Засилено е полицейското присъствие около НДК заради провеждащото се мащабно учение за действие в кризисна ситуация

http://pik.bg/засилено-е-полицейското-присъствие-около-ндк-заради-провеждащото-се-мащабно-учение-за-дейс-news506349.html

Засилено е полицейското присъствие около НДК заради провеждащото се мащабно учение за действие в кризисна ситуация

Засилено е полицейското присъствие около НДК заради провеждащото се мащабно учение за действие в кризисна ситуация, предаде "Фокус".

Затворени за движение са бул. "Фритьоф Нансен" от Моста на НДК до бул. "Патриарх Евтимий". Остава затворен за МПС-та и бул. "Витоша" в участъка от бул. "Пенчо Славейков" до бул. "Патриарх Евтимий". Служители на реда са разположени през 2 до 5 метра в района около НДК. 

Четирима помагачи на мигранти остават в ареста за постоянно

http://pik.bg/четирима-помагачи-на-мигранти-остават-в-ареста-за-постоянно-news506330.html

Четирима помагачи на мигранти остават в ареста за постоянно

Хасковският окръжен съд постанови най-тежката мярка на неотклонение „задържане под стража” за четиримата мъже, които бяха задържани за укриване на нелегални мигранти в постройка край язовира в хасковското село Криво поле.

Мустафа Осман, Фердун Феим и Кирил Диреков са обвинени в укриване на 15 нелегални мигранти от Ирак. Боньо Бонев – Черния пък бе заловен и с 391 грама амфетамин. И четиримата са осъждани, като Боньо има 13 присъди.

На съдебното заседание стана ясно, че те са вземали по 2000 евро на човек от мигранти, за да ги подслонят, а после да ги насочат към Германия. Четиримата мъже бяха задържани при операция на полицията в петък. Тогава в постройка край язовира до село Криво поле бяха открити 15 мигранти, 5 от които деца от Ирак. 

Националната здравна карта влиза в МС

http://pik.bg/националната-здравна-карта-влиза-в-мс-news506329.html

Националната здравна карта влиза в МС

Министрите трябва да приемат Националната здравна карта на България на редовното правителствено заседание тази седмица. След одобряването й и публикуването в Държавен вестник, Националната здравна карта става задължителна част от методиката, по която НЗОК ще сключва индивидуалните си договори с отделните лечебни заведени и ще закупува медицински дейности, за да задоволи нуждите на пациентите. Националната здравна карта е аналитичен документ, който според МЗ отразява потребностите на българските пациенти, документирани през последните 3 години и дава насоки за оптимално разпределяне на ресурсите на българската система за здравеопазване.

По закон промяна в НЗК ще може да инициира по всяко време, като се внесе в Националната комисия аргументирано искане за това. В дневния ред на кабинета има и точка, свързана с приемане на годишен план за 2016 г. за изпълнението на националната програма за защита при бедствия 2014-2018 г. Министрите ще разгледат и проект на решение за приемане на пътната карта за изпълнение на стратегията за развитие на електронното управление в България за периода 2015-2020 г. Правилникът за прилагане на закона за Държавна агенция разузнаване също влиза в дневния ред на кабинета за сряда. В 39-те точки на заседанието на министрите е включен и проект на решение за приемане на план за изпълнение на стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма през 2016 г. 

СГС пак ще разгледа споразумение между Сидеров и прокуратурата

http://pik.bg/сгс-пак-ще-разгледа-споразумение-между-сидеров-и-прокуратурата-news506324.html

СГС пак ще разгледа споразумение между Сидеров и прокуратурата

Софийски градски съд (СГС) ще разгледа ново споразумение между прокуратурата и Волен Сидеров за случая до Народното събрание. Това е споразумението по случаят от 21 май 2013 г., когато пред парламента лидерът на „Атака” влезе в конфликт с журналист. Споразумението ще се гледа от съдия Вера Чочкова.

Миналата седмица колегата й Христинка Колева не одобри предишното споразумение и го върна на прокуратурата. То беше за 9 месеца пробация. Лидерът на Атака вече постигна три споразумения с прокуратурата. Едното бе за случая в град Батак, станал на 17 май 2011 г., случая в НАТФИЗ от 23 октомври 2015 г.. Споразуменията са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

По първото споразумение - за случая в НАТФИЗ, Градският съд одобри споразумението с прокуратурата и лидера на „Атака” и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. Така те получават наказание „пробация”: за Сидеров – 9 месеца, за Чуколов – 6 месеца. На двамата ще им се удържа 13% от заплатата за този срок в полза на държавата. Второто споразумение, което СГС одобри за Сидеров, бе за хулигански действия, станали в Батак. На 17 май 2011 година лидерът на „Атака” предизвика голям скандал в града, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици. За това той беше осъден на 8 месеца пробация и тук ще бъде лишен от 13% от заплата си.

Лидерът на Атака и Десислав Чуколов бяха осъдени във вторник на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври. Двамата признаха вината си за така наречената акция пред клекшопа на столичната улица "Г. С. Раковски" и сключиха споразумение с прокуратурата. Така получиха пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две години. 

Над 2 часа продължава мащабното учение за действия в кризисна ситуация в НДК

http://pik.bg/над-2-часа-продължава-мащабното-учение-за-действия-в-кризисна-ситуация-в-ндк-news506326.html

Над 2 часа продължава мащабното учение за действия в кризисна ситуация в НДК

Повече от 2 часа продължава мащабното учение за действия в кризисна ситуация в НДК,предаде  "Фокус".

Затворен за движение е бул. "Витоша" в участъка от кръстовището на бул. "Пенчо Славейков" до "Патриарх Евтимий". В учението участват части на полицията, пожарната, медицински екипи и Българската армия и БЧК.

Полицейски патрули са препречили и де допускат движение на МПС по бул. "Витоша".

Мащабното учение за действия в кризисна ситуация продължава в метростанция „Константин Величков“

http://pik.bg/мащабното-учение-за-действия-в-кризисна-ситуация-продължава-в-метростанция-„константин-вел-news506325.html

Мащабното учение за действия в кризисна ситуация продължава в метростанция „Константин Величков“

Мащабното учение за действия в кризисна ситуация продължава в метростанция „Константин Величков“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Заради тренировъчните действия районът е отцепен от полицейските сили. На „терен“ са полицейски, пожарни, медицински екипи, военнослужещи и представители на други държавни структури , включени в провеждането на учението. Целта е оценка на възможностите за реакция, координацията между отделните институции и обмена на информация в реално време. Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.

МВР оценява проявеното от гражданите разбиране за причинени евентуални неудобства във връзка с провеждането на планираното учение.

Фотогалерия: Учение край НДК - без паника

http://www.dnevnik.bg/photos/2016/03/23/2728246_fotogaleriia_uchenie_krai_ndk_-_bez_panika/?ref=rss


Стартира учение за действия в кризисна ситуация

Обръщаме се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение







Учение за действия в кризисна ситуация стартира на територията на НДК. Районът е отцепен от полицейски сили с цел провеждането на тренировъчните действия. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури е чрез разиграване в реално време...

ММС обучава спортните специалисти за кандидатстване с проекти за заетост

http://pik.bg/ммс-обучава-спортните-специалисти-за-кандидатстване-с-проекти-за-заетост-news506310.html

ММС обучава спортните специалисти за кандидатстване с проекти за заетост

Министерството на младежта и спорта стартира поредица от срещи със спортни федерации и клубове, на които, съвместно с Агенцията по заетостта, им представя възможностите за кандидатстване с проекти за обучение и заетост по нейните програми.

Първата презентация се проведе в София, след което заместник-министър Асен Марков и представители на Агенцията посетиха Бургас, а днес се състоя среща със спортната общественост във Враца и кмета на града Калин Каменов.

„Благодаря на Калин Каменов за предоставената възможност за среща между институциите и хората, работещи в сферата на спорта, които могат да се възползват от насърчителните мерки за заетост и обучение,“ заяви заместник-министър Марков. Разгледани бяха начините за подкрепа на треньорите и специалистите, които работят с подрастващи, и финансовите инструменти, с които да бъде подпомагана тяхната дейност.

В срещата участва и директорът на Дирекция Бюро по труда - Враца Маргарита Ангелова. Експертите на Агенцията по заетостта представиха схемите, по които ръководителите на спортни клубове могат да кандидатстват с проекти за осигуряване на стаж и работни места на специалисти, чието заплащане е обезпечено от Бюрото по труда.

Асен Марков и Калин Каменов инспектираха и новата спортна площадка в с. Паволче, чието изграждане финансира Министерството на младежта и спорта по програма за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения. Строително-ремонтните работи на площадката са приключили, остава да бъдат монтирани футболните врати. На проверката присъства и кметът на с. Паволче Емил Василев.

Мигранти: Съжаляваме за Брюксел

http://petel.bg/Migranti--Sazhalyavame-za-Bryuksel__149951

Мигранти от бежанския лагер в Идомени изразиха съболезнованията си към белгийския народ след днешните атентати в Брюксел. Едно от децата...

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5374969

Доц. д-р Атанас Семов, юрист, 46 г.
Проф. Благой Колев, академичен омбудсман на УНСС, 70 г.
Ириней Константинов, актьор, директор на театър “София”, 67 г.
Проф. д-р Константин Чернев, завеждащ Клиника по вътрешни болести в УМБАЛ „Софиямед“.
Проф. д-р Лилия Райчева, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ.
Доц. д-р Атанас Семов, юрист, 46 г. Проф. Благой Колев, академичен омбудсман на УНСС, 70 г. Ириней Константинов, актьор, директор на театър “София”, 67 г. Проф. д-р Константин Чернев, завеждащ Клиника по вътрешни болести в УМБАЛ „Софиямед“. Проф. д-р Лилия Райчева, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ.

Отцепиха НДК заради антитерористична акция

http://pik.bg/отцепиха-ндк-заради-антитерористична-акция-news506306.html

Отцепиха НДК заради антитерористична акция

Районът около НДК е отцепен. Причината е провеждането на мащабно антитерористично учение. В него участие вземат части на полицията, пожарната, медицински екипи и Българската армия.

Учението има за цел да тренира българските служби за реакция при кризисни ситуации. Те разиграват тренировъчната ситуация с терористичен атентат, с цел по-добра реакцията на държавните структури, координация, както и обмен на информация.

Районът, в който тренировъчните действия се провеждат, е изцяло отцепен. По-рано, вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че учението е планувано преди 2 месеца и това, че се провежда днес, когато бяха терористичните атентати в белгийската столица Брюксел, е просто съвпадение. 

От МВР призоваха за разбиране от гражданите. "Обръщаме се към гражданите за разбиране за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение

Учение за действия в кризисна ситуация стартира на територията на НДК. Районът е отцепен от полицейски сили с цел провеждането на тренировъчните действия. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време.
Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.", посочват от ведомството.

 

 

На 23 март честваме Света Лидия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1561618

Лидия била продавачка на багрени платове и слушала заедно с другите жени какво говори Св.Павел Апостол по време на мисията си в нейния град. Тя и цялото й семейство се обърнали във вярата и Лидия приела Свети Павел Апостол да живее в дома им. Филит и Лидия живели по времето на император Адриян (117-138 година). Филит бил царски съветник. С жена му Лидия имали двама синове Македон и Теопрепий. Св. Лидия е първата християнка в Европа. Тя била продавачка на багрени платове и слушала заедно с другите жени какво говори Св. Апостол Павел по време на ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване