Нойер за четвърти път бе избран за най-добър вратар в света

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/12/27/2890745_noier_za_chetvurti_put_be_izbran_za_nai-dobur_vratar_v/?ref=rss


Вратарят на "Байерн" (Мюнхен) и националния отбор на Германия Мануел Нойер бе определен за най-добър вратар в света за четвърта поредна година в анкетата на Международната федерация по футболна история и статистика.

В допитването са се участвали футболни експерти от 56 страни.

30-годишният Нойер е получил 156 точки. Втори е вратарят на "Ювентус" и националния тим на Италия Джанлуиджи Буфон с 91 точки.

Място в челната тройка има и португалският вратар на...

53-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Павликени

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632726

53 - годишна жена от Павликени пострада при пътен инцидент на Бъдни вечер.На 24 декември  лек автомобил "Пежо" при движение на заден ход блъснал пресичащата жена. 19 - годишният шофьор не видял пешеходката, която пресичала пътното платно на необозначено за целта място. Пострадалата  е настанена за наблюдение в МОБАЛ във Велико Търново с комоцио, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол на водача е положителна. Дрегерът отчел  0,31 промила алкохол. В РУ Павликени е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, ...

Русия иска да подкопае ЕС отвътре, обяви Плевнелиев

http://www.mediapool.bg/rusiya-iska-da-podkopae-es-otvatre-obyavi-plevneliev-news258197.html

Русия водисъзнателна политика, целяща да подкопае Европейския съюз (ЕС) отвътре, обяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от БТА. По думите му Кремъл прави това чрез подкрепата за ултранационалистически партии или движения. Той смята, че Русия опитва да постигне на базата на нова идеологическа платформа същата цел, която някога е искал да постигне и Съветският съюз – "отслабването на Европа и разпространяването на съмнения в ценностите на демокрацията и правовата държава". Москва преследва тази цел и в интернет, посочва Плевнелиев, допълвайки, че има доста индикации за руско финансиране на антиевропейски партии и медии в България. Той заявява, че когато още преди няколко години е предупреждавал за руската политика, чиято цел е систематично да насърчава в интернет отхвърлянето на европейските ценности, някои политици са определяли неговите предупреждения за преувеличени. "Днес обаче за никого не е тайна, че тази политика е организирана и провеждана с ясната цел да бъде дестабилизиран ЕС", обобщава държавният ни глава. Според Росен Плевнелиев на хората в ЕС трябва да бъде обяснено "какво се случва и какво цели руската пропаганда".

Грипната вълна в страната подрани с около месец

http://www.mediapool.bg/gripnata-valna-v-stranata-podrani-s-okolo-mesets-news258196.html

Грипната вълна дойде около месец по-рано от очакваното тази година, съобщи пред БНР главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му повечето регистрирани до вторник случаи са от щама "Хонконг". "Вероятно до края на януари ще е минала грипната вълна във всички райони на страната. Клиничната картина е абсолютно типична с рязко начало, с висока температура, силно проявено главоболие. Подчертана е обща аденамия – тази отпадналост. Човек наистина се чувства в невъзможност да продължи да ходи на работа, на училище, налага се да си остане вкъщи. Това обикновено продължава не повече от два-три дни, но има и остатъчни явления като кашлица, а тази отпадналост понякога продължава по седмица", обясни д-р Кунчев.  В Пловдив бързо се увеличава броят на заболелите от грип и респираторни заболявания, а областта е в предепидемична фаза. От Регионалната здравна инспекция съобщават, че само за седмица броят на заболелите се е повишил почти двойно и стойностите вече са 171 болни на 10 000 души. От Спешния център в Пловдив подчертаха, че само в почивните дни около Коледа над 100 души са потърсили лекарска помощ заради висока температура.  "Всичко това означава, че сме в предепидемична обстановка", коментират здравните инспектори. Епидемия обаче няма да бъде обявявана, докато не са готови резултатите от Националната референтна лаборатория в София. Оттам с категоричност трябва да установят при колко от регистрираните случаи наистина става въпрос за грип, допълва БНР. 

Намериха лодката на изгубените рибари край Дуранкулак

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632725

Лодката на двамата изчезнали рибари от Дуранкулак е открита на около 2,5 км от брега, оплетена в мрежи, съобщиха от община Шабла. Екип водолази на Военноморските сили са огледали района, но от двамата мъже - на 49 и 28 години, досега няма следа. Двамата рибари са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето, за да извадят рибарските си мрежи в очакване в близките дни метеорологичните условия да се влошат. След сигнала за изчезването им в спасителната акция се включиха катери, екипаж на хеликоптер "Пантер" от състава на Военноморските ...

Багдатис, Алмагро и Жил Мюлер ще допълнят тенис турнира в София

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/12/27/2890744_bagdatis_almagro_i_jil_mjuler_shte_dopulniat_tenis/?ref=rss


Бившият финалист от Australian Open Маркос Багдатис, достигалият до номер 9 в света Николас Алмагро и световният №34 Жил Мюлер ще се включат в тенис турнира"Гаранти Коза София оупън".

Днес беше обявен финалният списък с 21 участници, които ще влязат директно в основната схема по място в ранглистата.

Четирима ще влязат от квалификациите, а тепърва организаторите ще решат на кого да дадат трите "уайлд кард".

Между 5 и 12 февруари в зала "Арена Армеец" ще играят...

Парното и топлата вода няма да поскъпват до края на отоплителния сезон

http://www.mediapool.bg/parnoto-i-toplata-voda-nyama-da-poskapvat-do-kraya-na-otoplitelniya-sezon-news258195.html

Парното и топлата вода няма да поскъпват до края на този отоплителен сезон, декларира пред медиите председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод предвижданото 5-процентно увеличение на цените на природния газ от януари. "Категорично мога да заявява, че от 1 януари при потвърждаване на нашето решение, няма да има промяна в цената на топлинната енергия. Също веднага мога да кажа, че това ще важи и за високоефективната електроенергия, произведена по комбиниран начин от българските топлофикации, които се захранват с енергоносител природен газ", заяви Иванов след заседание на регулатора във вторник. По време на него от "Булгаргаз" обиясниха, че очакват загуба от около 34 млн. лева, ако КЕВР потвърди решението на работната група цената на природния газ от 1 януари 2017 г. да се вдигне с 5, а не с 13.53%. Според компанията в резултат на корекциите на КЕВР цената за крайните потребители става под доставната цена. "Булгаргаз" очаква загуби от 24 млн. лева за цялото тримесечие за търговията с газа. В допълнение компанията ще загуби 10 млн. лева и ако курсът на долара спрямо лева се запази на ниво от 1.78 лева за един долар през следващите месеци. Председателят на КЕВР Иван Иванов обаче посочи, че през 2016 г. "Булгаргаз" има надвзети приходи в размер на около 40 млн. лева в резултат от решенията на енергийния регулатор през годината. По думите му "Булгаргаз" не е в състояние на сериозен дефицит. От "Топлофикация София" заявиха, че цената на газа не трябва да се увеличава изобщо или ако бъде увеличена, трябва да поскъпне и топлинната енергия. Окончателното решение за цената на газа през новото тримесечие ще бъде взето на закрито заседание в последния работен ден на годината – 30 декември.

Над 130 бездомни са настанени в кризисен център в София

http://www.mediapool.bg/nad-130-bezdomni-sa-nastaneni-v-krizisen-tsentar-v-sofiya-news258194.html

132-ма души са настанени в кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал „Захарна фабрика“ само за изминалото денонощие, съобщи пред “Фокус” управителят му Драгослава Лунджова. Капацитетът на центъра е 170 легла, но за празниците са осигурени и 50 походни, обясни тя.  За Бъдни вечер и Коледа за настанените е била осигурена празнична вечеря. Неправителствени организации пък са раздавали подаръци – шалове, шапки и ръкавици. 

Над 130 бездомни са настанени в кризисния център в София

http://www.mediapool.bg/nad-130-bezdomni-sa-nastaneni-v-krizisniya-tsentar-v-sofiya-news258194.html

132-ма души са настанени в кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал „Захарна фабрика“ само за изминалото денонощие, съобщи пред “Фокус” управителят му Драгослава Лунджова. Капацитетът на центъра е 170 легла, но за празниците са осигурени и 50 походни, обясни тя.  За Бъдни вечер и Коледа за настанените е била осигурена празнична вечеря. Неправителствени организации пък са раздавали подаръци – шалове, шапки и ръкавици. 

Путин откри газопровода до Крим

http://www.cross.bg/krim-dmitriii-rysiya-1529773.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин даде начало на подаването на газ за Крим от континенталната част на Русия след приключване на присъединяването на газопреносната система на полуострова към Русия, предаде РИА Новости. По думите на прессекретаря на президента Дмитрий Песков, началото на подаване на газта "дава възможност и създава съответни резерви в газовите мощности за икономическото развитие на Крим, за изпълнение на съответните програми за развитие". В церемонията на пусковия режим на видеоконференция в Москва и Крим участваха държавният глава на Крим Сергей Аксенов и временно изпълняващия длъжността губернатор на Севастопол Дмитрий Овсянников, а също и генералният директор на Държавното унитарно предприятие "Черноморнефтегаз" Игор Шабанов. Общата дължина на газопровода е 358,7 км, включително двете тръби през езерото Тузла и Кичерския пролив, а също и газопроводната точка на Симферопол в продължение на 27,3 км.  

Багдатис, Мюлер и Клижан също ще играят на турнира в София

https://www.24chasa.bg/sport/article/5959519

Багдатис, Мюлер и Клижан също ще играят на турнира в СофияМъжката тенис асоциация АТР публикува списъка на участниците в основната схема на Garanti Koza Sofia Open. От него става ясно, че в турнира ще се включат още Маркос Багдатис, Жил Мюлер и Мартин Клижан. Garanti Koza Sofia Open ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец“ от 5 до 12 февруари 2017 г.

Вижте последните снимки на Джордж Майкъл

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959488

Вижте последните снимки на Джордж МайкълПоследните снимки на Джордж Майкъл са направени през септември. Папараци успяват да щракнат звездата да вечеря в ресторант в близост до дома му в Оксфордшър. От снимките се забелязва, че Джордж Майкъл е видимо уморен, пише The Sun. Джордж Майкъл обявява открито своята хомосексуалност през 1998г., след инцидент в обществена тоалетна.

Румънският президент отхвърли предложението жена-мюсюлманка да бъде новият премиер

https://www.actualno.com/balkani/rumynskijat-prezident-othvyrli-predlojenieto-jena-musulmanka-da-byde-novijat-premier-news_584097.html

Румънският президент Клаус Йоханис отхвърли предложението на спечелилата парламентарните избори в страната този месец Социалдемократическата партия да номинира за министър-председател Севил Шайде, предаде New York Times. Ако предложението на левицата беше прието, тя щеше да

Лодката на изчезналите рибари е открита

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/27/2890736_lodkata_na_izcheznalite_ribari_e_otkrita/?ref=rss


Лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак, е била намерена. От двамата мъже обаче няма следи, съобщават техни колеги пред БиТиВи във вторник (27 декември 2016 г.)

Около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето в понеделник (26 декември 2016 г.) да търсят мрежите на изчезналите.

Така, по пътя на мрежите. те са попаднали и на потъналата рибарска лодка. Водолаз-доброволец е потвърдил, че това е техният плавателен съд.

Днес се...

38 кв. м със спалня зад колоната и веранда

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5959520

38 кв. м със спалня
зад колоната и верандаЖилището от 38 кв. м се намира в Стокхолм и работата на дизайнера Андерс Стенинг по него е финализирана през октомври. Малко след това собственикът го обявява за продажба, купувач се намира веднага и сделката е сключена на цена от 314 000 евро. Квартирата е в типичен скандинавски стил - светла и без излишни мебели и аксесоари и с ясно изразено

Кои тенисисти идват за турнира в София през февруари

http://offnews.bg/news/n_1/n_643061.html

Мъжката тенис асоциация АТР публикува списъка на участниците в основната схема на Garanti Koza Sofia Open. Второто издание на турнира ще се проведе в София, зала "Арена Армеец" от 5 до 12 февруари. В него, освен известните до момента имена, ще се включат още Маркос Багдатис, Жил Мюлер и Мартин Клижан. В турнира ще участват 21 играчи. Четирима от тях ще влязат в основната схема от квалификациите, предстои обявяването на тримата, които ще получат "уайлд кард". 11 от тенисистите са в Топ 50, четирима от тях са сред първите 20 в света. Дебют на Garanti Koza Sofia Open ще направят двама тенисисти, достигали до топ 10 на ранглистата. Това са кипърецът Маркос Багдатис и испанецът Николас Алмагро. Багдатис стигна до №8 в света през август 2006 година. Същия сезон той игра финал на Откритото първенство на Австралия. В кариерата си 31-годишният тенисист от Лимасол има 4 титли и общо 13 финала. Алмагро беше девети в класацията на АТР през май 2011 година. Той е спечелил 13 титли до момента. В основната схема влиза и 280-ият в ранглистата поляк Йежи Янович. Той се завърна след контузия и използва т. нар. защитен ранкинг (protected ranking), който му дава право да участва с 94-ото си място преди травмата. Ето и пълния списък на играчите според мястото им в ранглистата: 1. Доминик Тийм (Австрия, №8) 2. Давид Гофен (Белгия, №11) 3. Роберто Баутиста Агут (Испания, №14) 4. Григор Димитров (България, №17) 5. Виктор Троицки (Сърбия, №29) 6. Филип Колшрайбер (Германия, №32) 7. Жил Мюлер (Люксембург, №34) 8. Мартин Клижан (Словакия, №35) 9. Маркос Багдатис (Кипър, №36) 10. Николас Алмагро (Испания, №44) 11. Андрей Кузнецов (Русия, №46) 12. Михаил Южни (Русия, №57) 13. Робин Хаасе (Холандия, №59) 14. Адриан Манарино (Франция, №60) 15. Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина, №77) 16. Джон Милман (Австралия, №84) 17. Стив Дарси (Белгия, №86) 18. Андреас Сепи (Италия, №87) 19. Николоз Басилашвили (Грузия, №94) 20. Йежи Янович (Полша, №94/280) 21. Дуди Села (Израел, №96). За Garanti Koza Sofia Open Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в „Арена Армеец“. Цените на „Горещия билет” за най-голямото спортно събитие в София започват от 10 лв. и се продават в мрежата на Eventim. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.

НАП дава 1355 на прокурор за укрити данъци

http://econ.bg/Новини/НАП-дава-1355-на-прокурор-за-укрити-данъци_l.a_i.734505_at.1.html

Данъчни са хванали 1355 българи с укрити данъци и неплатени осигуровки в размер на 126 млн. лв. през тази година, отчете вчера НАП.  След...

Как президентският вот завъртя политическата рулетка у нас

http://www.investor.bg/analizi/85/a/kak-prezidentskiiat-vot-zavyrtia-politicheskata-ruletka-u-nas-230977/

Политическата 2016 г. донесе оставка на правителството, редица партийни движения и промени във важни закони

Криминални типове биха опонент след свада в механа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959494

Криминални типове биха
опонент след свада в механаДвама криминално проявени са санкционирани за хулиганство в Еленско, съобщи МВР-Търново. На 24-ти декември около 02.00 часа на телефон 112 е получено съобщение, че в механа на хотелски комплекс в еленското село Горско ново село е възникнал скандал. Служители на реда установили, че А.Г. на 22 години от същото село, осъждан за шофиране без книжка,

Радиоводеща получи предложение за брак в ефир (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5959506

Радиоводеща получи предложение за брак в ефир (видео)Предложение за брак получи журналистката от Радио Стара Загора Елена Буюклиева по време на предаването „Свободна зона“. Нейният приятел Недко Недев влезе внезапно в студиото с красив букет и поиска официално ръката ѝ в ефир, като ѝ подари годежен пръстен, съобщава NOVA. Изненадата била подготвяна няколко дни от колеги в радиото.

Жителите на село Хитрино получиха дарения от Община Свищов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632723

Жителите на село Хитрино получиха дарения от община Свищов за Коледните празници.Пълен бус с хранителни продукти, почистващи препарати, хигиенни консумативи, топли завивки, чаршафи и няколко електроуреда пристигна в Кризисния щаб в село Тимарево, намиращо се на 3 км. от Хитрино. Отговорникът на щаба  г-жа Нергюл Ахмед благодари сърдечно на жителите на Свищов за тяхната съпричастност и на Община Свищов за проведената благотворителна акция. Сол, захар, брашно, ориз, зрял боб, леща, макаронени изделия, консерви и буркани, олио, оцет, веро, белина,...

Как реагират домашните любимци на репликата "добро момче" (галерия)

http://offnews.bg/news/n_1/n_643060.html

Какво се случва с домашния ви любимец, когато го наречете "добро момче" или "добро момиче"? Сайтът BoredPanda подбра най-добрите попадения на снимки преди и след репликата. Ето ги:

Повече от 70 000 жители на Норвегия останаха без електричество заради циклон

http://www.cross.bg/norvegiya-zapadnoto-kraiibrezhie-1529772.html

/КРОСС/ Намалява силата на циклона "Урд", който връхлетя крайбрежието на няколко скандинавски страни и остави без електричество над 70 000 души в Норвегия. Най-тежко са пострадали южните и западните области на страната, но проблеми в електроснабдяването е имало и в Осло. Засега няма данни за пострадали хора. Циклонът е достигнал ураганна сила, като по западното крайбрежие на Норвегия средната скорост на вятъра е била 32 метра в секунда, а отделни пориви са достигали до 45 метра в секунда. Според метеоролозите обаче той вече отслабва. В Норвегия и Дания частично е преустановено движението на фериботите. Беше обявено, че до тази сутрин се затварят всички летища с местно значение на западното норвежко крайбрежие, а на най-големите летища в страната има забавяне на полети. Беше преустановено автомобилното движение по моста Сторебелт в Дания и Йоресундския мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо. Възможно е също да има и нарушения в работата на наземния транспорт в южната част на Швеция. Източник: БНР  

Стотици посрещнаха Коледа в Котел

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632722

Добри момци коледари от НУФИ „Ф. Кутев" гостуваха в Община Котел и внесоха коледна атмосфера в администрацията. Облечени в традиционни народни носии, те поздравиха кмета Коста Каранашев и общинските служители. По стар обичай младите коледари зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. „Благодаря ви за добрите пожелания. Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате с успехите си" обърна се към гостите кмета на Котел. На изпроводяк градоначал...

Портних: Поел съм категоричен ангажимент данъчната тежест да не бъде увеличавана

http://www.moreto.net/novini.php?n=339671

Преди настъпването на Новата година кметът на Варна Иван Портни разкри в предаването "Европейска Варна" по телевизия "Черно море" приоритетите на бюджета, които администрацията на града ще следва. "Бюджета на Община Варна е констуиран по начин в който основните акценти в него да са социалните дейности, здравеопазване, образованието, културата, спорта - заяви Портних.

Необичаен лекар: Как куче помага на онкоболни деца (ВИДЕО)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632719

Отиваме в пловдивската болница „Свети Георги", за да се срещнем с един по-различен лекар. Пак е в бяло, но има четири крака - ще ви срещнем с кучето Мони. Всяка седмица то посещава децата в онкологичното отделение. Оказва се, защото Мони не е обикновено куче - то е терапевтично куче.Свикнали сме в болницата да виждаме тъжни лица и да усещаме невидима болка. Особено, ако влезем в отделение за онкоболни деца. Тук, в болницата „Свети Георги" обаче, няма да срещнете това. Причината? Един доста необичаен лекар - пак в бяло, но не лекува с лекарства....

"Интерфакс": Милионите, платени от България, са най-големият успех за "Росатом" през 2016

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/27/2890710_interfaks_milionite_plateni_ot_bulgariia_sa/?ref=rss


Арбитражното дело, което "Росатом" спечели срещу България, е посочено като най-големият успех за руската държавна корпорация през отиващата си година. Това е изводът от обширен анализ на агенция "Интерфакс", според която за компанията най-голямата новина безспорно си остава напускането на ръководителя Сергей Кириенко и преминаването му на работа в Кремъл.

В чужбина агенцията изрежда няколко задгранични начинания на "Росатом", но единствено искът по повод АЕЦ "Белене" се смята за...

Виж базата в Белмекен след първия етап от ремонта (снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/5959367

Виж базата в Белмекен след първия етап от ремонта (снимки)Първият етап от ремонта на високопланинската база Белмекен приключи, съобщиха от пресцентъра на министерството на младежта и спорта. Реконструкцията включва подмяна на дограмата, ремонт на входното фоайе на хотелската част и на всички общи части до 3-тия етаж на сградата, реконструкция на двете гребни зали и кафе-бара.

Няма и следа от изчезналите край Дуранкулак рибари. Намериха лодката им

https://www.actualno.com/society/njama-i-sleda-ot-izcheznalite-kraj-durankulak-ribari-nameriha-lodkata-im-news_584096.html

Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак. От двамата мъже обаче няма следи, казаха техни колеги, предаде bTV. Вчера около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето да търсят мрежите на изчезналите. Така случайно попадат и на потън

Няма и следа от изчезналите край Дукранкулак рибари. Намериха лодката им

https://www.actualno.com/society/njama-i-sleda-ot-izcheznalite-kraj-dukrankulak-ribari-nameriha-lodkata-im-news_584096.html

Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак. От двамата мъже обаче няма следи, казаха техни колеги, предаде bTV. Вчера около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето да търсят мрежите на изчезналите. Така случайно попадат и на потън

Доброволците у нас все още работят без закон

https://www.actualno.com/society/dobrovolcite-u-nas-vse-oshte-rabotjat-bez-zakon-news_584092.html

Близо 20 000 души са доброволците към Българския червен кръст през тази година. Организацията разчита почти изцяло на тях за спасителните акции при бедствия, аварии и катастрофи. В същото време страната ни все още е една малкото европейски държави без закон за доброволчество

23 души починаха в Пакистан, след като пили алкохол менте

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959473

23 души починаха в Пакистан, след като пили алкохол ментеТоксичен домашен алкохол за Коледа е отнел живота на 23 души от християнското малцинство в град Тоба Тек Синг в акистан и е вкарало в болницата още десетки, предаде Reuters, цитирана от "Фокус". „Производителят на токсичния алкохол е също сред мъртвите“, заяви прес-секретарят на местната полиция Билал Камияна.

Заловиха пласьор с канабис, амфети и електронна везна в колата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959350

Заловиха пласьор с канабис, амфети
и електронна везна в колатаПолицаи от Павликени иззеха марихуана и синтетична дрога от наркодилър от Бяла черква. Пласьорът на дрога бил спипан на 24 декември, информира МВР. Около 23, 30 часа на третокласен път в община Павликени бил спрян лек автомобил Фолксваген Пасат с водач Р.И. на 23 години от град Бяла черква. В колата имало и трима пътници.

Плевнелиев: Москва иска да дестабилизира Европейския съюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632721

Москва иска да дестабилизира Европейския съюз, заяви българският президент Росен Плевнелиев в интервю за немския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитирано от Дойче веле. По думите на държавния глава Москва подкрепя ултранационалистически партии или движения, като с това цели да подкопае Европейския съюз отвътре. Плевнелиев: Русия не е враг, но е опонент „Има доста индикации за руско финансиране на антиевропейски партии и медии в България, както и в други страни от Е...

Първанов си пожела новият лидер на АБВ да е по-радикален

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/27/2890731_purvanov_si_pojela_noviiat_lider_na_abv_da_e/?ref=rss


Новият лидер на АБВ трябва да бъде по-радикален, каза сегашният председател на партията Георги Първанов в интервю за агенция "Фокус". По думите му начело на партията трябва да бъде млад, енергичен и високообразован.

Първанов посочва, че сегашното ръководство на партията не е било радикално, защото хората в него са живели в друго време, с други закони в политиката. Настоящият лидер на АБВ подчертава, че ще продължи да работи в партията, като ще насочи енергията си към реалната...

Най-скандалните неща от живота на българите

http://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/naj-skandalnite-neshta-ot-zhivota-na-bylgarite-6063371

Истинските скандали не са бляскави, пикантни и необикновени - те са ежедневна реалност

Българските пастафарианци остават в нелегалност

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959369

Българските пастафарианци остават в нелегалностСъдът в София отказа да регистрира пастафарианството като официално вероизповедание в България. Така то ще продължи да се практикува предимно на маса, съобщава електронното издание "Правен свят". Справка в Софийският градски съд показва, че съдът е отказал да регистрира Църквата на Летящото спагетено чудовище, която обединява пастафарианците.

Момчета проплакаха по Коледа във Велико Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632720

Две момчета се родиха във Велико Търново на Бъдни вечер. На Рождество Христово няма раждания в Родилното отделение на болницата, но на 26 декември е родено още едно момче. Ражданията във Велико Търново надминаха 1000 за 2016 г., което е рекорд  за последните години. Хилядното бебе се роди на  11 декември 2016 г. Бумът на раждаемостта във Велико Търново се дължи на обновената база на Акушеро - гинекологичното отделение и на факта, че в болницата в старата столица започнаха работа млади специалисти....

Данъчен и ценови шок в Гърция

http://econ.bg/Новини/Данъчен-и-ценови-шок-в-Гърция_l.a_i.734504_at.1.html

Нова вълна от данъци и по-високи цени на основни стоки и услуги в Гърция се задават от 1 януари 2017 г. Поскъпват кафе, гориво и цигари. Според...

Ръст на пътуванията на българи зад граница и на посещенията на чужденци у нас

http://www.cross.bg/noemvri-poseshteniyata-grazhdani-1529771.html

/КРОСС/ Пътуванията на български граждани зад граница и на посещенията на чужденци в нашата страна бележат през ноември поредно добро увеличение спрямо година по-рано, макар и да продължават да отчитат спад след края на летния туристически сезон, показват данни на Националния статистически институт (НСИ). Пътуванията на българи в чужбина през ноември 2016 година са нараснали с цели 22,4% на годишна база до 373,5 хиляди (спрямо ноември 2015-а), но след като в края на летния туристически сезон (през месец август) те достигнаха 590,6 хиляди, регистрирайки най-високо ниво от 2008 година насам. Най-солиден ръст на пътуванията на българи зад граница е отчетен в посока Италия (ръст с цели 64,2%), следвана от Румъния (с 43,5%), Австрия (с 43,4%), Германия (с 42,6%), Сърбия (с 24,6%), Гърция (с 16,1%), бившата югославска република Македония (с 14%), Обединеното кралство (с 13,5%), Турция (повишение с 9,5%) и други. Същевременно са намалели пътуванията към Израел (понижение с 18,1%), Швейцария (с 10%), САЩ (с 8,5%) и Унгария (със 7,4%). Посещенията на чужденци в България през ноември са отбелязали повишение с 20,0% (спрямо ноември 2015-а) и са достигнали 524,1 хиляди, след като в края на лятото (през август) бяха отчетени рекордните 1,9175 милиона посещения. Делът на гражданите от ЕС, посетили нашата страна, от общия брой чужденци е достигнал 56,6%, или с 29,3% над същия месец на миналата година

Кремъл ще приветства участието на Кисинджър в подобряването на отношенията САЩ-Русия

http://svetoven.pogled.info/news/80954/kremal-shte-privetstva-uchastieto-na-kisindzhar-v-podobryavaneto-na-otnosheniyata-sasht-rusiya

/Поглед.инфо/ В Кремъл смятат бившия държавен секретар Хенри Кисинджър за един от най-мъдрите политици, който притежава дълбоки познания в сферата на руско-американските отношения.

Мъж е в кома след нападение в столичен квартал

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632718

47-годишен мъж е в кома след нападение в столицата. Инцидентът е станал в квартал "Разсадника", където полицията извършва втори оглед днес.Мъжът е чистил колата си снощи, при което неизвестен мъж го удря с тежък предмет и той пада в безпомощно състояние. Открит е от съседи, коленичил до таксиметровия си автомобил, чиято врата била отворена.Мъжът е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Закаран е в реанимацията на "Пирогов", където лекарите се борят за живота му, съобщи бТВ.Най-вероятно личен мотив стои зад инцидента и той не е св...

Шофьор на такси е в кома след нападение в София

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/27/2890727_shofyor_na_taksi_e_v_koma_sled_napadenie_v_sofiia/?ref=rss


47-годишния мъж е в кома след нападение в столицата, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал в квартал "Разсадника", където полицията извършва втори оглед във вторник (27 декември 2016 г.).

Мъжът, който работи като шофьор на такси, е почиствал колата си в понеделник вечерта, когато неизвестен го удря с тежък предмет и той пада в безпомощно състояние.

Пострадалият е открит е от съседи, коленичил до таксиметровия автомобил, чиято врата била отворена.
...

Консумацията на ракия се повишава с 1/3 по празниците

http://www.cross.bg/rakiya-peshterska-marka-1529770.html

/КРОСС/ Празничните дни повишават с близо 1/3 консумацията на маркова ракия, сочат данните за пазара. Ракията продължава да е най-често консумираният вид алкохол по празниците и основният при гостуване в приятели, сочи ежегодното социологическо изследване на марката Пещерска. Интересна е тенденцията, че масово българинът избира да носи бутилка ракия като подарък и комплимент към домакините. Често цената в такъв случай няма основно значение, каквото има имиджът на избраната марка. Основната консумация на маркова ракия продължава и през тази година да е съсредоточена в дома, като държи 60%. Останалите 40% са за консумация в заведение, където ракия се пие основно на вечеря с приятели през уикенда. Консуматорите от големия град казват, че търсят традиции и произход, гаранции за качество и не на последно място - модерен имидж. За по-младото поколение е важно тяхната марка ракия да бъде актуална както визуално, така и като комуникация. Съществено е тя да съответства на техния стил на живот, защото я консумират предимно с компания в заведение или на домашно събиране. Пещерска отново излиза като лидер по разпознаваемост, държейки 98%. Именно заради своята познатост, това е най-предпочитаната ракия сред множеството наложени марки на пазара, що се отнася до покупка за дома или като подарък за специален повод. На месечна и седмична база тя е марка номер едно по най-честа консумация у дома, където хората посочват, че я пият основно като аперитив преди вечеря

Елиф Шафак: Най-голямата грешка на Европа ще е да обърне гръб на Турция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/27/2890682_elif_shafak_nai-goliamata_greshka_na_evropa_shte_e_da/?ref=rss


Турция не е само Ердоган и не бива да се приравнява с него. В Турция има изумително човешко многообразие и не бива да я отписваме. Това казва в интервю за "Дойче веле" турската писателка Елиф Шафак.

- Вие сте родена в Турция, но живеете в Лондон. Образът на Турция се промени в съзнанието на много европейци в негативен план вследствие на последните политически събития. Има ли Турция и друга страна, която ние не забелязваме?

- Турция не се състои единствено от Ердоган и...

Променят движението в София заради Новогодишния концерт

https://www.actualno.com/society/promenjat-dvijenieto-v-sofija-zaradi-novogodishnija-koncert-news_584088.html

Въвеждат се промени в организация на движението във връзка с Новогодишния концерт, съобщиха от Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва : - от 6.00 часа на 28 декември до 6.00 часа на 2 януари на площад „Княз Александър I“

Альоша Димитров загуби битката с рака

http://offnews.bg/news/n_1/n_643058.html

Бившият футболист и треньор Альоша Димитров загуби битката с рака. Треньорът, който отдаде много години от живота си в работа в детско-юношеските школи на ЦСКА, Левски и други водещи клубове, е починал тази сутрин, съобщиха негови близки пред Блиц Спорт. Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за Родопа (Смолян), Локомотив (Пд), Академик (София), ЦСКА и "Спартак" (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на Левски и ЦСКА. Бил е още старши треньор на Септември (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор. Той остава в историята на клубния ни футбол с двата си гола за ЦСКА срещу Гленторан (Северна Ирландия) в турнира за КЕШ през сезон 1981/82, като вторият е повече от скъпоценен. В първия мач "червените" печелят с 2:0 след точни изстрели на Альоша Димитров и Радослав Здравков, но на реванша северноирландците вкарват две попадения и се стига до продължения. В тях Альоша вкарва отново - този път от пряк свободен удар. Така Димитров измъква "армейците" от тежката ситуация, класирайки ги за четвъртфиналите, където те елиминират Ливърпул на 17 март 1982 година.

Петима ранени при стрелба в Москва

http://www.moreto.net/novini.php?n=339666

Петима човека, включително трима полицаи, бяха ранени при стрелба в Москва, предаде ТАСС, като се позова на властите. Заподозрян мъж е ранил с огнестрелно оръжие трима служители на реда в западната част на руската столица. Пострадали са и двама цивилни.

Откриха следи от замръзнал океан на спътник на Плутон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959359

Откриха следи от замръзнал океан на спътник на ПлутонНа най-големия спътник на планетата Плутон Харон са открити следи от замръзнал подземен океан. За това свидетелстват триизмерните фотографии от сондата New Horizons, която е прелетяла над Плутон и неговите спътници през юли 2015 г. Харон, най-големият член от „свитата“ на планетата джудже, има много сложен и контрастен релеф.

Рускините, издъхнали в Несебър на Коледа – с тежки диагнози

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959300

Рускините, издъхнали в Несебър на Коледа – с тежки диагнозиДвете руски гражданки, които бяха открити мъртви на Рождество Христово на различни адреси в Несебър са имали сериозни заболявания. Това са показали аутопсиите, извършени днес, научи „24 часа”. 49-годишната Елена Г., починала в жилище на ул. „Южен плаж”, е била с карценом на черния дроб в напреднала фаза.

Грипната епидемия подрани с месец, щамовете са с много кратък инкубационен период

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2016/12/27/2890724_gripnata_epidemiia_podrani_s_mesec_shtamovete_sa_s/?ref=rss


За първи път от шест години грипната епидемия пристига около 20-30 дни по-рано от прогнозата и вече започна. В момента преобладава грипът H3N2 - щамът "Болзано", който е с 30% повече от щама "Хонгконг" сред заболелите. Той е леко видоизменен вирус, затова все още не е ясно дали противогрипните ваксини ще действат срещу него и това ще стане ясно до месец.

Това коментира в интервю по "Нова телевизия" проф. д-р Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни...

Фади Фауаз за Джордж Майкъл: Никога няма да спреш да ми липсваш

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632716

Въпреки твърденията на приятели на Джордж Майкъл, че певецът се е борил с влошено здраве и е живеел в уединение, източник от най-близкото му обкръжение, цитиран от редица британски медии, разкрива, че в седмиците преди смъртта си певецът е организирал "диви" партита, които са продължавали по цели нощи. Знаменитости отдават почит към Джордж Майкъл Неназованият източник, цитиран от редица британски издания - "Дейли експрес", "Дейли мирър", "Дейли стар", твърди...

Намериха лодката на изгубените рибари край Дуранкулак

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632717

Лодката на двамата изчезнали рибари от Дуранкулак е открита на около 2,5 км от брега, оплетена в мрежи, съобщиха от община Шабла. Екип водолази на Военноморските сили са огледали района, но от двамата мъже - на 49 и 28 години, досега няма следа. Търсачите на изчезналите рибари признаха: Нямат шансове за оцеляване Двамата рибари са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето, за да извадят рибарските си мрежи в очакване в близките дни ...

Съобщение за мнимата смърт на Бритни Спиърс разтърси мрежата

https://www.actualno.com/showbusiness/syobshtenie-za-mnimata-smyrt-na-britni-spiyrs-raztyrsi-mrejata-news_584089.html

Twitter профилът на компанията Sony Music беше хакнат. Хакерите успяха да обявят няколко новини, сред които смъртта на прочутата певица Бритни Спиърс. Съобщението за нейната кончина бе ретуитнато и хаштагът RIP @britneyspears заля мрежата, съобщи БГНЕС. Говорителят на Sony потвърди, че пр

БЧК в Кърджали подпомогна за коледа 147 нуждаещи се с хранителни пакети

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632714

В навечерието на коледните и новогодишни празници доброволческия Екип 254 към БЧК-Кърджали, съвместно с клубовете на БМЧК и Интер акт, подкрепиха 147 социално слаби семейства , деца в риск и самотни възрастни хора от общините Кърджали, Кирково, Джебел и Черноочене, съобщиха от пресцентъра на Областния съвет на БЧК. Те получиха хранителни пакети на стойност от близо 5500 лева.    Със събраните средства от организирания от ОбС на БЧК-Крумовград коледен базар в навечерието на Нова година чрез областния фонд „Милосърдие“ ще бъдат подпомогнати 47 де...

2000 деца учат японски и китайски език в български училища

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632715

Близо 2000 ученици изучават японски и китайски език в училищата в страната, съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).Най-масово обучение по двата източни езика има в столичното 18-о СУ "Уилям Гладстон", но се преподават още в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" и 138-о СУ "Проф. Васил Златарски". От учебната 2013/2014 г. в 18-о СУ се изучава корейски още от първи клас като ранно чуждоезиково обучение, се посочва в съобщението.Общо 882 188 деца от 1-ви до 12-и клас изучават чужди езици ...

Оставят цветя и свещи пред руското посолство в знак на съпричастност

http://www.cross.bg/posolstvoto-suprichastnost-znak-1529769.html

/КРОСС/ Цветя и запалени свещи в знак на съпричастност към трагедията с руския самолет оставят хората пред сградата на руското посолство в София. "Русия ние сме с теб" гласи текст, поставен на оградата на посолството. Заради хилядите съболезнователни писма и обаждания от руското посолство са отворили не една, а две книги, в които гражданите могат да записват своите съболезнования. В последните дни на страницата на посолството в социалната мрежа Фейсбук и по имейл са получени стотици съболезнователни адреси. Един от гражданите, отишли да отдадат своя знак на съпричастност е и Пламен Жилевски, който от две години живее в София. Той също запали свещ пред сградата на посолството и поднесе своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия руски народ. Източник: NEWS.BG  

Уест Хам отказал да стане английския РБ Лайпциг

http://offnews.bg/news/n_1/n_643056.html

Колосална оферта от 650 милиона лири са отклонили собствениците на английския Уест Хам за продажбата на клуба. Предложението е било направено преди половин година, а източникът му е бил производителят на енергийни напитки Ред Бул. Офертата е била отклонена. Информацията беше разкрита от съсобственика на "чуковете" Дейвид Съливан и дойде ден след разкритията в пресата за интереса на Ред Бул към тима. "Действително имаше интерес от инвеститор, но нямаме намерение да продаваме клуба. Е, има и изключения. Ако кралят на Саудитска Арабия дойде с предложение, ще го обсъдим. Той има възможности да издигне Уест Хам на съвсем друго ниво, което на нас не ни е по силите. Искам да призова феновете ни да са спокойни, да посрещнат щастливо празниците и да продължат да подкрепят нашия фантастичен клуб и през 2017 година", коментира Съливан пред официалния сайт на клуба. С отказа от продажба Уест Хам може би си спести съдбата на германския РБ Лайпциг, който се превърна в символ на омразата в германската Бундеслига, след като беше закупен от Ред Бул. Тимът печели битките си на терена, но не и сърцата на феновете.

Миряните от врачанската епархия се прощават с дядо Калиник

http://www.cross.bg/eparhiya-kalinik-vrachanskata-1529768.html

/КРОСС/ Черен флаг е спуснат от сградата на Врачанската митрополия в днешния траурен ден. В катедралния храм „Свети Николай" от сутринта не секва потокът от хора, които идват да се простят със своя архиерей митрополит Калиник, чиито тленни останки вчера бяха пренесени от София, предаде БНТ. Дядо Калиник остана рекордно дълго време - 42 години, начело на Врачанската епархия. Погребението му ще бъде утре, на 28 декември - сряда, в двора на църквата „Св. Николай", където ще бъде положен край гробовете на другите починали врачански владици. Преди това Светият Синод ще заседава извънредно, за да бъде назначен временно управляващ митрополит за овдовялата епархия. По обяд висшият клир ще отпътува за Враца, където траурната церемония ще започне от 13 часа.  

Геолози: Сибир и Северна Америка ще се обединят в далечно бъдеще

http://svetoven.pogled.info/news/80953/geolozi-sibir-i-severna-amerika-shte-se-obedinyat-v-dalechno-badeshte

/Поглед.инфо/ Сибирската платформа, която в момента обхваща по-голямата част от Сибир, в далечно бъдеще отново ще се обедини с подобната й платформа в Северна Америка, а след 30 милиона години Япония ще се присъедини към Русия.

Плевнелиев пред FAZ: Русия се опитва да разруши ЕС отвътре

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959338

Плевнелиев пред FAZ: Русия се опитва да разруши ЕС отвътреСпоред президента Росен Плевнелиев Русия се опитва по най-различни начини да дестабилизира ситуацията в ЕС. В интервю за германското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, цитирано от "Труд", Плевнелиев коментира, че „има множество индикации за руско финансиране на анти-европейски партии и медии в България,

"Булгаргаз" договаря с руснаците 293 млн. куб. м газ за "Овергаз

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959305

"Булгаргаз" договаря с руснаците 293 млн. куб. м газ за "ОвергазОчаква се договорът на държавната компания с частната да бъде подписан на 30 декември  "Овергаз мрежи" е депозирал договор за доставки на природен газ от "Булгаргаз", заяви пред "24 часа" директорът на  частната компания Светослав Иванов. "Каквото трябва ние сме го направили, чакаме да го подпишем", цаями още той.

Не е имало пожар или взрив на борда на падналия самолет Ту-154

http://www.cross.bg/ty-borda-vzriv-1529767.html

/КРОСС/ Не са открити каквито и да е признаци за възникването на пожар или взрив на борда на разбилия се руски Ту-154. Това съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на информация от свой източник в службите за сигурност. „Огледът на извадените от морето останки не показа следи от въздействие на взрив или огън на самолета", казва източникът. По-рано от Федералната служба за безопасност (ФСБ) обявиха, че няма следи, сочещи към възможността на борда да е бил извършен терористичен акт. Основните работни версии остават попадането на чужд предмет в двигател, загуба на мощност поради некачествено гориво и отказ на двигателите, грешка на пилота и техническа неизправност. Русия преустанови всички полети на Ту-154 докато не бъдат разкрити точните причини за падането на самолета на военното министерство.  

Един филм за времето, когато лимонадата беше лимонада...

http://vesti.bg/bulgaria/medii/edin-film-za-vremeto-kogato-limonadata-beshe-limonada-6063368

Късият филм "За какво служи хлябът" на младия обещаващ режисьор Ники Стоичков само за 12 минути ще ви накара да съпреживеете една цяла история, която ще помните дълго

В Берлин арестуваха 7 мигранти след като на Бъдни вечер са подпалили жив бездомник

https://www.actualno.com/europe/v-berlin-arestuvaha-7-migranti-sled-kato-na-bydni-vecher-sa-podpalili-jiv-bezdomnik-news_584085.html

Седем мигранти са били арестувани, след като са подпалили жив бездомник на Бъдни вечер в метростанция на берлинското метро. Мъжете, на възраст между 15 и 21 години, са подпалили жертвата си, докато е спяла на пейка на станция „Шойнлайнщрасе“. Шестима от извършителите са

Сцената ще е на "Тройката", концертът започва в 22.30 часа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632713

Бургас празнува в новогодишната нощ на открито. Големият концерт е с начало 22.30 часа, а сцената ще бъде разположена на площад "Тройката". За доброто настроение в последната вечер на 2016-та и първите часове от новата 2017-та година ще се погрижат Дивна и DJ Double D. Точно в полунощ небето над Бургас ще бъде озарено от новогодишна заря, а музикантите и танцьорите от Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" ще забавляват зрителите в първите минути на 2017-та година. Водещ на новогодишното шоу ще бъде Стоян Памуков. Всички бургазлии, които и...

Тийнейджъри задигнаха кола, за да се повозят

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632712

Две момичте - на 17 и на 14 години задигнаха кола в Смядово, съобщиха от полицията. Около 20.35 часа на 26 декември бил получен сигнал от собственик Ауди 80 с шуменска регистрация, че е противозаконно отнет. По негови данни автомобилът бил паркиран пред дома му на ул."Любен Каравелов" в Смядово. След проведени бързи действия на полицията е установен "авторът" на кражбата -17-годишно момиче от Смядово, което е било със своя 14-годишна приятелка от същия град. Изяснено било, че след като потеглили с автомобила двете момичета отишли до дома на 17-...

Намалението на лихвите по ипотечните заеми вече е изчерпано, смята експерт

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/namalenieto-na-lihvite-po-ipotechnite-zaemi-veche-e-izcherpano-smiata-ekspert-230961/

Рисковата премия за България остава сравнително висока, но конкуренцията ще държи лихвените нива към края на 2017 между 3% и 4%, заяви Тихомир Тошев

Инвеститорите в Шумен имат интерес към големи терени

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632710

Водените преговори с инвеститори показват, че те имат интереси към по-големи терени, коментира изпълнителният директор на Индустриален парк Шумен - Николай Тончев. Той, кметът на общината Любомир Христов и журналисти разгледаха парка. Финансовата година бе успешна и може да се мисли за разработване на останалите подзони, тъй като инвеститорите имат интерес към по-големи парцели, каза Николай Тончев. Разговаряме с инвеститор, който има интерес да вложи 8 милиона евро, каза кметът Любомир Христов. Той посочи, че повече яснота ще има през пролетта...

Домови крадци вгорчиха Коледа на търновци, свиха близо 7 бона

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959329

Домови крадци вгорчиха Коледа на търновци, свиха близо 7 бонаКриминалисти от Велико Търново издирват крадци, които са тарашили в частни жилища по коледните празници и са задигнали близо 7000 лв и накити. В полицейското управление в старопрестолния град са образувани две досъдебни производства за домови кражби. За времето от 24 до 26 декември след счупване на секретен патрон на входна врата на апартамент в

Откъс от "Безкрайностите" на Джон Банвил

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/12/27/2890524_otkus_ot_bezkrainostite_na_djon_banvil/?ref=rss


В рубриката "Четиво" публикуваме откъс от "Безкрайностите" - роман на известния ирландски писател Джон Банвил, автор на "Недосегаемият" и носител на "Букър" за "Морето". Преводът е на Иглика Василева, а изданието - на "Колибри".

В дълбокия кладенец на кухнята утринната светлина има остър металически отблясък и квадратът на огряната от слънце градина, който се вижда през прозореца над умивалника, е ослепително ярък и неестествен като примитивен пейзаж, изобразяващ джунгла. Адам и...

С Камен Воденичаров, Николина Чакардъкова и D2 великотърновци ще посрещнат 2017 година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632709

Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и група "Вакали" са част от звездите, които ще забавляват великотърновци и гостите на старата столица под звездите на 31 декември. С тях пред сградата на Общината желаещите да празнуват на открито ще посрещнат Новата 2017 година. В празничната програма ще се включат и Николина Чакардъкова и Неврокопският фолклорен ансамбъл, както и група  "D2". Концертът ще започне в 22.30 ч. Ден по - рано, на 30 декември, за жителите и гостите на Велико Търново безплатно ще бъде излъчен Аудиовизуален спектакъл "Царевград Тър...

Коледна украса от обновения кв.“Самара-3“ спечели конкурса "Да събудим Коледния дух"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632708

Големият победител в конкурса за Коледна украса са участниците от кв. „Самара -3 ", бл. 8, вх. В. Те са едни от първите, които се включиха в конкурса и събраха най-голямо одобрение от посетителите на страничката със същото име във Фейсбук. Може би за това им помогна отправеният призив за подкрепа - „Нищо ,че сме последният блок и последният вход. Никой не ни вижда, но затова ние ви даряваме любов и щастие. И колкото и странно да звучи идва време, когато трябва не да вземаш, а да даваш с пълни шепи, да даряваш радост. Усетете тази магия! Бъдете ...

Гери-Никол зарадва Варна с концерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=339656

Лавина от страстни прегръдки и горещи обяснения в любов отнесоха Гери-Никол и Наско Колев след концерта си в Мол Варна, научи Moreto.net. В последния ден от коледните празници двете млади звезди, изгрели на сцената на Х Factor, събраха стотици свои почитатели, за да изпратят подобаващо 2016 година.

13 години от черния ден, в който петима българи загинаха в Кербала

http://www.cross.bg/dnes-godini-irak-1529766.html

/КРОСС/ Днес се навършват 13 години от черния и мрачен ден, в който камион-бомба се вряза в българската база в Кербала и отне живота на 5 наши войници. Днес те май са забравени като гузна съвест. Не видях телевизиите да го припомнят, нито вестниците да пишат... 13 години по-късно времето за равносметки отдавна е преминало, но продължавам да се чудя в името на какво петима млади българи бяха пратени за пушечно месо на чужди интереси? По-добър ли е днес Ирак? По-спокоен ли е? Победи ли демокрацията? Знам само едно - нашите момчета станаха жертва на Ал-Кайда, на тези, които превърнаха Ирак в своя зловеща лаборатория за тероризъм. Заради това днес, когато чета сълзливите есета за Източен Алепо и за "бунтовниците" от Ал-Кайда, като гледам сатанинския танц върху костите на ансамбъла "Александров" възприемам това като върховна гавра и с паметта на нашите жертви. Нима те са заслужили днес техните убийци да бъдат възхвалявани като борци? Добре, че една голяма част от България е запазила сетивата за тази подмяна. А колкото до другите - не е ясно дали това наистина са хора... Автор: Александър Симов във Фейсбук

Светът през 2016 година: Бежанската криза – нагнетяване на напрежението (Първа част)

https://www.actualno.com/analysis/svetyt-prez-2016-godina-bejanskata-kriza-nagnetjavane-na-naprejenieto-pyrva-chast-news_583376.html

През настоящата година проблемите с бежанците за Европа не намаляха – напротив, увеличиха се. Сериозен принос за това даде липсата на единна политика в рамките на Европейския съюз, която да спазват всички. Бежанската криза обаче се оказа нещо, с чиито последствия всички

Вероятно е убит високопоставен командир на "Ислямска държава" в Сирия

http://www.cross.bg/islyamska-durzhava-siriya-1529765.html

/КРОСС/ Един от високопоставените командири на "Ислямска държава" в Сирия вероятно е бил убит в битка. Това съобщава "Ройтерс", позовавайки се на Сирийския център за човешките права. Екстремистите се опитват да попречат на напредването на подкрепяните от САЩ сирийски сили към стратегически язовир в Северна Сирия. Командирът, известен като Абу Джандал ал-Кувейти, е убит, когато бойците на "Ислямска държава" се опитвали да изтласкат Сирийските демократични сили от село Джабар, превзето от екстремистите в понеделник. Това обясни директорът на центъра Рами Абдулрахман. Контратаката на "Ислямска държава" е започнала през нощта, но не е успяла. Подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, включително мощната кюрдска милиция YPG, са напреднали на 5 км от язовира, допълни Абдулрахман.  

Доброволците в България все още работят без закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959327

Доброволците в България все още работят без законБлизо 20 хиляди души са доброволците към Българския червен кръст през тази година. Организацията разчита почти изцяло на тях за спасителните акции при бедствия, аварии и катастрофи. В същото време страната ни все още е една малкото европейски държави без закон за доброволчеството, съобщава bTV. Екатерина Ковачева e част от групата водачи на

Шестима изчезнаха след наводнение в Австралия

http://offnews.bg/news/n_1/n_643055.html

Шест души изчезна, след като рекордни дъждове наводниха райони на Австралия и принудиха властите да затворят временно известен национален парк, съобщи Би Би Си. С шестимата, сред които има и дете, няма връзка от Рождество. Смята се, че са били блокирани на отдалечен път в Западна Австралия. Бурята по Рождество наводни регион, където обикновено има суша, създаде водопади и превърна почвата в кал. Засегнатият район. Австралийската метеорологична служба определи явлението като рядко, случващо се два пъти на столетие. Издирването на изчезналите хора продължава с хеликоптери.

Blackstar на Дейвид Боуи е най-добрият албум на 2016 в класация на Boyscout

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/12/27/2890719_blackstar_na_deivid_boui_e_nai-dobriiat_album_na_2016/?ref=rss


"Blackstar" на Дейвид Боуи е най-добрият албум на 2016 в шестото издание на класацията на електронното списание за мода, култура, изкуство, музика, кино и градски живот Boyscout, съобщиха от сайта. Двадесет и петият студиен албум на английския артист, излезе навръх 69-ия му рожден ден и два дни преди смъртта му.

В седмото издание на традиционното класиране на петдесетте най-добри албуми от годината, "Blackstar" е следван от най-новите записи на трансджендър артиста Anohni, хип-хоп...

Козирогът - женски, земен и кардинален знак

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632701

Козирог е четвъртият и последен от кардиналните знаци, в който Слънцето влезе на 21 декември- момента на зимното слънцестоене- най-дългата нощ и най-късия ден. И четирите кардинални знака имат особено подчертан творчески характер, тъй като дават началото на определени процеси в нас. При първия от тях- Овен - началото на пролетта и пролетното равноденствие, символично се раждаме. Най-подходящите храни за всяка зодия При следващия - Рак...

Над 2000 именици ще празнуват на Стефановден в община Горна Оряховица

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632705

Над 2000 именици ще празнуват на Стефановден в община Горна Оряховица. 814 са мъжете в общината, които носят  името на Св. Стефан. Жените с името Стефана са 61, а Стефанките са 404. Осъвременения вариант на името при жените-Стефани, носят 66 дами от общината. Стефчовците пък са едва 20. Днес празнуват и Стояновците, които са 301 и Стоянките, които са 112. Имен ден днес имат и  мъжете с името Венцислав, които в общината са 123. 14 са жените с името Венцислава.Имената Стамен, Стойно, Стойко, Стоил, Цонко, Цонка, Цанка, Соня, Станимир също влизат ...

33% ръст на интереса на руските туристи към България

https://www.actualno.com/society/33-ryst-na-interesa-na-ruskite-turisti-kym-bylgarija-news_584081.html

Руската туристическа служба „Скайскенер" определи десетте най-популярни дестинации сред туристите от страната през 2016 г. Сред тях фигурира и България, предаде Lenta.ru. Специалистите са анализирали данните от броя предварителни резервации за хотелски стаи и самолетни бил

Обсъждат поскъпване на природния газ с 5 %

http://www.moreto.net/novini.php?n=339665

Природният газ да поскъпне с около 5 на сто от началото на следващата година. Това предложение на енергийния регулатор ще бъде обсъдено днес. При подобно увеличение на цените на синьото гориво не се налага скок на парното и топлата вода.

Клуб с име от "Игра на тронове" спъва трансфер на Манчестър Юнайтед

http://offnews.bg/news/n_1/n_643053.html

Трансферът на 22-годишния шведски защитник Виктор Линдельоф от Бенфика в Манчестър Юнайтед беше поставен под сериозна въпросителна от клуб с име, излязло от страниците на култовата фентъзи сага "Игра на тронове". Става въпрос за шведския отбор Вестерос, който продава правата на младия Линдельоф преди 4,5 години на Бенфика срещу скромните 60 000 евро. В момента футболистът струва 45 милиона евро или поне толкова е готов да извади Манчестър Юнайтед за услугите му. Вестерос си иска уговорен бонус, който трябва да получи в случай, че Линдельоф играе в 10 мача от първенството на Португалия и Шампионската лига. Става въпрос за 250 000 евро, които португалците са "забравили" да преведат на Вестерос. Очертава се интересна сага, почти като в "Игра на тронове". Шведският нападател на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович вече приветства идването на Линдельоф на "Олд Трафорд".  "Линдельоф расте непрекъснато. Той има много отговорности в момента в националния отбор. Дали е достатъчно добър за Юнайтед? Аз мисля, че той може да играе във всеки един голям клуб. В момента вече той трябва сам да реши какво иска", каза Ибрахимович.

Домашен насилник прекара Коледа в ареста, нарушил заповед за защита

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959287

Домашен насилник прекара Коледа в 
ареста, нарушил заповед за защитаНеколкократно осъждан е задържан за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, съобщи МВР -Търново. На 25 декември в 03.10 часа посред нощ в РУ Горна Оряховица на телефон 112 е получен сигнал от 48-годишна жена от  Горна Оряховица, че З.А. на 48 години от същия град я притеснява. Служители на реда установили, че З.А.

Левове, евро и златни накити са откраднати от жилище в Севлиево

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632704

На 25 декември в РУ-Севлиево е получен сигнал, че за времето от 07:00 ч. на 24-ти до 14:00 ч. на 25-ти, от частен дом на ул. "Равна гора" в Севлиево, е извършена кражба на 250 лв., 110 евро и златни накити. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

15 души пострадаха, след като самолет се завъртя на пистата в Индия

http://www.cross.bg/dyshi-borda-dabolim-1529763.html

/КРОСС/ 15 души получиха леки наранявания, след като самолет излезе от пистата по време на излитане в индийския град Даболим, в провинция Гоа.На борда е имало 154 души, включително бебета и бременни жени, разказват пътници.Самолетът се е извъртял на 360 градуса, а на борда е настъпил хаос.Пътниците са били евакуирани веднага.Полетът е бил вътрешен, между Даболим и Мумбай.

Стефановден "затваря кръга” на старата година

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632700

На третия ден след Рождество Христово - 27 декември се чества Денят на Св. Стефан. Той  е последният празник в годината, за който хората казват, че "затваря кръга". Култът към този светец е голям, наричат Св. Стефан първомъченик, защото е една от първите жертви на християнската вяра. След Възнесението на Христос били избрани 7 души дякони  - служители, които да се грижат за домакинските работи на християнското общество, като пръв между тях е Стефан.Обезпокоени от нарастването на броя на християните, членовете на синедриона влизат в спор със Св....

Променят движението в София заради Новогодишния концерт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959284

Променят движението в София заради Новогодишния концертВъвеждат се промени в организация на движението във връзка с Новогодишния концерт, съобщиха от Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва : - от 6.00 часа на 28 декември до 6.00 часа на 2 януари на площад „Княз Александър I“ между ул. „Княз Александър I“ и ул. „Дякон Игнатий“, - от 21.

Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха край Дуранкулак

http://www.cross.bg/moreto-lodkata-myankov-1529764.html

/КРОСС/ Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак. От двамата мъже обаче няма следи, казаха техни колеги. Около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето вчера да търсят мрежите на изчезналите. По мрежите попаднали и на потъналата рибарска лодка. Водолаз доброволец е потвърдил, че това е техният плавателен съд. Днес се очаква екип от водолази от военноморските сили да влезе в морето и да изследва останките от лодката. Припомняме ви, че на 20 декември 29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков влизат в морето към 13:30. Мянков казал на съпругата си, че имат работа за не повече от час. В 15:45 съпругата на Мянков му звъннала, но телефонът бил изключен. След като не се прибрал близките му започнали да го търсят, но от двамата рибари нямало и следа. Тогава подали сигнал към телефон 112. В издирването се включиха катери на Гранична полиция, морска администрация и хеликоптер на военноморските сили. Акцията по издирването им продължава.    

Хванаха 100 таблетки амфетамин в Шуменско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632702

Задържани са двама мъже, пренасящи амфетамин, съобщиха от полицията в Шумен. Вчера около 16.15 часа за проверка до село Пристое е спрян водач на лек автомобил Сеат "Алхамбра" със софийска регистрация, управляван от Б.И./33г./ от село Прохлада. В автомобила са намерени 100 бежово- розови таблетки, с лого "Мерцедес, които реагирали на амфетамин при направения полеви нарко тест. Б.И. и спътникът му Д.М./27г./ са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За престъпление по чл. 354 а ал. 3 т. 2 е образувано досъдебно произ...

230 пациенти преминали през Спешно отделение на болницата по Коледа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632698

През изминалите Коледни празници за три дена  (24, 25 и 26 декември) през трите кабинета на Спешно отделение на УМБАЛ-Русе са преминали общо 229 пациента, от които 72 са хоспитализирани, а 157 са амбулаторни изследвания. През терапевтичния кабинет на Спешно отделение са преминали 102 души, от които 41 са хоспитализирани поради захарен диабет, пневмония, инсулт или хронична сърдечно-съдова недостатъчност. През хирургичния кабинет са преминали общо 75 души, от които 20 са хоспитализирани, предимно с възпаления на жлъчката, контузии на глава и ком...

Патриарх Неофит пристига за погребението на митрополит Калиник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632696

Българският патриарх Неофит е потвърдил, че утре ще вземе участие в опелото и погребението на врачанския митрополит Калиник. Това каза за „Дарик“ старозагорският митрополит Киприян. Заедно с патриарха на траурната церемония ще присъстват и архиереи от Светия Синод на Българската православна църква. Церемонията ще се проведе утре в 13 ч. Врачански свещеници до тогава непрекъснато ще четат откъси от Евангелието и от Псалтира. Десетки врачани и жители на други населени места във врачанска област вече се поклониха пред тленните останки на владиката...

22-годишен шофьор бере душа след бясна каскада в Лясковец

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959253

22-годишен шофьор бере душа след бясна каскада в Лясковец22-годишен мъж пострада тежко при пътен инцидент навръх Коледа в Лясковец. Около 14 часа  М.Д. от гр. Лясковец управлявал л.а. Ауди по улиците на градчето. При заледена пътна настилка на прав участък при движение с несъобразена скорост мъжът загубил контрол над превозното средство. Автомобилът излязъл извън пътното платно и се блъснал във фасадна

Навръх Коледа крадец задигна 107 лотарийни билета

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632703

Както е известно, по Коледа стават чудеса. Явно на това се е надявал неизвестен крадец, който на 25 декември, малко след полунощ, използвайки невниманието на персонала на склад в Габрово, задигнало 107 лотарийни билета. Явно лицето не разчитало само на чистия късмет, затова си тръгнало и с 3451 лв. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

Времето на 28 декември: Ще има превалявания от слаб сняг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632697

Прогноза за сряда, 28 декември През нощта облачността временно ще се разкъса и намалее, но в сряда отново ще е значителна. Отначало в западните райони, а по-късно и на много места в останалата част от страната ще има превалявания предимно от слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има условия за навявания. Температурите ще се понижават. Минималните ще са между минус 3 и 2 градуса, максималните между 1 и 6 градуса.Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за декември.

През тази година Русия е покрила близо една трета от потреблението на газ в Европа

http://econ.bg/Новини/През-тази-година-Русия-е-покрила-близо-една-трета-от-потреблението-на-газ-в-Европа_l.a_i.734500_at.1.html

Русия е покрила близо една трета от потреблението на газ в Европа през 2016 година – невиждано досега ниво, достигнато въпреки напрежението с...

Няма да има увеличение на цената на парното и топлата вода

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632706

Няма да има увеличение на цената на парното и топлата вода до края на отоплителния сезон, категорично заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Природният газ обаче ще поскъпне от Нова година с 5%, но това не е значително изменение на цената и затова няма да се отрази в цените на топлото, стана ясно от думите на Иванов.Няма основание за увеличаване на цената на парното и топлата вода, обясни председателят на КЕВР. По думите му основание за повишаване на цените може да е значително изменение на в цената...

Намериха лодката на изгубените рибари край Дуранкулак

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959265

Намериха лодката на изгубените рибари край ДуранкулакНамериха лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак. От двамата мъже обаче няма следи, казаха техни колеги пред bTV. Около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето вчера да търсят мрежите на изчезналите. По мрежите попаднали и на потъналата рибарска лодка. Водолаз доброволец е потвърдил,

Простреляха мъж в главата по време на лов

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632691

31-годишен мъж попадна в интензивното отделение на кърджалийската болница, след като бе прострелян в лавата от свой колега авджия, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали.Инцидентът е станал по време на лов в землището на село Малко Каменяне в събота около 16.30 ч. По време на ловния излет 51-годишен мъж произвел изстрел и уцелил в главата 31-годишния ловец. Пострадалият е бил транспортиран в кърджалийската болница и настанен за лечение в интезивното отделение. Мъжът, произвел изстрела, е задържан в полицейското управление. Образувано е...

Под 10% от асансьорите имат новите задължителни алармени устройства

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/pod-10-ot-asansiorite-imat-novite-zadyljitelni-alarmeni-ustroistva-230969/

По време на годишния текущ технически преглед асансьорът трябва да бъде спрян, ако кабината не разполага с гласова връзка с техниците, предупреди експерт

31-годишна се разхожда с амфетамин в чантата

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632694

На ул. "Любен Каравелов" в Габрово, полицейски екип извършил проверка на 31-годишна жена. В дамската ѝ чанта е намерен полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. Наркотичното вещество е иззето. По случая е образувано досъдебно производство....

Варна е в предепидемична грипна обстановка

http://www.moreto.net/novini.php?n=339670

Варна е в предепидемична грипна обстановка. Средната заболеваемост в града за периода 19-25 декември е 163.43 на 10 хил. души. През миналата седмица са регистрирани 547 пациенти с ОРЗ или грип. В сравнение с предходния период заболеваемостта е завишена.

Откраднаха 16 000 лева и злато от жилище в Гоце Делчев

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632695

Крадец задигна 16 000 лева и бижута от жилище в Гоце Делчев. Кражбата е извършена за времето от 9 часа до 10.30 часа на 23 декември. Неизвестен извършител е проникнал в жилището и е отмъкнал златни накити и 16 000 лева. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство.  ...

Финландия ще въведе гарантиран базов доход за безработните

https://www.actualno.com/europe/finlandija-shte-vyvede-garantiran-bazov-dohod-za-bezrabotnite-news_584069.html

От началото на януари Финландия ще въведе нова политика за борба срещу бедността. Около 2000 граждани на страната, които са безработни, ще получават гарантиран базов доход в размер от 560 евро месечно за следващите две години без каквито и да е ограничения и условия, предаде NewE

Жена пострада при пожар в село Жълт бряг

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632690

41- годишна жена е пострадала при пожар в село Жълт бряг, съобщиха от ОДМВР Сливен. Сигналът е подаден на 23 декември около 13,44 часа, а пожарът е възникнал вследствие на неизправен вентил на газова бутилка в лятна кухня. Пострадалата е без опасност за живота. Унищожени са 15 кв. м. лятна кухня, бяла и черна техника. Спасени са 3 сгради. Мебели и бяла техника са изгорели при друг пожар в Сливен. Огънят е пламнал на 25 декември около 16,08ч., в апартамент на ул. "Г.С.Раковски" Пострадали няма. Спасен е апартаментът. Причина за пожара е късо съ...

Над 70 000 души в Норвегия са без ток заради лошото време

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/27/2890660_nad_70_000_dushi_v_norvegiia_sa_bez_tok_zaradi_loshoto/?ref=rss


Циклонът Урд, който връхлетя крайбрежието на няколко скандинавски страни, остави без електричество над 70 000 души в Норвегия, предаде ТАСС, като се позова на Норвежкото телеграфно бюро.

От стихията най-тежко са пострадали южните и западните области на Норвегия, най-вече Хордалан и Согн ог Фльоране, но проблеми в електроснабдяването е имало и в Осло. Засега няма данни за пострадали хора.

Циклонът е достигнал ураганна сила. По западното крайбрежие на Норвегия средната...

За 13-ти път почетоха паметта на загиналия в Кербала русенец Антон Петров

https://www.24chasa.bg/region/article/5959243

За 13-ти път почетоха паметта на загиналия в Кербала русенец Антон ПетровАнтон Петров си остава пример за подражание на всеки български войник. Това заяви в словото си бригаден генерал Явор Матеев от 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. Днес на Стефановден се навършиха 13 години, откак бившият сержант от Русе, повишен посмъртно в чин офицерски кандидат, загина при терористичното нападение на тази дата през 2003

Ало измамници измъкнаха 2000 лева от баба в Павликенско с кутия сухи пасти

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959228

Ало измамници измъкнаха 2000 лева
от баба в Павликенско с кутия сухи пасти75-годишна жена от павликенското с. Караисен стана жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР във Велико Търново. На 24 декември около 9.00 часа на домашния телефон на потърпевшата в с. Караисен позвънило лице, представило се като дъщеря й Светла, която й изпраща колет с 10 000 лева. На същия ден се обажда и “приятел на Светла”, който съобщил,

7 мигранти запалиха бездомник в метрото в Берлин

http://www.cross.bg/migranti-zapaliha-bezdomnik-v-metroto-v-berlin-1529762.html

/КРОСС/ 7 мъже на възраст между 15 и 21 години са арестувани за запалването на спящ бездомен човек в метростанция "Шьонлайнщрасе" в Берлин, информира в. "Билд", цитиран от в. "24 часа". Шестима от мъжете са се предали в понеделник вечерта сами на полицията, а последният е бил заловен от цивилни полицаи. Както потвърдиха от полицията, шестима от задържаните извършители са от Сирия, а седмият е от Либия. "Знаем кой е главният извършител. Става въпрос за 21-годишният сириец", заяви Томас Нойендорф, говорител на полицията. Запаленият мъж е останал без сериозни наранявания благодарение на бързата реакция на очевидци на случилото се.  

Справянето с мързела - пътят към успеха през новата година

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/27/2889748_spravianeto_s_murzela_-_putiat_kum_uspeha_prez_novata/?ref=rss


Едно от нещата, което най-много хора си пожелават за новата година, е да бъдат по-продуктивни. Повечето посочват мързела като основна причина да не могат да се справят с всички задачи, които са планирали. Проблемът не е в липсата на време, с което всички разполагаме еднакво, а - в липсата на мотивация и план за действие. Именно отлагането за последния момент, ви възпрепятства да зачеркнете повече неща от списъка си със задължения и да се наслаждавате на свободното си време.

Затова и...

Honda Accord се завръща в Европа

https://www.actualno.com/cars/honda-accord-se-zavryshta-v-evropa-news_584034.html

През 1993 г. Honda пусна на пазара четвъртото поколение на модела си Accord, който всъщност представляваше два различни автомобила – един за Северна Америка и един за Европа. Този стил бе продължен до 2007 г., когато излезе осмата генерация на Accord. Тя се задържа на европейския пазар

Задава ли се грипна епидемия?

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632689

Начало на грипната епидемия вече се наблюдава в областите Пловдив, Стара Загора и Добрич, съобщи за Дарик главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Още преди коледните празници в тези области е регистрирана заболеваемост при 200 на 10 000 души, а пробите до момента показват наличие на грипния щам AH3N2 Хонг Конг. Повишена е заболеваемостта и в Хасковско, Габровско и Видинско, в София броят на болните от грип е малко над средното за страната. Над една трета от пробите на заболелите показват наличие на грип и то на очаквания класическ...

Нова „Джунгла“ се заражда край Кале

http://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/nova-dzhungla-se-zarazhda-kraj-kale-6063366

Стотици мигранти, повечето от които деца, се завръщат в района на незаконния лагер край Кале, наречен „Джунглата“

Младеж без книжка се заби в дърво, прати в болница две момичета

https://www.24chasa.bg/region/article/5959244

Младеж без книжка се заби в дърво, прати в болница две момичета19-годишен неправоспособен водач се блъсна в дърво и прати в болница двете си 18-годишни спътнички. Инцидентът станал в понеделник около 1 часа на пътя между село Устина и Кричим, съобщи областната дирекция на МВР в Пловдив. Младежът качил двете момичета във фиата и се завъртял на пътното платно. При проверка с дрегер се установило наличие на 0,

7 мигранти запалиха бездомник в метрото в Берлин

http://www.moreto.net/novini.php?n=339669

7 мъже на възраст между 15 и 21 години са арестувани за запалването на спящ бездомен човек в метростанция "Шьонлайнщрасе" в Берлин, съобщава "Билд". 6 от мъжете са се предали в понеделник вечерта сами на полицията, а последният е бил заловен от цивилни полицаи.

ОбС отложи обсъждането на предложенията за закриване на две училища в Плевен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632699

На последната си за годината сесия, Общинският съвет в Плевен не прие предложението, внесено от кмета Георг Спартански за закриване на двете плевенски основни училища „Васил Левски" и „Никола Й. Вапцаров". Съветниците гласуваха отлагане на дебатите за следващо заседание и възложиха на кмета на Плевен в срок до 15 март 2017 г. да внесе в Общинския съвет цялостна концепция за оптимизация на общинската образователна инфраструктура, включваща анализ на съществуващата мрежа, мерки за оздравяване и преструктуриране на училищата с посочени съответни с...

Индексът на потребителски цени в Япония се понижава за девети пореден месец

http://econ.bg/Новини/Индексът-на-потребителски-цени-в-Япония-се-понижава-за-девети-пореден-месец_l.a_i.734499_at.1.html

Основният индекс на потребителските цени на Япония (изключвайки цените на свежите храни, но включвайки енергийните цени) се понижи през ноември с...

Парното и топлата вода запазват цените си и след 1 януари

http://www.cross.bg/tzenata-kevr-ivanov-1529761.html

/КРОСС/ Няма да има промяна в цената на парното и топлата вода за потребителите в началото на 2017 г. Това увери председателят на КЕВР Иван Иванов след открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде news.bg. Той определи исканията на "Топлофикация София" за увеличение цената на парното като неоснователни при така определеното изменение на цената на природния газ от 5%. "Законът е категоричен, че такова основание може да бъде само значително изменение на ценообразуващия елемент. 5% не са значително изменение на цената на природния газ", коментира Иван Иванов. Иванов бе категоричен, че за да имат основания да поискат такова увеличение, поскъпването на цената на природния газ трябва да е най-малко 10%. При така определеното от КЕВР увеличение на цената на природния газ от 5% - топлофикациите нямат основания да искат увеличение. "Категорично мога да заявя за потребителите на топлинна енергия, че от 1-ви януари при потвърждаване на нашето решение няма да има промяна в цената на топлинната енергия", заяви Иван Иванов. Очаква се на 30-ти декември на заседание на Комисията по енергийно и водно регулиране становището, изготвено в доклада на КЕВР за увеличението на цената на природния газ от 5% да бъде потвърдено. "Надявам се, че на 30-ти декември днешното становище на КЕВР ще бъде потвърдено с решение на комисията", заяви Иванов

Един от главните командири на „Ислямска държава“ е бил ликвидиран

https://www.24chasa.bg/novini/article/5959204

Един от главните командири на „Ислямска държава“ е бил ликвидиранСпоред базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека един от най-високопоставените командири на „Ислямска държава“ в Сирия Абу Джандал ал Кувейти е бил ликвидиран но време на битка на джихадистите срещу подкрепяните от САЩ сили на сирийската опозиция край стратегически язовир в Северна Сирия, предаде Reuters.

Екстремна диета за новия Suzuki Swift

http://vesti.bg/tehnologii/avtomobili/ekstremna-dieta-za-noviia-suzuki-swift-6063367

След десетилетие служба Swift се преражда с нова платформа, двигатели и екстремна диета, довела до намаляване на теглото му с 12,5%.

Наградиха призьорите в събора „Зимни празници-2016"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632687

В осем категории бяха връчени отличия на участниците в Регионалния фолклорен събор „Зимни празници-2016", който се проведе в сливенското село Мечкарево. Наградите са в направления „Детски коледарски групи (певчески)", „Коледарски групи-възрастни (певчески)", „Зимна обредност", „Специална награда за цялостно представяне", „Обредни хлябове", „Награда за благословия", „Сурвакници" и „Награди на сдружение „Читалища-Сливен". Традиционния събор „Зимни празници-2016" се състоя за 17-ти път във втория ден на Коледа. Село Мечкарево посрещна около 200 с...

48 заявки по схема „Обучения и заетост" са одобрени в Сливенска област

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1632528

От подадените 149 заявки, на стойност 2 809 201 лева по схема „Обучения и заетост" са одобрети 48. Това стана ясно от проведеното заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен. Определеният за област Сливен финансов ресурс по схемата „Обучения и заетост" е 1 147 581 лв., като сумата не е достатъчна за финансиране на всички. Затова комисията разгледа, оцени и класира подадените заявки от работодатели като приложи критерии, разписани в специална методика. Класирани и предложени за финансиране в рамк...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване