3 са катастрофите във Варна от началото на деня

http://www.moreto.net/novini.php?n=340113

Три пътни произшествия са станали във Варна от началото на деня. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички катастрофи има само материални щети и няма пострадали граждани. Спокойно е движението тази вечер по улиците и булевардите на Варна.

Предстоят избори в село Гецово, след като кметът му беше осъден

https://www.actualno.com/crime/predstojat-izbori-v-selo-gecovo-sled-kato-kmetyt-mu-beshe-osyden-news_584857.html

Окръжният съд в Разград e потвърдиl на втора инстанция условната присъда на кмета на разградското село Гецово Пламен Пантилеев, съобщи БТА. Пантилеев бе избран през 2015 г. за втори мандат като кмет от ГЕРБ. Той беше обвинен за шофиране в нетрезво състояние и получи на първа ин

Тир и две коли се удариха на мост над Стряма, пострада жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970556

Тир и две коли се удариха на мост над Стряма, пострада женаТежка катастрофа затвори за часове пътя между Раковски и Калековец. Тир и два автомобила се удариха на моста на река Стряма. Инцидентът стана около 14 часа, съобщи Нова тв. Според първоначалната информация червеният автомобил се е опитал да изпревари тира, но не успял. Камионът го ударил отзад. При удара колата навлязла в насрещното движение и там

Минималната заплата в Румъния вече е 319 евро, в България – 235 евро

http://www.mediapool.bg/minimalnata-zaplata-v-rumaniya-veche-e-319-evro-v-bulgaria-235-evro-news258356.html

От 1 януари тази година минималната заплата в съседна Румъния стана 319 евро, което е почти 625 български лева. Преди промяната възнаграждението беше 275 евро или 1250 леи. За сравнение от 1 януари минималната заплата в България бе увеличена от 420 лв на 460 лв, което е 235 евро. За 2017 година в Румъния е планирано увеличение на заплатите в бюджетния сектор средно с 10%. Властите в Букурещ решиха да понижат ставката на данък добавена стойност (ДДС) от 20% на 19%, както и да премахнат т.нар. “суперакциз“ върху горивата, който бе 7 евроцента на литър гориво. През последните две години икономиката на Румъния отчита най-висок растеж сред страните от ЕС - по 5%. Българската икономика също се представя относително стабилно и се движи с ръст от около 3%. Между двете най-бедни страни в ЕС вече се забелязва отчетлива разлика в брутния вътрешен продукт на глава от населението, което пряко влияе върху средните доходи в страната и постъпления в бюджета. Средният БВП в Румъния е 9500 долара на човек от населението, което доближава страната до показателите на Централна Европа. В България е 7000 долара.      

Историята на един герой от Хитрино, който рискува живота си, изпълнявайки задълженията си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633813

Какво е да рискуваш живота си, за да предотвратиш по-голямо бедствие? Някои хора го наричат изпълнение на служебните задължения. Ерол Шакир е точно от тях. Това е дежурният ръководител движение на гара Хитрино на 10 декември, когато там дерайлира товарна композиция от цистерни, пълни с пропилен и пропан бутан. В първите минути на инцидента Ерол успява да изключи електричеството, да спре идващия от съседната гара пътнически влак и да се обади на 112. С действията си на практика спасява десетки животи. А през това време гледа как облакът със запа...

Апелативният съд: Убиецът на красивата абитуриентка Стефка ще лежи 19 г. в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970538

Апелативният съд: Убиецът на красивата абитуриентка Стефка ще лежи 19 г. в затвораВладимир Костадинов, който на 13 юни 2013 г. уби бившата си приятелка Стефка Маджарова, ще лежи 19 години в затвора, съобщи "Марица". В последния работен ден преди празниците Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния изцяло. Така бяха отхвърлени както претенциите на Костадинов, че вината му е недоказана,

Трансферът на гръцки десен бек в "Левски" е пропаднал

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/02/2892701_transferut_na_grucki_desen_bek_v_levski_e_propadnal/?ref=rss


Десният бек на ПАОК Янис Скондрас по всяка вероятност няма да облече екипа на "Левски".

Бившият младежки национал на Гърция вече е в Кипър и преговаря с местния "Аполон" (Лимасол), съобщават местните медии, цитирани от "Гонг".

Сините обявиха интереса си към Скондрас още в средата на декември, но той отказа да премине пробен период на "Герена".

Преминаването му в "Левски" така или иначе щеше да се осъществи трудно и заради високите му финансови претенции. В ПАОК...

Южна Корея забрани вноса на модели на BMW, Porsche и Nissan

http://www.investor.bg/novini/444/a/iujna-koreia-zabrani-vnosa-na-modeli-na-bmw-porsche-i-nissan--231298/

Компаниите се разследват от Сеул заради нарушения на стандартите за вредните емисии и сгрешена документация

Турски тираджия се опита да прегази полицай край Бяла, арестуваха го

http://www.cross.bg/politzeiiskite-slyzhiteli-byala-1530286.html

/КРОСС/ Шофьор на турски тир е арестуван от полицаи в Бяла, съобщават от МВР. Първо не се подчинил на заповедта да спре и да отбие заради забраната за тежкотоварни камиони в последния почивен ден. След това се опитал да прегази един от униформените. Когато го задържали, предложил подкуп, а накрая ритнал един от полицаите, докато му слагали белезници. Екшънът се разиграл днес около 15,30 ч. на пътя за Русе. Водачът не се подчинил на дадените му указания да влезе в паркинга и умишлено насочил тежката машина към един от униформените служители, който успял бързо да отскочи встрани. След няколко метра тирът спрял и на водача било разпоредено да предостави документите си за проверка. След като полицейските служители забелязали, че мъжът поставя в един от документите банкнота, те отказали да ги приемат. Това довело до прояви на грубост и арогантност от страна на водача и отказ да се подчини на полицейските разпореждания, което наложило принудителното му извеждане от кабината. При задържането му мъжът ритнал един от полицейските служители. Извършителят е задържан в РУ- Бяла за срок до 24 часа. Води се разследване.    

Григор Димитров започна сезона с убедителна победа

http://www.mediapool.bg/grigor-dimitrov-zapochna-sezona-s-ubeditelna-pobeda-news258355.html

Българският тенисист Григор Димитров започна новия сезон с убедителна победа – 2:0 (6:2, 6:3) над американеца Стийв Джонсън (САЩ) в първия кръг на тенис турнира в Бризбейн (Австралия). Успехът е четвърти за Димитров от общо 6 двубоя с Джонсън. Първият сет бе решен бързо, след като българинът успя да пробие на два пъти сервиса на своя съперник. През втория Григор Димитров допусна един пробив, но отговори с два и спечели мача. Във вторния кръг българинът ще играе срещу Никола Маю (Франция), който отстрани сънародника си Стефан Робер с 4:6, 6:3, 6:4. Турнирът в Бризбейн е част от подготовката на световния тенис елит за Откритото първенство на Австралия, който е първият турнир от Големия шлем за годината.

Исландия може да проведе референдум за членство в ЕС

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/81147/islandiya-mozhe-da-provede-referendum-za-chlenstvo-v-es

/Поглед.инфо/ Исландия може да проведе референдум за членство в Европейския съюз, ако новите преговори за дясноцентристка управляваща коалиция бъдат успешни. Това заяви лидерът на една от трите партии, участващи в разговорите.

Юнкер е пречел на усилията на ЕС срещу избягването на данъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=340075

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, прекарал години на предишния си пост като премиер на Люксембург, тайно е блокирал усилията на ЕС за премахване избягването на данъци от международните корпорации, показват изтекли документи, съобщава The Guardian.

В четвъртък и петък се очакват отново сериозни снегове

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LE68sQMpCWw/

Над Черноморието преди обяд  на 3-ти януари / вторник/ ще бъде слънчево. След  обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 3° и 5°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

На 5-ти и 6-ти януари се очакват отново сериозни снегове. Чувствително ще се понижат температурите. В четвъртък и петък с умерен и силен вятър, отначало от северозапад, впоследствие и от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, в Южна България през нощта срещу петък и в петък значителни, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

Вижте топ 50 на най-четените текстове в рубрика свят в сайта ни през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5966526

Вижте топ 50 на най-четените текстове в рубрика свят в сайта ни през 2016 г.ЗаглавиеAвторброй показвания 1 Българин е арестуваният за блъснатото момиче в метрото в Берлин (видео) Капка Тодорова, Берлин 214352 2 Проклетията на зодиите 24 часа 137228 3 Трима българи - световни учени, загинаха при челен сблъсък в Гърция (обзор) Димитър Мартинов 125380 4 Гласовете на Ансамбъла на Руската армия "Александров"

Полицията откри труп на жена от Сомалия в Странджа

http://www.mediapool.bg/politsiyata-otkri-trup-na-zhena-ot-somaliya-v-strandzha-news258354.html

Полицията откри труп на жена от Сомалия в Странджа. Тя е която е загинала, докато е опитвала да стигне до Западна Европа заедно с група от още 31 мигранти. Останалите са били арестувани на 1 януари край село Равадиново. Сред тях е имало 25 души от Афганистан, трима пакистанци и трима сомалийци. При разпитите полицаите са разбрали, че с тях е пътувала още една жена, която е била изоставена. На 2 януари граничните полицаи са открили мъртвата жена на около 4 км от мястото на задържането на групата. Част от останалите също не са в добро здравословно състояние. Двама сомалийци – 16-годишен младеж и 14-годишно момиче, са с измръзнали ръце и крака. Те са били настанени в болница. Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България. От МВР смятат, че той е заподозрян за каналджията, превел групата през границата.

Иран одобри 29 международни компании за инвестиции в петролни и газови проекти

http://www.investor.bg/surovini/365/a/iran-odobri-29-mejdunarodni-kompanii-za-investicii-v-petrolni-i-gazovi-proekti-231297/

Техеран увеличи значително продажбите си на петрол през 2016 г. след падането на санкциите заради ядрената програма

Григор Димитров след победата: Чувствам се комфортно в Австралия

https://www.24chasa.bg/sport/article/5970496

Григор Димитров след победата: Чувствам се комфортно в АвстралияПървата ни ракета Григор Димитров, който започна годината с победа с 6:2, 6:3 над американеца Стийв Джонсън в първия кръг на турнира в Бризбейн, благодари на публиката и заяви, че се чувства изключително комфортно на кортовете в Австралия: "Тренировките тепърва ще си кажат думата. За мен винаги е удоволствие да играя тук, благодаря на всички,

Работната седмица започва със студено време

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633804

  Прогноза за времето за 3 януари, вторник През нощта ще бъде предимно ясно. Вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина ще е до умерен. Минималните температури в повечето места ще са между минус 4° и минус 9°. Утре ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 4° и 9°. През нощта срещу сряда на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи ...

Коментари на седмицата. №2: Пак за името на Димитровград

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5970352

Коментари на седмицата. №2: Пак за името на ДимитровградЗа промяната в Толбухин, Станке Димитров и Михайловград имаше съгласие, хората край Марица не искат смяна НАСКОРО евродепутатът Андрей Ковачев разбуни духовете, като ни в клин, ни в ръкав съживи една уж забравена тема - да се промени тоталитарното комунистическо име на Димитровград. Направи и повече от екзотично предложение - градът да стане

Германия е в паника! Не разбира позициите на Тръмп за световната политика

http://svetoven.pogled.info/news/81146/germaniya-e-v-panika-ne-razbira-pozitsiite-na-tramp-za-svetovnata-politika

/Поглед.инфо/ Германското правителство все още не е изяснило за себе си позициите на избрания американски президент Доналд Тръмп по редица ключови въпроси от външната политика, в това число и по Сирия. Това заяви говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер.

Турски тираджия се опита да прегази полицай край Бяла, арестуваха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970495

Турски тираджия се опита да прегази полицай край Бяла, арестуваха гоШофьор ан турски тир е арестуван от полицаи в Бяла, съобщават от МВР. Първо не се подчинил на заповедта да спре и да отбие заради забраната за тежкотоварни камиони в последния почивен ден. След това се опитал да прегази един от униформените. когато го задържали предложил подкуп, а накрая ритнал един от полицаите докато му слагали белезници.

Проф. Владимир Чуков: Посланията на терористите са много ясни – няма място в света, което да е сигурно

http://www.moreto.net/novini.php?n=340109

Посланията на терористите към Европа и света са много ясни – че няма място в света, което да е сигурно. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ арабистът проф. Владимир Чуков за тероризма и борбата с него през 2016 г. „Тук ще цитирам новоназначения съветник по национална сигурност на президента Доналд Тръмп – ген.

Нова пирамидална постройка беше открита в Перу

http://www.cross.bg/inkite-yshny-pery-1530283.html

/КРОСС/ Новооткрита пирамидална постройка в централната част на Перу може да преобърне представите на изследователите за района и неговото значение в йерархията на инките. След година проучване изследователите смятат, че структурата е "ушну". Ушну са пирамидални структури, за които се вярва, че са били използвани от древните владетели по време на важни церемонии и жертвоприношения за боговете. Те също може да са били използвани като обсерватория. Предстои още много да се научи за сградите. Откритата ушну на около 280 км северно от Лима, столицата на Перу, може да означава, че районът е имал голяма важност за инките. Смятало се е, че мястото е естествен хълм, а не пирамида, тъй като е било покрито с гъста растителност. Археологът Мигел Агилар, заяви, че са нужни още изследвания, за да се потвърди хипотезата, че постройката е била важна за цивилизацията на инките: В момента се намираме на върха на пирамидата ушну. Трябва да се проведат още разкопки, за да докажем хипотезата на 100 процента. Намираме се в частта, където те са провеждали церемонии, заяви Агилар и добави: "Според, това което видяхме, първото ниво, това би трябвало да е центърът на мястото. Ушну винаги е в центъра, защото играе важна роля що се отнася до идеологическо господство и наблюдения на небето. Други свидетелства за важността на мястото са керамични останки от културата рекуай и камъни, датиращи от 1000 години преди империята на инките да достигне това място

Цацаров обвини Трайков – прокуратурата като безопасна игла

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-obvini-traikov-prokuraturata-kato-bezopasna-igla-news258353.html

Трайчо Трайков получи новогодишно послание от авторитета Цацаров за Нова година - обвинение в безстопанственост. Изобщо няма значение какво е обвинението, важното е Пеевските медиите да го подхванат и да блокират Трайчо по време на предстоящите избори. Това, че прокуратурата е политическа бухалка за безразборно ползване срещу отрицателите на статуквото не е новост. Те вече не са и толкова важни, защото сами се дискредитират - какво като отправят обвинения. За всеки човек, който може да изтърпи неудобството да разкарването по разпити, в които никой нищо не пита, но който е убеден в своята правота, тези обвинения щампи са досадна подробност и ненужен дискомфорт. Както министърът в оставка Ненчев показва - няма никакъв смисъл да се играе нейната игра, просто трябва открито да се атакува Цацаров, като се иронизират политическите му дейности. Мой познат неотдавна сподели, че се чувства пренебрегнат от това, че няма обвинение, защото е сигурен, че са беззъбите обвинения са безопасни в съда. Така, продължи той, пропускам да запиша в автобиографията си "репресивен", не се знае утре може да потрябва документ. Единственият реален проблем е връзката с Пеевските медии - защото Цацаров прекрасно знае, че няма да осъди нито един от нарочените от него политици. Тези, които може да осъди лесно, няма да обвини - едни си плащат, а други го подкрепят. Схемата е проста - обвинение, заглавия в медиите и публична кампания, която да трябва да осъди посочения от Цацаров политик или бизнесмен, като го извади от уравнението на текущите властови баланси. Това е претоплена "манджа" отпреди шест години. Търсеха, търсеха и нищо - сделката е през борсата, където няма как да изключиш конкуренция. Единственият проблем, че макар прокуратурата да има 5 процента рейтинг и 90 неодобрение (проценти, при които нито една институция не може да функционира, поради отсъствие на публична легимност), през медиите много хора се вързват на заглавията - все има нещо. Един бивш президент има хотели - т.е. нещата са от явни, по-явни и най-елементарното разследване да може да направи обвинение, което да издържи в съда, но хората приемат това за "нормална" корупция - свикват. Но като им подхвърлят едно измислено твърдение и ... съзнанието веднага включва класическото "абе и този е маскара". Ако българските антикорупционери и всички, на които им е мила съдбата на реформите - фокусират кампанията си срещу прокуратурата - няма да сгрешат, но ще загубят ценно време и ресурс да атакуват посредник, а не центъра на статуквото. Цацаров в същност не е изобщо толкова силен или толкова значим, той е обслужващ персонал. Същата прокуратура, която ще намери кусур за левче, спи здрав сън за милиардите, които бяха и се крадат всеки божи ден. Смешници - тотална импотентност и слугинаж. Изживяват се като стълб на статуквото, а са безпомощни и по своему обречени, защото са на една седмица протести от оставката си. Това, че Цацаров е над Господ изобщо не означава, че не е легитимна цел на народния гняв. С тази скорост на собствена си дискредитация няма да се учудя, ако следващия обвинен политик, отиде да си получи "обвинението" с духова музика, за да демонстрира тоталното си неуважение към прокуратурата на Цацаров и увереността, че от това нищо няма да последва. Главният прокурор може и да е извън контрол и близко до Господа по възможности, но няма неговата изключителност и априорна легитимност. Очаквайте следващото действие - това което не успяха да реализират с назначаването на Пеевски като шеф на ДАНС, ще се опитат да го реализират чрез служебното правителство на Радев в тандем с Цацаров. Още нищо не сте видели. *Препечатано от блога на енергийния експерт Илиян Василев без редакторска намеса.

Предстоят избори в село Гецово, след като кметът му беше осъден

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892711_predstoiat_izbori_v_selo_gecovo_sled_kato_kmetut_mu/?ref=rss


Окръжният съд в Разград e потвърдиl на втора инстанция условната присъда на кмета на разградското село Гецово Пламен Пантилеев, съобщи БТА. Пантилеев бе избран през 2015 г. за втори мандат като кмет от ГЕРБ. Той беше обвинен за шофиране в нетрезво състояние и получи на първа инстанция година и 4 месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок и 600 лева глоба. Той беше лишен от право да управлява автомобил за година и осем месеца.

Решението на съда не подлежи на обжалване, което...

Даниел е първото бебе в УМБАЛ-Бургас, близнаци проплакаха в "Дева Мария"

https://www.24chasa.bg/region/article/5970488

Даниел е първото бебе в УМБАЛ-Бургас, близнаци проплакаха в "Дева Мария"Спокойна новогодишна нощ е имало в родилното отделение на УМБАЛ-Бургас, първото бебе за 2017 г. се е родило чак в 20:45 ч. на 1-ви януари и носи името Даниел. Родителите му са от Бургас. На 2-ри януари, пък на бял свят е дошла малката Надежда, която се е родила в 11:20ч. Близнаци са първите бебета, родени в УМБАЛ "Дева Мария" през 2017 г.

Обувките - новият лъч светлина за луксозните марки

http://www.investor.bg/stil/348/a/obuvkite-noviiat-lych-svetlina-za-luksoznite-marki-231111/

На фона на спада на продажбите на луксозни стоки брандовете поставят фокуса все повече върху обувките и има защо

Берлин: Асад може да е част от преходния период само със силно ограничени пълномощия

https://www.actualno.com/europe/berlin-asad-moje-da-e-chast-ot-prehodnija-period-samo-sys-silno-ogranicheni-pylnomoshtija-news_584850.html

Германия допуска участие на сирийския президент Башар Асад в преходния период в Сирия само при сериозно ограничаване на пълномощията му, заяви говорителят на външното ведомство в Берлин Мартин Шефер. „Очевидно е, че без сериозно, осезаемо ограничение на прерогативите

Скандал заради забраната за тирове: Тираджия гази, рита и подкупва полицаи

http://offnews.bg/news/n_1/n_643379.html

Шофьор на тежкотоварен автомобил е бил задържан от полицията, след като е спрян край Бяла заради въведената забрана за движение на тирове днес от 14 до 20 часа заради очаквания голям трафик от прибиращи се след празниците.  От МВР Около 15.22 часа днес, на главен път 1-5 в района на гр. Бяла, полицейски наряд на РУ- Бяла спрял товарен автомобил „ДАФ“ с турска регистрация във връзка с изпълнение на въведената организация за спиране на товарните автомобили за времето от 14 до 20 часа. Водачът не се подчинил на дадените му указания да влезе в паркинга и умишлено насочил тежката машина към един от униформените служители, който успял бързо да отскочи встрани. След няколко метра тирът спрял и на водача било разпоредено да предостави документите си за проверка. След като полицейските служители забелязали, че мъжът поставя в един от документите банкнота, те отказали да ги приемат. Това довело до прояви на грубост и арогантност от страна на водача и отказ да се подчини на полицейските разпореждания, което наложило принудителното му извеждане от кабината. При задържането му мъжът ритнал един от полицейските служители. Извършителят е задържан в РУ- Бяла за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство и са предприети необходимите процесуално- следствени действия.

За обвинението на Трайчо Трайков - още нищо не сме видели

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/01/02/2892709_za_obvinenieto_na_traicho_traikov_-_oshte_nishto_ne/?ref=rss


"Дневник" публикува текста от блога на енергийния експерт Илиан Василев по повод информацията, че прокуратурата е предявила обвинение на бившия министър на икономиката в първия кабинет на Бойко Борисов - Трайчо Трайков. Очаква се утре държавното обвинение да даде повече информация. Заглавието е на редакцията.

Трайчо Трайков получи новогодишно послание от авторитета Цацаров за Нова година - обвинение в безстопанственост. Изобщо няма значение какво е обвинението, важното е Пеевските...

За обвинението на Трайчо Трайков - още нищо не сме видели

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892709_za_obvinenieto_na_traicho_traikov_-_oshte_nishto_ne/?ref=rss


"Дневник" публикува текста от блога на енергийния експерт Илиян Василев по повод информацията, че прокуратурата е предявила обвинение на бившия министър на икономиката в първия кабинет на Бойко Борисов - Трайчо Трайков. Очаква се утре държавното обвинение да даде повече информация.

Трайчо Трайков получи новогодишно послание от авторитета Цацаров за Нова година - обвинение в безстопанственост. Изобщо няма значение какво е обвинението, важното е Пеевските медиите да го подхванат и да...

Нападателят от Истанбул е около 25-годишен, може да е от Източен Китай (снимки + видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970480

Нападателят от Истанбул е около 25-годишен, може да е от Източен Китай (снимки + видео)Турската полиция разпространи снимки на нападателя от Истанбул, който отне живота на 39 души навръх Нова година. Смята се, че той е от Убекистан или Киргизстан, предаде Си Ен Ен Тюрк, цитиран от Нова тв. Местните власти допускат и възможността той да е от Източен Китай и да е на около 25 години. Разследващите смятат,

Левски зарадва 12-годишен фен (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_643378.html

Футболният Левски зарадва малък фен на тима. В последния ден от 2016 година 12-годишният Иван Петров от благоевградското село Самораново получи подаръци от любимия си клуб. Детето страда от долна парапареза и е трудно подвижно, но това не е в състояние да попречи на любовта му към сините. Иван подкрепя любимия тим във всеки мач, макар и далеч от стадиона. Това обаче скоро ще се промени, тъй като момчето ще сбъдне своята мечта и ще присъства наживо за мач на „сините“. След срещата пък ще може да посети съблекалнята и да се види със своите любимци. Преди това да стане, в навечерието на Нова година той бе зарадван с оригинална фланелка, шалче и шапка на Левски, които му бяха връчени от пресаташето на клуба Петър Мисов.

Затварят варненска улица заради вик ремонт

http://www.moreto.net/novini.php?n=340101

На 3 и 4 януари затворена за движение на автомобили ще бъде част от ул. „Александър Дякович“ във Варна, съобщиха от Община Варна за Moreto.net. Ограничението ще е за всички МПС, включително и за автобусите на градския транспорт и се налага във връзка извършване на аварийни ремонтни работи по ВиК мрежата.

Задържаха за корупция високопоставен съдия в Египет, той се обеси в килията

http://www.cross.bg/zadurzhan-podozrenie-kiliyata-1530282.html

/КРОСС/ Генералният секретар на Висшия административен съд на Египет Уаил Шалаби в понеделник е сложил край на живота си, след като е бил задържан по подозрение за корупция, предаде агенция РИА Новости, позовавайки се на местни медии, цитирана от "Фокус". Бившият съдия е бил открит самообесил се в килията си в полицейско управление на Кайро. Шалаби е бил задържан на 31 декември във връзка с подозрение, че е участвал в разхищение на средства в съда. По-рано по подобни обвинения е бил задържан и председателят на управлението по поръчки на съдебния орган.    

3 километра е опашката от камиони на "Дунав мост 2"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970467

3 километра е опашката от камиони на "Дунав мост 2"3 километра е опашката от тежкотоварни автомобили, образувала се на граничен пункт „Дунав мост 2”. Това съобщи дежурният служител на пункта, цитиран от "Фокус". Той посочи, че трафикът през последния час е натоварен, има струпване на тежкотоварни камиони на изход от

Шампионът "Лестър" за пореден път загуби точки

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/02/2892707_shampionut_lestur_za_poreden_put_zagubi_tochki/?ref=rss


Шампионът на Англия "Лестър" продължи с неубедителното си представяне и през новата година, след като не успя да запише победа в 15-и мач от началото на сезона.

"Лисиците" завършиха 0:0 с "Мидълзбро" като гост и така останаха на 14-о място в класирането с 21 точки, докато домакините са с две точки по-малко и са на 16-а позиция. Първият отбор в зоната на изпадащите е "Съндърланд" с 14 точки.

"Лестър" стартира двубоя по-добре, но играчите на Клаудио Раниери така и не успяха...

Прокуратурата потвърди, че е обвинила Трайчо Трайков

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892702_prokuraturata_potvurdi_che_e_obvinila_traicho_traikov/?ref=rss


Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова потвърди, че прокуратурата е предявила обвинение на бившия министър на икономиката в първия кабинет на Бойко Борисов - Трайчо Трайков. Тя отказа да даде повече подробности, като уточни, че утре държавното обвинение ще изнесе допълнителна информация.

За обвинението в умишлена безстопанственост съобщи Трайков във Фейсбук пост от първи януари. Той е получил призовка преди Бъдни вечер и на 28-ми декември е отишъл в...

Турската полиция разпространи снимка на предполагаемия нападател

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/02/2892708_turskata_policiia_razprostrani_snimka_na/?ref=rss


Полицейските служби в западните турски окръзи Бурса и Ялова са нащрек, след като подозрителен мъж, приличащ на атентатора от новогодишната нощ в нощен клуб Истанбул, е бил забелязан в плавателен съд от мрежата на обществения транспорт, съобщава БТА, като цитира турските медии.

Според подадения в полицията сигнал мъжът е слязъл от "морски автобус" в Ялова и се качил на стоп в автомобил с регистрация от Бурса. Мерките за сигурност в двата окръга са били засилени, а всички екипи...

Митов: Простреляната българка в Истанбул е без опасност за живота

https://www.actualno.com/society/mitov-prostreljanata-bylgarka-v-istanbul-e-bez-opasnost-za-jivota-news_584849.html

Българката, която беше простреляна по време на новогодишния атентат в заведение в Турция, е без опасност за живота. Това съобщи в социалните мрежи министърът на външните работи Даниел Митов. Той допълва, че сънародничката ни все още е в интензивното отделение, но състояние

Централните банки в САЩ, Европа, Великобритания и Япония - накъде през 2017 г.?

http://www.investor.bg/analizi/9/a/centralnite-banki-v-sasht-evropa-velikobritaniia-i-iaponiia-nakyde-prez-2017-g-231133/

Паричната политика през 2016 г. се разви до голяма степен противно на очакванията и прогнозите за 2017 г. са разнообразни

Интензивен трафик по магистралите "Тракия" и "Хемус" в посока София

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633811

Интензивен е трафикът по магистралите Тракия и Хемус в посока София. В участъците на тунелите Витиня и Ечемишка, които са в ремонт, има колони от автомобили около километър. Там движението се осъществява с по-бавна скорост. За улеснение на трафика се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и някои от първокласните и второкласните пътища в страната. Това ограничение е сила до 20 часа днес. Към момента камионите не представляват проблем за трафика, категоричен е началникът на Пътна полиция комисар Бойк...

Задържаха 31 незаконни имигранти, жена загина от премръзване

https://vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/zadyrzhaha-31-nezakonni-imigranti-zhena-zagina-ot-premryzvane-6063583

Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България, има вероятност той да е каналджията

Колони от коли се образуваха в пътните отсечки Велинград-Варвара и Батак-Пещера

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970463

Колони от коли се образуваха в пътните отсечки Велинград-Варвара и Батак-ПещераНатоварено е движението по планинската пътна отсечка Доспат-Батак-Пещера, съобщи „Фокус". Колони от автомобили има и по пътния участък Велинград-Варвара. По-натоварен е трафикът в посока Пазарджик. В дефилето, в участъците, където има най-много завои, се образуват колони от автомобили, заради по-ниската скорост, с която се преминава оттам.

При сърдечна болка над 15 минути търсете лекар - може да е инфаркт

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5967090

При сърдечна болка над  15 минути търсете лекар - може да е инфарктНепременно трябва да се търси лекар при болка на обширна площ в сърдечната област, която не минава повече от 15-20 минути и не се повлиява от обичайните обезболяващи средства и вазодилататори. При някои хора болката може да се разпростира към ръката или да се усеща на гърба. Разгърнатата на голяма площ около сърцето, е типичен симптом на инфаркт,

Роди се първото бебе във Враца за 2017-та

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633810

На втория ден от Новата година се роди първото бебе за Враца. Малкото момиченце е проплакало тази сутрин в 8.38 ч. в родилното отделение на врачанската болница – казаха специално за “Дарик” от здравното заведение. Името й е Елия и е дошла на този свят с помощта на екипа д-р Милена Миткова и акушерката Даниела Борисова. Бебчето е с тегло 3.650 кг и височина – точно 50 см. “Тя е прекрасна!” – каза екипът, помогнал в раждането. Екипът на "Дарик" - Враца честити най-красивия подарък на семейството на малката Елия!...

Задържаха за корупция високопоставен съдия в Египет, той се обеси в килията

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970461

Задържаха за корупция високопоставен съдия в Египет, той се обеси в килията Генералният секретар на Висшия административен съд на Египет Уаил Шалаби в понеделник е сложил край на живота си, след като е бил задържан по подозрение за корупция, предаде агенция РИА Новости, позовавайки се на местни медии, цитирана от "Фокус". Бившият съдия е бил открит самообесил се в килията си в полицейско управление на Кайро.

Кметът на Горна Оряховица забрани да се събират пари от родителите за детските градини

https://www.actualno.com/velikotarnovo/kmetyt-na-gorna-orjahovica-zabrani-da-se-sybirat-pari-ot-roditelite-za-detskite-gradini-news_584847.html

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев забрани в общинските детски градини да се събират пари от родителите за ремонти. От тази година и грижата за хигиенните материали е задължение само на детските учебни заведения, съобщи БНР. В началото на септември миналата година

Студът уби подпийнал мъж в Шуменско

http://offnews.bg/news/n_1/n_643377.html

43-годишен мъж e първата жертва на студа в шуменското село Становец. Измръзналото тяло на мъжа е било открито тази сутрин близо до къщата, където живее. На Васильовден той отишъл при приятел в другия край на селото, където се почерпели и празнували, а след това си тръгнал, съобщава Дарик радио. Случайни минувачи забелязали безжизненото тяло на човека на улицата само на 50 метра от къщата. Нощната температура в Шуменско е паднала до под минус 10 градуса и премръзване е причината за смъртта на 43-годишния мъж.

Момиче е първото бебе във Варна в АГ-болницата

http://www.moreto.net/novini.php?n=340119

Момиче е първото бебе за 2017 година в СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов" - АГ болница - Варна, съобщиха оттам за Moreto.net. Бебето е проплакало в 16 часа, тежи 3800 г., 50 см. Майката е 23-годишната Юмие от с. Гроздьово. Раждането е водено от екипа на д-р Георги Георгиев и д-р Наталия Мирчева и акушерката Петя Стойчева.

По подозрение във финансиране на тероризма е задържан 38-годишен мъж в в Саарлан

http://www.cross.bg/po-podozrenie-vuv-finansirane-na-terorizma-e-zadurzhan-godishen-muzh-v-v-saarlan-1530280.html

/КРОСС/ Полицията във федералната германска провинция Саарланд арестува 38-годишен мъж, заподозрян за финансиране на тероризъм, съобщава регионалният вестник Das Rheinishe Post. Властите за държали мъжа още в събота, но детайли за случая се появиха едва в понеделник. От полицията засега се въздържат коментари, но обещаха, че в рамките на следобеда ще представят повече информация във връзка с обвиненията срещу задържания мъж.  

2016 г. - исторически най-добрата година за Монбат

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/2016-g-istoricheski-nai-dobrata-godina-za-monbat-230976/

Публичността ни подейства дисциплиниращо, коментира пред Investor.bg изпълнителният директор на компанията Атанас Бобоков

Полицията в Истанбул арестува 8 души за новогодишния атентат

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970459

Полицията в Истанбул арестува 8 души за новогодишния атентатПолицията за борба с тероризма в Истанбул арестува осем души във връзка с атентата срещу нощен клуб на Нова година, при който загинаха 39 души, съобщи Франс прес, цитиран от БГНЕС. Информационна агенция „Доган“ съобщи, че полицията продължава с операции по задържане на заподозрени. Извършителят на нападението в нощта на 31 срещу 1 се предполага,

Бежанка открита мъртва, 31 нелегални мигранти задържани край Равадиново

http://www.moreto.net/novini.php?n=340112

Бежанка, най-вероятно от сомалийски произход не е успяла да оцелее при минусовите температури в Югоизточна България. Тялото на жената е открито от гранични полицаи край село Равадиново, близо до място, където на 1 януари са задържани 31 нелегални имигранти без документи за самоличност.

Хванаха 48 мигранти от Ирак в камион при Русе-Гюргево

https://www.actualno.com/society/hvanaha-48-migranti-ot-irak-v-kamion-pri-ruse-gurgevo-news_584845.html

48 кюрди от Ирак са заловени от българските полицаи на граничния пункт Русе-Гюргево при опит да напуснат страната и да продължат към Западна Европа. Те са били превозвани от камион с шоколадови бонбони от български завод към унгарска фабрика от същото дружество. Залавянето

България и Румъния 10 години в ЕС: Никакви тържества и фанфари

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/bylgariia-i-rumyniia-10-godini-v-es-nikakvi-tyrjestva-i-fanfari-231296/

Двете страни са сред най-проевропейски настроените и имат голяма финансова полза от присъединяването си към блока

Най-малко 50 загинаха при бунт в затвор в Бразилия

http://www.cross.bg/braziliya-shtata-naii-malko-1530279.html

/КРОСС/ Най-малко 50 човека са загинали в кървав бунт в затвор в столицата на щата Амазонка Манаус в Бразилия, предава Ройтерс, като се позовава на представител на силите за сигурност. Началникът по сигурността на щата е заявил, че се страхува, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като не е ясен размерът на бунта. Той е започнал късно вечерта в неделя при сблъсък между враждуващи банди. Международни наблюдатели остро критикуват Бразилия за затворническата й система, където често явление са пренаселването и смъртоносните бунтове.

Опашка на магистрала "Хемус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970456

Опашка на магистрала "Хемус"Опашката пред първия тунел в посока София на магистрала "Хемус" е над 1 км, съобщиха читатели. Пътят е добре почистен, опашката върви

Бежанка открита мъртва, 31 нелегални мигранти задържани край Равадиново

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970447

Бежанка открита мъртва, 31 нелегални мигранти задържани край РавадиновоБежанка, най-вероятно от сомалийски произход не е успяла да оцелее при минусовите температури в Югоизточна България. Тялото на жената е открито от гранични полицаи край село Равадиново, близо до място, където на 1 януари са задържани 31 нелегални имигранти без документи за самоличност. Повечето от тях се представили за афганистанци,

Слънчево ще е времето до обед утре по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=340108

През нощта ще бъде предимно ясно. Вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина ще е до умерен. Минималните температури в повечето места ще са между минус 4° и минус 9°. Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват.

Изследвания доказват птичи грип в Пазарджик

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633808

Огнище на птичи грип е открито и доказано с лабораторни проби в Пазарджишка област, съобщават от Националния кризисен щаб, сформиран заради болестта. Намерени са две мъртви сови, за които е установено, че са били болни. На тях се натъкнал работник на път за работа в района на плувния комплекс. Алармирал е общинската администрация, откъдето сигналът е предаден към Агенцията по храните. Със заповед на директора на ведомството е обявено първично огнище в Пазарджик и е определена 3-километрова предпазна зона около него. Учредената 10-километрова на...

Полицията задържа 31 мигранти, сомалийка, пътувала с тях, е открита мъртва

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892691_policiiata_zadurja_31_migranti_somaliika_putuvala_s/?ref=rss


Полицията е задържала група от 31 чужденци, определени като нелегални имигранти и без документи за самоличност, в района на село Равадиново на 1 януари, съобщиха от МВР. Групата е била от 25 души, които са се определили като афганистанци, трима като пакистанци и трима като сомалийци.

След като са били отведени и прегледани от лекар, е установено, че двама сомалийци – 16-годишен младеж и 14-годишно момиче, са с измръзнали ръце и крака. Те са били настанени в болница.

...

Пожарникари спасиха семейство в Ивайловградско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633807

Семейство, което е бедствало в преспите край Ивайловград, е било спасено от пожарникари. Фамилията е останала в ивайловградското село Розино и е поискала помощ на тел.112. След намесата на огнеборците хората са били откарани невредими.   Обстановката в община Ивайловград бе изключително тежка. Наложи се празничната програма да бъде отменена....

Катастрофа между Калековец и Стряма прати жена в болница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633809

Сигнал за пътен инцидент между селата Калековец и Стряма е бил получен днес след 13.40 часа на телефон 112, съобщиха от полицията. Незабавно към мястото са били насочени екипи на полицията и Спешна медицинска помощ. По предварителни данни, лек автомобил „Ауди“ бил блъснат отзад от тежкотоварен камион, който изпреварил. В резултат на удара колата преминала в лентата за насрещно движение и се ударила в лек автомобил „Пежо“. В болница за преглед...

Марин льо Пен: Франция също иска своята независимост от глобализма

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970452

Марин льо Пен: Франция също иска своята независимост от глобализмаКандидатът за президент на Франция от партия „Национален фронт“ Марин льо Пен заяви, че след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и след Брекзит, французите споделят световния „стремеж към независимост“ в борбата срещу глобализма, предаде Breitbart, цитира от "Фокус". „Като много други политици,

"Ислямска държава" пое отговорност и за нападението в Багдад

https://www.actualno.com/asia/isljamska-dyrjava-poe-otgovornost-i-za-napadenieto-v-bagdad-news_584844.html

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението с кола-бомба в Багдад, при което загинаха 32 души, а други близо 70 бяха ранени, предаде Ройтерс. Свързаната с ИДИЛ информационна агенция "Амак "разпространи информация, че цел на атака са били шиитските мюсюлмани, които се считат за изменници от групата на сунитите.  Атаката беше извършена на оживен площад в населения с шиити квартал "Садр сити", в деня, в който на посещение в иракската столица е френският президент Франсоа Оланд.  

Bitcoin прескочи 1 000 долара за първи път от 2013 г.

http://www.investor.bg/drugi/338/a/bitcoin-preskochi-1-000-dolara-za-pyrvi-pyt-ot-2013-g-231295/

През последната година криптовалутата се засили благодарение на ускоряващото се търсене най-вече от Китай

Спуснаха наполовина знамената пред седалището на НАТО в знак на солидарност с Турция

http://www.cross.bg/sedalishteto-tyrtziya-napolovina-1530278.html

/КРОСС/ Организацията на Северноатлантическия пакт демонстрира солидарност към партньора си Турция, като спусна наполовина знамената пред седалището в Брюксел в памет на жертвите на новогодишната терорисична атака в Истанбул, предава Интерфакс. „Всички флагове в седалището са свалени наполовина. Солидарност с Турция след терористичния атентат на Нова година в Истанбул", пише говорителят на НАТО Оана Лунгеску.  

Ранената в Истанбул българка е без опасност за живота

http://offnews.bg/news/n_1/n_643376.html

Животът на пострадалата българска гражданка по време на стрелбата в заведение в Истанбул е вън от опасност. Това написа във Фейсбук министърът на външните работи в оставка Даниел Митов. Състоянието на пострадалата българка остава стабилно, но тя все още се намира в интензивно отделение в болницата на града. Има уверение от турските власти, че до този момент няма данни за други пострадали български граждани. Все още не е хванат атентатора, при стрелбата в нощен клуб в Истанбул бяха убити 39 души, а 70 ранени. Отговорност за нападението пое Ислямска държава.

Марая Кери започна годината с гаф

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/maraia-keri-zapochna-godinata-s-gaf-6063582

Суперзвездата не успя да изпълни песента си, макар и на плейбек. Тя каза, че слушалката й не е работела

Федерер се завърна на корта с победа за "Хопман къп"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/02/2892690_federer_se_zavurna_na_korta_s_pobeda_za_hopman_kup/?ref=rss


Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер направи победно завръщане на корта след шестмесечна пауза заради травма в коляното.

Пред 12 000 души на корта в Пърт Федерер победи с 6:3, 6:4 британеца Даниел Еванс в първия мач между Швейцария и Великобритания от група А на турнира за смесени отбори "Хопман къп".

Федерер показа много добра игра в първия си двубой от юли насам, когато стигна до полуфиналите на "Уимбълдън", и се справи почти без никакви проблеми със...

След 6 месеца: Федерер се завърна на корта с победа

https://www.24chasa.bg/sport/article/5970439

След 6 месеца: Федерер се завърна на корта с победаБившият номер 1 в световната ранглиста и 17-кратен носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер направи победно завръщане на корта след 6-месечна пауза заради травма в коляното. Пред 12 000 души на корта в Пърт Федерер победи с 6:3, 6:4 британеца Даниел Еванс в първия мач между Швейцария и Великобритания от група "А" на турнира за смесени

Кунева: Никой да не се заиграва предизборно с председателството ни на ЕС

https://www.actualno.com/politics/kuneva-nikoj-da-ne-se-zaigrava-predizborno-s-predsedatelstvoto-ni-na-es-news_584843.html

Ситуация на отказване на България от Председателството няма, за 60 години никоя страна не го е направила, отговорността на следващия премиер за това е огромна. Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред агенция Фокус. Няма нищо изцяло техническо в Председателството

Италия може да напусне еврозоната, според експерт

http://www.moreto.net/novini.php?n=340098

Директорът на германия Институт за икономически изследвания (Ifo) смята, че италианците е възможно да поискат да напуснат еврозоната, ако стандартът им на живот не се подобри. Това той заявява пред германския ежедневник Tagesspiegel.

Починала от студ и 31 измръзнали мигранти намериха край Бургас

http://offnews.bg/news/n_1/n_643375.html

31 нелегални имигранти без документи са задържали граничните полицаи в Бургас в района на село Равадиново в първия ден от новата година. 25 от тях са афганистанци, трима – пакистанци, а други трима - сомалийци. Извършен им е медицински преглед, при който е установено, че двама сомалийци – 16-годишен младеж и 14-годишно момиче, са с измръзнали ръце и крака. Те са настанени в болнично заведение. При работата с нелегалните имигранти е установено, че в групата е имало още една жена, сомалийска гражданка, която е била изоставена. Ден по-късно тя е била открита мъртва. Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България, като има вероятност именно той да е каналджията, превел групата през границата при минусови температури.

Животът на пострадалата при стрелбата в истанбул българка е вън от опасност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892681_jivotut_na_postradalata_pri_strelbata_v_istanbul/?ref=rss


Животът на пострадалата българска гражданка по време на стрелбата в заведение в Истанбул е вън от опасност, съобщи министърът на външните работи в оставка Даниел Митов. Тя беше оперирана вчера.

"Засега състоянието й остава стабилно, но тя все още се намира в интензивното отделение на болницата в града. До този момент имаме уверение от страна на турските власти, че няма данни за други пострадали български граждани", написа Митов в профила в социалната мрежа "Фейсбук".

В...

Обама се отчита за двата си мандата на 10 януари в Чикаго

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970437

Обама се отчита за двата си мандата на 10 януари в ЧикагоАмериканският президент Барак Обама ще направи прощално обръщение на 10 януари, в което ще говори за направеното през двата си мандата и ще благодари на поддръжниците си, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА. Той ще изнесе речта си в Чикаго. "Това ще е шанс да ви благодаря за невероятното пътешествие,

Кунева: Лобито на тези, които не искат имуществото им да бъде проверявано, е много силно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892680_kuneva_lobito_na_tezi_koito_ne_iskat_imushtestvoto_im/?ref=rss


"Корупцията е очевиден, признат, анализиран проблем, намерихме решение през закон след месеци обсъждане. Този закон бе провален веднъж на първо четене, без никой да предложи нещо по-добро. Не се отказах. Общественото мнение беше на моя страна. Предложих го още веднъж и този път мина със забележителните 130 гласа в зала на първо четене. И после започна тактиката на отлагането. Били сме пред избори, после пък - след избори. Като не искаш да стане - намират се причини. Просто лобито на тези, които...

Задържаха 31 незаконни имигранти край Равадиново

http://www.cross.bg/imigranti-politzai-grypata-1530275.html

/КРОСС/ Гранични полицаи от ГПУ - Бургас са задържали в района на село Равадиново 31 нелегални имигранти без документи за самоличност. 25 от тях се самоопределят като афганистанци, 3 - като пакистанци, 3 заявяват, че са сомалийци. Незаконните имигранти са отведени в ГПУ-Бургас. Извършен им е медицински преглед, при който е установено, че двама сомалийци - 16-годишен младеж и 14-годишно момиче, са с измръзнали ръце и крака. Те са настанени в болнично заведение. При работата с нелегалните имигранти е установено, че в групата е имало още една жена, сомалийска гражданка, която е изоставена. Днес граничните полицаи са извършили претърсване, в хода на което на около 4 км от мястото на задържането е открит трупът на жената. Граничните полицаи са установили, че един от афганистанците има регистрирано влизане в България; има вероятност той да е каналджията, превел групата през границата при минусовите температури. Работата по случая продължава.

Тираж 104 на Българския спортен тотализатор

https://www.24chasa.bg/sport/article/5970435

Тираж 104 на Българския спортен тотализатор
"6 от 49" (20, 22, 25, 29, 33, 44) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 8 по 5600,60 лв. III гр. (4) - 468 по 95,70 лв. IV гр. (3) - 10 024 по 6,30 лв. Джакпот - 4 783 939,35 лв. "6 от 42" (5, 23, 27, 31, 32, 42) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 19 по 806,80 лв. III гр. (4) - 645 по 23,80 лв. IV гр. (3) - 9365 по 2,30 лв. Джакпот - 851 450,01 лв.

Задържаха 31 нелегални имигранти край Равадиново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633806

На 1 януари 2017 г. гранични полицаи от ГПУ - Бургас са задържали в района на село Равадиново 31 нелегални имигранти без документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на Гранична полиция. 25 от тях се самоопределят като афганистанци, 3 - като пакистанци, 3 заявяват, че са сомалийци. Полицаи спряха микробус с нелегални мигранти край Монтана Незаконните имигранти са отведени в ГПУ-Бургас. Извършен им е медицински преглед, при който е установено, че двама с...

Оланд: Франция и Ирак имат общ враг

https://www.actualno.com/asia/oland-francija-i-irak-imat-obsht-vrag-news_584838.html

Президентът на Франция Франсоа Оланд е на посещение в Ирак, където се срещна с колегата си Фуад Масум: Франция продължава да оказва подкрепа на Ирак на всички нива, главно във военната и хуманитарната сфери. След елиминирането на "Ислямска държава" в Ирак, Франция и други пр

Момиченце е първото бебе за годината в АГ болница

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633805

Момиче е първото бебе за 2017 година в СБАГАЛ „Проф. Д. Стаматов" - АГ болница - Варна. То е проплакало в 16 часа, тежи 3800 г., 50 см. Майката е 23-годишната Юмие от с. Гроздьово. Раждането е водено от екипа на д-р Георги Георгиев и д-р Наталия Мирчева и акушерката Петя Стойчева. Същият екип в 18 часа е помогнал и на 24-годишната Елеонора от Варна да стане майка. Тя е родила в момченце с тегло 3600 г. и 50 см. Първото варненско бебе за 2017 г. е момиче В 2.35 часа на 02.01.2017 г. 34-годишната Зорница от ...

Дълга колона от коли се образува на пътен възел Симитли

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970427

Дълга колона от коли се образува на пътен възел СимитлиДълга колона от автомобили се е образувала на пътен възел Симитли. Там се събират  идващите от Сандански и ГКПП Кулата, и прибиращите се от района на Банско и Разлог. Движението се регулира от пътна полиция, колите се движат с много ниска скорост, в плътна колона, но до задръствания и дълго изчакване не се стига.

Григор Димитров започна годината с победа

http://www.moreto.net/novini.php?n=340106

Първата ракета на България Григор Димитров започна по най-добрия начин 2017-а година. 17-ият в света победи с 6-2, 6-3 американеца Стийв Джонсън в среща от първия кръг на тенис турнира на твърда настилка в Бризбейн, Австралия с награден фонд 437 380 долара.

Григор Димитров започна годината с убедителна победа над Джонсън - 6:2, 6:3

https://www.24chasa.bg/sport/article/5970430

Григор Димитров започна годината с убедителна победа над Джонсън - 6:2, 6:3Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победата новия сезон, след като на старта в Бризбън се наложи с 6:2, 6:3 над Стийв Джонсън (САЩ). В следващия кръг 7-ят в схемата Димитров ще се изправи срещу французина Никола Маю, а мачът по програма е в сряда. Първият сет започна по страхотен начин за първата ни ракета.

Обама с прощална реч на 10 януари

http://offnews.bg/news/n_1/n_643374.html

Американският президент Барак Обама ще направи прощално обръщение на 10 януари, съобщи Reuters. Той ще изнесе речта си в Чикаго. "Това е шанс да ви благодаря за невероятното пътешествие, да отбележа как променихте тази страна към по-добро през последните осем години и да изкажа някои размишления накъде ще поемем занапред", каза Обама. Президентът отбеляза, че от 2009 г. насам американците са преминали през различни предизвикателства и са станали по-силни. "Това е така, защото още от основаването си никога не сме спирали да вярваме, че заедно можем да променим тази страна към по-добро", допълни Обама.

Няма да вдигат данъците и таксите в община Стралджа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633678

Размерът на данъците и таксите в община Стралджа се запазва. Това реши Общинския съвет на последното за 2016 г заседание. Според решението заявилите определяне на таксата според количеството на битовите отпадъци и ползване на вид и брой съдове за годината на нежилищни имоти да заплащат такса за 1 бр.контейнер тип „Бобър"- в размер на 1320 лв., за 1 бр. пластмасова кофа 240 л.- в размер на 300 лв., като обслужването е два пъти месечно. С 887 367 лв. по План-сметката за дейност „Чистота" ще разполага през 2017община Стралджа. 472 692 лв. е предви...

Митов: Простреляната българка в Истанбул е без опасност за живота

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633803

Българката, която беше простреляна по време на новогодишния атентат в заведение в Турция, е без опасност за живота. Това съобщи в социалните мрежи министърът на външните работи Даниел Митов. Той допълва, че сънародничката ни все още е в интензивното отделение, но състоянието й е стабилно. Митов увери...

Цветанов със съболезнования за близките на загиналите в Истанбул

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970327

Цветанов със съболезнования за близките на загиналите в ИстанбулВсички заедно и по всякакъв начин трябва да се противопоставяме на грозното лице на тероризма. Няма цели, които да оправдават отнемането на човешки животи. Поднасям съболезнования на близките на загиналите и ранените при атентата в Истанбул.   Това написа в профила си във фейкбук лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всеки втори безработен в Русенско е над 50-годишна възраст

https://www.actualno.com/ruse/vseki-vtori-bezraboten-v-rusensko-e-nad-50-godishna-vyzrast-news_584837.html

Всеки втори безработен в Русенско е над 50-годишна възраст. Това показва справката на дирекция "Регионална служба по заетостта" в крайдунавския град. В област Русе са регистрирани 6711 души без работа. От тях хората между 30 и 49 години са 42 процента, а тези до 29 години са 12 на сто.

Подай ръка на различните деца

http://offnews.bg/news/n_1/n_643372.html

Сдружение „Асоциация Аутизъм“ организира благотворителна инициатива за събиране на средства за разширяване на Центъра за работа с деца от аутистичния спектър "Дъга".  Инициативата е под надслов "Подай ръка на различните деца" и има за цел построяването на ново крило към центъра, за което са нужни още 100 000 лева.  В момента в център "Дъга" се работи ежедневно и безплатно с 25 деца, а с разширяването му - изграждане и оборудване на сензорна зала за ерготерапия, зала за музикотерапия и помещения за групова специализирана терапия, центъра ще могат да посещават безплатно общо 50 деца всеки ден.  Благотворителният коктейл ще се проведе на 19 януари 2017 г. от 19:30 ч. в Rainbow Plaza - гр. София. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и ще събере на едно място общественици, политици, популярни личности, музикални изпълнители, кино звезди, хора от различни бизнес сектори, родители на деца с аутистични проблеми. Кувертът е 50 лева, които ще са в помощ на разширяването на центъра. Всеки, който има желание, ще може да дари и допълнително средства или да се включи в търг и томбола, които също имат за цел набирането на допълнителна помощ за център "Дъга". За каузата вече са набрани 100 000 лв., дарени от Райфайзен Банк, частни дарители и благотворителни събития на Асоциацията. Водещ на събитието ще бъде Иво Танев, а като негов асистент ще блесне изключителната Ахинора, ко-водещ в тв предаването „Големите надежди“. Програмата на вечерта ще открие 11-годишната Христина Йосифова, ученичка в Мастър клас на Искра Милкова от Х Factor, която ще изпълни песента “Over the rainbow” за децата от център „Дъга“. В програмата ще се включат още Орлин Павлов, Силвия Кацарова, Йоанна Драгнева, Красимира Иванова, деца от „Хайлайт Сингинг Студио“, арт център "Кърнолски", квартет от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, изявени изпълнители от музикални телевизионни формати и др. Всички, които искат да присъстват на благотворителния концерт и да подкрепят център "Дъга", трябва да заявят присъствието си до 12 януари на тел.: 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu . А тези, които искат да помогнат за разширяването на центъра, но нямат възможност да присъстват на благотворителния коктейл, могат да се включат с дарение на дарителска сметка: Сдружение „Асоциация аутизъм“ Банка ДСК, клон Батенберг IBAN: BG59STSA93000004098345 BIC: STSABGSF основание: дарение

В Германия осуетиха атентат

http://www.cross.bg/teroristichna-ataka-shpigel-1530273.html

/КРОСС/ Германската полиция осуети терористична атака, съобщава "Шпигел". Властите са задържали 31-годишен сириец, заподозрян в планиране на терористична атака на Нова година.Хасан А. е задържан на 31 декември сутринта във федерална провинция Саарланд. Мъжът е бил в контакт с екстремист от ДАЕШ ("Ислямска държава") в сирийския град Ракка чрез мобилното приложение Telegram. На Хасан А. са били обещани 180 хиляди евро в помощ на семейството му в Сирия. 31-годишният е запланувал да използва автомобили, направени като полицейски коли, с които да смаже хора, според "Шпигел". Според властите мотивите на заподозряния най-вероятно са единствено финансови.  

4,6 по Рихтер в Рим

http://offnews.bg/news/n_1/n_643373.html

Земетресение с магнитуд от 4,6 по скалата на Рихтер разлюля Рим, предава Агенция „Фокус”. Епицентърът на труса е бил на около 40 км от Малтиняно, малко градче и община в Централна Италия, провинция Асколи Пичено, регион Марке. Дълбочината на труса, усетен и в Рим, е била 10 км. Към момента няма данни за жертви или материални щети.

Катастрофите и жертвите от тях се увеличават

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892606_katastrofite_i_jertvite_ot_tiah_se_uvelichavat/?ref=rss


И през 2016 година се запазва негативната тенденция за повече катастрофи и повече жертви. Ръстът не е значителен, показва статистиката на МВР.

До 30 декември на миналата година са станали 7365 пътнотранспортни произшествия. От тях ранени са над 9 хиляди души, а загинали - 702-ма души.

За 2015 година данните показват с около 100 по-малко катастрофи, над 8900 ранени и 680 загинали.

Според информацията от сайта на Държавно-обществената консултативна комисия по...

Третокласници изненадаха с подарък бебетата в МОБАЛ

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633631

Коледно чорапче, пълно с подаръци изненади, за всяко бебе в Отделението по неонатология и Отделението по акушерство и гинекология в областната болница поднесоха  ученици от ОУ "П. Р. Славейков”. Децата посетиха отделението заедно с  класния си ръководител Милена Лунчева – Лалева в навечерието на Нова година. Момичетата и момчетата  от трети "б” клас в школото, сами са изработили и поставили в чорапчетата поздравителна картичка за Коледа и Новата 2017 г., свитък с пожелания към бебетата и поучителна приказка за родителите им. Децата  връчиха чор...

Гранични полицаи от Бургас задържаха 31 незаконни имигранти заедно с предполагаемия каналджия

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970421

Гранични полицаи от Бургас задържаха 31 незаконни имигранти заедно с предполагаемия каналджияНа 1 януари 2017 г. гранични полицаи от ГПУ - Бургас са задържали в района на село Равадиново 31 нелегални имигранти без документи за самоличност, съобщават от пресцентъра на Гранична полиция. 25 от тях се самоопределят като афганистанци, 3 – като пакистанци, 3 заявяват, че са сомалийци. Незаконните имигранти са отведени в ГПУ-Бургас.

Германия отчита рекордно висока заетост

http://www.investor.bg/novini/130/a/germaniia-otchita-rekordno-visoka-zaetost-231292/

Сред чужденците в страната най-висок дял на работещите се отчита при българите и румънците

Митов: Животът на пострадалата българка в заведение в Истанбул е вън от опасност

http://www.cross.bg/mitov-opasnost-postradalata-1530272.html

/КРОСС/ "Животът на пострадалата българска гражданка по време на стрелбата в заведение в Истанбул е вън от опасност". Това написа във фейсбук външният министър в оставка Даниел Митов. "Засега състоянието й остава стабилно, но тя все още се намира в интензивното отделение на болницата в града", уточни министърът. "До този момент имаме уверение от страна на турските власти, че няма данни за други пострадали български граждани", съобщава Митов. Източник: 24chasa.bg  

Кметът на Горна Оряховица забрани да се събират пари от родителите за детските градини

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2892667_kmetut_na_gorna_oriahovica_zabrani_da_se_subirat_pari/?ref=rss


Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев забрани в общинските детски градини да се събират пари от родителите за ремонти. От тази година и грижата за хигиенните материали е задължение само на детските учебни заведения, съобщи БНР.

В началото на септември миналата година кметът на Бургас Димитър Николов издаде такава забрана, която важи и за училищата.

Със заповед на кмета, считано от 3 януари, се забранява на директорите и персонала на общинските детски градини да...

Трайчо Трайков обвинен, че е продал евтино държавния дял от фирмата, на която беше прокурист преди да стане министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970423

Трайчо Трайков обвинен, че е продал
евтино държавния дял от фирмата, на която беше
прокурист преди да стане министърБившият енергиен министър Трайчо Трайков е обвинен за умишлена безстопанственост заради продажбата на акции от фирмата ЕВН през 2011 г. Преди да оглави Министерството на икономиката и енергетиката Трайков беше прокурист в същото дружество. От прокуратурата потвърдиха обвинението на Трайков и обещаха повече подробности утре.

В очакване на най-интересното

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5970393

В очакване на най-интересното2017-а ще е като всички други - година, в която ще бъдат построени много сгради, ще бъдат обявени много конкурси, ще има награди и нови интересни проекти. Разбира се, оценката за това кое е най-доброто винаги е субективна и сега много специалисти и издания огласяват своите прогнози. Според dezeen има 10 сгради,

Кунева: Никой да не се заиграва предизборно с председателството ни на ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_643371.html

Ситуация на отказване на България от Председателството няма, за 60 години никоя страна не го е направила, отговорността на следващия премиер за това е огромна. Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред агенция Фокус. Няма нищо изцяло техническо в Председателството на Съвета на ЕС. Затова е важно политиците да не се заиграват партийно и предизборно с председателството и да не поставят нищо друго над интересите на страната, уточни лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Тя напомни, че по предложение на премиера, той е поел националната координация по председаелството малко преди правителството да подаде оставка. Ако това се запази и при служебното правителство, отговорността и очакванията от новия министър-председател, а и екипът му ще са много големи заради краткото време, посочва Кунева. Кунева каза още, че няма случай в 60-годишната история на ЕС на отказ от Председателство. Имало е избори, наводнения, земетресения, но никога страна не е отказвала, няма такава формула, казва тя и добавя, че единственият такъв случай е с Великобритания заради Брекзита. Би било много странно обаче тя сама да преговаря със себе си за своето излизане от ЕС, обяснява още изключението Кунева. Тя подчерта, че още през януари Естония, България и Австрия могат да обявят заедно приоритетите на Председателството на ЕС и че не очаква проблеми с подготовката на администрацията. По думите й, е много добра стъпка създаването на Центъра за подготовка на Председателството, където работят професионалисти, като добавя, че броят на експертите там трябва да се увеличи. На въпрос за 10-годишнината от реалното членство на България в ЕС тя отговоря, че има огромна нужда от промяна и на България, и на ЕС и че при преговорите екипът е постигнал максималния възможен пакет за България - 4% от БВП на страната ни да дойдат от ЕС. Повече от това не можеше за никого, а тези пари, които дойдоха от ЕС, освободиха средства от българския бюджет, за да се насочат според нашите приоритети, друг е въпросът колко ефективно се направи това у нас, обяснява още тя. Според Кунева следващият национален бюджет трябва да е много по-амбициозен от сегашния. Години наред сме на дъното на класациите за пари, давани за наука и образование. Конкретните отговори за ползите от ЕС за построените магистрали, субсидиите за селското стопанство и помощта за малките и средни предприятия са лесни, по-трудни са отговорите, свързани с промяната на страната. Ако ме попитате днес по-справедливо или по-честно ли живеем благодарение на ЕС, отговорът ми е: категорично можехме много повече, смята Кунева и посочва редица сектори, свързани с правосъдната система, управлението и антикоурпцията, в които страната е можела да е по-решителна. Тя допълни, че е белег за липса на политическа воля и устойчиви резултати наличието все още на мониторинг над правосъдната система на страната и дава като пример Закона за борба с корупцията по високите етажи, отлагането на който създава репутационен проблем на България. Корупцията е очевиден, признат, анализиран проблем, намерихме решение през закон, след месеци обсъждане. Този закон бе провален веднъж на първо четене, без никой да предложи нещо по-добро. Не се отказах. Общественото мнение беше на моя страна. Предложих го още веднъж и този път мина със забележителните 130 гласа в зала на първо четене. И после започна тактиката на отлагането. Били сме пред избори, после пък - след избори. Като не искаш да стане - намират се причини. Просто лобито на тези, които не искат да бъде проверявано имуществото им и дали нямат конфликт на интереси в действията си е много силно и влизат в лесни коалиции по интереси. Е, как да сме "равноправни" по репутация с останалите страни, които приемат правилата на проверките? Чийто политици не се страхуват, подчертава Кунева. Попитана защо България остава извън Шенген, тя отговаря, че Шенген и еврозоната са вписани в Договора ни за присъединяване към ЕС, но оставането ни извън Шенген е проява на необяснима неопитност на политическо ниво. Уговорки, които отвън чувахме, че сега не е моментът, бяха повод българските политици да се дръпнат и да не вярват в собствените си сили. Чакахме кога някой ще ни покани. Това обаче няма как да стане. Ние трябва да настояваме и да си го извоюваме, показвайки защо България трябва да влезе в Шенген, посочва още вицепремиерът и лидер на ДБГ. Кунева е категорична, че е имало страх от определени политически кръгове, защото членството в тази система е и безкомпромисен контрол. Не на всеки се харесва. Лостове на влияние от съмнителни политически интереси ще бъдат изключени. Нещо подобно на страха от антикорупционния закон или от Европейската сметна палата, обяснява тя. По думите й, при това положение, Шенгенското законодателство ще има своите промени, а България ще стои встрани и само ще има ограничени възможности да влияе, което, според нея, е нереализиран потенциал и политическа загуба. На въпрос за еврокомисар от България тя казва, че за нея е било изненада решението на Кристалина Георгиева. Публичната работа, свързана с висока позиция оставя много малък терен за чисто лично решение. Вероятно е обсъждано с премиера Борисов. Но въпросът никога не е разглеждан в МС, така че аз нямам факти и доводи, които да коментирам. По думите на Кунева, ресорът се определя от председателя на Европейската комисията, след което ще има изслушване в Европейския парламент.

Григор Димитров започна новия сезон с летящ старт

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/01/02/2892660_grigor_dimitrov_zapochna_noviia_sezon_s_letiasht_start/?ref=rss


Първата ракета на България Григор Димитров започна по отличен начин новия сезон в мъжкия тенис, след като победи Стив Джонсън в два сета в първия си мач за годината.

Поставеният под №7 в основната схема хасковлия се наложи с 6:2, 6:3 на старта на турнира в Бризбейн. Началото на срещата се забави, а след това за кратко бе и прекъсната заради дъжда в австралийския град, но това не повлия особено на случващото се на корта.

Мачът започна с размяна на сервис геймове до...

Дрейк - най-добре облеченият мъж през 2016 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5970382

Дрейк - най-добре облеченият мъж през 2016 г.Канадският рапър Дрейк оглави класацията на списание „Дже Кю” за най-добре облечените мъже през 2016 г., съобщи Контактмюзик, пише БТА. Певецът успя да измести актьора Еди Редмейн, който заемаше първото място миналата година. Редмейн сега е втори, следван от актьора Люк Еванс. За новия си фаворит списанието пише - "Той доказва,

Витоша открива сезона утре с нощно каране

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970381

Витоша открива сезона
утре с нощно каранеЗимният сезон на Витоша ще бъде открит утре, 3 януари с нощно каране от 18,30 часа съобщиха от "Витоша ски". От 4 януари Симеоновският лифт ще работи със зимното си работно време от  8,30 до  16,30 ч. Цените на картите остават непроменени. От сайта на "Витоша ски" те могат да бъдат зареждани и дистанционно.

Какво време ни чака в Бургас

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633802

Утре и вдругиден времето в Бургас също ще бъде ярко слънчево, както днес, според метеорологичната интернет страница sinoptik.bg. Във вторник ще бъде по-топло с 2 градуса, а в сряда максималната отново ще бъде най-много +4. В четвъртък облаци ще покрият небето, но живачният стълб ще се движи от -1 до +6 градуса. В петък отново ще застудее и стойностите на термометъра ще сочат от -8 вечерта, до най-много +2 през деня. Очаква се да завали сняг.    ...

Швейцарците предпочитат близки връзки с ЕС пред ограничения на миграцията

http://econ.bg/Новини/Швейцарците-предпочитат-близки-връзки-с-ЕС-пред-ограничения-на-миграцията_l.a_i.734759_at.1.html

Швейцарските избиратели предпочитат да поддържат близки икономически връзки с Европейския съюз, вместо да приемат ограничения върху имиграцията,...

Повече посетители посрещнал Регионалния исторически музей във Варна през 2016 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=340100

През 2016 г. се радвахме на значително по-висока посещаемост и по-голям интерес към музея от страна на туристите в сравнение с 2015 г. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей във Варна.

Затворени пътища и отменени полети заради гъст смог над Китай

http://www.cross.bg/kitaii-poleti-putishta-1530271.html

/КРОСС/ Милиони жители на Китай посрещнаха новата година, обвити в гъст токсичен смог, който доведе до затворени пътища и отмяна на полети, а 24 града издадоха червени сигнали- най-високото ниво на системата за предупреждение, въведена като част борбата на Китай със замърсяването, съобщи „Гардиън". На първият ден от 2017 г. в Пекин концентрацията на мънички частици, който проникват дълбоко в дробовете се е покачила с 24 пъти повече от препоръчваната от Световната здравна организация. В съседния пристанищен град Тиендзин, повече от 300 полета бяха отменени, докато прогнозата предупреди, че смогът най-вероятно ще се запази до 5-и януари. Всички магистрали на града също бяха затворени, като намалената видимост направи шофирането опасно. Въздухът в повечето големи китайски градове е парлив, като електро- и топлоцентрали са основния източник на замърсяване. Състоянието на въздуха се влошава през зимата, когато милиони жители изпозват въглища, за да се отопляват.    

Момченце Роки е първото бебе в Монтана за 2017–а година

https://www.24chasa.bg/region/article/5970360

Момченце Роки е първото бебе в Монтана за 2017–а годинаВ първия ден от Новата година се роди синът на Красимира Валентинова Янкова от Монтана. Той е кръстен Роки. Тежи 2 килограма и 900 грама. Родителите му искат като порасне да учи и да практикува хубава професия. Юнакът ще носи името на главния герой от едноименния американски филм, режисиран от Джон Ейвилдсън,

Митов: Животът на пострадалата българка в заведение в Истанбул е вън от опасност

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970364

Митов: Животът на пострадалата българка в заведение в Истанбул е вън от опасност"Животът на пострадалата българска гражданка по време на стрелбата в заведение в Истанбул е вън от опасност". Това написа във фейсбук външният министър в оставка Даниел Митов. "Засега състоянието й остава стабилно, но тя все още се намира в интензивното отделение на болницата в града", уточни министърът.

Външният министър на Сърбия съжали, че Белград е признал Македония под конституционното й име

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970355

Външният министър на Сърбия съжали, че Белград е признал Македония под конституционното й имеМинистърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич изрази съжаления, че Белград е признал Македония под конституционното й име, защото на свой ред Скопие призна Косово, предава телевизионният канал А1 On, цитиран от "Фокус". Първият дипломат на Белград заяви, че въпреки ангажимента за конструктивна роля в региона,

В Русия давали допинг и на фигуристите

http://offnews.bg/news/n_1/n_643370.html

Имената на три руски фигуристки са в списъка на тези, които са с манипулирани проби за допинг по време на олимпиадата в Сочи през 2014 година, съобщи "Гадзета дело Спорт", цитиран от "24 часа". Това са Аделина Сотникова, Татяна Волокжар и Ксения Столбова. Ако вината им бъде доказана, то Русия ще загуби 3 златни и 1 сребърен медал от олимпиадата. Първо ще им бъде отнета титлата в отборното състезание. Това означава, че шампион ще стане Канада, САЩ ще получи сребро, а Италия ще вземе бронз.Татяна Волокжар и Максим Транков след това станаха първи при спортните двойки, а Ксения Столбова и Фьодор Климов спечелиха сребро. Така при пренареждане титлата трябва да вземат германците Аьона Савченко и Роберт Солкови, втори стават Пан Кин и Тон Жиан от Китай, а трети канадците Кристен Мур-Тауърс и Дилън Московиц. Сотникова сензационно стана златна медалистка при жените, което бе първата титла за Русия в тази дисциплина. Тя победи фаворитката Ким Юна (Корея), която сега очаква златен медал. Втора става италианката Каролина Костнер, а бронзът отива при Грейси Голд (САЩ).

Индия изпита ракета с обсег на действие 4000 км

http://www.cross.bg/indiya-raketa-nosi-1530270.html

/КРОСС/ Индия тества далекобойна балистична ракета земя-земя, която е способна да носи ядрена бойна глава, информира националното радио All India. Ракетата "Агни" IV може да носи ядрена бойна глава с маса 1 тон и да поразява цели до 4000 километра, според радиото. Ракетата, разработена от Индийската организация за изследване и развитие на отбраната, е изпитана от остров Абдул Калам в 11,50 часа местно време. На 26 декември Индия проведе още един "успешен" тест на далекобойна ракета "Агни" V, която може да порази мишена на разстояние 5000 километра.  

Бай Ставри обул пловдивските кокони в еленова кожа

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/baj-stavri-obul-plovdivskite-kokoni-v-elenova-kozha-6063581

През 40-те години на миналия век майстор Ставри се превърнал в най-търсения обущар и отворил още три ателиета из Пловдив

Най-добрият обущар на Пловдив обул коконите в еленова кожа

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/naj-dobriiat-obushtar-na-plovdiv-obul-kokonite-v-elenova-kozha-6063581

През 40-те години на миналия век майстор Ставри се превърнал в най-търсения обущар и отворил още три ателиета из Пловдив

Затворени пътища и отменени полети заради гъст смог над Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970287

Затворени пътища и отменени полети заради гъст смог над КитайМилиони жители на Китай посрещнаха новата година обвити в гъст токсичен смог, който доведе до затворени пътища и отмяна на полети, а 24 града издадоха червени сигнали- най-високото ниво на системата за предупреждение, въведена като част борбата на Китай със замърсяването, съобщи „Гардиън“. На първият ден от 2017 г.

Студът взе първа жертва в Шуменско

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633796

43-годишен мъж стана първата жертва на студа в шуменското село Становец. Тялото е било открито тази сутрин близо до мястото, където живее. От десетина години мъжът обитавал къщата на свой познат и я пазел от набези на крадци. На Васильовден той отишъл при приятел в другия край на селото, където се почерпели и празнували, а след това си тръгнал. Случайни минувачи забелязали безжизненото тяло на човека на улицата само на 50 метра от къщата. Нощната температура в Шуменско е паднала до под минус 10 градуса и премръзване е причината за смъртта на 43...

Жителите на дупнишкото село Джерман блокираха за минути главния път Е-79

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633801

Жителите на дупнишкото с. Джерман блокираха за няколко минути днес движението по главния път Е-79 край селото. Причината за протеста им е решение на ОбС в Дупница, според което в землището на дупнишкото село ще бъде изградено регионално депо за битови отпадъци. Решението на съветниците в Дупница е отпреди месец и половина. То предхожда друго такова решение отпреди близо шест години, което също беше посрещнато с протести, но не беше осъществено. Следващият протест вече няма да е мирен, каза Борислав Тасков, председател на сдружението "Бъдеще за ...

Какво коментираше форумът на "Дневник" най-много през 2016

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/02/2888209_kakvo_komentirashe_forumut_na_dnevnik_nai-mnogo_prez/?ref=rss


Русия и Турция са били думите, предизвикали най-много коментари във форума на "Дневник" през 2016 година. И през отминалата година премиерът Бойко Борисов е сред най-обсъжданите, този път заради решението да издигне Цецка Цачева за кандидат на ГЕРБ в президентските избори.

Ето кои са десетте най-коментирани статии на 2016 година. Справката е към 23 декември.

1. Борисов обяви официално Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ: Нацията има нужда и от майка - 900...

Момченце се роди днес в болницата в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/5970298

Момченце се роди днес в болницата в ДобричМомченце с тегло 3,620 кг се роди днес в болницата в Добрич в 5,40 ч. – съобщи дежурният лекар Ивайло Петев. Майката Галя Маринова е на 36 години от Добрич. И новороденото, и родилката са в добро състояние –добави лекарят. На 1 януари не се роди бебе. Последното, което е родено за 2016 г, е момиченце, проплакало на 31 декември в 10,55 ч.

Германец - сред убитите в нощния клуб в Истанбул

https://www.actualno.com/europe/germanec-sred-ubitite-v-noshtnija-klub-v-istanbul-news_584829.html

Най-малко един германски гражданин е сред убитите в нападението в клуб "Рейна" в Истанбул, предаде ДПА, като се позова на германската полиция. Жертвата е мъж на 25 години. Той е от Бавария. В нападението загинаха 39 души, от които по последни данни 26 са чужденци. Сред тях има три

Загинали са 23 и са изчезнали 17 души при пожар на ферибот в Индонезия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/02/2892640_zaginali_sa_23_i_sa_izcheznali_17_dushi_pri_pojar_na/?ref=rss


Най-малко 23 души загинаха, а 17 са изчезнали при пожар, избухнал на ферибот край столицата на Индонезия Джакарта, съобщи БТА, като цитира "Асошиейтед прес".

224 от пътниците бяха спасени. 19 от тях са приети в болница.

Корабът е плавал от пристанището Муара Ангке край Джакарта до курортния остров Тидунг. Смята се, че пожарът е бил причинен от късо съединение в машинното отделение на ферибота.

След почерпка 43-годишен заспа на пътя, намериха трупа му вкочанен

https://www.24chasa.bg/novini/article/5970325

След почерпка 43-годишен заспа на пътя, намериха трупа му вкочаненВкочаненото тяло на 43-годишния Владимир С. от шуменското село Становец днес заранта е било намерено на пътя от местни хора. Тялото лежало на около 50-тина метра от дома, в който самотникът от 10-12 години живеел в къщата на местен стопанин от село Тодор Икономово. Помагал му в домакинството и пазел имота му, когато собственикът отсъства,

38-ото издание на рали "Дакар" стартира днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=340102

Сред основните предизвикателства пред състезателите в тазгодишното състезание ще бъдат дълбоките пясъци и голямата надморска височина. Маратонът ще продължи 12 дни и за първи път ще посети Парагвай, а другите домакини са Боливия и Аржентина.

Голямото прибиране започна, карайте внимателно!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1633800

Започна голямото прибиране след почивните дни. Трафикът е спокоен към момента, но от агенция "Пътна инфраструктура" съветват да се шофира с повишено внимание. Времето е слънчево, а пътните настилки са обработени срещу заледяване, обясни пред Дарик инж. Георги Златев от пътната агенция. "След последните снеговалежи в Източна България, днес имаме слънчево време над цялата страна, пътищата са обработени превантивно срещу заледяване заради ниските температури, които през нощта достигнаха до - 15 градуса, но въпреки това призоваваме шофьорите да кар...

Размирици в Полша заради убийство пред дюнерджийница

http://www.mediapool.bg/razmiritsi-v-polsha-zaradi-ubiystvo-pred-dyunerdzhiynitsa-news258352.html

Масови безредици избухнаха в полския град Елк в неделя вечерта заради убийството на местен жител в новогодишната нощ. Вечерта на 31 декември 21-годишно момче е прободено два пъти пред популярното заведение за бързо хранене “Принц Кебап“. Собственикът на заведението е местен бизнесмен, но управители и служители са имигранти от Тунис, Алжир и Мароко. Те са арестувани от полицията във връзка с убийството. Според пресата до инцидента се е стигнало, след като младежът е хвърлил фойерверк към витрината на заведението. Отвътре излезли няколко служители, въоръжени с подръчните им ножове за дюнери. Арестите на полицията явно са се сторили недостатъчна мярка за някои от местните жители. При последвалите антиимигрантски протести няколкостотин демонстранти опитали да подпалят заведението.

Осем души задържани по подозрения за терористичния акт в Истанбул

http://www.cross.bg/dyshi-istanbyl-klyb-1530269.html

/КРОСС/ Турската полиция е задържала осем души по подозрения за въоръженото нападение в нощния клуб Реина в Истанбул, отнело живота на 39 души, съобщи телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк. По-рано днес групировката "Ислямска държава" пое отговорността за терористичната атака. В новогодишната нощ неизвестни лица откриха огън в нощния клуб Реина в истанбулския квартал Ортакьой. При нападението загинаха 39 души, 16 от които са чужденци. В Истанбул близки и роднини вече погребват жертвите на терористичното нападение.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване