09/01/16 16:59
(http://www.klassa.bg/)

HP Inc. преоткрива настолния компютър за създаването на нови преживявания

 Акценти:
Впечатляващи настолни компютри, създадени да се превърнат в център на забавленията и продуктивността на вашето бюро
HP Pavilion Wave – създаден за изключително аудио преживяване
HP Elite Slice е модулен настолен компютър, създаден за комуникация и продуктивност 
 
Днес HP Inc. представи два нови настолни компютъра – HP Pavilion Wave и HP Elite Slice, променящи коренно традиционния десктоп дизайн за дома и офиса. HP трансформира настолния компютър за създаването на уникални изживявания, осигуряващи очакваната от клиентите мощ в компактен и креативен дизайн. 
 
HP Pavilion Wave е проектиран за развлечения и производителност за дома и съчетава настолна мощ със страхотни аудио преживявания. За потребителите, нуждаещи се от компютър, заемащ по-малко пространство, новото предложение осигурява стилен и компактен дизайн с мощта на пълноразмерно десктоп устройство. Този уникален настолен компютър е изграден около една напълно интегрирана и усъвършенствана аудио система, предназначена за използването на Cortana(1), слушането на музика, гледането на филми, воденето на разговори в интернет. Компютърът е проектиран в емблематична триъгълна форма с иновативен параболичен рефлектор с вграден говорител в горната част за изключително 360-градусово аудио, което ще изпълни всяка стая с кристално чист звук.
 
HP Elite Slice, най-малкият настолен компютър на HP, е създаден за комуникация и сътрудничество. Това е първият модулен компютър за бизнеса с безжична свързаност(2), позволяващ на потребителите да си сглобят компютър по свой собствен избор. Устройството променя дизайна на работното място като създава една оптимизирана работна среда за повече ефективност. Гъвкавост, производителност и сигурност от корпоративен клас са съчетават за осигуряването на по-добра продуктивност и сътрудничество между служителите, докато преобразяват средата и начина на работа. 
 
„Съвременните потребители на настолни компютри искат стилни, иновативни и мощни устройства с възможност за нови преживявания“, сподели Аким Кътлър, генерален директор на звеното за персонални системи на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). „Настолните компютри HP Pavilion Wave и HP Elite Slice са резултат от усилията на инженерите и дизайнерите на HP, които трансформират традиционния десктоп, преосмисляйки формата, размера и външния вид на устройствата, като същевременно добавят функционалност за нови приложения.“
 
HP Pavilion Wave – създаден с акустични възможности за още повече развлечения и производителност
HP Pavilion Wave стои естествено на бюрото с компактния си и ергономичен 360-градусов дизайн, а размерите му от 6,81” (17,29 см) x 6,62” (16,81 см) x 10,29” (26,13 см) го правят 85% по-малък от традиционните настолни компютри. Настолният дизайн е изграден около централна аудио система и завършен с първокласни материали, в т.ч. акустична материя, създадена да осигури звук, изпълващ цялата стая. Параболичен рефлектор в горната част на компютъра отразява звука, идващ от решетката на високоговорителя, паралелно във всички посоки и също така действа като отдушник за горещия въздух. 360-градусовото многопосочно рефлективно аудио осигурява отчетлив аудио профил при всякакви честоти с настройка от B&O Play за невероятен звук, независимо дали е в средния, високия или ниския диапазон. 
 
Триъгълният дизайн включва три основни зони за компонентите: дънната платка е разположена в едната страна, твърдият диск се намира във втората, а охлаждането – в третата. Дизайнът на охлаждането използва топлопроводи за извличане на топлия въздух от дънната платка и видеокартата и изтласкването му през горната част на компютъра за безпроблемна и хладна работа на устройството.  
 
Други характеристики включват:
Поддръжка на Cortana с два двойни микрофона, за да могат потребителите да се консултират с компютъра си за едно удобно хендсфри преживяване(1). 
Поддръжка на до два 4К дисплея(3) директно от кутията за повече развлечения и продуктивност. 
Периферна поддръжка с три USB 3.0 порта, един USB 3.1 Type-C порт за трансфер на данни, един HDMI порт, един DisplayPort, Gigabit Ethernet и жак за микрофон/слушалки.
Изключителна мощ и производителност с до 6-то поколение четириядрени Intel® Core™ i5 настолни процесори(4), достатъчно място за съхранение до 1 TB HDD(5) или 2 TB HDD5(5), незадължителен 128 GB SSD(5), както и до 8GB DDR4 системна памет.
Незадължителна дискретна графика AMD Radeon™ R9 M470, подходяща за редактирането на снимки/видео или леко игрово натоварване. 
 
HP Elite Slice, проектиран за бизнес производителност и сътрудничество 
HP Elite Slice е създаден да модернизира работното място и да отговори на променящите се нужди и начин на работа на служителите, като им предостави нови възможности за сътрудничество. Изчистеният модулен дизайн на устройството включва впечатляващи извивки в матово черно и лъскави медни акценти за внасянето на стил в работната среда. Той дава възможност на потребителите да избират измежду фабрични капаци или модули за добавянето на различни функционалности, в т.ч. капаците за сътрудничество HP Collaboration Cover или за безжично зареждане HP Wireless Charging Cover(6), както и модулите за монтаж, напр. аудио модула HP Audio Module или модула с оптично дисково устройство HP ODD Module, за един впечатляващ компютър, който е уникален за всеки бизнес и неговите служители.
 
Ултра малкият, но много мощен, форм-фактор е с размери 6,5” (16,51 см) x 1,38” (3,5 см) x 6,5” (16,51 см) и тежи 1,04 кг(7). Безжичният дизайн дава възможност за една по-изчистена работна среда, тъй като потребителите нe трябва да разделят кабелите, захранващи всеки компонент. Това е първият настолен компютър за бизнеса, който се захранва от дисплея(8) посредством един-единствен USB 3.1 Type-CTM кабел с Type-CTM съвместим дисплей, като напр. новият незадължителен монитор Quad HD(9) HP EliteDisplay S240uj. Дисплеят е оборудван с вградено безжично зареждане и USB Type-CTM и е идеално допълнение към компютъра. 
 
HP Elite Slice е изключително гъвкав, благодарение на възможностите за разширяване на капака и основата. Потребителите могат да избират измежду различни капаци при конфигурирането на компютъра, както и да разширят решението с допълнителни модули по всяко време за създаването на един настолен компютър, който най-добре отговаря на нуждите им: 
Капак за сътрудничество HP Collaboration Cover(8) – превръща компютъра в Microsoft Skype за бизнес телефон(10) за по-лесно управление на разговорите с капацитивни сензорни бутони.
Капак за безжично зареждане HP Wireless Charging Cover(8) – безжичното зареждане започва автоматично при установяването на контакт с цел елиминиране на кабелите за зареждане и гарантиране, че мобилните телефони и устройства са заредени и готови за ползване. Доставките на HP Wireless Charging Cover се очаква да започнат през първата половина на 2017 г. Капакът изисква фабрична конфигурация.
Аудио модул HP Audio Module – настройката за говор прави виртуалните срещи и разговори да звучат отчетливо и ясно, благодарение на аудио настройката от Bang&Olufsen, 360-градусовия дизайн на високоговорителя, двойните микрофони с обхват от 5 метра и шумоизолиращия софтуер HP Noise Cancellation.
Модул с оптично дисково устройство HP ODD Module – предназначен за бързото и лесно архивиране на файлове, както и за достъп до остаряло съдържание на CD или DVD дискове.
 
Други характеристики включват:
Незадължителен сензор за пръстови отпечатъци за по-добра сигурност и лесна автентификация. 
HP Sure Start с Dynamic Protection – първата в индустрията защита за самовъзстановяване на BIOS-ниво. 
До 6-то поколение Intel® Core™ i7 35W процесори, осигуряващи необходимата производителност за лесното задоволяване на нуждите от продуктивност и сътрудничество(4). 
Уникален 360-градусов тръбопровод с два вентилатора гарантира охлаждането на мощното устройство.  
Периферна поддръжка за по-добра производителност, в т.ч. един Ethernet порт, вграден Wi-Fi модул(11) и антени, един HDMI и един DisplayPortTM за работа с няколко дисплея. 
 
HP Elite Slice for Meeting Rooms – създаден за сътрудничество в конферентната зала 
Портфолиото на HP Elite Slice включва и новото решение HP Elite Slice for Meeting Rooms – първият компютър, създаден специално за конферентната зала и даващ начало на срещата с едно докосване(12). Новото предложение дава възможност на потребителите да извлекат максимума от срещите си, доверявайки се на безпроблемната технология за всепоглъщащо конферентно изживяване и сътрудничество с интегрирано аудио и пълна десктоп функционалност. HP Elite Slice for Meeting Rooms съчетава HP Elite Slice, HP Collaboration Cover, HP Audio Module и софтуера Intel® Unite™ за създаването на уникално Microsoft Skype за бизнес конферентно решение, осигуряващо повече интуитивност и ефективност на конферентните зали с кристално чист звук. За още по-завладяващо конферентно изживяване, конфигурацията може да се съчетае с новия 55-инчов (139 см) широкоформатен дисплей HP LD5511 с 178-градусови ъгли на видимост и резолюция от 1920x1080. Високият коефициент на яркост и контраст гарантира отлично качество на картината, както и идеална четимост за конферентните зали, побиращи до 12 човека. 
 
Цени и наличност(13)
HP Pavilion Wave се очаква на пазара в EMEA през септември с начална цена 699 евро. 
HP Elite Slice се очаква на пазара в EMEA през септември с начална цена 629 евро. 
o Цената на HP Audio Module е 99 евро. 
o Цената на HP ODD Module е 99 евро. 
HP Elite Slice for Meeting Rooms се очаква на пазара в EMEA през септември с начална цена 849 евро.
Мониторът HP EliteDisplay S240uj се очаква на избрани пазари в ЕМЕА през ноември с начална цена 389 евро. 
55-инчовият широкоформатен дисплей HP LD5511 се очаква да е наличен на пазара в ЕМЕА през ноември с начална цена 1 190 евро. 
 
За HP
HP Inc. създава технологии, които подобряват живота на всички, навсякъде. Чрез нашето портфолио от принтери, компютри, мобилни устройства, решения и услуги, ние проектираме изумителни преживявания. Повече информация за HP Inc. е налична на адрес: http://www.hp.com.
 
(1) Някои приложения, напр. Cortana с поддръжка на глас, inking и Continuum, изискват по-напреднал хардуер. Вижте www.windows.com. Приложенията се продават отделно.
(2) На базата на наличните модулни настолни компютри с Windows Pro OS, произведени след 5 август 2016г. от десетте водещи производители. 
(3) Гледането на 4K Ultra HD изображения изисква съдържание със разделителна способност 4K Ultra High-definition (HD).
(4) Многоядрените технологии са предназначени за подобряване на производителността на определени софтуерни продукти. Не всички клиенти или софтуерни приложения ще могат да се възползват от предимствата на тази технология. Ефективността и тактовата честота ще варират в зависимост от натовареността на приложенията, както и от хардуерната и софтуерната конфигурация. Номерацията на Intel не е мярка за по-висока производителност.
(5) При устройствата за съхранение – 1GB = 1 милиард байта, 1TB = 1 трилион байта. Действителният форматиран капацитет е по-малък. До 35GB от твърдия диск са запазени за софтуер за възстановяване на системата.
(6) Всички модули се продават отделно или като допълнителна функция. Капаците не са задължителни, изискват фабрична конфигурация и не могат да се комбинират с останалите капаци от серията Slice. HP Elite Slice с капак за безжично зареждане Wireless Charging Cover изисква фабрична конфигурация и ще бъде наличен в бъдеще.
(7) Теглото зависи от конфигурацията. 
(8) На базата на наличните настолни компютри с малък форм фактор и още по-малки с Windows Pro OS, произведени след 5 август 2016г. от десетте водещи производители. Захранване за Slice с Collaboration Cover; не захранва останалите модули на Slice. 
(9) Гледането на QHD изображения изисква съдържание със разделителна способност Quad High-definition (QHD).
(10) Изисква абонамент за Skype за бизнес.
(11) Изисква точка за безжичен достъп и достъп до интернет.
(12) На базата на наличните настолни компютри, произведени от водещи производители след 9 август 2016 г. с предварително инсталиран софтуер Intel® Unite™.
(13) Прогнозни крайни цени. 
Intel, Intel Core и Intel Unite са търговски марки на Intel Corporation в САЩ и други страни. 
DisplayPort™ и логото на DisplayPort™ са търговски марки, собственост на асоциацията за видео електронни стандарти VESA® (Video Electronics Standards Association) в САЩ и други страни.
USB Type-C™ и USB-C™ са търговски марки на USB Implementers Forum.
 
 
© 2016 HP Inc. Информацията, съдържаща се тук подлежи на промяна без предизвестие. Единствените гаранции за продукти и услуги на HP са изложени в изричните гаранционни условия, придружаващи такива продукти и услуги. Нищо тук не следва да се тълкува като предоставяне на допълнителна гаранция. HP не носи отговорност за технически или редакционни грешки или пропуски в съдържанието на този документ.
 
Съобщението за пресата съдържа прогностични твърдения по смисъла на разпоредбите за изменение на Закона за частните ценни книжа и спорове от 1995 г. Тези твърдения предполагат рискове, несигурности и допускания. Ако тези рискове и несигурности се осъществят, или допусканията се окажат неточни, резултатите на HP Inc., както и тези на консолидираните й дъщерни компании, могат да се различават съществено от изказаните, пряко или косвено, чрез прогностични твърдения и допускания. 
Всички твърдения, с изключение на цитирани исторически факти, се смятат за прогнозни, насочени в бъдещето, твърдения, в т.ч. всички твърдения, свързани с очаквания или предположения, както и всички твърдения и допускания, подразбиращи се от изложеното по-горе. Рисковете, несигурностите и допусканията включват невъзможност за реализация на очакваните резултати, както и други рискове, описвани на места в отчетите на компанията до Комисията по ценни книжа и борси, включително, но без да се ограничават, до рисковете, описани в годишния отчет на компанията по формуляр 10-К за фискалната година с край 31 октомври 2015 г., както и в тримесечния отчет на компанията по формуляр 10-Q за фискалното тримесечие с край 31 януари 2016 г.  Компанията не поема никакви задължения и не смята да актуализира тези насочени в бъдещето твърдения.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване