06/10/16 08:10
(http://www.klassa.bg/)

От август ще се отпускат нисколихвени кредити за нови асансьори на блоковете

 Програмата за енергийна ефективност на жилищата REECL ще отпуска нисколихвени кредити за покупка на енергоефективни асансьори за жилищни сгради. Финансирането ще тръгне от август, каза на пресконференция Емануела Фролошка, учредител и изпълнителен директор на фондацията "Асансьорна безопасност".

Типът асансьор ще се одобрява по програмата, а хората ще решават от кой производител да го купят. Флорошка информира, че сега се договарят условията с банките за отпускането на кредитите, предава БТА.

За да помогнат на българските домакинства да намалят своите разходи за отопление, Европейската комисия (ЕК), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Министерството на енергетиката разработиха програмата, която представлява кредитен механизъм в размер на 20 милиона евро за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор. Безвъзмездното финансиране се отпуска и от Международния фонд "Козлодуй". 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване