Пламен Орешарски: Няма да направя повече грешката да съм зависим

http://www.moreto.net/novini.php?n=331972

От три години ми задават въпроса "Кой"? Докато бях премиер, бях зависим от парламентарното мнозинство. Политическите лидери бяха в основата на "Кой" тогава. Точно това е един от мотивите ми сега да се кандидатирам като независим, за да избегна тази грешка.

Бургас свали цените за музеи и атракции в Световния ден на туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781796

Бургас свали цените за музеи и атракции в Световния ден на туризмаОбщинският кораб "Анастасия" ще направи три курса до едноименния остров днес - в 10:00, 13:30 и 17:00 часа като цените за отиване и връщане в празничния ден са 9 лева за възрастни, а за ученици и пенсионери - 6 лева. Това съобщиха от община Бургас. Намалението е жест към посетителите в Световния ден на туризма.

Арестуваха на Капитан Андреево издирван от Интерпол

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608639

Търсен от Германия бе задържан от полицията на Капитан Андреево, докато правеше опит да влезе в България. При проверката се оказало, че Бюлент Гьоксу е издирван от немски съд, където срещу него се водят разследвания за измами, за умишлен банкрут на собствената му фирма и други търговски престъпления. Според пристигналите документи в България престъпленията са извършени в периода 2011- 2013 г. Състав на Окръжен съд-Хасково му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Григор Димитров започва турнира в Чънду срещу сърбина Лайович

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/09/27/2833373_grigor_dimitrov_zapochva_turnira_v_chundu_sreshtu/?ref=rss


Григор Димитров ще се изправи срещу сърбина Душан Лайович във втория кръг на турнира от категория "АТП 250" в Чънду.

Най-добрият български тенисист почиваше на старта като поставен под №3, а Лайович преодоля първия кръг след обрат срещу аржентинеца Федерико Делбонис. Сърбинът загуби тежко първия сет, но стигна до успех с 1:6, 6:3, 6:4 след 105 минути игра.

Двамата реализираха равен брой пробиви - по три, а Лайович дори спечели по-малко точки от своя съперник - 82 срещу 86....

Уолт Дисни може да купи „Туитър“

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781806

Уолт Дисни може да купи „Туитър“Уолт Дисни в понеделник се появи като друг потенциален купувач на „Туитър“, твърдят запознати със ситуацията, пише The Wall Street Journal. Процесът по продажбата на социалната мрежа, чиято пазарна цена достига около 20 млрд. долара, е едва в начален стадий и все още не може да се каже със сигурност дали някой ще я купи.

Майкъл Фалън: Европейска армия е ненужно дублиране на НАТО

http://www.dnevnik.bg/intervju/2016/09/27/2833183_maikul_falun_evropeiska_armiia_e_nenujno_dublirane_na/?ref=rss


Сър Майкъл Фалън започва във вторник двудневно посещение в България – първото на британски министър на отбраната, откакто България е член на НАТО. Програмата му предвижда срещи с бългрския министър на отбраната Николай Ненчев, премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев.

Фалън става депутат още през 1983г., издига се до зам.-председател на Консервативната партия и влиза в правителствената администрацията през 1990г. След завръщането на консерваторите на власт при Дейвид...

Откриват изложбата, посветена на варненския художник Димитър Манолов

http://www.moreto.net/novini.php?n=331914

Третата изложба под надслов „Присъствие“, посветена на творчеството на варненския художник Димитър Манолов, включва творби от различни негови периоди, техники и експерименти в стиловете. Селектирана от неговата дъщеря – изкуствоведът Мая Манолова, както и в предишните, няма претенции за представителна колекция.

Ден на отворените врати провеждат за празника на 61-ва Стрямска бригада

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608638

На 30 септември 2016 г. от 10:00 до 12:00 часа военно формирование 42800 - град Плевен ще проведе „Ден на отворените врати" по повод празника на 61 Стрямска механизирана бригада. Програмата предвижда запознаване с основни моменти от историята на военното формирование и демонстриране на използваните от военнослужещите машини, оръжия и екипировка.    ...

Унищожената защитена зона над Калиакра е на офшорка свързана с „червени голфаджии“

https://bivol.bg/kaliakra-natura-gergov.html

Опожарената и разорана защитена зона в „Натура 2000“ над Калиакра е собственост на фирма, която се свързва с рекламния бос Красимир Гергов и сина на Огнян Дойнов – показа разследване на Биволъ. Вчера РИОСВ-Варна спря принудително разораването и създаването на лозов масив в имота от 1456 дка., който се намира над плажа „Болата“ – съобщи Дневник. […]

Доходността на американския суверенен дълг се понижава

http://econ.bg/Новини/Доходността-на-американския-суверенен-дълг-се-понижава_l.a_i.729498_at.1.html

Доходността по 10-годишните американски облигации допусна пробив на ключовата подкрепа при 1.0% за първи път през последните две седмици и слезе с...

Румен Петков със сигнал до МВР за полицейски тормоз в с. Тракиец

http://offnews.bg/news/n_1/n_636719.html

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков ще сигнализира вътрешния министър Румяна Бъчварова за полицейски тормоз в хасковското село Тракиец. Жители на селото се оплакали, че от една седмица полицейски служители обикалят Тракиец и влизат в къщите на хората. Те се интересували защо собствениците са регистрирани в селото с настоящ адрес и за кого ще гласуват. В Тракиец на 2 ноември ще се проведат частични избори за кмет. Основни конкуренти са кандидатът на АБВ Красимир Бойчев и на ГЕРБ Жечка Колева. „Това е тормоз над хората. Търсят ни полицаи на работните ни места. Влизат в къщите ни без никакви заповеди и ни разпитват. Питат за кой кандидат ще гласуваме.“, оплака се Тодор Точев от с. Тракиец. Съселянинът му Делчо Запрянов разказа как две патрулки по цял ден обикалят улиците на селото и притесняват хората, намеквайки им директно да гласуват за Жечка от ГЕРБ иначе „селото няма да види пари от общинската администрация, която е подчинена на управниците от ГЕРБ“. Петков ще настоява да разбере от Бъчварова на какво основание е засилено полицейското присъствие в с. Тракиец. Освен това Румен Петков ще иска и информация от г-жа Бъчварова за разходваните от полицията средства за акцията в селото, както и какви са резултатите от нея.

Вторият кръг от груповата фаза на Шампионската лига стартира тази вечер

http://www.cross.bg/liga-faza-krug-1521071.html

/КРОСС/ Днес в традиционния час 21:45 започва вторият кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Предстои да бъдат изиграни срещите в групи "Е", "F", "G" и "Н". Сред тях има и някои доста интересни сблъсъци със сериозен заряд. Голямото дерби е в група "F", където един срещу друг на "Сигнал Идуна Парк" застават Борусия (Дортмунд) и Реал Мадрид. Двата тима имат стари сметки за уреждане от 2013 и 2014 година, когато в два последователни сезона се изправяха един срещу друг, съответно на 1/2-финал и на 1/4-финал в турнира с разменен успех. Ясно е, че именно тези два отбора са фаворитите за излизане от групата и почти сигурно преките двубои помежду им ще определят кой ще завърши на първото и кой на второто място в крайното класиране. Именно поради тази причина можем да очакваме доста любопитен двубой днес.Интерес предизвиква и срещата между Лестър и Порто в група "G". Шампионът на Англия даде сериозна заявка за силно представяне в дебюта си в Шампионската лига. "Лисиците" надиграха с 3:0 Брюж и то в Белгия в първия си мач в турнира. Сега обаче срещу тях застава далеч по-сериозен противник в лицето на двукратния победител в надпреварата Порто. Именно този мач ще покаже дали наистина англичаните могат да мерят сили с най-големите.Любопитен изглежда и сблъсъкът между Севиля и Лион в група "Н"

Предлагат поскъпване на природния газ с 2%

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781807

Предлагат поскъпване на природния газ с 2%Днес Комисията за енергийно и водно регулиране щ решава на открито заседание дали се повиши цената на природния газ от 1 октомври, съобщава "Нова телевизия". От регулатора предлагат цената на синьото гориво да се повиши с близо 2 на сто за последното четиримесечие на годината заради промяната на цените на световните пазари.

Майк Тайсън взима по 70 хиляди на вечер в София, очаква да се види с Анита Мейзер

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5781794

Майк Тайсън взима по 70 хиляди на вечер в София, очаква да се види с Анита МейзерСветовният шампион по бокс Майк Тайсън пристига за първи път в България. Другата седмица той ще влезе в Къщата на ВИП Брадър. Най-вероятно той ще очаква да види там старата си дружка Анита Мейзер, която обаче в момента е в ареста във Варна по обвинение за убийство. Майк Тайсън и Анита Мейзер се познават от далечната 2008 г.

Lamborghini се върна към идеята за седан

http://www.cross.bg/lamborghini-domenikali-sedan-1521070.html

/КРОСС/ Моделът ще ползва платформата на Porsche Panamera Lamborghini се готви усилено за пускането в серийно производство на кросовъра Urus, като едновременно с това търси и начини за разширяване на моделната си гама. Обсъждат се различни варианти, сред които са направата на хиперкола или на по-малък SUV, но в крайна сметка почти сигурно ще бъде избрано създаването на седан, твърди CarAdvice. През 2008 г. производителят на спортни коли реализира подобен модел - Estoque (на снимката), но той бе само концепция, въпреки че изглеждаше като готов за серийно производство автомобил. Тогава в Lamborghini решиха да дадат приоритет на кросовъра Urus, но това съвсем не означава, че топ-мениджърите на марката са се отказали напълно от идеята за направа на седан. По думите на шефа на компанията Стефано Доменикали, самият той е запален по подобна идея. В своята решителност Доменикали напомня до голяма степен на боса на Bugatti - Волгфанг Дюрхаймер. На свой ред той е решил категорично да направи суперхечбек по мотиви на концепта 16C Galibier. Любопитното е, че макар и двата автомобила досега да само хипотетични, всъщност имат нещо общо. Ако тяхната направа бъде реализирана, те ще използват платформата MSB, която дебютира при новото поколение на Porsche Panamera. Пред CarAdvice Доменикали разкри още някои любопитни подробности за бъдещето на Lamborghini

Ferrari показа първия си модел с 4 места и турбо-мотор

http://www.cross.bg/gtc-lusso-kmch-1521070.html

/КРОСС/ Новата модификация на GTC4 Lusso развива мощност от 610 к.с. Ferrari представи нова модификация на суперколата си GTC4 Lusso, която се явява приемник на модела FF. Тя е получила добавка T към името си и е първият четириместен модел на италианската марка, който е оборудван с турбо-мотор.Версията Ferrari GTC4 Lusso T разчита на 3,9-литров V8 с турбо, който се предлага като алтернатива на 6,3-литровия атмосферен V12 двигател с 680 к.с. при стандартния модел. Новият агрегат развива 610 к.с. и 760 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона между 3000 и 5250 об/мин. Моторът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. За разлика от модификацията с атмосферен мотор, която се предлага със система за задвижване на четирите колела, новият вариант е само със задно предаване. Теглото на автомобила е 1740 кг., което е с 50 кг. по-малко от стандартната суперкола. То е разпределено между двата моста в съотношение 46:54 в полза на задния (при атмосферната версия е 47:53). По неофициални данни суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, като ще развива максимална скорост от 320 км/ч. За сравнение Ferrari GTC4 Lusso с V12 двигател ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и достига 335 км/ч. Новият вариант е получил модернизирана система за контрол на поднасянето Side Slip Control 3 (SSC3)

Изложбата „Ножарството в Габровския край” за първи път гостува в Исторически музей-Попово

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608637

„Ножарството в Габровския край" е първата изложба, с която Етнографски музей на открито „Етър" гостува на Исторически музей-Попово. Тя ще бъде открита на 29 септември от 17:30 часа в Исторически музей-Попово. Вече 10 години изложбата „Ножарството в Габровския край" се радва на голям интерес сред посетителите музеите в Бургас, Пловдив, Русе, Велинград, Чипровци, Кюстендил, Казанлък, ЕМО „Етър", Свиленград и др. Експозицията представя традициите на населението в габровския регион в занаята ножарство и съвременните му проявления. Информация за изл...

При настинка спазвайте правилото на трите дни

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5781744

При настинка спазвайте правилото на трите дниКак с хомеопатия да избегнем болното гърло при децата, съветва д-р Везенков В преходните седмици между лятото и есента в повечето семейства, където децата тръгват на ясла или детска градина, тревогите са свързани с “риска от вируси и настинки”. „Повечето родители отсега се страхуват да не се повтори познатият сценарий „eдна седмица здрави,

Внимание! Нова мода в кражбата на автомобили

http://www.cross.bg/avtomobili-dali-muzhut-1521068.html

/КРОСС/ Потребителка от социалната мрежа „Фейсбук" алармира за нов начин за кражба на автомобили, на койте е станала свидетел и само случайност я е отървала от по-сериозни последици. Дамата е забелязала младеж, който според нея е заглушавал алармите на автомобили и по този начин безпроблемно се домогва до чуждите коли. Вижте какво споделя тя, публикуваме поста ѝ без редакторка намеса: Преди 2 дена към 19.30 на паркинга на Кауфланд в Студетнски град, това момче заглуши централното ни заключване на колата . Добре че мъжът ми , винаги слуша дали ще щракнат вратите и ще се заключи колата . Съмненията , че въпросното момче има заглушител ни се потвърди от спрелия до нас автомобил . Човека , също е имал подозрения и е чакал да спре някоя кола до него за да види дали ще се получи същото .Докато мъжът ми и другия шофьор се изясняват , момчето е избягало . Само са успели да го снимат . Така че , бъдете нащрек по паркингите !!!  

Мтел предлага детския смарт часовник MyKi с 33% отстъпка в своя Viber канал

http://www.cross.bg/mtel-myki-viber-1521069.html

/КРОСС/ Мтел предлага умния часовник за деца MyKi с 33% намаление единствено в публичния канал на компанията в социалната мрежа Viber. Потребителите, които искат да се възползват от отстъпката трябва да се сдобият с промо код, който ще могат да намерят в чат канала на телекома в популярното мобилно приложение. Потребителите могат да вземат умния часовник за деца MyKi с абонаментния план Мтел безкрай XS за 19.43 лева в брой или 1 лев на лизинг, вместо 29 лева в брой или 1.5 лева на изплащане. Промоцията важи при подписване на нов договор или за клиенти с договор, който изтича след по-малко от три месеца. Офертата е валидна до изчерпване на количествата.Сдобиването с промо-кода за намалението става, като потребителите проследят специален линк, който се намира в публичния канал на Мтел във Viber. След това клиентите трябва да поръчат умния часовник MyKi онлайн. Устройството е подходящо за деца на възраст от 4 до 10 години и дава възможност на малчуганите да получават и правят обаждания, както и да изпращат гласови и да приемат текстови съобщения. Предимство на часовника са неговите бързи бутони за набиране, чрез които детето може само за няколко секунди да се обади на своите родители. MyKi разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. Часовникът MyKi работи с вградена SIM карта и може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван през специалното мобилно приложение MyKi Watch за Android и iOS

Британско семейство загуби всичко след грешка във фейсбук (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781786

Британско семейство загуби всичко след грешка във фейсбук (видео)Британско семейство загуби цялата си покъщнина, след като се предовери на фейсбук. Марк Хигинс и Беки Зенк използвали социалната мрежа, за да наемат фирма носачи с много добри ревюта, като се пренасяли в ново жилище. Сполетял ги обаче абсолютен кошмар, съобщава kanal3.bg. Страницата изглеждала съвсем професионално и имало редица позитивни отзиви

Организирани престъпници крадат ток

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781795

Организирани престъпници крадат токОрганизирани престъпни групи от инженери крадат електроенергия чрез софтуерни манипулации. Това обяви Стефан Абаджиев, изпълнителен директор на "Енерго-Про" в отговор на питане от шефа на енергийната комисия Делян Добрев на конференцията за кражбите на енергия, организирана от "24 часа". Добрев изрази учудване, че софтуерно се краде от т.нар.

Преглед на икономическите теми в печата, 27 септември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-27-септември_l.a_i.729497_at.1.html

"Cтpaдa ли иĸoнoмиĸaтa oт дългитe пpaзници" Eдни ceĸтopи ce paдвaт, дpyги ca oщeтeни. Зaтoвa e пo-дoбpe тoзи въпpoc дa ce peшaвa oт фиpмитe KAKЪB...

Търсят се доброволци за тестването на ползите от червеното вино

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608635

Британски учени от университета в Нортъмбрия търсят доброволци за доказване благотворното въздействие на ресвератрола, съставката, която се сдържа в червеното вино, пише в. "Метро"Екипът на Тимъти Ишъл обаче няма да предлага на участниците в експеримента да пият червено вино на корем. Вместо това те ще трябва редовно да приемат ресвератрол на капсули по три пъти за 7 дни. За тестовете те ще получат по 30 британски лири седмично. Изследването е изцяло академично и има за цел да установи как ресвератролът увеличава кръвния поток към м...

Нова Зеландия ще проверява и брокерите заради съмнения за пране на пари

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/nova-zelandiia-shte-proveriava-i-brokerite-zaradi-symneniia-za-prane-na-pari-225217/

След публикуването на "Досиетата от Панама" стана ясно, че компании за инвестиции в имоти се регистрират в страната с цел избягване на данъци

Румен Овчаров за АЕЦ „Белене“: Който обядва, трябва да си плати

http://www.cross.bg/ovcharov-belene-otgovori-1521067.html

/КРОСС/ Този, който обядва, трябва да си плати обяда. Така бившият министър на икономиката Румен Овчаров отговори на въпроса правилно ли е решението да се платят парите за реакторите на АЕЦ „Белене". Според него България е провалила изключително изгоден икономически проект. „Поръчахме си едно оборудване, сега ще трябва да си го платим. Това беше ясно още през 2012 г., когато тогавашните управляващи твърдяха, че нямаме истински договор за Белене, че това, което сме подписали, няма стойност, че никой не може да го признае, че няма да има никакви допълнителни плащания. Сега дойде сметката. Тя не е поради това, че България започна да изгражда „Белене", а че спря по абсолютно незаконен и нелоялен начин проекта във фаза, в която трудно можеше да бъде спрян", каза Овчаров в интервю за бТВ.  По думите му срещу парите, които ще платим, трябва да получим „пълен комплект оборудване за две реакторни установки, т.е. реактори, парогенератори, компенсатори на обема, тръбопроводи, вкл. турбинни установки". На въпрос кой спря проекта, Овчаров отговори: „Това е чиста хронология - проектът беше спрян през 2012 г., когато страната се управляваше от правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов"

КЕВР предлага природният газ да поскъпне с 1,97% от октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=331963

Природният газ да поскъпне с 1,97% през четвъртото тримесечие на годината предлага Комисията за енергийно и водно регулиране. Това е по-малко повишение в сравнение с искането на Булгаргаз цената на синьото гориво да се увеличи с 3,27%.

"Наградиха" Толстой със скандалното изказване

http://www.vesti.bg/bulgaria/nagradiha-tolstoj-sys-skandalnoto-izkazvane-6059248

Депутатът от "Единна Русия" посочи на изборите в Русия, че руснаците ще изкупят цяла България, а седмица след това вече е зам.-председател на Руската Дума

Толстой със скандалното изказване получи висок пост

http://www.vesti.bg/bulgaria/tolstoj-sys-skandalnoto-izkazvane-poluchi-visok-post-6059248

Депутатът от "Единна Русия" посочи на изборите в Русия, че руснаците ще изкупят цяла България, а седмица след това вече е зам.-председател на Руската Дума

Станислав, убил дядо Васил от село Люлин, заради пари?

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781776

Станислав, убил дядо Васил от село Люлин, заради пари?Най-вероятната версия за зверското убийство в ямболското село Люлин е грабеж. Жертвата - 76-годишният Васил Нанев продал едно от животните си няколко дни по-рано, пише "Монитор". Припомняме, че за жестокото убийство бе арестуван 22-годишния бургазлия Станислав Василев. Според жителите на село Люлин младежът бил виждан заедно с внука на дядо Васил.

Приеха доклада на евродепутата Мария Габриел за либерализиране на визовия режим за Украйна

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608633

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент прие с мнозинство (с 38 гласа за, 3 против и 1 въздържал се) доклада на зам.-председателя на Групата на ЕНП и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел относно визовата либерализация с Украйна. С това решение Европейският парламент даде зелена светлина за прехвърлянето на страната в списъка на третите държави, чиито граждани са освободени от задължението на притежават виза при преминаване на външните граници на държавите членки. „С приемане...

Момичета са се обезобразявали при боеве за момчета

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781777

Момичета са се обезобразявали при боеве за момчетаМомичета са се обезобразявали при боеве за момчета, а тийнейджъри са си вадили ножове в спорове за непълнолетни красавици. Чувствата са една от най-честите причини за насилие сред децата, пише в. „Телеграф”. При едни от най-жестоките случаи спортистка от училище в центъра на София е била ритана с кецове в лицето от тийнейджърка в 11-и клас,

Нов законопроект предвижда надзор до 12 месеца за провинили се деца

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Xp4Nsd_OaKw/

Най-тежката възпитателна мярка, според новия Законопроект за детско правосъдие, ще е специален надзор до една година. Това обяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева по време на дискусия в Министерски съвет, предаде Novini.bg.

На събитието присъстваха омбудсманът Мая Манолова и експерти от УНИЦЕФ. Законопроектът ще бъде предоставен за обществено обсъждане от днес. България е една от държавите, които все още изоставят в сектор “Детско правосъдие”.

Законопроектът цели да възпитава отговорно поведение в подрастващите. Ще бъдат реорганизирани досегашните превъзпитателни центрове, ще бъдат създадени нови, в които ще живеят най-много до 10 деца. На всяко едно дете ще бъде обърнато индивидуално внимание. Най-дълго в тези центрове може да остане осъденият до 12 месеца, като на всеки три месеца ще се прави преценка от психолог и социален работник за поведението му. Ще бъде създадена Национална служба за възпитателна подкрепа, тя ще е подчинена на правосъдното министерство, уточни още Захариева.

По думите й за целта ще бъдат обучени юристи, за да работят с децата. В момента в Бойчиновци се намират 20 деца с присъди, а в цялата страна те са 200. Най-често присъдите са за грабежи,кражби, както и за рапространение на наркотици. Има 4-ма осъдени деца за убийство. Практиката показва, че много често децата, извършители на престъпления, са жертви. Най-леките мярка след провинение ще бъде предупреждение, тя ще бъде налагана от полицейски служители и прокурор. Следващата мярка е възстановяваща, която ще кара младежите сами да възстановяват нанесените щети. Ще има и забранителни мерки – забра за напускане на жилището, забрана за посещение на определени места и забрана за напускане на страната.

Работник падна от скеле в Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608632

Работник е паднал от скеле при санирането на жилищен блок в кв. "Запад" в Кюстендил. За инцидента потвърдиха от полицията и Спешен център-Кюстендил."Работникът бе с отворена, тежка фрактура на дясната ръка и след ортопедична консултация бе решено да се транспортира до "Пирогов". Такива тежки травми могат да доведат и до трайно увреждане", каза за Дарик директорът на Спешен център д-р Анелия Георгиева. Пострадалият мъж е на 46 години. Предполага се, че е паднал от голяма височина, за да получи такава тежка фрактура.Директорът на Инспекция по тру...

Връзката между мъжете, секса и Бог е...

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/vryzkata-mezhdu-myzhete-seksa-i-bog-e-6059247

Учените от "Дюк" успяха да установят, че окситоцинът стимулира духовното начало при мъжете

Гимнастички от "Олимпик" с отличия от "Супер купа" в Унгария

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608634

Гимнастички от кюстендилския спортен клуб по гимнастика "Олимпик" се представиха отлично на Международния турнир по художествена гимнастика "Супер купа" в гр.Будапеща, Унгария. Ралица Стоилова и Рая Сръндева се класираха сред 3- те най- добри в многобоя, при родените 2007 и 2006 г., "А" категория. Участваха гимнастички от- Унгария с четири клуба, България, Русия, Австрия, Чехия, Словения, Полша, Хърватска, Босна и Херцеговина и Турция. Класирането на гимнастичките на "Олимпик" на "Супер купа" в Будапеща: 2009 г. А кат.- Зорница Алексиева - 4 мя...

Над 700 пенсионери от цялата страна ще участват в новото издание на фестивала „Сребро в косите, песен в душите“

http://www.cross.bg/pesen-byrgas-chasa-1521066.html

/КРОСС/ Десетки състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще участват в шестото издание на най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери - националният фестивал "Сребро в косите, песен в душите - край морето на Бургас". Очакват се общо над 700 души. По традиция фестивалът се провежда в рамките на 2 дни - 29 и 30 септември. Тогава самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "трета" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен. Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. През втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора. Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".  

Теменужка Петкова: Крадците не трябва да плащат по-малко от редовните клиенти

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781779

Теменужка Петкова: Крадците не трябва да плащат по-малко от редовните клиенти"Не е обосновано крадците на електроенергия да плащат по-малко отколкото редовните платци. И много се надявам КЕВР да реши този проблем." Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова след като чу проблемите на трите енергоразпределителни дружества. Тя участва на конференцията на в. "24 часа" за кражбите на ток и кабели.

МВР ще проведе антитерористично учение на летището в Пловдив

http://offnews.bg/news/n_1/n_636718.html

Учението по противодействие на тероризма ще се проведе на летището в Пловдив днес. По предварителен план тренировъчните действия в отцепения от полицейските сили район ще започнат в 10.00 часа, съобщават от пресцентъра на МВР. Целта на учението, в което участват силите на МВР, МО и други държавни структури, е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий, да се оценят възможностите за реакция, координацията между тях и обмена на информация в реално време. Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на Пловдив. От МВР призовават гражданите да проявят разбиране "за евентуално създадени неудобства във връзка с провеждането на планираното учение".

В Париж ще бъде открит парк за нудисти

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/v-parizh-shte-byde-otkrit-park-za-nudisti-6059245

Градската управа търси най-подходящото място за парка, така че той да не дразни парижани.

ЧЕЗ предлага създаване на фонд за инвестиции и подкрепа на уязвими потребители

http://www.cross.bg/rezyltat-nakazaniyata-elektrozahranvaneto-1521065.html

/КРОСС/ ЧЕЗ призовава да бъдат въведени максимални санкции, включително парични, за кражбите на електроенергия и съоръжения от електроенергийната инфраструктура. Компанията не желае да се облагодетелства в резултат на наказанията и предлага след приспадане на присъщи, признати от регулатора разходи на разпределителното дружество, приходите да бъдат събирани в специален фонд за целеви инвестиции в сектора, за подкрепа на енергийно уязвими потребители или друга кауза, определена от правителството. „Призоваваме за защита на интересите на българското общество, държавата и инвеститорите. Постигането на реални съществени резултати е възможно единствено чрез по-високи санкции и ефективни присъди. Нашите очаквания са за реална оценка и отчитане на претърпените щети в резултат на кражба на електроенергия и посегателства върху инфраструктурата, както и за ефективно прилагане на наказанията и санкциите", каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Съществуващата санкция за кражби на електроенергия в България няма възпиращия ефект, който би трябвало да стои в основата на всяка санкция. Цената, по която се дотаксува е само около една трета от цената, която плащат коректните граждани. В допълнение тя се заплаща само за 3 месеца назад, независимо, че кражбата може да е продължавала много по-дълго. В резултат на това страдат всички. Щета понасят клиентите - битови, стопански, институции, болници, детски градини, училища и др

Започва фестивалът “Сребро в косите, песен в душите” 2016 в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/12HrClCqdhw/

Десетки състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще участват в шестото издание на най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери – националният фестивал “Сребро в косите, песен в душите – край морето на Бургас”.

Фестът ще се проведе на 29 и 30 септември. Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. През втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора.

Очаква се в него да се включат над 700 души. Самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. “трета” възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение “Съюз на пенсионерите – 2004”.

Хванаха трима водачи без книжки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608630

Трима водачи без книжки са задържани през изминалото денонощие. Бързо полицейско производство е образувано срещу 20-годишен старозагорец, който е управлявал лек автомобил „БМВ" без да притежава свидетелство в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние. 28-годишен мъж от Калояновец също е шофирал без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наложено му наказание. Срещу 25-годишен мъж от село Яздач също е образувано бързо производство. Той е управлявал лек ...

Катар се отказа да наддава за Plaza и Grosvenor House

http://www.klassa.bg/News/Read/article/272443_%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+Plaza+%D0%B8+Grosvenor+House

 Катарският държавен инвестиционен фонд се отказа от плановете си да придобие луксозните хотели Grosvenor House в Лондон и Plaza в Ню Йорк, съобщава FT.

Хотелите са собственост на затруднения индийски конгломерат Sahara, чийто собственик е в затвора по обвинения за нерегламентирано набиране на средства от дребни акционери. Той се опитва да продаде хотелите, за да си плати гаранцията, но опитите му не се увенчават с успехи вече няколко години.

Оттеглянето на държавния инвестиционен фонд на Катар увеличава вероятността хотелите да бъдат придобити от братята милиардери Дейвид и Саймън Рубен, които заведоха и изпълнително дело срещу Sahara. Така те ще могат да наддават на евентуален търг за Plaza и другите луксозни хотели на компанията.

 

С оттеглянето на фонда за хотелите на Sahara остава само една оферта – на консорциум от британски и близкоизточни инвеститори, които предлагат 1,1 млрд. долара за Grosvenor House и Plaza.

Братята Рубен притежават дълг за около 750 млн. долара, свързан с луксозните хотели на Sahara. Те придобиха заемите, след като конгломератът спря да плаща вноските си по тях през 2015 г.

Според запознати източници на изданието именно ситуацията с дълга е отказала катарския инвестиционен фонд от евентуална сделка. Търг за принудителната продажба на хотелите все още не е стартирал, но това може и да се случи до края на тази година.

По статията работи: Миглена Иванова

"Терористи" удрят летище Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/5781758

"Терористи" удрят летище Пловдив Антитерористично учение започва след минути на летище Пловдив. В него участват служители на МВР и МЕО. Според сценария терорист ще бъде проверен от служители на гранична полиция, при което ще открие хаотична стрелба. Петима от пътниците, чакащи за полет, ще бъдат "убити", а 20 - "ранени". Терористът ще бъде застрелян от служителите на гранична

Горяха кола и лодка

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608628

Тази нощ около 00.47 часа в дежурната част на полицията във Видин бил получен сигнал за горящ автомобил „Мерцедес” с видинска регистрация. Колата, която е собственост на местна жителка, била паркирана до жилищен блок в к-с „Химик”. Екип от местни пожарникари, с един автомобил, участвали в гасенето на пожара. При извършения оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група било установено, че на около 15 метра от колата е изгоряла и моторна лодка – неустановена марка и модел, собственост на същата жена. Огънят нанесъл щети по предната час...

86-годишен каруцар загина на пътя в Силистренско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608631

86-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент, станал тази сутрин около 08.00 часа по пътя между селата Войново и Кайнарджа в област Силистра, съобщават от ОДМВР-Силистра. Възрастният човек управлявал каруца в посока село Кайнарджа, когато бил застигнат и ударен от джип „Мицубиши” с водач М.С. (28 г.). Каруцарят е загинал на място. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото. Причините, довели до инцидента, се изясняват. Образувано е досъдебно производство....

София, Стара Загора, Русе и Бургас дишат най-мръсния въздух у нас

http://offnews.bg/news/n_1/n_636712.html

Живеещите в областите София град, Стара Загора, Русе, Плевен и Силистра, както и в град Бургас дишат най-мръсния въздух в България, показва интерактивна карта на Световната здравна организация, която днес публикува ново изследване за качеството на въздуха по света. Жителите на останалите области у нас също дишат мръсен въздух, но в по-малка степен. Оказва се, че 92% от населението по света диша замърсен въздух. Данните са събрани чрез сателитни измервания, въздушни транспортни модели и наземни мониторингови станции, разположени на повече от 3000 места - в градове и села. Проучването е направено съвместно с университета в Бат, Великобритания. Около 3 милиона смъртни случая годишно се свързват с излагането на замърсен въздух в околната среда. Замърсеният въздух навън и в затворените помещения е причината за общо 6.5 млн. смъртни случая годишно (11.6% от всички смъртни случаи по света). Близо 90% от местата с не просто замърсен, а смъртоносен въздух са в държави, където хората имат ниски или средни доходи. Сред тях са Нигер, Мали, Мавритания, Алжир, Либия, Индия, Пакистан. Новият интерактивен модел показва, че 1 от всеки 9 смъртни случая е свързан с излагане на замърсен въздух. Най-чистият въздух в света дишат в Австралия, Канада, САЩ, Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия. Решения на проблема със замърсения въздух, който причинява болести и смърт, има - с устойчив транспорт в градовете, управление на твърдите отпадъци, достъп до възобновяеми източници на енергия и т.н., отбелязват от СЗО.

Къде няма да има вода в София на 28 септември?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608629

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 28 септември 2016 г. (сряда).Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Владайска“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, ул. „Дамян Груев“, ул. „Ивайло“, бул. „Македония“. Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Три уши“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Три уши“ от ...

Съветниците в Дупница ще решават за маломерните паралелки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608627

Сформиране на маломерни паралелки в училищата в селата в община Дупница, това ще решават общинските съветници на свое заседание в края на седмицата.Училищата в селата Самораново, Крайници и Яхиново, както и ОУ "Христаки Павлович" в Дупница ще искат разрешение от ОбС за сформиране на маломерни паралелки, тъй като не достигат деца. Има положително становище на Регионалното управление по образование в Кюстендил.Директорите се мотивират, че училищата разполагат с добра база, тези в селата са единствените в населените места, работят по проекти и про...

Георги Димов: Тенденциите в турската икономика са стряскащи

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781763

Георги Димов: Тенденциите в турската икономика са стряскащиТенденциите в турската икономика са стряскащи, икономическите реформи са спрели или забавени след това, което се случи в страната и продължава да се случва след опита за преврат. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин. Според него политическите сътресения също оказват

Топлата вода във Варна - незаконният басейн на народа

http://www.moreto.net/novini.php?n=331970

Варненци искат узаконяване, полицейска охрана и поставяне на осветление на Топлата вода. За това се настоява в отворено писмо до кмета, областния управител и правителството. Исканията са на група варненци, обединени в инициативен комитет.

167 нарушения по пътищата на Кюстендилска област през почивните дни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608624

167 нарушения по пътищата на Кюстендилска област са установили пътните полицаи през почивните дни. 106 от тях са за превишена скорост, установени зад волана са 8 неправоспособни водачи. Съставени са 32 акта и 14 фиша....

Мъж роди дъщеричка, иска още деца

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/myzh-rodi-dyshterichka-iska-oshte-deca-6059242

За много хора Фернандо Мачадо и Даян Родригес са символ на толерантност в Еквадор

Идва златна есен: Градусите се покачват, но сутрините остават хладни

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608622

Последните дни от септември. както и началото на октомври, ни очаква истинска златна есен. Времето в следващите 10 дни ще бъде сухо и сравнително топло, сочат средносрочните прогнози.До края на тази седмица дневните температури ще продължат да се повишават под влиянието на високо атмосферно налягане. Всеки ден градусите ще се покачват и към края на седмицата температурите ще достигнат на места в низините 27-29 градуса. Сутрините обаче ще останат хладни. В неделя обаче от запад-северозапад за кратко времето ще се развали, като в понеделник вече...

Вашингтон: Бойните действия в Алепо тласкат сирийската опозиция към терористите

http://www.mediapool.bg/vashington-boinite-deistviya-v-alepo-tlaskat-siriyskata-opozitsiya-kam-teroristite-news254502.html

Възобновяването на въздушните удари и бойните действия в сирийския град Алепо тласка0 умерената опозиция в ръцете на терористичната групировка "Джебхат ан нусра", обяви Държавният департамент на САЩ, цитиран от ТАСС във вторник. Според говорителя Марк Тонър "това само подхранва екстремизма". По думите му "опозицията се опитва да се защитава", предаде БТА. Тонър заяви още, че САЩ продължават преговорите с групите на "умерената" опозиция и разясняват на техни представители подробностите на Женевските договорености. Той отбеляза, че САЩ "продължават да водят преговори с Русия" за "възстановяване на доверието" към процеса на примирието в Сирия. Според него ако Москва направи "сериозни предложения", Вашингтон "ще ги изслуша и разгледа". Американски служители, цитирани от Ройтерс, казаха, че рухването на прекратяването на огъня в Сирия увеличава вероятността държавите от Залива да въоръжат сирийските бунтовници с преносими зенитни ракетни комплекси, с които да се защитават от бойната авиация на сирийското правителство и Русия.

Пилотният проект на София за смяна на отоплителни инсталации ще е в Кремиковци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/272442_%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D0%

 Район “Кремиковци” на София вероятно ще е пилотен в проект на столична община за подмяна на отоплителни инсталации и саниране на жилищни сгради. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова на международна конференция по металургия и материали, организирана от Химикотехнологичния и металургичен университет, предава БТА.

Подмяната на отоплителните инсталации ще се извършва на втория етап от проекта на Столичната община, обясни Фандъкова.

Първият етап предвижда да се проучат източниците на замърсяване и да се проектират мерки за смяна на отоплителни инсталации в един пилотен район.

Проучването се предвижда да се финансира със средства от програма LIFE на Европейската комисия (ЕК), обясни Йорданка Фандъкова. Съфинансирането на общината ще бъде 40 на сто, т.е. Брюксел ще финансира проекта с 60 на сто.

Вторият етап от проекта ще се финансира със средства от оперативната програма “Околна среда”. По линия на програмата са предвидени 115 млн. лева за проекти за подобряване качеството на въздуха и един от тях е в София.

Припомняме, че Европейският съюз (ЕС) стартира наказателна процедура срещу България заради прекомерно замърсяване на въздуха с фини прахови частици (ФПЧ). Основен източник на замърсяването са трафикът в градовете и отоплението на домакинствата с твърдо гориво, което през последните години се увеличава заради кризата. 

Според данни, публикувани на сайта на общината, които обаче са от 2010 г., основен източник на фини прахови частици - около 80% от средногодишните и среднодневните концентрации, измерени чрез мониторинговите пунктове, е транспортният сектор. Следващ по принос източник е отоплението на твърдо гориво - от 10 до 20% на концентрациите, в зависимост от района. 

В някои райони основен източник на замърсяване на въздуха е промишлеността, например Гара Яна, сочат данните.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Евгения Маринова

Международна конференция "Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят" ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608626

Катедра „Социология" към Югозападния университет „Неофит Рилски" и Социологическата лаборатория към катедрата организират международна конференция на тема "Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят". Форумът ще се проведе от 29 септември до 1октомври 2016 година. Официалното откриване ще се състои на 29 септември 2016 година от 10.00 часа в зала 114 на Учебен корпус - 1. В конференцията ще участват учени от Полша, Румъния, Белгия, Аржентина, Филипините, Мароко, Албания, Македония и от различни български университети и инсти...

Новият парк на Dalian Wanda - поредното предизвикателство за Walt Disney в Китай

http://www.klassa.bg/News/Read/article/272441_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+Dalian+Wanda+-+%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%

 Най-големият китайски конгломерат в сектора на имотите Dalian Wanda отправя ново предизвикателство пред Walt Disney, отваряйки втори тематичен парк в азиатската страна, предава BBC.

В събота компанията посрещна първите посетители на новия си парк, струващ 34 млрд. юана (5,1 млрд. долара). Той е разположен в Хъфей и включва хотели и търговски център. Фирмата планира да изгради още 20 подобни парка в Китай до 2020 г.

Dalian Wanda е известна с конкуренцията си с американската фирма Walt Disney, която отвори своя първи тематичен парк в континенталната част на Китай през юни.

През май Wanda отвори първия си тематичен парк в Нанчан, само дни преди този на Disney в Шанхай да стартира официално.

 

По време на откриването в Нанчан собственикът на Wanda Уан Дзиенлин заяви, че иска да утвърди глобален бранд, базиран на китайската култура.

Walt Disney иска да стане наистина голям играч на едно място в континенталната част на Китай – Шанхай. Dalian Wanda се насочва към по-малко и по-евтино присъствие на много локации. Двете компании имат много различни стратегии в страната.

Disney заложи на проект на стойност 5,5 млрд. долара в Шанай, създавайки гигантски развлекателен комплекс.

Въпреки че Уан Дзиенлин има огромно желание да пребори Disney, подходът му е съвсем различен. В неговите паркове има много по-малко преживявания – по-малко разходки с анимационни герои, по-малко хотели, както и по-малко търговски обекти.

За момента Disney все още има значителна преднина в една ключова част – интелектуалната собственост. Редицата герои от „Междузвездни войни“ и тези Marvel са далеч по-привлекателни за семействата.

От своя страна Wanda се опитва да развие нещо подобно чрез своята верига от кина и добре утвърдената независима американска фирма Legendary Entertainment, която придоби по-рано през тази година.

Част от бъдещите тематични паркове на Wanda вече се строят, като един от тях ще отвори врати през 2017 г., а следващите два – през 2018 и 2019 г. Паркът на Disney в Шанхай е шестият ѝ по ред и четвъртият извън САЩ, след тези в Париж, Токио и Хонконг.  

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
 

България на 13-то място на Световното първенство по подводен риболов

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-JNcMPv7Jgk/

На  Световното първенство по подводен риболов, провело се на остров Сирос- Гърция, Българският национален отбор се представи достойно. В него влизат  поморийците Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Валентин Люцканов  и Мартин Баръмов. От 75 състезатели Валентин Люцканов се класира на 25-то място, Пламен Арабаджиев се класира на  32 място, а Мартин Баръмов на 37-мо.

В състезанието участие взеха 24 отбора и 75 състезатели, някои от които европейски шампиони и вицешампиони. Въпреки трудността на надпреварата – изключително дълбочинния риболов-под 50 м., непознаването на терена и липсата на риба, българските момчета се представят повече от успешно, нареждайки България на 13-то място.

Очакват ни магнитни бури - ставаме раздразнителни

http://www.cross.bg/byri-magnitni-magnitnite-1521064.html

/КРОСС/ Силни магнитни бури ни очакват до края на месеца. За тяхното естество и влиянието им върху нас говориха в "България сутрин" психиатърът Веселин Герев и геофизикът от БАН доц. Петя Трифонова. "Влиянието им се усеща 12-24 часа след пика на магнитното поле. При здравите хора резките му колебания предизиква главоболие, лек световъртеж, сърцебиене, чести препотявания и други. След пика на магнитните бури имаме проблемен сън. Ставаме по-нервни и раздразнителни", обясни психиатърът в ефира на Bulgaria ON AIR. Той поясни, че проблемите идват след появата ни на открито и подчерта, че особено чувствителни са хората със сърдечно-съдови, ендокриннни и психични заболявания. "Психиката ни работи на принципа на страха. В един момент е много удобно човек да се оправдае с магнитните бури за неудачи в ежедневието. Ако човек не знае, че има магнитни бури, изобщо няма да ги усети", посочи гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. От думите му стана ясно още, че хората с нарушено кръвообращение се чувстват добре по време на магнитни бури. От доц. Петя Трифонова научихме, че магнитните бури представляват резки и силни смущения в геомагнитното поле, причинени от слънчевите изригвания. Днешният ден също започва с магнитна буря, която може да се развие по различен начин. "Последните дни се характеризират със смущения в геомагнитното поле, които ще продължат

Енерго-Про: Има епидемия от софтуерно манипулиране на електромери

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781764

Енерго-Про: Има епидемия от софтуерно манипулиране на електромериТази година наблюдаваме епидемия от софтуерно манипулиране на електромери, обяви мениджърът на "Енерго-Про" Момчил Андреев на конференцията срещу кражбите на ток, организирана от в. "24 часа". За първите 6 месеца на миналата година е имало 1258 случая, за първите шест месеца на тази са 3425, даде пример Андреев.

Глобалното търсене на офиси остава устойчиво

http://www.klassa.bg/News/Read/article/272440_%D0%93%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%B8+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0+%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE

 Глобалното търсене на офиси остава устойчиво на доминиращите пазари на бизнес имоти по света въпреки нарастващата политическа и икономическа несигурност, посочва се в нов доклад на консултантската компания JLL, цитиран от онлайн изданието property-wire.com.

Въпреки че много от наемателите са значително по-предпазливи, предлагането на офиси на водещите световни пазари продължава да се затяга.

Данните на компанията показват, че наемите на първокласните офис площи на наблюдаваните 110 пазара, обхванати от JLL Global Office Index, се увеличават с 3,6% на годишна база през второто тримесечие на 2016 г. Това е най-бързият темп на растеж от 4 години насам.

За тримесечието ръстът на наемите е 0,8% в сравнение с 0,26% през първото тримесечие на годината.

Очаква се обаче икономическата несигурност и продължаващите политически рискове да намалят обемите на отдадените под наем офис площи през останалата част на годината. Така за цялата година отдадените площи се очаква да са с 5% по-малко спрямо предходната.

Ръстът на офис пазарите в Азиатско-тихоокеанския регион остава стабилен през второто тримесечие на годината. Търсенето се генерира основно от компании от технологичния и финансовия сектор.

Ограниченото предлагане ограничава търсенето в Токио, но пък забавянето на активността там се компенсира от търсенето в Индия и други пазари от югоизточния регион на Азия.

Продължават и умерените ръстове на наемите на водещите пазари в Китай, Хонконг и Сеул заради стабилното търсене.

Същевременно пазарът в Австралия остава смесен. В Сидни силният ръст на наемите се задържа, за разлика обаче от Бризбейн, където затрудненията на добивната индустрия оказват силен натиск върху пазара.

В Европа обемът на отдадените площи намалява с 3% на годишна база през второто тримесечие. Все пак обемите остават над средните нива за последните 10 години. Освен това натискът идва основно от пазара във Великобритания. При изключването му от данните обемите на наетите площи отчитат ръст от 4% на годишна база.

Данните потвърждават, че активността в Лондон е потисната заради ефектите на Brexit. Активността на останалите пазари в Европа все пак остава на обичайните си нива за периода.

От 39-те пазари в Европа на 10 е отчетен ръст на наемите на офиси. Само в Цюрих и Истанбул са регистрирани спадове, на останалите пазари наемните нива остават стабилни.

Най-силни ръстове на наемите на офиси са регистрирани в Стокхолм, както и в Берлин, Париж, Мадрид, Барселона, Милано.

В Северна и Южна Америка темповете на растеж на наемния пазар на офиси се забавят през второто тримесечие като ефект от видимото забавяне на някои силни пазари, например Сан Франциско.

Все още обаче “горещите” точки за технологичния сектор се представят добре, както и дестинации като Далас, Монреал, Филаделфия, Лос Анджелис и Шарлът.

Пазарът в Близкия изток и Северна Африка остава стабилен за периода. Най-добро представяне се отчита в Дубай, както и в Кайро, където основен двигател на активността са преместванията в по-добри офиси. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Паниката на пазара на бизнес имоти във Великобритания утихва

http://www.klassa.bg/News/Read/article/272439_%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%

 Паниката на пазара на бизнес имоти във Великобритания, която настъпи след референдума за Brexit, изглежда вече утихва. Някои фондове за имоти, които спряха обратните изкупувания, възобновиха търговията, а други намалиха наказателните такси, които инвеститорите трябваше да плащат, ако решат по-рано от предвиденото да си изтеглят вложенията, пише онлайн изданието GlobalPropertyGuide.

Aberdeen Asset Management Plc, Canada Life, Columbia Threadneedle Investments, Henderson и още няколко фонда поетапно възобновиха търговията. Някои от тях успяха да сключат споразумения за продажба или бързо продадоха имоти, за да наберат кеш и да удовлетворят исканията на инвеститорите. 

Продажбите им не се реализираха при толкова големи отстъпки, колкото се очакваше. Действително местните купувачи решиха да изчакат и да видят какво ще стане. Същевременно обаче купувачите на бизнес имоти от чужбина решиха да се възползват от изгодния обменен курс след срива на британския паунд. Интересът им към пазара нараства, а отстъпките при сделките, които постигат, достигат 5-10%.

Най-активни са купувачите от държави, чиито валути са обвързани с долара, например от Близкия изток, Хонконг и т.н.

Същевременно и един от най-големите отворени фондове за инвестиции в имоти на Острова, който беше спрял обратните изкупувания, обяви, че възобновява работата си. Standard Life Investments обяви, че ще започне търговия на 17 октомври, след като временно спря достъпа на инвеститорите до парите им на 4 юли заради прекалено големия брой заявки за тегления на вложения.

Фондът посочва в съобщение, че пазарът на бизнес имоти се е стабилизирал, както и че е постигнал адекватно ниво на ликвидност, така че да посрещне нуждите на инвеститорите.

Все пак спирането на търговията с отворените фондове за имоти, популярни най-вече сред физически лица, отново поставя въпроса за ликвидността им, който явно не е решен след кризата от 2008 г. Регулаторите във Великобритания вече обявиха, че ще проучат възможностите за промяна на правилата за тези фондове.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

2800 лв. за реклама на президент по БНТ

http://offnews.bg/news/n_1/n_636716.html

До 2800 лв. достига цената за 30-секунден клип по време на кампанията за президентските избори в праймтайма на Българската национална телевизия. Това е записано в приетата миналата седмица от правителството тарифа , по която партиите, коалициите и инициативните комитети плащат на БНТ и БНР за президентските избори. Най-скъпо ще бъде излъчването на клипове през уикенда в часовия пояс между 19.00 и 22.00 часа. В същия часови пояс, но през седмицата, клипът ще излезе на партиите 2255 лв. Най-евтино ще излезе излъчването на клип по националната телевизия - 550 лв., през седмицата между 12.00 и 16.00 часа. В пояса, в който се излъчва сутрешния блок на националната телевизия, рекламният клип ще струва 825 лв., а след 22.00 часа тарифата е 1650 лв.     За участие в телевизионни дебати, независимо от часовия пояс, партиите ще трябва да платят 200 лв. Интервю с кандидат-президент или вицето му по националната телевизия ще струва 215 лв., портрет и анкета до 2 минути - 1150 лв., репортаж до 1 минута - 1380 лв.  Излъчване на клипове по програма „Хоризонт на БНР до 1 минута достига 400 лв. в часовия пояс от 6.00 до 13.00 часа. До 23.00 часа цената е 360 лв., а за клипове под 30 секунди цените падат наполовина. Най-евтино излиза излъчването на клипове по регионалните станции на националното радио - в зависимост от часовия пояс, съответно 70 и 50 лв. за клип до 1 минута.  Националното радио предлага и услугата "хроника", в която по "Хоризонт" ще бъдат отразявани актуални предизборни събития срещу 200 лв. Диспутите по БНР ще излизат по 70 лв. за минута, но цената е извън 280-те безплатни минути, които радиото предлага срещу споразумение.  Националното радио предлага още форматите визитка (200 лв. до 3 минути), интервю (200 лв. до 5 минути) и репортаж (200 лв. до три минути). Постановлението е в сила от понеделник.  

Цените на петрола тръгнаха надолу

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-тръгнаха-надолу_l.a_i.729496_at.1.html

Цeнитe нa пeтpoлa ce пoнижaвaт във втopниĸ cyтpинтa, тъй ĸaтo инвecтитopитe фиĸcиpaт пeчaлбитe cи cлeд вчepaшния пoдeм нa ĸoтиpoвĸитe c нaд 3...

Част от к.к. "Св. Св. Константин и Елена" остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=331971

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в района около Пощата и търговската улица на к.к."Св. Св. Константин и Елена". Водоподаването ще бъде възстановено до 18:00

Рок групи от Добрич и София с концерт и еко акция

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608620

Рок концерт с участието на гостуващата софийска рок група “Grimaze” и добричката “Bloodrush” ще се проведе от 20 часа днес в Скейт парка. Входът е свободен. Утре от 12 часа по инициатива на софийската група е предвидена еко акция със сборен пункт отново на Скейт парка. Събитието е част от турнето  "Да живеем в чистота" на

Вижте най-опасните планински маршрути в света

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608618

Трудните и опасни места привличат търсачите на силни усещания. Да си на крачка от смъртта и да покориш предизвикателствата е голям заряд за много хора. Вижте кои са най-опасните, но и най-красивите планински маршрути в света Хребетът Аонах Игах, Шотландия Планинският хребет не е най-опасния маршрут в Шотландия, но е сред най-популярните опасни места, посещавани от много туристи.  Някои от тях си тръгват с контузии, но гледката и тръпката си заслужават риска.

ЧЕЗ: Крадците на ток са си спестили 4,5 млн. лв. за 2 години (на живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781754

ЧЕЗ: Крадците на ток са си спестили 4,5 млн. лв. за 2 години (на живо)4,5 млн. лв. по-малко са платили заловените крадци на ток от 2014 г. насам заради по-ниската тарифа за дотаксуване на открадната енергия от редовните цени. Това стана ясно от думите на регионалния мениджър на ЧЕЗ България Карел Карл по време на конференцията срещу кражбите на ток, организирана от "24 часа". Нарушителите са платили едва 7,56 млн.

Disney, Microsoft, Facebook - кой ще купи Twitter?

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/disney-microsoft-facebook-koi-shte-kupi-twitter-225241/

Редица компании вече показват интерес към придобиването на социалната мрежа. Ще има ли сделка ще стане ясно след около месец

Светослав Витков: Обединението на свестните и читавите хора прави силата

http://www.cross.bg/vitkov-zashtoto-svetoslav-1521063.html

/КРОСС/ Обединението на "Глас народен" със "Зелените" е с цел арламентарно представителство.  Това стана ясно от думите на кандидата за президент Светослав Витков в интервю за ulgaria ON AIR. "Обединението на свестните и читавите хора прави силата. Те трябва да поемат нещата, защото не партиите правят хората, а хората партиите. Ние от "Глас народен" харесваме "Зелените", защото вътре има читави хора", заяви Светослав Витков. Той припомни, че е за втори път в тази битка и посочи: "Това е битка, в която всеки един лидер на партия трябва да участва". По думите на кандидата за вицепрезидент Иван Велков идеята на двете организациите да търсят съвместно явяване на изборите, не е нова. "Работим заедно с Витков и кандидатурата ни не е изненада", каза той.  Според Витков кампанията им ще се ограничи, защото в момента са регистрирани като инициативен комитет, а не като коалиция. "Дали ще го правим с лични или други средства, няма значение. Важно е какви послания имаме и какво искаме да постигнем с това наше явяване на изборите. Ние влагаме доста смисъл и съдържание", категоричен е Велков. Витков посочи, че нападенията срещу новите съюзи, които се образуват, имат конкретна цел. "Една от целите ни е прозрачно и реално участие на гражданите в управлението на държавата и взимането на решения

САЩ: Опозицията в Сирия е принудена да се съюзи с терористи

http://www.moreto.net/novini.php?n=331967

Държавният департамент на САЩ заяви, че ситуацията в сирийския град Алепо тласка "умерената" опозиция в обятията на "Джебхат ан нусра", предадоха ТАСС и БТА. Говорителят на Държавния департамент Марк Тонър поясни, че "реалността в Алепо - с възобновяването на въздушните удари, бойните действия, настъплението на правителствените сили - тласка умерената опозиция" към терористичната групировка "Ан нусра".

Военнослужещи от 26 400-Благоевград унищожиха невзривен боеприпас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608619

На 26 септември 2016 на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР-главен комисар Георги Арабаджиев и по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, формированието за овладяване и/или преодоляване на бедствия от състава на военно формирование 26 400- Благоевград, с ръководител капитан Борислав Войнов, разузна и унищожи силно корозирал 45 мм, стрелян, артилерийски снаряд, без видима маркировка, открит в гробищния парк на град Якоруда, област Благоевград.

България представи разнообразни туристически услуги на изложението в Москва

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/s5K_ulpsWls/

Министерството на туризма участва с информационен щанд от 100 кв. м на 22-рото Международно туристическо изложение  Отдых/Leisure 2016 в Москва. Там бяха представени четири водещи за руския пазар български туристически фирми. Те се включиха също в презентацията „Добре дошли в България“, на която бяха демонстрирани възможностите на страната ни да предлага атрактивни почивки през зимния сезон 2016/2017, както и разнообразни оферти за детски отдих, уелнес, балнео- и СПА почивки, към които руските граждани проявяват голям интерес.

Изложението е най-голямото специализирано събитие през втората половина на годината в Русия и се явява официално мероприятие на Федералната агенция по туризъм. България участва в борсата за 12-а поредна година. Тазгодишното издание на Отдых/Leisure отчита над 700 участници от 70 страни, както и много региони на Русия. По неокончателни данни експозициите са посетени от близо 70 хил. души – експерти и крайни потребители.

Русия е важен генериращ пазар за българския туризъм. За периода януари-юли 2016 г. федерацията заема четвърто място в класацията на НСИ чуждестранни туристи с близо 360 хил. посетители, което е с над 14% повече спрямо същия период на миналата година. Много добри са резултатите и от първите месеци на това лято.

През юли Русия заема второ място с над 157 хил. визити (близо 18% ръст). За периода юни-юли 2016 г. посещенията от тази страна са около 293 хил. (трето място), което е ръст от 18% спрямо същите месеци на 2015-а.Според данни от нашето Министерство на външните работи за периода април–август 2016 г. броят на издадените визи за руски граждани за България е над 264 хил. – 25% ръст в сравнение със същия период на 2015 г.

Характерен за руските туристи е дългият среден престой в страната ни, което също определя голямото значение на руския пазар за развитието на българския туризъм. Данните за периода юни-юли 2016 г. показват, че средният престой на един руски турист у нас е 8 нощувки (или 9 дни). Това нарежда руските туристи на първо място по показателя средна продължителност на престоя сред 37 държави, за които в България се води статистика.

Metallica разкриха песен и клип от новия си албум (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_636717.html

Американската банда Metallica пусна нова песен и клип към нея, като парчето Moth Into Flame e част от новия албум на групата "Hardwired...To Self-Distruct". Албумът ще излезе на 18 ноември, издаден от Blackened Recordings, като от тавата Metallica вече пуснаха парчето Hardwired, което бе прието с добра критика от фенове. Режисьор на Moth Into Flame Том Кърк, създавал клиповете на банди като Muse и много други.

Селекционерът на Англия Сам Алърдайс се забърка в корупционен скандал

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/09/27/2833345_selekcionerut_na_angliia_sam_alurdais_se_zaburka_v/?ref=rss


Футболната асоциация на Англия започва разследване за корупция срещу селекционера на националния отбор Сам Алърдайс.

61-годишният треньор е заподозрян, че е използвал ролята си, за да дава съвети как да бъдат заобикаляни правилата при трансфери на играчи срещу заплащане.

Английският вестник "Телеграф" публикува видео от среща между Алърдайс и мъже, представящи се за представители на фирма от Далечния Изток. Въпросната среща се е състояла през август, а мъжете са били...

Националният треньор по футбол на Англия се забърка в корупционен скандал

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/09/27/2833345_nacionalniiat_trenyor_po_futbol_na_angliia_se_zaburka/?ref=rss


Футболната асоциация на Англия започва разследване за корупция срещу селекционера на националния отбор Сам Алърдайс.

61-годишният треньор е заподозрян, че е използвал ролята си, за да дава съвети как да бъдат заобикаляни правилата при трансфери на играчи срещу заплащане.

"Телеграф" публикува видео от среща между Алърдайс и мъже, представящи се за представители на фирма от Далечния Изток. Въпросната среща се е състояла през месец август, а мъжете са били репортери под...

ФА започва разследване за корупция срещу националния треньор Сам Алърдайс

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/09/27/2833345_fa_zapochva_razsledvane_za_korupciia_sreshtu/?ref=rss


Футболната асоциация на Англия започва разследване за корупция срещу селекционера на националния отбор Сам Алърдайс.

61-годишният треньор е заподозрян, че е използвал ролята си, за да дава съвети как да бъдат заобикаляни правилата при трансфери на играчи срещу заплащане.

"Телеграф" публикува видео от среща между Алърдайс и мъже, представящи се за представители на фирма от Далечния Изток. Въпросната среща се е състояла през месец август, а мъжете са били репортери под...

ФА започна разследване за корупция срещу националния треньор Сам Алърдайс

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/09/27/2833345_fa_zapochna_razsledvane_za_korupciia_sreshtu/?ref=rss


Футболната асоциация на Англия е започнала разследване за корупция срещу селекционера на националния отбор Сам Алърдайс.

61-годишният треньор е заподозрян, че е използвал ролята си, за да дава съвети как да бъдат заобикаляни правилата при трансфери на играчи срещу заплащане.

"Телеграф" публикува видео от среща между Алърдайс и мъже, представящи се за представители на фирма от Далечния Изток. Въпросната среща се е състояла през месец август, а мъжете са били репортери под...

Руското правителство се отказа от въвеждането на акциз върху газираните напитки

http://www.cross.bg/napitki-aktziz-sladkite-1521062.html

/КРОСС/ Руското правителство се отказа от идеята си от въвеждането на акциз за сладките газирани напитки и питейни кисели млека (йогурт). От Министерството на финансите на Русия потвърдиха, че въвеждането на акциз на сладките напитки не е предвидено за момента, съобщава вестник "Известия". RT припомня, че в началото на тази година се появи информация за това, че от финансовото ведомство са обмисляли възможността за въвеждане на акциз върху сладките напитки, който да бъда в размер на 5 рубли (0,0783$) за литър. Превод и редакция: "КРОСС"  

Руското правителство са отказа от въвеждането на акциз върху газираните напитки

http://www.cross.bg/napitki-aktziz-vuvezhdaneto-1521062.html

/КРОСС/ Руското правителство се отказа от идеята си от въвеждането на акциз за сладките газирани напитки и питейни кисели млека (йогурт). От Министерството на финансите на Русия потвърдиха, че въвеждането на акциз на сладките напитки не е предвидено за момента, съобщава вестник "Известия". RT припомня, че в началото на тази година се появи информация за това, че от финансовото ведомство са обмисляли възможността за въвеждане на акциз върху сладките напитки, който да бъда в размер на 5 рубли (0,0783$) за литър. Превод и редакция: "КРОСС"  

Орешарски - между скандалите и битката за президент

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/oresharski-mezhdu-skandalite-i-bitkata-za-prezident-6059246

Пламен Орешарски с реч след като беше издигнат за кандидат-президент, заяви, че се гордее с постигнатото от него до момента

Днес Община Бургас предлага преференциални цени за туристически посещения

http://www.cross.bg/septemvri-leva-tyrizma-1521061.html

/КРОСС/ От 1980 година насам 27 септември се отбелязва като Световен ден на туризма. С тази инициатива ежегодно се привлича вниманието на международната общност към изключително важната роля на туризма в социалния, културния и икономическия живот. 27 септември е специален както за всички работещи в най-динамичната сфера от икономиката в световен мащаб, така и за всеки, превърнал пътуването и желанието за посещение на нови и различни места в начин на живот. Общинско предприятие "Туризъм" към Община Бургас ще отбележи подобаващо този ден и ще даде възможност на всички желаещи да станат част от своеобразния празник на неговия екип. На 27 септември най-увлекателните атракции в Бургас ще бъдат достъпни на преференциални цени. Общинският кораб "Анастасия" ще ви очаква на Яхтения порт, който се намира на 50 метра от Морска гара-Бургас, в 10:00, 13:30 и 17:00 часа, за да ви отведе до обичания от всички остров Света Анастасия. Цените за отиване и връщане в празничния ден са 9 лева за възрастни, а за ученици и пенсионери - 6 лева. Музейната експозиция, разказваща историята на остров Света Анастасия, може да бъде разгледана на преференциална цена от 3 лева за възрастни. Туристически комплекс "Акве калиде", който на 18 септември отпразнува своя първи рожден ден, също ще отбележи деня на туризма

Робър Дик: Крадците на ток да не плащат наполовина

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781738

Робър Дик: Крадците на ток да не плащат наполовина От януари до август 2016 г. посегателствата върху електрическата инфрастуктура  в Югоизточна България има 130 посегателства върху електрическата инфраструктура. 10 000 м кабелни линии, за 92 000. В 32 трафопоста са разбити, щетите са за 24 800 лева загуби. 6000 клиенти са  засегнати,заяви   Робърт Дик, регионален мениджър на ЕВН за България.

КЕВР иска цената на природния газ да се увеличи с почти 2%

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608617

Цената на природния газ да се увеличи с почти 2% през четвъртото тримесечие на годината, решението ще вземе Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на открито заседание днес.Предложението е цената на синьото гориво да се повиши с близо 2% заради промяната на цените на световните пазари. Планираното увеличение е първото от почти две години като за последен път газа поскъпна през януари 2015 г. Булгаргаз иска по-висока цена на газа от 1 октомври Това означава увеличение с...

Възможно ли е бежанците да бъдат интегрирани?

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/vyzmojno-li-e-bejancite-da-bydat-integrirani-225242/

Бизнесменът Васил Василев и председателят на Съвета на жените бежанки Александра Попова представиха своите аргументи

Плочата на Каймак-Чалан - и бомбардировките над София. Непостоянството на нашите патриоти

http://www.cross.bg/makedoniya-boiiko-sofiya-1521060.html

/КРОСС/ Чворовете край Бойко няма да мирясат, докато не го направят окончателно за смях. Някой измежду тях, изглежда, следва девиза на графоманите „Нито ден без ред" - и другият глас на Бойко се обажда по два, дори три пъти на ден. А тежестта на словото на един Властник зависи и от честотата, с която той го предлага на публиката. Самарът на ненужните думи е много опасен, но чворовете ще товарят Бойко, докато го изгърбят, окуцят и пр. Заплашихме Турция да спазва човешките права, пък след това притичахме при Ердоган. Сега плашим Македония.Чворовете най-вероятно са некадърници, но не е изключено и да са злоумишленици - те искат да направят от Бойко нещо като знаменития навремето румънски комик Мирча Кришан - с неговата вечна история за краставицата.***Какво му трябва на Бойко да заплашва Македония, че няма да й помогнем в „най-важния момент", понеже някакъв идиот разрушил паметната плоча на Каймакчалан.Когато заплашваш, трябва да си наясно, дали ще можеш да си изпълниш заплахата. От отговора на Македония стана ясно, че там са погледнали с насмешка на заплахата ни. Това прави за смях държавата ни.Не на Македония, ами и на себе си вече трудно ще можем да помогнем. Ние сме малки, за да помагаме някому, затова трябва да мерим приказките си. На Македония има кой да й помогне - големите търговци САЩ и Русия винаги са на линия. Заплашвай, когато си сигурен, че можеш да изпълниш заплахата си

Поскъпването на природния газ от октомври, обсъжда КЕВР

http://econ.bg/Новини/Поскъпването-на-природния-газ-от-октомври-обсъжда-КЕВР_l.a_i.729493_at.1.html

Енергийният регулатор ще обсъжда днес поскъпването на природния газ с 1.97 на сто от октомври. В началото на месеца "Булгаргаз" поиска повишаване с...

Според Татяна Дончева кандидатурата на Орешарски е на "кръга зад Пеевски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/09/27/2833343_spored_tatiana_doncheva_kandidaturata_na_oresharski_e/?ref=rss


Според лидера на "Движение 21" и кандидат за президент Татяна Дончева кандидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски е на "кръга зад Пеевски".

"Пламен Орешарски не е кандидат на Бойко Борисов. Щабът на ГЕРБ има много кандидати, които ще удължат листата, за да ронят протестен вот, който ГЕРБ не може да получи. Пламен Орешарски обаче не е сред тях. Той очевидно е кандидат на "кой", но не само. Защото не смятам, че "кой" е сам по себе си. Той е само лице на един голям кръг играчи,...

Свидетелите на стрелбата в Малмьо се страхуват да говорят с властите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781731

Свидетелите на стрелбата в Малмьо се страхуват да говорят с властитеЕдин от мъжете, пострадали при стрелбата в Малмьо, е бил изписан от болницата. Състоянието на другите двама се описва като сериозно, с животозастрашаващи рани, а четвъртият мъж е починала в понеделник, пише вестник The Local, цитиран от "Фокус". Полицията във вторник продължава разследването на стрелбата,

Наемът във Варна по-изгоден от покупката

http://www.moreto.net/novini.php?n=331961

„От гледна точка на съотношението наемна цена - пазарна цена във Варна е по-добре да наемете жилище, отколкото да си купите“, коментират брокерите в морския град, където цените пълзят нагоре. Обяснението им е, че 17-18 години е срокът на възвращаемост на инвестицията при покупка в момента, като съотношение между продажна цена.

Велосипедист е загинал след сблъсък с автобус

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608613

58-годишен мъж от село Ковачевец, община Попово е загинал рано тази сутрин в пътно произшествие, станало в близост до съседното село Ломци. По информация на Полицията мъжът е бил с велосипед и се е блъснал в автобус. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от оперативно следствена група. Уточняват се и причините, довели до сблъсъка....

Ще има ли втора българска кандидатура за генерален секретар на ООН?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608615

Ще има ли втора българска кандидатура за генерален секретар на ООН се очаква да стане ясно днес или в идните дни. До казуса се стигна след петото предварително гласуване в централата на ООН вчера, на което българският кандидат Ирина Бокова остана на шесто място с пети резултат. Бокова е шеста след поредното гласуване за генерален секретар на ООН и още:

Карикатура на Христо Комарницки попадна в подборка на "Уошингтън пост"

http://offnews.bg/news/n_1/n_636713.html

Карикатура на Христо Комарницки за предизборния дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп попадна в избора на "Уошингтън пост" за най-забавните и оригинални възприятия на събитието по света. Дебатът между кандидатите на Републиканската и Демократическата партия бе тази нощ и бе гледан от рекордните над 100 милиона души. Ето и останалите карикатури, на които "Уошингтън пост" е обърнал внимание: Джанпинг Фан, Китай Том Янсен, Холандия Мариан Каменски, Словакия Сабир Назар, Пакистан Пол Занети, Австралия

Мутри на Николай Банев заплашват Златка Димитрова

http://web.barometar.net/86149/

Златка Димитрова сподели, че е тормозена от мутри на Николай Банев. Бременната моделка, която е в спор с милиардерската фамилия заради къмпинг на морето, сподели, че нейни съседи, а и тя самата, са жертви на тормоз, пише HotArena.“Семейство Баневи отново си прескочиха сянката. Наши съседи на имот край морето водят дело с тях, което все […]

Ходът на Пеевски с Орешарски е в полза на Борисов

http://bulgarski.pogled.info/news/77536/Hodat-na-Peevski-s-Oresharski-e-v-polza-na-Borisov

/Поглед.инфо/ Пламен Орешарски се кандидатира за президент и заплете още повече интригата около президентските избори. Зад кандидатурата му се очертава силуетът на Делян Пеевски, който уж беше започнал да се оттегля от дейностите си в България.

Номинацията на Орешарски даде коз на ГЕРБ и вкара БСП в обяснения

http://www.mediapool.bg/nominatsiyata-na-oresharski-dade-koz-na-gerb-i-vkara-bsp-v-obyasneniya-news254501.html

Изненадващата президентска кандидатура на бившия премиер Пламен Орешарски предизвика объркване в лагера на БСП и видимо задоволство от страна на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, който побърза да го окачестви като кандидат на Станишев и да напомни щетите от краткото му управление. Номинацията на "премиера на Пеевски" е голям подарък за управляващите, коментира политологът Борис Попиванов пред БНР: "За добро или лошо Орешарски остана в паметта на хората с неговата роля при назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите протести. По този начин той прави една добра услуга на управляващите, които все още нямат свой кандидат, защото просто им позволява да напомнят миналото и вината на предишните, което ставаше все по-трудно в последните месеци. Отново ще могат да кажат – това ли искате, отново ли искате Орешарски? Такъв подарък те получиха вчера". В същото време Орешарски заяви във вторник сутринта пред бТВ, че вижда като "възможни партньори" в предизборната си кампания и ГЕРБ, и ДПС, но за разлика мандата си като министър-председател, сега бил независим. Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет, съставен от публично неизвестни лица. "Бих се радвал и ГЕРБ да ме подкрепи, те все още нямат кандидат. ДПС също са възможни партньори. Но едно е когато те те издигнат, друго е, когато си независим кандидат. Щом си независим, важно е да получиш подкрепата на всеки български гражданин", посочи Орешарски, чийто мандат остана в историята с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и със затварянето на КТБ, предшестващо фалита й. Попитан кой стои зад изненадващата му номинация за държавен глава, Орешарски се сопна: "Никой не стои зад мен. Смятате, че аз не мога да вземам самостоятелно решение ли?" "От три години в различни контексти ми задават въпроса "Кой?". Политическите лидери бяха тогава в основата на "Кой", сега съм независим. Вече направих грешка, човек трябва да се учи от грешките си", върна се той към събитията около избора на Пеевски за шеф на ДАНС, като отново не отговори конкретно на въпроса. Орешарски добави, че допреди няколко месеца е нямал намерение да се кандидатира, но е променил решението си. Запитан кой ще плати предизборната му кампания, Орешарски подчерта: "Аз не възнамерявам да купувам гласове, ще направя евтина кампания." "Два апартамента или три, една кола и малко банкови сметки", беше отговорът му на въпрос какво притежава след мандата си като министър-председател. Помолен да даде повече подробности за членовете на инициативния комитет, който го издигна, Орешарски каза само, че председателят му се занимавал с бизнес консултации, а останалите били "млади хора с успешен бизнес". По повод коментарите за кандидатурата му, финансистът коментира, че всички имали един недостатък: "Някои мислят, че играя за сегашния премиер, за Станишев, за ДПС – все взаимно отричащи се фигури. Не би могло това да е едновременно." Станишев се закле в ген. Радев Бившият лидер на БСП Сергей Станишев, който преди три години предложи Пламен Орешарски за премиер с мандата на левицата, обяви, че е изненадан от кандидатурата му за президент. "Още повече ме учудиха коментарите, че бил моя кандидатура. Искам много ясно да заявя, че категорично подкрепям ген. Радев. Той е шансът за промяна и ново начало за България на предстоящите избори", написа Станишев във фейсбук. По думите му състезанието на тези избори е между БСП и ГЕРБ. "Многото кандидати, които са били свързани с БСП, няма да заблудят гражданите, които добре разбират коя е истинската възможност да се промени статуквото. Очаквам скоро да стане ясно коя политическа сила ще подкрепи кандидатурата на Орешарски", пише още Станишев. По-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че "всеки има право да бъде кандидат за президент или друг пост". А разграничаването на Орешарски от БСП тя определи като "непоследователност". Помолена да коментира спекулациите, че Станишев стои зад издигането на Орешарски, тя лаконично отвърна, че това е манипулация. Цветанов посочи Орешарски като кандидат на БСП "Очевидно БСП ще играят с няколко кандидата и на тези избори", коментира тържествуващо фейсбук пък заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод включването на Орешарски в изборната надпревара. Явно са достатъчно объркани и сериозно притеснени от поредната загуба, която ще претърпят, след като стигнаха до там да пуснат втори дубъл на "Експеримента Орешарски“, коментира още Цветанов. Според него "това е нормално за БСП – те винаги са си правили тънки сметки и са се надявали на къса памет на българските избиратели". "Уверен съм обаче, че хората не са забравили какви огромни щети във всички сфери на обществения живот бяха нанесени на страната ни за година и половина от "Експеримента Орешарски“, посочен лично от Сергей Станишев. Интересно би било и дали предизборната обиколка на Орешарски, заедно с вицепрезидента Папазов, няма да започне с "белия автобус“, заключава Цветанов. Темата коментира и кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков, според когото Орешарски влиза в надпреварата, защото може да е решил да ни каже нещо, което не ни е казал като министър-председател. Кандидатурата на Орешарски е добра услуга на управляващите Според политолога Борис Попиванов кандидатурата на Орешарски е подарък за управляващите, тъй като напомня назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите протести. Попиванов смята, че е рано да се причислява кандидатурата на Орешарски към ДПС, въпреки че има известни основания. "В последните месеци на своето управление Орешарски откровено обслужваше интересите на ДПС, а пък неговият кандидат за вицепрезидент (ексминистъра на транспорта Данаил Папазов - бел.ред.) е известен със своята близост до ДПС. Аз обаче смятам, че е рано да причисляваме Движението за права и свободи за номинация в една или друга посока. Доколкото го познаваме, то ще пази своята подкрепа ревниво. ДПС ще се опитат да я изтъргуват в по-късен етап и не като точно заложат на Орешарски. Ако са решили да подкрепят ГЕРБ, могат да го направят много по-солидно", смята Попиванов. Удобен за "фактуриране" на гласовете за втория тур Бившият министър на правосъдието Христо Иванов коментира във фейсбук какво друго се постига с кандидатурата на Орешарски. "Освен диверсионната цел за отклоняване от ГЕРБ на прицела на антимафия говоренето и вкарване на Радев във шизо-ситуация да се разграничава от позицията на БСП от 2013 г., този ход има вероятно и важна полит-технологична цел: ДПС да си преброи гласовете след разцепването. От ДПС анонсираха, че ще имат кандидат. За тях винаги е било много важно да си знаят точния брой гласоподаватели. За Орешарски едва ли някой би гласувал без партийно указание, така че преброяването ще бъде лабораторно. За Местан ще бъде трудно да води анти-Орешарски кампания по места. И накрая на втори тур, когато ДПС си даде гласовете (на кого ли, ах, на кого ли?) ще знае точно колко дава и ще може да фактурира прецизно", пише Христо Иванов.

Орешарски вижда като "възможни партньори" и ГЕРБ, и ДПС

http://www.mediapool.bg/oresharski-vizhda-kato-vazmozhni-partnyori-i-gerb-i-dps-news254501.html

Бившият премиер и настоящ кандидат-президент Пламен Орешарски вижда като "възможни партньори" в предизборната си кампания и ГЕРБ, и ДПС, но за разлика мандата си като министър-председател, сега бил независим. Това стана ясно от думите му пред бТВ във вторник, ден след като кандидатурата му бе издигната от инициативен комитет, съставен от подчертано непопулярни лица. "Бих се радвал и ГЕРБ да ме подкрепи, те все още нямат кандидат. ДПС също са възможни партньори. Но едно е когато те те издигнат, друго е, когато си независим кандидат. Щом си независим, важно е да получиш подкрепата на всеки български гражданин", посочи бившият премиер, чийто мандат остана в историята с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и със затварянето на КТБ, предшестващо фалита й. Попитан кой стои зад изненадващата му номинация за държавен глава, Орешарски се сопна: "Никой не стои зад мен. Смятате, че аз не мога да вземам самостоятелно решение ли?" "От три години в различни контексти ми задават въпроса "Кой?". Политическите лидери бяха тогава в основата на "Кой", сега съм независим. Вече направих грешка, човек трябва да се учи от грешките си", върна се той към събитията около избора на Пеевски за шеф на ДАНС, като отново не отговори конкретно на въпроса. Вместо това обясни, че за разлика от премиерския пост, който бил зависим от парламентарното мнозинство, "президентската институция е направена за независими кандидати". Орешарски добави, че допреди няколко месеца е нямал намерение да се кандидатира, но е променил решението си. По повод коментарите за кандидатурата му, финансистът коментира, че бил поразен от дълбочината им, но всички имали един недостатък: "Някои мислят, че играя за сегашния премиер, за Станишев, за ДПС – все взаимно отричащи се фигури. Не би могло това да е едновременно." Запитан кой ще плати предизборната му кампания, Орешарски подчерта: "Аз не възнамерявам да купувам гласове, ще направя евтина кампания." "Два апартамента или три, една кола и малко банкови сметки", беше отговорът му на въпрос какво притежава след мандата си като министър-председател. Помолен да даде повече подробности за членовете на инициативния комитет, който го издигна, Орешарски каза само, че председателят му се занимавал с бизнес консултации, а останалите били "млади хора с успешен бизнес". 

С флашмоб в сряда завършва кампанията „Толерантен ли си?“

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608610

Стартира национална кампания „Толерантен ли си?”, която се осъществява в 7 общини в област Разград – съобщават от Центъра на неправителствените организации в Разград, които са една от организациите-партньори в организирането на кампанията. „Предлагам Ви да добротворстваме заедно“ – така започваше всяка една от шестте срещи, посветени на приятелството, толерантността  и разбирането между отделните културни общности в  различните населени места на територията на България,  осъществени на 26 септември 2016г в училищата на село Ясеновец, село Пода...

Работник пострада тежко след падене от скеле при саниране на жилищен блок в Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608612

Работник е паднал от скеле, при санирането на жилищен блок в кв. "Запад" в Кюстендил. За инцидента потвърдиха за Дарик от полицията и Спешен център- Кюстендил."Работникът бе с отворена, тежка фрактура на дясната ръка и след ортопедична консултация бе решено да се транспортира до Пирогов. Такива тежки травми догат да доведат и до трайно увреждане", каза за Дарик директорът на Спешен център д- р Анелия Георгиева. Пострадалият е 46- годишен. Предполага се, че е паднал от голяма височина, за да получи такава тежка фрактура.Директорът на Инспекция ...

А вие ще се подведете ли от тези зрителни измами

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/a-vie-shte-se-podvedete-li-ot-tezi-zritelni-izmami-6059244

Страхотните трикове на Сугихара Кокичи не са дело на магнити или електричество, а са просто зрителна измама

Когато очите ни лъжат (видео)

http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/kogato-ochite-ni-lyzhat-video-6059244

Страхотните трикове на Сугихара Кокичи не са дело на магнити или електричество, а са просто зрителна измама

Гроздоберът в община Гоце Делчев започва от 30 септември

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608611

Градоначалникът на Гоце Делчев определи със заповед на 26 септември 2016 година, кога да започне гоздоберът на територията на общината. За ранните винени и десертни сортове грозде, той ще започне от 30 септември, а за всички останали сортове от 7 октомври 2016 година....

Теменужка Петкова: Да налагаме наказания, така ще спрем крадците на ток (на живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781666

Теменужка Петкова: Да налагаме наказания, така ще спрем крадците на ток (на живо)"Кражбата на електроенергия е в Наказателния кодекс, но трябва да направим така, че тази разпредба да работи, включително предвидената санкция за затвор", заяви енергийната министърка Теменужка Петкова в началото на организираната от "24 часа" конференция за кражбите на електроенергия и съоръжения. Тя подчерта,

Скрита камера уличи футболния селекционер на Англия в корупция

http://offnews.bg/news/n_1/n_636715.html

Новият селекционер на Англия по футбол Сам Алърдайс попадна в центъра на корупционен скандал, след като беше заснет със скрита камера на среща с мними инвеститори от Далечния Изток. Пред журналистите под прикритие Големия Сам разкрива вратичките за заобикаляне на редица забрани на Футболната асоциация, сред които и тази за притежаването на правата на играчите от страна на чужди компании. Това правило е в сила от 2008 г., но според Алърдайс няма проблем с неспазването му. Той дава дума на "инвеститорите", че ще ги консултира как точно да заобикалят бюрократичните проблеми срещу хонорар от 400 000 лири. От Футболната асоциация започнаха разследване на записите, които са направени преди дебюта на Алърдайс след Евро 2016. Скритата камера е често използван прийом за разобличаване на Острова. В капана й попадна и покойният вече председател на БФС и БОК Иван Славков, който беше отстранен от МОК след излъчването на негов разговор в посока да гласува за определен кандидат за домакин на олимпийски игри. Снукър звездата Джон Хигинс пък беше заснет да преговаря за уреждане на резултати във фреймовете с мними букмейкъри.

Паниката на пазара на бизнес имоти във Великобритания утихва

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/panikata-na-pazara-na-biznes-imoti-vyv-velikobritaniia-utihva-225238/

Отворените фондове поетапно възобновяват търговията, твърдят, че са набрали ликвидност, за да удовлетворят исканията на инвеститорите

"Нюнитън Таун" връща Стилиян Петров на терена

https://www.24chasa.bg/sport/article/5781730

"Нюнитън Таун" връща
Стилиян Петров на теренаСтилиян Петров се завръща на терена за аматьорския "Нюнитън Таун", гръмнаха в Англия. Той е получил предложение от тима, който се намира на шестото ниво на английския футбол за играещ треньор.  Стилиян се опита да се върне на терена през лятото, като изкара подготвителен лагер с "Астън Вила". Роберто ди Матео обаче не му предложи договор.

Тежка катастрофа край Разград, загинал е велосипедист

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781749

Тежка катастрофа край Разград, загинал е велосипедистТежка катастрофа е станала на пътя Попово - Разград, по предварителна информация е загинал 58-годишен велосипедист. Това съобщиха от ОДМВР - Търговище. Днес, в 7.18 часа, в оперативната дежурна част на РУ - Попово е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на път III-204 (Попово - Разград) - в с.

България е претъпкана с бежанци

http://bulgarski.pogled.info/news/77535/Balgariya-e-pretapkana-s-bezhantsi

/Поглед.инфо/ Ситуацията с мигрантския натиск върху България достигна критичен момент. Центровете за настаняване на чужденци, търсещи закрила в България, са достигнали лимита за прием. Това заявиха източници от Държавна агенция за бежанците към Министерския съвет.

Заемът за ”Белене” влиза в бюджетна комисия за второ четене

http://econ.bg/Новини/Заемът-за-Белене-влиза-в-бюджетна-комисия-за-второ-четене_l.a_i.729492_at.1.html

Държавният заем за плащането на оборудването за АЕЦ "Белене" ще бъде обсъден на второ четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси.  ...

Обществени поръчки за 4 млрд. лв. са сключени от началото на 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5781718

Обществени поръчки за 4 млрд. лв. са сключени от началото на 2016 г.15 105 са сключените договори на основание проведени обществени поръчки от началото на 2016 г. Това сочи статистическата информация на Портала на Агенцията за обществени поръчки, предаде репортер на БГНЕС. Стойността на поръчките възлиза на близо 4 млрд. лева, 63 млн. евро и 9,4 млн. щатски долара. Най-много обществени поръчки са сключени за

Путин се наложи над Обама в Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/77534/Putin-se-nalozhi-nad-Obama-v-Siriya

/Поглед.инфо/ Преди година Русия стартира своята антитерористична операция в Сирия, нещо на което САЩ не погледнаха с добро око. В действителност, американският президент Барак Обама тогава прогнозира, че Москва "ще останае в капана на блатото на Сирия и операцията няма да успее".

БДЖ закъснява в цялата България

http://www.moreto.net/novini.php?n=331965

По всички линии на българската железница пътническите влакове се движат със закъснения, сигнализираха читатели на „Труд“. Проверка на наш екип установи, че проблемът е най-малко от десетина дни, а треновете вървят със забавяне от 15-20 до 70 минути.

Инджевщина

http://www.cross.bg/nikoga-indzhev-gotovi-1521057.html

/КРОСС/ Шок! Бомба! Гагарин не е летял в космоса. Руснаците никога не са произвеждали ракета. Изобщо руснаците никога не са изобретявали нищо. Текст в този дух пусна тези дни в блога си любимият трубадур на психодясното Иво Инджев, чийто статии завинаги ще останат като доказателство колко е зациклила здравната реформа. Интересно е как хора, които все се изживяват като тихи бойци на хибридния фронт и пишат поразителни текстове срещу всички, които вярват в теории на конспирацията (например, че американците никога не са кацали на луната), са готови при първа възможност да се отдадат на всички лудости, които отричат. В такива хора е залегнало едно радикално диалектическо противоречие, както би казал Маркс. Значи, от една страна, Русия тъне в мрак и кал, никога не е пращала Гагарин в космоса, техниката й на първобитно ниво, а пък, от друга, тя е такава заплаха за света и за България, че десните шамани са готови по три гранта накуп да усвоят, за да ни пазят от нея. Това ниво на русофобия отдавна е излязло от рамките на нормалното. Примитивизмът на омразата вече заприличва на сюрреалистичен спектакъл. Но пък искам и аз да ви предложа една конспиративна теория за лицето Инджев. Доказано е - след всеки негов текст броят на русофилите се удвоява. Инджев - най-мощното оръжие на Путин! Автор: Александър Симов ("Дума")

Инджевщина

http://www.cross.bg/nikoga-indzhev-nivo-1521057.html

/КРОСС/ Шок! Бомба! Гагарин не е летял в космоса. Руснаците никога не са произвеждали ракета. Изобщо руснаците никога не са изобретявали нищо. Текст в този дух пусна тези дни в блога си любимият трубадур на психодясното Иво Инджев, чийто статии завинаги ще останат като доказателство колко е зациклила здравната реформа. Интересно е как хора, които все се изживяват като тихи бойци на хибридния фронт и пишат поразителни текстове срещу всички, които вярват в теории на конспирацията (например, че американците никога не са кацали на луната), са готови при първа възможност да се отдадат на всички лудости, които отричат. В такива хора е залегнало едно радикално диалектическо противоречие, както би казал Маркс. Значи, от една страна, Русия тъне в мрак и кал, никога не е пращала Гагарин в космоса, техниката й на първобитно ниво, а пък, от друга, тя е такава заплаха за света и за България, че десните шамани са готови по три гранта накуп да усвоят, за да ни пазят от нея. Това ниво на русофобия отдавна е излязло от рамките на нормалното. Примитивизмът на омразата вече заприличва на сюрреалистичен спектакъл. Но пък искам и аз да ви предложа една конспиративна теория за лицето Инджев. Доказано е - след всеки негов текст броят на русофилите се удвоява. Инджев - най-мощното оръжие на Путин!

Ердоган: САЩ снабдяват с оръжие сирийските кюрди

http://www.cross.bg/oruzhie-erdogan-tyrtziya-1521058.html

/КРОСС/ Aмериканско оръжие, предназначено за сирийските кюрдски бойци, е заловено в забранената в Русия организацията "Ислямска държава." Това обяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция. Според президента на Турция, преди няколко дни в Кобан са се приземили три самолета с оръжие от САЩ. Част от арсенала веднага е даден на терористите. Анкара предупреди за това Вашингтон. Ердоган лично се опита да убеди американския президент Барак Обама. "Половината от тези оръжия вече са в ръцете на терористите. Ние предупредхме за това Барак Обама, но не успяхме да го убедим. Сега, за съжаление, те играят същата игра. Това не води до конкретни резултати, а просто до продължение на кръвопролитията в Сирия" - каза лидерът на Турция. Русия също е заявявал многократно, че американските оръжия твърде често се появяват в ръцете на екстремистите. Подобни инциденти значително отлагат решаването на сирийския конфликт.  

Дарителска кампания събира мебели за помощното училище

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608558

Помощно училище „Любен Каравелов" в Стара Загора се нуждае от обзавеждане. През лятото е направен ремонт, но помещенията не са оборудвани. В социалната мрежа вече започна дарителска кампания за събиране на мебели. Причината е, че според новия образователен закон учебното заведение трябва да се преобразува в Център за специална образователна подкрепа. Средства обаче няма. „Според новия закон, за да бъдем такъв Център се изискват специализирани кабинети по кинезитерапия, арт-терапия, психомоторика, стая за аутисти и стая за отдих. Със средства от...

Проф. Пилософ определи нападките срещу него като организирана кампания

http://www.cross.bg/detza-fonda-pilosof-1521056.html

/КРОСС/ Шефът на Фонда за лечение на деца определи обвиненията срещу него за подмяна на решения, медицински експертизи и забавяне на протоколи като явно организирана кампания, но с ограничен репертоар. За по-малко от седмица вече са подадени четири оставки в обществения съвет на Фонда заради липса на диалог с директора. В студиото на сутрешния блок на БНТ професор Владимир Пилософ опроверга твърдението, че се подменят решения, като се защити, че от 21 април досега всички деца, които е трябвало да заминат за чужбина са го направили, а останалите са получили подкрепа в България. Администрацията на Фонда е 8 души, заедно с мен. Какво да правим първо? - да отговаряме на членовете на обществения съвет, да движим преписките, за да могат всички деца да заминат там, където трябва и да получат каквото трябва...? Има и по-добри примери - има членове на обществения съвет, които заради някакъв проблем дойдоха на място, седнахме, огледахме и се оказа, че няма проблем. Окончателните решения в крайна сметка се подписват от директора. Но е възможно някъде да бъде допусната някаква грешка. Това не означава, чме някой подменя. От 80-90 деца имало една-две фактически грешки, просто технически направени - ами, нали там е оригиналната преписка?! Вчера получих уверение, че нашата информационна система ще заработи и тогава подобен род грешки ще бъдат минимални или почти няма да ги има. Никой не си задава този въпрос, че ние работим ръчно - просто няма информационна система, коментира проф

Хилари и Тръмп кръстосаха шпаги в първи телевизионен дебат 6 седмици преди изборите в САЩ

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/77533/Hilari-i-Tramp-krastosaha-shpagi-v-parvi-televizionen-debat-6-sedmitsi-predi-izborite-v-SASHT

/Поглед.инфо/ С учтиво ръкостискане започна първия и ключов телевизионен дебат между двамата непримирими съперници за поста президент на САЩ. Тв дебатът се провежда в университета "Хофстра ", щата Ню Йорк.

Клинтън принуди Тръмп да се отбранява в първия телевизионен дебат

http://econ.bg/Новини/Клинтън-принуди-Тръмп-да-се-отбранява-в-първия-телевизионен-дебат_l.a_i.729491_at.1.html

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп спориха за работните места, данъците и расизма в първия от трите телевизионни дебата между двамата претенденти за Белия...

Русенски студенти ще разработват прототип на градски автомобил, задвижван с водородна клетка

http://www.cross.bg/avtomobil-razlichni-eco-marathon-1521055.html

/КРОСС/Студенти от четири факултета на Русенския университет ще разработват прототип на градски автомобил, задвижван с водород. С него те планират участват в следващия Shell Eco-marathon Europe, който отново ще се проведе в Лондон. Според експерти в клас Градски прототипи, задвижвани с водород, са най-големите трудности и предизвикателства, които трябва да решат младите инженери. Със създаването на новия автомобил, Русенският университет ще участва в Shell Eco-marathon 2017 с още един екип, но в различни състезателни категории. Идеята се заражда преди няколко месеца, след като по различни програми за студентски обмен, младежите се включват в изследователски екипи и посещават конференции, посветени на опазването на околната среда в различни европейски градове. Представители на Транспортния факултет, на Факултета по електроника, електротехника и автоматика, Аграрния факултет и Факултет Бизнес и мениджмънт ще работят по общия проект, с който да участват в състезания за алтернативни превозни средства. С помощта на преподаватели от различни катедри студентите ще опитат да създадат автомобил, задвижван с алтернатива енергия, който да отговаря на стандартите за движение по пътищата на Европа. По време на среща с ректорското ръководство д-р Иван Христов от катедра Транспорт сподели, че на последния форум за „зелени" автомобили, завършил преди дни в холандския град Антверпен, една от най-дискутираните теми е била за използването на водорода като енергиен източник

90% от хората дишат замърсен въздух, твърди СЗО

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608607

Девет от всеки десет души от населението на земята дишат въздух с лошо качество, сочат данни на Световната здравна организация (СЗО). Замърсяването на въздуха води до смъртта на 6 милиона души всяка година. Новите данни в доклад на СЗО “са достатъчни, за да направят всички нас изключително загрижени“, каза пред репортери Мария Нейра, шефът на управлението за обществено здраве и околна среда в СЗО. Проблемът е по-остър в градовете, но качеството на въздуха и в провинциалните райони е много по-лошо, отколкото много хора мислят., допълни тя. Възду...

Бронираният танк S 600 Pullman Guard

http://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/broniraniiat-tank-s-600-pullman-guard-6059241

На Путин му правят „Кортеж“, но руските олигарси имат далеч по-надеждна защита: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. За изящество и финес при това сравнение въобще няма да говорим.

"Политико": Битката на Брюксел срещу Източна Европа е за пари и земи

http://www.cross.bg/danuk-komisiyata-drebno-1521054.html

/КРОСС/  Европейската комисия откри нов фронт на задълбочаващия се конфликт с правителствата от Централна и Източна Европа за ограниченията по отношение на големи чуждестранни супермаркети.Битката стана още по-ожесточена миналата седмица, когато Брюксел каза, че започва задълбочено разследване, за да се изясни дали Варшава използва нов данък, за да облагодетелства малките местни супермаркети за сметка на големи чуждестранни търговци на дребно.Комисията настоя поляците да не прилагат новия данък, докато проверката не приключи. Финансовият министър на Полша Павел Шаламаха отвърна на удара във вторник, осъждайки действията на Еврокомисията като „успех на лобистите". Това пишат в свой анализ за "Политико" Якоб Ханке и Ян Сиенски, цитирани от БГНЕС. Сблъсъкът се очертава като едно от най-сериозните предизвикателства пред съгласуваността на единния пазар по времето на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Правителствата в Източна Европа реагираха на кризата с мандрите в Европа и протестите на борбени земеделски производители чрез затягане на гайките за чуждестранни супермаркети. Те твърдят, че селскостопанските производители с малко възможности за преговаряне са принудени да приемат нелоялни договори и да трупат загуби, докато големите търговци на дребно се възползват от ниските цени на млякото и не купуват достатъчно местни продукти. Контрамерките следват в бърза последователност

Си Ен Ен обявява победа в дебата за Клинтън, но при преобладаващи зрители от ДП

http://svetoven.pogled.info/amerika/news/77532/Si-En-En-obyavyava-pobeda-v-debata-za-Klintan-no-pri-preobladavashti-zriteli-ot-DP

/Поглед.инфо/ Тв компанията Си Ен Ен обяви, позовавайки се на анкета след първия дебат в университета Хофстра, че победа е удържала Хилари Клинтън.

27 септември - Световен ден на туризма

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608606

Световният ден на туризма се чества ежегодно на 27 септември. Отбелязва се от 1980 г. по повод приемането на устава на Световната организация по туризъм. По данни на Световната организация по туризъм, през последните последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света. В световен мащаб секторът следва възходяща тенденция, която се очаква да достигне 1,8 млрд чуждестранни туристи през 2030 г. През миналата година за първи път Бълг...

Заселниците са новият Костинброд?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5781245

Заселниците са новият Костинброд? Заговор или двойна игра? Гинка Чавдарова свали гарда на властта Ако нещо може да събори ГЕРБ от властта, то е следната пасторална картинка – китно пащунско селце, сгушено в пазвите на Стара планина. Малка, спретната къщурка, с два талибана отпред... Както знаем, пащуните са най-многобройният афганистански етнос,

Българо-румънски пленер по керамика започва в Двореца

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608602

За четвърти пореден път в културния център Двореца в Балчик ще се проведе българо –румънски пленер по керамика. Участниците са изявени в своята област творци от двете съседни държави – ГеоргеФъркашиу, Дан Попович, Алфред Ипсер, Юлиан Въртуплану, Матей Димитреску, Кристина Костя, ОанаФлорика, Христо Йонков, Мария Йонкова, Пламен Аврамов и Илия Янков. Пленерът ще се проведе от днес до 5 октомври. Главни инициатори и организатори на предишните издания са художниците Илия Янков от българска страна и ГеоргеФъркашиу – от румънска. Двамата са възпитан...

Бюджетната комисия решава за заема на НЕК заради "Белене"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1608604

Бюджетната комисия ще разгледа днес на второ четене законопроекта за отпускането на заем на Националната електрическа компания (НЕК) по арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Вадят от държавния бюджет 1,2 млрд. лева за задълженията на НЕК за "Белене" Законопроектът бе приет в пленарна зала на първо четене на 21 септември. В него е предвидено на компанията да бъде предоставена възмездна помощ по Закона за публичните финанси чрез бюджета на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване