Ръст на европейските продажби на превозни средства с търговска цел през февруари

http://pik.bg/ръст-на-европейските-продажби-на-превозни-средства-с-търговска-цел-през-февруари-news506494.html

Ръст на европейските продажби на превозни средства с търговска цел през февруари

Търсенето на превозно средство с търговска цел в Европа нарасна през февруари за четиринадесети пореден месец, показват данни на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).

Регистрираните търговски превозни средства се повишиха през февруари с цели 17,8% спрямо годината по-рано до 160 062 броя, като се отчита растеж във всички сегменти на пазара на товарни автомобили и камиони.

Сред основните пазари, най-голям подем регистрират продажбите в Италия (скок с 27,1%), следвана от Испания (с ръст от 19,1%). Търсенето в Германия и Франция се повишава съответно с 13,9% и с 12,8%.

За първите два месеца на годината пазарът на товарни превозни средства в ЕС нараства с 15,4% до 52 924 нови тежкотоварни автомобили спрямо същия период на миналата година до общо 320 833 броя.

Продажбите на товарни автомобили с тонаж до 3,5 тона нарастват през периода януари - февруари с 22,0% спрямо първите два месеца на 2015-а година, като в този сегмент най-солен ръст отново бележат продажбите в Италия (скок с 44,4%), следваните от Великобритания (повишение с 32,3%) и Франция (с 21,8%).

За същия период регистрацията на товарни превозни средства с тонаж до 3,5 тона в България се повишават с едва 0,4% до 672 броя (спрямо 669 броя през януари - февруари 2015-а), но само в рамките на февруари отчитат ръст от 32,6% до 395 броя от 298 броя миналия февруари.

Дечев: Искаме да отличим младите и предприемчиви българи

http://www.investor.bg/strategii/127/a/dechev-iskame-da-otlichim-mladite-i-predpriemchivi-bylgari-213644/

Постиженията на номинираните трябва да носят позитивния заряд за прогрес, смята почетният член на Националния Борд на JCI Bulgaria

Комисията за защита на потребителите влиза в трамвая

http://pik.bg/комисията-за-защита-на-потребителите-влиза-в-трамвая-news506489.html

Комисията за защита на потребителите влиза в трамвая

Стикери с координати за връзка с Комисията за защита на потребителите са поставени в превозните средства на столичния градски транспорт – в трамваите по линии 1, 6, 11 и 12, както и в тролейбусите по линии 6 и 7. Предстои да се сложат и в други превозни средства в София.

„Благодарим на Столична община, че прие идеята ни. През средствата на градския транспорт всеки ден минават хиляди пътници – реални потребители на стоки и услуги, на които можем да бъдем полезни, ако знаят къде да ни потърсят”, коментира Константин Арабаджиев, член на КЗП.

Поставянето на стикерите в превозните средства е продължение на широката информационната кампания на комисията във връзка със Световния ден на потребителите - 15 март. 

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев даде първия старт на тазгодишния крос на REFAN (снимки)

http://pik.bg/легендарният-гимнастик-йордан-йовчев-даде-първия-старт-на-тазгодишния-крос-на-refan-снимки-news506486.html

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев даде  първия старт на тазгодишния крос на REFAN (снимки)

Стотици деца и техните родители се събраха в съботната сутрин на 19 март на площад Централен в Пловдив, където се проведе 7-ото издание на Мемориален крос Стефан Попов  с генерален спонсор "Рефан България". Събитието се организира в памет на основателя на REFAN Стефан Попов, известен в града под тепетата със своята щедра подкрепа на многобройни  благотворителни, културни, здравни и спортни каузи.


             Мероприятието, на което присъстваха над 1000 пловдивчани и гости на града, бе открито от единствения спортист в света, участвал на 6 олимпиади последователно - Йордан Йовчев. Легендата на българската гимнастика даде сигнал за първия старт в кроса и похвали REFAN за страхотната инициатива. Огромен интерес към мероприятието бе проявен от пловдивските футболни школи.Свои представители бяха изпратили Локомотив, Ботев и академия Пловдив, като най-интересните и оспорвани кросове се получиха в групите, в които участваха бъдещите футболни звезди.

            Програма с танци и песни забавляваше зрители и участници в паузите, а безспорно най-голям интерес предизвикаха танцьорите от ансамбъл "Тракия", които с изпълнението си накараха няколко десетки зрители също да се включат. Така на площада в Пловдив импулсивно се изви пъстро хоро, което завърши с бурни аплодисменти. 

           Краят на състезателната част бе отбелязан с химна на Република България, а всички завършили от 1-во до 6-място в различните възрастови групи получиха предметни награди от любимата козметична марка REFAN. Наградите и медалите на призьорите бяха връчени от олимпийската  шампионка по гребане Стоянка Груйчева, първата ракета на Пловдив и втора на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов - Мико и легендата на Ботев и шеф на Дирекция спорт в община Пловдив Петър Зехтински.
           След награждаването последва емоционално теглене на томбола за всички участници, а късметлиите също се прибраха с награди от козметична компания "Рефан България". 

Арестуваха двама фенове от Точилари, нападнали вратаря на „Челси“-Брестовене

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561701

Двама фенове от село Точилари са наказани със задържане под стража за футболно хулиганство – съобщават от ОДМВР-Разград. По време на дербито на Областна група „Изток“ в област Разград между „Златен лист“-Точилари и „Челси“-Брестовене двама мъже от публиката с неприлични възгласи нахлули на терена и се сбили с вратаря на гостите. Това станало в събота в 25-тата минута на мача между втория и третия в класирането при резултат 0:1. Побойниците били разтървани и вратарят Себахатин Махмудов не е пострадал, дори след 8-минутното прекъсване на мача е п...

Агенцията по храните проверява с какво се натровили децата в Правец

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561700

Екипи на Българската агенция по безопасност на храните са пристигнали в Правец, за да вземат проби от храните, които са яли натровените деца. Общо 36 деца с хранително натравяне са приети в болници в София тази нощ. Децата са на възраст между 11 и 14 години и са от различни краища на България, но учели в училище в Правец. Деца от училище в Правец се натровиха с кренвирши За сега съмненията са, че децата са получили хранително натравяне с...

Тръмп и Клинтън печелят в Аризона, но губят в Юта

http://www.mediapool.bg/tramp-i-klintan-pechelyat-v-arizona-no-gubyat-v-yuta-news247053.html

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и милиардерът Доналд Тръмп побеждават на първичните изборите за президентската номинация на своите партии в щата Аризона. След преброяването на 51% от гласовете, Клинтън получава 60.3% подкрепа, а нейният съперник Бърни Сандърс 37.1%, съобщава СиЕнЕн.   На първичните избори при републиканците, Тръмп води с 46.5% пред сенатора от Тексас Тед Круз с 21% и губернатора на Охайо Джон Кейсик 10.2%.   Сенаторът Бърни Сандърс удържа убедителна победа над своята съперничка за президентска номинация Хилари Клинтън на събранията на активистите на Демократическата партия на САЩ в северозападния щат Айдахо, предаде Си Ен Ен. Сандърс е събрал 78 на сто от гласовете на партийните избиратели, а Клинтън - 21,2 на сто. Резултатът се разминава значително с предварителните допитвания.   Бърни Сандърс побеждава и на партийните събрания в щата Юта, според предварителните резултати от преброяването на бюлетините. Той си е осигурил най-малко 18 от общо 33-те делегати, които този щат изпраща на партийната конференция, а Клинтън – 5. В лагера на републиканците сенаторът от Тексас Тед Круз печели повече от 62 на сто от гласовете на съпартийците си от щата Юта, който изпраща на партийния конгрес през лятото в Охайо 40 делегати. Водещият засега кандидат Доналд Тръмп е втори с 23 на сто, следван от губернатора на Охайо Джон Кейсик с 14,5 на сто от гласовете.

Доналд Тръмп и Хилари Клинтън печелят в Аризона

http://www.mediapool.bg/donald-tramp-i-hilari-klintan-pechelyat-v-arizona-news247053.html

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и милиардерът Доналд Тръмп побеждават на първичните изборите за президентската номинация на своите партии в щата Аризона. След преброяването на 51% от гласовете, Клинтън получава 60.3% подкрепа, а нейният съперник Бърни Сандърс 37.1%, съобщава СиЕнЕн.   На първичните избори при републиканците, Тръмп води с 46.5% пред сенатора от Тексас Тед Круз с 21% и губернатора на Охайо Джон Кейсик 10.2%, при обработени 46% от гласовете. Така Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън ще увеличат преднината си пред своите вътрешнопартийни конкуренти.

Британски сайт: България е в Сърбия, безопасна е за пътуване и туризъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=316460

Британският сайт Express.co.uk публикува карта на най-безопасните за пътуване и туризъм страни в Европа за британските туристи според заплахите от тероризъм. На картата обаче териториите на България и Румъния са обозначени като Сърбия.

Засилен паспортен контрол на граничния пункт "Капитан Андреево"

http://pik.bg/засилен-паспортен-контрол-на-граничния-пункт-капитан-андреево-news506487.html

Засилен паспортен контрол на граничния пункт "Капитан Андреево"

На граничния пункт "Капитан Андреево" е въведен тотален паспортен контрол, включително и за граждани на Европейския съюз.

Мерките са въведени след атентатите в Брюксел.

На щателни проверки са подложени и всички превозни средства, които влизат в страната.

На границата с Турция, която е външна за Европейския съюз, са активирани мерките, заложени в Националния план за реакция при кризи.

"Лукойл": От кои посредници купува горива Марешки?

http://petel.bg/Lukoyl--Ot-koi-posrednitsi-kupuva-goriva-Mareshki-__149995

Илюстрация: Булфото "Лукойл България" настоява за яснота кои са посредниците, от които Веселин Марешки купува горива, съобщиха вчера от ...

Без право на обжалване! Намалиха присъдата на моториста, убил по непредпазливост Лора от Варна

http://petel.bg/Bez-pravo-na-obzhalvane--Namaliha-prisadata-na-motorista--ubil-po-nepredpazlivost-Lora-ot-Varna__149997

Снимка: Булфото Със свое Решение от 21 март тази година, Върховният касационен съд  намали ефективната присъда на Диян Станчев, убил на п...

Извънредно! Задържаха третия терорист от летището в Брюксел

http://petel.bg/Izvanredno--Zadarzhaha-tretiya-terorist-ot-letishheto-v-Bryuksel__149996

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ!   Третият терорист от летището в Брюксел Наджим Лаакрауи е бил хванат, съобщава...

Евакуираха летището в Тулуза

http://www.cross.bg/letishteto-tylyza-merkite-1502504.html

/КРОСС/ Днес в 6.45 часа местно време е било евакуирано летището във френския град Тулуза, съобщава вестник France Bleu. Очевидци в социалните медии пуснаха снимки от евакуацията, като според постовете им, дори пътниците в самолетите, подготвени за излитане, са били помолени да напуснат района на летището.Полицейски части и военни са изпратени на летището. След като претърсили периметъра, летището е било отново отворено. Според местните медии мерките са превантивни и няма конкретна заплаха. Европейските градове повишиха мерките за сигурност след атентатите от вчера в Брюксел, които отнеха живота на повече от 30 души и раниха близо 200.  

Дейзи Ридли ще замести Анджелина Джоли като Лара Крофт

https://www.24chasa.bg/Article/5383182

Дейзи Ридли ще замести Анджелина Джоли като Лара КрофтЗвездата от новия филм от сагата „Междузвездни войни" Дейзи Ридли може да наследи ролята на Лара Крофт, в която досега виждахме Анджелина Джоли. Младата актриса призна, че е имало разговори за нейното евентуално участие в новите филми от поредицата, базирана на видеоиграта. Въпреки това тя все още не е получила официално предложение за участие.

Белгийската полиция идентифицира атентаторите от летище „Завентем”

http://www.cross.bg/politziyata-letishteto-salah-1502503.html

/КРОСС/ Двама братя - Халид и Брахим Ел Бакрауи, са атентаторите-камикадзета, извършили кървавите атаки на летището в Брюксел. Те са познати на полицията с многобройни престъпления. Третият терорист е избягал и е най-издирваният човек в Европа в момента. Предполага се, че не e задействал бомбата, която пренасял. Една от камерите е записала бягството му от летището. Полицията съобщи, че или не е взривил бомбата си, или по технически причини тя не е избухнала. При атентатите в Париж Салах Абдеслам също не взриви колана си с експлозиви и избяга.Според белгийския вестник Dernière Heure третият мъж, сниман от охранителната камера на брюкселското летище „Завентем" малко преди атентата във вторник, е 25-годишният Наджим Лашрауи, издирван във връзка с атентатите в Париж. Негова ДНК е била намерена по „експлозивен материал, използван при атаките" на 13 ноември, съобщават френски източници. В началото на септември той е преминал проверка на австро-унгарската граница под самоличността на Суфиан Каял. Тогава той е бил в компанията на Салах Абдеслам, който бе арестуван за парижките атаки и алжиреца Мохамед Белкаид, който бе убит при операцията в брюкселското предградие Форе.Халид и Ибрахим наели под чуждо име квартира в Шарлероа, съобщава „Фигаро". Преди това там е живял един от атентаторите в Париж

Паника в Южна Франция: Евакуираха летище заради подозрителен багаж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383141

Около 6:45 ч. сутринта местно време евакуираха летище Тулуза- Бланяк в южната част на Франция заради подозрителен багаж. Пътниците съобщават в социалните мрежи, че им е казано да напуснат летището "от съображения за сигурност", дори и пътници на борда на самолети е трябвало да слязат, предава RT.com.
Около 6:45 ч. сутринта местно време евакуираха летище Тулуза- Бланяк в южната част на Франция заради подозрителен багаж. Пътниците съобщават в социалните мрежи, че им е казано да напуснат летището "от съображения за сигурност", дори и пътници на борда на самолети е трябвало да слязат, предава RT.com.

Няма да отменят Евро 2016 във Франция, засега

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561702

Въпрос за отмяна или отлагане на Европейското първенство по футбол във Франция въобще не е обсъждан. Това увери генералният секретар на министерството на спорта на Франция Тиери Браяр, цитиран от "L'Equipe". Шампионатът на Стария континент трябва да се състои в периода 10 юни - 10 юли. Вчера в медиите се появиха информации, че заради терористичните атаки в Париж през ноември и вчера в Брюксел мачовете може да бъдат отложени или дори отменени. Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчват УЕФА ЕВРО 2016...

Разширяват правомощията на ДАНС да подслушва магистрати за корупция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561699

До юни месец 2016 г. Държавна агенция "Национална сигурност" ще трябва да инициира мотивирано становище относно необходимостта от законодателни промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които в значителна степен ще подпомогнат по-ефективното разследване на корупционни престъпления, извършени от магистрати. Това се посочва в проекта на Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка, който Съвета за съдебна реформа към Министерство на правосъдието ...

Азиатската борсова сесия приключи предимно с понижения

http://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskata-borsova-sesiia-prikliuchi-predimno-s-ponijeniia-213640/

Пазарите в региона останаха сравнително стабилни след новините за терористичните нападения в Брюксел

Банско с пролетна изложба

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561697

Читалище "Никола Вапцаров 1894" в Банско бе домакин на изложба под надслов "Пролет е!", съобщиха от пресцентъра на Общината. Цветният салон, който е част от културната програма на Община Банско, представи платна от маслена живопис и графики, дело на местните художници Здравка Русева, Асен Киров, Сашка Рупчина, отец Костадин Калайджиев, Марияна Стефанова и Диана Геджева. Сред акомпанимент на пиано и поетически рецитал, те представиха своите творби пред събралата се публика, като заслужено получиха техните аплодисменти. Поздравления към творците ...

Георгиева: 3 служителки на ЕК са сред ранените при атаките в Брюксел

http://europe.actualno.com/georgieva-3-slujitelki-na-ek-sa-sred-ranenite-pri-atakite-v-bruksel-news_530354.html

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева съобщи, че 3 служителки на Комисията са сред стотиците ранени при вчерашните атаки в Брюксел. "Това беше удар в сърцето на Европа. Още един път ни доказва, че светът се промени – много повече рискове, радикализацията и ислямизмът присъстват навсякъде. Трябва да сме готови за този свят. Това означава работа на службите за сигурност, това значи обществото да има по-голяма чувствителност към този риск. Това означава и да с

Третият заподозрян за атентатите в Брюксел е арестуван

http://europe.actualno.com/tretijat-zapodozrjan-za-atentatite-v-bruksel-e-arestuvan-news_530357.html

Наджим Лашрауи - третият мъж, заподозрян за вчерашните кървави атентати в Брюксел, е арестуван в Андерлехт. Това съобщи Reuters. Той е на 25 години и е бил издирван във връзка с атентатите в Париж. Негово ДНК е било намерено по „експлозивен материал, използван при атаките“ на 13 ноември, съобщават френски източници. В началото на септември той е преминал проверка на австро-унгарската граница под самоличността на Суфиан Каял. Тогава той е бил в компанията на Салах Абдеслам, който бе

Лукойл иска проверка на горивото на Марешки

http://society.actualno.com/lukojl-iska-proverka-na-gorivoto-na-mareshki-news_530356.html

Във връзка със заявлението на Веселин Марешки, че горивото, което се продава на неговите бензиностанции, е „купено от Лукойл през двама - трима посредници", „ЛУКОЙЛ-България" ЕООД настоява за яснота по въпроса, кои са тези посредници и какви количества е закупил от тях. „При настоящите цени на едро на бензин и дизел, твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият исти

Жилищни блокове в Русе се сриват заради некадърност на строителите

http://ruse.actualno.com/jilishtni-blokove-v-ruse-se-srivat-zaradi-nekadyrnost-na-stroitelite-news_530362.html

Два жилищни блока в Русе пропадат с часове, оплакаха се живущите на ул.“Любен Каравелов“ и „Велико Търново“. Кооперациите, които са една срещу друга, са вече с напукани стени, вратите не се затварят, изметната е дограмата. Според хората процесите са се развили в рамките на две денонощия, предаде БГНЕС. Първо са започнали проблемите в четириетажната кооперация на ъгъла на двете улици. С ужас живущите разказват, че само за един ден по стените им са се появили пукнатини, ко

В кофа с боклук в Брюксел намериха лаптоп със съобщения от „Ислямска държава“

https://www.24chasa.bg/Article/5383168

В кофа с боклук в Брюксел намериха лаптоп със съобщения от „Ислямска държава“Във вторник в боклукчийски кош в Брюксел е бил намерен лаптоп, за който е сигнализирано на отдела за борба с тероризма, съобщава "Дерниер Йор". Според медията в него са намерени съобщения на „Ислямска държава“. Анонимен източник е определил съдържанието на лаптопа като

Стартира конкурсът „Екообщина" под патронажа на президента

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561698

На медийно събитие във Френския институт бе представен проектът „ЕКООБЩИНА", организиран от Френското посолство в България. Той е с конкурсен характер и ще отличи общините, които са най-ангажирани с целите на устойчивото развитие и борбата с глобалното затопляне на климата. Конкурсът е под патронажа на Президента на Р България и се осъществява в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с Министерството на околната среда и водите. Той има за цел да популяризира постиженията в областта на управлението на отпадъ...

Разширяват правомощията на ДАНС да подслушва магистрати за корупция

http://pik.bg/разширяват-правомощията-на-данс-да-подслушва-магистрати-за-корупция-news506482.html

Разширяват правомощията на ДАНС да подслушва магистрати за корупция

До юни месец 2016 г. Държавна агенция “Национална сигурност” ще трябва да инициира мотивирано становище относно необходимостта от законодателни промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които в значителна степен ще подпомогнат по-ефективното разследване на корупционни престъпления, извършени от магистрати.

Това се посочва в проекта на Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка, който Съвета за съдебна реформа към Министерство на правосъдието трябва да приеме на 29 март, предаде БГНЕС.

“Налице са признаци, че това по-тясно сътрудничество между службите в рамките на специализираната структура започва да дава положителни резултати. Редица случаи са внесени в съда. Други са в процес на разследване. Същевременно обаче оценката на усилията на България да се справи с корупцията по високите етажи на властта ще зависи от постановяването и изпълнението на окончателни съдебни решения”, пише в констатациите към мярка №52 от Плана за действие.

Друга от мерките предвижда до октомври месец 2016 г. прокуратурата, Висшият съдебен съвет и МВР трябва да изработят обективен анализ за това, защо конкретни дела по високите етажи не са били приключвани успешно и да бъда набелязани “ясни стъпки” за бъдещи действия. Мерките са във връзка с изпълнение на приетата през 2015 г. от правителството нова всеобхватна национална стратегия за борба срещу корупцията.

По-голямата част от мерките в Плана за действие за изпълнение на препоръките от Мониторинговия доклад са свързани с приемането на промените в Закона за съдебната власт, които са свързани с разделянето на ВСС на две камари, прекият избор от магистрати на членове на съвета, разширяване на правомощията на Инспектората на ВСС и приемането на антикорупционния закон и създаването на бюро за борба с корупцията.

"Последното" представление на Теди Москов гостува в София днес

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/03/23/2728063_poslednoto_predstavlenie_na_tedi_moskov_gostuva_v/?ref=rss


"Пурпурният остров (или генерална репетиция на пиесата на гражданина Жул Верн в театъра на Генадий Панфилович – с музика, вулканични изригвания и английски моряци в четири действия, с пролог и епилог)". Така се нарича загатнатото като последно представление на режисьора Теди Москов и първа българска постановка на пиесата на Михаил Булгаков. Спектакълът на Държавен куклен театър Варна гостува днес в Театъра на българската армия от 19 ч.

Това е пореден проект на Москов с трупата на...

Зам.-министърът на околната среда пристига във Варна за консултация срещу наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=316461

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще участва в среща-консултация днес от 11 часа във Варна. На срещата ще се обсъждат три проекта: План за управление на речните басейни в Черноморски район за басейново управление на водите 2016-2021 г.

Литературен конкурс за книгата обяви ловешката библиотека

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561696

Литературен конкурс „Вълшебният свят на книгите", посветен на 2 април - Международен ден на детската книга, организира клуб „Работилница за таланти" към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" - Ловеч, съобщиха от там. Желаещите да участват трябва да представят със свои думи любимата си книга или литературен герой под формата на литературнокритическа рецензия, есе или стихотворение. Обемът на литературната творба трябва да е до 1000 знака (шрифт Times New Roman, големина 14 pt). В конкурса може да участват ученици от 6- до 14-годишна възраст, ...

Братята Бакрауи наели квартири за парижките атентатори

https://www.24chasa.bg/Article/5383153

Братята Бакрауи наели квартири за парижките атентаториДвамата атентатори Халид и Брахим Бакрауи, които се взривиха на брюкселското летище във вторник сутринта, са наели квартири в Белгия, в които са се укривали парижките атентатори, предаде AFP, като се позовава на белгийската обществена телевизия RTBF, цитираща полицейски източник, цитират "Фокус". И двамата братя са били осъждани за кражби.

Гледат делото за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие

http://pik.bg/гледат-делото-за-убийството-на-8-годишната-алекс-от-поморие-news506480.html

Гледат делото за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие

Върховният касационен съд гледа делото за убийството на 8-годишната Александра от Поморие.

Делото е по жалба на осъдената за престъплението Атанаска Георгиева, която и до момента не се признава за виновна.

Тя бе осъдена на доживотен затвор от Окръжния съд в Бургас, а Апелативният съд завиши на 180 хиляди лева размера на обезщетението, което Георгиева трябва да плати на родителите на убитото дете.


А. Найденов: Скептичен съм относно необходимостта от закон за тероризма, но ако се предложи, ще го подкрепим

http://www.cross.bg/naiidenov-bryuksel-terorizma-1502502.html

/КРОСС/ „Скептичен съм относно необходимостта от закон за тероризма. Наличието на подобни закони не предпазва нито една държава", заяви зам.-председателят на „БСП лява България" Ангел Найденов в интервю за БНТ. Според него съществуват достатъчно закони и допълни, че предстои и да бъде разгледан на второ четене ЗИД на Закона за мерките срещу финансиране на тероризма. „Това са все стъпки в тази посока, но ако изпълнителната власт намира за необходимо да има още един закон - мисля, че никой няма да откаже в Народното събрание и ще го подкрепим", коментира народният представител. „Трябва да си даваме сметка, че сме във война. Много държа това да бъде ясно разбрано - от отсрещната страна няма ултиматуми, обръщения и искания - това е война", каза още Найденов. По неговите думи терористичните акции са добре планирани и осъществени. „Добре организирана мрежа в сърцето на Брюксел, сърцето на Европа", допълни той. Найденов е категоричен, че вчера е бил черен ден за Европа и поредният кошмар за хората в Брюксел, но не само за тях. „Извършителите на терористичните актове са различни, но мотивите, целите и последиците са едни и същи - ненавист към светския начин на живот и европейските ценности. Целта е винаги да се постигат максимален брой жертви и щети, а последиците - страх и паника в цивилните граждани", обясни народният представител от левицата

Европа да различава свой от чужд и да не поддържа репресивни режими, препоръчват експерти

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/23/2728350_evropa_da_razlichava_svoi_ot_chujd_i_da_ne_poddurja/?ref=rss


Европа трябва по-ясно да дефинира своите противници, да различава свой от чужд, защото не може да отказва интеграция на цели раси, коментира в студиото на Нова тв политологът Огнян Минчев. Според експерта по антитероризъм Славчо Велков другият извод от атаките в Брюксел е българските фирми да спрат да изнасят оръжие в Близкия Изток.

България също има принос за нестабилността в Близкия Изток и Африка, тъй като не сме прекратили доставките на оръжие в тези региони, каза Велков и даде...

Кристалина Георгиева: Трябва да сме готови за този свят

http://pik.bg/кристалина-георгиева-трябва-да-сме-готови-за-този-свят-news506478.html

Кристалина Георгиева: Трябва да сме готови за този свят

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева съобщи пред БНР, че три служителки на Комисията са сред стотиците ранени при вчерашните атаки в Брюксел.

„Това беше удар в сърцето на Европа. Още един път ни доказва, че светът се промени – много повече рискове, радикализацията и ислямизма присъстват навсякъде”, заяви тя. „Трябва да сме готови за този свят. Това означава работа на службите за сигурност, това значи обществото да има по-голяма чувствителност към този риск. Това означава и да сме обединени в защита на нашите ценности и начин на живот”, смята Георгиева.

„Атаката беше тест за това доколко след парижките атаки имаме по-добра система за защита на нашите служители. Евакуирахме три сгради, защото те бяха над метростанцията. Една от тях - на службата по селско стопанство, все още е затворена, защото се опасяваме от структурни проблеми в основата на сградата”, каза още еврокомисарят във включване от Брюксел.

Георгиева подчерта, че терористични групировки владеят огромни територии в различни части на света, в които искат да наложат със страх тяхната представа за това какъв трябва да бъде животът.

„Огромна част от тях са родени тук в Белгия или във Франция, или в някоя от другите страни на Европейския съюз. Защо се получава така, че ние не виждаме ранните признаци на тази омраза, която ги води към това да разрушават щастието, да отнемат живота на невинни хора? Проблемът се състои от три части. Първата е външната политика – това, което става в страните, заразени от конфликти. Трябва да говорим за стабилизиране на тези страни, както и за помагане на хората, които са се оказали в беда в резултат на тези войни. Втората е вътрешни граници, система за безопасност. Третата е обществото да бъде готово да живее в този нов свят”, каза Георгиева.

 

Метрото в Брюксел отворено частично, войници проверяват чантите

https://www.24chasa.bg/Article/5383174

Метрото в Брюксел отворено частично, войници проверяват чантитеМетрото в Брюксел бе частично отворено в сряда сутринта. На входовете въоръжени войници проверяват всяка чанта.  Белгийските власти вземат драконовски мерки за сигурност в цялата страна. Летището "Завентем", където вчера се взривиха 2-ма атентатори, остава затворено. Улиците на белгийската столица на практика са пусти,

Засилена охрана на обществените сгради във Варна заради атентатите в Брюксел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561695

Варна засилва контрола и организацията на охраната в града във връзка с терористичните актове в Брюксел, съобщиха от общината. "Взаимодействаме активно с Областната дирекция на полицията по реализирането на съвместни мерки за сигурност на гражданите", заяви за kmeta.bg зам.-кметът Тодор Иванов. Той допълни, че се работи по утвърден план за противодействие на тероризма на територията на общината: "Активизирана е дейността на охранителните звена, на „Общинска полиция", на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред", каза още...

Учени откриха терапия за ХИВ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561694

Учени използваха метод за генно редактиране, за да "почистят" генома на ХИВ от заразени имунни клетки на пациента. Това предотврати реплицирането на вируса и повторното заразяване на "почистени" от вируса клетки. Като използваха технологията за генно редактиране CRISPR-Cas9, учени от университета Темпъл в Пенсилвания отстраниха ДНК на ХИВ от геномите на Т-клетки в лабораторна среда и предотвратиха повторната инфекция на клетките след новото им излагане на вируса. Германски уче...

Над 10 деца от Правец са приети в болница със съмнение за хранително натравяне

http://www.cross.bg/bolnitza-prieti-pravetz-1502501.html

/КРОСС/ Петнадесет деца от Правец на възраст 14 и 19 години са приети в болница „Света Анна" в София със съмнение за хранително натравяне, съобщиха от лечебното заведение. Те живеят в пансиона към Техникума по електроника.  От болницата съобщават, че състоянието им е стабилно, но остават за наблюдение. Други 20 ученици от същия техникум са настанени в Инфекциозна болница в София. Инспектори на Агенцията по храните са изпратени на място в пансиона към Техникума по електроника в Правец - съобщиха за „Хоризонт" от контролната институция. Ще бъдат взети проби от храната в ученическия стол, ще бъде проверена хигиената и документите за доставка на продуктите. Резултатите от изследванията на Агенцията по храните ще са готови след 72 часа.Проверката започна, защото 19 ученици от Техникума по електроника в Правец са приети снощи в Инфекциозната болница в София, съобщи за „Хоризонт" изпълнителният директор на болницата, проф. Татяна Червенякова. Те са на възраст между 14 и 19 години, приети са в тежко и средно тежко състояние, но до края на деня ще се възстановят.

Woodside спира проекта за добив на газ в Брауз на стойност 40 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/Woodside-спира-проекта-за-добив-на-газ-в-Брауз-на-стойност-40-млрд-долара_l.a_i.717929_at.1.html

Австралийският гигант Woodside Petroleum обяви, че планира да спре разработването на проекта за добив и доставка на втечнен газ в басейна Брауз,...

35 деца от Правец са приети в болница с хранително натравяне

http://www.mediapool.bg/35-detsa-ot-pravets-sa-prieti-v-bolnitsa-s-hranitelno-natravyane-news247052.html

Общо 35 деца са приети в сряда през нощта в Окръжна и Инфекциозна болница в София със съмненията са за хранително отравяне. Пациентите са 13-14-годишни. Оплакванията им са типични за хранително отравяне, съобщават лекарите. Всички са стабилизирани, няма деца в критично състояние, съобщава бТВ. Децата са ученици в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и най-вероятно са се отровили от храна в стола на училището. Информацията беше потвърдена от директора на училището Трифон Трифонов. По негова информация в стола са вечеряли общо 220 ученици, които живеят в общежитието към гимназията. От София през нощта са изпратени няколко линейки, за да ги транспортират в столицата. Все още не е ясно от какво са се отровили, но всички са яли някакво пилешко месо вчера. Районната инспекция по здравеопазване ще направи в сряда проверка на обекта.

Много българи спасени по чудо при атентатите в Брюксел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383163

Десетки българи са били спасени като по чудо при атентатите в Брюксел поради факта, че във вторник го няма този полет от белгийската столица, с който се връщат в София. Това съобщи говорителят на МВнР Бетина Жотева по Нова телевизия.
На летището, където се взривиха камикадзета и има десетки жертви, българите започват да се събират точно в 8 ч,
Десетки българи са били спасени като по чудо при атентатите в Брюксел поради факта, че във вторник го няма този полет от белгийската столица, с който се връщат в София. Това съобщи говорителят на МВнР Бетина Жотева по Нова телевизия. На летището, където се взривиха камикадзета и има десетки жертви, българите започват да се събират точно в 8 ч,

Електрически и хибридни автобуси тръгват в София

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/elektricheski-i-hibridni-avtobusi-trygvat-v-sofiia-6051669

Близо 200 нови еко автобуси ще превозват столичани, общината цели на намали вредните емисии във въздуха

Награди в няколко категории ще раздаде "Бакхус" в конкурса за ресторант на годината

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/03/23/2728102_nagradi_v_niakolko_kategorii_shte_razdade_bakhus_v/?ref=rss


За поредна година списанието за вино и гурме храна "Бакхус" организира конкурса "Ресторант на годината 2015, Бакхус, Acqua Panna&S.Pellegrino".

Сред номинираните са L`Instant, Преди 10, Este, Rosé (Бургас), Lazy.

Награди ще бъдат дадени в няколко категории:

Категория "Авторска кухня"

Lazy, "Щастливото прасе", Este

Категория "Най-добър хотелски ресторант"

"Мусала" (Варна), Shades of Red (София), "Амброзия" (Банско), "Хеброс"...

Как призракът на имотния балон обсеби централните банкери

http://www.investor.bg/analizi/113/a/kak-prizrakyt-na-imotniia-balon-obsebi-centralnite-bankeri-213638/

Политиката на ниски лихви с цел насърчаване на растежа предизвиква реални опасения за прекаленото засилване на пазарите на имоти

Тед Кочеф избра да е жител на Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/5383148

Тед Кочеф избра да е жител на ПловдивГолемият режисьор и сценарист Тед Кочев получава пловдивско гражданство. След минути кметът Иван Тотев ще му връчи официално документите с личната карта. Сценаристът е предпочел града на тепетата, тъй като баща му е родом от Пловдив. Тед Кочев е адресно регистриран на ул. "Капитан Райчо", където живеят негови роднини.

Чакаме Джон Макейн и НАТО да ни кажат защо Париж и Брюксел са облени в кръв

http://web.barometar.net/84117/

Преди да анализираме ситуацията с наплива на мигранти в Европа, терористичните атаки и неспособността на европейските правителства да се справят с тероризма и мигрантската вълна нека припомним някои факти: През май 2013 г. сенатор Джон Макейн отиде в Сирия, за да се срещне с лидерите на „въоръжената опозиция“. Срещата му остана в тайна до завръщането […]

На този етап ЕС не разполага с изпреварваща информация за терористични действия

http://www.cross.bg/informatziya-sigyrnost-zlatev-1502500.html

/КРОСС/ Въпросите за сигурността и вътрешните работи са прерогатив на страните членки. Тяхно право е да решат как ще решават проблемите си с тероризма и с обмяната на разузнавателна информация. Това каза в студиото на бТВ ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев.„Ние трябва много бързо да направим една преоценка на понятието си за сигурност и съответните мерки, които трябва да се направят, за да се гарантира тази сигурност", посочи той. Златев призна, че на този етап ЕС не разполага с изпреварваща информация за терористични действия, но от началото на годината функционира център, който анализира екстремисткото съдържание в Интернет и ЕК е предложила европейска програма за сигурност, която съдържа предложения за засилване на координацията и обмена на данни. "Промяна на политиката ще има", подчерта Огнян Златев, като допълни, че тя зависи от действията на политиците.  

България разполага с 4175 свободни места в бежанските центрове

http://www.moreto.net/novini.php?n=316457

955 чужди граждани се намират в центровете за временно настаняване към Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Това посочва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутат от управляващата коалиция, с който БГНЕС разполага.

Откраднаха 4 пчелни семейства в Кара Михал

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561689

Четири пчелни семейства са били откраднати от частен пчелин в самуилското село Кара Михал – съобщават от ОДМВР-Разград. На 22 март заедно с пчелите били задигнати корпуси, наставки и покривни табли с хранилки за пчелни кошери. Нанесената щета за живеещия в Шумен 37-годишен собственик на пчелина е в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство.   ...

САЩ предупреждават за нови атентати в Европа

https://www.24chasa.bg/Article/5383138

САЩ предупреждават за нови атентати в ЕвропаТерористични групировки планират в близко време да извършат нови атентати в Европа, обяви Държавният департамент на САЩ. "Терористичните групировки продължават да планират в близко време нападения в Европа, като вземат за мишени спортни събития, туристически обекти, ресторанти и транспортна инфраструктура",

Кунева: Парите за висше образование няма да бъдат намалявани

https://www.24chasa.bg/Article/5383142

Кунева: Парите за висше образование няма да бъдат намаляваниПарите за висше образование няма да бъдат намалявани. Това заяви за Фокус вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева. Тя уточни, че приложението на реформата за висшето образование започва днес, тъй като Министерският съвет ще приеме постановление, определящо критериите, по които пазарът на труда се среща с пазара на образованието.

Пътничка пострада при ПТП край Кубрат

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561688

60-годишна жена пострада при пътно-транспортно произшествие край Кубрат – съобщават от ОДМВР-Разград. Инцидентът станал около 11.45 часа на 22 март на път ІІ-49, малко преди град Кубрат. 57-годишният Д.З. от Кубрат управлявал с несъобразена скорост лек автомобил „Рено Клио”. На завой изгубил контрол над превозното средство, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил „Опел Астра”, управляван от 39-годишния С.А. Пострадалата жена се возела на предната седалка в Опел-а. На водача на Рено-то е съставен акт по Закона за движение...

Нека да помогнем на Дани да проходи!

http://petel.bg/Neka-da-pomognem-na-Dani-da-prohodi-__149989

Йордан Илиев е от Ямбол и през 1997 година чупи прешлен на врата си при нещастен случай. От тогава той е неподвижен. През 2012 година е претърпя...

Важно за всеки, който работи в офис! Има нова епидемия! Удря в гърба...

http://petel.bg/Vazhno-za-vseki--koyto-raboti-v-ofis--Ima-nova-epidemiya--Udrya-v-garba---__149992

Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват, че хората трябва да стоят минимум два часа дневно "на крак", за да се пре...

Важно за всеки! Готвят голяма промяна за опаковките на храните от България! Ето как ще ги познаете

http://petel.bg/Vazhno-za-vseki--Gotvyat-golyama-promyana-za-opakovkite-na-hranite-ot-Balgariya--Eto-kak-shhe-gi-poznaete__149993

Булфото Излизането от кризата в сектор „Животновъдство” може да стане само и единствено ако Европейският съюз започне да излиза от не...

Лъснаха нови разкрития за зверския бой между ученички в Бургас

http://petel.bg/Lasnaha-novi-razkritiya-za-zverskiya-boy-mezhdu-uchenichki-v-Burgas__149994

Кадър: bTV Двете ученички имат неприязън една към друга още от миналата година. през последните дни между тях имаше словесни престрелки, к...

Какво доказва, че земята е плоска?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561692

Кои са нещата, които знаем от дeца и използваме за тържество на истината? Това са: две и две е четири и земята е кълбо. Какво ще стане, ако някой ви каже, че не е точно така? Какво ще стане ако се окаже, че цял живот сте били лъгани? Познаваме ли дома си или живеем в една огромна заблуда? В днешния епизод на „Конспирации" ще научите каква е теорията за плоската Земя и доказателствата за нейното съществуване. От древната си история човечеството винаги е вярвало, че земята ...

145 домакинства от Лудогорието участват в проучване за доходите

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561685

145 домакинства от област Разград ще участват в анкетно проучване на Националния статистически институт на тема „Статистика на доходите и условията на живот 2016“ – съобщи Даниела Данаилова, началник на отдел „Статистически изследвания“ в представителството на НСИ в Разград. Проучването стартира през този месец, продължава до месец май. В този период избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. До...

Граждани на 40 държави сред ранените и загиналите от атентатите в Брюксел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561686

Граждани на 40 държави са загинали и ранени при вчерашните атентати в белгийската столица Брюксел, разкри вътрешният министър Дидие Рейндерс."Към момента имаме данни за хора от 40 различни страни. Ние сме в контакти с всички посолства, но е много трудно да бъдат идентифицирани загиналите, особено в метрото", заяви той през телевизия ВРТ. Терористите избързали с атентатите в Брюксел, заради ареста на Абдеслам Междувременно беше съобщено, че вече е идентифицирана официално самолич...

Имало е четвърти атентатор в Брюксел

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/imalo-e-chetvyrti-atentator-v-briuksel-6051666

И тримата атентатори, снимани вчера на летището, имат връзка с парижките атаки. Двама братя са камикадзета, а третият се издирва. По-големият - Брахим, оставил писмо, по-малкият се взривил в метрото

Ранените в Брюксел са над 300, от които 61 тежко

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/ranenite-v-briuksel-sa-nad-300-ot-koito-61-tezhko-6051666

И тримата атентатори, снимани вчера на летището, имат връзка с парижките атаки. Двама братя са камикадзета, а третият се издирва. По-големият - Брахим, оставил писмо, по-малкият се взривил в метрото

Двамата братя, окървавили Брюксел, оставили и писмо

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/dvamata-bratia-okyrvavili-briuksel-ostavili-i-pismo-6051666

И тримата атентатори, снимани вчера на летището, имат връзка с парижките атаки. Двама братя са камикадзета, а третият се издирва. По-големият - Брахим, оставил писмо, по-малкият се взривил в метрото

Двама братя зад терора на летището и метрото

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/dvama-bratia-zad-terora-na-letishteto-i-metroto-6051666

И тримата атентатори, снимани вчера на летището, имат връзка с парижките атаки. Двама братя са камикадзета, а третият се издирва. Около 11 часа местно време бе съобщено, че е заловен, но това бе опровергано

Обрат! Живият атентатор от Брюксел е в неизвестност

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/obrat-zhiviiat-atentator-ot-briuksel-e-v-neizvestnost-6051666

И тримата атентатори, снимани вчера на летището, имат връзка с парижките атаки. Двама братя са камикадзета, а третият се издирва. Около 11 часа местно време бе съобщено, че е заловен, но това бе опровергано

Арестуваха живия атентатор от Брюксел

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-teror-v-syrceto-na-evropa/arestuvaha-zhiviia-atentator-ot-briuksel-6051666

Живият атентатор, избягал от летището, има връзка с парижките атентати. Появи се и четвърти заподозрян, но засега няма никаква информация за терористите от метрото

Пирин приема Вардар в Благоевград, срещата e в събота

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561690

Контролната футболна среща между отборите на "Пирин" Благоевград и най-титулуваният македонски футболен клуб "Вардар" Скопие ще се играе в събота от 15:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.Ръководствата на двата отбора договориха началния час на контролата вчера. Тя ще бъде със свободен вход.Както е известно, само 3 дни по-късно, на 29-и март, в Скопие ще играят и националните отбори на двете страни.Контролата на "Пирин" ще пропусне новия национал на "орлетата" при мъжете Тони Тасев, както и младежките национали Тодор Траянов и Краси...

Ученичките, сбили се в училище в Бургас, са имали проблеми отдавна

https://www.24chasa.bg/Article/5383114

Ученичките, сбили се в училище в Бургас, са имали проблеми отдавнаДвете ученички имат неприязън една към друга още от миналата година. През последните дни между тях имаше словесни престрелки, които прераснаха във физическа саморазправа. Това заяви пред bTV Стоян Шутев, класен ръководител на 12 клас, СОУ "Добри Чинтулов" в Бургас. Както вчера съобщихме ядосана дванадесетокласничка блъска главата на съученичка в

Посланик Цанчев в Брюксел: Не е стоял въпросът за фалкон за Цецка Цачева

https://www.24chasa.bg/Article/5383144

Посланик Цанчев в Брюксел: Не е стоял въпросът за фалкон за Цецка ЦачеваНе е стоял въпросът за фалкон за Цецка Цачева, чието посещение в Брюксел съвпадна с атентатите на летището и метрото. Това заяви постоянният представител на България в Брюксел Димитър Цанчев по Нова тв. Търсени са били други полети за прибиране от председателя на Народното събрание и други командировани, някои от които си сменили полетите.

Евакуираха летището в Тулуза

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561684

На международното летище във френския град Тулуза са евакуирани пътниците.Не се съобщава каква е причината за евакуацията, но съгласно свидетелствата на очевидци и пътници не се наблюдава никаква паника.Мерките за сигурност по транспортните възли на Франция бяха рязко засилени след терористичните нападения вчера в Брюксел. Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че е взето решение да се изпратят допълнително 1600 служители на жандармерията и полицията по транспортните възли и граничните пунктове, особено в Северна Франция.На парижките летища ...

Ръст на детската престъпност в Търновско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383133


Увеличение на детската престъпност за 2015 г= във Великотърновска област отчитат от Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в старата столица.
Срещу невръстни правонарушители са образувани 68 дела, които са със 17 повече спрямо 2014 година. Разгледаните през периода дела са 59,
Увеличение на детската престъпност за 2015 г= във Великотърновска област отчитат от Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в старата столица. Срещу невръстни правонарушители са образувани 68 дела, които са със 17 повече спрямо 2014 година. Разгледаните през периода дела са 59,

НАП-Плевен подкрепи инициативата „Интелект в управлението и бизнеса"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561687

Офис на НАП Плевен за пореден път се включи в инициатива на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект" град Плевен като домакин, подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието, информираха от пресофиса на приходната агенция. На 22 март учениците Цветослава Минкова, специалност „Икономика и мениджмънт" и Виктор Бончев „Оперативно счетоводство" имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден на служителите в приходната агенция. Денят на бъдещите икономисти и млади мениджъри...

Създават нова програма "Фестивали" за финансово подпомагане на фестивални прояви

http://society.actualno.com/syzdavat-nova-programa-festivali-za-finansovo-podpomagane-na-festivalni-projavi-news_530341.html

Управителният съвет /УС/ на Национален фонд "Култура" днес на свое заседание взе решение да се създаде нова Програма „Фестивали” за финансово подпомагане на фестивални прояви от НФ „Култура”, съобщиха от МК. Мотивите за приетото решение от Управителния съвет на Национален фонд "Култура" са, че е необходимо финансово подпомагане на фестивали в различните видове изкуства, като най-значима форма за контакт и обмяна на опит между творци, за създаване и възпитаване на

Разширяват правомощията на ДАНС да подслушва магистрати за корупция

http://politics.actualno.com/razshirjavat-pravomoshtijata-na-dans-da-podslushva-magistrati-za-korupcija-news_530333.html

До юни месец 2016 г. Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) ще трябва да инициира мотивирано становище относно необходимостта от законодателни промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които в значителна степен ще подпомогнат по-ефективното разследване на корупционни престъпления, извършени от магистрати. Това се посочва в проекта на Плана за действие за изпълнение на препоръките от Доклада на Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оцен

Новите маркетинг оръжия

http://sciencelogy.actualno.com/novite-marketing-oryjija-news_530342.html

Попитахме лекторите на предстоящия Webit.festival (www.webit.bg), които са сред едни от най-ичявените маркетинг и рекламни експерти в Европа, как ще изглежда маркетинга след няколко години. Както може би знаете, най-големият и влиятелен форум за маркетинг и дигитални технологии в България и един от най-големите в Европа е домакин на световни лидери като управляващия Директор BPS, EMEA Google, Президнета и Глобален Бранд Директор, Havas Worldwide, Главения Дигитален Директор на фармацефтичния ги

Твърде малко кръв се проля в Брюксел, за да има истинска промяна

http://viewpoint.actualno.com/tvyrde-malko-kryv-se-prolja-v-bruksel-za-da-ima-istinska-promjana-news_530345.html

Едва изминаха четири месеца и нов голям европейски град беше ударен от терор. Този път сърцето на Европейския съюз – Брюксел, преживя неописуем ужас. Телата на жертвите дори още не са официално преброени, но приказките, коментарите, анализите вече текат с пълна сила. Но така беше и след Париж миналата година. Така беше и след Лондон, след Мадрид. Големите атентати се случват периодично, но големите промени, които те би трябвало да предизвикат, ги няма или се случват много бавно. Европа щ

Конфуз: Кастро не даде на Обама да го потупа по гърба (Видео)

http://america.actualno.com/konfuz-kastro-ne-dade-na-obama-da-go-potupa-po-gyrba-video-news_530349.html

След пресконференция на Барак Обама и Раул Кастро в Куба американският лидер поиска да потупа по гърба кубинския си колега, но той не му позволи, предаде РИА Новости. Вместо това, Кастро хвана ръката на Обама и я размаха във въздуха. Видеото, публикувано в интернет пространството, предизвика множество реакции и коментари. “Това е просто поредното доказателство, че никой не уважава и не се бои от Обама. Той е такъв безполезен клоун, че даже не толкова важните комунистически вождове го пр

А разбрахте ли, че Динко се надъха след Брюксел?

http://actualno.actualno.com/a-razbrahte-li-che-dinko-se-nadyha-sled-bruksel--news_530351.html

Вчера, 22 март, Брюксел видя това, от което се страхуваше в продължение на четири месеца след атентатите в Париж от 13 ноември миналата година. След терористични атаки на летището "Завантем" и метрото в европейския квартал в Брюксел загинаха над 30 души и около 200 бяха ранени. Коментар на редактора Със сигурност вчера всяка европейска редакция е кипяла от напрежение с многобройните разговори, възклицания, тракане на клавиатури и други съпътстващи действия. Журналистите и особено новинарите са

Арестуваха кандидат-атентатори, готвели се да ударят германски училища в Турция

http://asia.actualno.com/arestuvaha-kandidat-atentatori-gotveli-se-da-udarjat-germanski-uchilishta-v-turcija--news_530353.html

Трима предполагаеми членове на „Ислямска държава“, които по-рано бяха арестувани в Турция, са планирали нападения срещу германски дипломатически мисии или германски училища в страната, предаде БГНЕС. Мъжете – турчин, иракчанин и сириец, бяха арестувани в Истанбул след сигнал на турските и германските разузнавателни служби. Заподозрените, представени в медиите като членове на терористичната групировка, са обвинени в заговор за нападение на германски обекти. Миналата седмица Ге

Петролът поевтинява след ръст на резервите в САЩ до нов рекорд

http://www.investor.bg/surovini/365/a/petrolyt-poevtiniava-sled-ryst-na-rezervite-v-sasht-do-nov-rekord-213636/

Според Американския петролен институт миналата седмица запасите се увеличават с 8,8 млн. до 531,8 милиона барела.

Съмнителен багаж предизвикал евакуацията на летището в Тулуза

https://www.24chasa.bg/Article/5383127

Съмнителен багаж предизвикал евакуацията на летището в ТулузаПодозрителен багаж е вероятната причина за евакуацията на френското летище Тулуза-Бланяк. Около 7 ч. сутринта местно време на пътниците в зоната на заминаващите им е казано да напуснат терминала и да изчакат отвън, съобщи Франс 3. На хората е обяснено, че евакуацията се наложила заради мерки за сигурност. Те се събрали на пътя пред летището.

111 000 долара за плоча с демо запис на "Бийтълс"

http://www.cross.bg/biiituls-plochata-zapis-1502499.html

/КРОСС/Демо запис на "Бийтълс" през 1962 г. на ацетатна грамофонна плоча бе продаден на търг в английския град Уорингтън за 77 500 паунда (111 000 долара). На плочата са записани две песни - Till There Was You, за която е посочено, че е на "Пол Макартни и "Биътълс", и Hello Little Girl, с автор "Джон Ленън и "Биътълс". Музикални експерти нарекоха този запис "Светия Граал" - върховна мечта за колекторите. Тя е направена от популярна верига магазини HMV (His Master's Voice) и е представена от бъдещия продуцент на "Бийтълс" Джордж Мартин в звукозаписната компания EMI. Увита в хартия, плочата лежеше повече от половин век на тавана на къщата на Лес Магуайър, кийбордист на друга известна ливърпулска група Gerry and the Pacemakers. По това време и тази група, и "Бийтълс" са имали един и същ мениджър - Брайън Епстайн, който осигурява на "ливърпулската четворка" огромен търговски успех. Случило се така, че Мартин е дал плочата на Епстайн, а той - на Макгуайър, който я оставил на тавана, заключил го, а след това забравил за нея.  

Консултират общини и водоползватели за борбата с наводненията

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561681

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще участва в среща-консултация за обсъждане на три проекта : План за управление на речните басейни в Черноморски район за басейново управление на водите 2016-2021 г., План за управление на риска от наводнения и Програма от мерки за поддържане или постигане на добросъстояние на морската околна среда. Проектите ще бъдат представени пред общинските и областните администрации, „ВиК"-дружества, „Напоителни системи", водоползватели и неправителствени организации. Срещата е насрочена...

37 катастрофи са регистрирани във Варна през изминалото денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=316456

37 катастрофи са регистрирани във Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При един от инцидентите е контузен водач на лек автомобил. Останалите произшествия са с материални щети. Движението в града към момента се осъществява нормално.

Река Добричка продължава да създава опасност от наводнения (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561683

Все още има опасност от наводнения в Добрич, защото има проблеми с коритото на река Добричка и с дере Сердика. Това е показал оглед от специалисти от бившата „Гражданска защита" и общински служители, водени от зам.-кмета Боян Коларов. Оказва се, че когато е правена корекцията на реката, заради недостатъчно средства, е подобрено състоянието само на първата половина на дерето - входът откъм село Богдан, а изходът не е включен. Това помага на водата да нахлуе в центъра на града и да си остане там, след като не може да се оттече към Врачанци, обясн...

Терористите от Париж и Брюксел са рожби на демокрацията в днешна Европа

http://www.cross.bg/evropa-parizh-chykov-1502498.html

/КРОСС/ Израел, Русия и САЩ работят ефективно срещу тероризма и разполагат с изпреварваща информация за действията на групировките. На техен фон европейските служби нямат абсолютно никакво агентурно присъствие, заяви Боян Чуков, съветник на бившия премиер Станишев по външнополитическите въпроси, в интервю за BTV. „БТР-ите са шоу за успокояване на обществото, в Израел, САЩ и Русия това не се прави", посочи той. Според бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров атаките, дошли след ареста на заподозрения за атентатите в Париж Салах Абдеслам, са дело на друга терористична клетка и представляват „сериозна демонстрация на сила". Той подчерта, че вчерашните атентати са „терористична операция" със сериозна логистика. „Отговорността в голяма степен трябва да се търси от специалните служби на Белгия, но и на Франция", подчерта той. По думите му именно от тях се очаква да разполагат с изпреварваща информация за действията на джихадистите, но за целта е нужна добра агентурна мрежа, каквато явно няма в изключително затворените мюсюлмански общности. „Терористите в Париж и в Белгия са хора, които са расли в Европа. Те са рожби на демокрацията в днешна Европа. Още не са се включили тези 2 хиляди джихадисти, които са дошли в Европа да водят терористична война", предупреди Боян Чуков. Според него проблемът е, че в сравнение с атаките в Париж, сега имаме удар по център, който е критичен за цялата страна

Съдът отмени 3000 лв. глоба за напълнена бутилка с газ в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383130

Районният съд в Русе отмени наказателното постановление на Митница Русе, с което "Приста Газ" ООД е глобено 3000 лв. за напълнена туристическа бутилка с 1,95 кг втечнен нефтен газ за 4,21 лв. Решението може да се обжалва пред Административиня съд в крайдунавския град.
До спора се стига след проверка в газстанция за зареждане на автомобили на бул.
Районният съд в Русе отмени наказателното постановление на Митница Русе, с което "Приста Газ" ООД е глобено 3000 лв. за напълнена туристическа бутилка с 1,95 кг втечнен нефтен газ за 4,21 лв. Решението може да се обжалва пред Административиня съд в крайдунавския град. До спора се стига след проверка в газстанция за зареждане на автомобили на бул.

Открадната картина на Пикасо отново пред публика след 14 години

http://www.cross.bg/coiffeuse-pompidy-myzeya-1502497.html

/КРОСС/Картината на Пабло Пикасо от 1911 г. - La Coiffeuse ("Тоалетката"), откраднато от центъра Помпиду през 2001 г., ще се върне в постоянната колекция на музея в Париж на 24 март, предава сайтът Artprice. В продължение на години нищо не се знаеше за местонахождението на картината, докато през декември 2014 г. тя мистериозно се появи в пакет FedEx, изпратен от Белгия до Нюарк, Ню Джърси. Картината е задържана от американските митнически власти в Нюарк, когато служителите се усъмнили, защо един пакет, описан като коледен подарък за 37 долара е изпратен със съоръжение за съхранение, което контролира климатичните условия в контейнера. Разследването за това кой е изпратил картината и как тя е била открадната все още е в ход. La Coiffeuse ще се появи отново в Париж след месеци реставрация на тайно място, защото е претърпяла повреди по време на 14-те си години отсъствие. "Това беше голям момент на радост, когато ми казаха, че тази картина е намерена отново", каза Оливие Пикасо, внук на художника, наричайки откриването на произведениета важно за историята на изкуството. La Coiffeuse влиза в колекцията на Центъра Помпиду през 1967 г., след като Жорж Сале я завещава на френското правителство. Картината бе официално върната в музея на 24 септември, но реставрацията и продължи пет месеца, след като е претърпяла вреди поради лошите условия на съхранение

Део на гости на тийнейджърите в Кубрат

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561679

Известният телевизионен водещ Деян Славчев-Део ще гостува на тийнейджърите в Кубрат следващата седмица. На 25 март ще се проведе интерактивна среща на тема „Ученици питат – Део отговаря“, организира я Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Нейният секретар Надие Карагьозова обясни, че поканата е вследствие на убеждението й, че новото поколение има нужда от нов тип общуване, в което децата не са пасивни слушатели, а активни участници. Основните послания на срещата ще са „Не на наркотиците – те н...

България осигурява още 4175 места в бежанските центрове

https://www.24chasa.bg/Article/5383111

България осигурява още 4175 места в бежанските центрове955 чужди граждани се намират в центровете за временно настаняване към Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Това посочва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутат от управляващата коалиция, предава БГНЕС. Свободните места за настаняване в бежанските центрове към 16 март 2016 г.

84 ученици се включиха в Деня на отворени врати на пречиствателните станции

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561680

В Световния ден на водата 22 март 84 ученици от Габрово и Трявна се възползваха от инициативата „Отворени врати" и посетиха пречиствателните станции на „ВиК" - Габрово. Съорганизатори на проявата бяха РИОСВ - Велико Търново и Община Габрово. Шестокласници от ОУ "Ран Босилек" и осмокласници от СОУ "Райчо Каролев" бяха гости на Пречиствателната станция за отпадъчни води, изцяло реконструирана през 2015 г. в рамките на Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово. Водени от гл. технолог инж.Иван Вълков, децата разгледаха новите модерни съоръ...

Двама братя - Халид и Брахим, потопили Брюксел в кръв

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561691

Братята Бакрауи са идентифицирани като атентаторите-самоубийци на Летище Завентем в Брюксел. Това съобщи телевизия РТБФ, позовавайки се на източник от полицията."Телевизия РТБФ получи ексклузивна информация от полицейски източници. Братята Бакрауи - Халид и Брахим, живеещи в Брюксел, са идентифицирани сред вероятните атентатори-самоубийци, извършили терористичния акт на летището", съобщи телевизията. Чистачи намериха компютър на терористи в боклука на Брюк...

Казанлъшките делегатите за Конгреса на БСП са с един повече

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561599

7 са делегатите, които общинската организация на БСП-Казанлък трябва да изпрати на 49-ия Конгрес. В това е убеден зам.-председателят на БСП-Казанлък Спас Момов. В писмо до Бойко Великов, зам-председател на Националния съвет, Момов настоява, че при утвърдената норма на конгресно представителство от 1 делегат на 150 членове - казанлъшките са седем, предвид влезналите в сила решения на Общопартийната контролна комисия. Информацията, която Великов преди време е изпратил в БСП-Казанлък е на основание 859 социалисти. С писмото си Спас Момов се ...

Камикадзетата от летището в Брюксел са свързани с Абдеслам

http://www.cross.bg/abdeslam-belgiiiskata-bakrayi-1502496.html

/КРОСС/ Извършителите на атентатите на летището в Брюксел са белгийските граждани братя Ел Бакрауи, съобщава белгийската телевизия RTBF, цитирайки полицейски източник. Те са успели да избягат при една от антитерористичните операции, провели се в града през изминалите седмици, която доведе до залавянето на единствения оцелял участник в атентатите в Париж Салах Абдеслам. Братята живеели в белгийската столица и били известни на полицията, но за престъпления от общ характер, а не за тероризъм. Единият от двамата - Халид, е наел под фалшива самоличност апартамент в квартал "Форе", където преди седмица имаше мащабна полицейска операция. Именно тя насочи службите за сигурност по следите на Абдеслам, който беше арестуван няколко дни по-късно. Другият брат - Ибрахим Бакрауи, е бил осъждан за стрелба срещу полицаи с автомат "Калашников" по време на обир през 2010 г.  

Третият заподозрян за атентата в Брюксел е от турски произход, още го издирват

https://www.24chasa.bg/Article/5383118

Третият заподозрян за атентата в Брюксел е от турски произход, още го издирватСпоред белгийския вестник Derniere Heure Наджим Лашрауи е третият мъж, сниман от охранителната камера на брюкселското летище „Завентем“ малко преди атентата във вторник. За него е установено, че е от турски произход, на 22 години е и е собственик на черен автомобил „Ауди S4” с белгийска регистрация. Колата е била паркирана на летището.

"България Ер" отменя полетите си от и до Летище Завентем

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561678

Летище София отменя предвидените за днес полети до и от Летище Завентем в Белгия, изпълнявани от авиокомпания "България Ер". Отпада полетът за Брюксел, който трябва да излети в 17.40 ч., както и пристигащият курс, който по разписание трябва да кацне в София в 23.55 ч.В 12.10 ч. се очаква в София да кацне самолетът на нискотарифна компания, който излита от белгийското Летище Шарлероа....

Бизнесът разкритикува данъчен проект на БСП

http://www.cross.bg/dohodi-danuk-bulgariya-1502495.html

/КРОСС/ Българската стопанска камара разкритикува остро поредното предложение на „БСП лява България" за отмяна на плоския данък. Депутати от левицата внесоха проект за прогресивно облагане на доходите от 2017 г., който лансира необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата, 10% данък за доходи до 1000 лв., 15% за доходи до 2 хил. лв., 20% за над 2 хил. лв. и т.н. Според вносителите при такава скала данъчната тежест ще се понесе от хората с доходи над 1840 лева. Този законопроект не е придружен с никакъв анализ на ефектите върху бюджетните приходи, заетостта, производителността, инвестициите, посочва в становището си БСК. Според камарата ниският плосък данък от 10% е сред малкото фактори, които успяват да компенсират дефектите на бизнес средата в България. Страната ни не може да си позволи по-високи ставки от конкуренти като Сърбия, Македония, Румъния, подчертава БСК.  

Пак братя зад атентата в Брюксел: Халид и Ибрахим Бакрауи участвали и в атаките в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383117

Белгийската полиция е идентифицирала двама от атентаторите на летище "Завентем" в Брюксел. Те са братята Халид и Ибрахим Бакрауи, предаде ВВС. Мъжете са родени в Белгия, но са приели исляма. Според разследващите братята камикаджета са участвали и в атаките над Париж. Третият мъж все още е издирван.
Братята живеели в белгийската столица и били
Белгийската полиция е идентифицирала двама от атентаторите на летище "Завентем" в Брюксел. Те са братята Халид и Ибрахим Бакрауи, предаде ВВС. Мъжете са родени в Белгия, но са приели исляма. Според разследващите братята камикаджета са участвали и в атаките над Париж. Третият мъж все още е издирван. Братята живеели в белгийската столица и били

Британски сайт: България е в Сърбия, безопасна е за пътуване и туризъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383067

Британският сайт Express.co.uk публикува карта на най-безопасните за пътуване и туризъм страни в Европа за британските туристи според заплахите от тероризъм. На картата обаче териториите на България и Румъния са обозначени като Сърбия.
Сайтът, от чиято група са Daily Express и Sunday Express, пише, че дестинацията е по-безопасна от Белгия, Франция,
Британският сайт Express.co.uk публикува карта на най-безопасните за пътуване и туризъм страни в Европа за британските туристи според заплахите от тероризъм. На картата обаче териториите на България и Румъния са обозначени като Сърбия. Сайтът, от чиято група са Daily Express и Sunday Express, пише, че дестинацията е по-безопасна от Белгия, Франция,

Конференция за малкия и среден бизнес ще се проведе в Шумен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561677

Конференция на тема "Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016" ще се проведе в Шумен на 24 март. Организатори на събитиетоо са Областен информационен център - Шумен и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. На срещата, която ще се състои в хотел „Шумен", ще бъдат представени възможности за бизнеса - в това число: Какво е startup бизнес? Кандидатстване с проекти по Националния иновационен фонд. Агенцията ще представи дейностите и новите мерки за намирането на партньори на външните пазари....

Джамбазки: Европа е във война

http://www.cross.bg/evrodepytatut-dzhambazki-sytrinta-1502494.html

/КРОСС/ Европейските лидери отказват да разберат, че Европа се намира във война. Няма как да се справим срещу мъже с автомати, готови да умрат за каузата си с плюшени мечета и строги погледи. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на живо от Брюксел пред Нова телевизия. Вчера сутринта взривове разтърсиха летище "Завентем" и метростанция „Малбек". При терористичните атаки загинаха 34 души, а над 200 са ранени. Някой от тях са в критично състояние. Според Джамбазки цялостната политика на европейските лидери по отношение на имиграцията е погрешна. "Когато поредица от бомби гърмят до трите най-важни европейски институции, трябва да се вземат крути мерки. Достатъчно време бяхме състрадателни", заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. Той разказа, че е трябвало да лети вчера рано сутринта от летището, което беше атакувано, но се наложи да отменя пътуването. "Тероризмът няма граници, а от другата страна се таи национален егоизъм - всяка страна пази информацията за себе си. Разузнавателните служби трябва да си сътрудничат, за да може да не се стига го това тези варвари да отиват до метростанциите с бомби", заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.    

Френската полиция и ФБР се включват в разследването

http://www.mediapool.bg/frenskata-politsiya-i-fbr-se-vklyuchvat-v-razsledvaneto-news247051.html

Делегация на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на нюйоркската полиция ще отиде в Брюксел, защото сред жертвите от вчерашните атентати има американци, съобщи ръководителят на отдела на нюйоркската полиция за борба с тероризма Джон Милър, предаде БТА. "Тъй като има американци сред жертвите, това ще бъде разследване на ФБР заедно с антитерористичните сили на Ню Йорк", каза Милър цитиран от АФП. Той уточни, че делегацията ще замине в близките часове за Брюксел. "Поддържаме постоянен контакт с партньорите ни в Европа", посочи Джон Милър. Държавният департамент на САЩ отказа да съобщи данни за американците, пострадали в атентатите, добавя АФП. Френски екип също ще участва в разследването на кървавите атентати в белгийската столица, защото животът си са загубили и френски граждани.

Стойте прави в офиса поне два часа в работно време

http://www.moreto.net/novini.php?n=316454

Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват, че хората трябва да стоят минимум два часа дневно "на крак", за да се преборят с националната епидемия от болки в гърба, пише в. "Дейли експрес".

Le Parisien: Джихадистките мрежи са се установили в Европа

https://www.24chasa.bg/Article/5383105

Le Parisien: Джихадистките мрежи са се установили в ЕвропаВсе по-очевидно е, че джихадистките мрежи са се установили в Европа. Това казва Жан-Шарл Бризар – президент на Центъра за анализ на тероризма във връзка с вчерашните атентати в Брюксел, пише вестник Le Parisien. На въпрос дали терористичната заплаха за Европа е по-голяма отпреди, той казва, че последните събития просто показват,

Загърнат агнешки кебап

http://petel.bg/Zagarnat-agneshki-kebap__149934

Необходими продукти: патладжани - 2 бр. тиквички - 1 бр. агнешко месо - 300 г лук - 1 глава чесън - 2 скилидки картофи - 300 г моркови - 150 г...

Ето ги братята Бакрауи, заподозрени за атентата на летището в Брюксел

http://petel.bg/Eto-gi-bratyata-Bakraui--zapodozreni-za-atentata-na-letishheto-v-Bryuksel__149988

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В "ПЕТЕЛ" СЛУЧВАЩОТО СЕ В БРЮКСЕЛ!   Агенция DH публикува снимка на братята Халид и Брахим Бакрауи, които са запод...

Ако карате пил, как изглеждате в очите на децата? Ученици от Варна нарисуваха отговора!

http://petel.bg/Ako-karate-pil--kak-izglezhdate-v-ochite-na-detsata--Uchenitsi-ot-Varna-narisuvaha-otgovora--__149990

С родителска среща в бар и импровизирана изложба на детски рисунки стартира седмицата във варненското училище „Димчо Дебелянов“. Иници...

Надеждата да види Лестър шампион крепи тежко болен фен на "лисиците"

http://petel.bg/Nadezhdata-da-vidi-Lestar-shampion-krepi-tezhko-bolen-fen-na-lisitsite__149991

През март миналата година на австралиеца Тони Скъфингтън е поставена фатална диагноза - рак на апендикса. Според лекарите тогава му е ост...

Министерството на културата губи битката с нумизмат в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383104


Министерството на културата /МК/ не можа да се пребори с нумизмат в Русе. Районният съд отмени наложените 5000 лв. глоба на В.И.Б. за притежавания сребърен денар на император Септимий Север, датираща от 206 г. Решението обезсилва и наказателното постановление, с което движимата културна ценност е отнета в полза на държавата.
Министерството на културата /МК/ не можа да се пребори с нумизмат в Русе. Районният съд отмени наложените 5000 лв. глоба на В.И.Б. за притежавания сребърен денар на император Септимий Север, датираща от 206 г. Решението обезсилва и наказателното постановление, с което движимата културна ценност е отнета в полза на държавата.

Жена от Перу е първата идентифицирана жертва на атентата

http://www.mediapool.bg/zhena-ot-peru-e-parvata-identifitsirana-zhertva-na-atentata-news247050.html

36-годишната Аделма Тапия Руис от Перу е първата идентифицирана жертва на атентатите в Брюксел. Тя е била на летището да изпраща роднини на съпруга си, който е белгиец. Самият той е бил ранен при експлозиите. Сред обявените за изчезнали от техни близки са англичанинът Дейвид Диксън и двама американски студенти.

Спадът на цената на петрола продължава

http://econ.bg/Новини/Спадът-на-цената-на-петрола-продължава-_l.a_i.717922_at.1.html

След като вчера суровият петрол беше засегнат от поскъпването на долара спрямо еврото след терористичните удари в Брюксел, днес суровината продължава...

КЗК и полицаи нахлуха в офиса на петролната асоциация

http://www.cross.bg/bulgariya-komisiyata-dokazatelstva-1502493.html

/КРОСС/ „Полицаи и служители на Комисията за защита на конкуренцията са на внезапна проверка на място в Българската петролна и газова асоциация в София", обяви на сайта си комисията вчера сутринта. Акцията е част от разследването за картел на пазара на горива, а при обиска проверяващите имат право да изземат документи, флашки, дискове, данни от компютри и други веществени доказателства, които биха могли да помогнат за разкриването на непозволени ценови договорки между петролните фирми, се разбра от съобщението на КЗК. Разследването започна преди месец, когато регулаторът приключи т. нар. секторен анализ и се усъмни, че „ЛУКойл Нефтохим" и седем големи търговци на бензин и дизел нарушават Закона за конкуренцията.  „Конкретни резултати ще има още в рамките на деня, но не смятаме да ги оповестяваме пред широката общественост. Нека да приключим работата си по казуса", обясни вчера по повод на обиска говорителят на комисията Марио Гаврилов. Всъщност вчерашната акция с претърсването на седалището на петролното сдружение е ефектен, но доста безсмислен и бутафорен ход на държавата, а проверката няма как да е „внезапна", както я нарече регулаторът

Светът е Брюксел (Галерия)

https://www.24chasa.bg/Article/5383071

Светът е Брюксел (Галерия)                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Бербатов за достойните българи: Те не са обикновени хора, да ги наричаме необикновени!

https://www.24chasa.bg/Article/5382767

Бербатов за достойните българи: Те не са обикновени хора, да ги наричаме необикновени!“За мен е чест да бъда сред добротворците на България! На фона на всичко случващо се в момента по света, дори и днес, вие сте един светъл лъч сред нас. С делата ви и животите, които спасявате, ни показвате, че доброто винаги ще го има. Злото може да надделее само когато добрите хора не правят нищо А в случая вие правите много.

Атентаторите от Брюксел са Халид и Брахим ел Бакрауи

http://offnews.bg/news/n_1/n_626305.html

Двамата атентатори камикадзе, които се взривиха на летището в Брюксел вчера сутринта, са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Те са жители на Брюксел, известни на полицията за престъпления, съобщава белгийската телевизия Ер Те Бе Еф, цитирана от световните агенции. Халид, под фалшиво име, е наел апартамент в квартала Форе на Брюксел. Жилището се намирало на улица "Дрис", където на 15 март е имало престрелка с полицията, а после в апартамента били намерени следи от Салах Абдеслам, благодарение на които той беше арестуван миналия петък в Брюксел, посочва белгийската медия, цитирана от ТАСС.

Спорт по тв днес - мач на ЦСКА, тенис, волейбол, баскет и снукър

https://www.24chasa.bg/Article/5382450

Спорт по тв днес - мач на ЦСКА, тенис, волейбол, баскет и снукър                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

И днес има отменени български полети от и до летище "Завентем" в Брюксел

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/23/2728362_i_dnes_ima_otmeneni_bulgarski_poleti_ot_i_do_letishte/?ref=rss


И днес са отменени полети на авиокомпанията "България Ер" от и за атакуваното вчера летище "Завентем" в Брюксел, съобщиха от летище София.

Отменен е планираният за 17.40 часа полет FB 407A за белгийската сролица, както и кацащият в 23.55 ч. В София полет FB 408A. Полетът на авиокомпания Wizz Air от летище "Шарлероа" се очаква да кацане в 12:10 ч.

И днес летище "Завентем" ще остане затворено цял ден, като полетите там са отменени или пренасочени. При два взрива на летището...

Ученик от Кюстендил за Брюксел, терора, късмета и срещата с Кристалина Георгиева

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561676

Кюстендилският ученик Георги Христов от Езикова гимназия Кюстендил се завърна от Брюксел, в деня на терористичните атаки. Той и останалите младежи, победители в конкурса за есе "Европейско междучасие", които бяха на посещение в европейската столица, по покана на евродепутатът Светослав Малинов, са излетели от "Шарлероа". "В часа на атентата на едното летище, ние сме излетели от другото. Екипът от придружаващи ни са знаели за бомбите, но по обясними причини не са ни казали, а ни съобщиха като кацахме в България. Когато включихме телефоните, имах...

Наджим Лашрауи - връзката между атентатите в Париж касапницата в Брюксел

http://europe.actualno.com/nadjim-lashraui---vryzkata-mejdu-atentatite-v-parij-kasapnicata-v-bruksel-news_530330.html

Наджим Лашрауи е мъжът с бяла дреха, видян на разпространените кадри на тримата терористи на летището в Брюксел. Лашрауи е единственият от тримата терористи, който не се самовзриви вчера, а избяга от аерогарата. За него е известно, че е пряко замесен в подготовката на ноемврийските атентати в Париж. Следи от негова ДНК са били открити по всички колани, с които се взривиха парижките атентатори. Миналата година той е бил засечен на границата между Австрия и Унгария заедно със Салах Абдеслам,

"Армани" спира да използва кожа с естествен косъм в продукцията си

http://curious.actualno.com/armani-spira-da-izpolzva-koja-s-estestven-kosym-v-produkcijata-si-news_530334.html

Световноизвестната италианска модна къща "Армани" обяви, че повече няма да ползва кожа с естествен косъм в продукцията си. "Армани" ще премине към изпълнението на това решение, което включва всички видове кожа с косъм, в това число и заешката, от сезон есен-зима 2016. „Имам удоволствието да съобщя, че "Армани Груп" взе твърдото решение да прекрати употребата на кожа с косъм в продукцията си,“ обяви Джорджо Армани. „През годините технологиите напреднаха до такава степен, че веч

3 български проекта спечелиха награди в международния конкурс за най-добри събития от 2015 година

http://business.actualno.com/3-bylgarski-proekta-specheliha-nagradi-v-mejdunarodnija-konkurs-za-naj-dobri-sybitija-ot-2015-godina-news_530336.html

Международните награди за събития Eventex Awards обявиха победителите в шестото поредно издание на престижния годишен конкурс на бляскава церемония в Рейнбоу Плаза миналата седмица. Сред тях има 3 български проекта в 7 от общо 19 категории. С най-много престижни статуетки си тръгнаха представителите на немската верига за бързооборотни стоки Лидл с 4 втори и една първа награда. Те станаха победител в категория Best Cause Event с проекта “Дайте шанс на балканката”, с който зарибиха р

9 съвета за заснемане на страхотно видео със смартфон

http://curious.actualno.com/9-syveta-za-zasnemane-na-strahotno-video-sys-smartfon-news_530320.html

Последните модели смартфоните предлагат все по-добри резултати при запис на видео. Разбира се, ако искате вашите клипове да изглеждат страхотно, ще имате нужда от скъп модел, поддържащ запис на 4K видео. По-евтините устройства обаче също могат да предложат прилично качество на заснемане. Особено ако приложите тези съвети, посочени от Tech Radar. 1. Снимайте хоризонтално, а не вертикално Ако искате хората да могат да гледат видеото ви на цял екран на компютъра или телевизора си, дръжте вашия см

Адел за атентаторите от Брюксел: Ши****ци! (Видео)

http://showbusiness.actualno.com/adel-za-atentatorite-ot-bruksel-shici-video-news_530337.html

Британската певица Адел отдаде специално почит на жертвите от атентатите в Брюксел по време на концерта си в Лондон. Снощи тя изпълни песента “Make You Feel My Love” на Боб Дилън и обяви, че я посвещава на загиналите при кървавите експлозии на летището и в метрото на белгийската столица. Публиката прие много емоционално жеста на звездата. Докато тя пееше, хиляди светлини озариха залата в знак на съпричастност. Тя се обърна и към терористите в свое изказване по време на концерта.

България разполага с 4175 свободни места в бежанските центрове

http://pik.bg/българия-разполага-с-4175-свободни-места-в-бежанските-центрове-news506453.html

България разполага с 4175 свободни места в бежанските центрове

955 чужди граждани се намират в центровете за временно настаняване към Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Това посочва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутат от управляващата коалиция, съобщава БГНЕС.

Свободните места за настаняване в бежанските центрове към 16 март 2016 г. са 4175. В центъра за бежанци в квартал “Овча купел” в София има настанени 169 чужденци при капацитет 860. При общ капацитет за 370 души в центъра във “Враждебна” са настанени 66, а на Военна рамка при 800 души капацитет, има 342-ма чужди граждани. Извън София има три центъра, в които са настанени бежанци и мигранти. В Харманли при капацитет от 2710 души има 285 чужди граждани. В село Баня има 54 бежанци при капацитет от 70, а в село Пъстрогор при капацитет от 320 има настанени 39 чужди граждани.

В териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците се настаняват само чужденци, търсещи международна закрила до приключване на административното производство по предоставяне на закрила. “Чужденец с предоставена международна закрила има право и трябва да пребивава на посочен от него адрес, като е длъжен в срок до 14 дни от получаване на решението за предоставяне на международна закрила да се яви в общината на населеното място, в която ще се установи, за да бъде вписан в регистъра на населението”, допълва вицепремиерът и вътрешен министър.

В София бе проведено мащабно антитерористично учение

http://www.cross.bg/ychenie-ychenieto-sofiya-1502492.html

/КРОСС/ Мащабно антитерористично учение бе проведено тази нощ в центъра на София и в една от столичните метростанции. Десетки служители на МВР, Министерството на отбраната, лекари от Спешна помощ и доброволци взеха участие в среднощното учение, което трябва да покаже готовността на службите ни за действие при тероризъм. Началото - минути след 23.30 ч. в НДК, където според сценарият се случва тежък инцидент. Малко по-късно на място са изпратени и екипи на полицията и линейки, които евакуират ранените. Учението беше анонсирано през целия вчерашен ден, първо от премиера Бойко Борисов, а по-късно от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Учението е планирано преди време и съвпадението с атентатите в Брюксел е случайно, обясниха от полицията. Заради тренировката, бяха отцепени големи части от пространството пред НДК, както и няколко станции на метрото.    

МВР има конкретно описание на стрелеца от "Цариградско шосе", мишената е бил Митко Русия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5383049

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че полицията има конкретно описание на мъжа, който откри снощи стрелба в близост до бензиностанция OMV на Цариградско шосе.
Около 19.30 часа снощи е получен сигнал за 4 изстрела по паркиран черен джип. Мишената е Димитър Стоянов - Митко Русия, съобщи Костов пред Нова тв.
Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че полицията има конкретно описание на мъжа, който откри снощи стрелба в близост до бензиностанция OMV на Цариградско шосе. Около 19.30 часа снощи е получен сигнал за 4 изстрела по паркиран черен джип. Мишената е Димитър Стоянов - Митко Русия, съобщи Костов пред Нова тв.

Преглед на печата, сряда, 23 март

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-23-март_l.a_i.717921_at.1.html

Изпреварваме 13 страни от ЕС по животновъдство България е изпреварила над 10 държави в Европа по състояние на животновъдството. „В 13 страни...

Евакуираха летището в Тулуза за проверка на сигурността

https://www.24chasa.bg/Article/5383064

Евакуираха летището в Тулуза за проверка на сигурносттаЛетището в Тулуза е било евакуирано тази сутрин за „проверка на сигурността“, съобщи Франс прес, като се позовава на граничната полиция. Пътниците са евакуирани от сградата на аерогарата Тулуза-Бланяк, както и от самолетите, които били готови да отлитат. Съобщава се, че от 7 часа сутринта сградата е била евакуирана два пъти,

Открадната картина на Пикасо отново пред публика след 14 години

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561674

Картината на Пабло Пикасо от 1911 г. - La Coiffeuse ("Тоалетката"), откраднато от центъра Помпиду през 2001 г., ще се върне в постоянната колекция на музея в Париж на 24 март, предава сайтът Artprice. В продължение на години нищо не се знаеше за местонахождението на картината, докато през декември 2014 г. тя мистериозно се появи в пакет FedEx, изпратен от Белгия до Нюарк, Ню Джърси. Картината е задържана от американските митнически власти в Нюарк, когато служителите се усъмнили, защо един пакет, описан като коледен подарък за 37 долара е изпрат...

US компания наема хора да пият бира

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561672

Американска верига бар-ресторанти търси желаещи да пътуват по света четири месеца и да пият бира, съобщи ЮПИ. Тримата временни служители на веригата "Светът на бирата" ще трябва да обикалят пивоварни и бирени фестивали по целия свят, за да опитват местните деликатеси и напитки. Освен че ще бъдат поети всичките им разноски, те ще получат и по 12 000 долара. В замяна ще трябва да описват опитаните бири и преживяванията си на сайта на компанията. "Ако сте фотограф, журналист или просто обичате социалните медии и блоговете за бира, можем да Ви пред...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване