08/31/16 06:08
(http://www.klassa.bg/)

В Гърция българинът търси ваканционни имоти

 През последните години все повече българи предпочитат гръцкото пред българското море. Неминуемо у някои у тях се събуди и желанието да придобият имот в южната ни съседка, особено след като цените на имотите след кризата от 2008 г. паднаха двойно. Интересът на българите е от ваканционни имоти за собствено ползване до апартаменти в Солун с инвестиционна цел, казва з интервю за най-големия сайт за недвижими имотиimot.bg Никола Чолаков, брокер за имоти в Гърция на агенция „Лукс Имоти”.

- Каква е ситуацията с българските купувачи на имоти в Гърция от началото на годината?

- Тази година има търсене от клиенти с ясни изисквания, такива, които вече са запознати (дори и частично) с реалните цени на ваканционните имотите в Гърция, със законовите норми и с процедурите за покупка на имот в южната ни съседка. Някои от тях са клиенти, които са наемали имоти в Гърция през изминалите години и сега пристъпват към покупка или са имали интерес към придобиване, но са изчаквали да видят как ще се развие пазарът.

 

Цялата статия от Тук

 

 

Автор Милена Богданова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване