06/04/16 19:07
(http://www.klassa.bg/)

Професор разби мита за любовната връзка между Тодор Живков и Дража

 Професор и близък приятел на Дража Вълчева разби мита, че тя и Тодор Живков са имали някога любовни взаимотношения. Според Руси Донев това е измислица от нейни врагове и хора, които са й завиждали. Професор Русин Донев е дългогодишен приятел на семейството на Дража Вълчева и е познавал добре нейните отношения с някогашния Първи.
Ето какво разкрива той:
 
"Това е плод на българска завист. Говорят глупости: харесал я Тодор Живков като жена и я издигнал до кандидат член на политбюро и министър. За да стигне дотам, тя е минала през всички стъпала в йерархията, доказала се е в РМС, в Комсомола, в партията. И министерското кресло не е получила даром - имаше педагогически опит, беше и заместник-директор на училище в Карлово."
 
Русин Донев повдига в интервю за "Марица" и завесата и около прословутата "Първенецка афера" с рождения ден на Тодор Кордовски през 1972 година:
 
"Някои видни пловдивски функционери, няма да кажа кои, лично са съобщили на Дража за сбирката в Първенец, ала чак след като била приключила. Сторили го, за да й се подмажат и да завържат интрига. Казали й: Имаше такава сбирка, а теб дори не са те уведомили! От това скрито-покрито излиза, че в Първенецката изба не само са празнували  65-ия рожден ден на политзатворника и активен борец Тодор Кордовски, а се е състояла и някаква тайна сбирка, едва ли не заговор. Сякаш важни партийни другари, отговорни хора, известни личности, се уговарят да правят преврат.
 
С всички тях  Дража  работи, среща се всеки ден - няма обяснение защо на нея, най-отговорния човек в окръга по онова време, не са й казали и дума за предстоящото събиране. Какво й остава? Да уведоми за случая, защото може да търсят отговорност от нея, че е проспала съмнително събиране.  На тая основа се разплита случаят. Има и друго -  Живков е имал зъб, изпитвал е недоверие към някои от тези хора. С рождения ден в Първенец  чашата е преляла и той се е разправил с тях."
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване