-Malko-Tarnovo__138301

Бившият директор на Пътното в Малко Търново З. Т. е убит по време на лов край Малко Търново, съобщявя Флагман.Бг. Инцидентът е станал под...

Новата седмица започва с празник! На 21 Декември Имен ден празнуват...

http://petel.bg/Novata-sedmitsa-zapochva-s-praznik--Na-21-Dekemvri-Imen-den-praznuvat---__138302

Св. Юлиания била дъщеря на знатни родители езичници. Още от малка била сгодена за Елевсий ‐ също от знатен род и езичник. Когато...

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин"

http://sofia.actualno.com/trima-dushi-sa-postradali-pri-pojar-v-stolichnija-kvartal-lulin-news_514359.html

Трима души са пострадали при пожар в столичния квартал "Люлин - 3". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожарът е локализиран. Той е възникнал в апартамент в столичния кв. „Люлин-3“. Пострадалите са откарани в болница, информира Агенция "Фокус". Служители на столичната пожарна вече са локализирали пожара, възникнал в апартамент на 10-я етаж в жилищна кооперация в ж.к. „Люлин-3“. Сигналът за инцидента е подаден към 17.17 часа днес. Веднага на място са пристигнали полицей

Иракски военни бяха атакувани погрешка от американски самолети, девет са убитите

http://asia.actualno.com/irakski-voenni-bjaha-atakuvani-pogreshka-ot-amerikanski-samoleti-devet-sa-ubitite-news_514360.html

9 иракски военни са убити при „приятелски огън“ на американската авиация, съобщи иракският военен министър Халед ал-Обейди, цитиран от Ройтерс. Причината за инцидента е необновяване на координатите за придвижване на иракските войски при боеве с части на групировката „Ислямска държава“, посочва БНР. Според председателя на иракския парламентарен комитет по отбрана при американските военни удари са загинали 30 войници от 55-та бригада на иракската армия, а 20 души са били

ПИК TV: Коледни работилнички учат децата да обичат българската традиция

http://pik.bg/пик-tv-коледни-работилнички-учат-децата-да-обичат-българската-традиция-news455149.html

ПИК TV: Коледни работилнички учат децата да обичат българската традиция

Коледни ателиета и тази година ще помагат на децата да творят заедно с експерти на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН. Те ще могат днес и утре не само да си направят традиционни български сурвачки, но и да приготвят коледни обредни хлябове и сладки, да направят картички, да пеят коледарски песни и да разказват български коледни приказки.

Коледните ателиета бяха открити с песни, танци и наричания от танцов ансамбъл „Бъдниче“ към Двореца на децата и Коледарската група при читалище „Светлина – Кремиковци 1906“ с представяне на обичая коледуване. След това и децата, и родителите се запътиха към четирите тематични творчески ателиета за Коледа.

И като за старта на ателиетата някак естествено много деца събра именно масата, около която се правят сурвачки. Те заедно с техните родители низаха пуканки и оформяха дрянова клонка. Именно хубавата дрянова клонка с много пъпки и клончета е първото и най-необходимото, за да се направи традиционна сурвачка. Д-р Елена Водинчар, която показваше на децата как да си направят сурвачка, обясни, че клончетата се връзват и се украсяват с пуканки, ошав, нанизани на хубави гердани.

Кораб с над 100 пътници на борда потъна край индонезийски остров

http://www.moreto.net/novini.php?n=309369

Кораб с повече от 100 пътници потъна до индонезийския остров Сулавеси, съобщават местни медии, цитирани от Ройтерс. Новинарският сайт Detik.com информира, че 108 души е имало на борда на кораба, който е тръгнал от Колака, югоизточната част на острова до друго пристанище в южната част на Сулавеси.

Спряха от продажба 50 тона месо с неясен произход

http://offnews.bg/news/n_1/n_610296.html

Близо 50 тона месо с неясен произход са спрени от продажба в магазинната мрежа на страната. Това стана след мащабна проверка на МВР и данъчните на 14 и 15 декември, когато са проверени общо 43 обекта.  В процеса на работа в някои от обектите проверяващите установили различни количества замразени продукти без документи за произход и годност. По-фрапиращи са случаите на открито в три склада голямо количество месо без необходимите документи. В единия е намерено 1 302 кг месо без сертификати, в другия - 20 000 кг, а в третия – 20 300 кг, съобщиха от пресцентъра на МВР. Без документи за проследимост са открити още 1 680 кг риба и рибни продукти и 5 000 кг замразени пилета. Като общ резултат от проведените съвместни действия експертите от компетентните органи са наложили възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти, заради липса на идентификация за произход и годност. Съставени са общо 86 констативни протокола и са изискани допълнителни документи от управителите на проверените търговски дружества.

Шемп и Далмайер спечелиха преследванията в Поклюка

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673122_shemp_i_dalmaier_specheliha_presledvaniiata_v_pokljuka/?ref=rss


Две германски победи донесе днешният втори ден от трети кръг на Световната купа по биатлон, който се провежда в словенския зимен център Поклюка. Симон Шемп спечели преследването на 12.5 км при мъжете, а Лаура Далмайер триумфира в дамското преследване на 10 км. 

27-годишният Шемп записа втори пореден успех, след като вчера грабна победата в спринта. Той потегли с аванс от 15.2 секунди пред Оле Ейнар Бьорндален, не направи нито една грешка в четирите стрелби и финишира за 30:46.5...

Другите избори през 2016 г.: Следващият генерален секретар на ООН

http://offnews.bg/news/n_1/n_610295.html

Мегън Робъртс, асоцииран директор на Програмата за международни институции и световно управление към Съвета за външни отношения В разгара на шумната борба за привличане на внимание върху кандидатите за президент на САЩ, във вторник започнаха още едни важни избори, които ще излъчат следващия генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН). Докато Бан Ки-Мун се подготвя да се оттегли в края на 2016 г., след два петгодишни мандата, вече няколко месеца наблюдателите гадаят кой ще поеме поста и как ще протече самият изборен процес. Натискът за назначаването на жена, която да застане начело на „Търтъл Бей“ се увеличава след осем мъже на поста генерален секретар. Мнозина очакват наследникът на Бан Ки-мун да е от Източна Европа, единственият регион, чийто представител не е печелил изборите. Който и да е той, ще трябва да се изправи срещу ужасяваща световна хуманитарна криза, възраждаща се политика на великите сили и безпрецедентно напрежение върху миротворческата дейност на ООН. Той или тя ще трябва да поддържа движещата сила, която доведе до споразумението за борба с климатичните промени в Париж и наскоро приетите Цели за устойчиво развитие, като същевременно умее да реагира адекватно на бързо разрастващите се кризи в цял свят. След като дадоха ход на надпреварата за поста генерален секретар, тази седмица председателите на Генералната асамблея и на Съвета за сигурност изпратиха писмо, с което приканват държавите членки да излъчат кандидати за поста. Изборът на генерален секретар обикновено се извършва при затворени врати, след обсъждане между великите сили. Тази година той може да се протече по доста по-различен начин, като се има предвид нарастващото внимание от страна на гражданското общество, засиленият интерес на държавите членки на ООН и промените в назначаването на ръководители на други межднародни институции от избирането на Бан през 2006 г. досега. Хартата на ООН не дава достатъчни насоки за избора на генерален секретар. В нея се казва само, че „Генералният секретар се назначава от Общото събрание по препоръка на Съвета за сигурност“. От 1946 г. насам, Съветът за сигурност заема обща позиция по време на изборите и предлага на Генералната асамблея само един кандидат за одобрение. Процесът, чрез който Съветът избира този кандидат досега е бил забулен в тайна, а членовете му провеждат неофициално допитване помежду си, за да проверят кандидатите, без да гласуват за определени имена. Националността и компетенциите на кандидатите често се оказват еднакво важни, а генералният секретар се избира след неофициална, но не гарантирана, система на ротация на географски принцип. Цялата организация свежда ролята на Генералната асамблея (178 от членовете му не са представени в Съвета) в изборния процес единствено до одобряване на предложения кандидат и изключва всякакво участие на гражданското общество. Натискът за провеждането на по-отворен и всеобхватен селекционен процес се засилва. Подобни изисквания се увеличиха, след като големи международни институции, включително Международният валутен фонд и Световната банка, одобриха временни, макар и спорни, стъпки за по-прозрачен и конкурентен начин на избор на лидер. В самата система на ООН за няколко ръководни постове, включително в Международната организация на труда и Световната здравна организация, се определят ясни критерии и срокове, а кандидатите минават през интервю – елементи, които досега отсъстваха при избора на генерален секретар на ООН. Освен тези официални опити, няколко известни граждански кампании, включително „1 за 7 милиарда“ и „Кампания за избор на жена за генерален секретар на ООН“, настояват за повече прозрачност по време на изборния процес. Групата на старейшините, която се състои от изтъкнати и вече оттеглили се държавници и от двата пола, с председател бившия генерален секретар на ООН, Кофи Анан, също призовават за редица промени, които да направят процедурата по-обхватна. Междувременно, коалиция от държави членки на ООН от различни региони, като Гана, Нова Зеландия, Саудитска Арабия и Швейцария, наречена Група за отчетност, съгласуваност и прозрачност (ГОСП), фокусира вниманието на Генералната асамблея върху необходимостта от подобрения в изборния процес. В резултат на тези разнопосочни усилия, Съветът за сигурност бе принуден да преотстъпи част от своите привилегии на повече държави членки на ООН. През септември Генералната асамблея прие резолюция, която призовава председателите на Общото събрание и на Съвета за сигурност да дадат ход на изборите за генерален секретар чрез общо писмо. В резолюцията се отбелязва, че всички кандидати за поста трябва да се представят пред Генералната асамблея и че критериите 'пол и географско разпределение' трябва да се вземат под внимание в изборния процес. Общото писмо беше оповестено тази седмица след обширна дискусия в Съвета за сигурност. Освен това, в него се говори за доброволни, неофициални срещи между кандидатите и членовете на Генералната асамблея. Фактът, че писмото се публикува толкова рано навежда на мисълта, че изборът на следващия генерален секретар през 2016 г. ще бъде по-прозрачен и обхватен. Остават няколко въпроса без отговор, въпреки видимия напредък. Първият е свързан със сроковете. Граждански активисти и ГОСП настояват на държавите да се даде ясен срок за номиниране на кандидати за генерален секретар. В миналото закъснелите кандидати са били използвани да изведат Съвета от задънена улица, след като няколко кръга на гласуване са завършили без постигане на консенсус. Например, през 1981 г. Хавиер Перес де Куеляр се появява на сцената в последния момент, след като става ясно, че другите кандидати не са получили подкрепата на постоянните членове на Съвета. Каква е поуката? „Изчакайте да минат достатъчно кръгове на гласуване и Съветът за сигурност ще подкрепи всеки, чиято кандидатура не е изцяло спорна“, съветва Дейвид Стивън. Въпреки че това може да е гаранция за печеливша изборна стратегия, Генералната асамблея ще разполага с по-малко време да обсъди кандидатите, които късно влизат в надпреварата. Препятствието пред тази възможна реформа идва от страна на Русия, която досега парираше опитите да се определи конкретен срок за номиниране на кандидати. Вторият въпрос без отговор е дали ще се определят ясни критерии за поста. Такива никога не са били разработвани, въпреки че генералният секретар ръководи световна сила от над 100,000 миротворци и разпределя годишен бюджет от няколко милиарда долара. В резолюцията на Генералната асамблея от септември няма ясни изисквания по този въпрос, а просто се призовава за представяна на кандидати с „доказани лидерски и управленски способности, богат опит в международните отношения, силни дипломатически и комуникационни умения и владеене на няколко езика". Общото писмо също не определя точни изисквания за компетенциите. В идеалния случай, в последващите преговори ще се обръща специално внимание на уменията и опита, необходими за поста. Третото неизвестно е дали Съветът за сигурност най-накрая ще се съгласи да представи повече от един кандидат за гласуване на Генералната асамблея. Групата на старейшините предложи кандидатите да са трима, а коалицията „1 за 7 милиарда“ - поне двама. Конкуренцията ще се засили, ако всички държави членки на ООН получат възможността да избират измежду няколко кандидати. Разбира се, тази стъпка може да има и недостатъци. Кандидатите (и правителствата, които са ги номинирали) ще се изкушат да угодничат на определени групи от държави членки на ООН. Освен това, след изключително оспорваната надпревара, на победителя може да му е трудно да си осигури подкрепата на онези, които не са гласували за него, или нея. Ето защо е разбираемо, защо постоянните членове на Съвета за сигурност предпочитат да запазят сегашния избор на само един кандидат. Все пак ще бъде жалко, ако това не се промени. Макар че крият риск, конкурентните ибори дават надежда за по-голяма легитимност на назначаването на генерален секретар. Според най-вероятния сценарий, изборите за генерален секретар на ООН през 2016 г. ще са най-отворените и прозрачните досега, въпреки че желанието на повечето членове на Генералната асамблея всяка страна да излъчи по един кандидат, няма да се осъществи. Подобно на много решения на ООН, изборите ще представляват объркана комбинация от привилегии на великите сили и илюзията за обхватност. Въпреки цялата тази несигурност, уверените наблюдатели на ООН не са се отказали да залагат за евентуален победител – към момента на написване на тази статия шансовете са на страната на Ирина Бокова, българка, която в момента е начело на ЮНЕСКО.

Хакери от топ 5 в света удрят ФБР и НАСА

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5183713

Митник, Ламо, Джеймс и Морис
днес тестват
информационната
сигурност.
Поулсън е журналист
Имената Кевин Митник, Ейдриън Ламо, Джонатан Джеймс, Робърт Морис и Кевин Поулсън едва ли говорят нещо на повечето хора. Зад тях обаче се крият петте най-големи хакери в историята на компютърните технологии. Те са извършвали сериозни киберпрестъпления срещу
Митник, Ламо, Джеймс и Морис днес тестват информационната сигурност. Поулсън е журналист Имената Кевин Митник, Ейдриън Ламо, Джонатан Джеймс, Робърт Морис и Кевин Поулсън едва ли говорят нещо на повечето хора. Зад тях обаче се крият петте най-големи хакери в историята на компютърните технологии. Те са извършвали сериозни киберпрестъпления срещу

Кораб с над 100 души на борда потъна край бреговете на индонезийски остров

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538121

Кораб с над 100 души на борда потъна край бреговете на индонезийския остров Сулавеси, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии. Плавателният съд е потеглил от град Колаката в Югоизточно Сулавеси към Южно Сулавеси. Противоречиви са данните за хората на борда. Според някои индонезийски медии на кораба е имало 108 души, а според други 122 души Източник: БТА...

Австрийският посланик съветва България да не настоява за Шенген

http://www.mediapool.bg/avstriyskiyat-poslanik-savetva-bulgaria-da-ne-nastoyava-za-shengen-news243346.html

Не смятам, че сега е моментът за България да настоява за членство в Шенген, коментира австрийският посланик в Българи Роланд Хаузер пред БНР. “Бъдещето на Шенгенското споразумение не е ясно, но със сигурност то ще претърпи сериозни промени. Така, че България ще трябва отново да изчака. И когато се очертае новата рамка на Шенген, да постави своето членство на дневен ред. А аз съм сигурен, че и тогава Австрия ще подкрепи България", каза дипломатът. Той напомни, че Шенгенското споразумение в момента е подложено на сериозно изпитание. “В рамките на Шенгенската зона се издигат огради, въведен е отново контролът по границите. Европейската комисия сериозно обмисля промени в тази насока“, коментира Хаузер. По думите му изходът от бежанската криза е решаването на военните конфликт в Сирия и Ирак. "Но и минава и през изграждането на зони за сигурност, на горещи точки за първична регистрация на бежанците и тяхното разпределение , както и през сигурна защита на външните граници на Европейския съюз", смята дипломатът. Според него вече е пределно ясно, че нито една страна, засегната от бежанската вълна, не е в състояние да се справи сама с проблема и е нужно общоевропейско решение. Дипломатът каза, че ЕС е изправен със сигурност пред едно от най-големите изпитания от създаването си, но и че той винаги е успявал да намери правилното решение.

П. Симеонов: Бъдещите ни хъшове пак ще са в Румъния

http://frognews.bg/news_103967/P-Simeonov-Badeshtite-ni-hashove-pak-shte-sa-v-Rumaniia/

Чух по радиото, че Румъния прави сериозни усилия пред Брюксел да спрат да я свързват с България. Тежи й. Пречка сме за нейната по-нататъшна евроинтеграция. Мисля, че е разумно и перспективно управниците, нашата интелигенция и будното гражданство вкупом да подкрепим Румъния, написа на стената си във Фейсбук Петко Симеонов, политик от близкото минало.

Елхите в Кюстендил по-скъпи от софийските с до 10 лв.

http://offnews.bg/news/n_1/n_610292.html

Елхите в Кюстендил се продават по-скъпо, отколкото в София. В града вече са доставени 7 хиляди контролни пластини, необходими за означение на законно отсечените дръвчета, съобщава БНР. Продажбата на коледни дреъвчета е в разгара си. Елхите на кюстендилския пазар са по-скъпи с 5 до 10 лв. в сравнение с тези в столицата и някои от съседните градове. Това казват клиенти. Обяснението е, че и при тази „стока“ има наложен монопол, за да се държат цените високи. За елха тукашните търговци искат по 15, 20, 25 лв. Мотивацията е, че дръвчетата са гледани в собствен разсадник. Живите елхи пък са до 60 лв. на дръвче. Според директора на Агенцията за горите инженер Тодоров монополът е невъзможен. Да продават елхи са заявили търговци и фирми, дори общини и ведомства. Всеки определя цените на пазарен принцип.

Кола се заби в ТИР в Русе

http://pik.bg/кола-се-заби-в-тир-в-русе-news455207.html

Кола се заби в ТИР в Русе

Тежка катастрофа е станала днес по обяд на бул. България.

По първоначална информация са се сблъскали лек автомобил и ТИР. Сигналът за инцидента е подаден в Спешна помощ около 11:09, които веднага са се отзовали.

От там съобщиха, че на място е прегледан шофьора на лекия автомобил, който освен стреса от инцидента не е имал травми, които да изискват медицинска намеса, уточнява "Топновини".

Шофьорът на ТИР-а не е пострадал.

България в топ 3 на най-евтините дестинации за руснаците

http://www.moreto.net/novini.php?n=309365

България е една от трите най-евтини туристически дестинации за руснаците. Това показва проучване на сайта Travel.ru. Проучването обхваща хотелските резервации на индивидуалните туристи между 1 януари 2015 г. и края на декември. Сравнявани са сумите, които туристите са били готови да платят, в 50-те най-търсени от тях държави.

Увеличава се броят на наетите лица в Сливенска област

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1537998

68.2 хиляди е броят на заетите лица на 15 и повече навършени години в област Сливен през третото тримесечие на годината. От тях 36.8 хил. са мъже, а 31.4 хил. са жени. Коефициентът на заетост в областта. е 43.4% (при 50.3 % за страната). Той е съответно 48.5% за мъжете и 38.6% за жените. По коефициент на заетост област Сливен е на двадесет и второ място в страната. В сравнение с второто тримесечие на 2015 г. общият брой на заетите лица се е увеличил с 3.3%, а спрямо третото тримесечие на 2014 г. - с 1.5% . През третото тримесечие на 2015 г. зае...

НАТФИЗ горя

http://www.bnews.bg/article-145244

Пожар горя в района на НАТФИЗ, на ул. "Раковски" 114.

Хиляди на протест в Полша срещу правителството

http://frognews.bg/news_103966/Hiliadi-na-protest-v-Polsha-sreshtu-pravitelstvoto/

Хиляди поляци участваха в протестни демонстрации в Полша срещу действия на новото консервативно правителство да неутрализира Конституционния съд като надзорен орган, следящ действията на правителството, съобщава АП.

Трима са пострадали в огнената стихия в столицата

http://petel.bg/Trima-sa-postradali-v-ognenata-stihiya-v-stolitsata__138300

Снимка: Булфото, архив Трима души-две жени и един мъж, са пострадалите от пожара в столичния квартал "Люлин"-3. Те са откарани в болница....

Убиха бившия директор на Пътното в Малко Търново

http://petel.bg/Ubiha-bivshiya-direktor-na-Patnoto-v-Malko-Tarnovo__138301

Бившият директор на Пътното в Малко Търново З. Т. е убит по време на лов край Малко Търново, съобщявя Флагман.Бг. Инцидентът е станал под...

Лавина затрупа къщи в Норвегия, шестима са ранени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184755

Шест човека са ранени, а няколко са изчезнали, след като лавина затрупа къщи на арктическия архипелаг Свалбард в Северна Норвегия, съобщи телевизия Ей Би Си. Напълно унищожени са 10 от домовете.
Тоне Херцберг, говорител на кметството на Свалбард коментира,че е "нещо напълно логично" да се вярва,че появата на лавината е свързана с преминалата преди
Шест човека са ранени, а няколко са изчезнали, след като лавина затрупа къщи на арктическия архипелаг Свалбард в Северна Норвегия, съобщи телевизия Ей Би Си. Напълно унищожени са 10 от домовете. Тоне Херцберг, говорител на кметството на Свалбард коментира,че е "нещо напълно логично" да се вярва,че появата на лавината е свързана с преминалата преди

Лавина затрупа къщи в Норвегия, шестима са ранени (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184740

Шест човека са ранени, а няколко са изчезнали, след като лавина затрупа къщи на арктическия архипелаг Свалбард в Северна Норвегия, съобщи телевизия Ей Би Си. Напълно унищожени са 10 от домовете.
Тоне Херцберг, говорител на кметството на Свалбард коментира,че е
Шест човека са ранени, а няколко са изчезнали, след като лавина затрупа къщи на арктическия архипелаг Свалбард в Северна Норвегия, съобщи телевизия Ей Би Си. Напълно унищожени са 10 от домовете. Тоне Херцберг, говорител на кметството на Свалбард коментира,че е "нещо напълно логично" да се вярва,че появата на лавината е свързана с преминалата преди

Спад в цените на имоти и отлив на купувачи по морето

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538119

Спад в цените на недвижимите имоти и отлив от чуждестранни купувачи отчитат брокери по морето. В момента квадратен метър за обзаведен апартамент в западната част на най-големия ни туристически комплекс - Слънчев бряг се предлага за 350 евро. За сравнение - в предходни години сумата беше с 200 евро повече. Причината за ценовия срив е криза на свръхпредлагането и оттеглянето на руснаците, които държаха основния дял в имотния пазар. От доскорошни купувачи, те вече преминават в друга роля - тази на продавачи. Апартаменти вече могат да се намерят на...

Масови антиправителствени протести в Полша

http://offnews.bg/news/n_1/n_610282.html

Хиляди поляци излязоха за втора поредна събота на протест срещу правителството, предаде Ройтерс. Демонстрации имаше в 20 полски градове, а организаторите заявиха, че в столицата Варшава са се събрали петдесет хиляди души, съобщава БНР. Хората обвиняват кабинета на евроскептичаната партия на Правото и справедливостта, че подкопава демократичтите принципи и подкрепя крайните изказвания и действия на унгарския премиер Виктор Орбан. Според кабинета, който беше сформиран преди месец, трябва да има по-пряк контрол върху държавните институции и гласът на Полша да се чува в чужбина.

Тежка катастрофа между ТИР и камион за пътна поддръжка на входа на Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184736

Изключително тежка катастрофа е възникнала на входа на Варна, съобщи
Изключително тежка катастрофа е възникнала на входа на Варна, съобщи "Петел". В момента към мястото на инцидента пътуват линейки и пожарна. Жестоката катастрофа на магистралата е между ТИР и камион на една от фирмите за пътно поддържане. По първоначална информация ТИР-ът се е забил в камиона. Очаквайте подробности.

Тежка катастрофа между ТИР и камион за пътна поддръжка на входа на Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184738

Изключително тежка катастрофа е възникнала на входа на Варна, съобщи "Петел". В момента към мястото на инцидента пътуват линейки и пожарна.
Жестоката катастрофа на магистралата е между ТИР и камион на една от фирмите за пътно поддържане. По първоначална информация ТИР-ът се е забил в камиона.
Очаквайте подробности.
Изключително тежка катастрофа е възникнала на входа на Варна, съобщи "Петел". В момента към мястото на инцидента пътуват линейки и пожарна. Жестоката катастрофа на магистралата е между ТИР и камион на една от фирмите за пътно поддържане. По първоначална информация ТИР-ът се е забил в камиона. Очаквайте подробности.

Облачността намалява до предимно слънчево в неделя

http://www.cross.bg/gradysa-predimno-slunchevo-1492236.html

/КРОСС/ В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ще бъде облачно. Около обяд мъглите ще се разсейват, а облачността ще намалява до предимно слънчево време. Ще бъде тихо. Минималните температури в повечето места ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 7 и 12 градуса, съобщиха от НИМХ-БАН. Над Черноморието в сутрешните часове ще има временни увеличения на облачността. След обяд ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 8-12 градуса. В планините ще е предимно слънчево и почти тихо. Само по най-високите върхове ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - 1 градус. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще се повиши още. В понеделник ще бъде тихо и на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или облачно. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 7 и 12 градуса, по-ниски към 3-5 градуса ще остават в местата с трайна мъгла. Във вторник в Северна България за кратко ще духа слаб до умерен западен вятър и в Дунавската равнина ще бъде предимно слънчево, дневните температури там също ще са по-високи от предишните дни

10 хиляди деца по-малко са родени през 2015 година

http://www.cross.bg/kostov-dete-hilyadi-1492235.html

/КРОСС/ Близо 10 хиляди бебета по-малко са се родили през 2015 г. в сравнение с предходните 12 месеца, показва справка от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването до 19 декември, цитирана от „Труд".  Сигнали, че и тази година ще бъде отчетен отрицателен прираст, се дават от близо седем месеца, коментира доц. Иван Костов, директор на столичната Първа АГ болница „Св. София". Това е тенденция от последните 30 години, като на моменти се наблюдават пикове и спадове. „Бъдещите майки стават все по-малко, защото българите се страхуват от икономическата обстановка. Смятат, че няма да се справят финансово с издръжката на дете", заявява още доц. Костов. Следващият негативен фактор е, че модерната българка забременява все по-късно. Така обаче самият процес на зачеване и износване често е усложнен заради възрастта й. Тя предпочита да прави кариера, да пътува. Костов е категоричен, че жената трябва да роди първото и второто си дете между 20-ата и 30-ата си година, тъй като това е идеалната възраст. След 37-ата година яйчниковият резерв намалява.  

Започна подготовката за обезопасяване на скалните маси в Провадия

http://www.moreto.net/novini.php?n=309364

Започна подготовката за обезопасяването на част от скалния венец, от който се срутиха 250 тона скали в Провадия, съобщи кметът на общината Филчо Филев. Първото, което ще направим, е просека, за да стигнат машините и хората до опасните скали, които заплашват да паднат.

Ново разкритие за Хитлер направи историк

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538118

Германският историк проф. професор Петер Флайшман разполага с неопровержими доказателства, че Адолф Хитлер е имал само един тестис, съобщи в."Дейли телеграф". Това показват медицински документи, продадени на търг през 2010 година, а след това прибрани за изучаване от баварското правителство. Флайшман разполага с отчета на доктор Йозеф Щайнер Брин, лекар на затвора Ландсберт, където през 1923 година Хитлер е бил затворен след неуспешния "бирен пуч". Според него бъдещият фюрер е имал само един тестис. Хитлер страдал от крипторхизъм - вроден дефек...

Пожар в заведение в центъра на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184733

Пламъци обхванаха част от заведение в центъра на София. Пожарът са разгоря в събота в сграда, разположена в непосредствена близост до НАТФИЗ, съобщава Нова телевизия.
Огънят тръгнал от аспирацията на заведението, съобщиха за Нова от столичната пожарна.
При инцидента няма пострадали. Няколко екипа огнеборци веднага се отзова на сигнала.
Пламъци обхванаха част от заведение в центъра на София. Пожарът са разгоря в събота в сграда, разположена в непосредствена близост до НАТФИЗ, съобщава Нова телевизия. Огънят тръгнал от аспирацията на заведението, съобщиха за Нова от столичната пожарна. При инцидента няма пострадали. Няколко екипа огнеборци веднага се отзова на сигнала.

Пожар в заведение в центъра на София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184725

Пламъци обхванаха част от заведение в центъра на София. Пожарът са разгоря в събота в сграда, разположена в непосредствена близост до НАТФИЗ, съобщава Нова телевизия.
Огънят тръгнал от аспирацията на заведението, съобщиха за Нова от столичната пожарна.
При инцидента няма пострадали. Няколко екипа огнеборци веднага се отзова на сигнала.
Пламъци обхванаха част от заведение в центъра на София. Пожарът са разгоря в събота в сграда, разположена в непосредствена близост до НАТФИЗ, съобщава Нова телевизия. Огънят тръгнал от аспирацията на заведението, съобщиха за Нова от столичната пожарна. При инцидента няма пострадали. Няколко екипа огнеборци веднага се отзова на сигнала.

Уникален кебап за 1 300 димитровградчани сготвиха в най-големия тиган на България

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538117

Уникален коледен кебап сготви днес на централния площад в Димитровград майстор Ангел Ангелов от Копривщица- собственик на най-големия български тиган. За първи път той комбинира рецептите за юнашки и фермерски кебап и след като остана доволен от резултата обяви, че ще нарече кебапа димитровградски.  За него бяха използвани 105 кг месо, 70 кг лук, 50 кг гъби, 25 моркови и по 20 грах и царевица, 5 л олио, 5 кг масло, черен пипер и сол на вкус, осигурени от дарители. Приготвянето му продължи около 4 часа, на огън.

Американски младеж е заподозрян за бомбената заплаха, затворила над 1000 училища в Лос Анжели

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/19/2673118_amerikanski_mladej_e_zapodozrian_za_bombenata_zaplaha/?ref=rss


Американски гражданин, който в момента се намира в Румъния, е основният заподозрян за бомбена заплаха, довела до затварянето на над хиляда училища в Лос Анджелис, съобщи "Медиафакс", като се позовава на американската телевизия Си Би Ес Нюз.

Винсънт Кенфийлд, 21-годишен американец от щата Мейн, който живее от две седмици в Румъния, е заподозрян, че е отправил бомбена заплаха, заради която всички обществени училища в град Лос Анджелис, щата Калифорния, бяха затворени на 15 декември....

Билетите за турнето на Адел свършиха за минути

http://www.cross.bg/prodadeni-adel-biletite-1492234.html

/КРОСС/ Вече няма смисъл да търсите билети за световното турне на Адел, след като билетите за всички дати от предстоящата догодина обиколка бяха продадени за минути, съобщи Дарик. След невероятните 5,2 милиона продажби от новия й албум „25", миналата седмица 27-годишната британска певица обяви 56 дати от турнето си на северноамериканския континент през юли 2016 година. Билетите влязоха в продажба на 17 декември и бяха продадени за минути. Концертите започват в Сейнт Пол, Минесота, през юли и завършват в Мексико Сити през ноември. Новият „25" постигна търговски рекорд и в Обединеното кралство, където бяха продадени над 1 милион копия за десет дни. Албумът с водещата песен Hello е като предишния албум - много балади, пълни с емоции - от носталгията по детството до любовните мъки. Успехът му е забележителен и защото става във време, в което продажбите на албуми продължават да спадат с навлизането на музиката в онлайн пространството преди двайсетина години. Адел не постъпи като много свои колеги и не предостави албума си на стрийминг сайтовете за музика онлайн, като Spotify.

Валери Симеонов смята идеята за ново коалиционно споразумение за кьорфишек

http://politics.actualno.com/valeri-simeonov-smjata-idejata-za-novo-koalicionno-sporazumenie-za-kiorfishek-news_514351.html

Преформатирането на споразумението за коалиционното управление е една медийна дъвка, която беше пусната от министър-председателя и сега всички я дъвчат с огромно удоволствие и с огромно неразбиране, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято партия подкрепя правителството през коалицията Патриотичен фронт заедно с ВМРО, съобщава Mediapool.bg. “Ставало дума не за преформатиране, а за медиен кьорфишек, с който ще прехвърляме топката в медиите сигурно до Коледа и до Нова година поне", допъл

Два товарни автомобила се удариха на АМ "Хемус"

http://varna.actualno.com/dva-tovarni-avtomobila-se-udariha-na-am-hemus-news_514356.html

ва товарни автомобила се удариха на автомагистрала „Хемус” на входа на Варна, предаде агенция „Фокус”. Единият автомобил бил паркирал в аварийната лента, когато е блъснат от друг. Има сериозни материални щети по превозните средства. Единият шофьор е получил контузия на лицето, но е без опасност за живота. Сигналът за инцидента е подаден около 15.10 часа, а причината за него се изяснява.

Стотици протестират срещу замърсяването на въздуха в Македония

http://balkani.actualno.com/stotici-protestirat-sreshtu-zamyrsjavaneto-na-vyzduha-v-makedonija--news_514352.html

Няколкостотин души протестираха срещу замърсяването на въздуха в град Тетово, в западната част на Република Македония. Участниците в протеста хвърляха яйца и коктейл Молотов срещу сградата на Общината и скандираха срещу държавните власти. Демонстрацията бе организирана от гражданското движение "Еко герила". В съобщението на вътрешното министерство се казва, че двама души са били разпитани и след това освободени. Срещу един от участниците в протеста се води разследване. По-рано днес стана ясно

Владимир Путин към Анкара: Нищо не е вечно

http://asia.actualno.com/vladimir-putin-kym-ankara-nishto-ne-e-vechno-news_514354.html

"Искам отново да подчертая - Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ, когото смятаме за приятелски народ". Това казва руският президент Владимир Путин в документален филм, който предстои да бъде излъчен. "Но, що се отнася до турското ръководство ще кажа само, че нищо не е вечно", допълва  още Путин, цитиран от ТАСС. Руският президент съобщава, че неговата страна остава отворена за икономическо и политическо сътрудничество с Европа, включително и в борбата срещу теро

Хаос във Великобритания на "Лудия петък"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184716

Милиони празнуващи излязоха на улиците във Великобритания за последното голямо парти преди Коледа. То известно кат като Mad Friday (Лудият петък), заради многото инциденти, свързани с алкохола, които възникват тогава. Експерти разкриват, че търсенето на адвокати се увеличива повече от двойно за една нощ,

„Силата се пробужда” спечели рекордните 57 млн. долара от премиерата в САЩ и Канада

http://www.moreto.net/novini.php?n=309361

57 милиона долара - това е сумата, която спечели „Силата се пробужда” - Епизод 7 на сагата „Междузвездни войни” от премиерните прожекции в Съединените щати и Канада. Филмът набира скорост и съвсем скоро ще помете всички касови рекорди за уикенд, седмица и така нататък, убедени са фенове и филмови критици.

Хаос във Великобритания на "Лудия петък" (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184709

Милиони празнуващи излязоха на улиците във Великобритания за последното голямо парти преди Коледа. То известно кат като Mad Friday (Лудият петък), заради многото инциденти, свързани с алкохола, които възникват тогава. Експерти разкриват, че търсенето на адвокати се увеличива повече от двойно за една нощ,

Извънредно! Зверски пожар в столицата! Четири линейки на мястото

http://petel.bg/Izvanredno--Zverski-pozhar-v-stolitsata--CHetiri-lineyki-na-myastoto__138297

снимка: Булфото, архив Огромен пожар бушува в момента в блок 346 в столичния квартал "Люлин"-3, съобщиха пред блиц хора от района....

Страшна трагедия край Пазарджик! Откриха обесено 18-годишно момиче

http://petel.bg/Strashna-tragediya-kray-Pazardzhik--Otkriha-obeseno-18-godishno-momiche-__138298

Голяма трагедия сполетя пазарджишкото село Калугерово, съобщи TNS.bg. 18-годишната М. се е обесила тази сутрин в Пазарджик. Момичето, което...

Дядо Коледа пристига във Варна с Триумф такси!

http://petel.bg/Dyado-Koleda-pristiga-vav-Varna-s-Triumf-taksi-__138299

Тази година Дядо Коледа идва във Варна с колите на най-голямата таксиметрова компания във Варна - „Триумф такси“. От полунощ до 00,01...

Путин: Русия може лесно да работи както с Асад, така и със САЩ относно Сирия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538116

Руският президент Владимир Путин каза, че Москва може лесно да работи с всички страни, участващи в усилията за уреждане на конфликта в Сирия, включително САЩ и сирийския президент Башар Асад, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии. "Що се отнася до сирийската криза, за нас е лесно да работим както с президента Асад, така и с американската страна. Наскоро говорих за това с президента на САЩ Барак Обама и с нашите приятели от Саудитска Арабия и от други арабски държави", заяви Путин. Путин обясни как е възникнала...

Snowstorm - дронът, който може да превозва хора

http://www.investor.bg/harduer/459/a/snowstorm-dronyt-koito-moje-da-prevozva-hora-207381/

Екип от Сингапур създаде прототип на машина, която може да помогне на човека да сбъдне мечтата си да лети

ИДИЛ отвлича кюрдски жени (ВИДЕО)

http://www.bnews.bg/article-145241

Жертвите са държани в сексуално робство от терористите.

Барак Обама и краят на Западната цивилизация

http://svetoven.pogled.info/news/70131/Barak-Obama-i-krayat-na-Zapadnata-tsivilizatsiya

/Поглед.инфо/ В Европа всъщност няма никакво лидерство и европейските нации са тръгнали по пътя, който неизбежно ще ги доведе до социални бунтове.

2,5 млн. за 12 дка гранит пред НДК, още толкова, за да спрат течове в подлеза

http://offnews.bg/news/n_1/n_610262.html

2,5 млн лева ще струва подмяната на гранитните плочи на площад "България" пред НДК, новата настилка ще обхване площ от 12 декара. На цялото пространство от 15 дка пък ще се прави хидроизолация, за да се спрат течовете в подлеза, което ще струва още 2,5 млн. лева.  Това заяви за OFFNews Ралица Маджарова, шеф на дирекция "Зелена система" в Столична община. За доставка на гранитните плочи ще бъде обявена обществена поръчка, като изискването е те да са в два цвята - сив и по-светъл, за да не се наруши връзката с останалата част от парка, чийто ремонт е на финала си. Няма опасност да загубим пари по оперативна програма "Регионално развитие", заради забавянето на ремонта, каквото опасност съществуваше. Фирмите, "СК-13 ПЪТСТРОЙ" АД, глобена е и "ПОЛИД" ООД, които изпълняват проекта, са глобени до този момент с 375 000 лев. Общата стойност на ремонта дотук е 11 млн. и 600 000 лева, 95% от средствата са по програмата, уточни Маджарова. Новите прогнозни 5 млн. обаче ще са за сметка на Столична община и са предвидени в бюджет 2016, стана ясно от презантацията на зам.кмета по екология Мария Бояджийска на семинар на СО в Банско.  Новият проект за пл. "България" се изготвя в момента, уточни Бояджийска. Хидроизолация ще се прави и вертикално при контактните зони на гранитната настилка със зелените площи, допълни Маджарова.  В проекта ще се включат и допълнителни съоръжения за сигурност около ремонтирания фонтан. 

Спряха от продажба почти 50 тона месо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184705

Спряха от продажба почти 50 тона месо и месни продукти. В рамките на съвместни проверка на СДВР и НАП са инспектирани общо 43 обекта, съобщава Нова телевизия.
В резултат на проверките е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Част от продуктите са били без документи за произход и годност.
Спряха от продажба почти 50 тона месо и месни продукти. В рамките на съвместни проверка на СДВР и НАП са инспектирани общо 43 обекта, съобщава Нова телевизия. В резултат на проверките е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Част от продуктите са били без документи за произход и годност.

Катастрофа на входа на Варна, микробус блъсна камион

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1538115

Мъж на 35 години е пострадал при катастрофа на входа на Варна, съобщиха за Дарик от полицията. Инцидентът е станал в района на бензиностанция "Петрол" на магистралата около 15:10 часа. По неизяснени причини товарен автомобил с полуремарке е престоявал в аварийната лента, когато в него се е блъснал микробус, шофиран от пострадалия варненец. Мъжът е получил контузии на лицето, няма опасност за живота му. Причинени са материални щети. Към момента движението в пътната лента в посока Варна не е затворено, но се извършва с повишено внимание.    ...

Спряха от продажба почти 50 тона месо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5184701

Спряха от продажба почти 50 тона месо и месни продукти. В рамките на съвместни проверка на СДВР и НАП са инспектирани общо 43 обекта, съобщава Нова телевизия.
В резултат на проверките е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Част от продуктите са били без документи за произход и годност.
Спряха от продажба почти 50 тона месо и месни продукти. В рамките на съвместни проверка на СДВР и НАП са инспектирани общо 43 обекта, съобщава Нова телевизия. В резултат на проверките е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Част от продуктите са били без документи за произход и годност.

Австрийският посланик посъветва България да не настоява точно сега за членство в Шенген

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/12/19/2673110_avstriiskiiat_poslanik_posuvetva_bulgariia_da_ne/?ref=rss


"Шенгенското споразумение в момента е подложено на сериозно изпитание. В рамките на Шенгенската зона се издигат огради, въведен е отново контролът по границите. Европейската комисия сериозно обмисля промени в тази насока. Така че не смятам, че сега е моментът за България да настоява за това членство. Бъдещето на Шенгенското споразумение не е ясно, но със сигурност ще претърпи сериозни промени. Така, че България ще трябва отново да изчака. И когато се очертае новата рамка на Шенген, да постави своето членство на дневен ред. А аз съм сигурен, че и тогава Австрия ще подкрепи България".

Това заяви австрийският посланик в Българи Роланд Хаузер, цитиран от БНР. Наскоро външният министър Даниел Митов също заяви, че няма пречки България да стане част от Шенген, но в момента "самата шенгенска зона преживява трусове". 
По думите на австрийския дипломат изходът от бежанската криза е решаването на военните конфликт в Сирия и Ирак. "Но и минава и през изграждането на зони за сигурност, на горещи точки за първична регистрация на бежанците и тяхното разпределение , както и през сигурна защита на външните граници на Европейския съюз", смята дипломатът.
За създаването на т.нар. горещи точки наскоро се обяви и президентът Росен Плевнелиев при срещата  му с гръцкия държавен глава Прокопис Павлопулос. "Вече е пределно ясно, че нито една страна, засегната от бежанската вълна, не е в състояние да се справи сама с проблема. Може да има само общоевропейско решение, а това означава солидарност", отбеляза посланик Хаузер:
Дипломатът изтъкна, че Европейският съюз е изправен със сигурност пред едно от най-големите изпитания от създаването си, а именно бежанската вълна, но и че той винаги е успявал да намери правилното решение:

Нови детски площадки радват малчуганите в Монтана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5184695

Три нови детски площадки откриха на Игнажден в Монтана. Съоръженията за игра и забавления на хлапетата са в парка край черквата "Св. св. Кирил и Методий", известен като " Попската градина", в " Слънчевата градина" и в ж.к. "Младост" 1. В изграждането на площадките са инвестирани 70 100 лева. "Искаме да подкрепим младостта и духа на Монтана!
Три нови детски площадки откриха на Игнажден в Монтана. Съоръженията за игра и забавления на хлапетата са в парка край черквата "Св. св. Кирил и Методий", известен като " Попската градина", в " Слънчевата градина" и в ж.к. "Младост" 1. В изграждането на площадките са инвестирани 70 100 лева. "Искаме да подкрепим младостта и духа на Монтана!

Слънчево с температури до 10 градуса утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=309356

През нощта ще преобладава ясно време. Над Черноморието в сутрешните часове ще има временни увеличения на облачността. След обяд ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Гуус Хидинк подписа с "Челси" до края на сезона

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/12/19/2673111_guus_hidink_podpisa_s_chelsi_do_kraia_na_sezona/?ref=rss


Гуус Хидинк беше назначен за временен мениджър на "Челси". 69-годишният холандец ще води отбора до края на сезона. Той наследява уволнения в четвъртък Жозе Моурино, който му предава сини на 16-ото място във Висшата лига на точка от зоната на изпадащите. 

Хидинк ще води "Челси" за втори път в кариерата си. Той беше начело на лондончани между февруари и юни 2009 г. Тогава холандецът отново пое временно тима до края на сезона, след като Луис Фелипе Сколари беше уволнен. 
...

Спряха от продажба 50 тона месо

http://frognews.bg/news_103965/Spriaha-ot-prodajba-50-tona-meso/

Спряха от продажба почти 50 тона месо и месни продукти. В рамките на съвместни проверки на СДВР и НАП са инспектирани общо 43 обекта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване