Thalloderma Shop
03/31/17 11:15
(http://www.clubz.bg/)

Нов мониторингов доклад на ЕК за България

"България е постигнала свръхнапредък в изпълнението на стратегията за реформи", съобщиха от Европейската комисия и обявиха, че слагат край на механизма за сътрудничество, считано от днес (1 април 2017 г).

"България е най-некорумпираната страна в Европейския съюз, където нивото на корупция пада стремглаво надолу" – това подчертаха дори от неправителствената Организация на бивши български бепутати.

Мониторинговият доклад на ЕС бе адмириран възторжено от 44-ото Народно събрание. Ето и кои са някои от опорните му точки:

България е страна, в която стандартът на живот е толкова висок, че Великите сили изпращат емисари да крадат ноу-хау. Единствената препоръка на  ЕК е да не се приема нова нормативна уредба за борбата с корупцията, тъй като е била отчетена нулева престъпност и битката с корупцията по високите етажи е спечелена в полза на справедливостта. Референцията пояснява да се осигурят черни превръзки за членовете на Висш съдебен съвет, за да бъдат по обективни при осветляването на нередности в съдебната система

Увеличението на цената на тока и новата шокова цена на газта по никакъв начин не се отразяват на щастливия живот на българина. Доходите и пенсиите на хората са достатъчни, за да могат да пътуват по света веднъж седмично. Комисията отчита, че те не го правят, тъй като България е станала център на света, скоро и на Вселената (където обаче "битката с Македония тепърва предстои"). В сферата на туризма фактите са повече от обнадеждаващи – милиони туристи се стичат в България, за да съпреживеят охолството на един народ.

Безработицата е само йероглиф, изписан върху прашлясали документи от архива на Народната библиотека. Хладилниците са пълни с гъши дроб и трюфели, което има един единствен недостатък – предизвиква алергия у здравно неосигурени любители на хомеопатията. ЕК не препоръчва вземане на мерки, тъй като те са прерогатив на СЗО.

Здравеопазването изпреварва болестите. Ранната смърт е мит, а раждаемостта е скочила до такива стойности, че администрацията трябва да помисли за варианти за разширяване на териториалната цялост на страната с цел избягване на пренаселване.

На кръгли маси се обсъжда премахването на планини и реки, тъй като заемат голяма площ, подходяща за строителни дейности. Урбанизация в Черно море по модела на Дубай не е възможна, тъй като водната площ е заета с яхти на представители от работническата класа. В строителството панелките вече са издигнати в култ "Блок – това звучи гордо". Забелязва се, че бетонът втвърдява междусъседската любов и като доказателство на много тераси се забелязват транспаранти с герб и надпис: "Строим за родината". В кварталите е отчетен ненатрапчив аромат на люляк и липа, както и на прясно застлан с европейски средства асфалт и на всеки ъгъл (по улиците без дупки!) има блок маси, покрай които хората вървят, хапват и продължават безметежната си разходка, породена от липсата на нормирано работно време.

Вече 27 години политиците се шегуват с избирателите, самоизбирайки се в състав "роднина-милиционер". 240 народни представители с безупречна почтеност и дълг към държавата не крадат, те просто всекидневно онагледяват как се прави в другите страни. Комисията отчита положително настроението на населението, според което месечната депутатска заплата от над 6000 лв. дори е недостатъчна, поради което редовно се провеждат благотворителни DMS кампании "Дари на депутат".

Отчита се безспорният факт, че Комисията за защита на конкуренцията е обявила липса на картел при горивата. Браншът демонстрира пълно единодушие и обещава евтино гориво за Комисията. НАП и Митниците са в ръцете на политиците, които са сключили стратегическо споразумение да опазят страната без поява на картел.

Печалбите на "Топлофикация" не идват от джоба на потребителите – те вече са с източник от юрисконсултски хонорари, които абонатите плащат, защото могат да си го позволят.

България е страната с най-малко жертви от пътни инциденти през 2016 г., показват данните на Европейската комисия. Войната по пътищата е прекратена с въвеждането на "свръхчовешка такса за винетка".

Кражбите по домовете и телефонните измами вече не са в обсега на битовата престъпност. Тя активно се занимава с доброволческа дейност – членовете на организирани групи участват в инициативите на собствен риск и за своя сметка.

ЕС се надява, че въпреки слагането на край на мониторинга за България, лошата слава на страната от миналото няма да резонира и тя ще удържи този баланс и след 1 април.

Публикувана на 03/31/17 11:15 http://www.clubz.bg/52284-nov_monitoringov_doklad_na_ek_za_bylgariq

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване