Thalloderma Shop
03/10/17 07:20
(http://www.klassa.bg/)

Инвеститорите в имоти в САЩ планират да засилят активността си тази година

 По-голямата част от инвеститорите в бизнес имоти в САЩ планират да са нетни купувачи през тази година, показват резултатите от проучване на консултантската компания CBRE, цитирани от Ройтерс.

Делът им е най-голям от 2014 г. насам, посочва компанията.

Делът на инвеститорите в имоти в САЩ, които имат намерение да купуват имоти през 2017 г., нараства до 67% от 65% през миналата година и 60% преди две години, показват резултатите от проучването, проведено сред 963 респонденти в периода 6 януари – 6 февруари.

Общо 83% от институционалните инвеститори и компаниите за дялов капитал планират да запазят или увеличат обемите на вложенията тази година.

Резултатите показват още, че по-консервативният индустриален сегмент от пазара, в който попадат складове и центрове за данни, е най-привлекателен за инвеститорите тази година, като печели 38% от планираните вложения.

Общо 54% от анкетираните институционални инвеститори - суверенни фондове, застрахователни и пенсионни компании и други, планират да инвестират над 1 млрд. долара в бизнес имоти в САЩ през тази година, сочат още данните.

Най-предпочитаната дестинация в страната е Лос Анджелис, следвана от Далас и Ню Йорк.

Инвеститорите остават загрижени за остойностяването на активите на фона на световните икономически сътресения и повишаващите се цени на активите – двата фактора, които пазарните участници определят като най-големите заплахи пред пазарите на недвижими имоти.

Като цяло за тази година инвеститорите в имоти в Северна Америка са отделили рекордните 177 млрд. долара, отчита компанията. Причината – очакванията за положителен икономически растеж, който е значително по-силен в сравнение с останалите развити пазари.

Според резултатите от друго проучване на Preqin сред 180 управители на фондове за имоти две трети от инвеститорите възнамеряват да направят повече вложения през 2017 г. в сравнение с 2016 г. Почти половината планират значително по-високи вложения в сравнение с миналата година. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Радина Колева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване