Thalloderma Shop
12/29/16 05:16
(http://www.klassa.bg/)

Големите вецове работят на половина

 Големите вецове работят на половината в първи ден след празниците. Това показват данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Справка на сайта сочи още, че в ранния следобед във вторник водните централи за произвели 5,53 на сто от целия товар на системата. Само ден по-рано в техния дял бе 10 на сто. В първия работен ден нараства общата произведена електроенергия, достигайки 5374 мегавата, за сравнение ден по-рано тя е около 5200 мегавата.

Разпределението на товара в системата се запазва приблизително равен през двата дни. 46,6% от него се покрива от големите тецове, близо една трета - от АЕЦ-а в Козлодуй, малките водни централи са произвели малко над 1 на сто. Към 5,5% на сто от товара се поддържаше от тецовете на топлофикациите и към 3% на заводските топлоцентрали. Липсата на слънце свали делът в микса на фотоволтаиците до около 2,5 на сто. Вятърните централи пък имаха дял под 1%, а работещите мощности на биомаса - по-малко от половин процент.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване