Трофей от елен лопатар, отстрелян в Тервелско, бе атракцията в международна изложба

//dariknews.bg/regioni/dobrich/trofej-ot-elen-lopatar-otstrelian-v-tervelsko-be-atrakciiata-v-mezhdunarodna-izlozhba-2014736

Трофей от елен лопатар, отстрелян на територията на Държавно ловно стопанство - Тервел, бе сред най-атрактивните експонати на Международната изложба „Природа, лов, риболов”, която се проведе в Пловдив.

Уникалният трофей с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тег

Възходът на фирмите „супер звезди“ или кои са новите монополи

//dariknews.bg/regioni/burgas/vyzhodyt-na-firmite-super-zvezdi-ili-koi-sa-novite-monopoli-2014738

Проф. Балтов в „Икономистът говори“: От топ 10 в света отпаднаха банки-гиганти и петролни компании, новите монополи са технологичните фирми

Бащи поискаха с протест повече време с децата си (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/bashti-poiskaha-s-protest-poveche-vreme-s-decata-si-snimki-2014737

Бащи излязоха на протест пред Съдебната палата с искане за споделено родителство. Пламен Борисов от Асоциация за детско развитие „Член 24“ обясни, че споделеното родителство е като споделените пътувания и споделената икономика.

Ердоган: Аз съм пазителят на мира

http://www.moreto.net/novini.php?n=347853

Аз съм пазителят на мира. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на митинг в населения с кюрди Диарбекир. Той търси подкрепата на кюрдите в навечерието на насрочения за 16 април референдум за промяна на конституцията.

Един загинал и 12 пострадали след отравяне с въглероден моноксид в САЩ

http://www.cross.bg/monoksid-dyshi-vugleroden-1539283.html

/КРОСС/Момче на 13 години е загинало, а шестима души са намерени в безсъзнание в хотел в американския град Найлс, щата Мичиган. Причината е отравяне с въглероден моноксид, изтекъл от повреден нагревател на басейн, съобщи CBS News. Общо 12 души са пострадали, като всички са приети в болница. Състоянието на двама от тях остава сериозно, петима са стабилни, а един е бил изписан, заявиха от лечебното заведение.    

Американска компания проектира "комсически" небостъргач

http://offnews.bg/news/n_1/n_651741.html

Омръзнало ли ви е да работите на Земята? Скучно ли ви е да пътувате само с градски транспорт до офиса? Е, този проект за небостъргач, който „лети” из небето, е за вас ! Архитектурната компания Clouds Architecture Office разкри невероятни планове за футуристичен небостъргач, наречен "Analemma Tower", разказва CNN. Идеята е сградата да се носи в Космоса, тъй като ще бъде прикрепена към истински астероид, „програмиран” да лети в орбита около Земята. Адресът на сградата ще бъде „някъде в небето”. Забавно, нали? Небостъргачът ще бъде прикрепен към астероида със стоманени, няколкократно подсилени въжета и наистина ще се движи свободно около планетата. С други думи, гостите и служителите ще пътуват ежедневно между северното и южното полукълбо с начална точка Ню Йорк или ще пристигат в Дубай.

Федерер - Надал пряко в ефира

http://offnews.bg/news/n_1/n_651742.html

Куп интересни спортни събития предлага ефирът днес. Разбира се, цял свят ще гледа тенис финала в Маями между гениите Роджър Федерер и Рефаел Надал. Започва точно в 20,00 чака по Mtel sport 1.   12:30 Вдигане на тежести, ЕП в Сплит Евроспорт 2 13:30 Баскетбол, Билбао – Валенсия Нова спорт 14:30 Снукър, открито първенство на Китай Евроспорт 2 14:30 Фигурно пързаляне, СП в Хелзинки (гала) БНТ 1 14:45 Колоездене, обиколка на Фландрия Евроспорт 1 16:35 Баскетбол, мач на звездите БНТ 1 17:00 Волейбол, Нефтохимик – ЦСКА Диема спорт 2 17:50 Български спортен тотализатор bTV 18:30 Български спортен тотализатор БНТ 1 19:30 НХЛ, Чикаго – Бостън Mtel sport 2 20:00 Тенис, финал в Маями Mtel sport 1 20:00 Мотокрос, СП, ГП на Мексико БНТ HD 21:00 Вдигане на тежести, ЕП в Сплит Евроспорт 1 22:00 НХЛ, Бъфало – НЙ Айлендърс Mtel sport 2 22:30 НБА, Сан Антонио – Юта Диема спорт 2 23:00 Мотокрос, СП, ГП на Мексико БНТ HD 00:00 Мотокрос, СП, ГП на Мексико Евроспорт 2

44-годишен мъж загина при катастрофа на автомагистрала “Хемус“ край Каспичан

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150380

44-годишен мъж загина при катастрофа на автомагистрала “Хемус“ край Каспичан44-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие на автомагистрала “Хемус“ край Каспичан. Това съобщиха от ОДМВР-Шумен. Сигнал за инцидента е получен в 09.18 часа днес на телефон 112. Било съобщено, че водач на мотоциклет „Ямаха“ с варненска регистрация е пострадал, а части от мотоциклета били разпръснати върху пътното платно.

Нетаняху поздрави Борисов за победата на изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_651744.html

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е поздравил в телефонен разговор председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за изборната победа на ГЕРБ, съобщиха от ГЕРБ. Нетаняху изразил надежда, че Борисов ще състави възможно най-бързо работещо правителство, което да гарантира стабилността на държавата. Израелският премиер изразил и увереност, че българските граждани са избрали най-добрия управленски екип в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху са обсъдили традиционно добрите отношения между България и Израел. Двамата са били категорични, че приятелството и партньорството между двете държави ще продължи и занапред. Министър-председателят на Израел поканил Бойко Борисов да направи първата си работна визита като премиер на България именно в Израел.

Жертвите от калните свлачища в Колумбия вече са над 200

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/02/2946559_jertvite_ot_kalnite_svlachishta_v_kolumbiia_veche_sa/?ref=rss


Втори ден след тежките поройни дъждове в Кулумбия, расте броят на жертвите от активиралите се свлачища в югозападната колумбийска провинция Путомайо, съобщава БиТиВи.

По информация на Червения кръст при безпрецедентното бедствие са загинали 206 души. Над 200 са ранените, някои от тях в тежко състояние. Повече от 220 са в неизвестност.


Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос обяви извънредно положение в областта, а над 1 100 военни и...

Филхармонията в Хамбург пусна първоаприлска новина, свързана с Кристо

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/04/02/2946566_filharmoniiata_v_hamburg_pusna_purvoaprilska_novina/?ref=rss


Голяма новина. Световноизвестният творец Кристо идва в Хамбург, за да опакова филхармонията по време на лятната ни ваканция, това съобщение се появи в Twitter профила на музикалната институция. Пусната е и илюстрация на проекта, но бързо последователите на профила реагираха, че става дума за сполучлива първоаприлска новина.

Иначе съобщението звучеше логично, защото Кристо вече има реализиран подобен проект в Германия, като през 1995 година опакова сградата на Райхстага в...

Включиха най-голямото изкуствено слънце на Земята

http://www.cross.bg/gorivo-suzdavaneto-svetlina-1539282.html

/КРОСС/Германски учени включиха най-голямото изкуствено слънце на Земята, надявайки се то да помогне за създаването на екологично гориво. Експерименталното съоръжение, наречено Synlight, се намира в град Юлих, на 30 км от Кьолн. То представлява 149 свързани прожектора, които заедно могат да генерират енергия до 10 000 пъти по-интензивна от тази на слънчевата светлина, когато достига повърхността на Земята.Ако прожекторите са насочени в една точка, температурата, която създават може да достигне до 3000 градуса по Целзий или над два пъти повече от тази в индустриална доменна пещ. „Ако влезете в стаята, когато са включени, ще изгорите незабавно", коментира проф. Бернард Хофшмид, директор на Германския космически център. Целта на експеримента е да се постигнат оптималните условия за концентриране на естествена слънчева светлина, която да задвижи реакция за производството на водородно гориво. Централите със слънчева светлина, които използват огледала, за да фокусират енергията, вече са широко разпространени. Те обикновено действат като топлината на Слънцето се насочва към вода, за създаването на пара, която задвижва турбини, произвеждащи електричество. Подобна схема обаче може да работи и за създаването на реакция за отделянето на водород от водни пари, който след това да се използва като гориво за летателни апарати и автомобили.

Белият дом съобщи колко заможни са хората от администрацията на Тръмп

http://econ.bg/Новини/Белият-дом-съобщи-колко-заможни-са-хората-от-администрацията-на-Тръмп-_l.a_i.740170_at.1.html

елият дом разпространи сведения за финансовото състояние нааботили някога в президентската администрация на САЩ, предаде "Асошиейтед прес", цитирана...

Марешки лети в облаците

http://www.barometar.net/88247/

С никого не съм се чувал и с никого не съм говорил за коалиция. Предполагам, че първата политическа сила, ако реши, другата седмица ще се свърже с нас за преговори. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на партия „ВОЛЯ“ Веселин Марешки. „С Борисов не сме си говорили след изборите, но той знае, че […]

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за пожара в църквата в Белене

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150376

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за пожара в църквата в БеленеРайонната прокуратура в Левски е образувала досъдебно производство за пожара в католическата църква в Белене. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева. Местопроизшествието е посетено веднага след сигнала. Целта е да се установят причините за инцидента. Кметът на община Белене Милен Дулев е категоричен,

За да четат децата (СНИМКИ)

http://www.clubz.bg/52349-za_da_chetat_decata_snimki

 До 23 април в цялата страна се провежда шестото издание на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгата". Кампанията събра днес много деца в Столичната библотека.
 

„Походът на книгите“ е поход за душите на децата ни и срещу всичко, което пречи в момента на обществото - агресия, депресия, негативизъм", каза служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков. Според него с децата има само едно нещо, което работи и това е личният пример.

„Когато майката започне да чете на детето, смеят се заедно на това, което пише в книгите, след това и детето ще обича книгите. Денков прочете откъс от „Патиланци” на Ран Босилек на децата.

  "Не можем да живеем без книгата. Това е духовната ни храна, а тя е по-важна от всичко друго", каза актьорът Стоян Алексиев. Според него децата трябва да я заобичат и да тръгнат по свой път към нея. „Децата трябва първо да усетят и обикнат природата около себе си, света, в който живеем. Тогава ще имат любопитство и ще влязат в света на книгата. Това ще бъде с обич и ще бъде завинаги”, убеден е Алексиев. Когато усетиш връзката с природата ще усетиш, че дори и в един предмет има душа, защото е създаден от човека, каза още актьорът. В инициативата се включи и друг актьор Ивайло Захариев. Както и писателят Георги Господинов.

Кампанията включва и мащабния „Маратон на четенето“ в българските библиотеки, където също се организират събития, свързани с детската литература. За поредна година част от „Походът на книгите“ е и "Бисерче вълшебно" - единствената книжна награда в България, чието жури са децата от 6 г. до 15 г. Над 100 заглавия, разпределени в 3 възрастови категории, както и 7 проекти-иноватори очакват подкрепата на младото жури. И тази година бъдещите читатели с мнение (под 6 г.) също могат да подкрепят любима книжка.

КЗП проверява търговците преди Великденските празници

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kzp-proveriava-tyrgovcite-predi-velikdenskite-praznici-236832/

Следи се за произхода на продаваните стоки и коректността при анонсирането и провеждането на кампаниите за намаления

Продадоха $270 000 за червеното Ферари на Доналд Тръмп

http://www.cross.bg/dolara-kushta-beshe-1539281.html

/КРОСС/Някогашното червено Ферари Ф430 на Доналд Тръмп беше продадено вчера на търг във Флорида за 270 000 долара, съобщи аукционната къща Auctions America. "Подобни модели, които не са били притежавани от известни личности, обикновено се продават за 125 000 - 175 000 долара в зависимост от километража, състоянието и допълнителните опции", заяви пред агенцията говорителката на аукционната къща Ейми Кристи. Тя отказа да разкрие идентичността на купувача. В петък аукционната къща обяви, че очаква между 250 и 350 хиляди долара за автомобила. Червеният болид беше звездата на експозицията във Форт Лодърдейл, на час път от Мар-а-Лаго, луксозната резиденция на американския президент в щата Флорида. Тръмп купил "Ферари"-то през 2007 г., за да го използва като личен автомобил и го е притежавал четири години. Той е изминал близо 4000 км с болида по времето, когато беше магнат на недвижими имоти. Името на собственика на автомобила след 2011 г. не се съобщава.    

Първи старт за сезона правят детските и олимпийски класове в 37-та международна ветроходна регата "Бриз"

http://www.moreto.net/novini.php?n=347867

Първи старт за сезона правят детските и олимпийски класове в 37-та международна ветроходна регата Бриз, научи Moreto.net. Състезанието е от програмата „Варна европейска младежка столица 2017" и ще се проведе от 6 до 9 април с организатори община Варна и СК "Черно море Бриз".

Сменят шампионски колан, осквернен в секс записа на Пейдж

http://offnews.bg/news/n_1/n_651738.html

Федерацията в кеча ще смени шампионския колан при жените, който беше осквернен в секс запис. От 2012-а година насам трофеят е постоянна величина. Но шефовете на WWE се решиха на революционната стъпка, тъй като бившата му носителка Пейдж го използва в оргия. Скандалът гръмна преди няколко седмици. В популярни порно сайтове изплуваха записи как Пейдж прави секс с двама свои колеги от кеча.  На единия от кадрите британката задоволява своите страсти, докато позира с колана. Това едва ли се е харесало и на настоящата му носителка Ембър Муун. Дамата заслужава повече уважение и ще получи нов пояс. Пейдж призна, че записите, на които прави секс, са автентични. Тя се оплака, че е била използвана като млада от хора, на които е имала доверие. "Имаше дни, в които мислех да се нараня", проплака Пейдж и призова за прошка. Бившата носителка на колана се ползва с пълната подкрепа на настоящето си гадже Алберто Дел Рио, също кечист.     

Пожар избухна в строяща се сграда в Дубай близо до Бурдж Халифа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150374

Пожар избухна в строяща се сграда в Дубай близо до Бурдж ХалифаСилен пожар избухна днес в строящата се жилищна сграда в центъра на Дубай, близо до най-големия мол в страната и до най-високия небостъргач в света - Бурдж Халифа, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес. Пожарът пламнал към 06.30 местно време /02.30 по Гринуич/ в долните етажи на една от трите кули на жилищния комплекс "Фаунтин вюз" и бил потушен

Изборите в Сърбия са повече за лидер на опозицията, отколкото за президент

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/02/2946102_izborite_v_surbiia_sa_poveche_za_lider_na_opoziciiata/?ref=rss


"От една страна са интелектуалците, които подкрепят бившия омбудсман Саша Янкович и бившия външен министър Вук Йеремич. От другата са зомбитата зад премиера Александър Вучич. Всички те могат да са мои гласоподаватели – и зомбитата, и интелектуалците."

Коментарът може би звучи като шега, но не е – авторът му е 25-годишен студент, на когото проучванията в Сърбия отреждат евентуално място на балотажа, ако премиерът Вучич не спечели над половината гласове първия тур...

Близо 20% от ромските деца отпадат от училище

http://www.cross.bg/romski-ychilishte-detza-1539280.html

/КРОСС/Всяко четвърто дете от ромски произход не е стъпвало в училище, а тези, които влизат в класната стая, често отпадат и не завършват средното си образование. Данните сочат, че близо 20% от учениците от ромски произход отпадат от училище. Това са най-често деца в основния етап на обучението си. Едва 1% пък успяват да завършат 12-ти клас и след това да продължат висше образование. Само за първия срок на тази учебна година са отпаднали общо над 1600 ученици в цялата страна. Според ромски организации това са предимно деца от ромски произход. Най-честите причини за отпадането - отсъствия, слаб успех, семейни и социални причини. В столичното 94-о училище всички над 800 деца са от ромски произход. Голяма част от тях редовно посещават учебните занятия. Въпреки това през последните три години там са отпаднали 65 ученици.„Голям проблем с отпадането в нашето училище е пътуването. Това са семейства, които заминават, без да ни кажат - за Германия, Франция. Нашите опити са безуспешни. За една част от тях нямаме абсолютно никаква връзка и никакви сигнали къде се намират", каза директорката Латинка Ковачева, цитирана от БТВ. Над 3300 възрастни ученици посещават курсовете за ограмотяване. Целта е всички те да имат повече възможности на пазара на труда. Никога не е късно да се ограмотиш, стига да имаш желание. Проект на образователното министерство е насочен именно към възрастните. 48-годишният Иван сега се учи да чете и смята, въпреки че вече е дядо на три внучки

На международна изложба в Пловдив показаха трофей – рекордьор

http://www.barometar.net/88245/

Трофей от елен лопатар, отстрелян в ДЛС – Тервел, бе сред най-атрактивните експонати на Международната изложба „Природа, лов, риболов” в Пловдив. Уникалният трофей с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и тегло 4,750 кг отскоро държи националния рекорд за трофеи от този вид дивеч. Еленът беше отстрелян на 16 октомври 2016 г., от […]

ЦИК днес ще съобщи избраните депутати за новия парламент

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/02/2946548_cik_dnes_shte_suobshti_izbranite_deputati_za_noviia/?ref=rss


Централната избирателна комисия днес трябва да обяви имената на избраните 240 депутати в 44 Народно събрание.

10 кандидати от общо петте парламентарни формации са подали заявления в ЦИК, че се отказват от местата си. Най-много откази идват от депутати от ДПС – пет. Срокът за обявяване на отказите от мандат изтече в събота.

Окончателният поименен списък на новия парламент ще стане ясен днес на база на отказите от мандат и решенията на онези, които...

Джоана Конта триумфира с титлата в Маями

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/02/2946550_djoana_konta_triumfira_s_titlata_v_maiami/?ref=rss


Джоана Конта постигна най-големия успех в кариерата си. Водещата британска тенисистка се наложи с 6:4, 6:3 срещу Каролин Вознячки във финала в Маями.

Поставената под номер 10 Конта игра агресивно през целия мач и заслужи триумфа си в два сета. Тя направи 33 печеливши точки и допусна 19 непредизвикани грешки.

"Честно, не мисля, че имаше някакъв ключов момент в мача", каза Конта. Тя остана удовлетворена от триумфа си и заяви, че целта й в...

Великобритания засилва контрола над летища и АЕЦ

http://www.investor.bg/evropa/334/a/velikobritaniia-zasilva-kontrola-nad-letishta-i-aec-236831/

Съществуват опасения, че хакери са се опитвали да преодолеят мерките за сигурност на АЕЦ

Марешки предложи коалиция с ГЕРБ и ДПС

https://vesti.bg/bulgaria/politika/mareshki-predlozhi-koaliciia-s-gerb-i-dps-6067426

„Няма как да участваме като подкрепящи, можем да сме само партньори в едно управление”, категоричен е бизнесменът

Валери Жаблянов: Минаха изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените

http://offnews.bg/news/n_1/n_651739.html

„Трябваше да минат изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените. Това е лицемерие“, заяви новоизбраният депутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той подчерта, че Борисов е бил премиер, когато Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е намалила цената на газа зимата и сега  изведнъж ги увеличават с 30%, за да увеличат всички други цени. Според него тази цена по никакъв начин не отразява поскъпването на самото гориво, а трябва да покрие загубите на държавното дружество „Булгаргаз“, което е в ужасно финансово състояние. Жаблянов попита кой носи отговорност за него и посочи, че от „Булгаргаз“ се краде. „Може ли някой да обясни дефицита на това дружество? В предишния парламент имаше комисия, която се занимаваше с тежкото състояние на енергетиката и председател беше Валери Симеонов. Къде е той сега да обясни защо се увеличават цените?“, попита Жаблянов. Той коментира, че десницата в парламента има мнозинство да състави правителство и не разбира защо се обръщат към БСП. „Единствената лява партия е БСП. Вотът на избирателите е напълно ясен. Но ако Борисов не успее, БСП ще се опита да състави кабинет“, каза още той. Според него промяната не е била възприета от по-голямата част от хората. „България не е подготвена. Искаме да се промени нашият живот, но да не се променя икономическият модел в страната. Искаме нещата да си бъдат така, както всеки ден около нас, но да отидем на друго качеството на живот. Много трудно ще стане това“, категоричен е депутатът от левицата. Но е на мнение, че няма да мине много време и ще се разбере. „Моделът на Борисов катастрофира и трябва да търси нови варианти в социално-икономически план за развитие на страната и да направи пълна ревизия на собствената си политика от последния кабинет“, уточни той. Народният представител заяви, че още не е получена покана от ГЕРБ за преговори между двете партии, но припомни решение на НС на БСП да се заяви позиция, че няма как да има коалиция заради големите различия в програмите. Валери Жаблянов засегна и темата за сриващото се средно образование в резултат на закон, приет от ГЕРБ. „След като те обявиха, че образованието е приоритет, дали ще продължат да налагат закона, който приеха, като е ясно, че всички учители са против него, или ще се опитат по някакъв начин да го коригират. Но тогава трябва да имат сила да излязат и да кажат, че са сгрешили“, коментира той. „Винаги сме се борили и ще продължаваме да се борим за справедлива България“, посочи народният представител. Той уточни, че справедливостта в едно общество не трябва да бъде сведена само до съдебната система. „Тя е важна, както и качеството на законодателството, мотивацията на съдиите, организацията на съдилищата, на самия процес в тях, заплащането, но от друга страна справедливостта за нас е това, че огромна част от българския народ са под прага на бедността. Как съдебната система да компенсира тази несправедливост?“, попита той. По неговите думи е било задължително Нинова да поиска вот на доверие, защото БСП има неуспех на изборите. „Имаше аналитично-критични изказвания на пленума, защото сме партия, която винаги се е стремяла да намери първо причините за неуспеха в себе си, а след това във всички останали“, каза още Жаблянов. По повод работата на служебното правителство Валери Жаблянов коментира: „Беше формално изпълнена, съдържателно незадоволителна и най-важното – премиерът беше изключително неубедителен в отношенията България – Турция. Дори смятам, че правителството в това отношение се провали, Външно министерство също“. 

В пакистански храм са убити 20 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150368

В пакистански храм са убити 20 душиВ пакистански суфистки храм в провинция Пенджаб са убити 20 души и са ранени още четири, предава AFP, цитира "Фокус". Местната полиция съобщава, че извършителите са били въоръжени с палки и ножове. От органите на реда заявиха, че са задържали трима души във връзка със случая, като сред тях е и пазачът на храма.

Туристическите пакети за Великден са изкупени

http://www.cross.bg/velikden-mesta-gurtziya-1539279.html

/КРОСС/Две седмици преди Великден всички туристически пакети за четирите почивни дни около християнския празник вече за изкупени, показа проверка на „Труд" сред няколко от водещите туроператори в страната. Останали са само единични незапълнени места по някои дестинации. Масовите оферти за български хотели по морето, зимните и СПА курортите варират между 100 и 200 лв. на човек за три нощувки, закуски и празнична вечеря. За толкова можем да отидем и на автобусна екскурзия из Северна Гърция с посещения на Солун и скалните манастири на Метеора. Между 200 и 400 лв. вървят пакетите за Тасос, Лефкада, Халкидики и Македония. На същите цени можем да почиваме в Хърватия. Търсените дестинации в Южна и Централна Европа струват над 600 лева на човек. Много популярни в този сезон за екскурзиите до европейски столици - Барселона, Лисабон, Прага, Виена и др. Подходяща дестинация за отдих на семействата с малки деца е Испания - Коста дел Сол, Коста де Брава, Сицилия и Пулия в Италия, Халкидики в Гърция. Пътуванията дотам са с чартърни полети, а туристите имат свободата сами да определят активността си - да почиват през цялото време, или да обикалят и да разглеждат. „Тази година доста рано се разпродаде всичко. В момента се предлагат last minute офертите за великденските празници или останалите единични бройки за попълване

Утре назначават заместниците на кмета на Кубрат

//dariknews.bg/regioni/razgrad/utre-naznachavat-zamestnicite-na-kmeta-na-kubrat-2014733

Утре, 3 април, ще получат заповедите си за назначение заместниците на избрания на предсрочни избори кмет на Кубрат Алкин Неби.
За Дарик-Разград той уточни, че макар в структурата на общинската администрация да са предвидени трима заместник-кметове, той ще назначи двама. Ако се наложи на по-к

Трима загинали и 56 ранени при инцидент с ученически автобус в Швеция

//dariknews.bg/novini/sviat/trima-zaginali-i-56-raneni-pri-incident-s-uchenicheski-avtobus-v-shveciia-2014735

За трима загинали и 56 ранени съобщи РИА Новости, след катастрофа на ученически автобус в Швеция. Шестима от пострадалите са в тежко състояние. Според местната телевизия SVT, инцидентът е станал, след като шофьорът е загубил контрол над пре

"Красавицата и Вяра" сбъдва мечти на абитуриенти в нужда

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/krasavicata-i-viara-sbydva-mechti-na-abiturienti-v-nuzhda-2014734

300 души са се включили към момента в инициативата „Красавицата и Вяра” с намерението да дарят балните си тоалети на нуждаещи се абитуриенти, разказаха пред Дарик Вяра Гигова и Гергана Урумова, които са организатори на инициативата. Тя се провежда за втора поредна

Вижте първи снимки от тежката катастрофа край Ботевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150362

Вижте първи снимки от тежката катастрофа край БотевградВижте първи снимки от ужасната катастрофа между пикап и ТИР край Ботевград, при която загинаха двама души, а друг е ранен.  Първоначалната информация е, че ударът е челен. Водачът на ТИР-а не е пострадал. Тестван е за алкохол, като резултатът е бил отрицателен. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.

Ето ги новите депутати (СПИСЪК)

http://www.clubz.bg/52348-eto_gi_novite_deputati_spisyk

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вкара Румяна Бъчварова в парламента като избра да бъде депутат от Пловдив. Това стана ясно от публикувани решения на ЦИК, с които се обявяват предпочитанията на онези депутати, който са избрани в два района и кои народни представители влизат съответно на техни места от района, от който са се отказали.

Централната избирателна комисия съобщи днес, че са постъпили заявления от:

Цветан Генчев Цветанов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Четвърти изборен район – Великотърновски;

Валери Симеонов Симеонов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на коалиция ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО в Двадесет и трети изборен район – София;

Стефан Ламбов Данаилов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ в Двадесет и четвърти изборен район – София;

Веселин Найденов Марешки, с което заявява, че желае да остане избран в листата на "Воля" в Двадесет и пети изборен район – София.

Камен Костов Костадинов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС във Втори изборен район – Бургаски;

Делян Славчев Пеевски, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС в Първи изборен район – Благоевградски;

Владислав Иванов Горанов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и четвърти изборен район – София;

Томислав Пейков Дончев, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Седми изборен район – Габровски;

Албена Владимирова Найденова, с което заявява, че желае да остане избрана в листата на ВОЛЯ в Двадесет и шести изборен район – Софийски;

Бойко Методиев Борисов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Шестнадесети изборен район – Пловдив;

Теменужка Петрова Петкова, с което заявява, че желае да остане избрана в листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и осми изборен район – Търговищки;

Мустафа Сали Карадайъ, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС в Девети изборен район – Кърджалийски;

След тези заявления комисията обяви и имената на кандидатите, които влизат в парламента освободените места.

Това са:

Александър Иванов Мацурев от листата на ПП ГЕРБ в Първи изборен район - Благоевградски;

Йордан Апостолов Апостолов от листата на коалиция ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО във Втори изборен район - Бургаски;

Александър Димитров Паунов от листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ в Трети изборен район – Варненски;

Андон Димов Дончев от листата на ВОЛЯ в Трети изборен район - Варненски;

Симеон Христов Симеонов от листата на Движение за права и свободи - ДПС в Четвърти изборен район – Великотърновски;

Сергей Манушов Кичиков от листата на Движение за права и свободи – ДПС в Тринадесети изборен район – Пазарджишки;

Алтимир Емилов Адамов от листата на ПП ГЕРБ в Двадесети изборен район – Силистренски;

Мария Йорданова Илиева от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и трети изборен район – София;

Боряна Любенова Георгиева от листата на ВОЛЯ в Двадесет и трети изборен район – София;

Снежана Георгиева Дукова от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и пети изборен район – София;

Румяна Генчева Бъчварова от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и пети изборен район – София;

Танер Мехмед Али от листата на Движение за права и свободи – ДПС в Двадесет и осми изборен район – Търговищки.

Така окончателно е вече известен пълният списък на народните представители в новия парламент.

Ето имената и на известните досега.

Последно. Борисов направи Бъчварова депутат

http://www.clubz.bg/52348-posledno_borisov_napravi_bychvarova_deputat

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вкара Румяна Бъчварова в парламента като избра да бъде депутат от Пловдив. Това стана ясно от публикувани решения на ЦИК, с които се обявяват предпочитанията на онези депутати, който са избрани в два района и кои народни представители влизат съответно на техни места от района, от който са се отказали.

Централната избирателна комисия съобщи днес, че са постъпили заявления от:

Цветан Генчев Цветанов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Четвърти изборен район – Великотърновски;

Валери Симеонов Симеонов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на коалиция ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО в Двадесет и трети изборен район – София;

Стефан Ламбов Данаилов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ в Двадесет и четвърти изборен район – София;

Веселин Найденов Марешки, с което заявява, че желае да остане избран в листата на "Воля" в Двадесет и пети изборен район – София.

Камен Костов Костадинов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС във Втори изборен район – Бургаски;

Делян Славчев Пеевски, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС в Първи изборен район – Благоевградски;

Владислав Иванов Горанов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и четвърти изборен район – София;

Томислав Пейков Дончев, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Седми изборен район – Габровски;

Албена Владимирова Найденова, с което заявява, че желае да остане избрана в листата на ВОЛЯ в Двадесет и шести изборен район – Софийски;

Бойко Методиев Борисов, с което заявява, че желае да остане избран в листата на ПП ГЕРБ в Шестнадесети изборен район – Пловдив;

Теменужка Петрова Петкова, с което заявява, че желае да остане избрана в листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и осми изборен район – Търговищки;

Мустафа Сали Карадайъ, с което заявява, че желае да остане избран в листата на Движение за права и свободи - ДПС в Девети изборен район – Кърджалийски;

След тези заявления комисията обяви и имената на кандидатите, които влизат в парламента освободените места.

Това са:

Александър Иванов Мацурев от листата на ПП ГЕРБ в Първи изборен район - Благоевградски;

Йордан Апостолов Апостолов от листата на коалиция ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО във Втори изборен район - Бургаски;

Александър Димитров Паунов от листата на коалиция БСП за БЪЛГАРИЯ в Трети изборен район – Варненски;

Андон Димов Дончев от листата на ВОЛЯ в Трети изборен район - Варненски;

Симеон Христов Симеонов от листата на Движение за права и свободи - ДПС в Четвърти изборен район – Великотърновски;

Сергей Манушов Кичиков от листата на Движение за права и свободи – ДПС в Тринадесети изборен район – Пазарджишки;

Алтимир Емилов Адамов от листата на ПП ГЕРБ в Двадесети изборен район – Силистренски;

Мария Йорданова Илиева от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и трети изборен район – София;

Боряна Любенова Георгиева от листата на ВОЛЯ в Двадесет и трети изборен район – София;

Снежана Георгиева Дукова от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и пети изборен район – София;

Румяна Генчева Бъчварова от листата на ПП ГЕРБ в Двадесет и пети изборен район – София;

Танер Мехмед Али от листата на Движение за права и свободи – ДПС в Двадесет и осми изборен район – Търговищки.

Така окончателно е вече известен пълният списък на народните представители в новия парламент.

Ето имената и на известните досега.

Марешки: Не можем да сме подкрепящи, а само партньори в управлението

http://www.moreto.net/novini.php?n=347873

„„Воля” е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”.

"Лудогорец" победи с 2:0 "ЦСКА-София" на "Българска армия"

http://www.cross.bg/pobedi-dnes-macha-1539278.html

/КРОСС/Шампионът "Лудогорец" завърши с 16 точки аванс в класирането след преследвача "Левски" след края на първата фаза на първенството в Първа лига, след като победи с 2:0 като гост "ЦСКА-София" в 26-ия кръг. Малко по-рано днес "Левски" загуби с 0:1 от "Черно море" в Каварна."Лудогорец" контролираше през цялото време мача на ст. "Българска армия" и поведе в резултата в 28-ата мин., когато Козмин Моци откри с глава след центриране на Вандерсон. Последният спомогна за убиване на интригата в мача, като в 41-ата мин. асистира на Жонатан Кафу за втория гол.Разградчани не допуснаха много опасности пред вратата си, като Фернандо Каранга след почивката имаше най-сериозното положение за гол за домакините.В друг мач по-рано днес "Берое" победи "Локомотив" (Пд) с 3:2 в Стара Загора.

"Ферари", притежавано от Тръмп, беше продадено за 270 хиляди долара

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/04/02/2946545_ferari_pritejavano_ot_trump_beshe_prodadeno_za_270/?ref=rss


Червено "Ферари" F430, притежавано някога от сегашния американски президент Доналд Тръмп беше продадено вчера на търг във Флорида за 270 000 долара, съобщи аукционната къща "Окшънс Америка" (Auctions America), цитирана от Франс прес. "Подобни модели, които не са били собственост на известни личности, обикновено се продават за 125 000 - 175 000 долара в зависимост от километража, състоянието и допълнителните опции", заяви пред агенцията говорителката на аукционната...

Западните ценности: истината и измислицата. "Кой е по-близо?"

http://pogled.info/svetoven/zapadnite-tsennosti-istinata-i-izmislitsata-koi-e-po-blizo.84279

/Поглед.инфо/ Подтикна ме "диспута" между Кургинян и Злобин: ако пред мен стоеше Злобин, първото нещо, което щях да го попитам е: "Защо мислите, че западните ценности се подкрепят от населението, политиците и администрацията на Запада?" И много други неща щях да кажа, защото всяка либерална ФРАЗА, прозвучала в това шоу, е в дисонанс с реалността.

Миро, Анелия и още куп звезди пеят днес за кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ в Южния парк

http://pogled.info/bulgarski/miro-aneliya-i-oshte-kup-zvezdi-peyat-dnes-za-kampaniyata-velikden-za-vseki-dari-praznik-na-baba-i-dyado-v-yuzhniya-park.84280

/Поглед.инфо/ Поп звездата Миро, фолкдивата Анелия, талантливата Лени Цанова  от „Гласът на България“, концерт-майсторът на ансамбъл „Филип Кутев“ Нели Андреева певиците и дечицата от нейното вокално студио „Нуша“ ще пеят за националната кампания под егидата на омбудсмана „Великден за всеки –  дари празник на баба и дядо“.

Автобус пълен с ученици е катастрофирал в Швеция, има пострадали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150358

Автобус пълен с ученици е катастрофирал в Швеция, има пострадалиАвтобус, в който са се намирали около 50-60 ученици е излетял от пътя в провинция Хередален в централната част на Швеция, предава РИА Новости, позовавайки се на местния телевизионен канал SVT. По неизвестни към момента причини автобусът е влязъл в канавката и се е преобърнал странично. Инцидентът е станал на около 20 км от град Свег.

Отбелязваме Световния ден на аутизма

http://www.cross.bg/otbelyazvame-svetovniya-den-na-aytizma-1539277.html

/КРОСС/За осма поредна година отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма. Целта е да се насочи общественото внимание към темата и към превръщането на аутизма в глобален здравен проблем. Една от идеите е да бъде насърчено ранното диагностициране и интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата от аутистичния спектър. Една от инициативите днес е спортен празник с много музика в София. Той започва в 11:00 в Борисовата градина.

Революция в Англия, дават лазерни очила на страничните съдии

http://offnews.bg/news/n_1/n_651733.html

Футболната асоциация на Англия разглежда сериозно възможността да въведе използването на лазерни очила при страничните съдии. Те ще позволят на байрактарите да имат постоянна линия на засадата.  Целта е да бъдат изчистени тънките положения, които могат да бъдат забелязани едва при телевизионни повторения. Асистентите ще бъдат снабдени в въпросните очила,  в които ще има монтирани силни лазери. Така и играчите ще имат възможност да преценят дали са в засада. Докторът по лазерна физика Лии Сачел заяви, че иновацията ще е добре дошла за развитието на играта. "Аз съм голям ентусиаст по отношение на лазерите. Това определено е стъпка напред. Да, на първо време реферите ще трябва да държат главите си изправени и да се движат бързо по линията на засадата", сподели ученът. "Следващото устройство обаче може да е каишка на шията, която да застопорява  очилата", добави физикът и сподели, че техническите възможности във футбола са на практика неизчерпаеми. Футболната асоциация се кълне, че въведението няма да попречи на играчите. Мнозина се опасяват, че лазерите могат да ги заслепят.

Малинов: Да преглътнем някои неща заради председателството на ЕС

http://www.clubz.bg/52347-malinov_da_preglytnem_nqkoi_neshta_zaradi_predsedatelstvoto_na_es

Светослав Малинов. Снимка Клуб Z

Българското председателство на ЕС е събитие, заради което си струва, макар и в средносрочен план да направим някои неща, да преглътнем някои неща. Ще се окажем в центъра на събития, които по никакъв начин не изглеждаха възможни преди година, година и половина. Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР евродепутатът Светослав Малинов:

Решаващата фаза от преговорите за напускане на Великобритания на ЕС вероятно ще се проведе под нашето председателство. Не дай Боже, паралелно на това да има задълбочаване на отношенията с Турция и проблем с бежанците заради дестабилизация в Турция. Когато има дори само тези две неща на масата, разбираме защо стабилността излиза като основна тема, средносрочно. В крайна сметка до края на председателството ни, лятото на следващата година, могат да бъдат направени компромиси, могат да бъдат допуснати неща, които по принцип не смятаме за редни, в името на тази цел. След това ще видим.

Това, което в момента имаме като възможност, е да извадим някои неща, които не биха били приоритети, ако България не поеме председателството. И тук ние трябва да си поставим много ясни цели. 

Запитан има ли в Европейската народна партия разочарование заради очертаващата се дясна коалиция между ГЕРБ и патриотите Малинов коментира:

Разочарование има, но разочарованието не означава активна съпротива или заклеймяване на такава коалиция. Разочарованието настрана. Политическата реалност в България се оценява правилно. Нашите колеги разбират, че този вариант ще даде ако не дългосрочна, то поне средносрочна стабилност. В момента има напрежение в ЕС и едно от нещата, които смятам за национален интерес, е да не се допусне линията на Орбан да бъде доминираща.

Относно отмяната на правителственото постановление 208 за интеграцията на бежанците той изтъкна, че в момента се получава отстъпление назад, защото българското законодателство като цяло не е пригодено за интегриране на бежанци:

Идеята, че ако имаш наредба, имаш бежанци и ако нямаш наредба, нямаш бежанци, е глупава идея. България или е член на ЕС и спазва правилата, работи в правната рамка на ЕС, или не. В този смисъл наредбата запълваше правен вакуум. Тя не променя нищо, не увеличава броя на бежанците. Задава правила за онези български институции, които трябва да се занимават с този проблем, а не знаеха какво да правят. А и в някакъв смисъл е врата да се разберат най-добрите практики на ЕС в интеграцията на бежанци - сфера, в която ние нямаме практически никакъв опит. 

Един загинал и 12 пострадали след отравяне с въглероден моноксид в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150355

Един загинал и 12 пострадали след отравяне с въглероден моноксид в САЩМомче на 13 години е загинало, а шестима души са намерени в безсъзнание в хотел в американския град Найлс, щата Мичиган. Причината е отравяне с въглероден моноксид, изтекъл от повреден нагревател на басейн, съобщи CBS News. Общо 12 души са пострадали, като всички са приети в болница. Състоянието на двама от тях остава сериозно, петима са стабилни,

Жаблянов:Трябваше да минат изборите и Борисов да сурвака българите с 30% увеличение на цените

http://www.cross.bg/zhablyanov-borisov-nego-1539276.html

/КРОСС/„Трябваше да минат изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените. Това е лицемерие", заяви народният представител от „БСП за България" Валери Жаблянов в сутрешния блок на Нова телевизия. Той подчерта, че Борисов е бил премиер, когато КЕВР е намалила цената на газа зимата и сега изведнъж ги увеличават с 30%, за да увеличат всички други цени. Според него тази цена по никакъв начин не отразява поскъпването на самото гориво, а трябва да покрие загубите на държавното дружество „Булгаргаз", което е в ужасно финансово състояние. Жаблянов попита кой носи отговорност за него и посочи, че от „Булгаргаз" се краде. „Може ли някой да обясни дефицита на това дружество? В предишния парламент имаше комисия, която се занимаваше с тежкото състояние на енергетиката и председател беше Валери Симеонов. Къде е той сега да обясни защо се увеличават цените?", продължи с въпросите народният представител. Жаблянов коментира, че десницата в парламента има мнозинство да състави правителство и не разбира защо се обръщат към БСП. „Единствената лява партия е БСП. Вотът на избирателите е напълно ясен. Но ако Борисов не успее, БСП ще се опита да състави кабинет", каза още той. Според него промяната не е била възприета от по-голямата част от хората. „България не е подготвена. Искаме да се промени нашият живот, но да не се променя икономическият модел в страната

Най-коментираното в "Дневник": Оставката на Радан Кънев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/02/2946543_nai-komentiranoto_v_dnevnik_ostavkata_na_radan_kunev/?ref=rss


Радан Кънев: Подавам оставка като председател на ДСБ, но оставам в политиката е най-коментираната публикация в "Дневник" тази седмица с 305 мнения към 19 часа в събота.

Ето и следващите тектстове, подредени по този критерий:

2. Би Ти Ви спря "Шоуто на Слави" в понеделник вечер - 257 коментара.

3. "Алфа Рисърч": ГЕРБ печели вота, шест партии в новия парламент засега 205 коментара.

Сменихме стотинки за 24 млн. лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=347871

Колосалната сума от близо 24 милиона лева – 23 965 606 лева в стотинки, са сменили българите през изминалата година. Това показват данни на Българската народна банка (БНБ), предоставени по искане на „Монитор“. Обмяната е както от жълти стотинки в банкноти, така и от банкноти в стотинки.

Софийският университет: Дипломите от 2009 г. са валидни

http://www.cross.bg/yniversitet-sofiiiskiya-izdadeni-1539275.html

/КРОСС/Дипломите, издадени от Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 2009 г., са валидни, заявяват от отдела "Информация и връзки с обществеността" на висшето училище. Съгласно Наредбата за държавните изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища в сила към началото на 2009 г. подпис под дипломите за завършено висше образование полагат деканът на факултета, който е завършил студентът, и ректорът на университета. Годишно в Софийския университет се дипломират между 5 000 и 7 000 студенти. По тази причина подписът на тогавашния ректор на Софийския университет проф. Иван Илчев е полаган с щемпел. Всички дипломи, издадени през 2009 г. от Софийския университет "Св. Климент Охридски", носещи този щемпел, са издадени по законния ред, съдържат необходимите реквизити и са валидни, уверяват от висшето училище. При необходимост от легализиране дипломите, издадени през 2009 г. с положен с щемпел подпис, се преподписват с положен на ръка подпис от проф. Иван Илчев. До този момент са преподписани около 400 дипломи. Тази процедура се извършва по служебен път от отдела "Образователни дейности" на Софийския университет. Междувременно с няколко изменения от 2009 г. на Наредбата за държавните изисквания към съдържанието на основните документи, издавани от висшите училища, подпис под дипломите за завършено висше образование полагат ректорът или упълномощени от него заместник-ректори

Скулпторът на Роналдо: Дори Исус не може да угоди на всички

http://www.clubz.bg/52346-skulptoryt_na_ronaldo_dori_isus_ne_moje_da_ugodi_na_vsichki

Продължават коментарите за бюста на Кристиано Роналдо на летището на родния му о-в Мадейра. Аерогарата получи името на футболиста на "Реал" (Мадрид), имаше почести, на церемонията присъства президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза, министър-председателят Антонио Коста, самият Кристиано, имаше почести...

Не всички приемат това, че приживе се дава име на човек на аеропорт. Но със сигурност малцина приемат бюста на Роналдо, който вече посреща и изпраща гостите на острова и местните хора.

Преобладават обиди, квалификации, шеги и иронични подмятания. Роналдо и без това не е долюбван от мнозина.

"Хем разноглед, хем кривоглед", редят онези, които не харесват работата на португалския скулптор Емануел Сантос.

А той даде интервю за британския в. "Гардиън", в което направи интересни изказвания и разкрития.

"Невъзможно е да угодиш хем на гърците, хем на троянците. Дори Исус не може да угоди на всички. Става въпрос за вкус, не е толкова просто, колкото изглежда", рече Сантос.

От дясно на ляво - Роналдо, премиерът на Португалия Антонио Коста и президентът Марсело Ребело де Соуза.

"Важен е ефектът, който постигна тази моя работа. Винаги има "за" и "против", аз бях готов за това. За база използвах няколко снимки на Кристиано Роналдо, които намерих в интернет, нищо определено. Поставих фотосите пред очите ми и се захванах да работя. Кристиано видя няколко снимки на бюста, които му изпрати неговият брат. Бяхме заедно с музея на Роналдо на остров Мадейра. Мога да ви кажа, че той хареса това, което видя. Искаше да се направят само няколко корекции, които го изразяват по-добре, когато се смее. Каза, че първоначалния бюст го прави да изглежда по-стар. Така че се наложи да се намеся, сега има по-уравновесен и приветлив вид", добави скулпторът.

Много вероятно е №7 да е поискал и промени по прическата, на която държи толкова много и полага грижи дори преди началото на мач. А по време на двубой е забранил да го питат по косата при радост от гол, например.

А Емануел Сантос се сдоби със слава. Засега повече с отрицателен знак, но светът поне научи кой е той. Колкото до Роналдо, явно всичко, свързано с него, буди противоречиви коментари. Не само поведението и футболната кариера.

Ердоган се самоопредели като „пазител на мира“ и отправи поредна обида към Европа

http://offnews.bg/news/n_1/n_651736.html

Турският президент Реджеп Ердоган се самоопредели като „пазител на мира“ и призова кюрдите в югоизточната част на Турция да гласуват с „да“ на референдума на 16 април за измененията в конституцията, които биха му дали нови правомощия. В реч в доминирания от кюрдското малцинство Диарбекир Ердоган обвини левоцентристките партии в Европа, че подкрепят Кюрдската работническа партия и допълни, че терористи от тази организация са се инфилтрирали в германската полиция, съобщава БНР. Турският президент отправи поредна обида към Европа като я нареди до определяните от него за терористи активсти на ПКК и живеещия в изгнание в Съединените щати Фетулах Гюлен: Ако е казал Господ, ще короноваме реформите на 16-и април. Нека мощният глас "Да" да отекне от Диарбекир толкова силно, че сърцата на онези в Кандил, Пенсилвания и Европа се качат в гърлата им. Междувременно в Истанбул лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че неограничената и безконтролна власт в ръцете на когото и да било, би била катастрофа за Турция.

По 450 квадрата покрив и под изгорели в бившата детска градина

//dariknews.bg/regioni/razgrad/po-450-kvadrata-pokriv-i-pod-izgoreli-v-bivshata-detska-gradina-2014728

По 450 кв.м. покривна конструкция и подова дървена скара са изгорели в пожара, избухнал в бившата детска градина на ул. „Св. Климент“1 в Разград. Това съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград. Според тяхната справка за огнените инциденти в Лудогорието с

Костадинов: Субсидията за партиите в България е най-висока в целия свят

//dariknews.bg/regioni/varna/kostadinov-subsidiiata-za-partiite-v-bylgariia-e-naj-visoka-v-celiia-sviat-2014729

Лидерите на патриотичните партии са готови да направят правителство с всеки, който им предложи власт и пари, заяви в предаването "По-полека" по Дарик председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Това е и единствената извънпарламента партия, която полу

Марешки: Само ГЕРБ, ДПС и Воля излязоха почтено пред избирателите

//dariknews.bg/regioni/varna/mareshki-samo-gerb-dps-i-volia-izliazoha-pochteno-pred-izbiratelite-2014731

„Воля” е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”, коментира в предаването „Съ

Полицията излезе с подробности около катастрофата с моториста край с. Люти брод

//dariknews.bg/regioni/vraca/policiiata-izleze-s-podrobnosti-okolo-katastrofata-s-motorista-kraj-s.-liuti-brod-2014732

Днес Областната дирекция на МВР във Враца изнесе подробности около тежката катастрофа, който стана вчера в 10.25 ч. край с. Люти брод. За нея първи написа “Дарик”, като предупреди шофьорите, че заради ПТП-то движението в района бе затруднено.

Мотоциклетът “Сузуки” е бил управляван от

1 на 68 деца в света е с аутизъм

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/1-na-68-deca-v-sveta-e-s-autizym-2014730

1 на 68 деца е с аутизъм, показват данни на Световната здравна организация за миналата година, цитирани пред Дарик от психолога Станислава Чуринскиене. Днес е Световният ден на информираност за аутизма.

Овчаров: Скептичен съм, че Борисов ще успее да направи кабинет

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ovcharov-skeptichen-sym-che-borisov-shte-uspee-da-napravi-kabinet-2014722

Вече никой няма съмнение, че единствената алтернатива на ГЕРБ е БСП, заяви пред Дарик Румен Овчаров в коментар за изборните резултати на социалистите, които излязоха от вота като втора политическа сила. "Дали ще продължи да бъде алтернативата или параванчето, зад което ГЕРБ и Патриотите ще си скрия

Костадинов: Субсидията за партиите в България е най-висока в целия свят

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kostadinov-subsidiiata-za-partiite-v-bylgariia-e-naj-visoka-v-celiia-sviat-2014727

Лидерите на патриотичните партии са готови да направят правителство с всеки, който им предложи власт и пари, заяви в предаването "По-полека" по Дарик председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Това е и единствената извънпарламента партия, която полу

Русенка обжалва глоба за гласуване в Австрия

https://www.24chasa.bg/region/article/6150350

Русенка обжалва глоба за гласуване в Австрия36-годишнта русенка Д.А. ще обжалва в дунавския град глоба от 1000 лв, наложжена й за гласуване в Австрия. Делото, което ще разгледа на 6 април Русенският Окръжен съд, е образувано по жалба на защитника дамата срешу решението на районните магистрати. С постановеното решение, първоинстнационният съд е признал русенката за виновна в това,

18 ранени при експлозия по време на детски карнавал във Франция

http://www.cross.bg/ranenite-vilpent-frans-blyo-1539274.html

/КРОСС/18 души бяха ранени, пет от които сериозно, при експлозия в градчето Вилпент край Париж. Сред ранените има и едно дете, информира радиостанция "Франс-бльо", цитирана от NOVA. Инцидентът е станал около 17:30 ч. по време на парада във Вилпент, където са присъствали около 1000 деца. Някои от ранените вече са прегледани в болнични заведения, съобщава полицейски източник пред "Франс прес". По информация на френската радиостанция "Франс-бльо" инцидентът е станал при запалването на традиционна карнавална фигура, направена от дървесина. Тогава няколко парчета дърво се откъснали от фигурата и ударили посетителите на карнавала, включително кметът, който е ранен в крака. 130 пожарникари бяха мобилизирани, за да помогнат на ранените.  

Боб Дилън вече държи в ръцете си Нобела за литература

https://www.actualno.com/music/bob-dilyn-veche-dyrji-v-rycete-si-nobela-za-literatura-news_603297.html

Легендарният поп певец Боб Дилън получи Нобеловата награда за литература, с която бе удостоен миналата година от Шведската академия. Церемонията се състоя в шведската столица. Новината бе потвърдена през телевизия СВТ от представителя на Шведската академия Хорас Енгдал

С концерт в Южния парк в София продължава кампанията "Великден за всички"

http://www.cross.bg/produlzhava-vsichki-park-1539273.html

/КРОСС/С много музика и изяви на популярни изпълнители продължава националната кампания под егидата на омбудсмана „Великден за всеки" - „Дари празник на баба и дядо". В подкрепа на кампанията ще пеят поп звездата Миро, фолкдивата Анелия, талантливата Лени Цанова от „Гласът на България", концерт-майсторът на ансамбъл „Филип Кутев" Нели Андреева, с певиците и децата от нейното вокално студио „Нуша". Концертът е безплатен за всички и е от 16 часа в Южния парк в столицата. Целта е да се популяризира инициативата за набиране на средства и хранителни продукти за най-уязвимата част от българското общество - пенсионерите.  

Забавните 50 години на миналия век

http://offnews.bg/news/n_1/n_651735.html

През 50-те и 60-те години на миналия век уличната фотография е била начин да си в крак с модата. Френският фотограф Рене Малтет, тогава едва на 21 години, успява да превърне това изкуство в невероятна професия заради умението да погледне на ежедневието от забавната страна. Години по-късно, като успял професионалист, той разказва, че един фотограф има нужда единствено от фотоапарат и подходящ момент. За съжаление Рене Малтет почина през 2000 г., но работата му продължава да бъде публикувана и да радва хорското око. 

Колона от тирове при "Капитан Андреево"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150326

Колона от тирове при "Капитан Андреево"На ГКПП „Капитан Андреево“, изхода от България, отново се е образувала колона от товарни автомобили, дълга около 5 км, съобщиха от граничната полиция. На пропускателния пункт "Лесово" също има опашка от камиони, но е около 1 км. Нормално се осъществява преминаването през българските контролно-пропускателни пунктове на границите на страната със

Кандидат-студенти пишат на тема „Никой не е съдник на своето дело"

http://offnews.bg/news/n_1/n_651734.html

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започна изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1 443. Алпай Мустафов от Търговище изтегли вариант № 3 на теста, по който ще пишат кандидат-студентите и темата на есето: „Никой не е съдник на своето дело" (латинска сентенция). „Както винаги казваме, тук защитавате не само своите знания, но и труда на своите учители и грижата на своите родители". Тя им пожела да работят успешно, за да могат наесен да бъдат студенти на Софийския университет, каза заместник-ректорът Ренета Божанкова. Председател на изпитната комисия е проф. Гергана Дачева, заместник-декан на Факултета по славянски филологии. С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет: Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт. С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалност „Право", а с изпит по български език и литература и изпит по английски, френски, немски или испански език – специалност „Европеистика".

18 ранени при експлозия по време на детски карнавал във Франция

http://www.moreto.net/novini.php?n=347868

18 души бяха ранени, пет от които сериозно, при експлозия в градчето Вилпент край Париж. Сред ранените има и едно дете, информира радиостанция "Франс-бльо", цитирана от NOVA. Инцидентът е станал около 17:30 ч. по време на парада във Вилпент, където са присъствали около 1000 деца.

С проект за над 200 000 лв. Горна Оряховица осигурява обучение и работа на 19 души

https://www.24chasa.bg/region/article/6150327

С проект за над 200 000 лв. Горна Оряховица 
осигурява обучение и работа на 19 души Горна Оряховица да кандидатства с проект за създаване на общинско социално предприятие „Спомагателни дейности” гласува общинският съвет. Проектът ще бъде подаден по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Откритата процедура цели да улесни достъпа до заетост и да осигури подкрепа за социално включване на уязвими групи чрез създаване на

Мирослав Боршош: "Причината да има четящи хора, е че че някога те са били четящи деца"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150330

Мирослав Боршош: "Причината да има четящи хора, е че че някога те са били четящи деца"Национален център за книгата – НДК представя втория каталог „Детски книги от България: Съвременни писатели и художници“ „Много се гордеем с тази книга, именно това трябва да правят институциите за българската литература – да я подкрепят и показват пред света. Причината да има четящи хора е, че някога те са били четящи деца.

Ердоган се самоопредели като „пазител на мира“ и отправи поредна обида към Европа

http://www.cross.bg/evropa-erdogan-april-1539272.html

/КРОСС/Турският президент Реджеп Ердоган се самоопредели като „пазител на мира" и призова кюрдите в югоизточната част на Турция да гласуват с „да" на референдума на 16 април за измененията в конституцията, които биха му дали нови правомощия. В реч в доминирания от кюрдското малцинство Диарбекир Ердоган обвини левоцентристките партии в Европа, че подкрепят Кюрдската работническа партия и допълни, че терористи от тази организация са се инфилтрирали в германската полиция. Турският президент отправи поредна обида към Европа като я нареди до определяните от него за терористи активсти на ПКК и живеещия в изгнание в Съединените щати Фетулах Гюлен: Ако е казал Господ, ще короноваме реформите на 16-и април. Нека мощният глас "Да" да отекне от Диарбекир толкова силно, че сърцата на онези в Кандил, Пенсилвания и Европа се качат в гърлата им. Междувременно в Истанбул лидерът на опозиционната Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че неограничената и безконтролна власт в ръцете на когото и да било, би била катастрофа за Турция.  

ЦИК обяви 240-те депутати от 44-ото Народно събрание

https://www.actualno.com/politics/cik-objavi-240-te-deputati-ot-44-oto-narodno-sybranie-news_603319.html

Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи имената на новите 240 депутати в 44-тото Народно събрание, които бяха избрани на предсрочните парламентарни избори на 26-ти март. 10 кандидати от петте парламентарни партии (ГЕРБ, БСП, ОП, ДПС и Воля) вече подадоха заявления в ЦИК, че с

ЦИК обяви имената на 240-те депутати от 44-ото Народно събрание

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150353

ЦИК обяви имената на 240-те депутати от 44-ото Народно събраниеЦИК обяви за избрани за народни представители в 44-ото Народно събрание по изборни райони и кандидатски листи общо 240 депутати, предаде репортер на БГНЕС. МИР – Благоевград ПП ГЕРБ 1.Цветан Цветанов 2.Александър Манолев 3.Стефан Апостолов 4.Георги Динев 5.Даниела Савеклиева „БСП за България“ 1.Тома Томов 2.Богдан Боцев 3.

В офиса с джапанки и пантофи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6149700

В офиса с джапанки и пантофиГумените и пухкави чехли изместиха римските сандали за пролетта и лятото Миналата година домашните пантофи бяха превърнати в ежедневни обувки. Същата съдба сполетя и класическите джапанки. Тогава нямаше кой знае колко разновидности, но явно тази година дизайнерите са решили, че трябва да им отделят повече внимание и вече се предлагат много

Задържаха полицаи във връзка със смъртта на протестиращ в Парагвай

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150315

Задържаха полицаи във връзка със смъртта на протестиращ в ПарагвайЧетирима парагвайски полицаи са задържани по подозрения в съпричастност към смъртта на опозиционен активист по време на безредиците, обхванали столицата Асунсион предишните дни, предава ТАСС, цитирана от "Фокус". Смята се, че един от задържаните полицаи вече е признал, че е стрелял в лидера на младежкото крило на опозиционната Автентичната

Районите без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=347870

Заради аварии на водопроводи в различни части на града, няколко варненски района ще остават без вода, съобщиха от ВиК за Moreto.net. - к.к."Чайка" до около 14 ч. - част от к.к. "Св.Св. Константин и Елена" до около 14 ч.

Двама души загинаха при челен сблъсък между ТИР и пикап край Ботевград

http://offnews.bg/news/n_1/n_651732.html

Двама души са загинали, а един е пострадал при челен удар между пикап и ТИР в района на Ботевград, съобщава "Фокус", като се позовава на пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в района на път II-17 Мездра-Ботевград. Ударили са се камион „Scania“ и пикап. Първоначалната информация е, че ударът е челен. От пикапа са загинали двама души, а един е пострадал и е откаран в болнично заведение. Водачът на ТИР-а не е пострадал. Тестван е за алкохол, като резултатът е бил отрицателен. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Изясняват се причините за възникването на инцидента. Сигналът е постъпил в 7.25 часа.

Парламентарни избори в Армения

http://www.cross.bg/izbori-partii-parlament-1539271.html

/КРОСС/Започна гласуването и в Армения, където избират парламент. От 8 часа местно време са отворени всичките над 2000 избирателни секции, предаде агенция ТАСС. За места в Националното събрание се борят пет партии и четири съюза, а регистрираните кандидати са над 1400. 2,5 милиона души имат право на глас. Това са първите избори след приемането преди две години на оспорвана конституционна реформа, която има за цел да превърна малката кавказка държава в парламентарна република. Изборите са важен тест за демокрацията в бившата съветска република, в която опозицията никога не е получавала властта след гласуване, отбелязва агенцията. Наблюдателите очакват ожесточена надпревара между управляващата Републиканска партия и коалиция от опозиционни партии, водена от един от най-богатите хора в страната - Гагик Царукян. Правителството обещава този път да произведе образцови избори, за да бъде излъчен "парламент, на който обществото да има доверие".  

Арменците гласуват днес за парламент с повече правомощия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/02/2945933_armencite_glasuvat_dnes_za_parlament_s_poveche/?ref=rss

Управляващата партия в Армения и бившият й коалиционен партньор са с изравнени сили преди изборите в неделя, които ще бъдат последвани от промяна в политическата система на страната.

Вотът е от ключово значение за държавния глава Серж Сарксян, след като конституционни поправки, одобрени на референдум, превръщат Армения от президентска в парламентарна република и дават повече правомощия на министър-председателя. Президентът вече ще се избира от народното събрание, а не...

Евровизия заплашва да спре участието на Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-ychastva-kiev-1539270.html

/КРОСС/Организаторите на „Евровизия" заплашват да забранят на Украйна да участва в тазгодишното издание на конкурса. Това ще стане, ако не бъде позволено на руския участник да влезе в страната и да стане част от шоуто, на което през тази година домакин е Киев. Страстите около скандала не бяха потушени дори и след решението, че руската певица Юлия Самойлова, на която беше забранено да влиза на територията на Украйна, все пак ще може да участва в тазгодишния конкурс „Евровизия" чрез сателитна връзка. Директорът на Европейския съюз за радио и телевизия Ингрид Делтонр изпрати писмо до украинския министър-председател Володимир Гройсман, заявявайки, че забраната на Киев е „неприемлива". В резултат на това страната може да бъде изключена от това и други бъдещи събития, посочва тя. Говорителите на музикалната надпревара потвърдиха автентичността на писмото пред „Дойче веле". В него Делторн посочва още, че ако тържеството не протече по нормален начин, „със сигурност ще има много голямо отрицателно въздействие върху международната репутация на Украйна като модерна и демократична европейска държава". "Ние сме все по-разочаровани, дори ядосани, че тази година конкуренцията се използва като инструмент в продължаващата конфронтация между Руската федерация и Украйна", добави тя. Руските власти пък отказаха представителката им да участва дистанционно

Не се очертават скоро нови парламентарни избори, прогнозира Евгений Дайнов

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/04/02/2946541_ne_se_ochertavat_skoro_novi_parlamentarni_izbori/?ref=rss


Не се очертават скоро нови парламентарни избори. Ако евентуалното ново правителство успее да избута председателството и не прави глупости след това, може да изкара дълго, прогнозира по БНТ политологът Евгений Дайнов.

Той коментира, че ако е на мястото на Бойко Борисов би заложил на управление в коалиция само с обединените патриоти. "Дори и нещо да се случи, Цветанов е доказал, че може да намери 5-6 гласа на депутати, ако му липсват. Колкото повече участници има в...

Червено Ферари на Доналд Тръмп беше продадено на търг за 270 000 долара

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150284

Червено Ферари на Доналд Тръмп беше продадено на търг за 270 000 долараНякогашното червено Ферари Ф430 на Доналд Тръмп беше продадено вчера на търг във Флорида за 270 000 долара, съобщи аукционната къща "Окшънс Америка" /Auctions America/, цитиран от Франс прес и БТА. "Подобни модели, които не са били притежавани от известни личности, обикновено се продават за 125 000 - 175 000 долара в зависимост от километража,

Музикална приказка за деца разказват във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=347823

Музикалната приказка „Танците и Симфоничният оркестър“ започва в 11:00 днес - 2 април, в Градската художествена галерия на Варна, научи Moreto.net. Програмата е предназначена за деца от 3 до 10-годишна възраст. Музикалната приказка ще разкаже как различните танци са се развили през годините – от менует, валс и баркарола до танго, рокендрол и ча- ча- ча.

Почина големият руски поет Евгени Евтушенко

http://www.cross.bg/evtyshenko-evgeni-godina-1539269.html

/КРОСС/На 85-годишна възраст почина големия руски поет Евгени Евтушенко. Той се спомина в САЩ, където живее от 1991 година. „Преди пет минути Евгений Александрович отиде във вечността", каза близкият му приятел Михаил Моргулис. На 31 март творецът постъпи в болница в тежко състояние. Съпругата му Мария Новикова отказа да сподели повече подробности. Първото си стихотворение Евгени Евтушенко публикува през 1949 година. Три години по-късно излезе и първата му стихосбирка. Тогава той стана най-младият член на съветския Съюз на писателите - неоспоримо признание за таланта му. През 60-те години той бе един от изявените поети, участвали в поетичните вечери в Политехническия музей, които бяха един от символите на „топенето на снеговете" след сталинската епоха. Евгени Евтушенко е посещавал България неведнъж, той беше популярен в нашие литературни и интелектуални среди и имаше немалко приятели сред тях.  

Почина големият руски поет Евгени Евтушенко

http://www.cross.bg/evtyshenko-evgeni-poet-1539269.html

/КРОСС/На 85-годишна възраст почина големия руски поет Евгени Евтушенко. Той се спомина в САЩ, където живее от 1991 година. „Преди пет минути Евгений Александрович отиде във вечността", каза близкият му приятел Михаил Моргулис. Поетът ще бъде погребан в Москва, каквото е последното му желание. На 31 март творецът постъпи в болница в тежко състояние. Съпругата му Мария Новикова отказа да сподели повече подробности. Първото си стихотворение Евгени Евтушенко публикува през 1949 година. Три години по-късно излезе и първата му стихосбирка. Тогава той стана най-младият член на съветския Съюз на писателите - неоспоримо признание за таланта му. През 60-те години той бе един от изявените поети, участвали в поетичните вечери в Политехническия музей, които бяха един от символите на „топенето на снеговете" след сталинската епоха. Евгени Евтушенко е посещавал България неведнъж, той беше популярен в нашие литературни и интелектуални среди и имаше немалко приятели сред тях.  

Двама загинаха при челен удар между пикап и ТИР в района на Ботевград

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150318

Двама загинаха при челен удар между пикап и ТИР в района на БотевградДвама души са загинали, а един е пострадал при челен удар между пикап и ТИР в района на Ботевград. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. В района на път II-17 Мездра-Ботевград е станало пътнотранспортното произшествие между товарен автомобил с марка „Scania“ и пикап. Първоначалната информация е, че ударът е челен.

В Сърбия се провеждат президентски избори

http://www.investor.bg/drugi/338/a/v-syrbiia-se-provejdat-prezidentski-izbori-236828/

Фаворит е лидерът на управляващата Сръбска прогресивна партия и премиер Александър Вучич

ЦИК обявява имената на новите депутати

http://www.cross.bg/narodno-subranie-mestata-1539268.html

/КРОСС/Очаква се днес Централната избирателна комисия да обяви имената на избраните 240 депутати в 44-тото Народно събрание, съобщи NOVA. Общо 10-има кандидати от петте парламентарни формации са подали заявления в ЦИК, че се отказват от местата си. Срокът за обявяване на отказите от мандат изтече вчера. Окончателният поименен списък на новия парламент ще стане ясен днес на база на отказите от мандат и решенията на онези, които са избрани от две листи, кое от местата предпочитат. След като комисията обяви окончателния състав на новото Народно събрание, се очаква президентът Румен Радев да свика първото му заседание. Най- вероятно това ще стане в седмицата след Великден.  

В Сърбия избират президент

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150307

В Сърбия избират президентВ Сърбия днес започнаха президентските избори, предаде ТАСС, цитирана от БТА. В 7.00 часа местно време в цялата страна бяха отворени 8 523 избирателни участъка, които ще продължат работа до 20.00 часа. Окончателните резултати от изборите, според конституцията на страната, трябва да бъдат публикувани в срок от четири денонощия след приключване на

ЦИК обявява официално кои са новите депутати

http://offnews.bg/news/n_1/n_651731.html

Централната избирателна комисия (ЦИК) днес се очаква да съобщи имената на новите 240 депутати в 44-тото Народно събрание, които бяха избрани на предсрочните парламентарни избори на 26-ти март. Десет избрани за депутати се отказват да влязат в парламента. Това става ясно от решение на ЦИК. Снощи изтече срокът, в който можеха да се подават откази. Най-много са се отказали от ДПС. Кметът на Кърджали - Хасан Азис, който беше водач на листата в града, остава на поста си. Евродепутатското си място предпочита Искра Михайлова, която беше втора в листата в Пазарджик. От партия "Воля" има четирима, които са се отказали. В БСП нежелание да влезе в парламента е обявила само Пенка Кутева, избрана заради съвпадението 10/10. След като ЦИК съобщи окончателния състав на новия парламент президентът Румен Радев ще издаде указ за насрочване на първото му заседание.

Пиян шофьор избяга след ПТП

//dariknews.bg/regioni/razgrad/piian-shofior-izbiaga-sled-ptp-2014724

Пиян водач е засечен при полицейска проверка в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.
Около 7.45 часа на 1 април след настъпило пътно-транспортно произшествие, напуснато от водача, е установено, че 39-годишният И.Е. шофирал „Опел Астра“ с 2,52 промила алкохол. Взета му е кръв за медицинско из

Потрошиха и окрадоха две коли на един собственик

//dariknews.bg/regioni/razgrad/potroshiha-i-okradoha-dve-koli-na-edin-sobstvenik-2014725

Два автомобила, собственост на 33-годишен мъж от Разград, са осъмнали на 31 март с потрошени предни странични стъкла – съобщават от ОДМВР-Разград.
Паркираните на улицата пред къщата на собственика возила – „Дачия Логан“ и „Алфа Ромео“, след взломяването били обрани. От колите липсвали двата

70-годишен блъсна пешеходка в Исперих, не я видял

//dariknews.bg/regioni/razgrad/70-godishen-blysna-peshehodka-v-isperih-ne-ia-vidial-2014726

68-годишна жена от град Исперих е била блъсната от лек автомобил на улица „Хан Аспарух“ в града – събощават от ОДМВР-Разград.
Инцидентът е станал около 11.30 часа на 31 март, докато възрастната пешеходка минавала зад колата. Извършвайки маневра на заден ход, 70-годишният водач на „Рено Лагун

Костадинов: Очаквам Борисов да постави въпроса за отпадане на партийните субсидии

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kostadinov-ochakvam-borisov-da-postavi-vyprosa-za-otpadane-na-partijnite-subsidii-2014727

Лидерите на патриотичните партии са готови да направят правителство с всеки, който им предложи власт и пари, заяви в предаването "По-полека" по Дарик председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Това е и единствената извънпарламента партия, която полу

Новият крал на Сърбия

https://vesti.bg/sviat/noviiat-kral-na-syrbiia-6067424

Вучич е упрекван, че гледа на държавата като на своя собственост

Най-малко двама са ранени при стрелба на концерт в щата Вирджиния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150296

Най-малко двама са ранени при стрелба на концерт в щата ВирджинияНай-малко двама души бяха ранени вчера при стрелба по време на годишния пролетен концерт в окръг Динуди, в щата Вирджиния, съобщи телевизия Си Би ЕС, цитирана от ТАСС и БТА. Първоначално бе съобщено за седем пострадали, но по-късно полицията потвърди, че наранявания в ръката и крака са получили само двама души.

Предстоящи събития в страната за 2 април

http://www.cross.bg/chasa-provede-sofiyaot-1539266.html

/КРОСС/***София.От 11.00 часа в Детския отдел на Столична библиотека министърът на образованието и науката проф. Николай Денко ще даде старт на Националната кампания „Походът на книгите". От 18.00 часа ще се проведе „Смехоранско караоке" със специалното участие на вокална група „Смехоранчета в Клуба на Столична библиотека, а от 20.30 часа в Детския отдел и среща с приказни герои в „Нощта, в която книгите оживяват". ***София.От 10.00 часа в конферентен център „Венус" ще се проведе редовно общо събрание на Тръст „Синя България". ***София.От 11.00 часа в Южния парк, ще се състои традиционния японски празник Ханами посветен на цъфтежа на японската декоративна вишна „Сакура". На събитието ще присъства зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов. ***София.От 11.30 часа в парка на Военна Академия „Г. С. Раковски" ще бъде открита кампанията „Пролетно почистване". Инициативите ще започнат в присъствието на Йоана Христова - зам. кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване", директора на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева и началника на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов. ***София.От 16.00 часа на Английската поляна в Южния парк (вход откъм бул. „Витоша") звезди ще пеят за кампанията „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". ***София.От 19

В Сърбия се провеждат президентски избори

http://www.cross.bg/dnes-kandidati-vychich-1539267.html

/КРОСС/В Сърбия днес се провеждат президентски избори, в които се очертава като фаворит лидерът на управляващата Прогресивна партия и премиер на страната Александър Вучич. Той е в съревнование с още 10 кандидати с различна политическа ориентация. Според последното проучване на социологическата агенция Ипсос, Вучич води с над 54 процента от гласовете. Следва го проевропейският кандидат Саша Янкович с близо 13 на сто. Колорит на кампанията придава третият, според прогнозите - пародийният кандидат Лука Максимович, по-известен с псевдонима Любиша Прелетачевич Бели. Според сръбската конституция президентът се избира за срок от 5 години с право на не повече от два мандата. Републиканската избирателна комисия съобщи, че днес отварят врати 8523 секции. В Косово избирателните секции са 90. Ако днес нито един от кандидатите не получи 50 процента плюс един глас, на 16 април ще има балотаж между двамата кандидати с най-голяма подкрепа от първия тур.  

Вандали надраскаха рейса на Славия с обида към Венци Стефанов

http://offnews.bg/news/n_1/n_651730.html

Не върви добре българският футбол. Тази нощ автобусът на Славия е бил надраскан от вандали. Рейсът е бил паркиран пред хотела, където е отседнал тимът от столицата. Днес Славия гостува на Дунав Русе в мач от 26-ия кръг на Първа лига. Мачът е на стадион "Лудогорец Арена", където Дунав играе домакинските си срещи. Возилото на "белите" осъмна с надпис: "Венци п...л"!. Не е ясно дали атаката е дело на фенове на Лудогорец, които не хранят добри чувства към боса на "белите". Припомняме, че с обиди беше изпълнен и снощният мач между ЦСКА-София и Лудогорец (0:2). За щастие, невероятната омраза на трибуните не доведе до инциденти. Въпреки това домакините ще отнесат наказание за сътворения световен прецедент. В средата на втората част дикторът съобщи, че и двата гола на Лудогорец са от засада. 

Великобритания затяга контрола над летища и АЕЦ

http://www.moreto.net/novini.php?n=347852

Великобритания затяга контрола над летищата и атомните си централи, съобщава в. "Телеграф". Мярката идва на фона на засечени сигнали за засилена хакерска активност. Членове на Ислямска държава активно са се интересували от подготовката на атентати срещу летищата и енергийната инфраструктура на Острова.

Единственото възможно правителство е между ГЕРБ, ДПС и Воля, смята Марешки

http://offnews.bg/news/n_1/n_651729.html

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки единственият възможен "европейски вариант" за правителство е то да бъде съставено от ГЕРБ, ДПС и неговата партия. По думите му ГЕРБ и ДПС "управляват заедно в Европа" и не вижда защо трябва да има "друга ситуация в България". "Не виждам защо хората, които не са приети в Европа, как ще станат по-приемливи от една европейска формация", обясни той в интервю за Нова тв. Марешки каза, че при евентуално правителство с ГЕРБ неговата партия ще има споразумение с управляващата партия. Вторият вариант според него е коалиция между ГЕРБ и "Воля" с подкрепа "там каквато пак успее да организира управляващата партия". Според него третият вариант е най-неприемлив - правителство с участието на "формации, които не са приемливи" - "Атака", ВМРО и НФСБ.

Марешки иска правителство с ГЕРБ и ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150298

Марешки иска правителство с ГЕРБ и ДПСВарненският бизнесмен и лидер на „Воля“ Веселин Марешки иска да управлява с ГЕРБ и ДПС, тъй като политически сили били евроатлантически и добре приети в Европа, обяви самият той пред Нова тв. „Не са сме чували и не сме водили никакви разговори с Бойко Борисов за подкрепа за правителство. Ние обаче няма да участваме като подкрепящи“, каза Марешки.

Обещават ли ви да превърнат мечтите ви в действителност....

http://www.cross.bg/prevurnat-deiistvitelnost-mechtite-1539255.html

/КРОСС/Обещават ли ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността ви в мечта.

Според Костов е възможно в края на 2018 г. да има избори

http://offnews.bg/news/n_1/n_651728.html

Според повечето анализатори в края на 2018 година ще има нови предсрочни избори. Това каза в интервю за Нова тв бившият лидер на ДСБ Иван Костов.  Според него въпросът с излизането от политическата криза е свързан с това ще има ли пълен четиригодишен мандат или ще има нови предсрочни избори. "Малко наблюдатели смятат, че ще има цял мандат, всички даже се ангажират с прогноза, че ще има избори в края на 2018 г. Излиза, че вероятността да не изкара правителствово пълен мандат, в очите на тези хора, е много висока", обясни Костов. По думите му бъдещият кабинет е вероятно да бъде съставен от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля. Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансфорация на политическия модел в страната, която инто ГЕРБ нито БСП искат, обясни той. По думите му ДПС е в изолация, от която трудно може да излезе. "Тя е в хладилника, тежко замразена", каза Костов и каза, че е вероятно партията да осребри позициите си чрез осигуряване на парламентарно мнозинство. "Ако патриотите допуснат това да става зад гърба им - ГЕРБ да получава подкрепа когато се нуждаят, ако това се случи, това много бързо ще разпадне Обединените патриоти", каза Костов. По думите му ДОСТ може би ще имат "още една битка" и ще "имат сила" да се явят на още едни избори, ако са предсрочни.  Според Костов турската намеса в изборите у нас е пробив в националната сигурност. По думите му, ако протурска партия влезе в българския парламент, това ще е истински пробив. По думите му обстановката в Русия и Турция е тежка и може да се очаква агресивно поведение от двете държави. "По начало обстановката е тежка, вклювам и Русия, но включвам и хуманитарната обстановка. Ердоган е в много тежа ситуация, той е в гражданска война. Да не говорим за Русия. Тази година страната изчерпва резерва си, такава страна може да стане агресивна", обясни той.

Рождениците днес

http://www.cross.bg/rozhdenitzite-dnes-1539254.html

/КРОСС/Днес да почерпят: Георги Николов - първият предс. на Сметната палата д-р Иван Домусчиев - ендокринолог, диабетолог Дончо Атанасов - футболист Едмонд Демирджиян - художник Луна - поп-фолк певица Людмила Дяковска - поппевица Павел Павлов - режисьор проф. Георги Едрев - лекар, поет Росен Владимиров - зам.-председател на ДПС Стефан Хаджиниколов - председател на СВАБ  

Евровизия заплашва да спре участието на Украйна

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sAHrPTg62qA/

Организаторите на „Евровизия” заплашват да забранят на Украйна да участва в тазгодишното издание на конкурса. Това ще стане, ако не бъде позволено на руския участник да влезе в страната и да стане част от шоуто, на което през тази година домакин е Киев.

Страстите около скандала не бяха потушени дори и след решението, че руската певица Юлия Самойлова, на която беше забранено да влиза на територията на Украйна, все пак ще може да участва в тазгодишния конкурс „Евровизия” чрез сателитна връзка.

Директорът на Европейския съюз за радио и телевизия Ингрид Делтонр изпрати писмо до украинския министър-председател Володимир Гройсман, заявявайки, че забраната на Киев е „неприемлива”. В резултат на това страната може да бъде изключена от това и други бъдещи събития, посочва тя.

Говорителите на музикалната надпревара потвърдиха автентичността на писмото пред „Дойче веле”. В него Делторн посочва още, че ако тържеството не протече по нормален начин, „със сигурност ще има много голямо отрицателно въздействие върху международната репутация на Украйна като модерна и демократична европейска държава”.

“Ние сме все по-разочаровани, дори ядосани, че тази година конкуренцията се използва като инструмент в продължаващата конфронтация между Руската федерация и Украйна”, добави тя. Руските власти пък отказаха представителката им да участва дистанционно. “Ние считаме, че предложението за дистанционно участие странно. То е против самата същност на събитието”, се казва в изявление на държавната телевизия в Москва.

Тазгодишното издание на певческия конкурс ще се проведе в Киев на 13 май. /КРОСС/

Над 1500 души се включиха в инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!"

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/nad-1500-dushi-se-vkliuchiha-v-iniciativata-az-karam-velosiped-posledvaj-me-2014491

Над 1500 души се включиха в Голямото велошествие, което е част от инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Записването започна по-рано от обявеното време – 10.30 часа на пл. „Съединение“. Участниците получиха фланелка с надпис "Аз карам велосипед – последвай ме!” и стикер за участие в том

Разбиха автомобил на Бузлуджа

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/razbiha-avtomobil-na-buzludzha-2014721

Мобилен телефон, 1000 лв., 1000 евро и лични документи са откраднати от автомобил „Форд”, паркиран на паркинга на връх "Бузлуджа”.

Неизвестен извършител, след като е взломил стъклото на задна дясна врата, е проникнал в автомобила и е извършил кражбата. В РУ – Казанлък е образувано до

Овчаров: ГЕРБ се лиши от паравана, зад който криеше сношенията си с Патриотите

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ovcharov-gerb-se-lishi-ot-paravana-zad-kojto-krieshe-snosheniiata-si-s-patriotite-2014722

Вече никой няма съмнение, че единствената алтернатива на ГЕРБ е БСП, заяви пред Дарик Румен Овчаров в коментар за изборните резултати на социалистите, които излязоха от вота като втора политическа сила. "Дали ще продължи да бъде алтернативата или параванчето, зад което ГЕРБ и Патриотите ще си скрия

Спасиха парапланерист в района на Пирдоп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150292

Спасиха парапланерист в района на ПирдопПСС е провела спасителна акция за оказване на помощ на паднал върху дърво парапланерист в района на Пирдоп. Това съобщиха за „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Акцията е протекла успешно, парапланеристът е в добро състояние. Сигналът е бил подаден вчера към 14.40 часа. Акцията е започнала към 15.00 часа и е приключила към 22.

Циклонът „Деби“ взе трета жертва в Австралия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150283

Циклонът „Деби“ взе трета жертва в АвстралияАвстралийските власти съобщиха в неделя, че са намерили тялото на още един загинал в резултат на циклона „Деби“, който сполетя страната във вторник и причини разрушения и наводнения по източното крайбрежие, предава Ройтерс, цитира "Фокус". Полицията съобщи, че в събота следобяд от зона, засегната от наводнението в щата Куинсланд,

2 април в историята

http://www.cross.bg/bulgariya-voiina-papa-1539253.html

/КРОСС/ 1512 г. - Испанският мореплавател Понсе де Леон достига източното американско крайбрежие и нарича полуострова Флорида. 1861 г. - Йосиф Соколски е ръкоположен от римския папа за архиепископ на Униатската църква в България.1889 г. - Американецът Чарлз Хол патентова нов метод за производство на алуминий.1912 г. - Проведени са първите изпитания на презокеанския лайнер Титаник.1915 г. - В България е дадена амнистия за престъпления по печата, при избори и при публични събрания.1917 г. - Първа световна война: Американският конгрес гласува САЩ да влязат във война с Германия.1917 г. - С Декрета за отмяна на вероизповедалните и национални ограничения е премахната Линията на уседналост в Русия.1924 г. - С Определение № 1 на Върховен касационен съд на основата на Закона за защита на държавата са забранени БКП, Партията на труда, БКМС и техните синдикални и кооперативни организации.1956 г. - Започва Априлският пленум на ЦК на БКП, който осъжда култа към личността на Вълко Червенков, и Тодор Живков застава начело на БКП.1958 г. - Националният съвет по аеронавтика на САЩ е преобразуван в НАСА.1962 г. - Йемен става член на ЮНЕСКО.1962 г. - Отбелязано е раждането на 8-милионния българин.1964 г. - СССР изстрелва космическия апарат Зонд 1.1972 г. - Актьорът Чарли Чаплин се завръща в САЩ за първи път, откакто е обявен за комунист по време на Маккартизма.1978 г. - По CBS започва излъчването на сапунената опера Далас, което продължава 13 години.1982 г

Петър Курумбашев в Лондон: Ще работя за най-добри условия за българите след Брекзит

http://pogled.info/svetoven/evropa/petar-kurumbashev-v-london-shte-rabotya-za-nai-dobri-usloviya-za-balgarite-sled-brekzit.84278

/Поглед.инфо/ Евродепутатът от Лондон Себ Данс: „Ядосва ме начинът, по който се третират български граждани във Великобритания“

Big Data като Big Success

http://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/263/a/big-data-kato-big-success-236790/

Анализът на масивите данни може да помогне на редица бизнеси да решават проблеми и да намаляват загубите и пропуснатите ползи, твърди Александър Ефремов

ЦИК обяви имената на новите депутати

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/2nsuckVN-EM/

Централната избирателна комисия (ЦИК) съобщи имената на новите 240 депутати в 44-тото Народно събрание, които бяха избрани на предсрочните парламентарни избори на 26-и март.

10 кандидати от петте парламентарни партии (ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и “Воля”) подадоха заявления в ЦИК, че се отказват от местата си. След като Централната избирателна комисия обяви окончателния състав на новия парламент, президентът Румен Радев ще издаде указ за насрочване на първото му заседание.

 

МИР – Благоевград

ПП ГЕРБ

1. Цветан Цветанов

2. Александър Манолев

3. Стефан Апостолов

4. Георги Динев

5. Даниела Савеклиева

“БСП за България”

1. Тома Томов

2. Богдан Боцев

3. Николай Бошкилов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Атанас Стоянов

ДПС

1. Делян Пеевски

2. Елхан Кълков

2 МИР – Бургас

ПП ГЕРБ

1. Ивелина Василиева

2. Ася Пеева

3. Диана Саватева

4. Димитър Петров

5. Диана Йорданова

6. Жечо Станков

“БСП за България”

1. Петър Кънев

2. Димитър Стоянов

3. Николай Тишев

4. Тодор Байчев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Валери Симеонов

2. Христиан Митев

ДПС

1. Камен Костадинов

2. Ангел Исаев

3 МИР – Варна

ПП ГЕРБ

1. Лиляна Павлова

2. Таня Петрова

3. Павел Христов

4. Красен Кралев

5. Стоян Пасев

6. Нели Петрова

“БСП за България”

1. Стефан Данаилов

2. Иван Иванов

3. Анелия Клисарова

4. Георги Андреев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Валентин Касабов

2. Николай Александров

ДПС

1. Ерджан Ебатин

ПП “ВОЛЯ”

1. Веселин Марешки

2. Симеон Найденов

4 МИР – Варна

ПП ГЕРБ

1. Цветан Цветанов

2. Клавдия Григорова-Ганчева

3. Станислава Стоянова

“БСП за България”

1. Весела Лечева

2. Явор Божанков

3. Валентин Ламбев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Милен Михов

ДПС

1. Камен Костадинов

5 МИР – Видин

ПП ГЕРБ

1. Владимир Тошев

“БСП за България”

1. Филип Попов

2. Цветан Топчиев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Росен Иванов

6 МИР – Враца

ПП ГЕРБ

1. Петя Аврамова

2. Красен Кръстев

“БСП за България”

1. Иван Генов

2. Николай Иванов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Красимир Богданов

ПП ВОЛЯ

1. Слави Дичев Нецов

7 МИР – Габрово

ПП ГЕРБ

1. Томислав Дончев

2. Николай Сираков

“БСП за България”

1. Кирил Добрев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Борис Борисов

8 МИР – Добрич

ПП ГЕРБ

1. Пламен Манушев

2. Живко Мартинов

“БСП за България”

1. Красимир Янков

2. Даниел Йорданов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Йордан Илиев Йорданов

ДПС

1. Хасан Адемов

9 МИР – Кърджали

ПП ГЕРБ

1. Цвета Караянчева

“БСП за България”

1. Александър Симов

ДПС

1. Мустафа Карадайъ

2. Хасан Исмаил

3. Ерол Осман Мехмед

10 МИР – Кюстендил

ПП ГЕРБ

1. Кирил Калфин

2. Ивайло Константинов

“БСП за България”

1. Валери Жаблянов

2. Иван Ибришимов

11 МИР – Ловеч

ПП ГЕРБ

1. Николай Нанков

2. Иван Миховски

“БСП за България”

1. Милко Недялков

2. Валентина Найденова

ДПС

1. Джейхан Ибрямов

12 МИР – Монтана

ПП ГЕРБ

1. Дилян Димитров

2. Ирена Димова

“БСП за България”

1. Атанас Костадинов

2. Илиян Тимчев

ДПС

1. Димитър Аврамов

13 МИР – Пазарджик

ПП ГЕРБ

1. Екатерина Гечева-Захариева

2. Димитър Гечев

3. Даниела Малешкова

4. Десислава Тодорова

“БСП за България”

1. Славчо Велков

2. Йордан Младенов

3. Надя Клисурска-Жекова

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Станислав Станилов

ДПС

1. Делян Пеевски

14 МИР – Перник

ПП ГЕРБ

1. Красимир Велчев

2. Александър Александров

“БСП за България”

1. Станислав Владимиров

2. Любомир Бонев

15 МИР – Плевен

ПП ГЕРБ

1. Ивайло Московски

2. Владислав Николов

3. Пламен Петров

“БСП за България”

1. Васил Антонов

2. Стефан Бурджев

3. Чавдар Велинов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Красимир Каракачанов

ДПС

1. Велислава Кръстева

ПП “Воля”

1. Полина Цанкова-Христова

16 МИР – Пловдив град

ПП ГЕРБ

1. Бойко Борисов

2. Спас Гърневски

3. Менда Стоянова

4. Вежди Рашидов

5. Атанас Ташков

“БСП за България”

1. Иво Христов

2. Георги Йорданов

3. Теодора Халачева

“Обединени патриоти – НФСБ, АТА и ВМРО”

1. Славчо Атанасов

2. Александър Сиди

ПП “Воля”

1. Нина Миткова

17 МИР – Пловдив област

ПП ГЕРБ

1. Константин Попов

2. Запрян Янков

3. Младен Шишков

4. Христо Грудев

“БСП за България”

1. Георги Търновалийски

2. Манол Генов

3. Димитър Георгиев

4. Веска Ненчева

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО”

1. Борис Ячев

ДПС

1. Джевдет Чакъров

ПП “Воля”

1. Дора Христова

18 МИР – Разград

ПП ГЕРБ

1. Десислава Атанасова

“БСП за България”

2. Денчо Бояджиев

ДПС

1. Ахмед Ахмедов

2. Ихсан Хаккъ

19 МИР – Русе

ПП ГЕРБ

1. Пламен Нунев

2. Светлана Найденова

3. Андриан Райков

“БСП за България”

1. Крум Зарков

2. Георги Стоилов

3. Пенчо Милков

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Искрен Веселинов

ДПС

1. Бюрхан Абазов

20 МИР – Силистра

ПП ГЕРБ

1. Владислав Горанов

“БСП за България”

1. Стоян Мирчев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Александър Сабанов

ДПС

1. Рамадан Аталай

21 МИР – Сливен

ПП ГЕРБ

1. Десислава Танева

2. Галя Захариева

“БСП за България”

1. Таско Ерменков

2. Кольо Милев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Петър Петров

ПП “Воля”

1. Гергана Стефанова

22 МИР – Смолян

ПП ГЕРБ

1. Даниела Дариткова-Проданова

2. Недялко Славов

“БСП за България”

1. Дора Янкова

ДПС

1. Хайри Садъков

23 МИР – София

ПП ГЕРБ

1. Томислав Пейков Дончев

2. Димитър Борисов Главчев

3. Александър Руменов Ненков

4. Милена Цветанова Дамянова

5. Данаил Димитров Кирилов

6. Теодора Радкова Георгиева

7. Валентин Алексиев Николов

8. Александър Койчев Иванов

“БСП за България”

1. Жельо Иванов Бойчев

2. Христо Танчев Проданов

3. Георги Георгиев Михайлов

4. Румен Василев Гечев

5. Ирена Тодорова Анастасова

6. Румен Николов Георгиев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Валери Симеонов Симеонов

ПП “Воля”

1. Албена Владимирова Найденова

24 МИР – София

ПП ГЕРБ

1. Владислав Иванов Горанов

2. Борислав Иванов Борисов

3. Георги Евдокиев Марков

4. Джема Маринова Грозданова

5. Тома Любомиров Биков

6. Валентин Иванов Радев

“БСП за България”

1. Стефан Ламбов Данаилов

2. Георги Страхилов Свиленски

3. Димитър Иванов Данчев

4. Нона Кръстева Йотова

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Юлиан Кръстев Ангелов

ПП “Воля”

1. Пламен Трифонов Христов

25 МИР – София

ПП ГЕРБ

1. Бойко Методиев Борисов

2. Христо Георгиев Гаджев

3. Теменужка Петкова

4. Станислав Стоянов Иванов

5. Лъчезар Богомилов Иванов

6. Антон Динев Тодоров

“БСП за България”

1. Корнелия Петрова Нинова

2. Николай Иванов Цонков

3. Михаил Ивайлов Христов

4. Антон Константинов Кутев

5. Петър Бойков Витанов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Десислав Славов Чуколов

2. Георги Колев Колев

ПП “Воля”

1. Веселин Найденов Марешки

26 МИР София-област

ПП ГЕРБ

1. Николина Ангелкова

2. Валентин Милушев

3. Васил Цветков

“БСП за България”

1. Иван Ченчев

2. Радослав Стойчев

3. Лало Кирилов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Явор Нотев

ПП “Воля”

1. Албена Найденова

27 МИР – Стара Загора

ПП ГЕРБ

1. Емил Христов

2. Борис Кърчев

3. Маноил Манев

4. Радостин Танев

“БСП за България”

1. Драгомир Стойнев

2. Донка Симеонова

3. Георги Гьоков

4. Спас Панчев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Маргарита Николова

ДПС

1. Халил Летифов

ПП “Воля”

1. Кръстина Таскова

28 МИР – Търговище

ПП ГЕРБ

1. Теменужка Петкова

“БСП за България”

1. Светла Бъчварова-Пиралкова

ДПС

1. Мустафа Карадайъ

2. Имрен Мехмедова

29 МИР – Хасково

ПП ГЕРБ

1. Делян Добрев

2. Станислав Дечев

3. Евгения Ангелова

“БСП за България”

1. Елена Йончева

2. Никола Динков

3. Виолета Желева

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Павел Шопов

ДПС

1. Йордан Цонев

30 МИР – Шумен

ПП ГЕРБ

1. Румен Генов

2. Димитър Александров

“БСП за България”

1. Иван Иванов

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Емил Симеонов

ДПС

1. Нигяр Джафер

2. Хамид Хамид

31 МИР – Ямбол

ПП ГЕРБ

1. Юлиян Папашимов

“БСП за България”

1. Кристиян Вигенин

2. Николай Пенев

“Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО”

1. Волен Сидеров

В списъка не са отразени депутатите, които са избрани в два многомандатни района. След като тези кандидати посочат избора си, мястото им ще бъде освободено и съответно заето от следващия в листата. Тези депутати трябва да заявят желанието си в рамките на един ден.

Преп. Тит Чудотворец.

http://www.cross.bg/zhivot-ychenie-pravoslavnoto-1539252.html

/КРОСС/ Житие на св. преподобни Тит Чудотворец През осмия век животът на Христовата църква на Изток бил разстроен от иконоборческата ерес. Повечето от византийските императори от онова време сами били иконоборци, покровителствали иконоборците и издавали постановления и наредби срещу почитателите на светите икони. Защитниците на православното учение били гонени, отстранявани от служение, заточвани и притеснявани по най-различни начини. Поради това мнозина от тях доброволно напускали светския живот, уединявали се в пустинни места и там се предавали на молитва и духовни подвизи. Укрепнали духовно, те отново се връщали в градовете и ставали смели защитници на православното учение. Такъв бил и блаженият и свят отец Тит. От малък той обикнал Христа, напуснал светския живот и станал монах. Целия си живот той прекарал в молитва и монашески подвизи, като проявявал кротост и смирение, любов към ближните и милосърдие. За този му свят живот Господ удостоил верния Си служител Тит с дар на чудотворство. Твърдо убеден в истината на православното учение по въпроса за почитанието на светите икони, преподобни Тит се проявил като непоколебим защитник на истината.  

Джоана Конта е кралицата на Маями

http://offnews.bg/news/n_1/n_651727.html

Джоана Конта постигна може би най-големия успех в кариерата си, като спечели силния турнир в Маями. Във финална тази нощ британката надигра сравнително лесно Каролине Вознячки с 6:4, 6:3. Мачът продължи час и 30 минути игра. Родената в Австралия тенисистка от понеделник ще бъде №7 в световната ранглиста. Вознячки пък загуби трети финал от началото на сезона след финалните поражения в Доха и Дубай. Двубоят в Маями бе изпълнен с много пробиви, но Конта бе тази, която се възползваше повече от сервис геймовете на съперничката и закономерно стигна до успеха. Тази вечер е чаканият от цял свят финал при мъжете. Срещат се най-великите тенисисти на новия век - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Сблъсъци между крайнодесни и антифашисти в Лондон

http://www.mediapool.bg/sblasatsi-mezhdu-krainodesni-i-antifashisti-v-london-news262190.html

Сблъсъци между крайнодесни групи и антифашисти се разиграха в центъра на Лондон, предаде БНР. Групите "Великобритания на първо място" и "Английската лига за отбрана" проведоха шествие и митинг, в отговор на терористичното нападение от 22 март в близост до британския парламент, при което загинаха четирима души. Според националното радио протестиращите са се събрали на площад "Трафалгар" и са се разпръснали из близките улици, но са срещнали съпротивата на групата "Единни срещу фашизма". След намесата на полицията са арестувани 14 души. (Очаквайте подробности)  

Близо 20% от ромските деца отпадат от училище

http://www.moreto.net/novini.php?n=347859

Всяко четвърто дете от ромски произход не е стъпвало в училище, а тези, които влизат в класната стая, често отпадат и не завършват средното си образование. Данните сочат, че близо 20% от учениците от ромски произход отпадат от училище.

Валери Жаблянов: Вотът задължава Борисов да управлява

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150286

Валери Жаблянов: Вотът задължава Борисов да управляваВотът задължава ГЕРБ да управлява и да внесе някакви корекции в управлението, каза пред Нова тв Валери Жаблянов от БСП. „Да спечелиш изборите и да се откажеш да направиш правителство, това няма да бъде простено на Борисов“, допълни социалистът. Жаблянов каза, че програмата на патриотите е ляво в разпределение и дясна в производство.

ОФК”Поморие” загуби гостуването във Враца

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/W1HVzyohGeo/

Срещата от XXII кръг между ПФК “Ботев” /Враца/ и гостуващият тим на ОФК “Поморие”,  започна както се казва с “Гол от съблекалнята”. Домакините ликуваха след грешка в защитата на поморийци. Въпреки това гостите достигнаха до две много чисти положения за гол, пропилени от Ахмед Ахмедов. Трудното за поморийци настъпи в 27-та минута, когато от игра бе отстранен Станислав Дрянов и трябваше да до играят срещата с човек по-малко.

През второто полувреме отборът на Поморие опита да търси обрат в резултата, но втора груба грешка в защитата позволи на домакините да поведат с 2:0. Футболистите на Малин Орачев, обаче не спряха да търсят по-добър изход и въпреки тенденциозното съдийство на съдийската бригада от гр. Ловеч, успяха да намалят резултата в 76 мин. с гол на Лемперов.

В оставащите минути гостите се изнесоха тотално пред вратата на врачани, но нов гол не бе отбелязан и срещата завърши при резултат 2:1.

Алекс Родригез потвърди официално връзката си с Дженифър Лопес

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6150278

Алекс Родригез потвърди официално връзката си с Дженифър ЛопесАлекс Родригез потвърди официално връзката си с певицата Дженифър Лопес в телевизионно предаване. Родригез, който е водещ бейзболист в МЛБ (Мейджър Лийг Бейзбол) не спря да хвали Джей Ло в ефир. "Тя е наистина страхотно, страхотно момиче и едно от най-умните човешки същества, които съм срещал в живота си.

Кандидат-президентите в Сърбия: нещо ново, нещо старо и малка изненада

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/02/2945980_kandidat-prezidentite_v_surbiia_neshto_novo_neshto/?ref=rss


Единайсет кандидати се борят днес за президентския пост в Сърбия. Редом с фаворита и сегашен премиер Александър Вучич изпъкват още четирима – ултранационалист, двама проевропейски либерали и един неочакван кандидат: студент по телекомуникация без особена програма.

Президентът в Сърбия е има по-скоро представителни функции, но и немалко лостове, с които упражнява власт. Той представлява Сърбия в чужбина, предлага на парламента премиер и множество кандидати за официални...

Трагедия в Колумия: Над 250 души загинаха след кален поток

https://www.actualno.com/america/tragedija-v-kolumija-nad-250-dushi-zaginaha-sled-kalen-potok-news_603298.html

Най-малко 254 души загинаха при свлачище в югозападната част на Колумбия, съобщи президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос. Oколо други 220 жители се водят за безследно изчезнали, а други 400 са ранени, съобщиха от Червения кръст. Бедствието е причинено от часове на проливни дъ

Левски троши антирекорди

http://offnews.bg/news/n_1/n_651726.html

Левски подлага на мъчения привържениците си тази пролет. Тимът би ЦСКА-София, но всичко останало е мъка. Левски за четвърти път през пролетта не успя да запише победа като гост. Вчера "сините" загубиха визитата си на Черно море с 0:1, макар и на стадиона в Каварна. Така последната победа на столичани далеч от дома е от 10 декември 2016 година срещу Верея в Стара Загора (1:0). След този мач отборът загуби визитите си на Пирин (0:1) и Берое (0:1) и стигна до равенство срещу Дунав (2:2). Така Левски записа нов антирекорд в своята история. Това е най-слабият пролетен старт за отбора със само 1 спечелена точка далеч от дома. Предишното най-лошо постижение е от далечната 1951 година. Тогава "сините" имаха само две спечелени точки от четири мача - Академик (Сф) (1:1), Миньор (Пк) (0:1), ЦСКА (1:2) и Строител (Сф) (1:1).

Хиляди аржентинци излязоха по улиците в подкрепа на правителството

http://www.mediapool.bg/hilyadi-arzhentintsi-izlyazoha-po-ulitsite-v-podkrepa-na-pravitelstvoto-news262189.html

Хиляди хора се събраха в събота вечерта в центъра на аржентинската столица, за да изразят подкрепата си към правителството, а аналогични демонстрации се състояха и в други градове в страната, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Много от участниците в акцията, наречена "Шествие за демокрация", носеха знамена и плакати с надписи: "Ако искате властта, победете на изборите", "Никога повече граждански преврат", "При демокрацията наказват и награждават на изборите". Премиерът Маркос Пеня заяви по-рано, че нито правителството, нито управляващият алианс са участвали в организацията на събитието, нито са изразявали публична подкрепа за демонстрацията. Шествието идва след като през март в Аржентина се състояха няколко протестни акции срещу политиката на правителството, които събраха хиляди хора. Една от най-масовите демонстрации беше организирана от най-голямото профсъюзно обединение в страната - Всеобщата конфедерация на труда. Участниците в нея протестираха срещу ниските заплати, масовите уволнения и премахването на някои мита върху вноса, в резултат на което пострадаха местните производители. Също през март се състояха няколко общонационални стачки на учителите, които поискаха по-голямо увеличение на заплатите, за да се компенсират ефектите от инфлацията, която миналата година достигна 40 процента. Властите смятат, че протестите на учителите и на профсъюзите са политически мотивирани, тъй като през октомври в страната ще се състоят парламентарни избори.

Отворен магазин в неделя? Германската конституция го забранява

http://www.clubz.bg/52345-otvoren_magazin_v_nedelq_germanskata_konstituciq_go_zabranqva

Корените на свещената почивна неделя са библейски, а и до днес едно от основните предназначения на деня е да се посети службата в кварталната църква. Но хората биха искали да имат по-голям избор от възможности да прекарат неделния ден и това води до страстни спорове между поддържниците и противниците на наложеното в края на седмицата спокойствие.

В това отношение Германия е уникална – със забраната да се работи в неделя навсякъде, с изключение на местата, където това наистина се налага – в болниците и в полицията, в пожарната и в сферата на транспорта, по ресторанти и сладкарници. Отворен магазин обаче трябва да се търси с лупа и ако изобщо бъде открит такъв, то ще е из курортните места или по летищата и гарите. Спасението е в бензиностанциите, на които може да се разчита за набавяне на насъщното в този ден на затворени врати, но този, който не се е сетил да си осигури навреме нужните продукти, неизбежно ще трябва по-дълбоко да си бръкне в джоба – цените са около три пъти по-високи.

Накратко – за работа и за пазаруване са дните преди неделята, а тя е за почивка и спокойствие, което и домашните любимци трябва да внимават да не нарушават. Включително за петлите има определен регламент кога могат да кукуригат (между 8 и 13 часа, както и между 15 и 19), съгласно заключенията на състоял се преди няколко години съдебен процес.

Апропо процеси. От статистиката става ясно, че през 2016 г. в административните съдилища в провинция Северен Рейн-Вестфалия на второ място след делата, отнасящи се до пристигналите в Германия бежанци, са тези, които третират т.нар. отворени за пазаруване неделни дни (не повече от четири годишно), чрез които общините се опитват да намерят вратичка в законодателството. Но по правило се натъкват на отпора на църква и синдикати, и гражданството отново остава без възможността да надзърне оттатък витрините.

Съдиите пък са напълно в правото си да откажат, при положение, че неделното спокойствие е записано в Конституцията. Член 140 гласи, че неделята /и официалните празници/ са дни за почивка и духовно извисяване, както впрочем регламентира нещата още Ваймарската конституция от 1919 г. , т.е. традицията е почти стогодишна. Има и други тези, според които работенето в неделя е забранено още през 1892, но това не е толкова важно – важното е, че решението, с всички придружаващи го „за“ и „против“, ни най-малко не губи актуалността си и е постоянен обект на дискусии.

Като цяло не може да бъде оборено – щом е част от Конституцията, но трябва да се има предвид и, че съвсем не всички германци са против този регламент: около една трета (27,7 процента) са „за“ отварянето на магазините и в неделя, или с десет на сто повече от твърдите привърженици на пълната забрана – 20,2 процента. От резултатите на проучванията се разбира и, че по-плътната принадлежност към църквата не е без значение – в източната част на страната за „отворена“ неделя е всеки трети, докато в западната – едва всеки четвърти.

Но нали без истинска неделя ще има само делници – безпокоят се поддържниците на неделното спокойствие, които дори са създали организация - "European Sunday Alliance", и честват на трети март „Европейския ден за неработна неделя“. Дали обаче германският почин е толкова ползотворен, след като не се прилага никъде другаде? И след като постоянно го атакуват и търсят начини за разхлабване на правилата?

На национално ниво това не е възможно, но тъй като във Федералната република провинциите разполагат с широки правомощия, успяват в един или друг случай да постигнат известни успехи. Като например в Хесен, където преди известно време разрешават на видеотеките, сладоледаджийниците, пивоварните и колцентровете да работят и в неделя. Синдикатите и църквите обаче внасят случая в съда и той изобщо не се произнася в полза на регионалните власти – разрешението е отменено и свободата да работят в неделя остава единствено за букмейкърите на конни състезания с изискването те да се провеждат в същия ден. Както е казано в мотивите на съда – ангажирането на служители във видеотеки, колцентрове и т.н. не е наложително за удовлетворяването на някакви специални потребности на гражданите. Пък и нямало да е  голяма загуба, ако опазването на неделното спокойствие не отстъпи пред незабавното изпълнение на спонтанно възникнали желания.

И докато този случай е по-отдавнашен,  в Дюселдорф току-що бе пресечено намерението да се организира „отворена“ неделя на 2 април. Местният административен съд удовлетвори жалбата на синдиката ver.di и за пореден път се произнесе в полза на свещеното неделно спокойствие – трябвало да има специален повод за отварянето на магазините и той да е по-съществен от осигуряването на задоволство от шопинга.

През XIX век магазините в Германия по правило работели по седем дни в седмицата от 5 до 23 ч. Но това отдавна е история – днес нищо подобно не е възможно покрай строго регламентираното работно и почивно време. Всичко това обаче постепенно придобива все по-малко значение – в контекста на денонощно възможната търговия онлайн.

ЦИК обявява имената на новите депутати

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150274

ЦИК обявява имената на новите депутатиОчаква се днес Централната избирателна комисия да обяви имената на избраните 240 депутати в 44-тото Народно събрание. Общо 10-има кандидати от петте парламентарни формации са подали заявления в ЦИК, че се отказват от местата си. Срокът за обявяване на отказите от мандат изтече вчера. Окончателният поименен списък на новия парламент ще стане ясен

Разследват пожара в католическата църква в Белене

http://www.clubz.bg/52344-razsledvat_pojara_v_katolicheskata_cyrkva_v_belene

Досъдебно производство е образувано за пожара в католическата църква в Белене, съобщиха от прокуратурата в Плевен.

Според кмета Милен Дулев, няма данни за умишлен палеж, предаде БНР.

За инцидента бе широко разгласено в социалните мрежи, тъй като с католическата църква и напускането на отец Паоло Кортези се свързва проблемът със сирийско семейство, неприето от местната община.

От енорията с доброволни средства възстановяват опушените стени. Изгорели са няколко рамкирани снимки и рисунки, каза кметът Милен Дулев.

"Пожарът не е умишлен, от свещите е тръгнало. Помещението в момента вече е маркирано", каза кметът.

Роби на Ким строят стадион за световното в Русия

http://www.clubz.bg/52343-robi_na_kim_stroqt_stadion_za_svetovnoto_v_rusiq

Тези хора живеят като роби в лагер, опасан от бодлива тел. Те нямат никакви права, вече е регистриран и смъртен случай. Най-малко 110 севернокорейци полагат къртовски труд при нечовешки условия – градят стадион в Санкт Петербург за световното първенство по футбол през 2018 г.

Това се посочва в публикация на норвежкото списание “Йосимар” след проведено журналистическо разследване, цитирано от германския в. “Ди Велт”.

“Наблюдават ги 24 часа в денонощието, забранени са дори разговори, получават минимални надници. Те са общи работници, които не са в състояние да обслужват модерна техника”, описва тежкото положение адвокатът по човешки права Андрей Якимов, цитиран в публикацията.

Работниците пристигали в Русия по заповед на севернокорейския режим.

“Наемат ги за 10 години с обещания за по-големи дажби ориз и вечна благодарност от страна на Ким Чен Ун”, обяснява Якимов. 90 на сто от заработеното в чужда валута обаче прибирал режимът в Пхенян, което от десетилетия било практика в Северна Корея.

По данни на ООН между 50 000 и 100 000 севернокорейци работят като наемни работници в цял свят, повечето от които в Русия, Близкия изток, Югоизточна Азия и Китай.

Пристигнат ли в дадена страна, им отнемат задграничните паспорти, за да не могат да се върнат в родината си, докато не изпълнят поетите от Пхенян задължения. Отнените 90 на сто от заработеното се използват от елита за купуване на луксозни стоки, но и за осъществяване на ядрената програма на Северна Корея. Ако някой работник дръзне да се оплаче, това има жестоки последствия за семейството и близките му.

На строителната площадка в Санкт Петербург севернокорейците са принудени да нощуват в неотопляеми и пренаселени контейнери при студ и мраз.

“Те са като роботи. Това, което правят е труд, труд, труд. От 7 ч заран до полунощ. Всеки ден. Те нямат никакъв живот”, описва всекидневието на севернокорейските си колеги руски строителен работник.

Строителството на стадиона “Зенит” с капацитет за 68 000 зрители продължава 11-а година, досега е глътнало над един милиард евро и още не е приключило. Появяват се течове, пукнатини в бетона, земята под игрището вибрира. Въпреки това по заповед на президента Владимир Путин стадионът е “открит” през февруари т. г. На 2 юли там ще е финалът на Купата на конфедерациите - междуконтинентален футболен турнир, най-вероятно с участието на Германия.

«80 на сто от работната ръка идва от чужбина, повечето от бивши съветски сателити, като Таджикистан или Узбекистан. Мнозина дори не получават възнаграждения. Аз работя в строителния бранш от 20 години, но такъв хаос никога не съм преживявал», казва пред разследващите журналисти от «Йосимар» инж. Павел, който по обясними причини не желае да го цитират с истинското му име.

От лятото на 2016 г. условията са се влошили катастрофално и то с встъпването в длъжност на новия вицегубернатор Игор Албин. Той прекратява договора с фирмата изпълнител на строежа и възлага строителните работи на местно предприятие, което може да контролира по-добре. След заплахи от страна на администрацията на Албин, проверки и ревизии новият изпълнител и подизпълнителските фирми склоняват да строят при по-ниско заплащане и дори при някои дейности даром. Така се наема евтина работна ръка от Северна Корея.

«Ние дори не сме сърдити, че не ни плащат. В света настанаха трудни времена, също и в Русия. Всеки заблуждава другия», обяснява апатията киргизки работник.

ФИФА е била информирана от различни организации за катастрофалното положение на строителната площадка в Санкт Петербург и е поела ангажимент да извърши проверка. Нищо не се случи. Е, все пак беше оповестено, че «осъжда всяко накърняване на човеши права и не толерира такива условия при строеж на стадиони».

През май м. г. ФИФА обяви, че с помощта на неправителствени организации ще извърши проверка на условията на труд на строителните площадки. Очевидно без успех.

При това ФИФА от години е критикувана за условията на труд при строежа на стадиони за световни първенства по футбол, но преди всичко по отношение на Катар, където също работници мигранти се трудят и живеят при катастрофални условия, мнозина дори починаха. И в Катар са ангажирани близо 2800 севернокорейци.

Ограничено е движението при Ботевград заради катастрофа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6150272

Ограничено е движението при Ботевград заради катастрофаОграничено е движението по път I-1 Враца-София при Ботевград поради катастрофа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Обходен маршрут - по път II-16

Безплатни очни прегледи в Болница "Тракия" на 7 април

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/bezplatni-ochni-pregledi-v-bolnica-trakiia-na-7-april-2014552

Световният ден на здравето се отбелязва всяка година на 7 април. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964г.

Всяка година мотото на празника е р

Ясни са имената на сливенските депутати

//dariknews.bg/regioni/sliven/iasni-sa-imenata-na-slivenskite-deputati-2014715

Централната избирателна комисия обяви имената на избраните за народни представители в Четиридесет и четвъртото Народно събрание.
За 21- многомандатен избирателен район Сливен 6-те депутата ще са следните:
 
ГЕРБ
Десислава Танева
Галя Захариева
 
БСП

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване