Ученичка почина след като е била ритната в корема от друго дете

http://www.mediapool.bg/uchenichka-pochina-sled-kato-e-bila-ritnata-v-korema-ot-drugo-dete-news260628.html

Полицията в София изяснява случай с починало 11 годишно момиче. Според първоначалната информация смъртта е настъпила след като детето е било ритнато в корема от друго дете, съобщи БНР.   Сигналът в МВР е подаден около 17 часа в петък.   Момичето, което е било на училище в столичния квартал "Бояна" се оплакало от болки и неразположение в стомаха.   Родителите на детето го зарарали в болница "Пирогов", където починало.   Дежурният служител на МВР в лечебното заведение е подал сигнал до СДВР и веднага е започнало разследване на случая.   Работи се и по версията за инцидент между починалото момиче и друго дете завършил с нанасяне на удари.   Съдебната експертиза трябва да покаже точната причина за смъртта. По първоначална информация детето е починало след спукан черен дроб в резултат на удар с крак в корема. От болница "Пирогов" съобщиха, че момичето е било закарано при тях мъртво.   Дежурният екип в Детската противошокова зала е положил сериозни и продължителни усилия да спаси детето, но за съжаление без успех.   Ръководството на софийското 52-ро училище, където е станал инцидентът бе повикано на разпт в 6-то РПУ в столицата. 

Мартин Шулц: Имам малък принос за подема на социалдемократите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6078816

Мартин Шулц: Имам малък принос за подема на социалдемократите

Кандидатът на социалдемократите за канцлерския пост в Германия Мартин Шулц постави под съмнение приноса си за подема, който бележи партията му в последните седмици, съобщава вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Фокус. Мнозина стоят зад „класическите ценности на социалдемократите“ като уважение, толерантност и единство.

Нинова към Борисов: Нищо, че съм жена, ще се разберем като мъже

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277375_%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D0%BC+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D0%B8%D1%89%D0%BE%2C+%D1%87%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%BC+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%2C+%D1%89%D0%B5+%D1%81

 Не се притеснявайте, че съм жена, господин Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже. По този начин лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на водачa на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви по-рано днес, че е готов да се изправи на  предизборен дебат с нея,  въпреки че „с жени трудно се надговаря”. Нинова явно е изтълкувала думите му като отказ за диалог, защото в отговорът си посочва, че е „изненадана от мотива на г-н Бойко Борисов да откаже дебати с нея с арумента, че е жена”. „Първо- това е обида към всички жени, които той смята за недостойни за политически разговор. Сигурно е забравил, че неговата партия подкрепя Закон за равнопоставеност на мъжете и жените”, отбелязва тя.

Освен това Нинова намери скрит смисъл и зад изказването на Борисов, че могат да излязат заедно с екипите си. „Борисов не желае дебат без подкрепа от експерти. Това показва страх, че не е подготвен да се яви сам в пряк двубой. Каня го на такъв. Нека той определи мястото и условията за това”, отсече тя.

По-късно от ГЕРБ уточниха, че Борисов е приел поканата на Нова телевизия и ще участва в предизборен дебат втв вторник срещу БСП заедно с екипа си, изготвил програмата на партията. От "Позитано" 20 обаче не са съгласни с формата и искат словесната престрелка да се проведе пред всички медии.

И тази година мурсалският чай е забранен за бране

http://www.dnevnik.bg/zelen/bioraznoobrazie/2017/02/25/2924321_i_tazi_godina_mursalskiiat_chai_e_zabranen_za_brane/?ref=rss


И през тази година мурсалският чай е забранен за бране на територията на цялата страна, съобщи Министерството на екологията за решението си в петък.

Забраната е в сила втора поредна година и се отнася и за брането за лични нужда. Целта е да се възстановят находищата му в природата. Билката е известна още като пирински или алиботушки чай (Sideritis scardica Grisb.).

Ограничението е регламентирано със заповед на министъра на околната среда и водите Ирина Костова, обнародвана...

Белият дом отказа достъп на големи американски медии

http://www.mediapool.bg/beliyat-dom-otkaza-dostap-na-golemi-amerikanski-medii-news260627.html

Белият дом отказа на няколко големи американски медии, включително някои, които открито критикува, достъп до брифинга на говорителя на президента Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции.   Репортери от Си Ен Ен, "Ню Йорк таймс", Политико, "Лос Анджелис таймс" и "Бъз фийд" не бяха допуснати на брифинга, който по изключение беше организиран не в залата за пресконференции, а в кабинета на прессекретаря Шон Спайсър.    Вчерашният брифинг на Спайсър, без камери, замени обичайните ежедневни брифинги, предавани по телевизията, в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязва Ройтерс. Обяснявайки решението си за неформалния брифинг, Спайсър изтъкна, че правителството е винаги отворено и достъпно за медиите, но нямало нужда "всичко да се прави пред камерите всеки ден".    Не е необичайна практика за Белия дом, при различни правителства, да организира срещи с ограничен кръг от журналисти, но вчерашният брифинг първоначално беше обявен за отворен за всички акредитирани медии, отбелязва Франс прес.   Американската агенция "Асошиейтед прес" и списание "Тайм" бойкотира брифинга в знак на протест.    Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом, остро протестира срещу решението, а главният редактор на "Ню Йорк таймс" Дийн Бекит изтъкна, че то е безпрецедентно.   "Изразяваме решителен протест за това, че "Ню Йорк таймс" и други медии не бяха допуснати /на брифинга/. Свободният достъп на медиите до правителството, чиято дейност е прозрачна, очевидно отговаря на ключовите национални интереси", подчерта главният редактор. .  Си Ен Ен нарече действията на Белия дом "неприемливи".   "Явно така те отвръщат, когато съобщавате факти, които не им харесват. Независимо от това ние ще продължим да информираме", посочва телевизията в изявление, цитирано от АП.

Починалото момиченце три пъти си гълтало езика, линейката дошла след 30 минути

https://www.24chasa.bg/novini/article/6078811

Починалото момиченце три пъти си гълтало езика, линейката дошла след 30 минути11-годишното момиченце, което почина в петък, след като съученик го ритнал в корема, си е глътнало три пъти езика, докато дойде екип на "Спешна помощ". Това съобщи директорът на 52-о основно училище в София пред Нова тв. По думите му инцидентът между двете деца е станал в междучасието и учителката не е била в класната стая.

Фараж: победите на Брекзит и на Тръмп са началото на голяма световна революция

http://www.mediapool.bg/farazh-pobedite-na-brekzit-i-na-tramp-sa-nachaloto-na-golyama-svetovna-revolyutsiya-news260626.html

Бившият лидер на британската евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж заяви вчера, че победите на Брекзита и на Доналд Тръмп са само началото на голяма световна революция, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.   "През 2016 ние го сторихме!", каза Фараж пред участниците в годишната среща на американските консерватори близо до Вашингтон, малко след пристигането на президента на САЩ на форума.   "Когато следващите поколения учат историята на този период, една година ще изпъкне сред останалите, и това ще бъде 2016", заяви британският политик, който беше един от основните двигатели на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС през юни миналата година.   Споменавайки за предстоящите избори в Холандия, Франция, Германия и евентуално в Италия, Фараж изтъкна, че 2016 година е била само "началото на голяма глобална революция, която ще достигне до останалата част на западния свят". 

Джордж Клуни с почетен "Сезар" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078794

Джордж Клуни с почетен "Сезар" (Снимки)Популярният американски актьор и режисьор Джордж Клуни получи снощи почетен "Сезар" на 42-рата церемония по раздаването на престижните френски кинонагради в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА. В словото си при получаването на приза Клуни призова за защита на свободата в Америка, управлявана от президента Доналд Тръмп.

Искат разсрочване на 250 млн. лв. от дълговете на БДЖ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277374_%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+250+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%BB%D0%B2.+%D0%BE%D1%82+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%8

 Търсят се начини за рефинансиране на 250 млн. лв. от дългове на БДЖ. Това съобщи служебният министър на транспорта Христо Алексиев след кръгла маса посветена на кризата в железницата. Той уточни, че това са задълженията на дружеството към облигационерите. Една от причините е, че в момента се плащат наказателни; лихви от 8%, което е недопустима загуба на средства, обясни още Алексиев. И заяви категорично, че рефинансиране на заемите на БДЖ е задължително. По думите му вече е започнала подготовка за преговори, като разговори ще се водят и с български, и с чужди банки. Освен това се обсъжда идеята Световната банка да бъде консултант на министерство на транспорта, за да му помага в преструктурирането на дълговете на БДЖ. До момента вече е проведена една среща между транспортния министър и постоянния представител на банката у нас.

Не може да има железница без помощта на държавата, но само наливане на средства без ясни мерки и измерими резултати не е разумно, коментира още Алексиев. Той допълни още, че за да се случи реформата, мерките трябва да са устойчиви, защото те не може да се реализират за няколко месеца, а са нужни години. Според него само кадровите промени не са достатъчни, но железницата трябва да има добър мениджмънт.

Министърът отчете, че резултатите от новите ръководители на железницата само за две седмици са видими. При предишното ръководство разписанието на влаковете се изпълняваше на 70 на сто, в момента вече реализира на 90%, съобщи той. И уточни, че това се дължи на по-добрата организация на локомотивите, мотрисите и подвижния състав, като цяло. Без наемане на локомотиви няма да минем, посочи Алексиев. По думите му за това вече е направена е програма, има и планове за ремонт на дизеловите и електрически мотриси „Сименс” и купуване на нов подвижен състав.

Ароматна прожекция в Дома на киното представя парфюм, вдъхновен от филм

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/02/25/2924454_aromatna_projekciia_v_doma_na_kinoto_predstavia/?ref=rss

Имат ли филмите мирис? Да, според професионалния парфюмер, готвач и ценител на доброто вино и антиките Марк Бъкстън, заел се с необичайната идея да създава аромати, вдъхновени от сцени в киното. Един от тях - "Омраза", ще бъде представен тази вечер в Дома на киното по време на специална прожекция на едноименния френски филм с Матьо Касовиц.

"Спокоен и едновременно конфликтен аромат, отразяващ напрежението в "Омраза" и проследяващ контурите на врата като студен остър нож със сяра,...

Кон за снимки на клип – на цената на ламборгини

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277373_%D0%9A%D0%BE%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BF+%E2%80%93+%D0%BD%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B

 

Галена и Гери-Никол с най-големи бюджети в попа и фолка

Да наемеш за снимки на музикален клип кон от елитната липицанска порода, се оказва толкова скъпо, колкото да подкараш и чуждо ламборгини за няколко часа. Представител на расовите жребци, които пленяват публиката при демонстрации на испанската школа по езда в цял свят, ще акостира сред декор за минимум 1000 лв. на ден, показа проверка на „Монитор”. В България собственикът на такова животно е само един, а другата опция е то да бъде транспортирано от Виена, което ще натовари джоба на изпълнителя с допълнителни разходи по логистиката. Работата с липицанер изисква и сериозна инвестиция на време – артистът трябва да тренира с него поне месец, за да се опознаят и след това да се стиковат пред камерата. Такъв кон например препуска в ритъма на „Лиляно моме” на фолклорната дива Дения Пенчева. От друга страна, минималната сума за наем на лъскава спортна кола от висок клас варира от 1000 до 2000 лв.

Около

 

500 евро е мизата за полицейска патрулка

 

по американски тертип от гаража на филмовите студиа на „Ню Бояна”, а за ретро возила цената е същата, но в левове.

Сред топимената на фолка, които сравнително често експлоатират екстериора на улиците в Ню Йорк или Лондон, са Азис и Галена. На фона на имитацията на римски колизеум Костинбродския славей засне испанската версия на хита си „Хабиби”, а за „Една жена” Галена нахлу със свита полуголи девойки в траур в катедралата „Сейнт Пол”. Откритието на Милко Калайджиев държи първенството за най-висок бюджет за снимки на видео – проектите й варират от 50 000 до 70 000 лв., научи „Монитор” от хора в бранша. Това се дължи на избора на локации, които са най-скъпото перо в случая. За удоволствието да играе черна вдовица в „Една жена” например певицата е броила по 10 000 лв. за два снимачни дни. „Не пред хората” тя снима в Кремиковци с танкове, ползвани за реквизита на последните две части на „Непобедимите” със Силвестър Сталоун.

Според спецове в гилдията за изпълнителите е

 

по-евтино да излизат в чужбина

 

отколкото да плащат за полеви работници и сценографи на родна земя. Достатъчно е да са въоръжени с камера тип фотоапарат, да са екип в камерен състав и да имат разрешително за снимки на съответните места. Видеото към „Готина и луда”, по-известно в градския фолклор като „Яката дупара”, струва на родителите на Гери-Никол около 70 000 лв. За всеки от куплетите любимката на тийнейджърите показва уменията си в туърка на територията на Испания, Турция и България. На родна земя със строежа на декори стойността на проекта е щяла да удари 120 000 лв., споделят за „Монитор” хора от средите.

Гери-Никол в скандален клип

 

За сковаване на четири стени в студио и изграждане на елементарна „стая” артистите трябва да дадат между 5000 и 10 000 лв. Такава е ползвана в „Ослушай се” на „Ъпсурт”, но конструкцията й накланя рапърите почти под невъзможен ъгъл. Крайният ефект на екран е все едно Хазарта и компания всеки момент ще започнат да се борят с гравитацията. „Не се знаеше дали подът ще ги издържи, трябваше да сме изключително внимателни”, казва за „Монитор” режисьорът Валери Милев. Една от куриозните случки с герой във видеото датира от началото на кариерата му. Снимал е „Не ме обичаш вече” на Сантра и Спенс, в който специално участие има ягуар. Намерил го чрез камбоджанец, който го отглеждал в дома си като куче. „Отидохме да го видим, човекът излезе от стаята да направи кафе и в един момент зад стъклото на вратата светнаха две зелени очи. Беше леко смразяващо. После, докато снимахме със Сантра, ягуарът се изправи на два крака и я прегърна. Ноктите му взеха да й създават дискомфорт и едва го махнахме от нея. Водихме ягуара и в един магазин на „Раковска”, правихме тунел, за да мине необезпокояван”, спомня си Милев. Към днешна дата Законът за защита на животните не позволява дивите животни да бъдат снимани във филми, фотосесии, както и да бъдат експлоатирани в цирка. Това накарало фолкпевицата Дебора да се огледа за леопард от Сърбия, която не е членка на ЕС и там рестрикциите не важат. Тя се отказала от екзотичния екземпляр заради непосилната цена – за да й го докарат за снимки на клип, трябвало да брои 30 000 евро.

Сред изпълнителите, прежалили сума за един уикенд в Банско за наем на животно в клип, е Малина. Наскоро тя инвестирала 1000 лв. в сокол.

Най-евтини за наем са змиите, а

 

най-търсени в последно време са вълците

 

Цели три хищника взимат участие във видеото към „Инстинкт” на Графа. „Те се снимат в много продукции в Киноцентъра, опитни актьори са и си имат дубльори досущ като хората. Основно ползвахме два вълка, но за кадрите с озъбената муцуна например ползвахме трети. Бяха си с дресьор на терен”, обясни звездата. Удоволствието да обмениш енергия с такъв екземпляр на терен за ден не пада под 500 лв., споделят запознати за „Монитор”.

Толкова е минималната сума и за наем на сграда. За толкова на ден може да бъде нает полуразрушеният хотел „Родина” в столицата, на чийто покрив Камелия снима видеото към „Минута живот”. За толкова, но на приятелски начала може да бъде ангажирана и луксозна къща. За „Почти перфектен” фолкзвездата Емануела избира бивша резиденция на дипломати в полите на Витоша, като един от последните й обитатели е бил английският посланик у нас. Съдържателят поискал 5000 лв. за снимачен ден, но впоследствие свалил цената. Поразяващата уста на фолка може да се похвали и с един от най-евтините, но ефектни аксесоари в клип. За дуета й с Константин „Не ме заслужаваш” екипът й взел 30 хартиени фенера от популярен детски магазин в столицата.

 

 

За главни роли

 

ММА бойци и топмодели се цанят за по 1000 лв.

 

От 500 до 1000 лв. варират хонорарите на хората с главни роли във видеоклип. Дали ще е професионален актьор, ММА шампион ( от „Пак и пак” на Теодора), топмодел или познато лице от малкия екран, като Никол Станкулова, няма значение. Във видеото към един от първите си големи хитове „Няма” Азис снима Цеци Красимирова срещу 500 лв. Толкова взема Маги Желязкова в „Ти ме размаза”. „Сега нито тя, нито Цеци ще поискат и лев на Азис. Не само защото са близки. Той е голяма звезда и масово хората биха се включили в негов проект заради престижа и популярността”, казват спецове от бранша.

Най-малко 42 души загинаха при атентат в сирийския град Хомс

http://pogled.info/svetoven/iztok/nai-malko-42-dushi-zaginaha-pri-atentat-v-siriiskiya-grad-homs.83095

/Поглед.инфо/ Най-малко 42 души загинаха при самоубийствени атаки срещу военни бази в сирийския град Хомс.

Турция маха ДДС за чужденци при покупка на недвижими имоти

http://pogled.info/svetoven/turtsiya-maha-dds-za-chuzhdentsi-pri-pokupka-na-nedvizhimi-imoti.83096

/Поглед.инфо/ Турският парламент одобри закон, който премахва плащането на ДДС за чужди граждани, които купуват недвижим имот в Турция, съобщи в. „Хюриет“.

Има ли турско робство днес? *

http://pogled.info/bulgarski/ima-li-tursko-robstvo-dnes.83097

/Поглед.инфо/ Има, разбира се. Поробена е душата на някои политици, чиновници и интелектуалци. Те вярват, че само са се продали и предали. Не знаят, че са поробени до живот. Отърване от турските пранги вече няма.Оттук нататък всичко, което им бъде поръчано, ще бъде повтаряно и похилядвано. Няма " робство ", има " съжителство ", няма "главорези", има "представители", няма Батак, няма Перущица и Клисура, това са измишльотини. Ако им наредят, ще викат и на майка си : " ханъм ", ще забулят жените и дъщерите си, ще нахлупят и чалмите, ако им скръцнат със зъби.

Ако ще пътувате ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочетете това!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277372_%D0%90%D0%BA%D0%BE+%D1%89%D0%B5+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5+%D0%97%D0%90%D0%94%D0%AA%D0%9B%D0%96%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%9D%D0%9E+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B5+

 Информация за състоянието на републиканските пътища към 05:30 ч. на 25.02.2017 г.

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

Температурите са в интервала от - 3 С° до 12 С°. Времето над страната е предимно облачно. Слаб вятър духа в областите Монтана, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Видин, Перник, Смолян, Кюстендил и  Кърджали. Дъжд вали в областПлевен и в районите на Берковица и Лом /обл. Монтана/, Своге, Скравена, Витиня Ботевград, Елин Пелин и Гинци /обл.София/, Ловеч, Черна Места /обл. Благоевград/.  

Пътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри, заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени.

ВРЕМЕННИ ОГРАНИЧЕНИЯ:

Поради извършване на обследване по републиканската пътна мрежа се въвеждат следните ограничения:

- от 8:00 часа до 17 часа на 27.02.2017 г. при тунели при км 56+176 и км 82+890 на АМ „Струма“ - ограничаване на движението в изпреварваща лента и намаляване на скоростта в участъка последователно в дясна и лява тунелна тръба.

- от 8:00 часа до 17 часа на 27.02.2017 г. при тунели при км 370+430, 383+581 и 388+848 на път I-1 – ограничено движение в тунелните тръби.

Обходни маршрути за всички МПС:

- за тунел при км 370+430 – по път I-1 от км 369+500 до км 371+379 по общински път;

- за тунел при км 383+581 – по път I-1 от км 383+486 до км 383+790 по общински път;

- за тунел при км 388+848 – по път I-1 от км 388+877 до км 389+300.

- от 8:00 часа до 17 часа на 28.02.2017 г. при тунел „Траянови врата“ (при км 53+297) на АМ „Тракия“ – последователно затваряне на дясна и лява тунелна тръба и пренасочване на движението двупосочно в свободната тунелна тръба.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в тези пътни участъци.

ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия“: няма ограничения.

АМ „Хемус“: област София: До 31.03.2017 г. се ограничава движението на всички МПС в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт.  Обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. До 31.03.2017 г. е ограничено движението в дясна тръба на тунел „Ечемишка“ /посока Варна/, поради ремонтни работи. Движението се извършва двупосочно в платното в посока София/.

АМ „Струма“: няма ограничения.

АМ „Марица“: няма ограничения.

АМ „Черно море“: няма ограничения.

АМ „Люлин“: област София: До 10.03.2017 г. при тунел 1 /района на Мало Бучино/ е ограничено движението в изпреварващите ленти в двете тунелни тръби, поради превантивен ремонт. Движението се извършва в интензивната лента с ограничение – 50 км/ч. До 10.03.2017 г.  е ограничено движението на МПС в платното в посока София при км 9+600, поради свлачищни процеси. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока Перник. Срок 10.03.2017 г.

ІІI. ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ НАПРАВЛЕНИЯ:

1. Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Котленски” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Превала” - отворен за всички МПС;

- „Предел” - отворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Република“ – отворен за всички МПС;

- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т.;

- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т.;

- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

 ІV. СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА:

ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС ПО ПЪРВОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА:

- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: област Монтана: при км 121+919 се забранява влизането в с. Сумер на тежкотоварни превозни средства над 10 т. по Общински път „Пътна връзка за с. Сумер”. Движението на МПС при км 120+390 от Монтана посока Вършец се отклонява по път ІІІ-1621 Сумер-Вършец. Срок до 18.11.2017 г.; област Враца: от км 129+340 до км 129+450 – движение в една лента, поради повреди на асфалтовата настилка. Срок до 28.02.2017 г.; област София: от км 276+162 /Александров мост/ до км 282+485 г-ца ОПУ Перник – забранено движението на товарни МПС над 15 т; област Перник: ограничено е движението за тежкотоварни камиони с тегло над 15 т. в участъка от пътен възел Даскалово посока Владая. Участъка с ограничение за територията на ОПУ-Перник е от км 282+485 (граница ОПУ София) до км 287+183 (ПВ Даскалово); област Благоевград: при км 355+564 /пътен възел Кочериново/ – движение с повишено внимание, поради строителство на временен бетонов път през кръгово кръстовище. Срок до 17:00 часа на 02.03.2017 г.

- път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна:няма ограничения.

път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: област София: Правец-с. Разлив-Трудовец-Ботевград – забранено движението на МПС над 12 т в участъка от км 193+345 /отклонение за п.в. „Правец”/ до км 204+200 /заустване в път І-1 Видин-Враца-Ботевград/. Обходен маршрут: АМ „Хемус” /за п.в. „Правец”/-път ІІ-17/ (Мездра-Ботевград)-п.в. І-3-п.в. „Ботевград” на АМ „Хемус” и обратно.

- път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: няма ограничения.

- път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова-Маказа; ограничено е движението на МПС над 15 т. в участъка Черноочене-Кърджали.

- път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: няма ограничения.

- път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: няма ограничения.

- път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: област София: Ихтиман-Вакарел – ограничено движение за всички МПС; област Хасково: от км 370+500 до км 377+900 в участъка гр. Свиленград-Капитан Андреево – затворен за движение на МПС, поради пропадане на насип.

- път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: област Варна: Кранево-Варна при км 83+100 – ограничено движение на МПС над 10 т. Обход през Кичево-Оброчище.

V. СЪСТОЯНИЕ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА II и III клас:

ОПУ Благоевград: няма.

ОПУ-Бургас:

Път III-908 Варовник-Вълчаново ханче от км 20+000 до 39+200 – забранено движението на МПС над 10 т. Срок до 31.12.2017 г; път ІІІ-908 от км 22+400 до км 39+300 /от разклона за с. Варовник до кръстовището с път II-79/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т. поради лоша пътна настилка. Срок до 31.12.2017 г; път ІІІ-992 Веселие-Ясна Поляна в участъка на аварирал мост над река Ропотамо при км 16+257 е изграден временен път с временен брод през коритото на реката, като е въведена забрана за движение на МПС над 12 т. Срок 30.06.2017 г; път ІІІ-7306 Черница-Сунгурларе-Чубра – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т, поради лоша пътна настилка. Срок 31.12.2017 г.

ОПУ Варна: няма ограничения.

ОПУ Велико Търново:

Път ІІІ-551 Дебелец-Средни колиби-Елена – затворен за МПС над 10 т., поради лошо експлоатационно състояние с цел повишаване безопасността на движението.

Обходен маршрут: Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Миндя-Елена и обратно.

Път ІІІ-4073 Царски извор-Драганово, от км 0+000 до км 5+500 – затворен поради свлачище.

Обходен маршрут: Царски извор-Сушица-Драганово и обратно.

ОПУ-Видин:

Път III-112 Добри дол-Дъбова махала от км 0+000 до км 10+500 движението на МПС предназначени за товари с техническа допустима максимална маса над 12 т, включително ремаркета и полуремаркета е ограничено и се пренасочват по следните обходни маршрути:

За движещите се по път II-11 в посока Видин-Монтана:

При п.к. „Добри дол” с път III-112- движението се пренасочва по път ІІ-11-обходен път през гр. Лом до кръстовището с път ІІ-81 /Лом-Монтана/

За движещите се по път І-1 /Е-79/ посока Видин-Монтана:

При п.к. Дунавци указан маршрут път І-1 /Е-79/ - Видин-Монтана.

При п.к. Ружинци указан маршрут път І-1 /Е-79/ - Видин-Монтана.

За движещите се по път I-1:

При п.к. с път I-1/Монтана-Видин/ движението се насочва по път I-1 /Монтана-Видин/

- При п.к. Ружинци движението се насочва по път I-1 /Монтана-Видин/.

- За движещите се по път III-114

В участъка Лом-Ружинци,движението в указания пътен участък на тежки МПС над 12 т. е пренасочено по път II-11 при гр. Лом. и по път І-1 при п.к. Ружинци. Срок до 31.03.2017 г.

ОПУ-Враца:

Път ІІ-11 Оряхово-Лесковец-граница с област Плевен от км 118+000 до км 119+000 – ограничено движение на МПС над 3.5 т, поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка.

Обходен маршрут: Оряхово-Селановци /път ІІІ-306/ Галово-Остров /пътища ІV-ти клас/-път ІІ-11-граница Плевен. Срок 31.03.2017 г.

Път ІІІ-161 Ребърково-Лютидол от км 0+000 до км 8+700 – стеснение в двете посоки и ограничение за движението на МПС над 10 т от км 0+000 до км 5+900 и над 3.5 т от км 5+900 до км 8+700, поради свлачищни процеси. Срок 31.03.2017 г.; път ІІІ-308 Своде-Караш-Хубавене-Роман в участъка от село Караш до село Хубавене – затворен за движение на МПС, поради свлачище от км 25+000 до км 25+200. Срок 31.03.2017 г.

Обходен маршрут: Роман-Ябланица-Осикова Лъкавица-Правешка Лъкавица-Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица-Роман-Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.

Път ІІІ-1306 Вировско-Върбица-Горно Пещене - /път ІІ-15/ от км 62+000 до км 62+300 – стесняване на дясното платно за движение и ограничаване на скоростта до 50 км/ч, поради възникнали свлачищни процеси. Движение с повишено внимание. Срок 31.03.2017 г.

ОПУ-Габрово:

Път III-403 с. Кормянско-с. Малък Вършец при км 10+080 – стеснен участък при мост над р. Крапец. Сигнализиран с пътен знак В15 „Забранено влизането на пътни превозни средства с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м”.

Обходен маршрут: за МПС над 3,30 м по път III-401 Граница Ловеч - /Кормянско-Малък Вършец/ - при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец;

Път III-3011 Крамолин-В. Търново от км 22+129 до км 28+380 – ограничено движение за МПС над 10 т, поради влошено технико-експлоатационно състояние на мостово съоръжение при км 26+444. Срок до 31.05.2017 г.; път ІІІ-4404 Габрово-Дебел дял в участъка от км 10+151 /от разклона за к.к. „Люляците”/ до км 13+807 /до с. Дебел дял/ – затворен за движение на всички МПС, поради пропадане на пътното платно. Срок до 28.02.2017 г.

Обходен маршрут: по път III-4404 Габрово-Гъбене-Музга-Дебел дял.

Път ІІІ-5005 връх Шипка-връх Бузлуджа, в участъка от км 0+000 до км 9+600 – затворен за целия зимен сезон. Движението се осъществява чрез отбиване, както следва: посока север - юг: път І-5 вр. Шипка - гр. Шипка – Казанлък от км 170+000 до км 188+600 - общински път ІV-50025 - вр. Бузлуджа посока юг-север: път І-5 Казанлък - км 188+600 - общински път ІV -50025 - вр. Бузлуджа. Срок до 15.03.2017 г.; път III-5006 Габрово-Стомонеците – ограничено движение за МПС над 3,5 т, поради аварийно състояние /срутена конзола/ на мост при км 4+375. Пътят е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 06.03.2017 г.

ОПУ-Добрич: няма ограничения.

ОПУ-Кюстендил:

Път III-6012 с. Уши-с. Трекляно от км 15+890 до км 21+000 – ограничено движение през зимния сезон, поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци. Срок до 31.03.2017 г; път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 е ограничено движението за товарни автомобили над 12 т, поради пропадане на част от пътното тяло при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Сигнализирано с пътни знаци. Срок 31.03.2017 г.; път III-6224 Ветрен-Раково от км 6+500 до км 14+900 – ограничено движение през зимния сезон, поради сложни планински и атмосферни условия. Срок до 31.03.2017.

ОПУ-Кърджали:

Път II-59 Момчилград-Крумовград в участъка от км 17+880 до км 21+400 – движението се извършва по новоизградения обходен път. Срок до 31.12.2017 г.; път ІІІ-5009 Зорница-Бели пласт-Стремци-Черноочене-Кърджали – забранено е движението на товарни МПС над 12 т. Срок до 31.12.2017 г.

Обходен маршрут: по път I-5 Хасково-Кърджали и път III-507 Кърджали-Мост, през с. Мост;

Път ІІІ-5071 Чифлик-Мургово-Г. Крепост-Стремци-Три могили-Драганово-Черноочене в участъка от км 9+470 до км 17+466 – забранено е движението на всички МПС. Срок до 28.02.2017 г.

Обходен маршрут: през гр. Кърджали.

Път III-5902 п.кръстовище Звездел-п.кръстовище Голяма Чинка-Токачка в участъка от км 0+000 до км 16+668 – забранено движението на всички МПС. Срок до 28.02.2017 г.

Обходен маршрут: Обходен маршрут: р-к Звездел-Крумовград-Токачка.

ОПУ-Ловеч:

Път III-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 – ограничено движение за МПС над 12 т. Срок до 28.02.2017 г.

ОПУ-Монтана:

Път ІІІ-112 Дъбова Махала-Смирненски-Славотин-Студено Буче-Монтана –забранено за МПС над 12 т. поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка настилка. Останалите автомобили да се придвижват с повишено внимание. Срок до 28.02.2017 г. включително.

ОПУ-Пазарджик:

Път II-37 Пещера-Батак-Доспат от км 163+967 до км 200+600 – движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено. Срок до 28.02.2017 г.; път II-84 Варвара-Гара Костандово от км 10+480 до км 29+585 – движение с повишено внимание поради опасност от падане на камъни на платното за движение. Срок до 28.02.2017 г.; път ІІІ-842 Юндола-Голямо Белово в участъка от км 0+000 до км 24+430– забранено движението на тежкотоварни МПС над 12 т. Срок до 31.03.2017 г.; път III-3704 Пазарджик-Ветрен при км 11+485 в с. Бошуля – забранено движението на тежкотоварни МПС над 10 т. Срок до 31.03.2017 г;

ОПУ-Перник:

Път ІІІ-637 от с. Мрамор до разклон за с. Лева река – забрана за движение на МПС над 10 т. Срок до 30.04.2017 г.

ОПУ-Плевен:

Път ІІІ-301 от км 1+750 /край регулация с. Козар Белене/ до км 5+753 /начало регулация гр. Левски/ – забранява се движението на пътни превозни средства с общо тегло над 7 т.

Обходен маршрут: път III-303 Българене-Малчика-Аспарухово-Левски.

Път ІІІ-304 Изгрев-Трънчовица-Бацова махала-Новачене-Дебово от км 0+030 до км 24+650 – целогодишно е забранено транзитното движение на МПС над 15 т.

Обходен маршрут: по път ІІ-34 Плевен-Никопол.

Път ІІІ-3004 Опанец-Долна Митрополия от км 0+000 до км 6+125 - в района на с. Опанец – целогодишно е забранено транзитно движение на МПС над 3.5 т.

Обходен маршрут: по път І-3 Бяла-Плевен-Ботевград (от п.в. "КАТ" на км 88+973 към п.в. на км 95+099).

Път ІІІ-3005 Ясен-Търнене-Градина-в района на с. Ясен от км 1+793 до км 4+223 – целогодишно е забранено транзитно движение на МПС над 3.5 т, осигурен е сигнализиран обходен маршрут; път ІІІ-3005 от км 21+062 до км 27+123 Ясен-Търнене-Градина-Петърница-Бъркач-Беглеж - в района на с. Беглеж – целогодишна забрана за МПС над 8 т.

Обходен маршрут: път ІІІ-3502 Брестовец-Горталово-Беглеж-Бежаново-Ъглен.

Път ІІІ-3006 от км 8+904 до км 9+22 Радомирци-Рупци-Червен бряг – в участъка на свлачище в землището на гр. Червен бряг – целогодишна забрана за МПС над 12 т.

Обходен маршрут: по път І-3 до гр. Луковит, кръстовище с път ІІІ-306, дясно, до гр. Червен бряг и обратно.

ОПУ-Пловдив:

Път ІІІ-667 Плодовитово-Първомай-Асеновград при км 6+832 /мост на р. Марица/ – забранено движението на тежкотоварни МПС над 12 т., поради влошеното транспортно – експлоатационно състояние на стоманения мост на р. Марица; път-III 861 Югово-Лъки-Здравец – отворен за МПС до 12 т; път III-5802 Тополово-Леново-Поройна в участъка от км 19+287 (край с. Поройна) до км 19+495 (кръстовище с III-667) е затворен – забранено движението на всички МПС; път III-8611 Белица-Загражден–Давидково в участъка от км 13+500 /Държавно ловно стопанство ”Кормисош”, след с. Белица/ до границата с област Смолян при км 18+431 – забранено движението на всички МПС.

ОПУ-Разград: няма ограничения.

ОПУ-Русе:

Път ІІ-51 Бяла-Попово в района на гр. Бяла от км 0+858 до км 0+908 – въведен ВОБД по едната лента с дължина 50 м, поради пропадане на подпорна стена, ограничено е и движението на товарни автомобили над 10 т. Ограничението на скоростта е до 30 км/ч.

Обходен маршрут: с. Пет Кладенци-Борово и обратно.

Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом, с ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т. Дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение; път ІІІ-501 Русе-Басарбово при км 5+976 – ремонтни дейности на мостово съоръжение. Движението се осъществява в една лента с пропускателен режим. Участъка е сигнализиран с ограничение на скоростта до 40 км/ч. Срок до 19.04.2017 г.

ОПУ-Силистра: без ограничения.

ОПУ-Сливен:

Път ІІІ-488 Ичера-Сливен от км 19+750 до км 30+000 – затворен за движение за МПС над 10 т.

ОПУ София:

Път ІІ-81 проход „Петрохан” от км 0+000 до км 50+870 – ограничено е движението на пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 т – категория N3 (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Срок до 31.03.2017 г.; път ІІ-82 Костенец-Самоков от км 0+000 до км 39+176 – забранява се транзитното движение на товарни МПС с обща маса над 10 т в двете посоки; път III-164 Своге-Бучин проход – ограничава се движението на МПС с обща маса над 12 т. Срок до 31.03.2017 г.; път ІІІ-801 Вакарел-Белица 0+000 до км 22+133 – ограничено движението на МПС с ремаркета и полуремаркета, поради влошени експлоатационни характеристики за целия зимен период. Срок до 31.03.2017 г.; път III-3009 Правец-Етрополе е ограничено движението на МПС над 20 т., поради намален габарит по искане на Пътна Полиция.

Обходен маршрут: път II-37 /Етрополе - Джурово/, АМ "Хемус" /Джурово - Правец/ и път I-3 /пътен възел Правец/. Срок 31.03.2017 г.

Път ІІІ-3701 в участък от км 16+600 /край с. Ямна/ до км 22+300 /г-ца ОПУ Ловеч/ – затворен, поради свлачища. Срок до 31.03.2017 г.

Обходен маршрут: път II-37 /Етрополе/-Лъга-Джурово-път I-3 /Джурово-Ябланица/-граница ОПУ Ловеч-път III-358 /Ябланица-Гложене/-път III-3701/ Гложене-Черни Вит/.

Път ІІІ-8102 Чибаовци-Свидня от км 10+000 до км 16+750 – затворен участък поради активирали се свлачища. Срок до 31.03.2017 г.

Обходен маршрут: до Чибаовци да се ползва път II-81; до Бучин проход-път III-164 Бучин проход-Искрец-Свидня.

ОПУ-Смолян:

Път II-37 Батак-Доспат от граница с област Пазарджик до разклон за Сърница – товарните МПС да са без ремаркета и полуремаркета.

Път III-8683 Арда-Горна Арда от км 27+000 до км 29+500 – забранено движението на МПС над 10 т, поради пропадане и стесняване на една от пътните ленти. Срок до 31.03.2017 г.

ОПУ-Стара Загора:

Път ІІІ-807 – затворен мост над р. Марица при с. Скобелево.

Обходни маршрути:

- път ІІ-66 Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево;

- път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево;

- Скобелево-Първомай-Плодовитово-път ІІ-66.

Път ІІІ-5005 връх Шипка-връх Бузлуджа, в участъка от км 0+000 до км 9+600 – затворен за целия зимен сезон. Срок до 31.03.2017 г.

Обходен маршрут: път І-5 вр. Шипка-гр. Шипка-Казанлък от км 170+000 до км 188+600 - общински път ІV-50025-вр. Бузлуджа

Път ІІІ-5031 Опан-Гълъбово – забранено движението на МПС над 10 т.

Обходен маршрут: път І-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово.

ОПУ-Търговище: няма ограничения.

ОПУ-Хасково: няма ограничения.

ОПУ Шумен:

Път ІІІ-731 Радко Димитриево-Друмево – ограничено движение на МПС над 10 т. Срок до 03.04.2017 г.

ОПУ-Ямбол: няма ограничения.

Ситуационен и координационен център на Агенция „Пътна инфраструктура“

Св. Тарасий, патриарх Цариградски

https://www.actualno.com/celebrate/sv-tarasij-patriarh-carigradski-news_596019.html

Св. Тарасий се родил в Цариград около половината на VІІІ век от родители богати и знатни, които го възпитавали в благоговеен страх пред Бога и му дали добро образование. Той напълно оправдал старанията на родителите си. Високите му достойнства и добродетели привлекли към не

Приятелката на убития Георги с ключова роля за залавянето на убиеца Матев

//dariknews.bg/novini/bylgariia/priiatelkata-na-ubitiia-georgi-s-kliuchova-rolia-za-zalavianeto-na-ubieca-matev-2006166

Лора, приятелката на намушкания смъртоносно в сърцето преди две години в Борисовата градина 16-годишен Георги Игнатов, първа е издала на полицията Йоан Матев. Това стана по време на разглеждането на мярката за неотклонение на задържания по подозрение в извършване н

Задържаха сина на Мохамед Али на летището във Флорида

//dariknews.bg/novini/sviat/zadyrzhaha-sina-na-mohamed-ali-na-letishteto-vyv-florida-2006163

Синът на боксовата легенда Мохамед Али е задържан и разпитван в продължение на два часа на летището във Флорида преди дни. Според световните агенции причина за задържането е неговото арабско име.
 
44-годишният Мохамед Али-мла

Жестоко убийство потресе Германия! Баща разби главите на малките си момчета, след това ги накълца с нож

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277371_%D0%96%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5+%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%21+%D0%91%D0%B0%D1%89%D0%

 Немската полиция задържа гражданин на Испания за убийството на двете си деца. Майката на хлапетата - Юлия Лантух, е гражданка на Руската федерация, съобщава испанското издание Diario de Sevilla.
Според предварителните данни, 38-годишният Хуан Серхио Гомес, роден в Севиля, през последните две години е живеел в германския град Аурих.



Хуан и Юлия се запознали в Севиля. Рускинята пристигнала там през 2004 година. Двамата се оженили, а малко по-късно се родили и двете им момчета. Шест години по-късно семейството се озовало в  Германия.

Изданието отбелязва, че испанецът не е искал да има деца. Когато Юлия била бременна с втория си син, той я помолил да направи аборт.



След като се установили в Германия, Юлия си намерила работа. Семейството си купило дом, но малко по-късно рускинята решила да напусне мъжа си. Когато му споделила намеренията си, той заплашил, че ще убие двете момчета – на 4 и 5 години. Въпреки това, след делото, съдът разрешил да ги вижда.  



Преди седмица Юлия не успяла да се свърже с бившия си мъж и отишла до дома му. Когато се качила на втория етаж, забелязала съпруга си в локва кръв, а до него да лежи бездиханното телце на едно от момчетата. Полицаите, пристигнали на местопрестъплението, открили тялото и на второто й дете.



Хуан обяснил, че в къщата се промъкнали бандити, които го ранили и убили момчетата. Съседите обаче твърдят, че не са виждали непознати да се навъртат около дома на испанеца. Единственото, което чули, било детски плач.

Резултатите от експертизата показали, че децата са починали от удари по главата с тъп предмет, подобен на камък, както и от рани, нанесени с хладно оръжие. Полицията не изключва жестокият родител да е искал да разчлени трупчетата на децата, след което да се избави от тях, съобщава Хyzdiario.

Приятелка на почернената майка сподели за разговора си с Юлия след бруталното убийство. „Тя ми каза: там имаше много кръв. А аз попитах – а Лео, видя ли Лео (единият им син)? Може би той е жив? А тя ми отговори: не, Таня, той е мъртъв”, разказва приятелката. 

В момента бившият съпруг на Юлия се намира в психиатрично отделение на болницата.

Полицията разследва обстоятелствата около инцидента. 

Източник: ren.tv

Копнеж по бързи милиони струи от програмата на “Да, България”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277370_%D0%9A%D0%BE%D0%BF%D0%BD%D0%B5%D0%B6+%D0%BF%D0%BE+%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8+%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B

 Eдва ли са много тези, които са очаквали, че от хибридния проект “Да, България” на обвиняемия Иво Прокопиев могат да излязат идеи за реализирането на политики, които да засягат повечето от българските избиратели.

Ако изключим неолибералните кукловоди на Прехода и техните марионетки. Заради това, още през декември, когато след близо едногодишно задкулисно проектиране и инженерство поредното ГМО в политиката започна да разкрива властовите си амбиции, малцина бяха тези, които се вързаха на (полу)сензационното “влизане” в политиката на номиналния лидер на “Да, България” Христо Иванов.

Утопия е да очакваш от персона, която е проектирана да сее междуинституционални интриги, да доносничи срещу собствената си държава, включително когато я представлява, да успее да преодолее манията си за самодостатъчност и изведнъж от деструктивизъм, да започне да гради и обединява. Поставената му задача, изпълнението на която Иванов неотлъчно преследва още от влизането му в публичния живот чрез неправителствения сектор, промотиран активно през поръчковите издания на Прокопиев, през злополучното му участие в изпълнителната власт, та до “спускането” му като партиен лидер, продължава да бъде подсигуряването на защита на интересите на задкулисните кукловоди и ерозиране на държавните институции, в чиито правомощия влиза именно борбата с мрежите на влияние. Единствената промяна се състои в методите на изпълнението – в началото през “граждански” натиск, после през употреба на получената по задкулисен начин институционална власт, а сега чрез измама и в политиката, като опиташ да заблудиш колкото е възможно повече потенциални избиратели, извън предварително подсигурения от кукловодите ти “корпоративен” и “контролиран” вот.

Да предадеш Радан

Получи се така, че два месеца преди предсрочните парламентарни избори, (полу)сектантското формирование, номинално ръководено от Христо Иванов, успя само да провали шансовете си за участие в следващото Народно събрание. Каквито и да са причините за отказа от общо явяване с остатъците от Демократи за силна България, начело с провалилия се Радан Кънев, те са признак най-малкото за липсата на морал в политиката. Най-важната субстанция, когато заявяваш претенции да представляваш група от хора. При всичките му недостатъци, именно Радан Кънев беше този, който, за да замете последиците от провала на Христо Иванов като правосъден министър, заложи собственото си и това на партията си ДСБ политическо бъдеще.
След очевидното предателство, извършено от доскорошни членове и симпатизанти на ДСБ, преминали в новия проект на инженерите на криминалната приватизация на Прехода, на преден план изпъкна пълната липса на идеология, върху която “Да, България” да гради своето съществувание като нещо по-различно от поредното “грантово” НПО или (полу)сектантска общност по интереси, в случая – болнави амбиции за власт. Кухостта на партийния проект на Прокопиев, който и този път не прояви смелост, за да заяви прякото си участие в него, но пък за сметка на това го контролира през пряко и косвено свързаните с него представители на ръководството и по-голямата част от членската маса, особено силно си пролича, когато политически формации с реални шансове да участват в следващото управление представиха основните си приоритети.

Псевдо скандали вместо управленски приоритети

Тоталният дефицит на управленски приоритети и по-същественото – как те да се реализират, беше заменен със задействането на спирали от скандали, които на принципа, че няма лоша реклама, трябваше да популяризират “Да, България”. За целта – с похвати от черния ПР, Христо Иванов и компания изфабрикуваха няколко “активни мероприятия”, посредством (само)подаването на поредица жалби, първо за регистрацията на партия “Да, България” пред ведомствения на кръга “Капитал” Софийски градски съд, а после и срещу едноименната коалиция, конспиративно модифицирана между партиите на “Зеления Октопод” и на защитниците на легализирането на еднополовите бракове ДЕОС. Инспирираните скандали имат и друга цел – промотирането на “Да, България” през различните информационни канали и основно в трите телевизии БТВ, Нова и БНТ, както и в БНР и Дарик радио, което е в пъти по-мащабно спрямо другите политически формации, ако се съди по електоралната тежест на всяка една формация.

Достатъчно е да се отбележи, че за малко повече от два месеца Христо Иванов има седем участия в БТВ, за да стане ясно, че някой упорито го промотира. И, ако в опита за съграждането на лидерски имидж на Иванов, за което дори е организирана специална анкета, на която дори севернокорейският лидер Ким Чен Ун би завидял, то буди недоумение постоянното натрапване на никому неизвестни проксита по телевизии и радиа, които, следвайки “опорни точки”, се опитват да измамят аудиторията, че са “алтернатива на статуквото”. Така например, лидерът на партията ДЕОС Виктор Лилов бива натрапчиво промотиран винаги, когато трябва да се говори за правата на незаконно преминалите границата радикални ислямисти и всевъзможни други теми, изкуствено насаждани в обществото чрез мрежите на Българския хелзинкски комитет и присъдружните им НПО-та на хранилката на компрометиралата се Фондация “Америка за България”. Всичко това нямаше да има значение, ако журналистите в БТВ, Нова телевизия и БНТ, примерно, си вършеха съвестно работата и проучваха как все още нерегистрирана в правния мир партия, която декларира, че има 150 000 лв. по сметка на председателя си Христо Иванов, но като физическо лице не покрива дори всекидневните си разходи. Или някой наивно иска да повярваме, че над дузината постоянно ангажирани персонажи в луксозния офис на хибридния проект, намиращ се на няколко стотин метра от къщата на Иво Прокопиев, очакват пролетното слънце, за да захранят себе си, да покрият всекидневните си разходи и ако остане малко “слънчева” енергия – и евентуално част от кредитите си към банките.
Въпросът с финансирането на “Да, България” е повече от съществен не просто, защото въпросните 150 000 лв. по сметката на Иванов, които уж са от дарения, не могат да отидат автоматично в партията или коалицията, защото по закон физическо лице няма право да прави дарение, по-голямо от 10 000 лв., а защото показва и върлуващата административна и юридическа некомпетентност в претендиращия за уникалност ГМО-политически проект.

(Не)спасяема немарливост

Още повече, че и докато беше министър на правосъдието Христо Иванов вече веднъж доказа пълното незачитане, а вероятно и непознаване, на нормативната уредба. Отнетите адвокатски права, заради неплащането на административната такса за членство в Софийската адвокатска колегия и неподаването на Годишните финансовите отчети от Българския институт за правни инициативи в срок, разкриха най-малкото немарливост в организацията на работа при Иванов. Нещо, за което няма основание да смятаме, че се е променило и в одиозния му кратък мандат като министър на правосъдието. Още повече, че доказателствата са налице, а по част от тях дори тече и наказателно производство.
Точно заради това разследване, обект на което се оказва Иванов, поръчковите медии – подсъдимият за укриване на 63 млн. лв. данъци Огнян Донев и на обвиняемия за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН Иво Прокопиев – подеха яростна кампания в защита на номиналния председател на “Да, България”. Куриозното в случая е, че самият Иванов не може да обясни факта как върху четири различни документа, изготвени и разписани в различни периоди на 2014 и 2015 г. от министъра на правосъдието, т.е. би следвало от него самия, има четири различни подписа. За тоталния административен погром в Министерството на правосъдието свидетелства многократно и наследничката на Иванов – бившият министър и опитен администратор Екатерина Захариева, а в-к “Труд” още в средата на 2015 г. доказа наличието на пълен хаос при провеждането на обществени поръчки и сключването на договори във ведомството. Истината за подписите е важна, дори не толкова заради наказателните последици, които би следвало да се търпят, а от морална гледна точка, защото показва пълното неглижиране на правила, норми и закони. По изключително нервната реакция на медиите-бухалки на кукловодите на Иванов може да се допусне, че подписите са фалшифицирани, което прави задачата по “спасяването” на “новия” политик трудна, но пък дава възможност за хвърлянето на поредните неподплатени с факти и доказателства клевети срещу държавното обвинение.

Предизборните листи – под контрола на “агнешките главички”

Подобни акции по спасяването на Христо Иванов и фабрикуването на несъществуващи врагове на “Да, България” показват и още нещо – хибридният партиен проект на Прокопиев се оказва пълно фиаско. И макар до верифицирането на този факт да трябва да изчакаме до 26 март 2017 г., първите индикации могат да бъдат забелязани и в поведението и в изказа на очакващия поредния си провал Христо Иванов.

Нападателният тон по адрес на представители на партията на Зелените и към тези от членовете на групата за улични метежи “Протестна мрежа”, които останаха изолирани от партийния проект, показват както очевидна изнервеност, така и липсата на лидерски качества у Иванов. Черти от характера, които могат да бъдат открити и у най-доверения човек на номиналния лидер на “Да, България” в последните месеци – (раз)градската любимка на Прокопиев, “грантовата” изборджийка Антоанета Цонева (Прокопиев и Цонева са близки още от ранните им години в Разград). След като години правеше “независими” анализи за изборните процеси у нас, а в същото време работеше в предизборните щабове на ДСБ, днес Цонева вече лично реди листите на коалицията “Да, България” и се изживява като Сивия кардинал. Присъствието й, освен че изключва присъствието сред кандидатите за депутати на разочаровани протестъри като Асен Генов, Манол Глишев, Виктор Димчев и Иво Дошев, гарантира, че на най-важните места са поставени зависими и близки до кукловода на проекта Иво Прокопиев. Все по-очевидно е, че коалицията между Зелените и ДЕОС всъщност разчита основно на семейно-корпоративен и зависим вот, подсигурен от членовете на кръга “Капитал”. Едва ли има друга партия у нас, в която до такава степен да се преплитат дълбоките зависимости. Все пак, в ръководството и сред учредителите на “Да, България” преобладават съпруги и съпрузи, служители и съдружници, ангажирани или свързани помежду си компании и неправителствени организации, дотирани с грантове от спешно ребрандиралата се в опит да запази рушащия й се имидж

Фондация “Америка за България”. Бягство от неудобните отговори

Затвореният кръг, очевидно, е толкова тесен, че на Иванов не му се налага да отговаря ясно на въпросите – кога и как “Да, България” ще обяви, че страната ни трябва да узакони хомосексуалните граждански бракове, да осигури ненаказуемост на употребата на марихуана и синтетични наркотици, да гарантира защита и непреследване на незаконно преминалите границата мигранти. Проблемът на Иванов е, че за да спечели и един глас, извън тези на съучредителите си и служителите им, той ще трябва да даде ясни отговори както на тези въпроси, но и на поредица от други. Отлагането във времето на отговорите на тези въпроси засега е единственото средство, за да не се разкрие лобисткият характер на “Да, България”. Заради това, на Иванов е по-лесно да говори срещу прокуратурата, но не и да отговаря дали “Да, България” ще: настоява за въвеждането на идентични концесии, като тази на “Софийска вода” в цялата страна; иска “спасяването” от фалит чрез приватизация на безценица на топлофикационните дружества, бързо закриване на минния добив, за сметка на разширяване на влиянието на енергийните източници, в които инвестиции имат свързани с кръга “Капитал” хора, поиска спиране на субсидиите за изкупуване на тютюн; съкрати срока на платеното майчинство, увеличи още възрастта за пенсиониране; лобира за ускорено прилагане на Споразумението за свободна търговия с Канада, а на последващ етап – и сключване на такова и със Съединените щати, работи за отказ от строителство на нови ядрени мощности и т.н.

Икономическата “програма” – опит за арогантен лобизъм и криминална приватизация

Индикациите, че проектът на Прокопиев не е нищо повече от опит за продължение на задкулисната търговия с влияние и прокарване на арогантни лобистки предложения и поправки, ясно се очертаха и при представянето на т.нар. “икономическа програма” на “Да, България”. Едно от тях е прехвърлянето на цялото европейско финансиране през определени частни банки. Загрижени от факта, че печалбата на банките у нас за 2016 г., е “едва” 1,26 млрд. лв., посредством марионетките си, Прокопиев се надява да получи процент от европейските фондове (над 30 млрд.лв. до 2022 г. – бел.ред.), но не като кандидатства за тях, а като ги прокара под формата на финансов инженериг през банковия сектор.
В разрез с всякакви правила за свобода на пазара е и друга идея – въвеждането на “черен списък” на фирми, които да бъдат с отнето право за достъп до бюджетно или европейско финансиране. Марионетките само пропуснаха да отбележат, че списъкът от компании ще се изготвя от поръчковите медии на “бялата якичка” Прокопиев.

Друга от икономическите идеи на “Да, България” пък напомня вече прилаган механизъм за трупане на бърза печалба за сметка на държавата и данъкоплатците. Било им хрумнало, че може да се постигне намаляване на ДДС на 18%. Подобна идея преди 5-6 години имаше и бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков. Случайно или не, малко след като се отказа от намеренията си, Дянков “взе” идея именно от Иво Прокопиев – тогава в качеството му на представител на КРИБ – че за да не се вдига ДДС-то, по-добре е да се приватизират остатъчните дялове от 33% на държавата в ЕРП-та, заради продажбата на едно от които в момента наемател и хазяин са обвиняеми (след пристигането си в София през 2009 г. и включването му по препоръка на КРИБ в първото правителство на Бойко Борисов, Симеон Дянков обитава апартамент, който е собственост на фирма на Иво Прокопиев – бел. ред.).

От икономическата програма на “Да, България” може да се направи извода, че някой пробва да направи бързи милиони, при това по добре познатия почин на “агнешките главички” от времената на криминалната приватизация на Иван Костов, разбира се за сметка на държавния интерес. Само че вече сме 2017-та година, а не 1997-ма година, когато за последно алчните кукловоди на Прехода имаха шанса да излъжат мнозина избиратели. Разликата е и в това, че този път “агнешките главички” по-скоро ще се озоват пред една стара тухлена ограда, покрити с бодлива тел в квартал “Банишора”, отколкото на жълтите павета – нали и без това не ги харесват.

Източник: "Труд"

Днес ще бъде дъждовно, температурите ще стигнат до 15°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6078786

Днес ще бъде дъждовно, температурите ще стигнат до 15°Атмосферното налягане в сутрешните часове е по-ниско от средното за месеца, но през деня то бързо ще се повишава и към края на деня вече ще е значително по-високо от средното. Днес от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Първоначално в Дунавската равнина, с умерен до силен север-северозападен вятър ще нахлува по-студен

В кои държави се работи най-много и в кои най-малко?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277369_%D0%92+%D0%BA%D0%BE%D0%B8+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D0%B8+%D0%B2+%D0%BA%D0%BE%D0%B8+%D0%BD%

 Във Великобритания пет милиона души редовно работят извънредно, без да получават заплащане, подарявайки на работодателите си безплатен труд за 31.5 млрд. паунда всяка година, пише Daily Telegraph.

Но дали британците остават по-късно в офиса от колегите си в другите държави? Кои са националностите, които работят най-дълго и кои – най-кратко? Отговорът на този въпрос дават данните на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за 2015 г.

Според бях британците са дори сравнително привилегировани, тъй като работят средно 1674 часа на година, или 32.2 часа на седмица.

Изненадващо, най-усърдните служителите са намират в Мексико. Средностатистическият гражданин на ценралноамериканската държава работи 2246 часа на година, или 43.2 часа на седмица, сочат данните на ОИСР.

На второ място е Коста Рика, често определяна като най-щастливата държава в света с 2230 часа на година. Топ пет допълват Южна Корея с 2113 часа, Гърция с 2042 часа и Чили с 1988 г.

Изненадващо в дъното на класацията е Германия, която обичайно е смятана за изключително ефективна. Средният германец работи само 1371 часа на година, или 26.4 часа на седмица. Гражданите на Холандия (1419 часа), Норвегия (1424 часа), Дания (1457 часа) и Франция (1482 часа) също могат да се наслаждават на много свободно време.

Средните работни часове са намалели във всяка държава, за която ОИСР разполага с данни. Във Великобритания, например, обичайният служител е работил средно 1700 часа на година през 2000 г. спрямо 1674 часа през 2015 г.

Работните часове са намалели чувствително и в други държави, като Унгария например, чиито жители са работили 2033 часа на година през 2000 г., а през 2015 г. вече са работили 1749 часа.

Денислава Ангелова направи поредното си дарение на деца с диабет във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344933

Вчера, две деца и техните родители бяха посрещнати от баронеса Денислава Ангелова в УМБАЛ „Св. Марина“ и получиха дарение от инсулинови помпи и сензорни устройства за тях. Те ще спомогнат двете деца, които са съответно на 3 и 8 години да се радват на нормален живот, без многократно инжектиране на инсулин през деня и без строг дневен режим.

Приятелката на убития Георги с ключова роля за залавянето на убиеца Матев

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277368_%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F+%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8+%D1%81+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%8

 Лора, приятелката на намушкания смъртоносно в сърцето преди две години в Борисовата градина 15-годишен Георги Игнатов, първа е издала на полицията Йоан Матев. Това стана по време на разглеждането на мярката за неотклонение на задържания по подозрение в извършване на жестокото убийство младеж.
В съдебната зала се изясни, че чрез общ познат с Лора контакт е установила съученичка на Матев. Двете момичета се срещнали, като на срещата момичето казало на приятелката на Георги, че познава момчето от записите и е посочила неговата самоличност.

Научавайки тази информация, приятелката на убития с нож Георги отива в полицията и разказва за нея.

Софийският градски съд остави Матев в ареста. Мотивите са, че срещу него събрани достатъчно доказателства и можело да се укрие. Младежът се появи в съда променен до неузнаваемост и няма нищо общо с момчето от записите на камерите. В момента той е доста по-­едър, с брада и с дълга коса. Родителите му не бяха в залата, пише „24 часа”.

Йоан не изглеждаше да е много притеснен и помоли съда да го пусне с мотива да продължи обучението си, както и в работата си в спедиторската компания, а и да бъде близо до семейството си.

По повод свидетелстването на брата на Йоан - Марсел Матов, защитата на Йоан посочи, че повърхностно свидетелят е посочил, че Йоан му е разказал за проблем и допусната грешка. Според адвоката се пресъздават представи и изложеното не е достатъчно, за да се смята, че извършител е Йоан Матев. Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши деяние, тъй като досега не се е укрил и не е пречил на разследването. Адвокатите на Йоан поискаха съдът да наложи по-лека мярка по своя преценка. Йоан Матев също заяви, че иска по-лека мярка, за да продължи образованието си и да работи.

Не виждам нито едно пряко или косвено доказателство, че Йоан Матев е умъртвил Георги. Това каза пред журналисти Станислав Гюров, адвокат на Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги Игнатов на 2 юни 2015 г., предаде „Фокус“ . По думите му делото е висящо и предстои най-вероятно обжалване на мярката. „Това е мнението на този състав. Този състав се произнесе със своя акт. Ние уважаваме неговото становище. Наша е преценката да видим дали ще се възползваме от правото да го обжалваме или ще се съгласим на този етап с това становище“, коментира адвокат Гюров.

По отношение на показанията на брата на Йоан – Марсел Матев, Гюров обясни, че той е бил задържан заедно с него и по време на задържането са извършени действия от органите на разследването. По думите му тогава Марсел Матев не е имал никакво качество. Другият адвокат на Йоан Матев Илия Илиев допълни, че доказателствата по делото не са достатъчно, а Йоан всеки ден е ходел в Борисовата градина, за да играе тенис. Според него има да се правят още експертизи. 

Един от основните свидетели по делото е Марсел Матев. Той разказва в съдебната зала подробно за фаталния ден.

Марсел и Йоан ходили на тенис-кортовете да тренират. Тренировките били между 10 и 12 часа. В последния момент обвиняемият Йоан се отказал да тренира и казал на брат си, че отива "да се мотае". След това му се обадил и казал, че се намира в района на Румънското посолство, без да посочва причина за това.

След тренировката Марсел влязъл в съблекалнята да се изкъпе, а там пристигнал Йоан. Обвиняемият извикал брат си настрана и му споделил, че е станала грешка и е наръгал момче с нож. Споделил също, че изхвърлил ножа в близост до мястото на инцидента, а горнището си хвърлил в кофа за смет.

След разговора двамата и още едно мъж - Георги Мирчев, се запътили към националния стадион, но се отклонили по алея, пресекли бул. "Драган Цанков" и отишли на пазара при Римската стена. Там си купили сандвичи и се върнали обратно. Тогава забелязали, че на мястото до Конната база има много хора и продължили по пътя си.

 

blitz.bg

Найджъл Фараж: Победите на Брекзит и на Тръмп говорят за световна революция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6078780

Найджъл Фараж: Победите на Брекзит и на Тръмп говорят за световна революцияБившият лидер на британската евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж заяви вчера, че победите на Брекзита и на Доналд Тръмп са само началото на голяма световна революция, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. "През 2016 ние го сторихме!

"Обичам драмата и това е лошо". Кой е казал тези думи?

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/obicham-dramata-i-tova-e-losho.-koj-e-kazal-tezi-dumi-6065768

Адел е автор на едни от най-големите хитове през последните години, но и на много мисли, които след това всички цитират

Спорт по тв днес: мачове на ЦСКА, "Левски", "Байерн", "Юве" + още 10, ски, световно по ски северни дисциплини, бокс, тенис, хокей от NHL, мотокрос, баскетбол и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6078129

Спорт по тв днес: мачове на ЦСКА, "Левски", "Байерн", "Юве" + още 10, ски, световно по ски северни дисциплини, бокс, тенис, хокей от NHL, мотокрос, баскетбол и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Деян Донков: С Радина ще направим "Любовникът" на Пинтър, една зверска пиеса

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6078005

Деян Донков: С Радина ще направим "Любовникът" на Пинтър, една зверска пиесаАктьорът поставя “В очакване на Годо” от Бекет в НДК. А “София филм фест” ще бъде открит с “Извън пътя”, където играе драматург и гримиран да прилича на Бекет - Деяне, на 23 март ще бъде дългоочакваната премиера на “В очакване на Годо” в зала “Азарян” на НДК. Защо избра точно тази пиеса за свой режисьорски дебют в театъра?

Белият дом отказа достъп на няколко големи медии

http://offnews.bg/news/n_1/n_648211.html

Белият дом отказа на няколко големи американски медии, включително някои, които открито критикува, достъп до брифинга на говорителя на президента Доналд Тръмп, предава БТА. Репортери от Си Ен Ен, "Ню Йорк таймс", Политико, "Лос Анджелис таймс" и "Бъз фийд" не бяха допуснати на брифинга, който по изключение беше организиран не в залата за пресконференции, а в кабинета на прессекретаря Шон Спайсър. Вчерашният брифинг на Спайсър, без камери, замени обичайните ежедневни брифинги, предавани по телевизията, в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязва Ройтерс. Обяснявайки решението си за неформалния брифинг, Спайсър изтъкна, че правителството е винаги отворено и достъпно за медиите, но нямало нужда "всичко да се прави пред камерите всеки ден". Не е необичайна практика за Белия дом, при различни правителства, да организира срещи с ограничен кръг от журналисти, но вчерашният брифинг първоначално беше обявен за отворен за всички акредитирани медии, отбелязва Франс прес. Американската агенция "Асошиейтед прес" и списание "Тайм" бойкотира брифинга в знак на протест. Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом, остро протестира срещу решението, а главният редактор на "Ню Йорк таймс" Дийн Бекит изтъкна, че то е безпрецедентно. "Изразяваме решителен протест за това, че "Ню Йорк таймс" и други медии не бяха допуснати /на брифинга/. Свободният достъп на медиите до правителството, чиято дейност е прозрачна, очевидно отговаря на ключовите национални интереси", подчерта главният редактор, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес. Си Ен Ен нарече действията на Белия дом "неприемливи". "Явно така те отвръщат, когато съобщавате факти, които не им харесват. Независимо от това ние ще продължим да информираме", посочва телевизията в изявление, цитирано от АП. Преди броени дни в публикация в Туитър Доналд Тръмп, който нееднократно е критикувал медиите за тенденциозно отразяване, нарече някои от най-големите в Щатите "врагове на американците".

Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/dSGBvcMYAsg/

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Вятърът в момента е умерен до силен от югозапад, през деня  ще отслабне и с него температурите ще се понижават. Към 14 часа те ще са до 14-15°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогнозата за времето  от НИМХ към БАН. Атмосферното налягане в сутрешните часове е по-ниско от средното за месеца, но през деня то бързо ще се повишава и към края на деня вече ще е значително по-високо от средното.

ЦИК все още не знаят дали ще има машини за гласуване

http://www.moreto.net/novini.php?n=344937

Комисията, която разглежда детайлите в единствената подадена оферта за доставка на машини за гласуване, е поискала един ден отсрочка, за да излезе с оценка на ситуацията. Това обяви пред БНТ един от говорителите на ЦИК Цветозар Томов.

Да си комунист е лошо. Да си истински комунист е хубаво. Живеем разпънати в този безумен възглед!

http://pogled.info/bulgarski/da-si-komunist-e-losho-da-si-istinski-komunist-e-hubavo-zhiveem-razpanati-v-tozi-bezumen-vazgled.83093

/Поглед.инфо/ Преди години с моите деца попаднахме случайно в музея в град Белица. В него има цяла зала, посветена на моя дядо Георги Андрейчин, около когото е заплетен доста интересен сюжет, но няма как да не се спомене, че е бил комунист. Обаче нали времената вече са други, и децата знаят, че „комунистите са лоши”. И някак си не е много удобно лошите да са в музея. Дамата, която говори, разбира се, не подозира, че ние сме роднини с главния герой. И когато стига до момента, в който Андрейчин влиза в БКП, госпожата обяснява: Тогава Георги Андрейчин влиза в Българската партия! Щрак! Оперира „К”-то и от БКП остана едно БП! И така, с това БП, си изкара до края на речта си. Българската партия така, Българската – онака. Ето колко елегантно и остроумно се беше справила госпожата с компромиса между комунизма и антикомунизма. Първа част на интервюто с Андрей Райчев.

Ехоо, вие гледате ли, слушате ли?

http://pogled.info/bulgarski/ehoo-vie-gledate-li-slushate-li.83094

/Поглед.инфо/ Логото на мръсника Марешки знаете ли какво е: Някой трябва да изхвърли боклука! И просташкото внушение е,че този някой е бандита от Варна!

„Черно море Тича“ гостува в Стара Загора днес

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/cherno-more-ticha-gostuva-v-stara-zagora-dnes-2006160

Баскетболистите на „Черно море Тича“ гостуват днес на „Берое“ в мач от 19-ия кръг на НБЛ. Двубоят е с начален час 18:00 и ще се играе в зала „Общинска“ в Стара Загора. Това е мач номер 4 между двата тима от началото на сезона. Те се срещнаха два пъти за първенство и веднъж за купата, като във всичк

На 30 април Гецово си избира нов кмет

//dariknews.bg/regioni/razgrad/na-30-april-gecovo-si-izbira-nov-kmet-2006161

Частичните избори за кмет на Гецово са насрочени за 30 април. Президентският указ за това е издаден на 21 февруари и е публикуван във вчерашния брой на „Държавен вестник“.
Новият вот се наложи след като бяха предсрочно прекратени правомощията на Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдител

Започват състезанията от “Ученическа купа Варна“ 2017

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/zapochvat-systezaniiata-ot-uchenicheska-kupa-varna-2017-2006162

През тази година дирекция „Спорт“ към Община Варна отново планира провеждането на „Ученическа купа Варна“. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт. „Ученическа

Докъде стигна безплатното саниране в Шумен?

//dariknews.bg/regioni/shumen/dokyde-stigna-bezplatnoto-sanirane-v-shumen-2006113

В Шумен все още няма изцяло завършен блок, саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Работи се по 5 сгради, а 17 сдружения на собствениците са сключили договори и чакат целево финансиране. Стойността на всички сключени до момента договори по Националн

Отиде си последният от Бо Бо Бо - певецът Борислав Грънчаров

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/otide-si-posledniiat-ot-bo-bo-bo-pevecyt-borislav-gryncharov-2006158

На 74-годишна възраст почина певецът Борислав Грънчаров. Това съобщи в социалните мрежи неговата дъщеря певицата Мария Грънчарова.

Тя публикува и видео от концерт на певеца.

На 9 февруари сутринта певецът, който от няк

Починало е 11-годишно момиче, ритнато в корема от друго дете

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/pwx1I9FauF8/

Починало е 11-годишно момиче. Според първоначалната информация смъртта е настъпила след като детето е било ритнато в корема от друго дете.

Сигналът в МВР е бил подаден вчера около 17.00 часа. Момичето, което е било на училище в столичния квартал “Бояна” се оплакало от болки и неразположение в стомаха. Родителите на детето го закарали в болница “Пирогов”, където починало.

От  УМБАЛСМ „Пирогов съобщават, че при пристигането състоянието на детето е било несъвместимо с живота. Дежурният екип в Детска противошокова зала положил сериозни и продължителни усилия, но за съжаление състоянието на детето е останало несъвместимо с живота.

Дежурният служител на МВР в лечебното заведение е подал сигнал до СДВР и веднага е започнало разследване на случая. Работи се и по версията за инцидент между починалото момиче и друго дете завършил с нанасяне на удари. Съдебната експертиза трябва да покаже точната причина за смъртта. По първоначална информация детето е починало след спукан черен дроб в резултат на удар с крак в корема.

Почина певецът Борислав Грънчаров

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GtGgVxLxNPo/

Почина певецът Борислав Грънчаров. Издъхна след тежко боледуване, съобщи в социалните мрежи неговата дъщеря певицата Мария Грънчарова.

Борислав Грънчаров е роден на 21 май 1943 г. в София. Завършил е  Българска държавна консерватория през 1964 г. Първият му концерт е с Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио под диригентството на Милчо Левиев. Две години работи там като солист. След това започват самостоятелните му изяви – със собствени бендове, с оркестрите „Балкантон“, „София” и на БНТ. В периода 1970 – 1974 пее в чужбина.  Изнасял е концерти  в Русия, Полша, Чехословакия, Унгария. През 1978 г. вече има собствен оркестър – „Гонг“. С него прави по 400 – 500 концерта годишно. В периода 1979 – 1989 г. работи във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария и др. През 1989 г. прави шоу заедно с ансамбловото съчетание на световните шампионки по художествена гимнастика и с дъщеря си Мария Грънчарова, която е певица. С тях пътува 3 години – в големи зали, вариетета и дискотеки в Западна Европа. Последните му концерти с тази група са през 1992 г. Бил е на турнета в Куба, в Канада, в Испания. Получава все първи награди от фестивала в Дрезден, от „Златният Орфей“, от фестивала в Сопот, Полша, от Брашов, Румъния. През 90-те години заедно с приятелите си Борис Гуджунов и Боян Иванов създават певческото трио „Бо Бо Бо“, което изпълнява популярни забавни шлагери с лек хумористичен текст. Шоуто им се радва на голям успех и песните излизат в албума „Момчета с късмет“. През 2007 г. го преиздават на диск заедно с най-добрите си соло песени през годините и изнасят юбилеен концерт в зала 1 на НДК. Музика за него са писали Тончо Русев, Ангел Заберски, Атанас Косев, Морис Аладжем, Найден Андреев, Митко Щерев, Стефан Димитров, Димитър Гетов, Борис Карадимчев и други.

Поклон пред паметта му!

Венецуела загуби правото си на глас в ООН заради дългове

http://pogled.info/svetoven/venetsuela-zagubi-pravoto-si-na-glas-v-oon-zaradi-dalgove.83089

/Поглед.инфо/ Венецуела стана шестата подред страна, която губи правото си на глас в Общото събрание на ООН заради натрупан дълг от неплатени членски вноски.

Задържаха мъжа, направил фалшива бомбена заплаха в "Тръмп Тауър"

http://pogled.info/svetoven/amerika/zadarzhaha-mazha-napravil-falshiva-bombena-zaplaha-v-tramp-tauar.83090

/Поглед.инфо/ Полицията в Чикаго е задържала мъжа, отговорен за днешната фалшива бомбената заплаха в "Тръмп Тауър". За медиите началника на полицията Еди Джонсън каза, че неизвестния извършител е "умствено изостанал" и че е бил изпратен в болнично заведение за оценка.

Защо в Русия няма да има революция?

http://pogled.info/svetoven/russia/zashto-v-rusiya-nyama-da-ima-revolyutsiya.83091

/Поглед.инфо/ Русия отбелязва 100 години от революцията, свалила монархията. Репортер на "Руски дневник" обиколи емблематичните за революцията места в опит да узнае какво мислят жителите на Санкт Петербург за събитията от 1917 година, както и да разбере дали биха участвали в ново революционно движение днес.

Тръмп: един срещу всички, всички срещу един

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-edin-sreshtu-vsichki-vsichki-sreshtu-edin.83092

/Поглед.инфо/ Медиите, съдиите, администрацията, ЦРУ, мултинационалните компании, корумпираните сенатори във Вашингтон се обединиха, за да попречат на Тръмп да доведе до успешен край своите реформи.

Шпионска агенция е подслушвала чуждестранни медии

//dariknews.bg/novini/sviat/shpionska-agenciia-e-podslushvala-chuzhdestranni-medii-2006153

Германското Федерално разузнавателно управление (БНД) шпионира телефоните и имейлите на журналисти от чужди медии, включително "Ню Йорк таймс", Би Би Си и Ройтерс, съобщи АФП. Информацията е на сп. "Шпигел".
 
Най-малко 50 телефонни н

Въвеждат ограничения на движението за 3-ти март

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/vyvezhdat-ogranicheniia-na-dvizhenieto-za-3-ti-mart-2006013

Във връзка с провеждането на честванията, посветени на 139 години от Освобождението на Република България, от община Казанлък уведомяват всички граждани и гости, които искат да посетят връх Шипка, че ще бъдат наложени следните ограничения и организация на движение:

<

Трета награда от национален конкурс за Центъра за подкрепа за личностно развитие

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/treta-nagrada-ot-nacionalen-konkurs-za-centyra-za-podkrepa-za-lichnostno-razvitie-2006107

С трета награда от Националната изложба – конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе бе удостоен Центърът за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица.

Децата и учениците от клуб „Графично ателие“, с ръководител Илия Банков, получиха отличието за участието си

Северна Корея заобикаля международните санкции според доклад на ООН

//dariknews.bg/novini/sviat/severna-koreia-zaobikalia-mezhdunarodnite-sankcii-spored-doklad-na-oon-2006154

Северна Корея заобикаля най-тежките санкции, наложени й от ООН, като използва посредници или фирми фантоми, за да продължи да търгува с някои страни, главно с Малайзия и Китай. Това се посочва в доклад на ООН, цитиран от АФП.

„Баските“ отстъпиха на  „Добруджа 07“ 

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/baskite-otstypiha-na-dobrudzha-07-2006155

Волейболистите на „Черно море БАСК“ инкасираха загуба при домакинството си на „Добруджа 07“ в мач от 20-ия кръг на Суперлигата. Варненци загубиха с 0-3 гейма (22-25, 15-25, 21-25).
В следващия кръг „баските“ гостуват на „Тетевен Волей“ . Мачът е на 28-и февруари в 18 часа.
Ето резулта

Варна отново арена за съвместни тренировки по кикбокс

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/varna-otnovo-arena-za-syvmestni-trenirovki-po-kikboks-2006157

Варна отново ще събере няколко спортни клуба по кикбокс и муай тай, които ще направят обща тренировка в стиловете лоу кик и киклайт контакт. Организатор на събитието е СК Вокил в лицето на председателя Галин Димов. Инициативата  FIGHT FOR YOU DREAMS  e на един от най – старите клубове в града СК Йо

Директорът на 52-ро училище: Чакахме 30 минути линейка (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/direktoryt-na-52-ro-uchilishte-chakahme-30-minuti-linejka-video-2006156

В петък 11-годишно момиченце почина след сбиване в 52-ро ОУ "Цанко Церковски". Инцидентът е станал по време на междучасие, когато учителката не е била в класната стая.
 
Пред

След топлото време - хладна и дъждовна събота, на места и сняг

http://offnews.bg/news/n_1/n_648206.html

След топлите дни в края на седмицата в събота температурите падат значително, а в части на страната е възможно да превали и сняг. В сутрешните часове температурите ще са между 5 и 10 градуса, а в югоизточните райони  максималните ще бъдат до 12-13 градуса. По-късно през деня от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт, с което живакът на термометрите ще се понижи значително Освен понижаване на температурите, ще има заоблачаване и превалявания от дъжд, на североизток и сняг. Според прогнозата на НИМХ към БАН към 14 ч. в Североизточна България температурите ще са около 3 до 4 градуса, докато на югоизток ще са значително по-високи - до 15 градуса, но вечерта и там ще застудее. Максималната температура в София ще е 7 градуса, а в Пловдив - 15 градуса.  По Черноморието също ще е облачно и дъждовно. В средата на деня на север температурата ще е около 8 градуса, докато на юг термометрите ще показват до 15 градуса.  С облаци и дъжд ще посрещат и планините, където над 2000 метра ще превалява и сняг. През деня максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1 градуса. По-студено ще е на Витоша и Стара планина. 

Стефан Софиянски пред OFFNews: Спас Русев напуска Левски, защото няма да вземе Виваком

http://offnews.bg/news/n_1/n_648161.html

Бившият кмет на София и премиер Стефан Софиянски е сред най-запалените левскари. Нормално е да го потърсим по повод трусовете в любимия му отбор. Той се съгласява за интервю, но иска 24 часа, за да се запознае с точното полгжение на "сините". "И аз се притесних сериозно, приятелите цесекари ми загряха телефона от майтапи. Нека се чуя с някои хора", честен е Софиянски. Ден по-късно той е готов с много интересни отговори пред OFFNews. - Г-н Софиянски, какво става с Левски, наясно ли сте като привърженик на отбора? - Имам информация, макар че не е от кухнята. Истината е, че има някакъв спор по отношение на Виваком. Спонсорството засега остава. Очевидно е, че Спас Русев няма да придобие част от Виваком. При това положение той се оттегля. Това са причините.  Знаете, че Бойко Борисов обича да се меси във футбола. За съжаление, където и да се намеси, все проблеми създава. Явно е имало някаква договорка, която не е изпълнена и Спас Русев се оттегля. Остава ангажиментът на Виваком за спонсорство , отпада ангажиментът да бъде инвеститор в Левски . Друго научих, китайският инвеститор е бил реален, дошъл е човекът, погледнал е нещата, искал е да финансира, имал е възможности. Но казал - във всяко китайско село с футболен отбор ходят повече хора на мач (смее се). И се отказал. - Човекът от Huawei ли е? - Да. Все пак информацията не е от първа ръка. Това съм разбрал, това казвам. Не  съм бил на срещите лично. Това, което знам със сигурност е, че Левски има осигурен бюджет до края на сезона. От юни месец какво ще стане - не се знае. И се чудя дали тази игра на Левски не се дължи и на този факт. Срещу Пирин бяхме безобразно слаби. Видях отбор без никаква идея , без никакъв поглед. - Четох изказване на спортния директор Даниел Боримиров, че на играчи и треньори е платено до стотинка, така че нямат оправдание в това отношение? - И аз това го знам. До юни е така. Какво ще става после? Молим се за добра развръзка. - Вие сте икономист, как ще коментирате дълговете, които се променят с всеки изминал час - 18 милиона лева, 20 милиона, вчера изведнъж 26 милиона лева? - Структурата на дълга, горе долу, е около 18 милиона лева. 12 милиона от тях са за стадиона. Това е публична информация. Те са от "Асет банк" и са обезпечени с билетите, с приходите от мачовете. Друг е въпросът колко се пълни тази трибуна. Засега банката няма активност по отношение на дълга. 4 милиона са разсрочени към НАП и се обслужват, предвидени са пари. Около 2 милиона са към други длъжници. Доколкото знам, клубът също има намерение да ги обслужва. Въпросът с дълга е решим, поне според мен. - Защо вчера тогава изпълнителният директор Красимир Иванов назова сумата от над 26 милиона лева? Възможно ли е да има нещо скрито? - Възможно е, аз не съм гледал нито един документ все пак. Казвам това, което разбрах от приятели. Като се чу за оттеглянето нас Спас Русев, се притесних сериозно, обадих се да разбера какво става. Това ми казаха мои познати, които имат информация. Нека не цитирам имена. Положението на Левски не е катастрофално от тази гледна точка. А и имаме глътка въздух до юни. Притеснително е и друг инвеститор да не приеме гледната точка на китайците. - Реално ли е да бъде намерен инвеститор за Левски до юни? - Това е Левски! Със 100 години история! Няма какво да говорим, ще се намери. - Сега е малко мътно времето, служебно правителство, никой няма да поеме дългосрочен ангажимент? - Защо трябва да поема ангажимент правителството! - Така се работи в България, за съжаление. - Не бих искал. Аз като кмет на всички съм давал рамо. На Славия, Левски, Локомотив София съм помагал за стадионите. На Септември съм сторил трибуна. Казвам го в най-добрия смисъл. Смятал съм, че е обществен ангажимент на кмета да помогне, когато някой дойде при него. Условията за спорт в града, независимо дали е частен или обществен клубът, са ангажимент на кмета. Така го чувствам. Но да се бърка държавата пряко в управлението и собствеността - твърдо съм против. Да създадем условия, да прехвърлим база - да. Но да организираме финансиране! Както беше ЦСКА при Бойко Борисов чрез "Титан". - Борисов или Георги Първанов, че се говореше доста за намесата на президента? - Чакайте, истината е много проста. Кой даде концесията на "Титан"? Не я е дал Първанов. И да лобира Първанов, пред кого може да лобира? Бойко Борисов. Борисов като кмет даде концесията на "Титан", които чистеха и други градове, да. Какви са им били отношенията - не мога да кажа. Софиянци обаче издържаха ЦСКА с данъците си. Това е безспорен факт! Докато "Титан" не се оттегли. Не се търси клюка тук. Факт е, че "Титан" получава толкова и толкова пари годишно от общината, има документи. Не ги вадеха парите от друго място, откъде ще ги вземат. - Цесекарите пък ще се обидят и ще кажат, че същото е и с Левски? - Същата работа и с Левски сега. Така става, когато държавата се меси пряко. Помагай с базата, но дотам. Аз и на ЦСКА съм помагал, но нямаше как да стане със стадиона, тъй като беше публично-държавна собственост, не общинска. Разговаряли сме с тях много пъти. Иначе Дучето идваше редовно при мен. Давал съм помещения за клубове на феновете - и на ЦСКА, и на Левски. Това е нормално. Но да се бъркаш в управлението пряко - това е груба грешка. Тогава се добива едно самочувствие, че държавата, виждаш ли, стои зад теб. Резултатите са налице, особено като се сменят управляващите. - Не беше ли тогава погрешен рестартът на футбола през лятото, където се вкараха градове с намеса "отгоре", а не със спортни резултати? - Не одобрявам начина, по който насила се вкараха някои отбори. Но от друга страна и аз лобирах за Калиакра, хайде да съм честен. Понеже се търсеше кой да попълни групата, а Калиакра отговаря на всички условия. С президента им до едно време работехме по темата, после прецениха хората, че нямат силите за новата елитна група. Иначе не беше грешен начинът да се поканят отбори, които отговарят на определени условия. Просто исках да помогна, защото имам къща в Поручик Чунчево до Каварна, приятел съм с всички там. Те бяха достатъчно разумни да се откажат. Моделът е правилен. Одобрявам го. Аз лично сега гледам повече наш футбол и с по-голям интерес. Мога да ви кажа наизуст класирането в момента. Пътят е правилен, е, в изпълнението наистина има неща, които не са приемливи. Но ако моделът даде добри резултати, ще ги забравим. Аз смятам, че Боби Михайлов работи сериозно. - Левски може ли да фалира като ЦСКА, все пак не са малко дължимите пари? - Всички левскари ще се мобилизираме. Признавам си, мисля го този Левски наред с всичките други проблеми. Ще търся и аз някакво решение отвън. Смятам, че много хора като мен ще го направят. Все някой ще го намери. Аз се притесних сериозно. Затова вчера проучих нещата. Не са толкова фатални. Само да играят тези хора! С този футбол срещу Пирин - какво правим! В един момент човек се чуди за какво да се блъска! - Приемате ли модел ЦСКА 1948, много левскари също искат тръгване начисто от" "А окръжна група? - Не! Не! Искам си моя Левски! Ако си отиде Левски, ще си отида и аз, дето има една дума. Аз съм болен левскар. Веднъж преболедувах Спартак, дето ни го треснаха на главата. Против Спартак нямах нищо, но не исках Левски да ходи в милицията. Ние бяхме Левски, пощенски отбор. В един момент ставаме полицейски. Или милиционерски. Преживях този стрес, но бях млад. Втори път Витоша ни направиха. Трети път няма да изтърпя. Дойде ли друг Левски, просто ще се откажа. Абе, трудно ще ми е, но така е думата. Ние, левскарите трябва да се преборим. - Защо тогава фалира ЦСКА? - Всички знаем. ЦСКА нямаше финансиране и прекали със задълженията, не намери механизъм да ги намалят. Защо не се разбраха Ганчев и Божков, не можа да ви кажа. Т.е., мога да ви кажа, но не искам. За мен там беше границата. Ако те се бяха разбрали, щеше да си го има старото ЦСКА. Знам защо не се получи, но не ми се влиза в детайли. - Приемате ли сегашното ЦСКА на "Армията" за вечния съперник? - Не! Даже се дразня, като слушам коментаторите. Например, онзи ден на мача им с Черно море. ЦСКА и Черно море се срещали за 80-и път или 140-и път, няма значение. Хора, това ЦСКА и Черно море са играли точно два мача. Един през есента, един сега. Оставете моята запалянковщина. Има си принципи! Или си ти, или не си! Зет ми Антон (б.а. Божков), който беше луд цесекар, не излизаше от стадиона, сега се е отказал тотално. Като му заговоря за Левски и ЦСКА, отвръща: "Какво е това?". За него такъв отбор няма. Не гледа първенство, нищо не следи. Това е човек, на когото не можеше да се обадиш по телефона, когато играе ЦСКА.

Най-важното от Варна във вчерашния 24 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344902

Обезопасяват резервоар заради нов теч в "Полимери" Областният управител Тодор Йотов свика вчера междуведомствена комисия, относно получен сигнал от синдика на „Полимери“ АД ,Девня, за поява на нови течове от пукнатини на един от резервоарите, в който се съхранява опасния химически отпадък „Трихлоретан“, научи Moreto.

На национален събор Лекарският съюз обсъжда днес бюджета за медицински дейности за 2017 г.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/25/2924439_na_nacionalen_subor_lekarskiiat_sujuz_obsujda_dnes/?ref=rss


Днес в София ще се проведе съсловния събор на Българския лекарски съюз за обсъждане на Националния рамков договор за 2017 г. С този договор лекарите и здравната каса трябва да се договорят за цените, които касата ще им изплаща за всяка медицинска дейност през годината. Такъв вече беше подписан вчера между касата и Българския зъболекарски съюз, уреждащ цените на денталните дейности за годината.

Преговорите по НРД между представителите на съсловието и на касата се състояха миналата...

“Сблъсък” пак на живо по Би Ти Ви, Иван и Андрей говорят “за” и “против” абортите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078063

“Сблъсък” пак на живо по Би Ти Ви, Иван и Андрей говорят “за” и “против” абортитеИзвестното токшоу се връща още днес в рамките на сутрешния блок “Тази събота” и ще се излъчва 4 поредни седмици. В първото издание Аделина Банакиева и певицата Сантра ще защитават правото на аборт на жената. Срещу тях на ринга ще застанат акушер-гинекологът и ембриолог д-р Георги Николов и отец Владимир Дойчев,

Кой и защо иска да разруши крехкия мир в Босна и Херцеговина

http://pogled.info/svetoven/balkani/koi-i-zashto-iska-da-razrushi-krehkiya-mir-v-bosna-i-hertsegovina.83084

/Поглед.инфо/ Западните медии традиционно представят босненските мюсюлмани като жертви на "сръбския геноцид", макар че в началото на 90-те години, именно лидерите им съзнателно изостряха обстановката в република Босна и Херцеговина и доведоха до гражданска война. Любопитното е, че възраждането на тази агресивност сега "неочаквано" съвпада с влошаване на ситуацията на Балканите като цяло, когато в Косово местните "спецслужби" разкрили "руска шпионска мрежа" и заявиха, че създават собствена армия, а в Черна гора била разкрита "руска конспирация".

$ 12,1 млрд. директни чужди инвестиции в Турция през 2016 г.

http://pogled.info/svetoven/12-1-mlrd-direktni-chuzhdi-investitsii-v-turtsiya-prez-2016-g.83085

/Поглед.инфо/ През 2016 г. Турция е успяла да привлече директни чуждестранни инвестиции (ДЧИ) от 12,1 млрд. долара, което е било повече от очакваното.

Срещата между САЩ и Северна Корея бе отменена

http://pogled.info/svetoven/sreshtata-mezhdu-sasht-i-severna-koreya-be-otmenena.83086

/Поглед.инфо/ Плановете за среща между Северна Корея и представители на администрацията на Тръмп бяха прекъснати, след като Вашингтон отказа да даде виза на високопоставено лице от севернокорейската делегация. За това съобщи днес вестник "Уолстрийт джърнъл".

Американски високопоставен командир е посетил тайно Сирия в петък

http://pogled.info/svetoven/amerikanski-visokopostaven-komandir-e-posetil-taino-siriya-v-petak.83087

/Поглед.инфо/ Високопоставен американски командир е провел тайно посещение в северната част на Сирия, където се е срещнал със силите, борещи се срещу „Ислямска държава“.

Почти 1/3 от американците биха се преместили на друга планета, за да избягат от Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/pochti-1-3-ot-amerikantsite-biha-se-premestili-na-druga-planeta-za-da-izbyagat-ot-tramp.83088

/Поглед.инфо/ Любопитно проучване показва, че 29% от американците предпочитат да се установят завинаги на някоя от новооткритите екзопланети, отколкото да изтърпят управлението на Тръмп още 4 години. Е, пътешествието няма да е леко предвид факта, че планетите се намират на близо 230 трилиона мили от нас, или 39 светлинни години. Но явно тази алтернатива е най-доброто спасение от американската политика в момента.

Любимец 13: Кой може да удари джакпота от преференциите на изборите

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/25/2924145_ljubimec_13_koi_moje_da_udari_djakpota_ot/?ref=rss


Промените през 2014 г. в Изборния кодекс, известен като закона на Мая Манолова, въведоха преференциалното гласуване. То обаче доведе до известния като феномена 15/15 случай, при който кандидати с определени номера събират неочаквано висок брой гласове, благодарение на съвпадението между номера на партията в интегралната бюлетина и номера на самия кандидат в партийната листа. Така те изпреварват поставените по-напред в листата, а понякога заемат и мястото в парламента.

Първият такъв...

Радарите за превишена скорост днес - 25 февруари, във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=344863

Служители на пътната полиция ще следят днес - 25 февруари, за превишена скорост във Варна , научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50ч.-08:50ч. бул. "Хр.Ботев-п.в.ул.Девня" изход 08:10ч.-08:50ч. гр.Варна Южен пътен възел /вход/ 09:30ч.

"Тя" на Пол Верховен получи "Сезар" за най-добър филм

//dariknews.bg/novini/liubopitno/tia-na-pol-verhoven-poluchi-sezar-za-naj-dobyr-film-2006149

Филмът "Тя" на холандския режисьор Пол Верховен получи "Сезар" за най-добър филм на церемонията по раздаването на френските филмови награди снощи в Париж, съобщи АФП.
 
Изпълнителката на главната роля в същия филм Изабел Юпер

Войната на Доналд Тръмп с медиите не стихва

//dariknews.bg/novini/sviat/vojnata-na-donald-trymp-s-mediite-ne-stihva-2006150

Белият дом отказа на няколко големи американски медии достъп до брифинг

САЩ отказа виза на пратеника на Пхенян

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-otkaza-viza-na-pratenika-na-phenian-2006151

Плановете за първия контакт между Северна Корея и САЩ откакто президентът Доналд Тръмп встъпи в длъжност бяха отменени, след като Държавният департамент отказа виза на пратеника на Пхенян, съобщава в днешния си брой в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Ройтерс.

Разгово

Режисьори осъдиха "климата на фанатизъм и национализъм" в САЩ и други страни

//dariknews.bg/novini/sviat/rezhisiori-osydiha-klimata-na-fanatizym-i-nacionalizym-v-sasht-i-drugi-strani-2006152

Режисьорите на петте номинирани за филмовите награди "Оскар" чуждоезични филми вчера осъдиха "климата на фанатизъм и национализъм", който според тях цари в САЩ и други страни, съобщи Ройтерс.

В съвместно изявление два дни преди церемонията по

Отец Зотик: Писмата за св. Серафим са уникална традиция

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6078270

Отец Зотик: Писмата за св. Серафим са уникална традиция В събота и неделя ще отбележим тържествено 1 г. от канонизацията на светеца, казва свещеникът от Руската църква - Отче, измина година от канонизирането за светец на архиепископ Серафим (Соболев), чийто гроб е в криптата на храма. Идват ли повече миряни да се поклонят пред него? - В България винаги е имало почит към св. Серафим.

25 февруари в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=344861

Събития 138 г. – Императорът на Римската империя Адриан осиновява Антонин Пий, обявявайки го за престолонаследник. 1204 г. – Папа Инокентий III изпраща в България кардинал Лъв, който да коронова за крал цар Калоян и да издигне като единствен православен Примас архиепископ Василий.

Къде да отиде бедният либерал?

http://pogled.info/svetoven/kade-da-otide-bedniyat-liberal.83083

/Поглед.инфо/ Много се писа за оставката на Майкъл Флин – съветник по националната сигурност на президента Тръмп. От истеричното "Тръмп предаде всички ни" до "дълбочинната държава показа на новия президент кой в същност е шефът." Спокойно. Всичко е в рамките на нормите и политическа традиция: старата команда с всички сили се старае да се задържи на власт, а новата метла иска да "пресуши Вашингтонското блато."

Прогноза за времето - 25 февруари

http://www.moreto.net/novini.php?n=344900

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, интензивни по южното крайбрежие. Сутринта вятърът все още ще е умерен до силен от югозапад, през деня ще се ориентира от северната четвърт, ще отслабне и с него температурите ще се понижават.

Благотворителна изложба-базар „Мартеницата-заедно да съхраним традицията” в МУ-Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/blagotvoritelna-izlozhba-bazar-martenicata-zaedno-da-syhranim-tradiciiata-v-mu-pleven-2006145

За поредна година по инициатива на студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към МУ-Плевен е разработен проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Инициативата насърчава креативността на лица и деца с увреждания, включвайки ги в творческия проце

Състезателите от Сапарева баня най- добри на ски бягането от Олимпийския фестивал в Осогово

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/systezatelite-ot-sapareva-bania-naj-dobri-na-ski-biaganeto-ot-olimpijskiia-festival-v-osogovo-2006146

Със ски-бяганията завърши петият Олимпийски младежки зимен фестивал в Осогово. Състезанията с „писалките“ се състояха по 2.5-километрово трасе със старт-финал на Фънзоната в Осогово. В него най-много награди спечелиха възпитаниците на треньора Райко Пенев от Сапарева баня, които оставиха съвсем мал

В Бразилия започнаха карнавалните веселия

//dariknews.bg/novini/liubopitno/v-braziliia-zapochnaha-karnavalnite-veseliia-2006147

По цяла Бразилия вчера започнаха пищните карнавални веселия, изпълнили улиците с хиляди местни и туристи, съобщиха световните агенции. Първите школи по самба дефилираха по улиците на Рио де Жанейро, хиляди празнуващи танцуваха в 32

Джордж Клуни получи почетна награда "Сезар" (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/dzhordzh-kluni-poluchi-pochetna-nagrada-sezar-snimki-2006148

Популярният американски актьор и режисьор Джордж Клуни получи почетен "Сезар" на 42-рата церемония по раздаването на престижните френски кинонагради в Париж, предаде АФП.
 
В словото си при получаването на приза Клуни призова за защита на своб

На 25 февруари рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6078074

На 25 февруари рожден ден иматГеорги Любенов, журналист, тв водещ Боян Радев, двукратен олимпийски шампион по класическа борба Проф. Виктор Чучков, композитор и пианист Иван Иванов, “Футболист на годината 2013” Йонко Попов, композитор и звукорежисьор Магдалена Христова, лекоатлетка Мария Стоянова, председател на СЕМ Д-р Николай Иванов,

Без голмайстора си, “Марек 1915” посреща обновения “Чепинец”

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/bez-golmajstora-si-marek-1915-posreshta-obnoveniia-chepinec-2006048

Голмайсторът на дупнишкия “Марек1915” в контролните срещи, Робертино Атанансов ще пропусне първия мач от пролетния полусезон в Трета Югозападна лига с “Чепинец”. Футболистът има да изтърпява наказание от 1 среща, заради натрупани 5 жълти картона. Проблеми пред треньорския тандем Светослав Георгиев-

Кампания за регистрация на домашните кучета в Сапарева баня

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/kampaniia-za-registraciia-na-domashnite-kucheta-v-sapareva-bania-2006141

Стартира кампания за регистриране на домашни любимци в община Сапарева баня. Граждани, които се грижат за безнадзорни и безстопанствени кучета, нападнали или ухапали човек подлежат на санкции.
Съгласно Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред и общественото имущество на територ

В селата Ресилово и Сапарево ще бъдат пресъздадени обичаите на Сирни заговезни

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/v-selata-resilovo-i-saparevo-shte-bydat-presyzdadeni-obichaite-na-sirni-zagovezni-2006103

За поредна година в селата Ресилово и Сапарево ще бъдат пресъздадени народните обичаи за Сирни заговезни.
      Празникът в село Сапарево ще започне от 18:00 ч. в неделя /26-ти февруари/ и ще се състои на детската площадка за игра, информира кметът на с. Сапарево Йордан Йорданов. За празника

95 работни места са заявени в Бюро по труда- Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/95-rabotni-mesta-sa-zaiaveniv-biuro-po-truda-kiustendil-2005922

95 работни места са заявени  на първичен трудов пазар през януари на територията на дирекция  “Бюро по труда”-  Кюстендил. От тях 94 работни места и по програми за заетост – 1 работно място.

 Най-много от заявените свободни работни места  са в преработващата промишленост, търговия, х

Парк "Рила" - най-големият в България и един от най-големите в Европа

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/park-rila-naj-golemiiat-v-bylgariia-i-edin-ot-naj-golemite-v-evropa-2006144

Националният парк "Рила" е най-големият национален парк в България и един от най-големите в Европа. Всички резервати на неговата територия и паркът като цяло са включени в Списъка на ООН на националните паркове и еквивалентните на тях резервати. Това заяви пред БТА директорът на ди

Ще подпише ли лекарският съюз рамковия договор за 2017-а

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shte-podpishe-li-lekarskiiat-syiuz-ramkoviia-dogovor-za-2017-a-2006142

Днес Българският лекарски съюз решава дали ще подпише Национален рамков договор в здравеопазването. Това се очаква да се случи на събор на съсловието, който ще се проведе в столицата.

Лекарите да се вслушат в разума си и да не се подвеждат от провока

Семейство се бори за живота на 5-месечната си дъщеря

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/semejstvo-se-bori-za-zhivota-na-5-mesechnata-si-dyshteria-2006134

Семейство се бори за живота на 5-месечната си дъщеря, а в страната ни не се предлага адекватно лечение. Диагнозата на малката Александрина е детска спинална мускулна атрофия, I тип. Става дума за автозомно-рецесивното генетично заболяване, което засяга пред

„Гугъл“ ще бори онлайн троловете с изкуствен интелект

//dariknews.bg/novini/sviat/gugyl-shte-bori-onlajn-trolovete-s-izkustven-intelekt-2006136

„Гугъл“ съобщи, че ще започне да предоставя на медийни организации програма с изкуствен интелект, която да помага за премахването на коментари на тролове от техни сайтове.

Програмата ще има за цел да помага на редактори, опитващи се да овладеят разпа

Цветан Цветанов представи листата на ГЕРБ за Великотърновски многомандатен район

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/cvetan-cvetanov-predstavi-listata-na-gerb-za-velikotyrnovski-mnogomandaten-rajon-2006128

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и водач на листата на партията във  Великотърновски многомандатен район  представи кандидат-депутатската  листа.  16 са имената в нея, а  сред тях  има лекари, бизнесмени, университетски преподаватели, спортисти и общественици.

„Много от

Защо пластичните хирурзи трябва да могат да казват „не”?

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/zashto-plastichnite-hirurzi-triabva-da-mogat-da-kazvat-ne-2006135

Пластичните хирурзи трябва да могат да казват „не” за някои естетически операции, каза в ефира на Дарик един от най-добрите лицево-челюстни хирурзи в България д-р Радослав Славчев. По негови думи има една категория хора, чиито изисквания са толкова странни,

Понижаване на температурите, възможни са превалявания

//dariknews.bg/regioni/shumen/ponizhavane-na-temperaturite-vyzmozhni-sa-prevaliavaniia-2006120

Сутрешните температури ще са предимно между 5° и 10°, в югоизточните райони – до 12-13°. През деня от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт. Първоначално в Дунавската равнина, с умерен до силен север-северозападен вятър ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи

Четирима нови актьори идват във Враца

//dariknews.bg/regioni/vraca/chetirima-novi-aktiori-idvat-vyv-vraca-2006059

Врачанският Драматично-куклен театър ще обогати своя творчески екип с четирима нови актьори. Заедно с тях ще дойде и един сценичен работник. Новината съобщи Маргарита Ангелова, директор на Бюрото по труда във Враца. Петимата ще бъдат назначени по програма “Мелпомена”.

Младите попълне

Инженер от кулата “Снежанка” иска пенсия на 58 г. - работил на 60 см по-високо от 2000 м

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6078107

Инженер от кулата “Снежанка” иска пенсия на 58 г. - работил на 60 см по-високо от 2000 м- Атанас Поппалов ще съди държавата      - Ако не ме признаят за височинник, ще се трудя още 7 г. и ще вземам 200 лева по-малко, казва мъжът от Смолян "Може да са 60 см над описаните в закона 2000 метра, но са факт. Настоявам за справедливост. Искам да ме пенсионират на 58 г. при втора категория труд”, казва инж. Атанас Поппалов от Смолян.

Благо: Брат ми беше 5 дни в кома, видях майка си да се моли и се обърнах към вярата

https://www.24chasa.bg/sport/article/6078191

Благо: Брат ми беше 5 дни в кома, видях майка си да се моли и се обърнах към вяратаАз съм много грешен човек. Татуировките са мръсотия върху тялото, разкайва се футболистът Бившият футболен национал Благой Георгиев даде много откровено интервю за руското издание “Спорта День за Днем”. Пред Фатима Гами 35-годишният халф говори в турския курорт Белек, където е на лагер с “Оренбург”,

Иля Велчев: Орисникът ми Т. Ж. се навел над мене и казал: Ей, внимавай!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6075216

Иля Велчев: Орисникът ми Т. Ж. се навел над мене и казал: Ей, внимавай!С Иля Велчев -  поет, писател, кинорежисьор, разговаря Пенчо Ковачев: Тодор Живков използва сериала “Завръщане от Рим”, за да свали от власт баща ми и разчисти място за дъщеря си Людмила На 27 февруари Иля Велчев навършва 120 години: 50 - творчество и 70 - юбилей. Той е режисьор на 9 филма, сценарист - на 5, автор на 26 книги с поезия и проза.

Варуфакис: „ЕС е особено добър в лошите работи”

http://pogled.info/svetoven/evropa/varufakis-es-e-osobeno-dobar-v-loshite-raboti.83081

/Поглед.инфо/ Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис определя мерките на ЕС за решаване на кризата в Гърция като „ужасни”. Такъв бе неговият коментар точно след като Гърция се съгласи на нови реформи, чиято цел е тя да получи нови заеми при по-изгодни условия.

Льо Пен увеличава преднината си в проучванията за френските избори

http://pogled.info/svetoven/evropa/lo-pen-uvelichava-predninata-si-v-prouchvaniyata-za-frenskite-izbori.83082

/Поглед.инфо/ Лидерът на Националния фронт, Марин Льо Пен, е увеличила преднината си в проучванията за президентските избори във Франция и заема позиция, която би й донесла победа на първия тур.

Биткойн – микроб от лабораториите на цифровите революционери

http://pogled.info/svetoven/bitkoin-mikrob-ot-laboratoriite-na-tsifrovite-revolyutsioneri.83080

/Поглед.инфо/ За биткоина (Bitcoin) - разновидност на цифрови или виртуални пари - днес се говори и пише повече отколкото за творчеството на Шекспир, Достоевски и Толстой взети заедно. Биткоинът е вид микроб в света на парите, не можеш да го видиш във всеки микроскоп. Във финансовия свят има много други "микроби" като биткоин, които се наричат криптовалути (КВ).

Хороскоп за 25 февруари-3 март

http://offnews.bg/news/n_1/n_645140.html

{"oven":"Това 7-дневие е хубаво, но не твърде леко. При група Овни се очертават пътища и работа с нова информация и хора, чак до сряда ударението ще падне върху балансиране на интереси. Може да се наложи да променяте приоритети, да бързате за съвсем ненадейни задачи, но ще се справите добре. Важно е и да намирате нужното време за общуване с близки и познати – на Сирни Заговезни да простите грешки, за Баба Марта да радвате всеки със сърдечно пожелание. Влюбените често търсят уединение, но до петък се редят купони, компании... \r\n","telec":"За вас се очертават условия за хубави делови и лични промени, дано да сте обмислили внимателно начинания, с които се заемате. В сряда ще имате и нова възможност пак да огледате плана си, да актуализирате нещата. Но Телците да не прибързват с практически стъпки, а и да не приказват много за намеренията си – понеделник ще подскаже, че за някои идеи е рано, важни са по-устойчиво темпо, баланс на разни интереси. В петък се вижте с роднини и съюзници, обсъдете темата. Свободните сърца излъчват голям чар, но от връзки са далече.","bliznaci":"Следващите 7 дни са уморителни за вас, не е лошо да намалите темпото, а и емоциите, ако нещата не тръгват точно по плана ви. Близнаците да уточняват начинания и партньорски отношения до края на февруари, после работата ще е повече, а и поводите за спорове. Дискретно изглаждайте противоречията, ще получавате и подкрепа от влиятелни личности, от шефове. Но и преценявайте колко давате, не бива да поемате всяка чужда грижа за своя. В любовта някои приключват изчерпана връзка, уверени са, че заслужават по-голямо разбиране.","rak":"До началото на март е редно да се пазите от спорове по делови и лични въпроси. Доста Раци вярно са преценили кои близки, колеги и познати ги търсят за сериозна работа, кои залитат по далавери. За второто ви няма, но на Сирница би трябвало от сърце да сте простили и куп стари грешки, и лични несъвършенства. Ще се справите със своите професионални трудности, ала вероятно с помощ на влиятелен човек – съвети и услуги сега се оказват много нужни. И в любовта се забравят огорчения, готови сте да започнете на чисто.","luv":"До Баба Марта при вас се трупат делови и лични грижи, вие обаче ще давате предимство на вторите, гледате да помогнете и на близки в работа, за финанси. Лъвовете да се съсредоточат в своите задачи, не са леки, иска се балансиране между разни интереси и хора. Заредете се с търпение, когато някой не ви допада, а и с бдителност, четвъртък и петък обещават ровене из информация, преговори, запознанства, но и риск от щети. Не се претоварвайте физически и емоционално, повече общуване и разнообразни дейности ще ви ободряват сега.","deva":"Много динамично 7-дневие, а и вие се чувствате пълни с енергия и идеи, пък и доста нетърпеливи. По-добре Девите да се овладеят, до края на февруари да обърнат голямо внимание на родата и лични грижи. Можете да натриете носа на стари опоненти, да налагате волята си при начинания и пр., но защо, нали на Сирница си прощавате старите грешки с околните и обещавате да делите своя успех с най-близките... Ако сте малко по-сдържани и аналитични, по-точно ще преценявате кандидати за партньорство, в началото на март изяснявате темата.","vezni":"До края на февруари пред вас се очертават сериозни делови и лични пречки, нерядко и разочарования от близки. Везните да не се стъписват, с търпение и такт да решават проблемите, а и да прощават на хората, които им причиняват тези тревоги сега. В редица случаи ще търсите посредничество от приятели, роднини, трябва и да балансирате различни интереси. Баба Марта носи нови делови възможности, бъдете по-гъвкави при избора и реализацията на идеи, другите да не се чувстват изоставени. Петък е за празнуване с най-обичаните.","scorpion":"Последните дни на февруари ви изправят пред куп делови и лични проблеми, напрежението няма да е малко. За късмет на Скорпионите, намират се хора, които ще ги посъветват или ще им открият нови професионални посоки., ще се окажат доста перспективни. Ако нещо в личен план не ви удовлетворява, имате време и енергия да възродите старите емоции във връзка, да освежите общуването с добри познати и роднини. Март ще започне с куп задачи, и да не са най-престижни, в бъдеще ще ви изведат на печеливша и стабилна позиция.\r\n","strelec":"Трудно 7-дневие, бъдете нащрек за пречки и спорове, най-неприятни ще са с близки. Стрелците май са свикнали с напрежението в работата, а и в общуване с познати и роднини, но така може да изпуснат момент да защитят интересите си, не е редно. Не сте били безгрешни и вие, понамалете темпото и амбициите за изява и печалби, подбирайте най-внимателно сътрудниците и поне до Баба Марта не се изтъквайте в екипи, не налагайте мнение. В четвъртък ще ви мъчи зависимост от волята на близки, в петък улавяте интриги вместо отзивчивост...\r\n","kozirog":"Периодът ви носи промени, в повечето случаи обмисляни отдавна и желани. В началото на март Козирозите са завидно търпеливи, ще бъдат и толерантни, за да не предизвикват противопоставяне с близки и познати за по-деликатните въпроси. Мнозина занапред ще поставят по-големи изисквания към връзката си, хубавото е, че не притискат избраника си да ги следва. Но колкото и да се съобразявате с чуждото мнение, и вторник, и петък показват, че гоните високи цели и професионални позиции, а някои получават и по-силно покровителство.","vodolei":"За вас 7-дневието е тежко, но трябва да се каже: и вие гоните големи планове за изява и печалби. До края на февруари Водолеите да изяснят отношенията си с партньори в бизнеса и личната сфера, някои са нерешителни, други пък са склонни към авантюри. Нито делови, нито любовни обещават трайни успехи, така че не рискувайте. Още повече че част от знака сега могат да направят дълго протакана стъпка към съжителство и брак и това не бива пак да минава на втори план, понеже след професионалните грижи блясват и добри шансове.","ribi":"Тези 7 дни ви носят шансове за изява и печалби, от вас си зависи кои и как ще оползотворите. Доста Риби са готови да действат самостоятелно, изглежда им по-лесно да вземат решения, да упорстват по идеи. И така е, и не е така – по Сирница подценявате куп пречки, а от понеделник новите условия подтикват към епизодични или дълготрайни обединения. Анализирайте резултатите, а и неясните ситуации без бързане. След Баба Марта някои ще направят промени в партньорствата си, има хора, които не са реалисти, други само си приказват..."}

Свръхдоза живак за Георги Димитров

https://www.24chasa.bg/novini/article/6076133

Свръхдоза живак за Георги  ДимитровКак бе разбулена една научна мистерия и слуховете за отравянето на Георги Димитров станаха истина Имам съмнения, че Георги Димитров е отровен. За съжаление, нямам нито време, нито средства да подкрепя съмненията си с факти. Но ако някой се заеме със сериозно изследване, истината може да излезе на бял свят.” Гласът на доц.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване