Националният съвет по туризъм ще заседава на Флората

//dariknews.bg/regioni/burgas/nacionalniiat-syvet-po-turizym-shte-zasedava-na-florata-2006218

Министърът на туризма Стела Балтова ще открие първото заседание за тази година на Националния съвет по туризъм на 27 февруари в Експо център „Флора“ в Бургас.
 
В него ще се включат заместничката й Ирена Георгиева, представители на други министерства и на Комисията за защита на потреб

Йордан Лечков осъди прокуратурата за 57 000 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=344957

57 317 лв. обезщетение присъди Старозагорския окръжен съд на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 г. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване.

НАСА проучва дали да изпрати астронавти на тестови полет в дълбокия Космос

http://www.cross.bg/astronavti-nasa-orion-1535884.html

/КРОСС/ Американската космическа агенция НАСА обяви, че обмисля дали да не включи астронавти на предстоящо изпитание на капсула "Орион" в дълбокия Космос, като целта е обиколка на Луната, съобщава "Франс прес". Капсулата е построена с цел един ден да закара астронавти на Марс, вероятно през 30-те години на XXI век. Към момента изпитателният полет с "Орион", познат като Изследователска мисия 1 (ЕМ-1), е заплануван за 2018 г. и се очаква да бъде без астронавти. Но действащият администратор на НАСА Робърт Лайтфут е получил задача от НАСА на 15 февруари да проучи дали е възможно да се качат хора на брода. Резултатите се очакват през следващите месеци. Капсулата ще бъде поставена на върха на ракета носител Space Launch System (SLS), която в момента е разработвана. НАСА я описва като "най-мощната ракета в света". "Орион" ще лети на много по-далечно разстояние в сравнение с всички космически кораби, които са построени от човека до момента, отбелязаха от космическата агенция. Целта е капсулата да остане в Космоса възможно най-дълго без да се скачва с космическа станция и да се връща на Земята много по-бързо. Ще бъде проучено дали могат да бъдат изпратени двама астронавти с новата капсула и евентуално мисията да бъде отложена за средата на 2019 г. За момента планът е да се изпратят астронавти с втория полет на "Орион" (ЕМ-2), като мисията трябва да продължи 8 дни и да се проведе през 2021 г.  

Мексико няма да приеме депортираните от САЩ имигранти, ако не са мексиканци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079255

Мексико няма да приеме депортираните от САЩ имигранти, ако не са мексиканциМексико няма да приеме депортираните от САЩ имигранти освен ако те не притежават мексиканско гражданство. Това заяви днес министърът на вътрешните работи в страната Мигел Анхел Осорио Чонг в интервю за местното радио "Формула", предава БГНЕС. "Бяхме много ясни по този въпрос. Няма да ги приемем (мигрантите, които не са мексиканци - бел. авт).

Обществената поръчка за ремонта на единствения български научно-изследователски кораб е спряна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924644_obshtestvenata_poruchka_za_remonta_na_edinstveniia/?ref=rss


Обществената поръчка за ремонта на научно-изследователския кораб "Академик" е била спряна, съобщава БНР. Проверка е установила много нарушения и това е довело до прекратяване на процедурата.

Новият директор на Института по океанология във Варна проф. Снежана Мончева разкри, че са установени несъответствия в конструкта на самата поръчка, както и в обслужването ѝ.

"За правното обслужване на самата поръчка е сключен договор с юрисконсултанска фирма на стойност 36 хил. лева и...

От "Квадрат 500" твърдят, че са взети мерки за спасяването на застрашените картини

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/02/25/2924637_ot_kvadrat_500_tvurdiat_che_sa_vzeti_merki_za/?ref=rss


Суровите климатични условия тази зима дали възможност да се проявят скрити недостатъци в отоплителната и вентилационната система в някои от помещенията на музейната сграда "Квадрат 500", но директорът е взела мерки, за да не се повредят картините.

Това се казва в съобщение от галерията, известна още като Българския Лувър, получено на имейла на "Дневник". Снощи медиата публикува информация за това, че над 65 картини са пред разрушаване заради лошите условия в ремонтираната за 27 млн....

Как започва животът на градинските джуджета

https://vesti.bg/lyubopitno/istoriata-pomni/kak-zapochva-zhivotyt-na-gradinskite-dzhudzheta-6065944

Оказва се, че пазителите на зелените градини пред къщите на хората имат доста по-човешка история, отколкото сте предполагали

Китай измести САЩ като основен търговски партньор на Германия

http://www.cross.bg/germaniya-evro-kitaii-1535883.html

/КРОСС/ Китай измести САЩ като основен търговски партньор, това твърид информационната агенция Xinhua. През 2016 г. обект на търговия между Китай и Германия са били стоки на обща стойност 179 млрд. евро. Франция се нарежда на второ място като значим търговски партньор на Германия със 167 млрд. евро за същия период. САЩ останаха на трето място - 165 млрд. евро. Най-важната експортна дестинация за продуктите, произведени в Германия.

Ед Шийран продължава да води в британската класация за сингли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6079242

Ед Шийран продължава да води в британската класация за синглиЕд Шийран продължава да доминира в британската класация за сингли, като зае първото място за седма седмица с "Shape of You", съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. Британският певец заемаше двете първи места в класацията за сингли пет седмици, но през миналия уикенд песента "Castle on the Hill" слезе от второ на трето място.

Природозащитници и местни в Бродилово едва не се сбиха заради тричането

http://offnews.bg/news/n_1/n_648231.html

Природозащитници се стекоха в странджанското село Бродилово днес, за да спрат противоречивия обичай тричане, при който местните въртят над река вързани кучета. Протестът беше организиран от фондация "Лъки хънт" и оглавяван от украинци, към които се присъединиха и българи. Още сутринта в селото пристигнаха два автобуса с природозащитници, които искат да предотвратят изпълняването на нехуманната традиция, забранена от шест години насам. Протестиращите бяха отседнали в региона още от вчера, което провокира местните да подозират, че някой е платил за организацията. Бродиловци защитиха ритуала си, който извършват на Кукеровден и, според тях, е за здраве и берекет. „ Варвари ли сме ние? Нито едно куче не е умряло. Нищо не му става на кучето. Като излезе от водата, се разстръска и си тръгне нататъка. Вие идвате да ни провалите празника “, коментираха местните. Природозащитниците контрираха с предложение, след като е толкова невинно, местните хора да се тричат сами. Природозащитниците подаряваха цветя, които селяните хвърляха на земята. Валяха и заплахи за бой. Кадър: БТВ Един час продължиха споровете между бродиловци и протестиращи. Обстановката се нажежи, когато протестиращите се опитаха да подарят плюшени кучета на местните, за да изпълнят ритуала си с тях, а да не причиняват стрес и болка на животните. Бродиловци реагираха агресивно и заплашиха със саморазправа. Дошлите на място полицаи успокоиха обстановката, а в селото празникът продължи с хора и народна музика. Природозащитниците, все пак, застанаха на пост до местния водоем, за да не се стигне до тричане на кучетата.

Ремонтират покрива на варненската Катедрала

http://www.moreto.net/novini.php?n=344930

Работници започнаха цялостен ремонт на протеклия покрив на Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна, научи Moreto.net. Реконструкцията се наложи заради течове от купола на 130-годишната църква. Тази част на покрива не е ремонтирана от години, а от Митрополията обявиха, че необходимите средства за поправянето му достигат половин милион лева.

Бареков: "Дай, България", ако ще крадат платформата на нашата партия, да я откраднат цялата

http://offnews.bg/news/n_1/n_648230.html

Призовавам крадците от Дай, България, ако ще крадат платформата на нашата партия, да я откраднат цялата и да се опитат да я изпълнят. Това е програмата, която написах собственоръчно, заедно със скромния ми екип, останал лоялен на моите идеи през годините. Нали тъкмо тези, които сега ме ограбват интелектуално, направиха кампания срещу мен, че съм бил популист, едва ли не прост, не „умен и красив", с каквато титла се кичат тези наследници на комунистически фамилии и рожби на ДС. Това написа евродепутатът и лидер на Движение "Презареди България" Николай Бареков по адрес на партията на Христо Иванов. Ето какво казва още Бареков: Фабриката за лъжливи новини на Прокопиев явно се е превърнала във фабрика за кражба на антикорупционни програми и то от техен основен опонент, какъвто съм аз. Днес чух как са си харесали идеите ми за лустрация на всички, участвали в прехода и за тестове за лоялност и корупция за всички в държавната система. И други неща са си харесали, почти са я преписали, но са видоизменили или орязали половината, защото не устройва спонсорите им Прокопиев и Донев. Представих тази платформа за пръв път преди седмица – на международен форум в София в присъствието на Зоран Джинджич и Ренета Инджова. Програмата на „Презареди България" е пълна и подробна, и гарантира изкореняване на корупцията и смяна на системата. Гарантира също, че всички – не само избрани – а всички, разграбили България чрез корупция и олигархична алчност, ще бъдат наказани! Настоявам като доказателство, че държат на думите си, първо да лустрират собствените си лидери и спонсори: Христо Иванов, разследван за фалшификация на подписи, съучастник на Борисов като правосъден министър; Иво Прокопиев, съучастник в корупционното разграбване на държавата, обвиняем по няколко дела; Огнян Донев, осъден за източване на ДДС и обвиняем; Цветан Василев, обвиняем с 4 обвинения за източване на КТБ. Няма как да се реформира система, в която медийното влияние на олигарсите да бъде водещо. В антикорупционната платформа на Презареди БГ присъства идеята за пълен рестарт на медийната среда. Няма да чуете нищо подобно от Дай, България. Те искат да бъдат лустрирани само медиите, които застрашават монопола на Прокопиев. Наглото преписване на идеите ми не само от мишките на Прокопиев, но и от останалите плъхове в политиката, няма да спре. Лошото е, че те само ги преписват и се пъчат с тях, но нямат никакво намерение да ги изпълняват. Ние от Презареди БГ настояхме да се криминализират лъжливите предизборни обещания. Чакам да чуя кой ще открадне това!

„Гугъл“ ще бори троловете в интернет с изкуствен интелект

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079230

„Гугъл“ ще бори троловете в интернет с изкуствен интелект

„Гугъл“ съобщи, че ще започне да предоставя на медийни организации програма с изкуствен интелект, която да помага за премахването на коментари на тролове от техни сайтове, предава БГНЕС. Програмата Perspective ще има за цел да помага на редактори, опитващи се да овладеят разпалени дискусии на своите сайтове, като филтрира всички обидни коментари.

Тя си махна ребрата заради мечтата на мъртвия Кен

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/tia-si-mahna-rebrata-zaradi-mechtata-na-myrtviia-ken-6065763

24-годишната Дженифър Памплона се е подложила на редица интервенции, за да прилича на истинско Барби - това била мечтата на покойния й приятел - копие на Кен

Новият български сериал "Ние, нашите и вашите" стартира на 8 март по NOVA

//dariknews.bg/novini/liubopitno/noviiat-bylgarski-serial-nie-nashite-i-vashite-startira-na-8-mart-po-nova-2006216

Новият български сериал на NOVA "Ние, нашите и вашите" е поредната изненада за зрителите тази пролет. Романтичната комедия

Какво, къде, кога в Стара Загора

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/kakvo-kyde-koga-v-stara-zagora-2006217

Културен афиш за периода 27 февруари-5 март:
 


28 февруари (вторник)
 
           
„Баба Марта бързала,  мартенички  вързала“
Ателиета  за изработка на мартеници
10.00-12.00 ч.; 14.00-16.00 ч.                         ІV експозиционно

Българинът, който стана австралиец на 2017 г.

https://vesti.bg/bulgaria/bylgarinyt-kojto-stana-avstraliec-na-2017-g-6065947

Оказва се, че Пол идва за първи път у нас през 2014 г. Чувал е много за културата и хората тук, тъй като в Австралия има огромна българска общност

42 души загинаха при атентат в Сирия

https://www.actualno.com/asia/42-dushi-zaginaha-pri-atentat-v-sirija-news_596067.html

Екстремистката групировка „Фатех ал-Шам“, която е и бивш филиал на „Ал Кайда“, пое отговорност за атентата в сирийския град Хомс, взел най-малко 42 жертви, съобщи БГНЕС. Това заяви говорител на организацията, според който 5 от нейните членове са участвали в самоуби

Турският премиер призова за "да" на референдума за президентската реформа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079218

Турският премиер призова за "да" на референдума за президентската реформаТурският премиер призова днес хората да подкрепят конституционната реформа, която ще разшири правомощията на президентската институция, окачествявайки я като "вот за стабилност" в началото на кампанията за референдума през април, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Хиляди членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР)

Румъния пратила на съд за корупция 1270 души през 2016 година

http://www.moreto.net/novini.php?n=344955

1270 души са изпратени на съд за корупция в Румъния през 2016 г., обяви главният прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията Лаура Кодруца Кьовеши. Данните в годишния й отчет, обявен вчера, са цитирани от информационните агенции и обобщени от в.

Крум Зарков: Ако може да изпълнява набелязаните в програмата й мерки, БСП трябва да вземе властта

http://www.cross.bg/bulgariya-ninova-tazi-1535882.html

/КРОСС/ Крум Зарков, международен секретар на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и водач на листата на партията за Русе в интервю за предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Това е признание преди всичко за България и след това за БСП, коментира Нинова. Тя поясни, че изборът ще стане на конгрес между 2 и 4 март в Колумбия и ако бъде избрана, ще отстоява интересите на България в тази най-висока международна организация. Номинираните за поста са 31 представители на различни страни и от всички континенти. Тези и още актуални теми ще коментираме в следващите минути с международния секретар на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и водач на листата на партията за Русе Крум Зарков. Господин Зарков, как се стигна до тази номинация, защо госпожа Нинова? - До тази номинация се стигна след като преди около месец генералният секретар на Социалистическия интернационал господин Луис Аяла от Чили потърси госпожа Нинова с разговори и предложения тя да се включи в тази надпревара

Повечето хора пълнят гардеробите си с дрехи, които никога не носят

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6079200

Повечето хора пълнят гардеробите си с дрехи, които никога не носятПовечето хора са тайни "склададжии", съхраняващи в гардеробите си дрехи, които никога не носят, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. Допитването, обхванало 2500 души, показва, че 72 процента от тях са собственици на дрехи, които никога не са обличали. Над 50 процента от участниците в анкетата споделят,

Цитат на деня: БСП след 10-15 години може би няма да ги има

http://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2017/02/25/2924636_citat_na_denia_bsp_sled_10-15_godini_moje_bi_niama_da/?ref=rss


БСП след 10-15 години може би няма да ги има, но ние ще останем в България и ще продължим.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на осмия зимен университет на младежката организация на партията в Сандански, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

Той подчерта, че при спечелване на изборите и евентуално съставяне на коалиция след това от ГЕРБ няма да правят компромисите, които са правили в последното си правителство. По думите...

Меркел: Германия трябва да отделя 2% от БВП за отбрана

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079197

Меркел: Германия трябва да отделя 2% от БВП за отбранаГерманският канцлер Ангела Меркел заяви в събота, че Германия трябва да изпълни своите ангажименти за увеличаване на разходите за отбрана, за да достигне целените от НАТО 2% от брутния вътрешен продукт, предава Ройтерс, цитирана от Фокус. „Задълженията трябва да бъдат изпълнени и другите в света ще искат това от нас.

Конфликт при игра бил поводът за ударите, довели до смъртта на 11-годишното момиченце

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079205

Конфликт при игра бил поводът за ударите, довели до смъртта на 11-годишното момиченцеСкандалът между 2 деца, при който 11-годишно момиченце удари връстник, а той я ритна и то почина, е започнал от игра. Това казаха за "24 часа" криминалисти. Те обясниха, че докато си играели вчера по обяд, малчуганите се скарали. Момиченцето ударило връстника си, а той я ритнал. Момиченцето разказало на учителката си, но не споделило да я боли.

155 безработни са започнали работа през януари

//dariknews.bg/regioni/sliven/155-bezrabotni-sa-zapochnali-rabota-prez-ianuari-2006200


170 работни места са обявени през януари в Бюрото по труда в Сливен. Преобладаваща част от тях – 78,2 на сто  са за неквалифициран персонал. Заети са 96 места, 11 от които са по Програми за заетост и обучение.

Постъпилите на работа през месеца са 155 души, като 85,8 на сто от

Вещици направиха магия на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/veshtici-napraviha-magiia-na-donald-trymp-snimki-2006213

Вещици от цял свят, сред които и певицата Лана дел Рей, разтръбиха шумно, че ще се съберат в петък в полунощ под сърповидната луна, за да направят магия на американския президент Доналд Тръмп, но п

Джордж Клуни с почетен "Сезар"

http://www.cross.bg/klyni-aktyor-parizh-1535881.html

/КРОСС/ Популярният американски актьор и режисьор Джордж Клуни получи почетен "Сезар" на 42-рата церемония по раздаването на престижните френски кинонагради в Париж, съобщи Франс прес. Отличието му е присъдено за неговия разностранен талант като актьор, режисьор, сценарист и продуцент. Петдесет и пет годишният холивудски любимец е носител на многобройни награди, сред които "Оскар" за поддържаща роля за "Сириана" (2006) и "Оскар" за най-добър филм като продуцент на "Арго"(2013). В словото си при получаването на приза Клуни призова за защита на свободата в Америка, управлявана от президента Доналд Тръмп. "Ние се описваме като защитници на свободата, но ние не можем да защитим свободата в чужбина, ако я забравим у дома", заяви актьорът, който няколкократно визира Доналд Тръмп. "Светът преминава през важни промени, но не всички са в правилна посока", каза Клуни, който призова да не се смесва опозицията с нелоялността. Американският актьор се пошегува с коментарите на Тръмп, че Париж вече не е това, което е бил. "Да, никой не иска вече да ходи в Париж, защото тук явно е ужасно", каза Клуни с усмивка, стоящ до съпругата си Амал на червения килим. "Ами ние имаме да поработим по някои неща в Съединените щати. Мисля, че и вие тук имате някои от същите проблеми, така че, успех!" добави той

Facebook не се готви да детронира LinkedIn

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/facebook-ne-se-gotvi-da-detronira-linkedin-234319/

Социалната мрежа на Марк Зукърбърг всъщност се насочва към доста по-голям пазар

Най-малко 13 загинали при катастрофа на два автобуса в Аржентина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079187

Най-малко 13 загинали при катастрофа на два автобуса в Аржентина
Най-малко 13 души загинаха при тежка катастрофа между два автобуса в Аржентина. Над 30 пътници са ранени, съобщава Би Ти Ви. Инцидент е станал на пътя към границата с Уругвай. Сблъскали са се челно два препълнени автобуса на една и съща транспортна компания. Властите все още не са наясно каква е причината за катастрофата.

Загина един от най-добрите ни колоездачи

https://www.actualno.com/moresport/zagina-edin-ot-naj-dobrite-ni-koloezdachi-news_596059.html

Един от най-добрите български колоездачи – Мартин Гачев, е загинал, след като бил блъснат от ТИР. Инцидентът е станал на 23 февруари вечерта на Главен път 1-8, докато жертвата карал велосипеда си, се казва в съобщение на МВР. Вижте още подробности за трагедията в sportlive.bg

”Ню Йорк таймс” сравни Марешки с Тръмп

http://www.mediapool.bg/nyu-york-taims-sravni-mareshki-s-tramp-news260640.html

В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп, пише в статия за Веселин Марешки кореспондентът на в. "Ню Йорк таймс" Рик Лайман.   "Смятам, че съм антиелитарен кандидат като Доналд Тръмп", казва Марешки в един от офисите на партията си "Воля" в София.   "И ние ще сме в състояние да променим света".    Изданието, цитирано от БТА, посочва, че в Европа, особено в бившите комунистически страни от Изтока, има вълна в последните години на политици популисти. Но след изненадващата победа на Тръмп още повече от тях прегръщат и се идентифицират с аспекти от стила на новия американски президент и житейската му история, пише "Ню Йорк таймс".    Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз, казва Марешки.    Марешки заявява, че е успешен бизнесмен, който е започнал бизнес и за почти 30 години го е превърнал в голям успех.    "И придобих доста опит през тези години, така че не ме е страх да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва той.    Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам. Наистина. Доказал съм, че е възможно да има по-евтини лекарства, посочва Марешки.    Той се опитва да направи същото и в търговията с горива, защото му е писнало да гледа как картелите ограбват българите.    "И аз, и бизнесът ми страдаме от такъв вид съпротива от картелите и цялата корумпирана държава ме преследва", заявява Марешки.

Още двама наши с медали от световните военни игри

http://offnews.bg/news/n_1/n_648229.html

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал, а Антония Григорова -бронз в средната дистанция по ски ориентиране от програмата на CISM World Winter Games, които се провеждат в Сочи информират от родната федерация. Световен шампион в тази дисциплина стана легендарният представител на домакините майор Едуард Хренников, а при жените - Мария Кечкина, също от Русия. Медалът на Антония е с изключителна стойност, тъй като тя все още се възстановява от тежката травма, която я сполетя преди две седмици във Финландия на Европейското първенство по ски ориентиране. В програмата на Игрите за ски ориентировачите утре следва спринт, а в понеделник ще се състои смесената спринтова щафета, в която Антония и Станимир отново ще се борят за медали. Вчера с медали се окичиха и биатлонистите ни Владимир Илиев и Красимир Анев, които завършиха втори и трети в спринта на 10 км.

Спряха обществената поръчка за ремонт на кораба "Академик"

http://www.cross.bg/poruchka-samata-obshtestvenata-1535880.html

/КРОСС/ Проверка на обществената поръчказа ремонт на научно-изследователския кораб "Академик" е установила серия нарушения на процедурата, предаде БНР. Поръчката е спряна, съобщи новият директор на Института по океанология във Варна проф. Снежана Мончева: "В процеса на ревизия на тази поръчка се установиха страшно много несъответствия в конструкта на самата поръчка, в обслужването на самата поръчка. За правното обслужване на самата поръчка е сключен договор с юрисконсултанска фирма на стойност 36 000 лева и то само до момента на избор на изпълнител, без въобще тези средства да са капитализирани и да са включени в самата цена на ремонта. Сумата, която е дадена като цена на ремонта, е един милион и 100 000. Законови такси за обслужване на самата поръчка въобще не са предвидени. Ремонтната ведомост има много несъответствия". От Националния съюз на превозвачите и морски браншови организации се обявяват против спирането на обществената поръчка. Те са изпратили писмо до новия областен управител на Варненска област Тодор Йотов и до председателя на БАН Юлиан Ревалски.

Стоян Георгиев излиза в двуседмичен отпуск по бащинство

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6077930

Стоян Георгиев излиза в двуседмичен отпуск по бащинствоТой е единственият тв репортер, чието лице бе крито от Би Ти Ви цяла година заради разследванията му Когато започва работа в Би Ти Ви преди 10 години, никой не вижда на екрана лицето на Стоян Георгиев цяла година. За разлика от всички телевизионни журналисти той е единственият, който не иска да се показва, защото е разследващ репортер.

"Ню Йорк Таймс" сравни Марешки с Тръмп

http://offnews.bg/news/n_1/n_648228.html

"В България, бизнесмен, който говори и се държи като Тръмп". Tака "Ню Йорк Таймс" озаглавява материал , посветен на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки. Авторитетното издание описва Марешки като самопромотиращ се магнат и популист, който иска строг имиграционен контрол, по-близки отношения с Москва и да "измете боклука" от политиката. Самият варненец признава, че вижданията му са близки с тези на американския президент. "Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход, в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки. "Ню Йорк Таймс" обръща внимание и на веригата аптеки, носеща името на бизнесмена, като пише, че той структурира бизнеса си като израз на своя популизъм, заявявайки, че се бори с фармацевтичния картел. "Не само обещавам, както правят другите политици. Аз действам. Аз правя. Аз доказах, че е възможно да има по-евтини лекарства", заявява Марешки, който разказва и за другото си начинание - бензиностанциите. Изданието вижда сходства с президента на САЩ и в начина, по който варненецът възхвалява строящата се край София бензиностанция, която по думите му ще е една от най-големите в света. Очеркът включва и обвиненията срещу Марешки, сред които такива за изнудване и за побой на варненския общински съветник Костадин Костадинов. Разследванията в България се проточват, пише авторът. Самият Марешки обяснява обвиненията с опит да бъде заглушен от картелите и корумпирани политици. Въпреки твърдения си за сходство с Тръмп, увереният в изборната победа Марешки признава неохотата, с която прави медийни изяви. "Не сме еднакви във всяко отношение", казва той.

Клаудио Раниери: Мечтата ми умря

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/25/2924633_klaudio_ranieri_mechtata_mi_umria/?ref=rss


Бившият мениджър на "Лестър" Клаудио Раниери заяви, че мечтата му е умряла. Думите му дойдоха след уволнението му.

Клубът се раздели с него девет месеца след историческата титла във Висшата лига. Уволнението предизвика много реакции и критики.

"Вчера (в четвъртък) мечтата ми умря. След еуфорията от миналия сезон и провъзгласяването ни за шампиони на Висшата лига всичко, за което мечтаех, беше да остана с "Лестър" - клуба, който ще обичам завинаги. За съжаление, това не е...

„Черно море Тича“ гостува на Берое

http://www.moreto.net/novini.php?n=344953

Баскетболистите на „Черно море Тича“ гостуват днес на „Берое“ в мач от 19-ия кръг на НБЛ. Двубоят е с начален час 18:00 и ще се играе в зала „Общинска“ в Стара Загора. Това е мач номер 4 между двата тима от началото на сезона. Те се срещнаха два пъти за първенство и веднъж за купата, като във всички срещи с успех се поздравяваше „Берое“.

Костов определи уволнението си, като "тотално беззаконие"

https://www.actualno.com/politics/kostov-opredeli-uvolnenieto-si-kato-totalno-bezzakonie-news_596077.html

Моята кариера не е обвързана с това коя политическа партия в момента управлява. Моят случай е тотално беззаконие, защото мен ме обвиняват в нещо, което е и дисциплинарно нарушение и престъпление. Мен ме обвиняват в принуда. Това каза бившият главен секретар на МВР Георги Ко

Сключените договори през 2016 г. по програмата за саниране щели да бъдат изпълнени

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924632_skljuchenite_dogovori_prez_2016_g_po_programata_za/?ref=rss


Всички договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, сключени през 2016 г., ще бъдат финансирани. В това увери министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Той се срещна с ръководството между Националното сдружение на общините (НСОРБ) и представители на Българската банка за развитие (ББР). По време на разговорите се уточни, че всички 2022 сключени...

Княгиня Калина с български пафти на събитие в ЮНЕСКО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079180

Княгиня Калина с български пафти на събитие в ЮНЕСКО
Дъщерята на Симеон и съпругът й Китин Муньос се срещнаха с генералния директор Ирина Бокова С български пафти в тоалета си се появи в централата на ЮНЕСКО в Париж княгиня Калина. Дъщерята на Симеон и съпругът й Китин Муньос, който е посланик на добра воля на международната организация, присъстваха на подписването на договор за сътрудничество между

Актове не стряскат тийнейджър без книжка

//dariknews.bg/regioni/vraca/aktove-ne-striaskat-tijnejdzhyr-bez-knizhka-2006211

Мотоциклет без регистрационни табели е засечен и в Козлодуй. Водачът М.Ц. на 17 години от същия град се оказал неправоспособен. При проверка е установено, че той вече има издадено наказателно постановление от септември миналата година за същото нарушение – управление на МПС без свидетелство и за то

Решават дали личният ни лекар ще се глобява, ако вдигнем кръвното и захарта

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6079175

Решават дали личният ни лекар ще се глобява, ако вдигнем кръвното и захарта
Личният ни лекар ще плаща глоба, ако вдигаме кръвното и захарта. Предложението е в проекта за Национален рамков договор между Касата и Лекарския съюз. Днес медиците решават дали да приемат условията. В предложението на договора е посочено например, че пациентите със сърдечно-съдови заболявания трябва да са с кръвно под 140 на 90 и лош холестерол

Отливът на туристи ще отнеме 1% от растежа на Турция

http://www.cross.bg/tyristi-tyrtziya-sektori-1535879.html

/КРОСС/ Турската икономика е загубила поне 1 процентен пункт от потенциалния си растеж през 2016 г. заради отлива на туристи в страната. А това пък е свързано с неспиращите терористични атаки и политическите сътресения. Засегнат ще е туристическият сектор, но и съпътстващите го сектори, показва анализ на Международния валутен фонд. До 2015 г. туристическия сектор в Турция се развиваше с бързи темпове, все повече авиокомпании пускаха линии до различни градове в страната, развиваше се инфраструктурата, строяха се хотели, а силният маркетинг подхранваше разширяването. А за да улесни още повече достъпа на чуждестранни туристи и да ги „открадне" от средиземноморските конкуренти, Турция премахна визовия режим за много държави. В пиковия си момент туризмът е създавал около 3.7% от брутния вътрешен продукт (БВП), директно е ангажирал над 600 000 души, а още 1 милион са работили в съпътстващи сектори, като развлекателната индустрия например. Голямото обръщане се случва именно през 2015 г. Тогава рязко скочи броят на терористичните атаки, съчетано с политическите гонения и масовите арести и уволнения. От средно 70 атентата между 2010 и 2014 г., на следващата година те вече са 400. Европейските туристи са паднали с 30%, показва статистиката. При друг важен пазар - руският, също се отчита драматичен спад през 2015 г. Заради появилото се тогава напрежение бяха ограничени чартърните полети и продажбата на туристически пакети.

10 безценни съвета от вашата котка

https://www.actualno.com/curious/10-bezcenni-syveta-ot-vashata-kotka-news_596054.html

Котките имат особен поглед върху живота. Ако кучето се безпокои за вас и иска да сте щастливи, котката се вълнува от собственото си благополучие. Ето защо има какво да научим от тези царствени животни. 1. Аз те обичам, но себе си обичам повече. Обичай се! Спи, колкото ти е нужн

Заподозряна за убийството на Ким Чен-нам: Получих 90 долара, за да направя "шега"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079173

Заподозряна за убийството на Ким Чен-нам: Получих 90 долара, за да направя "шега"
Индонезийка, арестувана за убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, твърди, че й били платени 90 долара, за да си направи шега, предава Би Би Си, цитирана от БНР. Тя твърди, че е получила парите, за да размаже на лицето на Ким Чен-нам бебешко олио като част от шега за риалити предаване.

914 мигранти заловени на българо-сръбската граница от началото на годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=344954

Общо 914 мигранти са заловени на българо-сръбската граница от началото на годината при опит да напуснат страната и да се прехвърлят в Сърбия, а оттам в държави от Централна и Западна Европа, съобщи БГНЕС, позовавайки се на данни от МВР.

Около 3000 мигранти са спасени през последните четири дена в Средиземно море

http://www.cross.bg/migranti-ohrana-more-1535878.html

/КРОСС/ Около 250 мигранти бяха спасени в пет отделни операции в Средиземно море в петък, каза брегова охрана в изявление, цитирани от БГНЕС. Бреговата охрана спасила мигрантите, които пътували в четири малки плавателни съдове и гумена лодка. Около 1100 бяха спасените от девет паянтови съдове край бреговете на Либия в четвъртък, казват от бреговата охрана, след като общо за 1360 са били положени грижи през двата предходни дни. От началото на годината 10 700 души са пристигнали по море, казаха от италианското вътрешно министерство в четвъртък, което е с една трета повече в сравнение със същия период на миналата година. Миналата година рекордните 181 000 мигранти с лодки достигнаха до Италия и повече от 5000 умряха в Средиземноморието. От 2015 г. досега повече от милион и половина мигранти заляха Европа.

Деница Златева: Ако няма редовно правителство след вота, ще излъчим еврокомисар

http://www.mediapool.bg/denitsa-zlateva-ako-nyama-redovno-pravitelstvo-sled-vota-shte-izlachim-evrokomisar-news260639.html

Ако след изборите не бъде съставено редовно правителство, служебното ще излъчи еврокомисар и ще преговаря за силен ресор, каза вицепремиерът Деница Златева, която отговаря и за подготовката на страната ни председателството на Съвета на ЕС.   ”Не е приятно за държава членка да няма свой представител в ЕК, но в тази  изострена политическа обстановка служебното правителство прецени, че няма да излъчва еврокомисар”, каза  Златева пред бТВ.   По думите й председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер проявява разбиране. Вицепремиерът каза още, че засега не са обсъждани имена за еврокомисар.    Кандидатурата ще зависи и от ресора, уточни тя.   България е без еврокомисар след като зам.-председателят на ЕК и комисар по бюджета Кристалина Георгиева напусна в края на миналата година и зае висш пост в Световната банка. Няма друга държава в ЕС, която толкова дълго време да е оставала без свой еврокомисар. Въпреки желанието на служебният премиер Огнян Герджиков да бъде излъчен кандидат бързо, след среща с президента Румен Радев бе решено да се изчака редовно правителство.   За подготовката за нългарското ротационно европредседателството догодина Деница Златева обяви, че има забавяне в определени области като културната програма и приемането на комуникационна стратегия.   Тя отчете, че за краткото време като служебен министър е успяла да създаде добра организация между институциите.   Вицепремиерът обеща прозрачни процедури по обявяването и провеждането на обществените поръчки, свързани с подготовката на председателството.   ”75 млн. евро е бюджетът за председателството. Доколкото зависи от мен, няма да има предрешени конкурси”, каза още Деница Златева.

Гръцкото правителство отрече, че двамата турски офицери са държани от гръцкото разузнаване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079171

Гръцкото правителство отрече, че двамата турски офицери са държани от гръцкото разузнаване

В петък източници от гръцкото правителство категорично отрекоха информацията, че двамата турски офицери, които на 15 февруари влязоха в Гърция и се предадоха на властите, са държани в щаб-квартирата на гръцката национална разузнавателна служба, предава ANA-MPA , цитирана от Фокус. Двамата турски военни пристигнаха в полицейския участък в град

Дунав приема Черно море Тича-2

//dariknews.bg/regioni/ruse/dunav-priema-cherno-more-ticha-2-2006206

Поредната доза баскетболни емоции за русенските фенове ще има на 26 февруари от 17 часа в зала Дунав. Мъжкият отбор на Дунав приема Черно море Тича-2 в мач от надпреварата в А група.

Това ще е почти повторение на мача между младежките секции на двата клуба, провел се по- рано  тази с

Откриха Регионалния събор „Маскарадни игри-2017 г.”

//dariknews.bg/regioni/sliven/otkriha-regionalniia-sybor-maskaradni-igri-2017-g-2006205


 Регионалният събор "Маскарадни игри-2017 г.” започна със запалване на ритуален огън в центъра на сливенското село Трапоклово.  В проявата участват 11 кукерски групи от читалищата в селата Тополчане, Камен, Калояново, Сотиря, Гергевец, Николаево, Драгоданово, Младово, Зимница, Глушник и Тра

Foo Fighters ще бъдат хедлайнъри на фестивала в Гластънбъри това лято

//dariknews.bg/novini/bylgariia/foo-fighters-shte-bydat-hedlajnyri-na-festivala-v-glastynbyri-tova-liato-2006179

Рокаджиите от Foo Fighters ще бъдат едни от хедлайнърите на фестивала в Гластънбъри тази година, разкриха самите те по време на таен концерт в Съмърсет, Англия.

През 2015 г. американците трябваше да вземат участие в музикалното събитие, но се наложи

110 ученици се включиха в "Лъвски скок"

//dariknews.bg/regioni/ruse/110-uchenici-se-vkliuchiha-v-lyvski-skok-2006208

Днес, в спортен комплекс „Ялта“ се проведе поредното издание на турнир „Лъвски скок“, който се организира от Община Русе, СЛАК „Дунав“ и РУО – Русе. На събитието присъства началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.
 В събитието взеха участие 110 ученици от 12 уч

Прочетете това много внимателно!

//dariknews.bg/regioni/burgas/prochetete-tova-mnogo-vnimatelno-2006209

От 27 февруари до 1 март в определени часове от деня ще бъде ограничавано  движението през тунела до село Билка по пътя Провадия-Айтос. Това се налага заради укрепителни мерки по ремонта на съоръжението, което се използва от 1936 година. Те включват обрушаване, монтиране на обезопасителна мрежа и д

Полицаи преследваха мотоциклет-беглец

//dariknews.bg/regioni/vraca/policai-presledvaha-motociklet-beglec-2006210

Полицаи преследваха в Криводол мотоциклет не спрял след подаден светлинен и звуков сигнал от полицейски автомобил. След проследяване мотоциклетът е открит хвърлен на земята, а возещите се на него двама младежи  тичали към близката гора. При извършените процесуално-следствени действия е установено,

Отиде си последният от триото "Бо Бо Бо" - певецът Борислав Грънчаров

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/otide-si-posledniiat-ot-trioto-bo-bo-bo-pevecyt-borislav-gryncharov-2006158

На 74-годишна възраст почина певецът Борислав Грънчаров. Това съобщи в социалните мрежи неговата дъщеря певицата Мария Грънчарова.

Тя публикува и видео от концерт на певеца.

На 9 февруари сутринта певецът, който от няк

Тир уби един от най-добрите български колоездачи Мартин Гачев

https://www.24chasa.bg/sport/article/6079169

Тир уби един от най-добрите български колоездачи Мартин ГачевЕдин от най-добрите български колоездачи - Мартин Гачев, е загубил живота си след сблъсък с тежкотоварен камион в четвъртък, информира Би Ти Ви. Инцидентът е станал на главен път 1-8 след разклона за кв. "Божурище", докато жертвата е карала велосипед. "Около 18:40 часа на 23 февруари на тел. 112 бил подаден сигнал за тежко пътнотранспортно

С 28-ия си трипъл-дабъл Уестбрук помогна за победа срещу "Лейкърс" (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/25/2924629_s_28-iia_si_tripul-dabul_uestbruk_pomogna_za_pobeda/?ref=rss



Ръсел Уестбрук записа 28-ия си трипъл-дабъл за сезона и помогна за победата на "Оклахома сити тъндър" със 110:93 срещу "Лос Анджелис лейкърс".

Звездата на домакините завърши със 17 точки, 18 борби и със 17 асистенции. Той става първият състезател в НБА от 34 години насам, който приключва с по над 17 точки, борби и асистенции в един мач. Уилт Чембърлейн е единственият в НБА, постигал по над 20 във всеки показател - през сезон 1967-68.

"Оклахома" е седми в Западната...

Здравната каса и Съюзът на зъболекарите се договориха за парите за 2017 г.

http://econ.bg/Новини/Здравната-каса-и-Съюзът-на-зъболекарите-се-договориха-за-парите-за-2017-г-_l.a_i.738002_at.1.html

Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз са постигнали съгласие за парите за дентални дейности през 2017 г. Днес са...

Затварят улици в Пловдив за мача на "Локо" с "Нефтохимик"

https://www.24chasa.bg/region/article/6079160

Затварят улици в Пловдив за мача на "Локо" с "Нефтохимик"Временно ограничение на трафика на автомобили се въвежда днес в Пловдив до 16 часа заради футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК “Нефтохимик” - Бургас. Мачът започва в 13 ч. По маршрута бул. “Освобождение” – ул. “Димитър Ризов” – продължение на ул. “Проф. Цветан Лазаров” до кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул.

Синът на Мохамед Али е бил задържан в САЩ заради мюсюлманското си име

http://www.mediapool.bg/sinat-na-mohamed-ali-e-bil-zadarzhan-v-sasht-zaradi-myusyulmanskoto-si-ime-news260638.html

Синът на легендарния американски боксьор Мохамед Али е бил задържан и разпитван два часа на летище във Флорида този месец заради мюсюлманското си име, съобщи местен вестник, издаван в Луисвил.   Според адвоката, разказал случката на вестника, 44-годишният Мохамед Али-младши, който е американски гражданин, се връщал от Ямайка, заедно с майка си, и кацнал на международното летище във Форт Лодърдейл на 7 февруари.   Служителите по миграцията настоятелно се интересували за името му и станали още по-строги, когато той казал, че е мюсюлманин.   От службата за граничен контрол заявили по този повод, че не могат да обсъждат казуси с отделни пътници и че всички пристигащи от чужбина подлежат на щателни проверки.

МВР разследва смъртта на момиче след удар в училище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924618_mvr_razsledva_smurtta_na_momiche_sled_udar_v_uchilishte/?ref=rss


Продължава разследването на случая със смъртта на 11-годишното момиче. Това съобщи ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР във връзка с починалото момиче в столичното 52-то ОУ пред БНР.

Съученик на детето го удря в корема в училищния двор следобед, когато няма медик в сградата. Малко след инцидента детето се оплаква от болки в корема и е извикана линейка, която го откарва в "Пирогов". С него вече е и майка му, която е била в райно на училището по време на инцидента.

В...

Ученици от математическите гимназии във Варна, София и Бургас представиха страната ни на състезание в Бостън

http://www.moreto.net/novini.php?n=344940

Ученици от математическите гимназии във Варна, София и Бургас представиха страната ни в престижно математическо състезание в Бостън. Състезанието премина в три етапа: индивидуален тест за 50 минути, отборен тест и накрая 36 задачи в щафета.

САЩ ще разположат изтребители F-35A в Европа

http://www.cross.bg/evropa-blizkiya-iztok-1535877.html

/КРОСС/ Американските ВВС за пръв път ще дислоцират своя изтребител-бомбардировач пето поколение F-35A в Европа през есента или лятото на тази година, съобщи ТАСС, позовавайки се на началника на Бойното командване на ВСС на САЩ ген. Герберт Карлайл. Ген. Карлайл разказа, че летателните апарати на американските ВВС се готвят да бъдат разположени и в Азиатско-Тихоокеанския регион и в региона на Близкия Изток. "Аз бих очаквал разгръщане в чужбина през пролетта-лятото. Европа, разбира се, е това място, където бихме искали да дислоцираме тези самолети. Затова и виждам, че това ще стане", подчерта военачалникът, коментирайки намеренията за прехвърляне не изтребителите-бомбардировачи в чужбина. "Освен това, ние планираме да ги изпратим в Тихоокеанския регион. Имаме планове да ги изпратим в Близкия Изток в не толкова далечно бъдеще", заяви ген. Карлайл. Той уточни, че подобно разполагане в Близкия Изток "няма да стане през т.г.". "Разгръщането в Близкия Изток не се явява нещо, което ще стане сега, то е планирано от няколко години", заяви генералът. По думите му, Пентагонът започва да разполага в чужбина самолетите F-35A първоначално за "Европа, където ще бъдат разположени за много кратко време, а след това - в Тихоокеанския регион, където ще са по-продължително". Освен това, възможно е тези самолети "точно обратното - да бъдат прехвърлени първо за кратко в Тихоокеанския регион", предположи ген. Карлайл

2750 мигранти са спасени в Средиземно море за четири дни

https://www.actualno.com/africa/2750-migranti-sa-spaseni-v-sredizemno-more-za-chetiri-dni-news_596050.html

Около 2750 мигранти са били спасени в морето през последните четири дни, съобщиха от италианската брегова охрана. Около 250 мигранти бяха спасени само в пет отделни операции в Средиземно море в петък, 24 февруари, съобщиха от бреговата охрана в изявление. Мигрантите пътували в

Нямало фатално забавяне в подготовката за българското председателство на Съвета на Европа

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924620_niamalo_fatalno_zabaviane_v_podgotovkata_za/?ref=rss


Няма фатално забавяне в подготовката ни за председателството на Съвета на Европа. Все пак има забавяне в културната програма, както и в приемането на комуникационната стратегия. Това заяви отговарящият за подготовката на българското председателство служебен вицепремиер Деница Златева пред Би Ти Ви.

Тя добави, че има уверението на ресорните министри, че до края на март всички забавяния ще бъдат отстранени. По думите ѝ те не са фатални, а целта е всичко да бъде свършено на много високо...

Йордан Лечков осъди прокуратурата за 57 000 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079161

Йордан Лечков осъди прокуратурата за 57 000 лева
57 317 лв. обезщетение присъди Старозагорския окръжен съд на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 г, съобщава Дарик. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване. Бившият футболист и градоначалник настояваше за 450 000 лв.

Фараж: Победите на Брекзит и на Доналд Тръмп са началото на голяма световна революция

http://offnews.bg/news/n_1/n_648227.html

Бившият лидер на британската евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж заяви вчера, че победите на Брекзита и на Доналд Тръмп са само началото на голяма световна революция, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. "През 2016 ние го сторихме!", каза Фараж пред участниците в годишната среща на американските консерватори близо до Вашингтон, малко след пристигането на президента на САЩ на форума. "Когато следващите поколения учат историята на този период, една година ще изпъкне сред останалите, и това ще бъде 2016", заяви британският политик, който беше един от основните двигатели на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС през юни миналата година. Споменавайки за предстоящите избори в Холандия, Франция, Германия и евентуално в Италия, Фараж изтъкна, че 2016 година е била само "началото на голяма глобална революция, която ще достигне до останалата част на западния свят".

Бившият клон на „Ал Кайда“ в Сирия пое отговорност за атаките в Хомс

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079135

Бившият клон на „Ал Кайда“ в Сирия пое отговорност за атаките в ХомсТерористичната групировка „Джабхат Фатех ал Шам“, която е бившият клон на „Ал Кайда“ в Сирия, пое отговорност за самоубийствените атаки срещу двете щаб-квартири на силите за сигурност в град Хомс, предава АФП, цитирана от Фокус. Вследствие на нападенията загинаха 42 души. От екстремистката организация заявиха,

914 мигранти са хванати на границата със Сърбия

http://www.cross.bg/granitza-namirat-litza-1535876.html

/КРОСС/ Общо 914 мигранти са заловени на българо-сръбската граница от началото на годината при опит да напуснат страната и да се прехвърлят в Сърбия, а оттам в държави от Централна и Западна Европа, съобщи БГНЕС, позовавайки се на данни от МВР. Само за периода 16-23 февруари 2017 г. по западната ни граница са установени 83 лица. За сметка на натиска по българо-сръбската граница, такъв не се наблюдава по българо-турската граница. Последната седмица властите са установили нови 39 мигранта. С тях общият брой на заловените нелегално пребиваващи у нас чужденци от началото на годината достига 328. За същия период от страната са изведени 299 чужди граждани. Запазва се тенденцията от последните седмици бежанци и мигранти да напускат центровете за настаняване. В бежанските центрове в момента се намират 3311 души при капацитет от 5190. В центровете на дирекция "Миграция" на МВР се намират 828 лица при капацитет от 940. На външни адреси се намират 480 лица.

"Светителят хирург" разказва за един от най-великите светци - Св. Лука Кримски (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/cinema/svetiteljat-hirurg-razkazva-za-edin-ot-naj-velikite-svetci-sv-luka-krimski-video-news_596048.html

„Главното в живота е винаги да се прави добро на хората – ако не можеш да направиш голямо добро, направи поне малко добро”, това безсмъртно послание на св. Лука Кримски прозвуча и в София на представянето на новия филм за светеца, направен от журналиста Ангел Бончев.

Тийнейджърки се попиляха на магистрала "Тракия", 19-годишна загина на място

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079155

Тийнейджърки се попиляха на магистрала "Тракия", 19-годишна загина на мястоШофьорка на 19 години обърна по таван своя лек автомобил "Фолксваген Джета", при катастрофата намясто загина нейна връстничка, друга е ранена много тежко. Поредната трагедия на пътя стана в петък към 17,15 часа на километър 200 от магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора в посока Бургас. За нея съобщиха днес от полицията.

Конкурс вдъхва нов живот на архитектурно бижу в центъра на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344929

Бъдещи архитекти, дизайнери и проектанти от наши и чужди университети ще бъдат поканени да предложат варианти за възраждане на красива стара къща на бул. "Приморски" 117 в сърцето на Варна. Студентската лаборатория „Варна – град на хората“ ще търси млади и идейни специалисти, които да измислят красиви и полезни решения за сградата, разположена в непосредствена близост до Фестивалния комплекс.

Учен препоръчва въвеждане на 3-дневен уикенд

//dariknews.bg/novini/liubopitno/uchen-preporychva-vyvezhdane-na-3-dneven-uikend-2006197

Британският социолог Алекс Уилямс препоръчва държавите да преминат към тридневен неработен уикенд, ако човечеството иска наистина да пребори отрицателните фактори от глобалното затопляне на климата, пише в. "Метро".

Пламен Манушев: ГЕРБ няма от какво да се срамува

//dariknews.bg/regioni/dobrich/plamen-manushev-gerb-niama-ot-kakvo-da-se-sramuva-2006204

Партията откри предизборната си кампания в Добрич с обещания да надгради започнатото и да върне доверието на хората

Числата за бебето ви

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6077956

Числата за бебето виЧестито, щастливци! Пазете изящните си предвестници на пролетта, родени през периода 25 февруари – 3 март, от чести простуди, защото постепенно те ще предизвикат трайни възпалителни процеси в ушите, носа и гърлото, а продължителното им лечение – различни алергии. Търпеливо се борете с лошия апетит на децата си и (още по-старателно) с необяснимите

Болният от рак китарист на Black Sabbath пожелал последното турне

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078341

Болният от рак китарист на Black Sabbath пожелал последното турнеТони Айоми даде надежди, че може да има и други концерти и албуми Вlack Sabbath сложи край на кариерата си с прощален концерт на 4 февруари. Легендарната група, основоположник на стила хевиметъл, бе обявила преди година, че слага точката с концерта в родния им град Бирмингам, Англия. Тази сряда обаче китаристът на бандата Тони Айоми изненадващо

Канадците от Monster Trucк подгряват “Дийп Пърпъл” на концерта в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078066

Канадците от Monster Trucк
подгряват “Дийп Пърпъл”
на концерта в София“Дийп Пърпъл” избраха канадската група Monster Truck да ги подгрява на концерта им в София. Тя има два успешни албума, а сингълът ѝ Seven Seas Blues я класира на първо място в чартовете в Канада и я нарежда сред най-добрите рок банди. Концертът на “Дийп Пърпъл” ще е на 14 май от 20 ч в “Арена Армеец”.

Лявата гуменка на партиите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6078169

Лявата гуменка на партиите Ерзац мажоритарни избори пробват с тези листи, за да мине без нови правила Началото на 90-те години, тъкмо сме го почнали прехода. Село някъде из Северозападна България, бедни хорица. Дни преди изборите избирателите получават лявата гуменка, след дадения правилен вот - и дясната. Това е разказ по действителен случай,

70-годишен бургазлия се хвърли от блок

http://offnews.bg/news/n_1/n_648226.html

Възрастен мъж се е самоубил, скачайки от висок етаж на блок в комплекс "Зорница" в Бургас, съобщават от областната дирекция на МВР, цитирани от агенция "Фокус". Сигналът за случилото се е подаден в полицията около 7:10 часа тази сутрин. 70-годишният мъж е намерен в безпомощно състояние в района на блок 29. Изясняват се причините за самоубийството и дали здравословното състояние на пенсионера няма общо с него. Предстои да бъде извършена аутопсия. 

Десет загинали при пожар в хотел в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079125

Десет загинали при пожар в хотел в КитайДесет души загинаха при голям пожар в хотел в югоизточната китайска провинция Цзянси, съобщи официалната китайска агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс и БТА. Пожарът избухнал тази сутрин в хотел в столицата на провинцията - Нанчан, при което много хора се оказали в капан в сградата, включително и работници, които извършвали ремонтни работи.

15 професори по право искат санкции срещу съветник на Тръмп

https://www.actualno.com/america/15-profesori-po-pravo-iskat-sankcii-sreshtu-syvetnik-na-trymp-news_596046.html

На съветника на Доналд Тръмп Келиан Конуей трябва да бъдат наложени санкции за "непрофесионално поведение" поради повтаряне на лъжи и етични нарушения, гласи официална жалба, подадена от 15 професори по право от цялата страна, съобщи БГНЕС. „Не подадохме лесно тази жалба

400 000 белгийци получават пари, за да отидат с колело до работа

http://www.moreto.net/novini.php?n=344951

Повече от 400 хиляди белгийци са получили пари заради това, че използват своите велосипеди, за да отидат на работа. Общо изплатени са 93 милиона евро. Стимулът е на базата на определена цена на изминат километър, която се плаща от работодателите, които в последствие могат да си приспаднат сумата от своите данъци.

При получаването на "Сезар" Клуни призова да се защити свободата в САЩ

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/02/25/2924616_pri_poluchavaneto_na_sezar_kluni_prizova_da_se/?ref=rss


Популярният американски актьор и режисьор Джордж Клуни получи снощи почетен "Сезар" на 42-рата церемония по раздаването на престижните френски кинонагради в Париж, предаде Франс прес.

В словото си при получаването на приза Клуни призова за защита на свободата в Америка, управлявана от президента Доналд Тръмп.

"Ние се описваме като защитници на свободата, но ние не можем да защитим свободата в чужбина, ако я забравим у дома", заяви актьорът, който неколкократно визира...

Ушев за "Оскар"-ите: Вълнувам се, представям България

https://vesti.bg/lyubopitno/kultura/ushev-za-oskar-ite-vylnuvam-se-predstaviam-bylgariia-6065946

Интервю с номинирания за "Оскар" българин Теодор Ушев по-малко от два дни преди церемонията за връчване на престижните награди

Китай измести САЩ като основен търговски партньор на Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079114

Китай измести САЩ като основен търговски партньор на Германия

Китай измести САЩ като основен търговски партньор на Германия за 2016 г., предава информационната агенция Xinhua, цитирана от Фокус. През 2016 г. обект на търговия между Китай и Германия са станали стоки на обща стойност 170 млрд. евро. Франция е вторият по значение партньор на Берлин с 167 млрд. евро за същия период.

12 български боксьори са в битките за разпределение на медалите на турнира "Странджа“

http://www.cross.bg/dnes-chasa-ima-1535875.html

/КРОСС/  България класира 12 състезатели в битките за разпределение на медалите в 68-ото издание на международния боксов турнир „Странджа", съобщи БГНЕС. По този начин страна ни изпревари сили като Русия и Китай, които са съответно с 6-има и с 5-има представители.  Англия е с 4-има, а САЩ, Индия, Украйна и Беларус - с по трима боксьори. Общо 24 държави ще има полуфиналисти днес в двата сеанса, които започват в 14:30 и в 18:30 часа. За сравнение, през миналата година България имаше три жени и 7 мъже на полуфиналите, от които трима станаха шампиони. Пръв от българите на ринга днес ще се качи най-лекият - Тинко Банабаков (49 кг), който ще спори за място на финала с индиеца Амит. Двубоят им е втори по програма от следобедната сесия, в която ще боксират още 6-има наши: Стефан Иванов (56), Айрин Исметов (64), Арман Хакобян (75), Кристиян Димитров (91), Станимира Петрова (54) и Джоана Нуамеруе (64). Очаква се мачът на Станимира да започне около 17 часа. Вечерният сеанс се открива с мач на Габриела Димитрова срещу Роберта Мостарда (Ит) в кат. до 51 кг. Веднага след това са срещите на Златислава Чуканова (51) и Деница Елисеева (60). Около 20 часа на ринга ще излезе Даниел Асенов (52), а 45 минути след това е двубоят на последния ни представител за деня Петър Белберов (+91). Срещите днес ще се излъчват пряко по БНТ HD, а входът за зрители за зала „София" е 10 лева за целия ден.

Оланд критикува Тръмп заради коментарите му за Франция

http://www.mediapool.bg/oland-kritikuva-tramp-zaradi-komentarite-mu-za-frantsiya-news260637.html

Президентът на Франция Франсоа Оланд призова американския си колега Доналд Тръмп да не отправя сигнал за недоверие към приятелска страна като Франция, съобщи Франс прес.    "Никога не е добре да показваш и най-малкото недоверие към една приятелска страна", заяви Оланд при откриването на годишното селскостопанско изложение във френската столица.    "Аз самият не постъпвам така спрямо приятелски страни и моля американския президент да не постъпва така спрямо Франция", каза президентът социалист.   В слово пред американски консерватори снощи Доналд Тръмп разказа вчера за свой приятел - "много важен човек", който редовно ходел в Париж, но от няколко години престанал, защото "Париж вече не е Париж".   Тръмп спомена за тероризма и граничния контрол, за да защити своята политика по миграцията, посочвайки като лош пример Франция, Швеция и Европа като цяло, отбелязва АФП.   "Националната сигурност започва от сигурността на границите. Чуждестранните терористи няма да могат да нанасят удари срещу Америка, ако не могат да влизат в нашата страна", каза в словото си президентът на САЩ.   Помолен за коментар, Франсоа Оланд припомни, че неотдавна Доналд Тръмп му разказал по телефона за "цялата си обич към Париж и Франция, че обича Франция и че няма по-красива страна от Франция".   Той сподели впечатлението си, че всъщност "такава е мисълта" на американския президент. "Ако мисълта му е такава, смятам, че той ще я изрази", добави френският лидер.   Не искам да правя сравнения, но тук няма оборот на оръжия, няма хора, които вземат оръжие в ръце, за да стрелят в тълпата, изтъкна президентът на Франция.   През 2015 и 2016 г. Франция стана арена на редица кръвопролитни атентати, извършени от името на групировките Ал Каида и "Ислямска държава" от французи и чужденци, включително пристигнали в страната с мигрантските потоци от Близкия изток, отбелязва АФП.  

Франсоа Оланд упрекна Тръмп за недоверието към Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079105

Франсоа Оланд упрекна Тръмп за недоверието към ФранцияПрезидентът на Франция Франсоа Оланд помоли днес своя американски колега, заявил, че "Париж вече не е Париж", да не отправя сигнал за недоверие към приятелска страна като Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Никога не е добре да показваш и най-малкото недоверие към една приятелска страна",

Илияна Йотова: Не очаквайте от мен да се откажа от БСП за една нощ

http://www.mediapool.bg/iliyana-yotova-ne-ochakvaite-ot-men-da-se-otkazha-ot-bsp-za-edna-nosht-news260636.html

"Не очаквайте от мен да се откажа от БСП за една нощ", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова телевизия.   В същото време тя отхвърли обвиненията, че служебният кабинет работи в полза на БСП и заяви, че върху министрите не се осъществява никакъв натиск.   Йотова коментира още, че откакто е на този пост общува с представители на много повече политически сили отколкото като евродепутат и защити избора на служебни министри.   "Можете да имате всякакви упреци към тях, но за нито един не можете да кажете, че не си е на мястото", каза Йотова.   ”Трябва постепенно да се пристъпи към отмяна на санкциите срещу Русия”, коментира още вицепрезидентът.    ”България изобщо не е сама в тази позиция. Има много гласове по тази тема дори и в Германия. Има приета декларация на френския парламент за отмяна на санкциите, защото те вредят на обикновените хора в европейските страни”, каза Йотова.   "Не очаквайте от мен да се откажа от БСП за една нощ", каза още Йотова.    Тя коментира още, че създадената истерия около засилването на присъствието на НАТО в Черно море се подклажда от хора, които довчера са били във властта. Според нея ”флагман на тази истерия” е бившият военен министър Николай Ненчев.    Тя посочи още, че с президента Румен Радев  ”работим добре, работим в екип, съветваме се за неща, които трябва да излязат като общи позиции”.   ” Виждаме се тогава, когато е необходимо”, каза още тя.   ”Моя лична амбиция е да покажем един нов стил в отношенията между президента и вицепрезидента – интелигентни, разумни хора, които работят в екип и утвърждават авторитета на институцията”, каза Илияна Йотова. 

Градовете с най-много небостъргачи в света

http://econ.bg/Новини/Градовете-с-най-много-небостъргачи-в-света_l.a_i.738000_at.1.html

Знаете ли кои градове в света могат да се похвалят с най-голям брой небостъргачи? Отговорът на този въпрос дава сайтът Skyscrapercenter.com. ...

Нортхуг: Устюгов се бои единствено от мен

http://offnews.bg/news/n_1/n_648225.html

Норвежкият ски бегач Петер Нортхуг съжалява, че не се намира в добра форма, за да натрие носа на руснака Сергей Устюгов на трасето. 24-годишният Устюгов прави истински фурор в ски бягането през този сезон. На световното в Лахти Устюгов изненадващо остана втори в спринта на 1,6 км, като победата грабна италианецът Федерико Пелегрини. Защитаващият трофея Нортхуг остана едва пети. "Арогантен е. Наблюдавах го внимателно на церемонията по награждаването. Има очи на убиец. Аз съм може би единственият, който той не смее да погледне в очите, вероятно ме уважава. Много бих искал да се намирам в по-добра форма, за да премеря сили с него на трасето в един дуел", коментира двукратният олимпийски и 13-кратен световен шампион Нортхуг. Той се възмути също защо организаторите на световното настояват на церемонията по награждаването да присъстват и класиралите се на 4-о, 5-о и 6-о място. "Стоим с часове, за да ни връчат едни рисунки", каза 31-годишният норвежец.

Говорителят на ЕК по околната среда: Намаляването на вредните емисии е в интерес на здравето на българите

http://www.moreto.net/novini.php?n=344949

Най-големите замърсители на въздуха са ТЕЦ-овете, става ясно от изказването на говорителя на ЕК по околната среда Енрико Бривио пред БНР: "Съществен дял от вредните газове в атмосферата се дължи на големите горивни инсталации в електроцентралите - 46% от всички емисии на серен диоксид, 18% от азотния оксид, 39 на сто от живака и 4 % от праховите частици.

Самотник загина при пожар във фургон в пловдивско село

https://www.24chasa.bg/region/article/6079108

Самотник загина при пожар във фургон в пловдивско село48-годишен от пловдивското село Кадиево е загинал снощи при пожар във фургона, в който живеел, съобщиха от полицията. Сигналът за произшествието е постъпил около 23 ч. в РУ-Стамболийски.Незабавно към адреса са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. След приключване на гасителните действия в изгорелия фургон било открито тялото на

Косачов коментира критиките на Тръмп срещу договорите за разоръжаване

http://www.cross.bg/kosachov-rysiya-trump-1535874.html

/КРОСС/ Изказването на президента на САЩ Доналд Тръмп относно договора за стратегическите настъпателни оръжия (СНВ -III) е най-тревожното изявление на американския държавен глава по отношение на Русия, заяви председателят на комисията по международни въпроси към Съвета на федерацията, цитиран от RT в петък (24 февруари). "Това е най-тревожното до момента изказване на Тръмп по отношение на Русия", написа Косачов във Facebook. Сенаторът подчерта, че договорът СНВ-III се основава на пълния паритет между ядрените сили на Русия и САЩ, а смисълът му е в това да не се допусне превъзходство в ядрената сфера на някоя от страните. "Именно на този основополагащ принцип се крепи глобалната стратегическа сигурност", посочва Косачов. Той призова за ускорен старт на руско-американските консултации във връзка с по-нататъшната съдба на договора СНВ-III, чието действие изтича през 2021 г. Източник: "Руски дневник"

Протест срещу тричане на кучета в село Бродилово

https://www.actualno.com/burgas/protest-sreshtu-trichane-na-kucheta-v-selo-brodilovo-news_596044.html

Над 60 души природозащитници протестират срещу провеждането на обичая „тричане“ на кучета в село Бродилово, който се изразява в хвърляне на кучета във вода. Това каза за Радио „Фокус“ - Бургас, председателят на фондация „Лъки хънт“, Светлана Хънт, която също

Огромен недостиг на компютърни специалисти на пазара

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079096

Огромен недостиг на компютърни специалисти на пазара

Огромен недостиг на компютърни специалисти, отчитат експертите. Български и чужди компании не успяват да попълнят необходимия им брой служители, въпреки интереса на младите хора към специалността, доброто заплащане и условия на труд, информира БНТ. Средната заплата за стажантска позиция в IТ сектора,

Цветанов: Тома Томов ли е новото лице на БСП?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079104

Цветанов: Тома Томов ли е новото лице на БСП?"Хората забравят какво наследство ни оставя БСП. Сега те говорят за нови лица. 70-годишният Тома Томов ли е новото лице на БСП с неговата биография? Това ли са им новите лица? Не искам това да е алтернативата на България", каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на зимния университет на МГЕРБ в Сандански.

Моят случай е тотално беззаконие, обяви Георги Костов

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924598_moiat_sluchai_e_totalno_bezzakonie_obiavi_georgi_kostov/?ref=rss


Като тотално беззаконие определи случващото се него вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов. Пред Нова телевизия той уточни, че е бил обвинен в нещо, което е и дисциплинарно нарушение и престъпление и това той не може да си го обясни.

Той напусна поста си след скандал със служебния премиер Огнян Герджиков и служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Те го обвиниха, че кадрува в МВР чрез влиянието, което има, а Костов отговори, че е бил подложен на натиск, за да подаде...

914 мигранти са заловени на българо-сръбската граница от началото на 2017 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079087

914 мигранти са заловени на българо-сръбската граница от началото на 2017 г.Общо 914 мигранти са заловени на българо-сръбската граница от началото на годината при опит да напуснат страната и да се прехвърлят в Сърбия, а оттам в държави от Централна и Западна Европа, предава БГНЕС, позовавайки се на данни от МВР. Само за периода 16-23 февруари 2017 г. по западната ни граница са установени 83 лица.

Костов: Нямам угризения, моят случай е беззаконие

https://vesti.bg/bulgaria/politika/kostov-niamam-ugrizeniia-moiat-sluchaj-e-bezzakonie-6065943

„Няма значение каква е нормативната база и какъв е законовия ред, ако сме решили нещо, ще го свършим" - това е посланието според Костов

Citigroup е обект на разследване от властите в САЩ

http://www.investor.bg/sasht/337/a/citigroup-e-obekt-na-razsledvane-ot-vlastite-v-sasht-234670/

Разследването е свързано с наемането на служители, които имат отношения с представители на чужди правителства

Деница Златева: Ако няма редовно правителство след вота, ще излъчим еврокомисар

http://www.cross.bg/evrokomisar-zlateva-nyama-1535873.html

/КРОСС/ Ако след изборите не бъде съставено редовно правителство, служебното ще излъчи еврокомисар и ще преговаря за силен ресор. Това обяви в предаването „Тази събота" по bTV вицепремиерът Деница Златева, която отговаря и за подготовката на страната ни председателството на Съвета на ЕС. България няма свой еврокомисар от края на октомври 2016 г., след като Кристалина Георгиева напусна ЕК, за да поеме директорски пост в Световната банка. „Не е приятно за държава членка да няма свой представител в ЕК, но в тази изострена политическа обстановка служебното правителство прецени, че няма да излъчва еврокомисар", коментира Златева. По думите й председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер проявява разбиране. Вицепремиерът каза още, че засега не са обсъждани имена за еврокомисар. Кандидатурата ще зависи и от ресора, уточни тя. Вицепремиерът обеща прозрачни процедури по обявяването и провеждането на обществените поръчки, свързани с подготовката на председателството. Една от най-големите поръчки е за 2 млн. лв. и е за акредитационната процедура. „75 млн. евро е бюджетът за председателството. Доколкото зависи от мен, няма да има предрешени конкурси", каза още Деница Златева. Относно подготовката за европредседателството догодина Деница Златева обяви, че има забавяне в определени области като културната програма и приемането на комуникационна стратегия

Никол Шерцингер разказа за раздялата си с Люис Хамилтън

http://web.barometar.net/87843/

Половинката на родната тенис звезда Григор Димитров – Никол Шерцингер призна, че е преживяла изключително тежко раздялата си с предишната си голяма любов Люис Хамилтън. Певицата бе откровена в интервю за „Лондон Ивнинг Стандарт“ и каза, че единственото нещо, което я е крепяло е била работата й. „Никога не съм го казвала, но скъсах с […]

14 катастрофи и пострадал пешеходец през изминалото денонощие във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344948

14 пътни произшествия са регистрирани във Варна през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. Пострадала е една пешеходка, която е само с контузии и без опасност за живота. При всички останали инциденти има само материални щети по автомобилите и няма пострадали граждани.

Разпитвали сина на Мохамед Али на летище в САЩ, защото е мюсюлманин

http://offnews.bg/news/n_1/n_648224.html

Синът на легендарния американски боксьор Мохамед Али е бил задържан и разпитван два часа при пристигане на летище във Флорида в началото на този месец заради мюсюлманското си име, предаде Асошиейтед прес, цитирайки издавания в Луисвил, щата Кентъки, вестник "Куриер джърнъл". Според адвоката Крис Манчини, разказал случката на вестника, 44-годишният Мохамед Али-младши и майка му Халила Камачо-Али се връщали от Ямайка и кацнали на международното летище във Форт Лодърдейл на 7 февруари, пише БТА. Имиграционните служители разпитвали Али-младши близо два часа, като настоятелно се интересували какъв е произходът на името му и дали е мюсюлманин. Разпитът станал още по-строг, след като мъжът признал, че е мюсюлманин. Синът на покойния боксьор е роден във Флорида и има американски паспорт, припомня АП. Служителите на американската служба за митнически и граничен контрол заявили по този повод, че не могат да обсъждат казуси с отделни пътници и че всички пристигащи в САЩ от чужбина подлежат на щателни проверки от тях.

Християнинът трябва да може да иска и да дава прошка

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/hristiianinyt-triabva-da-mozhe-da-iska-i-da-dava-proshka-2006194

Преди началото на Великия пост, в Неделя Сиропустна всеки православен християнин трябва да може да даде и да поиска прошка, каза секретарят на Ловчанска митрополия отец Любомир Казашки.
 
Нито един човек не е напълно праведен, всеки греши спрямо Бога

Йордан Лечков осъди прокуратурата за 57 000 лева

//dariknews.bg/regioni/sliven/iordan-lechkov-osydi-prokuraturata-za-57-000-leva-2006195

57 317 лв. обезщетение присъди Старозагорския окръжен съд на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 г. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване.
 

Влак „дерайлира” край гара Безмер  

//dariknews.bg/regioni/sliven/vlak-derajlira-kraj-gara-bezmer--2006198

Ситуацията е част от учение – тренировка за защита при бедствия

Целта на „Нова република“ - №1 в община Разград

//dariknews.bg/regioni/razgrad/celta-na-nova-republika-1-v-obshtina-razgrad-2006196

„Нова република“ си постави цел да е политическа сила №1 в община Разград на предстоящите парламентарни избори на 26 март. Това бе обявено на представянето на кандидат-депутатската листа на дясната политическа формация.
„Десни убеждения и силно изразена гражданска позиция бяха основните каче

Десетки загинали при няколко бомбени атаки в сирийския град Хомс

//dariknews.bg/novini/sviat/desetki-zaginali-pri-niakolko-bombeni-ataki-v-sirijskiia-grad-homs-2006199

Терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" пое отговорност за днешните въоръжени нападения срещу щабовете на силовите структури в третия по големина сирийски град Хомс, на 165 км от Дамаск, съобщи държавният телевизионен канал "Сурия", цитиран от ТАСС.

Георги Костов: Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен

http://www.mediapool.bg/georgi-kostov-shte-obzhalvam-vsichki-bezzakoniya-izvarsheni-sreshtu-men-news260635.html

Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен, заяви вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов в събота пред бТВ. Костов беше освободен с указ на президента Румен Радев, а като причина за неговото освобождаване беше посочена липсата на политическо доверие. ”Важно е да се каже, че ми се заяви, че ако не подам оставка по собствено желание ще се стартира процедура по дискредитирането ми и тази процедура беше стартирана седмица по-късно”, каза още Костов. По думите му разговорът с премиера Огнян Герджиков, в който е поискана неговата оставка, е продължил около 50 секунди. ”Това, което му казах е, че няма да подам оставка и може да разчита на моята коректност. Никога не бих си позволил да обидя премиер на страната ни”, каза Костов. ”Обществото най-добре ще даде оценка на всеки един от нас и когато извършваме определени действия е добре да знаем и да вярваме, че то винаги ще оцени тези действия по достойнство. Истината винаги излиза наяве”, каза още Костов. По думите му твърденията, че той е оказвал натиск върху петима полицейски служители в периода 2015-2016 г., са пълен абсурд. ”Аз не съм органът, който освобождава областните директори. Тези твърдения са тотално непознаване на нормативната база на МВР”, каза Костов. Настоящият министър на вътрешните работи Пламен Узунов преди време е напуснал системата на МВР, докато тя е била под ръководството на Георги Костов. ”Той напусна заради произведен управленски гаф, който доведе до влошаване репутацията на МВР. Това е поредният управленски гаф, който този човек произвежда”, каза Костов. На въпрос какво следва оттук нататък, Костов каза, че гледа ведро напред и може да напише мемоари. ”Няма късмет в разкриването на убийството, то е разкрито с работа”, коментира още Георги Костов, който работеше по случая. ”В СДВР работят едни действително големи професионалисти и те проведоха огромна по обем оперативна дейност. Благодарение на нея се стигна до заподозряното лице и до документирането на неговото участие в престъплението”, каза Костов.  

Почина певецът Борислав Грънчаров

http://www.cross.bg/zaedno-gruncharov-godini-1535872.html

/КРОСС/ Почина певецът Борислав Грънчаров. Това съобщи в социалните мрежи неговата дъщеря певицата Мария Грънчарова. Той е роден 1943 г. в София. Завършил е студията за естрадни певци към Българската държавна консерватория през 1964 г. Първият му концерт е с Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио под диригентството на Милчо Левиев. Две години работи там като солист. След това започват самостоятелните му изяви - със собствени бендове, с оркестрите „Балкантон", „София" и на БНТ. В периода 1970 - 1974 пее в бившата ГДР. Изнасял е концерти и в бившия СССР, Полша, Чехословакия, Унгария. През 1978 г. вече има собствен оркестър - „Гонг". С него прави по 400 - 500 концерта годишно. В периода 1979 - 1989 г. работи във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, ФРГ, Австрия, Швейцария и др. През 1989 г. прави шоу заедно с ансамбловото съчетание на световните шампионки по художествена гимнастика и с дъщеря си Мария Грънчарова, която е певица. С тях пътува 3 години - в големи зали, вариетета и дискотеки в Западна Европа. Последните му концерти с тази група са през 1992 г. Бил е на турнета в Куба, в Канада, в Испания. Получава все първи награди от фестивала в Дрезден, от „Златният Орфей", от фестивала в Сопот, Полша, от Брашов, Румъния

Трус с магнитуд 5,9 е регистриран в района на островите Фиджи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079076

Трус с магнитуд 5,9 е регистриран в района на островите Фиджи

Земетресение с магнитуд 5,9 е регистрирано в района на островите Фиджи в южната част на Тихия океан, предава РИА Новости, цитирана от Фокус. Трусовете са зафиксирани в 23,45 ч. (местно време), като епицентърът се намира на 481 км източно от столицата Сува. Земетресението е с дълбочина 33 км. Не е постъпила информация за пострадали или материални

Цветанов: Националисти се заиграват със страховете на хората

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079086

Цветанов: Националисти се заиграват със страховете на хората"Бежанският проблем в Европа е сериозно предизвикателство и пред България. Някои политически сили провокират напрежение в обществото, правят опити да се създава нетърпимост към бежанците. Тази нетърпимост, която провокират националистите не е най-доброто", каза Цветан Цветанов по време на зимния университет на МГЕРБ в Сандански.

Цитат на деня: Нямам място там, където проблемите се решават със събличане на фланелки

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/25/2924574_citat_na_denia_niamam_miasto_tam_kudeto_problemite_se/?ref=rss


"Не, нямам място там, където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнята на отбора."

Това каза собственикът на "Левски" Спас Русев в интервю за "24 часа" на въпрос дали има промяна в решението му да се оттегли.

"Заставам зад думите си в изявлението, те бяха внимателно премислени и категорично не са взети емоционално или прибързано."

"Да употребя един бракоразводен израз - да речем, че има едно особено "несходство с характерите",...

Рекорден брой експонати в конкурса за най-атрактивни мартеници на ГЕРБ-Приморски

http://web.barometar.net/87841/

Единайсто издание на конкурс за най-атрактивни мартеници се проведе по инициатива на ПП ГЕРБ-Приморски във Варна. Тази година в традиционната надпревара бяха изложени над 250 експоната, които бяха оценени от жури . На събитието присъстваха кандидатите за народни представители Павел Христов, Борислав Нанков, Калин Калевски и Николай Бежанов, кметът на район Приморски Петя Проданова и […]

"Тя" на Пол Верховен спечели "Сезар" за най-добър филм (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078988

"Тя" на Пол Верховен спечели "Сезар" за най-добър филм (Снимки)Продукцията със заглавие "Тя" на холандския режисьор Пол Верховен получи "Сезар" за най-добър филм, на церемонията по раздаването на френските филмови награди снощи в Париж, съобщава БНР. Изабел Юпер е отличена като най-добра актриса за главната й роля във филма. Наградата за най-добър актьор получи Гаспар Юлиел за филма "Това е само краят на

Партиите официално се впуснаха в предизборна битка за гласове

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/25/2924485_partiite_oficialno_se_vpusnaha_v_predizborna_bitka_za/?ref=rss


Няколко партии вече сложиха официално началото на предизборните си кампании снощи като всички от тях изразиха увереност, че ще вземат значителен брой от гласовете на насрочените за 26 март предсрочни избори за парламент.

"Благодаря на всички, които ни подкрепиха на предсрочния парламентарен вот през 2014 г., защото успяхме да върнем България в единствения възможен път – европейският. Две години по-късно показахме, че действително можем да стабилизираме страната". Това обяви във...

ГЕРБ е за оставане на плоския данък

https://www.24chasa.bg/novini/article/6079080

ГЕРБ е за оставане на плоския данък"В управленската ни програма сме извадили приоритети, които да бъдат в интерес на хората. Когато правиш програма, трябва да имаш реалните политики. Не трябва да се обръща внимание на онези, които обещават много, но не изпълняват. БСП говори за прогресивно подоходно облагане, а ГЕРБ за запазване на плоския данък.

Венецуела загуби правото си на глас в ООН заради дългове

https://www.actualno.com/america/venecuela-zagubi-pravoto-si-na-glas-v-oon-zaradi-dylgove-news_596038.html

Венецуела стана шестата подред страна, която губи правото си на глас в Общото събрание на ООН заради натрупан дълг от неплатени членски вноски. Информацията беше потвърдена от говорителя на Генералния секретар - Стефан Дюжарик. Той каза още, че забраната за гласуване е в си

Инвестиция в къща? С колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…

http://econ.bg/Новини/Инвестиция-в-къща-С-колко-поскъпнаха-тези-имоти-за-12-години-_l.a_i.737999_at.1.html

През последната една година имотите поскъпнаха с между 10 и 15% в големите градове. Тук обаче, говорим за жилищните имоти. Интересен може би е...

БНР и „Музикаутор” постигнаха споразумение за подписване на нов договор

http://www.moreto.net/novini.php?n=344936

Музиката от репертоара на „Музикаутор“ отново звучи в ефира на програмите на Българското национално радио от днес, 24 февруари 2017г., след като забраната от страна на сдружението за колективно управление на авторски права бе оттеглена.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване