Европейските акции приключиха сесията с понижения

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskite-akcii-prikliuchiha-sesiiata-s-ponijeniia-236106/

Здравните акции оказаха основен натиск на регионалния индекс заради промените в здравното законодателство на Барак Обама

Пиронкова допусна обрат и приключи още на старта в Маями

http://www.clubz.bg/51859-pironkova_dopusna_obrat_i_priklyuchi_oshte_na_starta_v_maqmi

Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира в Маями, Флорида след загуба от швейцарката Виктория Голубич - 6:3, 1:6, 1:6.

Първата ни ракета при дамите поведе със сет и 1:0 гейма във втория, но след това допусна необясним срив и преклони глава в битка, продължила близо два часа.

Цвети е в най-лошата си форма от много време насам. Тя записа четвърта поредна загуба. В основната схема на турнирите, в които е участвала, има само една победа през тази година - на 1 януари.

А днес двубоят започна добре на пловдивчанката. Тя проби за 4:2 в първия сет, след което хладнокръвно довърши съперничката си. 

Втората част тръгна отлично за Цвети, която реализира брейк при сервис на Голубич. Тук мнозина вероятно са помислили, че българката прекрачва във втория кръг.

Последва обаче страхотна серия за швейцарката. Тя направи рибрейк и спечели 6 поредни гейма за 6:1.

Серията й продължи в третата част с нов пробив за 1:0. Тук Цветана отвърна, като на свой ред грабна подаването на противничката си. Но изглежда силите й стигнаха само дотук. Стигна се до нова серия за Голубич, която спечели и третия сет с 6:1, а оттам и победата в мача с 2:1 сета.

Съюзът на съдиите няма да издига кандидати за съдебния съвет, но призовава към активност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/21/2939351_sujuzut_na_sudiite_niama_da_izdiga_kandidati_za/?ref=rss


Съюзът на съдиите в България (ССБ) призовава магистратите да излъчат за Висшия съдебен съвет свои колеги с неопетнена репутация и с принос към утвърждаването на независимостта на съдебната власт и нейното добро управление, но организацията няма да издига и подкрепя кандидати.

Управителният съвет на ССБ счита, че не следва да бъдат излъчвани кандидати от името на организацията, нито тя да се ангажира с подкрепа на конкретни кандидатури, "за да не се допуска изкуствено разделение на...

Френският министър на вътрешните работи подаде оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127197

Френският министър на вътрешните работи подаде оставка

Във вторник френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру подаде оставка заради разкритата информация, че е наемал двете си дъщери като парламентарни сътрудници, предава АФП, цитирана от Фокус. Льо Ру заяви, че не желае разследването на договорите, съгласно които неговите дъщери са получили общо 55 хил.

Обучават доброволци във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346904

Младежки информационно-консултантски център – Варна (МИКЦ Варна) организира обучение на тема „Доброволчество”. В тренингът ще бъдат представени методи за набиране на доброволци, тяхното менажиране по време на събития, мотивирането им за справяне в различни ситуации и как да бъдат развити техните умения и да получат нови знания и в същото време да бъдат удовлетворени от целия процес.

Манфред Вебер в Благоевград: Не гласувайте за лъжци (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127174

Манфред Вебер в Благоевград: Не гласувайте за лъжци (Видео)"Посланието, което искам да отправя към вас е, че изборите в неделя не са важни само за вас, но са от изключителна важност и за Европа.  Едно от най-важните неща в политиката е доверието. Вие като избиратели трябва да имате доверие в политиците. Това заяви председателят на фракцията на консервативната Европейска народна партия (ЕНП) в Европейския

Стотици протестираха в Бургас в защита на полицаи, обвинени в Турция за убийство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/21/2939370_stotici_protestiraha_v_burgas_v_zashtita_na_policai/?ref=rss


Четирима българи, обвинени от Турция за убийство на неин гражданин отпреди 9 години, днес получиха призовка за делото. Четиримата получиха призовката в Съдебната палата в Бургас. Същевременно стотици хора се събраха на протест пред сградата в защита на полицаите, предаде Би Ти Ви.

Бившият граничен полицай Михаил Цонков и трима негови колеги са обвинени в няколко престъпления - умишлено убийство, убийство поради небрежност и умишлено нараняване. Преди 9 години при опит за арест на...

Даниел Асенов стана европейски шампион по бокс за младежи

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/21/2939368_daniel_asenov_stana_evropeiski_shampion_po_boks_za/?ref=rss


Българинът Даниел Асенов стана европейски шампион по бокс за младежи до 22 години.

19-годишният състезател триумфира в категория до 52 кг на първенството в румънския град Браила.

Във финала той победи по точки испанеца Габриел Ескобар, след като преди това отстрани Кристиан Дзара от Италия и Матин Назари от Австрия.

Асенов вече има европейски титли във всички възрасти. През 2013 г. той спечели златото при юношите, а две години по-късно, когато бе на 17, стана...

Слънчево и до 25° утре

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6127187

Слънчево и до 25° утреПрез нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 3° и 5°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщиха за„Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Утре времето ще е предимно слънчево с временно

Капиталът на разположение за инвестиции в имоти през 2017 г. с първи спад от 2011 г.

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/kapitalyt-na-razpolojenie-za-investicii-v-imoti-prez-2017-g-s-pyrvi-spad-ot-2011-g-236048/

САЩ, Китай и Великобритания са трите най-популярни дестинации за инвестиции в имоти в света, според глобален консултант

Шивачка стана милионер

https://vesti.bg/bulgaria/shivachka-stana-milioner-6066949

Семейството било толкова изненадано от голямата сума, че в първите дни не посмели дори да се похвалят

Анкара иска от САЩ да отменят забраната за електронни устройства от турски летища

http://www.cross.bg/ystroiistva-arslan-letishta-1538142.html

/КРОСС/ Анкара съобщи, че ще поиска от Вашингтон да отмени забраната за качване на борда на електронни устройства по-големи от мобилен телефон от десет летища в Турция, Близкия изток и северна Африка. „Ние подчертаваме особено това как тази мярка няма да е от полза за пътниците и стъпки за отмяната й или за облекчаването й трябва да бъдат взети", заяви турският министър на транспорта Ахмет Арслан, според когото решението на САЩ е „погрешна мярка". „Много по-полезно би било тези устройства да се намират при пасажерите. Те могат да продължават работата си и по време на полета", посочи Арслан.  

Анкара иска от САЩ да отменят забраната за електронни устройства от турски летища

http://www.moreto.net/novini.php?n=346922

Анкара съобщи, че ще поиска от Вашингтон да отмени забраната за качване на борда на електронни устройства по-големи от мобилен телефон от десет летища в Турция, Близкия изток и северна Африка. „Ние подчертаваме особено това как тази мярка няма да е от полза за пътниците и стъпки за отмяната й или за облекчаването й трябва да бъдат взети“, заяви турският министър на транспорта Ахмет Арслан, според когото решението на САЩ е „погрешна мярка“.

Русия и Босна подписаха споразумение, уреждащо дълг от съветско време

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127136

Русия и Босна подписаха споразумение, уреждащо дълг от съветско времеБосна и Русия подписаха споразумение за уреждане на дълг в размер на 125 милиона долара от съветско време към балканската държава, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Босненското финансово министерство заяви, че подписаното споразумение ще направи Босна единствената бивша югославска република, която ще получи сумата на дълга в брой.

Рапърът F.O забива на официалното представяне на Mansfeld Vodka в България

http://www.cross.bg/vodka-bulgariya-mansfeld-1538141.html

/КРОСС/ За първи път в своята история Mansfeld Vodka, дестилирана в Херцогство Люксембург, ще бъде представена в друга държава. Неслучайно изборът е България. Историята припомня за Херцог Мансфелд, която се пренася и в малка България. Докоснете се до съкровището на средновековен Люксембург.Ще минем през огън и лед. Заедно ще се насладим на чистото съвършенство на Mansfeld Vodka - напитка със спомен за рицарските времена и наслада до последната капка. Датата е 23 март, 23.30 часа в новооткрития Gotham club, със специалното участие на бургаския рапър F.O.  

Топлото време продължава и в следващите дни

http://www.cross.bg/predimno-ymeren-temperatyri-1538140.html

/КРОСС/ През нощта времето ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 3° и 5°. Утре времето ще е предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по-ниски по морския бряг - от 10° до 13°. По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с максимални температури 10-13°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°. През следващите три дни ще бъде предимно слънчево. В четвъртък и петък ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - предимно между 20° и 25°, по-ниски ще остават по Черноморието.    

Евродепутати искат спазване на човешките права в текстилната индустрия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evrodeputati-iskat-spazvane-na-choveshkite-prava-v-tekstilnata-industriia-236090/

Почти две трети от дрехите и продуктите на текстилната индустрия в ЕС са внос от държави в Азия, където спазването на правата на работното място не е приоритет

Адвокатите на Ратко Младич искат той да бъде временно освободен за лечение

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127119

Адвокатите на Ратко Младич искат той да бъде временно освободен за лечениеАдвокатите на бившия военен командир на босненските сърби Ратко Младич съобщиха, че той е тежко болен и може да умре, ако не бъде временно освободен от затвора, за да бъде лекуван, докато чака присъдата на Международния трибунал в Хага, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. В писмено искане, публикувано днес от трибунала,

"Гардиън": Британски банки са превъртели 740 млн. долара изпрани руски пари

//dariknews.bg/novini/sviat/gardiyn-britanski-banki-sa-prevyrteli-740-mln.-dolara-izprani-ruski-pari-2011795

Няколко британски банки вероятно са превъртели близо 740 милиона долара руски пари, изпрани чрез измамническа схема, оценявана на милиарди долари. Това съобщи британския в. "Гардиън", цитиран от АФП.
 
Според документ

Чистачка намери 1750 евро в контейнер, върна ги

https://www.actualno.com/burgas/chistachka-nameri-1750-evro-v-kontejner-vyrna-gi-news_600857.html

Жена е намерила 1750 евро в контейнер за смет в Поморие и ги е предала в полицията. Банкнотите били поставени в кутия за обувки, съобщиха от МВР. 45-годишната Стефка Тодорова работи във фирмата, която извършва сметосъбирането и сметоизвозването в Поморие. Тази сутрин тя открил

Бойко Борисов на среща с жителите на Благоевград (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127163

Бойко Борисов на среща с жителите на Благоевград (На живо)Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов се срещат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Благоевград.  НА ЖИВО ГЛЕДАЙТЕ

„Черно море” в топ 100 на отборите с най-висока средна възраст

http://www.moreto.net/novini.php?n=346896

Четири български тима попаднаха в класацията на CIES Football Observatory за отборите с най-висока средна възраст в Европа. В Топ 100 се нареждат Черно море, Лудогорец, Локомотив (Пловдив) и Верея (Стара Загора). Най-предно място заемат варненци - 17-то.

Великобритания забранява вноса на електроники на самолети пристигащи от Близкия Изток и Африка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127065

Великобритания забранява вноса на електроники на самолети пристигащи от Близкия Изток и АфрикаОбединеното кралство може да последва примера на САЩ и да забрани на пътниците на директните полети от някои държави в Близкия Изток и Африка да внасят на борда на самолетите почти всички видове електронни устройства, съобщиха във вторник правителствени източници, предава CNN, цитира "Фокус". През последните няколко седмици британският премиер

Един секси ангел на 35, който "остарява" красиво

https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/edin-seksi-angel-na-35-kojto-ostariava-krasivo-6066922

"Дори да се върна по-назад в младостта си, аз се чувствам по-красива точно в този момент“, споделя Адриана Лима

Вашият глас е важен!

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278153_%D0%92%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81+%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%21

 Отговорите Ви няма да бъдат използвани за никакви комерсиални или пропагандни цели. Надяваме се тук да възникне сериозна и съдържателна дискусия преди изборите.

На въпросите можете да отговорите на страницата ни във Фейсбук или на адрес bulgaria@dw.com.

kLASSA.BG -Очаква Вашите Коментари

БСП в София подкрепи интелектуалци за запазването на книгите на “Славейков”

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127164

БСП в София подкрепи интелектуалци за запазването на книгите на “Славейков” Да се запази книжният пазар на площад “Славейков”, като не се осъществи проектът на Столична община той да бъде премахнат и да функционира само през почивните дни. Декларация с това искане изготвиха представители на творческите съюзи и организации в областта на културата. Председателката на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова я връчи

Да ти е сладко кафето, Сюлейман ага

http://pogled.info/bulgarski/da-ti-e-sladko-kafeto-syuleiman-aga.83898

/Поглед.инфо/ Сюлейман клони към 70- , патила му е много главата – от Пловдив през 60-те години бяга в Турция! От там духва за Франция, баща му е твърд комунист, бере му срама, пише му да се върне, щото е болен…

Турският правосъден министър настоя за екстрадиция на Гюлен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127158

Турският правосъден министър настоя за екстрадиция на ГюленТурският министър на правосъдието е предал на американския си колега в телефонен разговор днес искането на Турция за екстрадиция на турския ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Анкара за опита за преврат м.г., предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. В разговора Бекир Боздаг е призовал и за временно задържане на Гюлен,

Съд в Турция обвини 4-ма български граничари в умишлено убийство

http://www.mediapool.bg/sad-v-turtsiya-obvini-4-ma-balgarski-granichari-v-umishleno-ubiystvo-news261660.html

За умишлено убийство на турски рибар трябва да отговарят българският граничар Михаил Цонков и колегите му Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов. Обвинението е на Тежкия наказателен съд в град Къркларели, Република Турция. Днес обвинителният акт на четиримата бе връчен в Районният съд в Бургас по изпълнение на съдебна поръчка от турска страна. В седемдневен срок адвокатите на българите трябва да се запознаят с обвиненията. Материалите ще бъдат изпратени в Министерството на правосъдието на България, след което в Турция. Освен в убийство, четиримата българи са обвинени в нанасяне на две тежки телесни повреди и увреждане на имущество. Инцидентът е от 2008 година. В района на Резово, Михаил Цонков и неговите колеги задържат трима турски бракониери, ловили калкан в наши териториални води. Единият оказва съпротива, ранен е и впоследствие е починал. В България делото беше прекратено преди 7 години. В съдебната зала във вторник Михаил Цонков, цитиран от БТА, каза, че се притеснява от екстрадиране. Всички знаем какво е в момента положението в Турция, каза Цонков. Пред сградата на съдебната палата в Бургас бе организиран протест в защита на българите. На излизане от сградата те бяха посрещнати с викове "Герои".

Гърция заплашва да блокира Римската декларация

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gyrciia-zaplashva-da-blokira-rimskata-deklaraciia-236095/

Атина няма да подкрепи текстове за защита на европейските принципи, докато е притисната да ги нарушава от МВФ

Мюфтиите ни ходили на инструктаж при Ердоган

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278152_%D0%9C%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B8+%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B6+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%95%D1%80%D0%B

 Снимка от залата, в която се е провел форумът. На първия ред, непосредствено зад бялата маса, седи президентът на Турция Реджеп Ердоган. През две места в дясно е настанен Главният мюфтия на Мюсюлманското вероизповедание в България – Мустафа Алиш Хаджи. Снимка: Труд

В разгара на предизборната кампания главният мюфтия Мустафа Хаджи е завел районните мюфтии на инструктаж от Ердоган в Истанбул. Събитието било на 12 март, но едва сега стават ясни подробности около него.

Говорителят на Главното мюфтийство Джелал Фаик призна, че поканата дошла на 1 март от фондацията „Дианет вакъф“. Тя е един от финансовите донори на турската дирекция по религиозните разпоредби Дианет.

„За трета поредна година „Дианет вакъф“ организира международен форум, на който се раздават награди за доброта“ – така говорителят на Главно мюфтийство Джелал Фаик обясни присъствието на българските мюфтии на форума. Той твърди, че предварително нямало информация, че на събитието ще присъства и Реджеп Ердоган.

„Труд“ научи, че извън форума Ердоган се е срещнал с мюфтиите ни. Инструктажът продължил около 15 минути.

„Ако е имало такава среща, тя вероятно е била протоколна. Били са на един форум, какво нередно има да се срещнат“, коментира пред „Труд“ Фаик.

Културна дискусия: Марешки нарече Джамбазки "нещастник" в ефир

http://offnews.bg/news/n_1/n_650595.html

Атрактивен скандал спретнаха в ефира на бТВ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Според петролно-фармацевтичния бос кандидатите за народни представители видимо се обличали скромно по време на кампанията, а веднага след като влизали в парламента демонстрирали висок стандарт на живот и си купували скъпи часовници. Това обаче подразни Джамбазки, който му припомни, че лично е признал, че е давал пари за подкупи и то в национален ефир. "Заради такива нещастници като теб сме на това положение. Ти беше златен пръст в парламента", избухна Марешки. Всъщност Ангел Джамбазки никога досега не е бил народен представител. Марешки разясни, че когато майка му е била със заседнала кост в гърлото и се е наложило да потърсят лекарска помощ, се е наложило да даде пари. "Попитах сестрата, защо се бавят толкова и няма ли да й извадят костта?". По думите му отговорът бил: "Ти какъв син си, че не дадеш някой лев за това?". Джамбазки на няколко пъти попита дали правилно е чул, че е наречен "нещастник", а водещата Цветанка Ризова укроти страстите в студиото, в което представителите на БСП и ГЕРБ по-скоро бяха странични наблюдатели. Друга запомняща се реплика от страна на лидера на ВОЛЯ бе: "Мога да стана председател и на трета партия. Софийска градска градска прокуратура да си разследва, не се притеснявам." Думите му бяха по повод започнатата прокурорска проверка на регистрация на партия ВОЛЯ. Днес магистратите се самосезираха по сигнал, че Марешки е  е вписан като председател на две политически партии - „Воля“, регистрирана по ф.д. № 12351/2007 г. по описа на Софийски градски съд (СГС) и партия „Народно движение за свобода и демокрация“, регистрирана по ф.д. № 13376/2004 г. по описа на Софийски градски съд. По-рано днес петролно-фармацевтичния бизнесмен и политик написа във фейсбук: "Фалшивите новини срещу мен и ВОЛЯ, които наводниха в последните дни платените сервилни медии и социалните мрежи, са последното издихание на икономическия картел и неговите политически еничари. Те само показват безсилието и предопределената им загуба на 26 март. Последният отчаян ход на статуквото ще бъде да опита фалшифициране на резултатите от вота. Забраната на ЦИК да се снима отварянето на урните и броенето на бюлетините е ярко доказателство, че старата система иска избори на тъмно. Ще го позволим ли?"

Съдържащ се в отрова от паяк протеин защитава мозъка след инсулт

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6127050

Съдържащ се в отрова от паяк протеин защитава мозъка след инсултПротеин, съдържащ се в отрова от паяк, може да защити мозъка след прекаран инсулт, увериха австралийски учени, цитирани от Франс прес и БТА. "Смятаме, че за пръв път е открито средство за намаляване на опустошителния ефект от инсулта върху мозъка - заяви един от ръководителите на изследването Глен Кинг от Института по молекулярни бионауки към

Борисов пред "Ройтерс": Анексирането на Крим направи уязвима и България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/21/2939363_borisov_pred_roiters_aneksiraneto_na_krim_napravi/?ref=rss


"Продължаваме да сме против [анексирането на] Крим, защото когато граници се променят със сила, България става уязвима."

Това заявява бившият премиер Бойко Борис в интервю за "Ройтерс", разпространено във вторник.

Думите му са част от разговора за отношенията между България и Русия, които агенцията определя като "деликатен политически въпрос" в страната.

Социалистите, изградили партията си на основата на бившата компартия, обещават да блокират каквото и да...

Марешки към Джамбазки: Протестирате срещу несвършената от вас работа

https://www.actualno.com/politics/mareshki-kym-djambazki-protestirate-sreshtu-nesvyrshenata-ot-vas-rabota-news_600856.html

Нередно и нелепо е да идват хиляди хора от Турция да гласуват в България. Това каза по време на предизборен дебат Ангел Джамбазки от „Обединени патриоти” във връзка с днешната блокада по границата с Турция. Според него тези хора нямат морално право да гласуват в Бълга

Локо Пловдив помага на малката Вики

http://offnews.bg/news/n_1/n_650596.html

Локомотив Пловдив отново се показа като страхотен клуб. "Черно-белите" се включиха в кампанията за спасяването малката Виктория Георгиева, съобщи Кирил Евтимов, главният организатор на благотворителния футболен турнир “Заедно за Вики“. Надпреварата има за цел да подпомогне лечението на малкото момиченце, уточнява вестник "Марица". Детето има поставена диагноза “Морбус Хиршпрунг”, свързана с проблеми на част от дебелото и правото черво. Вчера помощник-треньорът Александър Тунчев предаде сума за подпомагане и покриване на ежедневните нужди на малката. Също с финансова помощ се отзова и известният бургазлия Стефан Тюфекчиски-Сивия, който е запален футболен фен. В благотворителната инициатива “Заедно за Вики” със средства вече се включиха- Нефтохимик и Дунав. И други награди ще бъдат разиграни на благотворителната томбола след турнира в събота. Това е маркова бутилка южно-американско вино, книгата „Стоичков-това съм аз“ и автентичен автограф на Камата, предоставени безвъзмездно от бившият национал от Локомотив Пловдив Веселин Балевски. Съдията на турнира - бившият международен арбитър Христо Ристосков дарява за томболата оригинална значка на световната футболна асоциация ФИФА. Освен тях в томболата ще бъдат разиграни екип на четвъртия в света Пламен Николов-Пинко, брандирана шапка на DJ Mascota и няколко бутилки българско вино. Благотворителният турнир в помощ на малката Вики ще се проведе на 25 март (събота) от 10:45 часа на терените на “Спортна София 2000” в Борисова градина. Участие в него ще вземат отборите на Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните, ЧСИ Неделчо Митев и ФК Торнадо 2013.

Броят на българите и румънците в Брюксел е нараснал 10 пъти за 10 години

http://www.mediapool.bg/broyat-na-balgarite-i-rumantsite-v-bryuksel-e-narasnal-10-pati-za-10-godini-news261659.html

Броят на заселилите се в Брюксел българи и румънци е нараснал над 10 пъти между 2005 и 2016 г., сочат данни от столичния институт за статистика и анализ, представени в местни медии. Днес в белгийската столица живеят 11 400 българи и това е увеличение с 11 пъти в годините, обхванати от изследването. Броят на румънците за същия период е достигнал 37 700 души - увеличение с 14 пъти. В белгийската столица са се установили 273 255 чужденци от държави от ЕС и това е равно на 70 процента от всички чужденци в града. Общо в Брюксел живеят 411 075 граждани на чужди държави (около 35 на сто от населението на столицата). Най-многобройни са французите (62 000), следвани от мароканците (38 000), румънците, поляците (26 400) и българите. За последните 10 години населението на Брюксел се е увеличило с 18 процента, но новодошлите граждани на Централна и Източна Европа са със 72 на сто повече отпреди десет години.

Радарите за превишена скорост утре - 22 март, във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=346888

Служители на КАТ ще следят утре - 22 март и в нощта срещу 23 март, за превишена скорост във Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:10ч.-08:30ч. - Южен пътен възел-вход 07:50ч.-08:50ч. - резиденция "Евксиноград" 08:40ч.

Баща на съд - убил новородената си дъщеря и я изхвърлил в тоалетната в Монтанско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127151

Баща на съд - убил новородената си дъщеря и я изхвърлил в тоалетната в МонтанскоОкръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В. Ангелов за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3 пр. 4, т.4 пр. 2, т.5 и т. 9 вр. чл. 115 от НК. Обвиняемият Ангелов (на 32 години) от 2009 г. живеел на съпружески начала със С. Ц. първоначално в с. Долни Цибър, а след това в с.

Вежди Рашидов: Филмът на БСП за промяна в минало бъдеще време вече сме го гледали

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278151_%D0%92%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8+%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%A1%D0%9F+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B2+

 – Господин Рашидов, на трети поредни парламентарни избори Вие сте трети в листата на ГЕРБ в Пловдив. Усещате ли се на точното място?

– Къде другаде в България, ако не в Пловдив, един артист-художник би се почувствал на толкова силно въздействащ творчески терен?! Имах късмет тук да изживея част от своята младост. Още от пловдивските войнишки години започнаха творческите ми приятелства в Стария град с Начо Културата, Георги Божилов – Слона, Митьо Киров и Йони Левиев, така че връзката ми с Пловдив е преди всичко чисто човешка и емоционална. До ден днешен, без официални поводи, си идвам в Пловдив, за да се заредя с творческа атмосфера. Чест на кмета Иван Тотев, че в последните
години градът става още по-хубав. Тъй като българинът има навика бързо да забравя, нека припомня, че именно двете правителства на Бойко Борисов, в които бях министър на културата, също имат принос за това.

– Припомнете…
– Надявам се пловдивчани да не забравят, че три поредни правителства – две служебни и едно редовно – това на Орешарски, три години държаха в пепелища театъра на Пловдив. Цялата електрическа инсталация и апаратурата бяха унищожени. Нямаше сцена, стенописите бяха опушени до черно. С Бойко Борисов дойдохме, стъпихме сред пепелта, дадохме мъжка дума и я изпълнихме. Веднага, щом отново поехме властта, държавата инвестира над 4 милиона лева – не само да възстанови щетите от пожара, но и да направи Пловдивския театър най-модерния в цяла България. Това е характерно за управлението на ГЕРБ – каквото обещае, изпълнява, не спира да прави хубави неща и да надгражда вече построеното.

– В предизборните срещи театралите в Пловдив наистина Ви посрещнаха като добър приятел. Но Операта и Филхармонията също искат свой собствен дом. Ще имат ли и те нови модерни пространства за творчески изяви?

– Работим много и по този въпрос. Но нека да се има предвид, че Пловдивската опера никога досега не е имала собствена сграда. Според мен това е срамота! Всеки разумен човек разбира, че това продължило много десетилетия неглижиране няма как да се навакса за 4-5 години. Заедно с кмета Иван Тотев обсъждаме различни варианти как да постигнем възможно най-добрата културна инфраструктура за 2019-а. Цяла година с Менда Стоянова обикаляме и търсим обекти, подходящи за сграда на Операта. Новата придобивка ще струва над 60 млн. лева – сцена, апаратура, технологии и прилежаща инфраструктура. Това е по-дългосрочен проект със сериозни инвестиции. Сред приоритетите ни за 2019 г. е реконструкцията на концертната зала на площад „Централен“ 1. И там с Менда Стоянова правихме огледи, търсихме варианти за разширение на сцената и изграждане на оркестрина. Като министър възложих да се изготви техническото задание за проекта.

– Говори се за промяна?…

– Промяната и в Пловдив, и в цялата страна се вижда. При всяко следващо управление ГЕРБ надгражда постигнатото. Ако някой говори за промяна в минало бъдеще време – този филм вече сме го гледали. Промяната, с която сега БСП демагогски плющи в ушите на избирателите, всъщност е връщане към бездарието. Истинската промяна е всеки божи ден нещо да се строи – макар и стъпка по стъпка, да вървим напред, а не назад. Конкретен пример ще дам с Пловдив – от ден на ден стана все по-красив и добър за живеене. През 2019 г. Пловдив ще е Европейска столица на културата. Тук предстои да дойде световната култура и всеки площад да се превърне в творческо пространство. Общината осъществява от собствения си бюджет блестящи проекти, чрез новите археологически проучвания разкрива незнайни досега части от невероятното културно-историческо наследство на града и в тази насока предстои мощна подкрепа от следващо правителство на ГЕРБ.

– Преди изборите на 26 март имате ли конкретно послание към пловдивчани?

– По природа не съм агитатор-пропагандатор, но призовавам пловдивчани и всички други разумни български граждани да гласуват за ГЕРБ с номер 11 в бюлетината, защото това ще е истинското противопоставяне срещу безскрупулните лъжи, които напоследък БСП нарои. Помислете си коя от многото партии през последния над четвърт век е направила нещо реално за доброто развитие на България. Моят отговор е категоричен – ГЕРБ.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

trud.bg

Отцепиха Централна гара в София заради сигнал за изоставен багаж

http://www.cross.bg/tzentralna-myastoto-pristignaha-1538139.html

/КРОСС/ Районът около Централна гара в София беше отцепен заради сигнал за непроверен изоставен багаж. Сигналът е подаден около 17:20 ч. На мястото пристигнаха експерти на ДОТИ. По-късно се чу звук, който наподобява контролиран взрив, предаде bTV. Хората бяха допускани до коловозите, но не минаваха през салона на гарата. На мястото пристигнаха и две линейки, които обаче се оттеглиха около 18:30 ч.  

Драматургът-философ Хуан Майогра идва в София за своя пиеса в Сатирата

http://offnews.bg/news/n_1/n_650592.html

Световноизвестният испански драматург Хуан Майорга ще гледа своята пиеса „Хамелин“ утре - 22 март от 19.30ч. на камерната сцена на Сатиричния театър. „Хамелин“ е дипломен спектакъл на младия режисьор Александра Петрова. Постановката има две номинации за наградите "Икар 2017" в категорията "Дебют" - за режисурата на Александра Петрова и за актьорското изпълнение на Мартин Христов. С пиесата си Хуан Майорга печели испанската награда за сценични изкуства „Макс“ в четири категории, сред които тази за най-добър драматург и най-добро представление. През 2016 Хуан Майорга получава наградата “Europe Prize Theatrical Realities” – най-престижната европейска награда в областта на драматургията. Майорга е роден през 1965 година в Мадрид. През 1988 се дипломира в две специалности – "Философия" и "Математика". Специализира в Германия и Франция. Става доктор по философия с дисертация върху немския философ Валтер Бенямин. В началото на кариерата си преподава математика, а по-късно Драматургия и Философия в Кралското висше училище за драматично изкуство в Мадрид. Ръководител е на катедрата по Сценични изкуства към Университет Карлос III, Мадрид. Автор е и на редица философски трудове, есета и статии, в които разглежда теми като историята, паметта, Европа, Аушвиц, връзката между културата и жестокостта, както и, разбира се, театъра. Известният като „лошото момче” на френското кино режисьор Франсоа Озон („Осем жени”, „Басейнът”) базира сценария на филма си “Dans la maison” („В къщата”) върху пиесата на Майорга “Момчето от последния чин”. Филмът печели отличията за най-добър филм и най-добър сценарий на кинофестивала в Сан Себастиян през 2012, както и приза на ФИПРЕССИ от фестивала в Торонто. За пиесата: Какъв е светът, видян през очите на едно дете, и какъв е светът, който възрастните създават за своите деца? Възможно ли е да се бориш за промяна, когато ти самият си част от системата? Модерен и прогресиращ град. Отдаден на работата си следовател поема тежък случай, който взривява общественото мнение и поставя в непримирим сблъсък човешкото с професионалното. Пътят на полицейското разследване запалва светлините на Другия град, който сме свикнали да не забелязваме, за да ни отведе на мястото, където болката и обичта, насилието и състраданието експлодират, за да създадат оглушителния вакуум на мълчанието. „Хамелин“ е една нова приказка за плъховете и хората. Провокира ни да погледнем, да се погледнем.

Бизнесът се надява на по-добър договор с "Газпром" в близките месеци

http://www.mediapool.bg/biznesat-se-nadyava-na-po-dobar-dogovor-s-gazprom-v-blizkite-mesetsi-news261658.html

Бизнесът се надява, че в близките месеци, на база на решенията на ЕС и постигнатото споразумение с "Газпром", нашето правителство да успее да договори по-добър договор за България. Така индустрията ни може да е спокойна, че плаща същите цени като конкурентите й в Германия, коментира Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, пред журналисти във вторник преди общото събрание на организацията, на което се очаква той да бъде преизбран начело. По повод предложеното и напът да бъде одобрено поскъпване на природния газ с близо 30 процента от 1 април, Домусчиев каза, че се надява увеличението да е максимално контролирано от Комисията за енергийно и водно регулиране. Той припомни, че цената на руското синьо гориво за България се пресмята по формула на основата на тарифите на суровия петрол за девет месеца назад и към момента няма как да бъде променена. Това е нещо неизбежно и ще трябва да го платим, ако расте цената в Германия, ще расте в България, каза бизнесменът. Като свои цели на потенциален нов мандат Домусчиев посочи намаляването на бюрокрацията и запазване на ръста на икономиката и препоръча на бъдещите управляващи да се вслушат в приоритетите на работодателските организации.

Кирил Домусчиев е новият стар председател на КРИБ

http://www.clubz.bg/51858-kiril_domuschiev_e_noviqt_star_predsedatel_na_krib

Делегатите на Общото събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) преизбраха досегашния председател на работодателската организация Кирил Домусчиев за втори мандат.

Според устава на организация на едрия капитал нейният председател има право на два последователни двугодишни мандата.

Одобрени бяха и промени в състава на Управителния и на Контролния съвет на КРИБ поради изтекъл първи или втори двугодишен мандат на част от членовете им.

Отцепиха Централна гара в София заради сигнал за непроверен багаж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127128

Отцепиха Централна гара в София заради сигнал за непроверен багажРайонът около Централна гара в София беше отцепен заради сигнал за непроверен изоставен багаж.Сигналът е подаден около 17:20 ч. На мястото пристигнаха експерти на ДОТИ.По-късно се чу звук, който наподобява контролиран взрив, предаде репортер на bTV.Хората бяха допускани до коловозите, но не минаваха през салона на гарата.

И Великобритания забранява електрониката на борда на някои самолети

https://www.actualno.com/europe/i-velikobritanija-zabranjava-elektronikata-na-borda-na-njakoi-samoleti-news_600853.html

Пътниците на полети за Великобритания от Египет, Йордания, Ливан, Саудитска Арабия, Тунис и Турция няма да могат да взимат със себе си в салоните на самолетите лаптопи и таблети, обявиха британските власти. „Нашият основен приоритет винаги ще бъде да поддържаме сигурн

Зеленогорски: Президентът и правителството не работят ефективно за честни избори

http://www.klassa.bg/News/Read/article/278150_%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%3A+%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82+%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%8

 Реформаторите и "Глас народен" не приемат за ефективни действията на президента и служебното правителство, защото държавните институции не гарантират спокойствието и осъществяването на честни и обективни избори. Самият факт, че днес има партии и групи хора на границата,"за да въздадат справедливост", а няма да го направят държавните институции, е знак, че институциите не работят адекватно, каза пред Нова тв Найден Зеленогорски, председател на предизборния им щаб.
Според него опитът на Турция да се намесва в българските избори през участие на високопоставени правителствени служители в агитация, през стимулиране на изборния туризъм, е крайно неприемлив. Нашето правителство, вместо да каже - трябва да гарантираме честен изборен процес, на нас ни се казва, че ще облекчават изборния туризъм с автобуси у нас. Държава, която се меси във вътрешните работи на друга суверенна държава и оказва влияние на изборния процес, агитира за конкретна политическа сила, нарушава българското и международно право, категоричен бе Зеленогорски. РБ разшири коалицията именно с цел да дадем представителство на десните хора в парламента, допълни той. За мен няма, "ако влезете" - ние ще бъдем в парламента, и то с голяма група, добави той на въпрос за политиката на РБ в 44-ия парламент, за да продължим усилията за приемането на антикорупционен закон, мерките за икономически ръст и стабилност и продължаване на съдебната реформа, допълни реформаторът.
На въпрос защо ГЕРБ в момента сочат като слабости в управлението ресорите, управлявани от РБ, Зеленогорски контрира, че без РБ, в секторите здравеопазване, образование, сигурност и икономика реформи 
така и нямаше да има. А тунелите бяха ли грешка, или битовата престъпност, където не се направиха достатъчно ефективни промени, попита Зеленогорски и подчерта, че "министрите на РБ свършиха много добра работа 
и стартираха промени, забавени с години от предходните управления. С ГЕРБ нееднократно сме влизали в остри дискусии в българския парламент, бяхме опоненти, коректив, конкуренти, посочи Зеленогорски и каза, че по-важното от партийния интерес е да се запази стабилността и сигурността в държавата. 


Владимир Чуков: Битката между Турция и Германия е за мрежата на Гюлен

http://www.cross.bg/gyulen-germaniya-fetyllah-1538138.html

/КРОСС/ Референдумът на 16 април за Турция е много повече от парламентарни или президентски избори. Променя се философията на управление на турската държава. Турция де юре ще продължава да се нарича република, но цялата власт ще бъде в ръцете на един човек. На 16 април се залага съдбата на Ердоган. Това заяви проф. Владимир Чуков в интервю за БНР: Въпреки искрите с Холандия и Швейцария, основният сблъсък е с Германия. Три милиона турски граждани са много важни за подкрепата на Ердоган, защото все още някои от социолозите дават паритет. Това е всъщност битката между Турция и Германия за наследството на Фетуллах Гюлен. Това, което много силно афектира турската страна, е изтеклият разузнавателен доклад, че зад опита за преврат не стои Гюлен, а стоят кемалисти, секуларисти. Турската страна обвини Германия, че стои зад подобен тип хипотеза. А в момента Германия много ясно каза на всички изгонени гюленисти да дойдат в Германия. Около 40 турски военни директно поискаха убежище. Тази огромна мрежа на Фетуллах Гюлен - това са 180 държави, над 3 милиарда долара състояние - всичко това е перфектна мрежа за наблюдение, мониторинг, уши, очи, за ефективна разузнавателна дейност. Фетуллах Гюлен беше перфектен лост на турската външна политика, особено тук, на Балканите. Турската страна претендира, че немската всъщност е приватизирала тази мрежа на Гюлен. Директно обвиняват немската страна, че стимулира, пази, подкрепя Фетуллах Гюлен.    

127 организирани престъпни групи разкрити от ГДБОП през 2016 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=346917

През 2016 г. от Главната дирекция за борба с организираната престъпност - ГДБОП са проведени 267 специализирани полицейски операции, (ръст със 130% спрямо 2015 г.), от които близо 48% са съвместно с други служби в МВР и държавни институции и 22% - с чужди партньорски служби в и извън страната.

Кола с газова уредба пламна в центъра на Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6127124

Кола с газова уредба пламна в центъра на ПловдивКола с газова уредба пламна в центъра на Пловдив. Въпреки намесата на огнеборците, автомобилът изгорял напълно, предаде Нова

„Газпром” ще сваля цените, в България искат рекорден скок

https://vesti.bg/bulgaria/gazprom-shte-svalia-cenite-v-bylgariia-iskat-rekorden-skok-6066948

Предложенията на „Булгаргаз” рязко се разминават и очакванията на бизнеса в страната

„Газпром” ще сваля цените, а в България искат 30% скок

https://vesti.bg/bulgaria/gazprom-shte-svalia-cenite-a-v-bylgariia-iskat-30-skok-6066948

Предложенията на „Булгаргаз” рязко се разминават и очакванията на бизнеса в страната

Оневиниха шофьор, убил пиян пешеходец, промилите на жертвата били 3,53

https://www.24chasa.bg/region/article/6127113

Оневиниха шофьор, убил пиян пешеходец, промилите на жертвата били 3,53От автотехническата експертиза става ясно, че произшествието е било предотвратимо само, ако колата се е движила под 24 км/час. Шуменската окръжна прокуратурата е прекратила досъдебното производство за смъртта на много пиян пешеходец, убит от лека кола, докато вървял по пътя между селата Климент и Наум, община Каолиново.

И Лондон забрани електронни устройства на полети от Близкия изток

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/21/2939350_i_london_zabrani_elektronni_ustroistva_na_poleti_ot/?ref=rss


Великобритания последва САЩ с решение да забрани на пътници, пътуващи за Великобритания, да взимат на борда електронни устройства като таблети и преносими компютри.

Новите правила, обявени във вторник от "Даунинг стрийт" 10, важат за полети от Турция, Йордания, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.

Извънредната мярка за сигурност влиза в села незабавно и важи както за британски, така и за чуждестранни авиокомпании.

Става дума за директни полети от шестте страни, а...

Мартен Фуркад обмисля да прекрати кариерата си след олимпиадата

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/21/2939199_marten_furkad_obmislia_da_prekrati_karierata_si_sled/?ref=rss


Носителят на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад обяви пред в. "Екип", че обмисля да прекрати състезателната си кариера след олимпийските игри в Пьончан през 2018 г.

28-годишният французин иска да отдели повече време на личния си живот, а освен това не е сигурен докога тялото му ще издържи на натоварванията.

"Има голяма вероятност да спра след олимпиадата през 2018 г. Аз съм спечелил много и неизбежно идва възраст, когато намираш някакво друго занимание", каза Фуркад,...

Четири партии в Холандия преговарят за коалиция

http://www.cross.bg/partii-partiya-ryute-1538137.html

/КРОСС/ Лидерите на четири холандски партии са поканени да продължат неформални преговори за съставяне на коалиция след парламентарните избори миналата седмица, съобщава "Политико". Дясноцентристкият политик Едит Шиперс е получила задача да провери възможностите за съставяне на кабинет след вота на 15 март. Тя ще продължи предварителните разговори с лидерите на четири партии, включително с премиера Марк Рюте. Шиперс първо разговаря с лидерите на всички 13 партии, които спечелиха места в парламента, отбелязва местна медия, но днес реши да сведе преговорите за коалиция до дяснолибералната Народна партия за свобода и демокрация на Рюте, християндемократите, ляволибералната партия "Демократи 66" и Зелената левица. Тези партии събират общо 85 места в 150-местния парламент. Рюте, чиято партия спечели 33 места, обяви, че предпочита споразумение между Народната партия за свобода и демокрация, "Демократи 66", християндемократите и друга партия.    

Граждани на ЕС се борят с правилата за жителство във Великобритания заради Брекзит

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127091

Граждани на ЕС се борят с правилата за жителство във Великобритания заради БрекзитПри несигурността какво ще се случи след Брекзит десетки хиляди европейски граждани се борят - често безуспешно - да преодолеят бюрокрацията, която решава дали могат да останат във Великобритания, след като тя напусне Европейския съюз. Това се оказва трудна и скъпа задача - от попълване на 85 страници формуляри до представяне на средно 7 килограма

Apple пуска червени iPhone 7 и 7 Plus

http://www.investor.bg/harduer/459/a/apple-puska-cherveni-iphone-7-i-7-plus-236100/

Новият модел е част от кампания, която технологичният гигант подкрепя

Отцепиха Централна гара заради изоставен багаж

https://www.actualno.com/sofia/otcepiha-centralna-gara-zaradi-izostaven-bagaj-news_600851.html

Районът около Централна гара в София беше отцепен заради сигнал за непроверен изоставен багаж. Сигналът е подаден около 17:20 ч. На мястото пристигнаха експерти на ДОТИ. По-късно се чу звук, който наподобява контролиран взрив, предаде bTV. Хората бяха допускани до коловозите, но не минаваха през салона на гарата. На мястото пристигнаха и две линейки, които обаче се оттеглиха около 18:30 ч.

Коли се движат по Алеята на спортната слава във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346900

Автомобили се движат по Алеята на спортната слава в Морската градина на Варна близо до Делфинариума. За това сигнализира читател на Moreto.net, като ни е изпратил снимки на редакционната поща. Мъжът е възмутен, от това, че шофьорите безпрепятсвено минават покрай пешеходци и майки с колички и паркират под дърветата в парка.

„Медиана”: БСП - 27,7%; ГЕРБ - 26,6%

http://pogled.info/bulgarski/mediana-bsp-27-7-gerb-26-6.83897

/Поглед.инфо/ Пет дни преди изборите за БСП биха гласували 27,7%, а за ГЕРБ – 26,6%. Това показват данните от проучване на агенция „Медиана” за политическите нагласи на българите.

Хубчев оптимист: Ще бием Холандия!

http://www.dnes.bg/sport/2017/03/21/hubchev-optimist-shte-biem-holandiia.335569

"Вярвам, че може да победим, колкото и смешно да звучи за някои хора"

Тръмп подписа закон, определящ Марс като главна цел на космическите изследвания

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-podpisa-zakon-opredeliasht-mars-kato-glavna-cel-na-kosmicheskite-izsledvaniia-2011793

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон, определящ основната цел на НАСА за следващите десетилетия - пилотирани мисии в далечния космос, като в центъра на вниманието е планетата Марс<

Разработиха метод за откриване на кръвната група за 2 минути

http://www.cross.bg/grypa-kruvta-kruvnata-1538136.html

/КРОСС/ Учени от град Чунцин в югозападната част на Китай са разработили методика за определяне на кръвната група и резус фактора на човека само за 2 минути, съобщава агенция ТАСС. Новият метод се оказва не само по-бърз във времето и с по-малка себестойност, но може да бъде използван и в извънлабораторни условия. Определянето на кръвната група е много важно при преливания, трансплантации, при различни неотложни операции, при бременност и други случаи. Понастоящем за целта в болниците се използват лабораторни центрофуги, а самият процес отнема около половин час. При китайската разработка се разчита реагент, който се задейства от киселинноста на кръвта. Той има моноанионен жълт индикатор и бромкрезолов зелен индикатор. При нанасянето върху пробата на течността върху хартия, пропита с реагента, албумините от кръвта встъпват в реакция с индикатора. В зависимост от изменението на цвета на кръвта може да се определи нейната група и резус-фактор.    

Дневен хороскоп за 22 март

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-22-mart-news_600802.html

Овен Тази сряда ще трябва да се ангажирате с решаването на въпроси, които отдавна сте мислили за приключени. Може би ви очаква неприятна работа, която ще трябва да свършите и ще е по-добре да не я отлагате. Телец В този ден се опитайте да вкарате повече положително мислете и

Оперираха бебе с четири крака и два гръбнака

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127096

Оперираха бебе с четири крака и два гръбнакаУспешна операция беше извършена на момиченце от Кот Д'Ивоар, което се родило с четири крака и два гръбнака, предаде Ройтерс, цитирана от Нова тв. Рядката и сложна процедура беше извършена в болница в Чикаго. 10-месечната Доминик понесла добре 6-часовата операция, в която са се включили петима хирурзи.

Омбудсманът внася законодателни промени срещу некоректни работодатели

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ombudsmanyt-vnasia-zakonodatelni-promeni-sreshtu-nekorektni-rabotodateli-236105/

Забрана за прехвърляне на фирма при неизплатени заплати и осигуровки са сред предложенията на обществения защитник

Министрите на отбраната на Гърция и на САЩ ще проведат среща във Вашингтон

http://www.moreto.net/novini.php?n=346838

Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос ще проведе среща със своя колега от САЩ Джеймс Матис този четвъртък или петък. Среща се осъществи на фона на подновеното планиране на операции в САЩ в региона на Средиземно море, пише Ekathimerini.

Йончева срещу бракониерите, подкрепи ловците и рибарите

http://offnews.bg/news/n_1/n_650594.html

На среща с Елена Йончева - водач на хасковската листа на „БСП за България“, местни рибари и ловци изразиха притесненията си от вредните действия на бракониерите и от безсилието на контролните органи да им се противопоставят. По думите им броят на инспекторите от звеното на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково е намален до трима души, които не са в състояние да се справят с масовото бракониерство в обширната територия на областта. ''Това, което ще споделите сега, искам да го превърна в една от моите каузи. Аз не съм рибар, не съм и ловец, но обичам природата и ненавиждам бракониерството'', каза Елена Йончева. Според участниците в срещата много язовири вече са без риба, а дивечът и горите ни се унищожават безнаказано от бракониерите. Като драстични примери те посочиха избиването на рибата с електрически уреди и с взривни вещества. По тяхно мнение необходима е държавна подкрепа за пресичането на дейността на нарушителите и за опазването на природата ни. Рибарите и ловците предлагат да се криминализира бракониерската дейност - особено в размножителния период на рибите и на дивеча. Според тях строги наказания трябва да се налагат и за всяко незаконно отсечено дърво. Те смятат, че за да бъде ефективна борбата срещу нарушителите, трябва да се увеличи съставът на контролните органи, да се подобри материалната им база, а служителите им да бъдат финансово мотивирани. Освен това, предлагат държавата да поеме ангажимент за зарибяването на водоемите, а общините да се включат в изграждането на инфраструктура край разрешените места за риболов. Като пример посочиха съседна Гърция, където било не само благоустроено, но и на място се продавала подходяща стръв за рибите. „Елена Йончева е единственият кандидат за народен представител, който прие поканата ни да се срещне с нас и да чуе проблемите ни”, посочи Борис Архондев – местен рибар и инициатор за срещата. А водачът на листата на ''БСП за България'' им обеща през април да посети водоеми в Хасковска област и с очите си да види щетите, нанесени от бракониерите. Освен подкрепата си за ловците и риболовците, Елена Йончева даде и старт и на футболен турнир, организиран от младежите от БСП. Той бе под мотото "Поискай промяната". Тя пожела успех на участниците и да се целят право в 10-ката. В оспорваните срещи се състезаваха 4 отбора. Победителят бе излъчен след дузпи, като в редовното време резултатът бе равен. За всички имаше шампанско и торта.

Преляла река понесе автомобил с човек вътре (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127088

Преляла река понесе автомобил с човек вътре (Видео)Преляла река в Перу повлече кола, а шофьорът ѝ оцеля на косъм. Неприятният инцидент е поредният, тъй като от началото на годината има серия от свлачища и наводнения, предаде Нова тв. На драматичните кадри се вижда как бурната и кална река повлича автомобила, след което той се удря в скала, чупи се предното му стъкло и шофьорът успява да излезе.

Елена Йончева подкрепи ловците и рибарите, те се жалват от бракониери

http://www.cross.bg/iioncheva-elena-brakonierite-1538135.html

/КРОСС/ На среща с Елена Йончева - водач на хасковската листа на „БСП за България", местни рибари и ловци изразиха притесненията си от вредните действия на бракониерите и от безсилието на контролните органи да им се противопоставят. По думите им броят на инспекторите от звеното на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково е намален до трима души, които не са в състояние да се справят с масовото бракониерство в обширната територия на областта. "Това, което ще споделите сега, искам да го превърна в една от моите каузи. Аз не съм рибар, не съм и ловец, но обичам природата и ненавиждам бракониерството", каза Елена Йончева. Според участниците в срещата много язовири вече са без риба, а дивечът и горите ни се унищожават безнаказано от бракониерите. Като драстични примери те посочиха избиването на рибата с електрически уреди и с взривни вещества. По тяхно мнение необходима е държавна подкрепа за пресичането на дейността на нарушителите и за опазването на природата ни. Рибарите и ловците предлагат да се криминализира бракониерската дейност - особено в размножителния период на рибите и на дивеча. Според тях строги наказания трябва да се налагат и за всяко незаконно отсечено дърво. Те смятат, че за да бъде ефективна борбата срещу нарушителите, трябва да се увеличи съставът на контролните органи, да се подобри материалната им база, а служителите им да бъдат финансово мотивирани

Борисов в Благоевград: На Европа й трябва стабилна държава на границата с Турция (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127092

Борисов в Благоевград: На Европа й трябва стабилна държава на границата с Турция (На живо)Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с жители на Благоевград. Събитието е в Спортна зала „Скаптопара“, град Благоевград, ж.к. „Запад“, блок 35.  На срещата ще присъстват председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, зам.-председател на партията и водач на листата на ГЕРБ-Благоевград Цветан Цветанов,

Семерджиев иска да пренасочи 20 млн. от резерва на НЗОК за зъбни протези

http://www.mediapool.bg/semerdzhiev-iska-da-prenasochi-20-mln-ot-rezerva-na-nzok-za-zabni-protezi-news261657.html

По инициатива на вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев се обсъжда в плащания от НЗОК пакет да бъде включено поставянето на плакови зъбни протези за възрастни хора. Това стана ясно във вторник на провела се среща за изготвянето на проект за анекс към Националния рамков договор за денталните дейности за 2017 година, на която присъстваха председателят на Надзорния съвет на НЗОК д-р Михаил Христов и ръководството на Българския зъболекарски съюз.. Тъй като в бюджета на НЗОК не е предвидено финансиране за тази дейност, здравното министерство предвижда да се заделят 20 млн. лева от резерва на НЗОК. Предстои да бъде съставена работна група от представители на министерството, НЗОК и Българския зъболекарски съюз. Те трябва да определят след анализ възрастовите групи, с които ще стартира поставянето на плакови протези.

Тереза Мей: Тръмп е джентълмен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127081

Тереза Мей: Тръмп е джентълменДоналд Тръмп се прояви като джентълмен, каза премиерът на Великобритания Тереза Мей по повод ситуацията, в която президентът на САЩ я държа за ръка по време на визитата й във Вашингтон тази година, предаде Ройтерс, цитира БТА. В интервю за американското списание "Вог" Мей омаловажи значението на държането за ръце между двамата лидери.

XXI-ви Автопоход "Морски бриз" тази събота във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346902

XXI-ви Автопоход "Морски бриз" ще се проведе тази събота във Варна. Сборният пункт е рампата пред Двореца на културата и спорта-Варна. Самият поход се очаква да започне в 10.00 часа, научи Moreto.net. Ретро автомобилите ще преминат през курортите „Св.

Тайсъна от Кукорево е европейски шампион по бокс

http://offnews.bg/news/n_1/n_650593.html

Даниел Асенов стана европейски шампион по бокс, макар и за мъже до 22 г. На финала в Браила (Румъния) в категория до 52 кг той победи категорично испанеца Габриел Ескобар Маскунано. 19-годишният ни национал беше доста по-активен. Тайсъна от Кукорево, както е известен Даниел, пласира куп удари в тялото на съперника и умело избягваше неговите. Така Даниел Асенов прибави нова европейска титла при мъжете в своята кариера след тази от Самоков 2015 г. Преди месец пък той спечели и купа "Странджа".

Снимка на деня: Памир остана без рог, за да живее

http://www.dnevnik.bg/photos/2017/03/21/2939218_snimka_na_denia_pamir_ostana_bez_rog_za_da_jivee/?ref=rss


В понеделник зоопарк в Чехия започна да реже роговете на своите носорози, за да ги защити от евентуално нападение от бракониери.

Причината стана убийството на бял носорог във Франция на 7 март, за да бъде отрязан и откраднат роговият му израстък. В изявлението след трагедията френската зоологическа градина посочи, че през 2015 г. на черния пазар килограм от рог е струвал над 50 000 евро.

В зоопарка в градчето Двур Кралвове над Лабем живеят 21 носорога и на всички ще бъде...

Снимка на деня: Памир остана без рог, за да оживее

http://www.dnevnik.bg/photos/2017/03/21/2939218_snimka_na_denia_pamir_ostana_bez_rog_za_da_ojivee/?ref=rss


В понеделник зоопарк в Чехия започна да реже роговете на своите носорози, за да ги защити от евентуално нападение от бракониери.

Причината стана убийството на бял носорог във Франция на 7 март, за да бъде отрязан и откраднат роговият му израстък. В изявлението след трагедията френската зоологическа градина посочи, че през 2015 г. на черния пазар килограм от рог е струвал над 50 000 евро.

В зоопарка в градчето Двур Кралвове над Лабем живеят 21 носорога и на всички ще бъде...

В Мароко арестуваха предполагаемия главен финансист на "Хизбула"

//dariknews.bg/novini/sviat/v-maroko-arestuvaha-predpolagaemiia-glaven-finansist-na-hizbula-2011792

Властите в Мароко са арестували Касим Таджидин, смятан от Вашингтон за главен финансист на ливанската групировка "Хизбула", и възнамеряват да го екстрадират в САЩ. Това съобщи източник от мароканск

Имало ли е грешки при операцията, при която почина 14-годишно момче?

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127072

Имало ли е грешки при операцията, при която почина 14-годишно момче?14-годишният пациент почина след усложнение от стоматологичната интервенция Не са констатирани нарушения при лечението, както и при операцията на 14-годишно дете, което умря след усложнение от стоматологична операция. Анестезията е водена правилно и според изискванията на стандарта. Това гласи доклад на Изпълнителната агенция "Медицинския одит",

Стърджън: Brexit ни дава право да търсим независимост

https://www.actualno.com/europe/styrdjyn-brexit-ni-dava-pravo-da-tyrsim-nezavisimost-news_600845.html

Резултатите от референдума за членство на Великобритания в ЕС дават на шотландското правителство право да инициира референдум за независимостта на Шотландия. Това заяви шотландският първи министър Никола Стърджън, която откри двудневен дебат в регионалния парламент,

Юнкер: Примерът с Брекзит ще накара всеки един да осъзнае, че не си струва да напуска ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=346848

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е притеснен, че след Великобритания и други страни - членки на ЕС биха поискали да напуснат съюза, тъй като ще се види ясно, че "Брекзит" не е добра опция. Запитан в интервю за Bild am Sonntag, дали и други членове на съюза биха последвали британския пример за напускане, Юнкер заяви - Не.

Телевизионен режисьор е крадецът от Супербоул

http://offnews.bg/news/n_1/n_650591.html

Мексиканец, работещ за международен телевизионен екип, е крадецът, свил фланелки на легендата Том Брейди. Екипът на героя от последния Супербоул изчезна от съблекалнята на стадиона в Хюстън. Брейди беше моторът за историческия обрат за Патриотите срещу Атланта. Полицията в Мексико пусна снимки на безценната фланелка, носена от съпруга на манекенката Жизел Бюндхен. Тя е намерена в дома на Маурисио Ортега, който от години отразява Супербоул като режисьор за различни медии. Като такъв телевизионерът е имал достъп до всички зони. Това личи от негови селфита с куп звезди на американския футбол. Сред тях и снимка с Том Брейди, направена още през 2005 година. Интересното е, че  полицията намери в Ортега още един екип на Брейди. Той го е носил на финалите преди две години. Явно човекът пипа здраво от доста време. В дома на мексиканеца има и каска на друг от участниците в последния Супербоул. Вероятно ще бъдат изровени и други реликви. Само за последната фланелка на Брейди колекционерите даваха 100 000 долара. Предполагаше се, че тя вече е продадена на черния пазар.

Петър Хубчев: Вярваме, че можем да победим Холандия

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/21/2939276_petur_hubchev_viarvame_che_mojem_da_pobedim_holandiia/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев вярва, че България може да победи Холандия в световната квалификация. Мачът ще се изиграе на 25 март на Националния стадион "Васил Левски" от 21.45 ч.

Хубчев заяви, че повиканите 23-ма футболисти са "най-точните и най-добрите в момента" и подчерта, че за "никого вратата към отбора не е затворена".

"Ние вярваме в това, че можем да победим. Ако тръгнем по пътя на клишетата и лозунгите – едно добро представяне, една...

Евролидерите се събират извънредно за Брекзит на 29 април

http://econ.bg/Новини/Евролидерите-се-събират-извънредно-за-Брекзит-на-29-април_l.a_i.739363_at.1.html

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свиква извънредна среща на върха на евролидерите на 29 април за Брекзит, съобщи електронното издание...

В КРИБ очакват управляващите да договорят по-ниска цена на газа с "Газпром"

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/03/21/2939296_v_krib_ochakvat_upravliavashtite_da_dogovoriat/?ref=rss


Бизнесът се надява, че в близките месеци на база на решенията на ЕС и постигнатото споразумение с "Газпром" нашето правителство да успее да постигне по-добър договор за България, за да може индустрията ни е да спокойна, че това, което плащат заводите в България, същото плащат и конкурентите ни в Германия.

Това коментира пред журналисти председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев, цитиран от БТА.

В коментар за исканото...

Броят на българите и румънците в Брюксел е нараснал над 10 пъти за последните 10 години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127059

Броят на българите и румънците в Брюксел е нараснал над 10 пъти за последните 10 годиниБроят на заселилите се в Брюксел българи и румънци е нараснал над 10 пъти между 2005 и 2016 г., сочат данни от столичния институт за статистика и анализ, представени в местни медии, информира БТА. Отбелязва се, че днес в белгийската столица живеят 11 400 българи и това е увеличение с 11 пъти в годините, обхванати от изследването.

Френският вътрешен министър подаде оставка

http://pogled.info/svetoven/evropa/frenskiyat-vatreshen-ministar-podade-ostavka.83896

/Поглед.инфо/ Френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру подаде оставка, след като по-рано днес стана ясно, че в продължение на седем години е наемал дъщерите си като свои асистентки в парламента, докато те все още са ходили на училище.

Затова месото в Германия е по-евтино

https://news.bg/business/zatova-mesoto-v-germaniya-e-po-evtino.html

Мижави надници, трудова експлоатация, неспазване на законодателството

Съюзът на съдиите няма да издига и подкрепя кандидати за ВСС

http://www.mediapool.bg/sayuzat-na-sadiite-nyama-da-izdiga-i-podkrepya-kandidati-za-vss-news261656.html

Съюзът на съдиите в България (ССБ) обяви във вторник, че няма да издига и да подкрепя кандидати за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС). ССБ е взел това решение, за да не се допуска изкуствено разделение на съдийската общност заради ангажиране на съсловни организации в предизборна надпревара. "Призоваваме съдиите към активност да излъчат за кандидати свои колеги, които са с неопетнена репутация и с принос към утвърждаването на независимостта на съдебната власт и нейното добро управление", се казва в обръщение на съсловната организация. Организацията е взела решение да зададе едни и същи въпроси на всички кандидати за членове на ВСС. Те са следните: Считате ли, че сегашното устройство и структура на Висшия съдебен съвет гарантират осъществяването на възложените на този орган от конституцията и Закона за съдебната власт функции? Какво е становището Ви относно дейността на досегашния състав на ВСС в неговия мандат в следните области: - защита на независимостта на съдебната власт и на нейния авторитет; - осигуряване на прозрачно и предвидимо кадрово развитие на съдиите; - избор на председатели на съдилища и техни заместници; - дисциплинарна отговорност на съдиите; - превенция на корупцията в органите на съдебната власт; - обезпечаване на условията на работа на съдиите и на техните осигурителни и трудови права; - реформа на съдебната карта? Каква е оценката Ви за начина на вземане на решения в дейността на сега действащия ВСС, бихте ли променили и какво точно в този процес? Какво е необходимо да се промени и ако бъдете избрани какви действия ще предприемете за това в изброените вече области? Какви конкретно качества считате, че следва да притежават бъдещите председатели на ВКС и ВАС и главният прокурор, така че профилът им да съответства на изискванията на закона за заемането на съответната длъжност? Как бихте постъпили, ако стане невъзможно в следващия ВСС да осъществите концепцията, която сте защитили пред своите колеги – избиратели? ССБ за пореден път отбелязва, че сегашната структура на Съдийската колегия във ВСС не съответства на международните стандарти, според които мнозинството от членовете трябва да са съдии, избрани от съдии. В момента в колегията шестима са избраниците на съдиите, толкова са излъчваните от парламента и двама са председателите на върховните съдилища. "При така продължаващото несъответствие на структурата на Съдийската колегия на ВСС с установените на международно ниво стандарти е от особена важност, макар и да представляват малцинство в същата колегия, избраните от съдиите в страната техни представители да отговарят във възможно най-голяма степен на установените в закона критерии, а именно да притежават високи професионални и нравствени качества", казват от ССБ.

SOFIX продължава пътя си нагоре

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sofix-prodyljava-pytia-si-nagore-236103/

Двете нови компании в състава на SOFIX бяха най-губещите дружества за деня

Актуална пътна обстановка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127047

Актуална пътна обстановкаПътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервала от 8 С° до + 15 С°. Времето над страната е предимно ясно. Слаб вятър духа в областите Добрич, Перник, Смолян и Шумен.

По-скъпият природен газ ще оскъпи парно, топла вода, ток и хляб

http://econ.bg/Новини/По-скъпият-природен-газ-ще-оскъпи-парно-топла-вода-ток-и-хляб_l.a_i.739361_at.1.html

Парното и топлата вода могат да поскъпнат драстично, ако природният газ скочи с близо 30 на сто от 1 април, както предвижда енергийният регулатор....

Със смущения в електрозахранването утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=346886

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 22 март са възможни смущения на електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:00 ч.

Великобритания забранява лаптопите и таблетите в самолетите

http://www.cross.bg/salona-poleti-velikobritaniya-1538134.html

/КРОСС/ Великобритания се очаква да обяви забрана за вкарване на някои електронни устройства в салона на пътническите самолети с полети от някои държави до Острова, съобщава Скай нюз. Няма да се позволява на пътниците да се качват в салона на пътническия самолет с лаптопи, таблети и други портативни устройства. Мобилните телефони няма да бъдат включени в забраната. Ограниченията също не се отнасят за пилотите. Все още публично не са огласени подробности за рестрикциите. По-рано САЩ обявиха, че ще наложат подобна забрана за полети от Кайро, Абу Даби, Дубай, Кувейт, Йордания, Мароко, Саудитска Арабия, Доха и Истанбул. Източници от службите разкриха пред британската медия, че мярката не е реакция на конкретна заплаха, а по-скоро в отговор на обща опасност за авиацията.    

Северна Корея показа на САЩ, че е готова за война (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127043

Северна Корея показа на САЩ, че е готова за война (Видео)Ким Чен Ун разпространи пропагандно видео, в което Северна Корея взривява американски самолет. Странният клип е публикуван в събота от държавна медия, предаде "Дейли мейл". На нереалните кадри се виждат как корейски военни радостно разбиват американски самолети и бомбардировачи. Видеото показва и част от военни обучения със САЩ и Северна Корея,

Осъдиха изнудвачи, заплашвали мъж със смърт, за да получат пари

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/osydiha-iznudvachi-zaplashvali-myzh-sys-smyrt-za-da-poluchat-pari-2011789

Трима души, заплашвали с убийство жител на габровското село Райновци, за да получат от него 10 000 лева, са получили ефективни присъди.

Решението на Окръжен съд-Габрово подлежи на обжалване пред по-висока инстанция.

На 21 март 2013 година, между 03:00 и 04:00 часа,

Кастинг за гиздави лазарки тази събота в Габрово

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/kasting-za-gizdavi-lazarki-tazi-sybota-v-gabrovo-2011790

Етнографски музей на открито „Етър” организира надпревара за гиздави лазарки.

„Ако си: Усмихната, игрива и талантлива! На възраст от 14 до 18 години! Ти имаш всички шансове да спечелиш в надпреварата за гиздави лазарки.“

Кастингът ще се проведе тази събота, 25 март, от 13:00

Екстремните климатични тенденции продължават след рекордната 2016 г.

//dariknews.bg/novini/sviat/ekstremnite-klimatichni-tendencii-prodylzhavat-sled-rekordnata-2016-g-2011791

Климатичните промени достигат обезпокояващи нива в атмосферата, моретата и около полюсите, показа детайлен глобален анализ на Световната метеорологична организация, съобщи Би Би Си.
 
Според доклада 2016 г. е не само най-топлата, откакто се води статистика, но и атмосферният въглероде

Джордж Клуни зарадва своя 87-годишна фенка за рождения й ден (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/dzhordzh-kluni-zaradva-svoia-87-godishna-fenka-za-rozhdeniia-j-den-snimki-2011788

Джордж Клуни изненада своя 87-годишна почитателка в Рединг, Великобритания, като я посети в старческия дом и й подари цветя и картичка за рождения ден, съобщи Асошиейтед прес.
 

Манолова внася законодателни промени срещу некоректни работодатели

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127026

Манолова внася законодателни промени срещу некоректни работодателиЗабрана за прехвърляне на фирма при неизплатени заплати и осигуровки са сред предложенията на обществения защитник Първите законодателни промени, които подготвям и ще внеса в Народното събрание ще бъдат срещу некоректни работодатели, които не се разплащат със своите служители.“ Това обяви омбудсманът Мая Манолова в гр.

Волейболист гърми за 6 месеца заради марихуана

https://www.24chasa.bg/sport/article/6127025

Волейболист гърми за 6 месеца заради марихуанаСпас Байрев: Съжалявам само заради Владо Николов Един от най-добрите волейболисти в българското първенство - Спас Байрев, ще бъде със спрени състезателни права за минимум 6 месеца. Диагоналът на “Левски” е дал положителна проба за употреба на марихуана след мача с ЦСКА на 22 февруари. В сряда сутринта пловдивчанинът трябва да се яви пред комисия

Българско видео, заснето с дрон, взе голямата награда на фестивал в Ню Йорк

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/03/21/2939240_bulgarsko_video_zasneto_s_dron_vze_goliamata_nagrada/?ref=rss


Видеото 2D Run на фрийрънъра Илко Илиев и фотографа Марин Кафеджийски спечели голямата на града на фестивала за филми, заснети с дрон в Ню Йорк (New York City Drone Film Festival) и приза в категорията "X-Factor". Клипът вече има над 500 хиляди гледания в YouTube, след като части от него попаднаха в реклама на Samsung, излъчена в нощта на оскарите.
Видеото е трето от общия проект на двамата българи, озаглавен Mixed Motion. В него Илко Илиев, известна личност на българската паркур и фрийрън...

Студенти с идеи за иновации в София може да спечелят 10 хил. лв. и посещение в Брюксел

http://www.investor.bg/drugi/128/a/studenti-s-idei-za-inovacii-v-sofiia-moje-da-specheliat-10-hil-lv-i-poseshtenie-v-briuksel-236102/

В рамките на Академия за иновации 2017 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории

Възобновяват мирните преговори за Сирия в четвъртък

http://offnews.bg/news/n_1/n_650587.html

Всички страни по сирийския конфликт ще бъдат в Женева в четвъртък за възобновяването на мирните преговори, съобщи БТА, цитирайки Франс прес.   Говорителката на ООН Алесандра Велучи сподели, че специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура "отбелязва, че всички поканени, които присъстваха на последния кръг преговори през февруари, са потвърдили участието си". Тя уточни, че заместникът на Де Мистура Рамзи Езелдин Рамзи ще посрещне в четвъртък делегациите на сирийското правителство и опозицията и ще даде начало на петия кръг преговори. Де Мистура през следващите 48 часа ще е на посещение в Москва и Анкара, които са двама от гарантите на примирието в Сирия и на мирния процес. Тя допълни, че фокусът на разговорите бъдат управлението, конституционните въпроси, изборите, борбата с тероризма и мерките за сигурност и изграждане на доверие. 

Специализирано изложение "Бебемания на пазар"

https://pressbulgaria.com/m/STE7BX6A.html

Заповядайте на 24, 25 и 26 март на първото издание на специализирано изложение "БЕБЕМАНИЯ НА ПАЗАР", където ще имате възможност да се запознаете, да си изберете и закупите всичко необходимо събрано на едно място. В изложението участват водещи фирми, специализирани в областта на производството и търговията на стоки и услуги за бебета и деца. Интер Експо Център - зала 6 10:00 - 18:00ч. ВХОД СВОБОДЕН! www.bebemania.bg

Близо 80% от фирмите са подали декларациите си до НАП по Интернет

http://econ.bg/Новини/Близо-80-от-фирмите-са-подали-декларациите-си-до-НАП-по-Интернет_l.a_i.739360_at.1.html

Фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000...

Новият най-възрастен милиардер в света има шоколадово богатство

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6126811

Новият най-възрастен милиардер в света има шоколадово богатствоНай-възрастният милиардер в света вече е 99-годишната Мария Франка Фисоло - вдовицата на италианеца, създал компанията, известна с продукта си Нутела, предаде БНТ. Американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер, който почина вчера в Ню Йорк на 101 години, досега бе най-възрастният милиардер.

"Ню Йорк таймс": Неофашистите в Европа излизат от сянката

http://www.clubz.bg/51854-nyu_jork_tajms_neofashistite_v_evropa_izlizat_ot_sqnkata

Свел глава в знак на почит, Роберт Швец спокойно поставя букет от кървавочервени цветя пред единствената статуя на Йозеф Тисо - словашкия фашистки лидер от времето на войната, в буренясал парк с паметници, известен като Пантеон на словашките исторически фигури.

Години наред неофашистката културна организация на Швец - Движението за словашко възраждане (ДСВ), бе малка и незначителна група. Сега обаче редиците й се увеличават. 200 души се събраха заедно с него да почетат фашисткото минало на страната и да скандират поздравите от фашистката епоха "На стража!". Швец е толкова окуражен, че превръща движението си в политическа партия с планове да участва в парламентарните избори.

"Вие сте наши и ние завинаги ще бъдем ваши", заяви Швец пред статуята, като обяви 2017-а за година на Йозеф Тисо, посветена на реабилитацията на имиджа на бившия свещеник и нацистки колаборационист, обесен като военнопрестъпник през 1947 г.

Някога в сянка, неофашистите в Европа отново излизат на светло повече от три четвърти век след като нацисткият ботуш прегази Централна Европа и две десетилетия след като възраждането на нацистите като бръснати глави и бели расисти обърка прехода към демокрация. В Словакия неофашистите печелят местни управи и получават места в многопартийния парламент, който се надяват да заменят с управлението на някой вожд.

Те са все още в периферията на европейската политика, но са поредните хора, които напомнят колко бурна стана политиката. Точно както надигането на крайнодесните партии кара много политици от основните сили да се обърнат надясно, популистките настроения вливат енергия в най-екстремистките десни групировки - такива, които флиртуват и дори прегръщат фашистката политика от времето на Втората световна война.

"Преди профашистките настроения бяха укривани - заяви Габриел Шипош, директор на "Трансперънси интернешънъл"-Словакия. - Родителите казваха на децата: "Не можете да говорите така в училище." Сега можете да говорите публично такива неща, каквито преди не сте могли да говорите."

Макар националистическите партии да избуяха в Европа през последните години, само няколко от тях - "Златна зора" в Гърция и Националната демократична партия в Германия, изповядват неофашистки възгледи. Някои, подобно на "Йобик" в Унгария, са екстремистки в десните си възгледи, но не стигат до същински фашизъм.

В замяна на това по-големият ефект на тези групи се измерва по това в каква степен са тласнали основните партии в по-твърда националистическа посока - най-вече по темата на имиграцията, за да спрат отлива на симпатизанти.

"Сега екстремистите и фашистите са част от системата", каза Григорий Месежников - председател на Института за обществени дела, който е либерална изследователска група.

В Словакия неофашизмът си създаде нещо като плацдарм. Швец излиза на политическия терен, където партия с утвърден неофашистки лидер - Мариан Котлеба, постигна изненадващо добро представяне на миналогодишните парламентарни избори, като спечели 14 места в 150-членната камара.

Мариан Котлеба стана губернатор на Банска Бистрица.

Проучванията преди изборите показваха, че партията му ще получи по-малко от 3 на сто от гласовете, но резултатът - 8 процента, бе постигнат заради силната подкрепа сред младите и други, гласували за първи път. По-скорошни проучвания показват, че подкрепата за него доближава 13%. Той вече шокира Словакия през 2013 г., като спечели изборите за губернатор на Банска Бистрица - един от осемте региона на Словакия.

39-годишният Котлеба, който наскоро преименува партията си на "Котлеба - Народна партия "Наша Словакия" (К-НПНС), обикновено се появяваше в униформи, подобни на носените по времето на военновременната Словашка държава. Щом той и партията му влязоха в парламента, униформите изчезнаха и той пренасочи атаките си от евреите към имигрантите и ромското малцинство в страната.

"Те често се появяваха на гей парадите, показваха мускули, нагорещяваха обстановката - каза Михал Гавран, водещ на телевизионно токшоу и политически коментатор. - Сега не ходят. Загрижени са за имиджа си."

Но главното послание на групи като тези на Котлеба и Швец не са е променило - Словакия е била по-добре под фашистко управление.

"Връща се нещо много мрачно и много обезпокоително от миналото - смята Хавран. - Те си мислят, че се борят за нещо много чисто, нещо много старо и свещено. Преди няколко години те се срамуваха да говорят за това. Сега се гордеят."

В Банска Бистрица правомощията на Котлеба като губернатор са надзор над училищата, културните институции и някои инфраструктурни проекти.

"Ако сте бял хетеросексуален мъж, вероятно няма да почувствате никаква разлика в живота на място, където Котлеба е губернатор - заяви 26-годишният Радо Слобода - един от активистите в Банска Бистрица, противопоставящи се на Котлеба под лозунга "Не в нашия град". - Ако сте от малцинство като циганското, го усещате по-силно. Битува усещането, че те дори са по-малко желани в главния град."

Мускулестият човек на пропуска в офиса на Котлеба да казва, че през този месец не е възможно влизане без предварителна уговорка, макар че губернаторът почти никога не дава интервюта. Когато му се казва, че постоянните обаждания не са върнати, той попита за името на вестника:

 - каза той. - Това обяснява всичко."

Партията на Котлеба е особено ефективна в социалните медии с над 140 свързани помежду си страници във фейсбук. Когато местният пенсионер, 68-годишният Ян Бенчик, започна да пише в блога си, за да изложи на показ неофашистите, името му се появи в списък на "противници на държавата".

"Наричаха ме евреин, казваха, че трябва да умра, да умра, да умра - заяви Бенчик. - Казваха, че в бъдеще ще се справят с хора като мене."

Една от ирониите на идването на Котлеба на власт в Банска Бистрица е, че тя бе центърът на антифашисткото Словашко национално въстание по време на войната и там бе музеят в памет на това събитие.

Директорът на музея Станислав Мичев характеризира посланията на Котлеба като "фашизъм с елементи на нацизъм", смесица от управление на вожд като Мусолини с демонизиране на малцинствата като Хитлер.

"Те са срещу американците, унгарците, евреите, чернокожите и жълтите - каза Мичев. - Сегашната им позиция е точно на ръба на закона."

Като новобранец на този неофашистки политически терен Швец смята Котлеба за потенциален съперник за същите тези гласове на разгневените хора. На церемонията пред паметника на Йозеф Тисо висшите представители на движението на Швец бяха облекли тъмни костюми със светли ризи и яркочервени вратовръзки. На маса в задната част на стаята се въртеше бърз бизнес с продажбата на знаци на ДСВ, лепенки, ключодържатели, календари, бисквити и бутилки вино (само бяло) с марката "Годината на Тисо".

"Управниците искат словаците да се срамуват от историята си - заяви Мартин Лацко, историк и поддръжник на Швец. - Искат те постоянно да се извиняват. Именно за това продължават да говорят за депортирането на евреи по време на войната и други негативни неща."

Група белокоси певци в народни носии под съпровода на кларинет и акордеон изпяха редица любими патриотични песни. 

"Словашки майки, вие имате красиви синове", пееха те.

Двама дългокоси студенти с дочени панталони сядаха отзад, шепнеха си по време на речите и си вземаха сладки от близката маса по време на почивките. И двамата заявиха, че се смятат за вярващи и консервативни и не вярват, че Швец и Котлеба са екстремисти. Те изтъкнаха и като нещо хубаво избирането на Доналд Тръмп.

"Трябва да кажа, че резултатите от изборите в САЩ ме направиха изключително щастлив", каза 23-годишният Мартин Борник.

В интервю след церемонията Швец отхвърли твърденията, че групата му е неонацистка.

"Когато американците си носят знамената в парковете и на публични събития, никой не казва нищо - заяви Швец. - А когато го правим ние, те ни наричат неонацисти. Знаете, че най-лесното нещо е да лепнеш етикет на някого."

-----

* Авторът е шеф на базираното във Варшава бюро за Централна и Източна Европа на в. "Ню Йорк таймс", където е публикувана статията.

Цветанов описа ГЕРБ като единствена алтернатива в смесените райони

http://www.mediapool.bg/tsvetanov-opisa-gerb-kato-edinstvena-alternativa-v-smesenite-raioni-news261655.html

По време на последното управление на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов за община Белица бяха преведени допълнителни средства в размер на 1 млн. и 100 хил лева. Така се държат национално отговорните политици. Ние доказахме, че не делим хората на наши и ваши, не делим общините според това от коя партия е кметът. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевградска област Цветан Цветанов на среща с избиратели в Белица. Той подчерта, че ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените региони, защото партията работи, водена единствено от обществения интерес. “Ние не разделяме българските граждани, както правят някои други партии, защото в ГЕРБ знаем, че сме най-силни, когато сме обединени”, заяви Цветанов и обясни, че ГЕРБ ще бъде гарант за успеха на България като част от обединена Европа. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ подчерта, че образованието е основен приоритет в управленската програма на партията. По думите на Цветанов доброто образование е гаранция за успешното реализиране на всички секторни политики. ГЕРБ гарантира изграждането на физкултурни салони във всички училища. "Не вярвайте на популистки обещания. От БСП ви казват, че ще опрощават лихви по кредити и ще направят здравеопазването безплатно, а това е невъзможно. Искат да ви излъжат и да вземат властта, но след управление на БСП в България настъпва криза. ГЕРБ ви предлага достойни хора, които ще представляват в парламента Благоевградска област. Нужно ни е стабилно правителство и мнозинство в Народното събрание, за да продължим икономическото развитие на България", каза Цветанов.

Цветанов в Белица: ГЕРБ не дели общините на наши и ваши

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127007

Цветанов в Белица: ГЕРБ не дели общините на наши и вашиПо време на последното управление на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов за община Белица бяха преведени допълнителни средства в размер на 1 млн. и 100 хил лева. Така се държат национално отговорните политици. Ние доказахме, че не делим хората на наши и ваши, не делим общините според това от коя партия е кметът.

Ето къде спи звезда от "Сексът и градът"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6126496

Ето къде спи звезда
от "Сексът и градът"През 2003 година Ким Катрал (60 г.) живее под наем в малък едностаен апартамент в Горен Ийст Сайд в Ню Йорк и никога до този момент не е имала свое жилище. "Това никога не е било приоритет в моя живот", разказва за Architectural Digest актрисата. Голямата слава я спохожда с ролята й на изключително палавата Саманта Джонс в сериала "Сексът и

По 10 автобуса на час влизат в България през "Капитан Андреево“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6127004

По 10 автобуса на час влизат в България през "Капитан Андреево“По 10 автобуса влизат в България на всеки час през ГКПП "Капитан Андреево“. Трафикът се е отпушил след като е била вдигната блокадата на патриотите. Автобусите с изборни туристи от Турция пътуват предимно за районите на Хасково и

Басейнова дирекция и РИОСВ със съвместни инициативи във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=346862

Басейнова дирекция „Черноморски район“ отбелязва Световния ден на водата с Ден на отворените врати на 22 март, съобщиха оттам за Moreto.net. Всеки желаещ ще може да се запознае с функциите и дейността на Басейновата дирекция. Адресът е Варна, ул.

Шефът на световния тенис: Григор е пример за бъдещето

https://www.24chasa.bg/sport/article/6127008

Шефът на световния тенис: Григор е пример за бъдещето Григор Димитров е пример за бъдещето. Той е един от най-добрите млади играчи, на които нашият спорт разчита, за да се развива. Нека не забравяме също Джак Сок и Ник Кириос. Това призна Дейвид Хагърти, президент на Международната федерация по тенис (ИТФ), който пристигна на посещение в България. Срещал съм се с Димитров само веднъж,

Goldman Sachs ще увеличи присъствието си в Европейския съюз

http://www.investor.bg/evropa/334/a/goldman-sachs-shte-uvelichi-prisystvieto-si-v-evropeiskiia-syiuz-236096/

Инвестиционната банка твърди, че ще осъществи тези мерки преди края на преговорите за Brexit

Турски сайт: Управляващите ни мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6126977

Турски сайт: Управляващите ни мобилизират всичко за марионетката си ДОСТ"Каква е истинската причина за напрежението с България", пита в заглавие на анализ турското опозиционно издание Ода ТВ, информира БТА. В материала се посочва, че в България се говори за намеса на Турция в предстоящите на 26 март избори и се напомня, че българският посланик в Турция Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София.

Нинова в Хаджидимово: Винаги ще имате нашата подкрепа за земеделието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6126991

Нинова в Хаджидимово: Винаги ще имате нашата подкрепа за земеделието"Когато бях ваш депутат, не ви предадох. Заедно минахме през много изпитания. Заедно се борихме да спасим поминъка ви. Правих го, защото бях убедена, че е добре за страната ни и за вашите семейства - да имате препитание. Затова съм и тук днес". Това заяви в Хаджидимово лидерът на БСП Корнелия Нинова, информираха от пресцентъра на партията.

Бивши български дипломати за агресивната намеса на Турция в изборите в България

http://pogled.info/svetoven/bivshi-balgarski-diplomati-za-agresivnata-namesa-na-turtsiya-v-izborite-v-balgariya.83895

/Поглед.инфо/ Позиции на бивши български дипломати, изразени в различни медии, за агресивната намеса на Турция в изборите в България

АБВ - Д 21: Задължително е да бъде премахната несменяемостта на прокуратурата

http://offnews.bg/news/n_1/n_650575.html

Отмяната на фигурата на Великото народно събрание е първата стъпка към стартирането на съдебна реформа. Така събирането му ще спре да бъде извинение за липсата на реформи. Това е работата на следващото Народно събрание. Това заяви днес Татяна Дончева по време на дискусия на тема „Съдебната реформа – гарант за успешното развитие на България“, организирана от коалиция „АБВ – Движение 21“. На събитието присъстваха изявени юристи и представители на неправителствени организации, сред които Минчо Спасов, Цвета Маркова, Велислав Величков и др. „Идеята ни беше да проведем тази дискусия с хора, имащи отношение към съдебната реформа. Затова поканихме на тази среща Христо Иванов, Радан Кънев и Явор Нотев или представители на техните формации – „Да България“, „Нова Република“ и „Обединени патриоти“. Нашата идея е, че събиране на мнозинство за конституционна реформа изисква подкрепа от порядъка на 600 000 – 700 000 души. Това най-лесно и естествено може да стане през политическите партии, на които те симпатизират. Нашата амбиция за съдебната реформа е да центрираме дебата върху реални конституционни и законодателни решения, за да бъде дадена възможност за създаване на текст в рамките на следващите няколко месеца и около този текст да се води дискусия, да се обменят аргументи за и против “, заяви Татяна Дончева. Сред основните идеи на коалицията е излизането на прокуратурата от съдебната система и избирането на главния прокурор от парламента или президента с мандат от 5 или 7 години. По думите на Татяна Дончева, задължително е да бъде премахната несменяемостта на прокуратурата. Според нея към главния прокурор трябва да се създаде съвет, подобен на Висшия съдебен съвет, който да се избира от апелативните прокурори, военната, специализираната и административната прокуратури. Според Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“ държавното обвинение е това, което в най-голяма степен трябва да подлежи на обществен контрол, а то в момента не подлежи на никакъв контрол. За нас в „Правосъдие за всеки“ най-големият проблем в правосъдната система се казва безконтролно и безотчетно обвинение, коментира Величков. От коалиция „АБВ – Движение 21“ предлагат още преобразуване на Националната следствена служба в специализирана разследваща структура при главния прокурор, която да разследва корупция, пране на пари, данъчни и банкови престъпления. „Темата за съдебната реформа е наистина разковничето, от което може да започне разплитането на кълбото от проблеми в нашето общество. И трябва да започнем да разплитаме нишката именно от правораздавателните и правоохранителните органи, чиято работа е да се борят именно с неуредиците“, каза Минчо Спасов. Адвокат Цвета Маркова пък обърна внимание върху девалвацията на юридическото образование у нас и многото „мъртвородени“ закони в последните години. Избори 2017

Нинова в Хаджидимово: Винаги ще имате нашата подкрепа за земеделието

http://www.cross.bg/ninova-toma-tomov-1538133.html

/КРОСС/ "Когато бях ваш депутат, не ви предадох. Заедно минахме през много изпитания. Заедно се борихме да спасим поминъка ви. Правих го, защото бях убедена, че е добре за страната ни и за вашите семейства - да имате препитание. Затова съм и тук днес". Това заяви в Хаджидимово лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й хората от област Благоевград са я направили истински народен представител, като са й дали подкрепа за защитата на района. "БСП иска българска икономика и производство, българска храна на трапезата. Винаги може да разчитате на подкрепата ни за земеделието", каза още Нинова. Тя допълни, че достойните доходи вървят с икономиката, а тя - с образованието - за фирмите да има кадри, а за младите - работа, за да останат в страната. Председателят на БСП припомни, че пътят към промяната е започнал миналата година с издигането на Румен Радев, който вече е президент. „С още по-голяма гордост го казвам днес, защото той спира концесията на летище „София". Благодаря и се гордея, че Ви предложих за президент", обърна се Нинова към държавния глава. Тя беше в Хаджидимово заедно с кандидата за народен представител от "БСП за България" - Тома Томов и Велислава Дърева. „Заедно сме по-силни от тези, които са против нас". Това заяви Тома Томов, водач на листата на „БСП за България". Според него битката свършва на изборите и ще има невероятен тътен

Бургас подкрепи български граничари, обвинени в убийство от турски съд

http://offnews.bg/news/n_1/n_650589.html

Около 200 души излязоха в Бургас в подкрепа на бившия граничар Михаил Цонков и неговите настоящи колеги. С българския трикольор и окуражителни възгласи, гражданите заявиха съпричастност към четиримата бургазлии, които получаваха в този момент обвинителни актове в Районния съд в Бургас. Михаил Цонков благодари за подкрепата на хората. „ Вие ми давате сила! Надявам се държавата да го оцени и да ни защитят така, както ние защитатавахме нашите граници “, каза Цонков. Обвиненията са за случай през април, 2008 г. Тогавашните гранични полицаи се отзовават на сигнал, че край Резово има нарушители на държавната граница – турски бракониери. При опита да ги задържат, срещат съпротива, следва схватка, при която пистолетът на Цонков произвежда няколко изстрела, които са фатални за единият турчин. Обвиненията срещу граничаря, които се му повдигнати от Военната прокуратура са свалени, в последствие това е потвърдено и от две инстанции на Военния съд. Решение по случая има и от съда в Страсбург. Становището на магистратите е, че граничните полицаи са действали правомерно, а разследването на родните власти е обективно. Въпреки това, Тежкият наказателен съд в Къркларели е повдигнал обвинения на четиримата. Цонков е обвинен в умишленото убийство на турски рибар, а останалите му трима колеги (Николай Петков, Живко Петков и Николай Костов) - в непредумишлено убийство. Последните трима са действащи полицаи. Спрямо Цонков има и обвинения за убийство поради небрежност, за умишлено нараняване и за увреждане на имущество, поясни неговият адвокат Росен Кожухаров. На 13 април защитниците на четиримата бургазлии ще обявяват становищата си по обвинителните актове. Към момента няма искане за екстрадиция.

Българският спорт изпрати един от най-силните си зимни сезони

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/21/2939167_bulgarskiiat_sport_izprati_edin_ot_nai-silnite_si/?ref=rss


Световен шампион, европейски шампион, носител на кристален глобус.

Това бяха част от постиженията на българския спорт, който изпрати един от най-силните си зимни сезони и може би най-успешния като количество добри резултати в последното десетилетие.

Владимир Илиев и Красимир Анев защитиха позициите си в мъжкия биатлон, а Антон Синапов показа качества да се присъедини към тях. Радослав Янков изпрати още един страхотен сезон в алпийския сноубординг, а Станимир Беломъжев...

В кухнята на София Филм Фест през март, когато всичко е кино

https://www.actualno.com/cinema/v-kuhnjata-na-sofija-film-fest-prez-mart-kogato-vsichko-e-kino-news_600838.html

Освен с добро кино, София Филм Фест стимулира публиката с партньорски отстъпки, за да направи фестивалното усещане още по-силно! Посетителите могат да пътуват приятно, да пристигнат на време и да си тръгнат след филмовите прожекции с ТаxiMe. Мобилното приложение дава отстъп

Вижте решенията на Министерски съвет от днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6126988

Вижте решенията на Министерски съвет от днес1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ЗАЕТОСТТА ПРЕЗ 2017 Г., ПРИЕТ С РЕШЕНИЕ №82 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2017 Г. Внася: министърът на труда и социалната политика 2. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА 2017 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И БОРБА С НЕРЕДНОСТИТЕ,

Русия гарантира за Младич

https://vesti.bg/sviat/evropa/rusiia-garantira-za-mladich-6066945

Възможно е сръбския генерал да бъде приет за лечение в Москва

Младежите искат бърза кариера и високи заплати

http://www.moreto.net/novini.php?n=346915

Голяма част от младите хора имат завишени представи за действителността след като слязат от университетската скамейка и започнат активно да си търсят работа. Много често имат очаквания за бързо кариерно развитие и високи възнаграждания, които не винаги са адекватни на икономическата обстановка в страната.

Семир Абумелих: Холандският модел ще гарантира здравеопазване за всеки

https://www.24chasa.bg/region/article/6126973

Семир Абумелих: Холандският модел ще гарантира здравеопазване за всекиТарикати пестят от осигуровки, ощетяват ни със 150 млн.лв. годишно, твърди шестият в листата на ГЕРБ Бургас - Г-н Абумелих, твърдите, че в България съществува здравеопазване на недосегаемите, какво имате предвид? - Здравеопазването на недосегаемите е за хора, които не си плащат осигуровките, но не защото не могат,

Семир Абумелих: Холандският модел ще гарантира здравеопазване за всеки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6126973

Семир Абумелих: Холандският модел ще гарантира здравеопазване за всекиТарикати пестят от осигуровки, ощетяват ни със 150 млн.лв. годишно, твърди шестият в листата на ГЕРБ Бургас - Г-н Абумелих, твърдите, че в България съществува здравеопазване на недосегаемите, какво имате предвид? - Здравеопазването на недосегаемите е за хора, които не си плащат осигуровките, но не защото не могат,

Турция обвинява четирима български полицаи в убийство

http://offnews.bg/news/n_1/n_650588.html

Четирима български гранични полицаи са обвинени в непредумишлено убийство от турската прокуратура. Пред OFFNews адвокатът на полицая Михаил Цонков, който в началото на февруари получи призовка за предявяване на обвинения, турските власти обвиняват четирима полицаи в непредумишлено убийство. Доколкото разбирам и ако правилно съм се ориентирал в обвинителния акт, който е 40 страници, всеки един от граничарите са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост, нанасяне на телесна повреда по непредпазливост и нанасяне на неимуществени вреди, каза адв. Росен Кожухаров. Той защитава Цонков и още двама от колегите му, които са присъствали на инцидента от 2008 година. Днес в Районния съд в Бургас на четиримата полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов бяха предявени обвинения. Съдът насрочи следващото заседание по делото на 13 април. Пред сградата на съда се проведе протест в защита на полицаите. ______ На 17 април 2008 г. при сблъсък с турски бракониери от служебното оръжие на Цонков е произведен изстрел. Заедно с двамата си колеги той е трябвало да задържи нарушителите, които обаче оказали съпротива. Стигнало се до ръкопашна схватка, при която единият от турските граждани опитал да избие оръжието от ръката на Цонков. При падането на двамата оръжието на полицай гръмнало веднъж и изстрелът се оказал фатален. Спрямо Михаил Цонков бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. След края на разследването, Сливенската военна прокуратура прекрати производството. Решението й бе обжалвано, но потвърдено от две съдебни инстанции.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване