Момиче почина след целувка с гаджето си

https://www.24chasa.bg/novini/article/5568099

Момиче почина след целувка с гаджето сиМайка от Монреал споделя как дъщеря й починала след целувка от новото си гадже, който не е бил наясно, че момичето боледува от тежка алергия към фъстъци, пише Dailymail. 20-годишната Мириам Дюкре-Люме се срещала с момчето отскоро, твърди майката Мишлин Дюкре, пише "Труд". Във фаталната вечер младежът изял един сандвич с фъстъчено масло,

19 са задържаните във връзка с престрелката в Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GcD6eo4UOBM/

polic119 са задържаните във връзка с престрелката в заведение в курорта Слънчев бряг, при която един човек бе убит, а други трима бяха ранени. Сред ранените е Димитър Желязков, както и човек от неговата охрана. Загиналият също е бил охранител на Желязков. Митьо Очите остава в критично състояние с опасност за живота, като следобед му бе направена втора операция. Втората хирургическата интервенция се наложи заради травмите, които има на бял дроб, корем, пикочен мехур и крайник. Той е настанен в отделение „Реанимация”. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че продължават издирвателно-процесуалните действия и се издирват още лица, свързани с престрелката, предаде Агенция Фокус. По-рано през деня полицията обяви за издирване 8 души във връзка с инцидента, двама от които в последствие се предадоха.

Към момента не са задържани само двама от останалите шест. Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност 31-годишния Тодор С. за убийството на 41-годишния Александър Алексиев – охранител на Желязков. Тодор С. е задържан за 72 часа. Предстои да бъдат повдигнати още обвинения. Министър Бъчварова коментира в Бургас, че не се изключва нито една възможна версия за стрелбата. Бъчварова бе изпратена в Бургас лично от премиера Бойко Борисов, който настоя да пита полицаите защо не са задържани хората, които са били в болницата още в сряда вечерта. Премиерът отчете това като единствена грешка на органите на реда, които според него са реагирали много бързо. Той определи престрелката като махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник – пореден инцидент за паркомясто. Според него, само ако медиите продължат да говорят за инцидента, това би могло да попречи на летния туристически сезон. Борисов се закани, че със силното полицейско присъствие в черноморския курорт с лоша слава от последните години ще бъдат контролирани криминалните лица там. Той предупреди, че няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка за целия сезон, който влезе в Слънчев бряг.
В парламента „БСП лява България” призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да предостави информация пред депутатите за действията на МВР във връзка престрелката в курорта Слънчев бряг.

Лекари от София и Стара Загора пътуват към Бургас, за да спасяват Митьо Очите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5568095

Лекари от София и Стара Загора пътуват към Бургас, за да спасяват Митьо ОчитеЛекари от София и Стара Загора пътуват към Бургас, за да помогнат за спасяването на простреляния с пет куршума Димитър Желязков-Митьо Очите. Той продължава да се бори за живота си след две тежки операции, съобщава bTV. Желязков е на апаратно дишане. Според медици, тази нощ ще е критична за него, тъй като опасността за живота му още не е отминала.

Валери Симеонов: Бургас е един от най-мутренските градове

http://www.cross.bg/simeonov-bryag-slunchev-1510898.html

/КРОСС/„Бургас е един от най-мутренските градове в България", каза Валери Симеонов пред БТВ, по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард.Там никога не е имало голяма доминираща групировка, която да координира дребния бизнес. Там най-големите герои са кварталните мутри, т.н. батки", допълни Симеонов. Симеонов е депутат от Бургас и живее там. По думите му другите два града в подобна ситуация са Поморие и Несебър. „Това е така заради слабата полиция, зависимата прокуратура и зависимата съдебна система". Депутатът смята, че всички в тези среди се познават, като силите на реда също са наясно с това, което се случва. „Те се подчиняват по линията на „защо трябва да си създаваме неприятности" и на заден план остават задълженията им", допълни депутатът. „Ударът, както се очертава е нанесен за разпределение на рекета от таксиметрови шофьори, които извършват дейността по транспортиране на проститутки и наркотици в Слънчев бряг", смята Симеонов. Той добави, че определението на премиера Бойко Борисов, че това е „махленски спор за парко място" е абсурдно. „Трябва незабавно да се вземат мерки спрямо шефовете на РПУ-тата в Несебър, Слънчев бряг, да се провери и Поморие. Основните задължения са техни", категоричен е Симеонов.

Турция готви екшън план срещу Германия заради арменския геноцид

http://www.moreto.net/novini.php?n=323122

Турция готви решителни мерки по отношение на Федералната република в отговор на приетата от германския Бундестаг резолюция за геноцида над арменците в Османската империя, пише многотиражният в. „Билд”. Изданието цитира прессекретаря на турския президент, че „компетентните органи, на първо място министерството на външните работи, работят върху план за действие”.

Пускат задържаните за обира на века в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/5568085

Пускат задържаните за обира на века в ХасковоДвамата задържани за обира в Централна поща в Хасково няма да останат в ареста. Те са били задържани за 24 часа по Закона за МВР късно снощи. „Не са освободени“, заяви директорът на областната дирекция на МВР Ангел Цанков, цитиран от haskovo.net. От окръжна прокуратура обаче не са удължили мярката за задържане за 72 часа.

Откриха труп под Аспаруховия мост във Варна

http://www.cross.bg/most-varna-tryp-1510897.html

/КРОСС/Открит е труп на човек под Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОДМВР - Варна, цитирана от "Фокус". По думите ѝ днес около 15:30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло в храсти под Аспарухов мост. Ивана Милева допълни, че към настоящия момент текат процесуално-следствени действия за изясняване на самоличността на човека, както и останалите детайли, касаещи разкриването на обстоятелствата по случая.  

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5568066

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на Венцислав Караджов, който е обвинен в това, че на 15 май 2016 г. в гр. Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, съобщава пресцентърът на Съдебната палата в Пловдив.
 Съдът прецени, че предвид събраните до момента по делото доказателства е
Пловдивският апелативен съд потвърди задържането на Венцислав Караджов, който е обвинен в това, че на 15 май 2016 г. в гр. Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, съобщава пресцентърът на Съдебната палата в Пловдив.  Съдът прецени, че предвид събраните до момента по делото доказателства е

Как се проваля едно разследване за милиони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5568055

„Труд“ установи допълнителни факти по аферата „Агромах“
В публикация на в „Труд“ в началото на седмицата, посочихме някои смущаващи обстоятелства, свързани със случая „Агромах“, който стана повод за размяна на взаимни обвинения между зам. главния прокурор и разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова.
„Труд“ установи допълнителни факти по аферата „Агромах“ В публикация на в „Труд“ в началото на седмицата, посочихме някои смущаващи обстоятелства, свързани със случая „Агромах“, който стана повод за размяна на взаимни обвинения между зам. главния прокурор и разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова.

Съд: 13 г. за заклана съпруга са малко

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567894

Съд: 13 г. за заклана съпруга са малкоВърховният касационен съд върна делото срещу Радослав Давидков, подсъдим за убийството на жена си Анна. Мотивът на магистратите е, че 13-те години, които Давидков получил на 2 инстанции, са малко. Мъжът закла жена си на 13 май 2014 г. в София с нож и престоя с трупа ѝ в кола над 17 часа. Мотивът му бил,

И Словакия е застрашена от руската пропаганда

http://offnews.bg/news/n_1/n_630802.html

Министерството на вътрешните работи на Словакия обяви, че руската пропаганда е заплаха за сигурността на страната, съобщи Actuality.sk. Словакия е поставена пред т. нар. хибридни заплахи, а именно съчетание от традиционни похвати, но и кибернетични и информационни атаки. В Словакия тези заплахи идват от различни информационни канали, като целят да постигнат дестабилизиране на позицията на страната в евро-атлантическите структури. „Трябва да вземем мерки за отстраняването на хибридните заплахи, включително и пропагандата“, заявиха от министерството на вътрешните работи за Actuality.sk. Чехия вече е решила да създаде екип, който да следи пропагандата и то не само тази, идваща от Кремъл. Словакия също трябва да предприеме действия, заяви Ярослав Над от Словашкия институт за сигурност. За съжаление „вътрешното министерство не планира сформирането на подобен екип, въпреки че можем да вземем пример от чехите“, заявиха от министерството за Aktuality.sk. Чехия разкри как действа руското разузнаване в ЕС Миналата година чешката контраразузнавателна служба BIS разкри в годишния си доклад, че Русия се опитва да създаде нов Коминтерн в страните членки на ЕС, базиран на концепцията на Александър Дугин за неоевразийството, и за целта активира пропагандни и шпионски мрежи в Европа. Конкретно в Чехия руската агентура разчита не толкова на симпатията на гражданите към политиката на Кремъл, а на негативните нагласи към САЩ, ЕС, НАТО и демократичните ценности, пише в доклада. Кои са полетата на действие на руските специални служби? Енергетика, пропаганда, влияние сред руската емиграция, влияние сред гражданите на ЕС, за да "симпатизират" на политиката на Кремъл. Руското разузнаване нанася вреди не само на интересите на Чехия, а и на НАТО и ЕС, категорични са от BIS. Москва активно работи с руската емиграция, като създава и контролира различни движения и обществени структури в Чехия. Целта е руснаците, лоялни на разузнавателните центрове в Москва, да представят диаспората при различни политически и обществени събития в Чехия.

Радарите за превишена скорост утре - 10 юни, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=323105

Служители на КАТ-Варна ще следят утре - 10 юни, за превишена скорост в града и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 11:00ч.-13:00ч. - южен пътен възел - вход 14:00ч.-16:00ч. - ул. "Първи май" до БАН, посока "Галата" 14:00ч.

Берлускони ще бъде подложен на сърдечна операция

http://www.mediapool.bg/berluskoni-shte-bade-podlozhen-na-sardechna-operatsiya-news250253.html

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде подложен на сърдечна операция за подмяна на аортната клапа следващата седмица. Това съобщи неговият личен лекар Алберто Дзангрило, цитиран от електронното издание на в. "Кориере дела сера" и БТА. Берлускони беше приет в клиника в Милано по-рано тази седмица. Според неговия личен лекар, когато той е бил приет в болницата, състоянието му е било животозастрашаващо. Бившият премиер се почувствал зле в нощта на събота срещу неделя, но изчакал да гласува на местните избори на 5 юни, преди да отиде в болницата, разказа още неговият доктор.

Без ток утре във Варна ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=323120

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 10 юни ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - От 08:30 до 16:00 часа - Варна, ул.

Спортното министерство предвижда по-високи глоби при употреба на допинг

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/09/2774802_sportnoto_ministerstvo_predvijda_po-visoki_globi_pri/?ref=rss


Министерството на младежта и спорта (ММС) предвижда увеличаване на глобите при употреба на допинг. Идеята е заложена в нова глава, посветена на допинга, в проекта за нов Закон за физическото възпитание и спорта.

В него има и изискване състезател, който е уличен в употреба на допинг, да върне публичните средства от награди за спечелени медали.

В приетия от Министерския съвет плана за действие за изпълнение на Националната стратегия за борба срещу употребата на допинг в...

И утре остава слънчево и топло, но след обяд ще се заоблачи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5568021

През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, съобщава НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".
Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 23 и 28 градуса,
През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, съобщава НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус". Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 23 и 28 градуса,

АПИ искала да промени облика на пътната мрежа

http://www.cross.bg/lazarov-putnata-mrezha-1510900.html

/КРОСС/В последните години Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) иска да промени коренно облика на пътната мрежа, а се прави опит това да се саботира и опорочава от разни хора с разни цели и идеали. Това заяви за агенция „Фокус" директорът на АПИ инж. Лазар Лазаров по повод поисканата му оставка от народните представители от „БСП лява България" Жельо Бойчев и Кирил Добрев. Лазаров обяви, че е готов на всякакви проверки. „Геоложките особености на всеки един терен, през който минават новите трасета на магистралите, са много слабо засегнати в проектите и оттам във всички договори има допълнителни договори за подобряване на геоложките условия в съответни участъци, където има откоси и свлачища", обясни шефът на АПИ по повод твърденията, че за канавките на магистрала „Марица" ще се похарчат 50 милиона лева. Лазаров добави, че проектите за „Марица" са стари, а „геоложките изненади" излизали впоследствие. Всеки един от тези договори е минал всички видове необходими проверки не само от наши институции, а и от международни", обясни Лазаров. „Обвиненията на БСП за злоупотреби с обществени поръчки в АПИ са опит за опетняване на МРРБ и на агенцията и са неверни", коментира от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на посещението си в Астана, Казахстан. Според нея предизборната кампания за президент на БСП вече е започнала

Проектите за ремонт на храмове надхвърлиха четворно наличните европари

https://www.actualno.com/society/proektite-za-remont-na-hramove-nadhvyrliha-chetvorno-nalichnite-evropari-news_544304.html

Кандидатствалите храмове за ремонт с евросредства са подали проекти за стойност четворно по-голяма от наличните средства, става ясно от съобщение на държавен фонд "Земеделие", че е приключил приемът на заявления. Внесени са общо 348 проекта за обновяване на религиозните сгради за общо 209 752 375 лв, при наличен бюджет от левовата равностойност на 25 млн. евро. Тъй като исканите пари са доста повече от наличните ще се извърши предварителен подбор като проектите ще се оценяват по различни

Всеки трети вярва на Борисов и Павлова

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5568026

Всеки трети вярва на Борисов и Павлова“Галъп” регистрира, че пада рейтингът на Радан Кънев и Лютви Местан Всеки 3-и изпитва доверие към премиера Бойко Борисов, показват обобщени данни от проучвания на “Галъп” от май миналата година до сега. По стойности на доверието с него може да се мерят Лиляна Павлова - всеки трети й симпатизира, и Томислав Дончев, когото харесва всеки 4-и.

“Хамас” изби 4-ма евреи в Тел Авив (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567984

“Хамас” изби 4-ма  евреи в Тел Авив (обзор)Израел праща 2 батальона военни на Западния бряг Израелската армия праща 2 допълнителни батальона на Западния бряг в отговор на терористично нападение в Тел Авив, съобщи Ройтерс. Стотици войници ще бъдат изпратени в района, включително пехота и елитни части. Мерките се вземат, след като 4-ма души загинаха,

Бисер Миланов-Петното удари четири коли в центъра на София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774735_biser_milanov-petnoto_udari_chetiri_koli_v_centura_na/?ref=rss


Бисер Миланов, известен с прякора Петното, е ударил 4 автомобила в центъра на София при верижна катастрофа. Колите са били спрели на светофар. От МВР обясниха пред "Дневник", че катастрофата е била лека. В нея са участвали пет коли и няма пострадали хора, само леки щети по автомобилите. А инцидентът е станала в района на хотел "Хемус" по обяд.

Миланов има седем присъди, част от които ефективни. Той стана известен като контрапротестиращ около протестите през лятото на 2013 г. по повод...

Ангел Найденов с високо отличие

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5568022

Ангел Найденов с високо отличие Ангел Найденов получи високото отличие на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва на страните-членки на НАТО (CIOR). Връчи му го президентът на най-голямата организация на офицерите от резерва, в която членуват 1,3 млн. души - о.р. подп. Димитър Попов. Освен бившия военен министър, а сега зам.

Бербатов коментира дали ще играе в ЦСКА

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582180

Бившият национал Димитър Бербатов коментира слуховете, че ще заиграе в ЦСКА. Нападателят на ПАОК заяви, че се пишат глупости от всевъзможен характер. Запитан за случващото се в ЦСКА, бившият играч на Манчестър Юнайтед отсече: „Аз съм далеч от нещата и нямам мнение по въпроса". Ако няма бърз фалит, ЦСКА обмисля оттегляне „Видях само репортаж от представянето на националния в Япония, но пак нямам коментар, защото нещата се изваждат и много драматизации стават. Кой знае...

Салфетки и пачки в „Локо“ (София) след триумфа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567735

Двайсет хиляди лева отборна премия ще си разделят футболистите и треньорският щаб в „Локомотив“ (София) след спечелената промоция във „В“ група. „Железничарите“ надвиха „Костинброд“ с 2:0 във финалния бараж, а минути преди мача собственикът на клуба Иван Василев е завишил бонусите за успех с 5000 лева.
Двайсет хиляди лева отборна премия ще си разделят футболистите и треньорският щаб в „Локомотив“ (София) след спечелената промоция във „В“ група. „Железничарите“ надвиха „Костинброд“ с 2:0 във финалния бараж, а минути преди мача собственикът на клуба Иван Василев е завишил бонусите за успех с 5000 лева.

53 ученици се включиха в безплатното обучение по уейкбординг във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=323134

53 ученици се включиха в безплатното обучение по уейкбординг, което се състоя в първите дни на юни в Infinity Wake Park Varna, съобщиха от пресцентъра на Община Варна за Moreto.net. Проявата е организирана съвместно с Община Варна, с цел популяризиране на водните спортове при подрастващите и насърчаване на спорта на открито.

Утре ще бъде слънчево времето, температурите стигат до 28°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5567991

Утре ще бъде слънчево времето, температурите стигат до 28°През нощта над страната ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Главно в планинските райони ще превали и прегърми.

Пиронкова сигурна за олимпиадата

http://www.cross.bg/pironkova-sigyrna-za-olimpiadata-1510895.html

/КРОСС/Участието на Цветана Пиронкова на олимпиадата в Рио де Жанейро е потвърдено. Това разкриха за "24 часа" от Българския олимпийски комитет. Най-добрата българска тенисистка зае последното място в класацията за Рио, но участието й зависеше и от Мария Шарапова. Рускинята обаче получи 2 години наказание от международната федерация заради положителната проба за мелдоний. В схемата на олимпийския турнир ще играе и Григор Димитров.  

Консерватори очакват да се роди единен BG партньор

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567996

Консерватори очакват да се роди единен BG партньор Да се учреди единна консервативна партия в България. И тя да бъде приета в редиците на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). С такава идея преди дни в София се е състоял семинар, в който са участвали Стефан Софиянски, проф. Огнян Герджиков, Соломон Паси и евродепутатът Николай Бареков, който е член на групата на ЕКР в ЕП.

Младо момиче почина след целувка с гаджето си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567556

Майка от Монреал споделя как дъщеря й починала след целувка от новото си гадже, който не е бил наясно, че момичето боледува от тежка алергия към фъстъци, пише Dailymail. 20-годишната Мириам Дюкре-Люме се срещала с момчето отскоро, твърди майката Мишлин Дюкре.  
На фаталната вечер младежът изял един сандвич с фъстъчено масло,
Майка от Монреал споделя как дъщеря й починала след целувка от новото си гадже, който не е бил наясно, че момичето боледува от тежка алергия към фъстъци, пише Dailymail. 20-годишната Мириам Дюкре-Люме се срещала с момчето отскоро, твърди майката Мишлин Дюкре.   На фаталната вечер младежът изял един сандвич с фъстъчено масло,

Правят сърдечна операция на Берлускони

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582179

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде подложен на сърдечна операция следващата седмица. Това съобщи неговият личен лекар Алберто Дзангрило, цитиран от електронното издание на в. "Кориере дела сера". На 79 години Берлускони отказа месото Той уточни, че на Берлускони ще бъде подменена аортна клапа. Бившият италиански премиер беше приет в клиника в Милано по-рано тази седмица. Според неговия лекар, когато той е бил приет в болницата, състоянието м...

Норвежци, свидетели на стрелбата в Слънчев бряг: Настана хаос, скрихме се под масите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567986

Норвежци, свидетели на стрелбата в Слънчев бряг: Настана хаос, скрихме се под масите30 норвежци станаха свидетели на престрелката в дискотеката в „Слънчев бряг”, при която беше прострелян Димитър Желязков – Митьо Очите, съобщава норвежкото издание Aftenposten. „Настана пълен хаос. Скрихме се под масите. След това излязохме на бегом”, казват норвежци. Те обясняват, че са били страшно изплашени, тъй като са помислили,

Маймуна направи тигър за смях в Индия (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567978

Маймуна направи тигър за смях в Индия (видео)Маймуна направи тигър за смях в индийския национален парк "Джим Корбет", като го подмами да се покатери на дърво, разлюля клоните, и впоследствие тигърът падна на земята, съобщи ЮПИ, пише "Труд". На видеоклип се вижда как тигърът бавно се изкатерва по дървото, след което върхът се огъва под тежестта му.

Пингвинът Флоке ще дава прогнози за мачовете на Евро 2016

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567980

Пингвинът Флоке ще има тежката задача да предсказва двубоите от Европейското първенство по футбол във Франция. Той ще се опита достойно да замести оракула-октопод Паул, който преди шест години направи истински фурор и позна дори изхода на финала по време на Мондиала в ЮАР между Испания и Холандия. Новият футболен оракул вече предсказа първата
Пингвинът Флоке ще има тежката задача да предсказва двубоите от Европейското първенство по футбол във Франция. Той ще се опита достойно да замести оракула-октопод Паул, който преди шест години направи истински фурор и позна дори изхода на финала по време на Мондиала в ЮАР между Испания и Холандия. Новият футболен оракул вече предсказа първата

ГЕРБ: Без лични гардове за частни лица, редовен психотест за охраната

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567981

ГЕРБ: Без лични гардове за частни лица, редовен психотест за охраната Да се забрани наемането на лична охрана извън лицензираните фирми. Такъв текст ще предложи ГЕРБ при обсъждането на промените в Закона за частната охранителна дейност, съобщи депутатът Маноил Манев. Необходимостта от затягане на контрола се доказвала от инциденти като този на софийското околовръстно, на столичния бул.

Бъчварова: С Борисов сме в непрекъснат контакт за случая в Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567909

Бъчварова: С Борисов сме в непрекъснат контакт за случая в Слънчев брягС премиера Бойко Борисов сме в непрекъснат контакт за случая в к.к. „Слънчев бряг”. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с престрелката в „Слънчев бряг”, при която бе тежко ранен Димитър Желязков, предаде „Фокус” . „Установени са всички дейния и профила на всички, които имат отношение към този случай”,

"Уолстрийт Джърнъл": Джордж Сорос изкупува злато

http://www.moreto.net/novini.php?n=323119

Известният финансист Джордж Сорос активно е възобновил предприемаческата си дейност и неотдавна е инвестирал крупни средства в изчисляван спад на световните фондови пазари, съобщава електронната версия на "Уолстрийт Джърнъл".

Дупничанинът Георги Иванчев е един от задържаните след стрелбата в Слънчев бряг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582178

31-годишният Георги Михалов Иванчев от Дупница е един от задържаните във връзка с тежкото криминално престъпление на територията на Слънчев бряг. По- рано през деня, дупничанинът бе един от 8- те обявени за издирване от ОД МВР- Бургас. Георги Иванчев и друг от издирваните Божидар Кузманов от Пазарджик са били доведени в сградата на областната дирекция този следобед. Те са били придружени от адвокат. Срещу двамата са започнати процесуално -следствени действия. 19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна...

Бъчварова: Започват спецакции по всички направления в Сл. бряг

http://www.cross.bg/prestrelkata-byrgas-buchvarova-1510894.html

/КРОСС/Специализирани операции по всички направления започват в Слънчев бряг, обяви в Бургас вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя пристигна в Бургас за да обсъди, заедно с директора на полицията в Бургас - комисар Калоян Калоянов, ефиктивността на до сега приложените мерки и да предвидят следващите действия за сигурност в най-големия курорт. Вицепремиерът даде висока оценка за работата на полицията в Бургас за свършеното до момента. И допълни, че Министър Бъчварова призова, чрез медиите граждани, станали жертва на нападение или рекет, тези разпологащи с информация за престрелката, както и за действията на съпричастните към нея, да подават сигнали в полицията без да се страхуват, тъй като сигурността им е гарантирана. 19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Вчера при престрелка един човек загина, а двама, сред които и соченият за наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, пострадаха. Смята се, че поводът за кървавата драма е скандал за паркомясто. Двама души все още се издирват за престрелката. Сред задържаните е и собственикът на заведението, където се е разиграл екшънът. Все още не е ясно по каква версия се работи, а Бъчварова призова хората да съдействат за разследването, ако разполагат с информация, като увери, че анонимността им е гарантирана. Междувременно прокуратурата в Бургас привлече под наказателна отговорност Тодор С. за убийството на гарда на Димитър Желязков

Бойко Рашков: Исканията за подслушване са намалели наполовина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774776_boiko_rashkov_iskaniiata_za_podslushvane_sa_namaleli/?ref=rss


Исканията за подслушвания са намалели наполовина. Съдът е станал много по-прецизен в отказите, по които се произнася. Това са част от изводите в годишния доклад на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства, които неговият председател Бойко Рашков изнесе пред Би Ти Ви.

По думите му шесткратно са се увеличили отказите на съдилищата в сравнение с 2014 г., което означава, че съдията вече не гледа формално на тази процедура, а се внимателно се запознава с тези материали,...

Кунева: Орешарски е виновен за двойките на изпитите

https://www.actualno.com/education/kuneva-oresharski-e-vinoven-za-dvojkite-na-izpitite-news_544303.html

Предупреждение за слабите резултати на седмокласниците тази година е имало още преди няколко години – през лятото на 2013 година. Тогава випускът се е представил много зле на националното оценяване след четвърти клас, каза пред БНТ министърът на образованието Меглена Кунева. Провокирана от водещия Димитър Цонев, тя припомни, че по това време премиер е Пламен Орешарски и допълни: "Няма следа тогавашният министър да е взел мерки". Кунева се похвали, че тази година четвъртокласниците са с д

Спецпрокуратурата поема делото КТБ. Цветан Василев - бос на банда (обзор)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567800

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев ще бъде изправен пред спецсъда като лидер на престъпна банда, която присвоила 206 млн. лв. от банката. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Вчера обвинители от Софийската градска прокуратура са предали разследването по делото „КТБ“ на колегите си в спецпрокуратурата.
Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев ще бъде изправен пред спецсъда като лидер на престъпна банда, която присвоила 206 млн. лв. от банката. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Вчера обвинители от Софийската градска прокуратура са предали разследването по делото „КТБ“ на колегите си в спецпрокуратурата.

Либийските военни са предприели офанзива срещу силите на „Ислямска държава“ в град Сирт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567795

Военни самолети на либийското правителство на националното единство са бомбардирали позиции на групировката „Ислямска държава“ в град Сирт. Това е станало в рамките на офанзива за връщане на контрола над крепостта на джихадистите, предаде AFP, позовавайки се на съобщение на военните.
Ударите са нанесени в район около конгресен център,
Военни самолети на либийското правителство на националното единство са бомбардирали позиции на групировката „Ислямска държава“ в град Сирт. Това е станало в рамките на офанзива за връщане на контрола над крепостта на джихадистите, предаде AFP, позовавайки се на съобщение на военните. Ударите са нанесени в район около конгресен център,

Бойко Рашков: С 50% е намалял броят на исканията за подслушване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567839

"С почти 50% е намалял броят на исканията за подслушване", заяви пред БТВ председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков.
"Освен това съдът е много по-прецизен и внимателен, когато се произнася. Критерий за това е шесткратното увеличение на отказите на съдилищата в сравнение с 2014 г.
"С почти 50% е намалял броят на исканията за подслушване", заяви пред БТВ председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. "Освен това съдът е много по-прецизен и внимателен, когато се произнася. Критерий за това е шесткратното увеличение на отказите на съдилищата в сравнение с 2014 г.

Намериха труп под Аспаруховия мост

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582177

Тяло на човек е било открито под Аспаруховия мост във Варна днес следобед. На зловещата находка се натъкнал униформен служител, съобщава Moreto.net. Сигналът е подаден около 15:30 часа.Тялото е било забелязано в участък на сушата под моста. Предполага се, че трупът е престоял на мястото доста дълго време. Все още не е ясно кой е починалият.В момента органите на реда водят разследване за установяване на обстоятелствата около настъпването на смъртта и за установяване на самоличността. Няма данни дали трупът е на мъж или на жена....

Румъния вдига с 10% заплатите на новите служители в здравеопазването и образованието

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/09/2774782_rumuniia_vdiga_s_10_zaplatite_na_novite_slujiteli_v/?ref=rss


Румъния вдига с 10% заплатите на служителите в сферата на здравеопазването и образованието, които са в началото на трудовия си стаж, писа румънският вестник "Капитал", цитиран от БТА.

Увеличението ще засегне 650 000 души и ще коства на бюджета 870 млн. леи (около 377 млн. лева) тази година и 2.6 млрд. леи (1.1 млрд. лева) следващата, съобщи министърът на труда Драгош Пъслару, цитиран от агенция "Медиафакс".

Законът ще изравни и заплащането на служители на една и съща...

Шефът на ВАС с 40 страници критика за съдебния закон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567823

ВСС отхвърли изцяло измененията
40 страници, в които преобладават повече критики, отколкото похвали, е изпратил шефът на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев за Закона за съдебната власт (ЗСВ) до министър Екатерина Захариева и Министерския съвет.
Това съобщи вчера самият Колев по време на заседание на пленума на Висшия съдебен съвет
ВСС отхвърли изцяло измененията 40 страници, в които преобладават повече критики, отколкото похвали, е изпратил шефът на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев за Закона за съдебната власт (ЗСВ) до министър Екатерина Захариева и Министерския съвет. Това съобщи вчера самият Колев по време на заседание на пленума на Висшия съдебен съвет

Цирк „София“ гостува за първи път във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=323121

Българският национален цирк „София“ ще гостува за първи път във Варна. Трупата, която включва артисти от Унгария, Русия, Молдова, Румъния и България, ще остане в морската столица от 10 юни до 3 юли, научи Moreto.net. Под купола на манежа, който се намира на бул.

Радан Кънев: ГЕРБ са виновни, че България може да има ляв президент

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582176

"Номинациите за президентските избори трябваше да бъдат обявени отдавна и сега да използваме времето да коментираме личности, а не програми". Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Борисов и Георгиева са вероятните кандидати на ГЕРБ за президент, твърди социолог Той подчерта, че от ГЕРБ са провалили възможността за общ десен кандидат - десноцентриски коректив на управлението. Според него отговорността за риска България да бъде с ляв президент на следващите изб...

Екатерина Захариева подкрепи европейския кодекс срещу речта на омразата в интернет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567802

Правосъдният министър Екатерина Захариева подкрепи подписания миналата седмица Кодекс за поведение срещу незаконната реч на омразата в интернет, съобщава пресцентърът на министерство на правосъдието.
Документът бе подписан между Европейската комисия и Фейсбук, Майкрософт, Туитър и Ютюб, и бе представен днес на Съвета на министрите на правосъдието
Правосъдният министър Екатерина Захариева подкрепи подписания миналата седмица Кодекс за поведение срещу незаконната реч на омразата в интернет, съобщава пресцентърът на министерство на правосъдието. Документът бе подписан между Европейската комисия и Фейсбук, Майкрософт, Туитър и Ютюб, и бе представен днес на Съвета на министрите на правосъдието

Колко пари взема всеки участник във филм за 200 млн. долара (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_630801.html

Ако някога сте гледали голям холивудски екшън с много ефекти и известни актьори и сте се чудили къде отиват всички онези стотици милиони, списание "Венити феър" най-сетне има отговор на чуденето ви. Във видеото, което са подготвили, се посочва средната сума, която получава всяко едно лице - от главен актьор до статист, за участието си в лента за 200 милиона долара. Разбира се, съществуват вариации, но горе-долу това са пропорциите. Тримата души с най-много приход са главните актьори и режисьорът. Да вземем за пример "Батман срещу Супермен" - там Бен Афлек получава 12 милиона долара, 4,5 млн. са за Хенри Кавил, а Зак Снайдър гушва 4 милиона. След тях се нарежда главният сценарист с 3 милиона долара (900 хил. и 250 хил. са за другите сценаристи), след това са продуцентите с по 1 милион. 450 хил. отиват зад поддържащите роли. Композиторите взимат средно по 800 000 долара.  Хората, отговорни за осветлението, получават 25 000 долара, а статистите остават със 150 долара средно. Директорът на фотографията прибира 900 хил. долара, продуктовият дизайнер - 800 хил., дизайнерът на костюмите е с 315 хил. Екипът с компютърните ефекти взема по 1,3 милиона всеки, а аниматорите по 957 000 долара. И т.н., и т.н. Списъкът е дълъг и съдържа стотици длъжности, затова най-добре го вижте по-долу:

19 арестувани за престрелката в Слънчев бряг, Бъчварова не вини полицаите

http://offnews.bg/news/n_1/n_630803.html

19 души вече са задържани за снощната престрелка в Слънчев бряг, съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Остават само двама, които не са арестувани, но Бъчварова поясни, че са установени „всички присъстващи“. На някои от арестуваните предстои да се предявят обвинения. Бъчварова е провела работна среща с директора на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов, на която са набелязани мерки за затягане на контрола и завишаване на сигурността в курортния комплекс. Започва провеждането на специализирани акции, добави министърът. Тя поясни, че не вижда пропуск в действията на полицията до момента. По-рано през деня двама от обявените за издирване се предадоха в полицията – собственикът на заведението, в което е избухнала престрелката Божидар Кузманов, както и Георги Иванчев. За Кузманов полицията проверявала и „допълнителна информация относно него“. На Тодор Славов, от Стара Загора, е повдигнато обвинение за убийството на гарда Александър Алексиев. За него началникът на бургаската дирекция поясни че, „има криминални прояви в неблизкото минало“. Полицията работи за установяване на стрелеца на Митьо Очите.

Първо в "24 часа": Пиронкова сигурна за олимпиадата

https://www.24chasa.bg/sport/article/5567819

Първо в "24 часа": Пиронкова сигурна за олимпиадата
Участието на Цветана Пиронкова на олимпиадата в Рио де Жанейро е потвърдено. Това разкриха за "24 часа" от Българския олимпийски комитет. Най-добрата българска тенисистка зае последното място в класацията за Рио, но участието й зависеше и от Мария Шарапова. Рускинята обаче получи 2 години наказание от международната федерация заради положителната

Проектите за ремонт на храмове надхвърлиха четворно наличните европари

http://www.mediapool.bg/proektite-za-remont-na-hramove-nadhvarliha-chetvorno-nalichnite-evropari-news250252.html

Кандидатствалите храмове за ремонт с евросредства са подали проекти за стойност четворно по-голяма от наличните средства, става ясно от съобщение на държавен фонд "Зеумеделие", че е приключил приемът на заявления. Внесени са общо 348 проекта за обновяване на религиозните сгради за общо 209 752 375 лв, при наличен бюджет от левовата равностойност на 25 млн. евро. Тъй като исканите пари са доста повече от наличните ще се извърши предварителен подбор като проектите ще се оценяват по различни критерии и според получените при оценката точки ще се класират и одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет. Финансовата помощ по Подмярка 7.6 от Програмата за развитие на селските райони се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и/или реконструкция на храмове. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

Захариева: Съдебният съвет е отхвърлил текстове, които сам е предложил

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774756_zaharieva_sudebniiat_suvet_e_othvurlil_tekstove_koito/?ref=rss


Правосъдният министър Екатерина Захариева нарече "абсурдно" отхвърлянето на проекта за закон за съдебната власт от съдебния съвет. Днес след няколко часово заседание кадровиците на Темида не съгласуваха проекта. "Решението на Висшия съдебен съвет да не съгласува промените в Закона за съдебната власт е абсурдно. Единствените забележки на представителите на ВСС по време на обсъждането в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа бяха по главата за Инспектората към ВСС....

Предложиха имена за четирите нови химични елемента в Менделеевата таблица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567788

Предложени са имена за четирите нови химични елемента, които бяха добавени към Менделеевата таблица, съобщава БНР.
Японските учени, открили елемент 113, предлагат той да се казва "нихоний", както се нарича страната им на японски. Руските и американските им колеги, стигнали съответно до елементи 115 и 117,
Предложени са имена за четирите нови химични елемента, които бяха добавени към Менделеевата таблица, съобщава БНР. Японските учени, открили елемент 113, предлагат той да се казва "нихоний", както се нарича страната им на японски. Руските и американските им колеги, стигнали съответно до елементи 115 и 117,

Албания няма опит, но тръгва с надежди към Евро 2016

https://www.24chasa.bg/sport/article/5564180

Албания няма опит, но тръгва с надежди към Евро 2016Футболистът на Албания Лорик Цана сподели пред сайта на УЕФА за впечатленията си от треньора Джани Де Биаси, настроението в отбора и очакванията от Евро 2016. "Ние, футболистите на Албания, сме много щастливи от класирането ни на голям форум, както и за това, че ще зарадваме нашия народ. През годините имахме очаквания, страхове, надежди, победи,

Министерството на младежта и спорта иска промени в Закона за храните

https://www.24chasa.bg/sport/article/5567789

Министерството на младежта и спорта иска промени в Закона за храните
Министерството на младежта и спорта иска промени в Закона за храните, касаещи режима на пускане на българския пазар на хранителни добавки. Това е записано в Плана за действие за изпълнение на Националната стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта (2015-2024 г.) за периода 2016 - 2017 г, който Министерски съвет прие,

Бъчварова: Започват спецакции по всички направления в Сл. бряг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582175

Специализирани операции по всички направления започват в Слънчев бряг, обяви в Бургас вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя пристигна в Бургас за да обсъди, заедно с директора на полицията в Бургас - комисар Калоян Калоянов, ефиктивността на до сега приложените мерки и да предвидят следващите действия за сигурност в най-големия курорт. Вицепремиерът даде висока оценка за работата на полицията в Бургас за свършеното до момента. И допълни, че Мишнистър Бъчварова призова, чрез медиите граждани, станали жертва на нападе...

С 50% е намалял броят на исканията за подслушване

https://www.actualno.com/society/s-50-e-namaljal-brojat-na-iskanijata-za-podslushvane--news_544298.html

"С почти 50% е намалял броят на исканията за подслушване", заяви председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. "Освен това съдът е много по-прецизен и внимателен, когато се произнася. Критерий за това е шесткратното увеличение на отказите на съдилищата в сравнение с 2014 г., което означава, че съдията вече не гледа формално на тази процедура, а се внимателно се запознава с тези материали, които задължително по закон му се предоставят", посочи

Румяна Бъчварова: 19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг

http://www.moreto.net/novini.php?n=323138

19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Продължават да се извършват издирвателно-процесуални действия.

Захариева: Решението на ВСС да не подкрепи промените в ЗСВ е абсурдно

http://www.cross.bg/chast-suveta-zaharieva-1510893.html

/КРОСС/„Решението на Висшия съдебен съвет да не съгласува промените в Закона за съдебната власт е абсурдно", коментира правосъдният министър Екатерина Захариева, която е в Люксембург на заседание на Съвета на министрите на правосъдието. „Единствените забележки на представителите на ВСС по време на обсъждането в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа бяха по главата за Инспектората към ВСС. Голяма част от критиките днес бяха по текстове, вече подкрепени от ВСС. Нещо повече, част от текстовете, които бяха критикувани днес, бяха предложени именно от ВСС - например за атестирането на членовете на ВСС и част от текстовете за кариерното израстване, което прави отрицателното им становище още по-нелепо. Министерството на правосъдието пази стенограмите от заседанията на Съвета, както и писмените становища на ВСС и останалите институции и организации", допълни министър Захариева. „Законът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт е плод на денонощния труд на много експерти и колеги от различни институции. Той е в процедура по съгласуване и ще бъде предложен за одобрение от Министерския съвет, след което ще бъде внесен в парламента", каза още правосъдният министър.

Валери Симеонов: Бургас е един от най-мутренските градове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567775

„Бургас е един от най-мутренските градове в България”, каза Валери Симеонов пред БТВ, по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард.
Там никога не е имало голяма доминираща групировка, която да координира дребния бизнес. Там най-големите герои са кварталните мутри, т.н.
„Бургас е един от най-мутренските градове в България”, каза Валери Симеонов пред БТВ, по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард. Там никога не е имало голяма доминираща групировка, която да координира дребния бизнес. Там най-големите герои са кварталните мутри, т.н.

Кралев към Пиронкова: Благодаря ти за всичко, което правиш за България

https://www.24chasa.bg/sport/article/5567776

Кралев към Пиронкова: Благодаря ти за всичко, което правиш за България Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова за отличното й представяне на „Ролан Гарос“. Преди минути стана ясно, че достигането до ?-финал на Откритото първенство на Франция осигури на българката и участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, съобщават от спортното министерство.

След 6 часа дебати ВСС не подкрепи промените в съдебния закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567770

След 6 часа дебати ВСС не подкрепи промените в съдебния законТова е абсурдно, коментира правосъдният министър Екатерина Захариева След 6 часа дебати Висшият съдебен съвет реши да не подкрепи последните поправки в съдебния закон, изготвени от правосъдното министерство. “Това е абсурдно”, коментира правосъдният министър Екатерина Захариева от Люксембург, където е на заседание на Съвета на министрите на

ВСС продължи окопната война срещу съдебната реформа

http://www.mediapool.bg/vss-prodalzhi-okopnata-voina-sreshtu-sadebnata-reforma-news250251.html

Мнозинството във Висшия съдебен съвет (ЗСВ) пак скочи в окопите, за да брани статуквото в съдебната власт, отхвърляйки в четвъртък целия проект за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ). С 10 гласа "против“ съгласуването на проекта, изцяло инспирирани от шефа на Върховния административен съд Георги Колев, кадровиците на Темида се поставиха извън политическия разговор за бъдещето на системата. Едва осем членове на ВСС дадоха гласа си в принципна подкрепа за реформата.   ВСС гласува така след шестчасова дискусия, която накрая се оказа абсолютно безполезна. Мнозинството отказа дори да изпрати протокола от обсъждането до останалите държавни институции, а от него можеха да се почерпят някои добри предложения за редакция на текстовете.   От позицията на правосъдния министър след решението става ясно, че ВСС всъщност се е обявил срещу текстове, които сам е предложил.   Съдебният съвет показа същото неадекватно поведение и при обсъждането на конституционните промени в края на миналата година. "Историческият компромис" с конституцията предвиждаше преструктурирането на ВСС, за да спре намесата на прокуратурата в делата на съда. Мнозинството във ВСС тогава зае позицията, че реформата може да бъде проведена само от Велико народното събрание. Проблемът бе, че към тази позиция не беше приложен дори един аргумент. По подобие сега ВСС отказа да изпрати до другите власти протокола от разговора си върху съдебния закон.   Главният прокурор Сотир Цацаров отсъства от дискусията.   "Това е своеобразна пирова победа над самите нас. Всичко, което можехме да променим и да настояваме да се променим в парламента, сега вече изглежда загубено. Никой няма да се вслуша в гласа ни, защото ние сами се поставихме извън дебата“, коментира Юлия Ковачева след гласуването.   Извън Георги Колев никой от неговите поддръжници не взе думата, а представляващият ВСС Димитър Узунов побърза да закрие заседанието.   Правосъдният министър: Решението е абсурдно   Екатерина Захариева не присъства на заседанието, защото беше в Люксембург на заседание на Съвета на министрите на правосъдието. Веднага след заседанието институцията разпространи нейната позиция, в която решението на ВСС се определя като “абсурдно“ .   "Единствените забележки на представителите на ВСС по време на обсъждането в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа бяха по главата за инспектората. Голяма част от критиките днес бяха по текстове, вече подкрепени от ВСС. Нещо повече, част от текстовете, които бяха критикувани днес, бяха предложени именно от ВСС – например за атестирането на членовете на ВСС и част от текстовете за кариерното израстване, което прави отрицателното им становище още по-нелепо“, коментира министърът.   Срещу какво са кадровиците   Проектът за ЗСВ предлага едни от най-големите промени в съдебна власт за последните 25 години, въпреки че отново избягва от темата за абсолютната власт на Цацаров. Съдебният закон демократизира неимоверно управлението на съда, давайки на редовите магистрати право да изземват правомощия от шефовете си. Те ще могат да предлагат свои фаворити за ръководители, а ВСС няма да има право да игнорира предложенията им. Въвежда се пряк избор на членовете на ВСС.   Премахва се текста от закона, който гласи, че главният прокурор е абсолютен шеф на всички прокурори, макар да се запазва правото му да заповядва надолу по веригата. Отделно се предвижда Цацаров да бъде подложен на много по-разширен парламентарен контрол.   Законопроектът решава редица проблеми с атестирането и дисциплинарната дейност в система. Той урежда детайлно и новите правомощия на съдебния инспекторат, които бяха приети с промените в конституцията.   Георги Колев обясни, че е против главно разширяването на съдийското управление. По време на дебата той даде да се разбере, че смята тази идея за нелепа. Според него редовите съдии могат да получат право само да номинират своите шефове. Всичко останало щяло да дублира отговорността на административните ръководители, което нямало да доведе до добър резултат.   След шест часа приказки по десетки въпроси от законопроекта Колев предложи ВСС да не го приема. Аргументът му бе, че членовете били против повече от половината текстове. Как изброи гласовете и текстовете не се разбра, защото ВСС дори не успя да обсъди целия закон. Въпреки това мнозинството на Колев го подкрепи, а тези, застанали зад него, дори не сметнаха за нужно да се мотивират.   Дебатът   Крайният резултат бламира едно наистина обстойно обсъждане на законопроект, каквото рядко се случва във ВСС. По стар навик кадровиците на Темида започнаха дискусията с единствения въпрос от закона, който ги засяга пряко – атестирането. Проектът за ЗСВ предлага спорната норма, че работата на членовете на сегашния съдебен съвет трябва да бъде оценена от следващия ВСС. За този разговор беше похарчен почти час, докато почти всички се изкажат “против“.   Румен Георгиев обясни, че тази норма имала "скрит смисъл" - да се поставят членовете на ВСС в пълна зависимост от конюнктурата. "Всички знаем, че този ВСС е дълбоко разделен. Това, което хвърля в аплаузи и очарование едната половина и магистратурата, хвърля в скръб останалата. Целта е да се сложи хамут на всеки един от нас“, обясни Георгиев.   Георги Колев бе радикален и по тази тема. Той се обяви против оценяването на членовете на ВСС и вдигна мизата – всеки един от тях да се връща в съдебната система след мандата във ВСС на по-висока позиция. Нещо като кариерен бонус за активните борци.   Дебатът продължи с новите права на съдебния инспекторат да извършва проверките за почтеност и на имущественото състояние на магистратите. Главният съдебен инспектор Теодора Точкова повтори аргументите си "против", които преди ден бяха отхвърлени от правосъдния министър Екатерина Захариева. Сега Точкова предупреди, че новите правила създават "риск от произвол", но бързо вметна, че с нея такава опасност нямало, говорила за тия след нея.   Плахи гласове за прокуратурата   Кадровиците на Темида очаквано избегнаха темата за правомощията на Цацаров. Единствено Калин Калпакчиев и Юлия Ковачева от малцинството напомниха, че в законопроекта липсват всякакви форми за прокурорско самоуправление. Това се набива на очи особено много заради почти пълното демократизиране на управлението на съдилищата.   “Прави впечатление, че за прокуратурата не са предвидени никакви форми на организационен живот, но инициативата трябва да дойде от тях“, призова Юлия Ковачева.   Соня Найденова напомни, че прокурорите и следователите нямат възможност да издигат хора за свои шефове, докато съдиите ще имат. Магдалена Лазарова не се съгласи, припомняйки, че прокурорите също имат събрания и съвещания. С това въпросът за прокуратурата бе приключен. Няколко часа по-късно ВСС "приключи" и съдебната реформа като цяло.

Варненски антифашисти ще бранят паметника-лодка на "Карантината"

http://www.moreto.net/novini.php?n=323137

Ще се противопоставим на всяко действие за разрушаване и заличаване на паметника-лодка в местността "Карантината" във Варна. Това се заканиха от Българския антифашистки съюз във връзка с публикация на Moreto.net, че монументът, който отбелязва мястото на отплаване на Георги Димитров и Васил Коларов към конгреса на Коминтерна, може да бъде махнат от списъка с паметниците на културата.

Американски режисьор съди Бионсе заради видео към новия ѝ албум

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/06/09/2774679_amerikanski_rejisyor_sudi_bionse_zaradi_video_kum/?ref=rss




Американски режисьор съди певицата Бионсе. Според него трейлърът към новия ѝ албум Lemonade съдържа мотиви от негов филм, съобщава "Холивуд рипортър".

Искът на независимия режисьор Матю Фълкс е подаден в Ню Йорк на 6 юни. Той е срещу Бионсе Ноулс и музикалните къщи "Колумбия", "Сони" и "Паркууд ентъртеймънт". Като основание Фълкс е посочил, че в трейлъра към албума на певицата присъстват кадри, които са копирани от неговия късометражен филм "Палиноя", заснет миналата...

Международно признание за Васил Етрополски

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567772

Васил Етрополски, бившият №1 на планетата и трикратен носител на Световната купа, ще бъде удостоен с почетен медал на Международната федерация по фехтовка (FIE). Отличието ще му бъде връчено днес от шефа на централата Алишер Усманов в столичния хотел „Балкан”, където престои прием в чест на 90 г. на родната ни федерация.
Васил Етрополски, бившият №1 на планетата и трикратен носител на Световната купа, ще бъде удостоен с почетен медал на Международната федерация по фехтовка (FIE). Отличието ще му бъде връчено днес от шефа на централата Алишер Усманов в столичния хотел „Балкан”, където престои прием в чест на 90 г. на родната ни федерация.

Още три кандидатури за КЗК са внесени в парламента

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/06/09/2774709_oshte_tri_kandidaturi_za_kzk_sa_vneseni_v_parlamenta/?ref=rss


Още три кандидатури за членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са внесли депутати днес преди изтичането на крайния срок. Така за участие в седемчленния регулатор ще се борят 11 души.

ДПС издига кандидатурата на професора по конституционно право Пламен Киров. Депутати от партията на Христо Ковачки "Български демократичен център" номинират адвоката от Ямбол Красимир Зафиров. Той е завършил право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". В периода между 2001 и 2008...

Световните медии отразиха широко речта на Плевнелиев пред Европарламента

http://www.cross.bg/plevneliev-glava-durzhavniya-1510892.html

/КРОСС/В материал по повод обръщението на българския президент пред ЕП френското издание „Либерасион" поставя фокус върху призива на държавния глава Росен Плевнелиев лидерите на ЕС да не допускат дестабилизация на общността от страна на външни сили. „В проевропейската си реч, силно аплодирана от евродепутатите, г-н Плевнелиев остро разкритикува Москва, която не подкрепя принципите на международното право. Русия цели да дестабилизира Европейския съюз, предупреди президентът на България и посочи, че украинската криза е сложила началото на един период на „студен" мир", пише „Либерасион". Думите на Росен Плевнелиев, че България неотлъчно застава зад принципите на Европейския съюз - единството, солидарността и върховенството на закона, са цитирани от „Евронюз". Медията акцентира и върху призива на държавния глава страната ни да се присъедини възможно най-скоро към Шенгенското пространство. Ефективният начин, по който е опазила границите си по време на имигрантската криза, е посочен като аргумент на държавния глава за приемането на България в зоната без граничен контрол. Агенция Франс Прес отбелязва посланието на Росен Плевнелиев, че Европейският съюз не бива да губи единството си и да позволи държавите членки да се интегрират на „няколко скорости"

Румяна Бъчварова призова гражданите да подават жалби

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567722

От обявените за издирване във връзка със случая "Митьо Очите" са останали само двама за задържане. 19 души до момента са прибрани в ареста. Това стана ясно при посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова в Бургас. Министър Бъчварова каза че е в непрекъснат контакт с премиера по този случай и след проведено работно съвещание е удовлетворена
От обявените за издирване във връзка със случая "Митьо Очите" са останали само двама за задържане. 19 души до момента са прибрани в ареста. Това стана ясно при посещението на вътрешния министър Румяна Бъчварова в Бургас. Министър Бъчварова каза че е в непрекъснат контакт с премиера по този случай и след проведено работно съвещание е удовлетворена

Подвигат обвинение на убиеца на Александър. Стрелецът на Очите е друг?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582174

19 души са задържани след престрелката в Слънчев бряг. Съобщи директорът на полицията в Бургас - комисар Калоян Калоянов. то йдопълни, че от обявените от МВР за издирване шестима са в ареста, издирват се други двама. Сред задържаните е и собственика на заведението, в коет обе извършена стрелбата - Божидар Кузманов от Пазарджик. Всеки момент ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните. Мярката на 31-годишния Тодор Славов ще бъде удължена с още 24 часа. На него ще му бъде повдигнато обвинение за убийството на 46-годишния гард на Дим...

Ислямска държава пусна видео с взривяването на храм на 3000 години

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582172

Джихадистите от "Ислямска държава" пуснаха в интернет видеоклип, който показва взривяването на храм на 3000 години в древния асирийски град Нимруд в Северен Ирак, предаде Ройтерс. ООН потвърди, че сателитни кадри са показали "съществени щети на главния вход" на храма на вавилонския бог на мъдростта Набу. Ислямска държава разруши най-стария християнски манастир в Ирак Нимруд е бил аси...

Огнеборци предотвратиха взрив на площадка за скрап в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567687

Пожарникари от Велико Тръново са предотвратили мощен взрив след пожар на площадка за скрап. Три пожарни с десет огнеборци са се озовали светкавично на сигнал за инцидент в района на Ножарската фабрика в квартал "Бузлуджа" в болярския град. Спасителните екипи успели за кратко време да потушат огнената стихия.
Пожарникари от Велико Тръново са предотвратили мощен взрив след пожар на площадка за скрап. Три пожарни с десет огнеборци са се озовали светкавично на сигнал за инцидент в района на Ножарската фабрика в квартал "Бузлуджа" в болярския град. Спасителните екипи успели за кратко време да потушат огнената стихия.

Съд във Франция осъди "Юбер" за измамна търговска практика

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/06/09/2774697_sud_vuv_franciia_osudi_juber_za_izmamna_turgovska/?ref=rss


Компанията за таксиметрови услуги чрез споделяне "Юбър" (Uber) и двама от директорите й днес бяха осъдени във Франция за измамни търговски практики и незаконна бизнес дейност при използването на непрофесионални шофьори, предадоха световните агенции.

Съдът глоби "Юбър" с 800 хил. евро, регионалният директор (за Европа, Близкия изток и Африка) Пиер-Димитри Гор-Коти - с 30 хил. евро, и генералния мениджър за Франция Тибо Семфал - с 20 хил. евро. Половината от глобата е условна.
...

Балъков откри фензона за Евро 2016

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567563

Красимир Балъков откри първата в България фен зона по европейски стандарти. Hyundai Fan Park, който е част от „Ариана Футбол Парк“, ще функционира в София между 10 юни и 10 юли, когато ще се играят мачовете от Евро 2016. Зоната е разположена на арена „Юнак“ - между националния стадион и метростанция „Стадион Васил Левски“.
Красимир Балъков откри първата в България фен зона по европейски стандарти. Hyundai Fan Park, който е част от „Ариана Футбол Парк“, ще функционира в София между 10 юни и 10 юли, когато ще се играят мачовете от Евро 2016. Зоната е разположена на арена „Юнак“ - между националния стадион и метростанция „Стадион Васил Левски“.

Търгуват безплатни билети за траура на Мохамед Али

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567718

Търговия с безплатни билети се завъртя в навечерието на поклонението на легендата Мохамед Али. Церемонията е днес в родния му град Луисвил (САЩ). Траурната процесия на местния стадион може да побере 15 000 души. Приживе желанието на трикратния световен шампион по профибокс в тежка категория бе пропуските да се раздават без пари.
Търговия с безплатни билети се завъртя в навечерието на поклонението на легендата Мохамед Али. Церемонията е днес в родния му град Луисвил (САЩ). Траурната процесия на местния стадион може да побере 15 000 души. Приживе желанието на трикратния световен шампион по профибокс в тежка категория бе пропуските да се раздават без пари.

Лейди Гага и Изи Азалия със снимки по бански в инстаграм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5567703

Лейди Гага и Изи Азалия със снимки по бански в инстаграмПевицата и актриса Лейди Гага изрази подкрепата си към кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън със снимка по бански в инстаграм. Снимката, която получи над 316 000 положителни отзива от почитателите на Лейди Гага, е придружена от кратко послание в подкрепа на Клинтън, съобщи Дарик.

Намериха труп под Аспаруховия мост

http://www.moreto.net/novini.php?n=323135

Тяло на човек е било открито под Аспаруховия мост във Варна днес следобед. На зловещата находка се натъкнал униформен служител, съобщиха за Moreto.net от Областната дирекция на МВР. Сигналът е подаден около 15:30 часа. Тялото е било забелязано в участък на сушата под моста.

Открит е труп под Аспаруховия мост в града

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567671

Открит е труп на човек под Аспаруховия мост във Варна, съобщава "Фокус".
По думите на Ивана Милева, говорител на ОДМВР – Варна, днес около 15.30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло в храсти под Аспарухов мост.
Ивана Милева допълни, че към настоящия момент текат процесуално-следствени действия за изясняване на самоличността на човека,
Открит е труп на човек под Аспаруховия мост във Варна, съобщава "Фокус". По думите на Ивана Милева, говорител на ОДМВР – Варна, днес около 15.30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло в храсти под Аспарухов мост. Ивана Милева допълни, че към настоящия момент текат процесуално-следствени действия за изясняване на самоличността на човека,

Наши специалисти: Резистентни щамове ще увеличават смъртността от пневмония

https://www.actualno.com/healthy/nashi-specialisti-rezistentni-shtamove-shte-uvelichavat-smyrtnostta-ot-pnevmonija-news_544294.html

През следващите пет години ще нарастват смъртните случаи при пациенти с пневмония, тъй като част от щамовете, предизвикващи инфекциите, са резистентни на антибиотици, заяви във Варна доц. Явор Иванов, зам.-председател на Българското дружество по белодробни болести. По думите му причината за това е, че много хора приемат силните лекарства, дори когато няма никаква нужда. Сред сериозните опасности за населението, чиито последици ще станат видни през следващите години, е и замърсяването в големит

АПИ искала да промени облика на пътната мрежа

https://www.actualno.com/society/api-iskala-da-promeni-oblika-na-pytnata-mreja-news_544295.html

В последните години Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) иска да промени коренно облика на пътната мрежа, а се прави опит това да се саботира и опорочава от разни хора с разни цели и идеали. Това заяви директорът на АПИ инж. Лазар Лазаров по повод поисканата му оставка от народните представители от „БСП лява България” Жельо Бойчев и Кирил Добрев, предаде Фокус. Лазаров обяви, че е готов на всякакви проверки. „Геоложките особености на всеки един терен, през който минават но

Дневен хороскоп за 10 юни

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-10-uni-news_544300.html

Овен Днес ще ви е трудно да доказвате постъпките си. Денят е подходящ за подписване на документи. Въздържайте се от крайни решения особено ако са свързани със собственост. Телец Днес ще се наложи да бъдете този, който ще трябва да успокоява околните и да им бърше сълзите. Няма нищо лошо в това да сте състрадателни, но не позволявайте да ви се качат на главата. Близнаци Днес няма да сгрешите ако се доверете на фантазията си. Много вероятно е благодарение на нея да успеете да създадете

Самовлюбените хора одобряват социалното неравенство

https://www.actualno.com/curious/samovlubenite-hora-odobrjavat-socialnoto-neravenstvo-news_543701.html

Американски психолози си стигнали до извода, че самовлюбените хора са склонни да поддържат идеята за обществено неравенство. Такова отношение към социалната йерархия се обяснява от учените със склонността на нарцисистите да мислят, че те заемат по-високо положение в сравнение с останалите. Изследването е публикувано в изданието Social Psychological & Personality Science. В своята работа учените са анализирали взаимовръзката между нарцисизма (в дадения случай става дума за нарцистични черти

"Ботев" (Пд) привлече първите трима за новия сезон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567686

"Ботев" (Пд) привлече първите трима футболисти за сезон 2016/2017 г., през който старши треньорът на "канарчетата" Николай Костов на практика ще гради съвсем нов отбор. За целта се търсят опитни футболисти с изтекли договори, като такива бяха намерени в лицето на 27-годишния вратар Георги Георгиев, подвизавал се за последно в шампионата на Иран,
"Ботев" (Пд) привлече първите трима футболисти за сезон 2016/2017 г., през който старши треньорът на "канарчетата" Николай Костов на практика ще гради съвсем нов отбор. За целта се търсят опитни футболисти с изтекли договори, като такива бяха намерени в лицето на 27-годишния вратар Георги Георгиев, подвизавал се за последно в шампионата на Иран,

Откриха труп под Аспаруховия мост във Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/5567666

Откриха труп под Аспаруховия мост във ВарнаОткрит е труп на човек под Аспаруховия мост във Варна, съобщи Ивана Милева, говорител на ОДМВР – Варна, цитирана от "Фокус". По думите ѝ днес около 15:30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло в храсти под Аспарухов мост. Ивана Милева допълни, че към настоящия момент текат процесуално-следствени действия за изясняване на самоличността на човека,

19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582173

19 души са задържани за престрелката в Слънчев бряг, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова. Вчера при престрелка един човек загина, а двама, сред които и соченият за наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, пострадаха. Смята се, че поводът за кървавата драма е скандал за паркомясто. Двама души все още се издирват за престрелката. Сред задържаните е и собственикът на заведението, където се е разиграл екшънът.

„Лион“ прие офертата на „Барса“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567667


Френският национал Самуел Омити е пред трансфер в „Барселона“. Настоящият му клуб „Лион“ вече е приел офертата на каталунския гранд и се очаква до няколко дни сделката да бъде финализирана. Очаква се испанският шампион да брои между 20 и 25 млн. евро за правата на 22-годишния бранител. На „Камп ноу“ спешно търсят нови попълнения в защита след
Френският национал Самуел Омити е пред трансфер в „Барселона“. Настоящият му клуб „Лион“ вече е приел офертата на каталунския гранд и се очаква до няколко дни сделката да бъде финализирана. Очаква се испанският шампион да брои между 20 и 25 млн. евро за правата на 22-годишния бранител. На „Камп ноу“ спешно търсят нови попълнения в защита след

И Окръжен съд-Благоевград остави в ареста сводникът Мартин Дебелия и двамата полицаи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567654

Сводникът Мартин Дебелия и двамата полицаи обвинени, че са опъвали чадър над престъпната му дейност остават в ареста. Това постанови преди минути тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград , който се явява втора инстанция при обжалването на мярката.
Двамата полицаи Стефан Филипов и Петър Кънев са обвинени,
Сводникът Мартин Дебелия и двамата полицаи обвинени, че са опъвали чадър над престъпната му дейност остават в ареста. Това постанови преди минути тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград , който се явява втора инстанция при обжалването на мярката. Двамата полицаи Стефан Филипов и Петър Кънев са обвинени,

Бразилия стовари яда си върху Хаити

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567662

Бразилия записа първа победа на Копа Америка, след като разби аутсайдера Хаити със 7:1. По този начин селекцията на Дунга даде да се разбере, че не е смачкана от яростните критики, дошли след 0:0 на старта на турнира срещу Еквадор. Звездата на „Ливърпул“ Филипе Коутиньо заби хеттрик в двубоя от група „Б“,
Бразилия записа първа победа на Копа Америка, след като разби аутсайдера Хаити със 7:1. По този начин селекцията на Дунга даде да се разбере, че не е смачкана от яростните критики, дошли след 0:0 на старта на турнира срещу Еквадор. Звездата на „Ливърпул“ Филипе Коутиньо заби хеттрик в двубоя от група „Б“,

Разчертават улици в Търново с най-добрия тип пътна маркировка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567655

Полагат по улиците във Велико Търново от най-добрия тип пътна маркировка, която е тип пластик. Тя е много по-издръжлива от досегашната. Материалът се лепи директно върху асфалта чрез нагряване и понася много високи натоварвания, без да се износва.
До края на пролетния сезон новата маркировка ще бъде положена върху целия пътен възел „Качица”,
Полагат по улиците във Велико Търново от най-добрия тип пътна маркировка, която е тип пластик. Тя е много по-издръжлива от досегашната. Материалът се лепи директно върху асфалта чрез нагряване и понася много високи натоварвания, без да се износва. До края на пролетния сезон новата маркировка ще бъде положена върху целия пътен възел „Качица”,

Съдебният съвет отхвърли проекта на Захариева за съдебния закон

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774453_sudebniiat_suvet_othvurli_proekta_na_zaharieva_za/?ref=rss


Висшият съдебен съвет (ВСС) реши да "не съгласува" проекта за промени в Закона за съдебната власт, подготвен от Министерството на правосъдието. С 10 гласа "за" и 8 "против" бе прието предложението на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, които имаше остри критики към законопроекта. От заседанието отсъстваха главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Решението да се отхвърли проекта бе подкрепено от Михаил...

223 попове в защита на пловдивския митрополит Николай, в Асеновград му искат оставката

https://www.24chasa.bg/region/article/5567594

223 попове в защита на пловдивския митрополит Николай, в Асеновград му искат оставкатаВземал ли съм ти пари - с тези думи пловдивският митрополит Николай се обърна към отец Стоян, когото ръкоположи за свещеник днес в храм "Възнесение Господне" в града на тепетата. Поводът за въпроса бе инициираната в Асеновград подписка от миряни, в която те обвиняват владиката във финансови и църковни нарушения.

Цитат на деня: Бургас е градът на батките, а на север са два малки джурасик парка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2016/06/09/2774715_citat_na_denia_burgas_e_gradut_na_batkite_a_na_sever/?ref=rss


Бургас е градът на кварталните мутри, така наречените батки. Северно от Бургас има две общини - Поморие и Несебър, които са два малки джурасик парка.
Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов за инцидента в Слъчев бряг снощи.

Според политика от Бургас публична тайна е какво се случва в тези градове, но полицията не предприема нищо, от една страна, за да не си създава проблеми, а от друга, заради финансови зависимости. Симеонов изрази мнение, че в...

Пожар изпепели 15 трошки на площадка за автомобили за скрап във В. Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582171

Три пожарни с десет огнеборци се озоваха светкавично на сигнал за пожар в района на Ножарската фабрика в кв. "Бузлуджа" във Велико Търново и угасиха за кратко време огнената стихия. Сигналът е подаден в регионалната дирекция следобяд около 16,23 ч. "Запалили са се употребявани автомобили на площадката за скрап в района на фабриката", обясни комисар Красимир Кръстев, директор на РД на ПБЗН. Общият брой на изгорелите коли е 15, уточни той. Огънят е пламнал в резултат на рязане на ламарините и извършване на огневи дейности по колите. Разфасов...

Предлагането на акции на Aramco може да донесе бонуси за банките от 1 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/Предлагането-на-акции-на-Aramco-може-да-донесе-бонуси-за-банките-от-1-млрд-долара_l.a_i.723960_at.1.html

Някои събития във финансовия свят се случват изключително рядко. Сред тях е първичното публично предлагане на държавния петролен гигант Saudi Aramco,...

Пленер „Рисуване на открито“ се провежда в центъра на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=323133

Пленер „Рисуване на открито“ започна днес от 17:00 часа на пешеходната зона на бул. „Сливница“ пред хотел „Черно море“, видя репортер на Moreto.net. Варненци от всички възрасти рисуват заедно върху 100 метра платно, като целта е да покажат вдъхновението си за България, семейството, ценностите и традициите.

Двойките повече от отличните оценки на предварителните изпити в Пловдивския университет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567637

182 са отличните оценки от предварителната сесия на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като пълните шестици са 13, съобщи доц. д-р Мария Стоянова, зам.-ректор на най-голямото висше учебно заведение в града под тепетата.
Двойките обаче са 209 и техният брой е по-голям от този на отличните оценки, стана ясно,
182 са отличните оценки от предварителната сесия на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като пълните шестици са 13, съобщи доц. д-р Мария Стоянова, зам.-ректор на най-голямото висше учебно заведение в града под тепетата. Двойките обаче са 209 и техният брой е по-голям от този на отличните оценки, стана ясно,

Все повече марки включват в колекциите си фереджета

http://www.cross.bg/hidzhabut-zhenite-pogledi-1510891.html

/КРОСС/Dolce & Gabbana, H&M, DKNY, Mango: все повече западни марки включват в колекциите си забрадки и облекло за мюсюлманки. Те експериментират с ислямските традиции за облекло, което вероятно ще промени значението на фереджето. От доста време насам италианските модни дизайнери се вдъхновяват от традициите, които нямат пряка връзка с висшата мода. На подиума те се заиграват с мъката на възрастните вдовици, със самоизолацията на свещениците. А ето, че сега дойде и редът на фереджето. И италианците Dolce & Gabbana съвсем не са единствените. Шведската модна верига H&M заложи за първи път в историята си на манекенка, изповядваща исляма и носеща фередже: става дума за британката Марая Идриси, която е от пакистанско-марокански произход, пише Дарик. Фирмата Mango пък пусна на пазара дамска мода специално за Рамадан, а DKNY разработва колекции съгласно ислямските предписания. Marks & Spencer вече предлага на вярващите си мюсюлмански клиентки бански костюм, който покрива цялото тяло. Германският моден дизайнер Волфганг Йоп пък възнамерява да открие филиал на модната си къща в Техеран. Той заяви пред една германска телевизия, че ислямският начин на обличане бил израз на женската еманципация. "Цялото ориенталско поведение, култура и мода имат в себе се нещо много еротично и тайнствено", обясни той. Забулването и еротиката - един прастар мотив. Дали обаче това важи и за исляма? Коранът дава малко по-различна интерпретация

Общо 19 души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг, един е обвинен в убийство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/09/2774707_obshto_19_dushi_sa_zadurjani_za_strelbata_v_slunchev/?ref=rss


Общо 19 души са задържани във връзка със стрелбата в курорта Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на брифинг в Бургас. Междувременно бургаската окръжна прокуратура повдигна обвинение на един от участниците в престрелката за убийството на Александър Алексиев, който е бил от групата с Митьо Очите.

Тодор С. е привлечен към наказателна отговорност затова, че на 8 юни около 20.30 часа в ресторант в...

19 задържани след стрелбата по Митьо Очите, "МВР Пикчърс" показа част от арестите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567596

19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг, каза на брифинг министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде "Фокус. Двама то тях са Георги Иванчев и Божидар Кузманов, които са се предали на органите на реда и са били придружени от адвокат.  Продължават да се извършват издирвателно-процесуални действия.

Аксел Роуз иска Google да премахне от мрежата грозните му снимки

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5567592

Аксел Роуз иска Google да премахне от мрежата грозните му снимкиВокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз настоява търсачката Google да премахне от мрежата грозните му снимки, съобщава theguardian.com. От 31 май насам рок звездата е предявила 11 искови молби до интернет, след като в мрежата се разрази манията да бъдат качвани грозни фотоси в рамките на кампанията "Дебелият Аксел Роуз".

Бъчварова: 19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567633

Бъчварова: 19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг19 са задържаните по случая с престрелката в курорта Слънчев бряг. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде Фокус. Продължават да се извършват издирвателно-процесуални действия. Предстои да бъдат повдигнати още обвинения. Министърът посочи, че се взимат вече мерки за сигурността в курорта.

Сесията на Wall Street започва със спадове*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/sesiiata-na-wall-street-zapochva-sys-spadove-218629/

Цените на петрола се отдръпнаха от рекордно високите нива в сряда и записват понижения

Все повече марки включват в колекциите си фереджета (снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5567595

Все повече марки включват в колекциите си фереджета (снимки)Dolce & Gabbana, H&M, DKNY, Mango: все повече западни марки включват в колекциите си забрадки и облекло за мюсюлманки. Те експериментират с ислямските традиции за облекло, което вероятно ще промени значението на фереджето. От доста време насам италианските модни дизайнери се вдъхновяват от традициите, които нямат пряка връзка с висшата мода.

Над 292 000 посетиха филиалите на Националната ни галерия за година

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567597

Над 292 000 посетиха филиалите на Националната ни галерия за годинаНад 292 000 посетители посрещнаха общо през последните 12 месеца от май 2015 до месец май 2016 г. във филиалите на Националната ни галерия в София: Национална галерия „Квадрат 500”, Национална галерия „Двореца” на пл. „Княз Александър І“ № 1, Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) на бул.

Връщат Тафров от Ню Йорк - торпилирал Бокова за ООН

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567628

Връщат Тафров от Ню Йорк - торпилирал Бокова за ООН Не е вярно, че водя кампания срещу българския кандидат, отговаря посланикът пред “24 часа” Посланикът ни към ООН в Ню Йорк Стефан Тафров ще бъде сменен в края на месец юни, научи “24 часа” от източници в правителството. Официалната причина ще е изтичане на мандата на дипломата в края на март. Проблем било обаче да се намери нов посланик на

Шестима от осемте обявени за издирване арестувани, сред тях е собственикът на 4 you

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567591

Шестима от осемте обявени за издирване арестувани, сред тях е собственикът на 4 youШестима от обявените за издирване осем лица, свързани с престрелката в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, вече са арестувани, стана ясно от извънреден брифинг на полицията в Бургас. Сред задържаните е и Божидар Георгиев, собственик на заведението 4you, където е станало мелето. Все още се издирват Иван Терзийски и Радослав Димитров,

Керванът за Бяло море пое с попътен вятър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5565046

Санкции за автобусните пирати няма Бизнесът на нелегалните превозвачи процъфтява
От 1 юни керванът от туристи, пътуващи по схемата „за ден на Бяло море“, пое към Гърция. През последните години в Пиринско услугата „море за 20 лева“ стана абсолютен хит и ако преди години от Благоевград поемаше по един автобус,
Санкции за автобусните пирати няма Бизнесът на нелегалните превозвачи процъфтява От 1 юни керванът от туристи, пътуващи по схемата „за ден на Бяло море“, пое към Гърция. През последните години в Пиринско услугата „море за 20 лева“ стана абсолютен хит и ако преди години от Благоевград поемаше по един автобус,

Приключи досъдебното производство срещу Иван Евстатиев

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567639

Приключи досъдебното производство срещу Иван ЕвстатиевПриключи досъдебното производство срещу Иван Евстатиев, каза адвокат Ташкена Колчева, цитирана от "Фокус". Тя уточни, че на бившия кмет на Стрелча, който е обвинен в сексуално насилие над 16-годишно момиче, вече са предявени материалите от разследването. "Те му бяха предявени в болничната стая в Неврохирургичното отделение, по мое настояване",

Най-странните неща, които децата са поглъщали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567561

Това са някои от най-странните премети, които децата са поглъщали, а лекарите от Бостънската детска болница, които са отстранявали от гърлата на малчуганите, са ги събрали и изложили на показ, съобщава "Дейли мейл".
Първата реакция на посетителите е да се засмеят на колекцията от странности, датиращи от 1918 г.
Това са някои от най-странните премети, които децата са поглъщали, а лекарите от Бостънската детска болница, които са отстранявали от гърлата на малчуганите, са ги събрали и изложили на показ, съобщава "Дейли мейл". Първата реакция на посетителите е да се засмеят на колекцията от странности, датиращи от 1918 г.

Боби Браун направи шокиращи разкрития за Уитни Хюстън

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1582168

В автобиографична книга, изпълнена с истории за секс, наркотици и насилие, певецът Боби Браун прави шокиращи разкрития за покойната си бивша съпруга Уитни Хюстън, предаде Асошиейтед прес. Едно от твърденията на Браун е, че Хюстън е пушила марихуана заедно с дъщеря им Боби Кристина, която по това време е била тийнейджърка. В автобиографията "Всяка малка стъпка", която излиза на книжния пазар на 13 юни, Боби Браун пише за бурния си брак с Уитни Хюстън и за отчуждението с Боби Кристина след развода им. Певецът оспорва твърденията на близките на по...

Мачовете в българския баскетбол ще бъдат следени за измами

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/06/09/2774692_machovete_v_bulgarskiia_basketbol_shte_budat_sledeni/?ref=rss


Мачовете в българския клубен баскетбол ще бъдат следени от системата за разкриване на измами на "Спортрадар", обявиха от федерацията. Договорът влиза в сила от следващия сезон.

Системата ще действа във всички срещи в мъжкото и женското първенство, както и в турнира за Купата на България. Възможно е в списъка да влязат и мачове от А група.

Тя ще проследи залаганията преди и по-време на повече от 240 срещи през следващия сезон в общо над 450 сайтове на букмейкърски къщи....

Даниел Митов: Русия се опитва да си реабилитира ролята на световна сила

http://www.mediapool.bg/daniel-mitov-rusiya-se-opitva-da-si-reabilitira-rolyata-na-svetovna-sila-news250250.html

"От разпадането на Съветския съюз насам Русия се опитва да си реабилитира ролята на световна сила, за целта страната води активна външна политика, която често изпреварва нейните икономически възможности".   Това заяви външният министър Даниел Митов по време на кръгла маса на тема "Наративи и реалности: Русия и Западът в спор за умовете и сърцата", организирана от Европейския съвет за външна политика - София, с подкрепата на Европейския фонд за демокрация.   Според Митов обаче Русия вече е загубила икономическото съревнование с Европа, както и военната конкуренция с НАТО.   "Светът е прекалено сложен, за да бъде представен в чернобяла гама, не можем да си затваряме очите за проблемите, които Западът има, за които Изтокът изобщо не е виновен, и не трябва да омаловажаваме и постиженията на Изтока", коментира външният министър.    Повече от всякога Европа има нужда от спешни, но общи решения, Европа трябва да утвърди правилните, а не популярните решения, каза още Митов.   Той коментира, че Европа трябва да престане да бъде заложник на обстоятелствата, а да започне сама да ги създава.   "Днес ние виждаме как проблемите пред Европа често изпреварват нейната готовност да се справи с тях. Институционалните бариери на демокрацията лесно биват преодолявани от популистките настроения. Свободният пазар не успя да премахне монополите и да предотврати последната мащабна икономическа криза, а това доведе до количествено свиване на средната класа", посочи външният министър.   По думите му интеграцията е била до голяма степен идеологизирана посредством мултикултурализма.   "Ние сме свидетели на маршируващия популизъм на националистическите партии, свитата средна класа довежда до слаб социален център, идеологизацията на интеграцията доведе до възникването на капсулирани гета", коментира още той.   Външният министър каза още, че отглеждането на информационни ГМО и тяхното посаждане в съзнанието на хората е част от новите средства в един стар конфликт - този между Изтока и Запада.  Контурите между източното и западното нямат ясна граница помежду си и там, където се докосват, често възниква напрежение, смята той.    Според него въведените санкции срещу Русия са част от резултата именно на подобен тип съприкосновение, а Централна и Източна Европа се превръщат в арена на конкуренция между амбицията на Изтока и възможностите на Запада.   Анализаторът Питър Померанцев коментира, че не е подходящ терминът "информационна война", а по-скоро става дума за "война срещу информацията".   Той цитира изследване на моделите на общуване във Фейсбук, според което във всяка дискусия хората стават все по-сърдити онлайн. Според него, това е защото не могат да нахранят своя нарцисизъм и търсят истории, които потвърждават предразсъдъците им, а не факти.    За да се подобрят медиите, трябва хората да се образоват и да разбират от малки, че са манипулирани, каза Померанцев и предупреди, че информационните революции освобождават демони.

Мигел Бедоя и "Левски" се сбогуваха

https://www.24chasa.bg/sport/article/5567479

Мигел Бедоя и "Левски" се сбогувахаИспанецът Мигел Бедоя вече е футболист на кипърския отбор "Аполон" (Лимасол). Договорът на Бедоя с "Левски" бе до края на месеца, но няма споразумение за преподписване. Така 30 - годишният футболист си тръгва от редиците на "сините" като свободен агент. Контрактът му с "Аполон" влиза в сила от 1 юли.

Двама полицаи с български корен са убити при атентатите в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5567577

Двама полицаи с български корен са убити при атентатите в ТурцияСред жертвите на двата последователни кървави атентати в Турция са и двама полицаи, родени в България, деца на изселници от Шумен и Кърджали, пише БГНЕС. Вчера в Истанбул бе погребан роденият в Шумен Кадир Джихан Карагьозлю. Той е завършил полицейско училище и университет в Истанбул. Само преди 9 месеца е сключил брак.

Васко Василев с национално турне тази есен в България

https://www.actualno.com/music/vasko-vasilev-s-nacionalno-turne-tazi-esen-v-bylgarija-news_544296.html

Няколко месеца след концерта си в “Арена Армеец”, Васко Василев обяви нови 12 концерта на територията на България. “След концерта “Арена Армеец” все повече хора ме питаха защо само в София и няма ли да отидем и до техните градове. Реших, че мога да направя малко пренареждане на ангажиментите си и така успях да освободя достатъчно време за 12 концерта. Наистина нямам търпение да дойде септември и много се радвам, че включихме градове, в които никога не сме били като

БСП и ДПС след среща в парламента: Нужни са предсрочни избор

http://www.moreto.net/novini.php?n=323131

Предсрочните избори са необходими - до този извод стигнаха депутатите от БСП и ДПС след срещата си в Народното събрание. Това бе първата от 30 срещи между опозиционните партии. Те са по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова.

Маймуна направи тигър на маймуна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5567576

Маймуна направи тигър на маймуна в индийския национален парк "Джим Корбет", като го подмами да се покатери на дърво, разлюля клоните, и впоследствие тигърът падна на земята, съобщи ЮПИ. На видеоклип се вижда как тигърът бавно се изкатерва по дървото, след което върхът се огъва под тежестта му. Тогава маймуната бързо се спуска надолу по клоните.

България не се интересува дали нейни оръжия стигат до страни с военни конфликти

http://www.mediapool.bg/bulgaria-ne-se-interesuva-dali-neini-orazhiya-stigat-do-strani-s-voenni-konflikti-news250249.html

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че България не продава оръжие за страни с военни конфликти, но от думите му стана ясно, че страната ни не се интересува дали впоследствие то не се препродава и не стига до такива страни.     "Не е отговорност на българската държава дали оръжието за износ, което е произведено у нас, се препродава на трети пазари", заяви Лукарски, който бе във ВМЗ-Сопот по повод отбелязването на 80-годишнината от създаването на завода.   България изнася все повече оръжия, като през миналата година износът се е увеличил с 50 на сто до общо над 649 млн. евро.   "Изделията, за които Комисията по експортен контрол дава разрешение, са с много ясен сертификат за краен потребител. Това са държави, в които не се водят конфликти. Тези държави, според международното право, поемат ангажимента да не препродават тези изделия", заяви Лукарски.    "Какво се случва оттам нататък - отговорността за това не може да бъде търсена от българската държава, а по международен ред”, добави той, цитиран от "Фокус". Миналата година външно министерство обяви, че профилът на България като износител на оръжейна и специална продукция за определени държави е все по-обезпокоителен. Тогава от ресорното икономическо министерство контрираха, че "няма как да изнасяме оръжие за Норвегия и Хонолулу".   Миналия месец пък правозащитната организация "Амнести интернешънъл" критикува България и други европейски страни, че снабдяват силите за сигурност на Египет с оръжия и рискуват да станат съучастници в "извънсъдебните екзекуции", "отвличанията" и "изтезанията" в страната.   Лукарски каза още, че най-големият български производител и износител на оръжие засега е ВМЗ - Сопот.    "Поради спецификата на този бизнес, износителите най-често са утвърдени имена на фирми, които се появяват като посредници в сделките. Това са имена, които са се наложили в бизнеса”, каза Лукарски.  За първите 3 месеца на годината ВМЗ има приходи от 94 милиона лева, а печалбата е 38 милиона лева.    Допреди три години ВМЗ-Сопот бе затънал в дългове, но в момента просперира. Държавата се опита да го продаде, но така и не успя. По-рано този месец обаче парламентът прие на първо четене решение да включи "ВМЗ" ЕАД, Сопот, и "Кинтекс" ЕАД, София, в забранителния списък за приватизация.    Лукарски съобщи в четвъртък, че ВМЗ Сопот започва развитие на стажантска програма за подготовка на кадри за предприятието. По думите му става въпрос за вариант на дуална система на образование.  Вече е открита една такава паралелка в училище "Генерал Владимир Заимов“ в Сопот, каза изпълнителният директор Иван Гецов, цитиран от БНР.    В двете професионални гимназии в Карлово и Сопот ще започнем по-агресивно да рекламираме нашата дейност и нашата необходимост от кадри, допълни Гецов.  Започва и подготовка на цивилно производство, за да се подсигури предприятието с производствени приходи за периоди, в които военната продукция няма да има такова високо търсене, каза още Иван Гецов.

Оставиха в ареста сводника Марто Дебелия и двамата полицаи

https://www.24chasa.bg/region/article/5567581

Оставиха в ареста сводника Марто Дебелия и двамата полицаиТричленен състав на Окръжен съд - Благоевград остави за постоянно в ареста обвинения в сводничество Мартин Филипов-Дебелия и двамата полицаи Стефан Филипов и Петър Кънев. Служителите на МВР са обвинени, че са уговаряли две проститутки да оттеглят от жалбите си срещу сводника, че ги принуждава да работят за него.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване