Проф. Нацагдорж: Монголската медицина лекува не само тялото, но и душата на човек

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616567

Ректорът на Монголския медицински университет проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж гостува в Русе по покана на доц. д-р Кирил Панайотов – управител на лечебни заведения „Медика“ и със съдействието на монголския посланик.  Той е в България за втори път, като вече е посетил Балнеокомплекс „Медика Наречен”, МБАЛ „Медика - Русе” и СБАЛК  „Медика Кор”. „Изключително съм впечатлен от работата на специалистите, които имат прекрасни условия и най-вече са удовлетворени и щастливи хора. Хареса ми също модерната база и най-вече апаратната физиотерапия,...

Вежди Рашидов: Не очаквам втори тур на изборите

http://www.cross.bg/rashidov-glasove-nyakude-1523504.html

/КРОСС/"Виждам, че в момента Пеевски не е в спрягането на какъвто и да е проблем, така че к'во да го въртиме Пеевски сега. А обществото винаги ще пита КОЙ. Кво значи моделът КОЙ? Просто тогава беше много превъзбудено всичко и така се получи. Виждам, че в момента Пеевски явно някъде си върши работата..."Така министърът на културата Вежди Рашидов отговори по Нова тв на въпроса отишъл ли си е моделът КОЙ. Рашидов, който преди години беше доста критичен към депутата от ДПС и майка му Ирена Кръстева (когато Бойко Борисов падна от власт и Рашидов не знаеше, че го записват, б.р.), сега отказа да посочи поименно виновни за КТБ, в която загуби спестяванията си. "Не ми се говори за КТБ, защото когато виждаш един слон, убит в саваната - че само костите стърчат... КТБ е затворена страница. Най-активни в говореното против КТБ бяха по медиите. Имаше богати хора, които бяха много активни - че е била пирамида и т.н. Само че къде бяха, когато КТБ беше една от 24-те регистрирани банки", попита той.Министърът каза, че искрено се надява да не се стигне до балотаж, т.е. - "разумът да надделее". И по повод кандидатката на ГЕРБ и това дали е достатъчно атрактивна за хората... "На този етап не е въпросът да изберем някой симпатяга или сладур, а да изберем умен, мъдър, уравновесен, балансиран човек. Президентът е една от най-високите, а може би най-високата институция, където трябва да има умен човек, а не сладур

Ненчев: Няма разделение в правителството

https://www.actualno.com/politics/nenchev-njama-razdelenie-v-pravitelstvoto-news_570445.html

Министърът на отбраната Николай Ненчев увери, че в правителството няма проблеми и не се усеща разделение между министрите от ГЕРБ и Реформаторския блок. Има изключително спокойствие, партньорство и чисти отношения между министрите, изтъкна той. Ненчев потвърди, че на зас

Психолог: Пътят към наркотиците е бърз и лесен

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/psiholog-pytiat-kym-narkoticite-e-byrz-i-lesen-6060432

„Твърде много млади хора експериментират и посягат към достъпните стимуланти“,предупреди психиатърът д-р Канчелов

Скандал в ефира на bTV, Бареков напусна предаване

http://offnews.bg/news/n_1/n_638333.html

Със скандал завърши гостуването на бившия тв водещ и настоящ евродепутат и лидер на ББЦ Николай Бареков в предаването "Тази неделя" на bTV. Водещата Жени Марчева отбеляза, че много се е смяла на коментар на Емил Кошлуков по повод снимка, на която се вижда как Бареков чете в. "Times". Коментарът е следният: "Един се снима пред пирамидите, друг - с Антонио Бандерас, трети - с Таймс. Все пак е хубаво да запазиш спомен за първото преживяване, не всеки ден виждаш пирамиди, Антонио Бандерас, или пък вестник...". По повод забележката на водещата Бареков заяви, че ще запази добрия тон и няма да говори за хора, които са били на "доста дебела заплата при него". Бареков отбелязва, че английският му например е доста по-добър от този на министър-председателя. Мирчева обаче продължи темата, като реши да изпита Бареков за познанията му по английски език. Поиска той да прочете изречение на английски и да го проведе, което той отказа да направи. "Такъв батак е в държавата, а вие се занимавате с моя английски. Да продължим разговора и да оставим хората да се насладят на вашия баджак", заяви евродепутатът, след което демонстративно напусна студиото. По-късно от България без цензура изпратиха и официалната позиция на Бареков по повод случилото се по време на предаването. Тя гласи следното: Скъпи приятели, Съжалявам, че не се получи интервю днес по bTV, но самата водеща и нейните началници не бяха предвидили да има такова. Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена „журналистка“. Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол. След второто идване на ГЕРБ на власт, заедно с прислугата им, държавата е повалена, а политическият бардак краде като за последно, за да се спасява поединично. Големите телевизии не искат да ви кажа, че нашите стратегически партньори са изгубили всякакво доверие към премиера и правителството му, че в настоящия момент АТАКА и Волен Сидеров са препродали златния си пръст от ДПС на ГЕРБ и че 99 % от кандидат-президентите са подставени лица на наследника на БКП – ГЕРБ. Превърнаха моя английски език в анекдот като жалък опит да скрият истинския виц за неграмотното безпросветно и корумпирано управление на България. В няколкото секунди, които ми бяха отпуснати от bTV, за да изкажа позицията си , се надявам да е било чуто най-важното, а именно, че големите телевизии са превърнати в „Работническо дело“ – можеш да прочетеш всичко за положението в Близкия изток, но не и за това на ГЕРБ и реформаторите. И ето един виц за финал: Знаете ли каква е разликата между съветската космическа програма и българското правителство? Съветски другари пуснаха маймуната да се вози в ракета, а ние пуснахме нашата маймуна в пилотската кабината и сега чакаме да приземи самолета…..

Скандал в ефира на bTV, Бареков напусна предаване

http://www.cross.bg/barekov-marcheva-gerb-1523526.html

/КРОСС/Със скандал завърши гостуването на бившия тв водещ и настоящ евродепутат и лидер на ББЦ Николай Бареков в предаването "Тази неделя" на bTV. Водещата Жени Марчева започна разговора със забележката, че много се е смяла на коментар на Емил Кошлуков по повод снимка, на която се вижда как Бареков чете в. "Times". Коментарът е следният: "Един се снима пред пирамидите, друг - с Антонио Бандерас, трети - с Таймс. Все пак е хубаво да запазиш спомен за първото преживяване, не всеки ден виждаш пирамиди, Антонио Бандерас, или пък вестник...". По повод забележката на водещата Бареков заяви, че ще запази добрия тон и няма да говори за хора, които са били на "доста дебела заплата при него". Бареков отбелязва, че английският му е доста по-добър например от този на министър-председателя и малко по-лош от този на г-н Калфин. Марчева обаче продължи темата, като реши да изпита Бареков за познанията му по английски език. Поиска той да прочете изречение на английски и да го проведе, което той отказа да направи. Марчева продължи да настоява, а Бареков каза, че или ще говорят по сериозни теми, или си тръгва и оставя зрителите "да се насладят на хубавите Ви баджаци тази сутрин". Марчева изрази възмущението си от неуместната реплика, Бареков излезе, оставяйки водещата да подвиква след него "Николай, върнете се!"

Сделка на годината: AT&T купува Time Warner за близо $86 млрд.

http://www.cross.bg/att-sdelkata-warner-1523503.html

/КРОСС/Американският телекомуникационен гигант AT&T обяви, че ще купи медийната група Time Warner за близо 86 милиарда долара. Сделката беше договорена на среща между двете ръководствата на в събота, но тепърва трябва да бъде одобрена от регулаторите. Това е най-голямата сделка в света тази година. Тя отразява желанието на телекомуникационните компании да придобият съдържание, което да излъчват чрез високоскоростните си мрежи и да привличат повече онлайн зрители. Ако сделката бъде одобрена от регулаторните органи, AT&T ще придобие контрола над CNN и тв мрежата HBO, както и над филмовото студио Warner Bros. Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън каза, че не очаква да възникнат регулаторни пречки пред приключването на сделката. Тя вероятно ще бъде проверена внимателно от американските антитръстови регулаторни органи, защото AT&T вече е третият най-голям доставчик на кабелна телевизия в САЩ. Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп каза, че ще блокира сделката, ако бъде избран. Твърде много власт се концентрира в ръцете на малко хора, заяви той. AT&T очакват да приключат сделката до края на 2017 г.  

79 години от смъртта на варненския митрополит Симеон

http://www.moreto.net/novini.php?n=334073

Варненският и Великопреславски митрополит Симеон е роден през 1840 година в Бургас. Негов по-голям брат е първият кмет на Бургас след Освобождението Нико Попов. По мъжка линия се родее с фамилията на Стефан Караджа. След завършване на богословското си образование през 1863 г.

174 престъпници по улиците на Хаити след масово бягство от затвора

http://offnews.bg/news/n_1/n_638332.html

Повечето затворници в хаитянски затвор избягаха в събота, след като убиха охранител, раниха други трима и откраднаха огнестрелни оръжия, съобщиха властите, които предприеха преследване с помощта на миротворци от ООН. Избягали са 174 престъпници. Повечето не са облечени в затворнически дрехи и лесно могат да се прикрият. Полицията е задържала няколко човека без документи по пътищата, водещи към затвора, каза очевидец пред Reuters. 11 от бегълците са били заловени по време на почивката. Първоначално затворниците са успели да влязат в помещение, използвано от охраната, и да откраднат пушки и други оръжия. Един охранител е бил застрелян. Министърът на правосъдието на Хаити обяви, че един от затворниците е починал, като е паднал и ударил главата си. Един от тримата ранени охранители е починал от раните си. Американското посолство в Хаити предупреди американските граждани, които се намират в Хаити, да избягват района.

Вицеадмирал Манушев: Радев е добър летец, но в ГЕРБ сме самолетоносачи

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828858

Вицеадмирал Манушев: Радев е добър летец, но в ГЕРБ сме самолетоносачи Бил съм началник на ген. Радев. Той е добър летец, но в ГЕРБ сме самолетоносачи. Разликата е много сериозна", каза в Поморие вицеадмирал  Пламен Манушев. Той пристигна без Цецка Цачева в морския град, от където тръгна кампанията на ГЕРБ за Бургаска област. Цачева бе възпрепятствана от ангажимент за медийна изява по национална телевизия.

Бареков се похвали, че английският му е "импруувнат", но се уплаши да го докаже

https://www.actualno.com/politics/barekov-se-pohvali-che-anglijskijat-mu-e-impruuvnat-no-se-uplashi-da-go-dokaje-news_570444.html

Лидерът на ББЦ Николай Бареков се похвали, че английският му е доста „импрувнат” (от англ.- подобрен, бел.ред). Въпреки това предложението да прочете и преведе в ефира на bTV откъс от в. Times, го ядоса и той напусна студиото на сутрешното неделно предаване на телевизията. Ба

ООН: Производството на опиум в Афганистан ще се увеличи с 43% тази година

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/10/23/2849278_oon_proizvodstvoto_na_opium_v_afganistan_shte_se/?ref=rss


Териториите, на които се култивира опиумен мак в Афганистан, са се увеличили с 10% през 2016 г. след спадa през миналата година, показват публикувани днес оценки на ООН, съобщи БТА.

Сега опиумен мак се отглежда на обща площ в Афганистан от 201 хил. хектара (497 хил. акра). Това се дължи на по-добрите климатични условия през годината. Данните навеждат на прогнозата, че тази година ще има увеличаване на производството на опиум в Афганистан с 43%.

Очаква се да бъдат...

Лекари получиха приз за благородство

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616566

Български медици бяха наградени за хуманност и добротворчество от фондация „Сан Марко М“ на тържествена церемония в Alchemist Residence Von Goldenburg. Тя се проведе под наслов „Лекари с приз за благородство” и на нея бяха отличени достойни личности, безрезервно помагали на болни и страдащи хора. Председателката Меглена Трайкова бе избрала за случая рождения си ден и предварително бе помолила гостите си да не й правят подаръци, нито да й носят цветя, а да дарят средствата за лечението на 33-годишната Гергана Павлова от Асеновград. Младата майка...

Промяна на теоретичната част от шофьорските изпити от март догодина

http://www.cross.bg/izpiti-chast-kyrsistite-1523502.html

/КРОСС/Нови изпити за кандидат-шофьорите. От следващата година листовките вече ще включват две части. Освен традиционния тест, курсистите ще трябва да се справят и с казус на пътя, заснет във видео клип. До този момент по-голямата част от теоретичните изпити се провеждаха в кабинетите на учебните центрове. Сега обаче те стоят празни, а причината е, че листовки вече се решават само в центровете на Автомобилна администрация. Идеята е до края на годината теоретичните изпити да се провеждат в т.нар. „бели стаи", които представляват звукоизолирани кабини. Поне половината от въпросите в листовките са ненужни и объркват курсистите, смятат от бранша. Но към теоретичния изпит се добавя и втора част. На таблета курсистите ще гледат кратък клип, след което ще отговарят на въпроси с конкретни казуси, съобщи още Нова телевизия. Крайният вариант на новите листовки ще е готов през март догодина. От тогава и изпитите се провеждат изцяло в новите кабинки. Заради извеждане на обучението на кандидат-шофьорите извън кабинетите на учебните центрове към тези на ДАИ - шофьорските школи готвят протести.  

Бареков: Английският ми е доста импрувнат

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616564

Лидерът на ББЦ Николай Бареков се похвали, че английският му е доста „импрувнат" (от англ.-подобрен, бел. ред). Въпреки това предложението да прочете и преведе в ефир откъс от в. „Таймс" го ядоса и той прекрати интервюто си. Бареков заяви, че „няма да участва в изпит" и непосредствено преди да си тръгне отправи предупреждение пред бТВ: "Ако няма да говорим по темата, ще си тръгна, приключваме разговора". Повод за молбата да прочете вестника стана публикуваната от него снимка в социалните мрежи по-рано през седмицата и нивото на знанията му.

Цитат на деня: Сякаш Пеевски си върши някъде работата

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/23/2849275_citat_na_denia_siakash_peevski_si_vurshi_niakude/?ref=rss


"В момента виждам, че сякаш Пеевски си върши някъде работата."

Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред "Нова телевизия". На въпрос приключи ли моделът "Кой" той попита какво значи моделът "Кой" и заяви, че по времето, когато този въпрос бе повдигнат "беше много превъзбудено".

"ДПС е една партия, която има достатъчно гласове и тези гласове сигурно ще играят някаква роля след това. Но каква ще е, ще се види след изборите", коментира още Рашидов. Той заяви, че...

ВиК авария в Хасково спря водата на няколко квартала

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616563

Авария в главния водопровод стана причина днес чешмите на хасковлии от няколко квартала да пресъхнат. От сутринта без вода са в жк. „Орфей“, част от живеещите на ул. „Стара планина“ и „Кенана“. От ВиК Хасково обясниха, че екипите вече работят и очакванията се повредата да бъде отстранена към 14 часа, когато да бъде и възстановено водоподаването.   . ...

Каракачанов: Мога да се обзаложа, че ще получа доста над 9% на изборите

http://www.cross.bg/karakachanov-naiidenova-zhyrnalistkata-1523509.html

/КРОСС/Кандидатът за президент Красимир Каракачанов „Кара направо" с Диана Найденова. В интервю за журналистката и Нова телевизия лидерът на ВМРО той й заяви, че е редно малко да мълчи, за да може да каже нещо. На въпроса му как ще си говорят на Вие или на Ти, Найденова му отговори, че е по-добре на Вие. Каракачанов заяви, че бежанският проблем изобщо не е плюс за него и за партиите, които го подкрепят за „Дондуков 2". Говорейки по темата обаче, той за миг създаде усещане в Найденова, че се е разсеял и затова му се наложи да я успокои, че държи волана на колата здраво и е карал автоматик. Красимир Каракачанов увери още журналистката, че не се навежда пред никой и й напомни, че е хетеросексуален. На въпрос дали наистина никога нищо не е откраднал, той й отговори, че е мислел нея да открадне, ама тя не се поддава.    

4 съвета за по-дълъг живот на смартфон батерията

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828372

4 съвета за по-дълъг живот на смартфон  батериятаОще 2% и батерията на смартфона ще падне, а е зареждана преди няма и 10 часа. Включваме го да се зареди, преди да си легнем, и на следващия ден цикълът се повтаря. Така устройството постепенно скъсява времето, за което издържа на 100% заряд. Накрая започва да се самоизключва своеволно, преди индикаторът да сигнализира,

Момче пострада с мотоциклет

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616565

15-годишно момче е настанено за лечение в старозагорската болница след инцидент с мотоциклет. Младежът, който е неправоспособен водач, изгубил управление над возилото и катастрофирал на селски път. Получил е фрактура на крака, няма опасност за живота му, а пробата за алкохол е отрицателна. Още един инцидент с моторист е станал вчера, информират от Пресцентъра на полицията. На старозагорския булевард „Христо Ботев" кола блъснала мотор, управляван от 33-годишен мъж. В следствие на удара мотоциклетистът е получил фрактура на лява ключица и контузи...

Изключват камерите в помещенията за гласуване в деня на изборите

http://www.cross.bg/byuletinata-byuletinata-pechat-1523501.html

/КРОСС/Устройствата за наблюдение и запис, които се намират в помещенията за гласуване, ще бъдат изключени по време на изборния ден. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Камерите ще бъдат изключени точно в 7 часа и ще бъдат включени след края на изборния ден, но не по-късно от 21 часа вечерта, става ясно от решението на ЦИК. Обективите трябва да бъдат закрити, а контролът дали има работещи камери ще се осъществява от Районните избирателни комисии. Решението ще важи и при евентуален втори тур на вота за държавен глава. ЦИК определи и как членовете на секционните избирателни комисии ще подават и приемат бюлетините за гласуването за президент и националния референдум. Бюлетината трябва да бъде откъсната от кочана пред избирателя и да му бъде показано, че е празна, преди да се постави печат. От комисията трябва и да обяснят на избирателя как да сгъне бюлетината, след като гласува. Бюлетините ще се пускат в непрозрачни урни. Бюлетината ще се сгъва на две, така че горният край да опира в чертата под последната кандидатска листа, без да се закрива номерът на бюлетината в долния десен ъгъл и перфорацията над него. Местата за полагане на печатите трябва да останат от външната видима страна на бюлетината. След това бюлетината се сгъва още веднъж по същия начин, като номерът в долния десен ъгъл остане видим, а положеният печат остава от външната й страна

Хванаха обирджии, остават за 72 часа в ареста

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616561

Двама мъже-на 48 години от добричкото село Българево и 50-годишен варненец, са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на РП - Стара Загора са задържани за срок от 72 часа. Установено е, че те са криминално проявени и са извършители на редица взломни кражби от жилища в Стара Загора. Мъжете са задържани при проверка на колата им по време на специализирана полицейска операция, непосредствено след извършена кражба в старозагорски дом. След обиск и претърсване на автомобила са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, деко...

Трикове, които ще ви улеснят при писането и изпращането на SMS-и

https://www.actualno.com/sciencelogy/trikove-koito-shte-vi-ulesnjat-pri-pisaneto-i-izprashtaneto-na-sms-i-news_570441.html

Приложенията за изпращане на SMS-и, снимки и видеа нан телефона ви всъщност могат да ви предложат много повече опции от стандартните, с които сте свикнали. Тези няколко трика определено ще ви улеснят в писането на съобщения, твърди PC World.   1. Препращане на съобщение За Android -

Случайни минувачи насърчили дете-мигрант да се самоубие в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=334072

Кметът на източногермански град каза, че минувачи са насърчили тийнейджър-мигрант да скочи от блок и да се самоубие, предаде Асошиейтед прес. Трагедията се разиграла в Шмьолн в петък. 15-годишното момче, което е мигрант, заплашило да скочи от жилищна сграда.

Спас Русев: Времето на промени е всъщност време разделно!

http://www.cross.bg/levski-klyb-promeni-1523500.html

/КРОСС/Собственикът на Левски Спас Русев излезе с официална декларация, след като сензационно Люпко Петрович напусна клуба часове преди срещата с Берое. Босът на „сините" изрази позицията си чрез декларация, публикувана на официалната страница на 26-кратните шампиони на България. Пълният текст на декларацията: „Времето на промени е всъщност време разделно! ПФК Левски е носител на 26 шампионски титли, 26 пъти е печелил купата на България, три пъти супер купата и е завладял сърцата на милиони привърженици не само в България. Многократно в историята си е доказвал мястото си сред европейските грандове, но заедно със славата е преживял и много тежки моменти: След футболния мач ЦСКА - Левски на 19 юни 1985 година, Централният комитет на БКП взе решение да разформирова Левски и създаде на негово място футболен клуб Витоша. В началото на 90-те години, макар и върнал оригиналното си име, Левски изпадна в сериозна финансова криза. Четири поредни сезона след това Левски не успя да вдигне българската шампионска купа. Левски не беше на ниво и в Европейските клубни турнири. През 2003, 2004 и 2005 година Левски завърши на второ място. На 30 юни 1971 година край прохода Витиня загинаха сините легенди Георги Аспарухов и Никола Котков. През 102-годишната си история най-големият български клуб е преминал през още много проблеми, спадове, разочарования

Пентагонът призна професионализма на руските ВКС в Сирия

http://svetoven.pogled.info/news/78474/pentagonat-prizna-profesionalizma-na-ruskite-vks-v-siriya

/Поглед.инфо/ Шефът на Пентагона Аштън Картър заяви в събота (22 октомври), че Русия действа много професионално при решаването на конфликтни ситуации в небето над Сирия, предаде РИА "Новости".

От EVN готови за зимата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616393

EVN България Електроразпределение извърши подготовка за предстоящия зимен сезон 2016/2017 г. Подготовката обхваща въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Основните направления на подготвителните мероприятия включват инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на оборудване и специализирана техника. Дружеството ще посрещне зимния сезон с необходимия запас от складови наличности и материали. Внимание се отделя на всяка община, както и на зимните курорти и туристически центрове в Ю...

Немски робот ще спасява стенописите в Бачковския манастир от влагата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616562

Робот ще спасява от влагата стенописите в Бачковския манастир, пише Фокус. Това съобщи игуменът на манастира архимандрит Симон. Методът е немски, познат на света повече от 15 години, поясни игуменът. „Представлява едно рамо с бургия, която прави отвор в основите на църквата и инжектира соли, които започват да дърпат влагата по стените”, каза архимандрит Симон. Роботът се предлага от български фирми. Архимандритът посочи, че по същия метод преди две години е била почистена Кьолнската катедрала, а днес така се чистят тунели и редути.

НАП напомня на 132 русенци да си платят данъците

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828839

НАП напомня на 132 русенци да си платят данъцитеДо 132 жители на русенска област ще бъдат отправени в близките дни телефонни обаждания, с които служителите от офиса на НАП в Русе ще им напомнят, че не са внасяли дължими от тях подоходни данъци и здравни осигуровки. Законните срокове за погасяването им са значително превишени и върху главницата им се трупат наказателни лихви.

Британските банки се готвели да напуснат Острова

http://www.cross.bg/banki-britanskite-brayni-1523499.html

/КРОСС/Най-големите банки във Великобритания се подготвят да се преместят извън страната през първите няколко месеца на 2017 г., съобщава „Гардиън". Вестникът се позовава се на главния изпълнителен директор на Асоциацията на британските банкери Антъни Брауни. По-малките банки пък планират да напуснат страната преди Коледа другата година. Брауни предупреждава, че както британските, така и европейските политици, които преследват „анти-търговски" цели, трябва да признаят, че „поставянето на бариери пред търговията с финансови услуги ще направи нещата по-зле за всички ни", пише още вестникът, цитиран от Фокус.  

Русия и Япония ще създадат работна група за икономическо сътрудничество

http://svetoven.pogled.info/news/78473/rusiya-i-yaponiya-shte-sazdadat-rabotna-grupa-za-ikonomichesko-satrudnichestvo

/Поглед.инфо/ Русия и Япония се договориха да създадат специална работна група, която да се заеме с конкретизиране на план от осем точки за развиване на икономическото сътрудничество между страните, предложен по-рано от министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, съобщи NHK. Това предаде в събота (22 октомври) Газета.ru.

Бележка на самоубиец в една от опожарените коли в Япония

http://offnews.bg/news/n_1/n_638331.html

Бележка е била намерена в един от полицията в един от опожарените автомобили при взривовете в Япония. Властите смятат, че тя е била написана от самоубиец. Един загина, трима бяха ранени при взривовете в неделя в град Уциномия, столица на префектура Точиги. Автомобилът е принадлежал на 72-годишен бивш офицер, който е живял в града. Домът на мъжа бил опожарен към 11 ч. местно време, 30-ина минути преди взривовете. Оттогава никой не може да го открие.

Хиляди жени излязоха на протест срещу Мадуро

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616560

Хиляди жени излязоха по улиците на венецуелската столица Каракас, за да протестират срещу президента Николас Мадуро, предаде Франс прес. Демонстрантките организираха поход по улиците на града, като тръгнаха от четири различни места, преди да превземат основна пътна артерия - булевард "Франсиско Фахардо". Президентът на Венецуела: Предотвратихме опит за преврат "Готови сме на гражданско неподчинение. Ще се противопоставим на Мадуро и ще постигнем искането си за рефер...

Засилени проверки срещу контрабандни цигари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616559

През последните месеци полицията в Сливен регистрира най-ниските нива на разпространение на цигари и тютюн без акцизен бандерол на своя територия от началото на годината. Данните от последното проучване  сочат, че потреблението на тютюневи изделия, непредназначени за българския пазар, на територията на ОДМВР-Сливен е намаляло в пъти в сравнение със същия период на мината година. От началото на 2016 до средата на месец октомври в ОДМВР-Сливен са иззети 1000000 къса цигари и 584 килограма тютюн, без бандерол. Образувани са 71 досъдебни производст...

Компанията AT&T купува Time Warner

https://www.actualno.com/america/kompanijata-att-kupuva-time-warner-news_570438.html

Американската телекомуникационна компания AT&T купува за 85,4 млрд. долара един най-големите конгломерати в сферата на масовите комуникации и развлекателния бизнес -  Time Warner. Както се посочва в официално съобщение на AT&T, компанията ще плати 107,5 долара за всяка акция н

Хороскоп за 22-28 октомври

http://offnews.bg/news/n_1/n_638330.html

{"oven":"Задават се труднички седем дни, затова е разумно през уикенда да отдъхнете, а и да се погрижите за тонуса си. Овните ще анализират проблемите си и ще намерят изход и от най-сложните, като Раците лесно създават полезни връзки. Ако ви искат помощ, не я отказвайте даже да имате основание да се сърдите някому за минали грешки. В понеделник предпочитате самостоятелни задачи, ала и вторник, и четвъртък ще подскажат, че със съюзници по-резултатно ще действате. Само бъдете търпеливи, прокарвайте идеите си по-дипломатично.","telec":"Следващите няколко дни са доста натоварени, но вие сте ентусиазирани за работа, със сърце помагате и на околните. Телците да действат предпазливо, поддават се на емоции и може да допуснат детински грешки в по-напрегнати моменти. Някои се подвеждат от желание за бързи приходи на гърба на колеги и близки, не им прилича. Вторник ще покаже, че можете да печелите позиции само с далновидност, коректност и такт, а близките ви и да не споделят ваши мнения и идеи, ще се отзовават на молби за съдействие, обичат ви и ви вярват.","bliznaci":"През следващите дни за вас на преден план са по-лични въпроси и е редно да избягвате противоречия за делови изяви, както и за домашни и интимни неща. Близнаците разчитат на подкрепа по линия на приятели, сега са от значение и роднинските връзки, необвързаните ще си дадат сметка колко важно и с кого са избрали да споделят живота си. В понеделник се заемате със самостоятелни неща, после зависите ту от компания, ту от капризни шефове. Бягайте от спор, щом не ви засяга. И да можете да наложите решение, това не е победа в битка.\r\n","rak":"И за вас като за Овните следващите дни не са леки, привличайте помощници дори досега да не са ви били много близки. Раците имат нужда от отдих и възстановяване, второ, влиятелни познати ще вземат присърце някои техни грижи. Но се запасете с издръжливост, пречките се трупат, а критичността ви към околните може да влоши ситуацията. До четвъртък все има детайли за уточняване и изясняване, търпението ви ще издържи проверката. И по-добре като в сряда да се потопите в грижа за дом и близки, и да не я оценят веднага.","luv":"До Димитровден - хубави дни за изява и печалби. Е, за някои замисли трябва и да проследите какъв ще бъде развоят в деловата сфера. Група Лъвовете няма да се откажат от идеи дори да се наложи в екип да вършат чужда работа, иначе делата няма да тръгнат. В повечето случаи обаче ще привлечете подходящи партньори, другите се палят от интересните възможности и обществената значимост на проекта. Мнозина се радват и да могат да помогнат на хора в по-трудна ситуация. Изяснявате детайли, искайте помощ от близки, ще се отзоват.\r\n","deva":"През това седемдневие нещата ви вървят добре, радват ви печалби. Някои Деви са смятали да действат сами по идеите си, но се оказва, че от колеги и познати могат да почерпят опит, информация, идеи, които да им донесат в пъти повече приходи. Други пък отсейват от досегашните си партньори онези, с които ще работят в бъдеще, май са се издигнали в йерархията. Зависите от шанса и от авторитетни хора, може да са нови шефове. Е, в четвъртък и петък май ще приемете и по-скромна роля в екипа, връщате се към стари проекти.","vezni":"До Димитровден не припирайте с делови начинания. Условията в службата не са подходящи, трябва да прокарвате идеи с подчертана отстъпчивост, налагат се ограничения заради проблеми в екипа или с приятели... Везните да посветят и повече внимание на най-близките, понеделник и вторник са за домашни задачи, май дамите трябва да следват плана на половинката си. Не се бойте, че ще изпуснете добър шанс за пост и печалби, ако сте подготвили проекта както подобава, всичко ще се подреди стъпка по стъпка, а приходите ще се трупат... ","scorpion":"Следващите дни ви носят добри условия за изява и печалби, а и вие бъдете по-съсредоточени в задачите си, защото и шансът помага, но в кошара не вкарва... Скорпионите ще упорстват, добри резултати от труда им бързо ще се видят в състезания, на изпити. Симпатиите на шефове и други влиятелни хора също са извън съмнение, но все пак вие не се претоварвайте с работа. Ако в четвъртък възникнат грижи с тонуса, ще овладеете бързо нещата. Не искайте всички да вървят в крак с вас, от вторник помагате повече на колеги, ефектът е осезаем.\r\n","strelec":"Идват дни, в които уж сте ентусиазирани за дейност и високи печалби, а ще се окаже, че не е време да се хващате с проектите. Защо? Ами Стрелците много говорят за идеи, вместо да подготвят практическата им реализация и да стегнат екип от приятели, съмишленици. И други да са инициатори на начинание, пак вие трябва да сте негов мотор. Ако имате хронични болежки, редно е да се погрижите за отдих. В понеделник задачите ви идват много, после се дърпате от чужди спорове, но ви е ясно защо делата не тръгват. В петък въвеждате ред.","kozirog":"Хубави дни, делата ви тръгват в желана от вас посока. Друг въпрос, че група Козирози трябва да положат повече грижи за здравето си, системна преумора не минава безследно. Но пък се чувствате тонизирани от постигнати цели и печалби, използвате пълноценно условията. Ако намерите време за купони с близки и колеги, всичко да е с мяра, тепърва има да укрепвате някакви връзки, да узаконявате отношения. Във вторник и четвъртък май работите повече за екипа си, но пък Димитровден ви радва с печалби, шансове за творческа изява.","vodolei":"Тези седем дни показвате завидно постоянство в делата си, ала не е зле да бъдете и по-критични, оценявайки редица ситуации. Водолеите не бива да робуват на правилото: залудо работи, залудо не стой, понеже в някои случаи е по-добре да се преориентират в друга дейност или към друг екип. Господата са упорити до инат, може да си докарат домашни ядове. Дамите се оправят с такт и търсейки роднинска подкрепа, около Димитровден може да тръгнат и на път. Във всеки случай успявате да намерите подкрепа и услуги, резултатите радват. \r\n","ribi":"За следващите дни е характерно ведро настроение. Все пак внимавайте, да не изоставите важни делови ангажименти неизпълнени. Сега Рибите се поддават на влияние на приятели и познати, но и в компаниите е редно да преследват целите си. Иначе ще се окаже, че напразно сте пропилели времето с разни бъбривци. В понеделник се запасете с такт и гъвкавост, ако искате да ви включат в печеливши екипи. Във вторник си дайте повече отдих, после ще проучвате информация, ще пътувате. Пречки има, та вие си спестете спорове... "}

Мобилните камери са заснели двойно повече нарушения по пътищата

http://www.cross.bg/postradalite-plashtat-naryshitelite-1523498.html

/КРОСС/Броят на нарушенията на шофьорите се е увеличил двойно през лятото, показват записите от мобилните камери по пътищата, съобщава Би Ти Ви.Драстичното увеличение е необяснимо, предвид факта, че всяка камера е обозначена със знак.„Най-вероятно водачите са невнимателни, разконцентрирани, бързат за някъде и не се съобразяват със знаците", коментира инспектор Петър Соколов.Не толкова невнимание, колкото чувството за безнаказаност позволява на шофьорите да прескачат законите, коментират пък от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.Оказва се, че всеки месец около 50 000 шофьори карат с превишена скорост. Най-много нарушения са заснети в София, Благоевград и Пловдив, а най-малко - в Шумен, Монтана и Търговище.Според шофьори системата за събиране на глоби е остаряла, административните закони не работят.Оказва се и че половината от нарушителите не плащат глобите си. Причината за това е, че най-често те не са им връчени. Затова до месец патрулките ще бъдат оборудвани и с принтери.От Асоциацията на пострадалите при катастрофи обаче настояват в тях да има и постерминали, за да могат нарушителите да плащат на място и веднага.

Фотографът Карлес Сантана: Имате много видове животни, интересни за снимане, печелете от това

http://www.dnevnik.bg/intervju/2016/10/23/2848727_fotografut_karles_santana_imate_mnogo_vidove_jivotni/?ref=rss


Карлес Сантана е испански биолог и фотограф. Занимавал се е с управление на защитени територии. Но преди седем години се захваща заедно със свой колега с малък, но успешен бизнес - организират снимане и наблюдение на интересни диви птици и животни в естествената им среда. Двамата започват само с едно укритие, а в момента фирмата им предлага 70 укрития в десет региона, предимно в Югозападна Испания от общо 500 в цялата страна. Част от укритията са разположени на земеделски земи като техните...

Храмов празник отбелязаха в Островче

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616558

Храмов празник на местната църква отбелязаха днес жителите на село Островче. За тържествената литургия се чакаше и Русенският митрополит Наум, той обаче бе възпрепятстван и не успя да пристигне в църквата „Св. Димитър“. Така службата в чест на Св. Димитър, който се чества на 26 октомври, бе отслужена от архиерейския наместник отец Георги в съслужение със свещеници от региона. Тя започва рано в 8,30 ч. и част от местните хора по-късно се присъединиха към честването.

Синът на Цецка Цачева: С теб съм, събирай от моята енергия

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828824

Синът на Цецка Цачева: С теб съм, събирай от моята енергияВинаги прави от лимана лимонада е най-важният съвет, който Румен Данговски е получил от майка си Винаги прави от лимона лимонада. Това е най-важният съвет, който Цецка Цачева е дала на сина си Румен Данговски. Това означава да се извлече положителното и сладкото и да се намери решение на проблема, обясни 21 –годишният младеж от Америка.

Извинете за неудобството! Австралийските пощи доставиха картичка 50 г. по-късно

http://offnews.bg/news/n_1/n_638329.html

Австралийските пощи се "извиниха за неудобството", след като доставиха пощенска картичка половин век, след като тя е била изпратена. Семейство от Аделаида намерило картичката от остров Таити, Френска Полинезия, в пощенската си кутия. Марката била от 1966 г. Леко поизбелялата картичка била адресирана до "Робърт Джорджио" от "Крис". Тя показва изглед от град Папеете. Подателят Крис казва, че се наслаждава въпреки много влажното време. Сегашните собственици - Дъфи и съпругата му Клер - на имота, които намерили картичката със сметката за водата, смятат, че Джорджио вероятно е бил предишен собственик. Говорител на пощите каза, че явно нещо се е объркало преди 50 години с картичката от Френска Полинезия и че се извинява за причиненото неудобство.

Снимки на филм променят движението във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=334057

Заради снимане на филм от тази вечер във Варна ще има промяна в движението по улиците на града, съобщиха от общината за Moreto.net. Организацията на движение се въвежда по бул. „Съборни" от 20:00 ч. до 05:00 ч. на 24 октомври.

Москва обвини водената от САЩ коалиция във военни престъпления в Ирак

http://www.cross.bg/konashenkov-koalitziya-dakyk-1523497.html

/КРОСС/Москва обвини водената от САЩ международна коалиция в нанасяне на въздушен удар срещу мирна процесия в населеното място Дакук, разположено на 30 км от град Киркук, в резултат на което са загинали десетки мирни жители, предава БГНЕС. Това е съобщил официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. „На 21 октомври руските разузнавателни средства са засекли въздушен удар на няколко самолета срещу населения пункт Дакук, разположен на 30 км южно от Киркук и където, по наши данни, бойци на „Ислямска държава" няма", се казва в изявление. В него се посочва още, че самолетите на коалицията са взели траурна процесия за струпване на противникови бойци. Според Конашенков „подобни смъртоносни удари по мирни населени пунктове, имащи всички признаци на извършено военно престъпление, стават ежедневна рутина за авиацията на международната коалиция". От министерството на отбраната подчертават още, че сватби, погребални процесии, болници, полицейски участъци и хуманитарни конвои също са се оказвали под ударите на самолетите на коалицията. Конашенков посочи още, че Москва внимателно следи събитията в и около Мосул, където на 17 октомври започна операцията на иракските сили и коалиционните партньори по освобождаването на града. По искане на иракската власт в операциите участват и кюрдски формирования.

Цачева отрече ГЕРБ да е правила договорки с други партии за подкрепа при балотаж

https://www.actualno.com/politics/cacheva-otreche-gerb-da-e-pravila-dogovorki-s-drugi-partii-za-podkrepa-pri-balotaj-news_570436.html

Изборът е мажоритарен и никога нито аз, нито партията сме водили договорки с политически сили. Това каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в отговор на въпрос дали ГЕРБ и ДПС ще сключат сделка за подкрепа, ако се стигне до балотаж. "До първия тур, ако се наложи и сл

Румен Радев: Зад думите "Европа" и "стабилност" ГЕРБ крие своите провали

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828816

Румен Радев: Зад думите "Европа" и "стабилност" ГЕРБ крие своите провалиЗад думите "Европа" и "стабилност" ГЕРБ крие своите провали.“ Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Шумен, в препълнената зала на театъра, където той се срещна с обществеността. По думите му ГЕРБ твърди, че ни води по европейски път на развитие, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Спри и се заслушай: Мартен Роберто

http://www.dnevnik.bg/za_baven_jivot/2016/10/23/2849271_spri_i_se_zaslushai_marten_roberto/?ref=rss


В "Дневник за бавен живот" ви представяме музикални селекции на хора с вкус и отношение към музиката. Песни за баланс, почивка, бягство, пътуване. Може да ги слушате и в профила на "Дневник" в Spotify.

Мартен Роберто е диджей, занимващ се с фънк, диско, ню диско, буги, дийп хаус, радиоводещ с авторски предавания по радио Nova и FM+, продуцент, дизайнер на дрехи. Познат ни е и като ТВ водещ на музикални формати.

https://soundcloud.com/djmarten


...

Руски учени откриха останки от тайна нацистка база на Северния полюс

http://www.cross.bg/baza-bili-meteorologichni-1523496.html

/КРОСС/Руски учени откриха тайна нацистка база, която е била използвана между 1943 г. и 1944 г., преди да бъде срината до основи през 1950 г., разкри в."Индипендънт". Замразналите руини на нацистката база Шатцгребер са били открити в безплодните пустини на Арктика и въпреки унищожаването й преди почти 70 години ледените температури са успели да запазят останките. Открити са почти 500 артефакти, включително боеприпаси, военна техника и лични вещи. Също така сред тях са намерени и метеорологични обекти, което не е изненадващо, тъй като много нацистки бази в Арктика са били метеорологични станции. Вещите, изработени от метал, са замразнали, но тези, направени от пластмаса и кожа все още показват свастиките по тях. Германците са оставили артефактите след себе си, когато бягат на остров Александра - на 1000 мили от Северния полюс.

Нов вид лечение на инсулти

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5828801

Нов вид лечение на инсултиПрез 90-те години на миналия век италианецът и невропсихолог Джакомо Ризолати пръв заговаря за огледалните неврони. Той открил, че в нашия мозък съществуват специфични клетки, които имат за функция да "отразяват" чуждото поведение като собствено. Не всички учени приемат тяхното съществуване, но вече има и такива,

Рашидов: Стига сме избирали красавци, трябва ни мъдър президент

https://www.actualno.com/politics/rashidov-stiga-sme-izbirali-krasavci-trjabva-ni-mydyr-prezident-news_570433.html

Изборът за президент е много важен за следващите пет години. Стига сме избирали красавци. Въпросът е да изберем умен, мъдър и балансиран човек. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов. Според него ГЕРБ няма как да изгуби на изборите. "Последните седмици ще покажат

Мартин Шулц и Кристия Фрийланд: Преговорите за СЕТА приключиха, остава работа от европейска страна

http://www.cross.bg/strana-evropeiiska-kanada-1523495.html

/КРОСС/В Брюксел приключиха спешните преговори за спасяване на споразумението за свободна търговия на Евросъюза с Канада, блокирано от белгийския регион Валония, съобщава БНР. Неуспехът повдига въпроса за способността на Общността да сключва изобщо търговски споразумения, отбелязват наблюдатели. Нуждаем се от още време, каза премиерът на Валония, но председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и канадският министър на търговията Кристия Фрийланд изразиха оптимизъм, че подписване другата седмица все още е възможно. Остава ЕС да се справи с опозицията на белгийската провинция Валония, посочи след срещата Шулц: Преговорите между Европейския съюз и Канада приключиха. Канадците са готови да подпишат и обикновено и от европейска страна бихме били готови да подпишем споразумението следващия четвъртък. Все още има работа, която трябва да свършим от европейска страна. Проблемите, които има, са европейски и ние трябва да ги решим. От своя страна, канадският министър изрази надежда, че следващата седмица ще се върне в Европа, за да подпише договора: От канадска гледна точка работата ни е приключила. Преговорите завършиха и Канада е готова да подпише споразумението. Топката сега е в полето на Европа. Време е Европа да си свърши работата, каза Фрийланд.

Случайни минувачи насърчили дете-мигрант да се самоубие в Германия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616556

Кметът на източногермански град каза, че минувачи са насърчили тийнейджър-мигрант да скочи от блок и да се самоубие, предаде Асошиейтед прес. Трагедията се разиграла в Шмьолн в петък. 15-годишното момче, което е мигрант, заплашило да скочи от жилищна сграда. Полицията и пожарникари, пристигнали на мястото, се опитали да разубедят момчето. Зяпачи, които присъствали на сцената, обаче започнали да насърчават детето да скочи, каза кметът на града Свен Шраде. Европейски министри: Нелегалните мигрант...

Бареков напусна студиото на Би Ти Ви обиден

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828812

Бареков напусна студиото на Би Ти Ви обиденЕвродепутатът Николай Бареков напусна студиото на Би Ти Ви обиден, защото водещата го помоли да преведе статия от английски вестник. Поводът е лошия английски, който той демонстрира в Европарламента преди време. Жени Марчева сега поиска той да прочете вестника, за да види дали се е подобрил. Имам добър работен английски,

Милан сложи край на терора от "Старата госпожа"

http://offnews.bg/news/n_1/n_638328.html

Подмладеният отбор на Милан постигна първа победа над хегемона в Италия Ювентус от четири години насам в дербито на 9-ия кръг на Серия А. Воденият от Винченцо Монтела тим победи "Старата госпожа" с 1:0 пред препълнените трибуни на "Сан Сиро" и повтори успеха си от ноември 2012 година, когато спечели със същия резултат у дома. В последвалите седем мача между двата тима неизменно Ювентус излизаше победител, но на тази серия беше сложен край. В герой за "росонерите" се превърна 18-годишният нападател Мануел Лукатели, който матира Джанлуиджи Буфон в 65-ата минута. Гостите бяха ощетени с отменен гол на Миралем Пянич в 35-ата минута, след като реферите видяха засада на Леонардо Бонучи. Освен трите точки, които изкачиха Милан на второто място в класирането и само на две от лидера Ювентус, "росонерите" прибраха в касата и сериозен приход от продажба на билети. Над 3,5 милиона евро оборот са направили касите на "Сан Сиро", на чийто трибуни имаше 77 000 тифози.

AT&T договори да купи Time Warner за над 80 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/AT-T-договори-да-купи-Time-Warner-за-над-80-млрд-долара-_l.a_i.730946_at.1.html

Американската телекомуникационна компания AT&T постигна споразумение да придобие медийния гигант Time Warner, като сделката може да бъде обявена...

Във Венецуела хиляди настояват за оставката на президента

http://www.cross.bg/reshenieto-madyro-izbiratelna-1523494.html

/КРОСС/Многохилядно шествие по улиците на венецуелската столица Каракас поиска референдум за оставката на президента Николас Мадуро, участниците протестираха срещу решението на властите да спрат подготовката за допитването, предаде Би Би Си. Протестната акция беше оглавена от съпругите на двама опозиционни лидери, които са в затвора. Демонстрантите блокираха една от най-оживените пътни артерии в столицата на Венецуела. В петък централната избирателна комисия на страната прекрати събирането на подписи за референдума, като мотивира решението си с това, че съдиите в няколко щата са анулирали петициите за неговото провеждане. Те от своя страна заявиха, че имат подозрения, че много от подписите са фалшифицирани. В кореспонденция на Би Би Си се посочва, че решението на централната избирателна комисия е от особена важност, тъй като при оставка на Мадуро ще бъдат обявени предсрочни президентски избори, на които според допитванията има сериозни шансове опозицията да победи. Мандатът на Мадуро изтича през 2019 г. Междувременно страната е в изключително тежка криза. Инфлацията се изчислява на стотици проценти, спират се токът и водата, има дефицит на храни и лекарства.  

Живеете заедно, но нямате брак - как се нарича това?

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/10/23/2848839_jiveete_zaedno_no_niamate_brak_-_kak_se_naricha_tova/?ref=rss


Все повече хора живеят с интимния си партньор, без да сключват брак с него. Но тогава какъв им се пада той, пита изданието Science of Us. "Приятелка" или "приятел" звучи сякаш още сте подрастващи, а ако не сте женени, не можете да кажете "съпругът" или "съпругата". "Партньор" е приемливо, но се отнася по-скоро до общ бизнес, а не до семейство.

Швеция идва на помощ – в шведския език вече има дума, която описва точно интимна връзка, в която двамата души делят жилището си, но нямат...

Над 170 души избягаха от затвор в Хаити

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/10/23/2849258_nad_170_dushi_izbiagaha_ot_zatvor_v_haiti/?ref=rss


174-ма затворници избягаха от затвора Аркае в северната част на Хаити, съобщи БТА.

Вчера бегълците са убили един охранител и откраднали огнестрелни оръжия. Сега се провежда операция на полицията, подкрепяна от мироопазващите сили на ООН, по залавянето сп.

Министърът на правосъдието на Хаити Камий Едуар Жуниор съобщи, че един затворник е загинал, след като паднал от стена и си ударил главата по време на бягството. "Един полицай беше убит по време на инцидента, трима...

Уфолог: Видях извънземно на 20 метра от мен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616557

Извънземно на около 20 метра от себе си е заснел в Асеновград уфологът Ценко Симеонов, пише сайтът България днес. Интересен факт е, че то се носело във въздуха, но без летяща чиния. Все по-често пък се случват срещи на хора с извънземни, обясняват уфолози, които имаха Международна конференция у нас в Ямбол преди седмица. Зачестяването на появата на НЛО имало своето обяснение, като това щяло да доведе до появата на повече хора като Петър Дънов и Ванга, които са споделяли информацията, която получавали от тях. "На 16 септември заснех летяща чиния...

България дължи над 185 милиона лева за лечение на български граждани в Европа

http://www.moreto.net/novini.php?n=334071

Над 95 милиона лева ще бъдат просрочените задължения на НЗОК към европейски здравни каси за български граждани, които са получили лечение в страни от Европейския съюз /ЕС/. Това е записано в мотивите на проектобюджета на здравната каса за 2017-та година.

Вежди Рашидов: Не очаквам втори тур на изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828771

Вежди Рашидов: Не очаквам втори тур на изборитеМинистърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не очаква да се стигне до втори тур на президентските избори. "Мисля, че българите са разумни и няма да се стигне до балотаж. Не бива да се шегуваме с изборите, защото този избор предопределя политиците, които ще се грижат за хората. Политиката - това са интересите на хората.

Най-странният призив: Да намерим партньор на този охлюв!

https://www.actualno.com/curious/naj-strannijat-priziv-da-namerim-partnior-na-tozi-ohluv-news_570414.html

Учени от университета в Нотингам се обърнаха с молба за помощ в откриването на партньор на един необикновен охлюв. Охлювът Джереми е бил открит от бивш учен, който обърнал внимание на необикновената му черупка, която била извита наляво. Той взел гадинката и я занесъл в уни

Иракският парламент въведе сух режим

http://www.cross.bg/alkohol-zabranata-zakona-1523493.html

/КРОСС/Иракският парламент прие забрана за продажбата, вноса и производството на алкохол, предаде Би Би Си. Привържениците на забраната изтъкват, че тя съответства на конституцията на страната, която забранява приемането на закони, противоречащи на постулатите на исляма. Критиците на закона посочван, че той нарушава конституционното право за свобода на вероизповеданията и обредите на малцинствата, каквито са християните. Очаква се те да обжалват закона в съда. Съобщава се ,че забраната е била добавена в последния момент в законопроект за общините. Агенция "Франс прес" отбелязва, че в иракските хотели и ресторанти рядко се предлага алкохол, но потреблението му е относително разпространено. В много малки магазинчета в столицата Багдад се продава алкохол.  

Експлозии разтърсиха парк в Япония

http://www.cross.bg/vzrivovete-eksplozii-chasa-1523492.html

/КРОСС/Две експлозии са избухнали в парк в японския град Уцономия в префектура Точиги, северно от Токио. Това съобщава Би Би Си, позовавайки се на информация от службата за извънредни ситуации. При взривовете са пострадали най-малко трима души. И двете експлозии са избухнали почти едновременно около 11.30 часа местно време (5.30 часа българско време). Все още не е ясно какво е причинило взривовете. ТАСС съобщава за един загинал. Агенцията се позовава на информация от полицията в префектурата. Най-малко две експлозии са избухнали в близост до парка край замъка на Уцономия - популярно сред местните жители и туристите място. По предварителна информация един от взривовете е отекнал на паркинга към парка. На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и сътрудници на правоохранителните органи. Засега няма официална версия за взривовете. Намиращата се в Токио телевизия NHK World излъчва снимки, на които се виждат две опожарени коли на паркинга. Телевизията съобщава, цитирайки местната пожарна, че взривовете са избухнали на две места. Камерата на телевизията е записала звука от няколко експлозии. Първата е регистрирана в 11.31 часа. Втората избухнала в 11.32 часа, а третият и най-силен звук е записан 15 секунди по-късно. Новинарската агенция Киодо допълва, че фестивал за традиционната култура се е провеждал в близкия парк, където е станала най-малко една от експлозиите

Спас Русев: Времето на промени е всъщност време разделно!

https://www.24chasa.bg/sport/article/5828796

Спас Русев: Времето на промени е всъщност време разделно!Собственикът на Левски Спас Русев излезе с официална декларация, след като сензационно Люпко Петрович напусна клуба часове преди срещата с Берое. Босът на „сините” изрази позицията си чрез декларация, публикувана на официалната страница на 26-кратните шампиони на България. Пълният текст на декларацията: „Времето на промени е всъщност време

Продават медийния гигант Тайм Уорнър

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828785

Продават медийния гигант Тайм УорнърАмериканският телекомуникационен гигант AT&T обяви, че купува медийната група Тайм Уорнър. Покупката е за близо 86 милиарда долара AT&T ще изкупи и задълженията на Тайм Уорнър, с което продажбата може да достигне сумата от 108 милиарда долара. Сделката е била одобрена вчера от управителните съвети на двете компании.

Серия взривове в японски град, има загинал и ранени

https://www.actualno.com/asia/serija-vzrivove-v-japonski-grad-ima-zaginal-i-raneni-news_570432.html

Един човек загина, а трима бяха ранени след поредица взривове в японския град Уцономия, префектура Точиги, съобщава БГНЕС. Най-малко две експлозии е имало около парка край замъка на Уцономия - популярно сред местните жители и туристите място. По предварителни данни единият от взривовете е отекнал на паркинга към парка. На мястото на експлозиите работят сътрудници на правоохранителните органи и пожарникари. Засега няма официална версия за причините за взривовете.

Топ приоритет на Тръмп за първите 100 дни: да съди обвинилите го "лъжкини"

http://offnews.bg/news/n_1/n_638327.html

17 дена преди президентските избори в САЩ двамата претенденти - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп - обявиха в речи какви ще са основните приоритети за мандатите им през първите 100 дни, ако спечелят. Топ приоритет за хипотетичните първи 100 дни от управлението на Доналд Тръмп се оказа... да съди "лъжкините", които са го обвинили в сексуално насилие. Той отправи тази закана в речта си в историческия град Гетисбърг, Пенсилвания. Досега 10 жени са обвинили Тръмп в неприлично поведение. Клинтън пък постави фокус върху Сената и Камарата. В приоритетите на Тръмп се оказаха още замразяването на федералните служители с цел намаляване на бюрокрацията, предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия с Мексико и Канада, отмяна на тихоокеанското партньорство с 11 страни, построяване на стена с Мексико за тяхна сметка. Тръмп щял да спре плащанията към ООН по програмите за борба с климатичните промени. Той заяви, че изборите ще бъдат фалшифицирани в полза на Клинтън и допълни, че на нея не трябвало да се разреши да участва, защото била използвала незаконно частния си сървър за тайни имейли по времето, в което е държавен секретар. Той се закани не само на жените, а и на медиите, които "фабрикуват" измислици, за да го представят във възможно най-лошата светлина и обеща да спре сделката между AT&T и Time Warner.

Илияна Йотова: Защо при обявена втора степен на опасност не се свиква КСНС?

http://www.cross.bg/iiotova-hora-iliyana-1523491.html

/КРОСС/„Къде е държавата и защо, ако заплахите са реални, президентът Росен Плевнелиев не свиква КСНС, където е мястото да се обсъдят заплахите и да се вземат решения?". Това попита в Русе Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Повод за тревогата й стана изнесената от вътрешния министър Румяна Бъчварова информация, че България е задействала втора степен за опасност от мигрантските потоци. Националният план за действие при извънредни ситуации, предвижда три нива на опасност, напомни Йотова. И допълни, че точно в този момент е необходимо институциите и основните политически сили да застанат зад твърди и ефективни решения. „В тази тежка обстановка ни трябват силни личности. За съжаление, тези, които ни управляват, не могат да се справят. Г-жа Бъчварова е некомпетентна. Г-н Плевнелиев си отива, затова и бездейства. Г-н Борисов слуша "началството" и прави каквото му наредят отвън. Нямат решенията, нямат силата и нямат волята да се справят", категорична бе тя.В Русе тя се срещна с организацията на жените-социалистки и подкрепи тяхната идея за създаване на единна национална информационна система по проблемите на сигурността. Пред нея те споделиха проблемите, с които се сблъскват - бедност и липса на сигурност. „Зная колко трудно се живее в този край на България. Но зная и че точно тук, вие сте хората, които знаете колко е нужна промяната", посочи Илияна Йотова

11 катастрофи във Варна за денонощието

http://www.moreto.net/novini.php?n=334066

11 пътни произшествия са станали във Варна през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички катастрофи има само материални щети и няма пострадали граждани. Слабо е движението тази сутрин по улиците и булевардите на Варна.

Живот в мизерия за съвременните будители (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616554

Съвременни будители живеят в мизерни условия. Историята на пет дами и техните огромни усилия, за да помогнат на децата, разказва NOVA. Те са дошли от различни краища на страната, за да живеят в почти разпаднало се общежитие. Условията са такива и днес - сграда от петдесетте години на миналият век, с...

Какво, къде, кога в Стара Загора

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616387

24 октомври (понеделник) Отчитане на конкурс за художествен текст на тема „Правата улица"Организатори: СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора" и Книжарница „Приятели".18.30 ч. зала първи етаж, Регионална библиотека „Захарий Княжески" 25 октомври (вторник) „Съхранена памет" - изложба на архивни материали 10.00 ч. втори салон, НЧ „Св. Климент Охридски - 1858 г."Представяне на книгата на Минчо Стоилов „Зимна суша" - стихове и проза. Участват: Марин Геор...

Румен Радев: Зад думите "Европа" и "стабилност" ГЕРБ крие своите провали

http://www.cross.bg/radev-evropeiiski-rymen-1523490.html

/КРОСС/„Зад думите "Европа" и "стабилност" ГЕРБ крие своите провали." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Шумен, в препълнената зала на театъра, където той се срещна с обществеността. По думите му ГЕРБ твърди, че ни води по европейски път на развитие. „По този път в момента заминават нашите сънародници - емигранти и студенти и малцина се завръщат. По този път у нас вече не пристигат нови инвестиции, а за една година те са спаднали драстично. Страната ни получава само еврофондове, които се усвояват от клиентелата на властта. Когато те секнат, България ще се окаже аварирала на пътя", категоричен бе кандидатът за президент пред събралите се. „Всички искаме европейски път на развитие, който да ни прави европейска държава, да бъдем европейски граждани с демократично и свободно функциониращи институции, с европейски права и социален статус", посочи ген. Румен Радев и допълни, че ще работи имено за таква държава. Той бе категоричен, че никога не е делил хората по цвят или партийна принадлежност. „Всички сме българи и всички заслужаваме да живеем достойно в нашата държава", каза още Радев. По-рано през деня кандидатът за президент посети и Д. Чифлик, Дългопол и Провадия, където се срещна с обществеността. Пред тях ген. Румен Радев изложи своята визия за президентската институция и обясни, какви ще бъдат неговите приоритети

Агресията сред учениците добива нови форми и се пренася в социалните мрежи

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828787

Агресията сред учениците добива нови форми и се пренася в социалните мрежи

Според психолозите агресията добива нови форми и се пренася все повече в социалните мрежи. На какво се дължи тормозът между връстници и къде е решението на проблема. Отговор на въпроса дава БНТ. Кой си? Кои са твоите приятели? На кого искаш да подражаваш? Най-важните въпроси за един тинейджър, опитващ се да намери своето място в света,

Служители на Версай продавали фалшиви билети за замъка

https://www.actualno.com/europe/slujiteli-na-versaj-prodavali-falshivi-bileti-za-zamyka-news_570430.html

Петима служители на двореца Версай, на възраст между 21 и 34 години, са били заловени миналата седмица за продажбата на фалшиви билети за вход за Версайския дворец във Франция, предава Artprice. Те са обвинени в измама и задържани от полицията. Двама мъже и две жени, участващи в

Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи...

http://www.cross.bg/hora-vashite-stremezhi-1523481.html

/КРОСС/Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи. Незначителните хора винаги правят това. Истински великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики. Марк Твен (Самуел Лангхорн Клемънс) 1835-1910  

Цецка Цачева: Ще бъда гарант за единство и стабилност

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616531

България винаги е била силна, когато сме били единни. Искам да бъдем единна нация, в която всички етноси живеят заедно без да се делят. Мога да бъда гарант за единство. С тези думи се обърна към стотиците варненци, които се събраха на входа на Морската градина снощи, кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя посочи, че страната ни се нуждае от стабилност – политическа, за да работят държавните институции, за да имаме авторитет сред държавите от региона и ЕС, стабилност за всеки един гражданин. За да я има обаче, трябва да съществува диал...

Всичко българско и родно

http://www.dnevnik.bg/biznes/2016/10/23/2848459_vsichko_bulgarsko_i_rodno/?ref=rss


Тази седмица депутати от БСП внесоха в Народното събрание законопроект за изменение на Закона за храните, в мотивите на който се казва, че цели да защити правата на потребителите, които съзнателно търсят български храни и да създаде условия за повишаване на доверието към храните, произведени в България. По този повод "Дневник" публикува анализа от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.

Мине се, не мине време и някой политик започва да играе по една от най-тънките...

Фирма „Меридиан" ЕООД ще извършва зимното почистване в община Дупница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616553

Фирма „Меридиан" ЕООД ще извършва зимното почистване на територията на община Дупница. Това бе единственият кандидат в поръчката за снегопочистване и снегосъбиране на обща прогнозна стойност 135 496 лв. Комисия, с председател зам.кметът Крум Милев отвори ценовите оферти на участника на открито заседание за обособените три позиции - 78 км. улична мрежа в град Дупница, общински пътища - 85 км. и за републиканската пътна мрежа в чертите на общината. Договорът е със срок до април следващата година. Предложените цени на 1 км за снегопочистване в две...

И порно актриса с обвинения към Тръмп

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616552

Американска порно актриса обвини републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че й предложил 10 000 долара за сексуална връзка с него, предаде Франс прес. Джесика Дрейк заяви на пресконференция в Лос Анджелис, че е срещнала милиардера на голф турнир в Калифорния през 2006 г. Младата жена сподели, че Тръмп я поканил да му гостува в хотелската му стая, където тя отишла там заедно с още две жени. Тръмп ги посрещал по пижама, прегърнал ги здраво и ги целунал, без да поиска разрешение от тях, разказа Дрейк. След като се прибрала в стаята си, п...

Учители принудени да живеят в мизерни условия (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828778

Учители принудени да живеят в мизерни условия (видео)Съвременни будители живеят в мизерни условия, разказва Нова тв. Ето историята на пет дами дошли в Средно село да изпълняват своята специална мисия - образованието. Живеят в старо общежитие, без топла вода, баня и с външна тоалетна. Те са дошли от различни краища на страната, за да живеят в почти разпаднало се общежитие.

Взривове в Япония: един убит, трима ранени

http://offnews.bg/news/n_1/n_638326.html

Няколко взрива в японския град Уцономия са убили най-малко един човек и са ранили най-малко трима, съобщи NHK. Експлозиите са станали почти едновременно към 11:30 ч. местно време (2:30 GMT) в столицата на префектура Точиги, северно от Токио. Кадри на NHK показват две опожарени коли на паркинг. Все още няма информация какво е причинило взривовете.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1523480.html

/КРОСС/Днес да почерпят: Белин Моллов - архитект Георги Колев - съдия Данчо Данчев - учител, есперантист Димитър Липовански - режисьор доц. Добрин Канев - философ Илиана Балийска - актриса, тв водеща, продуцент инж. Румен Видов - бивш кмет на Видин Петър Стайков - философ, политолог проф. Петър Кралчевски - химик  

Св. апостол Яков, брат Господен

http://www.cross.bg/yakov-apostol-iierysalim-1523479.html

/КРОСС/Св. апостол Яков бил син на Йосиф, обручника на св. Богородица. Затова се нарича брат Господен. Него трябва да различаваме от Яков Алфеев, един от 12-те апостоли; брат на евангелист Матей. Също трябва да го различаваме от Яков Заведеев, брат на апостол Йоан богослов. Яков, брат Господен, се наричал още Малки, защото принадлежал към числото на 70-те апостоли. Той бил пръв епископ на Йерусалимската църква. Той е и писател на първото от посланията в Новия Завет на светата Библия.Когато по повеля на ангела праведният Йосиф заминал за Египет със света Богородица и божествения Младенец, Яков отишъл с тях. По-късно, когато Господ Иисус Христос се явил на обществена проповед, Яков започнал редовно да Го слуша и повярвал, че Той е Син Божи и Спасител на света и станал Негов ученик. В първото си послание до коринтските християни св. апостол Павел говори, че след като се явил на повече от петстотин братя наведнъж, възкръсвалият Спасител се явил и на Яков (15:7). След слизането на Светия Дух, Яков, заедно с другите апостоли, останал в Йерусалим. Трудил се наред с другите за разпространение на вярата във възкръсналия Спасител. Той водел най-строг живот. Постил и се молил непрестанно. Благочестието и светият му живот внушавали у всички членове на Църквата уважение към него. Всички жители на Йерусалим го наричали „праведен".Когато светите апостоли почнали да проповядват Евангелието и на езичниците, възникнал спор между юдеите-християни

Хиляди гръцки бизнеси са се преместили в България, за да избегнат увеличаване на данъците

http://www.moreto.net/novini.php?n=334061

Над 15 хил. гърци са регистрирали нови компании в данъчните служби на България през първата четвърт на 2016 г., пише китайският всекидневник Global Times, позовавайки се на данни от гръцкото посолство в София. Средно десетина сметки се откриват в българските банки на ден през разглеждания период.

Бай Х... и случайната шефка на МВР треска ги тресе

http://bulgarski.pogled.info/news/78472/bai-h-i-sluchainata-shefka-na-mvr-treska-gi-trese

/Поглед.инфо/ Бай Х. И случайната шефка на МВР треска ги тресе, защото се очаквало нова мощна вълна от вандали. Затова Бъчварова активирала втора степен на опасност за българо-турската граница по плана за действие при извънредни ситуации.

23 октомври в историята

http://www.cross.bg/zagivat-voiina-kazarma-1523478.html

/КРОСС/ 1776 г. - 2 хиляди души загиват при изригване на вулкана Майон на Филипините. 1873 г. - Германската империя се присъединява към съюза между Руската империя и Австро-Унгария, с което се поставя началото на Съюза на тримата императори.1893 г. - В Солун се създава Българо-македонският комитет - бъдещата Вътрешна македоно-одринска революционна организация (ВМОРО). 1911 г. - Първо използване на авиация за военни цели: италиански пилот излита от Либия за разузнаване на турските позиции през Италианско-турската война.1915 г. - В хода на Нишката операция, Девета плевенска пехотна дивизия на Първа армия освобождава Ниш.1939 г. - Съставено е 56 Правителство на България с министър-председател Георги Кьосеиванов, което подава оставка през февруари 1940 г. 1942 г. - Втората световна война: Начало на втората битката при Ел Аламейн. Британските войски начело с генерал Монтгомъри настъпват срещу германската армия на генерал Ервин Ромел в Египет.1943 г. - Втората световна война: В концентрационния лагер Освиенцим избухва женско въстание, което е потушено и са разстреляни всички участнички.1946 г. - Общото събрание на ООН е свикано за първи път в Ню Йорк.1954 г. - Страните от НАТО възстановяват суверенитета на Федерална република Германия и я присъединяват към пакта. 1955 г. - Южен Виетнам е провъзгласен за самостоятелна република.1956 г. - В Будапеща студентски митинг прераства в революционен бунт срещу съветската окупация, продължил до 4 ноември. Унгарско въстание (1956)1982 г

Учител бе пребит от мюсюлмани във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828768

Учител бе пребит от мюсюлмани във ФранцияВъв френския град Вал д’Ои учител в основно училище е бил пребит пред класната си стая от двама млади мюсюлмани, които са го наричали расист, защото е мъмрил дете от неевропейски произход, предаде Breitbart. След като Пол Лангевин мъмри едно от децата, че е пречило на другите и е използвало лош език,

Може ли Snapchat да поеме по пътя на Twitter?

http://www.investor.bg/analizi/262/a/moje-li-snapchat-da-poeme-po-pytia-na-twitter-226404/

Двете платформи имат много общи неща, но едната се развива много по-бързо и смело от другата

Григор Димитров ще играе с Жил Мюлер в първия кръг в Базел

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/10/23/2849180_grigor_dimitrov_shte_igrae_s_jil_mjuler_v_purviia_krug/?ref=rss


Григор Димитров ще се изправи срещу Жил Мюлер от Люксембург в първия кръг на турнира от категория "АТП 500" в Базел.

Надпреварата стартира в понеделник и ще е предпоследното състезание за сезона в календара на българския тенисист. Той ще приключи годината с мастърса в Париж, който ще се проведе между 31 октомври и 6 ноември в зала "Берси".

Димитров е поставен под №6 в Базел. Той попадна в най-долната четвърт на основната схема, където водач е поставеният под №2 Милош...

19 "факта", в които вярваме, а не бива

https://www.actualno.com/curious/19-fakta-v-koito-vjarvame-a-ne-biva-news_570425.html

Множество митове, суеверия, погрешни тълкувания на факти, бабини деветини и т.н. са познати на съвременното ни общество. Някои от тях обаче по една или друга причина толкова много са се утвърдили в съзнанието на хората, че днес ги приемаме за научно доказани факти, каквито те

Родители се чудят как да върнат децата си, отведени в чужбина (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828751

Родители се чудят как да върнат децата си, отведени в чужбина (видео)Около 40 деца всяка година напускат България, отведени само от единия родител, според правозащитни организации. Твърдят обаче, че реалния им брой е много по-голям. В 90% от случаите, децата са отведени от майките, в 10% - от бащите. Много от тези деца не се връщат никога повече, съобщава Нова тв. Тази седмица 2-годишната Ема беше върната отново

Цената на оградата по границата набъбна до близо 170 млн. лв.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/cenata-na-ogradata-po-granicata-nabybna-do-blizo-170-mln-lv-226834/

Дори ако строежът не се отлага и оскъпява повече, той вече е закъснял с близо година и струва почти двойно повече, изчисляват от ИПИ

Район "Одесос" във Варна чества празника си

http://www.moreto.net/novini.php?n=334058

С празничен концерт „Талантите нямат възраст-5” в зала 1 на Фестивалния и конгресен център днес район „Одесос” ще отбележи за пети път празника си, научи Moreto.net. Началото е 18.00 ч. като преди това настроението ще бъде подгрято от изпълнения на Представителния оркестър на ВМС.

"Ислямска държава" е взривила най-големия хотел в Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828746

"Ислямска държава" е взривила най-големия хотел в МосулЖителите на Мосул съобщават, че терористите от „Ислямска държава“ са взривили хотел „Оправай“ – най-големият в града, който се издига на 11 етажа, предаде AhlulBayt, цитирана от Фокус. Местните източници съобщават, че терористите са използвали варел, пълен с тротил, за да взривят сградата. „Ислямска държава“ е използвала преди това хотела за

Ирак отряза Турция от битката за Мосул

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/irak-otriaza-turciia-ot-bitkata-za-mosul-6060430

Армейските подразделения атакуваха градчето Тел Кайф, намиращо се само на 5 км от „столицата“ на терористичната групировка ДАЕШ

Сделка на годината: AT&T купува Time Warner за близо $86 млрд.

http://offnews.bg/news/n_1/n_638325.html

Американският телекомуникационен гигант AT&T обяви, че ще купи медийната група Time Warner за близо 86 милиарда долара. Сделката беше договорена на среща между двете ръководствата на в събота, но тепърва трябва да бъде одобрена от регулаторите. Това е най-голямата сделка в света тази година. Тя отразява желанието на телекомуникационните компании да придобият съдържание, което да излъчват чрез високоскоростните си мрежи и да привличат повече онлайн зрители. Ако сделката бъде одобрена от регулаторните органи, AT&T ще придобие контрола над CNN и тв мрежата HBO, както и над филмовото студио Warner Bros. Изпълнителният директор на AT&T Рандал Стивънсън каза, че не очаква да възникнат регулаторни пречки пред приключването на сделката. Тя вероятно ще бъде проверена внимателно от американските антитръстови регулаторни органи, защото AT&T вече е третият най-голям доставчик на кабелна телевизия в САЩ. Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп каза, че ще блокира сделката, ако бъде избран. Твърде много власт се концентрира в ръцете на малко хора, заяви той. AT&T очакват да приключат сделката до края на 2017 г.

Хелоуин костюми за двойки

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5828335

Хелоуин костюми за двойки Тази година се превъплътете в Жокера и Харли Куин от филма “Отряд самоубийци”   Отдавна ежедневието на българина се дели на делници и празници. И понеже все искаме последните да са повече, си ги намираме чуждо производство. Най-пресният пример е Хелоуин. На 31 октомври вече се организират тематични партита из цялата страна.

Вижте бебето, което се роди два пъти

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828707

Вижте бебето, което се роди два пътиЛинлий Хоуп е истинско чудо на медицината. Тя щеше да е като всяко друго бебе, ако не се беше родила... два пъти. Заради заболяване лекарите вадят бебето от утробата на майка му, оперират го и го връщат обратно, за да се роди нормално, когато му дойде времето. Майката Маргарет Бумър разбира, че има проблем при профилактичен преглед в 16-ата

"Погледни" на пешеходните пътеки и в Кюстендил. Некачествена ли е жълтата боя?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616362

Допълнителна маркировка на пешеходните пътеки с надпис "Погледни", и стрелки- наляво и надясно, и насочени перпендикулярно на оста на движението, се полага в Кюстендил. Тя е в изпълнение на последните промени в Наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка, които влязоха в сила на 20 септември.Новите текстове са: 2. Създават се ал. 8, 9 и 10:"(8) В началото на пешеходните пътеки М8.1 и М8.2 откъм бордюрите се изпълняват информационни надписи за пешеходците и за водачите на велосипеди:1. "ПОГЛЕДНИ", комбиниран с хоризонтални стрелки, ...

Установиха източника на замърсяване на въздуха в края на седмицата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616551

Експертите на РИОСВ – Русе извършиха контролни проверки по сигнали на граждани на три дружества, осъществяващи дейност в Източна промишлената зона на Русе. Извънредните проверки на инсталациите са по повод постъпилите между 23 и 0, 30 часа на 20 срещу 21 октомври, от източните и централните квартали на града, 15 сигнала за миризми на нефтопродукти . Проверки на технологичните режими са осъществени на „Лубрика” ООД, „Русе Кемикълс” АД и „Монтюпе” ЕООД. Трите дружества имат комплексни разрешителни. При проверката на площадката на „Русе Кемикълс” ...

Колекцията изобразително изкуство на Дейвид Боуи отива на търг

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/10/23/2848446_kolekciiata_izobrazitelno_izkustvo_na_deivid_boui/?ref=rss



Пълната колекция от почти 400 творби на изкуството, притежавани от музиканта Дейвид Боуи е достъпна за пръв път. Аукционна къща "Сотбис" публикува пълният списък на притежавани, месец преди те да бъдат продадени на запланувания от нея търг, съобщава "Ройтерс".

Изключително голям почитател на изкуството, Боуи е колекционирал живопис, скулптура, мебели и други произведения от различни епохи, автори и течения в изкуството. Деймиън Хърст, Франк Ауербах, Жан-Мишел Баския, Стенли...

Атрактивна демонстративна програма на ушу и тайчи на площада в Русе

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616549

Финалното събитие от проекта на Сдружение Спортен клуб „Калагия"  - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“ ще се състои на 23 октомври (неделя) от 16:00 часа на площада пред Община Русе (при лошо време в залата на Общинския младежки дом). Зрителите ще могат да наблюдават атрактивна демонстративна програма включваща майсторски изпълнения на ушу и тайчи. Предвидена е и официална церемония по награждаването на участниците в инициативата на СК „Калагия“. Проектът се реализира по програма „Русе – Европейски град на сп...

Времето на 23 октомври: Облачно и с валежи на места

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616522

Времето ще бъде предимно облачно, на места в равнините - мъгливо. Само в отделни райони ще преръми. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, вятър от изток-североизток. Температурите ще останат почти без промяна - минималните предимно между 7 и 12 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса. Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд над високите части ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня от запад облачността и там ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1...

Водещите банки в Обединеното кралство се подготвят да напуснат страната в началото на следващата година

http://www.moreto.net/novini.php?n=334062

Най-големите банки във Великобритания се подготвят да се преместят извън страната през първите няколко месеца на 2017 г., съобщава вестник The Guardian, позовавайки се на главният изпълнителен директор на Асоциацията на британските банкери Антъни Брауни.

Облачна неделя, с температури до 19°

http://offnews.bg/news/n_1/n_638324.html

Днес ще бъде предимно облачно, на места в равнините – мъгливо. Само в отделни райони ще преръми. Ще духа слаб в източните райони - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд над високите части ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня от запад облачността и там ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 8°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на отделни места ще преръми. Максималните температури ще са 17-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Ето каква е прогнозата на НИМХ-БАН за следващата седмица.

Новият "Джип Компас" идва с обещания за още по-добри оф-роуд възможности

http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/10/23/2849218_noviiat_djip_kompas_idva_s_obeshtaniia_za_oshte/?ref=rss


Американският производител на автомобили "Джип" показа изцяло новия си модел "Компас" в Бразилия. Мястото за световната премиера на колата не е избрано случайно, тъй като той ще се прави и в завода в Пернамбуко.

Изцяло новият компактен SUV ще се предлага със 17 ефективни опции за задвижване в повече от 100 страни по света. "Компас" ще предлага най-добри в класа оф-роуд възможности, съвременни икономични двигатели, динамика на пътя, множество системи за сигурност и технологични...

Времето на 23 октомври: Облачно и с валежи на места

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616544

Днес ще бъде предимно облачно, на места в равнините - мъгливо. Само в отделни райони ще преръми. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, вятър от изток-североизток. Температурите ще останат почти без промяна - минималните предимно между 7 и 12 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса. Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд над високите части ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня от запад облачността и там ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височи...

Определят състава на подвижната секционна избирателна комисия в Добрич

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616550

15 заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия на изборите за президент и вицепрезидент и националния референдум са подадени в Община град Добрич, съобщават оттам. Днес в 15.00 ч. кметът свиква консултации за сформиране състава на подвижната секционна избирателна комисия. В тях могат да се включат партиите и коалициите, които са участвали в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и имат парламентарна група в Народното събрание към 8 август 2016 г., както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени. ...

Полицай загина, а други десет души са ранени при атентат в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828712

Полицай загина, а други десет души са ранени при атентат в ТурцияПолицейски служител е починал, а други десет души са ранени, след като членове на забранената в Турция „Работническа партия на Кюрдистан“ (ПКК) взривиха превозно средство в източната провинция Бингьол, съобщава Anadolu Agency, цитирана от Фокус. Превозното средство е било взривено, когато друга кола, на която са се возили служители на реда,

Андрей Гридин завърши сезона с подиум в ултрамаратона "Кападокия"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/10/23/2849179_andrei_gridin_zavurshi_sezona_s_podium_v_ultramaratona/?ref=rss


Българският бегач на ултрадълги разстояния Андрей Гридин направи силен финал на състезателния си сезон. Той зае трето място в едно от най-тежките планински бягания - Salomon Cappadocia Ultra Trail, което се проведе вчера в Турция.

Гридин имаше нужда от 13,18:13 часа, за да преодолее разстоянието от 114 километра при 3340 метра положителна денивелация.

28-годишният състезател финишира само на три минути след втория в класирането Флориан Фелх от Германия и на 65 минути от...

Хиляди варненци без вода за денонощие

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616548

Хиляди варненци ще останат без вода до утре сутринта в 6:00 часа, предупреждават от ВиК-Варна. Сухият режим ще засегне абонатите от островната зона, кв."Аспарухово", кв."Галата", с. Звездица, местностите Джанавара и Лазур.  ...

Роми раздават юмруци и размахват пищови след засичане на пътя в центъра на Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828703

Роми раздават юмруци и размахват пищови след засичане на пътя в центъра на ПловдивИстински екшън се разигра малко след полунощ на пловдивския булевард „6 септември”. Водач на лек автомобил "Мерцедес", който се движел в посока паметника на Съединението, решил да направи забранен обратен завой на кръстовището до сградата на Прокуратурата. В този момент обаче засякъл пътя на друга кола.

Борисов от Брюксел: По-голям демократ от мен няма!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273271_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%BE%D1%82+%D0%91%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB%3A+%D0%9F%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC+%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%BE%D1%82+%

 Бойко Борисов отхвърли категорично в Брюксел критиките, че българските власти неправомерно са върнали на Турция седем нейни граждани, които са предполагаеми привърженици на Фетула Гюлен, предаде Канал 3.

„Нека се доверявяме на службите, има достатъчно специалисти там... има политическо ръководство, има експерти, които много добре знаят какво правят“, коментира Борисов.

"Много им е лесно на някои да се правят на големи демократи, или на големи специалисти“, каза Борисов. 

„По-голям демократ от мене няма, това мога да го кажа и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората“.

Въпреки липсата на действащо споразумение за реадмисия България успява да връща на Турция нелегални мигранти, лагерите за които у нас са препълнени, каза премиерът. „Ако властите строят нови, местните протестират, ако ги върнат, протестират правозащитниците”, добави той.

 

„На кого да угодиме сега?“, попита Борисов и допълни: „На тези, които казват, че всичко, което влиза нелегално, трябва веднага да си отиде от другата страна на оградата, или да кажем „добре дошли“ и ние, „елате всички при нас“ и да ги разселиме в България? Да престанат да се правят разни внушения, от хора, които изобщо не разбират от тая работа“.

blitz.bg 




Планирани прекъсвания на електрозахранването за периода за периода 24-28 октомври

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616340

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 24-28 октомври 2016 г.Кюстендилска областОбщина Бобов дол На 24.10.2016 г./08:00 - 16:15 ч./ -Долистово I-89, Кв. 25 ХII-257, Кв. 19.На 25.10.2016 г./08:00 - 16:15 ч./ -Долистово I-89, Кв. 25 ХII-257, Кв. 19На 25.10.2016 г./12:45 - 13:00 ч./ -Община Бобов дол град Бобов дол; улици: Александър Костадинов 1; Георги Димитров до бл. 71, 71, 72, 73, 74, обект, 1 изход Дупница, 15, 19, 2, 21, 23, 25, 27, 4, 5, 72, 72 72, 73 73, 1 Г 1, пункт...

Район „Одесос” празнува

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616022

С празничен концерт „Талантите нямат възраст-5”  в зала 1 на Фестивалния и конгресен център „Одесос” ще отбележи за пети път празника на района. Началото е 18.00 ч. като преди това настроението ще бъде „подгрято” от изпълнения на Представителния оркестър на ВМС. В концертната програма са включени изпълнения на възпитаници на НУИ „Добри Христов”, варненска вокална формация „Одесос”, клуб по танци „Стар Денс”, арменски танцов състав „Гаяне Марашлиян” към читалище „Свети Саркиз 2007”, състав народни танци при СОУ ”Елин Пелин” и със специалното уча...

Подвижна избирателна секция ще има на територията на община Кюстендил

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616335

Политическите партии се разбраха за състава на подвижната избирателна секция за община Кюстендил за гласуване на избиратели с подвижна избирателна кутия за изборите за президент и вицепрезидент, и Национален референдум. Това стана на консултациите свикани при кмета Петър Паунов. Към този момент има 10 подадени заявления за гласуване в подвижната секция. Това е минимума при, който се образува подвижна секция. Заявления за гласуване все още могат да се подават, като гражданите могат да го направят до края на месеца....

Саниранено на блоковете в област Ямбол се изпълнява в срок

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616203

Процеcът на обновяване и саниране на жилищни сгради в област Ямбол е в ход и се реализира успешно, съобщиха от областна администрация Ямбол. В четири от петте общини в областта, които са допустими по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради /НПЕЕМЖС/, се санира безвъзмездно със средства от държавата. В община Елхово процесът на саниране на 6 панелни блока е в напреднала фаза, в Болярово също 3 многофамилни блока се реновират в цялостно нова визия. В община Ямбол строителните работи стартираха от ж.к. „Хале"...

Съюзът на арменците в Европа избра Пловдив за първия си благотворителен бал у нас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616472

Двукратният олимпийски, петкратният световен шампион Армен Назарян, който в момента е старши треньор на българския национален отбор по класическа борба ще бъде гост на първия благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа, чийто председател Артур Хованисян е пловдивчанин. За място на бляскавото събитие домакините са избрали Града на тепетата. То ще се проведе на 23 октомври от 20 ч. в зала „Бендида“ на „Гранд хотел Пловдив“. По време на бала ще бъдат наградени хората, които имат принос за развитието и запазването на културата, ...

Разградчанин почина след катастрофата в петък в Шуменско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616547

Втори човек от катастрофата край Развигорово е починал – съобщава Дарик-Шумен. Инцидентът стана в петък около 13 часа на пътя Шумен-Русе край разклона за селото. Тогава челно се удариха автомобил „Рено" с разградска регистрация, пътуващ в посока Разград, и „Опел" с плевенска регистрация, пътуващ към Шумен. На място загина 43-годишна жена от Плевен, пътувала в „Опел"-а. В шуменската болница бяха откарани двамата шофьори - 42-годишен мъж от Плевен и 35-годишен мъж от Разград, както и 78-годишен мъж от Разград, който е пътувал в „Рено"-то. Възрас...

Връчиха сертификати на доброволците от "Tall Ships"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616326

Кметът на Варна Иван Портних връчи сертификати на доброволците, участвали в организацията на международната ветроходна регата SCF Black Sea Tall Ships 2016. "За пореден път международната регата премина изключително успешно, благодарение и на Вас! Високо ценим факта, че отново толкова много хора се включиха в това прекрасно морско събитие, което ни донесе много положителни емоции и представи Варна като столица на ветрилата! Гордея се, че доброволчеството е мисия за варненци", каза кметът Иван Портних. Поздравления към участниците в срещата отпр...

Шок: Радев води още на 1 тур, всички нападнаха Цецка, за да я изместят от балотажа...

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273270_%D0%A8%D0%BE%D0%BA%3A+%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8+%D0%BE%D1%89%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+1+%D1%82%D1%83%D1%80%2C+%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D

 Кандидатът на БСП в момента води в социологическите анкети, научихме от самите агенции. Властта ги притиска да крият, и затова в момента фактически всички са измислили една и съща теза - че ген.Радев категорично печели на "втори тур", и че проблемът на Цецка Цачева е, че не може да излезе извън твърдото ядро на ГЕРБ. Така агенциите си оставят място за измъкване, след като излязат самите резултати, а до тогава ще са част от пропагандната машина на властта.

Но суровата истина е, че всъщност кандидатът на червените води още на 1 тур, и се очертава повторение на казуса от 2001 г. Както знаем, тогава социолозите, под натиск на властта, даваха огромна преднина на Петър Стоянов (някои до 80%), но накрая той се срина още на първия тур.

В момента ситуацията е още по-лоша, защото ГЕРБ са мразени от огромното мнозинство от народа, и този път това мнозинство ще го изрази чрез гласуване.
Всъщност, истината е, че Цецка Цачева реално се бори изобщо да стигне на втори тур. Реалните и конкуренти са Красимир Каракачанов с трите псевдо-националистически партии, както и Пламен Орешарски с неговите 1-2% личен вот, и около 12% гарантирани от ДПС.


Разбира се, все още най-вероятен е балотаж между Радев и Цачева, но почти няма вероятност до този балотаж Цецка да стигне като водач от първия тур. Радев вече я е задминал и разликата се увеличава.

Всичко това е вероятната причина повечето по-малки кандидати да превърнат първия тур във война с Цецка, докато се очакваше точно обратното. Трябваше на 1 тур да се бият с Радев, за да влязат вместо него на балотажа. Но сега след като той стана водач, всички гледат да изместят Цецка. Най-явно това се вижда при Реформаторите, които в правителството са с ГЕРБ, но техният кандидат води кампания основно срещу Цачева.

ГН, gudelnews.com 




Киев ще трябва отново да залюби Москва

http://svetoven.pogled.info/news/78471/kiev-shte-tryabva-otnovo-da-zalyubi-moskva

/Поглед.инфо/ Русия няма да прекъсне договора за приятелство с Украйна. /Рус.ез./

The Guardian: Водещите банки във Великобритания готови да напуснат страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/5828701

The Guardian: Водещите банки във Великобритания готови да напуснат странатаНай-големите банки във Великобритания се подготвят да се преместят извън страната през първите няколко месеца на 2017 г., съобщава вестник The Guardian, позовавайки се на главният изпълнителен директор на Асоциацията на британските банкери Антъни Брауни. По-малките банки пък планират да напуснат страната преди Коледа другата година.

Любомир Чолаков: Опасността Борисов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273269_%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80+%D0%A7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

 Какво умее Бойко Борисов?

Умее да печели избори. По това спор няма. Резултатите го показват.
Умее да говори ясно, разбираемо и просто. Това му е голямото предимство, което му осигуряваше и вероятно ще му осигурява и занапред печеленето на избори.

Струва ми се, че беше и добър главен секретар на МВР - макар, че тук специалистите ще се произнесат по-компетентно, някои имат възражения по въпроса.
Като кмет на София - също се справяше добре. Метрото тръгна, транспортните проблеми на столицата до голяма степен бяха решени.
Ех, де да беше строителен министър... Ножицата щеше да се захаби от рязане на лентички, а строителите нямаше да смогват да сменят разнебитения асфалт по току-що откритите магистрали.

С други думи - човекът се справяше и можеше да продължи да се справя и занапред с второстепенните проблеми на България.

За съжаление, България, освен второстепенни, има и първостепенни проблеми. И не просто първостепенни - а проблеми на живот и смърт. В съвсем буквалния смисъл смърт.

През 2012 г. тогавашният образователен министър Сергей Игнатов съобщи, че първокласниците, чийто майчин език НЕ Е български, са повече от онези с майчин език български.

С други думи: НЕ-българчетата на 7-годишна възраст са повече от българчетата.

Това не някъде в Кирибати или Танзания.
А в България.

Както си им е навикът на официозните български медии, тогава информацията беше подмината с мълчание. Какво да се прави - хората си пазят хляба. Етническата и демографска тема в България е табу. Повдигнеш я - и току-виж от съответните "неправителствени" организации, спонсорирани от правителството на САЩ чрез "Америка за България" и от някои зловещи уолстрийтски лихвари, проявят интерес към съответната медия. Хвръкна й лиценза, ако е електронна; или, току-виж, я отрязали от разпространителските мрежи, ако е печатна...

Но дали има по-важна тема за България?
Та нали тази информация още тогава означаваше, че през 2023 г. сред 18-годишните граждани на България българите ще са малцинство?
А мнозинството ще са ниско образовани (онези, които все пак избутат някак училище) и силно размножаващи се.

Някой да коментира тази тема?
Няма коментари по тази тема.

Това, че в публичното пространство по тази тема няма коментари, е разбираемо - политици, журналисти и чиновници си пазят хляба.
Блогерите, малкото независими сайтове и дежурните коментатори в социалните мрежи дъвчат следите в небето "кемтрейлс", извънземните и колко сме били велики в миналото.
Което също е разбираемо - 2023 година е далече, освен това на всеки темата му изглежда малко абстрактна и неатрактивна - къде-къде по зрелищни са Бокова, Кристалина (виж, Кристалина поне е наясно с важността на темата за демографията, нали още през 2013 г. предлагаше да приемем колкото може повече т. нар. "бежанци", които щели да "оправят" демографския ни проблем; на всичко отгоре излезе права, масовите изнасилвания по цяла Европа го доказват), фалитът на някоя банка, поредните простотии по разните телевизионни брадъри или предстоящите президентски избори.

Така, че липсата на интерес към годината 2023 сред политиците, чиновниците, журналистите и обикновените потребители на интернет е разбираема.

Но министър-председателят?

Голямата, реална, истинска власт в България е съсредоточена в ръцете на министър-председателя.
Още повече, когато президентът е жалко недоразумение, а парламентът - предимно купчина от пиявици, които гледат да се насмучат максимално за отредените им 4 години, защото никой не знае дали ще се докопа до вкусния кокал на следващия мандат.

И след като властта е съсредоточена в ръцете на министър-председателя, какво направи този министър-председател, в дадения случай Бойко Борисов, за решаването на най-важния проблем пред България - демографския?

Нищо не направи.
И нищо не прави.
И нищо не предвижда да прави.

Нещо повече: Бойко Борисов по всякакъв начин замазва, отбягва, заобикаля, дистанцира се, прави си оглушки, бяга, крие се като елементарна шушумига от този най-важен за България проблем.
Някой да го е чул да отговори на въпроса: след като българите официално ще бъдат малцинство в цяла България приблизително към 2040 г., и по любимите му магистрали, съответно, ще пътуват повече НЕ-българи - за кого ги строи тези магистрали?
За НЕ-българите?
 

Добре, и те са хора, нека пътуват.
Но какво направи той като министър-председател, в чиито ръце е цялата реална власт, за да бъде спряно демографското изчезване на българите?
А ако не знае какво да прави, тоест, щом не му стига собствен акъл - поиска ли акъл от някой друг?
Свика ли съвети, симпозиуми, конференции; въобще - събра ли експерти, специалисти, заинтересовани организации, за да се умува, обсъжда, дискутира и анализира как да бъде спрян демографската гибел на българите?

Не.
Нищо не свика.
Никъде в публичното пространство не се мярка и следа от информация министър-председателят на България да прави нещо за решаване на най-важния проблем пред България.
Следователно, най-важният проблем пред България просто не го интересува. Ако го интересуваше, щеше поне да намекне с нещо, нали така?

Добре, но щом не го интересува най-важният проблем на България - тогава защо е министър-председател на България?

Друг въпрос: щом този министър-председател не се интересува от най-важния проблем пред България, какъв е той (не проблемът, министър-председателят): полезен или опасен за България?
Имаме 10 секунди за отговор на въпроса. Всъщност, и 10 са много...

Но защо е така? Нима Бойко Борисов е глупав?

Не, не е глупав. За да вземеш властта почти от нищото ("почти", защото няма как да знаем дали някой, кой и защо го е подкрепял задкулисно - затова нека боравим с наличната информация) и да размажеш политическите си противници, за това се иска ум. Следователно, до момента на вземането на властта - тоест, като партиен лидер, не можем да го определим като глупак.

Но нали сега не е просто високопоставен партиец - а министър-председател?!

Министър-председателят в парламентарна република е фактическият държавен глава.

Президентът е нещо като крал в конституционна монархия - за фасон. За парлама. Кукла. Даже не на конци. Понеже няма защо да й се дърпат конците, тъй като е предназначена именно за това: нищо да не прави реално.

Още повече, че неистовата жажда за власт на Бойко Борисов го превръща не просто във фактическия държавен глава - а в съвсем реален диктатор, макар и забулен в бурката на непохватните и повече вредни, отколкото полезни, "демократични институции".

И това съвсем не е лошо.

Напротив, още Чърчил го е казал: "Демокрацията е най-лошата политическа система..." - останалата част от фразата е просто срамежливо оправдание.
Ако Чърчил не е достатъчен, може да отворим и "Общественият договор" на основоположника на съвременната европейска демокрация Жан-Жак Русо:

„Ако вземем термина в неговото буквално значение, истинс­ка демокрация никога не е имало и никога няма да има...
Никое управление не е така изложено на граждански войни и вътрешни размирици, както демократичното или народното управление...
Ако съществуваше народ от богове, той би се управлявал демократично. Толкова съвършено управление не е за хора”.
---------------------------
(Из Глава 4-та - "За демокрацията", от Книга 3-та на "Общественият до­говор". Който се интересува повече от демокрацията, може да кликне на: 
Демократура или Диктатура на демокрацията ).

Така, че диктаторските напъни, аспирации, желания, мераци и гьонсуратлъци на Бойко Борисов не са с негативен оттенък.
Напротив: един диктатор, имайки презумпция за държавата като за своя собственост, винаги се грижи за нея много по-добре, по-внимателно и по-старателно - отколкото поредният, преходен в рамките на 4 години "демократичен" илюзионист.
В историята монархиите и диктатурите винаги са побеждавали демокрациите. И сега е така, макар да е толкова старателно оградено с идеологически паравани, та не личи твърде от пръв, повърхностен поглед...

Истинската опасност, която Бойко Борисов представлява за България, не е в диктаторските му щения - а се корени съвсем другаде.
Това са две негови характеристики.
Едната се прояви едва, когато стана министър-председател, а другата си е просто черта на характера.

Тези два недостатъка на сегашния ни премиер са:

а) некадърност;

б) страхливост.

За некадърността нека отново да повторим: той беше кадърен полицай и кадърен кмет на София.
Но има един феномен, който се нарича "граница на компетентност".
Това означава, че всеки човек в своето развитие и изкачвайки се нагоре на следващото ниво, независимо в коя област, рано или късно достига края на своя лимит от кадърност.
Това е нивото, над което, ако се издигне, просто няма да се справи - без значение дали поради липса на знания, на умения или просто наличие на мързел.
Но Бойко Борисов не е мързелив, напротив: желанието за работа в името на грабване, задържане и експлоатация на властта просто блика от всичките му думи и действия.
Значи му липсват знания и умения за министър-председател.

Дори такова елементарно действие като подбора на кадри - което е азбука за всеки по-малък или по-значим лидер, той го владее толкова непохватно, че само "мачовската" му харизма и перфектното общуване (в смисъл на разбираемо говорене - основният му и главен политически коз!) с неопределената и/или неграмотна тълпа "избиратели" спасява и него, и партията му от политически разгром.
Плачевните кадрувания от рода на Плевнелиев и Кристалина Георгиева, която старателно ни убеждаваше през 2013 г. колко нямало нужда от ограда срещу т. нар. "бежанци", са само върхът на айсберга неспособници, на които той залагаше и залага.

Но кадрите, в сравнение с другата, основна проява на неговата некадърност, са все пак малкият проблем.
Защото неговата неспособност да бъде истински министър-председател личи най-вече и преди всичко в неумението му да формулира истинските и главните проблеми пред страната.
Да ги заяви пред всички.
С пълен глас.

Както например, прави Виктор Орбан...

На Виктор Орбан, независимо от отношението към него, не може да не се признае умението да говори с пълен глас за най-важните проблеми дори не само пред Унгария - а пред цяла Европа: бежанците, запазването на християнските ценности, необходимостта да бъдат спасявани преди всичко и най-вече християните.
Защото днес 100 хиляди християни годишно биват убивани само, защото са християни.
Тоест: в света по един християнин на всеки 5 минути бива застрелван, заколван, изгарян жив само, защото е християнин - по официалните статистики на ООН и Ватикана.

И Виктор Орбан не се страхува да говори това - на фона на гробовното (в съвсем буквален смисъл) мълчание по този въпрос от страна на лигаво-мазните еврочиновници от Брюксел.
Което превръща унгарския министър-председател не само в лидер на своята страна - но го и позиционира като един от лидерите на цяла Европа.
Защото това са истинските проблеми на Европа - етническите и религиозните.
Нещо повече - етническите и религиозни проблеми са били истинските и най-важните проблеми през цялата човешка история, от Древния Египет до наши дни.

Затова и Орбан говори за тях.

А за какво говори нашият министър-председател?
За саниране, асфалт и жалките разпри с коалиционните си партньори...

Вариантите са два.
Първи вариант: Бойко Борисов не вижда истинските проблеми пред страната - етническо-демографският и нашествието на нелегалните имигранти.
Това означава, че е некадърник.

Втори вариант: Бойко Борисов вижда истинските проблеми пред България, но го е страх да ги каже на висок глас.
Това означава, че е страхливец.

Впрочем, той има пълното основание да се страхува.

Но между страх и страхливост има огромна разлика. Всички хора изпитват страх - но страхливите отстъпват и се примиряват с факта, че толкова са им силиците.

А силните преодоляват страха си и продължават напред.

Бойко Борисов има всички основания да се страхува да говори за демографските, етническите, религиозни и нашественически проблеми пред България. Очевидно, той много добре вижда кой създава и задълбочава тези проблеми - т. нар. "соросоидни" организации и няколко дузини персони, финансирани от "Америка за България".
Всички го виждат, та той няма да го вижда...

Което означава, че Бойко Борисов много добре знае какво правят американците с онези, които слагат пръти в колелата на тяхната политика.
Няма как да не знае, че ако заговори открито, честно и почтено за демография, за измирането на българите, за агресивната, постоянна, ежедневна и ежечасна дискриминация на етническите българи в България - тоест, ако започне да говори истините за тези проблеми, че на всичко отгоре и да търси начини за решаването им, американците пък на свой ред ще потърсят решение на проблема "Борисов".
И вероятността просто да го убият е много голяма.
Дали ще го застрелят или взривят "неизвестни атентатори", или ще му бъде организирано заразяване с рак по модела на заразяването на лидерите в Южна Америка, които имат/имаха негативно отношение към САЩ - това са подробности.

Така, че Бойко Борисов има всички основания да се страхува.

Но тук вече идва разликата между страхът и страхливостта.

Щом те е страх и не можеш да преодолееш този си страх - тоест, не можеш да се заемеш с истинските проблеми, значи си страхлив министър-председател.
А щом си страхлив - не е трябвало да ставаш министър-председател.
Трябваше да си останеш кмет на София, защото това е била твоята граница на компетентност. Оттук нагоре си некадърен.

Та нима Виктор Орбан не е наясно кой организира, финансира, подпомага логистично и оправдава идеологически имигрантското нашествие в Европа? Можем ли да допуснем, че не го е страх от американското отмъщение? Ако не го е страх - значи е глупак. А понеже Орбан явно не е глупак, но има смелостта да говори за истинските проблеми пред неговата страна, та и пред Европа - значи е преодолял страха си.
Човек, който преодолява страха си, не е страхливец.
Той е смел човек.

А онзи, който отстъпва пред страха - е обикновен страхливец.
Разбира се, страхливостта на страхливеца си е негов личен проблем - но само, ако от това не зависят други хора.
А щом от това зависи цяла държава - значи, страхливостта на Бойко Борисов не е негов личен проблем. Неговата страхливост е държавен и национален проблем. Именно тя, тази страхливост, до голяма степен го прави и некадърен да се справя със задълженията си на министър-председател - и да се опитва да прикрива собствената си гузност (ако я изпитва) с измислени "коалиционни" и други квази-проблеми, и да се оправдава слугински с "началниците" от Брюксел.

В нашата история, ако се върнем към ХІV-ти век, има друг такъв некадърен, неспособен и страхлив държавник - Иван-Шишман. Единственият балкански владетел, който не влиза в нито едно сражение с турците. Всички други се бият - и сръбският княз Лазар, и Мирча Влашки, и гърците, чак от Европа идва на помощ специален кръстоносен поход, воден от унгарския (да, още по онова време Унгария!) крал Сигизмунд. А нашичкият исторически цар-помияр, вместо да се сражава, извършва най-позорната и срамна постъпка в българската история - дава сестра си в харема на султана. Но и това не го спасява, та трябва да се крие в Никопол, където нашествениците го заколват като добитък.

Страхливостта никога никого не е спасявала. Страхливецът е опасен за себе си - но когато е начело на държавата, е най-опасен за самата държава.

Именно затова страхливостта, пораждаща перманентна некадърност, превръща Бойко Борисов в опасност №1 за България.

Любомир Чолаков 




Хиляди варненци остават без вода до утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=334060

Заради аварии абонатите в няколко варненски района ще останат без вода до утре сутринта, съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net. Островна зона, "Аспарухово", "Галата", село Звездица, Джанавара, местност Лазур - до ловнорибарска хижа, ще са без вода до 6 часа утре - 24 октомври.

Много причини да пием сутрин на гладно вода с лимон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/273268_%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BC+%D1%81%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%

 - Топлата вода с лимон помага на храносмилането. Нейният атомен състав прилича на слюнката и на солната киселина на стомашния сок.

Лимонът е много полезен за храносмилателната система, защото съдържа лимонена киселина. Тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отдеянето на стомашен сок и храносмилането.

- Черният дроб изработва повече ферменти от водата с лимон, отколкото от друга храна.

Водата с лимон чисти черния дроб. Лимоненият сок стимулира черния дроб да изхвърля токсините, а водата извежда тези шлаки навън.

- Топлата вода с лимон помага на естественото изпразване на червата.

 

Водата с лимонен сок може да нормализира храносмилателната функция и да изведе от организма токсичните вещества.

- Лимонът е мощен антиоксидант

Водата с лимон е незаменим за нормалния метаболизъм, защитава организма от свободни радикали, извежда холестерола и укрепва имунната система, защитава ни от преждевременно стареене.

- Лимонът има високо съдържание на калий

Калият е важен минерал, който работи с натрия за плавното електрическо предаване в главния мозък и нервната система. Депресията, тревогата, страхът често са следствие от ниско ниво на калия в кръвта. Нервната система се нуждае от достатъчно количество калий за осигуряване на устойчиви сигнали към сърцето. Така че здравето на вашето сърце непременно ще се подобри след редовно приемане на вода с лимон.

- Освен това в лимона се съдържат калций и магнезий в добро съотношение.

Калцият е нужен за костите, предотвратява рахит и остеопороза, а магнезият е важен за здравето на сърцето.

Лимонът съдържа следните витамини: каротин - 0,01 мг, витамин В1 – 0,04 мг, витамин В2 – 0,02 мг, витамин В5 – 0,2 мг, витамин В6 – 0,06 мг, витамин С – 40-70,0 мг, витамин РР-0,1 и микроелементи: калций, калий, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Витамин Р в съчетание с витамин С е отлично средство да укрепване на съдовете.

- Вода с лимон моеж да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Особено е полезен лимонът при начален и умерен стадий на хипертонична болест, когато налягането не се повишава над 160/90. Ефективната лечебна доза е сокът от два големи лимона на ден. Като се започне лечение с лимон, трябва редовно да се измерва артериалното налягане и щом то се понижи (а това е възможно след 2-3 седмици), да се намали дозата на приеманите хипотензивни препарати или изобщо да се откажете от тях.

- Водата с лимон създава ефект на алкализиране в организма

Дори ако я пиете непосредствено преди хранене, това ще помогне на вашия организъм да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е вашият организъм към болестите.

Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция, тъй като органичните киселини, влизащи в състава на пресните плодове, се дисоциират не като киселини, а като основи, отделяйки хидроксилната ОН-група с отрицателен заряд, т.е. група – носител на електрон. Затова всички сурови кисели плодове алкализират организма. Що се отнася до лимона, той може да дава алкална реакция за сметка на витамините-антиоксиданти, които се съдържат в него.

- Водата с лимон помага да се разреди пикочната киселина, която, като се натрупва, води до болки в ставите и подагра.

Водата, разредена с натурален лимонов сок, благоприятно влияе на работата на ставите, като намалява болката не само в ставите, но и в мускулите.

- Водата с лимон помага за намаляване на слузта в организма.

В лимонения сок има огромно количество витамин С, който помага на храносмилането, а също така повишава имунитета.

- Водата с лимон извежда мазнините, помагайки за намаляване на теглото и придавайки на организма допълнителен тонус.

В лимона се съдържат вещества, които разграждат мазнините. Лимонената киселина може да усилва секрецията на стомашния сок и да ускорява обмяната на веществата. Пектинът може да нормализира нивото на захарта в кръвта, а също да чисти лимфния поток.
Как и кога да се пие вода с лимон

За тази цел трябва да се използва топла пречистена или изворна вода. Вземете половин чаша топла вода без захар и изстискайте там най-малко половин лимон. Най-добре използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия.

След пиене на вода с лимон трябва да си изплакнете устата, за да се избегне увреждане на зъбния емайл от лимонената киселина.

За защита на емайла на вашите съби изчакайте поне половин час, преди да почистите зъбите си след консумация на лимонов сок.

Вода с лимон трябва да се пие сутрин на гладно и да не се закусва веднага.

Някои препоръчват водата да се пие един час преди ядене за постигане на максимални резултати.
Вода с лимон за отслабване

Калоричността на лимона е семо 31 ккал. на 100 г. Диетолозите смятат, че лимонът е полезен за отслабване.

Първият прием на вода с лимон направете сутринта. Нагрейте вода като за чай. Отрежете кръгче лимон и го пуснете вътре. Такава напитка помага за ускоряване на работата на храносмилателната система и разгражда мазнините.

А през деня изяжте няколко късчета лимон, това още повече ще ви помогне за постигане на желания резултат. Пектинът, който се съдържа в лимоните, помага за намаляване на апетита.

С помощта на вода с лимонов сок можете да изчиствате организма си. Можете да смелите целия лимон (с кората) и тази каша да добавяте във водата през деня. Тази напитка помага за детоксикация на организма.

За по-бързо намаляване на теглото помага настойка от зелен чай, в която са добавени две чаени лъжички ябълков оцет и кръгче лимон.

Като приемате вода с лимон за отслабване, старайте се да пиете повече чиста вода. Това не само ще помогне за по-бързо отслабване, но и няма да позволи на лимоновия сок да разруши с киселината си вашия стомах. Паралелно консумирайте повече плодове и зеленчуци, които са богати на фибри, което намалява чувството за глад. Слагайте лимонов сок и в салатите.

Водата с лимон за отслабване в комплекс с диета и проста гимнастика дава най-ефективен резултат.

Мед и лимон за отслабване

Мед и лимон за отслабване е оптимална комбинация и по-щадящ начин, отколкото обикновената вода с лимон за отслабване. Всяка сутрин пийте на гладно чаша вода с разтворени в нея две лъжички мед и две лъжички лимонов сок. Такава рецепта се използва от незапомнени времена за по-бързо отслабване.

Още няколко съвета за отслабване в домашни условия:

- формулирайте правилно целите си и препрограмирайте вашия разум;
- физическо натоварване (бягане или бързо ходене, йога и пр.)
- следете успехите си и бъдете отговорни
- поддържайте идеалното си тегло
- вярвайте в успеха и бъдете щастливи!

Вярно ли е, че за отслабване е полезно да се пие топла вода на гладно?

Да, действително, чаша топла вода с 2 супени лъжици лимонов сок сутрин на гладно е много полезно, защото през нощта стомахът събира всякакви токсини и слуз, която се натрупва по стените и сутрин такава напитка ще измие цялата слуз и ще подготви стомаха за нормална работа.

А вечер един час преди лягане трябва да се изпива същото, само че с 1 ч.л. мед и със стайна температура. Такава напитка през нощта ще събере всичко вредно и ще го изведе от организма сутринта.
Как да се използва вода с лимон за отслабване

Водата с лимонов сок е много е ефективно средство за отслабване. Трябва да се употребява именно вода, а не чай, защото организмът губи сили за смилане и усвояване на чая, а водата преминава през стомашно-чревния тракт мигновено.

Сокът от лимон помага на черния дроб да отделя повече жлъчка, а водата ви помага да се избавите от излишните течности в организма и преминава през застойните явления, като по този начин изчиства стомашно-чревния тракт от излишната жлъчка и слуз.

Но за постигане на подобен ефект трябва да се пие вода с лимон всеки ден. При това трябва да се изпива 2 литра чиста вода, защото сокът от лимон дразни стомаха и ако се употребява в големи количества, може да се появи гастрит или дори язва.

Заедно с водата трябва да се използват плодове и зеленчуци, защото те съдържат фибри за нормализация на храносмилането. В салатите от зеленчуци можете да добавите малко количество лимонов сок, но именно малко.

За да започнете да следвате диета на лимонов сок, трябва да разбирате нейните принципи. По-долу ще разкажем за няколко вида диети с лимонов сок и чиста вода.

Сутрин затоплете чиста вода и добавете лимон. Можете да отрежете парченце лимон и да го сложите в чашата, за да отдаде всичките си полезни вещества.

Желателно е да изпиете водата примерно в 7-8 ч. сутринта. Това помага за разграждане на мазнините, които са останали в стомашно-чревния тракт (СЧТ) от предишния ден. Водата не трябва да се пие много бързо, пийте я постепенно в течение на 20 минути.

Изстискайте сока от половин среден лимон, а след това го добавете в 200 грама чиста вода. За да подсладите водата, можете да сложите 5 грама мед. Използвайте напитката половин час преди закуска и 20 минути преди лягане.

Вземете един лимон и го пуснете през миксера. Получената смес добавяйте във водата постепенно. За един ден можете да използвате половината от получената смес. Изпивайте около 2-3 литра чиста вода на ден.

За ускоряване на обмяната на веществата и за увеличаване на количеството стомашен сок можете да употребявате лимонов сок преди ядене.

Разредете 50 грама сок с 50 грама вода и го изпийте 15 минути преди ядене. Благодарение на това храната ще се смели 2-3 пъти по-бързо, но в някои случаи може да се появят киселини в стомаха.

Както е известно, зеленият чай много добре извежда излишната вода от организма. Неговото действие може да се подобри, ако се добави кръгче лимон и 20 грама ябълков оцет. Пийте тази напитка 3 пъти в ден на малки глътки, желателно по време на ядене.

Ако имате гастрит или страдате от киселини в стомаха, трябва да се откажете от гореизброените рецепти. Трябва да употребявате вода с мед и захар, защото глюкозата в меда неутрализира негативното въздействие на лимонената киселина. Медът съдържа полезни вещества, укрепва стомаха и подобрява храносмилането. Но медът губи полезните си свойства, ако го нагреете силно. Не добавяйте мед в гореща вода, охладете водата, преди да я изпиете.

Гастроентеролозите препоръчват да се пие вода с лимонов сок половин час преди ядене на празен стомах. Това помага за по-добро усвояване на храната. Желателно е да се употребява такава вода преди сън, защото тя ще разтвори натрупаните през деня шлки. Ако пиете водата преди лягане, пийте я наведнъж. Това може да възбуди нервната система, затова пийте водата един час преди лягане.

Особено е актуално да се пие вода с лимон вечер, за да се избавите от желанието да хапнете. Водата запълва стомаха и започва очистителни процедури, които моментално притъпяват чувството за глад.

Лимоновият сок съдържа множество минерали и витамини, които укрепват нервната система. Затова не трябва да се пие вода 10-20 минути преди лягане, нервната система ще е възбудена и няма да можете да заспите.

Преди да започнете да приемате вода с лимонов сок, трябва да се консултирате с лекар, защото тя изчиства черния дроб и червата и, ако имате хронични заболявания, те могат да се обострят.

Може ли да се пие лимонов сок при повишена киселинност?

Може ли да се пие вода с лимон на гладно при гастрит или язва?

Водата с лимонов сок е противопоказана при язва и гастрит и нейната употреба може силно да навреди на болния.

Лимонов сок не трябва да употребяват хора, които страдат от гастрит, язва, панкреатит, холецистит, хепатит, ентероколит, болест на жлъчните пътища. 

Заместител на кафето

Чаша вода с лимон, изпита на гладно, дава същия ободряващ ефект, както кафето. Затова, ако искате да се избавите от кофеиновата зависимост, пийте вода с лимон, която ще ви ободри и ще ви зареди с енергия за целия ден ;-).

Сутрин на гладно изпийте чаша вода

Изпитата сутрин на гладно чиста вода не само ще запълни стомаха ви, но и ще подобри работата на целия организъм. Същото се препоръчва да се прави и вечер преди лягане.

Сутрин човек трябва да пие вода, защото по това време работят бъбреците и червата, които извеждат токсичните вещества. Ако сутринта не изпиете на гладно хладка вода, бъбреците се блокират. Цялата течност, изпита сутринта, се извежда от организма, като го изчиства.

Организмът не усвоява преварена вода, затова трябва да се пие сурова. Ако нямате възможност да пречистите водата, използвайте преварена с добавка на мед, ябълков оцет или лимонов сок. Сутрин на гладно изпивайте поне 2 чаши хладка вода и 2-3 чаши вода с мед в течение на два часа.

Полезно ли е да се пие гореща вода на гладно?

Гастроентеролозите препоръчват сутрин да се пие гореща вода, защото това помага за извеждане на шлаките и токсините. Така се задейства цялата храносмилателна система. През нощта по стените на стомашно-чревния тракт се натрупват слуз, остатъци от храна, стомашен сок, които се измиват от горещата вода. Именно затова при такава процедура се наблюдава слабителен ефект.

С водата от организма се извежа излишната жлъчка. Горещата вода разслабва жлъчния мехур и той се избавя от излишната жлъчка.

Няма смисъл да се пие гореща вода на пълен стомах, това трябва да се прави само на гладно. Така се създават и благоприятни условия за храносмилане на закуската.

 

За получаване на лечебен ефект е достатъчно да изпиете на малки глътки 1 чаша топла течност.

За лечебни цели трябва да се използва само вода. Чай, кафе, сок и други течности не са подходящи. Чистата питейна вода ускорява естествените обменни процеси, доставяйки кислород и хранителни вещества към клетките на организма.

Преварена вода не е подходяща за тази цел. Трябва да се пие сурова вода. Ако се пие чешмяна вода, тя трябва допълнително да се пречисти или да се използва сок от лимон. Освен изчистване, такава вода ще помогне за подобряване на дренажа и за извеждане на шлаките.

Важна е температурата на водата. Тя трябва да е 30-40 градуса, т.е. да е топла, но не вряла.

Студената вода "шокира" организма и дразни стомашно-чревния тракт.
С помощта на топлата вода организмът бавно се събужда и храносмилателната система меко се задейства.




Две каки, главен прокурор и премиер в един запис (без да броим кучето)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/23/2849080_dve_kaki_glaven_prokuror_i_premier_v_edin_zapis_bez_da/?ref=rss


Близо година след началото на скандала с изтичането на записите на разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, нейната колежка Румяна Ченалова и Момчил Мондешки, вместо отговори има мълчание. От ВСС, от прокуратурата, от представителите на изпълнителната власт, от представтелите на адвокатурата, от медиите.

Въпросите:
- Кой е направил записите?
- Кой ги разпространява?
- Защо се пускат в моментите, в които се пускат?
- Каква е...

Преглед на печата - 23 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=334056

Неделните вестници съобщават аз уникални находки на дъното на Черно море. "44 корабокрушения във водите на Черно море са проучени от експертите от Центъра по подводна археология в Созопол през тази година. Данните от тях бяха представени на кръгла маса "Културното наследство на Черноморска Странджа през погледа на изследователите", която се провежда три дни в Ахтопол, съобщи БНР.

Днес е крайният срок за участие в играта "Джак Ричър: Не се връщай"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/10/23/2848765_dnes_e_krainiiat_srok_za_uchastie_v_igrata_djak_richur/?ref=rss


Днешният 23 октомври е последният шанс за участие в най-новата киноигра на "Дневник" "Джак Ричър: Не се връщай".

Филмът с Том Круз тръгна по кината в петък, а правилен отговор на въпроса, свързан с него до 23:59 днес
дава шанс на читателите да спечелят 5 броя от романа на Лий Чайлд, на който е базиран филма, два брандирани суитчъра и 3 бр. брандирани мобилни батерии.


Във втория филм от сериите Том Круз се завръща като бившето военно ченге Джак Ричър. Новата му...

Облачно и с мъгли днес

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5828695

Облачно и с мъгли днесАтмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още ще се повиши. Днес ще бъде предимно облачно, на места в равнините – мъгливо. Само в отделни райони ще преръми. Ще духа слаб в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване