09/10/16 11:05
(http://www.klassa.bg/)

Василев и Прокопиев се целунаха предизборно под давлението на Костов

Клатят кабинета, за да се доберат отново до държавната хранилка

Цветан Василев и Иво Прокопиев се прегърнаха предизборно, като новосъздаденият тандем между банкера-беглец, източил милиарди от КТБ, и енергийния олигарх, финансирал зелените си проекти с десетки милиони от парите за пенсия на българските данъкоплатци, е сформиран под давлението на „драгалевското гуру“ Иван Костов. А целта му е да клати преди вота кабинета, за да може всички участници в сценария да се върнат обратно на държавната хранилка чрез „нова удобна власт“.

Това разкри БЛИЦ в материал, чийто повод е публикуваното днес сутринта поредно „задгранично“ интервю на мажоритарния собственик на фалираната КТБ, който е обвинен у нас като тартор на организирана престъпна група за източването на трезора. Интервюто е дадено пред журналист от „Капитал“, като освен във флагмана на Прокопиев, се публикува в интернет проекта „КТБ: Какво се случи?“, зад който стои грантаджийският Център за либерални стратегии. В самото изявление ужилилия хиляди вложители Василев реално заявява, че би се върнал в България, ако има „нова власт“. Прави и друго признание – че стои зад фирмите-бушони, чрез които реално е била източена КТБ.

Както Центърът за либерални стратегии, така и банкера-беглец и енергийния олигарх са обединени от един от знаменател – Костов. „Именно

 

Командира е пресечната точка между Прокопиев и Василев

 

Докато беше министър-председател Костов на практика си отгледа момчето Прокопиев, а след това познанството му с Василев бе в основата на създаването на КТБ“, припомня в материала си агенцията, като уточнява, че „програмното“ интервю, издаващо сценария за клатене на премиера и кабинета, бе предшествано от друг удар – манипулирания от българската секция на „Дойче веле“ портрет на Бойко Борисов. Той бе публикуван със скоростта на светкавица именно в сайтовете и изданията от кохортата на Иво Прокопиев - „Капитал“, „Клуб Z“ и „Медиапул“. „Явно сегашното правителство на Борисов, което заличи дупката в бюджета от 4,3 млрд. лева, изкопана от мажоритарния собственик на КТБ и пресече контрабандните канали, не е по вкуса на новия бизнес тандем Василев- Прокопиев и сега си сглобяват ново управление, в което главната роля е отредена на все същия стар другар – Иван Костов“, обобщава БЛИЦ.

Агенцията припомня, че преди време самият Прокопиев се изживяваше като „борец“ срещу Василев, „биейки барабана“, че банкерът източва парите на вложителите в КТБ. „Докато го правеше обаче мълчеше за бандитската приватизация на „Каолин“ и Винпром “Дамяница“, подарени му за жълти стотинки от Иван Костов, и източването на пенсионен фонд „Доверие“, от който разградският бизнесмен и свързани с него дружества са лапнали над 100 млн. лева и на практика са превърнали парите на българските пенсионери в лична спомагателна касичка. Сега двамата

 

мастити радетели за свободата да ползват чужди пари като свои,

 

най- после се прегърнаха дружески и Василев вече прави „разкритията“ си за политико-медийни и бизнес зависимости, не само през шепата си от платени клакьори – Мирослав Иванов, Огнян Стефанов или Соня Колтуклиева, а директно от страниците на „Капитал“ и „Дневник“, пише в материала. Агенцията припомня също, че освен от желанието си да получат индулгенция, оставайки безнаказани за целия грабеж, както и да се върнат на хранилката, двамата са обединени и от друго – разследвани са от прокуратурата. Василев като шеф на организирана престъпна група, източила КТБ, а Прокопиев – по сигнали на Комисията за финансов надзор за нанесени щети на миторитарни акционери в публични компании, за данъчни престъпления, пране на пари и съставянето на документи с невярно съдържание. „В бързината да изтипосат поредното активно мероприятия обаче Прокопиев и Василев май не са огледали добре „разкритията“ на издирвания от Интерпол фараон. Само признанието му, че реално фирмите-бушони, получили с лека ръка милиарди от КТБ без никакви обезпечения, с които пари са пазарувани активи в полза на Василев, са били контролирани именно от него, струва повече от всички усилия на прокуратурата да докаже тази връзка“, заключава БЛИЦ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване