Двама души загинаха след сблъсък на кола с каруца

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dvama-dushi-zaginaha-sled-sblysyk-na-kola-s-karuca-2007864

Двама души загинаха, а трети е с тежки наранявания, след като кола е блъснала каруца край Търговищкото село Пробуда. Инцидентът е станал малко около 20 часа снощи. По непотвърдена информация, жители на Пробуда са се връщали с каруца от провелите се край близкото се

Филип Киркоров пее химна на световното, текстът е на руски милиардер (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6093224

На стадион "Фищ" в Сочи при уж пълна секретност е бил заснет клип към химна на световното по футбол, твърди руската информационна агенция "Молния Спорт". Песента се изпълнява от руския певеч от българско-арменски произход Филих Киркоров, а режисьор е основателят на група "Земляне" ("Земля в илюминаторе") Владимир Кисельов,

Започналото заоблачаване ще обхване цялата страна, температурите остават пролетни

http://www.cross.bg/oblachnostta-dyha-vyatur-1536557.html

/КРОСС/ Започналото от запад увеличение на облачността, предимно средна и висока, ще продължи и до края на деня ще обхване страната. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по-ниски - по крайбрежието на морето, където ще бъде мъгливо: 6-10°. Над Черноморието преди пладне ще има мъгла или ниска облачност. След обяд облачността, предимно средна и висока, и там ще се увеличи, а мъглата ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 6-10°. Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 3°.  

Георги Милков с поздрав от Коста Рика за 3 март

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6093213

Георги Милков с поздрав от Коста Рика за 3 март"Да живее България! Може и на повече от три морета. Да се броят и двата океана на Коста Рика!", пише журналистът пътешественик от "24 часа". И публикува своя снимка с националния ни трибагреник, направена на централния пазар в Сан Хосе в Коста

Защо астроном да не ремонтира велосипеди

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277606_%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE+%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC+%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4

 Да въртиш педалите на любимото си колело в снега не е куриоз, а най-стабилното придвижване през зимата. Дори много по-безопасно, отколкото да ситниш в преспите. Даже в такава люта и продължителна зима, като тазгодишната. Това обяснява всепризнатият майстор на велосипеди в Шумен Станимир Стоянов (28 г.), или Стамбата, както го знаят почитателите му. “Много хора може и да не вярват, че велосипедът вози сигурно на сняг и лед, но сигурно не знаят някои тънкости”, казва той и обяснява, че през 2017 г. имал само един ден без колело. И веднага издава, че е добре да се изпуснат леко гумите. При понижено налягане имат по-добро сцепление. Важна е и техниката на каране.

За любимите двуколесни возила Стамбата може да говори с часове, макар че е астроном по образование, а след висшето добавил и магистратура по медицинска физика. Не станал звездоброец, и то не защото спецовете в обсерваториите у нас са нископлатени, а защото докато вземал изпит след изпит, усетил, че голямото му призвание е… да връща на шосето стари колелета. “Просто се приземих от небето на земята”, смее се той. И изобщо не съжалява, че голямото му хоби вече се е прeвърнало в препитание. Напомня, че има такава приказка – “работи си хобито и няма да ти се налага да работиш цял живот”.

За да направи решаващата стъпка, много му помогнали приятелите от велоклуб “Илчов баир”. Все настоявали, че трябва да отвори свое ателие. От ден на ден пък гаражът, в който ги посрещал и “лекувал” велосипедите им, отеснявал. Така преди година и половина си направил подарък собствена фирма, а дома за шуменските веломаниаци кръстил “При Стамбата”.

Там и сега е пълно с посетители, които доказват максимата, че зимата не е пречка да се придвижваш с колело. “Аз и при минус 27 градуса съм карал преди две-три години. Само трябва да се облечеш по-здраво”, обяснява заклетият колоездач Галин Кръстев, който задължително пие първото си кафе за деня при Стамбата и поема по баирите. Не отрича и колите, защото самият той два пъти седмично пътува чак до селата на община Върбица, за да зарежда медиците им с лекарства. Би го правил и с колело, но товарът е голям.

На въпроса какви са предимствата на колоезденето, буквално е трудно да се вземе думата от двамата веломаниаци. “Първо, е голямо удоволствие. Второ, винаги ни е топло, зимата се сгряваш при движението и освен това не мръзнеш по автоспирки като другите хора. Може понякога да вали дъжд, но с едно водоустойчиво горнище се справяш. Колелото не иска бензин, не ти бърка в джоба. “Бензинът” е една-две вафли за енергия”, обяснява Станимир. Разбира се, не на последно място е, че колелото не замърсява въздуха, който и без друго зимата е задръстен от печките на твърдо гориво.

При такива предимства изобщо не е чудна констатацията на Стамбата, че велосипедистите в Шумен се множат, а възрастта им скача. Самият той често е в тандем с 84-годишния айкидист Стефан. Затова и все повече хора му носят колелета за ремонт, а най-много се радва на старите, които са огромно предизвикателство. Голямата му гордост си остава велосипед “Диамант” от 1963 г. от времето на ГДР. Бизнесменът Атанас Занков го донесъл ръждив до неузнаваемост и със сума липсващи части. Обяснимо – спасил го от купа сено в плевнята на селска къща и буквално се влюбил. Започнало ентусиазирано издирване на части по битаци, форуми и сайтове за продажби. И двамата не се спрели, докато велосипедът не заблестял във вида, в който е бил преди половин век. Къде е сега шосейното колело за асфалт? Поставено е като картина на стената над секция от притежателя си, обяснява Стамбата.

Самият той имал същата коледна украса в ателието – окачил за радост на посетителите бутиковия белгийски “Влерик” от началото на 90-те години. Уникалното колело явно е било сглобявано по поръчка за дама, защото е с много малка рамка и Станимир рядко го кара.

Има си още три парадни колелета, които изкарва само на празник, както се казва. Заклет почитател е на изпипаните италиански марки и ревниво пази “Франческо Мозер”. Изкарва го само лятото за кратки разходки в Шумен или най-много до Морската градина във Варна. От нулата е възстановил и почти 40-годишно “Фаусто Копи”. Марката е пак по името на известен италиански състезател от 50-те години на миналия век. Астрономът велосипедист го купил от приятел, лъскал го и го пребоядисал с оригинална ретробоя, набавил и части от годината на производство – 1978. Возилото тежи само 8,8 кг, което за онова време си е истинско постижение на производителя. Сега среща подобни модели в чужди сайтове с цена към 3000 лв., но своето не би продал.

Всъщност, такова колело се равнява по екстри и удобство на кола за 200 бона, намесва се Кръстев. Стамбата се съгласява с уговорки и казва, че най-странни са му шофьорите на скъпи коли, които отсичат “аз за колело, повече от 100 лв. не давам”. После като им попадне някое за 1000 лв. и се качат на него, цъкат с език – “ами то самo върви”. Така е, има колелета часовници. И те търпят настройки на професионалния стенд в работилницата. Ако на някого не му е удобна седалка или кормило, всичко може да се регулира, да се промени градусът, обяснява търпеливо Стамбата. Освен че е такъв по характер, тренировките по айкидо също са го ошлайфали да приема всеки каприз.

Ежедневното му колело е планински велосипед, удобен за Шумен – все пак в града има само две велосипедни алеи и препятствията са доста. Иначе през уикендите се качва на австрийския “Пух Мистрал”. За завиждане е – рамката е лъскава, никелирана, всеки елемент е ръчно полиран.

Майсторът на велосипеди участва и в състезания и последното му най-голямо препятствие било “Рила 2016”. Трасето било над 15 км изкачване по високопланински път със среден наклон 13%. Стартирали от 860 метра надморска височина, а финиширали след язовир “Калин”, който е с най-голяма надморска височина на Балканите – 2394 м. В генералното класиране шуменецът бил 38-и с време 2 ч 13 минути.

С приятели миналото лято изминали над 170 км до Балчик за 9 часа. Категоричен е, че велосипедът е най-добрата и най-евтина инвестиция. Купува се веднъж и после единствената поддръжка е да помпиш гумите и да ги сменяш през 3 години. Освен това за колоезденето няма фактор старост – има желание. Даже килограмите не са важни, а с велосипеда може успешно да се намалят. Остава човек да преглътне някои шофьори по пътищата, които не толерират колоездачите. В чужбина е по-различно, но астрономът, отдаден на велосипедите, не мисли за там. Философията му по болната тема е: “Има хора, които не знаят какво точно искат и отиват да го търсят навън”.

Откриха жив пилота на разбилия се на сирийско-турската граница МиГ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277605_%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2+%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D1%81%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%

 Изтребителят, който се разби на сирийско-турската граница, е сирийски. Пилотът му е бил намерен ранен от турски спасители, пишат турските медии. Той е открит след деветчасово издирване и е хоспитализиран, съобщи Анадолската агенция, като се позова на валията на провинция Хатай. Вчера беше съобщено, че самолетът е МиГ-23, вероятно на сирийските военновъздушни сили. Днес медиите пишат за МиГ-21. Машината се разби от турската страна на границата.

Турският премиер Бинали Йълдъръм обяви, че се провежда операция за издирването на пилота, който е възможно да е паднал от турската страна на границата. Йълдъръм посочи, че причините за разбиването на самолета не са ясни, но той може да се дължи на лошите атмосферни условия. Не е имало нарушение на турското въздушно пространство и турските въоръжени сили не са се намесвали, съобщиха властите. Говорителят на опозиционната бунтовническа групировка „Ахрар аш Шам“ Ахмед Караали заяви пред Анадолската агенция, че бунтовниците са свалили самолета, защото бомбардирал района край сирийския град Идлиб. Турската агенция Доган, съобщава, че по нейни данни изтребителят може да е бил уцелен с картечница от бунтовниците в района на населения пункт Маарат Мирин, на 10 км от границата с Турция.

Според Сирийския центъра за наблюдение на човешките права обаче не е ясно дали самолетът се е разбил заради технически проблем или е бил свален. Вчера спасителите откриха елементи от корпуса на самолета в турската провинция Хатай, но кабината беше празна.

Генов: Борисов се държи като самодържец и обещава пари, сякаш от свое име

http://www.cross.bg/genov-radev-otvurna-1536556.html

/КРОСС/ „Борисов се държи като самодържец и обещава пари, сякаш от свое име". Това коментира пред Канал 3 Манол Генов от БСП. Валентин Радев от ГЕРБ пък отвърна, че БСП се стремят към властта, защото искат да докарат държавата до фалит. "Не плашете хората с това. Има един ден, Хелоуин, тогава измислете нещо, с което да плашите", отвърна Манол Генов. Радев отвърна, че наследниците на депутатите от БСП учат на Запад и затова са запознати с традициите там. Темата за пенсиите се оказа една от най-оспорваните между двамата бивши депутати от БСП и ГЕРБ. Манол Генов критикува ГЕРБ, че не са направили нищо, за да може възрастните хора да получават енергийна помощ и да живеят достойно с ниските си пенсии. Междувременно, от БСП са убедени, че инвалидните пенсии трябва да бъдат преразгледани. Радев критикува опонента си, че нямат ясна концепция за пенсиите: "Увеличавате пенсии на всички, изравнявате неравенства, какво правите всъщност?". "Увеличаваме всички, старите с 20 процента, а с новите искаме просто да съберем ножицата.", отвърна Генов. "Вие искате, а ние знаем как да го направим", категоричен бе Валентин Радев. "Вие знаехте и как да харчите и парите за санирането, но ги похарчихте авансово", коментира още Манол Генов.    

Спират движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътища

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277604_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+12+%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D

 Oт 14.00 до 20.00 часа, се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:
-автомагистралите;
-път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;
-път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;
-път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
-път I-5 Русе – Велико Търново;
-път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
-път I-9 Варна – Бургас;
-път II-18 Околовръстен път на град София;
-път II-99 Бургас – Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая днес от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция „Петрол“/. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 – от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ „Хемус“ /Витинска река/ до км 204+200 – обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ на АМ „Хемус“ и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2017 г. в приложения линк – http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-republikanskata-ptna-mrezha-za-oficialni-praznici-i-pochivni-dni-za-2017-g/.

Каракачанов предлага програмно правителство след вота

http://offnews.bg/news/n_1/n_648893.html

Българските политици трябва да седнат на една маса и да се разберат за няколко приоритета, които са важни за хората. Какъв е проблемът да се направи програмно правителство? Патриотите ще бъдат тази политическа сила в парламента, без която не може да има мнозинство.  Това заяви Красимир Каракачанов в предаването "Код избори" по Нова тв. Сигурен съм, че в централите на БСП и ГЕРБ вече са подредили кабинети, без да питат, допълни той.  Българският националист би трябвало да следва Левски, не Хитлер, да слуша рапсодия "Вардар", а не Валкириите на Вагнер. Да познава историята, обясни Каракачанов.  През 2009 г., когато ВМРО загуби изборите, имахме много труден конгрес, казахме си тежки думи с колегите, мислех, да си тръгна, но реших, че искам реванш. И през 2014 г. реваншът дойде, заяви лидерът на ВМРО.  За включването на Атака в Патриотичния съюз Каракачанов обясни, че Волен Сидеров е платил за изцепките си в НАТФИЗ и клекшопа на "Раковски".  На въпрос, ако трябва да остане на самотен остров кого ще предпочете - Бойко Борисов или Корнелия Нинова, Каракачанов отговори, че ако ще стои 17 години като Робинзон Крузо, не иска мъжка компания. 

Къде, какво в страната

http://www.cross.bg/chasa-zala-provede-1536555.html

/КРОСС/ ***София. От 09.00 и 14.00 часа ще се проведат първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия (в Университета за национално и световно стопанство: по български език и литература и по география на България. ***София. От 09.30 часа, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски", Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Св Василиева Литургия за Неделя Православна. ***София. От 18.00 часа, в храм „Света София", смесеният хор на Българското национално радио ще изнесе концерт. ***София. От 19.00 часа, в зала „България" - бароковият специалист Патрик Ертън ще представи музиката на Телеман - един от най-интересните и интригуващи композитори на бароковата епоха. ***Бургас.От 11.00 часа на мястото на „Славейковото пазарче" ще се рповеде традиционния Фермерски пазар. ***Бургас.От 12.30 часа футболен клуб "Нефтохимик" гостува на "Славия" в 23 кръг от Първа професионална лига. ***Горна Оряховица. От 09.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" продължава Силов трибой - ДЛОШ за мъже, жени, ветерани, под домакинството на СКСТ „Локомотив Олимп". ***Добрич. От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе неделен куклен спектакъл „Хитър Петър". ***Пловдив. В 11

Победа в Стара Загора отново ще изстреля „Морето“ в четворката

http://www.moreto.net/novini.php?n=345526

Победа в Стара Загора днес ще изстреля отново тима на „Черно море“ на 4-о място във временното класиране. Варненци, които в момента се намират на 6-о място, гостуват днес в 15 часа на „Верея“ в среща от 23-ия кръг на Първа професионална лига.

Що за патриот сте?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277603_%D0%A9%D0%BE+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82+%D1%81%D1%82%D0%B5%3F

 Овен

Терорист с къс фитил

Има един израз – “на ползу роду”. То е ясно, че не ви е ясен. За вас ползата може да бъде само тясно свързана с вашата личност, а “роду” засяга най-близките членове на семейството ви. Но пък сте всеизвестни барутлии и не знаете що е страх. Възпламените ли се по някакъв въпрос, се борите лъвски. Убедени в правотата си, сте в състояние да премажете всичко, което има глупостта да стои на пътя ви. И понеже рядко си давате време да премислите действията си, често се оказва, че се борите за погрешната кауза.
Не сте патриот, а терорист.

Телец

Хайдутин, майко, бунтовник

Защо в хороскопите ви клеветят, че сте лениви и най-вече обичате да хапнете, да пийнете и да полегнете на меки възглавници? Твърде едностранчиво е това описание. Вие сте също така смели, самоотвержени и жертвоготовни. В състояние сте да поведете цяла чета хайдути срещу народните потисници. Потомци сте на Хаджи Димитър и Стефан Караджа – най-малкото в зодиакално отношение. Двамата герои са почти астрални близнаци. Рождената дата на Хаджи Димитър е 10 май 1840, а на Стефан Каражда – 11-и. В този смисъл сте патриоти в най-чист вид.

Близнаци

Козлодуйски бряг, бум!

Не е типично за Близнак да се хвърли да участва в масовката. Митингите и барикадите са обида срещу интелекта му. Близнакът знае, че в книгата “Еклесиаст” пише: Nihil novi sub sole. Няма нищо ново под слънцето и всеки режим ще падне само за да дойде на негово място друг. Все пак като назрее историческият момент, и той се включва в борбата, както е постъпил навремето Никола Обретенов. Той слязъл от кораба “Радецки”, целунал родната земя на козлодуйския бряг, заклел се да даде кръвта си за България и накрая доживял до 90-годишна възраст.

Рак

Апостолът на свободата

Под този знак са родени най-много български герои. Сред тях са Васил Левски, Васил Априлов, Бачо Киро. Очевидно е, че Раците са хора, които не търпят несправедливост и потисничество. Пример в това отношение е и Димитър Пешев – човекът, отговорен за спасяването на българските евреи. Патриотът на бойното поле на словото Иван Вазов също е Рак. За Раците семейството се простира отвъд стените на дома им и в по-широк смисъл обхваща родния квартал, град и така ч-а-ак до границите на родината. А в името на рода Ракът е готов да жертва и живота си.

Лъв

Политик и просветител

От огнените знаци се очаква да са най-свирепите борци за свобода и справедливост. Статистиката обаче показва друго. Стрел­ците, Овните и Лъвовете са зодии, от които има най-малко революционери и борци за свобода. Не може да се каже, че Лъвовете са страхливи или не са патриоти. По-скоро в суетата си не могат да преглътнат мисълта че ако ги убият, ще се превърнат в грозен труп. Затова и предпочитат да се борят за родината на други фронтове. Така че под този знак са родени не хайдути, а интелектуалци и политици като Стоян Заимов и Васил Кънчов.

Дева

Хвърковат четник

Девите дават вид на кротки, възпитани и сдържани хора. А по душа са некъпани хайдути, готови да колят и бесят за спасението на родината. За една Дева най-голямата патриотична саможертва се състои именно в това да се примири с липсата на чиста и топла баня. Но в името на добрата кауза са в състояние да преглътнат собственото си неудобство. Кой не знае за Хвърковатата чета на Бенковски (21 септември 1843)? За бореца за църковна независимост Иларион Макариополски (6 септември 1812) и учителя на Каблешков – Йоаким Груев (9 септември 1828).

Везни

Наляво ли, надясно ли

Представяте ли си четник, който не е сигурен накъде да поеме? Днес ли да тръгне или утре? Защо изобщо да влиза в боя? Не, не и не! Везните не обичат ексцесии, битки, мръсотия, кървища. Те са хора на хармонията и красотата. Което не означава, че сред Везните няма патриоти. Обичат си родината, но във всичко трябва да има мярка. Ето например участникът в църковно-националната борба Сава Филаретов (20 октомври 1825) не е влизал в ръкопашен бой. Не е спал по шубраците и когато османските власти нещо го нарочили, побързал да се спаси в Русия.

Скорпион

Голям мустак, развят байрак

Не е имало турчин, който да не потръпва от ужас пред огромния мустак на Панайот Хитов (11 ноември 1830). Скорпион е бил и първият български режисьор, автор на “Криворазбраната цивилизация” Добри Войников (22 ноември 1833). Поетът, фолклорист и политик Петко Р. Славейков, който редактира първия превод на Библията, е роден на 17 ноември 1821. Видно е, че не липсват патриоти Скорпиони в историята ни, и това е напълно обяснимо. В борбата за свобода и справедливост хората, родени под този знак, стават свирепи, жестоки и пламенни екстремисти.

Стрелец

Идиот по барикадите

Вий сте от тез патриоти, дето ги смятат за идиоти. Заплашвали ли са ви със смърт непознати скинари във фейсбук? Видели са ви на снимка по протестите! Стрелецът е знак неразумен, готов да се хвърли да защитава всяка кауза. Не го дразни толкова окаяното състояние на родината, колкото чувството му, че справедливостта е била накърнена. Затова и се бори за всичко – за емигрантите, против емигрантите, за правата на евроселяните да варят ракия и на уличните котки да се катерят по дърветата. В историята Стрелците са най-вече в редиците на безименните жертви.

Козирог

Аз може млад да загина

“Но кажи какво да правя, кат’ си ме, майко, родила със сърце мъжко, юнашко…”, нарежда лирическият герой на Христо Ботев (роден на 6 януари 1848). Както е известно, Ботевото сърце не изтрая да гледа турчин, че бесней над бащино му огнище, с което си осигури ранна гибел и почетно място в националната памет. Апостолът на Априлското въстание Тодор Каблешков и Григор Пърличев, първият преводач на “Илиада”, са също родени под знака на Козирога. Не само мъжете от този знак са героични. Козирог е била и единствената жена героиня – Райна Княгиня (18 януари 1856).

Водолей

Злочеста Кръстана

Водолеят се вълнува от съдбата на планетата, човечеството и народа си. Като обществено осъзнат индивид е готов да се бори за справедливостта и в случай че много се налага, да принесе в жертва живота си. Водолей е министър-председателят с желязна ръка Стефан Стамболов (12 февруари 1854), авторът на трогателни шедьоври като “Изгубена Станка” и “Злочеста Кръстана” Илия Блъсков (9 февруари 1839) и апостолът на въстанието в Панагюрище Панайот Волов (23 януари 1850). Волов е жертва на предателство. Ранен, той се хвърля да преплува Янтра и се удавя.

Риби

Писател и светец

Рибите в историята се борят за народа си по-скоро с перо, отколкото с меч. Езиковедът, фолклорист, писател и общественик Найден Геров (23 февруари 1823) е създател на едно от първите класни училища в България. Друг колос на българщината – Софроний Врачански (11 март 1739), също е представител на най-мечтателния знак. През 1765 г. прави първия препис на “История славянобългарска”, а “Житие и страдания грешнаго Софрония” (1840) е най-ранната автобиография, писана на български. Поп Стойко Владиславов, както е известен още, е канонизиран за светец.

АПИ: Oт 14 до 20 часа се спират камионите по най-натоваренитe пътища

https://www.24chasa.bg/novini/article/6093210

АПИ: Oт 14 до 20 часа се спират камионите по най-натоваренитe пътищаOт 14.00 до 20.00 часа, се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.

Започва голямото прибиране, къде ще има тапи

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/zapochva-goliamoto-pribirane-kyde-shte-ima-tapi-6066232

Най-интензивен трафик в днешния ден се очаква по магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”, както и по първокласния път София-Кулата

Новата „мюсюлманска забрана“ на Доналд Тръмп вероятно ще бъде подписана в понеделник

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277602_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%E2%80%9E%D0%BC%D1%8E%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%E2%80%9C+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%

 Държавният глава на Съединените американски щати Доналд Тръмп вероятно ще издаде в понеделник нова забрана, която ще възпрепятства влизането в страната на граждани от седем държави с преобладаващо мюсюлманско население, пише изданието The Washington Post, като се позовава на източници от правителствените кръгове. 
Предполага се, че новата заповед ще бъде преработена версия на предходната, която президентът на САЩ подписа през януари - и след това бе спряна в съда. Тръмп оправда налагането на мярката с необходимостта от защита на американците от тероризма.


Превод и редакция: Тереза Герова

В 28 щата на Америка се провеждат митинги в подкрепа на Тръмп

https://www.actualno.com/america/v-28-shtata-na-amerika-se-provejdat-mitingi-v-podkrepa-na-trymp-news_597383.html

Десетки митинги и шествия в подкрепа на президента Доналд Тръмп се провеждат в САЩ. Според местните медии привърженици на президента са излязли по улиците на редица градове в 28 щата на страната. В Ню Йорк няколко десетки души се събраха пред небостъргача „Тръмп тауър" (T

Лондон очаква да се раздели с Евросъюза без да си плати сметката по развода

http://econ.bg/Новини/Лондон-очаква-да-се-раздели-с-Евросъюза-без-да-си-плати-сметката-по-развода_l.a_i.738357_at.1.html

Великобритания може да напусне ЕС, без да плаща "сметка по развода" в размер на 60 млрд. евро, за която се твърди, че е искана от Брюксел, заяви...

„Шел“ и „Ени“ са изправени пред обвинения за корупция във връзка с нигерийската сделка

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277601_%E2%80%9E%D0%A8%D0%B5%D0%BB%E2%80%9C+%D0%B8+%E2%80%9E%D0%95%D0%BD%D0%B8%E2%80%9C+%D1%81%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4+%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B

 Англо-нидерландската компания „Шел“ и италианската „Ени“ са обвинени в корупция във връзка със сделката на стойност 1,3 млрд. долара за придобиване на огромен блок за сондиране за петрол край бреговете на Нигерия, съобщава британският вестник The Times.
Прокуратурата в западната африканска страна твърди, че фирмите са дали 801 млн. долара за подкупи, включително и на бившия енергиен министър на Нигерия и компания, свързана с него. 
Блокът, който двете компании придобиха през 2011 г., е смятан за най-голямото нефтено находище в Африка. Съгласно оценки може да съдържа до девет милиарда барела суров петрол.
„Шел“ и „Ени“ отричат обвиненията и твърдят, че са придобили блока от нигерийското правителство.


Превод и редакция: Тереза Герова

Малки певци от Монтана будят слушателите „Рано в неделя“

https://www.24chasa.bg/region/article/6093206

Малки певци от Монтана будят слушателите „Рано в неделя“Момичета от Монтана възкресяват стари позабравени песни от северняшкия фоклор под ръководството на гъдуларя Асен Асенов. Директорът на младежкия дом е превърнал институцията в работилница за таланти. С нанизи от награди се кичат неговите възпитанички от група „Пъстренец Джуниър“. Поли, Ева , Марти смайват журито на всички фестивали и конкурси и

Турция може да разреши на Русия да използва базата “Инджирлик” в борбата срещу ИДИЛ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277600_%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D0%B4%D0%B0+%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%

 Турция може да предостави на Русия възможността да използва военновъздушната база “Инджирлик” в борбата срещу “Ислямска държава”, предаде агенция ТАСС.

Съобщението бе направено от външния министър Мевлют Чавушоглу:

“Ще си сътрудничим с всички, които се борят с групировката”, каза Чавушоглу.

Министърът добави, че е обсъдил борбата срещу тероризма с руския си колега Сергей Лавров в Сочи.

До момента Анкара е дала разрешение за използване на базата на САЩ, Германия, Великобритания, Катар и Саудитска Арабия.

 

ФОРУМНЮЗ

Разводът като парти

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092936

Разводът като партиВсе повече хора на Запад отбелязват с празненство раздялата със съпруга, за да сложат по-лесно точката и да продължат напред Краят на брака е не по-малко важен, отколкото началото, смята американката Кристина Галахър. Модата за празнуване на разводите, която започва от нейна книга, в началото обхвана САЩ, после Япония,

Спортът в ефир на 5 март

http://offnews.bg/news/n_1/n_648892.html

Изключително интензивна се очертава днешната неделя за спортните фенове. Програмите на телевизиите предлагат истинско пиршество за сетивата от тенис, футбол, зимни спортове... 08,00 ч.: Тенис, турнир за мъже в Акапулко, Mtel sport 1 (пряко) 09,15 ч.: Биатлон, СК в Пьончан Eurosport 1 (пряко) 10,15 ч.: Ски, СК (м), слалом в Кранска гора Eurosport 2/ БНТ HD (пряко) 11,30 ч.: Снукър, открито на Гибралтар Eurosport 2 (пряко) 12,00 ч.: Голф, открито на Тшване Mtel spor 2 (пряко) 12,30 ч.: Биатлон, СК в Пьончан Eurosport 1/ БНТ HD (пряко) 12,30 – Славия – Нефтохимик, България, Първа лига, пряко Диема Спорт 2 13,25 ч.: Ски, СК (м), слалом в Кранска гора БНТ 1/ Eurosport 2 (пряко) 13,35 –  Шанхай Шенхуа – Жиангсу Сунин, Китай, Суперлига, пряко Мтел Спорт 2 14,15 ч.: Ски бягане, СП в Лахти Eurosport 1 (пряко) 14,30 ч.: Снукър, открито на Гибралтар Eurosport 2 (пряко) 15,00 –  Верея – Черно море, България, Първа лига, пряко Диема Спорт 2 15,30 – Тотнъм – Евертън, Англия, Висша лига, пряко Диема Спорт 15,30 –  Грьонинген – Аякс, Холандия, Ередивизие, пряко Мтел Спорт 1 15,30 –  фК Краснодар – Спартак Москва, Русия, Премиерлига, пряко Мтел Спорт 2 16,00 ч.: Баскетбол, купа на България (ж) БНТ 2/ БНТ HD (пряко)  16,00 – Удинезе – Ювентус, Италия, Серия А, пряко RING 16,00 – Лориен – Марсилия, франция, Лига 1, пряко Нова Спорт 16,30 – Айнтрахт Франкфурт – фрайбург, Германия, Първа Бундеслига, пряко Евроспорт 2 17,15 – Атлетико Мадрид – Валенсия, Испания, Примера дивисион, пряко F+/Sport+ HD 17,30 – Лудогорец – Пирин Бл, България, Първа лига, пряко Диема Спорт 2 18,00 – Съндърланд – Манчестър Сити, Англия, Висша лига, пряко Диема Спорт 18,00 ч.: Лека атлетика, ЕП в зала в Белград Eurosport 1 (пряко) 18,00 – Тулуза – Лил, франция, Лига 1, пряко Нова Спорт 18, 30 – Хамбургер – Херта, Германия, Първа Бундеслига, пряко Евроспорт 2 21, 45 – Атлетик Билбао – Малага, Испания, Примера дивисион, пряко F+ 21, 45 – Болоня – Лацио Италия, Серия А, пряко RING 22,00 – Монако – Нант, франция, Лига 1, пряко Диема Спорт 00,00 – Орландо Сити – Ню Йорк Сити, САЩ и Канада, Мейджър лийг пряко Евроспорт 1

Румен Чандъров преговаря за Пирин Благоевград

http://offnews.bg/news/n_1/n_648889.html

Добра новина за най-обичания отбор на Югозападна България - Пирин. Инвеститор номер 1 във футболни бази Румен Чандъров е на път да вземе благоевградския клуб, научи OFFNews. Бизнесменът е в напреднали преговори с общинското ръководство . Местната власт е готова да не само да помага с базата, но и да продължи да дава определена сума годишно. Чандъров е възхитен от възможността да работи с школата, дала куп футболисти на България. Създаването на млади играчи е негова слабост, заради която той влезе във футбола. Освен това Чандъров харесва много местните фенове. От Благоевград му гарантирали минимум 2-3 хиляди души на мач. Чандъров е готов и с ръководен екип, който включва кадри от пиринския край. Засега не е известна съдбата на столичния Септември, чийто президент е бизнесменът. Вероятно ще продължи да обиграва млади играчи от школите, които хотелиерът издържа в София. Чандъров направи три уникални бази в София изцяло с лични средства, без да вдига шум, без да прави грандиозни откривания и да се хвали пред медиите. Комплексът в Драгалевци, стадионът  село Герман и базата на 57-о училище в Красна поляна са на топ ниво.

Октоподът "Капитал" помпа със 150 бона дарения "Дай, България"!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277599_%D0%9E%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82+%22%D0%9A%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%22+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D1%81+150+%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D

 Кръгът „Капитал” около олигарха Иво Прокопиев инжектира с финанси предизборната кампания на обявената иначе за непорочна партия „Да(й) България”. Това стана ясно от публичния регистър в Сметната палата с даренията за вота на 26 март, и в който вече са качени спонсорите на формациите за старта на агитацията. Данните там са поредното доказателство, че проваленият правосъден министър и парашутен лидер на партията Христо Иванов е само кукла на конци за Прокопиев, койот използва „Да(й) България” като ракета носител към държавните порции, за да захрани закъсалите си компании. За да влезе в предизборната надпреварапък самата партия използва пипалата на Зеления октопод, като се шмугна в набързо скрепената коалиция между Зелените и известната като розовата ДЕОС, пише „Монитор”.

Поредната топла връзка между капиталци и „Да(й) България” лъсва този път чрез собственика на фирма за катерачни стени Ивайло Пенчев, който е налял законовият таван от 10 000 лв за агитацията на „Да(й) България”. Той е от тясното обкръжение на едно от емблематичните лица на кръга „Капитал” – бившия държавен глава Росен Плевнелиев, който го включи сред отбраните бизнесмени, заведени от него в Китай при визитата му там през 2014г. През годините Плевнелиев използваше всяка възможност, за да рекламира фирмата на Пенчев. За нея е запазено едно от най-апетитните места в „София Тех Парк”, който бе изграден след яростно лобиране на Плевнелиев, пише „Галерия”. При вдигането на сградата имаше недоволство срещу това какво прави фирма за катерачни стени в уж най-високотехнологигния центът у нас, но инвестицията не беше спряна. Именно в „София Тех Парк” пък бившия държавен глава полуи офис след края на мандата си, така че на практика с Пенчев сега са си и съседи. Бизнесменът е добре обгрижван и от вестника на Прокопиевв – „Капитал”, като предиодично на страниците му се пускат интервюта и пиар статии за него.

Крупното дарение от 10 бона Прокопиевата олигархична партия на грантаджиите „Да(й) България” е получила и от Божидар Бакалов, а още 21 души са се отчели с по-дребни суми.

На този фон изпъква напълно празният към момента списък с дарения на „Нова Република” на Радан Кънев. Двете политически отрочета на драгалевския лаборант Иван Костов в крайна сметка се сдърпаха и ще се явят отделно на изборите, но очевидно спонсорите са се пренасочили към „Да(й) България”.

До момента общо даренията за всички формации за вота надхвърлят 150 000 лв., като традиционно с благодетели се отчитат левите формации – „БСП за България“ и обединението АБВ-„Движение 21“. Освен външни спонсори, социалистите са впрегнали и кандидат-депутатите си да вадят пари от джоба си за агитацията. Така с най-много средства – 9755 лв, се е отчел любимецът на няколко поколения Стефан Данаилов, който оглавява две листи на БСП за вота. По 1000 лв. са извадили още Дора Янкова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев.

Академик постави диагноза на Радан и Иванов, били шизофреници. Известният антрополог и психолог акад. Петър Иванов постави тежка диагноза на проваления правосъден министър Христо Иванов и неговия бивш съратник Радан Кънев. По думите му двамата страдат от шизофрения, а техните политически формации „Да(й),България“ и „Нова република“ можели да се определят като шизоидни. Той коментира поведението на двамата по време на премиерния епизод на предаването на Николай Бареков „Презареди България“. „Хора с профил като този на Иванов и Кънев имат особена мисловна продукция, шизоидни елементи в разсъжденията си и гротескно поведение“, коментира академикът.

BNews.bg

Сирийски боен самолет падна край турската границата

http://www.moreto.net/novini.php?n=345525

Източник от сирийската армия съобщи днес по държавната телевизия, че военновъздушните сили са изгубили контакт с изтребител, който е бил на мисия близо до турската граница и в момента се водят издирвателни действия за намиране на пилота, предаде Ройтерс.

Почитаме св. Йоан Българин в първата неделя на Великия пост

https://www.24chasa.bg/novini/article/6091735

Почитаме св. Йоан Българин в първата неделя на Великия постВ първата неделя на Великия пост - 5 март, православната църква чества св. Йоан Българин, един от малкото канонизирани светци, който е роден у нас. За него има две жития, които до голяма степен съвпадат. Едното е на синодалното издателство от 1991 г., а другото от гръцката книга Neon Martirologon. Йоан Българин умира едва на 19 г. през 1784 г.

Стотици хиляди се прибират, две ленти към София през Владая

http://offnews.bg/news/n_1/n_648891.html

Две ленти в посока София при Владая от 10 до 20 часа днес ще улесняват голямото завръщане след празничните дни. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала „Люлин“. Между 14 и 20 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и по най-натоваренитe пътища, съобщи АПИ.  Водачите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на пътна полиция. Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на магистрала "Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.  Алтернативният маршрут за избягване на ремонта в двата тунела е: от София за Варна е път I-1 - от 215-ти км /при пътния възел при 30-ти км на АМ „Хемус“ /Витинска река/ до км 204+200 - обходен път на Ботевград, а след това по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ на АМ „Хемус“ и обратно.

Глобалните фондови инвеститори се пренасочват от САЩ към Европа

http://www.investor.bg/evropa/334/a/globalnite-fondovi-investitori-se-prenasochvat-ot-sasht-kym-evropa-234901/

Промяната се случва в момент, в който банки прогнозират, че възвръщаемостта по европейските акции може да надвиши тази по американските през 2017 г.

Рожденици на 5 март

http://www.cross.bg/rozhdenitzi-na-mart-1536553.html

/КРОСС/ Валери Станков, поет Деница Димитрова, икономист Емил Иванов, политик Николай Пехливанов, политик проф. Михаил Константинов, математик Христо Бойчев, писател и драматург  

Концерт на солисти на Операта на 6 март

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/koncert-na-solisti-na-operata-na-6-mart-2007362

Калейдоскоп от красота, вдъхновена от жената ,така многолика и тайнствена, ще видите във вокалния концерт на 6 март от 19 часа в залата на РБ“Захарий Княжески“. Концертът е на обичаните солисти на Държавна опера-Стара Загора - Елена Баръмова /сопран/ и Гергана Русекова /мецосопран/, а на рояла е Де

С управление на БСП държавата ще катастрофира отново

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277598_%D0%A1+%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%A1%D0%9F+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8

 Лидерът на ГЕРБ обясни, че ако народът си избере управление, различно от ГЕРБ, партията ще продължи да служи на хората

Популизмът на опонентите ни няма граници. Знаете какво може ГЕРБ – от гола поляна можем да направим магистрала или пречиствателна станция. Ние не даваме фалшиви обещания. С управление на БСП България ще катастрофира.

 

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Хасково. По думите му, съседните на страната ни Гърция и Турция са с много лоши кредитни рейтинги.

 

“Единствено България имаше устойчив ръст на развитие във всяка една област. От всички нас зависи да не се подведем на изборите и да си счупим държавата отново. Опонентите ни са се отлепили от земята и обещават безумни неща. Така рискуваме да ударим темелите на държавността”, коментира Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ обясни, че ако народът си избере управление, различно от ГЕРБ, партията ще продължи да служи на хората. Според Бойко Борисов едно такова управление би продължило кратко – година, или година и половина, но последствията за България ще бъдат много тежки. “Оставихме държавата с 3, 6% икономически растеж. В момента е 2,5% и ще продължи да намалява”, коментира Бойко Борисов. По думите му, до една година ръстът в икономиката на страната ни е щял да достигне близо 5%.

 

Бившият премиер заяви, че той най-добре знае колко трудно се управлява държавата. “Партията си заложих в името на стабилността на страната. Знаехме какво ще ни донесе коалиционното управление преди две години, но падаха банки, заварихме инфлация, безработица, нисък фискален резерв – 3 млрд. Ако на тези избори резултатите ни не са достатъчно добри за самостоятелно управление, ще се повтори същото – или безкрайни преговори и компромиси, или спирала от избори”, каза Борисов.

 

Бойко Борисов обясни, че само за две години ръководеното от него правителство е изплатило 6, 2 млрд. лв за стари борчове на предишни правителства. “Ако не направите глупостта да върнете пак тези същите отпреди две години, няма да имаме да плащаме 6,2 млрд. лева дългове. Така ще се вдигнат пенсиите и доходите на хората”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов изтъкна направеното от кабинета “Борисов 2” за област Хасково. “70 блока се санират в момента в Хасково. 300  в цялата област. Върнахме военните имоти  на Хасково – 100 млн. Дадохме пари за изграждането на манастира “Свети Атанасий”. Положихме много усилия, за да завършим АМ ”Марица”, която заварихме на кал. Какво направиха БСП за Хасково – абсолютно нищо? Една тухла не са сложили и днес трябва да се съревноваваме с тях”, каза председателят на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов подчерта, че по време на двата управленски мандата на ГЕРБ са направени 54 пречиствателни станции. “Хиляди тонове фекални отпадъци отиваха в морето – сега всичко се пречиства. Имаме рекорден брой туристи. Разбрах се с президента на Русия Владимир Путин и върна туристите, но това се случи, защото имаме чисто море и чисти планини”, допълни той. По думите на Борисов, благодарение на пречиствателните станции ще намалеят и заболяванията, защото хората няма да се разболяват от замърсяванията в почвата и във въздуха.

 

Бойко Борисов заяви, че в момента не се знае кой управлява България. “Уважаемата ездачка Корнелия Нинова твърди, че БСП няма нищо общо със служебното правителство, а служебното правителство назначава кадри на БСП и ДПС в област Хасково и в страната”, каза той. По думите му, кадрите на БСП са провалени. Борисов заяви още, че от ГЕРБ са си извадили поуките от допуснатите грешки в управлението и са здраво стъпили на земята.

 

Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев определи предизборната програма на БСП като “катастрофа”. По думите му, изпълнението на обещанията на БСП означва увеличаване на данъците. “Надяваме се, че здравият разум ще надделее. Да не допуснем да спечелят в нито една община – както никъде нямат кмет, така да нямат и изборна победа”, призова хасковлии Добрев. Според него във всички общини, в които има кметове на ГЕРБ, Националната програма за енергийна ефективност работи. Делян Добрев подчерта, че  ГЕРБ е единствената партия в Хасково, която издига местни хора за народни представители. Водачът на листата на ГЕРБ в Хасково пое ангажимент пред присъстващите, че регионът ще продължи да привлича инвестции.

 

Вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев обясни, че ГЕРБ има икономическа програма в няколко стъпки, която може да бъде реално изпълнена.  Дончев представи основните акценти от програмата за управление на ГЕРБ. Той призова за нормален тон на говорене в предизборната кампания, защото агресията и популизма вредят на България.

 

epicenter.bg

Днес - облаци постепенно покриват цялата страна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6093198

Днес - облаци постепенно покриват цялата странаОблачността днес ще започне да се увеличава и през деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - от 15 до 20 градуса, съобщи БТА. Атмосферното налягане е близко средното за март и ще се

Задържаха Луи от “One Direction” след сбиване с папарак

http://offnews.bg/news/n_1/n_648890.html

Певецът Луи Томлинсън от One Direction е задържан на летището в Лос Анджелис след сбиване с папарак , съобщи tmz.com.  25-годишният певец пристигнал на летището със своята приятелка. Там забелязал човек, който се опитвал да ги снима Томлинсън го ударил, фотографът паднал и си ударил главата.  Музикантът е арестуван и освободен по-късно, но ще бъде съден за нанасяне на побой. Представители на звездата коментираха, че певецът искал да защити приятелката си.

Турция намери пилота на катастрофирал сирийски изтребител

https://www.24chasa.bg/novini/article/6093196

Турция намери пилота на катастрофирал сирийски изтребителТурция откри пилота на бойния самолет на сирийските правителствени сили, който се разби на нейна територия близо до границата вчера. Той е настанен в болница, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ДПА, като се позова на валията на провинция Хатай, пише БТА. Ислямистката групировка Ахрар аш Шам твърди, че е свалила самолета - предполагаем МиГ-21,

Французите настояват Фийон да се откаже от президентската надпревара

https://www.actualno.com/europe/francuzite-nastojavat-fijon-da-se-otkaje-ot-prezidentskata-nadprevara-news_597382.html

Над две трети от французите настояват кандидат президентът Франсоа Фийон от опозиционната партия „Републиканци“ да се откаже от президентската надпревара. Това показва проучване на Френския институт за проучване на общественото мнение (Ifop), публикувано в днешния б

Какво прави един карикатурист сред статистиците

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/05/2886982_kakvo_pravi_edin_karikaturist_sred_statisticite/?ref=rss


Има ли в статистиката място за хумор? Първосигналният отговор е отрицателен. Не стои така въпросът за служителите на Националния статистически институт (НСИ) и по-конкретно за Николай Нанчев. Той работи там от 2013 г., не защото го влече магията на числата. По думите му, това е станало след низ от случайни събития.

Рисува карикатури от малък, когато е ученик в родния си град Силистра. Докато е в час или когато вкъщи трябва да си пише домашните. Талантът да рисува смята, че е наследил...

Пътната обстановка в Бургаска област

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sit7n5xNANw/

Поради мъгла е намалена видимостта през проходите „Обзорски“, „Дюлински“ и „Айтоски“. Пътната обстановка в Бургаска област е нормална. В последния от почивните дни е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по първокласните пътища – АМ „Тракия“, Бургас-Айтос-Карнобат, Бургас – Варна. Забраната е в сила  за времето от 14.00 до 20.00 часа. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите.  Изключение правят МПС, превозващи бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. Очаква се днес автомобилният трафик да е интензивен по автомагистрала „Тракия“ на вход към Бургас, както и по основните пътни направления. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните и пътни условия. „Пътна полиция“ следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Изтеглят 1 000 000 мерцедеса заради дефект

https://www.24chasa.bg/avto/article/6092932

Изтеглят 1 000 000 мерцедеса заради дефект“Даймлер” изтегля в цял свят 1 милион автомобила “Мерцедес-Бенц” заради опасност от пожар. Автомобилите са произведени наскоро, в периода между 2015 и 2017 година. Проблемът е в прегряване на стартера, заради което има опасност от подпалване, предадоха световните агенции. Германската група уточни, че е съобщено за 51 случая на пожар,

Обама разпоредил кибер атаки срещу Северна Корея

http://www.moreto.net/novini.php?n=345523

Бившият американски президент Барак Обама е разпоредил по време на управлението си серия кибер атаки срещу противника на САЩ Северна Корея. Те са били насочени срещу ядрената програма на Пхенян. Започнали са през 2014 година и няколко ракетни тестове бяха отчетени по-късно като неуспешни.

11 любопитни факта за Млечния път

https://vesti.bg/tehnologii/11-liubopitni-fakta-za-mlechniia-pyt-6066149

Галактиката, в която се намира Земята е огромна за нашите представи, но доста малка за космическите мащаби

Техническият университет във Варна търси таланти

//dariknews.bg/regioni/varna/zala-plenarna/tehnicheskiiat-universitet-vyv-varna-tyrsi-talanti-2007854

„Техническият университет търси талант” – това е мотото на събитие, организирано от студентския съвет по повод 55-годишнина на вуза, част от проявите, подчинени на титлата Европейска младежка столица. Инициативата бе представена на кмета на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и с акад

В Свищов почетоха паметта на загиналите преди 40 години от най-ужасното земетресение в България

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/v-svishtov-pochetoha-pametta-na-zaginalite-predi-40-godini-ot-naj-uzhasnoto-zemetresenie-v-bylgariia-2007826

На траурната за Свищов дата 4 март,  всяка година се събират роднини и близки на жертвите на едно от най-големите земетресения у нас. В знак на почит към паметта на загиналите и съпричастност с близките им, жителите на Свищов се събраха и вчера пред паметните плочи в града, за да си спомнят с тъга

3 000 лв. глоба и условна присъда за мъж, опрял нож в шията на 16- годишен младеж

//dariknews.bg/novini/bylgariia/3-000-lv.-globa-i-uslovna-prisyda-za-myzh-oprial-nozh-v-shiiata-na-16-godishen-mladezh-2007853

3 000 лв. глоба ще трябва да плати 54- годишен мъж, нападнал тийнейджър по време на осмомартенски купон. Освен това, Окръжният съд в Смолян наложи и условна присъда от две години на нападателя, който е от смолянското село Левочево.

<

Мъж продава животните си, за да построи паметник и църква (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/myzh-prodava-zhivotnite-si-za-da-postroi-pametnik-i-cyrkva-video-2007852

История за патриотизма не като значка на ревера, гръмки фрази на митинг или пък на маса разказа

Дамаск се обръща към кюрдите, за да се справи с Турция

http://pogled.info/svetoven/iztok/damask-se-obrashta-kam-kyurdite-za-da-se-spravi-s-turtsiya.83356

/Поглед.инфо/ Притеснен от турското настъпление в Северна Сирия, режимът в Дамаск създава изгодно обединение със сирийските кюрди, чиято цел е да предотврати настъплението на общия им враг.

Ремонт на релсите променя движението на трамвай № 6

http://offnews.bg/news/n_1/n_648888.html

Ремонт на релсовият път на трамвай № 6 се извършва днес, съобщи Столична община. Ремонтните дейности ще се осъществят от 12.00 часа до 16.00 часа в участъка от трамвайно ухо „Връбница 1“ до ж. к. „Обеля 2".  От 8.00 часа до 12.00 часа ще се работи в участъка от ул. „Бели Дунав“ до ж. к „Обеля 2“. От 4.30 часа до 16.00 часа мотрисите по 6 линия се движат от ж. к „Иван Вазов“ до трамвайно ухо „Хюндай България“ След 16.00 часа маршрутът ще се възстанови до ж. к „Обеля 2“. По време на дейности ще се извърши основен ремонт на релсовия път и профилактика на контактно- кабелната мрежа.

Българите избраха България за почивните дни

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/16zebcG5eUw/

Българите избраха България за почивните дни. Над 50 хиляди души са били на такива паметни места като връх Шипка. Има хора, посетили други паметници в страната – в София, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък. В същото време много хора са  използвали това време за почивка. Основните ни ски курорти в момента са пълни със скиори.  Над 200 хиляди са българите, които ползват различни туристически услуги. От тях една част  в чужбина – около 40 хиляди, а другата част, около 180 хиляди- в България, каза в  предаването “Хоризонт за вас“ Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма. И допълни, че за първи път през тази година съотношението между летния, морски туризъм и културния туризъм ще бъде 50 на 50 като брой туристи.

15-годишен пианист от Русе с първа награда в Лондон

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092858

15-годишен пианист от Русе
с първа награда в Лондон15-годишният талантлив пианист Николай Димитров от Училището по изкуствата в Русе бе отличен с първа награда в международния онлайн конкурс от серията “,Великите композитори” - Лондон. Изданието бе посветено на най-добрата интерпретация на произведенията на Шопен. Николай получи първа награда в четвърта възрастова група - от 14 до 16 години.

5 март в историята

http://www.cross.bg/mart-v-istoriyata-1536552.html

/КРОСС/ 1558 г. - Испански мореплаватели донасят в Европа тютюна за пушене.1684 г. - Австрия, Полша, Венеция и Русия създават Свещена лига за борба срещу Османската империя.1792 г. - Революционното правителство във Франция затваря Сорбоната и всички теологически факултети в страната.1821 г. - Джеймс Монро встъпва във втори мандат като президент на САЩ.1867 г. - Играе се финалът на първият организиран турнир по футбол Йодан Къп в Шефилд, Англия.1868 г. - Започва процедура на импийчмънт на президента на САЩ Ендрю Джонсън.1927 г. - Започва да излиза вестник Работническо дело.1933 г. - На парламентарните избори в Германия нацистите побеждават с 44%.1940 г. - Катинското клане: Членовете на съветското политбюро издават заповед за екзекуция на 25 000 души от полската интелигенция, в това число 17 500 военнопленници.1946 г. - Уинстън Чърчил произнася реч в американския град Фултън, с която обявява, че Европа е разделена от „желязна завеса", на изток от която се налага съветската система.1948 г. - 6 Велико народно събрание на България приема Закон за национализиране на едрата градска недвижима собственост.1955 г. - Елвис Пресли е показан за първи път по телевизията.1960 г. - Започва излъчването на телевизионната рубрика Лека нощ, деца.1970 г. - Влиза в сила Договора за неразпространение на ядреното оръжие, подписан от 43 страни на 1 юли 1968 г.1974 г. - Война от Йом Кипур: Израел прекратява окупацията си на Суецкия канал.1982 г

Преглед на печата - 5 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=345521

"Сега": ЦИК реши: Във Великобритания ще има 58 секции за гласуване, в Турция - само 35 След четиричасово заседание Централната избирателна комисия взе решение за броят на секциите за гласуване в чужбина за предсрочния парламентарен вот на 26 март, съобщава Би Ти Ви.

С лансирането на кабрио "Мерцедес" запълни гамата на новата E-класа

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/03/05/2929152_s_lansiraneto_na_kabrio_mercedes_zapulni_gamata_na/?ref=rss


С пускането на версия кабрио "Мерцедес" завърши запълването на гамата на новата Е-класа. Откритият автомобил, снабден с многослоен мек таван, ще дебютира на автосалона в Женева (7-19 март).

Покривът се предлага в черно, кафяво, тъмно синьо и тъмно червено, а отварянето и събирането му стават за 20 секунди, напълно автоматично, при скорост до 50 км/ч.

Кабриолетът е снабден с две системи, които правят пътуването под открито небе по-приятно. Първата се грижи за намаляване на...

Трудният машинен избор: Чавес, Сорос и "Делян" или китайски лаптопи?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277597_%D0%A2%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD+%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%3A+%D0%A7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%81%2C+%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81+%D0%B8+%22%D0%94%D

 Влезли Делян, Сорос и Чавес в един бар и се разбрали как да изкарат едни милиони от българските избори. В този анекдот има голяма доза реални факти.

Миналия петък (10.02.2017) на сайта на ЦИК се появи съобщение за Решение № 4272-НС  с което се определят „техническите изисквания към апаратната и програмната част на електронната система за машинно гласуване в изборите за народни представители на 26 март 2017 г., съгласно приложението“.

Приложението обаче е тайно и не се публикува!

Късно вечерта на същия ден беше публикувано и решение за откриване на процедурата за обществена поръчка за осигуряване/наемане на 12 500 машини за гласуване. Прогнозата на ЦИК е, че наемът на всяко устройство ще струва от 1000 до 1200 лв. без ДДС, 

Така въпросът защо не са публични техническите изисквания за машините става въпрос за едни 15 милиона лева. Без ДДС.

Това е скромна сума на фона на 128 милиона долара отпуснати в 12 без 5 от венецуелския бюджет за машинно гласуване на референдума „за или против Чавес да остане президент“ през 2004 г. Но паралелът е валиден, още повече, че печеливш от българския търг може да се окаже същата фирма.

По информация на Биволъ изискванията в тайното приложение подозрително пасват на устройството SAES-3377 на компанията Smartmatic. Машини от същата фирма бяха наемани от ЦИК за експерименталното машинно гласуване през 2014. 500 машини на Smartmatic бяха наети и за официалното машинно гласуване на президентските избори миналата година. Друг източник обаче твърди, че са положени усилия да не се облагодетелства отново същата компания… стига да не е единствен кандидат.

В същото време Капитал публикува информация, че в ЦИК се е обсъждало да се заместят машините с лаптопи с тъчскрийн и принтери. Голяма компютърна фирма дори започнала да проучва доставка и транспорт на 13 000 лаптопа от Китай. Подобен логистичен проблем стои пред който и да е доставчик, включително и Smartmatic, тъй като сроковете са изключително кратки.

Кой е доставчикът на машините за гласуване?

Smartmatic е един от лидерите в бизнеса с машинно и електронно гласуване. Компанията обаче има много противоречива слава. Основана от венецуелци, тя е регистрирана първоначално в щата Делауеър в САЩ, а впоследствие се пререгистрира във Великобритания и Холандия. Според секретните грами на американски дипломати в Каракас, изтекли в Wikileaks, нейните собственици са богати венецуелци свързани с боливарското правителство на Уго Чавес и скрити зад паяжина от офшорки.

През 2014 г. Smartmatic става част от групата SGO. Представител на Smartmatic става лорд Марк Малох Браун, който е близък до Джордж Сорос и е член на борда на „Отворено общество“. Това поражда спекулации, че милиардерът е купил компанията, но Smartmatic категорично отрича всякакво участие на Сорос в нейния капитал.

Smartmatic e доставяла машини и за избори в САЩ, където през 2006 г. е разследвана за връзка с венецуелското правителство, пише Ню Йорк Таймс. Това става след като през 2005 г. Smartmatic придобива американската компания Sequoia Voting Systems, подсигуряваща машинното гласуване в 17 американски щата и окръг Вашингтон. В крайна сметка Smartmatic продава дяловете си в Sequoia, но съмненията, че лизензиран от нея софтуер продължава да се използва в американските избори остават.

Подробен доклад на сайта на Министерството на търговията на САЩ от 2008 описва използването на софтуер на Smartmatic в американските избори като потенциален риск за националната сигурност. Виж тук.

 

Забележително е, че от многобройните избори, в които компанията е участвала единствено във Венецуела е нямало рекламации за проблеми с машинното гласуване. Там са и най-успешните във финансово изражение избори за Smartmatic – 128 милиона долара за референдума през 2004 г., на който венецуелците решаваха дали Уго Чавес да остане президент. Поръчката е възложена експресно от про-президентската венецуелска избирателна комисия. Чавес печели референдума. Опозицията тогава обвинява за загубата Smartmatic заради засечена съмнителна двупосочна комуникация с централния сървър преди отпечатването на протоколите.

Машините за гласуване на Smartmatic са дистрибутирани в България от фирмата „Сиела Норма“. Тя е свързана с адв. Иван Тодоров, който по думите на Момчил Мондешки от записите Яневагейт „ходи горе при Делян“ и бил нагласил арбитражно дело в полза на скандалния олигарх. Самият Тодоров категорично отрече всякаква връзка с Делян Пеевски.

Машинни резултати като по учебник

На българските избори не е предвидена онлайн връзка между машините за гласуване с централен сървър, който да отчита електронно машинно подадените гласове. Всички устройства ще са офлайн. Така поне „венецуелският“ вариант за манипулации отпада.

Вместо да пращат чувствителна информация през интернет, устройствата за гласуване просто ще отпечатват в края на изборния ден протокол с общия брой гласове и евентуално тяхното разпределение по партии.

Съществен проблем е, че машините на Smartmatic са като „черна кутия“ и никой в България не знае как работят. На предишните избори ЦИК е дала един ден на експертната комисия, за да провери една от машините, преди всички останали да бъдат пратени до секциите.

Така най-вероятно ще стане и сега. Ще бъде проверена една машина от 12 500. Доколкото софтуерът вътре е собственост на фирмата и не е с отворен код, тази проверка е чисто проформа.

Обсъжданият вариант с лаптопи и принтери е дори още по-рисков, тъй като няма да има физическа възможност да се провери дали китайските лаптопи отговарят на критериите за сигурност. Достатъчно е да си спомним за китайските смарт-ютии, които тайно се съединяваха с интернет и разпращаха спам и вируси.

Но ако се опасявате, че техниката може да бъде манипулирана нерегламентирано с някакви тайни кодове, за да произведе нужните резултати, не се притеснявайте. В българските условия дори няма нужда от хакери. По-просто е.

За президентските избори ЦИК раздаде определен брой учебни машини. Тези устройства отпечатват бюлетини и протоколи с резултати, които са визуално еднакви с протоколите от машините за реално гласуване.  На бюлетините и протоколите от машините за реално гласуване няма защита с микропечат или баркод, който да ги отличава от учебните.

При това положение не е голяма философия да се „нацъкат“ на учебните машини нужните гласове и да се подменят протоколите. Необходимо е само да се знае колко души са гласували машинно в съответната секция.

Подобна манипулация може да се ограничи, ако в протокола от гласуването с всяка машина се отпечатва и одитна следа с времето на подаване на всеки глас. Такава екстра не е била предвидена на президентските избори и не е ясно дали е заложена в тайните технически изисквания на ЦИК. 

На миналите избори над 200 000 души гласуваха машинно, като се очаква на изборите през март т.г. те да достигнат милион души. Това поставя сериозни въпроси за сигурността на машинния вот. Най-малкото е необходим независим външен одит на устройствата за гласуване, както вече поиска новата партия „Да, България“. Тайнствеността на ЦИК със скритото техническо приложение обаче е лош знак, че ще се върви в обратната посока.


bivol.bg

Радарите за превишена скорост днес - 5 март, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=345519

Служители на пътната полиция ще следят днес - 5 март, неделя и в нощта срещу понеделник, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50 - 08:50 Бизнес парк, бензиностнация Петрол- посока Варна 08:10 - 08:50 Южен пътен възел (Аспарухов мост)/вход/ 13:30 - 14:30 Бизнес парк, бензиностнация Петрол- посока Варна 19:50 - 21:20 бул.

Избират нов врачански митрополит

http://offnews.bg/news/n_1/n_648883.html

Епархийски избори за нов врачански митрополит ще се проведат днес във Враца. 24 избиратели – по трима духовници и трима миряни от всяка от четирите духовни околии на епархията - ще участват в избора.  Осем епископа, включени в листата на Светия синод, ще се борят за повече от половината гласове. Избирателите ще ограждат две от имената в списъка и така ще излъчат двама епископи за овдовелия престол на Врачанска епархия.  Листата включва месемврийски епископ Яков, велички епископ Сионий, драговитийски епископ Даниил, главиницки епископ Йоан, браницки епископ Григорий, белоградчишки епископ Поликарп, агатополски епископ Йеротей, мелнишки епископ Герасим, съобщиха от Светия синод. Изборите ще могат да се гледат “на живо” на официалната страница на Българската православна църква и Св. Синод във Facebook, както и в YouTube - „Врачанска Митрополия”. За проведения във Враца епархийски избор ще бъде съставен протокол с подписите на епархийските избиратели, който ще бъде внесен за разглеждане в Светия Синод. Ако на заседанието си на 11 март Св. Синод счете избора за валиден и проведен по надлежния ред, на 12 март – неделя - ще се състои и каноническият избор. При него от избраните във Враца двама епископи, митрополитите от Св. Синод, начело патриарх Неофит, ще изберат и утвърдят новия врачански митрополит.

Шварценегер се оттегля от "Стажантът", Тръмп отговори с поредната обида

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/05/2929049_shvarceneger_se_otteglia_ot_stajantut_trump_otgovori_s/?ref=rss


Арнолд Шварценегер няма да се завърне като водещ на шоуто "Стажантът", което наследи от настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Двамата си размениха злоради коментари в социалните мрежи по случая и се обвиниха взаимно за неуспеха на последния сезон на предването, съобщават световните медии.

Бившият губернатор на Калифорния пое "шефското място" в предването, което имитира протяжно интервю за работа със знаменитости, но авторът му Доналд Тръмп остана като изпълнителен продуцент и през...

БОЙКО БОРИСОВ ИЗРЕВА: МОРЯТ НИ С ХРАНА! ВИСОКО КРЪВНО, ДИАБЕТ, ВЪЗМОЖНО Е ДА ХВАНЕТЕ И...

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277596_%D0%91%D0%9E%D0%99%D0%9A%D0%9E+%D0%91%D0%9E%D0%A0%D0%98%D0%A1%D0%9E%D0%92+%D0%98%D0%97%D0%A0%D0%95%D0%92%D0%90%3A+%D0%9C%D0%9E%D0%A0%D0%AF%D0%A2+%D0%9D%D0%98+%D0%A1+%D0%A5%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%90%21+%D0%92%D0%

 „Граничи с престъпление – големите компании произвеждат един вид продукт хранителен и напитка за Западна Европа, други – Източна. Повече подсладители, повече оцветители, сиреч те ни морят“, заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Смолян.


„На тях ние сме им по-евтини хора!“, възмути се лидерът на ГЕРБ. „Щото цената тогава ставала по-евтина… Не им искаме тогава стоката!“, отсече Борисов. „Тогава действително ще ни принудят да туриме санкции върху много продукти“, закани се лидерът на ГЕРБ. „Но първо искам да отида в Брюксел да го изговоря с колегите на Съвет“, обеща Борисов, очевидно визирайки момент, в който отново ще е премиер, пише Блиц.

„Оттам идват болестите – като ядеш много захар, много сол, оцветители или там разни други подсладители. И край – хайде диабет, хайде високо кръвно, а децата затлъстяват. На по 20-30 години масово развиват болести“, обясни Борисов. Изказването на лидера на ГЕРБ идва след заседанието на МС в сряда, където земеделският министър Христо Бозуков съобщи, че Унгария и на Словашката република ще представят в Брюксел информация за опита си с двойственото качество на хранителните продукти в рамките на общия пазар на Европейския съюз.

„Следвайки позицията си до момента, България изразява мнение, че счита за недопустимо използването на по-евтини суровини и в различна пропорция на използваните съставки и едновременно с това – предлагането на произведените храни в страните от Източна Европа на цена като на продукти, произведени от висококачествени суровини и съставки.

Това представлява явна злоупотреба с доверието на потребителите към дадената търговска марка, като същевременно се прилага крайно нежелателен двойствен стандарт спрямо граждани на Европейския съюз“, посочи Бозуков.


bradva.bg

Повече облаци, от утре и дъжд

http://offnews.bg/news/n_1/n_648881.html

Топло, но с повече облаци ще е времето днес, вятърът ще е до умерен от югозапад, според прогнозата на НИМХ.   Термометрите ще се качат до 15-20 градуса, по високите върхове обаче максималните температури ще са едва около 3 градуса. От понеделник се очакват превалявания, температурите нощем и в ранните сутрешни часове ще са по-високи, но максималните тръгват надолу и няма да надхвърлят 14 градуса. 

Канцлерът на Австрия: Без митинги за референдума на Ердоган в страните от ЕС

http://offnews.bg/news/n_1/n_648887.html

Австрийският канцлер Кристиан Керн призова за общоевропейска забрана на изявите на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за   да се избегне ситуацията, в която отделни страни членки попадат под натиска от Анкара. Германия и Холандия не разрешиха провеждане на митинги в подкрепа на референдума на своя територия, което доведе до дипломатически скандали. На 8 март външните министри на Турция и Германия ще разговарят за възникналото напрежение.  Сега Керн заявява, че прокарваните от партията на Реджеп Ердоган промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС. Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд евро, планирана за Турция до 2020 г.

Казийски: Би ми било изключително приятно да завърша кариерата си в България

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/05/2928730_kaziiski_bi_mi_bilo_izkljuchitelno_priiatno_da/?ref=rss


Звездата на световния волейбол Матей Казийски би се радвал да завърши състезателната си кариера в България. Посрещачът заяви в интервю за "Дневник", че се надява този момент да е далеч във времето.

"Мислил съм и би ми било изключително приятно, но не знам доколко е реално. Надявам се да има още време до този момент и тогава ще преценя", каза 32-годишният Казийски.

В момента българският посрещач играе с "Джейтект стингс" в плейофите на японското първенство.
...

Матей Казийски: Би ми било изключително приятно да завърша кариерата си в България

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/05/2928730_matei_kaziiski_bi_mi_bilo_izkljuchitelno_priiatno_da/?ref=rss


Звездата на световния волейбол Матей Казийски би се радвал да завърши състезателната си кариера в България. Посрещачът заяви в интервю за "Дневник", че се надява този момент да е далеч във времето.

"Мислил съм и би ми било изключително приятно, но не знам доколко е реално. Надявам се да има още време до този момент и тогава ще преценя", каза 32-годишният Казийски.

В момента българският посрещач играе с "Джейтект стингс" в плейофите на японското първенство.
...

Най-важното от Варна през вчерашния 4 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=345518

Конни надбягвания и състезания с каруци за днешния Тодоровден край Варна Традиционните конни надбягвания за Тодоровден ще се проведат днес в Екопарк-Варна и Конна база „Виница“, научи Moreto.net. Състезание за членовете на ездовите клубове в града ще стартира в базата във „Виница“ в 10.

Мъдрецът престава да бъде мъдрец

http://www.cross.bg/mudretzut-mudretz-prestava-1536551.html

/КРОСС/ "Мъдрецът престава да бъде мъдрец и справедливият - справедлив, ако любовта към добродетелта, която проповядват е прекалена." Хораций  

Люси Дяковска сутрин си приготвя кутии с храна за целия ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6091461

Люси Дяковска сутрин си приготвя кутии с храна за целия ден“Добрата храна и кондицията на сцената вървят ръка за ръка”, казва певицата Люси Дяковска. И въпреки че зимата си е угаждала с различни храни, то от близо месец вече не е така. Причината е участието ѝ в предаването “Като две капки вода”. Заради него всяка сутрин си приготвя храната за целия ден, като слага избраното ястие в кутия,

Баскетболен мач между "Дунав" и "Академик" Варна

//dariknews.bg/regioni/ruse/basketbolen-mach-mezhdu-dunav-i-akademik-varna-2007849

Днес ще се състои баскетболен мач между русенския „Дунав“ и студентите от „Академик“ Варна. Срещата е от календара на Българската федерация по баскетбол за А група мъже. Мачът ще се проведе в зала Дунав в Русе от 17 часа. През този сезон е имало две срещи между двата отбора, завършили с две победи

Четвърт милион британци протестираха срещу икономиите в здравната система (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/chetvyrt-milion-britanci-protestiraha-sreshtu-ikonomiite-v-zdravnata-sistema-snimkivideo-2007850

Стотици хиляди демонстранти протестираха по улиците на Лондон срещу финансовите съкращения на Националната служба за здравеопазване (НСЗ). Те стигната до парламента и продължиха с митинг пред неговите стени, призовавайки да се спрат икономиите за социално значимите сфери на

Облачна, но топла неделя

//dariknews.bg/novini/bylgariia/oblachna-no-topla-nedelia-2007848

Облачна, но топла ще бъде неделята. Максималните температури ще достигнат 15°- 20°, а минималните ще са между 0° и 5°, съобщиха от НИМХ. В планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще

По-малко от 400 психолози работят в българските училища

//dariknews.bg/novini/bylgariia/po-malko-ot-400-psiholozi-rabotiat-v-bylgarskite-uchilishta-2007847

Министерството на образованието ще води разговори с министерството на финансите за увеличаване на делегираните бюджети на училищата, съобщи БНТ. Допълнителните средства са нужни за осигуряване на повече психолози на пълен работен ден. По данни от края на миналата година училищата у нас са 2473, а в

Сорос зад протестите в Румъния

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277595_%D0%A1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81+%D0%B7%D0%B0%D0%B4+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 Румъния бе залята от най-големите безредици през последните десетилетия. По данни на правоохранителните органи на площад „Виктория”, където е официалната резиденция на премиера и правителството, са се събрали 100 хиляди протестиращи.

В други градове на Румъния също имаше протести, но не толкова многобройни.

Румънски майдан?

Формален повод за това е приемането на закон от правителството, който позволява великодушно да се прости на корумпирани чиновници, които са „прилапали” по-малко от 44 хиляди евро или 200 хил. румънски леи. Президентът на страната Клаус Йоханис се обърна към премиера Сорин Гриндяну с призив да отмени спорните законопроекти.

Като реакция хората излязоха на улицата с плакати: „Ние не признаваме закони, приети от бандити” , „Долу червената чума”, „Никакви закони няма да направят мафията легитимна”. Забавното е , че новото, социалдемократическо правителство, сформирано след парламентарните избори през декември, работи на практика по-малко от месец, а около 80% от протестиращите според местните медии са младежи.

Учудващо е, но протестиращите румънски граждани са подкрепени от Еврокомисията. Организацията изрази загриженост във връзка с приемането на гореспоменатите закони, а шефът на комисията Жан Клод Юнкер и заместникът му Франц Тимерманс заплашиха, че ако борбата с корупцията в Румъния се стопира, това ще се отрази в отчетите на комисията за механизма на сътрудничество и проверка, която „наблюдава” Румъния. Еврокомисията заяви, че „внимателно ще проучи постановлението на румънското правителство” . Нещо повече, беше публикувано съвместно заявление на посолствата на шест страни в Румъния (Белгия, Канада, Франция, Германия, Холандия и САЩ), в които предупредиха, че необмислените стъпки на правителството може да подкопаят международната репутация и позициите на Румъния в ЕС и НАТО.

Гриндяну се опита да се оправдае и в писмо-отговор подчерта, че борбата с корупцията в Румъния не спира и че целта на решенията му е именно да хармонизира антикорупционните закони в Румъния с европейското законодателство.

Румъния и Сорос

На социалдемократите в Румъния не им върви. Подобна история беше и с оставката на друг премиер от тази партия, Виктор Понта, в края на 2015 г. Тогава причина за масовите вълнения стана пожар в нощен клуб, който отне живота на почти 60 души. Звучи абсурдно, но именно този случай се трансформира в дискусия за социалноикономическото състояние на страната и приключи с оставка на правителството.

То бе сменено от правителство, наричано открито или зад гърба, „правителството на Сорос” или „кабинета на технократите”, а за премиера Дачиан Чолош се разпространяваха слухове, че той уж е незаконен син на Сорос. Ние разбира се не вярваме на слухове, но самият факт на поява на подобни „партенки” говори много за състоянието на обществото.

Мрежи на влияние

Журналистите са пресметнали, че Сорос е дал за Румъния около 200 милиона долара. Спекулантът от унгарски произход започва да действа още от края на 80-те години и оттогава влиянието му в Румъния само расте, както впрочем и другите страни от Източна Европа. Вниманието му към Румъния, обаче, е безпрецедентно. В страната има разклонена система от неправителствени организации с пирамидална структура, която е свързана със спекуланта.

Сред тях е Консултативният център на Сорос по въпросите на образованието, Съюзът за възраждане на Румъния, Центърът за партньорство и равенство, Асоциацията за правата на човека в Румъния – Хелзински комитет, Център за правата на човека. Всяка от тези организации на свой ред поражда свои подструктури.

Заедно всички тези организации образуват „Сорос Оупън Нетуърк Романия”. В нея влизат също и организацията на независимите наблюдатели на избори APD, която има повече от 30 подразделения и 1000 члена в цялата страна, PRO-Democracy, която освен от Сорос, се финансира и от редица чужди фондове, Академическата общност на Румъния, която протежира създаването на коалицията на Демократическата и Националната партия, нещо което напълно ги лиши от самостоятелност и доведе до пълното превземане на партията от креатурите на Сорос.

Протежета

В списъка на стипендианти и стажанти от сороските структури има министри и ръководители на основни държавни структури, техни съветници и съветници на президента, преподаватели в най-големите вузове, собственици на ключови медии. Пълният списък може да се види в статията на Аналитичния център Катехон.

За да не сме голословни ще споменем пример от румънския политически живот:

Експремиерът и ексминистър на външните работи Михай Разван Унгаряну в предишното правителство заемаше поста директор на службата за външно разузнаване. Той работи за „Отворено общество” от 1997 г., активно получава стипендии от Фонда на Сорос и пътува на стажове.

На практика другите министри и другите чиновници от „сороското котило”, са си тръгнали след идването на социалдемократите, и разбира се, не могат да се примирят с такова положение. Призивите да се свали днешното правителство, които се издигат на площадите в страната, са на практика да бъдат върнати именно тези просороски технократи. На тяхна страна са и Еврокомисията и дори президентът на Румъния Клаус Йоханис, когото зад гърба му го наричат протеже на Берлин и Брюксел. Преди една година именно с неговата подкрепа бе свалено предишното правителство на социалдемократите и издигнато правителството на Чолош. Сега тази история се повтаря. В условията на противодействие между президента и правителството, протестиращите имат сериозен административен ресурс.

Не трябва да се забравя и най-важното. Главната румънска специална служба и досега се контролира от човек на Сорос. Едуард Хелвиг сега е начело на Главното управление за сигурност и вътрешно разузнаване. На 21 години той вече е получавал стипендии от Сорос и дори става директор на една от програмите му, а след това оглавява Института за политически анализ в Клуж. Както пише местната преса, това е учреждение, подкрепящо борбата с традиционните ценности, православната църква и териториалната цялост на страната.

Тъй като един и същ център контролира улицата, президента и спецслужбите, не е трудно да се досетим за изхода от протестите.

Днешните манифестации

Те може да се нарекат „Сорос отвръща на удара”, да се определят като опит за мрежата на влияние на атлантиците да удържат под контрол управляващата върхушка на страните, в които имат най-развити мрежи, в новите условия, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп се отказва от тоталната намеса на Америка в работите на други държави.

На 8 февруари правителството на Румъния оцеля след вот на недоверие.

 

 

vestnikataka.bg

Божидар Димитров: Народът ни не е разединен, пет-шест соросоида се опитват да правят суматоха

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277594_%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80+%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B8+%D0%BD%D0%B5+%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D

 И на националния ни празник не можахме да се обединим. Не престанахме вече повече от 25 г., от началото на демократичните промени у нас, да се се делим на различни фили и фоби. Непрекъснато гледаме назад и се ровим в миналото, вместо да търсим начин да подобрим настоящето. По наша традиция търсим враг, който да ни обедини с омразата си срещу него.

 

Точно на този ден се сещаме за думите на цар Борис III, който горчиво е казал: "Моят народ е русофилски, политиците ми са англофили, генералите - германофили, жена ми е италианка, само аз съм единственият българофил в царството."

 

 

 

Потърсихме проф. Божидар Димитров за коментар на случващото се покрай националния ни празник.

 

Интервю на Албена БОРИСОВА

 

- Пак сме разединени, проф. Димитров. Защо не можем да се обединим, дори на националния си празник? Докога ще е така?

 

- Кой е разединен? Българиският народ е обединен. На Шипка се качиха толкова много хора. Бяха щастливи, поздравяваха се, радваха се. Това, че 5 - 6 соросоида, които имат достъп до медиите, се опитват да внушат друго и да правят суматоха, нищо не значи. Народът е мъдър и не се поддава на евтини манипулации.

 

- Различни коментатори в това число и ваши колеги историци  стигнаха до там, че да повдигат въпроса дали няма друга бележита дата, която да бъде обявена за национален празник вместо 3 март?

 

- Бележити дати в българската история има много. Държавен празник е този, когато е основана държавата. Не знаем кога са основани първата и втората българска държава. Известна е датата на основаването на третата българска държава и тя е 3 март. Другите празници нямаше да ги има, ако го нямаше 3 март. 

 

- Сега в наше време Русия е модерно да бъде обявена за враг номер едно. В крайна сметка каквито и да си били имперските й интереси по време на войната й с Турция, резултатът е налице и той е в наша полза - имаме собствена държава?!

 

- Ама разбира се, естествено. Много често в историята се случва интересите на две държави да съвпадат. Точно това става и по време на руско-турската война. И както и да опитват да изкривяват историята, не става. Ако не я е имало тази война, и нас нямаше да ни има като държава. 

 

- Какво е вашето послание към българите?

 

- Да живее България!

 

 

pik.bg

 

Изпити по литература и география в УНСС днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_648879.html

Предварителна кандидатстудентска сесия се провежда днес в УНСС. Първите два изпита са по български език и литература и по география.  Младежите ще се явяват на БЕЛ от 9 часа, а на география от 14 часа, съобщиха от Университета за национално и световно стопанство. Следващата неделя кандидатите за висше ще се явяват на тест по история, а на 19 март по английски, немски, френски, испански или руски. Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни приемни изпити, участват в класирането с по-високата оценка.

Властта на лъжата и страха

http://www.dnevnik.bg/analizi/2017/03/05/2925377_vlastta_na_lujata_i_straha/?ref=rss


Неотдaвна проф. Иво Христов, кандидат за депутат на БСП, заяви в "Панорама", че никой спор не бил убедил никога никого в нищо. Не е ясно тогава защо той участва в политически телевизионни дебати. Неговото твърдение поставя под въпрос нуждата от научна аргументация, нуждата от публични дискусии, от защита на дисертации, или дори от защита на обвинени лица. Безспорни истини и правила, налагани отгоре без публичен или научен дебат, има само в тоталитарните диктатури.

Но по-лесно е,...

Турският правосъден министър: Забраната на митингите в Германия е проява на фашистка практика

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277593_%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%3A+%D0%97%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%8

 Министърът на правосъдието на Турция Бекир Боздаг нарече забраната на митингите в Германия, организирани в подкрепа на предстоящия референдум за конституционни промени в Турция, акт на „фашизъм“, предава Anadolu Agency, цитирана от Фокус.
„Този акт срещу нас е проява на фашистка практика, която е в нарушение на демократичните ценности“, заяви Боздаг пред репортери.
„Това не само потъпква германската конституция, но също и Декларацията за правата на човека, по която Германия е страна“, заяви той и добави, че така турската общност е била възпрепятствана да упражни правото си на събрания и свобода на изразяването.


segabg.com

Пътна обстановка в страната - 5 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=345517

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: област Бургас: До 10.03.2017 г. в участъка от км 324+500 до км 358+500 се извършва ремонт на мантинели. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка. АМ „Хемус“: област София: До 31.

ЦИК реши: Във Великобритания ще има 58 секции за гласуване, в Турция – само 35

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277592_%D0%A6%D0%98%D0%9A+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%3A+%D0%92%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%89%D0%B5+%D0%B8%D0%BC%D0%B0+58+%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%8

 След четиричасово заседание Централната избирателна комисия взе решение за броят на секциите за гласуване в чужбина за предсрочния парламентарен вот на 26 март, съобщава Би Ти Ви.
Девет държави са с висока степен на риск и в тях българите няма да могат да гласуват. Това са държави, в които има много малко подадени заявления за гласуване, където положението не е под контрол и не може да се гарантира демократичността на изборите. В този списък попадат страните Сирия, Ирак, Афганистан и Етиопия.
Южната ни съседка Турция беше на ръба да попадне в този списък по предложение на представител на Патриотичния фронт с аргумента, че това също е държава, в която рисковете са големи.
В общо 70 държави ще бъдат разкрити 371 секции.
Във Великобритания ще има 58 секции, а в САЩ и Турция – по 35. Във Франция ще бъдат разкрити 15 секции, в Гърция – 21.
В Германия ще има 13 секции на 8 места, тъй като държавата е дала съгласието си за разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства.
Според закона всеки българин, който е подал заявление да гласува в чужбина, трябва да подаде и декларация, че няма да упражни вота си на друго място.


segabg.com

Доказаха научно: Каквото и да си говорим, но богатството носи щастие!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277591_%D0%94%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE%3A+%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC%2

 Всички сме чували, че „парите не носят щастие”. Факт е, че има много изследвания, които не откриват позитивна корелация между богатството и щастието или пък откриват такава, но само до определено ниво на материално благополучие. Едно от най-популярните проучвания в това отношение бе на учени от Университета Принстън, които през 2010 г. установиха, че богатите американци като цяло са по-удовлетворени от живота си, пише obekti.bg. Този ефект обаче изчезва с достигането на годишен доход от 75 хил. долара. Едно актуално изследване хвърля допълнителна светлина върху „ефекта на богатството” и потвърждава всеобщото ни подозрение, че все пак е по-добре да си богат, отколкото беден. Американската компания за инвестиционни анализи Spectrem Group е установила, че т.нар. пента-милионери (притежаващи 5 млн. долара или повече) са по-щастливи от „просто заможните”, разполагащи със 100 хил. долара или по-малко. По-конкретно, милионерите са значително по-удовлетворени от някои ключови компоненти на личното човешко щастие – социалният живот, семейните отношения и работата. Фактът, че „много богатите” са двойно по-удовлетворени от социалните си контакти едва ли е изненадващ, доколкото богатството върви с желанието на много хора да ти бъдат приятели. Същото важи и за работата, защото е очевидно, че парите помагат да се занимаваш с това, което желаеш. Много по-интригуващ обаче е фактът, че близо три четвърти от мултимилионерите са изключително удовлетворени от своя брак (или стабилна връзка) и са значително по-щастливи от отношенията с децата си. Тези изводи влизат в челен сблъсък с попкултурните представи за живота на богатите, които включват лицемерни приятелства, разбити семейства и драматични разводи, надлежно отразявани в жълтата преса. В обобщение, бихме могли да кажем, че богатството не е задължително, за да бъдем щастливи, но определено може да ни помогне. Другият очевиден извод е, че изречението „Богатите също плачат” не е житейска мъдрост, а просто име на популярен сапунен сериал.

Blitz.bg: http

Откриха жив пилота на падналия сирийски самолет

http://offnews.bg/news/n_1/n_648886.html

Турски спасителен екип е открил жив пилота на разбилия се вчера самолет от сирийските военновъздушни сили. То е ранен и настанен в болница, съобщи ТАСС, като цитира Дейли Сабах и NTV.  Отломки от самолета на ВВС на Сирия бяха намерени в граничната провинция Хатай, след като машината изчезна от радарите. Губернаторът на областта уточни, че не става дума за нарушение на границата и вероятно инцидентът е станал по технически причини. 

Ето я схемата, по която Елена отърва затвора!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277590_%D0%95%D1%82%D0%BE+%D1%8F+%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0%2C+%D0%BF%D0%BE+%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE+%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%

 Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова се е разминала с опасността да получи присъда от 3 месеца до 5 години лишаване или ограничаване от свобода като се е възползвала от процесуалната възможност, позната у нас като споразумение с прокуратурата, твърдят запознати с разследването, цитирани от "Монитор". При чисто съдебно минало най-често присъдата е условна, а само в по-редки случаи глоба, тъй като глобата е запазена за крадците под 400 злоти, които се разследват не за престъпление, а за административно нарушение. Съобщението на полската полиция, че българската гражданка, заловена да краде на летището "се е подложила на доброволно наказание" и е платила глоба мина някак си между другото, тъй като и у нас има практика да наказват дребни крадци с плащане на троен или петорен размер на откраднатото, понякога дори без случаят да стигне до викане на полиция.  "Казусът с вашия дипломат е сериозно престъпление. В случая има престъпление по чл. 278 параграф 1 от полския наказателен кодекс, предвиждащ наказание лишаване от свобода от 3 месеца до 5 години. При маловажен случай извършителят подлежи на глоба, ограничаване или лишаване от свобода за срок от 1 години", коментира анонимен източник от комисариата на полицията на летище "Фридерик Шопен" във Варшава.  Справка в съдебната практика показва, че най-често поляците с чисто минало за първа кражба в магазин получават 2 или 3 месеца лишаване от свобода условно с 3 или 2 години изпитателен срок. На всяко едно лице, уличено в кражба се предлага възможността по чл. 278 параграф 1 от Наказателно-процесуалния кодекс на Полша. Така се е случило и с Елена Поптодорова на 27 февруари т. г. когато към 15.30 е кацнала на летището във Варшава. След като е минала символичната "граница" с паспортен контрол и е установена самоличността й, бившият дипломат е била поканена дискретно за разговор с полицаите във връзка с предварително производство, по което заподозряна като крадец е била Поптодорова. Българката, според официалното съобщение на полската полиция е признала вината си и се е съгласила на споразумение, което се състои в предлагане или приемане на определено наказание. Налице са били условията за споразумение - извършителката е възстановила щетите, като е върнала откраднатата стока, а за престъплението, за което е обвинявана се предвижда наказание под 10 години затвор. "Не мога да коментирам конкретното наказание, за това може да се обърнете към прокуратурата", отказа да влиза в подробности полицейският източник.  В столичната полиция били стреснати от необичайния интерес към случая на летището и още повече от изтичането на имената на извършителката и последвало затягане на дисциплината. "Питай за всичко друго, само не за българката, защото случаят се превърна в много неприятен", така отпратил свой приятел съдебен репортер служител на пресслужбата на столичната комендатура на полицията. Според полски репортери с опит в съдебната журналистика въпреки съобщението на варшавската полиция случаят може още да не е финализиран, защото въпреки, че няма съдебен процес минава на съдебно заседание в съда и обикновено това отнема между седмица и десет дни.   "Кремът на Елена" свършил Имахме само една кутия от крема на "Герлен", но е продадена, на територията на цялото летище има само на "Заминаващи", но ако желаете можем да ви го поръчаме. Така обяснява момичето при касата на един от магазините на веригата "Аелия", която има верига от безмитни магазини за козметики на полските летища. Точно от такъв магазин на 24 февруари т. г. си тръгнала с кутия "Орхидея Империал" на "Герлен" и бившата ни посланичка в САЩ. 

Blitz.bg

Спорт по тв днес: мачове на Ивелин Попов, "Юве", "Лудогорец" + още 16, биатлон, ски, европейско по лека атлетика, световно по ски бягане, баскетбол, тенис, колоездене, тото, НАСКАР, хокей от NHL, снукър и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/6092856

Спорт по  тв днес: мачове на Ивелин Попов, "Юве", "Лудогорец" + още 16, биатлон, ски, европейско по лека атлетика, световно по ски бягане, баскетбол, тенис, колоездене, тото, НАСКАР, хокей от NHL, снукър и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Облаци и вятър се очакват в неделя

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277589_%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8+%D0%B8+%D0%B2%D1%8F%D1%82%D1%8A%D1%80+%D1%81%D0%B5+%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B2+%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F++

 През нощта от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава и през деня в неделя ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните през деня в по-голямата част от страната ще са от 15 до 20 градуса. Атмосферното налягане е близко средното за март и ще се понижава. В планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса. По Черноморието ще облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 7-10 градуса. Температурата на морската вода е 5–6 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 Blitz.bg: 

Любим виц на Венци Мартинов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092841

Любим виц на Венци Мартинов Влиза човек в аптеката и пита: - Имате ли нещо против хлебарки? Аптекарката казва: - Да, ето този препарат. Хващате хлебарката, отваряте ѝ устата, слагате една лъжичка и я раздрусвате добре. Човекът пита: - А като я хвана, не може ли направо да я смачкам? Аптекарката отговаря: - И така може.

Неделя на Великия пост. Св. мчци Конон и Йоан Българин

http://www.cross.bg/iioan-hrista-suvestta-1536550.html

/КРОСС/ Житие на св. мъченик Йоан Българин Блаженият Йоан бил родом от България. По някакъв случай той се поддал на дяволските козни и се отрекъл от Христа. Но подир някое време той осъзнал своето голямо прегрешение и започнал да се кае за отричането си от християнската вяра. В това душевно състояние, търсейки успокоение на своята съвест, той напуснал родното си място, дошъл в Света Гора Атонска. Тук Йоан три години прислужвал на един духовен старец. Но понеже съвестта му все още не му давала покой, той винаги бил унил, печален и мълчалив. Самият му вид показвал, че е претърпял някаква голяма злополука. Като не могъл повече да понася угризенията на съвестта Йоан напуснал Св. Гора, дошъл в Цариград, облякъл се като турчин и в този си вид влязъл в джамията "Св. София". Там той започнал да се кръсти и да се моли по християнски, което извънредно поразило агаряните. Разгневени, те сурово се нахвърлили срещу него и го питали защо прави така. А той безстрашно изповядал, че е християнин, затова се кръсти като християнин и се покланя на Христа, Който е Син Божий и истински Бог. Агаряните се опитали да го отклонят от неговата вероизповед, но като се убедили, че тя е непоколебима, те веднага му отсекли главата вън в двора на "Св. София". Това станало на 5 март 1784 година. Така блаженият Йоан получил светъл мъченически венец от Христа Бога на 19-годишна възраст.    

Франция на ръба на политическата революция*

http://pogled.info/svetoven/evropa/frantsiya-na-raba-na-politicheskata-revolyutsiya.83354

/Поглед.инфо/ Намира ли се Франция на ръба на политическа революция? Водещи в кампанията за президентските избори станаха аутсайдери – лидерката на „Националния фронт“ Марин льо Пен, младият бивш банкер Емануел Макрон и ексцентричният радикал Бенуа Амон, избран от социалистите.

Станишев подкрепи коалицията на Заев с албанските партии

http://pogled.info/svetoven/pes/stanishev-podkrepi-koalitsiyata-na-zaev-s-albanskite-partii.83355

/Поглед.инфо/ Сергей Станишев призова македонският президент Геоге Иванов да връчи мандат на лидера на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев за съставяне на ново правителство.

5 март в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=345516

1558 г. – Испански мореплаватели донасят в Европа тютюна за пушене. 1684 г. – Австрия, Полша, Венеция и Русия създават Свещена лига за борба срещу Османската империя. 1792 г. – Революционното правителство във Франция затваря Сорбоната и всички теологически факултети в страната.

Днес ще е облачно, но с максимални температури до 20 градуса

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/05/2929057_dnes_shte_e_oblachno_no_s_maksimalni_temperaturi_do_20/?ref=rss


Облачно, но топло ще е днес в страната, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология, цитиран от Агенция "Фокус".

Облачността се увеличава през нощта от запад, предимно средна и висока и през деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – от 15° до 20°. Атмосферното налягане е близко средното за март и ще се понижава.

По Черноморието облачността ще е разкъсана и ще...

Забранява се движението на камионите по основните пътища и магистралите следобед

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/03/05/2927260_zabraniava_se_dvijenieto_na_kamionite_po_osnovnite/?ref=rss


Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища ще бъде забранено от 14 до 20 часа днес, като участъците с ограничения са означени на картата.

По традиция се очаква интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и по главен път Е-79 София - Кулата. За улеснение на трафика през Владая днес от 10 ч. до 20 ч. две ленти ще ползват взлизащите в София.



Заради продължаващите ремонтни...

The Telegraph: Тони Блеър – съветник на Доналд Тръмп за Близкия изток?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277588_The+Telegraph%3A+%D0%A2%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D0%91%D0%BB%D0%B5%D1%8A%D1%80+%E2%80%93+%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B4+%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0

 Тони Блеър е присъствал на тайна среща в Белия дом, за която се твърди, че е обсъждано дали бившият британски премиер да стане посланик на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток, пише вестник TheTelegraph. В сряда Блеър се е срещна със съпруга на Иванка Тръмп - Джаред Къшнър, който бе назначен за главен съветник на тъста си - новоизбрания президент на САЩ. Това е третата среща на двойката от месец септември насам и се говори, че двамата дискутират възможността британецът да бъде специален пратеник на Тръмп за Близкия изток. Говорител на Блеър отказа да представи допълнителна информация, заявявайки единствено: „Отказвам да коментирам лични разговори“. След като напусна Даунинг стрийт, Блеър пое ролята на пратеник за Близкия изток за квартетна група, включваща ЕС, САЩ, Русия и ООН, припомня изданието.

Blitz.bg

Атон – място, където хората не се разболяват от рак: тайните на дълголетните монаси от Света гора

http://www.klassa.bg/News/Read/article/277587_%D0%90%D1%82%D0%BE%D0%BD+%E2%80%93+%D0%BC%D1%8F%D1%81%D1%82%D0%BE%2C+%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%

 Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват от страшни болести не е просто легенда. Това доказаха резултатите от изследвания, проведени преди година. Учени от Медицинския университет в Кембридж, както и техни колеги-историци, направили проучвания от различно естество. Те проследили исторически документи, съхранявани в архива на манастира, както и възрастта на монасите, която варира в диапазон от няколко хиляди години, пише lekuva.net. Нещо повече, сега средната възраст на монах от Атон е 94 години! Този изненадващ факт не учудва жителите на свещената планина. За да са здрави, за да имат отлична физическа и психическа форма, им помага специална диета. Планинските хора в Света гора са лишени от нездравословни, пълни с вредни мазнини храни. Това е отлична профилактика на всички видове тумори. Монасите не ядат месо, но диетата си разнообразяват с риба и сирене (козе, овче, краве). Почти всичко произвеждат сами. Много важен е факта, че повечето от монасите прекарват времето си във физическа работа на открито – отглеждат зеленчуци и плодове, грижат се за домашните животни и събират билки. Маслиновата горичка им дава отлични плодове. Монасите ги събират ръчно и произвеждат най-хубавия зехтин в областта. Техен специалитет е билковия зехтин, с който овкусяват голяма част от суровите ястия, които похапват. Превенция на страшните болести – как живеят дълголетните монаси от Света гора? Ето техните правила: 1. Избягвайте стресови ситуации, суета, напразни тревоги и гняв. Очистете душата си. Спокойната душа и чистата съвест са най-добрите лечители. 2. Всеки път, когато имате възможност, излезте извън града. Идете в планината и постойте, макар и няколко часа само, в гората. 3. Постепенно се откажете от консервирани, преработени храни, които се продават в магазините. Не яжте салами, не купувайте шоколад. Лесно е сами да си забъркате нещо сладко. Монасите в Света гора почти не купуват захар. Кафето подслаждат с мед, а компотите са натурални. 4. Три пъти в седмицата (понеделник, сряда и петък) спазвайте строг пост. Това правят целогодишно монасите от Атон. 5. Отделете няколко часа на ден за спорт или физически труд. 6. Опитайте се да сложите нещата в ред в интимния живот. Намалете броя на сексуалните актове за 3-4 на месец. 7. Откажете се от вредните навици, като алкохол и тютюнопушене. Пийте червено и бяло вино, което сами сте направили или поне сте сигурни в произхода му. Такава е философията за живота на монасите от Атон – проста, но ефективна. Никой не ви кара да сложите расо. Опростете живота си, изчистете го от вредни храни и мисли и бъдете щастливи.

Blitz.bg

Прогноза за времето - 5 март

http://www.moreto.net/novini.php?n=345515

Днес по Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 5–6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Във вътрешността на страната от запад облачността ще започне да се увеличава и през деня ще обхване цялата страна.

Нова е-услуга в библиотеката в Кюстендил

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/nova-e-usluga-v-bibliotekata-v-kiustendil-2007467

Регионална библиотека „Емануил Попдимитров”, гр. Кюстендил започва изпълнението на проект „Правна информация в обществените библиотеки“, осигурен от фондация "Глобални библиотеки - България" и финансиран от Посолство на САЩ в България.
Проектът ще пилотира нова е-услуга в библиотеките, като

Велико Търново почете героите на България с едновременно полагане на цветя пред единадесет паметника

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/veliko-tyrnovo-pochete-geroite-na-bylgariia-s-ednovremenno-polagane-na-cvetia-pred-edinadeset-pametnika-2007824

Велико Търново почете героите на България с едновременно полагане на венци и цветя пред единадесет паметника, свидетелстващи за знакови събития от родната история. Инициативата бе част от програмата на Общината за отбелязване на Националния празник и 139-годишнината от Освобождението.

Започва голямото завръщане след празника. Къде ще бъде натоварен трафикът?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zapochva-goliamoto-zavryshtane-sled-praznika.-kyde-shte-byde-natovaren-trafikyt-2007845

От 14 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и най-натоварените първокласни и второкласни пътни участъци. За улеснение на трафика се променя и движението на Владая. От 10 до 20 часа на първокласния път ще има две

Полицейски шеф изхвърли всичките си ордени пред МВР (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/policejski-shef-izhvyrli-vsichkite-si-ordeni-pred-mvr-video-2007846

Полицейски шеф демонстративно изхвърли всичките си ордени и отличия пред централата на МВР, съобщи

ЧРД на Дима Максимова!

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6092835

ЧРД на Дима Максимова!Днес, 5 март, рожден ден празнува Дима Максимова, кореспондентката ни във Велико Търново и Габрово. Спокойна, предана, с чувство за отговорност, тя отразява и ежедневието на хората, и стъпките на политиците. Желаем здраве и да се радва на прекрасните си

Вижте къде ЧЕЗ ще спира тока следващата седмица (всички адреси)

http://offnews.bg/news/n_1/n_648700.html

ЧЕЗ Разпределение обяви изключително дълъг списък с адреси, за които е предвидено временно прекъсване на електрозахранването през следващата седмица. От дружеството уточняват, че причините за неудобството за клиентите на компанията са свързани с осъществяваната амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите. Ето и всички адреси, на които е предвидено спиране на тока: Област София-град  Община Банкя На 07.03.2017 г. /09:30 - 16:15 ч./ - Банкя, Общ. Столична - Несебър Стефан Стамболов /Будишин/ 27; Хисаря 2 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - Банкя, Общ. Столична - Георги Бенковски 25; Захари Стоянов 11, 12, 13, 13а, 14, 16, 18, 18а, 20, 21, 22, 31, 31а, 33, 34, 34а, 35, 35а, 36, 37, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 49, 51, 53, 53а, 54, 55, 56, 59, 6, 61, 63, 67, 71; Махала Клисурска ХхіV-2265, Кв.158; София; Захари Стоянов 37 На 07.03.2017 г. /09:30 - 16:15 ч./ - Банкя, Общ. Столична - Бор 15, 19, 1а, 2, 22, 23, 28, 3, 30, 5, 6, 6а, 7; В.З Банкя, УПИ XXIII-870, Кв.70 Иларион Макариополски/9 Сеп 37а, 40, 41, 44, 45, 46, 47, 47а, 48, 50, 51, 52, 54, 54а, 56а, 57, 59, 60, 62, 62а, 64, 65, 66, 67, 68 Стр.Табло, 76, 82; Оборище 1, 3 Община Витоша На 07.03.2017 г. /09:15 - 16:00 ч./ - София - бул.Тодор Каблешков / ул. Казбек На 07.03.2017 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София - ул. Дрян На 07.03.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София - ул. Прохлада На 09.03.2017 г. /08:30 - 15:30 ч./ - София - Ул.”Симеоновско Шосе” №318 На 10.03.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София - ул. Мур 40 На 10.03.2017 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София - бул.Околовръстен Път 3 Община Възраждане На 06.03.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - Позитано 121 На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ж.к. Зона Б-5 бл.7 вх. В На 07.03.2017 г. /09:00 - 13:15 ч./ - София - Осогово/Пело Пеловски/ 55; Пиротска/Трети Април/ 87 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ж.к. Зона Б-5 бл.6 вх. Б На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ж.к. Зона Б-5 бл.10 вх. Б На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Осогово/Пело Пеловски/ 53, 54, 54 Гар.2, 54 Гар.4, 54 Гар.6, 54 Гараж 1, 54 Гараж-3, 54 Гараж-5, 54 Магазин 1; Пиротска/Трети Април/ Ъгъл; Шар Планина 40, 44, 45, 46, 47, 53, 55, 57, 71, 73, 83, 85 На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ж.к. Зона Б-5 бл.7 вх. Г На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ж.к. Зона Б-5 бл.10 вх. А; ж.к. Зона Б-5 бл.6 вх. А; ж.к. Зона Б-5 бл.2 вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - бул.Александър Стамболийски №86 Община Изгрев На 06.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София; Елемаг 13, 11, 9, 7, 15 На 07.03.2017 г. /00:30 - 04:30 ч./ - Тис Дървеница 11-467 Община Илинден На 06.03.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София - Коньовица/Мико Папо/117; Света Троица/Вълчо Иванов/ бл. 123, 124; Цар Симеон 271 Община Искър На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 вх. А, Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 262 вх. Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 323 вх. А, Б, В На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 308 вх. Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 417 вх. А На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 06.03.2017 г. /08:00 - 08:15 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 07.03.2017 г. /09:45 - 11:15 ч./ - Казичене – Аличо /Траян Кардашки/11, 3; Белица 1, 10, 2, 5, 6, 7, 8, До Гробището; Васил Левски/Черв.Армия/1, 10, 11, 12, 2, 24, 28, 3, 30, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 15, 17, 21, 23, 25, 27, 28, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 38а, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 52, 54, 56, 58, 62, 64, 7, До Банята; Витоша 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 9; Георги Бенковски 19, 21, 23, 25, 25а, 27, 29, 31, 33, 70, 72, 80, 82, 86, 88, 90, 92, 3, 8; Дъбрава 1, 10, 11, 12, 2, 3, 5, 7, 8, 9; Дюла 13; Изгрев Производствено Хале; Илия Велинов 31; Кирил и Методи 3; Кръстю Пастухов/Владо Благо 1, 10; Липите 10, 14, 18, 20, 3, 9, 20; Любен Каравелов/Димитър Мут 14, 19, 41; Мито Войнишки 1, 12, 14а, 20, 22, 24, 26, 32, 34, 35, 37, 39, 4, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59а, 6, 61, 63, 7, 74, 8; Момин Кладенец 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 38а, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 9а; Мургаш 1; Никола Петков/Кирил Маджаро Книжарница, 15, 19, 52, 78; Освобождение 5; Отец Паисий/Победа/11; Пв Качиене Пейо Яворов 1, 11, 12, 14, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9; Пи Ид 35239.6106.2205 М.Валого и Балевица Прогрес 2, 3, 5, 7, 9, 9а; Спас Андреев 10, 13, 14, 17, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Стария Искър 8; Троянов Път 12, 16а, 17, 24, 28, 31, 41, 45, 46, 47, 53а, 6; Хан Аспарух/Кооперативна/12, 14, 16, 17, 19, 2, 20, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 32, 33, 34, 34а, 36, 37, 38а, 39, 4, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 5, 50, 52, 54, 56, 5а, 6, 7, 8, 9, 18; Хан Крум/Дружба/ 22, 9; Христо Попбожилов 10; Цар Борис III/Дим.Благоев/112, 1134а, 114, 116, 120, 124, 128, 130а, 134, 134 А, 22, 57, 68; Кокаляне; Димитър Благоев 1; Кривина, Общ. Столична; Балабана/Серафим Стойков/1, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 21, 23, 28, 34, 5 Общпанчарево, Кв.5 П.V 442, 1, 10, 12, 16, 17, 2, 20, 22, 24, 26, 3, 30, 32, 34, 36, 4, 5, 6, 8, 9; Балкан/Костадин Георгиев/19-21; Божур/Атанас Варадинов/1, 1, 11, 11а, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Витоша/Трайко Тасев/1, 10, 12, 12а, 13, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 32, 4, 6, 7, 7а, 8, 9, 11, 11а, 13, 14, 16, 17, 18, 20, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 30а, 35, 37, 39, 9, 3, 5; Градина/3-та/1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 8,; Демокрация/П.Йосифов/ 5а, 8, 6а, Аптека, Павилион, 1, 1-3, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 25а, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38, 39, 39б, 40, 41, 43, 45, 47, 5, 5а, 8, 9, Стопанска Постройка; Дъга/Мило Говедарски/1, 2, 3, 4; Зад Село/24-та/ 6, Търговски Обект, 10, 12, 16 Б, 20, 22, 4, 8; Искър/Кр.Раковски/1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 2, 4, 6, 7, 8а, 9, 11, 14, 16, 16а, 18, 2, 20, 21, 2, 3, 5, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 46, 48, 58, 8, 33, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 48, 48а, 49, 50, 51, 51а, 51б, 52, 53, 53а, 54, 56, 58, 58а, 58б, 60, 53, 6; Йосиф Обербауер 1, 2, 3, 4, 5; Латинка/Никола Митев/1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 21, 22, 28, 29, 3, 31, 33, 35, 37, 39, 4, 41, 43, 45, 47, 5, 6, 7, 8, 9,; Люляк /Янко Кръстев/1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 21, 8, 9, 14, 16, 17, 18, 19, 21, 23, 25, 27, 7, 9; Местн.Лъката Минзухар /Филип Тасев/1, 11, 2, 4, 5, 6, 10, 12, 14, 16, 3, 5, 7, 8, 9; Просвета/Христо Мачков/1, 14, 2, 3, 4, 5, 6, 6а, 7, 8, 9; Равнополски Път/Симеон Нико 1, 10, 11, 12, 13, 14, 14а, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 23, 25, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Рибарника/Симеон Малинов/1, 10, 12, 1а, 1б, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 1б; Рила/Станой Тодоров/1, 10, 2, 4, 6, 8, 10; Римска Ракла/Ремсова Среща/1, 10, 12, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14, 16; Розова Градина/Георги Димит 1, 1, 2, 3, 5, 7, 17; Ружа/7-Ма/1, 10, 12, 13, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Свети Спас/26-та/12, 18, Павилион, Черква, 1, 14, 14а, 16, 2, 7; Стара Планина/Никола Тасев/1, 2, 3, 4, 7, 9, 2; Старата Река/Методи Филипов Къща, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19а, 2, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 28а, 29, 31, 32, 33, 35, 37, 39, 4, 41, 43, 45, 47, 49, 6, 8, УПИ 466, 1, 1а, 2, 23а, 3, 47, 5, 7; Странджа/Спас Орехарски/1, 2, 2а, 3, 4, 5, 6, 7; Тихата/4-та/1, 10, 3, 4, 6, 7, 8, 9; ул. Демокрация Пи 475 Кв. 48; София; Д-Р Любен Русев 6 А; Любен Каравелов 14, 15 А, 20, 26, 27, 28, 38, 39, 4, 41, 44, 52, 9; Мургаш 1, 3, 4, 5; Никола Петков/П.Напетов/ 2, 27, 36, 52, 58, 6, 72, 78; Николай Хайтов 32; Околовръстен Път 235 Имот 1368; ул. Васил Левски и ул. Кр. Пастухов Хан Крум 21, 5; Цар Борис III/Девети Септ. 124 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 вх. А, Б На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 262 вх. Б На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 319, 322, 322/ТП, 323, 324, 63-То Оу Черноризец Храбър, До 324 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 07.03.2017 г. /14:45 - 16:15 ч./ - Казичене - Аличо/Траян Кардашки/11, 3; Белица 1, 10, 2, 5, 6, 7, 8, До Гробището; Васил Левски/Черв.Армия/1, 10, 11, 12, 2, 24, 28, 3, 30, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 15, 17, 21, 23, 25, 27, 28, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 38а, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 52, 54, 56, 58, 62, 64, 7, До Банята; Витоша 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 9; Георги Бенковски 19, 21, 23, 25, 25а, 27, 29, 31, 33, 70, 72, 80, 82, 86, 88, 90, 92, 3, 8; Дъбрава 1, 10, 11, 12, 2, 3, 5, 7, 8, 9; Дюла 13; Изгрев Производствено Хале; Илия Велинов 31; Кирил и Методи 3; Кръстю Пастухов/Владо Благо 1, 10; Липите 10, 14, 18, 20, 3, 9, 20; Любен Каравелов/Димитър Мут 14, 19, 41; Мито Войнишки 1, 12, 14а, 20, 22, 24, 26, 32, 34, 35, 37, 39, 4, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59а, 6, 61, 63, 7, 74, 8; Момин Кладенец 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 36, 38, 38а, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 9а; Мургаш 1; Никола Петков/Кирил Маджаро Книжарница, 15, 19, 52, 78; Освобождение 5; Отец Паисий/Победа/11; Пв Качиене Пейо Яворов 1, 11, 12, 14, 16, 17, 18, 19, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9; Пи Ид 35239.6106.2205 М.Валого и Балевица Прогрес 2, 3, 5, 7, 9, 9а; Спас Андреев 10, 13, 14, 17, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Стария Искър 8; Троянов Път 12, 16а, 17, 24, 28, 31, 41, 45, 46, 47, 53а, 6; Хан Аспарух/Кооперативна/12, 14, 16, 17, 19, 2, 20, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 32, 33, 34, 34а, 36, 37, 38а, 39, 4, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 5, 50, 52, 54, 56, 5а, 6, 7, 8, 9, 18; Хан Крум/Дружба/ 22, 9; Христо Попбожилов 10; Цар Борис III /Дим.Благоев/112, 1134а, 114, 116, 120, 124, 128, 130а, 134, 134 А, 22, 57, 68; Кокаляне; Димитър Благоев 1; Кривина, Общ. Столична; Балабана/Серафим Стойков/1, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 21, 23, 28, 34, 5 Общпанчарево, Кв.5 П.V 442, 1, 10, 12, 16, 17, 2, 20, 22, 24, 26, 3, 30, 32, 34, 36, 4, 5, 6, 8, 9; Балкан/Костадин Георгиев/19-21; Божур/Атанас Варадинов/1, 1, 11, 11а, 15, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9; Витоша/Трайко Тасев/1, 10, 12, 12а, 13, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 32, 4, 6, 7, 7а, 8, 9, 11, 11а, 13, 14, 16, 17, 18, 20, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 30а, 35, 37, 39, 9, 3, 5; Градина/3-та/1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 8,; Демокрация/П.Йосифов/ 5а, 8, 6а, Аптека, Павилион, 1, 1-3, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 23, 23а, 24, 25, 25а, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38, 39, 39б, 40, 41, 43, 45, 47, 5, 5а, 8, 9, Стопанска Постройка; Дъга /Мило Говедарски/1, 2, 3, 4; Зад Село/24-та/ 6, Търговски Обект, 10, 12, 16 Б, 20, 22, 4, 8; Искър/Кр.Раковски/1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 2, 4, 6, 7, 8а, 9, 11, 14, 16, 16а, 18, 2, 20, 21, 2, 3, 5, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 46, 48, 58, 8, 33, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 48, 48а, 49, 50, 51, 51а, 51б, 52, 53, 53а, 54, 56, 58, 58а, 58б, 60, 53, 6; Йосиф Обербауер 1, 2, 3, 4, 5; Латинка/Никола Митев/1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 21, 22, 28, 29, 3, 31, 33, 35, 37, 39, 4, 41, 43, 45, 47, 5, 6, 7, 8, 9,; Люляк/Янко Кръстев/1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 21, 8, 9, 14, 16, 17, 18, 19, 21, 23, 25, 27, 7, 9; Местн.Лъката Минзухар/Филип Тасев/1, 11, 2, 4, 5, 6, 10, 12, 14, 16, 3, 5, 7, 8, 9; Просвета/Христо Мачков/1, 14, 2, 3, 4, 5, 6, 6а, 7, 8, 9; Равнополски Път/Симеон Нико 1, 10, 11, 12, 13, 14, 14а, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 23, 25, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Рибарника/Симеон Малинов/1, 10, 12, 1а, 1б, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 1б; Рила/Станой Тодоров/1, 10, 2, 4, 6, 8, 10; Римска Ракла/Ремсова Среща/1, 10, 12, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14, 16; Розова Градина/Георги Димит 1, 1, 2, 3, 5, 7, 17; Ружа/7-Ма/1, 10, 12, 13, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Свети Спас/26-та/12, 18, Павилион, Черква, 1, 14, 14а, 16, 2, 7; Стара Планина/Никола Тасев/1, 2, 3, 4, 7, 9, 2; Старата Река/Методи Филипов Къща, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 19а, 2, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 28а, 29, 31, 32, 33, 35, 37, 39, 4, 41, 43, 45, 47, 49, 6, 8, УПИ 466, 1, 1а, 2, 23а, 3, 47, 5, 7; Странджа/Спас Орехарски/1, 2, 2а, 3, 4, 5, 6, 7; Тихата/4-та/1, 10, 3, 4, 6, 7, 8, 9; ул. Демокрация Пи 475 Кв. 48; София; Д-Р Любен Русев 6 А; Любен Каравелов 14, 15 А, 20, 26, 27, 28, 38, 39, 4, 41, 44, 52, 9; Мургаш 1, 3, 4, 5; Никола Петков/П.Напетов/ 2, 27, 36, 52, 58, 6, 72, 78; Николай Хайтов 32; Околовръстен Път 235 Имот 1368; ул. Васил Левски и ул. Кр. Пастухов Хан Крум 21, 5; Цар Борис III/Девети Септ. 124 На 07.03.2017 г. /09:45 - 16:15 ч./ - "Стад Близнаков" На 08.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Кривина, Общ. Столична – Балабана /Серафим Стойков/ Кв.5 П.V 442, 1, 10, 12, 16, 17, 2, 20, 22, 24, 26, 3, 30, 32, 34, 36, 4, 5, 6, 8, 9; Балкан/Костадин Георгиев/19-21; Демокрация/П.Йосифов/ Стопанска Постройка; Искър/Кр.Раковски/ 6; Люляк/Янко Кръстев/14, 16, 17, 18, 19, 21, 23, 25, 27, 7, 9; Рила/Станой Тодоров/1, 10, 2, 4, 6, 8; Римска Ракла/Ремсова Среща/10, 12, 14, 16; Ружа/7-Ма/1, 10, 12, 13, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Стара Планина/Никола Тасев/1, 2, 3, 4, 7, 9; София; Д-Р Любен Русев 6 А На 08.03.2017 г. /10:00 - 16:15 ч./ - Казичене - Балевица 1, 2, 3; Георги Бенковски 74, 84; Дъбрава 11; Дюла 13, 6; Изгрев 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Любен Каравелов/Димитър Мут 1, 10, 11, 12, 12 А, 13, 14, 15, 15а, 16, 17, 18, 19, 20, 20 А, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 5, 6, 7 А, 7а, 8, 9; Никола Петков/Кирил Маджаро 27, 62; Хан Аспарух/Кооперативна/1, 10, 12, 19, 25, 30, 32, 34, 37, 39, 44, 46, 5, 50, 54, 5а; Хан Крум/Дружба/ 2; Цар Борис III/Дим.Благоев/12, 13, 16, 20, 22, 24, 26, 27, 29, 38, 5, 50, 54, 56, срещу аптеката; София; Любен Каравелов 15 А На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 вх. А, Б На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 262 вх. Б На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 323 вх. А, Б, В На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 308 вх. Б На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 вх. А, Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 вх. А, Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 262 вх. Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 323 вх. А, Б, В На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 308 вх. Б На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412, 413, помещение към трафопост до бл. 413 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 413 вх. Б На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 262 вх. Б На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 323 вх. А, Б, В На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 308 вх. Б На 10.03.2017 г. /09:15 - 16:30 ч./ - Казичене -Васил Левски/Черв.Армия/1, 10, 11, 12, 2, 24, 28, 3, 30, 5, 6, 7, 8, 9; Илия Велинов 31; Кръстю Пастухов/Владо Благо 10; Липите 10, 14, 18, 20, 3, 9; Любен Каравелов/Димитър Мут 14, 19, 41; Мито Войнишки 1, 12, 14а, 20, 22, 24, 26, 32, 34, 35, 37, 39, 4, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59а, 6, 61, 63, 7, 74, 8; Мургаш 1; Никола Петков/Кирил Маджаро Книжарница, 15, 19, 52, 78; Прогрес 2, 3, 5, 7, 9, 9а; Стария Искър 8; Троянов Път 12, 16а, 17, 24, 28, 31, 41, 45, 46, 47, 53а, 6; Хан Аспарух/Кооперативна/18; Хан Крум/Дружба/ 22, 9; Христо Попбожилов 10; Цар Борис III/Дим.Благоев/ 57, 68; София; Любен Каравелов 14, 15 А, 20, 26, 27, 28, 38, 39, 4, 41, 44, 52, 9; Мургаш 1, 3, 4, 5; Никола Петков/П.Напетов/ 2, 27, 36, 52, 58, 6, 72, 78; Хан Крум 21, 5 На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Дружба 2 бл. 412 вх. А, Б, Г Община Красна поляна На 06.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - Братин Дол 16; Зли Дол 7; Кенали 18, 20, 22, 40, 42, 60, 62а, 64; Красна Поляна I Част бл. 105, 4, 5, 6, бл. 132, 133, Пред бл.134; Суходолска 1 На 07.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - Вардар 65; Вардар/Яне Сандански/ Красна Поляна I Част бл. 87, Пазар Росица; Разсадника бл. 30, 30а, 84, 87, 97, бл. 87 На 07.03.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София 300-та/Красна Поляна/ 221; Атанас Кирчев 8; Добротич До 205 - Халите Кв.Факултета; Красна Поляна II Част бл. 205, 208, 5, 6, 7, 8 Община Красно село За Периода 06-07.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - ул.Х.Поляна№7 .Лагера бл.84 На 06.03.2017 г. /11:45 - 13:30 ч./ - София ж.к. Хиподрума бл. 6, 7, 31 - Детска Ясла. Клон на Хеброс Банк, бл. 140, бл. 139а вх. А, Погановски Манастир 1, бл. 141, На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр.София - ул. Ивайло №28, №29 На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр.София - ул. Дамян Груев/Ген.Христо Миха №20 На 06.03.2017 г. /11:45 - 13:30 ч./ - София - Добри Христов/421-ва/ 58 На 06.03.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - София - 34 ОУ Стою Шишков, Софийска Частна Английска Гимназия; Ястребец 16 На 06.03.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София Видлич 29; Добри Христов/421-ва/142, 22, 36; Осоговски Проход 3; Хиподрума бл. 11, 12, 13, 13-14, 139а, 14, 140, 141, 142, 142 А, 142а, 4, 5, 6, 7, До бл.11, До бл.13 На 07.03.2017 г. /14:00 - 16:30 ч./ - София - Белите Брези бл. Ул.Папагалче; Гребенец 1, 4, 6, 8;; ул. Искърски Пролом 11 На 07.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - Акад.Иван Евстратиев Гешов 24, 24-26, 26; Лагера бл. 60; Пиърс Омахони/Ева Волицер/ 2-4, 6, 8, 10-14, 3, 5, 7, На 07.03.2017 г. /11:30 - 14:00 ч./ - София - Балканджи Йово 25, 27, 29, 31-33; Балчик 2, 6; Цар Борс III 92, 94, 96 На 08.03.2017 г. /13:00 - 16:00 ч./ - София - ж.к.Гоце Делчев бл.253 вх. А, Б, В, Г и Д, бл.252 вх. А, Б, В, Г, Д, Е, и Ж, бл.260а, бл.260б, бл.260в,, Маг Аванти, Бюро По Труда Ул.Л.Айер, Ул.Л.Айер15, Ул.Л.Айер срещу №11 Къща На 08.03.2017 г. /09:30 - 12:30 ч./ - София - Цар Борис III/Девети Септ. 11, 13, 15, 17 На 10.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - Дойран №19-21, 23; Хайдушка Гора 40, На 10.03.2017 г. /11:30 - 13:30 ч./ - София - ул. Топли Дол № 11 На 10.03.2017 г. /14:00 - 16:00 ч./ - София – ул.Ворино 2-4,Ул.Кюстендил 61.64а Община Кремиковци На 09.03.2017 г. /13:00 - 15:15 ч./ - МТП Вилна Зоноа С.Чурек Община Лозенец На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Никола Й.Вапцаров, №25, вх. Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Милин Камък №7, №9, №11 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Св.Наум/Трайчо Костов/ №39, №43 вх. А, вх. Б, вх. В На 07.03.2017 г. /09:45 - 16:00 ч./ - София Черни Връх 23 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Неразделни, №2, №9, №10, №13, №15, №16 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Неразделни, №14 На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Университетска, №2, №3, №8- вх. А, вх. Б, №9, №10- Вха, вх. Б, №11, №13, №17 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул Кокиче, №2, №5, №7, №11, №12, №13, №14, №18 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр.София - ул. Орфей №6- вх. А; ул. Синчец, №4, №8, №14 На 09.03.2017 г. /14:15 - 16:00 ч./ - София - ул. Милин Камък №35 На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Крум Попов, №8, №10, №12, №14, №17, №18, №20, №22, №24, №26 На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Крум Попов, №2, №5, №6 Община Люлин На 06.03.2017 г. /09:30 - 16:00 ч./ - София - Люлин 3 бл. 305, 307, 308, 333, 333 Б, 333б, бл. До бл.307 На 06.03.2017 г. /09:20 - 15:15 ч./ - София - Люлин бл. 009 вх. А, Б, Г На 06.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин 2 бл. 223, вх. Б На 07.03.2017 г. /13:30 - 16:15 ч./ - София Екзарх Стефан/Георги Костов 101; Обелско Шосе 18; Сливница На 07.03.2017 г. /09:20 - 15:15 ч./ - София - Люлин бл. 009 вх. В На 07.03.2017 г. /09:30 - 13:00 ч./ - София Добринова Скала/11 Конгрес 1 М.Люлин-Разширение; Люлин Бл; Люлин 1 бл. Подстанция, Подстанция - Люлин, подстанция-Люлин; Местн.Бул. Сливница На 07.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин 2 бл. 223, вх. В На 08.03.2017 г. /09:30 - 13:00 ч./ - бл.662 На 08.03.2017 г. /09:20 - 15:15 ч./ - София - Люлин 3 бл. 388, 389 На 08.03.2017 г. /13:30 - 16:15 ч./ - София Беравица 36; Иван Бойчев 17 ж.к.Люлин 9; Люлин 9 бл. 919 На 09.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин бл. 550, вх. А На 09.03.2017 г. /13:30 - 16:15 ч./ - София Д-Р Петър Дертлиев 8; Орион 5; Петър Дертлиев /Ж.К.Люлин/ 4 На 09.03.2017 г. /09:30 - 13:00 ч./ - бл.103б На 09.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин 6 бл. 645, вх. Б На 10.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин бл. 550, вх. А, вх. Б На 10.03.2017 г. /09:30 - 13:00 ч./ - София Божко Димитров 1; Братя Найденови 1, 10, 11, 12, 16, 2, 22, 26, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Братя Рашкови 1, №3; Български Воин 1, 3, 4, 6; Люлин / Филиповци 18, 20, 21, 32, 33, 35, 36, 37, 38, 38а, 39, 4, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 63а, 65, 67, 67а, 69, 71, 73, 75, 77, 81, 85, 87, 89, 93, 95; Стефан Караджа 1, 10, 2, 5, 5а, 6, 7, 8, 9; Суходолски Път 1, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 3, 4, 5, 6, 7; Хаджи Димитър 1, 10, 12, 2, 3, 4, 5, 8 На 10.03.2017 г. /13:30 - 16:30 ч./ - София - Люлин 9 бл. 917, 917а, 918, Магазин; Р-Н Люлин-9 На 10.03.2017 г. /09:15 - 15:30 ч./ - София - Люлин 6 бл. 645, вх. Б Община Младост На 06.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - ж.к.Мусагеница бл. 82 На 06.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - София; Младост 1 бл. бл. 29 На 07.03.2017 г. /09:30 - 14:00 ч./ - София Нсс, Търг.Ком., 13 Пав, 14, 19 Ключ, 20, 42 Тк, 45, 9, срещу НСПС, срещу НСС; Младост 1 бл. 110, 111, 88а, 88 На 07.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - София Младост 1 бл. 28 На 08.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Младост 1 бл. 22 На 09.03.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - София; Младост 1 бл. 6 На 09.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Панчарево В.З Косанин Дол; Комплекс Бяла Черква На 10.03.2017 г. /10:00 - 13:00 ч./ - София УПИ 2-913 Кв.15 На 10.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Панчарево В.З Косанин Дол; Комплакс Бяла Черква. На 10.03.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - София; Младост 1 бл. 6 Община Надежда На 06.03.2017 г. /09:15 - 16:30 ч./ - София - Лев Толстой бл. 1 На 07.03.2017 г. /09:30 - 16:30 ч./ - София - Лев Толстой, Одз До бл.48 На 07.03.2017 г. /10:00 - 12:30 ч./ - София - Надежда 2 бл. 203, 209, 21, 214, 215, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 265, Между бл.202 и 222, бл. 221; Свети Никола Нови/Чавд.Отря 16; Траен Мир 1 Във Входа на Общината, 17, 19, 3, 5, 7, 8 219, 8 В Обща Кутия Бл219а, 9 На 07.03.2017 г. /11:15 - 13:30 ч./ - София - Надежда 2 бл. 203, 206, 208, 209, 224, 225, 226, На 07.03.2017 г. /12:00 - 14:30 ч./ - София - Андрей Протич /Партизанин/11, 13, 15, 19, 5, 7, №19; Вардар 1а, 238, 1, 10, 12, 14, 18, 18 Таван 2/3, 18 Таван1/1, 2, 3, 4, 6; Проф.Петър Ников/Ген.Хр.Ник 15, 2, 4; Свети Никола Нови/Чавд.Отря 6; Търновска Конституция 1, 1а, 2, 3, 5 На 08.03.2017 г. /12:00 - 14:15 ч./ - София - Надежда 1 бл. 123, 125, бл. 125 Община Оборище На 06.03.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - Ул.Бачо Киро №50 Бул.Васил Левски №97, 101, На 07.03.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - Ул.Дунав №57 Ул.Чаталджа №49, 57, На 07.03.2017 г. /09:30 - 16:30 ч./ - София - Цар Симеон, 57 На 08.03.2017 г. /09:30 - 16:30 ч./ - София - Цар Симеон, 82 На 08.03.2017 г. /09:30 - 16:30 ч./ - София - Оборище -17 На 08.03.2017 г. /09:15 - 16:30 ч./ - София - Веслец, 6 На 08.03.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София - Чаталджа №4-6, 59, 61, На 09.03.2017 г. /11:00 - 14:30 ч./ - София - Васил Левски 100а, 100б, 102, 104, 108, 98, 98 цветарски магазин; Княз Александър Дондуков 85-87; Панайот Волов 1; Чаталджа 12, 13; Янко Сакъзов 1, 11а, 13в, 3, 3-5, 5, 9-Б, 9а На 09.03.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София - Екзарх Йосиф 76 Вх-А, Б, №58, 80, На 09.03.2017 г. /10:00 - 12:30 ч./ - София - Алеко Константинов 1, 10, 11, 12, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 3-5, 6, 6 А, 7, 8, 9; Васил Друмев 1, 10, 3, 7, 8; Мърфи 2; Оборище 42, 46, 48, 50, 50б, 75, 77, 81, 83, 85, 87; Проф.Джовани Горини 14; Султан Тепе 10, 14, 18, 2, 23, 3, 4, 6, 7, 8 На 09.03.2017 г. /10:00 - 16:30 ч./ - София - Богдан 10; Люле Бургас 1, 3; Мадрид 43, 45, 47, 47 Магазин, 47 Офис; Черковна/Паун Грозданов/ 30, 32, 34, 34-А, 36, 38, 42, 38, № 38 На 10.03.2017 г. /09:30 - 15:30 ч./ - София - Екзарх Йосиф №66, 84, 75, 125, Община Овча Купел На 07.03.2017 г. /11:00 - 15:00 ч./ - София - 671-ва/Овча Купел/1, 2, Кв.47, 3а Жилищна Сграда; 761-ва/Овча Купел/11, 12, 16, 17, 22, 25, 27, 29, 4, 44, 66, 7; 762-Ра/Овча Купел/1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 9а, № 2; 763-та/Красна Поляна Овча К 10, 12; 764-та/Красна Поляна Овча К Монтевидео/Пионерски Път/10, 13, 21а, 22, 36 Пав., 38, 42, 54, 8, 88; Народно Хоро 60; Овча Купел 1 бл. 526 На 08.03.2017 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София - ул. Кукуряк 26 На 08.03.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София - Боряна 7, 7-9, 9; Бул.Овча Купел УПИ IX-1382, 1385 Земеделска/Яташка/1, 3, 5, 6, 8; Институтска Кв.23, 10, 6, 8; Нов Век/Инж.Жеко Георгиев/ 2, 8; Полски Венец 10; Роден Кът 2 На 08.03.2017 г. /11:00 - 15:00 ч./ - София - Любляна/Й.Вишевградски/11, 20, 20 1; Полски Венец 11, 5 На 09.03.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - София - ул. Маестро Кънев 79 На 09.03.2017 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София - 668-Ма/Овча Купел/ 5; Войводина Могила 26, 32а, 34, 42, 42 Магазин 1, 48; Ливада 14, 16; Любляна/Й.Вишевградски/ 23, 23, 23а; Народен Герой 6, 11, 6 6, 7а; Никола Петков/П.Напетов/14, 16, 18; Рачка 1, 10, 10а, 11а, 11б, 12, 13, 13а, 14, 14а, 15, 16, 18, 2, 20, 23 40, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9, 9 14, 9-11, 9/11, 9а, 9-11 На 09.03.2017 г. /11:00 - 15:00 ч./ - София - 315-та /Барите/ 2, 84а; Барите Табло 415, Табло 413, Табло 414, Табло 415, Табло 416, Табло 417, Табло 418, Табло 419, Табло 420, Табло 421, Табло 422, Табло 423, Табло 424, Табло 425, Табло 426, Ул.12о, 116 Табло 422, 118, 16 Табло 422, 2, 533; Гайтанци 25а Табло 419, 25б Табло 419, 27 Табло 413, 27 Табло 419, 29 Табло 413, 83; Монтевидео/Пионерски Път/105 Стр.Табло, 107 Табло 417, 116 Табло 421, 82б На 10.03.2017 г. /09:00 - 11:00 ч./ - София - Витошка Поляна 1; Войводина Могила 42, 42 Магазин 1, 42 Магазин 2, 42 Магазин 3, 42 Магазин 4, 42 Офис 1, 42 Офис 2, 42 Офис 3, 42 Офис 4; Любляна/Й.Вишевградски/ 31, 37б; Народен Герой 6, 6 6; Рачка 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 40, 40 12, 38, 40 12 Община Панчарево На 06.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Бистрица, Общ. Столична – Бановец /45-та/ Центъра УПИ 17 Кв 2307; Бистришка Четворка/68-Ма/1, 10, 2, 2а, 3, 4, 5, 6, 8; Загрене/Крум Карчин/10, 4, 7; Здравец 12, 15, 17, 19, 2, 5, 5а, 6, 7, 8, 8а, 9; Ивайло/42-Ра/ Манастир, 24, 24а, 25, 31, 33, 37, 39, 39а, 41, 43, 61; Криволак/Ален Мак/1, 11, 1а, 2, 3, 4, 4а, 5, 6, 8, 9; Мали Дол/Йордан Терзийски/ 3, 4, 5, 6; Младен Ангелов/39-та/11, 11а, 12, 15, 18, 24, 28; Младост /37-ма/1, 5; Никола Крушкин/2-Ра/ на Пазара, 48, 50а, 52, 52а; Проф.Трайко Запрянов 13; Стефан Стамболов/Ник.Попов/ 34, 39, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 63; Тинтява/36-та/13, 14, 17; Чемшир 19, 2, 2а, 7, 9; Ягода/56-та/1, 20, 8, 9 На 06.03.2017 г. /14:30 - 16:15 ч./ - Герман 039021 Градина/21-ва/12, 12а, 13, 13а, 14, 15, 15а, 16, 16а, 17, 18, 19, 21, 23, 25; Дружба/23-та/ Дърводел, 1, 3; Искър/32-Ра/10, 12, 14, 20, 22, 24, 4а, 6, 8; Незабравка/22-Ра/1, 2; Патриарх Герман/9 Септември Павилион, Площад, 102, 103, 104, 105, 106, 118, 118 ХТУ, 22, 27-31, 35, 48, 49, 50, 51, 61, 62, 63а, 65, 66, 67, 67а, 68, 69, 69а, 70, 71, 72, 73, 73а, 74, 75, 76, 77, 77а, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 83а, 84, 84а, 85, 86, 86а, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 95, 96, 96а, 97, 98, 98а, 99, 99а, 99б, 99в, 99г На 09.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Кусанин Дол На 10.03.2017 г. /08:15 - 16:30 ч./ - Кусанин Дол Община Подуяне На 07.03.2017 г. /09:30 - 12:00 ч./ - София - Стефан Караджа бл. 40; Хаджи Димитър бл. 148, 40 На 09.03.2017 г. /09:30 - 14:00 ч./ - София - Батак 14, 16, 18, 22, 28; Брацигово 1, 3; Брод 17, 19, 29; Владимир Вазов 11-13, 19, 31-31а; Екатерина Симидчийска Ул.Черковна/Ул Ек.Симитчийска, 11, 13, 15, 17, 3; Мила Родина 3; Митрополит Панарет 11, 14, 15, 6, 9; Пасарелски Язовир 13, 19, 3, 7; Петрохан 1, 2а, 3, 5, 7; Подуенска срещу №4, 2, 6, 8; Райно Попович 1, 10, 2, 3, 4, 5, 6, 8; Рудозем 1, 1а, 2; Сава Радулов 1; Христаки Павлович 1, 2, 20, 3, 10, 12, 14, 15, 15 Суха Река, 16 1, 17, 17а, 18, 18 2, 2, 3, 5, 8; Христо Г.Данов 6а, 8; Черковна/Паун Грозданов/18, 20, 9 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - Златица 53; Карлово 14; Тополница 6; Хаджи Димитър бл. 53, 53а На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - Ламби Кръстев 95; Уошбърн 7; Хаджи Димитър бл. 94, 95, До бл.95 Кафе На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - Видини Кули 22, 26, 4, 6, 8; Резбарска 4; Уошбърн 11, 12, 13, 15, 16, 18, 19, 21, 7, 9; Хаджи Димитър бл. 102, 103 На 12.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - Ул.Безименна Сервиз Балканстар Община Сердика На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - 202-Ра/Сердика/, бл.1, бл.2, Бл3 На 08.03.2017 г. /09:45 - 12:30 ч./ - София - Пражка Пролет/Кирил Николов 215; Фондови Жилища Бл213а, 214, 215, 215 А, 215а, Еп.Щросмайер/Лехчево, ТП До бл.214 На 08.03.2017 г. /11:00 - 13:30 ч./ - София - Клокотница 11, 13; Княгиня Мария Луиза/Г.Дим. 129 Община Слатина На 06.03.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София - 510-та/Слатина/14, 22, 28, 30, 32, 16, 20; 513-та/Слатина/10, 12, 14, 16, 18а, 22, 33, 33а, 35а, 37, 42, 43, 47, 47а, 49, 49а, 51, 53, 6, 8, 18, 35; 514-та/Слатина/ 23а, 31а, 37, 39, 31; 518-та/Слатина/10, 15, 16, 17, 18, 2, 3, 6а, 7, 8, 14, 20, 31, 5; 519-та/Слатина/1, 2, 3; 521-ва/Слатина/ 2, 2а, 3, 4, 9, 9а; 530-та /Слатина/ 3, 6, 8, 4; Летоструй 157, 165, 169, 169а, 171, 173, 177; Мими Балканска/Ив.Нед.-Шабл 100, 104, 121, 125, 131, 137, 139, 143, 92, 107, 108, 115, 119, 141; Поп Грую 5а; Саранци 42, 44 На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София – Манастирска /Васил Воденичар 19-19а вх. А, Б На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - 514-та/Слатина/ 26, 28, 30, 30а, 35, 39, 41, 43, 45, 45а; 518-та/Слатина/ 7; 519-та/Слатина/11, 13а, 3, 4а, 6, 12, 13, 15, 4, 6а; 520-та/Слатина/19; 521-ва/Слатина/13, 15а На 07.03.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София - 510-та /Слатина/14, 22, 28, 30, 32, 16, 20; 513-та/Слатина/10, 12, 14, 16, 18а, 22, 33, 33а, 35а, 37, 42, 43, 47, 47а, 49, 49а, 51, 53, 6, 8, 18, 35; 514-та/Слатина/ 23а, 31а, 37, 39, 31; 518-та/Слатина/10, 15, 16, 17, 18, 2, 3, 6а, 7, 8, 14, 20, 31, 5; 519-та/Слатина/1, 2, 3; 521-ва/Слатина/ 2, 2а, 3, 4, 9, 9а; 530-та/Слатина/ 3, 6, 8, 4; Летоструй 157, 165, 169, 169а, 171, 173, 177; Мими Балканска/Ив.Нед.-Шабл 100, 104, 121, 125, 131, 137, 139, 143, 92, 107, 108, 115, 119, 141; Поп Грую 5а; Саранци 42, 44 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Христо Смирненски бл. 6 вх. А, Б, В, Г, Д, Е; Христо Смирненски бл. 7 вх. А, Б, В, Г, Д На 07.03.2017 г. /12:30 - 16:00 ч./ - София - Братя Пешеви 1, 11, 16, 3, 3 Гараж 2, 3 Гараж 1, 3 Гараж 3, 3 Гараж 4, 3 Гараж 5, 3 Гараж 6, 3 Гараж 7, 16; Иван Миланов 18-20; Румен Войвода 16, 22, 26 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - 514-та /Слатина/ 26, 28, 30, 30а, 35, 39, 41, 43, 45, 45а; 518-та/Слатина/ 7; 519-та/Слатина/11, 13а, 3, 4а, 6, 12, 13, 15, 4, 6а; 520-та/Слатина/19; 521-ва/Слатина/13, 15а На 08.03.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София - 510-та /Слатина/14, 22, 28, 30, 32, 16, 20; 513-та/Слатина/10, 12, 14, 16, 18а, 22, 33, 33а, 35а, 37, 42, 43, 47, 47а, 49, 49а, 51, 53, 6, 8, 18, 35; 514-та/Слатина/ 23а, 31а, 37, 39, 31; 518-та/Слатина/10, 15, 16, 17, 18, 2, 3, 6а, 7, 8, 14, 20, 31, 5; 519-та/Слатина/1, 2, 3; 521-ва/Слатина/ 2, 2а, 3, 4, 9, 9а; 530-та/Слатина/ 3, 6, 8, 4; Летоструй 157, 165, 169, 169а, 171, 173, 177; Мими Балканска /Ив.Нед.-Шабл 100, 104, 121, 125, 131, 137, 139, 143, 92, 107, 108, 115, 119, 141; Поп Грую 5а; Саранци 42, 44 На 08.03.2017 г. /12:15 - 16:00 ч./ - София - Христо Смирненски 10, бл. 10, 10а На 08.03.2017 г. /09:15 - 12:00 ч./ - София - Гео Милев бл. 43; Лидице 8; Николай Коперник 251, 22, Шип.Проход /К.Лулчев; Цветан Радославов/Лазар Ста 251, 42, 43, 45, 17 251, 25 245, 43, 45; Чапаев Чапаев Ас.Велчев; Шипченски Проход 247, 44 247, 46, 46 43, 43 46 На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София Христо Смирненски бл. 2 вх. А, Б, В, Г, Д, Е; Христо Смирненски бл. 5 вх. А, Б, В, Г, Д, Е, Ж На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - 514-та/Слатина/ 26, 28, 30, 30а, 35, 39, 41, 43, 45, 45а; 518-та/Слатина/ 7; 519-та/Слатина/11, 13а, 3, 4а, 6, 12, 13, 15, 4, 6а; 520-та/Слатина/19; 521-ва/Слатина/13, 15а На 09.03.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София - 510-та/Слатина/14, 22, 28, 30, 32, 16, 20; 513-та/Слатина/10, 12, 14, 16, 18а, 22, 33, 33а, 35а, 37, 42, 43, 47, 47а, 49, 49а, 51, 53, 6, 8, 18, 35; 514-та/Слатина/ 23а, 31а, 37, 39, 31; 518-та/Слатина/10, 15, 16, 17, 18, 2, 3, 6а, 7, 8, 14, 20, 31, 5; 519-та/Слатина/1, 2, 3; 521-ва/Слатина/ 2, 2а, 3, 4, 9, 9а; 530-та/Слатина/ 3, 6, 8, 4; Летоструй 157, 165, 169, 169а, 171, 173, 177; Мими Балканска/Ив.Нед.-Шабл 100, 104, 121, 125, 131, 137, 139, 143, 92, 107, 108, 115, 119, 141; Поп Грую 5а; Саранци 42, 44 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Лидице 14 На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София - 514-та/Слатина/ 26, 28, 30, 30а, 35, 39, 41, 43, 45, 45а; 518-та/Слатина/ 7; 519-та/Слатина/11, 13а, 3, 4а, 6, 12, 13, 15, 4, 6а; 520-та/Слатина/19; 521-ва/Слатина/13, 15а На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Акад.Никола Обрешков/Ф.Козо 2 вх. А, Б На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София 514-та/Слатина/ 26, 28, 30, 30а, 35, 39, 41, 43, 45, 45а; 518-та/Слатина/ 7; 519-та/Слатина/11, 13а, 3, 4а, 6, 12, 13, 15, 4, 6а; 520-та/Слатина/19; 521-ва/Слатина/13, 15а На 10.03.2017 г. /08:45 - 16:30 ч./ - София - 510-та/Слатина/14, 22, 28, 30, 32, 16, 20; 513-та/Слатина/10, 12, 14, 16, 18а, 22, 33, 33а, 35а, 37, 42, 43, 47, 47а, 49, 49а, 51, 53, 6, 8, 18, 35; 514-та/Слатина/ 23а, 31а, 37, 39, 31; 518-та/Слатина/10, 15, 16, 17, 18, 2, 3, 6а, 7, 8, 14, 20, 31, 5; 519-та/Слатина/1, 2, 3; 521-ва/Слатина/ 2, 2а, 3, 4, 9, 9а; 530-та/Слатина/ 3, 6, 8, 4; Летоструй 157, 165, 169, 169а, 171, 173, 177; Мими Балканска/Ив.Нед.-Шабл 100, 104, 121, 125, 131, 137, 139, 143, 92, 107, 108, 115, 119, 141; Поп Грую 5а; Саранци 42, 44 Община Средец На 08.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - Шейново 12, 14, 16 На 08.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - Янтра 1, 10, 23, 3, 3а, 3б, 4, 5а, 5б, 6, 8, 9а На 09.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - Борисова Градина На 10.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - Тича /Георгица Карастоянова/ 2, 4, 6 На 10.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - Бул.Евлоги и Христо Георгиеви /Бул.Царигр.Шосе Виктор Юго 1, 3, 4, 5, 7, 8 На 10.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - ул.Георги Марков №2, УПИ -III, Кв.39 Яворов/ Ленин/ бл. 1 Община Студентски град На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Студ. Град 21 Век23 вх. В На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Студ. Град 21 Век23 вх. В На 07.03.2017 г. /08:30 - 16:30 ч./ - София - Дървеница бл. 19 На 07.03.2017 г. /10:00 - 12:00 ч./ - София - Г.М.Димитров 65 На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Студ. Град 21 Век23 вх. В На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Студ. Град 21 Век23 вх. В На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София - Студ. Град 21 Век23 вх. В Община Триадица На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Разслатица, №1 На 06.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр.София - ул. Дамян Груев, №25 На 06.03.2017 г. /09:15 - 16:00 ч./ - София - Ул.”Алабин” №12, На 07.03.2017 г. /09:15 - 16:00 ч./ - София Витоша 108, 110, 112, 114, 116, 118, 120, 134; Доспат 37 А; Тунджа, 49, 22-Ро Соу; Удово 10, 2, 4, 6, 8; Цар Асен 100,, 104, 106, 107; Шандор Петьофи 50, 52, 57, 59, 61, 63, 65, 67; Никола Славков 8, 10; Бул.Витоша 112, 110, 108 На 07.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Княз Борис I, №1, №5, №11, №15, №17 На 07.03.2017 г. /15:00 - 16:00 ч./ - София бул.Патриарх Евтимий 45, 47, 51; ул. Гургулят 19, 21, 23, 25, бул. Витоша 64, Строителство Метрополитен На 08.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Княз Борис 1, №24, №34 На 08.03.2017 г. /09:30 - 15:00 ч./ - София - Бул.Хр.Ботев 17 Общи Нужди На 09.03.2017 г. /09:30 - 12:30 ч./ - София - Гоце Делчев /жк Емил Марков/ бл. 47 Е, Вх А и Б, Магазини Християнски Обществен Център На 09.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул.Христо Станчев №1, №9, №10, №14 На 09.03.2017 г. /13:00 - 16:00 ч./ - София - Манастирски Ливади Изток бл.112 На 10.03.2017 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Гр. София - ул. Доспат. №23, №30, №34 София Област Община Божурище На 06.03.2017 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Мала Раковица - Вз Витошица С.Мала Раковица На 06.03.2017 г. /09:15 - 09:45 ч./ - Божурище - Божур 11, 2; Бор 11, 25, 3, 5, 7, 7а, 9, 9а, 13, 15, 18, 2; Георги С.Раковски 5; Далия 8; Даме Груев 2; Девети Май 11, 13, 3, 5, 7, 9; Дунав 44, 48, 50; Европа 17, Зала, 2, 26, 28, 34, 40, 48, 48-50, 55, 81, 87а, 89, 89а, 91а, 35, Строеж на Къща, 107, 109, 157, 34, 36, 40, 42, 72, 80, 93, 95, 97, 99; Еделвайс 1, 10, 11, 11а, 12, 13, 13а, 14, 15, 15а, 16, 17, 18, 2, 20, 22, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 34а, 3а, 4, 5, 5а, 6, 7, 7а, 8, 9, 19, 21, 23, 23а, 25, 36, 38, 40, 44; Здравец 1, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 2, 20, 3, 4, 6, 7, 8, № 38, 11, 13, 15, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 32а, 33, 34, 35, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 9, 7, 8, Къща, 7; Иглика 11, 11а, 13, 13а, 15, 19, 2, 3, 5, 7, 7а, 9; Искър 10, 10а, 11, 12, 12а, 13, 14, 14а, 15, 16, 16а, 17, 18, 18а, 2, 20, 20а, 22, 23, 24, 24а, 26, 26а, 28, 29, 2а, 3, 4, 4а, 5, 6, 7, 7а, 8, 8а, 9; Кипарис 19, 7, 9; Кокиче 1, 10, 12, 14, 14а, 16, 16а, 18, 18а, 20, 22, 3, 6, 8, 9, 16; Лотос 11; Максим Горки Къща, 1, 10, 14, 15, 2, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 43а, 44, 45, 46, 47, 49, 49а, 5, 5а, 6; Момина Сълза 1, 10, 11, 11а, 12, 12а, 13, 14, 14а, 15, 16, 16а, 17, 2, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 7а, 8, 9, 9а; Мура 10; Отец Паисий 4, 5; Пирин 10, 12, 18, 2, 4, 6, 8; Пролет 11, 11, 12, 13, 14, 6, 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4, 1 4, 2, 3, 4; Рила 12, 2, 21, 25, 3, 4; Снежанка 17; Струма 1, 11, 13, 14, 15, 15а, 16, 17, 18, 18а, 19, 2, 20, 21, 22, 22а, 24, 26, 28, 3, 3а, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9, 9а, 10, 10а, 12, 12а, 4 А, 23; УПИ 16-826, Кв.76 УПИ Ііі-Общ., Кв.19 Х-54, 100 Кв.11 Хан Аспарух ТП Хан Аспарух; Цар Борис Първи 30; Цар Иван Асен Втори Цар Самуил 1, 4; Явор Пролет,, 1, 2, 1, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 19а, 2, 20, 21, 22, 24, 25, 27, 29, 29а, 3, 31, 31 4, 3а, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Янтра 1, 1а, 2, 4, 1, 3, 1, 1 1, 10, 11, 11а, 12, 13, 14, 15, 15а, 16, 17, 17а, 18, 3, 33, 5, 5а, 7, 8, 9, 19 На 06.03.2017 г. /09:30 - 16:00 ч./ - „Унитрейд-Бг“ООД Промишлена База Индустриална Зона - гр. Божурище На 06.03.2017 г. /15:15 - 15:45 ч./ - Божурище - Божур 11, 2; Бор 11, 25, 3, 5, 7, 7а, 9, 9а, 13, 15, 18, 2; Георги С.Раковски 5; Далия 8; Даме Груев 2; Девети Май 11, 13, 3, 5, 7, 9; Дунав 44, 48, 50; Европа 17, Зала, 2, 26, 28, 34, 40, 48, 48-50, 55, 81, 87а, 89, 89а, 91а, 35, Строеж на Къща, 107, 109, 157, 34, 36, 40, 42, 72, 80, 93, 95, 97, 99; Еделвайс 1, 10, 11, 11а, 12, 13, 13а, 14, 15, 15а, 16, 17, 18, 2, 20, 22, 24, 26, 28, 3, 30, 32, 34, 34а, 3а, 4, 5, 5а, 6, 7, 7а, 8, 9, 19, 21, 23, 23а, 25, 36, 38, 40, 44; Здравец 1, 10, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 2, 20, 3, 4, 6, 7, 8, № 38, 11, 13, 15, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 32а, 33, 34, 35, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 9, 7, 8, Къща, 7; Иглика 11, 11а, 13, 13а, 15, 19, 2, 3, 5, 7, 7а, 9; Искър 10, 10а, 11, 12, 12а, 13, 14, 14а, 15, 16, 16а, 17, 18, 18а, 2, 20, 20а, 22, 23, 24, 24а, 26, 26а, 28, 29, 2а, 3, 4, 4а, 5, 6, 7, 7а, 8, 8а, 9; Кипарис 19, 7, 9; Кокиче 1, 10, 12, 14, 14а, 16, 16а, 18, 18а, 20, 22, 3, 6, 8, 9, 16; Лотос 11; Максим Горки Къща, 1, 10, 14, 15, 2, 3, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 43а, 44, 45, 46, 47, 49, 49а, 5, 5а, 6; Момина Сълза 1, 10, 11, 11а, 12, 12а, 13, 14, 14а, 15, 16, 16а, 17, 2, 3, 4, 5, 5а, 6, 7, 7а, 8, 9, 9а; Мура 10; Отец Паисий 4, 5; Пирин 10, 12, 18, 2, 4, 6, 8; Пролет 11, 11, 12, 13, 14, 6, 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4, 1 4, 2, 3, 4; Рила 12, 2, 21, 25, 3, 4; Снежанка 17; Струма 1, 11, 13, 14, 15, 15а, 16, 17, 18, 18а, 19, 2, 20, 21, 22, 22а, 24, 26, 28, 3, 3а, 4, 5, 5а, 6, 7, 8, 9, 9а, 10, 10а, 12, 12а, 4 А, 23; УПИ 16-826, Кв.76 УПИ ІІІ-Общ., Кв.19 Х-54, 100 Кв.11 Хан Аспарух ТП Хан Аспарух; Цар Борис Първи 30; Цар Иван Асен Втори Цар Самуил 1, 4; Явор Пролет,, 1, 2, 1, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 19а, 2, 20, 21, 22, 24, 25, 27, 29, 29а, 3, 31, 31 4, 3а, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Янтра 1, 1а, 2, 4, 1, 3, 1, 1 1, 10, 11, 11а, 12, 13, 14, 15, 15а, 16, 17, 17а, 18, 3, 33, 5, 5а, 7, 8, 9, 19 На 06.03.2017 г. /12:00 - 13:00 ч./ - С. Хераково - Махала Балин Дел Община Ботевград На 06.03.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - Ботевград - В.З. Чеканица Зелин-Д-Р Асен Златаров 1г, 4, 4а, 70 Вила; Зелин-Средния Път Вила; Стара Планина 61, 63а; Трети Март 1, 5, 5-Б; Широко Ливаде На 06.03.2017 г. /08:00 - 15:15 ч./ - С.Радотина На 06.03.2017 г. /08:00 - 17:15 ч./ - Ботевград Зелинград 30, 32, 34, 35 А, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 50, 51, 52, 52а, 54, 56, 58, 60, 62; Патриарх Евтимий 72, 70, 72; Преслав 48, 50; Хан Аспарух 25, 9, 25, 25 9 На 07.03.2017 г. /16:00 - 16:15 ч./ - Правец IV-6393 VI-179, Кв.104 VII, Кв. 2, От 514-От.424 7; VI, Кв.2 Бор 4, 7, 8, Канцелария Социални Грижи; Борова Гора Бърдо 1, 2, 3, 4, 5; Васил Драгнев 6; Васил Левски 100, 101, 103, 105, 107, 109, 111, 113, 119, 121, 123, 125, 129, 131, 68, 72, 74, 76, 80, 82, 86, 88, 90, 94, 95, 95 А, 96, 97, 98, 99, 100, 102, 104, 106, 108, 110, 114, 118, 120, 122, 124, 126, 128, 130, 132, 133, 133а, 134, 136, 137, 139, 141, 143, 145, 147, 151, 155, 157, 159, 161, 163, 165, 112, 26а, 41, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77, 79, 81, 83, 85, 87, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 40а, 41, 42, 56 Сборен Блок-24 Ап., 97, Сборен, ТП, 56 Сборен, 56 Сборен Блок-24 Ап., 60, 62, 66, 68, 70, 89, 93, ТП, 1, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 19, 19а, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 31а, 4а, 6, 7, 8, 9,; Витомерица 1, 17, 17а, 19, 3, 6, 8; В.Пенчов 20, 26; Възраждане 1, 13, 16, 17, 18, 2, 20, 22, 26, 8, 21, 3, 32, ТП, 100, 58, 61, 65, 67, 69, 92, 96, ТП, 25, 29, 31, 33, 34, 36, 38, 39, 43, 46, 49, 52, 53, 54, 56, 57, 58, 59, 60, 64, 68, 72, 72а, 78, 82, 86, 88, 98,; Вълко Цолов 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 2, 4; Генерал Гурко 11, 13, 2, 3, 4, 5, 7, 17, 18, 19, 25, 8, 20 204, 22, 20, 6; Генерал Раух 1, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 4, 6, 26; Градешница 1, 10, 2, 6, 7, 8; Градище 1, 3, 3а, 4 Къща, 5; Димитър Грънчаров 15, 19, 21, 27, 28, 57, ТП, ТП, 23; Драган Йотов 3, 3, 6, 7, 9; Езерото Бл; Езерото УПИ ІІ Кв.117 Елаша 1, 3, 7, Стопанска Сграда, ТП, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 22, 23, 25, 8; Здравец 1, 10, 12, 14, 16, 18, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 20, 22, 24, 26, 28, 7; Иван Пеев Маруша 10, 11, 12, 14, 1а, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Кв.9, УПИ VIII Лесковец 10, 11, 12, 14, 2, 4, 5, 9; Липа 2, 4; Маняков Камък 1, 4, 2, 3, 4, 5, 6, 7; Местност Дългата Орница Младост 1, 11, 2, 3, 4, 6, 9, 3; Моновец 1, 11, 15, 2, 5, 6, 7, 8; Никола Иванов Янин 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9; Никола Комита 1, 3, 4, 4; Никола Проданов 1, 10, 12, 2, 3, 5, 6, 7; О.432-О.Т.435 6; Опълченска 17, 18, 19, 2, 22, 26, 28, 3, 30, 5, 6, 8, Кв.176, 2, 21, 22 Гараж, 23, ТП, 11, 12, 13, 15, 15а, 16, 9; Осма 12, 7; Острома 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Пета 3, 5; Полска 1, 2, 3, 6; Поп Марко 10, 11, 14, 16, 17, 20, 4, 5, 6, 7, 9, 15, 16; Първа 1; Работническа 1 Вила, 12, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 9; Роза 2, 35; С О.Т.211-О.Т.202, №1 Свети Анастасий 1, 2, 4; Свети Теодор Тирон 2, 6; Свобода 13, 3, 5; Север бл. 101, 102, 201, 202, 203, бл. 103, 301, 302, 303, 304, 401, До Трафопоста, бл. 104, бл. 105, 106, 107, 108, 108 А, 108а, ТП, Търговски Обект, бл. 106, 109, 110, 110а, 210, 211, 212, 307, 308, Магазин Хр. Стоки, Стопански, бл. 204, 205, 206, 207, 208, 209, 305, 306, Магазин, бл. 308, бл. 402, 403, 404, Строеж на Къща; Седма 3; Стара Планина 2, 4, 6, ТП; Стара Река 11, 13, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 9; Страшка Могила 1, 2, 4, 5, 6; Тодор Живков 1, 1 Юробанк, 3, 4,; Трета 4; Трети Март 6, 6, 6а, 26 6, 26 6а, 28 6, 6 6, 8, Пешеходна Зона, 4, 5, 29 4, 29 5, 1, 24, 24 1, 2, 21, 25 2, 27 3, 3 3, 30, 9, Преместваем Търговски Обект №, ТП, 13, 17, 18, 19, 20, 21, Рум, ТП, ТП, 33, 35, 41, 43, 49, 51, 55,; УПИ Х Кв.57 Филип Тотю 1, 11, 13, 13а, 15, 3, 5, 9, 5; Хан Аспарух 2, 21, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Христо Ботев ТП, 11, 15, 17, 19, 21, ТП, 3, 5; Цветко Вълков 10, 11, 3, 5, 6, 7, 8, 9; Чавдар Войвода 1, 10, 11, 17, 2, 4, 5, 7, 8, ТП; Червената Вода 1, 2, 3, 5, 6; Четвърта 3, 5; Шеста 1, 2, 4; Ясен 10 На 07.03.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - С.Радотина На 07.03.2017 г. /08:00 - 16:15 ч./ - Ботевград Зелинград 30, 32, 34, 35 А, 37, 39, 40, 41, 42, 45, 50, 51, 52, 52а, 54, 56, 58, 60, 62; Патриарх Евтимий 72, 70, 72; Преслав 48, 50; Хан Аспарух 25, 9, 25, 25 9 На 07.03.2017 г. /08:00 - 14:15 ч./ - Ботевград -1866 Година 15, 17, 19, 6, 8; Балканска 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9; Букорска 1, 10, 12, 14, 16, 18, 2, 20, 3, 3 1, 4, 5, 6, 7, 8; Гаврил Брънчов 39; Люлин 1, 10, 11, 13, 14, 16, 18, 2, 20, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Никола В.Ракитин 1, 10, 11, 12, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Стара Планина 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41; Трети Март 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 4, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 6, 61, 8; Христо Ботев 2, 4 На 07.03.2017 г. /08:00 - 17:15 ч./ - Ботевград В.З. Чеканица Зелин-Д-Р Асен Златаров 1г, 4, 4а, 70 Вила; Зелин-Средния Път Вила; Стара Планина 61, 63а; Трети Март 1, 5, 5-Б; Широко Ливаде На 07.03.2017 г. /13:15 - 13:30 ч./ - Правец IV-6393 VI-179, Кв.104 VII, Кв. 2, От 514-От.424 7; VI, Кв.2 Бор 4, 7, 8, Канцелария Социални Грижи; Борова Гора Бърдо 1, 2, 3, 4, 5; Васил Драгнев 6; Васил Левски 100, 101, 103, 105, 107, 109, 111, 113, 119, 121, 123, 125, 129, 131, 68, 72, 74, 76, 80, 82, 86, 88, 90, 94, 95, 95 А, 96, 97, 98, 99, 100, 102, 104, 106, 108, 110, 114, 118, 120, 122, 124, 126, 128, 130, 132, 133, 133а, 134, 136, 137, 139, 141, 143, 145, 147, 151, 155, 157, 159, 161, 163, 165, 112, 26а, 41, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77, 79, 81, 83, 85, 87, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 40а, 41, 42, 56 Сборен Блок-24 Ап., 97, Сборен, ТП, 56 Сборен, 56 Сборен Блок-24 Ап., 60, 62, 66, 68, 70, 89, 93, ТП, 1, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 19, 19а, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 31а, 4а, 6, 7, 8, 9,; Витомерица 1, 17, 17а, 19, 3, 6, 8; В.Пенчов 20, 26; Възраждане 1, 13, 16, 17, 18, 2, 20, 22, 26, 8, 21, 3, 32, ТП, 100, 58, 61, 65, 67, 69, 92, 96, ТП, 25, 29, 31, 33, 34, 36, 38, 39, 43, 46, 49, 52, 53, 54, 56, 57, 58, 59, 60, 64, 68, 72, 72а, 78, 82, 86, 88, 98,; Вълко Цолов 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 2, 4; Генерал Гурко 11, 13, 2, 3, 4, 5, 7, 17, 18, 19, 25, 8, 20 204, 22, 20, 6; Генерал Раух 1, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 4, 6, 26; Градешница 1, 10, 2, 6, 7, 8; Градище 1, 3, 3а, 4 Къща, 5; Димитър Грънчаров 15, 19, 21, 27, 28, 57, ТП, ТП, 23; Драган Йотов 3, 3, 6, 7, 9; Езерото Бл; Езерото УПИ ІІ Кв.117 Елаша 1, 3, 7, Стопанска Сграда, ТП, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 2, 21, 22, 23, 25, 8; Здравец 1, 10, 12, 14, 16, 18, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 20, 22, 24, 26, 28, 7; Иван Пеев Маруша 10, 11, 12, 14, 1а, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Кв.9, УПИ VIII Лесковец 10, 11, 12, 14, 2, 4, 5, 9; Липа 2, 4; Маняков Камък 1, 4, 2, 3, 4, 5, 6, 7; Местност Дългата Орница Младост 1, 11, 2, 3, 4, 6, 9, 3; Моновец 1, 11, 15, 2, 5, 6, 7, 8; Никола Иванов Янин 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9; Никола Комита 1, 3, 4, 4; Никола Проданов 1, 10, 12, 2, 3, 5, 6, 7; О.432-О.Т.435 6; Опълченска 17, 18, 19, 2, 22, 26, 28, 3, 30, 5, 6, 8, Кв.176, 2, 21, 22 Гараж, 23, ТП, 11, 12, 13, 15, 15а, 16, 9; Осма 12, 7; Острома 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Пета 3, 5; Полска 1, 2, 3, 6; Поп Марко 10, 11, 14, 16, 17, 20, 4, 5, 6, 7, 9, 15, 16; Първа 1; Работническа 1 Вила, 12, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 9; Роза 2, 35; С О.Т.211-О.Т.202, №1 Свети Анастасий 1, 2, 4; Свети Теодор Тирон 2, 6; Свобода 13, 3, 5; Север бл. 101, 102, 201, 202, 203, бл. 103, 301, 302, 303, 304, 401, До Трафопоста, бл. 104, бл. 105, 106, 107, 108, 108 А, 108а, ТП, Търговски Обект, бл. 106, 109, 110, 110а, 210, 211, 212, 307, 308, Магазин Хр. Стоки, Стопански, бл. 204, 205, 206, 207, 208, 209, 305, 306, Магазин, бл. 308, бл. 402, 403, 404, Строеж на Къща; Седма 3; Стара Планина 2, 4, 6, ТП; Стара Река 11, 13, 15, 17, 19, 2, 21, 23, 9; Страшка Могила 1, 2, 4, 5, 6; Тодор Живков 1, 1 Юробанк, 3, 4,; Трета 4; Трети Март 6, 6, 6а, 26 6, 26 6а, 28 6, 6 6, 8, Пешеходна Зона, 4, 5, 29 4, 29 5, 1, 24, 24 1, 2, 21, 25 2, 27 3, 3 3, 30, 9, Преместваем Търговски Обект №, ТП, 13, 17, 18, 19, 20, 21, Рум, ТП, ТП, 33, 35, 41, 43, 49, 51, 55; УПИ Х Кв.57 Филип Тотю 1, 11, 13, 13а, 15, 3, 5, 9, 5; Хан Аспарух 2, 21, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Христо Ботев ТП, 11, 15, 17, 19, 21, ТП, 3, 5; Цветко Вълков 10, 11, 3, 5, 6, 7, 8, 9; Чавдар Войвода 1, 10, 11, 17, 2, 4, 5, 7, 8, ТП; Червената Вода 1, 2, 3, 5, 6; Четвърта 3, 5; Шеста 1, 2, 4; Ясен 10 На 07.03.2017 г. /13:15 - 16:00 ч./ - Правец - Васил Левски ТП, 1, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 19, 19а, 2, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 3, 30, 31, 31а, 4а, 6, 7, 8, 9; Димитър Грънчаров 15, 19, 21, 27, 28, 57 На 08.03.2017 г. /08:00 - 17:15 ч./ - Ботевград - В.З. Чеканица Зелин-Д-Р Асен Златаров 1г, 4, 4а, 70 Вила; Зелин-Ср

Арбанаси събра над 1000 жители и гости за Тодоровден

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/arbanasi-sybra-nad-1000-zhiteli-i-gosti-za-todorovden-2007825

Над 1000 жители и гости на Велико Търново и Арбанаси празнуваха Тодоровден в селото вчера. По традиция архитектурният резерват бе домакин на атрактивното състезание за най-гиздав кон, както и на демонстрации по езда. 17 коне и техните жокеи участваха в надпреварата, а победител отново стана жребецъ

Победа в Стара Загора отново ще изстреля „Морето“ в четворката

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/pobeda-v-stara-zagora-otnovo-shte-izstrelia-moreto-v-chetvorkata-2007844

Победа в Стара Загора днес ще изстреля отново тима на „Черно море“ на 4-о място във временното класиране. Варненци, които в момента се намират на 6-о място, гостуват днес в 15 часа на „Верея“ в среща от 23-ия кръг на Първа професионална лига.
„Дунав“ и „Локомотив“ Пд вече изиграха своите мач

Бавят ваучерите за храна на миньорите в Бобов дол с 2 месеца

//dariknews.bg/regioni/kiustendil/baviat-vaucherite-za-hrana-na-miniorite-v-bobov-dol-s-2-meseca-2007440

 
С около 2 месеца има забавяне при изплащането на ваучерите за храна на миньорите в Бобов дол, заяви директорът на  „Инспекция по труда”  Кюстендил инж. Валентин Златински. Той уточни, че  в началото на миналата година плащанията са се бавели с 4 месеца.”Знаете всички вие, там имаше протест

На 5 март рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6092847

На 5 март рожден ден имат Христо Бойчев, писател и драматург Валери Станков, поет и писател Деница Димитрова, икономист, бивш депутат Емил Иванов, бивш областен управител на София-област Николай Пехливанов, зам.-председател на

Двама от тримата кандидати за Елисейския дворец имат проблеми със закона

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/05/2928134_dvama_ot_trimata_kandidati_za_eliseiskiia_dvorec_imat/?ref=rss


В президентската надпревара във Франция двама от тримата фаворити са изправени пред разследвания по обвинения, че на техни приближени или роднини се е плащала заплата с държавни средства за фиктивно извършвана работа.

Консерваторът Франсоа Фийон и крайнодесният кандидат Марин льо Пен отрекоха да са извършили нещо нередно и заявиха къде повече, къде по-малко експлицитно, че са жертви на политически заговори.

Потенциалните избиратели на Льо Пен не изглеждат обезпокоени от...

В Турция е открит жив пилотът на сваления сирийски самолет

http://pogled.info/svetoven/iztok/v-turtsiya-e-otkrit-zhiv-pilotat-na-svaleniya-siriiski-samolet.83352

/Поглед.инфо/ Турските спасители намериха ранения пилот на сирийския боен самолет, чиито отломки вчера бяха открити в турската гранична провинция Хатай, съобщи вестник „Дейли сабах“.

Техно-утопия или катастрофа: каква ще бъде Земята след 30 години?

http://pogled.info/svetoven/tehno-utopiya-ili-katastrofa-kakva-shte-bade-zemyata-sled-30-godini.83353

/Поглед.инфо/ Специалисти по компютърна сигурност от руската компания "Лабораторията на Касперски" (Kaspersky Lab) започнаха изпълнението на проект "Земя-2050" (Earth-2050), в който заедно с футуролози правят предположения какъв ще бъде светът след 10, 20 и 30 години. Картините на бъдещето са различни: от гладни бунтове до идеално комфортен диван.

27 самолета нарушили забраната за полети над частното имение на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/27-samoleta-narushili-zabranata-za-poleti-nad-chastnoto-imenie-na-tramp.83347

/Поглед.инфо/ Най-малко 27 самолета са нарушили през февруари времената забрана за полети над частното имение на президента Доналд Тръмп „Мар а Лаго“ във Флорида.

Четвърт милион британци протестираха срещу икономиите в здравната система

http://pogled.info/svetoven/evropa/chetvart-milion-britantsi-protestiraha-sreshtu-ikonomiite-v-zdravnata-sistema.83348

/Поглед.инфо/ Стотици хиляди демонстранти протестираха днес по улиците на Лондон срещу финансовите съкращения на Националната служба за здравеопазване (НСЗ).

Свален сирийски боен самолет падна в Турция

http://pogled.info/svetoven/svalen-siriiski-boen-samolet-padna-v-turtsiya.83349

/Поглед.инфо/ Сирийският боен самолет МиГ-23, чиито отломъци бяха открили край турски гранично селище, може да е бил свален от земята от сирийската опозиция, действаща в Сирия, съобщи турската агенция „Доган“.

Русия е готова да продължи да се бори с ИД и без САЩ

http://pogled.info/svetoven/rusiya-e-gotova-da-prodalzhi-da-se-bori-s-id-i-bez-sasht.83350

/Поглед.инфо/ Москва е готова да продължи борбата с "Ислямска държава" (ИД) и без помощта на САЩ. Това заяви в събота (4 март) говорителят на Кремъл Дмитрий Песков след информациите, че Доналд Тръмп планира да отложи "сделката с Москва" по този въпрос, предаде РБК.

Какво време ни очаква?

//dariknews.bg/regioni/shumen/kakvo-vreme-ni-ochakva-2007841

През нощта от запад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава и през деня в неделя ще обхване цялата страна.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните през деня в по-голямата част от страната

Наум - синът на Христо Шопов, дебютира в театъра на 7 г., но реши да става лекар

https://www.24chasa.bg/novini/article/6091277

Наум - синът на Христо Шопов, дебютира в театъра на 7 г., но реши да става лекарНаследник на едни от най-големите български актьори, сам направил своя дебют пред камера и на театрална сцена, но решил да поеме по съвсем друг път. Докато един ден животът не му постави ново предизвикателство и го върна към това, от което сам се е отказал - актьорската професия. Това е 24-годишният Наум - внукът на големия Наум Шопов и син на не

В 28 щата на Америка се провеждат митинги в подкрепа на Тръмп

http://pogled.info/svetoven/amerika/v-28-shtata-na-amerika-se-provezhdat-mitingi-v-podkrepa-na-tramp.83344

/Поглед.инфо/ Десетки митинги и шествия в подкрепа на президента Доналд Тръмп се провеждат в САЩ.

Французите настояват Фийон да се откаже от президентската надпревара

http://pogled.info/svetoven/evropa/frantsuzite-nastoyavat-fiion-da-se-otkazhe-ot-prezidentskata-nadprevara.83345

/Поглед.инфо/ Над две трети от французите настояват кандидат президентът Франсоа Фийон от опозиционната партия „Републиканци“ да се откаже от президентската надпревара.

Тръмп подписва подобрен вариант на миграционния указ

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-podpisva-podobren-variant-na-migratsionniya-ukaz.83346

/Поглед.инфо/ На 6 март, понеделник, американският президент Доналд Тръмп ще подпише новия указ за миграционната политика на страната.

Известна тв водеща става говорителка на американската външна политика

http://pogled.info/svetoven/amerika/izvestna-tv-vodeshta-stava-govoritelka-na-amerikanskata-vanshna-politika.83342

/Поглед.инфо/ Водещата новинарската програма на телевизия „Фокс нюз“ Хезър Науърт ще ръководи прес-службата на Държавния департамент.

Китай готов да инвестира в чужбина 170 млрд долара

http://pogled.info/svetoven/kitai-gotov-da-investira-v-chuzhbina-170-mlrd-dolara.83343

/Поглед.инфо/ Предполагаемият обем на преките инвестиции на Китай в нефинансовите сфери в чужбина през 2017 година ще бъде 170 млрд долара.

Лично Тодор Живков нарежда екзекуцията на "Левски" и ЦСКА след скандалния финал за купата

https://www.24chasa.bg/sport/article/6092210

Лично Тодор Живков нарежда екзекуцията на "Левски" и ЦСКА след скандалния финал за купатаНа терена скандалът не изглежда чак толкова голям. Да, има хващане за гушите и бутане на съдията, но е нормално нервите да са изострени, когато на финала се изправят непримиримите врагове "Левски" и ЦСКА. Главните действащи лица след мача бързо "изтрезняват" от бушуващите емоции и започват да пресмятат какви наказания ги чакат.

Дора Бочарова: Заведох Петко на черква на Великден и го заточиха кореспондент в Силистра

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6092592

Дора Бочарова: Заведох Петко на черква на Великден и го заточиха кореспондент в СилистраНевероятната семейна история на легендарния журналист, разказана от съпругата му - Г-жо Бочарова, мина година, откакто бай Петко - така гальовно го наричаха всичките му колеги, си отиде. Как преминават дните ви? - Обикновено преди препрочитах книгите му, но това е нещо, което още не съм направила след смъртта му.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване