12/06/16 17:11
(http://www.klassa.bg/)

Прегръдките на Лозан Панов с адвоката на Цветан Василев са смущаващи!

 Скандалът с извадените от БЛИЦ бомбастични снимки на председателя на ВКС Лозан Панов с адвоката на Цветан Василев - Бранимир Банков продължават да бъдат обект на коментари в съдебната власт. Медията ни потърси за коментар г-н Димитър Узунов, временно председателстващ ВСС. Ето как Узунов отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.
- Г-н Узунов, кога ВСС ще провери подадения срещу Лозан Панов сигнал, от който става ясно, че той е в съмнителни отношения с босове на строителната компания "Мегатурс", която печели всичките си дела в ръководения от него съд, и с един от адвокатите на Цветан Василев - Бранимир Банков?
- Все още този сигнал е в Етичната комисия към Висшия съдебен съвет, но смятам, че той съвсем скоро ще бъде разгледан. Смятам, че по този сигнал трябва да бъде извършена задълбочена проверка.
 

Не виждам какво е различното между данните, които се съдържат във въпросния сигнал и т.нар. афера "Янева гейт", която бе така шумно раздухана в определени издания.

- Какво трябва да проверят членовете на ВСС по този очевидно задкулисен случай?
- Трябва да се извърши проверка за търговия с влияние от страна на Лозан Панов. Прегръдките му с лицата от публикуваните снимки са доста смущаващи.

Категорично съм на мнение, че е необходима проверка.

- Ще поискате ли от Лозан Панов да предостави разпечатки от телефонните си разговори и SMS-ите, за да се види с кого и в какъв времеви период е контактувал?
- Не мога да ви кажа точно в този момент, но съм на мнение, че той трябва да предостави тези данни. При далеч по-безобиден казус аз предоставих разпечатките от телефонните си разговори (Димитър Узунов визира случая с измисления скандал, който Лозан Панов раздуха, след SMS, който му бе препратил министър-председателя Бойко Борисов - бел. авт.).

Според мен самият Панов има интерес да бъде направена обективна проверка.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване