08/11/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Студенти по бизнес софтуер вече се реализират във водещи компании в България

 Образователната организация ERP Academy, която миналата година стартира първата по рода си магистърска програма за бизнес софтуер в България съвместно с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), вече има дипломирани студенти, които успешно се реализират във водещи компании в страната.

Магистърската програма Бизнес анализ и ERP решения“, следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието. В нея студентите не се обучават на програмиране и не се изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер.

 

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ отчете силен интерес още месеци след старта на учебните занятия през 2015 година, като за нея се записаха над 30 студенти от страна и чужбина. След успешно завършилия първи випуск, новите студенти очакват и още партньори от бизнеса, които да добавят стойност в иновативния образователен модел.

 

Поради силния интерес към специалността, записването за тази година продължава, като всеки, който има интерес, може да посети сайта на ERP Academy за повече информация.

 

„Безспорно най-големият актив на ERP Academy са силните партньорства с бизнеса“ – сподели доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

 

„Академията развива дългосрочни отношения както с някои от най-утвърдените компании за бизнес софтуер у нас, така и с успели стартъп компании. По желание на студентите ние организирахме много допълнителни лекции, семинари и обучения. За новите студенти по „Бизнес анализ и ERP решения“ сме подготвили повече интересни събития извън програмата на магистратурата и вярваме, че нашите студенти и курсисти ще спечелят много от възможността да слушат лекции от най-добрите специалисти“, допълни още г-жа Футекова.

 

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие.

 

 

Повече за магистърска програма  „Бизнес анализ и ERP решения“:

 


Магистратурата по „Бизнес софтуер и
ERP решения“ включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и други. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.

 

Сайт на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“:  http://erp.vuzf.bg/

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване